Új privát üzeneted érkezett!

Mági: pedig én a Huggies akartam kipróbálni következőnek. :shock: Most nem tudom akkor. A Libero valahogy kicsi volt, ezért nem forszíroztam tovább. De lehet, hogy abból is már lehet eggyel nagyobbat és akkor mégis azzal próbálkozom...
Gratulálok, hogy már nem kell tápszer!!! Nagyon szuper! :)

Winnie: nagyon szépek vagytok! Mégiscsak jobban látszotok így, mint a pici képen. :wink: Nálunk is gyakori a nyomakodás, pukizás. Tegnap kb. egész nap ez ment. Ma reggel is. Még azután is, hogy akkorát sikerült alkotnia, hogy volt egy ruhacsere is. Lehet, hogy nem bírja a kínai kaját, amit még tegnapelőtt ettem. :roll: Az biztos, hogy többet nem eszek ilyesmit. Tegnap sóska volt, remélem, az nem bántja majd annyira. Én is sajnálom egyébként, ezért akarok venni szélcsövet. MÁr napok óta tervezem. Most már hétfőn beszerzem, hátha beválik és akkor megéri.

Kata: nekem is elég fura ez a pelenkázás nélküliség. :shock: Én nem bírnék ezzel is még külön foglalkozni.

Bunny: nem lehet egyszerű a mamád miatt. :(
Én nem aludnék jobban a légzésfigyelővel, inkább rosszabbul. Igazából nem aggódok a hason fekvés miatt, én is így aludtam babakoromban és a mai napig is szeretek hason feküdni (vagyis szerettem, mert mióta terhes lettem, le kellett szoknom róla). Ha meg bekapcsolnám, akkor folyton azon aggódnék, hogy vajon megszólal-e. A férjem nagyon forszírozta, de aztán megfeledkezett róla.

Jeep: nekünk tegnap fürdetés után (vagyis 18 után) megint horror volt. :( Olyannyira, hogy az eddig mindig utolsó mentsvárként bevált szopi is elutasításra került. Nagyon megijedtem, mert féltem, hogy esetleg szopisztrájk lesz. Aztán este 10-kor végre bekókadt a sok sírás után és hajnal fél 2-kor kelt, szopizott. Megkönnyebbültem. Szóval lehet, hogy a front, nem tudom, de a tegnap este nem volt könnyű nálunk sem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt Mindenkinek,
Winnie, épp 10perce kérdeztem apát, h szerinte miért bukik még egy órával kaja után is:-) Kedden jön a védőnő, megkérdem:-)

Egyébként éjszakánk jól telt, evett szépen, bár talán egy kicsit hisztis volt. Úgy veszem észre tényleg érzékeny a frontokra.

Bunny kitartást anyukádhoz!!!

A légzésfigyelőt bekapcsoltuk, nem volt semmi. Engem inkább az izgat, h sokkal többet és jobban alszik hason, így nem eszik annyit. És nem tudom, h most ébresszem vagy ne. (nappal, éjjel nem ébresztem)

Pelenka: Mi kaptunk egy Aro-t, kicsit vastag, de meglepően jó volt. Viszont a külseje nylonos, így amikor a ragasztós rész jön Ádám nagyon megijed:-))) Viszont 660 Ft-ért kb. 20-22 db van benne, már nem emlékszem pontosan.
A Sleep&Play nekem is tetszett.

Nyöszörög, megyek:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: eleinte én is állandóan azon agyaltam, hogy ébresszem-e a gyereket vagy sem. Mikor annyi idős volt, mint Ádám, akkor már nem ébresztettem, örültem, hogy alszik és addig tudok valami mást csinálni. :)

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Azt hiszem, most már eldugulok. Ahogy látom, már szinte én töltöm meg az oldalakat. :oops: Ez azért van, mert már Tündi az ágyában alszik, de még mindig nem merek nagyobb dolognak nekiállni, hátha felébred alapon, és inkább a géphez ülök ilyenkor. Megyek, bepakolom inkább a mosógépet. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Hát a szél miatt ez a nap nálunk is extra...6-kor felkelt, hogy ő nagyon éhes. Szopott 30-at, és bealudt, egyszerűen nem lehetett felébreszteni. Visszatettem, gondoltam, majd negyed óra múlva szirénázik, de 3 és fél órát aludt a 30 ml-vel....

A légzésfigyelő nálunk az első naptól kezdve be van kapcsolva, mivel kötelező volt... Azóta nem is tudnék meglenni nélküle, így nyugodt vagyok. Biztos, ha nem tették volna "kötelezővé",akkor jobban meg tudnék lenni nélküle, de így sosem felejtem el bekapcsolni. Egyszer riasztott téveset, azóta sem, pedig Panka vándorol az ágyban rendesen!

tinu:
Én is most kaptam ajándékba liberot (3-6 kilo) és azon gondolkoztam, hogy ugyan egy 6 kilós babára ez hogy megy rá! Az én lányom 4 és fél kiló, és éppen jó rá, kicsit, mintha szorítaná is...

Na megyek ebédelni, aztán ma utazunk haza.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok csajok:):):)

Meg vagyunk mi is kicsit hasfájósan de most éppen alszik Gergő szoval ide tudok jönni. :D:D

Ma éjszaka 7,5 órát aludtunk juhéééé :D
Ja és két napja nem kell tápi ájszakára szóval ez már a harmadik nap hogy csak anyatejet kap. Úgy örülök neki:D

Van két kép az egyiken nagyon ügyesen tartja a fejét igaz még nagoyn rövid időre de ez nagyon jóóóó :D
Bunny sajnálom anyukádat :( kitartás tudom nemegyszerű. Engem sem ismert meg anyukám amikor beteg volt és bele tudom érezni magad a helyzetedbe :(

Mágnes gratula hogy nem kell tápi :) drukk hogy maradjon is igy :)



Kép


ez meg fürcsi után egy édes kép:)


Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Most megint tudok jönni.

Pelus:
Nekünk is a babylove jött be. Volt Huggies is, de az nem volt meggyőző, több baleset is származott a használata közben. Hiába édes Micimackós, és hiába gumis a hátulja, hát valahogy mégsem vált be.
Pedig nekem a barátnőim egytől egyig ezt ajánlotték.
Én nem is próbáltam ki a Pemperst mert arról csak rosszat hallottam, vagyis kifolyik itt, kifolyik ott.
Aztán lehet, hogy bevállna.
Most a 4-9 kilós Babylove-t használjuk és ez eddig bevált, nincsenek olyan sűrűn balesetek.
Azért majd még a liberót is megpróbáljuk, mert ugy hallottam, hogy a Babylove majdnem olyan, mint a libero minőségében.

A Dm-es melltartóbetétet nem próbáltam, mert elsőre Mimit vettem és eddig nem volt vele gondom. De ha elfogylehet, hogy megnézem mennyiért vesztegetik ezt a DM-eset.

Újabban Fanni sűrűbben eszik keveseket. Ez normális? Nem tudom, hogy így már 6 kilón felül nem-e marad éhes,. bár annyira nem szokott hisztizni, hogy kevés lenne.
Ha meg hisztizik, azt már megismerem, hogy miért teszi.

Ölbebaba:
Sajna még mindig ez a felállás nálunk. :( Egyszerűen minduntalan kézben akar lenni. Próbálom letenni és szoktatni, hogy magában is ellegyen, de ez max 10-15 perc. Odateszek neki játékokat, csörgőt, másik szobából beszélek hozzá, hogy hallja, ott vagyok a közelben, de egyszer csak jön a nagy üvöltés és a nagy könnyek.

Ugyanez vonatkozik arra is, hogy nem akar még mindig a kiságyban lenni. Nem tudom ott elaltatni. Egyszerűen üvölt és üvölt, ha benne van. Ott állok felette, behajolok, simogatom, beszélek hozzá és mintha meg sem hallaná, mert annyire üvölt, hogy szerintem a tudatáig nem jut el a hangom ilyenkor.
Pedig jó lenne, ha megszoká, ha rászokna, hogy az aző helye, az ő birodalma.
Hogyan tudnám odaszoktatni?? :?:
Nem is beszélve arról, hogy ha állandóan kézben van, hogyan fog elkezdeni forgolódni, stb. :?

