Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gondoltam, már én is benézek hozzátok.
Húúúú! Ezt az 1 hónapnyi "kimaradást" nehéz lesz behoznom.
Nagyon sokat írtatok, most még nem tudtam mindent elolvasni.

Mi már 1 hónapja Érden lakunk, otthagytuk a büdös Pestet.
Kezdjük megszokni a vidéki levegőt. Mit ne mondjak, nem nehéz feladat.
De a kisasszony teljesen kifordult önmagából, mióta itt lakunk.
Nem alussza végig az éjszakákat, 3x is felkel és csak cicin alszik vissza. Napközben sem alszik el magától, pedig ilyen gondok 2 hónapos kora óta nem voltak. Úgy hogy én is csatlakozom az alvásgondokkal küszködő mamik táborához.
De visztont megszokta a járókát, így napközben szemmel tudom tartani, míg a dolgomat csinálom. A játszószőnyeget is végre élvezi.

Házvásárlás: Mi kb. másfél évig árultuk a lakást Pesten, és ez idő alatt nézelődtünk. Persze a szülés előtt 5 nappal jött egy komoly vevő, aki meg is vette. Nálunk Szigethalom lett volna a befutó, rendszeresen visszajártunk nézelődni. Aztán egyszer összefutottam egy anyukával, akik ott laktak, és erősen lebeszélt rola. (rossz közlekedés kocsival, orvosiellátás, óvoda, iskola szinvonala....) Ajánlotta Szigetszentmiklóst, de ott a helyi közlekedéssel, távolságokkal volt bajunk. Végül Érd mellett döntöttünk. Itt sok iskola, óvoda, orvos van. És a közlekedés is jó Pestre.

Betegségek:
Joe: Nagyon örülök, hogy már jól vagytok és már csak rossz emlék a kórház.
A többi betegeskedőnek jobbulást kívánok. Bocsánat, hogy nem tudom név szerint kívánni, de még nem sikerült teljesen visszaolvasnom.
Annak aki közben ünnepelt szülinapot, névnapot nagyon sok boldogságot és örömet kívánok.

NA, akkor ezen hosszú tiszteletkőr végén segítséget szeretnék kérni tőletek. Anita 2 nap múlva lesz 6 hónapos és el kellenne kezdeni a gyümiket enni. Tudnátok tanácsot adni, mert az itteni védőnéni nem kíváncsi ránk. Lehet, hogy jobb is? :?
Mivel, hogyan, mennyivel kezdjem? Na és mikor? Reggel, délben, este? Cici előtt, után? Mert a szakirodalmak, ahány van itthon, annyi féleképpen ajánlja.
Na meg a Ti tapasztalataitokban jobban bízok.

Mindenkinek szép estét kívánok, jó étvágyat a vacsihoz.

Edina

Az új életünk tiszteletére a kisasszony vonalzóját is megújítottam.

KépKép
educi
 
 


Sziasztok!

Megint lemaradtaaam!

Pepének nagyon boldog elsőt kivánunk, isten éltesse sokáig!

Edináknak részemről is sok puszi és fülhúzás!

Anid!
Amikor megláttam a levelet, amelynek tartalma halihó volt, azt hittem, hogy extra pörgős napot tartasz, meg se irod a levelet, csak nyomás! :D :D :D :D :D De aztán nagyot röhögtem! Kata már most kezdi a sunyi gombnyomogatást! Mi lesz itt még később!


Educi!
Nagyon szép Anita a vonalzón! Tök profi a fotója, te csináltad?
GYümi: előszür reszelt almát adj neki és elsőre csak egy-két babakanálnyit. HA szereti, következő nap már adhatsz három-négy kanállal egész addig, amig majd egyszer ki nem válta az alma a szopit az adott étkezésnél.
Én szopi előtt adtam, mert úgy tűnt, ha éhes a baba, hajlandó megkóstolni, ami a kanálban van, de ha már jóllakott tejjel, lehet, hogy elutasitja a kaját. Először a tizórait vagy az uzsonnát jelentő szopihoz kapcsold a gyümölcsöt.

Szilvi! Én is drukkolok, hogy ezen a héten kibújjon a trónörökös! Beszéld meg vele, nekem sikerült anno! Boti választhatott szombat és kedd közül - a doki nem volt itthon a többi napon- , és Boti keddet választotta!


Lilla!
Sajnálom, hogy Bálint ilyen rosszul van, szegényke! MIndkettőtöknek jobbulást% Van most valami influenza, ami végiglátogata kis hazánkat. Anyu óvónő, ő is modnta, hogy a csoportban manapság ritkaság a gyerek, mert mindenki beteg.

Joe!
Hurrá nektek, végre jobban van a kis druszánk!
Ez a pelenkázós történet nagyon durva, Boti nagyon okos!
Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy ha már zavarja, akkor ez az első lépés a szobatisztaság felé vezető úton!

Egyébként az én Botim is mér kapisgálja a dolgot egy pár hónapja. Szólni szokott, hogy pá-pá lesz/ ez hivatalosan a pisliés megnevezése, de ő a nagydolgok esetében használja/ .
Vettünk is neki bilit, wc szűkitőt, de egyelőre még nem akarja kipróbláni. Pelenkázódni viszont utál. Ha megkérdezem tőle, hogy bekakilt-e, letagadja és elszalad!

:)

Sára!
Gratula a minuszkához!
Nálam, a csoki szokott betámasztani a fogyásnak, illetve ez okoz hihetetlen mértékű körméret növekedést. Jó, azért nem szoktam megvárni, hogy ajtót kelljen szélesiteni nekem, de ezt határozottan észrevettem.
Rigók kiolvadtak?


Na, most befejezem, mert félek, hogy elszáll az egész, néha megszivat az adminisztrátor!

Szép estét!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!


Gyors bekukk.

Lehet, hogy ismeritek ezt az oldalt, akkor sorry.

freeportal.hu/babakonyha/

Elég jó receptek, ötletek vannak itt.

Andi

Kép
andusz
 
 

 
 

Sziasztok!

Anid: nem tudok privit küldeni, mert nem létezel :cry:
Majd próbálok mailt küldeni.

Ági:Gyed alatt nem fizetünk ebizt-ást? Van egy egészségpénztáram és oda nem érkezett befizetés 2006-ban.

Valamit még akartam,de elpárolgott :oops:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Lilla mizu felétek?

Dorka, nekem most szedtek le anyajegyet (én is szoptatok még), azt mondtak, h semmi gond. Ezért voltak ilyen szép tapaszok rajtam a talin :lol:

Educi tényleg szép az uj vonalzod! Kinga leirta, hogyan kell elkezdeni a hozzatapit. Mindenképp olyan almat valassz, ami jo édes! Ha nem jön be lehet öszibarackkal is probalkozni (mirelit).

Amerikaban gluténmentes gabonakkal kezdik (pépes formaban), rizsnyak, stb. :roll: Aztan zöldség és a legvégén jön a gyümi, pont forditva! és ott is nagyon szoptatas partiak.

itt van egy link: http://otlettar.try.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html
Amugy a kismama januari szamaban volt egy naptar melléklet, abban is van egy ilyen tablazat, én azt hasznaltam pl.

