Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Képzeljétek, reggel (szokás szerint) voltunk a belgyógyászati klinikán. És a múlt heti cukros vérvételem olyan jó lett. Éhgyomorra 4,3, kaja után 1 órával meg 4,4 :lol:

Petra: szép kis pocid van :lol:
A fánkot én is nagyon megkívántam most :wink:

Dóri: majd írjál, mi volt 4D-n, képet is tehetsz fel :lol: . Ezek szerint a héten hárman is megyünk ugyanoda :lol: . (Gabiék szombaton, mi csütörtökön) Egyébként mi pénteken hívtuk fel, és nekünk is csak úgy volt hely csütörtökre, hogy pont lemondták :lol:

Csilla: képzeld, múlt héten regisztráltam egy új oldalra (www.babamamatudakozo.hu), és most küldtek egy mailt, hogy nyertem 2 jegyet a bababörzére, amit postán küldenek :lol: Remélem, tényleg megjön időben :roll:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Jó reggelt!

Jaj, de pang a topik.. :shock: :?
Vendég
 


Hát eléggé.... Biztos mindenki elment sétálni ebben a jó időben :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 

 
 

Köszi Lányok a drukkolást, minden jól ment! Domcsi nagyon ügyes volt, és jó kislány. Mintha nem is az én kislányom lett volna. 8-ra értünk be, de csak délben kerültünk sorra. Estétől nem ivott, nem evett. A végén már nagyon szeretett volna inni, meg kekszet enni, de azért kibírtuk. Az altatásból volt egy rossz ébredése. Nyűgös volt, sírt, de megvigasztaltam, és visszaaludt. Mikor legközelebb felkelt, már nyoma sem volt semminek, csak egy kicsit fáradt volt. Itthon meg teljsen felélénkült, mintha mi sem történt volna. Nem fáj neki szerencsére.
A doki azt mondta, a lehető legideálisabb volt minden. Most már csak arra kell várni, hogy befogadja a szervezete a zselés anyagot. Ez majd csak pár hónap múlva derül ki.
Addig is lesz egy kontroll 22-én.
Még egyszer köszönöm a drukkolást, bizti segített :lol:

Petra :)
Nagyon szép a pocid!

Timi :)
Klassz, hogy jó lett a cukrod eredménye!

Dóri :)
Jobban vagy?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Képzeljétek, már meg is kaptam a belépőket a bababörzére :lol: . Nem gondoltam, hogy ilyen gyors a posta :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Nelli,


De jó :) örülök, hogy ilyen kis szerencséssen túlvagytok rajta!Domcsi valóban ügyike volt nagyon!Sok felnőtt nem bírta volna ki ilyen jól evés+ivás nélkül ennyi ideig!


Timóca,

Belépők :wink: frnakó, tudnak néha a postások mi??!!! :lol:


Dóri,

Mi volt 4D-n??Pénteken megyek a kórházba,nem jössz? :wink:
manóci
 
 


Timi, ugyanez sárgában: :oops: :oops: :oops:
Megesz az irígység, de nagyon örülök a jegyeidnek!

Nelli, nektek is örülök! :lol:

Van köztetek valaki, aki táppénzen van? Engem 4 hetente hívnak felülvizsgálatra, a bérszámfejtő kolléganőm viszont elkezdett keménykedni, hogy ha nem viszem időben a tp papírom, akkor nem számfejt nekem :shock:
A doki azt mondta ez még sehol nem volt gond, olyan papírt adott hogy a mai naptól betegállományba vett, és 04. 04-én kell felülvizsgálatra mennem. Azt mondta ezt épp azért adja ki, hogy be tudjam mutatni a munkahelyemen.
Nektek minden rendben a munkahelyen???

