Új privát üzeneted érkezett!

Winnie: lehet, hogy a mellbimbóvédő segítene a babának a melled bekapásában. Nem próbálod meg?

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Niki

Én már csak olvasok, írni nem nagyon van időm.
Amúgy minden rendben.

Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Sziasztok!

Niki és többiek!

Én is olvasok szorgalmasan és gyönyörködöm a csodás kis babaképekben,de olyan rég nem írtam,hogy nem volt pofim már írni ennyi idő után.. :oops:
De most az Éva hsz-én felbuzdulva kaptam az alkalman,mert a topik taliról azért nem szeretnék lemaradni :wink:

Üdv az újaknak!És külön Roni nagyinak üzenem,hogy ne nyisson új topikot,hanem maradjon inkább itt a téli babáknál. :wink:

Ja és továbbra is rakjatok fel sok sok képet!!!!

Ildikó
ilgya1
 
 

 
 

Éva, Ilgya, tök jó, hogy jelentkeztetek, én is hiányolom ám az elmaradókat :) pont ma néztem, hogy hozzászólásban a tavasziak már le is hagytak minket hirtelen ;)
és tőletek is várunk képeket, meg az is érdekel, hogy mizujsi veletek.

Győri különítmény, Tünde, Andi, mizujsi? no meg a többiek persze...

Tinu, eddig bimbóvédő volt, most próbáljuk "a la nature", aztán lehet, hogy majd még próbálom védővel, mert így meg még fáj is, pedig a fejés is megdolgoz eléggé, nem akarom teljesen kikészíteni a bimbókat, mert akkor fejni sem fogok tudni :?

Ok, hogy egyen, de éjszaka nem baj, ha alszik, nem? szóval érted, éjszaka is keltsem, meg adjak neki enni, ha nem kér még? persze elfogadja, de nem kell neki tanítani, hogy éjszaka van, és hogy akkor alszunk? kül nekem is ritkán sír kajáért, nappal én sem várom meg, mondjuk Rékapanka 6szor eszik, nappal kb 3,5 óránként.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Helló!

Tudom, hogy nagyon késő van, de egyszerűen el telt az idő a próbálgatással. Megcsináltam a vonalzót sikeresen, kódom is van, de egyszerűen elakadtam a megjelenítéssel, a levél alján csak a kód jelenik meg. Nem tudom mit csinálok rosszul. Kérem a segítségeteket, mert bizony nagyon kezdő vagyok.
Amikor dolgoztam, akkor csupán néhány gép volt, és mi nem tanulhattuk meg a kezelését csak az ismerkedésig juthattunk el. Most bezzeg önszorgalomból igyekszem. A kép sikerűlt, de ez a fránya vonalzó kifogott rajtam.

Köszönöm a bátorításokat. Sokat tallóztam, de igazából valahogy
nem találtam olyan nagyikra, akik a babákkal, vagy a gyermekekkel kapcsolatban írtak volna bármit. Igaz a korosztályomból kevesen tudnak internetezni, az unokák tanítanak meg bennünket, ami nagyon jó. Engem is gyermekeim bíztatnak, hogy " haladjak a korral".

Elköszönök: Mindenkinek nyugodalmas pihenést, kevés babsírást és reggel vidám ébredést :!: :D :D :D

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok :)

Galuska vagyok es mar jo ideje morfondirozom azon, hogy csatlakozni kene hozzatok, de a morfondirozast ezidaig sajna nem kovettek tettek, pedig nekem is decemberi a babam: Aron 2006 december 7-en szuletett, mint Snoopy Hangaja.
Jeep, Kiscsiko:
Aront szuletese ota furdetovodorben furdetjuk. Az elso alkalom eleg szerencsetlenul sult el: tul sok vizet engedtunk a vodorbe, Aron nem akart/tudott leulni benne, a mosogepen tul magasan volt a vodor, a foldon tul alacsonyan, sehogy nem talaltunk fogast a baban, a fejecskeje majdnem kicsuszott a kezeim kozul, es o egyre kenyelmetlenebbul erezte magat a vodorben :) Mikor rajottunk, hogy tul sok a viz, elkezdtuk kimeregetni egy poharral, egymasnak adtuk az utasitasokat, a vegen jol osszekaptunk, Aron meg keservesen sirt, aztan mar en is :)
Szoval, en mar az elso alkalom utan feladtam volna, de Apa adott meg egy eselyt a vodornek es magunknak - es jol tette: a mai napig vodorben furcsizik Aron es egyre jobban kedveli ezt az elfoglaltsagot (mar mi is :) ), frocskol, kacaraszik es sikongat nagyokat :-) Batoritaskent es a fogas szemleltetesekent itt van par fenykep a vodorben furcsizo Aronrol.
Kép
Kép
Kép

Jo ejt!

Galuska
galuska
 
 


termeszetesen, amikor kenyelmetlenul erezte magat, akkor :(

Galuska

KépKép
galuska
 
 


Roni nagyi!

A vonalzó létrehozása után az egész "Vonalzó link (PHPBB)" részt, ami [url..-lel kezdődik, másold be az aláírásodhoz ide a Babanetre, ne csak a http-s részt.

Ebből (szóközök nélkül)
[ url = http://babafalva.hu ] [ img ]http://babafalva.hu/tickers/90k.png [ /img] [ /url ]
ez lesz:
Kép

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Cic
Tenyelg 1 honap a beutalok/receptek lejarati ideje.En is szivtam mar meg ebbol..
Erdekes anno meg nem volt idopont keres a Tuzoltoban..azert kerdezz ra telcsin mielott mentek.

Tinu
Hat nem ismeresem a Piszet,de az enyemhez hozza valot vettem azert illik bele.

Niki
A babauszas nagyon hasznos,persze nem fog megtanulni de mozog es jol elfarad tole.Mi a Campona melle jartunk es Alex imadta.
Azota sem fel a viztol es most hogy uszni hordjuk a viz felelmen nem kellett legalabb dolgozni az edzo csajnak.

