Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mano!
Zsaninak is ugyan így visszajött és nekünk is Ventolinozni kellett!(nemtudom emlékszel-e rá)!Azóta hála az égnek nem jelentkezett de én ez miatt vidtem fel a Sváb Hegyre!Nemnyugszom meg addig míg ki nem derűl mi okozta neki ezt!A dokinő fent a hegyen azt mondta,hogy valószínű az a vírús van még (vólt)a szervezetében amit még tavaly elkapott és nem gyógyúlt meg teljesen ezért esett vissza!4 ampulla vért vettek le Zsanitól abból mindent megnéznek(allergiától kezdve az immunrendszerének az állapotát meg,hogy milyen vírusok vannak esetleg a szervezetében)Szóval sok mindent megnéznek!Hétfőn lessz kész az eredmény!Sajnálom,hogy ti is megint visszaestetek,de valószínű ,hogy nemlessz komiolyabb baj mert ha a Ventolintól jobb a légzése akkor az már eggy jobb helyzet!Na mindegy majd meglátod!Mindenesetre szorítok,hogy nelegyen komolyabb bajotok!!! :roll: :cry: :wink:

Pilla!
Köszi szépen!! :lol: :lol: :lol:

Pekom!
Hatalmas Gratula a kisasszonyhoz!!!!Nagyon édes! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Csakegy!
Nekem Zsani feküdt rá valamilyen idegvégződésemre és 2-3 napig szörnyen fályt a vesém!Semmit nemtudsz ellene tenni kivárod amíg arrébb kotor egy kicsit!Nagyon fájt nekem is ,próbálkoztam mindennel de hiába!!Majd jobb lessz!Kitartás!!
:wink:

Mano!
Mi a helyzet??? :? :roll:

Vóltunk ma Gödöllőn a börgyógyászaton(kettő nagyobbik gyerkőccel)!Képzeljétek bekell előre jelentkezni!Én ezt nem tudtam,de hála istennek fogadtak!!Megjegyezték,hogy mostmár akkor tudom!!!! :? :roll: Fizetni nekik nem kellett!!!!!!!(gyerekeknek)! :wink:

Szőrnyű idő van kint!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Már megint én vagyok mert az előbb elfelejtettem Taminak is írni!Pedig akartam!

Tami!
Egyálltalán nem baj az,hogy 5-kor megfürdeted(ez ídővel úgy is eltolódik késöbbre!)De ha neki így jó akkor nyugodj bele,és esetleg megpróbálhatod a reggeli fürösztést!! :roll: Mondjuk én az estinek vagyok a híve,de sokan szeretik reggel fürdetni a picit!Majd meglátod biztosan lessz olyan nap amikor kicsit tovább fent lessz sőt ahogy növekszik a babód úgy lessz egyre többet ébren és majd akkór eltudjátok tólni 7-8 felé a fürcsit!Mi is 7 órával keztük és most már fél 8-kor fürdünk ,nyáron pedig ez elfog tolódni 8órára!! :wink: :P

Barbi!
Hiába kened magad ez csak halványodni fog!!! :cry: :? Szoli segít rajta még halványabb lessz!!! :wink: Sajna !!!!!!! :evil: :cry: :cry:

Csakegy!
Még neked akartam írni ,hogy nekem az óldalt fekvés vólt jó(ellenkező óldala annak ami fáj)!Én is azt hidtem,hogy megyünk szűlni mert az egész oldalam és a derekam majd be szakatt !Közbe pedig belesugárzott a hasamba is!Rossz érzés de még mindég jobb vólt mint Anettnál mert ő 2 héten keresztűl feküdt egy idegvégződésen és olyan fálydalmakat okozott,hogy nemtudtam lábra állni!!!!!! :cry: :oops: :roll:
Algopirin injekciót kaptam,hogy a fiamat eltudjam vinni oviba!Utánna egész nap csak feküdtem!Még jó,hogy vólt ki helyettem addig mindent megcsináljon!Vóltam vele mindenhól és a végén kinyögték,hogy bíztosan a baba fekszik úgy !Aztán mintha nem is lett vólna semmi elmúlt!!!!Kitartás!!!! :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 

 
 

Na,volt az orvos,szerencsére semmi komoly! :D
Ettől a hülye időtől lett nehezebb a légzése és picit piros a torka,de nem kaptunk semmi gyógyszert,azt mondta az orvos,hogy elég ha meleg teát adok neki.
Már láza sincs! (KOPP-KOPP) :lol:

Csilla,
megkaptam az sms-t,de sajnos nem tudok vissza írni,mert nincs a kártyámon pénz,majd vkit meg kell fűznöm,hogy hozzon egyet! :wink: Amúgy köszönjük az érdeklődést! :lol:

Kép
mano83
 
 


Hála istennek,hogy semmi komoly! :P
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


tiop: köszi! Most azt próbáljuk játszani, hogy a csípőmön/hátamon át a hordozókendő és a férjem azt rángatja... hátha kimozdul a baba...
Vendég
 


Mano: hála a jó égnek, hogy nincs baj! Azért jobbulást!

