Új privát üzeneted érkezett!

Megint kimaradt valaki!
Sára!
Milyen kis huncut a fiad!Édes nagyon! Kép
Csajok ha valakit idegesítenek a képek,akkor szóljon!De nekem annyira tetszenek! :? :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de itt vagyok újra. Köszönöm a házassági évfordulós köszöntéseket! Aranyosak vagytok! Szép volt az a napunk. Először étteremben hármasban. Nem voltak kéznél a nagyik, így Sárát is vittük magunkkal :D Elaludt a főétel előtt, és végig alukált a hordozóban melletem. Aztán vasárnap délután belekapott a nyakamon levő nagy anyajegybe, ami félig leszakadt, vérzett, elmentem bőrgyógyászhoz, kaptam beutalót a sebészetre, ma délután le is vették. Varratszedés majd jövő héten lesz. Nem volt vészes, tíz perc alatt megvolt, csak nem szeretem a kórházakat :? Szóval ezek voltak mostanság velünk.

Örülök én is a jó időnek nagyon, és nekem is nagy fejtörést okozott, hogy most hogyan is öltöztessem. Ma átalakítottam a babakocsit sportkocsivá, felhajtottam a háttámlát, és így tudott nézelődni. nagyon tetszett neki.

Újdonsült mamik, nagyon jó volt olvasni a történeteiteket, köszönöm, hogy megosztottátok velünk.

Lili, Csongrád, Dóri nagyon szépek és édesek a képeken!!

Majd én is keresek kismamakori képet.

szép délutánt mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Jaj, Kati majdnem elfelejtettem: Boldog fél éves szülinapot Levinek!!! :lol: :lol: :lol: így utólag :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 

 
 

Katica!
Jó Búlást!Éppen ma alakítottam én is át a babakocsinkat!Így Zsani élvezte nagyon a sétát!http://www.hoxa.hu/?p1=kepeslapok&p3=22&p4=0&p2=5
Itt az óldal amit megigértem! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


itt az óldal megint mert elrontottam!http://www.hoxa.hu/?p1=kepeslapok&p3=2&p4=0&p2=3

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Én sem akarok már kimaradni a sorból: :lol: :wink:

Kép

Majdnem 28 hetesen.

Ezt meg nem tudom pontosan, de valamikor később. :D

Kép

Kép
Kép
giga1
 
 


megint nem jó,megpróbálom még egyszer:http://www.hoxa.hu/?p1=kepeslapok

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Köszi Tiop!

Nagyon csini kismamik voltatok :lol:

Kép sétára felkészülve

Verna, én sem merem kinthagyni az udvaron, én is félek a macskától, hogy rámászik.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm,ma még egész nap csak mentünk...mentünk...
Levi nagyon élvezi a levegőn létet,így már levettem a lábzsákot a kocsiról és megemeltem neki a háttámlát,hogy tudjon nézelődni!

Nagyon tetszenek a pocakos képek,mindenki olyan kis csini kismami volt! :lol:

Giga,
Azt a tegnapi képet nem én csináltam,hanem a neten találtam vmilyen oldalon (már nem emlékszem) és csak lementettem és fölraktam ide! :wink:

Katica,
Látom Sárika is jól be van kötve,nahogy meglépjen séta közben! :lol:
Annyira édes azokkal a nagy szemeivel! :D

Mennem kell,mert még ezer a dolgom,holnap lesz a mama temetése és hozzánk jönnek a vendégek és még minden szana szét van! :?
Kép
Ezt a képet ma csináltam,indultunk sétálni :lol:

Kép
mano83
 
 


Katica!
Ugyan ilyen babakocsink van csak a milyénk piros ahól nektek kockás!Gólyafészekben vettétek?
:lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Segítsetek, normális az, ha Dóri mikor kakil, akkor recseg-ropog, olyan , mintha hasmenése lenne. Pont ma volt itt a dokinéni, de elfelejtettem megkérdezni , ráadásul este 3 pelenkát elhasználtunk emiatt hirtelen.
Az Anyósom mindenáron be akarja magyarázni, hogy hasfájós a gyerek, pedig szinte egész nap alszik, este van egy kis nyűgi de az sem vészes.

Egyébként mik a jelei a hasfájásnak ?

Köszi!

