Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Tegnap nemvoltam, fulltime igényelt a baba, elég nyügi volt...
Aztán éjszaka megint folyamatosan tornászott, tekergett, nyögött, nyomott. Elvielg aludt közben, legalábbis csukva volt a szeme.... én már kevésbé, mert én persze hallottam :) de ezek után a napot szinte végigaludta, így én is aludtam délután....

Mi visszatértünk az Infacolhoz, mert a GW-t nem csípte, kaja után nem tudtam beleerőltetni, sem kiskanál, sem pohár, sem fecsi, a tejbe meg nem akartma keverni, ne módosítsa az ízét....


Vas: én is terhességnél a maltofer fol-t szedtem, finom csokis, nekem akkor nem okozott székrekedést, most egy kicsit van, most nem szedek vasat, kéne? :shock:

Zene, én még nem gyerekzenélek, fontos, hogy pont az legyen? én azokat a cd-ket hallgatom, amiket terhesség alatt is, de ezek nem speckók, azt még be kell szerezni..... d eezek inkább pörgős zenék.... :?

K vityi: nekünk is hetente kell

na megyek, mindjárt fürcsi van, kül meg az est ihasfájós sírás... most épp apa próbálkozik...

Kata, nekem csak 6* eszik..... és egyelőre van tejci, 850-900 körül egy nap,,, és inkább növeltem eddig, mint csökkent, és pár hete már 6zor eszik.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Hát nálunk a ma délután volt nagyon nyügi. Séta óta (ez volt délben) alig aludt valamit, csak nyűglődött és kb. óránként pici szopi. Aztán végül este 8-kor dölt(ünk) ki. Én most ébredtem. :) Nem szeretem ezeket a napokat. Sajnálom is a Tündérkét, hogy nem tud aludni, meg én is tiszta ideg leszek. De ma még egész jól bírtam, csak enni és inni nem tudtam rendesen. A melleim meg teljesen puhák... :shock:

Tejkiütés: nálunk változó, de szinte mindennap van egy-két pötty legalább. De gyorsan elmúlnak és újra képződnek máshol. Nem kell kenni semmivel.

Fürdetőkrém: a gyógyszertárit használjuk, de sok vízben fürdetünk, úgyhogy kicsi a koncentráció.

Winnie: Tünde szereti az ízét a GW-nek. Fura. Viszont ma megint félrenyelte. A tejcit szopi közben szintén ma kétszer. Halálba frusztrál ez a fuldoklás. :shock: :shock: :shock:

Vivaldi: szerintem jó. Legalábbis a gyerek még nem reklamált. Bár lehet, hogy neki tök mindegy mi a zene. :lol: Én nem éneklek, mert szörnyű a hangom. :roll: Egyáltalán nem nyugtató.

K-vitamin: heti egyszer kell, aztán az első doboz után kéthetente egyszer, amíg nem kap szilárd kaját, mert az anyatejben nincs K-vitamin.

Szilvi: ne izgulj, nálunk Tündi az első időben kb. 10 percet szopott, aztán bealudt. Állandóan ébresztgettem és így tudtuk kihúzni 20 percig. Most már persze tovább tud szopizni és nem alszik be, de rapszódikusan szopik. HOl zabál, hol csak nyammog - egyáltalán nem ugyanúgy csinálja.
A séta: 2 hetes kortól, először csak szellőztetés, aztán pár nap múltán már kinti séta. Most már bármennyit sétálhatunk, akár órákat (mondjuk asszem 1-másfél óránál többet eddig nem voltunk kint - de majd ha jön a jóidő).

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok4

Sajnos reménytelen a részletes olvasás.
Már megvan a szerződés az új lakásra, még nem költöztek ki, de már kanosszát járnak a felújító mesterek náluk. biztosan örülnek szegény eladók... :?

Szóval ezer a dolgom. Egyrészt hétvégén babymarktos börze, ahol a Tiva-Med ezerrel nyomul. Gyertek ki! :D
Picit van vele dolgom.

Felújítás: most éppen konyhaszekrényeket kellene rajzolnom hűvös halomba, de már fél kettő van hajnalban., stb, stb

Holnapra még (mára :? ) nem írtam meg a sebészetes előadásomat.
Fürdés, alvás..... :?:

Szóval röptiben:
Roni nagyi: tök jók az elveid

Éjszakai gondoskodás: aktuális szoptatási tanácsadói nézeteket hirdet, nekem kicsit szájbarágós, de lehet, hogy csak kritikus időszakomban olvastam.

Suli: 300km hosszú út. Amíg a ded kicsi, tán vinném magammal. Most is folyton velem van végülis. Most még könnyebben szállítható.... Bár az ottlét problémásabb. Merthogy nem lesz csendben. Bár, ha sétálhatsz vele.... Hugi azt viseli rosszabbul, ha én tartok órát, úgy, hogy jelen van. Bennhagyom a tanáriban, ahol egész rajongói tábora van aki épp nem tart órát az dajkálja. :D
Valami hasonló megoldás? Remélem megtaláljátok a mindenki számára megfelelő megoldást!

Légzésfigyelő: már megfogadtam, hogy nem szólok bele, de nem bírom ki. Ha a csecsemő nem egy matracon alszik veletek, akkor légzésfigyelő nagyon jól jöhet. Biztos tennék a gyerekem alá (teszek is), pláne ha a szekrényben ott van. tiszta botorság nem használni. Ezt a kockázatot vállalni, hogy úgy lesz bölcsőhalálos a babám, hogy a szekrényben állt a légzésfigyelő????? Szörnyen hangzik!

Bimbókrém: aktuális álláspont, ha még nincs meg a megfelelő: babanyál, anyatej rászáradva a tuti. Bármit csak akkor érdemes, ha gombás, mert az a tejcukrot szereti. Amit ilyenkor az jó, ha 100% lanolin, mert az majdnem olyan profi mint az előbbi kombináció. Ha bari allergia van, akkor érdemes barimenteset keresni....

Bimbóvédő: íme a bimbóvédő-mellzavaros baba. Tenném amit a cumizavaros babáknál (ha ciciből nem megy, akkor pohárból itatás, vagy Soft Cup) és amikor kedve van rácuppanni, akkor csak akkor rajta hagyni, amikor nagyra nyitja a száját. Persze bimbóvédő elpakol a szekrény mélyire...Ujjal és fecsivel is lehet tanítani. Ahogyan tapasztalt kollegánk :D említette. Az egyébként profi oktatás.

