Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!
Tényleg jó nagy hó esett, de csak kis ideig élvezhettük idén, kemény fél napig :D

Megann!
Igen klassz a kezeslábas, csak egy kissé kinőtte Lívi és most 1x volt rajta egész télen :shock: :shock: :shock:
Egyébként ő csak harisnya + melegítőben és 2 db felsőben + kabi + sapiban volt végig.
Nálunk kimaradt a téli szerkó ezen az enyhe télen.............

És soha nem fázott meg Lívi, de ő mondjuk izzadós nem fázós típus baba kora óta :)

Jaj ma annyira tavaszias idő volt, szerintem már jön is!!!
Jövő hétre 20 fokokat is mondanak.Juhhéééééééééééééé

Mea
mea

Sziasztok!

Jól betűntem....

Képzeljéte, ma reggel tök azt hittem hogy még csak szerda van és a takaritónőm döbbentett rá hogy nem..mert telefonált hogy bocsika de csőtörése van, nem tud jönni..
Hoppá,....ma van 1. -e és ma volt időpontunk Léna szivzörejvizsgálatára..

Ugyhogy uccu neki elmentünk...

Szerencsére azzal jöttünk el, hogy biztosra vehetem hogy Léna nem szivbeteg... :)
Viszont nem vagyok túl nyugodt mert Léna eszméletlen hiszibe csapott..meg is értem szegénykémet...SZIVULTRAHANG, EKG...
Azt sem tudta hogy hol van....
Méréseket csinálni egyáltalán nem tudott a doktornő, úgy vergődött szegény...
Azt mondta ami a lényeg és leggyakrabban a szivzörej mögött van, azt meg tudta nézni, és az a betegség nincs Lénának..
Azt mondta higyjem el, hallott már elég szivzörejt. és a Lénáé az ártalmatlan fajtából való...
Úgyhogy fél év múlva ha már talán többet ért Léna azért ismételjük meg , hogy meg lehessen mérni a szivzörejt...vagy annak a nemtudom milyen értékeit...

Egyébként nagyon kedves már vagy 60 éves doktornő és kedves 30-35 ös asszisztens volt, akik végig nagyon kedvesek voltak Lénával, és mondták hogy ne eszkuzáljam magam, hozzá vannak ők szokva az efféle jelenetekhez...

Hát nem tudom...
Elvileg megnyugodtam, mert ugye ha baj lenne, azt megtudtuk volna most...de azért csak nem 100% os a vizsgálat...

Na majd este olvasok, mert Léna itt őrjöng :evil: :evil: , pedig még Ikeázni is voltam vele.. :evil: :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Ancsi :D

Ne má! Ne csigázz minket!

Totka! :D

Tényleg kisebb az egyik szemed. Nekem akkor volt ilyen, mikor Gergő belekapott, és begyulladt, de kb. két nap alatt elmúlt. Reméljük, kiderül, mi okozza.

Kuha! :D

Hát ez szuper. :( És ha az epéjére gyanakszik a doki, miért nem vizsgálják meg az epéjét?
Az tök jó, ha megpróbálsz több folyadékot inni, nem csak a fogyi miatt, hanem az anyagcsere miatt is, meg az öregkori ráncosodás elkerülése végett.(Ez persze még odébb van, de már most érdemes figyelni a folyadékbevitelre.)

Andi! :D

Nálad sem értem, mi az a gázos helyzet, mikor olyan csini vagy.

Ayse! :D

Mikor mi költöztünk, és rokonok vitték a pianínót, majd bef.stak, pedig asszem 4-en vitték, nem gyenge pasik.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Ancsi!

Nem lehetsz ilyen könyörtelen hozzánk :twisted: :twisted: :twisted:
(akkor esetleg kisbetűvel elárulhatnád....szerintem mindenki garantáltam előveszi a nagyitóját, szemüvegét, vagy áthivaj a szomszédot, hogy olvassa már el, mit irtál.. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kuha!

Tej:Ugyan tudod Léna már rég issza, de én úgy csinálnám(tam), hogy először feles tej...azaz fele tej fele viz+tápipor az ize miatt...
Azért lehet hogy ki lehet próbálni tápipor nélkül is ...mert nálunk most már csak úgy megy hogy tej+tápipor(figyelem, Léna sem nem hizott dagadtra sem nem lett fosós, hányós, székrekedős tőle)...
Úgyhogy nekünk ez bejött...mármint arra a kis nyomorult 100-150 millire naponta :? :? :?
Néha kaja után a kis bögréjébe is kap Léna langyos tejet(inkább gyakorlásként), abból is szokott iszogatni néhány kortyot...
De én a tápival úgy vagyok, hogy biztonságot ad, hogy ha valami kimaradt a napi kajából, abban megvan a pótlás...