Ezek szerint mégiscsak el lett kényeztetve, hogy csak kézben marad el nyugiban??? :(
Mert ha kiveszem a kiságyból a sok próbálkozás után, miután totál leizzadt a sírástól, egyből , sőt azonnal megnyugszik, nagy elégedett sóhaj van és belefúrja a fejét a vállamba. Mintha azt mondaná, hogy na, úgyis nekem lett igazam, addig üvöltöttem, mig kivettél.....Ezt el szerettem volna kerülni, mindenki azt mondta, hogy még kicsi, hagyjam, emeljem fel, tartsam kézben, stb... De nem bírom sokáig tartani sem, mert már így 6 kilón felül nagyon megfájdul a derekam.
Szóval ördögi kör, mert nem akarom , hogy sírjon, de ugyanakkor nem is bírom már cipelni, nem beszélve arról, hogy nem akarom majdnai feljődésében gátolni, hogy azért, mert ölben van, esetleg későn kezd el dolgokat..

Ezen szeretnék javítani, mert így semmire nem jut időm, mint azt már írtam nektek.
Adjatok ötleteket légyszi, kinek mi vált be a leginkább .
Főleg altatással, alvással kapcsolatban.

Hason eleinte nagyon szeretett lenni, de most inkább hanyatt van. De ha kis ideig elvan hason akkor nagyon szépen emeli a fejét és tartja is.

Légzésfigyelő: Én használnám, ha a kiságyban lenne, de így csak porosodik a polcon.
:(

Hogy azért valami jót is írjak Fanniról: :D
Imád már fürdeni mindenhogyan, nem csak úgy, hogy a vizet nézi. pancsol és sikongat önfeledten.
Mosolyog, "beszélget" velünk, szóval egy imádnivaló kis tünemény.
Sétálni is szeret, szinte hiányzik neki, ha netán nem tudtunk valami miatt kijutni a szabadba. Egyből beájul a levegőn, nyugis és kipihent lesz utána.
Ja és ami még öröm számunkra, hogy napi kétszeri tápszer van, a többi anyatej. :lol:

Most ennyire futotta, mert hiányolnyak..
Szép napot mindenkinek.
Zsuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Nika: nagyon helyes Gergő! Milyen szupi kis tokája van! :lol: Hogy kell ilyet csinálni? Tündinek nincs ilyen.
Rakok én is képet a fejtartásról. A kiscsaj egész ügyes benne, percekig így maradt és csak bámészkodott.
Kép
Kép és amit nézett :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsuzsi: én nem tudok jobbat tanácsolni, mint amit amúgy is csináltál. Nálunk bevált. Először azért valamelyest le kell nyugtatni Tündit, hogy alvásközeli állapotban legyen (szopival, vagy ringatással) és akkor leteszem hasra az ágyába (ez vált be, mert akkor nem esik ki a cumi a szájából annyira), be a szájába a cumit és simogatom a fejét, arcát, hátát, vagy ha nagyon nyomakszik, akkor még bevált a fenekének az ütögetése, amitől ütemesen rázkódik a feje. :lol: Zene bekapcsol (eddig Halász Jutka, ill. Vivaldi) és aztán kitartóan simizem, paskolgatom, amíg lecsukódik a szeme. De ha sír, akkor kiveszem, mert akkor nem lesz belőle alvás. Először le kell nyugtatni valahogy. Most olvasom az Éjszakai gondoskodás c. könyvet, abban még azt írják, hogy ha egy ágyban alszotok, az jó. Végülis akkor nincs kézben, nem? Vagy este hogy alszotok? Én a helyedben a fejlődése miatt nem izgulnék. AZ más kérdés, hogy neked azért nem lehet így könnyű, mert nem tudsz mit csinálni. Próbáltál valami ringatós dolgot? Mondjuk a hordozóba tenni és ringatni? Vagy a Szex és New Yorkban pl. az volt, hogy a csajszi vett egy elektromos ringató széket és azonnal elhallgatott a bébi. :lol: Na de a lényeg, hogy ne gondold, hogy elkényezteted! Ez hülyeség. Veled érzi magát biztonságban és kész. Addig örülj, míg így igényel, aztán ha felnő, akkor meg tipródhatsz, hogy miért nem bújik már oda hozzád és miért nem adhatsz neki puszit. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Snoopy: még a szopihoz annyit, hogy ma megfigyeltem, talán az a baj, hogy Tündi azt szokta meg, hogy a bimbóvédőnek csak a kiugró (mellbimbószerű) részét kapja be és azt szivogatja. Amikor a mellemet adom neki simán, akkor a bimbóudvarral nem tud mit kezdeni, továbbra is a mellbimbómat szeretni szívni, de az túl kicsi a bimbóvédőhöz képest - na ettől ideges lesz és sírni kezd egy idő után.

Kép
Kép
tinu
 
 


tinu: a toka családi örökség :) meg persze Gergő falánksága tiszta hurka mindenhol :) Tündi baba is szépen tartja a buksiját :)

nika70
Salgótarján
 
 


A kisbaba sírással kapcsolatban a lányom aggodalmasan kérdezte, hogy nem alakít-e ki rossz szokást, ha mindig felveszi?

Nekem az a tasztalatom, hogy a sírás sokféleségét az anyuka hamar felismeri, de egy ami biztos szüksége van valamire.
Dr William Sears a NIGHTTIME PARENTING c. könyvében írja, "Ha nem reagálnak a szülők a bab sírására, megrendítik a baba beléjük vetett bizalmát. Azt a bizalmat amely "nélkülözhetetlen a gyermeknevelésben". Tanulmányok kimutatták, hogy azok a kisbabák, akiknek a sírására rögtön reagálnak, kevesebbet sírnak később, nagyobb korukban."
Ha odafigyelsz a kisbaba sírására, nem rossz szokást alakítasz ki, (bár régen, az én időmben sokaknál az láttam, hogy hagyták a kicsit sírni, nem szabad "felkapatni", amit én nagyon elítéltem).
Nagyon jó dolognak tartom, amit gyakoroltok, hogy símogatással,
vagy egyéb módon, de éreztetitek a kisbabával, hogy nincs magára hagyva.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!

Roni nagyi, sírás: mi azt az elvet próbáljuk követni, hogy nem kapjuk fel rögtön, de próbáljuk megvígasztalni. azaz először a bölcső mellett simogatni, ringatni, és ha nagyon nem tudjuk megvigasztalni, akkor vesszük ki. És tényleg lehet tudni szerintem, hogy melyik sírás milyen. Ha "hasfájósan" sír, akkor általában sokkal hamarabb kivesszük, mintha "csak úgy", társaságra vágyik, akkor inkább odaülünk mellé, beszélünk neki, simizzük, stb....
de én személy szerint nem tartom jónak, hogy azonnal kivenni a babát, ha sír, valamennyire szerintem neki is meg kell tanulnia magát megnyugtatni, persze a mi segítségünkkel, tehát ez nem azt jeleni hogy sírni hagyni, / magára hagyni, ha értitek, mit mondok.
de persze van olyan, hogy muszáj sírni hagyni, pl ha pisilni kell, tejcit melegítem neki, stb, szóval nem tudok mindig azonnal reagálni.
de persze ez az én véleményem, csak gondoltam, megosztom :)

és kül tök fura, hogy a babák már pici korukban milyen "szenzorosan" működnek, azaz ölben tök jól elvan, majd még le sem ér a popsija a bölcsőbe / kiságyba, máris kezdenek sírni :) szóval nem tudom, de szerintem már lehet őket az elején kényeztetni, amit viszont nem akarunk...

Tinu, tök édii a képek, nekünk is van ilyen fejemelős kéünk, majd teszek fel, csak macerásak a képfeltevések, mindig kicsinyíteni kell.... :?

Nika, szintén tök édik a képek :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok,

Bunny
Jaj de sajnalom hogy mar ez is eljott hogy teged sem ismer meg.Nagyon nagy szeretet van a papadban hogy ezt tudja csinalni nap mint nap.
Piros folt:( remelem lazas nem voltal?
Hat sajnos nekem akkor mar alig szopott ,de az teny hogy hogy ha hozzatapalani akarsz akkor minden eves elott megkell kinalni cicivel is es csak utana a szilard etel.Ha elvalasztani akkor forditva.
Az biztos hogy egy kajcsit kivaltani tobb het nem rogton nem szopik hanem mindig kevesebbet abbanaz idoben.
Na de majd jon Snoppy es szakszeruen elmondja :wink:

Winnie
Jaj de luke vagyok..de azert uvegbol eteteshez is kell a kenyelem,mert az is volt vagy 15 perc nekem Alexnal a kezdo cumikkal.

Roni nagyi
Tetszett ez a jo az oreg... :lol: Anyukam is mondja nehapedig nagyon csinos ), hogy en mar neha oregnek erzem magam...erre megdicsergetem es rogton visszater az onbizalma :wink:
Hat a 37.het az nem olyan veszes,nekem Alex a 38.n jott :)

Tinu
Hat igen ezert non-stop szulok hogy ejjel is erre figyelnek :shock: Ja mert tob eves korukig a gyerkoccel alszanak,es iskolaba sem jaratjak csak egyetemre esetleg...

