Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tuni, en tanultam, de sajna /marmint ebbol a szempontbol, mert egyebkent nem banomKép/ nem pesti vagyok. De azert ha tudok valamit segiteni igy is, csak szolj.

-Afonya

majd meg jovok, de most startolunk baba-mama tornara
afonya
 
 


Kata007: gratula Dórihoz KépKép Nagyon ügyes manó!

Csics: elég rossz lehet neked, sajnálom hogy ilyen a viszonyod anyukáddal :=( Örülök hogy a tanfolyam tetszik. Én is szeretem az állatokat nagyon, föleg a kutyákat Kép

Judy: sok érv szól az oltás ellen és mellette is. Pl. elvileg, ha nincs nagyobb gyerek, aki hazahozhatja, akkor nem nagyon fontos beadatni az agyh.gyull. elleni oltást, aztán ellene szól, hogy 1 év alatt 3x kell szúrni a babát. Mellette szól viszont, ha van nagyobb gyereke, aki hazahozhatja az isiböl v. ha a családból valaki veszélyeztetett (olyan helyen dolgozik, ahol találkozhat a fertözéssel). Szerintem érdemes átgondolni a mellékhatások/szövödmények figyelembe vételével, nem csak hübelebalázs módjára vanilyenoltásisadjukbe cimszóval megszúratni a gyerköcöt.
Az enyém pl. fog kapni, mert most megyek vissza gyerekek közé dolgozni, és tél van. De ha nyáron lenne ugyanez a szitu (fél éves gyerek+ meló), akkor nem adatnám be, mert nyáron nincs ilyen fertözés.

zsani
zsani
 
 


Tüni: örülj hogy alszik éjjel, nehogy már felkeltsd. Ha egészséges, nem sárga, nem beteg (bocs, de öszintén szólva az újszülöttes/picicsecsemös hozzászólásokat idöhiány miatt át szoktam ugrani úgyhogynem vagyok képben), akkor éjjel nyugodtan alhat. Hidd el, hogy felébred ha éhes. Juli pár hetes koráig evett este 8-kor, utána hajnali 2-kor, és utána csak 9 felé ébredt, aztán a 2 órai szopit átaludta, és csak 5-kor ébredt elöször (igy van a mai napig is), mégis szépen gyarapodott.

zsani
zsani
 

 
 

Sziasztok!

Tegnap Apa sikeresen vette az akadályt, semmi gond nem volt a két gyerkõccelKép. Igaz, mindössze 3,5 órát voltam távol.

Ági!
Van tejem, Ádám nem azért kap tápit. Mikor elkezdett mást is enni, vacsira fõzeléket kapott, és alvás elõtt cumiból azt a tejet, amit napközben lefejtem (max. 50 ml sikerülKép), és szopi. Rendesen végigaludta az éjszakát, csak 5-kor ébredt. Aztán, mikor nem evett semmit, elkezdett megint felkelni éjszaka, ezért gondoltam, hogy valamit adok neki pótlásnak. Csak a tápi maradt, mert mást nem volt hajlandó megenniKép. De nem eszik iszonyú mennyiséget belõle, kb. 3 naponta 1 dl-t. Csak akkor kap, ha nem jön össze valamire való lefejt tejmennyiség. Ez van. Sajnos, ugyanúgy felébred éjszakaKép, de azért remélem, ha megint fog enni, akkor aludni is fog.

Bera!
Gratula Lilinek a mászáshoz! Neked pedig kitartásKép, már csak néhány hónap és járni fogKépKépKépKép!

Csics!
Milyenek az éjszakáitok? Tudom, nem könnyû, ezen a héten én is egyedül vagyok, mert a férjem éjszakás, bár én nem vagyok félõs szerencsére. Igaz, a két kutya mellett nem is kell.

Ja, baba nincs, egyszerûen csak szerencsés vagyok, hogy még nem jött megKép.

Sasha!
Ti aztán bátrak vagytok, hogy ilyen hamar belevágtok a következõ gyerkõc összehozásábaKép! Nem félsz, ha egybõl összejön, esetleg kevesebb lesz a tejed?

Na, most megyek, csak gyorsan írtam egy kicsit, persze idõm semmiKép...

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap volt az elsõ utam Zsófi nélkül, apa itthon volt vele, és a lefejt tejet nem is kellett neki odaadni, mert mire visszaértem még mindig aludt a kisasszony.Kép

Kataa,
Szerintem az igaz barátok megmaradnak, és lesznek újak, akik szintén babásak. Nekem is az egyik kolléganõmmel szinte barátnõk lettünk, hogy neki is és nekem is van már gyerekünk, és így rengeteg a közös téma, elõtte viszont nem sokat beszélgettünk.
Igen, én is úgy tudom, hogy az elsõ 3 hónapban van ilyen nagymértékû növekedés, aztán lelassul már, hát nem bánnám, de nagyon örülök viszont annak hogy Zsófi így gyarapszik, és ilyen kis gombóc.

Sasha,
….hogy miért nem vártunk a libero pelenkavétellel? most akciós a Tescoba. Amikor én vettem ( múlt héten, akkor volt 48Ft/db )

A Pampers pelus is akciós ( 37 Ft/db ), de ez már hónapok óta.Ennek elég jó a combgumírozása, bár egy kicsit szorítja Zsófi hurkáit, de itt még kaki nem folyt ki, nem úgy mint elöl v. hátul a derekánál, és elég sok pisit is kibír.
A huggies nem tetszik, túl puha és mindig begyûrõdik hátul, na meg belül az a kékség sem teccik.

Nem tudjátok, hogy holnaptól az Auchanba milyen akciók lesznek? vlmi bébiholmiról hallottam,de újságom még nincs, és holnap reggel szeretnék egy kicsit vásárolgatni

Monamáté,
A www.pampers.hu –n meg tudod nézni mire lehet beváltani a kuponokat. Most én is gyûjtögetek, és én csörgõ elefántot fogok kérni.

Zulu,
Miért vettek Annától ennyi vért? Képzeld, Zsófi kezdi kinõni a 62-es ruháit, ráadásul tegnap mértük és már 5100 gramm, õrült ez a növekedés. Anna produkál már vlmi újat? Zsófi most kezdi a kezét megtalálni és szopizni, csak úgy cuppog.

Lányk, az normális, hgoy a BCG oldás tegnap este kicsit vérzett?

na megyek, mert szólítanak

Brokkoli és a 7 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Brokkoli!
Akciós holnaptól az Auchan-ban: (pl.)
- babakocsik
- autós ülések
- utazóágy
- jároka
- Mildipép (6 féle) 399.-
- Mildi húsos menük (9 íz) 129.-
- Kecskeméti bébidesszert (5 íz) 109.-
- Johnson's fürdetõ 500 ml 729.-
- Johnson's törlõkendõ 4 db-os csomag 1899.-
- Pampers nagycsomagos pelus 1579.-
- Libero jumbo pelus 3169.-
- baba kombidressz 399.-
- baba rugi 990.-
- baba hálózsák 990.-
- baba egyrészes 990.-
- polár takaró 1999.-
- baba tányér, pohár, cumisüveg
stb.

Van az Auchan-nak honlapja, ott megtalálni az akciókat is. Az elõbb néztem, de még nem láttam a holnapit.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok Csajszik!

Mindnekinek szép napot kívánok!
Tegnap kiruccantunk a párommal, megnéztük a Gyûrûk Urát, sezrintem szuper, ,jobb, ,mint könyvben a 2. rész, mert mikor olvastam, azt sem tudtam, hogy most ki kivel illetve ki ellen harcol, viszont a könyvben a kedvenc részemet majd csak a 3. filmrészben láthatjuk, a pókosta, pedig azt úgy vártam. És képzeljétek ugyanott ültünk, ahol még Danival a pocakomban az elsõ részt néztük! Micsoda véletlen! Danira a nagyiék vigyáztak, kicsit volt itthon ribillió, mert akkor ébredt fel, amikor mi elmentünk. De aztán kapott lefejt tejcsit és megnyugodott, de hajnalban annyira édes volt, miko rmeglátott, hogy itt vagyok, szopizott és közben el-elengedte a cicit és mosolygottKép

Ági
Nálunk is csak szopizott majdnem 6 hónapos koráig Dani, de simán elfogadta a cumisüveget is, amikor a nagyi etette anyatejcsivel. Amikor elkedtünk gyümizni, elõször levezni és pépezni, akkor én rögtön kanállal kezdtem etetni és nem voltak gondjaink, simán elfogadta. Mielõtt mi elkezdtük volna az új kajákat, mindig odaadtam neki játszani a kiskanalát, hogy ne legyen idegen neki. Cumink nincs, van (becsomagolva a fiókban), de már nem founkhasználni, ,ha eddig megvolt nélküle, így cumizavara sincs, és máig is nagyon szívesen szopizik. Persze minden baba más, nem lehet általánosítani.

Áfonya
Ezt a ölbedöntõs etetést én is próbáltam már, de a fiam annyira sajtkukac, mindig vagy kiforulni akart, vagy hídba lement, vagy egyszerûen csak fel akart ülni. Szóval nálunk ez nem jött be.

Mona
A 12. hétig uh-n sem vizsgáltak? Nekem volt a 6., 9., 12., héten, pedig nem voltam veszélyeztetett vagy ilyesmi, csak a dokim inkább megnéz többször, mint bármi is legyen.

Zsuzsa, Ilke
Nekem is van mindigf itthon vésztartalék keksz vagy süti, mert ahogy szoptatok, utána egybõl sütiehetnékem van. Persze hízni egy dekát sem hízom, mert már így is lassan elfogyok, pedig eszem ám rendesen.

Holnap kipróbálom a gyümölcsös rizst. riszt megpárolom, kicsi vajat teszek bele + anyatejjel összekeverem + alma-banán. ez lesz délelõtt és délután. a babaszakácskönyvõl nézem ki.

