Sziasztok!
Hát... vasárnap óta volt szerencsém a kórház vendégszeretetét élvezni (hányásos izé, jóslófájások - de szerencsére másnapra minden OK lett))... tegnap engedtek ki...
A nővérek aranyosak voltak, a 2 ágyas szoba teljesen korrekt volt, tényleg nem lehetett egy rossz szavam sem...
Viszont iszonyú amit a Surányi művel... pechemre pont ő volt a nagyfőnök amíg bent voltam... hát ha rajta múlt volna én a szülésig bent maradtam volna a kórházban... (szerintem a mai napig is csuklik... )
Na mindegy... a lényeg, hogy végül elengedtek (saját kérésre papír szigorúan aláíratva + mostantól szigorú kontroll, hetente 2* flowmetria + NST)
Ja... a dokim viszont tripla csillagos ötöst kapott, nagyon örülök, hogy anno őt választottam... rendkívül lelkiismeretes + emberi... szerintem nagyon ritka az ilyen...
A szülésznőkből is jó sokat megismertem (NST-k miatt), ők is egytől egyig tündériek voltak....
Szóval általában nagyon jó a benyomásom a kórházról, de azt már most látom, hogy nagyon kell majd szurkolnom, hogy ha majd szülök akkor is legyen 2 ágyas szoba...
Ja... a kórházi kaja: izé... szóval szegény malacok is felfordulnának tőle szerintem
A gáz igazából az, hogy nekem ugyebár cukros diétát kellett volna tartanom... hát... lesokkoltak... én ugyebár tudom, hogy mikor mennyi CH-t ehetek, azt milyen elosztásban és mára már azt is megtanultam besaccolni, hogy melyik kajában mennyi CH van... Hát... Akit azért fektetnek be, hogy megnézzék, mennyire rossz a cukra és kell-e inzulin TUTIRA!!!!!! inzulinos lesz ha ezt az étrendet követi... (és az elején még fogalma sincs róla, hogy mit is ehet - ezért nyugodt szívvel meg is eszi!)
Reggeli: 2 zsömle valamivel - ez min. 60 szénhidrát (terhességi diabnál 20 CH az átlagos max. CH mennyiség reggelire - bár a kórházban 30-at is megengednek, de ez akkor is max. 1 zsömle - a 60 CH az majdnem megegyezik egy sima cukorterheléses vizsgálattal)
Ebéd: valami malackaja - volt olyan nap amikor maximum 20 CH-nyi értékben! Máskor olyan 30 CH körül lehetett - esetleg amikor sok rizs került a tányérra, akkor ment 40 fölé - de a rizs az ugye marha gyors szénhidrát és annyit nem is szabadna bevinni....+ a terh. diabnál MINIMUM 50-55 CH-t szoktak előírni ebédre... ennyi kell a baba miatt... Úgyhogy ha valaki csak ezt eszi, akkor szívás...
Vacsora: 1 zsömle akármivel - ez ugyebár 30 CH... egy átlagos vacsora meg 40 CH - és annyi megintcsak kell a baba miatt...
Szóval ha valakit cukor miatt beutalnak kivizsgálásra jobban teszi, ha a kórházi kajának a közelébe se megy... vagy legalábbis átcsoportosítja azt (az első nap nem hozattam be kaját így én is rákényszerültem a zsömlére, ami ugyebár olyan kevés, hogy mellette éhen hal az ember de szerencsére olyan kicsire volt akkor összeszűkülve a gyomrom, hogy én a végén háztartási kekszet ettem csak, hogy legalább meglegyen a napi CH mennyiségem... )
Úgyhogy csak óvatosan a kórházi kajával... (egy jó étvágyú terhes nő aki diabos szvsz éhenhal mellette + még a cukra is felmegy tőle... főleg, hogy ha kavés az ebéd + vacsora akkor szerintem az ember a tízórait + az uzsonnát hajlamosabb túllőni, nehogy éhenhaljon)
(ja... amin viszont marha jókat röhögtem: az egyik nap lenyúlták az ebédem
Jött a nővér, hogy menjek, mert kivitték a kajám, rajta van a nevem mert spéci kaja... Hát... amire kiértem, hogy megnézzem, hogy van-e benne hasznosítható alkatrész valaki már el is vitte
Na ezen azért jól szórakoztam...
)