Nalunk is megy a kommunikacio. Ma reggel elkezdett tolni, nem értettem mit akar, amig nem esett le, h a konyha iranyaba lökdös, éhes volt mar szegény! Azt az elégedett arcot, mikor beértünk a konyhaba!:lol:

Anid, igyekszem tornazni is, de nem csak ugy magamtol. Asszem mar irtam, hogy egy rossz mozdulattal sikerült ugy meghuzni az egyik hasizmomat, hogy utana hetekig fajt. Nem jo ugy nekiesni, kell egy kis bemelegités.

Milyen béna ez az allando latyakos idö :(

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Hozzátáplálás: nálunk az alma nem jött be, túl savas. Máté azóta sem szereti magában az almát. Úgyhogy ellentmondok Kingának, és inkább az őszibarackot javaslom kezdetnek. JA, látom, ezt már Sára is írta.

Anid,
én benne vagyok a buliban! Csaphatnánk egy görbe estét, sok forró csokival, ropogtatnivalókkal! Ha már belefogytunk a ruháinkba (addigra), akkor megérdemlünk egy kis kényeztetést! A tali nem tudom, jó-e nekünk, Máté is szortyog már egy hete. Még nem voltam vele orvosnál, de nem is akarok menni. A kedve nem rossz, tehát úgy tűnik, nagy baj nincs. Most már egyébként egyre kevesebbet kell szívni az orrát.


Üdv,
R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Nálatok is rossz a babanet "órája"? Mintha egy órával előrébb lenne...
rita81
 
 


Sziasztok

Anid
mi volt ma a Mágusnál???????????????

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Halika!

Erika
Meg volt a nagy találkozás!
Hááát olyan jó volt újra menni! Te érted ezt?
Köv mensinél vérvételek, apa vizsgálata aztán ápr.18-án tali, megvizsgál és aug. kezdődik a tesóprojekt!


Én már most izgulok!!!!
Uyganaz a protokol lesz, mint elsőre, csak most többe fog kerül a gyógyszer, ha minden igaz, addigra 50%-kal többe,mint a múltkor! De legalább magáért az eljárásért nem kell még! A Tb állja!

Babaragacsok mennek ezerrel!!!!!!! :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sára
Akkor cd-re tornázol???

Bocs,majd folytatom,de gyerek megint felborult és lefejelte a tvállványt! Most itt csüng rajtam!
Este jövök!!!!!!!!ÁMMMMM!

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

míg alszik Enyémke gyorsan írok pár sort.
Sára köszönjük az érkelődést, hála és millió köszönet a helyi javasasszonyunknak (Ágibosziról van szó) és az Oscillococcilumnak (na ezt nem hiszem, hogy jól írtam) jelentős javulásnak indult a Kisember. Ma még csak kétszer szívtam az orrát, szemben a hétfői tizenkétszerrel. Elég jó kedve is van ma már.
Én is kezdek lassan helyrejönni lelkileg.

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat, annyira jó, hogy vagytok! Tudom, nem kéne kiborulnom, ha beteg a gyerek, de úgy látszik ilyen gyenge vagyok idegileg mióta anyuka lettem. Úgy látszik nekem ilyen betegeskedő kismanót dobott a gép, szegényke a tíz hónapos rövidke fennállása alatt már negyedszer volt ilyen beteg (na jó ennyire nagyon még nem). Nesze neked anyatej! Remélem ez majd idővel változik, és megerősödik az immunrendszere.

Ja, és gratulálok a mínusz 1 kg-hoz Sára! :) Meg is ünnepellek egy profiterollal! :lol: :lol:

Educi: Csatlakozom Ritához hozzátápi ügyben, az almát nálunk se szerette a kisfiú és majdnem megfeneklett a hozzátápi, de szerencsére bevetettük a barackot. Na de honnan szerezz barackot februárban, igaz? Fagyasztott is megteszi. De kezdheted sütőtökkel is a dolgot. Az üveges hippes almát megette pl. Bálint, a barack és a sütőtök után én azt próbáltam.
Helyes az új vonalzód! Tündéri rajta a kislányod.

Ami a lakhely változás - alvás összefüggést illeti. Lehet meg kell még szoknia. Bálint is nagyon rosszul alszik, ha nem itthon alszunk. Többször felkel, akárhová is megyünk. Szerintem lehet Anitának is meg kell szoknia még az új helyet.

Anid, Erika nagyon drukkolok mindkettőtöknek a tesó-projecthez!!!

Szép napot!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Jaj de jó, visszatért Lilla jókedve!!! Örülök, hogy Bálint jobban van már, és csak kétszer kell szívni az orrát, az már nagy haladás.
Én már most aggódok, mi lesz, ha ilyen helyzetbe kerülök, mi lesz, ha beteg lesz a gyerek.. És még meg sem született.

Kinga: én már itt könyörgök hétfő óta a Pocaklakómnak, hát eddig nem hatotta meg.. Én meg parázok, mert 9-re vagyok kiírva, dokim 10-től szabin van... Ajaj, mi lesz velem akkor? Na de biztos jó kezekben vagyok Etánál is, de azért mégis jó lenne ha a doki is az lenne, akihez eddig is jártam.

Sára: már Dunakeszin lakom, eddig laktam Gödön a családommal. Ti merrefelé fogtok lakni?

Anid, Erika: tök jó, hogy belevágtok a tesóprojektbe, szorítunk Nektek ezerrel!!!!

Én meg várom, hogy teljenek az órák, a napok:-)))

Puszi Mindenkinek:

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


b.szilvi
Itt vagyok nem tüntem el, csak költözködtünk. Képet fogok küldeni majd ma megtanulom hogy kell férjtől. :lol:
Kiváncsi vagyok mikor szülünk. Nekem ma reggel volt először haskeményedésem. Egyébként jól bírom még egyelőre ezt a hülye front hátán front időszakod. Remélem kihúzzuk a jövő hétig. Te hogy vagy ezzel? Túl lennél már rajta vagy még várnál egy hetet?

Kép
kukuruc
 
 


Szia Kukuruc!

Jaj de jó, nagyon várom a képet, én is küldök Neked egyet privátban, jó?
Nekem jósló fájásaim vannak már egy ideje, de semmi, mindig elműlik :cry: :cry: :cry:
Én nagyon szeretnék már találkozni a kisfiammal, úgyhogy szeretnék már túlleni rajta, vagyis inkább átélni a szülést.
Hétfőn már nem akarok ctg-re menni:-)
Tényleg, mikor jössz ctg-re?

Puszi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Halika!

Lilla
Hát, ezek az emailek téééényleg dúrvák!
:lol:
Leinformáltam Szigetszentmiklóst a rendörfőnök fiától, háát nem csinált ő se kedvet a faluhoz/városhoz!

Educi
Miért pont Érd mellett döntöttetek??
Ott merre laktok???

Kukuruc
Húúúú,de sűrű neked is a napod!
Szilvivek egyszerre lesztek bent!!! Jaja,de izgulok!!!!

Dorka
Megnéztem, tényleg kiír valami zagyvaságot! Írj emailt!