Nyuszika
Én is a folyósóvégi fizetõs szobában laktam! A jobboldali ágyikó volt az enyém! Lehet a 2. szobatársammal voltatok együtt, ha jól emlékszem neki Levibabája volt és Nórinak hívták. Hát ez tök jó! Én a Városligetnél lakom, az Árkád közel van. Szívesen mennék legközelebb, majd megbeszéljük! Úgyis ritkán megyek az Árkádba!
Dani is fürdés utánra éhezik ki, tele is tömi a pocakját, de ugyanúgy felkel hajnalban enni. Feneketlen bendõjû ez a gyerek Kép

zulu
hát jó rötyögtem , mert én is elképzeltem Kép
Nekem a DM-ben volt hasonló "kellemes" élményem. Bénáztam befelé a babakocsival, az ajtóban elakadtam, ráadásul jött rám ezerrel az ajtó, egy pasi pont jött ki a másik ajtón, rámnézett, de az hogy segítsen, ugyan már! Meg is jegyeztem félhangon, hogy pont erre számítottam, és még neki állt fejjebb! Na, de én is megszoktam már ezt a terhességem alatt...

Kataa007
Gartula a mászáshoz!

Parazita
Én szedek Continuint, szülés utáni 6. héttõl lehet szedni, amiko rmár nagyjából visszaállt minden, Nekem semmi panaszom nincs, nem férfiasodom, nincsenek ragyák, hízni sem híztam tõle és a tejcsi is rendesen van. Ebben nincs ösztrogén, mert az nem tesz jót a tejnek. Ha szeded, nem is lesz meg egy jó darabig a menszid. De ma éppen megyek feliratni, pár kérdésem úgyis lesz a doikmhoz ezzel kapcsolatban, ha gondolod megosztom az infot.

Judy
Én nagyon elégedett voltam a Kútvölgyivel, fõleg a dokimmal, akihez már közel 5 éve járok, így nem volt kérdés, hogy nála is szülök. Végig a terhesgondozás is nagyon jó volt, nem ért semmi kellmetlenség, ,és a szülésem is úgy történt, ,ahogy én szerettem volna. Bõvebben a Kútvölgyis topicban. Te kinél szültél? 2x is itt fogok szülni.

Mi is mehettünk volna a Kútvölgyibe csípõszûrésre, de a Péterfy közelebb van hozzánk, íyg mi odamentünk, ott nagyon kedvesek voltak, még bazsajogtak is Danival és nem kellett meztelenkedni.

Tüni
Alvásnál nem kell aggódni, Dani is csinált ilyeneket már egészen picikén, de nem volt szívem felébreszteni, nem lett semmi baja. Hagyni kell aludni, úgyis felébred, amikor kell. Persze ha nagyon túlzásba viszi, akkor felébrsztheted, vagy ha nagyon aggódsz akkor, biztos fog szopizni.
Opkutot tanultam én is, ráadásul 5-ös i lett a szigcsim belõle, de egy büdös kukkot sem tudok már belõle, mivel nem kellett használnom.

Áfonya
Hova jártok baba-mama tornára és milyen?

pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Hali!

Kata007,
gratu Dóribabának, nagyon ügyes kiscsaj!KépKépKép

Judy,
mi beadatjuk a szurit, pont azért, amit Zsani is írt, tél van, és van egy nagyobb tesó. Bár Dávid is megkapta 2 hónaposan.

Brokkoli,
szépen lehagytok minketKép! Az én kis törpikém még mindig 56os cuccokat hord, bár már kinõttünk néhányat. De azért növöget, mert a kezembe került a legelsõ rugija, ami 50-es volt, hát az már tuti nem menne rá!KépKépKép
Azt én sem tudom, miért kellett annyi vért levenni egy ilyen picikétõlKép. Gondolom Zsófi is vigyorog már ezerrel. Nálunk az most a legújjabb tudomány, hogy mélyen a szemebe néz, és felsóhajt, hogy "heõõõõ". Anna csak akkor cuppogja a kezét, ha éhes,, de akkor nagyon. Cumit továbbra sem fogadja el, nem is próbálkozom tovább, elpakoltam mindet. A cumisüveggel sincs igazán kibékülve, elfogadja nagy nehezen a kaját, de csak ha már nagyon éhes.

Tüni,
nehogy felébreszd!!!!KépKépKép

Zita,
nekem pont tegnap írta fel a doki. Mensit nem kell megvárni, bármikor elkezdheted, lényeg, hogy folyamatosan kell szedni, nincs kihagyás, ha megjön közben. Kb. 4-5nap alatt kezd hatni, de én várok egy hetet a bizti kedvééért.

Sasha,
nagyon bátor vagy, így kell csinálni!!!Kép Engem is mindenki riogatott, hogy hú de nehéz lesz, meg miért nem adom Malackát bölcsibe, stb. És tessék, még élek, bár nem mondom, hogy mindig egyszerû a helyzet, de nem lett volna lelkem bölcsibe toloncolni az én kicsi fiamat.
Na megyek is, megetetem fentnevezett urat.
Pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Még annyit, hogy szurkoljatok, mert holnapra bejelentkezett a védõnõnk, aki nem egy felvilágosult baba téren, de hát csak kibírom valahogy. Most készítem magam lelkileg rá.
Ismét az lesz, hogy majd leül velünk szemben és ölbe tett kézzel bámul és nem kérdez semmit, hanem meséljek. Mégis mit? Na jó a gyerekrõl, mit és mennyit eszik, kaki stb. Aztán jön a mûsör, hogy "Naaaa, mosolyogjál már rám, egy kicsikét, miért vag yilyen rossz kedvû?" szöveg, ,amitõl a falra tudnék mászni. Miért tüntetne ki Dani egy vadidegent rögtön a mosolyával, ,na meg ez a rossz kedvû duma. Dani nagyon is jókedvû.
Na mindegy, majd gyorsan lezavarom a dolgot.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Tegnap nagyon elkeseredtem, ugylatszik az en babam nagyon hasfajos.
4 ig aludt, kapott enni, onnantol kezdodott a nyuszizes.
7 ig uralltam a helyzetet, felvettem, enekeltem neki, hasrafektettem, jarkaltam vele, stb.
7 kor ettunk, es utana aztan mar az orditas kovetkezett.
Kisebb szunetekkel 10 ig.
Akkor probaltam etetni, de nagyon mohon evett, meg tepte ossze-vissza a mellemet.
Megint uvoltes egeszen ejfel utanig. Kozben adtunk neki Mecsek teat, lehet, hogy az segitett, vagy afaradtsag, de vegul akkor elaludt, es kepzeljetek reggel 9 kor ebredt.
Napkozben nincs semmi gond.
Van vkinek tapasztalata?
Vagy mostmar igy rendezkedjek be fel eves koraig?
Azt nem tudom, hogy birnam ki, bar az ember sok mindent kibir, ugye?
Varom a valaszokat,
koszi
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Gumicukor

Valszeg pont elkerultuk egymast mert en 15en fekudtem be es 21en mentem haza. Az elso szobatarsamat mar nem emlekszem hogy hivtak, csaszarral szult, es a kislanyat Nikolettnek hivtak.Kép De csak egy napig volt velem, ment haza es jott mas.De mindketten nagyon jo fejek voltak.Kép
Majd szolok ha megint talizunk Halacskaval.Kép

Tuni

En is tanultam operaciokutatast es Gumicukorhoz hasonloan otosom volt belole, de sajna egy szora sem emlekszem. Tipikusan olyan tantargy, amit csak nagyon keves teruleten hasznalhatsz utana ,en sem hasznaltam, pedig penzugy-tervezes teruleten dolgoztam.Kép

Kataa,Agi

Jelentem sikert aratott a zabkasa-alma-bananpure konbinacio.Kép Emilia nyelte mint az a bizonyos kacsa a nokedlit.Kép Tok jo, mert a pure allagat is nagyon feljavitja, sokkal jobban csuszik tole a hami. Egyebkent a bolti hamikban is ezt hasznaljak, meg rizslisztet.

puszka
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Brokkoli!

Ádámnak is kivérzett egy kicsit az oltás helye tegnap reggel. Bár azt hiszem én vagyok ebben a bûnös. Már napok óta nagyon gennyes volt neki, és ahogy a hasáról a hátára fordítottam, kifakadt. De nem szólt érte, biztos nem fájt neki. Nekünk a dokinéni egy Phenylbutazon nevû krémet mondott, hogy azzal kenegessem, recept nélkül lehet kapni. Kifejezetten ilyen oltások helyére való.Idemásolom mit írnak róla:
Hatóanyagok és mennyiségük: 1 g phenylbutazonum (20 g) vízzel lemosható kenõcsben.

Javallatok: Mechanikus és kémiai behatások okozta bõrgyulladás. Kis kiterjedésû I. és II. fokú égési seb, napégés. Intravénás és izomba adott injekciók beszúrási helyén keletkezõ bõrgyulladás, rovarcsípés. Gyulladt aranyeres csomók. Felületes visszerek gyulladásos trombózisának (thrombophlebitis) helyi kezelése, a véralvadásgátló kezelés kiegészítéseként. Baleset eredetû lágyrészsérülés, duzzanat, bevérzés, izom- és ínhúzódás, amputációs csontfájdalom. Reumás ízületi gyulladás (reumatoid arthritis), kopásos ízületi betegségek (arthrosis), valamint az ín és ínhüvely gyulladásainak kiegészítõ kezelése.

481 forint
Szóval én ezzel kenem be egy kicsit reggel és este. De pont a napokban volt szó errõl és a lányok többsége nem csinál vele semmit, majd gyógyul magától.

Betti és a 11 hetes és 1 napos Ádám

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Üdv Pocok itt köztünk! És még1x gratula a kis Ajsához!
Végre egy földim is ebben a topicban!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Ma illetve holnap van két félévesünk: Kryss Rebeccája és DjEszter Marcija, gratuláció nekikKépKép!

Kép

Ma közel nem értem rá annyira, mint a napokban, persze mert végre volt idöm rá, hogy egy nagyon-nagyot takaritsak a fürdöszobában. Nem mindha olyan nagy lenne a fürdöszobaKép, de idönként olyan rendetlenség (és koszKép) bir benne lenni, ma ez 3 órámba került (igaz mindent kipakoltam, aztán mehetett a dolgok (kád, bidé stb.)) nagyon alapos kitisztitása).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok
voltunk a Petöben azt mondták semmit se javult Kép pedig szerintem igenis javult hason fekve már nagyon szépen tartja a fejét igaz még nem nyomja ki magát a kezével de hát még odáig nem jutotunk el Kép meg hogy nem tud kuszni az is baj Kép és most járnunk kell egy intenziv 2 orás foglalkozásra hétfötöl ugy hogy a hétfö és a keddi napom már levan foglalva egésznapra Kép.