Kaptam Rókitól sms-t :D :D :D

Szilvi baba szeme barna, rövid, sötét haja van, a kezei ráncosak, mint egy örögemberé és tök más alakúak mint Zsuzsáé.És van szemöldöke, nem úgy mint a nővérének :)

:D :D :D :D :D :D

M.

Kép

Kép
megann

Köszönöm a dícséreteket Kornél nevében is :D !

Kuha, mintha rólam írtál volna.... ha 5 napon belül 2x tudok nagywc-zni, az már hasmenés :shock: .

Szemműtét: tesóm is pár éve megcsináltatta a szemét (asszem -3 körül volt neki), és azóta sass-szem lett. Igaz, az első 2 éjszaka brutál volt. Annyi nyugtatót kapott, hogy végigaludta... igaz, ha felkelt volna sem tudott volna mit csinálni... ömlött a szeméből a könny, és nem tudta kinyitni sem.
Azért lehet, én is megcsináltatnám pár év múlva, ha már nem okoz gondot, hogy nem vagyok magamnál néhány napig.

Egy indiszkrét kérdés: a melleivel mindenki meg van elégedve rajtam kívül? Én szőrnyen el vagyok keseredve, ha tükörbe nézek... meztelenül. Kb. 1 hónapja nem szoptatok... azóta a mellem két üres, lógó tejeszacskó. Erős vágyat érzek két implantátum iránt, csakhát az egy vagyon... :roll: :wink:
Vendég

Barbi, Zsófi!
Köszi, aranyosak vagytok! :oops: Nagyon halkan elárulom, mert amúgy ég a pofám miatta, hogy 10!!! éve voltam utoljára annyi kiló, mint most.
Akkor diétával és mindennapos tornával leadtam kb. 8 kg.-t, amit a terhességig tartottam is. Natival nem híztam veszettül sokat, szülés után két héttel szinte minden ruhám rám jött.
Csak aztán jött a szoptatás, az édesség utáni őrült vágy és szép lassan kúsztak fel a kg.-k.
Sok régi ruhámat nem hordtam, nem is tűnt fel, hogy gáz van, csak amikor már nagyon az volt. :oops: :(
Igy most 1/3-át eszem annak, amit eddig ettem, semmi kenyér, semmi édesség és torna.
Jön a jó idő, nincs több idő sz@rakodni! :?

Kuha!
a tejet szerintem tuti fokozatosan kell elkezdeni adni, nehogy baj legyen.
Nekem az a bajom igazából, hogy nem tudom, milyet adjak Natinak.
Nem nagyon bízom ezekben a bolti dobozos vackokban.
De akkor mit adjak neki?
Próbáltam már babatejet, de nem kell neki, lehet a tejet sem inná meg.
Csak én is úgy vagyok vele, mint Megann, hogy a tápiban, babatejben csak több vitamin van, mint a sima tejben, nem?
És azért ezek kapaszkodók is, ha nem eszik rendesen a gyerek, akkor is jut folyadék és vitamin a szervezetébe.
Nati már nem szopizik, tápit sem kap, a babatejet nem issza meg, így egyelőre maradtunk a tejpépnél.

Ancsi!
Örülök, hogy minden rendben volt! :wink: :)

Nemesek!
Apa is pedzegeti ezt a kérdést! :?
Nekem egyelőre tetszik még, amit látok, de még mindig van tej a mellemben, pedig jan. eleje óta nem szopik Nati.
Ráadásul ugye plussz kg-k vannak rajtam és tuti, ha elkezdek fogyni, onnan megy le először.
Igy felkészültem rá, hogy a látvány változni fog. :(
A műtéttől egyébként nagyon félek!

Andi&Nati

KépKép
duda

Nemesek!

