Új privát üzeneted érkezett!

főzelék mehet vacsira?
kerekpocak
 
 


Szerintem simán. Mi ebben a korban este olyan Holle pépet ettünk táppal, de délben és délután főzelék volt (Juli5x evett és eszik most is).

Klári
Kép
ganti
 
 


dél körül és du samu is főzeléket eszik. holle pép +táp vagy tejpép mi a küönbség? samu is azt eszik este. kb ugyanaz nem?
kerekpocak
 
 

 
 

nem tudom milyen tejpépet adsz Samunak de azokban általában van egy kis cukor, tápszerben csak tejcukor a holle meg teljesen natúr, se íze se bűze :lol: Olyan mintha rendes rizst (vagy kölest, stb) tennél hozzá, csak pehely formában van és bio (már ha ezt elhisszük :? )

szóval ha 2x kap főzeléket akkor 3-szor sztem nem kell. Viszont ha natúr tejpépet adsz neki esetleg egy icipici banánt turmixolj hozzá néha, az mégsem csak íz hanem igazi. Hátha ízlik neki!

Klári
Kép
ganti
 
 


sziasztok!
most csak gyorsan bekukk!

Samu a hintán nagyon cuki!! almával meg olyan nagyfiú!!! nagyon cuki!
Lizus ahogy dumál!!! csúcs!
és nagylány Niki fantasztikus! Tortás képek nagyon jók!!!

Kata: +++++++++++++++++++++++++++++++++ a görcsögnek: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Barnuskának nagy puszik!

Panni jobbulást!

Zsóka, én is rosszul olvastam a szülésnapot :oops: :roll: :wink:

Klári, én is örülni fogok a táblázatnak!!

Doma nagyfiú nagyon boldog 5. hónapot!!!

Edusék, hol vagytok?
Nóri nektek is nagy puszi!
Mircike, Mikró szintén.

Mi jól vagyunk csak benne vagyunk a nagy pakolásban, majd jövök!

pussz
mangó
 
 


DOMÁNAK BOLDOG 5. HÓFORDULÓT!!

angéla: jó pakolást nektek!!!

klári: dmes tejpép nincs benne se glutén, se cukor. nagyon szereti.
na? mit gondolsz?
kerekpocak
 
 


akkor bizti tök jó! Hát még ha szereti!! Félre ne értsd, nem gondolom hogy az a tökéletes ahogy én csinálom (állandóan kétségeim vannak :shock: ), és nem csak egyféle módszer van ahogy a babákat etetni kell!!! Nekünk a holle bevált (dm nincs is a közelben :lol: ), azért írtam azt.

Inkább csak felháborodok néha azon mikor a boltban már a babakajákban van egy csomó olyan anyag, ami nem kéne hogy legyen(cukor, mesterséges színezékek, ízesítők...). És általában a márkásabb cuccokban.

Lányok nem találom a táblázatomat, azt gyanítom hogy a férjem egyszerűen kidobta mert már úgyse kell (1 éves korig volt). Még keresem remélem meglesz. Előre is bocsi hogy ígérgetek és nem bizti hogy tartani tudom :oops: :oops: :oops: :oops:

Klári

Klári
Kép
ganti
 
 


MARCSI NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT SZÜLINAPODRA! (ÍGY UTÓLAG IS) :D :D

BOLDOG 5. HÓFORDULÓT DOMÁNAK!!!!!!!!!!!!! :D :D

(Anzsi, hogy te mennyire naprakész vagy??!!Eszméletlen! 8) :wink: )

Születésnapot ünneplő kicsi Niki nagyon édes!!!!!!!!!!!!!És én is kedvet kaptam a csokitortához!!!!!!!!!!!!! :D :D Sok boldogságot még1x!!!!!!!!!!!! :D (Reni, írtam..)

Hintázó, és nagypapi ölében almát csócsálgató Samu is szokás szerint tündér!!!!!!!!!!!!! :D :D (és sztem is jóképű a nagypapi is+ :oops: :oops: 8) )

Lizu imádnivalóan gyönyörű! :D :D És hess azoknak a fránya görcsöknek! :evil: :evil: Gratu DAnnahoz, nagyon ügyik vagytok!!!!!!! :D és kalappal, h csak jó, bizató dolgokat mondjon! :D

Klári, tök jó, h ilyen gyakran jössz!!!!!!!!!!!!! :D

Mindenkinek pusszok, vigyázzatok Magatokra! :D

köszönjük a hiányolást!

Bendéről felvételt kérünk SOS!!! 8) :wink:

Minden kismanónak hatalmas pusszokat!!!!!!!!!!!!!!! :D :D
mazsolák
 
 


ja Julcsi, még röviden.., a szomszéd kisfiú is hajlamos az ekcémára, és ő sem ehet tejes cuccokat, ők még most is ( 3 éves) tej helyett Sinlac-ot isznak, csak hígabban készíti el az anyukája. Bnőm mondja, amint tejes dolgot kap a kissrác előjönnek a kiütések... Sajna, és kitartást a fogacskákhoz! :evil: :? :)

Panni Neked is jobbulást!!!!!!!!!!!!! :D (Lassan itt lesz május... :oops: 8) :wink: )
mazsolák
 
 


sziasztok,

végre ide jutottam, de csak gyorsan, mert ittragadok, ha mindenre reagálok.

először is:

Gyönyörüü csokitortás-maszatos Nikinek boldog szülinapot !!
látom jól sikerült a buli, még jó, h. Niki meggyógyult !!

