Új privát üzeneted érkezett!

Hali!Kép
Ma egy kicsit elkeseredtem az esti mérlegelésnél. Anna megint kõkemény 10 dekát hízott múlt hét óta.Kép Úgy tûnik, mi is kínaira vettük a figurát... Csak akkor hova megy az a sok tej? Mostanában elég nyügi, hát remélem nem azért, mert éhezik szegénykém. Tudom, hogy nem kellene ezen aggódnom, mert végül is hízik a nõci, csak lassan. De ha ezzel a tempóval haladunk, kb. egyévesen fogja megduplázni a súlyát.

Kataa,
Alexnak gratuKép. Hát tényleg szerencséd van, hogy kimaradtál ebbõl a kis vitából. Engem X borított ki, de nagyon, mert nálam ez a mai napig egy állati érzékeny pont, igen rosszul esik, mikor valaki ismeretlenül ítélkezik. Nem tudom, õ kelt-e már fel éjjelente két-három óránként egy könnyû kis fejésre, hogy összeszedje szinte cseppenként a gyerek napi adagját. Nem hiszem, mert akkor nem írogatna ilyen stílusú leveleket. Lehet, hogy én vagyok túl naív, de szerintem itt mindenki megvívta a saját kis harcát, amig eljutott a tápszerig, és senkinek nincs joga mások felett ítélkezni, mert nem tudhatja, hogy mennyi kínlódás van emögött az egyszerû kifejezés mögött, hogy "tápszert kap a gyerekem".

Forti,
Levinek is gratula ehhez a komoly korhoz!Kép

Csics, Zsani,
csatlakozom Contihoz, nehogy már Ti ne írjatok!

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Annak idején engem is hamar el kezdett mással etetni az anyukám és csak 25 éves koromban jött ki az allergiám.

Beszti! Láttam, hogy hezitálsz a hozzátáplálás és az elválasztás között. Leírom neked a példánkat, hátha segít a döntésben (bármelyik irányban is).
Én a hozzátáplálás mellett döntöttem. Helena 10 hónaposan fogadta el elöször a másfajta ételt, de szerencsére addig elég volt az anyatej is, tehát, szépen fejlõdött, nem volt vashiánya sem. Azóta minden egyes evés elõtt szopi (hol elfogadja, hol nem) és naponta 5x szilárd kaja. Egyre többet eszik, de sokszor hullámzik még. Most február elején lesz 1 éves, de már december végétõl rendszeresen megyünk el a férjemmel kettesben ide-oda, amíg az anyósom vigyáz Helenára. Én megbeszéltem a férjemmel, hogy az elsõ évet tényleg teljesen Helenának szánom, értem ezalatt azt, hogy 1-2 alkalom (fél-egy óra) kivételével, addig nemigen voltam nélküle sehol. Még mindig szeret többször is szopizni napközben, de 3 órára hetente el tudunk menni moziba, usziba, ide-oda. Szóval én úgy érzem, hogy megtettem mindent, hogy Helenának a legfogékonyabb és legérzékenyebb életszakasza a legjobban teljen. (Eztán is megteszek mindent, de mostmár egy kicsit szabadabb vagyok.) Szerencsére olyan alkat vagyok, hogy nem érztem ezt az idõszakot nagyon börtönnek (néha azért voltak nehezebb napok), és van egy ilyen szempontból megbízható rendes anyósom. Na és egy megértõ férjem, aki belátja, hogy ez így is mûködhet, sõt, nekünk így mûködött igazán. Szóval csak annyit, mert már nagyon hosszú leszek, hogy ha bírod még idegekkel, energiával, és van rá lehetõség, hogy más is vigyázzon Nátánra, akkor szerintem nyugodtan "hozzátáplálj", de ha valami miatt nem megy, akkor nyugodt lelkiismerettel válaszd el, mert nagyon fontos, hogy egy kiegyensúlyozott anyuka tudja SZERETNI nagyon-nagyon a kisgyerekét!
Menta
menta
 
 


Helló!

Virág! Iboly!
Köszönöm a gratulát Gabi nevében isKép

Iboly!
Hmm!Több hónapja nem szoptató anyukánál is vissza lehet hozni a tejet??? Ismerek egy anyukát aki 8 évet várt a kislányára aki aztán 4 héttel elõbb született agyhártya gyulladással... vagy valami hasonlóan súlyos gyulladással, késõbb meg tüdõgyulladást kapott. Most 10 hetesen engedték ki a kórházakból, meg a Svábhegyrõl. A lánynak elapadt a teje a sok idegeskedéstõl, mivel a kislányt "csak" 2x kellett újraéleszteniKép Kézi Medelával próbálkozott a teje beinditására, de egyre csökkent az a mini mennyiség is. A babó tápszert kap, de szoptatná az anyukája. Lehetséges lenne???? Akkor megadom a számodat neki! Mikor hivhat?

ZsaniKép
KörteporKép

Forti!
Gratula a félévességhezKép

Viki!
Igen tudom, hogy Levinek volt egy ikertesójaKép Emlékszel? Én vezettem akkor még a táblát a Friss kismamikban. Csak valahogy nem szerettelek volna emlékeztetni erre. Persze biztos, hogy Levi fiad kárpótól minden szomorúságért, de tuti nem feleded, én sem felejteném el sohaKépKép
Ezért irtam, hogy megértem az álláspontodat, csak nem akartam leirni, hogy miért!Kép

Csics!
Irok neked mindjárt egy mailt! Igy nyugodtan lehet megint a topik a béke szigeteKép

Gumicukor!Kép
Voltunk fotózáson. Hát ott derüt ki, hogy 4900 forint az, hogy 1 éven keresztül egy katalógusba mutogassák a gyerek képét és ha szerencsénk van kiválasztják. Na mondom potyára jöttem és nem fotózunk ennyi pénzért. Tele volt gyerekkel a helyiség! Aztán körbenéztem, megfigyeltem a gyerekeket. Votak nagyobbak is, 6-7 évesek is és rengeteg gyönyörü baba, Tündérszép babák, DE mind kislány!!!! 1 fiú kisbabát sem láttam! egyet sem, pedig még Debrecenbõl is jöttekKép igy végül mégiscsak beadtam a derekam, mert igy nagyobb esélye van, mint egy lányzónakKép Volt egy terem ahol felálították a háttérképet. Vele szemben a két esernyõ és a fotós, meg egy kamerás volt. Kedvesen megpróbálták a figyelmüket a gyerekeknek a kamera felé irányitani, még a Gabiét is pedig õ csak az ismerõs hangokra figyelKép Azért sikerült valahogy lekapni egy szembeképet isKép
Én is láttam azt a FókusztKép Borzasztó volt mit meg nem tesznek amerkában a nyerésértKép Itt nem ilyen volt.Kép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 

 
 

Sasha, Zsuzsa, Zulu, Kataa stb. stb.
Köszönjük a gratulációkat.

Sasha
lesz még ilyen fotózás? Vagy ezt honnan tudtad és hol volt, mert azt már elfelejtettem. pedig nem vagyok kismami. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Ebben a topicban hozzászólóként új vagyok köztetek, de a babanetet kb.egy éve olvasom, és a friss kismamák topicjában más néven ugyan,de egyszer-kétszer hozzászóltam.
Szept.10-én született egy édes Norbi babánk,akit nagyon szeretünk, és nem gyõzünk betelni vele nap mint nap.
Szeretném ha megírnátok, hogy egy ekkora babának (febr.10-én lesz 5 hónapos)mit "kell" tudnia.
Köszönöm elõre is a hozzászólásaitokat.

Sziasztok
Andi
Andi
 


FortiKép
A házunkban a 10. emeleten lakik egy anyuka a 14 hónapos babájával és elég jóban vagyunk, tõle tudtam meg a telefonszámot, a többit meg a telefonban modták meg. Az Orczy kertben volt a fõépületben a Barbie stúdóban.

Andi!
Itt egy link, ahol a babák általnosított "tudása" található. Ha eltérés van az csak azért mert nem minden baba fejlõdik egyfománKép
[url=http://www.babaszoba.hu/services/todo?BCID=C84CA321-69FF912B-C91025E8-92EE201B" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/todo?BCID=C84CA321-69FF912B-C91025E8-92EE201B[/url]

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Huuu!Most nem nekem haraptatok le a felejem,Képbar meg medtörtenhet....!
BAr most csak kicsit olvastam bele a vitaba,igy inkabb tartom a szamat,bar mar adtam en hangot valamikor a velemenyemnek....Kép

Mindenkinek köszönjük szepen a gratulaciokat a felevesseghez!

Forti!
Boldog 1/2 szülinapot Levinek!

Ilke!
Gratula a fogacskahoz Lilinek!!!

Viki!
DE jo,hogy megint pocaklakod van!KépIrigyellek!
Vigyazz magatokra!

Nem tudom,mikor fogok tudni rendesen olvasni es irni,de addig is örizzetek a bekesseget!