Ez pont volt már téma 1-2 hónapja és szinte senki se elégedett vele....... :? :?
Többek között én se igazán, mert igaz hogy bazi nagy, implantátumra nem vágyom, de egy kis felvarratásra igen.....meg akkor már egy kis hasplasztikára is. Jól szétszakadt a hasam még Nolcsival, pedig vele 3 kilót híztam!!
Dehát tényleg egy vagyon, szóval nem hiszem, hogy mostanában sort kerítünk rá :lol:

Andi!
Párod szeretné, ha megműttetnéd a melleidet???
Nem tudom, Gabi nekem soha nem szólt még, hogy nem tetszene neki, sőt a hasamat kifejezetten izgatónak találja, amit én se értek igazán :shock: :shock:
Ha 8 kilót akarsz fogyni, az nagyon meg fog látszani a ciciken is, sajna :(
Én is rögtön onnan fogyok, ami jelen esetben persze nem baj :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Fú lányok ne csináljátok már!
Kakilni mindennap KELL!!!!! (bocsi) Én már csak tudom, hogy milyen nehéz, és a következményeket is (Volt már két ambuláns aranyérműtétem, inkább tízszer szülök. A hugomnak meg rendes nagyműtét, utána morfiumozták!). Nagyon oda kell figyelni az ételre, az italra, mozgásra. Nekem az vált be már gyerekkorom óta, amit Lilivel is csinálok, hogy reggel kell elmenni. Két bögre folyadék, tea, tejeskávé, plussz, gyümilé. Bármi. És meg kell beszélni az embernek magával, ennek egy nagy része lelki dolog. El kell tudni engedni magadat is, meg a....görcsösséget :lol: . Ráadásul az anyag egy bizonyos idő után mérgez :(. Ez most papolás, tudom, de lécciléccilécci, ne csináljatok ilyet!!!!!

Ancsi!
Én is kiváncsi vagyok! Sztem fiú, ilyen kis korban talán arra lehet jobban azt mondani, hogy látnak valamit!
Látod, nem láthatatlan betűkkel írsz! :wink:

Andris tök jól van. éljen a szopi! :D

ayse

Ayse!

Tök igazad van kaki témában!
Nekem is voltak vele régebben problémáim, vérzés meg minden, de elkezdtem reggelente korpás joghurtot meg szilvalekvárt enni és teljesen rendbejött.
Ez tényleg így van csajok, hogy MINDEN NAP KELL menni wc-re. Nem szabad hagyni és beletörődni, hogy nekem csak hetente 1x megy!
Én is szenvedtem vele, de nem törődtem bele, változtattam az étkezésen és bevállt.
Ma már elég csak reggel bármit meginnom és rohanok is. Szó szerint :lol: :lol:

Éljen, hogy Andris jobban van!!! :D

Ancsi!
:?: :?: :?:
Légyszi. ne hagyj minket a következő alkalomig kétségek között, mert kilyukad az oldalam a kíváncsiságtől :wink: :P

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Mea, Livi drága a képeken. Jó kis hó volt nálatok!

Ancsa, örülök, hogy jó lett a vizsgálat. Drukkoltam ám :)

Megann, jó hogy Lénánál is mindent rendben találtak! Biztos a kontrollnál is minden rendben lesz.

Nemesek, jó nagy lett már Kornél. :)
Cici, hát igazából nekem nem lett rosszabb mint terhesség előtt volt. Csak mint terhesség alatt volt mert akkor nagyobb, teltebb stb volt.

Nekem nagyon jó az anyagcserém, néha cserélnék olyannal akinek kevésbé :) De ez férjemre és fiamra is (aki van hogy 4* is kakil) igaz. Amikor gyerek voltam és mentünk le barátnőhöz telekre ahol kint volt a pottyantós WC és nem akartam még akár éjjel is kimenni bevettem amikor elindultunk egy széntabit és azzal elvoltam mig hazajöttünk. Na én nagyon tudtam irigyelni a barátnőmet aki heti 2* wczett.

Roli, hát úgy néz ki eltünt a golyója. :( Szomorúak vagyunk. Nem szeretném most megint műtetni, de valószínűleg nem lesz más megoldás. Kedden kapja a 18 hós szurit és akkor megnézettjük azért hátha csak felment ... nem tudom, de reménykedek.

Ancsi, biztos kis kukis lesz :) :) Általában az orvosok ilyen korú terhességnél inkább azt mondják meg, mert ott lehet azért látni valamit. mig puninál kétséges :) Bár ki tudja.

Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Jaj lányok, képzeljétek mi történt :cry: :cry: :cry:
Vannak ugye halaink, most betegek lettek, apa elkezdte őket gyógyítani, és egy szem Aquafuran tbl kiesett a földre.Egyszer látjuk, Panni köpköd, látom valami sárgát.Gőzöm nem volt mi az(a halak is teljes mértékben Apa rendezi), mondom apának, mit kapott be Panna??????Nyugi, csak egy kis fertőtlenitő..........Azt hittem elájulok!
Mondja férj, ő sem hülye, vegyszert nem hagy elől.Gondolhatjátok, ezerrel hívtam a főnököm, mondta, hogy max.nem lesz gombás Panna szája.
Hát köszi, én akkor nem találtam annyira viccesnek! :(
Örület, mert Panna mindent ami létezik a földön, mozgó, nem mozgó megeszik.......

KépKép

Hajni&Panna
totka

Barbi!
Áá, az én emberem sem azért mondta, mert nem tetszik neki, csak nem bánná, ha kicsit nagyobb méretekkel rendelkeznék. :lol:
De persze normális határokon belül.
De ez az egy dolog van, amire mindig úgy tudtam nézni, hogy tetszett magamon.
Meglátjuk, egyelőre úgy sem aktuális a téma. Idővel meg lehet, hogy megtud dumálni. Főleg, ha tényleg csak két zacsi marad a helyén. :evil:

Csikken!
Fene egye meg, szegény Roli! :( Azért bízzunk benne, hogy még előbújhat az a golyóbis! :?

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsóf
Te nem ismered ezt az Aquafuran tbl-T???????(mármint az összetételét!!!)Marha kíváncsi lennék rá, mert a dobozon egy kanyi betű nem volt összetételét illetően, itt a neten meg találtam egy csomót, de azt hiszed, összetevőt írnak????Jaj, nagyon megköszönném!!!!!!!!
Azért nem vagyok nyugodt.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Jaj, Totka!
Először azt hittem, Panni egy halat kapott be! :shock: :shock:
Nyugi, a főnököd bizti tudja mit beszél! :?

Andi&Nati

KépKép
duda

Kriszti
Szegény Roli! :cry: :cry: De ha muszáj, akkor muszáj műteni.

Hú, én is azok közé tartozom, akiknek inkább hasfogóra, mint hashajtóra van szükség!!!!Napi 4-5 nálam norm.

A cicit anno én is kérdeztem, mivel az enyémek nagyon lötyik lettek(pedig nagyon büszke voltam rájuk!!!)-esztétikailag!!
Most is büszke vagyok esztétlikátlanul!!! :oops: Mert Pancsimnak azért 16 hónapig termelték rendesen a finom nedűt!!
Ha lenne pénzem, én egy percig nem gondolkoznék, mennék sebészhez.De mivel nincs, egy promlémamegoldás kipipálva. :?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Csikken!
Jajj de sajnálom!!!! :(:(:(:(

Hajni!
Szintúgy! :evil: :evil: :evil:

ayse

Ancsi
Örülök, hogy minden OK volt az uh-n! :D Tuti fiúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!(én mikor a 12 hetesen megkérdeztem, :shock: így néztek rám, hogy mit is akarok????)

KépKép

Hajni&Panna
totka

Hajni!
A barátunk is hasonlóképpen járt, amikor mondta, hogy most spórolt félmillió forintot :shock: :shock: :shock: (tanár a lelkem). Mikor kérdeztük, hogyan, azt mondta:
- Megsimogattam egy lovat és kiderült, hogy allergiás vagyok rá.
Úgyhogy nála ez az álom lett kipipálva.
(nyugi, nekem sincs pénzem ilyesfajta mulatságra, sőt én még a téves összegű gázszámlát sem fizettem ki :wink: )

Én úgy hallottam, hogy ezek a műtétek baromira fájnak is. :(

ayse

Ayse
A fájdalommal öléggé hadilábon állok, lilul a szám ha arra gondolok pl.ha a szeme felé fognak közeledni a tűvel.Elég beszari vagyok ápolónéni létemre=de így roppant empatikus is!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Mi kifizettük azt a tetű gázszámlát, mert agyrém itt felénk az ügyintézés.Telefonos bemondás no, net, no, hajnal négykor!!!!!!!!!ha odaülsz, akkor első vagy a személyes ügyintézésnél, egyébként nincs esély! :evil:

Jaj Zsóf
már nem vagy itt??????

KépKép

Hajni&Panna
totka

Ayse
találtam egy német nyelvűt, de azon kívül, hogy tetracyclint tart.nem értek semmit!
Megnéznéd, lécci!!!!!!! :oops:
http://www.aqua-herford.de/shop/catalog ... 0_0_0.html

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Na van egy szusszanásnyi időm...kivégeztem a vasalnivalót én a HŐS :P :P :P

Totka!