Szopi-kaja: Ha a baba először kap cicit minden alkalommal és utána kaját, akkor lehet nyugodtan hagyni, hogy mást egyen, ami jó neki... Azt fog enni amire szüksége van (Prücs anno az élesztőre mozdult...)

Jóccakát!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 

 
 

Jó reggelt Csajok!

Két villámkérdés:

1, Anyósék 50 négyzetmétere panelban élnek egy hosszú szörű kutyussal, patika tisztaság van náluk! Mikor vihetem oda a picúrt???

2, Nyáladzik a drága lányom!! Másnál is van ilyen??

Még nem olvastam semmit vissza, de pótolom!!!

:)

Írjatok légyszi!!!
mot
 
 


Sziasztok!

Tegnap Mese is nyügi volt, egész nap alig aludt csak cicilés semmi igazi evés :( . Aztán este szopott néhány percet és köpte ki a cicit, nem kellett Neki. Gondoltam éjszaka sem lesz alvás..... Beraktam a kiságyba és kijöttem vacsizni, hogy majd utána elaltatom ha tudom.
És mire visszamentem édesdeden aludt a drága és csak hajnal 3/4 4-kor kelt fel :lol: . Azért megnyugszom ilyenkor mert mindíg csak arra tudok gondolni ha ilyen van,hogy biztos kevés a tejem.... De ha ilyen sokan voltak nyűgösek tegnap akkor biztos az idő miatt v. nemtudom.

Snoopy! Húú, ez igen, jól belevágtatok :) ! Nálunk úgy néz ki tetőtér építés lesz a nyáron de már előre ráz a hideg tőle :( .

K vitamin: nekünk azt mondta a dokinéni,hogy amíg csak anyatejet kap addig hetente egyszer. Ti kóstoltátok már? A múltkor megnyaltam a kanalat, brrrrr olyan keserű, hogy még egy óra múlva is éreztem :lol: .

Mot! Szerintem bármikor viheted. Nekünk is van egy benti kutyusund, igaz nem egy szobában van velünk, de semmi gondot nem okoz. Ha be van oltva, és tisztán van tartva akkor gond nem lehet!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Na hát azt hiszem ma eljutottunk odáig, hogy orrot szívunk... Szegénykém egész éjjel szörcsögött, rosszul is aludt. De az orra nem folyik. És érdekes, mert most meg reggeli szopi után bealudt,és nem szörcsög az orra! Miért csak éjjel??

A k vitamin nekünk is elfogyott egy dobozzal, és ugyanúgy hetente kell adnom.

mot:
nekünk is van hosszú szőrű kutyusunk, igaz, Panna születése óta Anyuéknál üdül. Nem azért, mert nem akarok kutyát a gyerek mellé, hanem mert nem tudnék most még vele eleget foglalkozni. Most, hogy már többet vagyunk kint, lassan hazajön.Egyébként szobakutya (kivéve a mi szobánkat), Anyuéknál viszont mindenhová bejáratos.Tegyük hozzá, hogy olyan fajta, hogy nem hullajtja a szőrét, és nem büdi. Mi így voltunk otthon, semi gond nem volt. Be kell mutatni neki a babát már az elején. A mi ebünk előbb hallotta, hogy sír a gyerek, sietett a szobába, és leült a kiságya mellé. :D Szóljatok neki, hogy féregtelenítsék előtte, ha nem volt mostanában. (remélem elég kimerítő voltam..:) )

Panna is nyáladzik, szerintem csak szimplán málé...:)

A taliról nem gondolkozott még senki? Jó lenne...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Snoopy: a bimbóvédős átszoktatási procedúráról - ugye nem gondolod komolyan, hogy minderre van kellő motiváció? :shock: Miért is akarnám átszoktatni ilyen hosszas szenvedés árán (nem mellesleg szólván épp az a baj, hogy én az ujjammal nem tudom segíteni, mert én sem tudom, hogyan is kéne szopiznia), ha elenyésző többletfáradtsággal jár bimbóvédővel szoptatni, mint nélküle és a gyerek eszik vele, gyarapodik stb. Á, igazából ezt a kórházban kellett volna egy megfelelően dolgozó csecsemősnek megmutatnia és nem utólag varázsolni. :twisted: Na persze, nem az ő gyereke, neki mindegy volt, hogy szoptatom. (Ahogy írtam, MINDEGYIK csecsemős kb. 2 percet próbálkozott, aztán azonnal rám parancsoltak, hogy tegyek fel bimbóvédőt.)
Egyébként nekem sem tetszett annyira az Éjszakai gondoskodás. Kicsit dogmatikusnak tűnt. Nem hiszem, hogy mindenkinek a legnagyszerűbb megoldás az egyágyban alvás a babával. Pl. én nem szeretek fekve szoptatni. Bimbóvédővel meg nem is igazán kivitelezhető, hogy akkor csak benyomom a szájába a cicit éjjel, aztán mindketten félálomban...
Mondjuk ma éjjel is rajtam aludt a gyerek, mert éjjel nagyon rúgkapált, így legalább éjjel kicsit paskolgattam a fenekét és aludtunk valamennyit.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Én sem voltam pár napig, jó sokat írtatok...
Pár dologra reagálok, bár már lehet hogy késő:

Pelus: mi eddig próbáltuk a Pampers 1-2-t és a Libero 2-4, 3-6 és 5-8 pelusát. Szerintem a Libero jo, a Pampers meg szar :-) Legalábbis nekünk se jött be az, hogy nem gumis hátul, így nem tud ráilleszkedni a babára.
A Liberoval egyelőre semmi gondunk, a 3-6 kg-osat is még ma is ráadtam Márkra, pedig már éppen elhagytuk a 6 kg-ot, csak még el akartam használni a felbontott zacskót, de semmi gond nem volt vele most sem.
Az 5-8 egyelőre nagyon nagynak tűnik még, de hát az elején a 3-6 is annak tűnt :-)

Melltartóbetét: amit eddig használtam az az Avent, a Chicco és a Fixies volt. Ez utóbbi szerintem katasztrófa. Hétvégén vettem, tegnap este kezdtem el használni, azóta már 3 átázott rajtam :evil: Pedig nem hinném hogy annyira extra tejcsárda lennék...
Az Avent és a Chicco is jó szerintem, bár azok sokkal drágábbak.
Páromat ma fogom elküldeni a DM-be és kipróbálom azt is, aztán majd nyilatkozom.
Ja, még az Avent és a Chicco közt nekem az volt különbség, hogy az Avent szerintem szöszöl (a Fixies is), vagyis minden szoptatás előtt szedegettem a mellbimbómról a szöszöket, hogy azért azt Márk mégse egye meg.
A Chicco volt ami nekem a leginkább bejött, viszont szerintem az a legdrágább (60 db 3000 Ft)

