Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Mutatom a hőmet. Ma úgy beöltöztem, hogy csak na. Este dupla takaróval aludtam, hogy melegen legyen a babám. Ha így folytatom, akkor agyvérzéssel elvisznek a mentők. :lol: :lol:
Zora ezt a tegnapi termoakármit kár volt mondanod :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég

Tiszta szerencse Ági, hogy ez nem kívánságműsor. Én sokszor örülök, hogy az élet diktál, mert egyedül dönteni sorsunkat meghatározó dolgokról, életről, halálról, nyomorító teher lehet. Amikor megláttam őket az uh-on, nagyon féltem, főleg, hogy először 3 babát láttak. 21 évesen a PG53 áldozata voltam, így lettek az ikrek. Biztosan nem volt páfrányos, ez volt a ciklus 9. napja. Tehát minden jó, ahogy van,aztán, ha bármi jön, valahogy az erőt is megkapjuk hozzá és végsősoron javunkra válik. Tudom, ezt már sokszor írtam, de ez a mottóm 38 év távlatából.

Zora
Kép
zora7

Most holnap reggelre vagy hirtelen lezuhan vagy tovább emelkedik, és már megint lehet izgulnom. Én is megnéztem Titi görbéjét. Igazatok van. Az is cikk-cakk egy picit. Köszi Krisz azt a görbét, amit mutattál. Megnyugtatott.

Andi! A tiéd nagyon szép még mindig. A teszteléssel tényleg jól teszed, ha vársz.

ILDIKÓ!!! GYERE MÁR!!
Vendég

Sziasztok, lányok!

Nagyon sokat termeltetek - igy elég nehéz tartani veletek a tempót...
Nem hittem, hogy ennyire hiányoltok, ha 1 napot hiányzok....de azért jól esik :oops: :oops: :wink: :D

Éva, nagyon aranyos vagy, hogy annyira hinyoltál! - hidd el, nekem is hiányoztatok, csak nem tudtam jönni.
Nagyon sajnálom, hogy annyira beteg voltál az este - most ugy-e jobban vagy????? Ha a gyógyszerektől van, nem lenne jobb abbahagyni a szedését, esetleg helyettesiteni mással, ami nem idéz elő ilyen rosszullétet? Amúgy, a görbéd egyáltalán nem néz rosszul ki.

Pandácska, mindenki mensit kiván neked - én viszont szoritok magamban, hátha csak úgy, bejelented egy szép nap, hogy babás vagy :wink: - jobban szeretném ezt hallani, mint azt, hogy meglátogatott a miki...

Andi, a görbéd naaaaaaagyon jó :D :D :D - csak igy tovább - megy a drukk!! +++++

Krisztinka, 19. még elégy messze van, de lehet, hogy tényleg pont jó időpontra esik.... akkor UH-t is akarsz csináltatni?

Zora, a görbéd elég fura ahhoz, hogy pé-d volt... kiváncsi vagyok a folytatásra :) - mindig tanul az ember :wink:
Kár, hogy a palacsintázásra én nem tudok menni - pedig engem könnyen ki tudnál szolgálni, mert nem is szeretem :D :D :D

Drága Mo, általában jössz, bedobsz 2-3 jópofaságot, és azzal el is tűnsz..... légy szives, ne próbáld palástolni a gondolataidat, hanem tessék egy csöpögős-nyálas beszámolót irni arról, amit érzel!!!!
Jelenleg én vagyok egyedül :( - eredetileg takaritani akartam, de végül inkább úgy döntöttem, hogy ma este megnézek egy rajzfilmet.... imádom a régi rajzfilmeket - gyűjteményem van belőlük :D

Ági, te mikor is mész dokihoz? Bocsi, ha irtad, de nem emlékszek :oops:

puszi mindenkinek

KépKépKép
ildiko74

Mi ez Mo? Holnap tesztelj már egyet a hecc kedvéért! Váladék, egyéb tünetek, kérem a helyzetjelentést!

Zora
Kép
zora7

Jéééé, mennyit irtatok... visszaolvaslak, és jövök...

KépKépKép
ildiko74

Miért fura a görbém? Elméletileg mára felrepedt a tüsző, akkor holnapután kell emelkednie. Nálam mindig így van. 48 óra kell a sárgatest kialakulásához, ezt figyeltem meg . 1 éve figyelem magam.