Csakegy: nekem is volt ilyen párszor, meleg zuhagy, oldalt fekvés, kicsit lötyögtettem... de hidd el, a szüléshez képest ez smafu! :) Az tényleg rohadtul fáj - pedig én még ki se toltam a Manót, csak a tágulási szakaszt csináltam végig... De ezt a mostani fájdalmat is, meg a szülésit is úgy elfelejted, mintha elfújták volna. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Csakegy:
sajnálom, ami veled történik, nekem szerencsére csak pár percig volt ilyen érzés, de nagyon rossz volt, átérzem a helyzeted. KITARTÁS!!!

Verna, Pilla:
titeket hívott a védőnő a hétfői babamasszázs miatt? Jöttök? Én ott leszek!

Mano
örülök, hogy Levinek nincs komolyabb baja!

Pekom
HATALMAS GRATULA LUCÁHOZ!!!!! Tényleg nagyon szerencsés vagy a gyors szüléssel!!!

Tami
nekem ugyanez volt a bajom, de mostanában már kezd beállni az este 7-8 körüli fürdés.

Én veletek ellentétben legszívesebben este 10 körül fürdetném, mert a fürdés és evés után Marci hosszasan alszik, ami azt jelenti, hogy 8 körül elalszik, és hajnali 1/2 3 körül ébred, majd 5-kor, amit én nagyon utálok, mert én meg nem tudok elaludni este 10 előtt, akármilyen fáradt vagyok! Ha viszont este 10 körül fürdik, akkor, mint tegnap is, hajnali 6-ig alszik egyhuzamban, ami nekem sokkal kellemesebb. Mi most próbáljuk erre a késői fürdésre szoktatni. Szerintetek ez gáz???

Na, ezzel mit kezdetek: pár napja Marci megtalálta a hüvelykujját, és olyan szenvedélyesen szopja, hogy ha kiveszem a szájából, ahogy elengedem a kis kezét, már vissza is vándorol a szájába. :roll: A cumit nem fogadja el, addig húzódzkodik, míg ki nem kerül a szájából, és azonnal bekerül a helyére az ujja. Nagyon nem szeretném, ha az ujját szopizná, eddig örültem, hogy nem fogadja el a cumit, most viszont jobb lenne, mert az ujjszopiról sokkal nehezebb lesz leszoktatni. Mit tegyek? :?: :?: :?:

Szerencsére a nyűgösség elmúlt, ma egész jó kedve volt az uraságnak, délelőtt voltunk kerti növényeket venni, és 5,5 (!) óráig bírta evés nélkül, végig aludt! :D

Bocsi, ha kihagytam valamit, nem direkt van, csak már nagyon sokan vagyunk szerencsére. :wink:

Kép
Kép
nircee
 
 


Pekom gratulálok a kis Lucához!
Nircee engem nem hívott. :(
Mano örülök, hogy nincs komolyabb baj Levivel, és jobbulást neki!
Vendég
 


Tami a fürdetés eleinte nálunk is 5-6 körül volt és utána Laura szunyált hajnal 2-ig. Aztán ahogy "idősebb" lett kitolódott ez az idő és most már 3/4 9 körül van fürcsi. Utána bealszik és reggelig húzza a lóbőrt.
Vendég
 


Nircee, tudod, én mit gondolok cumi témában... :wink: Bármelyikről is leszoktatni a gyereket nagyrészt múlik a szülőn. Szerintem egy jól működöd anya-gyerek kapcsolatban kisebb gond lesz a leszoktatás. De nincs statisztika, hogy melyikről könnyebb leszoktatni. Nekem is szopta az ujját Szonja 3-4 hónapos korában, most pedig, ha beveszi a szájába az azt jelzi, hogy álmos, egyébként máskor nem szopja. Tehát gyereke válogatja, megakadályozni viszont nem tudod, ha csak le nem kötözöd.... :wink: Természetesen ez csak vicc volt :D

thenus
 
 


nircee: engem sem hívott... mesélj, mit kell tudni?
Mi 10-kor fürdetünk, eddig bevált, mert pont akkorra aludt el, mikor én is lefeküdtem (1/2 12-12) - nekik mindegy, csak a mennyiség legyen meg! :)
Ujjszopás: Flolo az öklét fedezte fel, remélem, az ujját nem találja meg, nagyon nem szeretném!!!! Én ujjszopis voltam, kb. 5 éves koromig, aztán meg lehet nézni a fogsorom. :( Ráadásul olyan beszédhibám is lett emiatt, hogy a főiskola logopédusa reménytelen esetnek nyilvánított. Ezért ezerszer inkább a cumit preferálom...
Saját tapasztalatból mondom, hogy amíg kéznél lesz az ujja, addig valószínűleg szopizni fogja, csak akkor szokik le, ha már cikisnek érzi...
Vendég
 


Sziasztok!