Pöttyök: Márknak is vannak pöttyei, kb. 4 hetes kora óta. Akkor piros pöttyök jelentek meg, és azok el is múltak. Viszont azóta is színtelen kiütései vannak. Vagyis ha nem is ordít messziről, ha az ember megnézi a bőrét, akkor tele van apró "bogyókkal". Nem tudom hogy ez még mindig a tejtől van-e, vagy esetleg érdemes lenne egy bőrgyógyászt felkeresni...
Az anyatejes kiütésre egyébként hallottam már olyan verziót is, hogy 8 hetesen, de olyat is hogy 4 hónaposan múlik el. Nálunk az előbbi biztos hogy nem igaz.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Tinu
Hat igen de neke meddig delutan amr ket orankent evett,egyalkalomra O nem eszik tobbet mint 100 vagy 120.Mivel nem ehes igy remelem eleg neki.Viszont tehnap visszaallt a napi 8 ugyhogy minden a regi.
Egyebkent ez a telihold meg az en nyugodt babamra is kihat,este olyan fel oras vigasztalhatatlan sirasba kezdett ,hogy mar megijedtem,es ezt mar elozo napi is produkalta :shock: Se cici se ringatas ,semmi nem jott be,aztan elfaradt es megis jo volt anya :P

Szilvi
Orulok, hogy minden Ok es ez a dokino meg megerett a cserere 8)
K vitamint heti1* kell hiaba van a papirra havi 1.passz hogy miert de anno en is rakerdeztem.
Nehogy ebreszd ejjel Akost,O nagy baba nincs mit bepotolnia :lol: Ha alszik akkor no :wink:
Szivesen,de varom majd a kepeket :D
Ilyen jo idoben mar lehet nektek is setalni jo sokat.
En a szopi miatt szedem az Elevitet meg a vasat is.Igy is jo sok vitamint elvonunk magunktol,meg talan a hajam sem fog annyira hullani..bar mar elkezdte,de nagyon remelem hogy most nem lesz annyira drasztikus mint legutotobb.

Snoopy
Es maradtok a Romain?
En is enekelek Leonnak,mar ki vagyok kezpezve beloluk ugye,delutan meg Alex :lol:

Winnie
Hat igen ,nagyon ugyi vagy a fejessel hogy ennyi van,ez most mar beallt neked :D

Mot
Nekunk nincs kutyank,nem is lesz,de ha anyosek meg kutyabaratok ,akkor kenytelen vagy vinni a babat ugye,szoval ha patikatisztasag van akkor miert ne :wink:
Nyaladzas nem koros,lesz ez meg tobb is :)

Mandula
Hat igen tobbedik babak mar siman maguktol alszanak el, ezt nagyon csipem :wink:

Magnes
Lehet hogy szaraz a levego es attol szorcsog,hidegparasitot ejszakara bevetni erdemes.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Én a dm-s melltartó betétet használom 30 db 359 ft és nekem bejön.
én bimbóvédővel szoptattam eleinte de azóta anélkül és nekem lapos a cicim.de most már sikerül neki rendesen szopni. És persze 5 napja nem kell már tápi sem . Úgy örülök neki bár nem bánom azt sem hogy adni kellett neki :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Először is, ma kétszer is sikerült valami olyat produkálnia kiscicának, ami már hasonlít a szopihoz, negyed órát elvolt cicikén, hatalmas üvöltés nélkül, és egyet-egyet nyelt is közben. Nyekergés azért volt közben bőven, de az eddigiekhez képest hatalmas fejlődés.... igaz, csak jobb ciciből.... remélem, holnap folytatja. egyelőre bimbóvédőből.....

AZ éjszakánk rosszabb volt ,mint tegnap, a folymaatos tekergés, nyomás, nyögés mellett sírás is volt. így kiscica ma erkélyen levegőzött anyuval, én meg séta helyett aludtam....

Nyáladzás, nálunk is van bőven....

Tejkiütés: nálunk is van bőven...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Remélem, nem túl nagy baj, hogy visszapofátlankodom.... :cry: Egy újabb menzeszen és egy újabb szopisztrájkon vagyunk túl, szegény gyermekem most csak naponta 2X kap tápit. Beletörődtem a helyzetbe, az segített, hogy örültem minden napnak amikor elfogadta a cicit. Már nem idegeskedem, hogy újra menzizni fogok 20-on pár nap múlva, az a lényeg, hogy nagyon szeretem kicsilányt. Nekem ennyi jutott. :cry:

Kép

Kép
vizimano
 
 


Winnie: de jó, hogy már cicizett Réka!!! :D Mi ma kipróbáltuk az Infacolt - azt a köpködést... :lol: Úgy tűnik, hogy a GW-t jobban szereti. Vettem szélcsövet is. Nahát, egy kicsit műanyagcső és majdnem 1000 FT! :shock: Ha nagyon tekereg hajnalban, lehet, hogy bevetem.

Vizimano: szopisztrájk. :( Kitartás és tényleg ne idegeskedj, tényleg nem rajtad múlt (-ik).

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,

Dani ma megkapta a háromhós oltást, megint nagyon jól viselte:)
Utána volt megint nyügi mint már 3 nap óta délutánonként, sőt ma délelőtt sem volt olyan jókisfiú, inkább olyan kézbenlevős, mint játszós.:)

Hát lányok én már nem használok melltartóbetétet, nagyon ritkán folyok, akkor meg kismosom, ami épp olyan lett, pedig van tejcsim.

Megnézte a fogát Daninak, és mondta hogy fehéredik, de inkább bizsereg még neki, nem bújtak még ki.

most más nem jut eszembe, leszívta a vásárlás az agyam, inkább alszok,

Jó éjt mindenkinek

csernusn
 
 


Sziasztok!

Orsi !
Nagy élmény volt, hogy Anyucid volt a szülésznőd! Mond , ki izgult jobban?

