Mandula!
Mi annak idején azért vettünk ilyen babakocsit, amink van, hogy az autósülést a babakocsira lehessen tenni bevásárlásoknál.
Ennek ellenére többször előfordult velünk, hogy az épp aktuális baba a kézben lett cipelve, a babakocsi meg valahogy - félkézzel, lábbal - arrébbmozgatva a boltban, sőt egy idő után vittem a kendőmet is, mert nem lehetett tudni, mikor jön rá az ordíthatnék, kendőben meg elvolt. (Hogy miért nem rögötn ekndőben vittük be? Azért, emrt többször volt úgy, hogy az autósülésben vígan aludt, meg az első pár percben is elvolt, aztán ébredt fel és vagy ordított vagy nem, tehát soha nem lehetett tudni.)
Szerintem teljesen természetes amit csinál, én nem hiszem, hogy el van kapatva. Elég neki annyi séta vízszintesben, ennyi...
Esetleg ti is kipróbálhatnátok a kendőt (egy jól megkötött kendőben a baba súlya nem úgy oszlik el, mintha kézben vinnéd, nem terheli a derekat, jókat lehet sétálni), az nagyon kicsi, bárhova magaddal tudod vinni, és ha szereti és ilyen ordítós helyzetbe kerültök, akkor tudjátok használni,
Az autós üvöltésre nem tudok mit mondani, mert azzal nincs mit csinálni (főleg ah épp te vezetsz), mihamarabb haza kell érni. Ez is előfordult a két középső gyerekemnél (a nagynál még nem volt autónk). Sőt a múlt héten Simon is végigordította a Bp-Szigethalom távolságot. Ha van mód rá, akkor megállunk, megetetem, de időnként az sem használ... Ezzel együtt én azért elmegyek vele itthonról, mert nem állandóan ordít az autótól (sőt az esetek nagy részében épp azt nem szereti, ha állunk (piros lámpánál), és azt gondolom, a későbbiekben meg jó, ha megszokja az autót.
Kataa!
Látom Leon most megint többször evett, de azért válaszolok: szerintem nem gond, ha kevesebbszer eszik, sőt a tejcsitermelésednek sem hiszem, hogy gondot okozna. Merte valószínűnek tartom, hogy ha kevesebbszer eszik, de elégnek tűnik neki, akkor azalatt a kevesebb étkezéskor megeszi a magáét, tehát többet szopizik. Ált. uyge ez a fejlődés üteme (bár azért akadnak kivétel babák), hogy a kezdeti nagyon sokszor kicsiket evésől fokozatosan átállnak a kevesebbszer, de akkor többet evésre (ügyesednek, erősödnek, többet tudnak egyszerre kiszopizni).
Szóval ha egyéb jel nem utal arra, hogy kevés lenne, akkor ne aggódj, elég a 6-7 étkezés.
többedik babák maguktól alszanak el??
:D:D Biztos??? Akkor nekem eddig csak elsőszülöttjeim voltak!
Bár érdekes, hogy szokásaikban egész mások tudnak lenni, pl. Simonnal előfordul, hogy nem akar cicin elaludni (ordít tőle, pedig egyébként szeret szopizni), hanem úgy jó neki, ha hasrateszem és simogatom, rázom a popsiját, abba belealszik.
Tejkiütés: nekünk se múlt el egy-két nap alatt. Nagyon csúnya volt, de végül tényleg elmúlt, azóta me csak pár darab van időnként.
Melltartóbetét: azért a 360 és a 3000 Ft-os ár között nagy különbség van (ja, a Chicco 60 db, akkor a 720 Ft-ot kell a 3000 Ft-tal összehasonlítani, de úgy is elég nagy a különbésg). Nekem elég nagy a melltartóbetét szükségletem, úgyhogy marad a DM!
:D
Pelenka: na ez is változó, mert pl. én eddig mindegyik gyereknél Pampers-t használtam, nálunk az jött be. Deréknál kifolyások nem voltak. Viszont sokkal több pisit elbírt (ez főleg éjszaka érdekes), mint más.
Most viszont Simonnál nem voltam megelégedve vele, ezért váltottam Liberóra, de most az is mérgelt, mert többször egymás után (külön napokon) úgy folyt ki a kaki, hogy a nyakáig olyan lett, hiábna gumis a dereka. Arról nem is beszélve, hogy éjszaka rendszeresen pelenkáztunk (egyik gyereknél sem kellett), mert nem lehetett tudni, hogy nem folyik-e ki reggelre a pisi (hason alszik így a hasánál), ha egész éjszaka rajta van.
Most megint Pampers-t kapott Simon, de csak azért, mert az volt a boltban egyedül a méretében. Nem vettem nagy csomagot, meglátjuk mi lesz, aztán még próbálkozok (Huggies kicsiben nem jött be, szerintem a Babylove kap esélyt még).
Tinu!
Az Éjszaka gondoskodás még nekem is fura volt, pedig én eléggé szopipárti és együttalvós párti vagyok. Ettől függetlenül mi végül az ágymegnagyobbítást választottuk, mert így legalább együtt tudunk aludni a párommal.
Mágnes!
Én is száraz levegőre tippelek éjszakára. Viszont nálunk időnként bejön az is, hogy csak Sterimart fújok be neki, és attól (mivel ő még orrlégző) gyakorlatilag "kifújja" a beszáradt trutyit (amit zsepivel már ki tudok törölni), nem kell még az orrszívóval is bántani.
Szopi alatt is megjöhet, ez egyéni érzékenység kérdése. Van, aki rögtön az elejétől menstruál és van, akinek amíg egy picit is szoptat, nem jön meg. Én "középutas" vagyok, nekem még szopi alatt megjön, de kb. 1 évvel szülés után (legalábbis eddigi tapasztalataim alapján).
Niki!
Nekem az éjszakai szomjúságra és kiszáradt szájra nem a párásító jött be, hanem a hőmérséklet lejjebb vétele. Amit ugyan a párom utál (ő azt mondja, fázik takaróval is (nem veszem le olyan drasztikusan a hőt, csak a 20 fokos hőről (ami a szobában a hőmérő szerint 25 fokot tart) 18 fokra, de emaitt csak hajnalban egyszer kapcsol be a fűtés, de nincs hideg).
Megyek, felébred (talán ha fél órát aludt)...