Csilla
Vendég
 


Ááááááá, hülye vagyok! Ti már Gyeden vagy Gyesen vagytok!
Vendég
 


Csilla: attól függetlenül november óta én is táppénzen vagyok (akkor töltötte Livi a 2-t, és lejárt a GYED - utána a férjem ment GYES-re, mert lehet 8 órás munka mellett is - egész addig, míg Marci meg nem születik) Igazából a táppénzes papírok leadása miatt én is úgy kapok "fizetést", hogy 2 hetes csúszásban vagyok. (tehát az első hónapra csak 2 hetet kaptam, a köv. hónapban az elősző elmaradt 2 hetet, + abban a hónapban 2 hetet, stb...) de már nem izgat, majd a végén megkapom azt a + 2 hetet is...
Sőt, a körzeti orvosnak is havonta kell vinnem a nőgyógyásztól egy papírt arról, hogy indokoltan ír ki táppénzre...

Kép
Kép
timóca
 
 


Megjöttünk a 4D-sről, mindne rendben volt a babőval. Képzeljétek megfordult! :) Hurrrrrááá! :lol:

BPD: 8.49mm :shock:
AC: 27.34 :shock:
Súlya 1796 g, szóval nem egy kis csöppség, és most kezd el hízni.. :shock: :D

képet majd teszek fel, de most látom, hogy mennyivel más az egész gyerek, az arca főleg (Gergőnél nem volt még 4D-s uh) egy kisfiúnak, mint egy kislánynak. Komolyan mondom látszik melyik a fiú és lány már az arcukon.

Móni,
Gulyás szabin van, legközelebb a privátba megyek majd a 15.-i hét után csütörtökön.

Ma annyit keményedett apocim, hogy csak na. De görcsölés nuku szerencsére. Eszem a Mg-t szorgosan, 3x2-t. :? Míg toltama babakocsit, komoylan mondom, mint vmi járókeret kellett használnom időnként.. :roll:
Vendég
 


Dóri: gratulálok a megforduláshoz :lol: Ha tudsz, majd képet is tegyél fel :lol: . Nem túl nagy szerintem (bár nem tudom, mekkorának kéne lennie), de neked már nem olyan sok van hátra :lol:
Azért próbálj meg pihenni néha... Legalább míg Viki alszik (ha alszik)

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk Pécsen, elvileg utoljára...
Nagyon hosszú nap volt, bár az UH-on gyorsan végeztünk és mindekutána a doki megtudta, hogy toxo gyanú miatt vagyunk itt (mivel megint másik dokit kaptam) nagyon készséges volt.Lemérte babót, és képet is mutatott róla bónuszban a gépen 4D minőségben...annyira beszélt beszélt beszélt (a doki) hogy nem jutottam szóhoz és mire kionyögtem volna, hogy nyomtassa már ki ezt nekem, kifizetem, tovább léptette!!!!Pedig olyan tündéri pofikát sikerült elkapnia nála és annyira jól látszottak a vonásai...Késő bánat, eb gondolat, igaz?
26 és 27.hét között vagyok és a mért eredmények:
BPD:6,96 cm
HC:26,5 cm
AC:22 cm
FL:5 cm
OFD:9,6 cm
Most már mondta a becsült súlyát, ami most 1000gr :lol: ! Már elértük az egy kilós kenyeret, knőttünk a cipóságból :lol: !
Alaposabb UH-t néznek nekem mint általában és az egyik agykamrát kicsit tágabbnak találta az átlagosnál :( ami miatt naon megijedtem, de azt mondta, hogy ez még a norm határon belül van :? Remélem.
Nnna, hát ennyi történt tetgnap velünk, a választott dokim holnapra randit beszélt meg nekem egy érsebésszel(persze magánrendelésen :evil: ) mert szerinte megérett már a visszeres lábam egy szakorvosi megkukk-ra...Tökjó.

Ha van valakinek 26-27.heti adata a piciről, felírná?Kíváncsi vagyok, hogy megint óriásbébit várok-é vagy normalizálódtunk mostanra az Elevit nélkül.Köszike előre is!