KépKép
tüccs
 
 


Tüccs, szerintem a recsegős ropogós kaki normális. :D
A hasfájást pedig meg fogjátok ismerni, mert keservesen sír a baba, és húzza a lábait, rugdal, feszeng. Kemény a pocak, és jól esik neki a tornáztatás. Hasfájósoknál pedig gyakori a nyálkás zöldes kaki is.
Szerintem nem kell aggódnotok még! :wink:

thenus
 
 


Kép
Tücs!
Teljesen normális ha egy hetes csecsemőnél recseg ropog a kaki!!!!! :lol: Hasfájós még nem lehet majd esetleg egy-két hét múlva,amikor már hozzááll a pocija a tejcsihez és ugye te is eszel már több dolgot!!!!!!!!!!(nem a káposztára gondolok)De Henus nagyon jól leírta a hasfályás tüneteit!!!!Az első idökben egyépként is sok pellenka fogy mert álltalában minden szopinál produkálnak (recsegős)kalit!!!!(8-10db pellus naponta)!Nyugi semmi baja Dórikának! :wink:

Boldog Nőnapot mindenkinek! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Hát... vasárnap óta volt szerencsém a kórház vendégszeretetét élvezni (hányásos izé, jóslófájások - de szerencsére másnapra minden OK lett))... tegnap engedtek ki...

A nővérek aranyosak voltak, a 2 ágyas szoba teljesen korrekt volt, tényleg nem lehetett egy rossz szavam sem...

Viszont iszonyú amit a Surányi művel... pechemre pont ő volt a nagyfőnök amíg bent voltam... hát ha rajta múlt volna én a szülésig bent maradtam volna a kórházban... (szerintem a mai napig is csuklik... )

Na mindegy... a lényeg, hogy végül elengedtek (saját kérésre papír szigorúan aláíratva + mostantól szigorú kontroll, hetente 2* flowmetria + NST)

Ja... a dokim viszont tripla csillagos ötöst kapott, nagyon örülök, hogy anno őt választottam... rendkívül lelkiismeretes + emberi... szerintem nagyon ritka az ilyen...

A szülésznőkből is jó sokat megismertem (NST-k miatt), ők is egytől egyig tündériek voltak....

Szóval általában nagyon jó a benyomásom a kórházról, de azt már most látom, hogy nagyon kell majd szurkolnom, hogy ha majd szülök akkor is legyen 2 ágyas szoba...

Ja... a kórházi kaja: izé... szóval szegény malacok is felfordulnának tőle szerintem :( A gáz igazából az, hogy nekem ugyebár cukros diétát kellett volna tartanom... hát... lesokkoltak... én ugyebár tudom, hogy mikor mennyi CH-t ehetek, azt milyen elosztásban és mára már azt is megtanultam besaccolni, hogy melyik kajában mennyi CH van... Hát... Akit azért fektetnek be, hogy megnézzék, mennyire rossz a cukra és kell-e inzulin TUTIRA!!!!!! inzulinos lesz ha ezt az étrendet követi... (és az elején még fogalma sincs róla, hogy mit is ehet - ezért nyugodt szívvel meg is eszi!)

Reggeli: 2 zsömle valamivel - ez min. 60 szénhidrát (terhességi diabnál 20 CH az átlagos max. CH mennyiség reggelire - bár a kórházban 30-at is megengednek, de ez akkor is max. 1 zsömle - a 60 CH az majdnem megegyezik egy sima cukorterheléses vizsgálattal)

Ebéd: valami malackaja - volt olyan nap amikor maximum 20 CH-nyi értékben! Máskor olyan 30 CH körül lehetett - esetleg amikor sok rizs került a tányérra, akkor ment 40 fölé - de a rizs az ugye marha gyors szénhidrát és annyit nem is szabadna bevinni....+ a terh. diabnál MINIMUM 50-55 CH-t szoktak előírni ebédre... ennyi kell a baba miatt... Úgyhogy ha valaki csak ezt eszi, akkor szívás...

Vacsora: 1 zsömle akármivel - ez ugyebár 30 CH... egy átlagos vacsora meg 40 CH - és annyi megintcsak kell a baba miatt...