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Szoval azt akartam irni,hogy most nem nekem haraptatok le a fejem,bar meg megtörtenhet!KépKépKépKépKép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Topictéma: õszinte leszek! Én sokszor átugrom itt a fiatal babásokat, mert egyszerûen képtelenség ennyi hozzászólást végigolvasni. Viszont hûségesen olvasom az elsõ napok, heteket. Csak mert tudom, hogy ha ott van kérdése egy anyukának, arra azonnal várná a segítséget. Én is így voltam. Ha feltettem egy számomra fontos kérdést, alig vártam, hogy valaki válaszoljon rá.
Szóval részemrõl mindegy hová írnak pici babások, de szerintem ha ez a topic szimpibb, mert többen vannak, akkor ha már egyszer leírták tegyék vágólapra, és másolják be az elsõ napokba is. Nem????
Mint látom nem vagyok egyedül aki még mindig olvassa azt a topicot is, mert tudja, hogy a tanács ott "tegnapra kell"... Kép

Beszti!
Én nem akarok megbántani senkit ezért inkább neked írok, mert a Te hozzászólásodnál kezdtem el, aztán látom mekkor port kavart Virág hozzászólása.
A lényeg:
Tökéletesen egyetértek veled!
Tudom legyen elsõ a baba, második a baba, de az ég szerelmére, a mama is ember!!! Mint írtad, tényleg senki nem a mamit nézi! A cicin lóg a gyerek hónapokig és mellette én? Azért megy férjhez az ember lánya, mert szereti azt az embert. Azért mert kisbabám van, még én is ember vagyok! Tudom, azért van itthon a mama a gyerekkel. Viszont attól még én éppúgy feleség kell, hogy maradjak. Legyek csinos, fitt és üde. Jó én könnyeb beszélhetnék mert Dóri alszik éjszaka, de napközben is van mellette egy másik lányom, akivel foglalkozni kell és egy férjem, aki nem csak meleg kajára vágyik... KépKépKép
Talán nekem is óránként kellett volna szoptatni Dórit amikor már nem volt elég laktató neki a tej? Hát nem! És nincs lelkiismeretfurdalásom. A nagylányom 16 éves lesz lassan. Falun laktunk, nem volt internet, elsõ baba volt. 7 hetes korától tápszert kapott. Felnõtt, nem allergiás, nem beteges, stb. Akkor ne mondja már nekem senki, hogy Dórinak korai volt majdnem fél évesen elkezdeni a fõzeléket! Mellette négyszer szopizik, de délelõtt 10-tõl estig bárhová elmehetünk mert nem kell azon gondolkodni, hogy hol és hogyan szoptassam meg.
Ja és örömmel szopizunk, nem azért mert jó anya akarok lenni. Azért mert így jó mindkettõnknek. Én nem érzem magam rossz anyának, mert Dóri 8 (lassan 9 hónaposan) már nem csak cicit kap. Viszont jut idõm a nõvérére és nõnek lát a párom is!

Nyuszi!
Dóri azt üzeni, hogy ha eljöttök hozzánk, elmagyarázza Eminek, hogy a nem édes kajcsi is finom! Kép
Örülök, hogy írtál az idegenekrõl. Csak mert eddig Dóri is mindenkire vigyorok, de újabban van olyan akitõl olyan keservesen kezd el sírni, hogy még a könnye is folyik. Én sem tudom mi váltja ki, mert különbözõ embereknél csinálja.

Ági (Petra)!
Dóri soha nem macerálta a fülbevalóját, bár neki nem karika van. Nem is tudom mihez hasonlítani. Inkább háromszög. Az eleje egy vékony kissé meghajlított lapocska, amiben kis kövek vannak. Itt egy pici kép róla. Talán ki tudod venni, hogy milyen.

Kép

A profilomban most új kép van, de valamennyire látszik, hogy az ujjacskája nem férne bele. Dancsinak karika volt és õ mindig macerálta is. Vettünk neki egy másikat amibe nem fér bele az ujja. Most hordja a karikát.

Panda!
Dóri sem ette azonnal a kajcsikat, de most már egész jól megy neki. Már azt is tudja a kis bohóc, hogy ha szakálkát kötök a nyakába, jön a kajcsi. Kép
A dobhártyám nekem sem viseli jól a sikoltozást, de Dórit ez hidegen hagyja. Hallanád amikor az apja elkezdi utánozni! KépKépKép

Sasha!
Nálunk nagyon bejött és bejön a Dentinox gél. Nagyon meg tud nyugodni tõle Dóri. Dancsival nem a gélt használtam, nem is volt ilyen hatásos.

Áfonya!
Dórin sem vettem észre, hogy felismerne valamilyen szót. Amikor csenget apa és megyünk ajtót nyitni, na azt felismeri, de szerintem csak az ajtó miatt. Ugyanis ha más csenget, akkor rendesen csalódott.

Beszéd: nektek nem suttog a gyerek? Én egy párszor mondtam neki az apát suttogva és tegnap óta suttogva mondja a gyerek is, hogy apapa. Azóta nem merem elõtte halkan mondani. Kép

Viki!
Gratula a pocaklakóhoz!!! KépKépKép

Pucur!!!!!!!!!!!!!!
Ég a pofám, hogy még mindig nem válaszoltam Neked! Kép
Most már azt hiszem fölösleges ha úgyis gyakori vendég leszel itt.
Sok-sok puszi nektek és üdv köztünk!!!!!!!
Nekem a nagymamám mondta annak idején az elsõ lányomnál, hogy a gyerek akkor szomjas ha a kutacsa bemélyed. Vagyis ha megsimogatod a buksiját és ott feltûnõen egy mélyedést érzel. Hát nem tudom igaz-e, de én ezt figyelem. Bár Dóri megissza a teát, de a gyümölcslevet nem szereti. Nem próbáltatok még (szelepes) csõrös pohárból inni? Dóri azóta csak abból iszik.
Én emlékszem Monchira. Nem is tudom mit mondhatnék. Szorítok nekik!!!!!

Kataa!
Gratula Alexnek!!!!! KépKép

Forti!
Boldog 1/2 szülinapot!!!!! KépKépKép

Gratulálok annak aki végigolvasta... Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Körtepor: száritott és megörölt körte. A liszt is örölt búza, mégse lesz attól müizé.

zsani
zsani
 
 


jo reggelt
LÁnyok
vissza tértem de az égszermére senki ne irjon a hétvégi topicvitához semmit mert akor megint elmegyekKép most nem tudok sokat irni mert készülödnünk kell megyünk a Petöbe inteziv tornára utána meg sebészet ,gyerekorvos majd este jövök

Sasha
válaszoltam az emailodra

Mona
neked is válaszoltam emailba

Zsani
ugye mostmár te is vissza jösz kérlek ?Kép

Pusz Csics és Petike
csics
 
 


Csics: még nem tudom, de ezt a körteport meg kellett magyaráznom. KépKép

zsani
zsani
 


Zsani
gyüjjé mán vissza na!!! Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Kata007!

Igen, ez az!Kép
Ezen töprengtem el. Vajon jó ez az a gyereknek, ha az anya önfeláldozása (mert ugye az mindenkinél meg van valamilyen mértékben) mártiromságba megy át? Az "ez a legjobb a gyereknek" tényleg a legjobb neki? Akkor is, ha a mamának az már nem jó?
Nem gondolnám. Aki örömel tudja, az vállalja, aki meg nem, az ne csinálja.
Pont irtam a másik topicban is, hogy 3 éve mennyire nem volt gond a hozzátáplálás-elválasztás kérdése. Nem tudtam, hogy esetleg másképpen kéne, és ezért szopi elött kapott Beni mást (bár annyira már "ügyes"Kép voltam, hogy ö is csak 6 hónapos kora után), és igy szépen fokozatosan elválasztódott. És jól éreztem magamat! Minden ment a természetes úton, semmit nem eröltettem, és biztos vagyok benne, hogy neki is jó volt, mert volt egy nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott anyja. És feleség is tudtam lenni (bár vacsora nem mindig voltKép, de a párom még azt sem bánta).

Próbáljuk már meg elfogadni a másikat, és ne akarjuk mindenáron rákényszeriteni a véleményünket. Igen, el lehet mondani, lehet figyelmeztetni, hogy tudjon dönteni, de ha döntött, akkor az már az ö dolga!

Más:
Félelem az idegenektöl: tanultam egy kis pszichológiátKép, és amit ti tapasztaltok, az teljesen természetes dolog, a gyerek érésének is jele.
Kapcsolódhat egy másik is hozzá: az amikor anyától nem akar megválni, nagyon ragaszkodik hozzá (szeparációs szorongásnak hivják).
Nem kell eröltetni semmit.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!

Monchy elõször ikreket várt, de az egyik baba elment. Aztán többször is vérzett, majd minden oké volt egy ideig. A 6. hónapban elkezdett nagyon keményedni a hasa, majd a doki úgy döntött, hogy átszállíttatja Gyõrbe Pápáról, mert ott van koraszülött osztály is. És hát milyen az orvosi megérzés, mire a mentõ átvitte, már elkezdett leválni a méhlepény és Monchy vérzett, ezért irány a mûtõ és így Áron megúszta oxigénhiány nélkül.

Klári jól van, a baba is. Növögetnek szépen.

A talis képek sikerültek, átküldtem õket Klárinak, hogy rakja föl, de ezek szerint ez nem történt meg. Ha neked átküldön, akkor te fel tudod õket rakni? Vagy köldjem Kata007-nek a mi kis PC GurunknakKép)

Dóri mit tud?

Forog minden irányban. Próbálgat mászni, de az még nem igazán megy. Be nem áll a szája, suttogós apa már nálunk is volt. Kedvence a bab és baba, de volt már mama is. A trabant hang utánzása nyálfújással az nálunk is sláger. Fogunk még nincs, de baromira szenvedünk tõle.