VAkker, engem is a szivinkfartus kerülgetett volna az tuti..
De ha leesett a földre, férj miért nem ugrott utána??????? :shock: :shock:
Áhh férfiak.... :? :?

WC téma,
Csajok...ez tényleg fontos szerintem is....muszáj muszáj muszáj...vagy különben ha nem szabadulunk meg a salakanyagtól, idő előtt csúnya öreg vén banyák leszünk :lol: :lol:
Na ugye hogy senki nem akarja ezt... :wink:

Csikken!

Kicsit lemaradtam :oops: :oops: , akkor most mi is van...
Nem szálltak le Roli izéi????
Ezért szükséges a műtét??
Sajnálom nagyon :( :( :(

Ancsi!
Na tessék, ezt akartad :twisted: :twisted: látod, hogy Rádugrott mindenki :P :lol: :lol:
Most mondd hogy nem reagált senki :lol: :lol: :wink: :wink:

Csajok!
Most hogy Róki megszült ,meg tegnap találkztam egy ismerősünk nagyterhes feleségével, meg bementem ma dumcsizni férj terhes titkárcsajszijával...hát teljesen kész lettem..
Nem tudom hogy hogy tudok én még sok hónapot várni a következő terhességgel :oops: :oops: :oops: :oops:

Nemesek!

Cici :? :?
Én is mennék inplantátumért, de fosok a ráktól :( :(
Örülök ha ráveszem magam hogy egy két anyajegyet eltávolittassak magamról ami nagyon rossz helyen van.. :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

Jaj, lányok, Julcsi egyre többször kel éjjel és teát követel. Most meg hat órától már kekszet is, mert amikor fosott és nem evett, akkor kapott apától. Persze teát is tőle kap, én már az elején mondtam, hogy nem kellene.
Szerintetek mit csináljak? Hagyjam sirni? Nagyon sokáig birja és nagyon elkeseredik...és fél óra múlva újra ébred.

Ancsi, örülök, hogy mindent rendben találtak. És tényleg ne agyalj azon, válaszolunk-e arra, amit irsz. Ráadásul most te vagy az egyetlen várandós közöttünk (vagy nem? :roll: ), tuti mindenki odafigyel, hisz ez olyan izgalmas. (Mondjuk én jó vagyok figyelmetlenségben, sok mindenre nem reagálok, sajnos :oops: )

Andi, én csak szülés után ismertelek meg és nagyon jól néztél ki! Persze egy kis fogyás mindig jót tesz az ember közérzetének, csak mondom, hogy szerintem semmi baj.

Barbi, de jó neked, megint turiztál. Majd megveszek egy kis turkálásért :oops: , de itt nem nagyon lehet. Azon gondolkoztam, kellene nyitni egy angol turit. Jó üzlet lenne talán, és elsőkézből lennének a másodkézből való ruhák.

Zsóf, az jutott eszembe, hogy ti is eljöhetnétek egyszer családostól, összeköthetnétek a lelkészbarátotok meglátogatásával is. Egyébként náluk játszóterezünk mostanában, a lányai pesztrálják Julcsit, nagyon aranyosak. Ha ugyanarra az emberre gondolunk, akkor most várják az ötödik gyereküket.

Csikken, Roli golyói :cry: Reménykedjünk, hátha csak elbújtak.

Julcsiról: képzeljétek, mindenre válaszol, bármit kéredezek. Nincs olyan amit nem tud a világról :lol: Na szóval az van, ha valamit nem tud, arra a válasz: 'kotó'. És ezt ragozza, a kérdés tipusától függően. mi ez? Kotó. Mit eszik? Kotót. Ja, egyébként szerinte mindenki füvet eszik, csak ha ezt megcáfolom, akkor a következő válasz a kotó.

KépKép

KépKép
majola

Hajni!

Egy pill és fordítom

ayse

Ayse
jaj, köszi, már azt hittem, nem jössz!!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Hajni!
Belekukkantottam, mert láttam nagyon aggódsz, és nem tudom Ayse itt van-e még.