Sziasztok!Szép napot!petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Petra, írtam a múltkor is, pont 26. heti:
BPD: 66,9 mm
Thorax: 60,6 mm
Femur: 45,3 mm
becsült súly: 783 g
Ha azt vesszük, hogy Te nagyjából 1 héttel előrébb jársz most, mint én akkor, akkor nagyjából egyforma :lol: (de holnap lesz friss adatom a 4D-ről :lol: )

Csilla: megkaptam a babanetes levelet - ingyen belépő a börzére :lol: . Majd írjál, hogy Te is megkaptad-e...

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, nekem is megjött a Babanetes levél :lol: :lol: :lol:
Találkozunk vasárnap????? Megbeszélem a barátnőmmel mikor menjünk...

Csilla
Vendég
 


Csilla: Jó lenne találkozni, csak nem tudom, mikor megyünk. Valószínű délelőtt megpróbálunk, ha felébredtünk (kb. 8 körül), eszünk, utána. Jön anyósom is, úgy néz ki, ők addig Livikével kipróbálják a játszóházat, míg mi apakával költekezünk :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Timóca!


Livi milyen paraméterekkel született? Majd írd meg légyszi a 4D eredményeket, jó?
KÖSZÖNÖM:petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Csilla :)
Nekem minden hó 20-ig adják ki a táppénzes papírt, és utána beküldöm a banknak, és kapom a pénzt. A körzetis doki eddig csak az elsőnél kért igazlást a nőgyógyásztól, aki szorgalmasan minden hónapban megkérdezi, kell-e újabb.

Dóri :)
Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n.
Keményedések :(

Petra :)
Örülök, hogy Nálad is minden rendben!
Az agykamrai dolgot nem értem, de ha a normál tartományban van, akkor nincs gond, ugye?

Ha elmennék 4 D-s UH-ra, már nekem is bizti látszana, fiú-e vagy lány, csak nincs szívem kiadni érte pénzt, annyira nem állunk jól :oops:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli: mi is úgy megyünk, hogy támogatja az egészségpénztár, így visszakapjuk az árát (a munkahelyünk - férjemé is, meg az enyém is - fizeti). Így végülis jó :lol:

Petra: Livi 56 cm és 3350 g volt, mikor megszületett, igaz, a 37. héten (pont aznap töltöttem be). Majd holnap megírom a 4D-t, már úgy várom :lol: Kíváncsi vagyok én is, mekkorának becslik :lol: .

Kép
Kép
timóca
 
 


Nelli,

Fel a fejjel, sorstárs vagyok :wink: :( Mármint a 4D-vel kapcsolatban!
Én is azért nem megyek, mert azért sokanka tartom azt a 10-12 ezer forintot érte, és igazándiból "csak" a nemét tudnám meg mint újdonság!Legalább is szerintem.A kórházi megbízható dokik remélhetőleg a bajokat jól ki tudják szűrni, így???végülis marad a nemi kérdés!Arra meg azt mondta apa, hogy már nem tök mind1,úgyse küldhetjük vissza akármi is :lol: És igaza van alahol.Meg ha megszületik úgyse veszed elő többet a felvételeket, akkor már őt nézegeted élőben nem a képet!
Természetesen ha nagyon úgy állnánk, hogy mindegy hova adom ki azt a pénzt elmennék, és Timócát meg eleve megértem.Ha kifizetné valaki? :lol: tuti elmennék azért én is!De most ezekkel vígasztalom magam, szóval várom a következő kötelező UH-t majd akkor talán megmutizza magát :wink:
manóci
 
 


Hát igen, a 4D nem egy olcsó dolog...én sem csináltattam nagyfiamnál, de most szeretném, mert a toxo-para dolog miatt talán kicsit megnyugodnék, ha látnám törpit.Dokim megígérte, hogy a kórházban, ügyeletben megcsinálja ingyen...persze azért adunk neki 3-5 ezret, de az mégsem 10-12, úgyhogy talán belefér.Mi sem vagyunk nagyon eleresztve az utóbbi években mióta építgetjük a lakot, de majdcsak lesz máshogy is, nem?Párom most gondolkodik mh. váltáson, de az ő szakmájában ez egyet jelentene azzal, hogy (a jelentősen jobb pénz reményében)naponta vidékre ingázik, vagy külföldre megy...És ez ebben a szituban nem a legjobb megoldás...