Zora
Kép
zora7

Érdekes mennyire jellegzetes egyénenként a görbe. Például soha sem gondoltam volna, hogy előfordulhat 36.5 fok a tüszőrepedés után napokkal, és még ráadásul baba is lesz belőle. Nálam a 36.7 is már a mensit jelenti, akkor szoktam elkenődni, az a szuperesés. Aztán másnak majdnem láza van, irtó érdekes. Ildi nálad mi a helyzet?

Zora
Kép
zora7

Mo
De jó, hogy nem csökkent tovább. Akkor ezek szerint nem vérzel? Holnap ha tudsz már reggel gyere mert annyira izgulok érted! Tényleg valami váladék van? Az is elég biztos tud lenni.

Ildikó
Még nem döntöttem el, hogy mikor megyek a dokihoz. Legszívesebben már most elrohannék. Sajnálom, hogy ma is egyedül vagy. Mikor megy haza a párod?

Kép
[/url]
ági2

Zora, nekem fura, mert nem látom a pé. elötti legkevesebb 6 napos alacsonyabb hőt :roll: - ezért irtam, hogy kiváncsi vagyok. Biztos igazad van, hisz mindenki a saját működését tudja a legjobban. Ha emlékszel, te sem értetted az én görbémet :wink:

KépKépKép
ildiko74

Zora
Nekem is normális esetben 36,5 és a ciklus második felébe 37 körül van. Mo a ciklus első felében már majdenm kihűlt. Nekem ilyen alacsony még soha nem volt.

Kép
[/url]
ági2

Éva! Ígérd meg, hogy lesz egyszer egy olyan ciklus is, amikor kipróbálod a mi csodaszereinket!!

Szia Ildi! Mi ez a nagy szontyom-bontyom? Te, ha már annyira hasonlítunk... nem lehet, hogy egy a férjünk?! Csak hol nálad van, hol meg nálam. Érdekes ez nagyon, már-már kezd gyanús lenni a dolog. Az én férjem ma jön haza, a tied meg ma nem lesz otthon... hhhm. :lol: :lol: :lol: :lol:

Panda! Én nagyon szorítok, hogy megjöjjön!!! Maratoni ciklusaim vannak, úgyhogy tudom mit jelent várni és várni.

Zora! Ennyire azért nem vagyok vicces kedvemben, hogy csak úgy lövöldözzek a tesztekkel. Mensi előtt nagy a szárazság? Mert akkor nekem jó sokáig nem lesz még meg, mert olyan "nemszáraz".

Ind! Veled mi a helyzet?

Ági! Maximálisan átérzem a helyzeted. Nem lehet könnyű dolgod ezzel az ovis dologgal. Én is nagyon megnézem majd, hogy hova és kihez adom majd a gyerkőcömet.
Vendég

Zora, nálam semmi változás.....elméletileg pénteken kellene megjöjjön a miki....

Mo, a tiéd nagyon jól alakul.... általában a 14 DPO-n már + lesz a teszt.... küldöm a +++++++++++++++++++++ energiát.

Ági, A férjem még ő sem tudja, mikor jön haza - megpróbál ma jönni, de akkor is éjjel 12 utánra ér haza, vqagy megalszik valahol, és csak holnap jön...

KépKépKép
ildiko74

Ági, nálam épp az gond, hogy a pé. után vagyok 36,5-36,6 fokon :(

KépKépKép
ildiko74

Mo, nálad milyen állagú/ szinű "nemszárazságod" van? :D - hirtelen nem tudom, hogy kérdezzem :oops:

KépKépKép
ildiko74

Tisztára felpörögtek az események. Ahogy írok, máris van mit olvasnom. Jó, hogy itt vagytok!!!
Vendég

Tényleg, Ind-el mi a helyzet???? Little? - te még jössz hozzánk?

Még Lyna hiányzik - remélem gyorsan lesz net!!!

KépKépKép
ildiko74

Ildi! Megalszik valahol??? Az enyém is. MInden másnap. :lol: :lol:

A nemszárazság tök átlátszó. Nem sok, de van. Kíváncsiságból most mértem a hőmet. 36.9
Vendég

Mo, ezek után, mármint, hogy egyedül vagyunk itthon- nem csodálkoznék, ha egyszerre babásodnánk - na jó, 1-2 hónap eltéréssel, mert nagyon remélem, hogy neked most összejött!