Nika
Gergo is edeske,latom neked sincs mostanaban idod jonni.

Zsuzsu
Szerintem jol csinalod,az hogy most igenyel teged majd elmulik par honap mulva,hidd el.
Nekem van olyan ismerosom aki nem vette fel..orakat sirta baba es O olyan hogy mar 1 eves de log az anyukajan,pont azert mert O taszitja..Szoval emiatt ne aggodj a kello idoben adott szeretet kamatozik :D
Kesobb lehet trukkozni mondjuk az agyban simogatassal stb,de ez mar 10 hos koraban ertendo ,na akkor lehetelkapatni,mert mar van eleg esze hogy minden sirasra ugrik az anyukaja.6 hoig ezzel nem kenyezteted el.
Persze konnyen dumalok,mert nekem pl most is a kisagyban van ,eppen felebredt es nezeget.De ha sirna mar ugranek is,en nem is birom hallgatni sem 5 pecig sem nemhogy tobbet. :)

Nalnuk nagyon beindult Leon a forgas utan,most mar a targyakert is nyul :shock: 8)
Ja es a heten megint 22dkg-t hizott,ugyhogy ennek nagyon orulok :lol:

Na megyek etetni
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,

Kata,

azért nem írtam hogy ismerem a céget, mert nekem egy finn papírcég sem jut az eszembe. Informatikai rendszerekkel foglalkoztam, és inkább értékesítés résszel, vevőkkel, mint beszállítókkal.

Tök jó hogy neked Leon ilyen ügyen, nekem Dani nem hózza maga alá a karját, ha odatesszük neki, miután kicsúszik, akkor sem húzza vissza, ő inkébb kiterül, mint alváskor. lehet, hogy a hasonalvás késlelteti a kar maga alá húzását?

Zsuzsu, ne aggód, szerintem is rád van szüksége, kitartás el fog múlni ez az állapot, egyre jobb lesz. Én csináltamtam úgy, hogy a franciaágyba tettem, odafeküdtem én is, játszottunk, majd amikor már jól elvolt, akkor kimentem mellőle, és most már tök jól elvan.


Dani most épp a kezéhez beszél.:)))NÉha olyan mintha óbégatna,

Kiscsikó,
én kilókhoz meg korhoz is kötném, de szerintem a fürcsis képeket nézve, nyugodtan aludhat éjszaka addig ameddig ő gondolja. Éhenhalni nem fog, jobban eszik utána, és kipihent lesz.

csernusn
 
 


Akkor folytatom, Dani már jóllakott:)

Roni Nagyi,
Tök jó, hogy ennyire pozitív a hozzáállásod a babadolgokhoz, olyan természetközeli, és nem olyan mint amiket a Ti időtökben sulykoltak:)szerencsére anyukám és anyósom is így gondolkozik. (bár a tea és a kamilla terén voltak nézeteltéréseink, de be kell valljam nekik lett igazuk)

Mágnes, Gratulálok, hogy már nem kell tápi!!!!! Csak így tovább!!!!


Szerettem volna kérdezni egy kettőt.

Nektek 3 hós babócáknál a nyáladzással és a fogínyviszketéssel mi a helyzet? Daninak néha annyira viszket, az öklét teljesen bekapja és próbálja huzigatni jobbra, balra, anyukám az ujjával el kezdte neki alul és felül simogatni, és az az kielégült fejet kellett volna látni:) Viszont mivel még a rágókát nem tudja a szájában tartani és sokáig fogni, mit tegyek, hogy jobb legyen neki?(Bocs Tünde ez elég hülye mondat lett.:))

A másik kérdés, pedig a hallással kapcsolatban. Azt figyeltük meg, hogyha áll előtt valaki, vagy valamin rajta tartja a szemét, és elkezd beszélni valaki hozzá az oldalán, akkor nem fordítja arra a fejét.Igaz ez nem baj?
Egyrészt ő még nem hiszem hogy tudja, hogy hozzábeszélnek, másrészt, ha leköti valami a figyelmét, akkor nehéz eltéríteni róla??

csernusn
 
 


Kataa hát elég keveset ülök a gép elött de azért többnyire elolvaslak titeket :D

Friss képek Gegéről ahogyan tud teli szájjal nevetni :D

Kép

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Hát az éjjel megint extra volt. Panna 2 óránként kelt enni, 50 ml-nél úgy bealudt, hogy nem tudtam ébresztni, így viszont hamar éhes lett... Aztán büfi, és mire elaludtam, maradt egy óra pihim,mert már megint éhes volt. Olyan fáradt voltam, hogy hajnalban rázott a hied, vacogtam a paplan alatt, már azt hittem elkapott az influenza. De lázam nem volt.

Zsuzsi:
Nagyon sok tanácsot nem tudok adni, nálunk Panna ágyban fekvős nézelődős, és maga alszik el többnyire. Ha nagyon hisztizik, mert szokott olyat, nálunk is a fenékpaskolás vált be, attól mindig elhallgat. A másik, ami megnyugtatja, az a zenélő forgó a kiságyán, képes akár fél órát is elnézegetni, és álomba nézni magát..:)

Nika:
Édesen rötyög a kiskrapek! :)

Niki: hova is viszitek Danit uszira? Mi is gondolkozunk rajta, de előtte körbejárom a témát. Meg az sem mindegy, hogy melyik napon lehet menni, leginkább hétvégén tudnánk, szóval nálunk ez is szempont. Kicsit tartok tőle, hogy nem szednek össze a babák fertőzést? Mert hogy a mamák is bemennek a vízbe ugyebár...De annyira szeretnénk vinni..

Holnap oltásra megyünk... Előre félek tőle...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Mágnes,
Mi a Pólus Hotelre gondoltunk, de mivel az hétköznap van így kizárva, mert mint kiderült apuci is szeretne jönni:) Egyébként a babauszas.lap.hu-ról barangoltam.


Lányok,

Most olvastam a nagy egészségkönyvben, hogy először hátról hasra fordulnak a babák és utána hasról hátra, akinek megfordult már azoknak nem hasról hátra fordult? és mi van a másik iránnyal? egyébként 4-hat hónapos korra van írva, de tudom ettől eltérő is lehet, de azért megnyugtat, hogy Dani nincs elkésve semmivel.:)


Nika és Tinu, nem mondtam még, de arik a fotók, és mindenki minél többet rakjon fel. Én csak azért teszem ritkán, mert a linken úgy is feltesszük a legszebbeket, és csak egy katt.

Puszi

csernusn
 
 


Sziasztok!

Nem voltam itthon pár napig, nagyon sokat írtatok. (Szerencsére)

NIki!

Csingi az "átlaggal" ellentétben hasról hátra fordult meg először, és az "átlaggal" ellentétben 3,5 hósan. De ezt sem úgy csinálta, ahogy az meg van írva. :D Aztán négy hósan fordult meg hátról hasra. De még csak balra tud, most gyakorolja jobb oldalra is. Viszotn már nem hagyhatom ott sehol, a múlt héten az asztal alól szedtem össze, mert letettem a játszószőnyegre, és addig forgolózott, amíg bemászott az asztal alá. :lol:

Snoopy!

Nálunk elhiheted volt mindenféle próbálkozás, hogy megtudják etetni a csajszit. Pohár, kanál, kislyuk, nagylyuk...Minden, és semmi eredmény. :( Pedig muszáj lesz vmit csinálni, mert suliba menni kell. Őt meg nem akarom cibálni magammal 300 km-re. :(

MÁgnes!

Csenge is az utóbbi időben három óránként kel éjszaka. Egyszerűen szerinem imád szopizni. :shock: De már az elmúlt éjszaka egy kaját "kiváltottam" cumival. Így is megnyugodott szerencsére.

Megyek, nagyobbik csajszi letéve aludni, kicsi játszószőnyegezik. Nem bánnám, ha ő is aludna egy nagyot.

Jövök mgé. :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Jaa, még a forgáshoz!