Tudtok segíteni?
Éjszaka félóránként ébred és fájdalmasan sír. Tudom, hogy nem éhes, mert ha az, akkor eszi a tejcsit, ha nem, akkor erõszakkal sem tudom a cicit a szájába tolni. Tehát ez kizárva. Mivel tényleg fájdalmasan sír és napközben nagyon nyálazik, ebbõl gondolom, hogy ez a foga. De nekünk ez a gél nem igazán segített. Habár napközben szépen nyitja a száját, ha meglátja az üveget. Tegnap adtam neki egy kis panadolt, de ez sem segített, pedig a tájékoztató szerint ez fogzásra jó. És mégvalami. Amikor így felsír, akkor olyan hülyén vesz levegõt. Hol vesz, hol nem én meg attól félek, hogy megfullad. Aztán a kezemben fél órai ringatás után megnyugszik, és akkor már szépen lélegzik. Persze, ha lerakom aludni, akkor van, hogy rögtön felsír és akkor anya tovább ringatja. Ez mind oké, csak anya most már elég fáradt és néha jól jöne egy kis alvaás, mert a napi átlag alvásom most 3-4 óra.

Kata007KépKép

Van csõrös poharunk, de abból minden a nyakunkba ömlik. Milyen az a "szelepes" csõrös pohár?

Pucúr és Dórika
Pucúr
 


Sziasztok ,Jo reggelt!!!!

Szerencsere Alex megint jol aludt ejszaka ,persze este nagyon virgonc volt az otthoni kornyezet lattan.
Mar tul vagyok a vasalason,amire nagyon nehezen vettem ra magam,de ha nem csinalom reggel akkor sose : )))

Babafotozas
Persze mindenki ugy gondolja hogy az O gyereke a legszebb es mivel ez igy is van es minden gyermek egy tunder igy gondolom nehez a valasztas az ilyen ugynoksegeknel.Viszonten biztos forrasbol tudom hogy ez a babaujsagoknal es reklamoknal ugy mukodik hogy az a jo ha valakit ismersz mert akkor tuti bekerulsz barhova .Ha nem akkor meg akkora szrencse kell mint a lottohoz : )

Zulu
Anna kislany es persze hogy nem hizik mint a guzu,ne aggodj a lenyeg hogy hizik.
Teljesen igazad van,en pontebben a cipoben voltam ugyhogy nekem itt senki ne okoskodjon hogy hogy kell mert mi aztan tajekozttak vagyunk es azert jarunk ide hogy mindent a leheto legjobban csinaljunk. (Csics bocs ez volt az utolso !!!)

Zsuzsa
Jobbulast neked ,szegenyekem ez meg ilyenkor is van.Nekem eleg volt egy is az is nagyon meggyotort.

Pocok
De jo hogy raersz irogatni,biztato a kesobbiekre nezve.

Andi
Gratlua Norbi babahoz.

Mona
Neked mar forgolodik Mate,hat ez szuper ,Alex meg jelet sem mutatja ennek.

Kata007
Igazad van,mert hat ugye az ember lanya amikor szul emg fiatal es csak nehany eve el egyutt a parjaval tehat szeretne enki ugyazaz a jo no maradni mint mikor elvette.Neha nehez de mukodik : ))

Na megyek mert var a hazimunka rejtelme : (((
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok

Csics, Zsani

Tessék már visszajönni...Kép

Kata007

Olvastam a szoptatás topikban az írásodat miszerint Dóribaba ébred hajnalban. Még mindig? Biztos Te is olvastad hogy Emília aki ugyancsak átaludta az éjszakát 2 hónapos kora óta 2 hete felébred éjjel. Gyorsan szopizik és visszaalszik, de azért mégiscsak furcsa. Már épp megszoktam, magamtól felébredek 3 és 4 közt hajnalban. Erre a kisasszony 3 napja megint átalussza az éjszakát ....kop...kop...Kép Remélem nálatok sem tart sokáig, vagy már nem is aktuális a dolog.Kép

Beszti

Ez a félek az idegenektõl egyébként érdekes módon inkább a férfiakkal szemben nyilvánul meg. De nem mindig. Biztos attól is függ, hogy milyen hangulatban van a Manó, vagy fáradt-e esetleg. De ez el fog múlni ,csak ilyen átmeneti kötõdés vagy így marad?
Egyébként ha látom hogy görbül a szája azonnal felkapom és megszeretgetem.Kép

Andi

Azért tényleg nehogy kõbe vésettnek vedd, amit ott találsz! Megnéztem Emíliára vonatkozóan és hát még nem tud egyedül ülni, nincs foga és nem mászik ( bár próbálKép ).De nem esek kétségbe. Tényleg különbözõek a babák. Ráadásul az én lányom 2 héttel korábban jött a világra. De a védõnõ a minap látta és azt mondta nem lesz gondja a mozgásfejlõdéssel.Kép

Na megyek mosogatni, még jövök

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok,
Lányok,
ez nekem nagoyn tetszik, hogy idejön vki és beírogat. Hát ilyen ha az ember internetezik. Vagy irhattok magánba, csinálhattok magán klevelezõ listát, de ha interneten írtok egy fórumba, akkor bizony azt más is olvashatja, és más véleménye is lehet, mint a többségnek! Bizony, bizony...

Mindent jót!
xy
 


Sziasztok!

Máris elnézést kérek, de szeretnék Ibolynak válaszolni ( mivel itt kérdezett, így itt). Tudom, hogy már sokakat irritál ez a vita, az gyorsan gördítse tovább.Kép És nem szítani, vagy bántani akarok senkit, csak válaszolni.

Iboly!

Visszaolvastam, valóban nem használtátok a méreg szót, ez már csak a válaszokban volt benne. Bár nekem ezek nem túl sokban különböznek lényegileg:

Virág:
"6 hónapos kor elõtt nemcsak, hogy nem szükséges, de kifejezetten káros bármit adni a babáknak.
Semmiféle teára nincs szükségük, és mint fent is írtam, káros. A teák lemossák a bélfalakról a természetes bélflórát, aminek a regenerálódáshoz 2 hét csak szopi kell."

Iboly:
A Hipoallergén tápszer is tápszer. Íme egy részlet Szõdy Judit egyik levelébõl:
"A HA tápszerekben a hosszúláncú fehérjemolekulák feldszabdalt állapotban találhatók meg, vagyis rövidebb láncú fehérjék, illetve elemi egységek (aminosavak) vannak benne. Egyes szakemberek szerint ez sem igazán biztosíték az allergia elkerülésére, mert sok babánál éppen a fehérjemolekulák végzõdésén található kémiai szerkezet okozza az allergiát. Ha fölszabdalják a molekulaláncot, még több végzõdés keletkezik, és még nagyobb bajt okoz."

Úgy érzem, hogy az írásom lényegi részén átsiklottál. Ha ilyeneket írsz/idézel, mint a HA tápszerrõl is -sajnos nem vagyok kompetens, hogy eldöntsem igaz-e - akkor mit javasolsz azoknak a kismamáknak, akiknél meggyõzõdtél arról, hogy nem megy a szopi? vagy hogyan tudja elfogadni a javaslatodat, ha elõtte elovasott/végighallgatott tõled minden rosszat a tápszerekrõl? Utána hogy táplálja nyugodt szívvel a babáját? Tehát én mégegyszer arra a veszélyre szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy gondoljatok bele abba a helyzetbe, amikor egy anyuka (most tfh. mindent megtett)ott áll egy pici babával, valamire való tejmennyiség nélkül,teljesen tudatában annak, hogy csak az anyatej a megoldás, mindent tudva a tápszerek káros hatásáról(mert nem a reklámokat olvassa)...immár teljesen tanácstalanul. Nos õ mit tegyen? (vagy ez a modern Taigetosz?)Úgy érzem, hogy itt aztán teljesen magukra maradnak és marad a bûntudat, hiszen akkor már mondhatjátok, hogy azért Õ még jó anya...ezt nem igen érezheti, amikor este éppen azzal a HA tápszerrel eteti a gyermekét, amirõl pár órája még rémeket olvasott.

Szoval ezért kellene egy kicsit visszább venni, és gondolni azokra is, akik nem azért nem szoptatnak/vagy nem kizárólag, mert nincs kedvük. Valószínüleg nem õk fognak megrémülni a leírt káros hatásoktól...

Valóban nem bera néven írtam, szerintem akkor még nem is regisztráltam, hanem kudarc néven.

üdv
bera
berka
 
 


Xy!

Hagyjatok már minket békén!!!!!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Pucúr,
De jó hallani újból rólatokKép!
Szerintem próbáljátok meg a csõrös poharat, mi még korábban kaptunk olyat ami szelepes (a lyukak alatt van egy kis szabályzó bigyó ami kivehetõ) és így csak akkor jön belõle a lötyi ha kicsit megszívja a baba, így nem ömlik mindenfelé. Egyenlõre én a forralt lehûtött vízzel próbálkoznék, de ha nem kéri akkor biztosan nem szomjas. Szerintem az édesített gyümilevekkel még várhatsz.
Adsz még le tejet?

Forti,
Nagyon boldog félévességet kívánok Levinek! Nagyon édi a képenKép.

Judy,
Durva lehetett az a gõzsátor a kisfiúnak, jobbulást neki, így ismeretlenül is.
Épp tegnap kérdeztem apát, hogy neki mi a véleménye, hogy mikor lássunk neki a következõ babagyártásnak, erre mondja, hogy szerinte febr.márc., kicsit hüledeztem, aztán mondtam, hogy okés, augusztusban kiegyezhetünkKép.

Zsuzsa,
Sikerült már kilábalni a mellgyusziból?
Nálunk az E hang az elsõ hónapban volt nagyon sláger. Lili a kórházban is már úgy sírt, hogy közben EEE-zett. Ez most hülyén hangzik, de egybõl fel tudtam ismerni a sírását a folyosó másik végébõl. Aztán valahogy ez annyiban maradt. Viszont a jó hír, reagál a nevéreKép! Ha a nevén szólítom rögtön odafigyel. De leteszteltem, ha csak úgy elkezdek beszélni hozzá, nem mindig, de a neve hallatán, rögtön odafordítja a fejét.

Kryss,
KösziKép.