Kinga
Én tehesen töltöttem ki az ajtófélfát!
:lol: :lol: :lol:

Gyereken most már tutira több a dudor,mint a fül! :roll: :roll: :roll:

Kép
anid
 
 


Sziasztok

Anid
nagyon szépen köszi a babaragacsokat!!!!!
nemtudom, hogy miért de én is olyan boldog voltam mikor újra láttam a Mágust, és megbeszéltük vele (még decemberben) a tesóprojektet!
Már csak augusztura volt hely? Az nagyon messze van még!

Lilló - Szilvi
köszi a drukkokat

Szilvi - Kukurc
húúúúúúúúúúúúúúúú hát már nincs sok hátra!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Én jövő héten kedden megyek CTG-re megint 8-ra. Legalábbis remélem hogy még megyek! :P
Én még nem szeretnék szülni, de csak azért mert a költözködéssel még nem vagyunk teljesen készen és szeretném ha minden rendben lenne, de mondjuk úgysem lesz. A lényeg, hogy Panni szobája már készen van. De még lenne egy két tenni való amihez még jó lenne ha kapnánk a kislányunktól még egy kis haladékot. :D
Én még nem várom ennyire a szülést. Lehet, hogy azért mert még csak most kezd nekem kellemetlen lenni. A frontok miatt még csak most éreztem előszőr keményedést, de hogy milyen az a jóslófájás :? azt nem tudom. :shock: De az tény hogy azért hogy telnek a napok egyre jobban múlik a félelem és inkább én is várom már. Én még szeretnék elmenni a keddi CTG-re utána már bármikor szülhetek. :wink:
Várom a képet én is mindjárt megkérem a páromat hogy segítsem.

Kép
kukuruc
 
 


Kukuruc: Én hétfőn megyek ctg-re (ha megyek:-), akkor ott nem fogunk talizni sajna...
Képzeld, egy órája azt irta a privát üzire, hogy nem létezel.. Szóval nem tudtam a képet küldeni, de próbálkozom még ezerrel.
Ha ma nem megy, akkor holnap újra:-)
Nem tudom, érzésem szerint én sem fogok sokkal előbb szülni a kiírt időpontnál.. Valahogy ezt érzem, hogy lusti a fiacskám, jó dolga van odabent :lol: :lol: Anyja eteti, itatja, ellátja, és egész nap henyélhet :lol: :lol: :lol: Tipikus pasi lesz azt hiszem :lol: :oops: :lol: :oops:

Próbálkozom még privát üzivel, hátha sikerül!

Mindenkinek jó éjt kívánok!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Sziasztok Lányok és Picúrok!

Ma sem lesz verőfényes napsütés. :cry:

Ha bármi gondom lesz, hozzátok fogok fordulni legközelebb is. Miután leírtam a múltkori levelet, jött az isteni szikra és megoldottam az alvásgondot. Legalább is remélem. Eredmény: 3 átaludt éjszaka. Fél 10-től reggel 6-ig. Ez azért már jó! Ugye?
Eszembe jutott, hogy az elmúlt héten láttam egy műsort a koraszülöttekről (talán a Liptai műsora volt), és ott volt, hogy bárányszőrt raknak alájuk az inkubátorba. Mivel aNITA HOZZÁSZOKOTT A PANEL LAKÁS NAGY MELEGÉHEZ, ARRA GONDOLTAM, HOGY BIZTOS FÁZIK ÉJJEL, HOGY ILYEN SOKSZOR FELÉBRED ÉS CSAK AKKOR ALUDT VISSZA ÉS ADDIG, AMIG MAGUNKHOZ ÖLELTÜK. Pedig nem volt vékonyan öltöztetve, de bundába mégsem tehettem le aludni. Na, szóval, kaptam a nővéremtől még az ősszel egy olyan takarót, amelyiknek az egyik fele színes pamutból a másik bárányszőr szerű valami. (nem hiszem, hogy valódi, de nagyon kellemes a tapintása) Eddig a babakocsiba használtam a gyerkőc alá és takarónak. Most viszont betettem a lepedőre a szőrös felével felfelé. Hát, még én is jót tudnék aludni rajta. Remélem csak ez volt a baj.
Lehet, hogy abban is van valami, hogy meg kellett szoknia az új helyet. Mondjuk, próbáltuk ugyan úgy elhelyezni a kiságyát ahogy Pesten volt.

Úgy döntöttem, hogy a mai nagy hófordulós napon lesz az alma kipróbálása.
Köszi mindanyiotoknak a segítséget a gyümikkel kapcsolatban.
Lilló, rita81, saara: Az őszibarackot és a sütőtököt hogy pépesítsem? Az alma oké, hogy lereszelem, de a mirelit barackot vagy a megsült tökkel mit tegyek? Turmix? Bocs, hogy ilyen béna vagyok, de nagyon nagy újdonság ez most nekem.
Jobbulást Bíí -nek.
Lányok, a székletével nem lesz gond az almától? Az hasfogó, vagy nem? Eddig naponta 3x 4x is van.

Köszi a dicséretet az új vonalzónkhoz.
kgk: igen, én csináltam a képet, egy mezei mobillal. Én is meglepődtem, hogy ilyen jól sikerült.

Anid: Azért lett Érd, mert apa cége kiköltözött Diósdra (szomszéd település), az én jelenlegi mh-em Budaörsön van. Diósd lett volna a cél még a legesleg elején, de ott számunkra megfizethetetlenek voltak a házak. Érdnek elég jó helyét fogtuk ki, az úgy nevezett Postás telepen vettünk házat. Úgy gondoltuk, hogy ha nem is tudok majd visszamenni a mostani mh-re, akkor is könnyen be lehet jutni Pestre. Vonat, busz és még az autóval is több útvonalon lehet bejutni.
Egyébként én meghagytam a Pesti állandó lakcímem. Így mehetek majd a Klinikára ha szükségem lesz rá? Most mi a helyzet a kórházválasztással?

Kukuruc, b.szilvi: Kitartás, már a célszalag előtt álltok! :lol: De jó nektek, olyan izgalmas.
Húúú!!! 6 hónappal ezelőtt ilyenkor már csöpögött belém az indító infúzió!

Erika13: Nagyon szorítok nektek. Tudom milyen érzés ezt a két hetet átélni. Szorítok a két csíkos teszthez.

Mindenkinek további szép napot kívánok. Mire megírtam a regényt, már a nap is kisütött. Éljen, éljen! Lehet, hogy itt a tavasz!!

Edina

KépKép
educi
 
 


Sziasztok,

Educi
Az elején mindent turmixolj le, mert attól jó folyós lesz a szilárd kaja. Tehát kiveszed a fagyóból a barackot, megvárod míg felenged, utána belezuttyantod a turmixba. Az almát persze nem kell turmixolni, arra ott van az üvegreszelő. A zöldségeket meg majd az elején jól főzd szét.
De a leges legelején szerintem előbb csak az almának a levét add, mert hát az legalább csak lé, amit ugyebár ismert, de az íze furi lesz neki. Ha ízlik az almalé, akkor után jöhet egy-két kanál turmixolt is.
Boldog feledik szülinapot :-)

Nahát, hogy itt mindenki költözködik, lassan nekem is megjön a kedvem hozzá. Diósd drágább lenne, mint Érd :roll: ?