és most a pasik, nagyság szerint:
Bendének boldog 4-et, Domának boldog 5-öst, Samunak pedig boldog 7-est kívánok !![/size]

és nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket. Laurától azt kaptam ajiba, h. átaludta hosszú idő óta megint az éjszakát, jó volt az időzítése pont szülinapomra.
úgy látszik az éjszakai vizitatós, no kaja balhé megtette a hatását,remélem tartja is ezt, nem kiabálom el.

Zsófi, almás-hintás képek haláliak !
én azóta sem raktam fel a mi hintásainkat, ma is voltunk, Laurát alig lehet kiszedni belőle.

igen, ezt úgy hívják pótlás, amit csinálsz, de mi vele a baj? már 7 hónapos Samu, nem 2, de ha akkor kéne pótlást adni, az sem gáz. {bár én is presztízskérdést csináltam belőle, h. Laura félévig csak szopizzon}
amúgy ez egy ördögi kör tejapasztásra {nekem egy idő után így nem lett elég estére}: úgy érzed éhes még :arrow: pótlást adsz :arrow: kevesebbet szopik :arrow: még kevesebb lesz a tejed :arrow: még több pótlás.. blablabla.. de a lényeg szerintem, h. jóllakjon, v. így v. úgy.

a főzelékevést fürdetés előtt tervezitek? v. hogy?

amúgy szerintem a köv. lépés, h. a déli gyümi meg főzi + szopiból csak gyümi meg főzi lesz szopi nélkül, nálunk legalábbis így volt.

nekem a tejpéppel annyi a bajom, illetve én azért nem adok, hanem Sinlacozunk, mert tejszármazék van benne. igen tudom, módosított, de amit Klári is írt, h. mindenre ráírják, h. x idős kortól adható, és olyanok is vannak benne, ami az én véleményem szerint tiltólistások a baba bizonyos koráig.

Zsóka, glutén: nekünk a doki azt mondta, h. 7 hós kortól kifejezetten terhelni kell őket gluténnel, h. ha lisztérzékenyek, minél előbb kiderüljön. {kivéve, ha van lisztérzékeny a családban}. mert ha később derül ki a lisztérzékenység, akkor fúúúú, ha jól emlékszem törpenövés meg mittomén mi lehet a vége. de erre már nem emlékszem pontosan. szóval mi "lisztként" 7 gabonásozunk, meg néha kenyérfalatkákat kap Laura.

Reni, h. sikerült a kiállítás?

Panni, jobbulást neked !! remélem nem kapja el Márk !

Julcsi, ez a Milupa-téma miben különbözik a Sinlac-tól?
tejérzékenység.. :cry: :(

múltkor kérdezted a sózást: én nemigen sózok, sőt egyáltalán nem. viszont a kölesgolyó az nálunk is nagy kedvenc, az sós, meg a bolti babakajákban is tuti van. én beérem annyival, bár Apája szerint egy hangyányi sót tegyek mindenbe, h. megszokja az ilyesmi ízeket.
Klárival szintén zenész, én úgy gondolom ráérek minden müüszarral, pl. én nem teáztatok, meg gyümölcsleveztetek, tejpépezek, meg ilyesmi. épp elég lesz a bölcsiben majd amiket kap. pl. cukros tea.. :(


ja vettünk etetőszéket, majd teszek fel erről is képet alkalomadtán, ma fel is avattuk. Laura úgy trónolt benne, tényleg mint vmi trónszékben a királynő, nagyon élvezte. az ülést amúgy folyamatosan gyakorolja, bár még nem az igazi, de haladunk :)
mondanom sem kell, h. első alkalom után hogy nézett ki a szék. :lol: amúgy rettentő rossz evő Laura, pontosabban nem köti le a kaja. időpazarlásnak tartja. hiába éhes, két falat után már menne, nem bír egy helyben ülni. én lekötöm így-úgy játékokkal, akkor eszik vmicskét, de kész müüvészet belediktálni a kaját, még a kedvenceit is farkaséhesen.


Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Kata, oroszlánnézegetős Lizu cukorborsó !! :lol:

ja, már többször akartam írni, h. ne siettesd az időt, amíg kicsi volt Laura én is szerettem volna, ha már ezt-azt csinál, most meg néha visszasírom, h de jó lenne néha 1-1 nap pihiképpen, amikor csak fekszik a játszószőnyegén és plüssállatkákat nézeget.. :lol:
nekem meg nem kell külön logisztikai trükköket bevetnem pl. h. el tudjak menni pisilni v. meg tudjak reggelizni úgy, h. nem másznak a tányéromba. stb.. :wink:

Edus, jól vagy? látom nincs sok időd írni magadról- magatokról, csak másnak reagálni. pocaklakóról nagyon cukik a fotók, mindig rácsodálkozom, h. olyan aranyos, h. pár centisek még, és micsoda emberkeformájuk van már.
mazsolák2 is rég írt már. mindig megmosolyogtam az írásait, aztán most meg eltüünt.