Kscsiko
Szia :D
Ha mar nem erzekeny es sebes a melled nem kell szelloztetni,akkor amr johet a mellterto.En is DM betetre szavazok jo az ar-ertek aranya :D

Roni Nagyi
nagyon cuki a kislany es olyan igazi lanys :)

Beszti
De jo pont toled akartam kerdezni hogy meddig kell a melltrato betet.Egyenlore elkepzelhetetlen hogy nem fog csopogni,nekem si elindul csak ugy neha a tejem.
Kb mikortol esz az hogy a masik nem fog folyni szopi kozben?Mert en olyankor mindig teszek oda valamit hogy ne a betet legyen tejes,mert akkor naponta tobb kellene belole.

Winnie
En sem varom meg amig sir,ha magatol ebred ejjel akkor is csak cuppog en meg ugrok es etetem...
Talan ha megno a szaja Rekanak sikerul a szopi ,azert a probalgatas megeri szerintem.

Eva,Ilgya
Na akkor csak idohainy az oka a tavolmaradasnak.

Ilgya
A kiscsaj nagyon edes!!!

Galuska
Aron nagyon cuki a vodorben...olyan elgondolkodo,hogy -Ezek most mit is akarnak tolem tulajdonkeppen.. :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Winnie: ja, én se úgy értettem, hogy ébreszd fel. Ha felébred magától, akkor kaja. Vagy Rékapanka sírva szokott ébredni? :shock: Nekem nem menne ez a sok fejés. Persze a kényszer nagy úr... Eddig kétszer bírtam fejni 3 nap alatt (többre nem volt időm, vagy amúgy se lett volna elég tej a mellemben), minimális mennyiséget. :( Ma kipróbálom, mennyire fogadja el a cumisüveget. Elviszünk egy kis tejet a nőgyógyászhoz menet, hátha jó lesz az esetleges sírás ellen. Most lesz az első nagyobb utunk, mióta megszületett. Kicsit izgulok.

Tisztelt Olvasók! :) Azért ha nem is írtok, legalább képet tegyetek fel!!!

Galuska: üdv! Nagyon helyes a srác!

Kép
Kép
tinu
 
 


És hogy jó példával járjak elöl:
Kép itt látszik, hogy szerintem Tündinek nem jó a szopitechnikája, de a bimbóvédővel megy a dolog
Kép itt még vigyorog, az öltöztetésnél szokott eltörni a mécses
Kép sírás előtti elmélázás

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Hú, de sokan írtaok már megint. Gondoltam még éjszak bejelentkezek, de nagyon fáradt voltam. Most alszik a család, így tudok írni.

Winnie:
Én azt gondolom, hogy a mi helyzetünk teljesen ugyanaz, csak én már előrébb járok.
Sokat filóztam, hogy éjszak ébresszem-e Bálintot, mert úgy tűnt magától sosem éhes. Végül úgy döntöttem, amíg ilyen pici 3-3,5 óránként ébresztem és megetetem. Egyébként, ha ébresztettem mindig éhes volt és evett is rendesen. A mai napig rejtély, hogy akkor miért nem kérte magától. Aztán az idő múlásával egyszer csak úgy gondoltam, hogy erre már nincs szükség. Anyai megérzés.

Hason fekvés: dettó. Pontosan úgy van nálunk is, ahogy leírtad. Szóról-szóra!

Fejés: szerintem nem kell követned az én példámat tartalékolás terén. Biztos vagyok benne, hogy a te kisbabád is el fog kezdeni rendesen szopni és akkor nem tudsz majd mit kezdeni a sok fagyasztott tejjel. Mint írtam én az Eszterlánchoz fordultam.

Szopi: nálam is pont így volt. Testes mellbimbó, pici száj. Csak nálunk még rossz szopási technika is volt. Szerintem nem tesz jót se neked, se a babának a sok kínlódás. Én azt mondom, hogy etest cumisüvegből és napi egynél ne próbálkozz többször. Én így csináltam. Ha a pici szája már megnőtt eléggé a feladathoz, a napi egyszeri próbálkozásnál egyszer csak majd sikerül rákapnia és utána már minden sínen van. Bálint súlygyarapodása ekkor állt meg kicsit, amíg teljesen bele nem jött a szopizás gyakorlatába.

Ez az én sztorim. Persze mindenki maga dönt és hidd el csak te tudod, hogy mi a legjobb nektek és senki más. Halgass az ösztöneidre.

Tinu:
Bálint két hónapos koráig napi 6-9dkg-okat, heti 30-40dkg-okat hízott! Jól megszedte magát, aztán most már lassult a gyarapodása. Három hónaposan 6,4kg.
Nekünk egyébként a dm-es Babylove pelenka jött be nagyon.

Melltartó betét:
Én sem tudok meglenni nélküle. Éjjel-nappal melltartó. Fürdés után be szoktam hintőporozni a mellem alatt. Az üresebb mellemet próbálom mindeg szellőztetni és gyakran cserélek betétet. Még jó, hogy nincs nyári kánikula, meg is őrülhetnénk, hogy bepállik a cickó. Egyébként én is úgy veszem észre, hogy idővel javul a helyzet és nem fog annyira csöpögni.
Imádok szoptatni, de bevallom már annyira nagyon hiányzik a hasnon alvás!

Roni nagyi:
Édi-bédi a kis Laura. Ha lányom született volna, őt is így hívták volna.

Csernusn:
Köszi az babaúszással kapcsolatos infót. Mis Rákoskeresztúron lakunk, elég messze a Pólustól, de nem tudom, hogy van-e közelebb. Majd én is utánanézek az Interneten.