KépKépKép
ildiko74

megmérem én is :D

KépKépKép
ildiko74

Búcsúzni jöttem….Mivel nem vagyok a szavak embere, ezért csak röviden. Én nem vagyok közétek való! Ezt már az elején is tudtam, amikor csatlakoztam, és elnézéseteket kérem, hogy kihasználtalak titeket. Kicsit a „ló nincs szamár is jó” elve alapján írtam ide, és emiatt is érzem itt magam kellemetlenül. Sajnos/szerencsére nem vagyok az az ember, akinek ami a szívén az a száján, mert nem szeretek senkit megbántani, ezért inkább kétszer is meggondolom amit mondok, vagy írok. De én teljesen más temperamentumú ember vagyok, mint itt sokan, és ezért sokszor irritálnak dolgok. Ezért döntöttem úgy, hogy inkább elbúcsúzom, mielőtt „kicsúszna” valami és megbántanék vele valakit.
Szeretném azt megköszönni, hogy amikor mélyponton voltam itt voltatok, és kiírhattam magamból a dolgokat, és „löktetek” rajtam. KÖSZÖNÖM ÉS BOCSIKA, tanultam belőle!
Mindenkinek gyors babásodást, és problémamentes, kellemes várandóságot kívánok!
Vendég

Jajj, most meg kereken 37-et mértem.
Mindjárt elhajítom a hőmérőt a csudába. Most direkt idegesít! :twisted:
Vendég

Az enyém 36,8

KépKépKép
ildiko74

Ildi! Értem én, de még nem emelkedett meg, ezért nem lehet alacsonyabb. Szóval friss a dolog, tényleg 2 nap kell még a nagy bizonyossághoz.
Mo! A váladék jó jel. Mensi előtt totál szárazság van, illetve a zuhanó progiszint miatt túlsúlyba kerül az ösztrogén, ez is okozhat váladékot, de az olyan nyúlós, mint a pé előtti, nem bőséges, krémes állagú, mint a babás váladék. Remélem elég undi volt.

Zora
Kép
zora7

Mo, ennek a hőnek egyáltalán semmi lényege nincs :lol:

KépKépKép
ildiko74

Jól elvagytok, nem csodálnám, ha egymástól esnétek teherbe. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zora
Kép
zora7

Little, gondoltam, hogy többet nem fogsz közénk jönni. Nagyon sajnálom, de tiszteletben tartom a döntésed!

Nagyon gyors babásodást kivánok, és utána problémamentes kismamaságot!

puszi

KépKépKép
ildiko74

Puszi Little, semmi gond, légy boldog kismama hamarosan!

Zora
Kép
zora7

Ildi! Csinálj gyorsan 15 fekvőtámaszt! Mérd meg újra!! Kunc-kunc. :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Figyeljetek! Mégegy dolog eszembe jutott. Tuti jel, azt hiszem. Amikor sok a progi, van egy kis szorulás, ritkábban járok vécére, mert a progi lanyhítja a bélműködést. Tehát a mensi egyik legbiztosabb előjele, hogy beindulnak a dolgok, kis hasmenés a progiszint zuhanása miatt. Ti is észrevettétek?

Zora
Kép
zora7

Ági, akartam irni neked arra, hogy már most elmennél a dokihoz - hát, őszintén én is nagyon szeretnék már ott tartani, de sajnos nekem még + tesztem sincs, mint neked..... úgy, hogy te 1 lépéssel előbb vagy - pikk-pakk eljön az az idő....

KépKépKép
ildiko74

Hülyék vagytok! Tessék velem foglalkozni! :twisted:

Zora
Kép
zora7

Most miét mondjátok, hogy semmi jelentősége? Én eddig nem méregettem a hőmet..... de ha 37-et mérek, akkor az már tuti azt jelenti, hogy egy darabig még biztos nem fog megjönni. Vagy neem?

Little! Megértelek! Kívánom, hogy az álmod minél hamarabb teljesüljön!!
Vendég

A kis hasmenés nálam tuti bejön.... de aznap, amelyik nap megjön a miki.....

Mo, inkább futok 1 kört a 2 szobában :D :D :D - nem szeretem a fekvőtámaszt :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
ildiko74

Mo, Csak, hogy lehűtselek egy kicsit, nekem volt olyan, hogy délután 39-et mértem, másnap reggelre pedig lezuhant a hőm - nem ettől függ!

