Sziasztok!
Topictéma: õszinte leszek! Én sokszor átugrom itt a fiatal babásokat, mert egyszerûen képtelenség ennyi hozzászólást végigolvasni. Viszont hûségesen olvasom az elsõ napok, heteket. Csak mert tudom, hogy ha ott van kérdése egy anyukának, arra azonnal várná a segítséget. Én is így voltam. Ha feltettem egy számomra fontos kérdést, alig vártam, hogy valaki válaszoljon rá.
Szóval részemrõl mindegy hová írnak pici babások, de szerintem ha ez a topic szimpibb, mert többen vannak, akkor ha már egyszer leírták tegyék vágólapra, és másolják be az elsõ napokba is. Nem????
Mint látom nem vagyok egyedül aki még mindig olvassa azt a topicot is, mert tudja, hogy a tanács ott "tegnapra kell"...
Beszti!
Én nem akarok megbántani senkit ezért inkább neked írok, mert a Te hozzászólásodnál kezdtem el, aztán látom mekkor port kavart Virág hozzászólása.
A lényeg:
Tökéletesen egyetértek veled!
Tudom legyen elsõ a baba, második a baba, de az ég szerelmére, a mama is ember!!! Mint írtad, tényleg senki nem a mamit nézi! A cicin lóg a gyerek hónapokig és mellette én? Azért megy férjhez az ember lánya, mert szereti azt az embert. Azért mert kisbabám van, még én is ember vagyok! Tudom, azért van itthon a mama a gyerekkel. Viszont attól még én éppúgy feleség kell, hogy maradjak. Legyek csinos, fitt és üde. Jó én könnyeb beszélhetnék mert Dóri alszik éjszaka, de napközben is van mellette egy másik lányom, akivel foglalkozni kell és egy férjem, aki nem csak meleg kajára vágyik...
Talán nekem is óránként kellett volna szoptatni Dórit amikor már nem volt elég laktató neki a tej? Hát nem! És nincs lelkiismeretfurdalásom. A nagylányom 16 éves lesz lassan. Falun laktunk, nem volt internet, elsõ baba volt. 7 hetes korától tápszert kapott. Felnõtt, nem allergiás, nem beteges, stb. Akkor ne mondja már nekem senki, hogy Dórinak korai volt majdnem fél évesen elkezdeni a fõzeléket! Mellette négyszer szopizik, de délelõtt 10-tõl estig bárhová elmehetünk mert nem kell azon gondolkodni, hogy hol és hogyan szoptassam meg.
Ja és örömmel szopizunk, nem azért mert jó anya akarok lenni. Azért mert így jó mindkettõnknek. Én nem érzem magam rossz anyának, mert Dóri 8 (lassan 9 hónaposan) már nem csak cicit kap. Viszont jut idõm a nõvérére és nõnek lát a párom is!
Nyuszi!
Dóri azt üzeni, hogy ha eljöttök hozzánk, elmagyarázza Eminek, hogy a nem édes kajcsi is finom!
Örülök, hogy írtál az idegenekrõl. Csak mert eddig Dóri is mindenkire vigyorok, de újabban van olyan akitõl olyan keservesen kezd el sírni, hogy még a könnye is folyik. Én sem tudom mi váltja ki, mert különbözõ embereknél csinálja.
Ági (Petra)!
Dóri soha nem macerálta a fülbevalóját, bár neki nem karika van. Nem is tudom mihez hasonlítani. Inkább háromszög. Az eleje egy vékony kissé meghajlított lapocska, amiben kis kövek vannak. Itt egy pici kép róla. Talán ki tudod venni, hogy milyen.
A profilomban most új kép van, de valamennyire látszik, hogy az ujjacskája nem férne bele. Dancsinak karika volt és õ mindig macerálta is. Vettünk neki egy másikat amibe nem fér bele az ujja. Most hordja a karikát.
Panda!
Dóri sem ette azonnal a kajcsikat, de most már egész jól megy neki. Már azt is tudja a kis bohóc, hogy ha szakálkát kötök a nyakába, jön a kajcsi.
A dobhártyám nekem sem viseli jól a sikoltozást, de Dórit ez hidegen hagyja. Hallanád amikor az apja elkezdi utánozni!
Sasha!
Nálunk nagyon bejött és bejön a Dentinox gél. Nagyon meg tud nyugodni tõle Dóri. Dancsival nem a gélt használtam, nem is volt ilyen hatásos.
Áfonya!
Dórin sem vettem észre, hogy felismerne valamilyen szót. Amikor csenget apa és megyünk ajtót nyitni, na azt felismeri, de szerintem csak az ajtó miatt. Ugyanis ha más csenget, akkor rendesen csalódott.
Beszéd: nektek nem suttog a gyerek? Én egy párszor mondtam neki az apát suttogva és tegnap óta suttogva mondja a gyerek is, hogy apapa. Azóta nem merem elõtte halkan mondani.
Viki!
Gratula a pocaklakóhoz!!!
Pucur!!!!!!!!!!!!!!
Ég a pofám, hogy még mindig nem válaszoltam Neked!
Most már azt hiszem fölösleges ha úgyis gyakori vendég leszel itt.
Sok-sok puszi nektek és üdv köztünk!!!!!!!
Nekem a nagymamám mondta annak idején az elsõ lányomnál, hogy a gyerek akkor szomjas ha a kutacsa bemélyed. Vagyis ha megsimogatod a buksiját és ott feltûnõen egy mélyedést érzel. Hát nem tudom igaz-e, de én ezt figyelem. Bár Dóri megissza a teát, de a gyümölcslevet nem szereti. Nem próbáltatok még (szelepes) csõrös pohárból inni? Dóri azóta csak abból iszik.
Én emlékszem Monchira. Nem is tudom mit mondhatnék. Szorítok nekik!!!!!
Kataa!
Gratula Alexnek!!!!!
Forti!
Boldog 1/2 szülinapot!!!!!
Gratulálok annak aki végigolvasta...
Kata