Szóval ha valakit cukor miatt beutalnak kivizsgálásra jobban teszi, ha a kórházi kajának a közelébe se megy... vagy legalábbis átcsoportosítja azt (az első nap nem hozattam be kaját így én is rákényszerültem a zsömlére, ami ugyebár olyan kevés, hogy mellette éhen hal az ember de szerencsére olyan kicsire volt akkor összeszűkülve a gyomrom, hogy én a végén háztartási kekszet ettem csak, hogy legalább meglegyen a napi CH mennyiségem... )

Úgyhogy csak óvatosan a kórházi kajával... (egy jó étvágyú terhes nő aki diabos szvsz éhenhal mellette + még a cukra is felmegy tőle... főleg, hogy ha kavés az ebéd + vacsora akkor szerintem az ember a tízórait + az uzsonnát hajlamosabb túllőni, nehogy éhenhaljon)

(ja... amin viszont marha jókat röhögtem: az egyik nap lenyúlták az ebédem :) Jött a nővér, hogy menjek, mert kivitték a kajám, rajta van a nevem mert spéci kaja... Hát... amire kiértem, hogy megnézzem, hogy van-e benne hasznosítható alkatrész valaki már el is vitte :) Na ezen azért jól szórakoztam... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
Vendég
 


Sziasztok!

Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de mi voltunk hasi és csipő ultrahangon, emellett még el kell menni csípőszűrésre is????

Olvasom a kakival kapcsolatos hozzászólásokat, Kristóf 2 hónapos és még mindig recseg-ropog amikor kakil, szerintetek ez gond??
Estére nagyon nyügi mindig, szereti ha tornáztatom, és sokszor húzza a lábait, de nem szokott keservesen sírni, szerintetek hasfájós??????
Most 2 napja van egy kis hasmenése, pedig nem ettem semmi olyat amitől lehetne.

Cinkotán nem szokott sétálni senki???? Olyan jó lenne közösen sétálni, mert egyedül annyira unalmas.

Kép
tami2900
 
 


Tami!
Lehet,hogy csak a szelek bántják egy kicsit.Estére pedig majd mindenn baba besokall!!!!!Még Zsani is,pedig ő már nagyobb baba!!!! :wink: Nállunk sincs minden rendben, ma kimondottan hisztis napja van Zsaninak,most is az ölembe van!Már megyek is mert nem bírja űlve! :? :roll: :cry:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


tüccs, tami: Flóra is recseg ropog! :)

Tami: mi még Cinkotán is szoktunk! :) Hát ilyenek vagyunk, mindenhol ott vagyunk! :D Jó, eddig egyszer voltunk, de anyósék ott laknak, és mikor elvisszük hozzájuk a Manót, akkor ott sétálunk! :)

Amúgy minden ok veletek? Mekkora már Kristóf?
Ja, és igen, kell menni csípőszűrésre, mert az egész más, az orthopédián van - elvileg ez kötelező, az uh az nem, csak önszorgalomból szoktak oda utalni a dokik. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Örülök, hogy jól vagy, és nem tartottak bent tovább. Nem semmi, amit a kórházi diétás kajáról írtál...

Tami, Sára hat hónapos lesz, és ha kakil, azt a hangot nem lehet összetéveszteni semmivel, annyira rotyog a pelus :lol: szóval nyugodjatok meg, így kakilnak, és kész :lol: Lehet, hogy Kristófnak kicsit fáj estére a pocakja, azok alapján, amiket leírtál, de örülj neki, hogy nem sír keservesen. Sárikának is fájt néha a hasa, tornáztattam, karomon hasra fektettem, simogattam a hasát, de nem volt olyan vészes neki, hogy cseppeket kelljen adnom.

Nem tudom, kell-e mennetek még csípőszűrésre is, szerintem a doktornénit kérdezd meg. Mi nem voltunk uh-on, csak ortopédián.

Tiop, a babakocsit még otthon vettük Nyíregyházán. De nagyon szeretem, szerintem nagyon praktikus, bár tömegközlekedni nehéz lenne vele, mert nagy...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Dejó, most nagyon megnyugtattatok, hogy semmi baj sincs ezzel a recsegéssel. Éreztem én, hogy nem lehet gond, mert nem lenne nyugiba naphosszat. Köszike!!!
Anyós pedig már tegnap pánikot keltett és mecsek-teát hozott, hogy itassam a gyerekkel. Gyorsan el is dugtam a szekrény mélyére. :lol:

Egyébként a hüvelyesek és a fűszereseken kívűl mit érdemes még az étkezéseknél kerülni ??

KépKép
tüccs
 
 


tüccs: azért a Mecsek tea nem rossz ám! ;) Nem is hasmenésre van, sőt!!! Mi pont azért isszuk, hogy segítse az emésztést, meg szelek ellen!
Vendég
 


Verna, nem is mondom én hogy rossz a mecsek tea, csak amíg nincs baj, addig maradok kizárólag az anyatejnél.
Persze remélem időben felismerem ha szükség lesz rá.