Kép
Kép
petra78
 
 


Merre vagytok?

Tegnap a barátnőmmel meglátogattuk Józsefváros büszkeségét, a nagy kínai piacot :)
Évekkel ezelőtt voltam ott, és rossz érzések maradtak bennem. Tömegre, kiabálásra, erőszakos árusokra, kínai silány árura emlékeztem, csak hosszas rábeszélés után mondtam igent a kirándulásra.
Most sokkal kultúráltabb (ha lehet ezt a szót használni a kínai piacra), napközben alig voltak, az áruk is jobb minőségüek, sőt van ami szerintem eredeti! (Páromnak néztem Columbia ingeket, azok nagyon is eredetiek voltak)
Jó bevásároltunk :lol: :lol: :lol:

Csilla
Vendég
 


Tiszta álomkór van rajtam (pedig 10 körül lefeküdtem és reggel 7ig aludtam), és elég szar a kedvem, de nme tudom miért. Olyan súlyosna érzem magam, és egyre nehezebben mozgok, teljesen oda a fittségem... és nemsokára útra kell kellnem le a IV.-ről Vikivel, (aki plusz 10 kiló még a magam plusz 15 kilóján kívül) babakocsizni egy jó háromnegyed-1 órát.. :? És ma semmihez nincs kedvem. :?
Vendég
 


Szóval tök negatív vagyok, és egynlőre nem tudom hogy lesz még az elkövetkezendő 2 hónap a szülésig, ha már most ez van.. mert csak ugye terebélyesedünk.. :shock: :roll:

Ááá, megint ma délelőtt már másodszorra bekakilt a kisasszony, megyek tisztábatenni. :?
Vendég
 


Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe (akit érdekel a homeopátia): www.boiron.hu . Itt meg tudjátok azt is nézni, hogy milyen panaszra mit ajánlanak, és kismamáknak is lehet szedni.
Dóri, szorongásra, levertségre is vannak bogyók, lehet, hogy a görcseidnek is jót tesz - vagy találsz valamit, ami segíthet.
Amúgy meg tök normális, hogy súlyosnak érzed magad, szerintem ahogy múlik az idő, egyre jobban mi is érezzük a mázsákat magunkon :lol: .
Egyébként én is napról-napra nehezebben cipelem le Livikét a lépcsőn :oops: . (pedig nekem majdnem 1 hónappal több van hátra, mint Neked)

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Ti kaptatok valamit nőnapra? Kíváncsi vagyok, hogy a férjemnek eszébe jut-e :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Én 3(!) mini cserepest kaptam :)
Pedig nem szoktuk tartani...
Vendég
 


Timi,
képbe vagyok homeo ügyben, a gyerekdokink is homeós orvos.
nem szokott levertség rajtam lenni, ez vmi extra volt ma.. :?

Én kaptam nőnapra Milka szív csokikákat :P :P , Viki meg kapott egy szál piros tulipánt. :lol: Majd adok a kilóknak este, jól befalom.. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol:

Börzére úgy döntöttem nem megyek, van mindenem. Nyomorogni a tömegben meg nagy hassal nem sok kedvem van.. bár lehet, hogy testvérkocsi miatt kinézek mégis. Szerintem mi veszünk, egyre inkább úgy látom. Olyat szeretnék, ahol egymás mögött vannak az ülések, azzal jobban be lehet menni közértbe szerintem meg ilyenek. Bár ideiglenesen kaptunk (ma hozta haza férj) egy olyan ikerkocsit, ahol egymás mellettiek az ülések, sétálásra jó lesz az is.

Fáj a fejem, bevettem egy algót, mert már hányinger is társult mellé.

Nektek nincsenek (még) keményedések?

