Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek!!

Különösen az újaknak, Zsuzskának és Nicolnak. :wink:

Köszönöm a legfrissebb elismerő sorokat is nekem, mint hős HSG túlélőnek. :D

Omnia: Már hiányoltalak.

Hol vagy, Bikka?

No tegnap megvolt a nagy tüszőkukk, legnagyobb meglepetésemre a 14.-15. napon egy 25 mm-es tüsző van (volt) a jobb kis csomagomban. Még jó, hogy nem szerdán mentem, mert nem látott volna sokat. Ez a 25 mili azért érdekes, mert ez 28-30 napos ciklust sejtet szemben a 33-35 napossal. A doki mondta is hogy nyomás haza és még aznap és/vagy holnap mindent bele. Majdnem lesűlt a bőr a képemről. :D

Különösebb nem volt, azt mondta nagy-nagy örömömre, hogy fizikailag nincs akadálya a babának, köszönhetően a HSG-nek úgy vagyok kisöpörve, mint egy kémény, nagyon jók az esélyeim. Ja és megdícsért, hogy milyen katonásan bírtam a HSG megpróbáltatásait, volt már betege, aki üvöltött perceken keresztül, amit tökéletesen megértek egyébként, hogy harsogott tőle a kórház hallja. Friss betegek menekültek szerteszét. :D :D

Elevitet ajánlott és amikor megkérdeztem, hogy akkor hogyan tovább, mikor jöjjek legközelebb azt mondta, vár egy 5. heti UH-ra magzati szívhangot nézni. De ezt azért mondta, mert korábban megjegyezte, hogy látja, helyettem is neki kell optimistának lenni. Hát így HSG után azért sokkal könnyebb.

Legszívesebben hazáig futottam volna örömömben. Ma viszont felment a hőm, vagyis az ovu megvolt, akció HSG miatt zéró, úgyhogy már biztos, hogy 2008-as baba lesz a legoptimistább számítás szerint is. Vagy ilyenkor van még esély? A megugrás napján?? Mit tudtok, tiszteletbeli szülész csajok? :D

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Jaimee: nagyon jó a tüsződ mérete...Az ovuláció után 24 óráig még van esélyed, én legalábbis így tudom...Nekem is azt modta a doki, hogy sokkal nagyobb az esély HSG után...bár ez a hónap szerintem nekünk sem jött összes, tehát veled tartok a következőben :D

Heni

Kép
Kép
csheni26

Sziasztok!

Jaimee! Én nagyon szurkolok neked!!!!!! Sztem mindent bele... hiszen csoda-bébik is vannak!!!!!!! :D

Velem minden ok. Elkezdtem a Clostit.

Most sajna lelépek, mert nálunk a cégnél csak 9ig van net és utána ledob.
De este jövök és megleslek benneteket!!!! :lol:

Napsütéses szép napot kívánok nektek!!!!!!!! :wink:

babszika

Babszika: Vannak csoda bébik, de azért bízom benne, hogy nem kell csoda, hogy áldott állapotba kerüljek. :D Még mindig nem nagyon hiszem el, hogy minden oké, eléggé gyanakvóan néztem a dokira is...No meglátjuk, csak idegekkel és türelemmel bírjam.

Heni: Miért ne jött volna össze?? Nálunk probléma az akció gyakorisága is, tegnap hazatántorgott az emberem hulla fáradtan és vacsora után egyenesen beájult az ágyba. Most rázzam fel, hogy peteérésem van? Á, hagytam aludni. Picit lógó orral, de hagytam. Utána 11-kor felkelt, lezuhizott és aludt tovább. Hát csak nem lesz így mindig!?

jaimee

Jaimee:az a baj, hogy nálunk se túl sűrű az összebújás...Annyira ellentétesen dolgozunk, örülünk,ha este bezuhanunk egymás mellé az ágyba...Én teljesen úgy érzem, hogy ebben a ciklusban nincs babóka...És ráadásul reggelente már fájdogál a derekam és a méhem...Szóval nem reménykedem...Majd a következőben...

Heni

Kép
Kép
csheni26

Heni: Talán jobb is nem reménykedni, mint stresszelni, nem? Az a fájdalom, meg éppen mástól is lehet.... :wink:

jaimee

Jaimee: bárcsak igazad lenne, de nem is akarom magamat beleélni, másrészt néha elönt a félelem...A tavalyi év túl sok volt nekem...De ennek ellenére mindenképpen akarok babát hamar! Na ezt most jól leírtam...