Pekom, gratulálok Luca babához! Nagyon szép kislány! És milyen szerencsések voltatok mindketten a gyors szüléssel. :lol:

Kati, örülök, hogy nincs semmi komoly baja Levinek! Mikor olvastam, úgy megijedtem, hogy megint beteg lesz.

Csakegy, Tiop, nem semmi ez az idegreráfekvés. Még nem is hallottam ilyenről, biztosan nagyon rossz lehet. :shock:

Fürdés: nálunk most fél7-7 körül van fürdés, délután keveset alszik, úgy hogy estére elfárad, és vacsi után, vagy már közben elalszik, de van, hogy még felébred büfizni. Véglegesen fél9-9 körül alszik el, és alszik reggelig. Mikor kisebb volt, sokszor fürdetés előtt aludt el 20percre, fél órára. Na, néha úgy belejött az alvásba, hogy átaludta a fürdést, nem volt szívem felkelteni :wink: Szerintem úgy szokatja mindenki, hogy a családnak, és a babának is jó legyen. Aki korán fekvő, az korábban fürdet, aki későn fekvő, az később. Nincs ezzel semmi probléma.

Pilla, mennyi kis szerelmed van! :wink: :lol:

Nircee, nagyon édes Marci a kis képen!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Hát csajok én nem tudom hogy tudtok 10 órakkor fürdetni én akkor már hulla fáradt vagyok!Nem akarok beleszólni de ha megszokja ezt a késői fürdetést nem lessz gond majd az oviban és a suliban????Annyira megszokja majd ,hogy le sem szeretne majd feküdni éjfél előtt?????????!!!!!!!!! :? :shock: Mindenkinek a magán ügye de az este 10 az már nincsen későn????? :oops: :roll: :? :shock: Nem akartam senkit megsérteni!!!!!!!!!Nállunk max 9-kor már ágyban vannak a gyerekek!Jó Zsani nem alszik 10-nél előbb de már úgy be állt az este 7 (legkésöbb fél8)fürdésre,hogy ha nem vinném fürdeni ő valószínű,hogy addig sírna míg el nem alszik! :? :roll:

Inkább cumi mint hüvelykujj!Én dolgoztam annó egy csajjal aki ovodás koráig cumizott sőt még felnőtt korára sem tudta elhagyni teljesen!!!!!! :? Az ujja tök lapos lett!Most ez nem jelenti azt,hogy a te gyerkőcöd is eddig fogja szopni az ujját,de tény és való,hogy nehezebb leszoktatni őket mert az mindég kéznél lessz!

Bocsi ha valakit megsértettem! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Kép
JÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Zbarbi: Én nem az utca végén lakom, hanem a 14. számban, az az utca közepe. Az utca végén a Kriszti lakik, 4 hónapos Bencével.
Te merre laksz?
Összefuthatnánk egyszer.

Verna: Te merre szoktál lenni Cinkotán?

Kép
tami2900
 
 


Helló,
Csak a vonalzómat próbálom ki.
Vendég
 


Sziasztok!

Pekom,
hatalmas gratula a picihez, a szülésed sem semmi, igen hamar túl voltatok rajta :wink:

Mano,
remélem nem lesz semmi komolyabb baja Levinek, biztos ettől a hülye párás időtől fulladt be.

Mi este 7-8 között szoktunk fürdeni, igaz eleinte nálunk sem ment simán, volt, hogy már 6-kor, de volt olyan is, hogy fél 9-kor pancsiztunk. Én próbáltam mindig egy kicsit eltolni neki 15-20 perccel a fürcsit és így kialakult a mostani rend. Most is már alszik :D aztán éjfél körül felkel és eszik aztán reggel 6-kor ébredünk ujra.

Ezeket a képeket most csináltam este:

Kép Kép Kép Kép

Hogy a fenébe kell a képfeltöltés. hu-ról ide bemásolni a képeket :roll: kicsit béna vagyok hozzá :oops:

Jó éj mindenkinek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Timi!
Édesek együtt a gyerkőceid!Szépek nagyon! :P
Eggyik képen láttam a játszószönyegeteket!Ugyan olyan van nekünk is! :lol: :lol: Nézd csak!Kép
Zsani itt 4 hónapos!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


http://load.imageshack.us/

Timi !Itt próbáld meg innen nagyon egyszerű! :wink: :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 



Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Köszi Tiop másodjára sikerült :D :D :D

Detti nagyon szereti a játszószőnyeget, hát még a báttya :wink: ő is mindig odafekszik, nézd csak:

Kép


jó ez az oldal, mert nem kell külön kicsinyíteni a képeket :D :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy én rosszul tudom, de én úgy olvastam mindenfelé, hogy a fürdésnek fix időpontnak kellene hogy legyen, azért hogy később a napi rendszere könnyebben kialakulhasson a picinek. Eleinte mi 9-kor fürdettünk, de aztán rájöttünk, hogy az nem jó, mert olyankor Lili már mindig aludt, így előre hoztuk 8-ra de ez fix, ettől nem térünk el. Sőt nálunk még a déli evés is valamennyire állandó (itt azért az intervallum fél 12 és fél 1).