A hatóanyaga ez a nifurpirinol, ami 7-10 szer erősebb szer mint a tetracyclin. Gyakorlatilag halaknak való antibiotikum, nagyon gyorsan felveszi a halak összes szerve, és már percek múlva kimutatható belőlük.
Nem ír arról, hogy melegvérűekre mennyire veszélyes, de én rákerestem a nifurpirinolra a googlen, és ott találtam egy olyant, hogy ne használjuk olyan halaknál, amiket esetleg étkezési célokra használunk, és hogy gyerekek elől elzárva tartsuk. :roll:

KépKép
KépKép
Márti
márti72

aquafuran mit dem Wirkstoff Nifurpirinol ist 7-10fach wirksamer als das Antibiotikum Tetracyclin (in-vitro-Test). Mit Nifurpirinol wird sehr schnell von allen Organen aufgenommen und ist bereits nach wenigen Minuten im Fischorganismus nachweisbar und ist sehr gut verträglich und deshalb besonders für empfindliche Fische, wie z.B. den Roten Neon geeignet. aquafuran kann im Süß- und Seewasser angewendet werden.

Dosierung: 500mg auf 50 Liter Aquarienwasser
Adagolás: 500mg 50 liter akváriumvízhez

aquafuran aquafuran
Inhalt/Tartalom 10x 1000mg 4x 500mg
Ergiebigkeit reicht für ca./elegendő kb. 1.000l reicht für ca. 200l

Az aquafuran, mely Nifurpirinol hatóanyagot tartalmaz, 7-10x olyan hatékony, mint a Tetracyclin nevű antibiotikum (in-vitro-Test). A Nifurpirinolt minden szervezet nagyon gyorsan magába szívja és néhány perc múltán kimutatható a halak szervezetében. Nagyon jól tolerálható, ezért az olyan érzékeny halak esetében is alkalmazható, mint a Vörös neonhal. Az aquafurant édes és sós vízben is lehet alkalmazni.

Erre a részre gondoltál?

ayse

bocsi minden szerv

ayse

Bocsi, Ayse!
Most láttam hogy itt vagy.

Hajni!
Ez egy granulátum, vagy tabletták? Meg is ette a kislányod, vagy csak bevette és kiköpte?

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Igazából nincsenek halaink,de a névből következtetve(Aquafuran) valami furángyűrűt tartalmazó vegyület van benne. Nem hiszem, hogy baj lenne, gondolom nem is nagy a tabletta, meg nem is ette meg az egészet Panni, de azért mondd meg a férjednek, hogy máskor figyeljen oda mert azért ez nem valami kellemes anyag. Rákkeltő, persze manapság sokminden az, de pl. füstben,pl. autók füstjében is vannak furánok, amik nagyon károsak. Persze ne ijedj meg, biztos égett pirítóssal stb. eszünk egy csomó ilyesmit, ettől az egytől nem lesz baja, de azért máskor inkább ne egyen ilyet. Persze az is lehet, hogy a névadás átvágás, és nincs is köze a furánhoz, a kereskedelemben még ez is előfordulhat.

Kakitémában én Csikkenhez állok közel, asszem, még sose volt szorulásom, reggel még meg se iszom a tejeskávét, már rohanok.Ez azért jó, mert hiába van két WC, ált. ugyanakkor rohan Gergő és Szabolcs is. :D
A rostdús táplálkozás tényleg sokat segít.

Ancsi! :D

De jó! Akkor Melinek kisöccse lesz? Mi lesz a neve?

Csikken!
:D

Remélem, megkerülnek az elveszett golyók!

Cicik: Momentán normálisak, de ki tudja mi lesz, ha már nem szoptatok. Mondjuk most sem érzem, hogy kidurrannának a tejtől, így reménykedek, hogy így maradnak, és nem mennek össze olyan picire, mint amilyenek voltak. :oops:

Ayse!

Éljen Andris gyógyulása.

Ma megint voltunk a Szöcskevárban, a fiúk gyógyulásának örömére, jól kiugrálták magukat.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Márti, Ayse
Nagyon drágák vagytok!!!Köszönöm szépen.

De egyeltalán nem vagyok nyugodt!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Mondjuk a tbl-ból iciri-piciri hiányzott, és azt is kiköpte.de akkor is.

Férjet már kiosztottam, de kap holnap is!(mondjuk egyikünk sem vette észre, hogy egy szem kiesett).

KépKép

Hajni&Panna
totka

Márti
Tabletta.Arra lettem figyelmes hogy fújjol, és valami sárga van a szája szélén!!!(ezzel a buzi Aquafurannal nem is találkoztam, pedig 5 éve használjuk állítólag).szóval ha lenyelte ;picit nagyon ez biztos!

