Nyuszika
Bár nem menek szólt a kérés,de az általam használt bébiszakácskönyvek a következõk:
Dévics Józsefné: Csecsemõk szakácskönyve
Dagmar von Cramm: Fõzzünk a babának! (Könnyen, gyorsan finomat sorozat)
Az elõbbit jobban szeretem, mert késõbb kezdi el bevezetni az új ételeket, közelebb áll az általunk ismár kivesézett kérdésekhez, mit és mikor szabadhoz. A másikban van néhány dolog, amivel nem értek egyet, de a receptek nagyon jók benne, amiket én némi változtatással csinálok. Mindkettõt a Libri-ben vettem, a weboldalukon is megrendelhetõk.
Viki
Koraszülött ellenére szépen fejlõdik a babád? Hízik rendesen? A mi csoportunkba is jár egy-két koraszülött bébi, és nagyon üygesek! Szerintem a mozgásfejlõdésnek is nagyonjót tesz. Vírust meg az utcán is lazán be tud nyalni az ember lánya, vagy akár hová visszük, nemcsak az usziban.
Szerintem kérdezz meg errõl több szakembert is és mérlegelj, Te mit szeretnél!
Megkérdezhetem milyen érzés a másodikat várni (leszámítva az émyelygést és társait)? Tudsz annyit gondolni rá, mit az elsõre? És ha ledönt a fáradtság tudsz pihizni azért?
Kedves Iboly!
Írtad Virággal egyetemben, hogy 6 hónapos kor elõtt bármit adni a babának káros. Akkor a mi szüleink is agyonmérgeztek volna bennünket? Ugyanis akkor az volt a szokás, hogy 6 hetes kortól már elkezdték a gyümölcsöket és fõziket adni. Én anyukám is így tett, így 7 és fél (ami mostanság már "csak"-nak számít, akkor meg elég hosszú és szép idõ volt) hónapig szoptatott, mégis nincs semmiféle allergiám, nagyon keveset vagyok beteg, ha meg igen, akkor 1-2 nap alatt kitombolja magát. akkor ez hogy van?
Abban egyetértek, hogy fejletlen az emésztõrendszer még, de a legtöbb hozzátáplálós szakkönyv az 5-6. hónaptól javasolja az új ételek bevezetését.
Én is szopipárti vagyok, de gondolj bele, ha még nem állt be rendesen a tejtermelés, a gyerek szopizna, de nem jön semmi, ahhoz azért pár nap kell, míg beindul a tej. A ygerek meg csak ordít, mert nem jön a cicibõl annyi, amennyi kell neki, türelmetlen. Ha me több hétig tartó próbálkozás sem hozza meg az eredményét, addig éhezzen és ordítson a gyerek? Én bevallom a 3-6. hétig bizony kellett tápszeres pótlást is adnom, mert nem volt elég a tej, de aztán mindig kicsivel csökkentettem és utána már elég volt a tejem, sõt még adni is tudtam másoknak. És nem szégyellem, hogy így döntöttem, hogy erre a rövid idõre tápszert is kapott a babám, mert hangsúlyozom, csak akkor kapott, amikor muszáj volt. És ezt mind magamnak köszönhetem, nem szorultam senki segítségére.
Zsani
A természetes körteport nehezen tudom elképzelni
Fán terem egy kis zacsiban? Én magam csinálok minden kaját így körtés anyatejberiszt is, hamar kész és nagyon finom, én mindig megkóstolom õket. Cukrot egyáltalán nem teszek bele semmibe, és így is fincsi.
Bera
Egyszer már leírtam az anyatejgyûjtõbe leadott tejek milyenek, hogyan pasztörizálják, mivel én is adtam le oda tejet. Úgy kezelik, hogy megmaradnak benne a fontos anyagok, 65C-on tartják fél órán keresztül. ettõl elpusztulnak a bacik, de minden más benne van. Egy csomó vizsgálaton kell átesni annak aki tejadó anyuk akar lenni. A leadott tejet folyamatosan vizsgálják és ha akár egy kicsit is találnbak benne nem odaillõ dolgot, azt nem haználják fel. Mellesleg a fejés és tárolás sem piskóta, amit megkövetelnek.
Pucúr
Hasonlóan vagyunk mi is, ha nem kéri a fõzit, akkor én sem erõltetem, hanem megyünk szopizni, amit akkor is megkap, ha telepucrozza elõtte magát fõzibõl.
Forti
Gratula a félévességhez!
milyen az a fél gyertya?
Keresztbn vagy hosszában vágod el?
Én még ezt az utolsót írtam szopi témában, de én sem kívánok ezzel többet foglalkozni. Én örülök, hogy nekünk így alakult és nem ítélek el mást sem, ha neki máshogyan.Punktum
pusz
gumicukor és Dani (30 hetes)