Mangó, kitartást a költözéshez !! fúúú.. remélem egyszerüübb lesz, mint a miénk.
jó múltkorában írtad,h kiruccantatok apával asszem Sopronba. mit szólt Bende a környezetváltozáshoz?? mármint alvás-nyügi szempontból?

majd jövök még

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Szia Marcsi, tök jó, h jelentkeztél! :D :D köszönöm, most már kezdek alakulgatni, rókák kerülnek, már a szagok sem annyira zavarnak, még a kaja, ami kényes pont, h "mit is egyek..." Igazad van,h most nem sokat írtam magunkról, mert mindig időhiányban szenvedek, így első körben gyorsan reagálok, aztán mire odajutnék, h írjak magunkról, vmi történik... :oops: :roll: 8)
Fiúk egyre nagyobbak, nőnek mint a gomba, sajna most Zsigunak vol egy kis megfázása, apájától elkapta, de úgy tűnik, kezd már kijönni belőle. Zsombor is egyre többet tud, hiszem másolja a bátyját ezerrel. Úgy tűnik 3 hónapot pótol be egybe, 2 hete 4 foga jött egyszerre, most meg 2. Eddig alig volt foga, most meg szinte "fehér" a szája, ha teli szájjal rötyög. Itt sétálni nem igazán lehet, mert hiába süt a nap, nagyon fúj a szél.... :? 8)

Na még egy kis gyerekszáj Zsigutól. 8) :wink: :lol:
Zs:Anya, mit csinál a baba odabent?
É: Alszik.
Zs: Van ott bent is ágy neki??!!!
Annyira édes volt.

Na rohanok vacsorát melegíteni. Mindenkinek pusszok. :D :D
Zsókáék is eltűntek. (Ma a két "függönk" sem volt aktívista... 8) ) Timcsiék is úgy eltűntek, h csak na... :shock: :roll: :oops: :?

Na ha tudok, még jövök. :)
mazsolák
 
 


én igenis írtam. max nem túl sokat :lol: :lol:

este: szopizott 180at és aztán benyomott 60 avokádós banánt.. :shock: :lol: :lol:
rizspép elnapolva.
kerekpocak
 
 


Zsófi, igazad van!!! :lol: :lol: :lol:

Rizspép témához nem tudok szólni, ill. én a Holle termékekről is csak itt, tőletek hallottam. Marcsiékhoz hasonlóan Nekünk a drnő a Sinlacot javasolta, és ezt adtam 1 éves korig, Zsigunál több is volt talán, most meg, ha hozok ki, akkor van, ha nem, akkor sajna nincs (receptköteles..). Zsigunak azért kellett, mert Laurához hasonlóan nem az "elvárt ütem" szerint hízott: 6 hós korától adtam neki, Zsombesz viszont nagyon bukott, neki kezdeten nagyon sűrűn kellett adnom, és csak 10-20ml szopi előtt, aztán talán neki is 6 hós kora óta, mint pép is adom. Na én ennyit tudok/tudtam eme témához szólni. Én is inkább főzők, de ha utazunk, v úgy alakul, akkor ott a konzerv..., ill a milupa gyümölcspépjét szeretjük még. :D Kifli, ropi nálunk si volt kb 7-8 hótól, amikor már volt foguk. Zsobmor is szereti enni nyersen a répát, uborkát, almát, meg az összes gyümit. Zsigu néha még krumplit is kér, ha főzök. Na most én is jó sokat írtam magunkról... :oops: 8) :wink:

na jó éjt, pusszok, nem tudom, tudok-e még jönni.

Kata, mizujs Lizussal??!!és köszönjük a citromos javaslatot, ha tudsz még hasonlót, akkor írj. pl egészséges -e nyersen krumplit enni, jó nem sokat, csak 3-4 harapás...

pusszok:e
mazsolák
 
 


sziasztok!

Klári,
igen azért is óckodom ilyen vaníliás alma cucctól (bár hipp) mert most is HA tápszert eszik Lizus.
szóval marad a HA verzió...
ja amúgy lehidaltam amikor láttam az epres tejpépet 4 hótól :shock: :shock: :shock: :shock: amikor az eperrel aztán télleg az van h minél később..... nemértem.