:?: Szerintetek mit kell utoljára kiváltani a reggeli vagy az esti tápszert? Vagy aki már nem szoptat annak melyik időpontban volt az utolsó szopizása?

Nagyon remélem, hogy jó idő lesz, azt hiszem kikészítem a görkorimat a sétához :wink:

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

b.szilvi
Hogy vagy ma?
Én nagyon jól aludtam és elmúltak a keményedések is. :D

Kép
kukuruc
 
 


Halika!
Csakazértisnapsütésesreggelt! :P :P :P :P :P
A csajsz újabb dudorral lett gazdagabb!
Pedig a dokibá felajánlotta tegnap, hogy van egy fia!De ennyi dudorral mit csináljunk? :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Educi
Alma nem okoz gondot, legalábbis nálunk!
A kaki meg beáll majd, ha mindnet eszegetni kezd, amit felül betöltesz, az úgyis kijön alul! :lol: :lol: :lol:
Én a barakot, mivel mirelite, csak kiengedem és összeturmixolom, úgyis trutyisan olvad ki!

Sütőtököt egy kis anyatejjel azt hiszem, de az egyébként is nagyon puha és ha csak magában turmixolod akkor sincs vele gond.

Nagyon fini lesz gesztenyével!
Csak hajrá a hozzátápihoz, és ne igulj én is ilyeneket kéérdeztem, sőt majd mindneki!
A következőnél tök profi leszel (Magamból kiindulva azért leírom mit hogy csináltam :oops: )!

Erika
Hát igen messze az augusztus, de addig marad az élvezet! :oops: :oops: :oops:
Sajnos az új rendelet miatt, ez van! Van az a picsa államtitkár (Horváth Ági), aki szerint ezt az egész projektet meg kellenne szüntetni, mer ta magánintézetben mindenféle rossz dolgok történnek, me gőt nem érdekli ez ygerek kérdés!Nem is akar gyereket! Szóval azért ilyen a helyzet. Tök hülye a picsa!

Educi
Ha pesti vagy, akkor a harmadik kórház autómatice a SOTE,mer tegyetemi klinika! Tehát nyugi!

Megyek házitündérkedni!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Lilla,
örömmel olvastam,hogy jobban vagytok már,és a kedved is visszatért!
Sajnos mi is betegek vagyunk,de már nem akarlak fárasztani titeket ezzel.Nagyon megvisel,hogy ennyire nem tudunk kilábalni a füles dologból.3 hete hagytuk abba a vénás antibiotikumot,erre múlt pénteken belázasodott Hanna.Megnyomtam a fülét és sírt.Hétfőn irány a fülészet,természetesen tele volt gennyel.Altatásban betette a doki a tubust mind a két fülébe.Most legalább ki tud ürülni a váladék.Ma voltunk kontrollon,még mindig gennyet szívott le,ezért ismét elkezdtük az antibiotikumot.Most Zinnatot kap,ez még nem volt.Láza szerencsére nincs és a kedve is jó.
Remélem a tubussal tényleg véget vetünk már ennek a nyavajának.Azt mondta a doki valószínűleg a fülkürtje szűk,ezért nem tudja elvezetni a váladékot és a dobhártyánál felgyülemlik.Pedig én is szívom az orrát egyből,amint egy kicsit is náthás lesz,de hiába.Még szteroidot is nyomtak a fülébe,akkor pedig biztosan masszív gyulladásról lehet szó,mert a szteroiddal nem dobálóznak.Tényleg csak akkor adják,ha nagyon muszály.

ANITÁNAK BOLDOG FELEDIK SZÜLINAPOT!

A finiselő mamiknak kitartást,már nem sok van vissza!Mennek a drukkok!

Erika,
nálatok mikor lesz eredmény?Olyan izgi!Drukkolok nektek!!!! :wink:

Anid,
látom növeszted lánykádnak a dudorokat! :lol: Boldog hófordulót kívánok neki!Ja és utólag boldog névnapot neked!

És Toreaunak is! :lol:

Puszi nektek

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok

Timiban
mi jövőhéten szerdán megyünk vérvételre, én nem tesztelek, Ákosnál sem teszteltem
Bocsika ha hülyeségeket kérdezek, de te ügye szülésznő vagy?
Bocs csak a mai napom nem jól kezdődött!!!!
Azt szeretném kérdezni hogy az tényleg igaz hogy minden terhesség más?
Csak azért mert Ákosnál a beülti délutánjától 2-3 hétig kész voltam testileg (hányingert kivéve mert az nem volt), most pedig jóformán nem sok semmit érzek!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Hello Mindenki!

Most ültem le a gép elé reggelizni (11óra 02 perc) kellemest a hasznossal... Enyém gyerek ma iszonyatosan rosszkedvűen ébredt, és úgy döntött, hogy majd reggelizek, ha ő alszik, addig pedig neki szentelem a figyelmet. Elhiszem, hogy szegénykémnek már tele a batyuja a sok orrszívással meg gyógyszerszedéssel. A tegnapi erőteljes javulás után visszesés... :( Mondjuk lehet a program is kicsit egyhangú egy hete ülni a négyfal között és nézni az én fejemet... Lehet leviszem ma egy körre jól beöltöztetve, csak nem árt neki a friss levegő.

Timi: Annyira sajnálom, hogy Hannácska már megint beteg. Még én panaszkodom... Nektek milyen rossz lehet. Nagyon remélem, hogy el fog múlni minél hamarabb már ez a kórság nálatok! Drukkolok Nektek!

Educi: Éljen az éjszakai alvás! Látod, egy anya ösztönösen megérzi mi a baja a kicsinek. Ügyes vagy te! Miért lennél béna? A lányok már leírták, nagyon helyesen, eleinte mindent turmixolni kell, az almát üveg reszelőn reszelni és a levét kimerni belőle kanállal, azt adni először. Attól, hogy nálunk nem jött be, még Anita szeretheti. Bínek a répán kívül semmi nem fogta meg a hasát. A hozzátápi után kevesebbszer kakilt, és egyre kevésbé folyósat.

Költői kérdés: És hol vannak ilyenkor a védőnők??? Én a miénket még hozzátápi előtt két héttel láttam, akkor volt Bí 5 és fél hónapos, most 10. Akkor így elmondta, hogy hogyan lesz majd a hozzátápi kezdése, aztán füstöt dobott. Januárban hívtam, mer nem aludt a gyerek, hogy segítsen, erre közölte, hogy már nem ő a védőnőnk :roll: , megadta az új asszony számát, felhívom a másikat,azt mondja, hogy majd jön ismerkedni, előtte ideszól telcsin. Na azóta is jön. Mostmár egyébként jöhet, mert be se fogom engedni. Eddig is el voltunk nélküle, akkor megkérdezem, hogy most mégis mit akar. Már ha jön... mert lehet, hogy aztán már nem is fog.
Télleg, hozzátok járnak úgy ilyen védőnő félék? Mert elvileg minimum havonta kéne jönniük egy éves kor alatt, nekem azt mondta a barátnőm anyukája, aki védőnő.

Jajaj, és elfelejtettem múltkor írni, pedig akartam, hogy az Ákosoknak (Timié és Erikáé) nagyon boldog névnapot utólag is!
ANitának meg boldog felediket.