Én egyébként csak vigyorgok, hogy CSingi midnent fordítva csinál. Egyáltalán nem lepődtem meg azután, hogy kijönni is fordítva jött ki. :lol: Szóval ezt várom az elkövetkező időktől is. :lol:

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok,

Zsu vagyok az először és eddigutoljára januárban jelentkező ZsuMaty páros egyik fele, illetve a másik mert akkor MatyiApu írt fontos tanácsokat kérve! Hanna azóta már pontosan február 2. aóta csak szopizik. Mert ugye nekünk (is) az volt agond, hogy kisebb babu volt, gyengécske és nem tudott/akart szopizni, meg az altatással is voltak gondok. Szóval ezerrel megy csak a cici, tejcsi is van, de néha beparázok, hogy kevés, de nagyon jól gyarapszik, ugyhogy tuti nem kevés. 1 hete 36OO gramm volt, amit heti 15O-2OO gramm gyarapodással értünk el!

Most hogy végig csináltam 5-6 hetet ugy hogy O,11111 grammot evett ciciből a többit fecskendővel ette meg - elején kanállal, de az hard core módszer sztem - mindenkinek azt tudom mondani, hogy kitartás és a babák nagyon nagyon ügyesek és fejlődképesek, csak 1 dolog kell a sikerhez, vagyis kettő: TÜRELEM ÉS POZITÍV GONDOLKODÁS!!!
Én az elején szopiztatás közben mantráztam magamnak a pozitív szöveget , ami ugyis hat rádha nemhiszel benne, mert a tudatalattidba helyet foglal és átformálja a gondolkodásodat idővel. De én amugy "hívő"vagyok, mármint annak a híve hogy amit gondolsz az megvalósul....

Azóta is mindig sok szépet mondok Hannának ha eszik,(máskor is) főleg azt hogy milyen ügyes baba, és csak így tovább! Az ő tudatalattiját is formálom ezzel! Na de elég a filozófiából......

Visszatérve, sajna pontos névre nem emlékszem kinek a babuja nem szopizik még 3-4hetesen, de a fecskendős megoldás sztem nagyon jó.Én előtte azért mindig bekínáltam cicivel. Hannus nem nyitotta elég nagyra a száját és csak a bimbót kapta be, ami nekem fájt és neki se jött tejcsi, ezért a fecskendős etetésnél is csak akkor raktam a szájába az ujjamat, ha elég nagyra nyitotta. Ma már ez is megy!
Továbbá leáltunk a kaja előtt és utáni méricskéről, mert a ratyi digit mérleg volt hogy 5 mérésből 4szer mást mutatott, és azért 3O 4O gramm plusz minusz nem mindegy. Most Fatteromtól kaptunk "zöldség mérő" mérleget, kijelzős,de nem digit. És csak heti 1Xmérjük a tiszta, meztelen súlyát. Persze azzal meg az a baj, ha fivánkol akkor passz, hogy mennyi a súlya. de 1-2mp ig azért nyugi van...., el kellcsípni! :-)

Nagyon viccesek a babák aképeken :-DDD

Hannáról itt láthattok sztárfotókat :DD (én a beképzelt anyu)
www.berenyihanna.com

hejj, de sokat irtam.

Ó még annyi, hogy talán "kataa" , Te használsz A vitamint a száraz bőrre?!...... azt hallottam egy neunatológustól, hogy nem annyira jó, mert beépül a szervezetbe ...... mármint nem jó értelembe... aztán hogy ez miért nem jó, azt sajna nem tudom. Talán nem csak a szárazság ellen dolgozik hanem máshogy is. De persze ha beválik....

Mindenkinek kellemes tavaszodást!!!
Igyekszem jelen lenni ezután, mivel már hason alszik Hanna, és jó sokáig tud így, mivel nem kalimpál a kis Uborka.

Üdv

Zsubi
zsumaty
 
 


ÓÓÓ az utolsó mondat nem én vagyok, mármint kínosan figyelek általában a mondat fogalmazásokra és " morgolódok" is ha más "hülyén" ír, de ez most atom rosszul sikerült :lol: Bocsesz
zsumaty
 
 


ÓÓÓ az utolsó mondat nem én vagyok, mármint kínosan figyelek általában a mondat fogalmazásokra és " morgolódok" is ha más "hülyén" ír, de ez most atom rosszul sikerült :lol: Bocsesz
zsumaty
 
 


Niki
Ahaa,mar ertem a szotlansagot :wink:
Hat en nem tudom hogy mit hogy kene forgas teren,de nekem Alex is eloszor hasrol fordult,bar O is utalt hason talan azert :P
a masik fordulas majd jon,ezek nem egyszerre tortennek.Egyebkent igaz az hogy azert nem hizott az elmult hetekben annyit mert jott ket uj tudomany is a forgas mellett a dolgok utan nyulas.
Semmivel nincs elkesve Dani,mert 6 hoig raer.
Leon is nyalzik neha,bar en ezt meg korainak ereznem fog szempontbol,es doxot vanaz okle a szajaban.
Azt is eszre vettuk mar ,hogy O sem mindig figyel ha szolunk hozza,de ettol meg jo a hallasa.Alex jatekianak leesjtesebol mar leteszteltuk,meg a korhazban is megvizsgaltak+dokino is.Szerintem kell hogy 5-6 hos legyen mire a nevere figyel.

Magnes
A Campona melletti uj uszodaban hetvegen van a babauszas,ugyhogy apuka barat :wink: Mi anno semmi fertozest nem kaptunk el.

Zsumaty
Hat az tulzas hogy hasznalok,mert eddig aprszor bekentuk a pofijat ha szarazabb volt,de az en dokinom annyira termeszet kozeli mindenben, hogy tuti nem irta volna fel ha ez artalmas lenne. Egyebkent jobban hiszek ezekben a gyogyszertari kikeveros dolgokban mint barmilyen boltban kaphato babaolajban. :)

Kép
Kép
kataa
 
 


Na akkor még nem ébred Fel a kicsi fiam(előző etetés óta alszik és az már 3 órája volt):

Én már nappal sem ébresztem fel, pl most sem, majd talán, ha már a 4. órát is nyomja, mert már elmúlt 6 kg is, és a drágám így is eszik eleget.:)

Zsumaty,
Nagyon nagy eredményeket értetek akkor el, szóval minden elismerésem a tiétek!!!! És igaz az hogy a pozitiv gondolkodás az nagyon jót tesz az embernek és akörnyezetének is.

Kata, akkor azt a Camponát én is megnézem magamnak, bár nekünk az a világ végén van:(

Közben megnéztem azt is a babakönyvben, hogy a szemmel hang felé fordulás az kb 4-6 hónaposan jelentkezik, a fejjel hang felé fordulás pedig még később.

Engem inkább ezek azért érdekelnek, hogy megfelelően "játszok-e " vele, mert néha úgy gondolom, a sok szemből éneklés mondókázás néha uncsi lehet, bár a tekintete, ami a számra szegeződik, az nem erről tanúskodik, csak gondolom lehetne mást is csinálni már:) Meg a játékokkal vagyunk így, hogy mennyi kell neki ilyen korban, mert gondolom atúl sok sem jó és a kevés sem.
Áki azt mondja, hogy biztosan unja már őket:))))

csernusn
 
 


Sziasztok,
a mi éjszakánk vagyis hajnalunk is mozgalmas volt:-)))

Nem tudom vki tapasztalta-e már, de Ádám mostanában szopi közben büfizik és éjjel úgy is bukott:-((( Nagyon megijedtünk:-((( Ráadásul-a védőnő szavaival élve-nem volt elégedett baba feje:-) De nem tudtam, h a bukás után adjak-e még, sírt, így adtam:-(

És a mellbimbóm is fájt nagyon, csillagokat láttam:-( Állítólag feláztatta, mert túl sokáig hagyom szopizni:-( Nemtom:-( Nekünk kb. 1 óra amíg jóllakik, 40 perc helyett.
Ti meddig szoptatok(időben)?

Baba fotók tündériek:-)))

Az éjszakai gondoskodásban jó ötletek vannak, ennek ellenére mi megpróbáljuk nem szülői ágyba szoktatni:-)))

Niki ismered az Anyu, taníts engem című könyvet? Abban van jó kis program, h hogyan lehet fejleszteni a kisbabát a születésétől fogva egészen iskoláskoráig. Hónapokra bontva leírja a játékokat.
Egyébként tuti nem unja, folytasd bátran:-)
Én énekelni szoktam Ádámnak+fütyülni, azt nagyon szereti:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Ja, és Huggies nálunk egész jó és a tejgyűjtő kagyló is klassz találmány:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen remek reagálások voltak. Remélem nem az jött át a mondandóm kapcsán, hogy azonnali ugrás, minden pillanatban fel kell venni a síró babát. Ezért is kezdtem azzal, hogy nagyon jól hallható a sírásból minkor milyen igénye, hiányérzete van a babának, netalán szórakoztatni kell, vagy betegséget jelző nyugtalanság, nyűgösség. :oops:

Az én kis unokám is bizony az anyuciját a sírásával próbára teszi. :cry: Így sem jó úgy, sem jó :!: Most van a kölcsönös ismerkedés, kitapasztalás tanuló ideje. Lányom is időnként felhív, hogy most már mit is tegyen. A frontok is jönnek, tavasszal ez természetes ,ezek is kihathatnak, szerintem. Nem lehet kihagyni a környezet hatásait sem, hiszen az anyuka fáradsága, türelmetlensége esetleg,szintén a baba által érzékelt , amire reagál is .