Szilvi
mizu Veled? Feküdnöd kell?
Vendég
 


Csilla,
miért hármat :?: Még a kettőt sem érteném. :lol:
Vendég
 


Sütöttem juhtúrós pogit. Oooooooolyan jó, hogy nem bírom abbahagyni :)
Voltam ma védőnőnél, azt mondta szerinte nagy a hasam. Na, gondoltam Dóri pociját látná!!!!
Vendég
 


Dóri, mi még a nagyon szerelmes időszakban vagyunk (remélem :)) Ezért három. Gondolom....

Vagy, nagyon le volt olcsózva a virág.
Vendég
 


Csilla,
virág :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi már az "élelmes" időszakban vagyunk ezek szerint :lol: , na jó, ez vicc volt, tényleg szeretjük mi is egymást nagyon, sőőt, Peti még jobban romantikázna, mint én. :oops: :oops: :oops: Én nem vagyok abban a passzban az utóbbi időben.

Tegyél már fel képet, olyan kiváncsi vagyok! :wink:
Pogiiiiiiiiiiiii :P :P :D Én falom a Milkát.. :oops: :oops:
Vendég
 


sziasztok!

Ma voltam dokinál.a 28.hetes uh-om adatai:miszerint óriásbébink van.

cukor:éhgyomri:4.2
terheléses:4.6 tök jó nem?

uh:koponyafekvés
lepény hátul
közepes magzatviz
BPD:79mm
thg v.thq?:72mm
FL:55mm
súly:1600g



szombaton megyek 4d-re,kiváncsi vagyok,ott mindig nagyobbnak mérik.

jó gömbölyödést mindenkinek

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Megvolt a nagy UH :lol: . Marcika teljesen a korának megfelelő. Petra kedvéért az adatok összehasonlításra (27+6) :lol: :
BPD: 7,74 cm (fej kereszt irányú átmérője)
OFD: 8,75 cm (fej hosszanti átmérője)
HC: 25,97 cm (fej kerülete)
FL: 5,13 cm (combcsont)
AC: 24,74 cm (has kerülete)
Ezekből a becsült súly: 1228 g :lol: . (két hete 783 g-ot mértek) És a számított idő az adatok alapján: 28+2 - tehét végülis pont a korának megfelelőek a méretei :lol: (a 2 héttel ezelőtti kórházas UH-on 1 héttel kisebbnek mérték a koránál)
Akit érdekel fotó, majd azt is teszek fel, csak rossz volt a CD író, így nem tudták kiírni a képeket, de holnap postázzák. (Lehet, hogy addig befotózom a fekete-fehéret, amit nyomtattak) Voltak vicces dolgok, pl. a lábát a szájába vette. De amúgy tiszta nővére, kezeivel lábaival takarta az arcát (a kukiját persze rögtön mutatta - mivel arról már tudtuk). De tényleg az arca is hasonlít Livire, és neki is van haja, már most (Livi is nagy hajasbaba volt)
Ja, és Csilla, már nem is merem írni, hogy kaptunk a börzére ajándék kupont :lol:
Juhtúrós pogit én is befalnám :lol: (mazsola nélkül :wink: )

Dóri: keményedésem nekem is szokott lenni. És úgy veszem észre, egyre rosszabb... (néha levegőt is alig kapok) És még egy csomó van hátra.
Milkát én is falnám :lol:

Ajándék: nekem a férjem csinált gyurmából rózsát :lol: .

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Gabi: irigykedek a cukrod miatt :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Na, akkor egy-két fotó:
Kép
Marcika (nem túl jó minőségű, ahogy próbáltam befotózni arról a nagyon fényes papírról)

Kép
Ez is Marcika

Kép
Livi szereti tesókát :) - az óriáshasam :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi!:):)
Nagyon édes a babád és Ti is helyesek vagytok! Neked is szép méreted van. :lol:

Többiek is tegyetek már fel képet! :)

Láttátok, hallottátok?
:evil: Lehet, hogy még mi is szívuk ezzel a kórház témával.. ha tényleg ápr. 1-től vezetik be. Bár egyenlőre nekem pl. szerencsém van, mert IV. ker a MÁV-hoz tartozik. De pl. Fót már a Váci kórházhoz. Nem beszélve a gyerekkórházakról, a Bethesdáról nem igen mondanék le.. Főleg, hogy a levegőben lebeg a fejünk felett egy nem kis műtét.. :?