Marcsi,
ezt a Sinlacot annyiszor hallottam már de foggalmam sincs mi ez??
csak receptre lehet kapni????
ez hipoallergén?? vagy mi??

szentimentalizmus nyit
amúgy én sem siettetem az időt, csakis egy valami miatt: ez pedig hogy lássam már hogy az én kis drágám hogyan fejlődik.... :roll: :?
tudod, nekünk aztán már igazán sok mindent mondtak.......
de még ilyenkor is azért eszembe jut h hamar elszáll az idő és élvezem a pillanatot! :lol: :lol:
szentimentalizmus vége.

na Edus most olvasom soraidban h a sinlac receptköteles...
oké. :wink:
majd úgyis hívom dokinénit már rég látta Lizut, átbeszélem vele a dolgokat.........

krumpliról nem tudok semmit :?
ez a citrom is csak Zsófi miatt ugrott be :wink:

Edus jó h írtál, du. már épp gondoltam hgy dobok egy privit mi van felétek??!! :lol: :lol: :lol: :lol:
pussz a picipocaknak aki egyre nagyobb lesz! :lol: :lol:

épp ma rendezgettem a terhes-papírjaimat... jaaaaaajjjjjj olyan mintha ezer éve lett volna!!! :roll: :roll: :roll:
de olyan jó volt!!!! :lol: :lol: :lol:
(és felhőtlen is egészen aug. 7-ig. de akkor is imádtam a pocakot! úgy hiányzik még mindig néha! :roll: bár én őrület h mennyire tudok ragaszkodni múltbéli kellemes élményekhez!! :roll: )

na nemtom mi van, de ez elég érzelgős lett :lol:

Zsóka? gondolom hatalmasat sétáltatok/játszóztatok ma? :roll:

holnap állítólag 20 fok lesz :?: :?: :!: :!: :lol: :lol:
Lizut ma 25 percig napoztattam és kicsit lekapta :oops: :oops: :oops:
kis pirospofi lett :P

pusszok!!!
lmkata
 
 


rizspép vs. avokádó+banán teszt

rizspéppel 8-7ig
avokádóval 8-5ig bírta..... hmmm

ma teszek egy főzelékes kísérletet is.

(marcsi előbb szopizik, aztán eszik + cuccost, így a tej mennyiség nem csökken- sztem?nem?)

nem akarom még elkiabálni, de mintha mintha nagyon nagyon kezdetlegesen egyelőre tudna ici-picit kúszogatni.. na majd délután nézem. viszont hasra definitely tud és forog is!
kerekpocak
 
 


francokat hasra, azt már ezer éve tud.

HÁTÁRA
!!!!!!!!, na!
kerekpocak
 
 


Marcsi: vagyok, vagyok, vagyok. Koszi a hianyolast.

Megvagyok, most mar egyre jobban. Ugyan kohogok meg, de nem kell kivenni a tudomet :wink: . Ugye ha feloltoztem volna rendesen, elkerulheto lett volna ez a betegseg. De hat ferfibol vagyok 8) .

Szoktalak am olvasni Titeket, csak most a munkahelyen sok a melo, es mind hataridos. (Ez a kulonbseg a munkaink kozott: a Tietek nem hataridos :lol: , leszamitva, ha a gyerek ehes es meg nincs kesz a kaja, nem cserelsz pelenkat idoben...)

Hetvegen vettunk egy autot (termeszetesen jobb kormanyos), azzal megyunk haza aprilisban. Hosszu ut lesz, de majd csak kibirjak a skacok.

Mostansag tenyleg megcsappant a hozzaszolasok szama. Mindenkinek biztos egyre aktivabb a gyermeke(i), es kevesebb idot enged(nek) gep elott ulni.
:arrow: Mircike Irjak levelet a fonokodnek (is), hogy engedjen mar aktivabb kozremukodest ebben a tarsadalmilag ( :arrow: "Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozó társkutató" by CsillikSzilvi) is fontos topikban :?: :wink: :wink: :wink:

Paramama: lassan johet a pacalporkolt szerintem. Csak ne feledd egy kicsit ledaralni/turmixolni. :wink:

Kata: gorcsoknek :twisted: :twisted: :twisted:

Tobbieknek csok.

Imi

Kép
Kép
Kép
mazsolák2
 
 


[quote="mazsolák"] írta:mazsolákZsigunak azért kellett, mert Laurához hasonlóan nem az "elvárt ütem" szerint hízott:

:lol: :lol:
ez annyira telitalálat volt ! elvárt ütem ! :lol: :lol:

te jó isten ! 4 fogacska !! puszik kicsi zs-nek !

de jó, h. a büüvös 12 héttel elmúltak a rókák meg az émelygések is !! nálam szerencsére kimaradt anno a hányinger, én nem tudom h. lehet az állandó rosszullétet bírni.. :?

Kata, nem tudom, h. receptköteles-e a Sinlac, mi arra íratjuk legalábbis, mert úgy olcsóbb. 3000 pénz helyett asszem olyan 1200 körül van így. elvileg nem tápszer, mert kizárólagos táplálásra nem alkalmas, csak kiegészítésnek. tej és gluténmentes, szerintem hipoallergén is. :?: :?:
lefényképeztem neked :)

amúgy nagyon fincsi, ahogy Edus is írta, lehet gyümivel is, mint vmi pépet, meg simán itatni is anyatej mellé. {mi ez utóbbit csináljuk}, kezdetben meg csak gyümölccsel adtam. mostmár Holle kölespépet adok gyümivel v. 7 gabonást, ezt nem.