Panda
mult éjszaka 3x kellt fel Petike ebböl 2x én keltem fel hozá egyszer meg az apja Kép amig anyuval laktam nem féltem mert volt 2 kutya is melletem de most nincs kutya csak én Petike meg a párom és ha ö nincs akor csak én és Petike és akor szoktam félni Kép

Oltás
én beadatom Petikének mihelyt meggyogyul a lába és megkapta az 5 hónapos oltást rá 1hónapra de én inkább 3x adatombe neki mert ö nyáron lesz 1 éves és akor minek adasam be hisz nincs szezonja .vagy most adatombe vagy következö télen de én inkább most meg a párom is olyan helyen dolgozik ahol bacik is vanak meg virusok.

Lányok
ma vetem körtés rizspépet amit MonaMété irt le tényleg nincs bene se tej se tejpor csak rizs,cukor körte 1 százalék meg vitaminok és tápszerel vagy rendes tehéntejel kell elkésziteni csak az a baj hogy csak 6hónapos kortol ajánják Kép ugy hogy remélem etöl már nem fog fájnia hasa Petikének ha majd kap belöle Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Legyszi valaszoljatok arra amit irtam! Kerlek titeket!

Meg vmi:
A szules ota aranyerem van, allandoan zuhanyozok, meg kenem, de nem akar elmulni.
Volt vkinek ilyen?
Koszi
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Köszönjük az alvásos hozzászólásokat. Akkor inkább nem zargatom, hiszen valószínûleg egész nap eszik annyit, amennyi elég Neki. Nem mondom, hogy nem örülök neki, hogy nem kell hajnalban felkelni, csak olyan lelkiismeretfurdalásom volt.

Áfonya, Gumicukor, Pocok, Nyuszika Kép
Opkutból igazából az a helyzet, hogy vizsgát akarok halasztani, de be kell akkor is adni egy normálfeladatot (szövegeset). Ezt elvileg nekünk kellene kitalálni és kidolgozni, de gondoltam, ha esetleg valaki tudna egy ilyet küldeni, akkor nem kéne nekem szenvedni vele. Szóval, ha van könyvetek vagy feladatgyûjteményetek (lényeg, hogy ne Szolnoki Fõiskolás legyen), és abban lenne egy ilyen kidolgozott feladat (gazdasági és matematikai modell, bázistranszformációk, stb.), és még el is tudnátok küldeni nekem, igen hálás lennék. Ja, és ezt holnap el is kéne küldenem a tanáromnak. Amúgy meg már dec.-ben le kellett volna adni...

Elõre is kösziKép
Tüni
tüni
 
 


Hali!

Képzeljétek jön a Gabi felsõ foga... azt még nem tudom hogy 1 vagy 2, de nagyon ki van dudorodva de úgy, hogy ha nem húzom fel totálisan a száját akkor nem is látszikKép Szegényke! Ezért volt mostanában olyan nyafi, meg nyálzik ezerrel, meg tömi a kezét a szájába...

Na most mennem kell, mert anyóstól netezemKép
sasha és a 15 hetes Gábor

Kép
sasha
 
 


Hali!

Na akkor mostKép

PandaKép
Elfelejtettem mit akartam irniKép

Brokkoli!
Hát sajnos soha nem lehet kiszámítani, hogy a megaparkok mikorra tervezik az akciókat!Kép A Libero Discoverinek eléggé jó a gumirozása, fõleg derék tájon és! nem szoritja a combját a picinek! Sokkal szélesebb mint a Pampers!

Zulu!
Igen! Én 3 vagy 4 gyereket szeretnék 5 éven belülKép Most december 1-re tervezem a 2.-at. A harmadik gyereket 2005 március-áprili. A negyedik gyerek meg 2006. augusztusKép HeheKépKépKép Lehet, hogy belegebedek, de 30 évesen a legkisebb is már ovis lesz én meg kezdhetem magam rendbehozniKép Ha már úgyis olyan ráncos a hasam mint egy 100 éves nõ arca és olyan kövér vagyok mint egy ház akkor jobb egyszerre, mint 4x szenvedni a fogyókúrávalKép

PandaKép

Na megnéztem! Reménykedem, hogy nem megy el a tejem, ugyanis nem tövényszerü! Legtöbb esetben is azért megy el a tej, (remélem nem irok balgaságot) mert a terhesség 4. hónapja körül (ha februárban terhes lennék akkor júniusban, azaz Gabi 8-9 hónapos lenne) megváltozik a tej ize-állaga és ezért választódik el a baba. De a fiam olyan cicifüggõ, hogy reménykedem nem választja el magátKép Szívesen tandemezemKép

Jaa még valami!
Vasárnap viszem próbafotózásra. Reklám meg egyéb dolgokhoz. Remélem Gabcsi tetszeni fog nekikKép Mondjuk, hogy fogzik remélem nem lesz jóval nyügisebb, bár tuti ezrt nyafi már legalább 2 hete. Csak egybe esett az oltással és valahogy összefolyt az oltás kiheverése meg a fogzás elkezdéseKépKép

puszi
sasha és a 15 hetes Gábor

Kép
sasha
 
 


Kakukkfu!

A nyugosseg kapcsan: szerintem jobb, ha berendezkedsz erreKép Legalabbis nalunk / majdnem 8 honap/ delutan 5 korul indul a banzaj. Onnantol elso idokben /jo esetbenKép/ orankent szopi, mostanra szopi nem kell, csak allando foglalkozas vele. Nap vegere a tejcsi is kevesebb /ez teljesen normalis, ne ijedj majd meg/, a babak is elfaradnak. Meg mi isKép Ekkor tessek ratestalni Apara a gyerekvigyazast.
Aranyer: reparon kenocs, esetleg kup, sok rostos kaja evese, sok folyadek es 6 het. Nekem is volt, aztan egyszercsak eltunt, bar nem hittem, hogy valaha is elmulikKép Ugyanez a verzesre is, 6 het.

Viki,
koszi a tippet tejpep ugyben. Hogy jartamKép Elfelejtettem, hogy pontosan melyik fajtat ajanlottad, igy keresgeltem, de mind tejporos volt. Aztan vegre talaltam egyet, amelyik nem olyan volt, valami 7 gabonas, de abban meg gluten voltKép Aztan mikor meglattam a korteset, akkor bevillant, es lecsaptam ra. /Apro szepseghiba, hogy ebben meg cukor van./ Szerintem az osszes biztonsagi or engem figyelt marKép

Nyuszi,
lehet, hogy elirtam, bocsi. Szoval nem surure csinalom a kajat, hanem "darabosra", vagyis nem teljesen simara.
Probalgatni kell a hofokot is. Van, aki forron szeretiKép

Gumicukor,
Gyorott, a Sun Balazs oviba jarunk tornaszniKép Nagyon jo volt, kivetelesen orultem, hogy Reka nem egy tonnabebiKép Volt ott honapos, kilo feletti gyerek, haaat... Nem vagyok hozzaszokva a latvnyhozKép

Tuni,
korulnezek, bar tankonyvek mar eleg "melyen" vannak, vagy AnyumeknalKép

Habtapi leszavazva, nekunk kb. egy lakasnyi a jelen allapotbanKép

-Afonya
afonya
 
 


Ilke
Én is úgy terveztem, hogy 1 hétig almalé és utána jöhet a pép de hát az ember sok mindent eltervez….

Bera, Viki
A Petrának sincsen még foga. Azt mondják minnél késõbb jön ki annál jobb.

Gumicukor, Beszti, Ilke
Köszi a tanácsokat, akkor próbálkozom tovább.

Ilke
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy elõször a gyümihez szokjon hozzá (ez kb 3 hét) és utána jöhet a zöldség.
Én abbahagytam a gyümit, várok egy hetet és majd megpróbálom újra. Nem akarom elvenni a kedvét.
Szerintem megpróbálhatod a banánt. Én egy hét alma után próbáltam meg, de a Petrának teljesen mindegy mit adok neki csak a tej jön be.

Beszti, Ilke
Én sem szívesen édesíteném mert a gyümölcsöt szeresse az íze miatt és ne a cukor miatt.

Kataa
A Petra is 64 cm és 6100g és rá még pont jó a 68-as body, de már nem sokáig.

Brokkoli
Én mikor vissza mentem a dokihoz akkor vittem magammal a Petrát. Különben elõször 3 hónaposan hagytam otthon de kb csak egy órára.

Viki
Én is adtam a Petrának tejpépet, annyira szereti. Gondolom, hogy nem csinálnak azért olyat a kisbabáknak ami rossz lenne nekik. Én Hippet vettem barackosat.

Sasha
Hatalmas Gabibaba.
Most akkor nem jó a tejpép?

Csics
Gratulálok Petikének a hízáshoz.

Panda
Nekem sem jött meg még a szülés óta. Én hétfõn megyek vissza az orvoshoz.
Különben szeretnétek még babát?

Oltás: BCG nekünk nem fakadt ki csak piros a helye.

Kaja: Az a baj, hogy ennyi mindent tudunk és már csak pár kaja van amit adhatunk nekik mert mindenrõl írnak valami rosszat. Azt mondja meg valaki ha egyik gyümölcs sem ízlik neki akkor mit adjak neki???

Ági és Petra
petra2
 
 


Kakukkfû,
Hát, én is csak azt tudom mondani, mint Áfonya, hogy bizony a kisbabák többsége így mûködikKépKépKép. Bátorításul (vagy elkeserítésül?) leirom Anna mai napját. Hajnali f4-kor kaja, utána fejés. 7.15-kor megint ébresztõ, mindkét kölök felkel, visszaalvás esélye ezáltal 0%. A délelõtt úgy telt, hogy Anna ordított, idõnként 10 percre elszunyókált, épp csak hogy elõszedhessem a vasalót. Ez ment kettõig. Kettõkor kidõlt, aludt 5-ig, utána kaja, negyed óra nézelõdés, és azóta apával felváltva sétálgatunk vele. Pillanatnyilag ordít. Megnyugtattam. A folytatás: fürdés, kaja, ordítás, séta, 10-kor kaja, és alvás. A délelõtti kajaálást szándékosan nem írtam, ui. folyamatos cicikonnekt volt. Mondjuk ált. nem ilyen gázos a délelõtt, mert akkor is szokott aludni egy hosszabbat, de du.5-tõl, ha fejreállok, akkor is nyivák van. Kitartás, kinövi!Kép Az igazi dolce vita, mikor este kettõ db gyerek ordít...
Pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


sziasztok!