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyen régen nem írtam, de zajlik körülüttünk az élet és egyre kevesebb időm van mostanság.:)
Hamarosan írok..addigis..

Képek:

Anna:)

Kép

Zsolti, Bence :)

Kép

Anna, Bence:)

Kép

Bence:)

Kép

Közös:)

Kép

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sajnos reménytelennek tűnik, hogy megjegyezzem a neveket és, hogy ki miről ír, de azért igyekszem :lol: !

Pelenka: én is sokfélével próbálkoztam. A sima pampers-ből még van vagy 150 db de elajándékozom mert naponta 2x ruhacsere volt. Viszont a sleep and play nagyon jó, egész éjszakát is kibír. És a tescos pelus is teljesen jó!

Azt hiszem Zsuzsu kérdezett a baba szórkoztatásáról. Nekem nagyon bevált az ágyon lévő forgó-zenélő játék. De ami legjobb az az elektromos hinta. A reggeli szopi után abban szokta "átvészelni" reggeli takarítást, rendrakást. Nagyon szereti. Berreg, zenél és ringatja. Általában mire kész vagyok el is alszik :lol: !
A kiságyban Mese sincs sokat, de az éjszakát ott tölti és semmi kifogása ellene.

Roni nagyi! Egy ilyen nagymami igazi kincs :lol: !

A frontra úgy tűnik az én lánykám is érzékeny, ő ma éjszaka volt izgága, 4x is felébresztett.

Nagyon édesek a babák, tök jó, hogy ilyen sok kép van mindíg!

Többen írtátok, hogy mentek csípő szűrésre, vagy már voltatok. Én ha jól emlékszem azt mondta a doktornő, hogy 4 hónaposan kell csak menni. Rosszul emlékszem?

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Jöttem észt osztani! :D:D:D Na, jó, nem ám, csak néhány tapasztalat...

Babamozgás: hát ha az átlag először hátról hasra fordul, akkor nekem eddig nem átlag gyerekeim voltak, mindegyik először hasról hátra fordult. Mondjuk nagyon murisan, mert ugye popsi föltol, kéz test mellé, popsi billeget, aztán fordulás.
Az, hogy mikor csinálják, szerintem abszolút változó.
Valaki írta, hogy mi van akkor, ha a gyerek nem szeret hason lenni, vagy kézbegyerek: szerintem a babák képességei nem attól függnek, hogy mennyit gyakorolnak, rá vannak-e kényszerülve. A különböző mozgásokhoz agyi érés, érettség kell, és ezt minden baba a saját tempójában éri el. Sokszor összehasonlítgatják az anyukák, hogy a más babája már ezt vagy azt csinál, pedig ténylegesen nem függ attól semmi, melyik baba mit, mikor kezd el. Nem ügyesebb, okosabb az a baba, aki 6-7 hónaposan áll, ez semmit nem jelent a jövőre vetítve.
Arra persze érdemes figyelni, hogy max. meddig kéne megcsinálniuk (sok helyen le van írva), de akkor is nem pánikolni kell, hanem szakemberhez fordulni, elsősorban a gyerekorvoshoz, vagy ha ő nem nyugtat meg (előfordul, hogy azt mondják, csak lusta a baba, de az anyuka úgy érzi, több is van mögötte), akkor korai fejlesztőkhöz kivizsgálásra.
A kézben tartott gyerekek is meg fognak tanulni mindent, és azok a babák is hasra fognak fordulni, akik egyébként utálnak hason lenni (aztán ordítanak, hogy fordítsák őket vissza :D:D (ha még nem tudnak)).
Nem tudom, olvasta-e valaki azt az vizsgálatot, amit (elég régen ugyan) végeztek: albán falvakban rendszeresen úgy tartották a babákat, hogy születésük után szorosan bölcsőbe kötözték, és az anyuka szopi idejére sem vette ki őket, csak magafelé fordította a bölcsőt. Viszont a babák "közösségi életet" éltek, azaz mindig volt körülöttük valaki, beszéltek hozzájuk, anyuka ringatta őket, stb. És megfigyelték, hogy annak ellenére, hogy mozgásszegény környezetben kezdték az életüket, a későbbiek során (miután kikerültek a bölcsőből) ezt nagyon hamar behozták, semmifajta különbség nem látszott, ha hasonló korú (azt hiszem osztrák) csecsemőkkel összehasonlították őket. A dologban nagyon fontos volt, hogy nem elszeparáltan, egyedül kellett lenniük, hanem tényleg szociálisan aktív környezetben.
És ehhez hasonlóan megfigyelték azt is, hogy egyáltalán nem gond az sem, ha egy baba sokat van hordozókendőben, látszólag passzívan.

Sírás: erre ugyanaz a véleményem, mint a fentiekkel kapcsolatban. Szintén megfigyelés, hogy (ahogy Kataa is írta) azok a csecsemők, akiknek az anyukájuk hamar reagál a sírásra, a későbbiekben sokkal kevésbé lesznek sírósak.
Azaz egyáltalán nem elkényeztetés, ha a babát nem hagyjuk sírni, és felvesszük. Hanem annak a megalapozása, hogy a későbbiek során könnyebb legyen letenni, nagyobb bizalommal, bátrabban induljon neki felfedezni.
Nehéz, időnként nagyon egy kézbebabával, ugyanakkor hamar (talán túlságosan is hamar) eljön az az idő, amikor már nem igényli ezt a fajta gondoskodást, és a "vegyél fel" helyett eljön a "tegyél le" időszak. Élvezzétek ki a kicsi hozzátok bújó testet, a babaillatot, az arcán a megnyugvást. Melyik házimunka lehet ennél fontosabb?
(Ja, ha egész nap titeket akar, akkor érdemes lehet kipróbálni egy hordozókendőt (először csak kölcsönbe kérjetek, mert nem mindekinél válik be), hátha azzal könnyebb.)

Anyukamozgás: szerintem aki szeretne, nyugodtan kezdjen neki (Orsi)! Persze a 6 hetet azért érdemes megvárni, regenerálódni. De aztán itt van egy kis segítség:
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=24863
Ha valaki meg tudja oldani, akkor egy kis kikapcsolódás nagyon sokat használhat, a mozgás meg jó, és ugye az alakon is segíthet! A tejtermelődésről is írnak, meg trükköket, mire érdemes azért figyelni.
Szerintem az izzadással sincs semmi gond, hisz az ember pl. nyáron amúgy is izzad, de azért persze túlerőltetni nem jó magunkat, de gondolom senki sem most akar maratoni futásra készülni :D:D.
Mi pl. nagyon szeretünk biciklizni családostul (még nem tudom, Simonnal hogy oldjuk meg), ha lesznek jó idők (ma olyan volt, csak sajnos ma még nem ment), akkor fogunk is biztosan.

Kiscsiko!

Nálunk előfordult többször, hogy szopi közben büfizik és bukik (elég ijesztő, emrt nem is kis mennyiséget, pedig amúgy nem nagyon szokott bukni). Erre megoldás, ha közben is büfizik, ha tudom, hogy nagyobb mennyiséget evett vagy erős a tejspriccelés vagy sokáig eszik.
A mellbimbódnak nem szabadna fájnia egyáltalán, semmilyen hosszú szopi esetén sem. Olyan nincs, hogy felázik a bimbó, a mellfájdalom attól lehet, ha nem jól van a szájában a bimbó vagy esetleg a hosszú szopi alatt elbóbiskol, kicsúszik egy picit a szájából a bimbó és utána úgy szopik, szív rá. A mellfájdalom soha nem természetes, ezért mindig figyelni kell rá. Az első,a mit mindeképpen meg kell vizsgálni, hogy elég mélyen, jól van-e a szájában a mell...
Egyébként ha jó technikával szopik a baba, akkor sok anyuka azt sem tudja, mennyi ideig teszi, én se tudom sokszor megmondani, mert akármeddig tehetné, nem fáj.

Tinu!

Ha zuhany alatt elindul a melled, akkor már csak a vaj hiányzik a tejben-vajban fürdéshez! :D:D

Galuska!