Bocs, hogy kora reggel ezzel nyitok, de este már ezt nézegettem.. :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Dóri, én erről lemaradtam. (későn értünk haza, és nem láttam a híradót) Mi történt?

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri :)
Ma én is ilyen negatív vagyok :( Nagyon elegem van, hogy örökké megfázom, pedig egyébként jó az immunrendszerem. Most nagyon beleestem, rossz a közérzetem, az orrom egész nap folyik, fáj a fejem.
Én is milka szívecskéket kaptam, de a nátha miatt még nem volt étvágyam kinyitni. Domcsi már kiszúrta magának, de még tartom magam. Lányok kinder tojást kaptak.

Timi :)
Mennyire jól látszik a baba, hihetetlen! Nagyon édes! És a pocid is!
Jó értékek :lol:

Gabi :)
Klassz, hogy minden rendben!

Csilla :)
Még szerelmes időszak :lol:

Tegnap picur akkorákat rugdosott mikor lefeküdtem, hogy ennyit még együttvéve nem mozgott, mint akkor. Nem tudom, mi lehetett vele.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Timi,
nem a híradóban hallottam (azt én se láttam), hanem du a klubrádióban asszem. De feketén fehéren fennvan a rohadt honlapjukon is, most lehet megint izgulni. :evil:
Vendég
 


Sziasztok!

A kórházas témától én is dobtam egy hátast. Főleg az lepett meg, hogy a jelen döntés értelmében 3 kórházat fognak bezárni: a svábhegyi gyerekklinikát, a lipótot, és a schöpft-méreit :shock: :shock: :shock: Számomra hihetetlen és megmagyarázhatatlan hogy sikerült ilyen döntést hozni épp erről a három országosan egyedülálló szakmai intézményről! Bár az első kettő esetében erősen közrejátszhatott a döntésben a hegyi ingatlan, gondolom kinézte már magának valamelyik nagymúltú... az asztmás gyerekek meg fulladjanak meg (szó szerint????)

Gabi, 1600 g :shock: neked is kis elefántod van???? A 28. héten 1100 g-ot ír a szakirodalom :). És heti 100 g-ot híznak ezek a kis békák...

Timi, mi újság a kuponnal? Mesélj, ne kímélj!
Egyébként beszéltem a barátnőmmel, vasárnap 9-körül indulunk (innen Zuglóból), szóval nagyon esélyes hogy találkozzunk. Priviben küldöm a számomat, ha gondolod egyeztessünk!
Juhtúrósban nincsen mazsola, nem tudtad???
Marci már nyitja a szemét??? De helyes! Mit nézhet??? Hűűű anya, de szép vagy belülről...

Milka... hmmmm, tudtok élni! Be tudnék nyomni pár táblával!
Keményedésim nekem is vannak. A védőnő mindig azt kérdezi, sokszor érzem? Mit jelent a sok??????? TÖbbször is előfordul naponta. Még sosem számoltam, de 10x talán? Vagy kicsit többször? Ez sok? Nektek hányszor??????

Csilla
Vendég
 


Csilla,
átlagban: óránként 4-nél több számít kicsit többnek az átlagnál, de van akinél ez is normális, mert nem megy a méhszáj rovására. Van akinek ennél kevesebb is okozhat problémát, de van akinek a több se kottyan meg, csak az érzés lehet kellemetlen. Szóval ezen igazodj ki. :lol:

Ki szed még Mg-ot (rajtam kívül) :?: Én napi 3x2-t szedek.
Nekem azt mondta a dokim 35. hétig szedhetem.