Deszilvi!
Nekem is nagy súllyal születtek a gyermekeim és az első 3 hónapban annyira fájt a derekam az emelgetéskor, hogy még a szoptatást is fekve bírtam végezni. Kíméltem ahogy bírtam. A fiam csak háton feküdt, mert a mohó evéssel gyorsan megtelet a pocija és volt feszengés,sírás :cry: A lányom meg csak hason aludt, bár nem volt hasfájós. :D
Nagy érdeklődéssel figyelem Ákosról írtakat. Nektek volt a csípőknél kötődés? Laurát 1 hetes korától tornáztatni kell, még terpesz nadrágot javasolt az orvos, de az kegyetlen nagyon. Mostanra nagyon szépen lazultak a csípők. Reméljük a 6. héten
- a vizsgálatkor már minden rendben lesz.

Mágnes!
Nagyon aranyos, ahogy a picinek énekelsz. Nekem nem kellett hangszert választani, mert alattunk lakó kislány zongorán tanult és valami szőrnyű sokat tévesztett, ezért örökösen ismételt. Lehet, hogy a lányom akkor szerette meg a zongorát, mert évekig hallotta és megtanulta, hogyan nem kell játszani :D Azért én is sokat énekeltem és ami fő,a férjemet nem zavarta.

Snoopy!
Őszintén sokat gondolok arra, hogy rengeteget fáradozol, kívánom, hogy legyen sok erőd, és azért néha kényeztetni bírd magad egy kis pihenéssel :!:

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!

Dávid
a topik minden kisebb- és nagyobb hőlgyeményének boldog nőnapot kíván!

És sok puszit küld:



Kéri János:
Nőnapi köszöntő


Tavasz hajnalán
Róluk emlékezünk,
A nőkről, kiknek
Életünk köszönhetjük.


Ki mindent
Megtesz értünk, a nő,
Dajkál, ápol,
És felnevel ő.


Hálánk szálljon
Lányra, anyára,
Ki a családot
Összetartja.


Szépséges nők,
Jó asszonyok,
Kívánunk boldog,

Víg Nőnapot!!!!!!!!


Kép
ilgya1
 
 


Boldog Nőnapot Csajok!!!

Nálunk most a GW a nyerő! De megint 2 napja nincs kaki, csak tekeregés, szenvedés!!

Estére pedig hiszti!!!

Reméljük ma megjön a kakimanó!!!

:)
mot
 
 


Kép
mot
 
 


Mot és Dávid,

Köszi a köszöntést, nagyon arik vagytok.:)

Mot,
Most vagy a Te kezed óriási, vagy Krisztina pincuri:)

csernusn
 
 


Kép

Kép
mot
 
 


Sziasztok!
Dávid, Mot: köszönkük a köszöntést, kis gavallérok vagytok!

Roni nagyi: Ákosnak a gyípője rendben van, de azért tornáztatom én is minden nap min 2x. A szülés alatt szerencsére nekem a medencém nem ment tropára, csak a farkcsont mozdult el kicsit, az miatt szenvedtem pár napig, de viszonylag hamar rendbe jött. Nekem most a hátem fáj pár napja a sok emelgetéstől, de ez szerintem általános kismama-baj! Milyen messze laksz az unokádtól? Hát az én anyukám is egy szupernagyi, bár ő néha már túlzásba esik, annyira pörög és örül hogy nagymama lett. Legszívesebben szerintem beköltözne hozzánk!

Hát a kiütés tetőzik ma, az egész arca tele van, de még a fejbőre is, és baromi nyűgös éjszakánk és de. volt. Most egy kicsit beludt! Tegnap viszont egy órától szinte este fél 7-ig aludt, egy kajcsiszünettel, de ebben volt egy nagy séta is. Hát ezért éjjel nem volt álmos.

Mit csináljak hogy legyen több tejcsi?? Kezdek parázni, hogy apad a lé! Estére alig marad valami, már horpad a feje,annyira szívja hogy jöjjön valami. Ezért nem is fejem, mert minden kajcsi alkalmával szinte nullára kiszippantja. Inni iszok eleget, laktoherbre viszont síósan-nyűgösen-hasfájósan reagál, ezért azt mellőzöm most! Homeós bogyó bevált valakinek? Vagy valami más ötlet?

Winnie: csak így tovább a szopival, ha van sikerélmény, talán sikerülni fog egyre többet magadhoz édesgetni!
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon kétségbe vagyok esve az elmúlt 3 nap miatt. Az van,hogy ha elmegyünk sétálni akkor az első fél órában alszik Mese de utána felkel és nem lehet a babakocsiban tartani mert csak sír. Már nem merek elindulni vele, mert tegnap is hazafelé az autóban végig sírt, de annyira, hogy berekedt :( . Hiába álltam meg megvígasztalni, ahogy visszatettem már ordított is megint. Ma a boltban kezdte el, úgyhogy az egyik kezemben a gyerek, a másikban a kosár, a babakocsit meg lökdöstem magam előtt :( . Mi lehet a baj? Olyan tehetetlen vagyok..... Itthon pedig nincs Vele különösebb gond.

A környezetemben azt mondják el van kapatva, de én nem tudom hagyni, hogy sírjon.

Szerintetek mit csinálok rosszul? Vagy egyszerűen tudomásul kell vennem, hogy csak ölbe lehet cipelni?

Bocsi a panaszáradatért, de nagyon tanácstalan vagyok :( !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Hahhó

Kedden nálunk is meg volt a 2 hónapos oltás. Épp csak kicsit sírt Hannus, amikor a tű a lábában volt......jajj szegény. Aztán Apuja gyorsan megnyugtatta.

Mot
Kutya szerintem nem baj, egy barátnőm 2 kopóval (bár rövid szőrűek) nevel egy kissrácot, bár ott kevésbé van patika tisztaság de minden rendben van velük.

K vitamin tuti heti 1x kell.

Ti hogyan állpítjátok meg hogy mire lehet érzékeny a babuka hasa? Mármint ha nem is eszem a biztos tiltottakat, azon kívül is bármi lehet a gond. Szerintetek mennyi idő alatt kerül az anyatejbe a kaja? A laktoherbtől is lehet gond???

Még régebbről, az Anya taníts engem szerintem hasznos. Ez is olyan könyv hogy érdemes olvasni és kiválasztani azt a játékot/fejlesztést ami neked tetszik. De persze elég csak ötletet meríteni és te tovább ragozhatod ahogy akarod. Én pont most kaptam meg Matytól, de már ismertem.

Mágnes
a napi 6-7evést éjszakaival együtt számolod, tehát 24 órára levetítve, mert tőlem mindenki ugy kérdezi, hogy és éjszaka mennyit? nappal mennyit? ..... mert szerintem egész napra (24 óra) levetítve kell nézni, nem? Hanna is 6 szor eszik és van mikor 5ször, de azt néha én tartom már kevésnek.