Nagyon tetszenek a vödrös fürcsik!

Niki!

Még én sem mentem vissza a nőgyógyihoz...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Végre sikerült géphez ülnöm. A teljesség igénye nélkül írok, bocsi, ha valamire nem reagálok.

Roni nagyi:
Jól esett, amit írtál. Hát igen, minden kezdet nehéz. Kinek ezért, kinek azért. Én például Bálintot 6 nappal túlhordtam, bár az én számításom szerint pontosan jött. Már a 37. héten leköltöztem anyukámékhoz vidékre, mert ő ott szülésznő és mindeképpen nála akartam szülni. Úgy tűnt, hogy Bálint már sosem akar kibújni. A párom Pesten volt tőlem távol, az apukám a túlzott aggódásával idegsített. Szóval úgy éreztem, hogy elveszik az örömteli várakozás. Aztán anyukám két hétig, anyósom egy hétig volt nálunk segíteni. Én is gyakran kérem a tanácsukat. Szóval jó az "öreg" a háznál. Tényleg olyan jó, hogy te is egy ilyen haladó szellemű, nyitott nagyi vagy! Legyen még sok ilyen szép unokád! :)

Snoopy:
Köszi a jó tanácsot az gyulladt ujjacskákkal kapcsolatban és a többit is!

Kata:
Én is láttam a non-stop szülőket. Minden esetre érdekes volt, persze túlzó. De még mindig jobb ilyen gondoskodó szülőket látni, mintha az ellenkezőjét tennék.

Jeep:
Nagyooon köszi a cikket az ellaposodó fejről! Próbálkozunk fordítgatni - kicsit erőszakosan is - Bálint fejét. Legutóbb egy-egy órát már hason is elaludt úgy, hogy lefeküdtem mellé, fogtam a fejét és folyamatosan nyugtattam. A kiságy másik oldalára tettem játékot. Éjszaka megtámasztom a hátát egy párnával, hogy oldalt is feküdjön, vagy a fejéhez teszek egy törölközőt, hogy a másik irányban tartsa. Ha ölbe veszem is a másik irányból teszem. Holnap jön a doktornő beadni az oltást, majd őt még kikérdezem.

Kiscsiko:
Eleinte Bálint is ilyen sokáig evett, bár cumisüvegből, mert ugye akkor még nem szopott. Most már 5-10 perc alatt letudja.
Néha én is összeszorítottam a fogam fejés, szoptatás közben. Tapasztalatom szerint az elején ez még így megy, aztán belejön a baba is, meg a melled is megedződik.
Nálunk sem alszik Bálint a szülői ágyban. Ezen sokat vaciláltam, de végül így döntöttem. Egyébként úgy tűnik, hogy nem is nagyon igényli, néha mintha jobban szerete a kiságyban lenni, mint ölbe, vagy mellettem. Van,hogy csak mellé ülök és együtt "gagyogunk". :D Egyébként én is szoktam mondókázni, énekelni. (Niki) Szerintem minél többet hallja, annál jobb. Talán így jobban fejlődik a szókészlete, nem csak a megszokott szavakat hallja mindig. Elraktározza magában és nagyobb korára emlékezni fog rájuk, hamarabb megtanulja őket. Mondom én. :?

Niki:
Bálint is nagyon nyáladzik mostanában. Remélem még tényleg nem a foga.

Bunny:
Kitartás a mamáddal kapcsolatban!

Zsuzsi:
Szerintem sem kényezteted el a picit. Próbáltad már kenguruba tenni? Kicsit könnyebb tartani. Bálint szereti. Egyébként érdekes, hogy Bálint gyakran ugyanúgy üvölt, ha kiveszem a kiságyból, tehát nem nyugszik meg rögtön ölben. Az is fura számomra, hogy nem egy bújós baba, mindig feszíti magát hátra, nem tud szépen hozzámsimulni. Pedig én úgy szeretném. :?:

Nagyon szépek a babák a fotókon! Mindegyik!

Mágnes:
Tök jó, hogy van elég tejed. Szerintem,hogy van sikerélményed mégtöbb lesz.
Tegnap én is olyan fáradt voltam (az új alvási pozíciók miatt Bálint 2 óránként ébredt), hogy nem bírtam magammal és reggel magam mellé vettem az ágyba. Mivel úgy is csak nyűgösködött, a cumit meg kiköpte, beadtam a szájába a mellem. Ő rácuppant, aztán két óra elteltével arra ébredtem, hogy mozgolódik, de még mindig hozzám van tapadva és plötyi a mellem. Szóval amíg aludtunk, ő azért álmában cumizott és rá-rá szívott a cicire. :lol:

Na most már befejezem, mert apa is jönni akar a géphez.

Üdv.
Orsi

Kép
heorsi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat.
Valahol megnyugtattatok, hogy nem csinálom totál rosszul ha nem hagyom sírni Fannit.
Tulajdonképpen megerősítésre volt szükségem ebben.
Köszönöm nektek.
Nem a házimunka miatt írtam, hogy semmire sem jut időm, hanem úgy átlagosan értve.
Házimunka valóban nem ér annyit, mint a kicsi mosolyát és "beszélgetését" hallgatni, csodálni... :D

Bizony nagyon hamar el fog jönni az az idő, mikor már nem fogja a babusgatást és dédelgetést igényelni, hanem inkább a világot felfedezni.
Biztos vissza fogom sírni ezeket a perceket.
Inkább a cipelés, a súly az, amit nem bírok sokáig. :(
mert ha sír, akkor megyek hozzá és megnézem mi a probléma.
Nem kapkodom fel azonnal, de ha nem nyugszik meg a látványomra, hangomra, simire, akkor bizony felveszem. ...És tényleg annyira jó, ha a kis teste hozzámsimul.
Szóval próbálom az igényeit kiszolgálni.
Ha ölben akar lenni, ám legyen.
Csak ahogy írtam,a fejlődésben nem akarom visszatartani.
De köszi Beszti, hogy leírtad ezeket a dolgokat.
Végülis minden gyerek más és más,máskor kezdik el a fogzást, mászást, járást.
Csak hát, mint általában az első babás anyukák, sok mindent akarunk tuti jól csinálni (legalábbis így vélem), és vannak olyan aggályaink, amik nektek, mint több babával rendelkező anyuciknak már természetes.
Ezért is jó, hogy ennyien vagyunk és tudunk tanácsot kérni, netán osztani. Akár az észt is! :lol: :lol:

Kengurut majd akarunk venni. Talán azzal könnyebben hurcolászhatom Fannit.
Tapasztalatok róla???

Visszaatérve kicsit a súlyra:
Meddig nőnek úgy, mint a gombák?
És mikortól lassul ez a folyamat? Függ a kaja mennyiségtől is?
Bocsi ha már volt róla szó, de nem emlékszem.


Jó éjt mindenkinek!
Zsuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Kiscsikó: nálunk változó, hogy mennyi ideig szopizik. Van, mikor 1 óra, van mikor 20 perc. Mikor rendszeresen sokáig szopizott, akkor nekem is felázott a mellem, mert a bimbóvédőben szüttyögtette a tejet - vagyis a végén nem szívott, csak cumizott rajta, nem nyelt. De szerencsére nem lett vészes a helyzet, annyira soha nem fájt. Szerintem szopik után kend be a mellbimbódat krémmel (nekem Avent van).

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt:-))
Igazad van Beszti, Ádám elszundikál és kijjebb csúszik a bimbóm. Sőt mocorogni is szokott és van amikor húzza:-((( Ez mindig nagyon hirtelen történik, de most már nagyon figyelek rá.
Védőnéni azt mondta, vegyük fel nyugodtan mindig, úgyis csak 6 hónapig van ránk "szüksége", utána kinyílik a világ:-))))
Van kendőm, de "csak" XL-eset vettem és 2 pozíciót sem tudok vele megkötni, ami pont szimpi lenne. Bár lehet csak béna vagyok.:-)

Orsi, nekünk van egy barátunk, aki mindig fekve szotatott és kérdeztük, h hogyan csinálta, h nem szoktak oda. Azt mondta, h amint elalszik visszaviszik a kiságyába. Mi ezt szoktuk tenni, mert frontokkor nem bírjuk az éjjeli műszakot:-))) Inkább persze apa, mert ő már dolgozik és éjjel vmi miatt csak ő tudja megnyugtatni. Nekem biztos nagyon tejci szagom van:-))) De egy szobában alszunk.