Beszti,
Jól értem, hogy akkor az, hogy fél évesen kezdted el Benivel az egyéb kajcsizást az nem jó? Nem ez a legideálisabb? Leszámítva az egyik oldal véleményét aki már 4 hónaposan sürgeti és a másik végletet, hogy ha lehet 1 éves korig csak szopi. Kezdek meghülyülni ettõlKép. Pont most kezdjük el a kajcsikat és totál meg vagyok már zavarodva, mert nem tudom, hogy szopi elõtt vagy után kellene adnom, ha egyáltalán kellene. Lili 1 hónap alatt komoly 6 dekát hízott, ezért fogtunk bele, de ugye mondják, hogy ez nem baj, lelassul a súlygyarapodás ebben a korban, na de ennyire? Mert azért mondjuk nem azt akarom, hogy éppen hogy szinten tudja magát tartani, hanem hogy fejlõdjön és gyarapodjon is. A tejcsi most még elég, de nem mernék rá megesküdni, hogy ez 2 hét múlva is így lesz. Neked mi a véleményed? Tudom te is tele vagy most bizonytalansággal, de nagyon érdekel a véleményed.
Félre ne értsétek, ennek semmi köze a korábbi vitához, ez csak az én jókora bizonytalanságom jó sok kérdéssel vegyítveKép.

Csics, Zsani,
Tényleg hiányoztokKép!

Nyuszi,
De jóKép, akkor lehet, hogy Eminél is csak egy idõszakos dolog volt ez a hajnali felébredés úgy mint Lilinél.


Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Helló!

Csics! Zsani!
Téma lezárva véglegesen ahogy látomKép Gyertek!!!! plsKép

Kata007!
Jelentem végigolvastamKép

Kataa!
BabafotózásKép Az rendben van, hogy mindenkinek a sajátja a legesleges legebb, de ha látok egy gyönyörü babát-gyerket az attól még gyönyörü! És ha szebb egy baba az enyémnél akkor szebb, de ezt úgysem ismerném be senki elõttKép
Ha meg beválogatnák valahova akkor jó, de ha nem, akkor sem történik katasztrófa... megpróbáltuk, bár már láttm lelki szemeim elõtt, hogy szerepel pár reklámban és az ebbõl befolyó pénzt berakom a bankba és lekötöm mittom én 10-10 évre és majd megkapja ha szüksége lesz ráKép Autó vásárlás, egyebek. Micsoda meglepi lenneKép Tessék fiam, ezt Te kerested kisbabaként!
Egyébként még gábor sem csinál semmit! Nem forog, nem fog, viszont jön a fogKép Tárgyak után néha nyúlkál, de úgy vettem észre, hogy csak beleakad a keze és ugyanazzal a lendülettel hajítja is el. Szerintem nem is tudja mi történtKép Sürün próbálom "rávenni", hogy fogja meg, de csak néha figyeli a csörgõt, ahogy megfogja.

xy!
Ha viszont olvasgatja a forumot akkor valószinüleg mindent tud rólunk! Mi viszont nem tudjuk ki vagy, igy magasból tojunk arra amit irsz és nyugodt lélekkel irok mindenki nevében, mert tudom, õk sem szívlelik a névtelen, vagy x-xy néven futókat!

üdv
sasha és a 15 hetes Gábora

Kép
sasha
 
 


Na jó, látom tényleg vége ennek a hétvégi örületnek, úgyhogy estére reagálok majd, de most Julizok (nagy nehezen elaltattam, hatalmas sirás közepette), délután meg fogorvos játszik.
Beszti: és az mért lehet hogy annyira nem tudnak elaludni napközben? Dög álmos, mégis üvölt, sir, fuldoklik a sirástól, majd kinyomja a szemét úgy dörgöli :=( De végül csak elalszik szegény.

zsani
zsani
 
 


Ilke!

Nem tudom, hogyan fogalmazzak!Kép (Lehet, hogy a témából már mindenkinek elege van, de ez ugye nem az elöbbiek folytatása? Nem az akar lenni!KépKépKép)
Szóval a mai tudásom szerint az ideális lenne:
kb. 6 hónapig kizárólagos szoptatás (mindenféle egyébtöl mentesen, még tea, viz sem kell), utána pedig 1 éves koráig hozzátáplálás, és ideális, ha 2 éves korig még szopik a baba.
Hozzátáplálás:
A szoptatások száma nem csökken, más étellel a szopik után kell megkinálni, persze ugyanugy, ahogyan egyébként csinálnád (elöször pici, aztán egyre több, végül annyit amennyit kiván).
Elválasztás:
Az egyéb ételt a szopi elött kell kinálni, és utána, ha akar, még szophat. A szopik száma igy nagy valószinüség szerint csökkeni fog.
Elválasztani elvileg csak kényszerhelyzetben szabadna.
Na, ez az amit én nem tudtam Beninél, az akkori tudásom szerint ugy volt természetes, hogy szopi elött (vagy egy idö után helyett, hisz teli volt a pocija, szopi nem kellett) kap egyéb hamit, és igy szépen fokozatosan csökkent is a szopik száma, elválasztottam.
De ne legyél már bizonytalan!KépKép Én is csak abban voltam az, hogy ezt végig kell gondolni, hisz a hozzátáplálás további kötöttséget jelent, mert ha nem is feltétlenül 1 éves koráig, de mindenképpen a baba kedve szerinti idöig elég sok kötöttséggel jár (azzal, hogy nem tudsz nélküle elmenni, persze ezt is meg lehet oldani, ha fejsz neki, de én nem szeretek fejni).
Az elválasztásnál minden sokkal jobban idözithetö, hisz te határozod meg, hogy mikor kezded el egy ujabb étkezés kiváltását.
És itt jönnek a tanácsok (nem kell megfogadni öket, de én igy tenném, iletve teszem is, bár Nátánnál nem is tudok mást csinálni, mert nem nagyon kell neki semmi, éhezni meg nem hagyhatom, marad a szopiKép):
Ha van elég tejcsi (és energia is), akkor felesleges eröltetni. Hozzátáplálj, igy az a gond is megoldódik, hogy eleget gyarapszik-e, hisz annyit fog enni mást, ami neki kell.
Ne eröltesd, ismerkedjen az étellel. Ha viszont szivesen fogadja, akkor ehessen.

Zsani!

Szerintem
1. túlpörögött, egy picivel hamarabb kéne megpróbálni letenni, amikor már látszik, hogy picit álmos
2. nem tud egyedül elaludni (tudom, akkor este miért tud? mert sötét van, esetleg csend, fürcsizett, evett minden jóKép), Nátán sem tud, mi szopival alszunk el. (Persze többminden trükk lehet, de egy része "hozzászokás"-ba mehet átKép (pl. a simogatás)

Pucur!

Fog? Én arra "fog"nám!Kép
Nálunk a Dentinox bevállt, igy nem próbáltam mást, biztos van, aki igen. Tudom, hogy létezik homeopátiás bogyó...

Sasha, nem tudod, hogy hivják?

Viszont a sirásra nem tudok mit mondani, orvosotokat még nem kérdezted?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ja, és mégegy, aztán megyek a dolgomra!KépKép

Tudtátok, hogy közszájon forog két állitás, ami matematikailag ellentmond egymásnak?KépKép
1. A babának a születési súlyát 1/2 éves korára kell megdupláznia és 1 éves korára megháromszoroznia
2. kb. 6 hónapos kor után a súlygyarapodás lelassul(hat).

Mert (persze kicsit torzitva):
pl. van egy 3 kilós gyerek, neki az elsö mondat szerint 6 hónaposan kell 6 (3*2) kilónak lennie, 1 évesen 9 (3*3)-nek, ugye?
Azaz 6 hónap alatt (6-3)=3 kilót kell hiznia és újabb 6 alatt szintén (9-6)=3 kilót. Akkor hol is van itt az, hogy lassithat a súlygyarapodásban?? Vagy lehet, hogy rosszul számolok?
Persze tudom, hogy a legtöbb gyerek már korábban eléri a születési súlyának a megduplázását, de aki esetleg nem, (vagy épp 6 hónaposan) és még "lassit"Kép is, az tuti nem fogja a 3-szorosát elérni 1 éves korára!

Hülyeség?KépKép Az!Kép Min nem gondolkodom?KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok,

Ilke,

nem is most gondoltam adni neki, hanem majd április magasságában. Csakhogy akkor már nem lesz se cékla, se sütõtök. Ezért gondoltam most lefagyasztani és majd a tavasszal elõvenni. Csak nem tudom, hogy érdemes-e.

Zsani,

sajna Elli még nem jött teljesen rendbe -elég gyakran jön belõle sugárban a kaja, vagy taccsan a földön a tejecske- de a légzése úgy tünik rendben van.

Ildikó,

minket is a légzésleállások miatt küldtek fõleg. Aztán ott derült ki, hogy a nyitott gyomorszájtól van minden. És igen a Coordinax-ot szedi, plusz Nutriton sûrítõt kap, szopás elõtt. Már ha hajlandó megenni. De sokszor még azzal is visszajön a kajcsi. Csak sûrûbb.Majd februárban megyünk vissza a kórházba. Pénteken felhívtam õket, mondtam a dokinak, hogy a bukás maradt és most lehet, hogy még egy gyógyszert be akarnak majd neki állítani. Hát ennek nem örülök, túl pici még ehhez a sok gyógyszerhez.

Majd még jövök.

macsek
macsek
 


Most olvasom a vitát.