Heni

Kép
Kép
csheni26

Sziasztok Lányok!

Üdv az újaknak!

Pandácska! Mizujs? Ugye még nem jött meg?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Heni:Jön az a baba hamarosan, érzem. Nyugi, nyugi, nyugi. Szoktatok nézni UH-s peteérést vagy magadtól is érzed? Én tegnap életemben talán először (vagy amióta figyelem nemes szerveim működését) szúrkáltam a jobb oldalom. Pont a sorban álltam a kórházban, amikor éreztem, hogy újfajta fájdalom jelentkezik. A HSG nek tudtam be, de lehet, hogy a peteérés volt?? Mert tényleg a jobb oldal aktív.

jaimee

Heni:Jön az a baba hamarosan, érzem. Nyugi, nyugi, nyugi. Szoktatok nézni UH-s peteérést vagy magadtól is érzed? Én tegnap életemben talán először (vagy amióta figyelem nemes szerveim működését) szúrkáltam a jobb oldalom. Pont a sorban álltam a kórházban, amikor éreztem, hogy újfajta fájdalom jelentkezik. A HSG nek tudtam be, de lehet, hogy a peteérés volt?? Mert tényleg a jobb oldal aktív.

jaimee

Christell: Hogy áll a doga? Finishez közel?

jaimee

Jaimee: nekem az az érdekes, hogy az októberi műtét után, minden oké volt olyan szempontból, hogy nem éreztem semmi fájdalmat egész hónap alatt..Megjegyzem a peteérésemet sem...Pedig volt...A HSG-t januárban csinálták meg és azóta ez a 2. ciklusom...Az elsőben egyébként nem próbálkoztunk direkt. Na most, az átjárhatósági óta, nagyon durván érzem a peteérésemet és utána pedig végig szúrkál a petefészkem, egészen addig, míg meg nem jön...Ez előtte nem volt, ezért fogalmam sincs, hogy normális-e..Azt tervezem, hogy jövőhéten hétfőn legkésőbb kiderül, hogy mi a helyzet és utána megyek a dokihoz!

Heni

Kép
Kép
csheni26

Még annyit, hogy nekem a bal petefészkem az aktívabb és ott érzem a szúrkálást...A jobb petevezetőt vették ki...

Heni

Kép
Kép
csheni26

Jaimee!

Alakul a dogám. Szeretném megcsinálni péntekre. Lehet, hogy még nem lesz tökéletes, de legalább 90%-ban kész lesz. Még a héten kapok hozzá anyagot is.
A hétvégén nem tudtam írni semmit, mert szombatra egy jótékonysági bált szerveztünk, és már pénteken teríteni, mosogatni kellett. Este sütit sütöttem, szombat délelőtt szintén előkészületek folytak, majd este a bál. Természetesen vacsis volt, ahol nekünk kellett felszolgáni stb. Vasárnap délelőtt eltüntettük a romokat, délután temetésen voltunk. Sőt, még férjem első házasságából született gyerekünk is nálunk volt. Még hétfőn is. Nem kellett neki oviba menni. :wink: Így hétfőn sem csináltam a dogával semmit.
Remélem ma tudok picit haladni. Este szerintem megint nem tudok rajta dolgozni, mert megyünk a tervezőhöz aláírni a terveket, de addig még valami közműnyilatkozatokat kell sörgősen beszereznünk. Bárcsak már túl lennénk ezen az egészen... De szerintem még csak ezután jön a java....

Bocs, picit hosszú lett...

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Christell: Tőlem igazán nem kell bocsánatot kérni a hosszú levél miatt. :D :D :D Jó idegeid vannak a leírtak alapján..Egy kieső hétvége szakdoga íráskor?? Maga a pokol lenne számomra. :D

jaimee

Heni: Ilyen közel volt a HSG-nk? Nem is figyeltem...Te Heni, lehet, hogy ez a HSG hatása???? Én sem éreztem soha ilyen szúrkálást.

Egyébként a méhszájam még érzi a katétert...ez annyit jelent, hogy pontosan tudom, hogy hol van szegény. Azt mondta a doki, hogy olyan érzés lesz a katéter felvezetése, mint egy tűszúrás a fenekembe, hát ehhez képest egy picit megrándultam a fájdalomtól...Jó nagy tűszúrás volt...Mondtad, hogy fontos, hogy a dokinak jó keze legyen, hát vagy én vagyok érzékeny vagy nincs jó keze....Bár anyukám is mesélte, hogy neki is nagyon érzékeny a méhszája....

jaimee

Jó reggelt mindenkinek!