Képzeljétek! Lili ma reggel 6 ig aludt. Alig akartam elhinni. Tök jó volt. Negyed 6-kor elkezdett nyafogni, akkor odaadtam neki a cumit. Ez után én már nem tudtam igazán visszaaludni, ő meg 6-kor már felébredt, mert éhes volt. Most megint alszik. Nála a délelőtt az alvós idő. :D
Jó volt a ma éjszakánk...

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Tiop,
nem bántottál meg, sőt. Azért kérdeztem, hogy nagyon gáz-e, mert nekem is későnek tűnik a 10 óra, de mostanában jobb lenne, ha akkor fürödne, majd enne és aludna, de az igaz, hogy később ezt szokja meg, erre nem is gondoltam. :oops: Jelenleg mi is 1/2 7-7 körül fürdünk, akkor inkább azt próbálom 8-9-re kitolni. Köszi a tanácsokat!
Egyébként nem azért vagyok fent olyan sokáig, mert nem vagyok álmos, hanem, mert világ életemben a későn lefekvő - későn kelő típus voltam, és egyszerűen nem tudok korábban elaludni. Ez mindig problámát jelentett mikor dolgoztam, mert küszködtem a felkeléssel. :roll: Inkább összeesek az álmosságtól, de ha lefekszem, csak forgolódok. :?

Verna, Pilla,
nem tudom, miért nem hívott titeket, hétfőn 14 órától lesz a gyerekrendelő előterében, de lehet, hogy azért nem szólt, mert ott összesen 6 hely van. :?: :?: :?: Én ott leszek, megnézem, milyen, és ha lesz hely, vagy még egy időpont, szólok, ok?

Ichtus,
köszi! :wink:

Czakoca,
nagyon aranyos Bernadett! :D

Na, most megyek, Marci játszani hív. :P :P :P

Kép
Kép
nircee
 
 


Tiop: egy ilyen pici babánál, aki még 3-4 óránként eszik, gyakorlatilag mindegy, mikor fekszik, mert ha 8-kor letenném, akkor is felébredne éjfél körül enni...
Tegnap előrébb hoztuk a fürdetést és a vacsit, de magammal toltam ki. :( Mostanában mindig úgy alszik a manócska, hogy alszik egyszer egy hosszabbat, 4-5 órát, utána egy óra múlva felébred (nem tudom, miért csinálja, de mostanában mindig ez van!!!), aztán még alszik 2-3 órát... Na most ha korábban lefekszik, mint én, akkor nekem az első 4-5 óra alvás kimarad, és csak max. 2-3 órákat tudok egyben aludni...
Már rég eldöntöttem, hogy majd ha átalussza végre az éjszakát, akkor próbálom fokozatosan előbbre hozni a fürdetést, és a tegnapi tapasztalatok alapján valóban így lesz a jó... különben pár nap után kikészülök a nemalvástól. :(
Arról nem is beszélve, hogy a férjem elég gyakran ér haza későn (8-9 körül), szóval ha nem csak aludni akarja látni a lányát, akkor kénytelenek vagyunk későn fektetni! Mire eljön az idő, hogy korábban fektessük, addig még százszor megváltozik a napirendünk - már csak azért is, mert nem mindig fog ugye 3 óránként enni...
Vendég
 


Tami: elfelejtettem válaszolni, szóval a HÉV túloldalán. Anyósomék a Rádió utcában laknak (ahol a posta, orvosi rendelő is van), és ott sétáltunk a kis utcákban (Lassú utca környéke) - nagyon jó, mert széles, aszfaltos utcák vannak, sehol egy autó - mi csömöriek sokért nem adnánk, ha ilyen jó sétálós helyünk lenne! :)
Vendég
 


Már többször akartam kérdezni, hogy ti honnan tudjátok, hogy a pici csak szomjas? Van valami speckó jele? Tényleg fogalmam sincs... :oops:

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!
Timi!
Nagyon szivesen!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Nekem is odaszokott feküdni Anett Zsani mellé! :lol: :lol:

Giga!
Teljesen jól tudod a baba azt fogja megszokni amit nyújtanak neki!Értem én ezt a fürdetés idejére,evésre stb....!A gyerekeknek kell a rendszer mert így tanulják meg a (késöbbi) kötelességüket!!!Nállunk már 9 éve ,hogy (télen)7-kor (nyáron )legkésöbb(nagyobbaknak)fél 9-kor fürdés!De a picit nyáron is legkésöbb fél 8-kor fürdetjük!Aztán ahogy nő úgy tolodik neki is a nyári fürdés ! :P :roll: Persze vannak nyáron kivételek(kerti party stb...!De olyankor már nyügösebbek is!!!!!!! :roll: :P Na mindegy mindenki úgy szoktatja a picit ahogy akarja!Nekünk ez rendszer!!!Ugyan így vagyok az ebéddel vacsival!