Kép

Zsófi, igen így logikus, csak azért kérdeztem, h. nem ébred-e fel teljesen a kanalazásból + nem lesz nyakig maszatos? :D
legalábbis Laura tuti így nézne ki.. :)

és 5-kor vissza tudott még aludni?

és akkor az ígért képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


jaj de nagyon édes!!!!!!!!!!!!!!!!!
mi az h nem ül??? hihetetlenül jól ül!! etetőszék, hogy válik be?
és micsoda kiscipő!!

hogy visszaaludt e nemtom, mert én ingen :) :) bár csak kb 15-20 percre. de amikor 7kor bementem hozzá fent volt.

próbáljak sinlacot adni neki kiegészítésnek?? a rizspépet samu pohárból megitta :) :) legurítottam neki hehehe és nem is lett maszatos. amúgy meg samu totál éberen szokott lefeküdni, 10 percig beszélget majd alszik.

imianyu: de jó h jobban vagy!! legközelebb tessék rendesen felöltözni!

GRATULA AZ AUTÓHOZ!!! edu is végigüli a több ezer kmert? nem lesz neki durva? mondjuk ti belevaló kis család vagytok, lehet h meg se kottyan!

edukám most h férjurad meggyógyult itt az ideje h megint te legyél kényeztetve!!!

kata: szentimenanya :9 :) hogy telnek az éjszakák?

zsóka?? timi??
mircike?? panni?? nóri?? julcsi??

where is everybody????
kerekpocak
 
 


Imi, de jó, h. jobban vagy, csak most látom, h. írtál, mert egyszerre pötyögtünk előtte.
fúúú, jobbkormányos autó.. ! milyen balkézzel sebességet váltani? v. nem ott van u.úgy középen a sebváltó?

Zsófi, Laura is ébren megy aludni, de már olyan hétmérföldes nézéssel.. :lol: csak ha főzelékeznénk fürdés után, tuti, h ebből a kómás félálomból felriadna éberebb stádiumba. de az tök jó, h. Samu nem.

ülni Laura így ültetve elvan, de magától nem ül még "rendesen" előrenyújtott lábakkal a földön.
támaszkodik oldalt v. előre, próbálkozik, de még nem az igazi, v. Z-ülésben nyomja. plusz most a térdelés-ülést forszírozza nagyon, szóval térdel és beül a lábai közé.

etetőszék bejönni látszik, bár tanulgatjuk még.. Laura fokozott játékkal való lekötése itt is u.úgy szükségeltetik még azért a "rendes" evéshez. :wink:

M.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Kata, mikor is mentek a Dévény Annához?
lusta vagyok visszapörgetni.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok!!

Megvagyunk, csak most, hogy ilyen szupi az idő, sokat csatangolunk, ha meg itthon vagyunk, nem bírok Marcival, állandóan a nyomában kell járnom, mert mindig valami csínytevésen jár az esze. Azzal, hogy már bárhová eljut ahova akar, kicsit megnehezíti az életünket (persze ez legyen a legnagyobb problémánk).

Laura nagyon-nagyon helyes kiscsaj, az a szerkó meg haláli :wink: . Etetőszék tuti :wink: .

Niki első szülinapja látom jól sikerült. Szokás szerint bombázó volt a csaj.

Lizacicus nagyon édes ahogy nézelődik Noémi kezében. :)
Pénteken mentek Dévényhez, nem?

Kaja: én nem adok főzeléket este marcinak, mert nagyon szomjas tőle és kétóránként ébred inni :? . Holle köles/babamüzli/rizspépet kap vacsira.

puszi, még próbálok jönni...
(köszi a hiányolást)

KépKép
logi
 
 


Ja, még annyit akartam, hogy nekem ez a zsiványság tök új dolog, Bori egy áldott jó gyerek volt, nem kellett soha a nyomában járni. Szóval most edződöm... :D
logi
 
 


Engem csak most engedett be a babanet, most meg már rohannom kell. :evil: :evil: :evil:
Olvasni még nem tudtalak titeket! Csak Laurát csodáltam meg!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon édes a hintázós kisnagylány!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Pusszok, még megpróbálok jönni, "ha bejutok". :roll: :roll: :oops: 8)
mazsolák
 
 


Zsóka, én kezdtem Zsivány1 kategóriával, most a turbó változatot kaptam. Hát nem tudom, mi következik ezek után???!! :shock: :roll: :oops: 8) :wink: (valszeg nekem meg az lenne a fura, ha elülnének 2 percig a popsijukon. ja és minden csibészség után rám mosolyognak, akkor hogyan haragudjak meg rájuk??!!! :oops: 8) Fegyelmezni is nagyon nehéz őket, de kell.. 8) )

na rohantam, pusszok Mindnekinek! a többit majd később olvasom. 8) :oops:
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Tegnsp írtam valami, és nem tudtam elküldeni, mert elszállt a babanet, és azóta sem engedett be.
Mivel jól elmentettem, most ide másolom Nektek.
Mai hsz-eket nem tudtam átnézni, rohanásban vagyok, majd este ha nyugi lesz. :roll:

Na akkor jöjjön a tegnai szövegem:

"Sziasztok!