Kismama18:
Korvonalzó: www.babafalva.hu

Galuska:
Te tényleg Finnországból írsz :?:
Nagyon aranyos a kis Aron, ahogy a vödörben ücsörög. Nekem úgy tűnik élvezi a dolgot.
Mi nem próbálkoztunk a vödörrel, hagyományos kiskádban fürdetjük Bálintot, de nagyon szeret benne lubickolni. Csak a törölközésnél és az öltöztetésnél van visítás. :(

Na most már befejezem. Csinálok bundáskenyeret és felkeltem apát (ma szabadnapos, sajnos hétvégén viszont dolgozik).
Az evésről jut eszembe. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én amióta megszültem zabálok, de nem hízok (nem úgy mint apa és a bébi :lol: ) Úgy tűnik ez a tejelés nagyon sok energiát kíván. Szó szerint elszív a gyerekem. :D

Üdv. Mindenkinek
Orsi

Kép
heorsi
 
 


Orsi: jó neked. :( Én nem zabálok, viszont beficcen napi 1 tábla csoki. :oops: Ennek következtében viszont nem fogyok egyáltalán. Pedig szeretnék. +10 kilóm van. De a férjem szerint nem látszik nagyon, mert egyenletesen híztam mindenhova.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Én nem tudnék meglenni melltartóbetét nélkül! Nekem iszonyat mennyiség kicsöpög szoptatások közt, az éjszakáról nem is beszélve!
Ráadásul az éjszakai és a reggeli szopiknál nem is elég a betét, akkor tejgyűjtő kagylót rakok a mellemre, mert a 40 ml simán kicsöpög (annyit bír el a kagyló), sokszor amikor veszem le, akkor egy részét ki is öntöm, mert nem tudom úgy tartani hogy valamelyik lyukon ne jöjjön ki.

Nekem van olyan ismerősöm, aki azt mondta hogy ő a kagylót hordta magán napközben, nekem mondjuk azzal az lenne a gondom, hogy ha lehajol az ember, akkor kifolyik a tej. Még az elején volt olyan nálam is, hogy éjszakai etetésnél elfelejtkeztem róla, hogy rajtam van a kagyló, raktam vissza Márkot az ágyba, és azzal a mozdulattal zúditottam rá a tejet is :lol:

Nekem relatív nedves mindig a melltartóbetétem, mert azért pár óránként mégsem akarom cserélni (a gatyámat kifizethetném rá), de nekem egyelőre semmi gondom nincs vele. Én eddig Aventet és Chiccot használtam, de akkor lehet hogy megnézem a DM-es verziót is.

Mennem kell, Márk nagyon nyűgös.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Tinu
Hat a nogyogyasznal is meg tudod etetni,plane ha jon veled, nem kell az uveg.Abban a 15 percben amig bent vagy csak nem hal ehen.
En elmentem es 2 ora alatt megjartam a dokit,nem is hagytam itthon semmit,mert aludt vegig.
Tenyleg latszik a technika.Nem probaltad meg hogy szopik elejen lehuzod az also ajkat?Mi mindig ezt csinaltuk az elejen,mert magatol nem igy kezdte volna.Mostm ar belejott a sok tanitgatasra :wink:
Tundi ezzel a sok hajja lcsuda edes.

Orsi
Tenyleg sokat bir enni a szoptatos anyuci.Szerencsere rolam is megy le folyamatosan,bar az a 3kg ide vagy oda..

Galuska
Na en is csak most latom, hogy Finnoraszgban elsz. Hogy birod a rovid nappalokat telen? En Finn cegnel dolgozom,nem nehez kitalalni vagy telefon vagy papirgyarto :) Az elobbi :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Jaj az utobbi,szoval papir :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata,

Te hol dolgozol? Finn papírgyártó???? én magyar papírgyártónál.:) Dunapack. (nem magyar, német)

Melltartóbetét, ti nem használtok moshatót? nekem az van Avent 3 pár és kb 1800 ft, volt. Sjana nekem nem csöpög úgy a tejem, szinte csak szopik alatt vagy etetési idő körül.

lányok én még nem voltam azóta sem nőgyógyinál. :oops: Amikor mentem volna akkor otthon voltunk és azt mondta ráér, azóta meg most tudtam voltna menni, ő meg szabin van.

csernusn
 
 


szóval itt a kép, olyan édes:)

Kép


Egyébként én is sokkal többet eszem és rengeteg édességet is, kg-ban nem változom, viszont a bőröm, és az alkatom kezd folyósodni:(((
Viszont egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne egyek, és késztetést érzek, hogy kell édesség. Ilyen velem régen nem volt.

Tinu,

Tünde nagyon aranyos, karakteres baba!!! NEkem az uccsó kép tetszik a legjobban:)))

csernusn
 
 


ja az előzp levélből lemaradt, hogy akarok felrakni egy képet:)

csernusn
 
 


Niki
komolyan????Vicces, hogy mikor taliztunk is csak mondtad Csepel de nem jutottam volna el a Dunapackig :lol:
Mi beszallitoi vagyunk a Nyiregyhazi gyarnak,Csepelen is voltam mar tobbszor amikor ok jottek fel ott targyaltunk.L.Miklos meg S.Ildiko a kapcsolattartonk :) Ismered oket?
De a ti Vezerigazgatotok is kap tolunk minden karikor ajandekot :wink:

Dani cuki nagyon.Most mi is bevetettuk rzt a vastag halozsakot alvashoz,mert a takarot kezdte lerugni :)

Ja es nalunk megtort a jeg,ma hasrol hatra fordult :lol: :lol:
Ugy utal hason hogy inkabb megtanult atfordulni 8)
Alex ezt 6 hosan produkalta ezert furcsa nekem.

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,
olyan jó olvasni, h mindenkinél uazok a dolgok játszódnak le, mint nálunk:-) Azt hitttem, csak nekem jelent minden aggódásra okot adó problémát:-)

Heorsi: Ádám uígy kakil, tök jól megy neki együtt:-) A gyerekorvos azt mondta, ez így van rendjén, mert akkor indul be a bél perisztaltikája, amikor eszik:-)) Én már élből nem teszem tisztába kaja előtt, kivéve, h a tudom,h kakisan aludt el esetleg.

Zsuzsu74: a fájdalmas mellbimbóra én vettem egy csoda krémet:-)
Motherlove bimbó ápoló. Tuti jó, bekenem és egy óra múlva már nem is érzem. Amikor sebes volt az elején, egy-két nap alatt helyrehozta.
a www.boldogmama.hu oldalon találsz róla több infót. Kicsit drága, de nagyon megérte. A sok kézmosástól kisebesedett kezemet is rendbehozta, szóval több funkciós:-) Pesten a Herbaházban lehet kapni, mi ott vettük.