Verna!
Én tudom,hogy változik a gyermek és nem fog 3-om óránként enni,de én nem is erről beszélek hanem a 10 órási fürdetésről! :?
Azért kell egy ilyen pici babának is a rendszer mert ahogy te mondtad úgy is fel kell de így nem azt fogja megszokni,hogy későn fekszik(ami egy gyerkőcnek nem valami előnyös) hanem azt,hogy megfürdik "korán 7-8 között" de utánna még egy kicsit fent lehet és azután elalszik tök nyugiban és ha fel is kell akkor már nem igazából kell fel hanem csak hiányzik neki a cici vagy az anya!Nállunk legalábbis így van megfürdetjük legkésöbb fél 8-kor(mostanában állt át erre az időre) de akkor még nem alszik ell hanem csak 10 óra felé!!Azután pedig felkell 1 órakkor(de csak cicizni kb 5 perc ,kisem nyitja a szemét) és már le is tehetem!Alszik 4 -ig vagy fél 5-ig ugyan ezt eljátsza (amit 1-kor)És még alszik úgy 7-fél 8 -ig!Aztán ez is fog változni ha már ehet mindent nem fog éjjel egyszer sem felkelni!Ez csak az én verzióm!Mindenki úgy csinálja ahogy neki jó és a babának!! :lol: :wink:
Lehet,hogy kicsit zavaros amit leírtam ,bocsika!!!! :oops: :?
Még azt akartam,hogy nállunk is szokott késöbb hazajárni a férjem (9-fél 11) de hát nincs mit tenni ilyenkor!!Bepotólják hétvégén!!De valamikor az sem jön össze! :cry:
Sőt Anettnál teljesen elmaratt minden ilyesmi mert akkor építkeztünk és a férjem csinált majd mindent!!! :cry: :cry: :oops:
Na mindegy abba hagyom mert már regényt írok!Nem akartalak megsérteni semmivel nem állt szándékomban!!!!! :wink:

Nircee!
Reméltem is,hogy nem sértődött meg senki!!! :wink:
Néha nagyon szókimondó vagyok!!
Mostanában én is még fél 10 felé adok Zsaninak zabpehelyt szőlőcukorral és így nyugiban alszik!!!! :P :wink: Valamikor én is fent vagyok még 11-kor is ,én sem vóltam régen korán fekvő de rákellett állnom a korábban fekvésre(3-om gyerkőc mellett )!

Giga!
Én ha nyügi(és már mindent megpróbáltam) akkor szoktam adni neki inni!(hála az égnek a csőrös cumit elfogatta) :P
De bármikor megkínálhatod őt amikor úgy érzed!Ha iszik szomjas vólt ha nem akkor nem! :lol: :lol: :lol:
Kajcsi után mindég adok neki!! :wink:
De gondolom te is! :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Szegény Levi egész éjjel lázas volt,meg most délután is! :(
A doki nő azt mondta,hogy látja hogy jön a foga,lehet hogy amiatt!
De szerintem az is lehe,hogy most kezd dolgozni a keddi agyhártyagyull.elleni védőoltás! :roll:

Hát,nem tudom....,de remélem hamarosan elmúlik!
Vettem az ínyére DENINOX gélt,nedörzsiztem neki,azóta nyugi van!
Na,megyek,mert elszóltam magam... :wink:

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
mano83
 
 


Mano!
Sajnálom a kis Levit nagyon ,de majd ez is elmúlik!!! :cry: Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop!
Én még anyatejen kívül nem adok Lilinek mást, ezért kaja után nincs itóka sem... :D :wink:
De később biztosan úgy lesz. Köszi a tippet!

Manó!
Olyan rossz ezt hallani! Szegény Levi! Annyira sajnálom!!! :cry:
Jó éjt nektek és a babóknak!

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga!
Bocs neharagudj,el is felejtedtem :oops: ,hogy ti még csak szopiztok!!!Ennyi idősen én sem adtam neki semmit csak anyatejet!Mondjuk egy pár hét múlva a reszelt almát bevezetheted(pár kiskanál) és abban van annyi folyadék ami oltja a szomját is!!De az anyatej a legjobb még szomjoltásra is amíg ilyen pici!! :wink: :P Ha kérdésed van vagy bizonytalan vagy valamiben nyugodtan kérdezz!!!!!!Valószinű,hogy más is fog tanácsot adni nem csak én!!!!! :lol: :lol: Miket írok biztos fáradok! :? :shock: :oops:

Mano!
Remélem Levike jól van!!!!!!! :roll: Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Levi most nem lázas,jobban van,köszönjük! :D
Bár aludni nem akar,de a kedve már jobb!
Mondjuk szerintem attól,hogy most így estére bekentem neki megint dentinox géllel!
Így biztos nem érez fájdalmat!