KépKép

Hajni&Panna
totka

ezért sem aggódott a gégész dokinénink, de nem tudtam neki megmondani, mi az öszetevő, férjnek átadtam a telefont, hatóag.ot Ő sem tudta, csak azt, hogy antibiot.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Hajni!
Akkor szerintem ne aggódj, ha lenyelte volna az egész tablettát, azért az szerintem gázosabb lenne, mert azért ez egy tetemes vízmennyiségre való antibiotikum (az egész csomag ha jól értelmezem 200 liter vízre), gondolom hogy megfelelő koncentrációt érjen el a halakban is, ha megisszák. De sztem nem lesz baj.

Ayse!
Ebből is látszik melyikünk fordít profin.. :oops: :roll: Én csak kiszedem a lényeget, Te meg minden részletre odafigyelsz.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Zsóf
Neked is köszönöm!!!

Azt hiszem, Panna szobájában alszom.(nemférj büntetése miatt, Panni miatt.)

Jó éjt Nektek!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka!

Na, közben most látom, már kiderült valami, nifurpirinolt tartalmaz. Ez valószínű, mint Márti is írta, nem embereknek való antibiotikum, tehát nem túl jó. Az hülyeség, hogy nem lesz gombás a szája, mert antibiotikum, tehát pont hogy lehet-. Ez a dolog egyébként rögtön feloldódik az akváriumban, vagy hosszabb ideig fejti ki fertőtlenítő hatását? Mennyit ehetett meg Panni?
Mondd meg azért a férjednek, hogy azért nem nyugi csak fertőtlenítő, a fertőtlenítők ált. sejtmérgek. Legközelebb a hypót issza majd meg?:twisted: Bár nem valószínű, hogy komolyabb baja lenne, azért az ügyeletet szerintem hívd fel, hogy kell-e gyomormosás? Jobb félni, mint megijedni, egy kérdést megér. :D

Kép
Kép
göndörzsóf

Most látom, nem nyelte le! Fúú, akkor jó.

Kép
Kép
göndörzsóf

Márti!
Én se voltam áttekinthető.

A kiadóssága:

10x 1000 mg-os kiszerelés elegendő kb 1000 liter vízhez, a 4x500 mg elegendő kb. 200 l vízhez

ayse

Hajni!
Jó éjszakát! Azért aludjál ám!!

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Totka, :( remélem minden rendben lesz. nekem is mindig mindent megeszik Roli amit talál...

Majola, Julcsi nem semmi csajszi. :) Tea, hát nekem Roli nagy teás volt éjjel. Akár 5*is felkelt és itta. Aztán megelégeltük és (védőnő javaslatára) csak vizet adtunk neki éjjel. Már nem kell neki semmi mert rájött hogy azért a semmilyen izű valamiért nem érdemes kelnie. De ha mégis kel akkor vizet kap.

Rolinak meg lett műtve a heréje mert fent volt neki, de úgy látszik nem túl sikeresen mert nincs lent a zacsiban. Szóval azért már két altatásos műtét ilyen picinek... hát szomorú vagyok. :( de hátha mégse kell.
K.

KépKép
Kép
csikken

Csikken, az a baj, hogy nálunk a tea vagy viz, vagy izesitetlen gyógytea.

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa! :D

Ez szuper lenne! A múlt nyáron, mikor nálunk voltak, még csak négy gyerekük volt. :D
Julcsi szuperül beszél! Már használja a tárgyragot????? Gergő asszem, csak két éves kora után kezdte csak. Bubus szinte minden állatra azt mondja, hogy puka, kivéve a kutyát, és hasonlókat(farkas, rókaŰ):kuka, kakas:kaka. :D

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó reggelt!

Megann!

Köszi a teje infót, végülis ez nem is rossz megoldás, lehet, hogy én is elkezdem így adagolni Gergőnek. Csak azt nem tudom, hogy a tejet azt előtte még felforralod??
Többiek? Ti hogy csináljátok?

Duda!

Én pont így vagyok, hogy azt sem tudom, milyen tejet merjek adni Gergőnek. Áhh, azt hittem, ha már mindent enni fog, akkor nem lesz több kétség...

Nemesek!

Jót nevettem a hasonló eseteden! Bár ez egyáltalán nem vicces, mégis...