Tinu
az én hangom se közkívánatra való, de Hanna az egyetlen aki szereti. Szerintem nyugodtan danolássz neki. Vagy már tapasztalat, hogy nem megnyugtató? Jaj.

Hidegpárásítónk nekünk is van, de nem lehet éjszakára bekapcsolni, mert nagyon hangos. Hangosabb mint egy sima hősugárzó. De hasznos.

Pöttyök
Nálunk elég sok pötty van Hanna arcán, és nem múlik el 2-3nap alatt. Mondtam a dokinak, azt mondta lehet hogy mosópor miatt van. Mert hogy a homloka felé is volt, és akkor biztos a sapka miatt. De az azrcán?? na mindegy, mérges vagyok a dokikra most. Nem hajlandóak normálisan válaszolni, negyed óráig telefonál amikor ott vagyunk, és még azt se kérdezi meg, hogy - "és hogy vannak?" aztán már köszön is el, mikor még kettőt se léptem azajtó felé. :evil:

Csipogás van, a legjobbakat mindenkinek!
zsumaty
 
 


Most ment el a gyógytornász, kicsit kötöttebb a Drága jobb oldala, de tornával és ezer hasznos tanácsot betartva minden meg fog oldódni (szó szerint). Majd mesélek!!! :)

Kép
mot
 
 


Sziasztok
Ma megjártuk a doktor nénit, Panna náthás. Már tegnap kezdte, akkor elkezdtem szívni, de ma biztos ami bitos alapon elvittem az orvoshoz, nehogy valami szövődmény legye, azt sosem bocsájtanám meg...Így most Sterimar plusz orrszívás, és Nasivin napi háromszor. Hát úgy sajnálom szegényt. A nátha nem viseli meg, tök jó kedvű, eszik szépen. e mindig akkor kell orrot szívni, amikor éppena legjobb kedvében találom, ás olyankor úgy elronrtom a kis kedvét.. :( Remélem egy nátha nem tart sokáig...

mot: annyire bírom, ahogy Krisztina a lábacskáit tartja :D Már az előző képen is olyan cuki volt! :)

vizimano:
most ébresztettél rá, hogy hamarosan nekem is megjöhet... brrr... én nem akarom, olyan jó volt így... Ugye azért szopi alatt kizárt, hogy megjön?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mandula:
nem lehet, hogy melege van a kocsiban, vagy nyomja valami a fekvőfelületen?

zsumaty:
én az etetést úgy számolom, hogy amikor aznao először eszik, az az első. Tehát mondjuk ha 0 óra 30 perckor eszik, az a nap első etetése, és mondjuk, ha 23 50-kor, akkor az az utolsó.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hát lányok én nem tudom hogy vagytok a hidegpárásítóval, de mi panelben lakunk, elvileg jól jönne, de ma éjszaka is bekapcsiztuk, viszont én rosszabbul vagyok tőle, és az orrnyálkahártyám ilyenkor teljesen kiszárad.Meg arra ébredek, hogy szomjas vagyok, és Dani is felébredt előbb mint szokott, bár lehet hogy korán feküdt:) Ja és ez nem az első alkalom, hogy így érzem, ha megy a párásító.:(

A másik a K vitamint megkérdeztem az én dokinőm azt mondta, hogy csak az első dobozt kellett volna hetente szedni, onnantól havi egyx és 5 hónapos korig. Gondolom, mert onnantól már izeg mozog, csúszik mászik a gyerek és nem kell félni a véralvadástól????
Ehelyett én eddig is hetente adtam neki:(

csernusn
 
 


Mandula, amióta ilyen meleg van nekem is kétszer kellett kivennem, mert úgy sírt, pedig én máár attól félek, hogy a meleg hiszemben alulöltöztetem.:(

csernusn
 
 


Mandula!

Mi annak idején azért vettünk ilyen babakocsit, amink van, hogy az autósülést a babakocsira lehessen tenni bevásárlásoknál.
Ennek ellenére többször előfordult velünk, hogy az épp aktuális baba a kézben lett cipelve, a babakocsi meg valahogy - félkézzel, lábbal - arrébbmozgatva a boltban, sőt egy idő után vittem a kendőmet is, mert nem lehetett tudni, mikor jön rá az ordíthatnék, kendőben meg elvolt. (Hogy miért nem rögötn ekndőben vittük be? Azért, emrt többször volt úgy, hogy az autósülésben vígan aludt, meg az első pár percben is elvolt, aztán ébredt fel és vagy ordított vagy nem, tehát soha nem lehetett tudni.)
Szerintem teljesen természetes amit csinál, én nem hiszem, hogy el van kapatva. Elég neki annyi séta vízszintesben, ennyi...
Esetleg ti is kipróbálhatnátok a kendőt (egy jól megkötött kendőben a baba súlya nem úgy oszlik el, mintha kézben vinnéd, nem terheli a derekat, jókat lehet sétálni), az nagyon kicsi, bárhova magaddal tudod vinni, és ha szereti és ilyen ordítós helyzetbe kerültök, akkor tudjátok használni,
Az autós üvöltésre nem tudok mit mondani, mert azzal nincs mit csinálni (főleg ah épp te vezetsz), mihamarabb haza kell érni. Ez is előfordult a két középső gyerekemnél (a nagynál még nem volt autónk). Sőt a múlt héten Simon is végigordította a Bp-Szigethalom távolságot. Ha van mód rá, akkor megállunk, megetetem, de időnként az sem használ... Ezzel együtt én azért elmegyek vele itthonról, mert nem állandóan ordít az autótól (sőt az esetek nagy részében épp azt nem szereti, ha állunk (piros lámpánál), és azt gondolom, a későbbiekben meg jó, ha megszokja az autót.

Kataa!

Látom Leon most megint többször evett, de azért válaszolok: szerintem nem gond, ha kevesebbszer eszik, sőt a tejcsitermelésednek sem hiszem, hogy gondot okozna. Merte valószínűnek tartom, hogy ha kevesebbszer eszik, de elégnek tűnik neki, akkor azalatt a kevesebb étkezéskor megeszi a magáét, tehát többet szopizik. Ált. uyge ez a fejlődés üteme (bár azért akadnak kivétel babák), hogy a kezdeti nagyon sokszor kicsiket evésől fokozatosan átállnak a kevesebbszer, de akkor többet evésre (ügyesednek, erősödnek, többet tudnak egyszerre kiszopizni).
Szóval ha egyéb jel nem utal arra, hogy kevés lenne, akkor ne aggódj, elég a 6-7 étkezés.
többedik babák maguktól alszanak el?? :shock::D:D Biztos??? Akkor nekem eddig csak elsőszülöttjeim voltak! :D
Bár érdekes, hogy szokásaikban egész mások tudnak lenni, pl. Simonnal előfordul, hogy nem akar cicin elaludni (ordít tőle, pedig egyébként szeret szopizni), hanem úgy jó neki, ha hasrateszem és simogatom, rázom a popsiját, abba belealszik.