Tinu: A Pampersből nekem is kifolyt a pisi. Nagyon jól el kell rendezgetni azokat a fodrocskákat a szélén:-))))

Galuska: Köszi a képeket és a biztatást vödör ügyben. Nem adjuk fel:-))) Tegnap este nem volt 100%-os az eredmény, de sok vizet tettünk, ahogy Te is írtad:-) Majd belejövünk lassan mi is:-))

Akkor nincs mese, marad a melltartó+betét:-) Meg azért majd kipróbálon a kagylót is.

Minden baba tündéri:-)))

Egyébként ma Ádám nem nagyon evett, délelőtt utoljára rendesen és két elalvós szopi volt, ott kicsit nyelt, csak nem sokat, azóta csak alszik. :-((( Remélem ez nem vmi rossznak a jele:-(
Vkinél volt már ilyen?

Én nem ébresztem fel éjjel enni, kb. uabban az időpontban jelentkezik mindig és megszpotatom. Néha 5 óra telik el, néha csak kettő. Mióta nem sárga 2*ébred éjjel.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó olvasni Titeket, sajnálom, hogy nem találtam ide hamarbb, kevesebbet idegeskedtem volna :lol: !

Köszönöm a tanácsokat tejcsi ügyben, és a dícséreteket Mese nevében!

Tinu! Tündi nagyon szép baba a nagy hajával!

Galuska! Miért jobb vödörben fürdetni? Erről a vödrös fürdésről itt hallottam először. Aranyos a bébi, úgy tűnik élvezi :lol: .

Niki! Dani a plüssökkel alszik el?

Kiscsikó! Emese a múlt héten volt ilyen egy pár napig. Igaz Ő aludni sem akart nagyon. Szerintem a front miatt volt.

Én sem ébresztem fel éjszaka enni, ha éhes úgyis felkel ( 2x is általában).

Sajnos rólam sem fogynak a kilók, persze én is az édességnek köszönhetem, hogy még 8 kiló rajtam van :oops: .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Kiscsikó: nem a fodroknál folyik ki a pisi, hanem a derekánál szerintem. Megpróbáltam szorosabbra húzni, dehát az se használt.

Képzeljétek, először azt hittem, hogy nálunk is cumisüvegsztrájk lesz, mert Tündi üvöltött, de nem akart inni belőle. De aztán cicire tettem, ott evett egy kicsit, aztán megpróbáltam megint a cumisüveget és akkor már beszlopálta az egészet. :) Egyébként egy 6 hetesnek mennyit kéne ennie egy étkezésre? A cumisüvegben 100 ml volt kb.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, testsúlykgramonként 1,5 dl, ezt oszd le az étkezésekre :)
Nekünk eddig ez működött, most úgy tűnik, kezd kevés lenni, így emelem az adagokat, de ha ezt megeszi, akkor minden ok. Én 100-110-eket adok most egy kajcira.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


KÉpzeljétek, meglesz ma az első "kimenőm". Lesz egy céges kis vacsi, 1 órára odaszaladok, apa is ott lesz, anyu bevállalta kiscicát két kajci között, fürcsire hazaérünk. Azért jó lesz kicsit kimozdulni. Én sem voltam még sehol, csak varratszedés, meg sebészet a mellgyuszi miatt, no meg a séták, de az más. Jövő héttől én is beindulok, akkor 6 hetes kontroll, utána csípőszűrés, uh...

Mandula, én azt hallottam / olvastam, hogy azért jó a vödrös fürcsi, mert olyan magzati poziban van benne a baba, és azt szereti :)

Kilók, szerencsére én is ledobtam őket, mondjuk hasim még van, de csoda is, hogy így lementek, nem vagyok egy könnyen fogyós típus amúgy.... kül az édességet én is tökre kívánom, igyekszem vigyázni, de annál azért többet eszem, mint terhesség alatt, akkor szinte teljes megvonás volt... :?

Mi is babylove pelust használnuk, ill most kaptunk egy csomag Liberot, azt, de ezt nem szeretem. Nekünk is fent folyik ki, de szerintem ott nehéz is, hogy ne folyjon..... De a Liberobol oldalt is néha, a babylove-ból nem folyt.

Melltartóbetét nekem a gyógyszertári Mimi deluxe jött be... leglábbis ezt vettem leőször, és nem rossz. Aztán egyszer vettem Fixies-t, de az ragadt, nem volt jó.

Mindenki, tök jók a képek!
Tinu, hihetetlen nagy haja van Sünikének :)
Rékapanka szerintme kopaszodik :)

Ja, és nálunk is vannak kaja közben trottyantások :)
A tegnapi 2 nap szünet utáni nagytrotty is akkor érkezett :)

Kata, gáz, de nemtom, melyik a finn papírgyár? :? és ha már így kiderültek, ki hol lakik Bp-n, Te melyik kerület? mert csak azt tudom, hogy közel a kórházhoz ;)

Orsi, látom, több mindenben sorstársak vagyunk :)

Nekünk ma megvolt az eddigi legrosszabb éjszakánk, szegénykém tök sokszor kelt, tornászott, nyomott ezerrel, fájt a hasika... :(

na megyek, babócot kiraktam az erkélyre levegőzni, bár még nagy a csönd, de lassan behozom :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: köszi, akkor ezek szerint Tünci jól bekajált. :D NEm rakod fel ide nagyba az avatar képedet?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, lehet, h igazad van. Nekem Ádám az oldalán feküdt és az az oldala volt nedves, ezért gondoltam, h a lábánál folyik.

Mandula, hát remélem, h valóban csak a fronttól van. Most evett, de újra mélyen alszik.:-(

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Beszti!
Nagyon hálásan köszönöm a segítséget, elsőre sikerült :!: :D :D
Próba: :lol:

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Jó estét,sziasztok!!!

Elnézést,hogy így betolakodok,de kb 2 hónapja olvaslak Titeket és nagyon szimpatikus tarsaság vagytok.Igaz,az én lánykám már elmúlt 2 éves,de annyira jó nosztalgiázni.Olvasom a kis sztorikat,napjaitokat és nagyon jó emlékek jönnek elő.:)
Nem utolsósorban nagyszerű felkészítő a következő bébire,ami reményeim szerint hamarosan megfogan.:)

Gyönyörűek a gyermekek,mindenkinek csak gratulálni tudok!!!