Kakkukfu: Sajna nekem már a szülés elött ias volt aranyerem, de szülés óta mégjobban kint van. Nem tudom milyen krémet használsz ami nagyon jó és nekem bevált igaz nem múlt el de nem fáj egyáltalán az a Aranydió kenõcs próbáld ki eddig akinek ajánlottam annak bevált.

Hasfájás: Sajna manó is nagyon hasfájos nappal semmi gond de éjszaka elég szõrnyû. Én adtam neki a Sab Simples nevû csöppöket, itt a lányok javasolták és ma volt kint a védõnéni és õ is mondta, hogyha bevállik akkor nyugodtan agyjam neki. Eddig ugy nézz ki, hogy jó lesz de mégcsak 3szor kapott a gyerköc.

Lányok: Ma én is itthon hagytam apára a gyerköcöt. Mielött elmentem megetettem és el is aludt. két és fél órára mentem el és mikor hazaértem még mindig aludt. Annyira örültem neki, hogy ilyen nyugodt volt ma.

Na jó most megyek
Sziasztok
Andy és a holnap 4hetes Márk

Ja már mi is túlléptük a 4kg-ot.
andy78
 
 


Sziasztok!

Beszti: tablazatba hianyzo adat: 28 eves (leszek marciusban, de az mar ugyis mindjart itt vanKép)

Kakukkfu: szerintem tegnap valami front volt, mert a fejem is fajt, plusz az en nem hasfajos manom is nyuszogott vagy fel orat a pocakja miatt. Ugyhogy azert nem valoszinu hogy ez lesz mindig, de elobb-utobb ugyis kinovikKép

Aranyer: en ugy erzem mintha lenne, de nem faj es nem verzik. Anyukam szerint csak a varras dudorodhat ki, neki is ilyen volt. Ugyhogy remenykedem.

Lacko amugy jol van, halistennek rengeteget alszik, az ejszakakt majdnem atalussza (6-7 orakat egyfolytabanKép), es mar alig varom hogy mosolyogjon.Kép

orsoly es Lacko (3het+3nap)
orsoly
 


Kakukkfu, Zulu
Nalunk ez a siros,orditos idoszak az esti szopizas utan all be ugy 8 orakor. mi is felvaltva setalgatunk es probajul megnyugtatni de nem negyon sikerul eddig a legjobban bevalt modszer az volt hogy bevonulunk ketten a haloszobaban sotetben jol betakarozunk osszebujunk es egy fel oran belul megnyukszik es elalszik es nem is ebred meg csak ejel 2 ora utan.

Lanyok en hetente legalab 2-3 szor hagyon itthon egy oracskara apaval a gyereket mert ugy erzem ha nem megyek ki a levegore egy kicsit megbolondulok sajnos ot nem vihetem mert itt mindjar egy honapja -10 es -25 celziusz a homerseglet de nekem ki kell mozdulnom egy kicsit.

A tegnap voltam vissza a hathetes kontrolon es vegre kiderult mitol voltak olyan iszonyu fajdalmaim hat a belso varat tele volt vadhus kinovesekkel es az fajt olyan iszonyatosan de most a doki megkezelte es minden ok mar erzem hogy gyogyul. Nekem is irt ki a dokim fogamzasgatlot meg nem vettem meg mert gondolkozom rajta mert felek hogy befolyasolja a tej mennyiseget. Ti mit szoltok hozza?

Lanyok szerintetek mar 6 hetes baba kivanhat? Mostanaban azt vettem eszre hogy ha eszunk valamit Robert nagyokat nyel meg nyalazik. Kepzeljetek a tegnap ugy megiesztett met tisztabatettem es letettem hasra az agyra, kozben meg fogtam ossze a ruhait es mikor visszanezem az agyra hanyat fordult ugy hogy ezentul nagyon kel figyelnem a kis huncutott mert meg legurul.

Sasha
Te tenyleg bator vagy! En azt mondtam hogy legelabb 4-5 ev kel ahoz hogy elfeledjem ezt a borzalmas nehez szulest.
mokuci
 
 


Voltunk ma reggel a Bethesda Kórházban. Az ottani Gasztroenterológus azt mondta, hogy 1 éves kor után adjunk Lilinek glutént és tejterméket is nyugodtan, mert ha megvan benne a hajlam, akkor bármikor kap ilyeneket akkor így is úgy is ki fog jönni. Viszont az mondta a doki, hogy Lili elég fehér, ezért vettek vért tõle a kézfejébõl, holnap lesz meg az eredmény. Olyan édes volt Lili nagyon hõsiesen tûrte az egészet.

Judy,
Már meghalok én is egy kis napfényértKép.

Beszti,
Köszi a táblázatot.

Ági,
Képzeld ma úgy ette Lili az almát mint ahogy a nagy könyvben le van írva, sõt szerintem ha lett volna még akkor még többet benyomott volna, de nem akartam túlzásokba esni. Majd holnap még többet kapKép.

Áfonya,
Nagyon durva amit a barátnõd kisfiáról írtál.
A habtapi tényleg nagyon jó, nem túl puha de az eséseket szerintem elég jól tompítja. Lili néha csinálja, hogy háton fekszik és felemeli a fejét amennyire csak tudja és aztán egy szempillantás alatt hátradobja de meg sem érzi.

Mona,
Köszi a Mildi-s ötletet, tényleg jó, megnéztem. Majd késõbb fogok adni Lilinek tesztelésreKép.

Forti,
Ma gyártottam sütõtököt krumplival. Már a fagyasztóban is vanKép. Én nagyon utálom a sütõtököt, de a végén, amikor kész lett megkóstoltam, és nem volt olyan vészes, rosszabbra számítottam. Pedig semmi nem volt benne csak a zöldségek. Vajon meddig tárolható fagyasztva?

Rzsuzsa,
Gratula a tejtesó szép fejlõdéséhez.

Nyuszi,
Majd küldj SMS-t, hogy mikor jössz és akkor csatlakozunkKép.

Djeszter,
Lili meg azt csinálja pelenkázás közben, hogy kinyújtja a lábát és még le is feszíti, így ilyenkor szépen kivárom a soromatKép. Néha bejön, hogy adok a kezébe egy játékot.

Kata,
Gratula Dórinak, én csak ámulok és bámulok hogy milyen gyorsan fejlõdik ez a lányKép.

Zita,
Mikkamakka Játéktár Cím: Bp. 1055 Honvéd u.27.

Csics,
Ismerõs ez az esti összebújás, nálunk is csak elméleti szinten létezik leginkábbKép.

Tüni,
Szerintem éjszaka ne keltsd fel ha jól alszik. Minket egyenesen lecseszett a babadokink, amikor elsõ éjszaka Lilit 6 óra után felkeltettük, hogy biztosan éhen fog halniKép. Esetleg napközben próbáld szerintem gyakrabban mellretenni, ha úgy látod, hogy szükséges. Ez alatt azt értem, ha ritkábban kér enni mint 3 óra, vagy a tejcsi mennyiség kevesebb.

Most mennem kell mert apa éhen akar halni (õ nagyon tud reklamálniKép), de még benézek késõbb.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Hali!
Mivel Malacka kivételesen elaludt, Anna pedig szokás szerint összenõtt a cicimmel, volt idõm felpakolni róluk néhány képet ide.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Pocok

Welcome koztunk.Kép Milyen nev ez az Ajsa? Nagyon tetszik.Kép

Tuni

Hagyd a Manodat, tudja O mikor ehes. Mi csak azert keltettuk fel Emiket neha az elejen, mert kis sullyal szuletett. De csak nehanyszor.

Ilke

Majd megirom mikor megyek, talan a jovo heten. Egyelore hulla faradt vagyok, Apat apolom, Mano meg engem faraszt ejjelente.
Lili meddig kelt fel ejjel enni? Emilia mar masodik hete csinalja.Kép

megyek is aludni

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Kakukkfu
Nekem is volt aranyerem, de már visszahúzódott. Én Aurobin kenõccsel kentem fürdés után. elvileg az infralámpa is segít, bár elég fura pózban kell lenni ahhoz, hogy bevilágítson oda a lámpa Kép Persze ha nem múli, akkor keress fel egy specialistát, õ többet tud mondani.

Tüni
Sajno opkutügyileg nem tudok segíteni, mivel az összes opkutcuccom anyukáméknál 98 óta van vidéken a padlásra suvasztva és mostanában nem nagyon megyünk. Ha elõbb tudom, akkor kikukázok neked, de így, hogy holnapra kellene, sejanos nem.Kép

Sasha
Eza fog érdekes, mert általában az alsó kettõ szokott elõször jönni. Mi még mindig fogatlanul vigyorgunk Kép

Orsoly
Már ne haragudj, de neked mekkora gátmetszést csináltak, hogy a fenekednél dudorodik ki a varrás? Nekem jobboldalon metszettek kicsit, nem pedig középen, vagy neked hogyan?
apukámnak pár év lézeresen mûtötték, azt mondta nem fájt egyáltalán, vsak utána volt 1 napig kellemetlen, olyan érzés, mintha egész nap hasmenése lett volna és sajgott a helye, de simán tudott wc-r menni. Bocs az offért. Aranyér is válogatja, melyik vérzik és melyik nem, uis nem mindegyik. Van külsõ és belsõ aranyér, az utóbbi a rosszabb.

emese
Én pont ma voltam feliratni az újabb adag Continuint. Már közel fél éve szedem, de nem csökkent tõle a tej mennyisége, ugyanis a többi 3funkciós tablettával szemben ebben nincs ösztrögénhormon, ha lenne attól csökkenne a tej. Ezért van, hogy akik nem szednek és megjön, átmenetileg olyana menszesz ideje alatt vagy elõtt, mintha kevesebb lenne a tej.
A dokim megnyugtatott, hogy ezt kimondottan szoptatás alatt javasolt, mert hébe hóba elõfordulhat tüszõrepedés, még akkor is, ha a szoptatás köztudott gátolja a peteérést. Nos én ennek kivédésére szedem, mert tulképen Dani is óvszeres védekezés ellenére fogant meg, és egyelõre még nem szeretnénk kistesót, ,illetve már nagyon szeretnék újra kismami lenni, de még várunk picit. A szer késõbb semmi hatással nem lesz a további babavállalásra.