Tejkiütés: nekünk se múlt el egy-két nap alatt. Nagyon csúnya volt, de végül tényleg elmúlt, azóta me csak pár darab van időnként.

Melltartóbetét: azért a 360 és a 3000 Ft-os ár között nagy különbség van (ja, a Chicco 60 db, akkor a 720 Ft-ot kell a 3000 Ft-tal összehasonlítani, de úgy is elég nagy a különbésg). Nekem elég nagy a melltartóbetét szükségletem, úgyhogy marad a DM! :D:D

Pelenka: na ez is változó, mert pl. én eddig mindegyik gyereknél Pampers-t használtam, nálunk az jött be. Deréknál kifolyások nem voltak. Viszont sokkal több pisit elbírt (ez főleg éjszaka érdekes), mint más.
Most viszont Simonnál nem voltam megelégedve vele, ezért váltottam Liberóra, de most az is mérgelt, mert többször egymás után (külön napokon) úgy folyt ki a kaki, hogy a nyakáig olyan lett, hiábna gumis a dereka. Arról nem is beszélve, hogy éjszaka rendszeresen pelenkáztunk (egyik gyereknél sem kellett), mert nem lehetett tudni, hogy nem folyik-e ki reggelre a pisi (hason alszik így a hasánál), ha egész éjszaka rajta van.
Most megint Pampers-t kapott Simon, de csak azért, mert az volt a boltban egyedül a méretében. Nem vettem nagy csomagot, meglátjuk mi lesz, aztán még próbálkozok (Huggies kicsiben nem jött be, szerintem a Babylove kap esélyt még).

Tinu!

Az Éjszaka gondoskodás még nekem is fura volt, pedig én eléggé szopipárti és együttalvós párti vagyok. Ettől függetlenül mi végül az ágymegnagyobbítást választottuk, mert így legalább együtt tudunk aludni a párommal.

Mágnes!

Én is száraz levegőre tippelek éjszakára. Viszont nálunk időnként bejön az is, hogy csak Sterimart fújok be neki, és attól (mivel ő még orrlégző) gyakorlatilag "kifújja" a beszáradt trutyit (amit zsepivel már ki tudok törölni), nem kell még az orrszívóval is bántani.
Szopi alatt is megjöhet, ez egyéni érzékenység kérdése. Van, aki rögtön az elejétől menstruál és van, akinek amíg egy picit is szoptat, nem jön meg. Én "középutas" vagyok, nekem még szopi alatt megjön, de kb. 1 évvel szülés után (legalábbis eddigi tapasztalataim alapján).

Niki!

Nekem az éjszakai szomjúságra és kiszáradt szájra nem a párásító jött be, hanem a hőmérséklet lejjebb vétele. Amit ugyan a párom utál (ő azt mondja, fázik takaróval is (nem veszem le olyan drasztikusan a hőt, csak a 20 fokos hőről (ami a szobában a hőmérő szerint 25 fokot tart) 18 fokra, de emaitt csak hajnalban egyszer kapcsol be a fűtés, de nincs hideg).

Megyek, felébred (talán ha fél órát aludt)...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


ilgya1 és Kedves Dávidka :!:

Az idősebb hölgyemények nevében köszönöm a figyelmessége és a szép köszöntő verset :lol:
Kívánom, hogy mindig ilyen legyél a hölgyekkel, mert akkor biztos sikered lesz és nagyon fognak szeretni :!: :D

Mágnes!

Szerintem minden anyukának ez a leghőbb vágya, hogy a szoptatás alatt ne kelljen szorongani, félni attól, hogy a menzesz ismét rendszeresen jelentkezik. Sajnos nincs rá garancia! Hugom is így maradt terhes és csak 11 hónap van a gyermekei között, pedig erősen szoptatott, és 3 hónap után vette észre, hogy jön a következő baba. Még a tejcsije sem apadt el. Nem véletlen, hogy az orvosok (ha figyelmes) külön felhívják a figyelmet már a szülés utáni eltávozáskor. Van aki szerencsés alkat , de meglepetés érheti a szoptatós kismamákat.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Mandula,
nálunk is volt ilyen "utálok a kocsiban lenni" ordítás. Mivel testvérkocsizok, levettem a nagyobb gyerekem felül a kupolát, és kicsit - egyet - emeltem Réka fekvésén. Így jól kilát és azóta nem ordít. Persze csak ha ébren van.

Mágnes,
nem törvényszerű a menzi. Sokan - szerencsések menziznek egyet valamikor a 3. hó körül és utána szopi végén... Én ilyen selejt vagyok.

Melltartóbetét
DMesre szavazok nekem megfelel ár/érték tekintetében.

Niki,
hidegpárásító nálunk is megy, de kivittük a nappaliba, és így nincs semmi zavaró tünet. Engem a fénye zavart :roll: De ahogy írod tényleg szomjas voltam, én ezt az éjjeli szopikra és kelésekre fogtam.

Pelus,
Ákosnál a Huggies jött be, Rékánál Libero, Tescos lila, Helen Harper, minden jó, csak a Pamperstől lesz kiütéses.

Mot, Dávid,
köszönöm a köszöntést.

Kutya,
nekünk is van, Ákos vele nőtt fel, most anyuéknál van, mert kicsit sok lenne ő is, de 1-2 hét múlva jön haza. Sose volt semmi gáz. Rendszeresen volt ápolva (fürdetés) féregtelenítve, és nyakörvezve élősködők ellen. A gyerek imádja bámulni, és nem fél a kkutyáktól később. Íme a véreb:

Kép

Aztán a gyerek megtámadja a kutyát.... És visítva kacag 8)

Kép

Persze ez már majdnem 11 hónapos korában volt...

Kép

Kép
vizimano
 
 


Sziasztok!

Tünci most már 3. napja csupa hiszti. :( Alig lehet elaltatni, majd mikor sikerül végre max. fél órát alszik. Aztán ki tudja mikor és miért épp akkor, egyszercsak bealszik és akkor alszik 5 órán át. :o
Na megint ébred...