Továbbra is olvaslak benneteket és gyönyörködök a kicsikben.
Szép estét,nyugodt éjszakát.

Viki
Vendég
 


Ádám még mindig tanácstalan a vödörben:
Kép

A többi vödrös kép a szokásos helyen:
http://gillich-csikos.hu/

KépKép
jeep
 
 


Sziasztok!

Cicmerák:
Hát jó volt a megérzésem, mi is megjártuk az orvosnál. Igaz, hogy visszarendelésnél nem kell beutaló, de csak ha egy hónapon belül van. Még jó,hogy megkérdeztem a védőnőt és a kórhzat is. :evil: :evil: Jövő héten repeta.

Ma a páromnak sem volt valami jó napja. Először is egész nap ment a hasa, aztán felidegesítette magát, hogy a pindurit hiába citáltuk el az orvoshoz (én is felhúztam magam, szerintem jogosan), nemrég meg bemonja a tévé, hogy az EGIS-ben robbanás volt (ő is ott dolgozik). Holnap megy dolgozni, majd kiderül mi volt pontosan. Remélhetőleg minenki ki tudott menekülni az épületből. :(

Niki:
Dani nagyon aranyos kis szöszke!

Kiscsikó:
Bálintnak is ugyanolyan alvós, keveset evős napja volt ma. Nem hiszem, hogy baj lenne, mert egyébként beszélgetős, mosolygós.

Egyébként én is érzem, hogy el vannak plöttyedve az izmaim (kivéve a karom :lol: ). Nagyon hiányzik már a torna, de azt hallottam, hogy az nem tesz jót a tejtermelésnek. Legalábbis ha intenzív és megizzad az ember.
Egy kis átmozgató azért nem ártana. Bár szerintem itt a közelben nincs ilyen, azért megkérdezem. Járt/jár valaki baba-mama tornára? Mik a tapasztalatok?

Ja, és nem írt senki az ujjvég begyulladásával kapcsolatban. Csak nálunk van ilyen?

Viki:
Sok sikert az újabb bébihez!

Kép
heorsi
 
 


Beszti!
Nagyon szépek a gyermekeid.Mi is négyen voltunk tesok. Tudom, mint legidősebb (16 év korkülömbséggel), hogy van teendő, szinte az egész nap állandó rohanás. Van időd mégis, hogy adj tanácsokat, segíts. Mégegyszer köszönöm, de egy zárójel beakadása mitt is volt a sikertelenségem, de a végén sikerűlt.

Tinu: a Te kislányod is gyönyörű, nagyon remekek a képek, és ahogy mosolyog, tündéri. :D

Csernusn: ezek a ritka gyönyörűséges nyugalmi idők, látszik a babán, hogy minden ok, nagyon édes, ahogy alszik. :!:

Kataa: köszi a figyelmességed és kedves szavaid, mindenkihez tudsz szólni. Szinte öröm olvasni. :lol:

Heorsi! Nagyon szép nagy a fiad, írjál Róla gyakrabban, mert szívesen vesszük. Ti már tapasztalatban előrébb vagytok, mint mi.
Nagyon jó, amiket írsz, szeretem olvasni. :D

ilgya1: gyönyörű kisbabád va, csupa derű. Szeretnék hallani Rólatok is. Külön köszönöm a kedves marasztalást. :!:

Mandula 35 és Mindenki Aki új: Köszöntök mindenkit és legyetek
körünkben minél gyakrabban-mondom én, mint nagyi, akit szerettel befogadtak. Igazán nivós, és elragadók a babák és a mamák!

Üdv mindenkinek és jó éjszakát!

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Orsi, mi jógára fogunk járni..... ahova jártam kismama jógára, ott van babás jóga is, ahogy tudom, a baba pl súlyzóként is funkcionál, gondolom segít formába lendülni :)
a karom nekem is erősödik keményen, meg a hátam fáj nagyon....
hasimat még nem merem tornáztatni, a 6 hetet meg kell várni, utána akarok kicsit hasizmizni...

Viki, drukkolunk kistesóhoz!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Sajna tök reménytelen, hogy mindenkinek névre reagáljak, előre is ezer bocs.

Jeep!
Tündéri a gyermeketek! Ez a tanácstalan kép zabálni való.

Roni nagyi!
Gratulálok ehhez a csodaszép bébihez! :D

A többi baba is nagyon aranyos! :D

Winnie! Ha gondolod küldj a bimbóról és a babáról együttes képet priviben, hátha látok valamit ami segíthet....
Amit tennék, hogy megpróbálnám megtanulni pohárból itatni az ifjat és ha már úgy tudnám táplálni, akkor eltüntetnék mindent, amit szopizni szokott (cumi és üveg, stb) és a frissen jóllakott babát 24 órás szopimozgás megvonás után bőrkontaktusba hoznám a saját mellkasommal mindenféle kényszer nélkül, csak összebújni. Addigra a babák nagyon rácuppannának minden szopizhatóra, de mivel tele a has, csak komfortszopi céljára, így nincs benne kényszer, hogy mindenképpen küzdeni kell a kajáért. Ha szimpi lesz neki, hogy lehet szopizni, akkor pozitív emlékek kapcsolódnak hozzá és máskor is kapható rá. Az sem baj, ha tej jön belőle. Alaptézis, hogy az éhes baba türelmetlen baba, úgyhogy sokkal nehezebb bármi eredményt is elérni egy üvöltő dervissel. Inkább tömjük meg a hasát és próbálkozzunk akkor, vagy akkor, amikor még csak hajlandó falatozni kicsit, de nem nagyon éhes.... :wink:

Melltartóbetét: fura, nekem Zsombival a Mimi nem jött be, a Fixies pedig tök jó volt (az most is), kb olyan, mint a DM-es, a múltkor szemléltem és kb harmadannyiba kerül mint az aventes., vagy a medelás. Nálunk persze kapható....:wink:
Nekem nappal melltartó és betét, gyakori cserével, ha kell. Éjjel pont csak akkor bírtam elviselni a melltartót, amikor még érzékeny volt a mellem és a súrlódásra amit a mozgás okozott kifutottam a világból, a betét pedig puha volt és stabilan óvta a cicimet...
Éjjelre most csak textilpelus. Ami érdekes, hogy ha törpicur tőlem arrébb alszik nappal, akkor elindul a tejem, utána nem sokkal ébred az éhes babó. Profi.
Zsombinál használtam kagylót. egyébként az Aventesben van olyan, aminek nincsenek lyukacsai, így abból nem folyna ki. De több tényleg nem fér bele. Most kagylót nem használok, naponta 2x mellszívót használok, mert ha 120-t is fejhetek, akkor 30-40 ml helyett inkább azt választom. Egyébként pedig két módszert szoktam alkalmazni. Az egyik, hogy hagyom folyni a betétbe (otthon, nem fejéskor, vagy ha máshol vagyok, de valakihez túl közel vagyok....), a másik, ami gondolom nemtesz különösebben jót, de eddigi skacoknál nemokozott gondot, hogy lefogom a mellbimbó kijáratait, így benne marad a tej a mellemben. Így azt is meg tudtam féléves kor után csinálni, hogy melltartót sem viseltem és ott szoptattam a gyerkőcöt, ahol akartam.

Erről jut eszembe: cumisüveg. Nyilván a sulihoz kell egy jó etetési mód, de lehet, hogy most a poharat választanám az otthonmaradottaknak, ha az üveg problémás, De ha velem a baba, akkor biztosan nem jutna eszembe üveg. Nem vagyok túl szégyenlős és mindig szopibarát ruházatot viselek. Eddig még nem éltem át olyan sztorit, amiket a Kismamában szoktak írni, hogy honnan kit zavartak ki szoptatás miatt. Pedig sok helyen szoptattam már. ..

Winnie: első időszak, amikor a baba mellen van mindig kellemetlen de 2hét, vagy 2 hónap alatt elmúlik. Zsombinál épp 2 hónap volt...Ha bimbóvédő, majd próba nélküle, akkor onnan kezdődik ez a fájdalmas idő. Ha nem múlik a fájdalom, akkor a szopitechnika lehet hibás.

Tinu: a lányom épp így néz ki, amikor köpi ki a cicit. Szívesen írok tippet, hogyan lehet tanítgatni a csöppet....

Éjjel: ha Hugi nincs ébren éjjel, akkor hiába kínálgatom, akkor nem kell neki. Ha ébred akkor az éj elején kiabál is, ha már kialudta magát akkor csak felemeli a fejét (éjféltől hason alszik....)és nyökög. Aztán szopi után alszik, vagy nem, de csendben.

Fürdetés és babaúszás. Rájöttem, hogy a gyerekek az első hetekben igenis útálják a vizet. De hasra fordítva esetleg sokkal hamarabb alább hagy az ordítás. Hanga legalábbis így működött. Ha látta a vizet, akkor nem rinyált. csak figyelni kellett nagyon, hogy az orra, szája kinn legyen.
Fiúkkal játszott a babaúszás. Hadd dicsekedjek, a mieink ezerrel úsznak. Első alkalommal élvezet, utána nagy alvás (már ha első gyerek, Hanga nem is volt hajlandó elaludni, bár csak 6 hetes volt), következő pár alkalommal ordítás ezerrel a víz látványára is. ekkor kényszer semmi, de végig ülni a parton, pocsolni lábbal élvezet a köbön. Majd áttörés, vízben folyton, nem különösebben ügyesek (a mieink), majd 1.5 évesen ismét áttörés és fejlődik, mint a csík. Prücs már lassan elég erős, hogy a fejét, orrát kidugja a víz alól mert elég erős a lábmunkája a nagy tökhöz is. Zsombi némi úszásoktatás után leússza az apját gyorsúszásban. Egyébként a legszebb sztori kb fél éve történt, amikor skacok ültek a lépcsőn, mi már kinn zuhanyoztunk és őket vártuk. Zsombi már járt úszni az ovival egy pár hónapja, prücs még nem tudott feljönni levegőért. Egyszercsak a medence másik oldalán tűntek fel. Amikor kissé idegesen érdeklődtünk, hogy hogyan kerültek oda cirka 10 méterrel arrébb, akkor mesélték, hogy Zsombi úszott a víz tetején, mellette Prücs víz alatt és ha levegő kellett, akkor Zsombiba kapaszkodva kidugta az orrát, Zsombi pedig segített neki és megtartotta! csak ámultunk és bámultunk. ..

Remélem nem sokat felejtettem ki....

Jóccakát!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


No, csak lemaradt.

Orsi!
Körömgyulladásra nekünk a Btadine ráöntése jött be. Egyszer meglocsolod, rászárad, nekünk erre elmúlik. Gyógyhírekben volt egy cikk, hogy vannak erre hajlamos gyerekek is, és nagyon nem lehet vele mit kezdeni. Kedvesem azt mondta, hogy neki is gyakran volt begyulladva, de aztán jól kivágta a körömsarkát és onnan megszűnt a panasz.

Hason és hasfájás. a dedek hasfájáskor a testkontaktust is keresik, meg a meleg is jól esik. Azaz szerintem jobb az alkarunkra fektetni, és akkot kontaktál és melegítem is....

Sport. eleget kell inni és akkor ezerrel lesz tejetek (első). Megosztom veletek is az elméletet: ha te terheled magad, izzadsz, folyadékot veszítesz. A szervezeted azt hiszi, hogy a baba uilyen körülményeknek van kitéve, azaz sok és sós folyadékra vanszüksége és tejet termel. Elsőtejet főleg, mert hogy szomjas babó-sósabb, hogy a sót is pótolja.