Hami témában az jutott eszembe, hogy Emma nekem is ekcémás volt, HA tápit kapott 2 és fél éves koráig, tejet addig nem. Joghur mehetett neki, de csak 1 éves kora után. Tejet még ma sem nagyon iszik, de mindenféle tejterméket megeszik, ls semmi baja nincs tőle, ha viszont mégis megíván egy ki kakaót másnap hasmenése lesz, Nem dúrva, de olyan jó híg a kakija.
Rizspépet én nem adtam neki, nálunk a trutymákosra főzott rizs ment gyümivel ízesítva, azt nagyon szerette.

Flórával nem volt semmi gond, másfél éves kora óta iszik tejet, neki nins tőles semmi baja. Tejterméket 1 éves koráig ő sem kapott, és riszpépet sem ettünk.

Kiflit és kenyérdarabkát olyan 8-9 hó körül kezdtek kapni, azzal semmi probléma nem volt szerencsére. Nekünk is azt mondta dokinénink mint Marcsinak. Addni kell keveset, hogy hamar kiderüljön ha zűr van.

Lizám ugye még kicsi, de sajna már kell neki tápszer, mert estére nem elég a tejcsim. Nem eszik sok tápt úgy 80-100 között egy nap, de ha ezt nem adom neki, akkor nem alszik el este.

Edus, Zsigu nagyon aranyosat mosott, annyira bírom az ilyen gyerekdumákat. Nálunk ma Flóra kérte hogy fújjak fel neki egy szörnyikét, majd mikor felfújtam, közölte:
"Anya fújd le, mert csúnya a szeme!"
Olyan logikusan gondolkoznak a gyerekek, kár hogy az élet nem ilyen logikus, és egyszerű.

Ma megint gyönyorű idő volt. Liza délelőtt szunyált a babakocsiban a parkban, én meg ültem a padon és olvastam. Sütött a nap, és isteni volt. Nagyon pihentető az ilyen. :D :D

Dolgozom kicst, mert nagyon el vagyok úszva.:? "

Kép
Kép
Kép
anaci
 
 


Sziasztok!!!

Niki beteg rendesen, tegnap voltunk dokinál és egy halom gyogyszert kapott :cry: Taknyos, köhög, a torka fáj(alig eszik), és a bal fülére is kezd rámenni :(
Az este nála "aludtam". Szegénykém alig kapott levegőt...
Hulla vagyok rendesen....

Köszi a köszöntéseket mégegyszer!

Nem csak az arca és a keze volt csokis, hanem a ruhája, harisnyája is, szóval teljes átöltözés volt a tortamajszolás után :lol:

A vásár elég kaki idén....

Laura nagyon csini!!!!!! Szupi a szerkója :wink: És az etetőszéke is!

Nem tudok írni most megint... Remélem este sikerül jönnöm!!!

Edus, ma küldöm a választ este!

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Csinálnom kell új vonalzót :shock:

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Reni, tényleg megállt a vonalzód !! jobbulást és gyógypuszik Nikinek, elég csúnyán hangzik, amit írsz... :?

[quote="logi"]
írta:
logi
Kaja: én nem adok főzeléket este marcinak, mert nagyon szomjas tőle és kétóránként ébred inni :? . Holle köles/babamüzli/rizspépet kap vacsira.


Zsóka, ezt mikor adod? fürdés előtt-után, szopi előtt-után, helyett??


Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Anaci-Nóra, lehet a mi dokijaink egy szemináriumon ültek glutén-ügyben... :wink:

most nézem, h. Flóra mingyá 4 éves !! lesz nagy buli??

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Köszönösm csajok a gluténes hozzászólásokat. Ezek szerint akkor nem hibáztam :P :D .

Marcsi, nálunk a szopi még nagyon erősen jelen van.A pépet vagy babatejhez(utálom a tápszer szót) vagy gyümihez keverem, és mindkét esetben szopival zárul a vacsi.

Flóra és Zsigu beszólásain jót nevettem :lol: .Tök jók ezek a gyerekdumák..

Edu írta:
[quote]j írta:a és minden csibészség után rám mosolyognak,

hát ja. ilyenkor én is mindig ellágyulok, pedig kell a fegyelmezés, mert aztán elszalad a ló velük....

Édes kicsi Niki, gyors gyógyulást kívánok Neki!!! Fájlalja a fülét?Vagy honnan tudjátok, hogy kezd rámenni a nátha?

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Hát Zsófi ha a rizzsel tovább alszik - asszem nem kérdés. Nálunk ebben a korban már alig szopott, csak reggelente (hajnalban) és nem tudom mennyit de 40 :!: grammnál nem lehetett több. Ezért aztán esténként úgyis tápot kapott volna de azzal nem bírta reggelig, ezért kapott köles vagy rizspépet hozzá. 7 hónapos és 2-3 hetes volt mikor a szopit abbahagyta tej hiányában :?