HELP! HELP! HELP!HELP!HELP!
Valaki tudja véletlenül, hogy meddig kell adni a Normaflore-t??? Mert azt mondta a gyerekdokink, hogy adjam útmutató szerint. De azon az időtartam nincs rajta, hogy hány napig, csak hogy egy nap mennyit és nem hiszem, hogy az egész dobozzal be kéne adni. Most három napja adom, és már nem megy a gyerek hasa, normálisat kakil, normális mennyiségekben. Nem tudom elérni a gyerekdokit, mert szabin van, ha valaki tud segíteni légyszi írja meg!
Köszi!

Szép napot! (Itt hétágra süt a nap!)

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Lilla!
Minden anyát megvisel,amikor beteg a gyermeke!Neked se lehetett könnyű nézni a beteg Bíít!Talán én,mint eüs ésszel könnyebben feldolgozom,de a lelkem nekem is fáj!És tényleg tartok az esetleges következményektől.(hallásvesztés,agyhátrtya-gyull.)Mondjuk már egy Prevenar már Hannában van,remélem valamennyire kezd az is dolgozni!
A védőnővel meg ne foglalkozz!Mondjuk hozzám egyszer sem jött,de én "különc"vagyok.A szakmai dolgokban meg nem igazán tudnak segíteni.Ha gondom van mindig az orvossal beszélem meg.
A Normaflore-t a normális széklet megjelenése után-ez nem tudom mikor volt-még 2 napig nyugodtan adhatod.Előbb rendeződik a bélflórája Bínek.Adtál már neki joghurtot?Ha igen,akkor miután abbahagytad a Normaflore-t,adjál neki bifidusos natur joghurtot(Activia),naponta egyszer.

Erika,
igen szülésznő vagyok. :roll:
Minden terhesség más.Mondjuk nálam egyforma volt mindegyik,mert nem voltak rosszulléteim egyiknél sem.De ez nem jelent semmit.Én sem vennék tesztet a helyedben,a vérvétel pontos igazán!Akkor szerdán drukkolok! :wink:

Educi,
az almát is turmixolhatod,hamár megismerte az ízét,mert nekem Hanna reszelve nem ette meg. :roll:

Pusz
timiban
 
 


Köszi a választ Timi! Még egy kérdés, hogy azt írják az útmutatóban, hogy teában vagy valami lében elkeverve kell adni napi egy fiolát 3-4 óránként. Baj az, ha elkeverem a lében és egyszerre issza meg?

lilló
 
 


Nem baj,de szerintem már csökkentheted az adagot,mert már normális a kakija.Ma elég 2x,holnap 1x meg egy Activia.Utána meg Activia már napig.De meglátod holnap milyen lesz a kaki,ha csak 2x kap ma.
timiban
 
 


Bocsi,mármint osztd el két felé.
timiban
 
 


Sziasztok!

Educi: köszönjük a drukkolást, én is várom már a nagy pillanatot. Boldog Fél éves Szülinapot Nektek!!! :lol:

Kukuruc: hát én szokás szerint nem jól aludtam, és valahogy úgy érzem magam, mint akit fejbevertek.. Biztos az idő miatt van. Látom még tolnád a szülést egy kicsit :lol: :lol: Jó lesz, van értelme minden fájdalomnak, erre kell gondolni! Küldtem képet privibe, remélem megkapod!

Lilló, Timiban: jobbulást kívánok a Gyerkőceiteknek. Nem lehet könnyű most Nektek, de küldök sok erőt, és millió gyógymanót!

Mindenkinek szép napot kívánok!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Sziasztok!

Finiselő mamáknak kitartás!!!

Minden névnaposnak egy virtuális puszi!

Sára: Gratula a mínusz egy kilóhoz, igaz én még mindig azt vallom hogy Neked inkább pluszba kellene menned. De Te tudod.
Én már megint fogytam egy kilót, de én meg hízni akarok. Lassan már tényleg elfogyok. Pedig már nem is szoptatok olyan nagy hévvel.

Joe: Boti nagyon ügyes fiú, hogy így jelzi már a dolgokat!!!

Erika: Nagyon szorítok hogy megtapadjanak a kis lurkók! Juj, de izgi!!!

Anid: Hogy-hogy csak augusztusban tudjátok kezdeni a babaprogramot???

Educi: Nagyon édes a vonalzón a kép. Anita olyan rajta mint egy kész hölgy.
Hozzátápi ügyben én csak annyit tudok hozzátenni, hogy én személy szerint villával nyomkodtam szét a sütőtököt, meg a krumplit is. És utánna hozzáadtam az anyatejet. Az almáról azt hallottam hogy inkább a húsával együtt a babónak először,mert ha csak levet adunk, akkor az túl savas a gyerek gyomrának.
És boldog feledik szülinapot!!!
Örülök hogy megoldódott az alvás probléma. Hál az égnek nekünk is helyreállt. Mi is fél 10-től szunyálunk fél 9-ig. Hajnalban pedig 5-körül szopi. De mi naggyon sok alvást igényelünk. Napközben is órákat alszik 3-4x.
Jöhetnél sűrűbben is! :-) Persze ez nem szemrehányás. Velünk egy idős baba nem nagyon van. :-(

Hannának és Bí-nek jobbulást! Remélem hamarosan mind a ketten túl lesznek ezen.

Nekem egyébként az mondta a doktor bácsi,(meg vagyunk mi is fázva, köhög, folyik a nózija) hogy minden nap minnél többet legyünk kint a levegőn, így betegen is, mert hamarabb gyógyul! Igaz nekünk lázunk nincs, de én minden nap 2-3 órát sétálok Vele, és eddig még nem volt komolyabb bajunk, kop-kop...

Minden baba ordít orszívás alatt, mert Imi felettébb nem tűri, ordít mint akit nyúznak!!!

Jah most már nekünk is annyi fogunk van mint fülünk!

Imi egy akkora zabagép hogy egyszerűen nem lehet előtte enni, mert kinézi a számból a kaját,jobbik esetben. de volt már rá precedens hogy kiszedte a kezemből. és berakta a szájába... :shock: :shock: :shock: De tényleg, ahogy rágom az ételt, Ő is elkezd csámcsogni és startol felém. Meg kell zabálni.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek! Sanyika már megint nagyon rosszul alszik, éjjel többször felébred, csak szopival nyugszik meg, de már nincs annyi tejem, hogy éjjelente 3-4-szer megszoptassam, ilyenkor marad az ordítás. Egyszerűen nem tudom mit csináljak vele. Nincs valami ötletetek? Nem jön a foga, nem fáj a hasa, szerintem nem fázik, nincs melege stb.

Manó! Én szívesen adok neked pár kilót, nem is kell visszaadnod! Mennyit kérsz? 5-10 vagy még többet? Van raktáron!

A védőnő nálunk sem aktívkodik, ezer éve nem láttam. Ha bemegyek a rendelőbe és kérdezek valamit, akkor nagyon kedves és segítőkész, de magától nem kérdezi meg, hogy mi van velünk. Erről az egész védőnői hálózatról megvan a véleményem, nem sok jó védőnőről hallottam eddig…

Erika! Nagyon drukkolok nektek!