Jaimee,
Amikor megreped 6 órán belül megkell temékenyíteni mert elkezd elöregedni a petesejt és én amúgy sem próbálkoznék a hsg miatt. Nekem nem is engedték.
Vendég

Sziasztok!

annyira gyarapszunk, hogy nem is tudom követni :D miután én sem vagyok köztetek régen, még az addigi "tagokat" sem mindig tudom ki, most meg aztán felköthetem a gatyót :D De tök jó és üdv mindenkinek!!!!

nem nagyon olvastam még vissza, a peteérés-érzéshez annyit, hogy nagyon kíváncsi lennék, mert én mindig a jobb oldalamon érzem és ez enyhén szólva fura... vagy csak arrafelé sugárzik?
Nálam most más furcsaság van: mindig érzem félidő után hogy itt nyom ott szúr, cici, poci... hát most semmit, azaz nagyon halványan, pedig elvileg ugye hétvégére meg kellene jönnie.

És mérges vagyok, mert a dokim asszisztense nincs a héte, a dokit meg nem tudom elérni, pedig nagyon kíváncsi vagyok a cytológia eredményére

Kép
mercure

Pandácska: Jó ég, 6 óra az nagyon kevés. Akkor nekünk sosem lesz gyerekünk. Nekem asszem 12 órát mondott a doki egyszer...Igazad lehet HSG ügyben. Megint egy nyugodt hónap a március is?

Látom, megint hosszabbítani kell azon a vonalzón. :D :D

jaimee

Jaimee,
Rosszul írtam bocsika :oops:
Szóval:
Az egyik petefészekből kibocsátott petesejt csaknem azonnal belép a petevezeték nyílásába. Ahogy halad a méh felé, éretté válik a spermiummal való egyesülésre. Ezt az érettséget a pete néhány órán belül eléri, miközben még a petevezeték felső harmadában tart. Ebben az időpontban kell odaérnie a spermiumnak, hogy a megtermékenyítés megtörténhessen. Az egész periódus, amelyben a petesejt és a spermium egyesülhet, kevesebb, mint 24 óra. Ha ilyen egyesülés nem történik, a petesejt elhal és szétesik. Ám a petevezetékben mozogva a pete találkozhat olyan, élő spermiumokkal, amelyek egy néhány nappal korábbi koitusz során érkeztek oda. (A spermiumok öt napig is életben maradhatnak a petevezetékben.)
Vendég

Mercure: Nyugi, én sem tudom követni mindig az eseményeket. Citológia nálunk egy héten belül van. Privát persze. Amúgy 4-5 hét.

jaimee

Nekem megfog jönni mert már nem fáj és nem is feszül a cicim és ilyenkor jön a piri. De nem bánom csak legyen már itt és mehessünk tovább! És ma amúgy sem tudok szomorkodni mert gyönyörűen süt a nap és holnap meg megyek szépülni szóval mindenki: Tessék boldognak lenni :lol:

Kép
Vendég

Pandácska: Igen, igen, igazad van. Nekem úgy rémlik, hogy 24 órából 12-ben lehet megtermékenyíteni a petesejtet. A spermium 5 napig él, bár volt már olyan is, hogy 8 napig várt a spermium (illetve nyilván nem egy) a petére, így lett baba.

jaimee

Pandácska: Hmmm... Kár....És akkor hogyan tovább nálad, ha Piroska elmegy? Ti már voltatok inszemen is, ugye? Bocs, ha hülyeséget írok... :oops:

jaimee

Jaimee,
Megpróbálom a dokimat lebeszélni hogy már ne legyen még egy inszem hanem helyette spontán hónap legyen. Áprilisban pedig kezdem a gyógyit vagy szurit a lombikhoz. Májusban terhes leszek és kb. 2008 februárjában pedig szülök :lol: :arrow: Ez így lesz :D
Vendég

nálunk a citológia egy hét, csak a többi tenyésztés ilyesmi 3 hét. Csak miután izgulok hogy mi a cito, ezért gondoltam megnézetem, ha már ott van, de nem jött össze.

most olvasom Christell milyen ügyi vagy! kész lesz a doga péntekre és akkor fellélegezhet legalább ebben, ha már az építkezés még hátra van.

Kép
mercure

Pandácska: ezek a szép tervek és ütemezések!! Nagyon szorítok, hogy minden álmod valóra váljon!

