emese
Ne aggódj, én visszanéztem Danit a babanaplóban, 1 hónapos korára õ 1, 72 kg hízott. Kezdetben ez így van, aztán majd már kevesebbet fognak hízni. Szerintem etesd csak nyugodtan többször, nem kell 4 óránként, akkor a tejed is csökkenni fog, mert nem ér elég inger, akkor meg majd azon parázol. Szóval ne aggódj, ez így jól van rendjén, nem lesz óriásbébid
fordulás
A férjem babanaplójában 30 hetesen fordult elõször a hátáról a hasára. A fiamnak még van 2 napja. Már teljesen ki van tekeredve, de a lábát még mindig nem hajlandó odavinni, hogy át is forduljon, ha megsegítek neki, akkor rötyög, tetszik neki. viszont elkezdett megint kiskutyázni 4kézláb, és nyúlkál felfelé a járókában.
Ilke
Szerintem is minden benne van az anyatejben a C-vitamin is. Az meg hogy van. hogy a téli babáknak kell elõbb gyümölcsöt adni, mert télen kell több vitamin, de akkor a nyári babák is miért kezdik el a gyümölcsevést, ha akkor kevesebb vitamin is elég...
Zsani
Te mivel higítod a fõzelékeket, anaytejjel vagy tápszerrel, ,vagy csaka zöldséget és husit fagyasztod le, és amikor kell csak kiolvasztod és felhigítod tejjel v. tápszerrel? Mekkora adagokat teszel el?
Én nem faygasztok, mindig frissen csinálom, nemtart tovább 20 percnél (amíg párolódik a zöldség, addig összemixelem a napi gyümölcsét), bár még csak 4. napja fõzizünk, mi még nem husizunk. Dani nagyon szereti a fõzit, már elsõ alkalommal 100 gr-ot megevett kanállal.
Orsoly
Dani is csinált ilyen non-stop cicizést, míg kicsi volt. Estére uis mindig kevesebb tejem volt, így többször kért, de aztán végül szépen beállt az esti tejmennyiség is, hogy szépen jóllakott és el is szindikált rajtam, ,így már csak a kiságyába kellett tenni és aludt tovább. Szrintem még Lackó is pici és lehet uez van nálatok, ne aggódj, hamarosan beáll majd az esti szopi is, na meg a picik este jobban is igénylik a velük való foglalkozást, odabújást is, legalábbis nálunk így van.
Andy
Tejcinövelés= tedd többször cicire a babát, ha nem kéri csak 3 óránként, akkor fejj 2 szopi között, nekem így sikerült felszaporítani a tejcsit. Nekem kb. a 6. hétre állt be a tejtermelés, sõt még adtam másoknak is.
A huusilevessel még bõven ráérsz, majd 6 hónapos kor után, de akár 7 is. Elõször célszerû gyümölcsök levével, majd ha azt megszokta, akkor péppel próbálkozni, azt is 5-6. hónapor kortól kezdve. 22 naposan még az anyatej a legmegfelelõbb táplálék neki, még felesleges terhelni a fejlõdésben lévõ emésztõrendszerét a picinek. Csak szoptass, aza legjobb neki, amíg ilyen pici!
Áfonya
Nekünk van otthon mérelgünk, kb. 2 hónapos koráig használtuk minden evés elõtt és után mértük Danit, éééés sikerült a szoptatás, a mai napig is! Csak én untam meg, meg sajnáltam Danit, hogy mindig a tepsibe kell tenni. Most már csak a 7fordulókon mérjük. Na meg simán tudom, hogy szopikor mikor lakik jól, + jelzi is, mert elkezd szórakozni a cicin és másra figyel már.
Pénteken mi is voltunk babausziban, most már a víz alatt elengedjük a Danit és így 10-20 cm-t egyedül úszik hozzánk. Megnéztem a víz alatt usziszemüvegben, annyira cuki volt!!! Nyitott szemmel megy 1000-rel apához vagy hozzám! Csináltunkismét víz alati fotókat, talán készen lesz nemsopkára, de még van pár kocka + elõ is kell hivatni.
Andy
Ajánlom a babamasszázst ilyenkor, ha nagyon nem megy, akkor kicsit krémezz be egy hõmérõt és fektesd hasra a picurit és dugd óvatosan a fenekébe és picit mozgasd, ez ingerli és fog kakálni. Én még nem csináltam, mert daninak eeddig még sosem volt gondja a kakival, csak anyósomék is ezt csinálták és ez segített. egyszer lázmérés közebn kakilt csak le így dani
A babamaszit leírhatom, ,mit kell csinálni, ha érdekel.
Zsanci
Szerintem elég ha délelõtti és délutáni szopi elõtt adsz neki gyümölcsöt. A 2 között szerintem csak szoptasd, ne adj csak gyümölcsöt neki, ugyanis, ha majd fõziztek akkor majd a 2 gyümis evés között kell lennie neki, mármint a fõzinek+ szopi, mi legalábbis így csináljuk, + még este is fõzi és szopi.
Husit ráérsz majd a 7. hónap után! Dani is felébred 3-4 körül és jól teleszívja magát, aztán alszik reggel 8-ig. szerintem ezen ne aggódj, örülj, hogy szeret szopizni, én legalábbis így vagyok vele. Nálunk is mint Áfonyánál szintén hasonló okok miatt van a reggeli és esti szopi. Én még egyelõre nem akarom elválasztani. Én elõbb adom a fõzit, de utána is még nagyon sokat szopizik Dani.
Ági
Nálunk is 1 hétbe tellett, míg megszokta az alma ízét Dani illetve az új állagot a pépet. Mi is elõször csak lével kezdtük, aztán mindig egy kicsikét sûsûbbre csináltam neki.
Ne erõltesd, bõven van idõd, mindig csak pár kanállal adj, aztán fokozatosan növeld. A hangsúly a fokozatosságon van! Ha nem kéri, akkor várj pár napot vele, nehogy elmenjen a kedve az egésztõl.
Most ennyi, megyünk fõzizni, mindenkinek szép 7végét!
pusz
gumicukor és Dani (29 hetes)