Nos, visszakerestem elõször is amit írtam és azt hiszem elég világos volt, hogy egyelõre csak a fagyasztásrõl beszéltem,. gondolva a jövõre. Mert attól, hogy a babám tavasszal lesz hat-hét.nyolc hónapos, gondolom ugyanúgy krumpli, srépa, SÜTÕTÖK lesz az elsõ, a zöldségek között. De azért kösz a kioktatást, Virág. Máskor légyszi olvas el figyelmesen, amit a másik ír, mielõtt lehurrogod. (Ott van az, hogy a kislányom négy és fél hónapos, és a kaját fagyasztani gondoltam március-áprililisra) Megjegyzem, a konkrét kérdésre nem válaszolt senki, hogy mi a jobb: saját készítésû, de lefagyasztott vagy akkor mát mehet a bébiétel is?

Kedves Pele!

köszi a névre szoló válaszokat, talán egy kicsit figyelmesebben kellett volna olvasnia.

A félreértések elkerülése végett az én babám csak szopizik és teljesen egyetértek a Ligával, csa a hagnemmel nem, amiben a vélemények íródtak.

És én elmondhatom amgamról, hogy igencsak szerencsés vagyok szoptatásügyben, mert se kisebesedett mellbimbóm, se mellgyulladásom se kevés tejem nem volt(eddig). Szóval probléma nélkül ment minden. Igazából még e fejlõdési ugrásokat sem éreztem meg különösebben.

És rendszeresen olvasom a szopis oldalakat, de írni nem szoktam mert olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy az ország elsõ laktációs tanácsadóját kereshetem meg a problémámmal (ha jól tudom, Iboly a második). Azt még elmondhatom, hogy mivel nekem van egy alapbetegségem, amire folyamatosan gyógyszert kell szednenm, kérdés volt, szoptathatok-e majd egyáltalán. Aztán sikerül eléldegélnem minimális gyógyszerrel és közben folyamatosan aggódhatok, nehogy hirtelen rosszabbodjon a dolog, mert akkor tuti olyan gyógyszereket kell szednem, amivel már nem lehet majd szoptatni. Így is sokszor a határon egyensúlyozok, megvan a max adag ,amit be lehet szedni és néha bizony rosszul vagyok vele, de úgy gondolom, megéri. Csak vajon meddig? Hol a határ?

Bocs, amiért ilyen hosszú lettem, de kicsit kaakadtam a stíluson (fõleg Virágén), pedig olvastam már eddig is hasonló véleményeket.

Most sajnálom, amiért hétvégén nem tudok netezni nagyon, mert így csak késve irtam le ezeket.

macsek
macsek
 


Kata 007!
Ez a hozzátáplálásos dolog szerintem nagyon sok szempontból hasznos. Leírom, hogy szerintem miért:
Szóval egyszerûen vannak olyan babák, akiknél nem is lehetne elkezdeni az elválasztást 6 hónaposan, mert egyszerûen NEM fogadják el a szilárd kajcsit, mint pl. Nátán vagy az én Helenám is, de ismerek még egy csomó anyukát, akinek a babája hasonlóan ilyeneket produkált. Persze én is izgultam rendesen, de aztán bejött, amit a nagykönyv ír, hogy nem a korát figyelembe véve kezdett el enni, hanem a fejlettségét, ugyanis, akkor tudott megülni és a fogai is akkor jöttek ki.
Én mindig evés elõtt szopiztatok és azért, hogy tuti legyen tejem legalább 2 éves koráig. Azért addig, mert addig sajnos bármikor elõfordulhat, hogy megbetegszik és nem fogad el mást csak a szopit. És olyankor nagyon nagy szükség van azokra az immnuanyagokra, amiket így tudok biztosítani neki, nem beszélve a folyadékról és persze tápanyagokról. (Egyébként a WHO is 2 éves korig tartó szopizást ajánlja- persze nem kizárólag csak szopizást.) Szóval nem "szopi-õrületbõl" vagy divatból nem választottam el Helenát, hanem mert egyszerûen nem is tudtam volna és mert nagyon fontosnak tartom, hogy viszonylag sokáig részesüljön az anyatej áldásaiban. Én úgy érzem, hogy amellett, hogy természetesen most sok energiát elvesz belõlem az "anyaság" mégis jó feleség tudok lenni. És nem csak a mindennapi meleg ételekre gondolok. Kép
Persze nekem még csak Helenám van, úgyhogy nem tudom milyen, amikor már 2 vagy 3 gyerkõc foglal le? De hiszek benne, hogy akkor is menni fog ez így!

Abban viszont teljesen egyetértek veled, hogy nem szabad "mártír anyává válni"! De azt sem szabad elfelejteni, hogy bizony az anyaság áldozat, a lehetõ legszebb.
Kata! tudom ám, hogy igazából egyetértünk mi, hiszen annak idején a friss kismamákban is milyen jól megvoltunk! Inkább talán a félreértések miatt írtam ide meg talán segítség másoknak az, hogy megy ez így.

Bera! Remélem nem gond, ha én is írok neked! Szóval a tápszer valóban nem méreg, csak viszonylag sokszor leht oka allergiának. Sajnos elég gyakran ahhoz, hogy az utolsó legyen a listán. Ha nem tud egy mama szoptatni, akkor még azért mindig ott van az anyatejgyûjtõ. Szerintem az elég megbízható. Viszont, ha valamiért az sem menne, akkor bizony jöjjön a tápszer! Persze, hogy nem szabad éhezni hagyni a babát! És hátha olyan szerencsés lesz az anyuka, hogy ha már akármilyen okból is nem sikerült a szoptatás, talán nem lesz allergiás a babája. Egyébként van olyan tápszer is, amiben viszont már csak az aminosavak vannak, az tuti nem allergizál, csak nem egy finomság és viszonylag ritkán írják fel, speciális okoknál. (Ha valaki egyértelmûen allergiás még a HA tápszerekre is.)
Amikor segítünk egy mamának visszahozni a tejét, akkor is jó darabig tápszert kap még a baba és nem mondjuk, hogy jaj, csak azt ne. Szóval persze, hogy nem cián meg arzén, de óvatosnak kell vele lenni. Tehát elõször végigzongorázunk mindent, ami segítene visszahozni a tejcsit, aztán ha nem megy, akkor a hozott anyatej jöhet szóba, és végül a tápszer. A tápszer a bronzérmes és bizony az is érem. Kép Mert még mindig sokkal jobb, mint a feles vagy egész tej vagy egyéb nyalánkságok 6 hónapos kor elõtt! Na ez talán már egy kicsit megnyugtatóbb volt. De szerintem abban te is egyetértesz velem, hogy mindent meg kell tenni (bizonyos határig) azért, hogy csak anyatejet kapjon a baba 6 hónapos korig.

Van egy kérdésem is hozzátok! Sokat gondolkoztam ezen a korai hozzátápláláson és azt hiszem rájöttem valamire. Magamból indultam ki. Szóval én nagyon szeretem az új dolgokat, a változatosságot. És szeretek vásárolgatni, válogatni a polcokról. Már alig vártam, hogy 6 hónapos legyen Helena, hogy én is vehessek neki szép kis bébikajákat. Bár tudtam, hogy nekünk erre nem lesz mindig pénzünk. Az már egy más tészta, hogy Helena nem fogadott el semmit, még a finom Hipp õszibarackot sem. Szóval nem lehet, hogy egyszerûen az is bennünk van, hogy jó lenne változatossá tenni az étkezést, jó lenne vásárolgatni? Szerintem ez olyan nõi dolog. Én ha nem tudtam volna már csak a szakmámból kifolyólag is arról, hogy 6 hónapig csak szopi, akkor biztos, hogy már 3-4 hónaposan kóstolgatattam volna vele a gyümiket a leírtak miatt. De elhittem, amit az Gyermekorvosok Szakmai kollégiuma írt. Szóval szerintetek nincs benne egy kis vásárolgatni vágyás is? Õszintén! Én az voltam. Kép
Menta
menta
 
 


Talán még annyi, hogy sajnálom, amiért mégegyszer elõhoztam a témát, de a stíluson kicsit fennakadtam.

Segítséget kérek, pontosabban ötleteket.
Ellivel meg kellene etetni a sûrítõt, ami szentjánoskenyérfa-mag por. Elvileg vízzel összekeverni, várni(na ekkor jó nyúlós, ragadós lesz) és bekanalazni.Nem sokat, de az se megy . Az én kicsi lányom öklendezik a kanaltól, a péptõl, mindentõl. Mellesleg elég undorító a trutyi és íze nulla.
Na próbáltam tejjel, úgy sincs sikere.
Aztán most már lefejek neki 70-80 ml tejcsit, minden evés elõtt, abba beleteszem ezt a port és villámgyorsan megetetem vele cumisüvegbõl. Fõzelékes cumival, mert így is elég sûrû.És ha nem, issza elég gyorsan, akkor beleköt az üvegbe.De komolyan. Ezért nem nagyon lehet kanalazgatni sem( azért mindennap megrpóbálom) mert ahogy telik az idõ, úgy lesz egyre keményebb.
Viszont mostanában többször hisztizett utána a cicimen. Mondjuk nem hiszem, hogy a cumiból túl könnyen jönne és nem is emlékeztet már a tejra állagában és mégis.
Nincs valakinek valami jó ötlete?
Sajna kevesebb tejjel nem tudom adni neki, mert akkor odakenõdik az üveg falára és szinte semmi nem jut a pocijába. Beadni meg be kellene.