KépKépKép
ildiko74

Ja, és még valami - amikor +-t teszteltem, akkor a mensi után kb. az 5-ik napon esett le a hőm, ha jól emlékszem - mondjuk azt én sem értem.....

KépKépKép
ildiko74

Ja! Ugye Ildi! Mo, murizik a hasad már? Nem? Szuper! Különben este a 37 nagyon jó, többször próbáltam már, hogy az esti és a reggeli szinte ugyanannyi szokott lenni. Most egy kicsit mennem kell, de biztos nem fogok hiányozni... :cry: :wink: :oops: :lol:

Zora
Kép
zora7

A magas progi szinttől csökken a szexuális étvágy is...

Ildi,
Jó lenne ha nem a mensit jelenteném be de mivel erre nincs esélyem így örülni fogok pirinek is. Mikor tesztelsz?

Little,
Neked is gyors babásodást kívánok!!
Vendég

Zora! Mensi alatt nekem is könnyebb. Ma még a nem is voltam. Na, ez mit jelent? Viszont rengeteget iszok, mert azt mondtátok, hogy kell. Meg szedem az E vitamint is.

Ildikó! Nem ér ám! Na, jó kiválthatod a fekvőtámaszt négy guggolással. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nekem most tudjátok milyen bajom van? - mindjárt a 4-ik pohár lét megittam, de még mindig szomjas vagyok :roll: :roll: :roll:

KépKépKép
ildiko74

A párok több mint 80 százalékának minden gond nélkül sikerül elérnie a gyermekáldást, ezért legtöbbször csak akkor kerül szóba a meddőség, ha évek után sem kerül sor a várandósságra. Nem egyszer hosszú évek, sőt, számtalan beavatkozás sem vezet eredményre. Az időzített együttlétek, a költséges beavatkozás, rengeteg hiányzás a munkahelyről; ezek mind a kezelés időszakának velejárói lehetnek. A napirend felborulása, s az akár évekig tartó, hiábavaló próbálkozás embert próbáló feladat, s nem egyszer nagy lelkierőre van szükség, hogy a gyermekre vágyó pár kapcsolata épségben maradjon. Az utóbbi évtizedben nagy fejlődésen ment át az orvostudomány, így egyre több lehetőség kínálkozik a probléma orvoslására.

A meddőség okai

A meddőségnek számtalan oka lehet, s nem feltétlenül szervi eredetű, beavatkozást igénylő problémáról van szó. Egy észre nem vett kórokozó, lelki problémák, vagy a pár „összeférhetetlensége” is az okok közé sorolható. Akár egy olyan egyszerű, mindennapos szenvedélybetegség mint a dohányzás, vagy az alkoholfogyasztás is hátráltathatják a megtermékenyülést.

Az okok közé sorolható:

· A nők szervezete bonyolult és összetett, egy-egy ciklus folyamán bonyolult hormonális változások zajlanak le. Egyes betegségek, sőt, stressz hatására is felborulhat a hormonális „egyensúly”, ez nehezíti, vagy szinte lehetetlenné teszi a gyermekáldást.
· A kismedencében található szervek elváltozása szintén megakadályozza a teherbe esést. A méh fejlődési rendellenessége, de a petevezeték rossz átjárhatósága (vagy elzáródása) is okozhatja a problémát.
· Férfiak esetében az alacsony spermiumszám (vagy annak lassúsága) is okozhatja a gondot.
· Pszichés tényezők is fontos szerepet játszanak a várandósság elmaradásában. A terhességtől való félelem, vagy éppen ellenkezőleg a „túlzott” gyermek utáni vágy is akadályozza a megtermékenyülést.
· A mindennapi stressz, a rohanó életvitel gyengítheti az immunrendszert, megzavarhatja a hormonális egyensúlyt, így a megtermékenyülés nem jön létre.
· A depresszió, sőt maga a hit, hogy „úgysem sikerülhet” szintén akadályozza a gyermekáldást.