Tinu: Nálunk is fellelhető már lassan az összes Avent repertoár:-)))
Apával tegnap vetettem bimbóvédőt. Ráraktam a bimbómra, teleszaladt tejjel, lecsúszott és kiömlött az egész. Jót kacagtunk.:-)
Aztán visszaraktam és uúgy fájt, amikor Ádám rászívott:-( Így inkább levettem, mindegy alapon.
Eddig lusti voltam kicsit, de most már minden szopi után bekenem a bimbóm, így a kövi szopiig regenerálódik kicsit és elviselhető. Én egyébként a Motherlove-os krémre esküszöm:-)))

Egyébként legújabb nyavajám a székrekedés+aranyér. Laevolacot iszom és kenem krémmel, de még nem az igazi.
Van vmi ötletetek, tapasztalatotok?

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: én is küszködök a székrekedéssel. Az aranyerem hálistennek visszahúzódott, bár ennek ellenére néha annyi vérem elfolyik egy-egy vécézés közben... :shock: De biztos bejátszik az Elevit is, úgyhogy most abbahagytam és nekiálltam főzeléket enni, meg vettem Korpovit kekszet. Remélem, használ.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ezt a Laevolacot ezek szerint lehet inni szoptatás alatt is? Nem megy át a tejbe? És receptre adják, vagy anélkül? Még sose használtam, nem is hallottam róla, de most megnéztem a neten.

Kép
Kép
tinu
 
 


lányok

sütőtök, aszalt szilva, azt is megcsinálhatjátok, hogy este pár szem aszalt szilvát vízbe áztattok és reggel megisszátok a levét. Vagy reggel ha felkeltek, akkor meleg vizet igyatok éhgyomorra....

én amióta nem szedek vasat azóta semmi gonsom.

laevolacot máté is szedett.... nincs káros hatással babára

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny: nekem az aszalt szilva csak részben jött be. A vécére ugyan jártam, de volt felfújódás is, az meg gondolom, nem jó a babának. :? Meleg víz? Brr. A sima szilvalé nem jó? Mintha a párom vett volna nekem...

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: Elvitet+vasat is szedek. A vasat főleg Ádám miatt kell, mert a kéküléssel kapcsolatosan azt mondta a doktornéni, h lehet a vashiány ill. vérszegénység is lehet az oka. Írt is nekem egy áll. legkorszerűbb készítményt, aminek nincs annyi mellékhatása, az a neve, h Maltofer fol. Hát nemtom:-( A várandósság alatt nem volt ennyi gondom, pedig akkor is szedtem mindkettőt. Bár akkor többet mozogtam, most még az a fél órácska séta nem használ.

Bunny: Az aszalt szilva nekem sem nagyon jött be, meg a citromos melegvíz éhgyomorra sem:-( De még egy próbát megér:-)Köszi.:-)

Nekem akkor volt rendben a székletem, amikor délig csak gyümit ettem. Most reggelente farkaséhes vagyok, meg általában mindig:-), de talán most nem is kellene éheznem:-)

A Laevolakot babák is szedhetik, tehát tuti nem árt.

JAj, tudom:-)) Azt akartam még kérdezni, h Ti használtatok már vmit a baba orrába? Sterimarra gondolok. Néha olyan sok cucc összegyűlik, de még olyan drasztikusnak érzem belefújni.
A kézi orrszívóval nem boldogultam:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: már vettem Sterimart, de elfelejtettem használni. De ha végre sikerül venni az orrszívónkhoz kefét, akkor legközelebb használok spray-t a beszáradt trutyik miatt. Nekem a porszívóssal sem jött túl sok ki a múltkor, szerintem amiatt, mert nem nedvesítettem meg egy kicsit. Majd meglátjuk.

Kép
Kép
tinu
 
 


Niki
En is nagyon gondolkozom mar hogy ejjel nem ebresztem fel,mert magatol sosem kelne.Most eppen alkalmazom hogy minden nap 10 perccel kesobb etetem hajnalban.Nappal ebred ugy 3 vagy 3.5 orankent.
Camponas nekink ott volt,de akkoriban csak ott volt hetvegen babauszas.Mar biztos van tobb helyen is.
Szerintem eleg most meg ha enekelsz neki beszelsz hozza es jo sk szines dolgoggal korberakod a babat.Nagyon jol elnezelodnek.

Kiscsiko
Hat amikor mar ennyi idos volt mintneked Adam akkor eleg volt a 40perc szopi es aztan ez is rovidult,most 20 perceket eszik,szerintem mar ismeri az orat mert nagyonpontosan betratja :lol: :lol:

Roni nagyi
Kitartast a lanyodnak :)

Zsuzsu
Meg azt akartam estelg javasolni hogy egy pihenoszekben taan ellenne jobban Fannitutod ami rezgos vagy zenelos es ugyi szemlelhetne a vilagot.Vagy amit Mandula irt hogy elektromos hinta.Ezek mind jok nyugos pillanatokra. :wink:
Es tenyllg igaz amit Beszti irt,az hogy most igy simulnak hozzank egy csoda amit kikel elvezni.En nem gyozok betelni vele,plane hogy mar ez az utolso babam es annyira imadom amikor ilyen kis ragaszkodoak.
A nagyfiam is meg bujos de korantsem engedi mar magat annyit szeretgetni. :roll:

Mandula
Csiposzuresre 6 hetesen kell menni,a dokiad beutalot.

Beszti
Eszosztas :lol: Ja gyere mar es azt mondm eg nekem lecci,hogy az baj-e ha mar nem napi 8-9* eszik Leon csak 6-7*.Nem lesz ettol kevesebb a tejem.Persze igy kenyelmesebb,mert tobb ido telik el,de azert bujkal bennem agondolat ,tudod :wink:

Orsi
Akkor neked anyukad volt a szulsznod? Ez tenyleg ritka. :)
Non-stop szulok: PErsze igazad van jobb ez csak kicsit mar ugy ereztem hogy ez az anyuka tulzo ragaszkodasa hogyennyire nem engedi el maga mellol a gyereket.Es kesobb ez vissz is uthet azert...
Csatlakozom a baba nem nagy agyban alvos mamikhoz :wink:
Persze ha beteg vgy nyugos az mas,de mindenki jobban alszik a sajat helyen.MEg a teso miatt is fontos,hogy ne erezze hogy ot meg kikuldjuk.Ezen nem mulik semmi, attol ugyanugy fog szeretni :wink:

Kiscsiko
En forditva mukodom,szedem a vasat+Elevitet,aztan minden OK.de a rostdus taplalkozas es a napi 2 liter asvanyviz meghozza az eredmenyt tutira :wink:

Tinu
A baba orrat csak ugylehet szivni ha elotte Sterimart hasznalsz,hogy feloldodjon a cucc.A

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata: nekem egy átlagos (nem nyűgös) napon Tünci már régóta "csak" 7x szopik. :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok, megpróbálok gyorsan sokat írni, amíg Ákos szundikál.
Voltunk sebészeten köldöksérv, váladékos köldök és azért pelus-gomba miatt. Hát háromból három téves diagnózisa volt a kedves háziorvosunknak. Köldöksérv épphogy tapasztalható, de 99 % elmúlik, köldök seb totál normális, se hintőporozni, se lila izével kenegetni nem kell, csak alkohollal kitörölgetni. Gombának nyoma nincs, egyszerű peluskiütés, ami már el is múlott. Pedig a drága doki még Canestent is írt fel... szóval holnap dokit váltunk, holnap beszélek az új doktornővel!

A k-vitamint most akkor heti, vagy havi 1x kell adni? Dokinő szerint hetente, a papírra havonta van írva!?

Pelenka: mi penperssel kezdtünk, az elsőt már kinőttük, most a kettes van, de az oldala szerintem sem szoros, és ha tele van a gatya, akkor tényleg kicsúszik valami. Ezt a csomagot elhasználjuk, aztán kipróbáljuk a liberot.

Ákos még soha nem feküdt hason, csak oldalt, meg hanyadt, de a feje akkor is oldalt van. szerintem nem is tudna hason fekükni, próbáltam, de nyüszített, és próbálta magát átfoerdítani.

Tinu, Jeep: légzésfigyelő: hát én totál nyugodt vagyok, hogay van, igaz nálunk külön szobában van Ákos, de én igy biztonságban érzem maga, meg a gyereket is. Szerintem ha már van, akkor érdemes használni is...
Nálunk is kókusz matraac van, de még úgy is működik, ha kókuszpólyában teszem le aludni du. Akko is érzékeli a légzést. Szóval én nagyon meg vagyok elégedve. (baby-controll)

Winnie: hát a helyzet ismerős puki, hasfájás terén. Szegény néha éjjel is akkorákat nyőg, de alszik mint a bunda. Ma reggel is arra ébredt, hogy a gázok dolgoznak. A reggeli torna alatt 8 puki jött ki szegénykémnek. Pedig annyira figyelek hogy mit eszek. Laktoherbet nem iszom már, semmi olyan dolgot nem eszek, ami felpuffasztaná, de mégis. Ilyenkos nálunk csak a torna segít. GW-még nem adhatok neki!