Errõl jut eszembe még az elõzõekhez. Ugyen én elvileg igény szerint szoptatok. Csak éppen elõtte fejek, (hogy ne csökkenjen a tej, minden evés elõtt, rendszerint addig a ygerek nyügõs), mert kell a gyógyszerhez,aztán keverem neki az anyatejjel a port, melegítem ha kell, utána cumisüvegbõl odaadom neki, aztán szopizik, utána mosogatok és fertõtlenítem a fejõgépet meg a cumisüvegeket. ÉS még pluszba jön ehhez, hogy fél órával evés elõtt gyogyit kell kapnia, ami ébredés után nem túl jó dolog.
Szóval valamennyire talán át tudom érezni a tápszert keverõ anyukák helyzetét. Ne mondja nekem senki, hohgy az egyszerûbb. még emlékszem rá, milyen jó volt, amikor csak elõkaptam a cickót, megetettem a babát és kész voltunk.
Még az a szerencsém az egészben, hogy Elli már elég régóta végigalussza az éjszakát (este 9-tõl reggel7-ig, csak én kelek fel fejni 5 körül, mert szétduirran a cickóm különben). Ha meg mégis felébred, kb 2 hetente egyszer, akkor éjjel bizony lefejt tejjel keverem neki a trutyit.

Bocs a kisregényekért, most potolom biztos a hétvégét. Kép

macsek
macsek
 


Eszembe jutott ket kerdes
1./Szerintetek be lehet vinni szuleszetre latogataskor Alexet mondjuk ugy 2 honap mulva,mert akkor fog megszuletni a batyamek babaja es hat jo lenne mar ott megnezni.

2./Ti mit csinaltok akkor ha halljatok hogy valami van az orraba es olyan hangosan veszi a levegetot.En befujok a sprayvel de csak nagy sokara jon ki magatol,viszont azt olvastam hogy az orrszivot csak akkor hasznaljuk ha folyik a baba orra kulonben serula nyalkahartyaja,ha jol emlekszem.Tudom hogy itt sokan maskor is hasznaljak de van valami mas otletetek???

Bera
Igazad van!!!!

Sasha
En nem neked irtam a fotozast csak ugy mert eszembe jutott,remelem nem sertodtel meg.En regen es most hogy mar van Alex most is beismerem ha egy baba nagyon szep (ugy ahogy koztunk is vannak nagyon szep babak )persze mindegyik iszonyu aranyos.Es hat a szepseg nem is lenyeges dolog.

Beszti
Hat igen ez mar tenyleg megdolt hogy 6 honaposan lesz dupla a sulya.
A napokban beszeltem egy orvossal akinek mindig elmondom az aggalyaimat ha van es mindig mondja hogy lassan cserelhetnenk mert annyi mindent tudok mar hogy mikor mit KELL csinalni egy babanak.Amikor kerdezte hogy mennyi Alex sulya mondom hogy 6200 gramm.Erre O :Na emiatt bezzeg nem aggodsz hogy az elmelet szerint csak 6 honaposan kene ennyinek lenni: )))))
Ugyhogy el kell fogadnunk hogy minden baba mas es mas,csak persze nehez amikor kemleljuk a gyermeket hogy minden ok-e.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


sziasztok mamik!

meg tudnek mit irni a szopitemahoz, , de mar nincs kedvem, viszont sashaval teljesen egyetertek, mar ami x-xy-okat illeti.

macsek
lehetne egy keresem? inkabb ne hasznalj ekezeteket, mert olvashatatlan amiket irsz, vmi miatt nem fogadja el az ekezetes betuidet ill. nem mindig. ezt nem banto szandekkal teszem!

kataa
szerintem erdeklodj a szuleszeten, mert elvileg nem lehet bevinni kicsi gyerekeket, bar eddig mindig lattam kivetelt. csak nehogy ott helyben szoljanak, mert az rosszabb. nem tudod nagyira bizni addig Alexet? legfeljebb nagyi is maskor megy, nem egyszerre.

menta
en szeretek vasarolgatni, de ilyen eszembe sem jutott, hogy emiatt adjak elobb barmit is a babamnak. bebietelt pedig csak nagyon ritkan fogok venni, inkabb kotyvasztok magam itthon.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Beszti!

Biztos, hogy a foga. Beszéltem doktornénivel, azt mondta, hogy próbáljam meg a germicid kúpot és szerdán vagy pénteken beszéljünk. Figyeljem, hogy most is úgy lélegzik-e. Hát, meglátjuk, hogy mi lesz.

KépIlke!Kép

Még adok le tejet. Még a régiek is a méjhûtõben vannak, már lassan letelik a fél év és dobhatom ki õket. Hogyan csináltok tejberizst belõle? Dórinak még nincs foga. Pépesítitek õket?

Iboly!

A netrõl tudom, hogy va ez a füzetke. Hogyan lehet hozzájutni? Persze én kéretlenül is szoktam a ligát ajánlani az ismerõsöknek. Gondolom ez is segít. De a legnagyobb probléma tényleg az, hogy nehezen lehet a kiadványokhoz hozzájutni. Fõleg vidéken.

Pucúr és Dóri
Pucúr
 


pucur

anyatejberizs
- rizst puhara megparolod,
- a mar adhato gyumolcsokbol tetszes szerint tehetsz,
- pici teavaj (nem margarin),
- anyatej (tetszes szerinti higitas)

ezeket bele egy nagy keverotalba es botmixerrel jol osszemixelni.

- a fozikbe is teszel anyatejet? ha nem, azokba felhasznalhatnad!

anyatejgyujtobol anyatejet elsosorban a beteg es koraszulott babak kapnak, igy nem is biztos, hogy aki szeretne tejet a babajanak, mert neki nincs, az kap is. vagy van valaki, aki onnan kapja a tejet az egyebkent egeszseges babajanak? irja meg lecci, hogy van ez?

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Látom még mindig izzik a topic, hát nem sok kedvem van jönni addig amig ez van.
Vagy én menjek át " az elsõ napok....."-ba? , mert lassan már kiutálásnak örvendhetnek az idetévedt párhetes anyukák. Azért jöttünk át ebbe, mert itt többen irogatnak, és talán több tapasztalt anyukától várhatunk választ.
A jövõhéten 2 hónapos babámmal maradhatok ebben atopicban? , mert már kezdek megsértõdni. v. mit gondoltok meddig tart az elsõ hetek?

Brokkoli és a 7 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Gumicukor,

koszi a figyelmezetest, akkor inakbb ekezet nelkul irok.
Az az igazsag, hogy fel se tunt, mert nem nagyon szoktam visszaolvasni a sajat irasomat. Az lenne csak az idopocsekolas Kép

macsek
macsek
 


Beszti,
Nagyon köszi a részletes magyarázatot, már nem is vagyok olyan bizonytalanKép.
Jogos szerintem az észrevételed a súlynövekedéssel kapcsolatbanKép.

Macsek,
Úgy látszik sikeresen félreértettem a leveledetKép, bocsi. Egyébként már én is fagyasztottam le sütõtökös burgonyát összeturmixolva, kis adagokban. Én is úgy számolom, hogy majd 1-2 hónap múlva jól jöhet.

Kataa,
Mi csak akkor használtuk a porszívós orrszívót ha tényleg folyt Lilinek az orra. Nem tudod egy fültisztítóval kitisztítani neki? Vagy ha azzal sem jön ki, akkor szerintem próbáld meg fürdés után, akkor fellazul az orrnyálkahártya.

Pucúr,
Gumicukor jól leírta az anyatejberizs készítését.
Én már nem adok le tejet.

Brokkoli,
Ne menj sehováKép! A vita le fog zárulni hamarosan. Én már nem törõdök vele, kérlek te se teddKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


sziasztok
Hanna nagyon náthás. De jókedvû, s nagyon ügyi. Már olyan sokat halad a kúszással. Meg állandóan forgolódik. És elkezdett "kutyázni". Vki azt mondta, ebbõl fog mászni, a dokinõ meg azt, hogy nem jó, mert néhány baba ezzel szórakoztatja magát. Négykézláb hintázik. Szerintem ez hülyeség, inkább jó hogy csinálja. Nem? Mit gondoltok?

Kataa
Én akkor is porszívozni szoktam. Inkább mint egy kfül gyuszi.


Macsek
Próbáld meg fecskendõvel a szájába spriccelni.

Erika
A topic mindenkié, aki a címben szerepel, s aki jószándékkal jön ide Kép Tehát a tiéd mindenképpp. Kép

Forti
Gratula a félévességhez!!! Kép Emléksuem, amikormég szurkoltunka cukrodért, most meg már félévesek vagytok! Kép

Viki
Hatalmas gratula!!! Én is csatlakozom az irigykedõk táborába Kép

pussz,
bringa és hanna (5 hó + pár nap)
bringa
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Örülök, hogy ezek szerint nem gond ha fél a gyerek az idegenektõl. Dórinál olyan is van, hogy bemegyünk a melóhelyre vigyorog mint a vadalma némelyik kollégámra, de ha az illetõ srác ölbe akarja venni, akkor keservesen sírni kezd.

Ja, és remélem nálunk nem jön be ez a gyarapodási dolog. Csúnya lenne ha Dóri 12 kg lenne egy évesen. Az igaz, hogy fél éves korára megvolt a duplázás, de a 12 tuti nem lesz meg, mert mostanra teljesen lelassult a hízása, na meg le is mozogja amit megeszik. A keresztlányom elsõs és 17 kg. Kép Nem hülyeség amin gondolkodol, mert ez majdnem ugyanaz mint amit bera írt kicsit feljebb. S, hogy milyen igaza van!!!

Pucúr!
Amit tudok a PC-rõl azt a páromtól tudom, úgyhogy ezt nem mondom el neki mert vérig sérteném vele. Kép

A fogzással mi is nagyon kínlódunk. Az alsó kettõ már kint van, de azokkal fele ennyit nem szenvedett. Viszont nálunk nagyon beválik a Dentinox gél. Amikor alvás helyett fájdalmasan sír és már tippem sincs, hogy mi baja lehet, akkor bekenem neki. Ilyenkor azonnal megnyugszik és már hunyja is le a szemét.