Szerintem 6 hetesen még nem lehet kívánós egy baba, még éppen akkor kezd eszmélni a világra.

Ilke
Nyugi! Én is olyan fehér vagyok, hogy Hófehérke fõzné a mérgezett almát nekem Kép Mindenki azt hiszi vérszegény vagyok, ,pedig csak fehér és extraszenzitív bõrû..., ami csak léeégni tud mindenféle csodaszer hatására is... ez van, ,lehet Lili is ilyen. Van a családban fehér bõrû?

Nyuszi
Dani is kb. 6 hetes korától 4 hónapo skoráig végigaludta az éjszakákat, aztán bevezett és a mai napig is tart a hajnali 3-4 közötti hamizást, de aztán alszik is tovább. Gondoltam majd a fõzizéssel ismét alszik, de uez. Persze én nem bánom, így még több tejcsi mehet a kis pocakjába.

na pusz, ,jó éjt mindenkinek!

gumicukor és Dani (30 hetes)

Áfonya
Az összes rokonom Gyõrben és környékén lakik, a szüleim is odavalósiak mindketten, csak elköltöztek jó messzire Kép

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
A tejporosban is van cukor, ha ez megnyugtat.Kép Én is nagyon cukor-ellenes vagyok. Nem is veszek pl. Nestlé kajákat, megfigyeltem, hogy azok közül olyanokban is van cukor, amibe szerintem nem kellen (pl. körte). úgy vettem észre, hogy a HIPP-ekben kevesebb a cukor. Aztán rájöttem, hogy végülis az anyatejben is van egy csomó cukor, nem?

Érdekes ez a terhesség-szoptatás dolog. Olvastam itt a neten a hozzászólásokat, hogy hú, hát nyugodtan szoptasson mindenki terhesség alatt... nem vitatom, hogy biztos egy csomó anyukában bejött, de az én dokimnak mása véleménye. Õ eleve azt mondta, hogy szoptatás alatt a prolaktin miatt nem a legideálisabbak a hormonális viszonyok egy új terhesség létrejöttéhez, illetve ha mégis létrejön a terhesség, minél elõbb célszerû abbahagyni a szoptatást.
Gondolom, most mindegyikõtök fel tudna sorolni egy csomó ellenpéldát, mondom, biztosan sokan állítják ennek az ellenkezõjét. Csak furának találtam az orvos véleményét. Pedig nem egy begyepesedett doki. Majd ha legközelebb megyek, megkérdezem, miért is van ez.

Szép álmokat minden Babának meg Mamának (na jó, meg a Papáknak is!)
Viki
vikici
 
 


Csics,
Sajnálom, hogy azt mondták, hogy nem javult Petike, ez az intenzív foglalkozás biztosan jó lesz.

Kakukkfû,
Nekem nem volt aranyerem soha, így nem tudok segíteni.

Sasha,
Tök jó, hogy jön Gabi foga! Nálunk még sehol semmi.
Majd mesélj, hogy milyen volt a próbafotózás.

Ági,
Szerintem megpróbálhatod még esetleg az õszibarackot (azt fagyasztva lehet kapni a boltokban), vagy majd a körtét is. De a pár nap szünet tényleg jó ötlet ha ennyire nem fogadott el semmit.

Mokuci,
Szerintem 6 hetesen még nem kívánhat a baba.

Nyuszi,
Oké, addig én is kikúrálom magam a náthából, mert még nem az igazi.
Lili tavaly év vége felé 1 hónapon keresztül felkelt minden éjjel enni, volt, hogy többször is. Aztán egyik napról a másikra leállt róla. Lehet, hogy Emi is magától le fog róla szokni.

Gumicukor,
Szerintem sem vashiányos Lili, mert én is és az apja is eléggé haloványak vagyunk, akarom mondani falfehérekKép. Nekem nincs hónap, hogy ne mondaná valaki, hogy mi a baj olyan fehér vagyok vagy nem vagyok rosszul? Persze erre még rátesz az extra alacsony vérnyomásom is.

Na megyek mert leesik a fejem, valszeg megint el fogok aludni a kádban már elõre látom.Kép De olyan jó így náthásan egy jó kis mentolos fürdõbe elbágyadniKép.
Szép álmokat mindenkinek!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok, így az éj közepén...
Nem, mintha nem lennék elég fáradt, de azért írokKép.

Sasha!
Tudom, hogy nem törvényszerû, hogy elapad a tej. Noémi 15 hónapos volt, mikor Ádámmal terhes lettem, és még szopizott. Aztán egyik pillanatról a másikra abbahagyta azzal a felkiáltással, hogy "nem kell". Ja, 18 hónapos volt. Csak azért írtam, mert ki tudja, hogy reagál az ember gyereke a változásokraKép.

Ági!
Az az igazság, hogy elméletileg szeretnénk még babát, de nem most. Jelen körülmények között ugyanis négyen is alig férünk (egy szoba a nagyimnál)Kép. Talán nyáron sikerül elkezdeni építkezni, és ha majd lesz hová tenni, akkor még jöhet kettõKép. Noéminek mindenképpen akartunk tesót, úgy, hogy kicsi legyen a korkülönbség, nem érdekelt, hogy nincs helyünk, de most megállunk.

Nem tudom, mi lesz a kajávalKép. Ma megint nem akart semmit enni ez a gyerek. Délelõtt adtam neki banános-almás kaját, nem kellett. Estére fõztem répát meg krumplit, anyatejet tettem bele, hát az sem jött be. De annyira, hogy mikor lenyelte, öklendezni kezdett, és szó szerint kihánytaKép. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem volt elég pépes, de egyszerûen nem pempõzte jobban össze a botmixer. Csatlakozom Ágihoz, nekem is adhattok tippet, hogy mit egyen a gyerek, ha semmi nem ízlik neki? Még a tejpép sem...
Illetve, ez így nem igaz! Tegnap kíváncsi voltam, hogy tényleg mindent utál-e, ami nem anyatej, így kísérleteztem. Mogyorós csokit ettem, bedugtam Ádám szájába... Hát, szopta rendesen! Mikor kivettem a szájából, fogta a kezem, és visszahúztaKép. A tarhonyás húsból kivett husival is ugyanez történt. Pedig az nem is édes, mégis nagyon ízlett neki. Nem tud valaki egy hiperkorszerû hozzátáplálás-táblázatot, amiben a csoki és a pörkölt 7 hónapos babának ajánlottKép?
Ma a frászt hozta rám a fiatalúr... Mikor Noémit letettem aludni, beültettem a kiságyába. Mikor megyek ki, ott áll a rácsba kapaszkodva... a vér meghûlt bennem, mert még nem tettük le a matracot, így majdnem kiesett. A nap folyamán többször is megcsinálta. Csak ülve szeret lenni, ezért így játszik az ágyban, ilyenkor fogja magát, belekapaszkodik az ágy szélébe, felérdel és feláll.
A mászás még nem megy, egyelõre ott tart, hogy négykézláb állásból elõre teszi a kezeit, de a két lábát egyszerre viszi elõre "ugrik", így szinte mindig orraesik. Nem baj, majd belejön...

Csak szoptatós mamik!
Nincs szüksége valakinek Konakionra? Mert nekem van egy originál doboz, meg egy olyan, amibõl csak egy ampulla hiányzik. Én tuti nem fogom elhasználni, de ha kell valakinek, elküldöm.

Na, annyit írtam, hogy szerintem senkinek nem lesz bátorsága elolvasniKép.

Most el is dugulok, jó éjszakát,
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Visszaertünk mar hetfö delutan ota Ausztriaba.CSak,hat nem volt meg sok idöm benezni vagy akor pedig olvasni.DE talan holnap tudok egy kicsit irni is!
DE jo volt magyar honban!Remelem,mostmar nem lesz olyan bonyolult es gyakrabban tudunk jönni,ki tudja,talan meg egyszer egy talira is eljutunk!Kép

Üdvözlet es gratula az uj babakhoz es mamakhoz!KépKép

Beszti!
KépKépKöszi a szep tablat!!!!KépKép
Akkor most joccakat kivanok mindenkinek!
Kryss & Rebecca (ma fel eves!!!)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Viki!
Abban az esetben, ha a szoptatás közben görcsölés, ill vérzés áll fenn, akkor a szoptatást még a szopi szakik is ellenzik, hiszen vetélés erõs gyanúja áll fen. DE ha teljesen panaszmentes a kismama nyugodtan szoptathat.

Gumicuki!

HeheKép Édi lehet a Dani fogacskák nélkülKép De ami késik nem múlik!

Emese!

AGabit is iszonyúan érdekelte mit eszünkKép Csak úgy meresztgette a szemétKép Lereszeltem neki annyi almát amibõl kisajtolhattam egy teáskanálnyi levet és úgy köpte kifele mint amikor a K vitamint adom nekiKép Nincs még szükségük ilyenekre, csak érdekes és új nekik minden, hiszen most fedezik fel a világotKép

Ági!

Én nem bizom benne, hiszen tehéntejbõl van és nem nõi tejbõlKép Nem veszit az allergizáló hatásábol, és nem is emészthetõ olyan jól, de mégis jobbam mint a sima tehéntejerKép


Boldog félévességet Rebeccanak és PatriknakKép

sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok

Mi jól vagyunk, Levi még mindig nem kapta meg az 5. hós oltást. Már meggyógyult, csak mivel gyógyszert szedett várni kell pár napot. Jövõ héten kedden nem ússza már meg a szurit.

Ilke
Örülök hogy Lilinek csúszik az alma Kép Kép
Bizti nagyon fogja szeretni (a mamájával ellentétben) a sütõtököt is. Kép Írtam emilt.