Jaimee: én a szúrkálódást csak HSG óta érzem ennyire...Nem tudom mit csináltak velünk :shock:

Mercure: mi ugyanott tartunk a ciklusban, de az én vonalzóm ma bedöglött és nem mutatja az aktuális napot...

Heni

Kép
Kép
csheni26

Pandácska: 2008.február? Az nekem is jó! Szüljünk együtt!!! De ha még van támogatott inszem...miért máris a lombik?

jaimee

Heni: Nem tudom. :D De HSG nélkül még trébb volt a helyzetem, úgyhogy rontani nem nagyon tudtak rajta.

jaimee

Jaimee,
Nálunk nem támogatott ahova én járok ott fizetni kell érte. Meg amúgy is lombik jönne de lenne még egy inszem de inszemmel is annyi esélyem van mint spontán akkor meg inkább spontán próbálkoznék az kellemesebb :wink:
Vendég

Pandácska!
Sajnálom, hogy meg fog jönni. De új hónap, új esélyek.

Lányok!
Tudom, hogy nem nagyon jött be nektek a PG/53as ovulációs mikroszkóp. Én naponta nézem, és már kb. 2 hete páfrányokat látok folyamatosan. A leírás szerint csak 6-8 napig lehetne páfrány. Akkor most az enyém elromlott? :) Vagy ezek szerint nekem sem azt mutatja, amit kellene... :?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Pandácska: Aha, igazad van. Hú, de izgi, a lombiknál azért jó esély van terhességre már elsőre is!!!

jaimee

Heni figyeld akkor az enyémet :D

Hát a lombik nem semmi, remélem azért a spontán hónapban jön a baba és túljártok a dokibácsin.

Christell... gyúrjuk össze a pginket... az enyém meg alig mutat valamit, talán eddig 2x láttam, azt is fél nap

Kép
mercure

Mercure: oké :lol:

Christell: nem akarlak elkeseríteni, de sajnos nagyon valószínűnek tartom, hogy 2 hétig nem vagy termékeny...Nekem, ha mutatott valamit, azt sem jókor és az biztos, mert én általában érzem a peteérésemet és az LH teszt is máskorra tette.... De mindenki más..

Heni

Kép
Kép
csheni26

Christell,
Hát nem tudom nekem a Pg soha nem mutatott pl páfrányosat hónapokon keresztül pedig volt ovulációm 100%.
Vendég

Christell!
Az én mikroszkópom is behülyült. Ebben a hónapban a 3. naptól a 9. napig mutatott páfrányt.
Nekem kétféle mintát szokott mutatni. Az egyik ilyen:
Kép
A másikról képet nem találtam, de olyan van rárajzolva a mikroszkópra, inkább olyan kis kukacok látszanak rajta.
Igazából nem tudom, hogy mit jelent, van-e különbség a két állapot között..
Mindenesetre ki fogom próbálni a pisilős ovu tesztet is.
Vendég

Sziasztok Lányok!
Ha nem bánjátok akkor csatlakoznék hozzátok, remélem sikerül majd felfejlődnöm ennyi hozzászólást megemészteni :D de két topic-hoz sikerült csatlakoznom, az egyikben egyedül maradtam :( (2007-re babát tervezők, már csak én reménykedem, de még van 1 hónap, hogy decben szülessen a pici) a másikban ritkábban írnak.
Ez a 3. próbálkozásunk ebből a ciklusból még 8 nap van. Most használtam először a corax-ot, ami a 19. napon lett pozitív ez jó, mert eddig hamarabbra tettem a pé-t, görcs (hasfeszülés) is volt uakkor, ezt előző hónapban éreztem életemben először. Szerintetek ezek nem túl megbízhatók, azt írja a papírja, hogy 99%-os? A pg53-ra is kíváncsi lettem volna, de már nem volt idő beszerezni úgyhogy a Corax-nál maradtam. Kíváncsi vagyok lesz e ebben a hónapban valami eredmény.
Anna még szopcsizik, de már csak reggel-este ezt ebben a hónapban kezdte el.
Mindenkinek szép napot és pozitív teszteket!
Örülök Pandácska, hogy itt vagy! Az átjárhatósági vizsgálatról akartalak kérdezni emailben a multkor!