Mi is vettünk sima csõrös poharat, de mind visszafolyt a nyakába. Ezután vettünk neki a csöpögésgátlósat. Ebbõl csak akkor jön ha szívja a baba. Kicsit nehezen jött rá a mûködésére, de most már egyedül iszik belõle. KépKépKépKép Tényleg jó, mert nem csöpög belõle mindenfelé.

Nyuszi!
Már elmúlt a dolog szerencsére. Csak pár napig csinálta. Szopizott egyet és aludt tovább. Azt mondták a lányok a szopis topikban, hogy tuti nem éhes volt, de mióta újra több tejem van, nem csinálja. Szerintem azért lehetett benne egy kis éhség is, mert akkor most miért nem csinálja egyszer sem? Persze az is lehet, hogy a foga kínozta, de még mindig nem bújt ki az sem. Szóval passzolom a kérdést, mert a többiek szerint nem az éhség, viszont mióta jól lakik nincs ébredés. Talán jobban el tudnám dönteni, hogyha este látnám, hogyan fejezi be a szopit, de õ születése óta a cicin alszik el. Az is lehet, hogy erõsebb volt az álmosság az éhségnél, aztán hajnalban jelzett a pocak. Kép

Csics, Zsani!
Én is kaptam a fejemre a kedves névtelentõl amikor ez a topic indult, mégis itt vagyok, mert nem hagytatok, ugye????
Sok esetben érdemesebb azt nézni, hogy ki mondja, nem azt hogy mit mond!!!!!!
Tessenek visszajönni irgum-burgum!!!!!
Ok, látom Zsani már itt van! KépKépKép

Zsani!
Próbáltad már a Dentinox gélt? Tudom nem mindig a fog a bûnös, de én mindig arra fogom ha már végképp nincs ötletem, hogy miért sírhat.
Mit szólsz az én kis dagimhoz? Kép Új kép van a profilomban róla!
Mindig megmosolyogtat ha eszembe jut amikor a súly volt a témánk, emlékszel?

Menta!
Természetesen egyetértek veled, teljesen igazad van! Ja, egy dologban mégsem! Kép Nem én írtam a "mártír anyává válni"-t.
Viszont ha kicsit utána nézel, hogy ki az akinek kissé már kezd túl sok lenni ez a szopis dolog, akkor az mind nem elsõ babás. Akár Besztit nézem, akár magam. Nem egyszerû megfelelni jó feleségnek (nálunk sincs minden nap fõtt kaja) és jó anyának. Mellette épp annyi szeretetet adni a másik gyereknek is, esetleg foglalkozni, tanulni vele. Ezt majd csak akkor tudják meg sokan, ha már nem egy gyermekük lesz. Tudom most sokan jönnének Virággal. Igen neki nem egy van. Nem tudom, hogy csinálja, de nála mûködik. Tisztelem, becsülöm érte!

Szerintem sem Beszti sem én nem a szoptatás ellen vagyunk. Bizonyítja, hogy én is kértem segítséget a napokban szopi ügyben és Beszti is.
Vagyis igenis szeretnénk szoptatni amíg csak lehet, de mi is emberek vagyunk. Csupán azt szeretnénk, hogy Beszti szavait idézzem: "Próbáljuk már meg elfogadni a másikat, és ne akarjuk mindenáron rákényszeriteni a véleményünket. Igen, el lehet mondani, lehet figyelmeztetni, hogy tudjon dönteni, de ha döntött, akkor az már az ö dolga!"

Nekem csak pár nap hiányzott a 6 hónaphoz amikor elkezdtünk mást is kóstolgatni, de mellette szopiztunk és akarunk is szopizni. Minden gyerek más. Dóri mindig is cumizott és cumisüvegbõl itta a teát, mégsem volt emiatt gond a szopival soha.
Remélem tényleg nincs harag köztünk emiatt, mert azt nagyon nem szeretném, hiszen ahhoz már túl régen ismerjük egymást! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Hali!

HÁáát! Ha a fiam rám hasonlít gyarapodás ügyben akkor a születési súlyát fél évesen triplázza meg! Én 3,3-al születtem és hat hónaposan 11 kg-ot nyomam! A fiam meg 3 hónaposan volt majdnem 8 kg. Ha megint majd' másfél kg-ot hízott lesz vagy 12 kg fél évesen.... hogy fogm cipelni a fenekét?Kép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Ez a súlyduplázás elég érdekes, szerintem is. Mondjuk az én lánykám egész biztosan nem háromszorozza meg a súlyát, egy éves korára!

Kataa! Mi nagyon sokat használjuk a porszívós orrszívót, és szerintem nem árt a babának, pont úgy van kialakítva, hogy nem kell beledugni az orrába, csak az orrnyíláshoz. De ha nem akarod használni, szerintem várd meg míg tüsszent egy nagyot, és utána. OKép Nálunk ez még be szokott jönni.


Macsek!
Sajnos, nem igazán van ötletem , hogyan add be a babádnak a sürítõt, talán ha lehetne valamivel ízesíteni. De lehet, hogy pont az állagát utálja, tehetsz bele akármit...
Nem tudod véletlenül,hogy beutaló nélkül is lehet menni a Heim Pál kórházba? És milyen vizsgálatokat csináltak a babáddal, vagy csak UH volt? Mi is el vinnénk egy kivizsgálásra a bukásai miatt.


Ildikó
ildikó
 
 


Kata007!
Naná, hogy nincs harag! Kép Értelek én és bocsánat, hogy a mártíranyát hozzád írtam.

Gumicukor! A teavajban tej van, ezért ideálisabb lenne az anyatejberizs étolajjal vagy esetleg Delma Light-tal. Azért fontos ez, mert a tejben lévõ fajidegen fehérje és a tojásfehérje is úgy allergizálhat, hogy elég belõle csak 1-2 molekula is, ha valaki érzékeny rá.

Menta
menta
 
 


Kataa!

Nekünk a dr. nõnk sóoldatot irt fel. Ebbõl naponta többször is lehet az orrába cseppenteni és fellazitja a beszáradt fikácskát aztán orrtisztitó pálcával már könnyen ki lehet szedni.
Üdv Kati
Kati
 


Menta!

A "mártiranya" én voltam, mármint én irtam.KépKép
Nem én érzem ugy magamat, de nem is szabad abba az állapotba eljutni!

Egyébként abba biztos vagy, hogy jobb a margarin? Tegnap a párom véletlenül elolvasta, mi is van benne és összehasonlitottuk a vajjal. A vajra mindössze csak annyi volt irva, hogy 80 % zsirtartalmú, viszont a margarin (ugyan nem Delma): növényi olaj, hidrogénezett/átészterezett növényi olajok, ivóviz, tejsavópor, emulgeálószerek (E471, E 322), étkezési só, étkezési sav (E 330), tartósitószer (E 202), természetazonos aroma, szinezék (E 160b, E 100) és vitaminok.
Na mármost lehet, hogy a vajban is van egy csomó minden, csak nem irták rá (bár, ha jól tudom kötelezö). Viszont igy alapból jobban húz a szivem a vajhoz, mégha tejböl készült is, mint a teleE-s margarinhoz.
Az étolaj oké!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Gumicukor
En is gondoltam hogy elotte inkabb megkerdezem,de lehet hogy amugysem vinnembe nehogy elkapjon valamit.
Majd Apa setal vel odakint amig bemegyek.
Egyetertek veled ,en is vasarlo manias vagyok de azert nem nezegetm bebieteles uvegeket,hanem inkabb veszek valami most is hasznos vagy szep dolgot neki.
Mi kapunk az anyatetjgyujtobol tejet ,talan mar leirtam a storyjat hogy hogyan.Amikor nem sikerult szaporitani a tejem akkor olvastam az Anyatej c ujsagban amita korhazban adtak hogy lehet kapni onnan.Megkerdeztem az en okos vedonomet kaki azt mondta hogy a szabaly az hogy csak koraszulott baba vagyTBC-s anyuka kaphat tejet.Szerencsere egyiksem vagyunk,de en csak mondtam a magamet hogyitt azt olvastam hogy barki kaphat ha igenyli.
Aztan ket nap mulva mondta a dokinonek is aki azt mondta ha annyira akraom akkor legyen.Azota het3*kapunk 700 ml-t.
Ja es meg annyi hogy amig azoktol akik leadnak tejte elviszk az uvegeket,nekunk menni kell erte es csak megszabot idopontban lehet.Ugyohgy egyaltaln nem egyszeru ez higgyetek el.Azt mar sikerult elernm hogy este munka utan tudjon erte menni a parom,mert ilyen hidegben nem tudtunk napi felorat gyalogolni a tejtert.
Ugyhogy en nagyon irigykedem azokra akiknek keznel van a tele cici : )))

Brokkoli
Ne csinald mar,Te ide tartozol,kulonben is mar ez a 3.topic ahol egyutt vagyunk igyhogy mar csak ezert is KOTELEZO maradnod : )))Pont azert jo ez mert kerdezni tudunk a nagybabas mamaktol.

Ilke
En is fujkalom neki a sooldatos sprayvel es kipiszkalom olajos fultisztitoval csak neha felnap is eltelik meg kijon,es addig olyan viccesen sipolva veszi a levelgot.

Bringa
Jobbulast Hanna babanak.Hat igen jobb minta fulgyuszi de hat nem beteg ezert nem nagyon toleralom az orrszivot.Emg hat meg sose hasznaltam szerencsere es talanezert felek tole.

Ildiko,Kati
Koszi nektek is,tusszent is szegenykem amikor mar zavarja nagyon.