Délután elszaladtunk vásárolni pár dolgot,Levit anyuval hagytam.
Kis cipőt szerettem volna vennei,de ami tetszett volna,abból nem volt méret.
Addig amíg nem tud járni nem akarok kemény talpút venni,de már kérdezni akartam,azt,hogy ha már néha áll,akkor nem lenne jobb olyan cipő,aminek kemény a talpa?
Jó éjszakát mindenkinek!
Kép

Kép
mano83
 
 


Mano!
Örülök,hogy Levi jól van!!!!!!
Mindenféleképpen olyan cipőt vegyél neki ami tartja a bokályát is!
De a legjobb othon ha mezitláb van!!!!! :P :wink: Én szerettem vólna Zsanira cipőt adni a héten (keménytalpút)de szinte lehetetlen vólt ráadnom!!Lehet,hogy a cipő nem vólt a legjobb szabású???Nem tudom de én is akarok neki venni most tavaszra valami kiscipőt!Nyárra mindenféleképpen olyan szandi kell nekik ami hátúl zárt és betétes!(pl:Siesta)Mi csak ilyen kis szandit vettünk eddig!!Az tartja a lábukat!De vannak nagyon jó márkák!!!!Nem kell ám a legdrágább cipőt megvenni nekik mert pár hónap és kinövik!!!!! :lol: :wink: :roll:

Ma már tényleg nem jövök!Jó éjt mindenkinek! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


sziasztok,

Szép napsütéses idő van, remélem a babák is érzik ezt!!
Dórinál sikerült elhagyni a pótlást végleg, így 2 napja már csak anyatejet kap! Egyre jobban eszik, kis bélpoklos lett! :D
Azt szeretném kérdezni, hogy a K vitamint lehet anyatejbe keverni ? Mert nekem a dobozra teát írtak, de nem szeretném a teát egyelőre adni neki.

Szép napot, Levinek jobbulást!

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok!

Tüccs,
Köszönjük! :lol:
A K vitamint nyugodtan keverheted anyatajbe,én is úgy csináltam,de volt hogy csak simán adtam neki és úgy is lenyelte.

Levi éjszaka tök jól aludt,már nem lázas,viszont nagyon megszenvedi a fogzást! :?
Este negyed10- hajnali fél 5-ig aludt,utána evett egy picit és csak fél8-kor ébredt újra! :lol:

Nemsokára megyünk sétálni,olyan szép idő van!

További szép napot,jó pihenést mindenkinek!
Kép

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Verna: Ha itt vagy üzenj és találkozhatnánk, nekem közel van a Rádió utca.

Kép
tami2900
 
 


sziasztok,

tüccs, én fél éves koráig enm is adtam neki teát.
a K vitamint vagy kiskanállal simán lenyelte, vagy a cicire cseppentettem, de azt a ciciset sokan nem tartják jónak, de az biztos , hogy nem tea-függő a K vitamin.

gyönyörő az idő, rmeélem már marad is!
szép vasárnapot mindenkinek!

Kép
Kép
kispraga77
 
 


Sziasztok!
Köszi a gratulációkat!

Tényleg szerencsés voltam, ennek nagyon örülök!
Viszont a hetem borzalmas volt. Senki nem tudott segítein a családból, mindenki beteg volt, a Kristóf is itthon volt egész nap rohangáltam, ennek következtében szétnyílt a sebem, és baromira fáj, ráadásul tejem sincs valami sok. A védőnő is piszkál hogy pihenjek, de ha egyszer nem tudok, akkor ez van. Remélem a sebbel nem kell visszamennem a dokihoz, ettől nagyon parázok. A jövő hét már nyugisabb lesz, a Kristóf is oviban lesz, remélem tudok majd pihenni.

A fürdetésnél szerintem is jobb egy bevált rendszert követni, a Kristóf még most mindíg ugyanakkor fürdij és utánna alszik, teljesen megszokta. Ezt próbálom a Lucánál is tartani, mi 7és 8 között fürdünk minden nap. Most mennem kell éhes a család, szép napot mindenkinek.
pekom
 
 


Sziasztok!

Nem az idegeken fekszik a baba hanem a vesémen :( Meg is UH-zták szombaton... (a vesémet is... )

Már ott tartok, hogy megváltás lenne a szülés...

Végülis ma tölti a 38. hetet úgyhogy... de szülésnek persze semmi jele... szerintem még túl is fogom hordani...
Vendég
 


Sziasztok!