Lányok én nem akarok senkit sem megbántani, sõt okoskodni sem akarok (aki nem ért velem egyet, nyugodtan hurrogjon le), de azért jöttünk át ebbe a topikba mert már KINÕTTÜK az elsõ napok, hetek topikot, és már más témákban vagyunk érintettek. Akik még csak pár hetesek, nem lenne egyszerûbb ha ott tennék fel a kérdéseiket mint ahogy mi is tettük anno?? Gondolom ott sok hasonló korú baba van, lehet cserélgetni az infókat.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! KépKép

Zita!
A Kataa, ugye én akartam lenni? Márcsak a Dóriból gondoltam. Kép Köszi mégegyszer!
Én szedem a Continuint Dóri 7 hetes korától, de meg vagyok elégedve vele. Semmi gondom. Nekem anno azt mondta a dokim, hogy egy bõ hét után nyújt védelmet, de nagyon pontosan kell szedni, naponta ugyanabban az idõben.
Két hónapja kipróbáltatta velem a Cezarette-ét, de nekem annál két hét múlva pecsételéseim voltak, úgyhogy visszaálltunk a Continuinra.
Bár látom Kataa-nak pedig az vált be. Kép

Tüni!
Nem vagyok képben, hogy milyen súllyal született a babád, de én pl. Dórit soha, de soha nem költöttem szopizni. Pedig éjszakánként 9 órákat aludt. Kép Ha õ alszik, akkor fel ne költsd! Nehogy hozzászoktasd az éjszakai evéshez, ha neki nem fontos! KépKép

Pocok!
Üdv köztünk és gratula a kis Ajsához! KépKépKép
Csak emlékeztetlek, hisz nem vagy már kezdõ, de nem sokáig fogod emlegetni azt a bizonyos Marcit, Hevesen! KépKépKép

Sasha!
Hát minden elismerésem a Tiéd! Bátor csajszi vagy!!! KépKépKép

Ilke!
Küldök egy gyógypuszit Lili kezecskéjére: Kép
Bátor kislány!!!

Panda!
Gratulálok a felálláshoz! KépKépKép Tudnak meglepetést okozni ezek a lurkók!
Kaja: nálunk jobban mennek a nem édes kaják: sóska krumplival, sima fõtt krumpli husival és pici sajttal ízesítve, borsópüré. De szereti a paradicsomos krumplit, a répapürét. (Ezek mind házi készítésûek. Mi csak akkor eszünk bébiételt, ha nem vagyunk itthon.)

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Jo reggelt
Sasha
tényleg bátor vagy mi csak összel szeretnénk hozálátni egy ujabb babagyártáshoz Kép mert szeretnék még tanulni,utazni és legföképen lefogyni Kép

Forti
mint a topic cime is mutatja ide jöhetnek a most pár hetese babák is akik az idöpontba beleférnek Kép mert egyöt voltunk kismamik és szerintem tök jo hogy most tölünk idösebektöl kérnek tanácsot Kép

Lányok
megint rossz éjszakánk volt Petike vagy 4x felket Kép és ez már a második ilyen éjszaka remélem viossza áll a 1x-2x ébredésre mert Petike még mindig eszik éjjel is .

Zulu
aranyosak a gyerekeid Kép

Panda Gratula a feláláshoz Kép

Kryss
Rebeccának Boldog fél éveséget Kép

Eszter
Boldog féléveséget Patricnak Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Jelentem nagyon nyûgös éjszakánk volt, valamikor 2 után aludtunk el, addig Lili szinte egyfolytában sírdogált. Éjfél körül gondoltam egyet és végigsimítottam az alsó ínyét és képzeljétek áttört a fogacskájaKépKépKép! Pedig este néztük apával és akkor még semmi sem volt. Persze még nem látszik semmi, csak érezni. Veszem is elõ a babakönyvet és beírom a nagy eseménytKép.

Kryss,
Gratula a félévességhez RebeccánakKép!

Kata007,
Köszönjük Lili nevébenKép!

Na most mennem kell, de még jövök, puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Hali!

Forti!
Elvileg Csicsnek igaza van! 2003 április 30-ig születendõ babákkal bárki jöhet, mégha 4 napos isKép Abban igazad van, hogy azért nyilott ez a topik mert vannak akik kinõtték a másikat, de volt még egy ok ami miatt nem a Túl az elsõ napokon, hetekenbe mentünk. Mégpedig az, hogy a társaság akikkel együt kismamiskodtunk együtt maradhasson!

Csics!
Emlékeim szerint nincs szükséged fogyódúrára! Ellentétben velemKép

Kata007!
Köszi a gratulát, de ahogy közeleg a próbálkozás idõpontja kis gát képzõdött bennem és félekKép Úgyhogy nem biztos, hogy összejön a gyerek, mert nálam eddig a fogamzásgátlás lelki alapon müködöttKép 3 évig nem estem teherbe, mert egyszerüen nem akartam babátKép

Nekünk is nyafi éjszakánk volt. De már igy van ez pár napja, csak nem értettem miért! Most már tudom. Cicin megnyugodott, de akkor is másfél óránként felriadt. Aztán eszembe jutott a nagy kómázásban reggel fél 6-kor bekenni a kis inyét dentonixxal és egybõl kuss lett anélkül, hogy kivettem volna a kocsiból.Kép
Persze a hátam minden egyes porcikája fáj, de szelávíKép

puszi
sasha és a 15 hetes Gábor

Kép
sasha
 
 


Jó reggelt mamik és babák!

Panda,
nem semmi a fiad!Kép

Csics,
nem tudom, vígasztal-e, de mi sem alszunk napok óta. Szerintem az idõjárás miatt is lehet, vagy azért, mert újabb fogacska készülõdikKép. Mármint Petikének, mert nálunk még kicsit korai lenneKépKépKép. Petõ miatt Kép, de szerintem õk hiába szakemberek, Te vagy az anyukája, és sokkal jobban látod napról-napra a kis eredményeket.

Ilke,
gratu Lilinek a fogacskához!Kép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Illik mérgesnek lenni az embernek a gyerekére???Kép
Ma legalább 5-ször ébredt fel Nátán éjszaka, és kétszer is volt olyan, hogy nem voltam elég "gyors" (még le kellett kapcsolni a melltartót isKépKép) és erre elkezdett orditani.
De én meg nem akarok nagyon késön kelni, mert akkor az egész nap nem birom utoléri magamat (meg jó lenne együtt reggelizni a párommal (különben ki tudja, mikor és mit eszik))
Ha éhes, akkor miért nem hajlandó elfogadni semmit a szopin kivül?
Vagy lehet, hogy nála is a foga okoz gondot? Jön az újabb kettö (5-6.Kép), az egyik már áttört, a másik még csak nagyon duzzadt.

Forti!

KépKép Szerintem mi nöttük ki a topicot (elsö napokon már ugyancsak túl vagyunk), nem az új anyukák fiatalok hozzánk!KépKép
Egyébként benéztél mostanában oda?KépKép Teljesen kihalt... (Igaz, azért is, mert mindenki ide jön utánunk.)

Panda!

Nagyon jó, hogy ilyen ügyes Ádám. Bár lehet, hogy az is igaz, hogy csak addig van nyugta az embernekKépKép, amig nem jár a gyerek.

Sasha!

Hát bátor vagy az biztos! Mindennek van elönye és hátránya is.
Engem pl. az is zavar, hogy már nem lesz soha egy gyerekem, azaz soha nem lesz olyan, hogy annyi idöm legyen egyre, mintha egyedül lenne. Nagyon jó, hogy már ketten vannak, nagyon szeretem öket.
De azért nem szeretnék még testvért nekik, mert szeretném, ha a pici is (és a majdani pici) megkapna dolgokat, amit a nagy megkapott (pl. szopi 1 éven túl).
Mondjuk én a császár miatt nem is szeretnék Nátán 1 éves kora elött teherbeesni (persze ha véletlenül jön, akkor nincs gondKép), mert szeretnék sima hüvelyi szülést legközelebbre, ha lehet.
Meg hát lakásban sem ártana nagyobb.Kép Még két gyerekkel kényelmesen elférünk, meg a pici 3-4 hónapos koráig is, de utána ez a lakás már kicsi lenne.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Hogy jartam, en naiv maKép Reka reggeli szopi utan elkezdte piszkalgatni a mellbimbomat, gondoltam, hadd jatsszon. Ket ujjacskaja koze csippentette, eddig ok, mostanaban ugyis ez a slager, hogy az ujjait hasznalja. Csakhogy egy hirtelen elhatarozassal a szajaba akarta tenni, mintegy kilometeresre nyujtva ezzel. Na, ettol majd besz*rtamKép Pedig epp tegnap dicsekedtem valakinek, hogy eddig meg sem harapott.

Zulu,
megneztem csemeteidet, igazan szepek. Anna is milyen hajasbabaKép

Ilke,
Lili egy igazi kis tunder lehet. Hosies tunderKép

Viki,
igazad lehet cukorugyben. En a tejpornal tovabb nem szoktam olvasni oket, lehet, ezert nem tunt fel eddigKép

Panda,
probaltad esetleg nem anyatejjel higitani? Rekam nem szerette a fagyasztott izet, egyszeruen nem itta meg. HipertablazatKép Tudom, hogy nem epp ez a leghigienikusabb es legtudomanyosabb dolog, amit irok, de nalunk elofordult mar: pl. amikor grillcsirke volt ebedre, hetvegi egyuttes kajalas, akkor Rekat is odatettem etetoszekben az asztalhoz es az altalam megcsocsalt grillcsirkebol adtam neki a kezemmel egy-egy falatot. Rekanak izlett, de a ferjem teljesen kiakadt, micsoda gusztustalan dolog ezt csinalni az asztalnalKép Szerintem krumplival, vagy zoldseggel is lehet, egy-egy falat erejeig siman. Csak az ismerkedes kedveertKép
Gratula az acsorgashozKép Mi meg nem tartunk ott, csak fellabaskodunk, de az agyat mar lejjebbtettuk tegnap mi is.