Kép
Kép
tinu
 
 


ma voltunk tanácsadáson gyermekem rendületlenül hízik és nő ma 5890g és 63 cm 2 hét alatt 4 cm+ és 700 g +
Örület mekkora lesz ez a gyerek :D:D:D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Tinu,
nálunk is uez megy! Először az oltásra fogtam, aztán most meg már nem tudom mire fogni. :roll: El fog múlni....

Nika,
Réka is 63 cm és 6 kg - csak ő 3 hónapos, meg lány :lol: Szép nagy fiad van! Jó kis büszkeség dagasztja ilyenkor az anyai szívet!

Kép

Kép
vizimano
 
 


Sziasztok!

KÖszi a nőnapi köszöntéseket. Apa is két virággal érkezett haza, egyet nekem, egyet a kisasszonynak :)

Éjszaka most végre jobb volt, vagy csak én voltam annyira fáradt, hogy nem ébredtem fel minden egyes nyögésre..... :?

Tejkiütés: nekünk most jobb, de volt / van..
sőt, egy kis koszmó is megjelent.

Ma volt nálunk dokinéni, minden rendben a kicsilánnyal, 3 hét múlva megyünk oltásra.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jó reggelt Csajok!

:)

Nálunk bevált a hidegpárásító (TEFAL), és a sterimar használata. Nálam is és a kicsi lányomnál is!!!!

:)

Este megjött a kakimanó, már másodszor várja ki a 3 napot!!!!

Volt is termés!! :)
mot
 
 


Sziasztok,

Hát Dani olyanokat mond, hogy az nem is igaz!!! MOst is "ÓBÉGAT":)))

Valaki mondta hogy a laktoherb hasfájást okozhat, most én azon gondolkodtam el, hogy annak az összetevője főként ánizs meg édeskömény, amit pont a kisbabáknál a szél oldására van teában. akkor a citromfű vagy a csipke okoz hasfájást a babáknak????

Tegnap megint együtt fürcsiztünk Danival és ne tudjátok, olyanokat mondott, a német hangázú ch-t tisztán kimondta, pedig én inkább angolul szoktam neki nagyon ritkán beszélni, akkor minig röhög rajta.:) Ti szoktatok neki idegen nyelven beszélni?

csernusn
 
 


Niki: én német tanár vagyok, úgyhogy alap, hogy néha beszélek hozzá nemetül, de csak ha játszunk és jó kedve van. A testrészeit szoktam neki elsorolni, meg kedves szavakat mondogatni, meg elmesélni, mikor jön haza a papája,meg mit csinálunk aznap. A lényeg, hogy szokja a más akcentust és hangokat. Aztán majd jönnek a mondókák!

Ma megyünk az új dokinénihez.
Éjjel megérkezett a bátyám, most fogják látni először a nagylegényt. Már úgy be van sózva! Ő lesz a keresztapuka!

Na du még jövök.
Vendég
 


Sziasztok!

Megint volt ám termés....

Beutaló:

azt hiszem Cic Te kérdezted. A Tűzoltó u kell beutaló, ha először mész. Ha kontrollra, akkor meg azt a papírt kell vinned, amit első alkalomnál adtak. Mi sokat járunk.... Tegnap voltunk neurológusnál, azt mondta Doki néni, hogy szépen javul Máté, de még a lába feszed. Adott plusz gyakorlatokat :-)

Idegen nyelv:

Én Mátéhoz angolul beszélek csak... Érti a kismanó és nagyon cuki... Angol tanár vagyok és volt egy szomszédom, aki német tanár volt, na meg sváb és ő is csak németül beszélt a gyerekekhez. Most a skacok gyönyörűen beszélik a nyelvet. Van pro meg kontra az idegen nyelvvel kapcsolatban, de a babapatikában is azt írták, hogy jó minél hamarabb elkezdeni :-)

Laktoherb:

Niki! én is úgy tudom, hogy a laktoherb hasfájást okozhat.

Kórház:

bezárják a Rókus szülészetét... Nem tudom, hogy hova viszem majd a gyerket 9 hós kontrollra... :evil: :(

Még visszaolvasok, mert nem emlékszem, mit is írtatok :-(

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Jé, véletlenül alszik a lányom, úgyhogy írok. :)
Na szóval tegnap kipróbáltuk a szélcsövet is, de valszeg nem igazán jól használom, mert nem sokat segített. Valamennyi kaki kijött vele, de akkor utána el kellett mosni a csövet, a babát meg visszacsomagoltam és nem volt kedvem újra kicsomizni, pedig nem sok könnyebbséget hozott neki. Valamennyit biztos, de nem számottevőt. Aztán alkalmaztam még egyszer később, hasonló eredménnyel. :roll: Az Infacolt rühelli, bár lehet, hogy azért, mert szopi előtt nem igazán erre számít. :lol: Á, múlhatna már ez a hasfájásos időszak... :?
Viszont képzeljétek, hogy tegnap kicsit próbálkoztam a bimbóvédő nélküli szopival, és ha a tele cicit adtam neki, akkor hajlandó volt belőle kicsit szívni, bár azért méltatlankodott közben. :) Ez is haladás. Azért majd ha kicsit jobb kedve lesz, próbálgatom még, mert jó érzés volt csupaszon szoptatni.

Kép
Kép
tinu
 
 


[quote="beszti"]N írta:besztiem tudom, olvasta-e valaki azt az vizsgálatot, amit (elég régen ugyan) végeztek: albán falvakban rendszeresen úgy tartották a babákat, hogy születésük után szorosan bölcsőbe kötözték, és az anyuka szopi idejére sem vette ki őket, csak magafelé fordította a bölcsőt. Viszont a babák "közösségi életet" éltek, azaz mindig volt körülöttük valaki, beszéltek hozzájuk, anyuka ringatta őket, stb. És megfigyelték, hogy annak ellenére, hogy mozgásszegény környezetben kezdték az életüket, a későbbiek során (miután kikerültek a bölcsőből) ezt nagyon hamar behozták, semmifajta különbség nem látszott, ha hasonló korú (azt hiszem osztrák) csecsemőkkel összehasonlították őket. A dologban nagyon fontos volt, hogy nem elszeparáltan, egyedül kellett lenniük, hanem tényleg szociálisan aktív környezetben.
És ehhez hasonlóan megfigyelték azt is, hogy egyáltalán nem gond az sem, ha egy baba sokat van hordozókendőben, látszólag passzívan.