Ahogyan fenn

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy: mielőtt megszületett volna Tündi, én is úgy gondoltam, hogy magammal viszem a suliba és majd ott szoptatok. De aztán már látom, hogy nem valószínű, hogy olyan hosszan kibírná aludva, sírás nélkül, ameddig kéne. És én se tudnék odafigyelni. Szóval szerintem mindkettőnknek jobb, ha inkább itthon marad. Ezért gyakoroltunk a cumisüveggel. Elfogadta.
Szívesen veszem, ha segítesz egy kicsit a szopitanulásban. Néha még most is kipróbálom, hogy bimbóvédő nélkül mit kezd a cicimmel, de legtöbbször felháborodott fejrángatás és nyekergés lesz belőle. Láthatólag nem tud vele mit kezdeni. Ennél még a kórházban is többre ment a mellemmel. :( Akkor még néha bekapta és megszívta. Felváltva szoptattam bimvóvédővel és nélküle. Hát azóta visszafejlődtünk.

Kép
Kép
tinu
 
 


Snoopy: akartam kérdezni, hogy hogy haladtok a költözéssel? Nem semmi bevállalás a részetekről. Bár biztos jó dolgotok lesz, ha már az új lakásban lesztek.

Kép
Kép
tinu
 
 


A pelussal kapcsolatban, A Pemperset mi azért hagytuk el, mert hátul nem gumrozott, és nekünk mindig az oldalán hátán lett Dani pisis, a nagyobb méretek sem gumisak????

Nekem a babylove és a libero jött be, talán annyi a küönbség, hogy másként szívják fel a pisist. másként dagad a pelus.:)

Orsi, azt hiszem Te kérdezted, hogy Dani plüssökkel alszik-e el. Hát ez csak véletlenül sikerült, mert betettem az ágyba és odapakoltam a játékait, azt a barit is mert szereti simogatni, és öt perc múlva bementem és aludt, ilyen édesen.:)

Most megyünk családi reggelizni:)

csernusn
 
 


Kiscsiko
En is vettem mar Motherlove termeket a More Milk kapszulat.Haat nem tudom,nem erzek nagy valtozasokat,persze en mar attol si boldog vagyok ha van tejem es az eleg :)
Van olyan hogy neha nem ehesek inkabb sa kszomjasok,azert esznek kevesebbet,es legkozelebb tuti bepotoljak :wink:

Nekem is a Babylove es a Libero a nyero,mert hatul gumis.

Winnie
Na milyen volt a vacsi??Ki tudtal kapcsolni?
Dehogy gaz,bar vilaghiru a ceg ,de csak szakmai kereteken belul.
Majd irok privit a keruletrol :wink:

Jeep
Adam nagyon edes ahogy erdeklodo kepet vag 8)

Roni nagyi,
Koszi :D Tenyleg nalatok hogy volt odakoltoztel a lanyodekhoz egy par napra vagy nem igenyeltek? Gondlom Te annal inkabb :wink:

Snoopy
Nalunk is a levegovetellel van meg a gond,siman atussza keresztbe a mednecet de ki nem dugna az orrat :shock: Oktoato szerint elmehetne gyongyhalasznak :lol:

Na mennem kell,fo az ebed.
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Szilvi,
Mi lett a köldöksérvvel?

csernusn
 
 


Valaki írta, hogy nem szimmetrikus a baba feje. Itt egy cikk:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7485/Ha_nem_g_mb_ly_-241082.doc

Most a légzésfigyelőn gondolkodunk. Kaptunk egyet, de nem használjuk. Egy rizikófaktorunk van: hason alszik.

KépKép
jeep
 
 


Jeep: mi is ugyanígy vagyunk a légzésfigyelővel. Ott van a kölcsönbe kapott cucc a szekrényben, de egyelőre nem használjuk és a gyerek hason alszik. Kíváncsi vagyok, ti hogy döntötök...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Gyors bejelentkezés, nem volt időm tüzetesen visszaolvasni sem. Anyuéknál vagyunk.
Elkezdtem inni a laktoherb teát, és láss csodát: Panna 190, 150-et is szopott már, de 100 alatt 3 napja nem vagyunk!! :) Olyan boldog vagyok, tudok fejni, igaz még 30-40 ml-t, de így nem kell tápszerrel pótolnom!
Viszont nagyon hámlik a bőre a hóna alatt. Az olaj nem segít,a testápoló sem,nem tudom már mivel kenjem. Azt hiszem a keddi oltáson megmutatom a doki néninek...

Pelus:
A Pampers 2 nekünk is leszerepelt, több alkalommal is átázunk, de eddig még ez volt a legjobb. A Huggies nem illeszkedik jól az ő popsijára, abból a kaki is kifolyik. (pedig milyen szép Micimackós....)
Most Sleep And Play-t vettünk, ott a kaki nem marad a tetején, hanem beissza.

Melltartóbetét:
Én mindig használok. A Babylove-os nagyon bevált. Itthon Anyuéknál viszont nem kaptam olyat, csak Nuk és fixies volt. A Nuk nagyon jó, de drága, és kevés van benne, a Fixies pedig nagy rakás kaki. Duplán használtam, és így is átázott....

Na visszaolvasok tüzetesebben...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Apropó hasonfekvés! Panna egyszerűen utálja, ahogy látom. A feje fent van, szépen tartja, de nem jön rá, hogy , ha leteszi a fejét, el kéne fordítani, különben leorrolja az ágyat... Egyébként pedig tök ügyesen fordítja a fejét. Szerintetek ne eröltessem?? Vagy próbálkozzak, hátha ráérez? Éppen ezért hason sem tudunk aludni.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Légzésfigyelő.... én újra bekapcsoltam, kb 1 hete, azóta most nem volt riasztás, pedig szerintem bőven lemászott róla kiscica, amikor mindig a rácsnál köt ki.....

Snoopy, köszi szépen. Még az elején próbáltunk poharazni, hát nem ment... meg most is poharazok néha, úgy adom a gripe watert, egyelőre több jön ki, mint be....