Aztán ha jól emlékszem (rendetlen anyuka vagyok és nem írok naplót :oops: ) 11 hónapos kora körül már annyi főzeléket, husit, sajtot stb evett hogy este nem kérte a pépet csak a tápot, és most is csak :?: 3 dl tejet iszik meg este.

Edus: Zs mint Zsivány? 8)

Még a mozgáshoz: Most hogy Juli már szalad olyan mintha mindig ezt csinálta volna - szóval innentől tökmindegy hogy 10 hónapos v. 14 hónapos kora utén csinálja...

K

Klári
Kép
ganti
 
 


lemaradt: Marcsi, nálunk pancsi után van a vacsi..
puszi

KépKép
logi
 
 


szegény Niki!! Jobbulást neki!

Olyan szép idő van!!
Lányok én úgy szeretnék már egy kistesót a Julinak! Na ez persze nem új keletű igény, de most nagyon rámtört megint. Na mindegy hamarosan remélem már nem kell ezen agyalni :lol:

Vacsi nálunk is fürdés után van, utána meg egyből alvás, mesére stb még nincs igény.

Klári

Klári
Kép
ganti
 
 


Klári írta:"Még a mozgáshoz: Most hogy Juli már szalad olyan mintha mindig ezt csinálta volna - szóval innentől tökmindegy hogy 10 hónapos v. 14 hónapos kora utén csinálja... "

Ez tényleg így van Klári. Én még pár hete azon aggódtam, hogy nem nagyon mászik marci, most meg....alig bírom utolérni :shock: .
Kistesó project--- mennek a drukkok!!!! :wink: :wink:

KépKép
logi
 
 


köszi Zsóka !! azért kérdeztem, h.mikor adjátok, mert nekünk felvetette egy esetleges ötletként a védőnő, h. adjak kölespépet {mi amúgy itthon babagríznek hívjuk} v. vmi töményet főzelék ilyesmi fürdetés előtt közvetlenül, és fürdetés után marad a szokásos szopi,és így tuti nem lesz éjszakai kelés. hát nálunk ez nem jött be, mert nem akart Laura sokat fürdetés után szopizni, ami kb. azt jelentette, h. este 6-kor evett utoljára :arrow: ergo felkelt éjszaka. szóval kb.5 és fél 6 között eszik Laura kanalasat utoljára, utána fürdetés után fél 8 és 8 között szopi + sinlac c.üvegből. ez kb.müüködni látszik. ja, előtte meg kb.4 óránként eszik napközben, csak ez a 2 utolsó kaja esik ilyen süürüüre.

megyünk hintázni !! :D

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok! :D

Megjöttünk az oviból, ebéd megvolt, most jön az altatás... 8)

Klári, én drukkolok nektek nagyon!!!!!!!!!! :D :D (mikor jár le "az idő"/szünet, nem tudom, mi ennek a pontos neve, bocsi... :? :oops: 8) )

Még egy gyerekszáj Zsigtől, ezt már régebben mondta, csak mindig elfelejtettem: "Anya, te vagy Kanga, és ott van a pocakodban Zsebi!" :D Ne most jól lebuktam..., de megvallom, amikor felállni nem bírtam a gyengeségtől, rókáktól, és már nem akart játszani, akkor jött egy kis mesefilm, meg én amúgy sem vagyok annyira eltiltos. a lényeg, h nézze a mesét, ne háttérként menjen.. 8) :wink:

Zs, mint Zsivány, ja lehet... 8) :lol: :wink:

Tök jó, h nálatok annyira szép idő van. Most kivételesen itt sem fúj a szél. Alapból olyan klasszul süt a nap, de feltámad a szél, és olyan hűvös +morcos lesz az idő. :evil: :evil: Kicsit irigykedve olvaslak titeket. 8)

na pusszok, megyek csekkolni! 8)

Ja igen, és a gyönyörű Nikkancsnak jobbulást!!!!!!!!!!!! :? :? Levelet várom. :)

Zsófi??? Kata-Lizus???

Nóra, jó munkát Neked! És tök ari a te lányod is!!!!!!!!! :D :D Néha én is "leengendnék ilyen csúnyaszemű szörnyecskét..." :twisted: :twisted: , így legalább képzeletben megmarad.. 8)

ja igen, és Mircike, Nóri, Julcsi, Melba..., ti merre jártok?
mazsolák
 
 


Marci szétszedi a lakást..itt pl a teraszra próbál kimászni, de az etetőszék egyelőre ellenáll :D

Kép

KépKép
logi
 
 


marcsi: samunál 1az1ben ez van. fürdés előtt nem tudok adni semmit mert akkor utána már nem eszik. és hajnalban kel.
ezért én megszoptatom aztán pohárból megissza a rizspépet aztán még mellre teszem és 1 percig még nyammog.

később leszek
kerekpocak
 
 


sziasztok!