Szervezetünk igyekszik minél inkább fenntartani egészséges állapotát, és kiiktatni minden olyan tényezőt, amely negatívan hat rá. Ugyanígy esélyt sem ad egy gyermek kihordására, ha számára nem megfelelő a környezet. Egy dohányzó, állandó stresszben élő nő sokkal nehezebben esik teherbe, mint egy nyugodt, kevésbé káros életvitelt folytató nő. Sok esetben a számtalan kivizsgálás ellenére sem találnak semmilyen magyarázatot a várandósság elmaradására. Ez esetben érdemes mérlegelni; vajon mennyire vagyunk nyugodtak, s jelen körülmények között milyen gyermekünk születhetne?

Tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket:

Gyakran vagyok ideges?
Jut időm minden nap egy kevés testmozgásra?
Rendszeresen és változatosan táplálkozom?
Agagszt-e, hogy mi lesz, ha sikerül végre teherbe esnem?
Félek a terhességtől és/vagy a szüléstől?

Ha alaposan mérlegelve megválaszoltuk a kérdéseket, akkor elkezdhetjük a lelki tréninget, mely felkészít a gyermekáldásra. Bármilyen csodálatos élmény egy gyermek megszületése sok nő kimondhatatlan félelmekkel indul a szülőszobára. Sokan már magától a terhességtől is félnek. Legtöbb esetben a félelmeik alaptalanok, s csupán az ismeretlenségen, a megfelelő ismeretek hiányán alapulnak. Hasonló esetben érdemes felkeresni egy szülész orvost, vagy átolvasni néhány könyvet, mely elegendő információt adhat minden, a gyermekáldáshoz kapcsolódó kérdésre. Amint sikerül eloszlatni a félelmeket, a gyermekáldás esélye is megnő.

és a másik:
A meddőség okai

A meddőségnek számos organikus, nőgyógyászati, illetve immunológia oka lehet, amely magyarázhatja a gyermekáldás elmaradását. Az orvosi szemlélet szerint, a meddőségnek valamilyen rendellenesség az oka, amit meg kell gyógyítani. Ha a kezelések ellenére sem következik be a terhesség, akkor az orvostudomány mai állása szerint ez az úgynevezett tisztázatlan eredetű meddőség, amibe bele kell törődni.

Mégis gyakran hallunk olyan esetekről, amikor sokévi meddőség kezelés után a pár beletörődvén a megmásíthatatlanba, örökbe fogad egy gyermeket, majd hirtelen az asszony teherbe esik. Hogyan lehetséges ez? Milyen egyéb okai lehetnek a meddőségnek a nőgyógyászati okokon kívül?

Ha másképpen gondolkozunk, s nem azt a kérdést tesszük föl, hogy mi a meddőség oka, hanem azt, hogy mi lehet a meddőség értelme, jelentése egy- egy esetben akkor talán közelebb kerülhetünk a megoldáshoz.

A meddőség evolúciós értelme

Ha egy egyénnek olyan rosszak a körülményei, hogy menekülni kényszerül, vagy nincs mit ennie, akkor nem lenne túl bölcs dolog utódokat világra hozni, mert ezzel mind az anya mind az utódok fokozott veszélynek lennének kitéve. Az emberi szervezet elég bölcs, s ilyen körülmények között a szaporodási képességet gátolja. Az erősen fogyókúrázók és az anorexia nervosában szenvedők menstruációja elmarad. Az alultápláltság ugyanis azt jelenti az agy számára: " ez egy olyan táplálékhiányos helyzet, hogy most nem szabad gyermeket szülni".

Háború és természeti katasztrófa idején sok nő havi ciklusa megszűnik. Ilyenkor az emberi agy érzékeli a veszélyhelyzetet, s ezért blokkolja a reprodukciót. Hasonlóan a fokozott edzés, azt jelenti az agy számára, hogy most vészhelyzet van, menekülni kell, tehát nem szabad szülni. Nem csak a fizikai megerőltetés, de a lelki megerőltetés, a stressz is ugyanezzel a jelentéssel bír, hiszen az agy nem ismeri a különbséget a biológiai és a lelki stressz között. Ennek oka hormonális szabályozásban keresendő.
Az emberi hormonális működés legfőbb szabályozó szerve az agyban található hipotalamusz-hipofízis egység. Stressz esetén a hipotalamuszból a kortikotropin felszabadító hormon (CRH) választódik ki, mely gátolja a szaporodást. Így ha stresszt élünk át, ezzel mintegy a veszélyes környezetet jelezzük az agyunknak, ami a CRH hormonon keresztül megvéd minket attól, túlterheljük szervezetünket egy esetleges terhességgel. Az éhezés, az alacsony vércukorszinten keresztül szintén megnöveli a stresszhormonok mennyiségét, s hasonlóan a szaporodást gátolja. CRH-t a terhes méh is termel, ez azonban ellentétes hatású, a hipotalamusz CRH termelését gátolja, azaz védi a terhességet, később pedig egy meghatározott CRH szint elérése az, ami beindítja a szülést.