Giga, Sára nagyon sokáig nem ivott semmit az anyatejen kívül, most is csak vizet adok neki, mostanában kezdi elfogadni, csőrös pohárból. Én akkor adok neki inni, ha megjöttünk a sétából, és látom rajta, hogy szomjas lehet, ki van melegedbe. Ráteszem a cicire, és ha szomjas, iszik pár kortyot, ha nem éhes, abbahagyja a cicizést, tehát innen látom, hogy csak szomjas volt. Meg most, hogy elkezdtem neki krumplit adni, közbe-közbe szoktam kínálni vízzel. Utána meg megszoptatom, mert még nem eszik meg belőle egy teljes adagot. Sőt, ma kifejezetten nem is kérte a krumplit, kiköpte :? Aztán délután adtam neki banánt almával, abból is csak pár kanállal nyammogott, és kérte a jól megszokott cicit. Már látom, hogy hosszabb menet lesz a szilárd kajára szoktatás, mint gondoltam :? :lol:

Kati, örülök, hogy jobban van Levi, és gratulálok, hogy ilyen szépen alszik éjszaka. Most ti is pihenhettek. :D

K vitamint én simán a szájába fecskendeztem az injekciós fecsnekdővel. (persze tű nélkül :lol: )

Csakegy, kívánom, hogy mihamarább odébb menjen a picúr, hamarosan meg ki is bújhat. Szurkolok nektek!!Most te vagy a következő, akiért szoríthatunk. :wink:

Tüccs, örülök, hogy már nem kell Dórinak a pótlás.

Pekom, remélem, jövő héten tudsz pihenni, jobbulást neked!!

Szép vasárnap estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Pekom, gratula! Olyan jó, hogy egyre több új babuci van, mire odajutok nyáron, már teljesen rá fogok tudni hangolódni a picibaba-érzésre. :D

Képzeljétek, ma hajnalban egy barátnőmnek megszületett a második kisfia, mindketten jól vannak, de olyan gyorsan zajlottak az események náluk, hogy otthon szült, mert a mentőorvos nem mert elindulni, nehogy az út szélén a mentőautóban szüljenek. (bár gyanítom, hogy nem szakították szét magukat az igyekezettől a mentősök, hogy gyorsan kiérkezzenek, szerintem sokat kellett várniuk rájuk, apával meg azért nem indultak el autóval, mert a kétéves nagyfiú meg otthon aludt és nem volt kire hagyni) De már bent vannak a kórházban, és a pici már szépen szopizik.

Csakegy, nem szeretném a frászt hozni rád, de nekem Bogi elfeküdte a vesémet, iszonyú fájdalmaim voltak és még egy fincsi vesemedence-gyulladást is kaptam az elnyomott vesevezetékben visszamaradt pangó vizelet miatt. Valahogy beszéld rá a picurt, hogy másszon arréb!!! Bár akár a szülést is előrehozhatja, ha begörcsölsz. Csak majd tudd eldönteni, hogy most a veséd vagy a méhed... :?

Bogi egyre hisztisebb, semmi sem jó neki, lehet, hogy beteg lesz, elkapta ő is az apa által hzacipelt dögvészt. Mintha néha az orra is gyanúsan csillogna, de ő már annyira kitanult és rafinált csaj, hogy mindig beletörli valamibe, mihelyst észreveszi, hogy nézegetem, mi van vele... :?

Szép maradék hétvégét!

Üdv: Andi
andibab
 
 


Sziasztok!

Örülök,hogy mindenki jól van :D ez biztos a szép időtől van. Mi is kint voltunk egész nap. Detti 4 órát aludt a napon, aztán délután is folytatta egy kicsit :wink: picit piros lett az arca a délelőtti naptól, olyan volt mint aki szolizott eggyett :oops: :wink: úgy kiszívta a gyerkőcöket a levegő, hogy alszik mind a kettő, de fel kéne őket kelteni fürödni.

Olyan szépek voltak a krókuszok meg az ibolyák, lefényképztem nektek :wink:



Kép Kép Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Kép Kép
pipacs80
 
 


Ő az én kis ÁDÁMKÁM :D :D


Egy picit hasfájosak vagyunk ,de egyébként minden rendben .Csak sajnos nincs tejem, csak egy pár csep igy tápszerezünk sajnos :( :(
Van esetleg olyan akinek a babája is tápszeres :?: Egy picit agaszt ,hogy igyalakult :? :(

Mikortol lehet sétálni vini a babát :?: Már alig várom :D

Szép estét :!:
pipacs80
 
 


Pipacs,
tündériiiiiiii, kis haspók lehet a pofikáját nézve :wink: mégegyszer gratula.

Mano,
remélem Levinek tényleg csak a fogacskája mocorog, a dentinix az a Bencénél nálunk is bevált :D

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Köszi szépen a segítséget a szomjúsággal kapcsolatban.

