Sziasztok!
Sajna tök reménytelen, hogy mindenkinek névre reagáljak, előre is ezer bocs.
Jeep!
Tündéri a gyermeketek! Ez a tanácstalan kép zabálni való.
Roni nagyi!
Gratulálok ehhez a csodaszép bébihez!
A többi baba is nagyon aranyos!
Winnie! Ha gondolod küldj a bimbóról és a babáról együttes képet priviben, hátha látok valamit ami segíthet....
Amit tennék, hogy megpróbálnám megtanulni pohárból itatni az ifjat és ha már úgy tudnám táplálni, akkor eltüntetnék mindent, amit szopizni szokott (cumi és üveg, stb) és a frissen jóllakott babát 24 órás szopimozgás megvonás után bőrkontaktusba hoznám a saját mellkasommal mindenféle kényszer nélkül, csak összebújni. Addigra a babák nagyon rácuppannának minden szopizhatóra, de mivel tele a has, csak komfortszopi céljára, így nincs benne kényszer, hogy mindenképpen küzdeni kell a kajáért. Ha szimpi lesz neki, hogy lehet szopizni, akkor pozitív emlékek kapcsolódnak hozzá és máskor is kapható rá. Az sem baj, ha tej jön belőle. Alaptézis, hogy az éhes baba türelmetlen baba, úgyhogy sokkal nehezebb bármi eredményt is elérni egy üvöltő dervissel. Inkább tömjük meg a hasát és próbálkozzunk akkor, vagy akkor, amikor még csak hajlandó falatozni kicsit, de nem nagyon éhes....
Melltartóbetét: fura, nekem Zsombival a Mimi nem jött be, a Fixies pedig tök jó volt (az most is), kb olyan, mint a DM-es, a múltkor szemléltem és kb harmadannyiba kerül mint az aventes., vagy a medelás. Nálunk persze kapható....
Nekem nappal melltartó és betét, gyakori cserével, ha kell. Éjjel pont csak akkor bírtam elviselni a melltartót, amikor még érzékeny volt a mellem és a súrlódásra amit a mozgás okozott kifutottam a világból, a betét pedig puha volt és stabilan óvta a cicimet...
Éjjelre most csak textilpelus. Ami érdekes, hogy ha törpicur tőlem arrébb alszik nappal, akkor elindul a tejem, utána nem sokkal ébred az éhes babó. Profi.
Zsombinál használtam kagylót. egyébként az Aventesben van olyan, aminek nincsenek lyukacsai, így abból nem folyna ki. De több tényleg nem fér bele. Most kagylót nem használok, naponta 2x mellszívót használok, mert ha 120-t is fejhetek, akkor 30-40 ml helyett inkább azt választom. Egyébként pedig két módszert szoktam alkalmazni. Az egyik, hogy hagyom folyni a betétbe (otthon, nem fejéskor, vagy ha máshol vagyok, de valakihez túl közel vagyok....), a másik, ami gondolom nemtesz különösebben jót, de eddigi skacoknál nemokozott gondot, hogy lefogom a mellbimbó kijáratait, így benne marad a tej a mellemben. Így azt is meg tudtam féléves kor után csinálni, hogy melltartót sem viseltem és ott szoptattam a gyerkőcöt, ahol akartam.
Erről jut eszembe: cumisüveg. Nyilván a sulihoz kell egy jó etetési mód, de lehet, hogy most a poharat választanám az otthonmaradottaknak, ha az üveg problémás, De ha velem a baba, akkor biztosan nem jutna eszembe üveg. Nem vagyok túl szégyenlős és mindig szopibarát ruházatot viselek. Eddig még nem éltem át olyan sztorit, amiket a Kismamában szoktak írni, hogy honnan kit zavartak ki szoptatás miatt. Pedig sok helyen szoptattam már. ..
Winnie: első időszak, amikor a baba mellen van mindig kellemetlen de 2hét, vagy 2 hónap alatt elmúlik. Zsombinál épp 2 hónap volt...Ha bimbóvédő, majd próba nélküle, akkor onnan kezdődik ez a fájdalmas idő. Ha nem múlik a fájdalom, akkor a szopitechnika lehet hibás.
Tinu: a lányom épp így néz ki, amikor köpi ki a cicit. Szívesen írok tippet, hogyan lehet tanítgatni a csöppet....
Éjjel: ha Hugi nincs ébren éjjel, akkor hiába kínálgatom, akkor nem kell neki. Ha ébred akkor az éj elején kiabál is, ha már kialudta magát akkor csak felemeli a fejét (éjféltől hason alszik....)és nyökög. Aztán szopi után alszik, vagy nem, de csendben.
Fürdetés és babaúszás. Rájöttem, hogy a gyerekek az első hetekben igenis útálják a vizet. De hasra fordítva esetleg sokkal hamarabb alább hagy az ordítás. Hanga legalábbis így működött. Ha látta a vizet, akkor nem rinyált. csak figyelni kellett nagyon, hogy az orra, szája kinn legyen.
Fiúkkal játszott a babaúszás. Hadd dicsekedjek, a mieink ezerrel úsznak. Első alkalommal élvezet, utána nagy alvás (már ha első gyerek, Hanga nem is volt hajlandó elaludni, bár csak 6 hetes volt), következő pár alkalommal ordítás ezerrel a víz látványára is. ekkor kényszer semmi, de végig ülni a parton, pocsolni lábbal élvezet a köbön. Majd áttörés, vízben folyton, nem különösebben ügyesek (a mieink), majd 1.5 évesen ismét áttörés és fejlődik, mint a csík. Prücs már lassan elég erős, hogy a fejét, orrát kidugja a víz alól mert elég erős a lábmunkája a nagy tökhöz is. Zsombi némi úszásoktatás után leússza az apját gyorsúszásban. Egyébként a legszebb sztori kb fél éve történt, amikor skacok ültek a lépcsőn, mi már kinn zuhanyoztunk és őket vártuk. Zsombi már járt úszni az ovival egy pár hónapja, prücs még nem tudott feljönni levegőért. Egyszercsak a medence másik oldalán tűntek fel. Amikor kissé idegesen érdeklődtünk, hogy hogyan kerültek oda cirka 10 méterrel arrébb, akkor mesélték, hogy Zsombi úszott a víz tetején, mellette Prücs víz alatt és ha levegő kellett, akkor Zsombiba kapaszkodva kidugta az orrát, Zsombi pedig segített neki és megtartotta! csak ámultunk és bámultunk. ..
Remélem nem sokat felejtettem ki....
Jóccakát!
Snoopy