Timiban! Sajnálom szegény Hannát, tényleg sokat beteg és sajnállak téged is, mert nem sok mindent tudsz tenni.

Anitának és a kis Desszantosnak boldog hónapfordulót!

Educi! Ha az alma nem jön be, kísérletezz az őszibarackkal, nálunk az jött be, Sanyika sokáig nem is ette az almát (kb. 8 hónapos korától nem fáj a hasa tőle, a barackot pedig már 6 hónaposan nyomta).

Lilla! Nekünk is mindig azt mondja a doki néni, hogy vigyem le a gyereket a levegőre, minél többet, szellőztessek sűrűn, mert a friss levegő sokat használ (már persze ha nem lázas).

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek gyógyulást!!!!

Anid,Sára: hogyan szedték le? lézerrel, vagy kivágták?
Fájt?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Hao!

Hannah babanak jobbulast!!!!!!! Timi, szegénykém, neked meg sok ++++++ energiat!

Dorka, nekem minden esetben kivagtak, nem faj abszolut, mert kapsz érzéstelenitöt, csak nem annyira kellemes, mert érzed, h ott matatnak. De fajni nem faj. Aznap este kicsit érzékeny, mikor mar nem hat a szuri, de az sem nagy ügy.
Engem az egészben a hülye tapaszok zavartak a legjobban, föleg az elején, mikor jo nagyok. Nagyon érzékeny a böröm, teljesen kivörösödött és "kidomborodott", nagyon viszketett :roll: .
Szoval nem kell félni, tényleg nem nagy dolog! Neked lézer v kivagjak?

Jövö kedden megyek a masodik turnusra, jönnek ujra a tapaszok :(

Moni, hat nincs ötletem :( Lehet durvan hangzik, de azt hiszem hagynam sirni :oops: Nalatok volt olyan periodus, mikor ataludta az éjszakat? Egyedül alszik a szobaban? Vilagitas van vmi?
Nem probaltad mashogy elhelyezni a kisagyat?

Tündi, köszi aranyos vagy, de nem néztél meg közelröl :lol: . Tudod mindenki érzi, h mikor ok kiloilag. En most nem érzem jol magam. Legutobb szülés utan éreztem én is karcsunak magam :lol: aztan raaltam a mérlegre még a korhazban :lol:

Edina (Educi), jo ötlet szerintem alma- v öszibaracklével kezdeni. En egyböl reszelt almat adtam aztan rajöttem, h tényleg az allaga nem jön be neki (meg az ize sem :mrgreen:).

Lilla, mi is szoktunk menni levegözni, mikor V betegeskedik.

Gabek, asszem Prücsök irta, hogy Tracey Hogg szerint az estit kell elöbb. En azt hiszem ezt hagynam meg utsonak, nekem logikusabbnak tünik. Ugy érzem sok babanak ez része az esti elalvasi szertartasnak.
Nemrég kérdeztem egyik baratnömet, ott 15 honaposan volt az elvalasztas (ugy, h az anyukak döntött ugy terhesség miatt). Reggeli és esti egyszerre. A reggelivel nem volt gond, az estinél a gyerek eleinte kapott sima tejet, poharbol, aztan arrol is leszokott késöbb.
saara
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Most csak egy gyors élmény beszámoló az első falatról képekben.

itt még nem tudja, hogy mi vár rá...
Kép
Kép
Kép
azért nem volt ám ilyen tragikus, mert később még leste a kis kanalát, hogy hová is tette anya.
Majd még jövök , remélem addigra a nap is kisüt. :(

Edina és Anita

Kép
educi
 
 


Sziasztok!

Educi,
a múltkor kifelejtettelek a névnapi köszöntésből. :oops: Boldog névnapot!
Anita nagyon édes,tündéri baba.És mi volt az első falat?

Lilla,
hogy van Bíí???Kaki rendben??

Huncut,
nem lehet,hogy kevés a vacsi?Vagy nem száraz a levegő?Mert akkor szomjas is lehet Sanyika.

Lányok,
ma nagyon eltüntetek,pedig elég pocsék idő van.Legalább is nálunk reggel óta esik az eső! :evil: Azt hittem ma mindenki otthon ül és ide irogat! :roll:

Köszönöm Hanna nevében is a gyógymanókat,jó kívánságokat!
Mára már kevesebb váladék folyik a füléből,de most legalább kiürül.

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Itt csak lóg az eső lába, de nem esik szerencsére...

Timiban: kérek felmentést, fogorvosnál voltam, azért nem írtam :lol: :lol:
Ezért a hangulatom most ilyen: :cry: :cry:
Megint este lesz, mire kimegy a szuri hatása....

Na megyek lepihenek, hátha az segít valamit!

Puszi: Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Halihó!

Itt a tavasz? Gyönyörű nagy szivárvány van az utcánk túloldalán a házak fölött. Igaz, mögötte egy jó sötét felhő is van. Halottátok? Holnap éjjel holdfogyatkozás lesz. Lehet romantikázni apával az éj kellős közepén. :lol:

Evés: Almával kezdtük. Nagyon be jön neki. Ma már abba sem akarta hagyni az evést. (Na jó ez egy kis túlzás. )

Azta! Milyen jégeső kezdett esni!!!! A nap meg verőfényesen süt.

Köszi a névnapi köszöntést. Én hétfőn nem is tudtam, hogy névnapom van, meg voltam győződve, hogy kedden lesz.

Tünde (_manó): Mi egy napon regisztráltuk ide magunkat.
Jönnék sűrűbben is, de a délután és este általában apa bitorolja a gépet, vagy Anita hisztis már és csak vele lehet foglalkozni. Délelőtt meg nem mindig van időm.

Védőnő: Ma felhívtam a gyerekorvost, hogy mi legyen a K vitaminnal. Közölte, hogy 6 hónapig kell csak adni, és hogy jelentkeztem-e már tanácsadásra. Én ebből azt szűrtem le, hogy nem fog jönni a védőnő, mászkáljunk mi.

Timi: Hannának még meg van az orrmandulája? (még mindig nem olvastam vissza, bocs ha már írtál erről) Nekem gyerekkoromban sokszor felszurták a fülemet, aztán kivették a manduláimat és megoldódott. Mondjuk ez közel 29 éve volt. Azóta sokat fejlődött az orvostudomány.

Kismamik: Hogy bírjátok ezeket a frontokat?

Lányok! Mi a neve azoknak a habtapi vagy minek, amit össze lehet illeszteni és jó kis játszószőnyeget lehet kirakni belőle?
Hol lehet ilyet kapni jó áron? Ja, és mi a jó ár érte?
Anita ma megmutatta kúszó tudományát. Hátrafelé! :)

Remélem a betegeskedők már mind jól vannak. Ha mégsem, akkor sok-sok gyógymanót küldök, mert jövőhétre meg kell gyógyulni mindenkinek, tavaszt jósoltak a meteorológusok.

Akkor hagyok másnak is helyet ezen az oldalon, mert még meguntok.

Edina és Anita

Kép
educi
 
 


Sziasztok!