Kryss, Eszter,
boldog mini-szulinapot a torpeknekKép

Kata007,
Dori egy tunemeny lehetKép Es remelem, orokmozgo isKép

Forti,
ezen mar en is filoztam, csak nem mertem mondani, pont ezert, nehogy sertodes legyen. Szerintem kisbabasoknak is macera ennyi mindent elolvasni, mikor idejuk alig, meg azert szamukra a hozzataplalas gyotrelmei, a maszas rejtelmei, a fogacsak kinjai meg igen tavoliak, nekik a kaki-szopi-alszik-sir problemak az aktualisak. Es epp emiatt sokszor nem is kapnak valaszt, aztan mar nekunk a mult jotekony homalya fedi ezeket a gyotrelmes elso heteketKép Es akinek meg van ideje kozulunk, az ugyis olvassa a masik topicot is, lattam.

Beszed ugyben ki hogy all? Nalunk kb. 2 hete vannak "mondatok", es most par napja kezdte meg csak el Reka a szotagismetleseket, olyan "ababa" es "ejeje" szinten. Persze, a "kkkkkh" rovabbra is tartja magat, parosulva egy kiados berregeshez-kopkodeshezKép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok,

hát ez a hét nem volt valami jó nálunk. Kedden voltunk úszni, ezért nem tudtam jönni, szerdán egész nap nem volt net, tegnap meg áram. Meg víz se, de hát ez nem befolyásolta a netet.

Elli nagyon élvezi az úszást. Jöv? héten megy a víz alá, kíváncsi vagyok, ez hogy fog neki tetszeni.

Bár ? még csak négy és fél hónapos, de egyre többet töröm a fejemet én is a hozzátápláláson. Szerintetek vegyek most süt?tököt például és fagyasszam le márciusig, vagy akkor már mindegy, az se friss és inkább kapjon bébiételt?
Én egyébként úgy tervezem, hogy f?zni fogok neki, amit csak lehet. Szerencsére a szüleim meg a nagymamám vidéken élnek, és ha nem is teljesen bio, amit termelnek, de legalább tudom honnan van,, milyen és kezelték-e valamivel. És ha igen, akkor legalább biztos lehetek benne, hogy kivárták azt az id?t, amit kell.
Sárgarépából még az ?sszel kiválasztottuk a szebbeket és elvermelték, hogy ha kell, akkor még jó legyen április környékén.
Ti amúgy milyen almát adtok a babáknak? Csak vesztek a boltban, vagy az is bio? Mert tartok t?le, hogy a házi almáink nem fognak kitartani március végéig, egyszer?en már most ráncosodnak, töpörödnek.
Képzeljétek el, Ellinek kint van egy foga, de fent és nem az els? metsz?fogak, hanem bal oldalon kb a harmadik. Ilyenr?l még nem is hallottam.

majd még jövök és íroka a bukásról, csak most megyek altatni.

macsek
Macsek
 


Szóval a bukásról.
Van itt kicsivel lejjebb egy másik topic, Ha a légzésfigyel? megszólal címmel. Na, azt akár én is irhattam volna. Annyi eltéréssel, hogy nálunk nem négyszer szólalt meg, hanem jóval többször.
Elli már az els? perct?l kezdve rengeteget bukott. Eleinte elhittem, amit a véd?n? mondott, hogy vannak babák, akik túleszik magukat és a felesleg jön vissza és az Ellinél is ez van. Aztán úgy hat hetes kora körül megszólalt el?ször a légzésfigyel?nk. És utána is, még jópárszor. Aztán már nem is hízott olyan szépen, mint eleinte. Mert az els? hónapban még kb 1 kilot, aztán már csak 600 grammot és utána meg 450-et.
Sokszor sugárba jött vissza bel?le a tejcsi, csattant egy nagyot a földön. Napjában 10-15* öltözött/öltözik ?, én egy kicsivel kevesebbszer.
A lényeg, hoyg elmentünk a Heim Pál kórházba mi is és ott kiderítették, hogy refluxa van, sok a sava. Kapott rá gyógyszert, amit nem is olyan egyszer? beadni neki, meg s?rít?t, amit szopás el?tt kell(ene) belediktálni. A gyógyszerszedés után még talán 3-4* riasztott a készülék, azóta semmi.A gyógyszert folyamatosan szedi, ez állítólag összehúzza a ygomorszájat és egy fél órával evés el?tt kell beadni. Ami egy igény szerint szpotatott babánál elég érdekes. De már kezdi megszokni szegénykém, hogy várnia kell.
És az összefüggés annyi, hogy alvás közben amikor jön vissza a kajcsi,( ami lehet, hogy ki sem jön a száján) megijed és nem vesz leveg?t. Aztán , ha ez aza állapot túl sokáig tart, akkor nem kezd magától újra leélegezni. Valami idegrendzseri fejletlenség miatt, azt hiszem.
Majd februar közepén-végén megyünk felülvizsgálatra. Az az igazság, hogy még mindig rengeteget bukik, ez nem sokat javult.

Hát, most ennyi a kisregény.
Én tudom, hogy ritka az ilyen, de azért jó tudni, hogy van ilyen is.

Bocs a kisregényért, lehet, hogy ment volna rövidebben is. Majd még jövök, mert van pár kérdésem is, csak most vár a házimunka.

macsek
macsek
 


hát az elõbb elszállt, amit írtam Kép Kép

szóval, megpróbálom ismét.

Sasha
Érdekelne ez a babafotózás, persze csak akkor adj róla bõvebb infót, ha nem tekinted Danit konkurenciának Kép Pedig már elképzeltem ahogy egy új bébihamit reklámoznak egymást maszatolva Kép

Forti
Szerinem nyugodtan jöhetnek ide a kisebb babásak is, márcsak a topic nevébõl kiindulva. Pl. nekem is jó esett volna, ha vannak tapasztaltabb mamik, ,hátha valamit tudok hasznosítani az általuk javasolak közül. Úgyhogy én egyáltalán nem vagyok ellene, gyertek csak pici baás mamik!

Nagyobb babás, még szoptató de már hozzátápláló mamik! Kép
Mit ajánlotok (ezt így írják?), mit lehet vinni innivalónak, ha megyünk valahová, ,mert ugye úton útfélen nem tudom elõkapkodni a cicit, ha szomjazik a gyerek. forralt, ,lehûtött vizet, vagy lehet mást is adni? Hallottam a mandarinlé forralt vízzel higítva, vagy cukor nélküli tea.

Continuin
Tegnap voltam a nõdokinál újabb adagot feliratni. Azt mondta, hogy a szoptatott babákra illetve a késõbbi babavállalás szempontjából nem kell aggódni, nem károsítja sem a babát, sem a mamát. Viszont valaki írta, hogy folyamatosan kell szedni még akkor is, ha vérzés van, vagyis megjön. A folyamatos szedés igaz (erre utal a nev is a gyógyszernek), de míg szedi vki, addig nincs menszesz. Viszont szoptatás abbahagyása után át kell térni más fogamzásgátló módszerre, mert már nem nyújt elég védelmet a C.

Macsek
elli biztosan fogja szeretni a víz alatt is, ha szereti a vizet. Dani is nagyon ügyes volt, az elsõ merülésnél csak meglepõdve jött fel a víz alól, de semmi sírás vagy ilyesmi. Majd ha már többször merültetek, akkor nézd meg Te is a víz alatt, annyira cuki lesz! Én is megnéztem Danit, nyitva a kis szemes és teker mint a 7karika! Mintha a víz alá született volna.
Pont jókor kezdtétek, mert a nagyobb babák már tartanak kicsit a víztõl, nem szívesen merülnek és többet is sírnak.
A lényeg, hogy mindig csak annyit szabad csinálni, amennyit a baba akar + minél elõbb kezdi el a vízzel való ismrekedést, annál könnyebben meg neki mnden.

Megkérdeztem az oktató csajszinkat, hogy ha elmúlikl a búvárreflex, akkor hogy lesz a víz alá merülés. Azt mondta, hogy ez annyira berögzül, hogy nem vesz a vízbe való merülésnél levegõt, hogy így is marad, nem nyelnek vizet. Hová jártok és mióta?

Ma csináltam gyümölcsös anyatejberizst! Riszt megpároltam, bele alma-banán-mandarin leve + pici vaj (nem margarin!) és anyatej. ezt jól összemixeltem botmixelõvel és kész. Dani úgy ette, hogy mééég! ez volt ma délelõtt és délután is ezt fogja kapni.

na pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Gumicukor!

Vasárnap lesz a fotózás az Orczy kertben a fõépületben. Barbie stúdió vagy mifene! 12-14-ig!

sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok

Gumicukor

Az én írásom is elszállt....Kép

Pedig pont most akartam írni, hogy mennyire kevés idõm van. De közben elaludt a Manó, úgyhogy megpróbálom reprodukálni.

Boldog félévességet Patricknak és Rebeccanak!Kép

Forti,Áfonya

Én veletek értek egyet, miszerint tényleg nem ugyanazok a dolgok foglalkoztatják a 6 hetes és az 5 hónapos babás anyukákat.Kép És egyre kevesebb idõm van, ahogy nõ Emília egyre több foglalkozást követel magánakKép. Úgyhogy bevallom gyakran átugrom a picibabás írásokat, de ha van idõm és tudok persze segítek. Szerintem valahogy úgy kellett volna a topik határát kijelölni, hogy Babák 4 hónapig,( az elsõ napok hetek helyett) és ezt meg babák 4 és 1o hónap közt vagy ilyesmi. És akkor a Frissbõl mehetnének a 4 hónapigba onnan meg ide, folyamatosan. Mi a véleményetek?
Persze egyáltalán nem zavar hogy itt vannak, üdv nekik, csak nem hiszem, hogy sok idõm lesz hozzájuk is szólni, önzõ disznó módon örülök, ha a saját kérdéseimet sikerül feltenni.Kép

Beszti

Együttérzésem Nátánnal kapcsolatban,tudod pont igy éreztem tegnap, mikor éjjel 3szor kelt a lányom. Nem mindig enni, csak nyugtalan volt. És persze nem lehet sokáig haragudni rájuk hisz nem direktKép csinálják. Emília 2 hete gyötör és nem tudom hogy fogom megszokni, mert nappal nem tudok aludni.Kép

Panda

Remélem nálunk ez az éjjeli kajálás nem fog néhány hétnél tovább tartani.Kép
Nem a kanállal van baja a pici fiadnak? Próbáld meg az ujjadat a hamiba mártani és úgy kóstoltani.Kép Vagy nálunk még az is mûködött, persze szerencsém volt mert pont karácsonyi szünet volt és Apa itthon volt, úgyhogy Apa adta neki a pürét. Rólam mindig a cici jutott eszébe és úgy nézett rám, mintha meghibbantam volna, hogy egy mûanyag izét dugok a szájába a meleg cici helyett...Szóval Apától elfogadta a kis büdös.Aztán meg rájött lassan, hogy nem is olyan rosszak ezek a hamik, nemcsak a tejci lehet finom.Kép

Lányok

Nekem is van egy csomag Konakion....