Jó, hogy sok hasznos tapasztalatot meg tudtok osztani a "kezdőkkel". Ez nagy segítséget jelent.

Szép napot !

KépKép
tüccs
 
 


tüccs: ok, nem akarlak rábeszélni! ;) Bár a tea még számít pótlásnak, de persze ha szopin kívül mást nem akarsz, érthető! :) Mi egyébként is adtunk tejcsit is üvegből, szóval a tea sem kavart be különösebben a szopiba. Mostanában este adok neki szopi előtt egy kis teát, vagy amikor két szopi között csak szomjas, vagy csuklik... naponta kb. 30-50 gramm teát iszik, a többi tejcsi...
Vendég
 


Tüccs!
Igazad van addig amíg nincsen "baj"addig kizárólag csak anyatej a legjobb!Később aztán adhatsz neki mert tényleg jó a szelekre!Mondjuk nekem nemnagyon akarták meginni!!!!!!
Káposztát kerűld még ha lehet,és minnél kevesebb kávét igyál!Lehetőleg semmit!!! :? De egyépként ha nagyon érzékeny a babód akkor teljesen mindegy ,hogy mit eszel és ez igaz fordítva is!Nem minden babó egyfórma!!!!De hidd el ráfogsz te is jönni mi a jó mind a kettőtöknek!!Kitapasztalod!Pl:nekünk még a karfiól sem okozott gondot de viszont a sógornőméknél igen!!!!Sokat igyál!!!!!!Ha szereted az alkohólmentes sőrt az nagyon szaporítja a tejet!!Nekem bejött!Sok sikert! :lol:

Teszek fel én is sétálós képet!Kép
Útra készen vagyunk!Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Látom, dívik a Bergon kocsi a fórumon. :)
Ezzel kapcsolatban egy kérdés: mikortól lehet picit megemelni a háttámlát a fekvő kocsiban? Azt tudom, hogy ültetni akkor lehet, mikor már stabilan ül magától, de van egy csomó fokozata a háttámlának, azok mire jók?! :?
Vendég
 


Verna!
A fokozatok azért vannak mert ahogy növekszik a babód úgy igényel más dőlés szöget!Nekem pl:4 h-an már nem szeretett egészen fekve utazni,így egy picit már megemeltem!Négy hónapos kortól nyugodtan emelhetsz rajta egy fokozatot!Azután már te is látni fogod,hogy mi a jó nektek!Én csak egy pár hete állítottam teljesen visszintbe a támlát! :P :wink: Remélem tudtam segíteni! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Egy kép pocakosan!Igaz ti nem kértétek de azért biztos megnézitek! :oops: 8.hónapban vagyok!Kép
itt pedig pár nappal szülés előtt!Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tüccs, én például csak mentes ásványvizet ittam, és iszok a mai napig. (Pedig imádtam a kólát :oops: ) baracklé, barack, veszélyes, nekünk abból sok gondunk volt. Meg egy csomó minden, de hirtelen ennyi jutott eszembe

thenus
 
 


Sziasztok!

Tüccs, Tuss, Pipacs gratulálok a kisbabátokhoz,jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok neketek.

Hát nem semmi egyikötők szülés története,de az a lényeg hogy otthon vagytok és idővel csak a szép részekre fogtok emlékezni, mégegyszer gartulálok nektek.

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Giga :P

Az előbb elfelejtettem írni, ha van kedved akkor én szülés előtt és után is szívesen sétálnék veled együtt, Cinkotán lakóm!

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Tücs tényleg a kólát elfelejtedtem!Minden ami szénsavas TILOS!Csak rostosat vagy mentes vizet!Paprikát mértékkel! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sárikának nem tetszett a székelykáposzta még 3-4 hónaposan sem, pedig én nagyon szeretem :oops: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Nálatok nem nyűgösek a babák??? Marci egész délután csak sír!!! Nem tudok vele mit kezdeni, csak a séta volt jó, de előtte-utána bömböl! Már mindent kipróbáltam: megetettem, tisztába tettem, jó sokat masszíroztam, de nem használ semmi. Pár percig abbahagyja, majd kezdi előről. :?: :?: :?:

Verna
hát igen, tegnap Marci beszólogatott a dokinéninek! :wink: Minden rendben volt, csak a 4 naponkénti kaki gáz, így katunk Normaflore-t.