Zsuzsu: sírás: nálunk ha sír Ákos, először jön a kedves beszélgetés, és a cumi. Ha azt elutasítja, kilöki a szájából, csak akkor veszem fel, és akkor általában megnyugszik egy kis időre, és akkor jöhet újra a cumi, amivel már le is tudom tenni. Aztán egy idő után kiköpi a cumit és vagy beszundikál, vagy nézeget.
Ez azt jelenti, hogy a baba nálad érzi magát biztonságban. Jó fárasztó, de majd csak megszokja az egyedül létet is!

Roni-nagyi: nagyon klassz nagyi lehetsz, és valószínű ezzel együtt jó anyós is! :lol:
Laura és Ákos között csak pár nap különbség van. Nálunk is zárlat volt a kórházban, én is depis voltam, első baba, nagy baba, aggódtam, fájt a sebem... megértem a lányod. Ákos a 41. hétre jött, és giga 4650 grammal, 55 centivel. A szopizással én is kűzdök még, Ákos szereti a cicit, csak nagyon mohó, utána meg bukik. A legújjabb, hogy 20 perc után bealszik! A mérlegünk össze vissza mért, úgyhogy napok óta nem mértem, de van kaki, nyugis baba, jókat alszik így nyugodt vagyok, és bízok benne, hogy elég neki a tejcsi. Még mi is az összeszokás fázisban vagyunk, de jó irányba haladunk!

Snoopy: mizújs költözködés ügyban? Találtatok már lakást vagy még most vagytok a keresgélés fázisban? Jó dolog, igaz nagy meló, meg fárasztó, de gondolom előre léptek, nem vissza, így majd tök klassz lesz az új hely!

Kiscsikó: hát én akkor nem is merem megírni, Ákso mennyi ideig szopizik. Ha fél órát cicin van, akkor az már rekord, de az uccsó idő csak nyugtató cuppogás. Mondjuk ügyesen kiszippantja, alig tudok kifejni utána. Csak estére nem marad már annyi tejcsi, ezért aggódok mindig. De éjjel meg jól alszik, ha baromi éhes lenne, csak felérdne akkor is 3 óránként. Én éjszaka nem ébresztem, kel ha enni akar. Ez baj??????

Kata: köszi mégegyszer a pakkot, nagyon örülök neki! Szerintem pár hét múlva jó is lesz rá, mert már határeset minden 56-os ruha!
Vasárnap a Claudia babamagazinjában volt egy down-baba, aki szintén szint két hetes kora óta szobatiszta. Hát én nem tudom hogy csinálják, de le a kalappal az ilyen szülő előtt. Én valószínű túl kényelmes vagyok...el sem tudom képzelni ezt a dolgot, pedig tuti működik!

Na most hirtelen ennyi, bocsi hgy nem tudtam mindenre reagálni, de ez a 4 nap kihagyás nagyon sok volt.

Tündéri mindegyik babás kép!

MIzújs Andyval meg Tündével???Cic is jó régen írt, meg Kismama is! Remélem mindenki jól van!
Vendég
 


Jaj, még egy kérdés: Ákosnak ma reggelre tiszta kiütés lett az arca, de csak a pofija. Kell csinálni vele valamit, vagy ez a tejkiütés, és türelmesen meg kell várni, amíg elmúlik?
Mágnes, nálatok volt ilyen kiütés dolog!

Még valami: mikor vittétek ki a babát először? és mennyi időre? Mi tegnap voltunk vele sétálni, nagyon klassz volt, jól beöltöztettük, és végig aludta a sétát... én para-gép meg egész este aggódta, hopgy jaj csak meg ne fázzon! De úgy néz ki semmi baja, nem szipog. Tüsszögni meg az első naptól tüsszög!

Miért szeditek újra az Elevitet? Sima vitaminpótlásnak? Én most Centrum maternát szedek, Ferrocomp-pal vegyítve!

Még egy kérdés: mivel fürdetitek a babát? Először füdrőkrémmel kezdtünk (gyógyszertári), aztán kamilla-teával, de az nayon kiszárította a bőrét, most újra ilyen krémet teszünk a vízbe!
Vendég
 


deszilvi:
volt kiütésünk, a tejcsitől. Egy két nap alatt magától elmúlik. Persze, néha néha kijön rajtaújra, de egy két napnál nem tart tovább.

K vitamin: Én is olvastam a havi adagolást. Ma voltunk oltáson, és kérdeztem a doktornőtől. Azt mondta, hogy adjam továbbra is hetente egyszer. Írt is fel egy dobozzal. Ezek szerint még 1 hónapig tuti hetente kell, akkor már 3 hónapos lesz.

levegőzni én 2 hetesen vittem ki először, akor 10 percre, másnap már fél óra volt, olyan szép volt az idő. Ilyen szép időben nyugodtan sétálhattok. A tüsszögés nálunk is volt, most is van még, ez a védőnő szerint normális.

Panna kb. 6 hetes korától napi 7-szer eszik, volt már napi öt is, de akkor aztán zabált rendesen..:) (190-es szopik..) :D

aranyér: már nem emlékszem ki kérdezte. Nekem a szüléskor jött ki nagyon durván, a kórházban kezelést is kaptam, nem tudtam csak feküdni az első héten. Az egyik rokonunk mondta a Arnica homeos bogyót. Apa beszerezte, és egy hét alatt rendbetett. Azóta tartok is itthon, sosem lehet tudni...

Szóval megjártuk az oltást. Megdícsérték, hogy milyen formás baba, micsoda haja van, és hogy milyen mosolygós. Utóbbit csak a szuriig produkálta. Én felkészültem, hogy fog üvölteni, minden baba sírt, amikor mentünk. Az én lányom a szurikor lebiggyesztette a száját, gyorsan felvettem, és el is hallgatott. Remélem nem lázasodik, a kúp már benne van, meg a borogatás is megvolt.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[quote="tinu"]Z írta:tinuene bekapcsol (eddig Halász Jutka, ill. Vivaldi) és aztán kitartóan simizem, paskolgatom, amíg lecsukódik a szeme.


Vivaldi nálunk is van, de eddig túl pörgősnek gondoltam és Purcellt kapott. Majd kipróbáljuk.

KépKép
jeep
 
 


zene:
én szoktam neki énekelni. Kezdtem Halász Jutkával, meg minden féle gyerekdallal. A kisasszonynak viszont az Új a csizmám és egyéb általam felsorakoztatott népdalrepertoár jön be.. (Parasztkantáta, Szép szatmári lányok, Hej Vargáné,stb... :D ) Legalább nem jövök ki a gyakorlatból. Lehet, hogy előkeresem a furulyám...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Mágnes, tegnap meg ma nálunk az Erdő, Erdő, Erdő volt a nyerő, egyébként én még költök is neki dalt. :lol: Mindenről ami eszembe jut, sőt nekem rengetegszer van, hogy egy szóról egy dalra asszociálok, és akkor rögtön bele is kezdek, szóval hallott már mindenféle zenét :D

Nektek nyügik voltak ma a babák, nekem dani Tegnap is ma is nagyon, igaz délutánra lett megnyugtathatatlan (jó szó mi!!!), és tegnap éjjel, vagyis ma hajnalban fel is kelt enni többször is.Az igaz, hogy délután öttől aludt:)Nem volt szivem felébreszteni a sírás miatt.MEg nekem is jobb volt:)

Remélem ma tud aludni.

Jeep,
A vivaldi babáknak szerintem sem nyugtató zene, ellenben a nevével. Napközben még mi hallgattunk 100folkCelsiust, én imádom, olyanokról tudnak énekelni, és dani is mosolyog rajtuk.

Szilvi, mi a fürdetőkrémről akkor álltunk le mikor Ákosnak kimarta a kezét, nem tudom mi volt benne. Utána a kiütések miatt (tejkiütés vagy mi a fene) kammillás vízben fürödtünk, az volt szerintem a legjobb, de most már lusták vagyunk, így maradt a fürdetős olajos víz.

Bunny, átérzem a helyzetet a mamáddal kapcsolatban, mi már (sajnos) túl vagyunk ezen:(

Na vasalok még egy kicsit :(

csernusn
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?