Én is olvasom a Gyermeklélektan c. alapművet, de még az elején vagyok. De egy munkatársnőm azt mondta, hogy inkább könnyedebb babás könyveket olvassak (tippek és trükkök).
Tak nevím. (Hát, nem tudom.)
Jiří Menzel
http://www.gimn.piar.hu/szulo_diak/menzel_1_23.html

Idegen nyelv:

A gyerekek kb. 6 éves korig másképpen tanulják a nyelveket. Többek között a kétnyelvűséget is könnyebben tanulják meg. Sokszor előfordult, hogy egy szó a jobban ismert nyelven jutott eszembe és jött a kézifék :?
Szóval szerencsések azok a gyerekek, akik egyszerre tanulhatnak két nyelvet. Nem kell aggódni, lazán megbirkóznak ezzel a felnőtt számára nehéz feladattal. Abban viszont bizonytalan vagyok, hogy jó-e, ha magyar akcentussal rögzülnek a szavak. Lehet hogy BBC-t kellene néznünk a TV-ben?
Tak nevím.

KépKép
jeep
 
 


Sziasztok!

Beszti! Köszi a választ! Már lassan mindent felvonultattam, igaz kendőnk nincs, de a kengurút itthon próbáltam de nem szereti. Megpróbálok kérni valakitől egy kendőt kipróbálni mert feleslegesen nem akarok venni.

Azért ma megúsztuk a vásárlást, nem volt sírás, sőt amíg főztem ült a hintában és "énekelt" a Pa-dö-dö-vel :lol: . Olyan édes volt....

Mot! Nagyon édi a lányka! Milyen ügyesen tartja a fejecskéjét!

Vizimanó! Igen én is megpróbáltam, hogy emelek egyet a kocsin, azt bírja egy darabig de aztán kezdi előlről... Nagyon szép a kutyusotok :lol: !

Kedden megyünk oltásra, megkérdezem ezt a csípőszűrést megint, mert fura, hogy itt csak 4 hónaposan kell menni :shock: .
Már előre félek, hogy fogom hazahozni, de lehet inkább elviszem valamelyik nagyot magammal, hogy legyen aki vígasztalja hazafelé.

Ha egy baba szopja az ujját az mikortól van? Tegnap egy rövid ideig Mese szopta az ujjacskáját, de egyébként az öklét tömi a szájába. A játszócumi meg már nem kell neki, rögtön kiköpi. Persze annak örülnék a legjobban ha egyik sem kéne :) .

Na felébredt a Nőci, megyek.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Jeep írta:

Abban viszont bizonytalan vagyok, hogy jó-e, ha magyar akcentussal rögzülnek a szavak. Lehet hogy BBC-t kellene néznünk a TV-ben?

Nem értek veled egyet... Hisz az iskolában is magyar akcentussal tanulják a nyelvet, nem??? Én pl sokat éltem külföldön, van akcentusom, de egyáltalán nem zavar, ha a gyerekem is akcentussal fogja beszélni a nyelvet. Szerintem már az nagy előny, hogy tanul egy másik nyelvet, és ráadásul úgy, hogy még nem is kell érte fizetni.... A másik,, ha szerencséje van, akkor ő is élhet külföldön akár csak egy évet és máris ráragad valamilyen akcentus....

Mandula

Máté vagy már 3 hónapos kora óta tömi a kezét a szájába és cuppog nagyokat... Az ujját is szopja néha, főleg akkor ha álmos.....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Idegen nyelv:
életem felében külföldön éltem és kétnyelvű lettem. Sose kevertem a két nyelvet, és amikor nekiálltam más idegen nyelveket tanulni nagyon könnyen ment. Ezért én is tanítgatom Ákost, és ezt hallja Réka is. Eddig Ákos sem kevergeti a dolgokat. :)
Akcentus: egyetértek azzal amit Bunny mond. Sztem akkor tudna akcentus mentesen tanulni a gyerek ha az adott országban tanulna.

Bunny,
felháborító :twisted: De nem csak ez, de nem akarok itt politizálni. Nálunk a 120 ágyas szülészettől csak 40 ágyat akarnak elvenni, a dokik szerint a terhespatológiát fogják bezárni..... :cry:

Kép

Kép
vizimano
 
 


Kép Máté fürdés előtt

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Kép így alszik a wcben, ha rossz az idő Kép Máté olvas Kép Avokádó, hát érdekes.... Kép Egyidősek vagyunk.... Kép Bekajáltam....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Pár képet feltettem... Na ilyen az én "törpe" féléves, de 4 hónapos gyerekem....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!
Megy az orrszívás rendületlenül, nagyon nem komálja,de rengeteg kijön, ma már jobb a helyzet, kevesebbet kellett eddig szívni. Tegnap kapott nőnapra csupaszín bohóc csörgőt, meg kulcsokat. Nagyon tetszik neki, meg akarja fogni, de csak töfködi a kezével.:) Már ez is haladás!

Nekünk is Tefal párásítónk van, és nagyon bejött. Igaz, macerás takarítani, de megéri. Én aszthmás vagyok, így nekem is nagyon jó.

mot:
Nekünk utoljára kb. 6 hetes korában kakilt naponta. Azóta 3 naponta van kaki, de akkor bepótolja rendesen. Addig, amíg nem bántja a pociját, nem gond.

Laktoherb:
Egy hete iszom, napi 3-4 szer. Szerintem babafüggő, hogy kinek mit vált ki, Anna jól bírja, és a tejcsim is gyarapodott. Ráadásul nekem ízlik beízesítve.:)

bunny:
Hát Máté igazán formás kishapsi lett!! Meg sem mondaná az ember, hogy korababa! Gyönyörű legényke! :)
Miért alszik a wc-ben? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes

ha rossz az idő, fúj a szél, esik az eső, akkor beteszem a wcbe, kinyitom az ablakot és olyan, mintha kint sétálnánk.... így alszik vagy 2-3 órát... Amúgy a kiságyban csak fél órát :-( Egy barátnőm javasolta, hogy altassuk így, és nekünk bevált :-) Sajna a teraszunk néha túl szeles és félek, hogy huzatot kap :cry:

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Mágnes

amikor voltunk a fül-orr-gégészeten, azt mondta az orvos, hogy nyugodtan lehet porszívózni a gyerek orrát. Sőt, kötelező, hogy nehogy felülfertőződjön... Máté is visít, sőt most már nem lehet mellette porszívózni, mert ha meghallja rákezd a trombitálásra. Okosak ezek a törpék :lol:

KépKép
KépKép
bunny75
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?