Krónikus stresszben, szorongásos állapotokban, s depresszióban a vér hipotalamikus CRH szintje nagyon magas. Ez a magyarázata annak, hogy depresszió illetve szorongásos állapotokban miért gyakoribb a meddőség, és a koraszülés. Meddőség esetén teljesen gátlódik a szaporodás, koraszülés esetén a terhes méh által termelt CRH nem tudja visszaszorítani a magas hipotalamikus CRH-t, s a két CRH együttes hatásaként létrejön a vetélés. A gyermekkori pszichotraumák, bántalmazások, elhanyagolások élethossziglan megemelhetik a vér CRH szintjét, s ezzel előidézhetik a terhesség negatív kimenetelét.

Mindezek fényében érthetőbbé válik, hogy a meddőség kezelésére adott hormonkészítmények miért nem hatnak némely esetben. A szervezet küzdelme a terhesség bekövetkezte ellen gyakran erősebb, mint a kezelések.

Olykor a depresszió vagy szorongás az, ami meggátolja a terhességet, máskor a depresszió később alakul ki a meddőség elleni kezelés következtében, az ekkor átélt félelmek, szégyen, bűntudat következtében, s rontja a további kezelések esélyeit.

Depresszió, szorongás

Az emberi lélek bonyolult és érzékeny. A tudat alatt elfojtott félelmek akár a szüléstől, akár a szülőszereppel járó felelősségtől, egyaránt meddőséget okozhatnak. A párkapcsolatban való bizalom hiánya, szintén meddőséghez vezethet. Kora gyermekkorban a szülőkhöz való kötődés elégtelen volta, az érzelmileg hideg szülő- gyermek viszony, a korai gyermekkori traumák , szeretett személy elvesztése, haláleset, rossz házasság, egy eltévesztett életpálya, egyéb kudarcok, tartós érzelmi megterhelés egyaránt okozhat olyan depressziós illetve szorongásos állapotokat, melyek meddőséggel járnak.
Ezek az állapotok pszichoterápiával jól kezelhetők, s ezzel a teherbe esés esélye is jelentősen nő.
Vendég

Pandácska, de jó, hogy te is itt vagy!!! - tényleg csökken a szexuális étvágy? :roll: :roll:

Mo, tényleg akarod tudni? :lol: :lol: :lol: - a kedvedért bevállalom :D :D
Nagyon babagyanús vagy :wink:

Zora, gyere ahogy tudsz!

Többiek, hol vagytok?

KépKépKép
ildiko74

Van ebben a cikkben pár okos dolog egy másik topicban találtam...
Vendég

Ildikó,
Azt olvastam hogy a sárgatesthormontól igen és lehet ebben valami...
Vendég

Ildikó,
És amikor termények napjaidat éled akkor meg sokkal kívánosabb a nő...
Vendég

Tényleg vannak jó dolgok a cikkben, és úgy látszik, Mo nagyon komolyan olvassa - csak tudnám milyen következtetéseket von le belőle! :lol: :lol:

KépKépKép
ildiko74

Igen, azt én is olvastam - még akkor is kivánóabb az illető, ha éppen védekezni akar a baba ellen - ilyenkor a természet ellene dolgozik.... igy olvastam. Na, itt aztán azt nem értem, ha a természet ellenünk akar dolgozni, akkor miért nem akar értünk is dolgozni egy kicsit :roll: :roll: :roll: :?:

KépKépKép
ildiko74

Mo, jelentem: 6 gugolás után a hőm 37,00 lett :D :D

Na, megyek fürödni, utána meg rajzfilmet nézek :D :D

pussz nektek, és jóéjt mindenkinek!

KépKépKép
ildiko74

Lányok!
Lehet a mensim azt hiszi hogy háború van és azért nem jön meg? :lol: :lol: Más ötletem nincsen...
Vendég

Ildikó,
Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?