Szerintetek normális, hogy a babáknak már ilyen korán kell gyógyszereket adni? (Espumisan, Normaflore). Régen semmit nem adtak, és valahogy felnőttek az emberek. :?: :?: :?:

Pocakos kép:
Kép

Séta közben:
Kép

Kép
Kép
nircee
 
 


Nircee!
Nekem Zsani tegnap 10 óra óta tiszta nyűgös!Olyat üvőltött tegnap elalvás előtt,hogy nemtudtam vele mit kezdeni,semmi sem vólt jó neki!Bekentem az ínnyét és adtam neki egy kúpot(ezt még a doktornő mondta nekem,hogy nyugodtan adjak neki kúpot ha nemtudom megnyugtatni semmivel)!Már a cicisem kellett neki azért vetemedtem a kúpra!Nagynehezen apukájánál megnyugodott és 11 után elaludt!Igat csak 3-om ig!De nem kellt fel csak cicizniEzt eljátszotta délelőtt is !De most csak az ínyét kendtem be!Arra megnyugodott és aludt 3-om órát!Valószínű,hogy nállunk a fog lessz a bűnös!mostanság már nem fura,hogy ekkora babák is kapnak gyógyszert,igaz nekem is furcsa mert Anett és Roland ennyi idősen semmit nem kapott!De ez a tél szörnyű vólt egyéppként is!! :cry: :evil: Kép
Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Elment a vendég sereg,Levi is elaludt,jöttem kikapcsolódni egy kicsit!
Képzeljétek,Levi kb.1 hete szopi közben úgy össze szorítja a cicit,hogy már tiszta kék-lila.
Egy darabig eszik rendesen belőle,utána jól ráharap és amikor kikapom a szájából,kinevet! :? :evil:
Nem tudom miért csinálja ezt,még jó hogy nincs foga!
Nem lehet,hogy azért,mert mostanában fog neki kibújni a foga?
Már ott tartok,hogy félek neki odaadni,de amikor nyűgős,csak így nyugszik meg! :roll:

Én is egyedül sétálok,de sajnos senki nem lakik itt Monoron ebből a topicból.
Van egy ismerősöm,akit itt ismertem meg a babaneten,neki 1 hónappal fiatalabb a kislánya Levinél,régebben együtt sétáltunk,de most valahogy kimaradnak a közös séták és egyedül meg nagyon rossz!
De hát ez van!
Egyedül Zoriann monori innen,de ő meg már régóta nem jár erre! :(

Kép
mano83
 
 


Csakegy,
Örülök,hogy minden rendben van veletek! :lol:
Meg annak is hogy jó véleménnyel vagy Toldi dokiról,mert sok ismerősömnek ajánlottam annak reményében,hogy nem csak velem volt kedves! :wink:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Nekem is nyűgös Szonja! :roll: NEm igazán értem, mert front sincs. Tiop, én is a fogra gyanakszom. Tiszta Zsak Fos mármegint. :D
Na meg van benne egy adag hiszti is, mert sokszor csak egy mérges üvöltés van, ha a dolgok nem úgy mennek, vagy nem rögtön adom mondjuk a szájába ami épp nem is neki való, Szóval kész őrület a csaj. Éjszaka is többször cicizett, pedig az utóbbi napokban már csak egyszer volt fenn éjjel. Na reméljük hamar elmúlnak ezek a nyűgös napok.

thenus
 
 


Ma kettős front van skacok... csak, hogy tudjátok...

http://www.hazipatika.com/services/humanmet/
Vendég
 


ja... folyamatosan keményedek... gáááz.... a babának kiadtam, hogy várjon még vagy egy hetet... remélem szófogadó lesz :)
Vendég
 


Sziasztok!

Mostanában már hajnalban fent kuruttyolok. Az egész család szunyál (Laura tegnap is 9 óra után kelt) én meg nem bírok aludni. Pár hónapja mit meg nem adtam volna érte, hogy alhassak, most meg?!...
Ichtus ez az anyajegyes dolog nem hangzik túl jól, de az a lényeg, hogy rendbe tudták hozni. Sára elbűvölő a babakocsis képen! Szerelmes vagyok a csajodba! :)
Tüccs, Tami Laura is recsegett ropogott, amíg csak tejet kapott, ráadásul úgy erőlködött mellé, hogy még a feje is belevörösödött. Amióta beiktattunk más ételeket is azóta már csak simán erőlködik.
Csakegy nem semmi a történet amit leírtál. A kórházi kaja valóban nem túl jó, de én inkább azt ettem, mint anyósom főztjét (képzelheted, hogy főzhet anyósom). Örülök, hogy jól vagy, nem sokára már te is babázol!
Nircee, Heni az én leányzóm is elég nyűgöskés volt tegnap, ráadásul alig aludt napközben. Ennek az lett a vége, hogy az esti kajcsinál beájult, de annyira, hogy még büfizni sem büfizett! Éjszaka hallottam is, hogy néha nyöszörög. Gondolom nyomta a pociját a levegő.
Mano Levi is cukorfalat a babakocsis képen! Belé is szerelmes vagyok! :)
Tiop Zsaninak annyira huncut pofija van! Édes pofa abban a kis sapiban. Már nem is írom, hogy szerelmes vagyok...
Nagyon jók a kismamás képek, majd én is keresek egyet.
Na! Most már eldugulok!