Educi: Látom nagyon belelendültél. Helyes. Csak így tovább.
Én a habtapit, mert így hívják, a mária nagykerben vettem. Máshol nem találtam. Az árára már sajna nem emlélkszem, mert akkor annyira megörültem neki, hogy van, hogy az árával nem is foglalkoztam.
Hamarosan Anita is elkezd kúszni. és nem csak hátra.! Imi már bejárja az egész szobát. Lehet utánna pakolni. :? Rád is ez vár! :-)

Imike, drága: anyukáméknál letettem a földre és a három méterre lévő szekrényen meglátta az újságokat és 3mp alatt már ott is termett. És MARCANGOLT! A játékai nem kellenek, csak az újság, minden mennyiségben. Na és minden ami csörög. PL: a jegyzeteim, ami az asztal alatt lévő polcon volt. Hát azt is elérte...
Ebédnél úgy döntött, hogy majd Ő megetetni magát. Kiraktam elé a tálkáját benne a kajcsi és a kanál, elmentem az előkéjéért,mire visszamentem addigra az egyik kezében a kanál, a másikban pedig a tálka. És nem öntötte ki!!! De azért megbeszéltem Vele, hogy ezt majd egy kicsit később, majd ha nagyobb lesz. Addig én segítek Neki. Egyetértett.

Tegnap voltunk moziban! Fél év után először!!! Apukám legnagyobb örömére! Mert Ő vigyázott rá. És azt mondta hogy vigyük sűrűbben. Gondoltam magamban, hát rajtam nem fog múlni. :lol:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Szép estéket mindenkinek!

Nálunk is volt ma szivárvány nagy szürke felhővel a háta megett, de esőt és jeget sem hozott szerencsére.
Nálunk dátha helyzet van :roll: . Vasárnap sikerült megfáznom, szerdáig küzdöttem ellene házi kuruzslásaimmal, de végül csak el kellett mennem dokihoz, mert alig tudtam aludni éjjel - persze ebben Blanka is besegített. Szóval ez a fránya idő kedvez az engem szerető baciknak, mert idén már legalább 3x tört rám ez a nyavaja. :?
Szerencsére Blankának semmi baja és a szerdai 9 hós mérlegelésünk 74 cm-t és 8410g-ot mutatott.

A drágám unja a főzeléket, ám annél nagyobb érdeklődést mutat a vajas kalács és a májas zsemle irányában. :) Úgy tudom utána reklamálni, mint a csuda. Szóval elkezdem a családi étkezések irányába terelgetni: holnap kap egy kis oldalast + egy kiflit, aztán hadd egye. :lol:

És képzeljétek, már néha meg-megáll fogódzkodás nélkül a drágám! :)

Séta ügyben a mi doki nénink azt mondja, hogy hacsak nem esős az idő, ki kell vinni a manókat min. egy fél órára levegőzni, ha betegecskék, akkor is. Ezt mi is betartjuk, és még magamat is sétáltatom. :) De Tündi és Imi a maguk 2-3 órájával azt hiszem viszik a pálmát. :lol:

Azért remélem mindenki gyógyulgat, testileg-lelkileg egyaránt.
Már kibújtam a krókuszaim és olyan szépek, hogy csak még jobban vágyódom a tavasz után. Csak érne már ide végleg!

Homeo szakértők,
A viburcol kúp jó lehet fogzásra? Mert a doki + a védőnő azt mondta, de a homeos könyvemben nyomát sem találom...
A fránya felső 2 fogacska sehogy sem akar áttörni, pedig az alsók 2 nap alatt kint voltak, ezek meg 2. hete csak a csücsköket hajlandók mutogatni. :shock:

Sara,
Kire merted rábízni az anyajegytelenítést? Nálunk is lenne egy pár alany...

Gabek,
Utoljára az esti tápszert kell kiváltani.
Tracy Hogg az esti álometetés kiváltását írja 7-8 hósan, szerintem erre gondolt Sara engem emlegetve. :)

Edina,
Habtapi általában a hyperekben is van. Én anno Tescoban vettem az'szem 1100 Ft körül volt egy csomag.

Hát most ennyire emlékszem. A dátha fogságba ejtette az agysejtjeimet, a kevéske maradék meg alig lát. :D :D :D
Jó hétvégét mindenkinek!

Prücs

prucsok
 
 


Sziasztok!

Jo napunk volt a tegnapi, telibe kapott minket a nagy zuhé, pont a jatszon voltunk és totalisan szarra aztam, V szerencsére nem.
A lakast nem zartam be indulaskor, mint kiderült, szerencsére nem akartak most betörni... :roll:
Viszont finom vacsit föztem, haverokkal szétröhögtük magunkat, nagyon jo volt. Elsö teszt buli volt, de V egész jol birta, végig aludta az egészet ugyhogy lesz még ilyen!
Mivel pici a lakas és minden behallatszik a kisszobaba nem mertük eddig bevallalni.

Prücsök, a virbucol-t nem ismerem. Ezt talaltam rola: http://www.pharmachip.hu/main/ut/leiras ... m=16350601
Anyajegytelenitésre SZTK-ba jarok sebészhez, de a sogornöm letesztelte elöttem:)

Tündi, irigy vagyok a mozi miatt! Talan nekünk is sikerül vmikor. De 9 utan... :roll:
Iminek gratula az uj tudomanyhoz! Ujabban V is nagyon szeret "olvasni"...

Szép (szebb) napot!
saara
 
 


Sziasztok!

Kérdés:az elektronikus lázmérővel,ami a fülben méri a lázat,hogy kell számolni?
Nem mér az is többet? És hány fok felett kell a babónak lázcsillapító? És mikortól kell doki? Mert én 38,4-et mértem Iminek.

Köszi

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Halihó!

Tünde
Ha jól tudom doki kell, ha aláz 39,4 feletti,vagy ha 1 év alatti és 39 a láza!
24 órán keresztül lázas!
Én ilyenkor mindig felhívom az ügyeletet! Adj lázcsillapítót!
Mit néztetek meg?

Habtapi
Mindenképp olyat keressetek, ami számos, mert abban kevés a kicsi alkatrész!
Ha megsem sikerül, akkor a hátán összekell ragasztani,mert kiszedi a pici részeket, és előszeretettel megrágincsálja. Bár a nagyobbakat is! :lol:
És ha már mászik a gyerek nincs el rajta! Jól lehet belőle majd építeni neki házikót!
Ha majd nagyobb a gyerek jobban el van rajta!
Én állandóan viszem a feneke alá, de kiröhog! :lol: :lol:

Sára
Már betörtek hozzátok?
Mit főztél?

Dóra
Nekem anno a hasamról szedték le és vágták , de mivel érzéstelenítést nem érezetm semmit, sőt végignéztem!

Gabek
Mivel lehet a reggeli tápot kiváltani??

Prücsök
Oldalas???
Hogy ment a kaja?

Mennyire gáz, ha agyerek már csak állni akar?
Sőt lépegetni!


Betegeskedőknek jobbulást!
Mennek a gyógymanók!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Educi,
Hannának már nincs orrmandulája.Az volt az első beavatkozás a sok fülszúrás után.Jan.közepén vették ki azóta ez a második alkalom,hogy középfül gyulladása van. :cry: Most megkapta a tubust.Mást már nem tudunk tenni ez ügyben.Most ürül a váladék,nem gyülemlik fel a dobhártya mögött.