Kata007

Dórika elmagyarázhatná Emíliának, hogy a "sós" hamik is finomak...KépNem szeretnék majd a húsos kajákba is almát meg banaánt keverni, pedig lehet, hogy kénytelen leszek...Kép

Ilke

Gratulálok a fogacskákhoz!Kép
Még mi is fogatlanul vigyorgunk...
Neked meg a párodnak jobbulást!


puszi
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!
Ma megpróbáltam beletuszkolni a Petrába három kanál almalevet péppel együtt. Ez szó szerint tuszkolás volt de nyelte csak közben fintorgott.

Zsani
A Juli már szopizik napközben is? Képzeld el a Petra két napja nem akar szopizni. Reggel és este oké, mikor félálomban van. De napközben csak vigyorog rám, kapargatja a mellemet, megfogja a láncomat szóval minden mással foglalkozik ami nem az evés. A foga szerintem nem fáj mert teljesen jókedvü, nem nyügizik. Nekem meg már akkora a mellem mint egy ház és reggel meg ágyat is kellett húznom. Most azt csinálom, hogy kifejem és pohárból megitatom vele. Ez most eléggé tetszik neki. Van valami tanácsod?
Ez az oltás tényleg nehéz döntés. A Petrát meg vinném közösségbe mert szeretném ha újra elkezdenénk járni úszni.

Djeszter, Gumicukor, Mona
Mi azért voltunk a MÁV kórházba mert a Petra koraszülött volt. És így kellett menni 6 hetesen, 3 hónaposan, 6 hónaposan és még lesz egy 1 éves korában. Ilyenkor van vérvétel, hasi és koponya UH. Különben nincs semmi baja ez csak olyan ellenörzés.

Djeszter nem felejtettelek el csak én kb 2 nappal le vagyok maradva. Nem tudom, hogy ti hogyan tudjátok mindig elolvasni a napi termést. Különben kihez jártok? Nekünk a Dr. Szentpéteri doktornõ az orvosunk. Marci most van még besárgulva vagy születés után volt?

Ilke
Örülök, hogy Lili már így eszi az almát. Lehet, hogy egyszer mi is eljutunk ide. Jövõ héten majd megkérdezem a védõnõtõl, hogy mivel próbálkozzam. Szerencsére én jó fogtam ki, rendes nagyon.
Nálunk az alvással nincsen gond, este 21-kor szokott lefeküdni de sokszor nem bírja ki és már elalszik 20-kor. Reggel 6-7 között kel fel és utána szopi és visszaalszik. A tejpépet azóta nem adtam neki. Az a baj, hogy elég rosszakat írtok róla és én eléggé befolyásolható vagyok mert a legjobbat szeretném a Petrának. Persze azért fogok neki adni csak nem mindennap.
Várom már a találkozót. Remélem most össze fog jönni.

Köszönöm az együttérzést mindenkinek a vérvétellel kapcsolatban. Szerintem õ már el is felejtette csak én nem, olyan kis lila most ott a buksija.

Judy
Én sem szeretek sehova sem menni nélküle. A Petra jól viselte a keresztelõt, nem volt semmi baj vigyorgott a papra. Akkor volt 4 hónapos.

Judy, Nyuszi
Nekem sem javasolta a doktornõ az agyhártyagyulladás elleni oltást. Én is gondolkozom még rajta. Nem tudom, hogy beadassam –e.

Gumicukor
Köszi a kaja tippeket majd megpróbálom.
Úszás: Tudom, hogy kimaradt egy hónap az úszásból de azóta minden héten egyszer együtt fürdünk és csinálom a feladatokat, hogy nehogy elszokjon tõle. Hát a merülés az elég muris mert más a hasa súrolja a kád alját. Ti, hogy csináltatok róla a víz alatt fényképet? Mi úgy, hogy árulnak tasakot direkt fényképezéshez és a sima hagyományos gépet tettük bele, a férjem meg búvárszemüvegbe. Sajnos nem lett a legjobb.
Evés: Én a cipelõjébe szoktam tenni a Petrát és ott ettetném ha enne mert ott nincs ülõ helyzetben. Én sem veszek neki hintát addig amíg nem tud ülni.
Irigyellek a mozi miatt. Mi amióta meg van a Petra még sehol nem voltunk nélküle. Azért egy moziba nagyon szívesen elmennék. Mi régen nagyon sokat jártunk moziba, szinte minden filmet megnéztünk mert olyan helyen dolgoztam. Csak nálunk az a gond, hogy mindenki elég messze lakik és így körülményes lenne elmenni. Marad a téka.

Áfonya
Mennyi az a sok tej mert én kb fél litert iszom meg egy nap. (egy bögre reggel és egy este)

Viki
Rendben van minden most. Régebben õ is volt vérszegény de kapott vasat és most már teljesen jó volt a vérkép. Az volt a baj, hogy neki a fején sem látszott a vénája.
Üres petezsák: mikor nekem ez volt akkor a terhességi teszten kívül nem tudtam, hogy terhes vagyok. Nem feszült a mellem és hányingerem sem volt, sõt véreztem is egy kicsit. Nekem a 9 héten derült ki. A többi terhességemmel hányingerem is volt és hánytam is rendesen.

Mona
Sajnálom, hogy veled is megtörtént.

Nyuszi
Én is megpróbáltam, hogy az ujjamat tettem bele a kajába és azt szopizta le a Petra. Legalább így az ízét megérezte.

Kata007
Gratulálok Dórinak a mászáshoz!!
Neked nem piszkálja Dóri a fülbevalóját? A Petra most találta meg, hiába veszem el a kezét egy perc múlva újból a fülénél matat. Egyik nap is a kis ujját beledugta és nem tudta kihúzni. Lehet, hogy kellene vennem másikat. Kis karika, de tényleg kicsi a Petra ujja meg még kisebb. Dórinak milyen van? Milyet érdemes venni? Én a bedugosat sem tartom jónak mert 1. megszúrhatja a háta, 2. ha valahogy leesik akkor beveszi a szájába.

Parazita
Nem emlékszem te szoptatsz még? Mert nekem nem ajánlotta a doktornõ, hogy szedjek szoptatás alatt gyógyszert mert azt mondta akár milyen kicsi hormont tartalmaz akkor is bejut a babába pláne, hogy lány. Inkább én lemondtam róla.

Csics
Örülök, hogy tetszik a suli.

Nyuszi
Próbáld meg, hogy elalvás elõtt adsz neki fõzeléket és tejcsit is, hogy nagyon jóllakjon és akkor biztos nem ébred fel éjszaka. Különben mikor felébred akkor elkezd sírni? Mert nálunk az volt, hogy nem sírt csak mozgolódott meg matatott és én otthagytam és akkor 5 perc múlva visszaaludt és most már egyáltalán nem kel fel. Biztos, hogy ilyenkor éhes?

Tüni
Én tanultam operációkutatást. Most vizsgáztam belõle és sikerült. Az túlzás, hogy értem mert csak vizsgázni mentem, suliba nem jártam. Én könyvbõl próbáltam megtanulni. Hát elég hülyeség. Melyik részt nem érted? Megpróbálhatok segiteni.

Sasha
Nem gondoltál arra, hogy ha terhes leszel akkor megváltozik a hormonok miatt a tej íze? Nekem ezt a védõnõ mondta. Meg lehet, hogy akkor kevesebb is lenne. Én megvárom azt mikor már a Petra nem szopizik.

Kicsit hosszú lett csak én mindig kimásolom a Wordbe és mikor van idõm akkor olvasom és írom a hozzászólásokat. Utána meg visszamásolom.

Ági és Petra
petra2
 
 


Szisztok!

Egy olyan kérdésem lenne a légzésfigyelõvel kapcsolatban, hogy járt már valaki ugy, hogy a kicsi lemászott róla és azért sípól. Mi állandóan igy járunk, hogy bekapcsolom 1óra múlva meg sípol mert a gyerek nincs rajta. Lehet, hogy rosszul raktam az ágyába? Kérlek segítsetek.

Ja ma elõször mazsola megfordult a hátáról a hasára. Tegnap kérdeztem a védõnõt, hogy mikor kell megfordulnia és õ azt mondta, hogy elég változó de álltalában olyan 6-7 hetes kortól. Na mi pont ma vagyunk 4hetesek és ma fordultunk meg elöszõr. Annyira örültem neki.

Vissza térve arra a témára, hogy még túl fiatal kismamik vagyunk ahoz, hogy ezt a tópikot használuk. Én nagyon örülök annak, hogy ilyen jó tanácsokat kapot itt olyanoktól akik már túl vannak ezen az idõn és segíteni tudnak nekünk. Nagyon sok jó tanácsot hallottam és meg is fogdtam. De ha velem egyidõs kismamákkal beszélgetnénk akkor csak a saját tapasztalatok lennének mindenféle tanács nélkül. Én akkor is maradni fogok ebbe a topikba márcsak azért is mert itt vannak azok is akik a frissbe is voltak.

Na bocs, hogy ilyen hosszú lettem
sziasztok
Andy és a ma 4hetes Márk
andy78
 
 


Sziasztok!

Szeretnék bejelentkezni hozzátok, igaz páran biztosan emlékeznek rám

Heni vagyok, Körmendrõl.
Kislányom Dorina 1 hetes, fiam Bence 26 hónapos.

Szeretnénk a táblázatba is bekerülni.

Két kérdésem lenne:
Meddig normális a szülés után a vérzés, és meddig a gáttáji
fájdalom. Ugyanis az ülés még most is nehézkes.

Egyenlõre ennyi.

Heni és Dorina, Bence
heni1979
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?