De szuper, hogy elkezdett esni az eső.. egy élmény lesz a babakocsizás.. :?
Vendég
 


Dóri, köszi, sokat segítettél :wink:
A mg-t én is szedem 3x1-et (de többnyire elfelejtem).
Vendég
 


Dóri, én is szedem a MagneB6-ot, de csak 1×1-et.
De Livikével a vége felé én is 3×2-t szedtem (elkezdett nyílni a méhszáj, meg a vérnyomásom is kezdett magas lenni, azért szedtem, hogy ne görcsöljön be a hasam, nehogy idő előtt szüljek). Akkor azt mondta a dokim, hogy azon a héten még szedjem, de pont betöltöttük a 37. hetet (pénteken), mikor megszületett Livi, úgyhogy csak addig szedtem :lol:
Egyébként lehet, hogy nekem is kevés az 1, mert éjszaka majdnem begörcsölt a lábam - mindkettő - mikor nyújtóztam :roll:

Kép
Kép
timóca
 
 


Április 1-től aki beutalási körzetén kívül szeretné kezeltetni magát, annak ki kell fizetnie az orvosi ellátás költségének 30 százalékát, legfeljebb 100 ezer forintot. Egy szülés OEP által fizetett költsége ma 85-170 ezer forint lehet, így a betegnek ebben az esetben 28-57 ezer forint kellene fizetnie. Ez a rendelkezés az átállás során nem vonatkozik arra, aki már korábban választott orvost. Értelemszerűen a sürgős eseteket is a legközelebbi kórházban látják el, ilyenkor nem számít a beutalási körzet.

Tehát szerintem nekünk még biztos nem kell fizetni a szülésért.

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi,
nagyon remélem, és annyira boszantó, hogy ugye arról volt szó, hogy lesz fél éve (min.) haladék erre az egészre, erre most kisütik ezt az ápr.1-et. :evil:
Vendég
 


Az a szép ebben az egészben, hogyha most megkérdezzük az orvosunkat, még biztos ők se tudnak semmit mondani :? .

Eszembe jutott még valami: nem tudjátok, mi kell a gyerek születési anyakönyvi kivonatához? Mintha régen friss házassági anyakönyvi kivonat kellett volna - talán 90 napnál nem régebbi -, de most nem találom sehol a neten a leírást... csak mert akkor azt is intézni kell.

Kép
Kép
timóca
 
 


Tegnap kaptam meg a listát a védőnőtől: házassági anyakönyvi 60 napnál nem régebbi!!!! Az apaságinál nem írja, hogy mikori....[/b]
Vendég
 


Csilla: köszi. Gondolom az apaságira ugyanúgy vonatkozik a 60 nap. Akkor még ráérünk elmenni érte (Budaörsre)

Kép
Kép
timóca
 
 


Lehet, hogy korai még...Én ez a listát egy barátnőmtől kaptam, remélem Ti is tudjátok használni:
http://72.14.221.104/search?q=cache:nv0 ... =clnk&cd=1

Mi a véleményetek a hasleszorító bugyiról???? Érdemes beruházni?
Vendég
 


Csilla: Van hasleszorítós övem, a nővéremtől kaptam (ő is kapta valakitől) - még mikor Livivel voltam terhes, de nem használtam szülés után. Igaz, nem is nagyon mertem, mert császárral szültem, és a seb miat nem akartam... Nem tudom, a többiek hogy vannak vele.
A tena bugyi jó volt a kórházas időre, de mi nagy betét (Tena) is kaptunk ott bent (itthonra meg már jó volt a sima is). Hálóinget is kaptunk bent a kórházban, és inkább azt koszolja össze az ember, mint a sajátját :lol: (legalábbis én úgy voltam) . A gyereknek is adtak bentre pelenkát, rucikat, mindent... (csak hazahozós ruha kellett). Egyébként meg nem vagyok cumi + cumisüveg párti (szerencsére Livike nem is volt hajlandó a szájába venni, mikor egyszer próbáltam :lol: )
Normál esetben mellszívó se kell, de ha van, jó bevinni, már csak azért is, mert megmutatják, hogyan kell használni. (de az is szokott lenni a kórházakban)
Szerintem érdemes megkérdezni a kórházat, hogy mit adnak, és mit vigyél... (pelenka, betét, ruci ügyekben)

Kép
Kép
timóca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?