Mindenkinek gyönyörű napot kívánok!
Vendég
 


Sziasztok!

Tüccs, Tusi, Pipacs,
olyan jó volt olvasni a történeteket, sajnálom, hogy Pipacsnak sokat kellett várnia és, hogy annyira fájt, de szerintem a végeredményért megéri, úgyis csak a szépre emlékszünk utána. Gyönyörűek az új babók is :lol: :lol:

Öltöztetés: én már csak az overált adom rá arra amiben itthon van + sapi és betakarom egy pléddel, de ebben az időben igen nehéz eltalálni, hogy ne izzadjanak be , de ne is fázzanak.

Bencének sajna fáj a füle, ezért tegnap levitte a dokinénihez. Volt benne neki egy dugó az nyomhatta, de reggelre kifolyt magától, most teljesen virgonc, azért nem viszem oviba inkább kikúrálom itthon rendesen.
Prücsök jól van, eszik, hízik, nézelődik. Ha meglátja a báttyót rögtön fülig ér a szája, imádják egymást :D
Változatosság kedvéért nekünk is bergon kocsink van, majd teszek fel képet.

Nagyon szép kismami volt mindenki. Én nem tudom miért, de nem szerettem ha akkor fényképeznek :(

Remélem mai olyan szép idő lesz mint tegnap volt, hatalmasat sétáltunk meg kint voltunk a kertben, apa megmetszette a fákat.

Kép

zöldbabfőzelék után
Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Timi,
Nagyon édes Bernadett! :lol:

Levi sajnos megint befulladt,most puffoltam neki és most várom a dokinőt!
Láza nincs de nagyon csúnyán köhög és nagyon nehezen veszi a levegőt! :(

Írtam az iwiwen Zoriannak,hátha tudunk talizni és akkor nem kell egyedül sétálnunk!
Ja,Tiop,
Raktam új képeket az iwiwre! :lol:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Most gyorsan csak ennyit, mert Bogi meg van kergülve, állandóan püfölné a gépet, és tolja félre a kezemet a billentyűzetről. Szóval, ezt találtam ma a hírek között, próbáltam jobban utánanézni, de nem találtam bővebb kifejtését. Azoknak a kismamiknak, akik ezek után szülnek, azért ad némi biztatást:

"Április 1-től aki beutalási körzetén kívül szeretné kezeltetni magát, annak ki kell fizetnie az orvosi ellátás költségének 30 százalékát, legfeljebb 100 ezer forintot. Egy szülés OEP által fizetett költsége ma 85-170 ezer forint lehet, így a betegnek ebben az esetben 28-57 ezer forint kellene fizetnie. Ez a rendelkezés az átállás során nem vonatkozik arra, aki már korábban választott orvost. Értelemszerűen a sürgős eseteket is a legközelebbi kórházban látják el, ilyenkor nem számít a beutalási körzet."

Ja, és apa összeszedett és hazahozott valami dögrovást, ma reggelre már én is köhögök és taknyolok. Remélem a kisasszony megússza, adom neki a Cebion cseppeket.

Üdv: Andi
andibab
 
 


Sziasztok!

Kedd óta én is a Kistarcsa-i kórházba járok az egyik dokihoz, sajnos most kellett váltanom (a volt kórházam:Schöpf-Mérei), de úgy gondolom, hogy nem fogom megbáni, hogy erre a kórházra és dokira esett a választásom.

Itt szeretnék külön köszönetet mondani : MANO83-nak és CSAKEGY-nek az infokért.
Köszi-Köszi mégegyszer........

Üdv&Pusza
Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25
 
 


Sziasztok!