Kép, Kép
nemen

Nemen, :D
Üdv!
Kérdezzél itt ha tudok válaszolok!
Vendég

Szia Nemen,

Üdv ebben a topicban. Sajna én nem sokat tudok ezekröl az ovu tesztekröl, de van egy pár lány itt aki profi benne.
Én is nyitottam egy topic-ot, "babaproject elött álló fehérváriak" címmel, de sajna én is egyedül maradtam.Úgy látszik errefele senki nem akar babát.
Szóval nem leszel egyedül, sok jó fej csajszi van itt akik sokmindenben fognak tudni segíteni.
Drukkolok ebben a 8 napban, hogy ++++++++++ teszted legyen. :P :P :P :P :P :P

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Nemen,
Én úgy tudom hogy attó lhogy pozitív nem 100% hogy akkor reped meg a tüsző de ezt talán a papírján is írják :roll: nekem a 15.napon lett pozitív de lehet hogy tévedett mert akkor már mensisnem kellene...
Vendég

Lányok!

Elemezgettem az előző ciklusomat, és érdekes dologra lettem figyelmes.
A 14. napon voltam dokinál, akkor látott egy 21mm-es tüszőt (ő cisztának nevezte). Ebből ugye arra következtetnék, hogy az ovuláció, ha volt, akkor egész biztos ezt követően volt.
Ennek ellenére a mensim a 23. napon megjött, tehát a DPO max. 8 napos volt. Lehet ilyen? Elég sok helyen azt olvastam, hogy az ovuláció utáni szakasz mindig 14 napos.
A mikroszkóp a 9-10. napon mutatott páfrányt.
A mostani ciklusom 6. napján voltam újra dokinál, akkor már nem volt meg a "ciszta", terhességet nem látott.
Tudtok mondani erre valamit?

Nem tudom miért, de én annak ellenére, hogy megjött a mensim, annyira reménykedek, hogy talán babás vagyok. Légyszi, segítsetek elűzni ezt az érzést, mert ugye nincs semmi okom a reményre. Csak Bennetek szeretnék reménykedni! :)
Vendég

Kíváncsi vagyok, hogy valaki megérti-e, amit leírtam, mert most visszaolvasva kissé zavaros lett. :) Azért reménykedem Bennetek! :)
Vendég

Mano,
Vérzésed normális volt? Nekem is volt olyan hogy voltak szép tüszöim a 13. nap környékén és 19. napon megjött. Nem tudom hogy miért...
Vendég

Ezt találtam:
Fogamzóképes korban, leggyakrabban a petefészekben növekvő tüszők alakulnak át cisztává. A petesejt megérését követően, ha a tüsző fala nem reped meg, a felszaporodó tüszőfolyadék akár 5-10 cm-es jóindulatú cisztát hozhat létre. Ez általában egyoldali, sima felszínű, folyadéktartalmú, elmozdítható képlet, amely hormont termel. A hormon hatására késhet a menstruáció, illetve rendszertelenné válhat. Ritkán okoz kifejezett panaszokat, egy-két menstruációs ciklust követően rendszerint magától felszívódik.

Úgyhogy szerintem a a páfrányos időben lehetett tüszőrepedésed és a ciszta közben kiürült

Kép
mercure

Igen, meglepően normális. A hasam is görcsölt kicsit.
Vendég

Mano,
A ciszta mensi alatt általában lelöködik tehát az jó ha nem látta. Ha most voltál a 6. napon uh-on akkor a doki látta volna hogy vastagabb a méhnyálkahártyád mint ami mensi után szokott lenni. Hiszen mensikor lelöködik és ha babás lennél akkor meg jó vastag lenne!
Vendég

Mercure:
Nagyon köszönöm a választ!
Akkor mégiscsak ciszta lehetett, ahogy a doki mondta. Csak én nem bízom ebben a dokiban, ezért gondoltam, hogy összekeveri a fogalmakat.
Ugye nem kellene reménykednem, hogy babás lehetek, mert volt mensim?
Vendég

tudod, a remény hal meg utoljára :)
De ahogy Pandácska írta, azt a doki látta volna. Úgyhogy inkább erre a ciklusra koncentrálj!

Kép
mercure

Mano,
Akkor már lenne jó pár tüneted is szerintem is koncentrálj erre a ciklusra és majd most bebabásodsz :wink:
Vendég

Pandácska!
Köszi, köszi!
Hát erre nem is gondoltam, csak itt kombináltam mindenfélét össze a fejemben. Teljesen logikus, amit írtál.
Köszönöm!
Akkor koncentrálok az ovu tesztre, hátha azon látok két csíkot.
Már annyira vágyom két csík látványára. Úgyhogy tessék itt mindenkinek babásodni, és megmutatni szépen a zebrás teszteket! :wink:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?