Tinu, az avatarkép:
Kép

Kata, vacsi jó volt, ki tudtam kapcsolni, tök jó volt, tök szeretettel fogadtak, mindenki tökre örült nekem, meg rácuppantak a képekre :)
Leírod, akár priviben hogy melyik ez a papírcég? most már érdekel :)

hasfájós gyereknél volt nálatok olyan, hogy ha ébren van, szinte folyamatosan nyom, meg jönnek a pukik? illetve ma egy csomót bukik, akár két órával kaja után is.... úgy sajnálom szegénykét... :( :( :(

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Legzesfigyelo:
Szerintem akinek van az azert jo otlet ha bekapcsolja.Elso gyereknel en sem hasznaltam,akkor meg nem voltez ekkora slager oszinten szolva :roll:
Egy szobaban aludtunk a kisagy a fejem mellett volt,a lelgzeset is hallottam annyira eberen aludtam.
Most kaptunk egyet(de kulon alszik a man ) ,de nem vat be ,soxor riasztott tevesen,aztan vettem egy megbizhatobbat es ez a kokuszmatrac alatt sem riaszt.Szoval az en meglatasom az, hogy ha mar van akkor erdemes hasznalni.
En tobbtol hallottam hogy hason alszik a gyerkoc es nem riaszt be tevesen a gep,persze nem ezt ajanljak de ha igy is mukodik akkor miert ne.

Magnes
Ugyi vagy,ugy latszik a tea azert van akinek bejon.

Niki
Nem irtal hogy ismered-e Oket???

Winnie
Jo akep,es tenyleg kenyelmes a fotelban szoptatni?

Nemreg neztem a Viasaton egy musort ,Emberi tortenetek.Latta valaki?Az un.Non-stop szulokrol szolt.Hogy szoptatnak akar 5-6 eves korig is nem hasznalnak pelenkat.Mar ujszulottnel sem,na nekem ez volt magas hogy allitolag meg kell figyelni a gyerekt es latni lehet hogy mikor pisil/kakil es ala tartani egy edenyt vagy kesobb a wc fole tartani.....na ez az ami nekem mara tulzo kategoriaba esik.

Kép
Kép
kataa
 
 


Szasztok Lányok

mennyit írtatok. Olvastam ezerrel csak energiám nem volt, mert két gyerekre vigyáztam a héten. Itt volt a mamám.... Sajnos az állapota egyre rosszabb. Amikor megkérdezem tőle, hogy van lányod, a válasz: nincs... Mátéra csak azt mondja, hogy de aranyos kisfiú. Én meg vagyok neki Editke, de amikor rákérdezek, hogy ki vagyok neki, azt mondja senki... Csodálom a papámat a türelméért....

Sokat írtatok, most nem is tudok mindent lereagálni.... (hűha, elolvastam, hogy ezt kétszer írtam le... Jaj, jaj....)

Melltartó, melltartóbetét: hát én nem használom semelyiket sem. Sajnos a melltartótól becsomosódott a cicim... Így elhagytam... És hajnalban pedig vagy picit vizes lesz a pizsi, vagy nem :-)) Na ezt jól megírtam. Amikor szoptatok, akkor odateszek egy aventos poharat és abba csöpög... Van amikor 40 ml is összegyűl!

Lányok, tapasztalattal: amikor első gyermeketeknél bevezettétek a szilárd kaját, hogy reagált a baba az anyatejre? Kevesebbet evett??? Mondjátok, hogy sokkal :-) Amióta Máté kanalazik, azóta kevesebb tejet iszik. De hajnalban is, amikor 10 óra alvás után kell. Eddig a hajnali adagja +/-200 ml volt, majd reggeli +/-200, most meg az elmúlt két napban csak 140 grammot evett keléskor, majd 80 grammot később... 10kor kap sütőtököt, vagy gyümölcsöt és utána teát vassal, c vitaminnal (50 ml)... Aztán valamicskét szopizik 2 felé, aztán picikét még du, aztán kb 100 ml este.... És kész..... Eddig sokkal többet evett. Valamit rosszul csinálok??? Leálljak a hozzátápival??? SEGITSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Légzésfigyelő: kapcsoljátok be! Jobban fogtok aludni :-)

Apropó: csütörtökön megint a csomós mellekkel kínlódta, Szép nagy piros foltom is volt... Azt hittem, hogy már elhagyott a csomó, de tévedtem... Meddig fog ez így lenni :roll:

Na megyek tentézni, mert elfáradtam

Jó éjt

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Kata, ne mtudom, hogy kényelmes lenne-e, tudod, babóc nem szopik.... :( :? de kül jó a fotel, apa szokott benne büfiztetni / altatni :) meg tv-zni, én ritkábban használom...

Bunny, ez szomorú, sajnálom, kitartás.... tud ez a helyzet még javulni? mármint a mamáddal....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kataa!

Kérdeztél az unokámmal kapcsolatban. Sajnos nem egy városban lakunk, így elég macerás volt naponta kocsival jönni-menni, de az volt a lényeg, hogy nem volt hó, így nem okozott gondot. 37.h. született, márc.3 v.10-re várták. Nagyon besárgult és be is lázasodott ezért néhány nappal tovább tartották bent Őket (a láztalanság valamint a 40 gr szopizása volt a feltétele a kijövetelnek). Természetesen a vírus járvány miatt zárlat volt, nem lehetett látogatni. Nem volt könnyü a lányomnak, sokat sírogatott, mert aggódott a bab miatt, mi meg nem mehettünk . Az első nap én fürdettem, öltöztettem, mindent megmutattam amit tudtam.Ez a 3 héttel korábban érkezése valahogy nem volt bekalkulálva értem alatta, hogy egy kicsit meglepi volt. Hiába szorgalmaztam, hogy készülni, készülni valahogy sikerült a meglepetés! Ma is voltam és örömmel újságolták, hogy végre ujból elérte a születési súlyát. Nagyon szeret szopizni, 3 óránként és éjjel is 70-80 gr. Nagyon erősen lök a lábával, ügyesen forgatja a fejét. A babvonalzót sikerűlt átküldeni emailbe, ami meglepetés volt, mert eddig ezt nem ismerték. Ugy-e azért jó az öreg a háznál :!: :?:

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok anyukák, apukák!

Estefelé beindult a szél, leesett a légnyomás. Megjött a front. Nálatok is megy a sírás-rívás, nyöszörgés, komfortszopi?

légzésfigyelő:
Egy esetet találtam, amikor egy nátha (+fejlődési zavar) miatt rendetlenkedett a baba légzése:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7485/7911.html?1139817726

KépKép
jeep
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?