Hát nálunk is megszületett a kismanó!
Múlt héten csütörtökön 00:40 perckor bújt ki.
A szülésznő ( Makarászné Andi ) és a dokim nagyon szuperek voltak, bár sok dolguk szerencsére nem akadt. Este 9 körül értünk be a kórházba epegörccsel, be se vitem a cuccomat azt hittem hogy kapok görcsoldót és megyünk haza, bár délelőtt voltunk a dokinál és egy újjnyira nyitva voltam kívül-belül, de fájásaim nem voltak. A Kovács doktornő megvizsgált, kiderült hogy már kétt újjnyi a méhszáj, úgyhogy irány a szülőszoba. Az epegörcsök miatt nem éreztem a fájásokat, mire előkészítettek, már két perces fájások lettek, jött a burokrepesztés ( ami nem fájt, de nagyon féltem tőle), beleültem a forró vízbe fél óra múlva már tolófájásaim voltak, a végén a harmadik nyomásra ( a párom szerint, szerintem a hatodikra ) kibújt a kislányom Luca. A doki szerint nagyon szerencsés alkatom van, hogy mindkét gyerkő ilyen gyorsan bújt ki.
A varrás sem volt vészes ki lehetett már bírni, utánna viszont rosszul lettem ha nem vagyok még kikötve biztos leszédülök az ágyról, jól kirókáztam magam ( a doki fogta a tálat a szám elé, nagyon aranyos volt ) utánna minden rendbe lett a lucát is visszakaptam.
Viszont teljesen teltház volta szülészeten, így anőgyágyászatra kerültem távol mindenkitől. A nőgyógyos nővérek nem igazán foglalkoztak velem a szülészetisek meg szerintem azt is elfelejtették, hogy élek, úgy szóltak a szobatársaim hogy ágyneműt kéne cserélni, meg segíteni, viszont amikor jöttek nagyon aranyosak voltak. A csecsemősök között is volt ilyen meg olyan, pont a terike volt ügyeletes ő nagyon aranyos volt később is.
Mivel teltház volt vasárnap reggel már jöhettünk is haza!
Hát most azt hiszem ennyi!
Gratulálok a többi babához, és szurkolok a pocakosoknak!

Kép
pekom
 
 


Sziasztok!

Kristóf is nagyon nyűgös 2 napja, csak a séta alatt alszik, egyébként nézelődik, bár nem tudom mit, mert ő még tudtommal nem igen lát.

Ha valaki Cinkotai és nem szeretne egyedül sétálni az üzenjen és megbeszélhetnénk valamit.
Én a CICA Utcában lakom, ez az Ilonatelepi hév megállónál van.

Verna: Kristóf 4 és fél kiló 57 centi, és nagyon nagyon gyönyörű és aranyos baba.
Éjszaka nagyon jól alszik, fürdetés után általában 7-8 órát, utána 3-4 órákat.

Tudtok nekem tanácsot adni, mit csináljak, Kristóf KB. 5-kor (délután) felébred, de akkor még nem akarom fürdetni, megetetem, elalszik, de nem kel fel magától csak hajnali 2 körül, valahogy rá kéne szoktatnom az este 8 órási fürdésre, de nem igazán akarom felébreszteni, mert akkor viszont nem alszik 7-8 órát csak 3-mat.
Így mostanában 5-kor fürdetünk ami, nem egy szerencsés dolog.

Kép
tami2900
 
 


Anyukák!
Nagyon szépek a pocakos képek! És természetesen a babák is. :lol:

Zbarbi!
Küldtem privit.

Pipacs!
Neked is küldtem (legalábbis remélem, hogy elment) privit.

Lili is rotyogtatva kakil. Sokszor este is hallom ahogy a saját szobájában a kiságyában rotyizik, pedig nem közvetlen mellettünk van a szobája. :wink:

Pekom!
Gyönyörű baba Luca! És milyen szép szőke haja van. Tényleg jó gyors szülésed volt. :lol:

Manó!
Gyors jobbulást kívánok Levinek!!! :cry:

Tami!
Nálunk is szokott ez néha gond lenni. Lilit 8-kor fürdetjük, és van úgy, hogy előtte elalszik, de én olyankor finomat felébresztem, mert szerintem jobb a rendszeresség. Előrébb már nem tudom hozni a fürdetés idejét, mert akkor sanszos, hogy apa lemarad róla. Tény, hogy Lilivel ezután sincs probléma, mert fürdetés után jön az elmaradhatatlan cicizés, és olyankor mindig elalszik, és mostanában már megint visszaszokott arra, hogy 9-kor elalszik és csak 4 felé kel fel. Utána eszik, visszaalszik és csak 6-7 körül kel fel megint. Szóval én így csinálom.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Linda,
Igazán nincs mit! :lol:

Pekom,
Gratulálok Luca babához! :lol:

Giga,
Köszönjük!
Még nem volt az orvos de már kezd idegesíteni,hogy miért nem jön! :twisted:
Levi mosz alszik,de az előbb megint nehezen vette a levegőt,de nem tudok mást csinálni,mint Ventolinnal puffolni! :(
Ráadásul lezd egyre melegebb lenni,az előbb 38,1 mértem,de még nem adok lázcsillapítót,várok még vele egy kicsit! :roll:

Kép
mano83
 
 


Mi is megpróbáljuk korábbra hozni a fürdetést és a vacsit, mert mostanában már bealszik kora este Flolo. Sajos a hajnali etetés elég macerás mostanában, eszik, 10 perc után bealszik, de utána nem sokkal felébred... ezért inkább fel szoktam ébreszteni (sokszor magától felébred, ha leteszem az ágyba), és etetem tovább... megvárom amíg kakil, tisztába teszem, így aztán egy-másfél órát fent vagyunk és csak utána tud elaludni... viszont az utóbbi időben ha másfél órán át ettünk, akkor is felébredt egy óra múlva, ezért úgy döntöttem, nem szórakozunk, 10 perc kaja után hagytam aludni... és tényleg egy óra múlva ébredt, akkor megettem, magam mellé vettem, és aludtunk még 3 órát...

Tami: tényleg a Cica utcában laksz? A kedvenc utcám, nagyon kellemes hely! :)
Szép nagy legény Kristóf, ahhoz képest, hogy milyen pindurka volt, mindjárt utolértek bennünket. :) Flolo szerdán 4900 gramm volt.

Nircee: Flolo is iszonyú nyűgös volt tegnap, mondtam is az apjának, hogy délután többet sírt, mint születése óta összesen... de érdekes, hogy mindig akkor nyűgös, amikor a többi baba is. :) Ettől azért mi is megnyugszunk, hogy nem a mi babánkkal van baj...
Normaflore-t mi is szedtünk, igaz, másra (nyálkás kaki), de semmit nem ért... viszont Flóra nagyon szerette, biztos fincsi. :)
Vendég
 


Tami, véletlenül nem a Cica utca elején laksz(a csömöri hév felé), Én a Barátság utcába, de anyósómék a Cica utcába,szívesen találkoznék veled is!

Lányok hiába kenem magam a combom elég gázosan néz ki teli van lilás csíkokkal , szülés után valamvel jobb lesz. Már nagyon sok féle krémet használtam de egyik se segített, valószínű hogy hajlamos vagyok rá,eddig 9-10 kg-ot híztam.

Giga, megróbálom megnézni az üzenett,de eddig még senkitől nem kaptam :oops: így keresgélnem kell hogy hol kell, de biztos hogy megtalálom.

Pekom gratulálok Luca babához :lol: !!


Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Sziasztok! Még 2in1...de az éjjel borzalmas volt :(

A baba belegyalogolt valami idegbe (gondolom) a bal oldalamon, szó szerint nem kaptam egész éjjel levegőt a fájdalomtól... az volt a szerencse, hogy néha -néhány óránként- abbamaradt fél órára, akkor tudtam aludni egy kicsit...

Még mindig iszonyúan fáj :( (már félek enni... mert olyankor a baba jobban kalimpál ami több fájdalmat jelent...)

A férjem már azt hitte, hogy megint a fájások jönnek, de ez szerintem inkább valami idegbecsípődés lehet... vagy a baba két kézzel rántgatja... nem tudom...

Mit lehet ilyenkor tenni? Én már mindent megpróbáltam... (megpróbáltam meggyőzni, hogy jöjjön el onnan, relaxáltam - már amennyit ilyenkor lehet, zseblámpáztam hátha arrébb mászik, pörögtem, hintáztam, helyezkedtem...)

Hát ezt se gondoltam volna, hogy ilyen létezik... úgy döntöttem, ehhez képest a szülés már smafu lehet... (ennek ráadásul nem látom a végét.... még belegondolni is rossz mi van ha ez már így marad az elkövetkező néhány hétben...)

Na... itt a büntetés azért, mert az eddigi sok hónapban még hányingerem se volt, olyan simán mentek a dolgok...
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?