na én is most jöttem be, másfél órát napoztam/szunyókáltam a teraszon, Lizu még mindig... :lol: de én már fáztam.. neki jó, mert be van bugyolálva :lol:

voltam reggel fodrásznál, és a szőkéből csokibarna lettem :lol: :lol:
apa nézett nagyot :shock: de igazából muszájból lettem ilyen, mert eszméletlenül ronda volt a hajam, 3 színű, csomó részen elégett/elhalt, stbstb. szóval most azért még 2-3 alkalom mire szép egyenletes lesz, és aztán megint tudok variálni vele - azért lesz benne szőke melír mert én világéletemben szöszke voltam...
szóval ez a frizu télleg kicsit sokkoló elsőre de nekem tetszik.
meg már apának is :lol:

nem is írtam !!!!!!!!
Lizu életében először tegnapelőtt, azaz hétfőről keddre átaludta az éjszakát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no nem samusan, hanem 23-kor evett utoljára, majd reggel 5:15-kor! ez nagyon nagy dolog kérem. Én felébredtem 4:15-kor hogy kialudtam magam :shock: és néztem nagyot h tök csönd van. de gyerek lélegzett úgyhogy megnyugodva visszaaludtam.
negyed hatkor meg halál kipihent voltam, aludtam egyben 6 órát! WOW
(persze akkor is aludtam egyben amikor anyum itt volt, de az más mert nem a helyemen és mégsem Lizuval, és azért fél fülem akkor is lent volt míg én a tetőben....)

úgy látszik kitört az autóláz :lol: én is kapok újat, mert a mostaniba semmilyen babakocsi nem fér be, és ez nekem nagyon hiányzik! így nem tudok elmenni sehova Lizuval sétálni, kimozdulni úgy istenigazából, pedig nyakunkon a jóidő!! :lol: :lol:
azt hittem menni fog ezzel az autókával is, de sajnos akármennyire is imádom, nem túl praktikus már. :cry:
de azért megmarad ő is, majd tesóim megkapják kölcsönbe néha ha már lesz jogsijuk. (most kezdik)

no velünk ennyi, holnap durva menős napunk lesz, de. 11-kor kilövünk és csak este 8 körül érünk haza.... már most fáradt vagyok.
pénteken meg dévény. már vele álmodtam... :?


Lolo édesen hintázik, nagyon csini :wink:
sinlacot köszi.

pusszancsok, most lépek én is, majd este lehet h jövök még, de apa beteg úgyhogy egyedül nyomom az ipart (Noé is kimenőn :P :P :lol: :lol: )
:? :? :?
lmkata
 
 


Nikkancsának soksok pusszancs hogy kilábaljon a takonyságból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bizonykérem ez már nem jó vonalzó egy egyévesnek!!! :P :lol:
lmkata
 
 


Te Zsóka Marcipánó is érdekes z vagy nem is tudom milyen ülésben ül :shock: :lol: :lol: :lol: annyira édes huncut!

Lizut is annak hívom, mert eszméletlen hatalmasakat tud sikítani dirketből amikor cukkolom/beszélek hozzá :lol: :lol: :lol:
az az új hogy erőlködve sikít, eddig volt a gurgulázva beszélgetős, de most ez megint új :shock: :lol: :lol:

ja meg tegnap szemenköpött minket apjával fincsi sütőtök-almával :lol: :lol: :lol: mert neki evés közben kell BÖ betűt gyakorolnia, aha! :lol:
lmkata
 
 


new séró :lol:
Kép
lmkata
 
 


HÚÚÚ KATA NAGYON NAGYON ÁLLAT VAGY BARNÁN!!!!!!!!!!!!!!!!! rohadt jó az új frizura + szín!!!!!!!!!!!!
nagyon nagyon tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


ja és a hír:



SAMU HIVATALOSAN IS KÚSZIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


Kata, bár én is gondoltam magamban, hu milyen lehet a "szöszke" csokibarnán :shock: :oops: , de határozottan jól áll! :D :D Nagyon klassz lett a színe, fazonja, főleg tök jó a kék szemedhez! :D Szerintem tuti jó lett! :D Gratula, h Lizus átaludta az éjszakát, nagyon ügyi a kiscsaj! :D Síkitás, gurgulázós nevetést én is imádom, meg ahogyan tudnak rötyögni! Az élet apró - és egyben legnagyobb - örömei. :D Láttam az iwiwen egy képet a nappalitokról, hát itt olvadoztam, nagyon klassz a kép, meg a kilátás, meg hát a lakás! nagyon jó ízlésről árulkodik! :D Tök jók azok a hatalmas "terasz ajtók". Jaj de klassz lehetett nektek napozni. :D :D irigy irigy érte.. :oops: :oops: 8)

na megyek, mert éhes az elsőszülöttem :oops: 8)
mazsolák
 
 


Zsófi eccerre írtunk 8) 8) . GRATULA SAMUNAK, AZ ÜGYES NAGYFIÚNAK A KÚSZÁSHOZ! VIDEÓT KÉRÜNK!!!! :D :D
mazsolák
 
 


kicsit még ügyesedik aztán felveszem, ígérem :wink: :wink:
kerekpocak
 
 


KATA, SZUPPPER A HAJAD, NAGYON CSINI VAGY!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

KépKép
logi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?