Sajnos tegnap este megint kórház lett a dologból. :cry:
Délután több,mint egy órán keresztül sírt egyfolytában,mert annyira fájt a füle.A genny folyamatosan folyott belőle.Csütörök óta szedte a Zinnatot,de tegnap belázasodott.Felhívtam a dokit-aki nem ügyelt-azt mondta vigyem be,ő is bejön és megnézi.Csomó gennyet szívott le,de szerencsére nem terjedt tovább a gyulladás,bár a külső hallójárata is begyulladt a kifolyó genny miatt.Fel lett véve a kórházba,mert megint vénásan kap antibiotikumot.:cry: De én haza hozom,szegény babának itthon azért jobb.Igaz ma jókedvűen ébredt,most nem fájhat neki annyira.Most is szépen eljátszik.Remélem a nagyok is a jobbik formájukat hozzák ma,mert apa ügyel!

Tünde,
a fülből mért lázból nem kell levonni.Ha lázas mindig adjál neki lázcsillapítót.Ha nagyon magas-39 felett-hűtőfürdő is kell.Az ügyeletet felhívhatod,ha visszatér a láz,de hétfőn beszélj a háziorvosotokkal.Lehet,hogy Imi is benyelt vmilyen vírust.De azért jobb,ha látja doki!

Anid,
nem gáz semmi,amit a gyerek magától akar!Ha állni akar és lépegetni,akkor csinálja.A gyerekek tudják mikor mi jó nekek!
Van egy ismerősöm,akinek a lánya 9 hónaposan lépegetett,11 hónaposan önállóan ment,semmi bizonytalanság!

Mindenkinek szép napot!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


sziasztok,

Csalódott vagyok :cry: , ugyanis a hétvégén elutaztunk Hévízre :D és azt hittem,mire vasárnap gép elékerülök olvasgatok min. egy órát, mire a végére jutok, és alig írtatok valamit.

Timiban
Szegény Hanna, mióta is betegeskedik már ezzel a nyavalyával? jobbulást neki és sok +++++++

Anid
Én kezdem rászoktatni reggelinél is a szilárdra, most már 1 kanállal kevesebb tápszer adok neki és mindig nyammoghat a kiflin. Egy felet eszik újabban reggelire a tápszer mellé.
Ti hányszor esztek tápszert még?

Habtapi
Nekünk van számos, betűs és állatos is. Való igaz, hogy a számos és a betűs azért jobb mert ott egyben vannak a dolgok, de az állatosban pedig pont az a jó, hogy jobban szét lehet szedni. Mi azt csináltuk, hogy a legkisebb részeket, azaz az állatok szemeit kivettük és a fiókban nézelődnek, a többit meg úgysem tudja lenyelni. Én nem ragasztottam le, Berregő nagyon örül ha szétszedheti, rágcsálhatja, és pedig esténként próbálom összerakni. Két féle méret is van, csak ne a kisebbet vegyétek, mert abban gondolom több kisebb, lenyelhető darab van.

Találka?

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek,
hát igen!Nagyon eltünt a hétvégén mindenki.Pedig én is olvasgattam volna. :roll:
Milyen volt Hévíz?
Hanna már régóta szenved ezzel a füles dologgal.Szeptemberben kezdtük,jan.közepén vették ki az orrmanduláját,azóta 2x volt/van gond a fülével. :cry: Febr.5-én hagytuk abba az előző vénás antibiotikumot.Bölcsibe se vittem egyből,a gyógyszer abbahagyás után 2 hétre rá ment.Mostanában nem is fog menni!Biztos ott van valami baci,amit mindig összeszed! :evil: És amitől ennyire beteg lesz!
Nem tudom....De egyik gyerekemnél sem volt gond a bölcsi.

Jó éjszakát mindenkinek!(már ha benéz még valaki :wink: )

Timi
timiban
 
 


Halihó!
Itt vagyok! Ragyogok!!! :lol: :lol:
gabek
Miylen votl Héviz? Gergőt is vittétek???
Nálunk táp csak reggel és este van, úy kb 210ml és 7 kanál!
SZóval reggelire kifli?
de én a családi liszérzékenység miatt mit adjak?
Illetve nem tudom, hogy KAta érzékeny e, a doki szerint próbálkozzak, aztán ha meg igen jól megszívtuk!(Ezt nem mondta,d eha lehet én még húznám a liszttel való találkozást)!

Tünde, Lilla
Hogy vannak a manók!

Timi
Szegény HAnan! Sajna nem tudok mit mondani.
Jól tudom,hogy ő kapott olyan oltást, ami védi a füles betegség ellen? Nem használ?
Nem lehet, hogy amikor kapta az oltást enm volt teljesen egészséges?


Nálunk még mindig a házon való agyalás megy,szóval ezért nem vagyok!

Mindenkinek szép estét!

Kép
anid
 
 


Szép jó reggelt! Mert itt naggyon szén napos!

Mi sem nagyon voltunk gép előtt, ugyanis Imi úgy döntött, hogy ha már semmi programunk nincs hétvégére, akkor Ő csinál!
Szombat reggel voltunk kirándulni egy kicsit, csák az eső hazakergetett minket. Aztán Imi is belázasodott, a taknyolás és a köhögés mellé. Vasárnap megjártuk az ügyeletet és a fülészetet. Eredmény: torka hólyagos, nózija teli, fülünk még nem gyulladt, de azt mondta a doktor néni, hogy bármikor kaphat egy középfül gyulladást... :( Jah és be akrták fektetni a kórházba, mert hogy ment a pocija és nem ivott. Ekkor jöttem én, hogy szó sem lehet róla. Adok akkor Neki cicit. Mert hát az mindig nyerő! Nyert is. Kaptunk nurofent, de Nála nem használt. Se a lázcsilllapitó kúp. Semmi, csak a cici,meg az egész napos szunya (persze az én vállamon). És most reggelre kutya baja. :shock: Itt rámol mellette. :-)

bocsának a hosszú helyzetjelentésért.

Hanna babának jobbulást!

Kismamik nagyon eltüntetek! Ha még otthon vagytok, akkor írjatok. Ha már nem akkor is. :wink:

Anid, Timi: köszi a választ.
Anid:végül megvan a végeredmény ház ügyben?
Kata is felfedezte, hogy milyen jó magasabbról szemlélni a világot??? Ezek után várhatod hogy ellesz a földön. :P

Lilla: Ti hogy vagytok?

Mindenki menjen sétálni!!! Mi lehet kétszer is kimegyünk. 2-3 órára mert a tegnapi kimaradt... :wink:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Most látom hogy fél évesek lettünk. 8)

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


HALIHÓÓÓÓÓÓ!

Mit lehet csinálni fogcvsikorgatás ellen!!!?????????????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Anid! Nincs ötletem! Én is csikorgattam a fogam gyerekkoromban, az egyik táborban állítólag a fél szoba nem tudott tőlem aludni (voltunk vagy 10-12-en egy szobában) :)

Sanyika ma reggel belázasodott, adtam neki kúpot, és már 2,5 órája alszik! Remélem nem lesz komolyabb gond, mert eddig még nem folyik az orra, nem köhög, szóval nincs más baja.

Hannának jobbulást kívánok!

Finiselő kismamik! Mi újság veletek?

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?