Tiop!
Köszi, hogy segítesz majd a hozzátáplálásnál. Remélem még jó soká lesz az a nap amikor el kell kezdeni. :lol: :wink:

Pipacs!
Gyönyörű ez a kissrác! Hatalmas gratula hozzá!!!
Szerintem ilyen jó időben elég hamar kiviheted majd a srácot a levegőre. Én megmondom őszintén, hogy Lili kb. 3 hetesen már vittük át anyósomékhoz, és utána már rövidebb időkre ki is vittük sétálni tiszta időben.

Kép
Kép
giga1
 
 


sziasztok!
Zajlik az élet rendesen ahogy látom!

Mano!
Örülök,hogy Levi jól alszik és nincsen komolyabb baja!

Tüccs!
A K vitamint nyugottan adhatod neki anyatejben elkeverve de én is adtam csak úgy simán!Megisszák úgy is! :wink: Tök jó,hogy már csak anyatejet kap a babód!

Pekom!
Remélem nem lessz komolyabb baj a sebeddel!!! :cry: :? Tényleg próbálj meg pihenni egy kicsit(tudom nem egyszerű ha van másik gyerkőc is)!!!! :? :roll:

Csakegy!
Tudom mit érzel,ugyan ezt éreztem én is!!!Mondjuk nekem pár napig feküdt csak rajta(hála az égnek) de az maga vólt a pokól!!Mi is azt hidtük,hogy az idegen fekszik aztán a doktornő felvilágosított,hogy az bíz a vesém! :? :cry: Kitartás és beszélj a babóddal,hogy mostmár mozdúljon arrébb! :wink:

Katica!
Zsani sem eszik meg sokszor egy egész adagot ezért én is rászoktam tenni még kajcsi után a cicire!! :wink: Nincsen evvel semmi baj majd idővel többet esznek!Most vóltunk méreckedni a héten és Zsani 8Kg 69 cm!Szerintem nem sok de a doki szerint pont ideálisak a méretek! :roll: :P Fiam ennyi idősen 10Kg vólt!!!! :lol: :lol: Még azt akartam mondanni,hogy nekem azt mondta a védőnő meg a doki is ,hogy délután 3-om után már neadjunk a babáknak gyümit!Állitólag savat csinál a piciknek és ettől nem alszanak nyugottan az éjszaka! :? :roll: :

Pipacs!
Sajnálom,hogy nincsen tejcsid,de nekeseredj el ezmiadt mert nagyon sokan felnőttek már tápszeren!! :wink: Levegőztetni meg ha ilyen szép idő van mint ma ,nyugodtan kiviheted a babódat!Nagyon jót fog neki tenni a friss levegő!! :P :wink:
Nekünk a Roland két hetes vólt mikor kivittük télen sétálni!A levegő sosem árt a gyerkőcöknek!!!! :wink: Nagyon aranyos kis pofija van a babódnak,látszik,hogy nagyon szereti a hasiját!Kis mohó lehet!!!
:wink: :lol:
:lol:

Giga!
Ez csak természetes! :P Kérdezz bátran! :wink:
KépMindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Pipacs,
nekem a Bence volt tápszeres , rögtön recepttel jöttünk haza a kórházból :cry: és onnantól szinte csak az volt előszőr mindig cici mindkettőből aztán lemértem, de mindig nagyon keveset szopizott 20-30-kat a kettőből :evil: és csak utána adtam neki a tápot, kicsit macerás volt pláne az éjszakai etetések, de ez volt sajna :( bármit próbáltam nem segített semmi ( sör, homobogyó, teák, rántott leves, napi 4 liter folyadék, rendesen ettem tartalmas kajákat, stb.) ha fejre álltam sem csorgott bele több és két hónap után beletörődtem, örültem annak a kis tejcinek is ami volt, az is több volt mint a semmi és állítom, hogy egy igen stramm, belevaló kis 3 évesem van aki nem betegeskedik - kopp,kopp,kopp -
Huginál viszont sikerült 3 hónapig csak szoptatni és csak utána kellett elkezdeni a pótlást, kb. még egy hónapig kitartott a tejci, de egyre kevesebb lett és a cicit felváltotta a táp, most meg már a főzelék és a gyümölcs, de reggel meg este azért még tápot kap :wink:

Tudom, hogy a legjobb az anyatej, de ha nincs vagy kevés :roll: nem ők ez elsők és utolsók akik tápon nőnek, nőttek fel. Úgyhogy ne idegeld magad e miatt, nekem is baromi lelkifurdalásom volt, hogy nem tudtam szoptatni, de ettől még ugyanolyan jó anya vagyok aki megad mindent a gyerekének mint aki szoptat. Igaz :?:

Ezek ellenére azt mondom mindig tedd cicire és csak utána adj neki tápot és még kajci után próbáld fejni, az is stimulálja a mirigyeket, hogy termelődjön több tejci és próbálj ki mindent hátha beindul, még annyira az elején vagytok.

Remélem egy szoptató anyukát sem sértettem meg véletlen sem azzal amit leírtam, ezek a mi tapasztalataink, sajna mi így "jártunk"

Jó éjt mindenkinek!

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?