Kepzeljetek megegyeztem az emeleten egy lannyal akivel joban vagyunk hogy neha vigyaz Alexra 300 penzert,neki is van egy 15honapos csemeteje ugyhogy remelem megbizhato lesz az uzleti kapcsolatunk : )))
Rogton be is jelentkeztem szerda reggel a fodraszhoz,mar alig varom : ))
Kataa es a hason alvo Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Ildiko!

Nekunk szerencsenk volt, mert ismeroson keresztulkonnyen mentunk, de pont voltak ott meg ketten es nekik a korzeti doki adott beutalot. Be kellett fekudnunk a korhazba, elvileg ehy napra, de mivel talaltak vmit ezzert maradni kellett meg ket napot, amig beallitottak a gyogyszert.
A vizsgalat tobb reszbol allt. Vettek egy csomo vert meg delutan, aztan este jott az igazi szadi. Ledugtak egy csovet(szondat) az oran at a nyelocsovebe, es ott is maradt masnap reggel otig. Aztan volt meg egy erzekelo az ora elott meg egg csomo elektroda mindenhol. Hat nem volt egy szep latvany. De o igazabol csak kicsit sirt (na jo, nagyon uvoltott, de csak rovid ideig), aztan szopizott es aludt masnap reggelg, amikoris kivettek a csovet és vettek tole vert ismet.
Aztan reggel volt egy nyeleteses vizsgalat (teat itattam vele es kozben atvilagitottak, rontgeneztek), itt kapott eloszor cumisuveget, na meg teat is. Hat nem volt egyszeru, csak az segitett, hogy elotte nem kaphatott enni ket-harom orat es kellokeppen ehes volt.
Aztan meg egy UH.
A vegen kiertekelte a doktorno es kitalaltak mi a baja.
Nemsokara megyunk vissza kontrollra.

Nagyon rendesek voltak, sajat szobank volt a csecsemoosztalyon( elso este tb alapon, utana fizettunk), szoval ugy jottunk el onnan, hogy tenyleg nagyon meg voltunk elegedve mindennel.
A vizsgalat egy kicsit drasztikus, de hat legalabb megtudtuk, mi a baj.
Arra azert kivancsi leszek, most hogy fogja viselni. Mert nagyobb lett es sokat okosodott azota.

macsek
macsek
 


A Gyermekek/"sasha"-ban vannak új képek a Gabiról

sasha

Kép
sasha
 
 


Kataa
Sajnos otthon vagyok az orr témában,hannának kezdetektõl van vmi mindig. Bár az még mindig jobb volt, mint ami most van, hogy náthás. Szóval, a gyógyszertárban van kézi orrszívó, egy nagyon egyszerû kis mûanyag szerkentyû, próbáld meg azzal, miután sósoldatot fújtál be.
bringa
bringa
 
 


Sziasztok
Nekünk jól telt a hétvégénk. A Petra már úgy ahogy elfogadja a gyümit. A banán és az alma külön nem jó de együtt eszik pár kanállal. Szóval most banán-alma a menü már három napja.

Vettem olyan aranyos anyagot, sárga és macikák vannak rajta. Varrtam neki elsötétítõt és falvédõt. Ilke gondoltam is rád. Neked kész van már a játszószõnyeg?

Ma voltam rákszürésen, minden ok.
Nyuszi megkérdeztem és nekem is azt mondták, hogy nem kell várni a következõ terhességgel a császár miatt.

Rzsuzsa
Nekem azt mondták, hogy már nem szabadna, hogy hulljon a hajam és kaptam vasat rá.
Ha 6 ét múlva nem szünik meg akkor vissza kell mennem és akkor néznek egy hormonszintet.

Gumicukor
Nekünk nem a kanállal van a baj hanem az almának a ízével mert a tejpépet nagyon szépen megeszi kanállal. Sõt pohárból is szépen issza az anyatejet.
Mi volt a védõnõvel? Gyorsan element?

Nyuszi
Örülök, hogy ízlett Emiliának a kása. Ez melyik kismamába van benne?

Kryss, Djeszter
Gratulálok a félévességhez!!!

Kakukkfü
Vegyél Reparon krémet.

Vérvétel
Nem értem, hogy mindenkinek a kezébõl vettek akkor nekünk miért kell a fejébõl. Én meg is kérdeztem és ott azt mondták, hogy a csecsemõknek onnan szoktak.

Ilke
Lili nagyon bátran viselkedett akkor. Szerintem nekünk is inkább az volt a baj, hogy 20 percig lefogták. Különben én is nagyon fehér bõrü vagyok. Mikor suliba jártam és nem festettem ki magam akkor a tanárok meg is kérdezték, hogy jól vagyok –e mert annyira sápadtnak látszok.
Most egyszerre mennyi almát adsz neki?
Gratulálok a fogacskához, nekünk még nincs semmi!

Pocok
Üdv köztünk!

Tüni
Mi felkeltettünk az elején, hogy szopizzon éjjel mert magától nem kelt fel de nekem a doktornõ mondta mert a Petra kis súlyú volt. De szerintem te örülj annak, hogy nem ébred fel ha éhes akkor úgy is felkel.

Fagyasztás: mikor ti lefagyasszátok a kaját akkor elõre teszitek bele az anyatejet vagy mikor megeszi a baba. Nekem elég sok tejem van még a fagyasztóba és ha beletenném a kajába akkor már kétszer lenne lefagyasztva, azt meg nem lehet.

Viki
Ha terhesség alatt szoptatsz az szerintem azért sem jó mert a szervezetet nem tud teljes mértékben táplálni két babát.(ez csak az én véleményem) Én biztos, hogy megvárom azt, hogy már ne szopizzon a Petra.

Panda
Most olvasom, hogy Noémi 18 hónapos koráig szopizott. Annyira jó, én is úgy szeretnék ilyen sokáig szoptatni.
Kaja: lehet, hogy rossz kajákat próbálsz neki adni. Marad a csoki és a tarhonya. Miért te ennél répapépet?
Gratulálok a felálláshoz!

Gumicukor
Mikor csinálsz tejberizs és teszel bele almát és ezt kapja de, du. akkor nem barnul meg du-ra az alma? Én mikor csinálok gyümit akkor a maradékot én eszem meg mert nem merem eltenni késõbbre. Nem lesz semmi baja?

Forti, Áfonya, Nyuszi
Én is egyetértek veletek, egyre többen vagyunk és annyira nincs idõm elolvasni, hogy sokszor csak átugrom azokat a részeket. Meg tényleg egy 6 hónapos babával teljesen más gondok vannak mint egy pár hetessel. Meg az a baj még, hogy azt akarjuk, hogy ne szakadjon meg a társaság de mindig lesznek olyanok akik ott maradtak a „frissbe”. Pl akik most jönnek át azok közül már szinte senkit sem ismerek. Azért akik idejönnek egyáltalán nem zavarnak, jöjjenek csak nyugodtan de lehet, hogy nekik is könnyebb lenne egy másik topic mert nekik sem kellene átolvasni a mi problémáinkat.

Ági és Petra
petra2
 
 


Sasha!

Az Ismerjük meg egymást/ "Sasha"-ban, nem?KépKép

Nagyon aranyos!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az "új" gratulációkat! Bocsánat, de most nincs túl sok idõm, ezért nem írom ki mindenkinek a nevét, aki gratulált.Kép
Képzeljétek, most jöttem UH-ról, dobog a kis szívecskéje, és komoly méretekkel rendelkezik: 13 mm a feje tetejétõl a popsijáig. Most már csak azon kell aggódni, hogy a méhlepény ne a császáros hegem akarjon megtapadni, mert ott nem fog sikerülni. Ez a 11-12. héten derül ki, addig még kismamakönyvet sem csináltathatok. Viszont kaptam egy kis képet, úgy örülök neki.Kép

Gumicukor!
Sem pihenni nem tudok annyit, mint az elõzõ terhességemnél, se annyi idõm nincs a picire gondolni meg figyelni. Ezt kicsit sajnálom, de van elõnye is: úgy tûnik, sokkal hamarabb telik az idõ a következõ UH-ig, na meg cserébe lesz egy kistesója Levinek, kis korkülönbséggel. Ha minden jól megy.

Remélem, azért nem zavartok át a "friss"-be, és a Levente jogán maradhatok itt.KépKépKép

Fika-téma: nekünk is bejött a sima sóoldat, állítólag nem árt úgy a nyálkahártyának, mint az orrcsepp.

Pucur!
Én nem ismerem Monchyt. de így ismeretlenül is üzenem neki, hogy legyen erõs, és nagyon szuper, hogy kaphat tejcsit a kicsi, nekik különösen kincset ér!!! Különösen a fertõzések ellen véd! Nem lesz könnyû most nekik, de ki kell bírni, és kívánom, hogy minél hamarabb hazamehessenek egy egészséges, szépen kigömbölyödött babával!Kép

Megnéztem, a Levente 6 hónaposan 7.550 gramm volt, ami egész jó az 1.560 grammos születési súlyához képest. Iga, most eléggé lelassult a hízása, de ez állítólag normális.

Anyatejberizs: igazán nem a kötözködés miatt, csak kíváncsiságból: a rizstõl is lehet allergiás a baba, nem? Merthogy nem gluténmentes formában kapható a boltban. És miért kell bele vaj/margarin? Tényleg csak tök laikusként kérdezem...

Utolsó mondatom a vitát kiváltó hozzászólásokhoz: ami engem igazán kiakasztott, az az, hogy megnéztem, a másik topicban ez hogyan bukott ki. Azt hiszem, ott van a kutya elásva...

Szép estét mindenkinek!

Viki
vikici
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?