Mellek: én sem vagyok megelégedve, de úgy ahogy mondod, az valóban egy vagyon... Úgyhogy maradnak a csodamelltartók...Viszont úgy vagyok vele, mint Totka, ha lenne pénzem, én is mennék azonnal, és mint Barbi, implantátum nekem sem kell, de némi felvarrás rájuk férne.

Ayse!

Köszi, most jól rámhoztad a frászt! :) :) :)
Azt mondjuk eddig is tudtam, hogy nem túl jó ez így, hogy hetente csak egyszer... Szerencsére aranyérrel kétévente egyszer küszködök, de pl. a szülésnél nagyon féltem, hogy egy életr előjön.
A másik , az meg a kényszer kakilás volt ugye, mert ha az nincs, addig eszedbe sem juthatsz, hogy hazajössz. Na, tiszta para voltam, hogy a beöntéstől ugye kiürültem, akkor meg mitől produkáljak???
De szerencsére kaptam valami hajtót, úgyhogy nem volt gond.
Sajnos nálam ezek a reggeli "csodadolgok" csak ideig - óráig működnek, aztán kész. Egyszer Prüntyi ajánlott egy indiai port, na, az kb. két-három hónapig jó volt, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy ritkulnak a dolgok.
Próbáltam én már mindent. Reggel melegvíz, Tamarin lekvár stb.
Tudom, hogy az igazi megoldás a sok-sok folyadék, és a rost dús étekézés lenne. Dehát....

Csikken!

Szegény Roli! De hogyhogy eltűnt a golyója??? És akkor most megint megműtik, és mi a garancia, hogy most nem tűnik el??? Jajj, istenem, szegény kisfiú..

Totka!

Bocsi, de jót nevettem a főnök reakcióján....
NÉzd a jó oldalát..

Most komolyra fordítva, én őrjöngenék, az tuti!!!!

Gázszámla: én is befizettem, egyrészt, mert fosok, hogy kikapcsolják, másrészt, mert úgy vettem észre, hogy vannak a mienkénél sokkal brutálabb összegek is! Totka! Hogyhogy nem tudjátok a neten leadni az óraállást??? NEkem tegnap sikerült, remélem, hgoy a következő számla ez alapján jön ki!!!

Na, idáig jutottam a visszaolvasásban!!!

Érdekelne, hogy vajon mi a helyzet Totka Pannijával?? Remélem, semmi!!!

És az is érdekelne, hogy hol van Nyúlné, és Benianyu!!!!!
Csajok, hol vagytok????

Kép
kuha

sziasztok!
Panna jól aludt, rendben van teljesen, én ottaludtam vele, aludt mint a mormota, 2-3 x jó nagyokat pukizott! :)
mégegyszer köszönöm a segítséget!
majd ha felébredtem, megfőztem jövök.
Csók.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Kuha! :D

Anno Gergőnek én is feles tejet adtam kb. 1 hétig, ő is 17-18 hónapos lehetett akkor, aztán ment rendes tej. Ha házi tejet adzs neki, akkor forrald fel, a boltit nem kell. A boltiból szerintem a legjobb a Zöldfarm teljes biotej(3,5%-os), ami nem UHT, hanem friss. Nagyobb boltokban, CBA, Cora, Auchan, Spar stb. lehet kapni.
A házi tej, mivel nincs homogénezve, jobb a boltinál, ugyanis a homogénezéssel a zsírcseppeket nagyon apró zsírcseppekre bontják, ehhez jobban kötődnek a tejfehérjék, és így nagy mennyiségben jutnak át a bélfalon. Emiatt van mostanában több tejfehérje allergiás, mert szervezetünk nagyobb mennyiségben kap belőle. Viszont a házi tejnek is megvannak a veszélyei, ha nem ellenőrzik az állatokat. A kórokozók pedig forralással kipusztulnak.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf!

Köszi szépen, akkor azt hiszem , lassan itt az ideje, hogy kipróbáljuk, mit szól hozzá Gergő...

Totka!

Örülök, hogy minden okés volt Pannával éjjel. Mit főzől ma?

Kép
kuha

Jó reggelt lányok!

Majola, ne adj neki, és hagyd sírni...nálunk u.ez a helyzet...én a rízstejet adtam neki éjjel...de eddíg csak 1x kelt ...most meg már szinte 4-5 x is fent volt és kiabált, hogy "tejci"...és addíg nem aludt vissza! Most már 4. napja csak vizet adok neki éjszaka...még van hogy hisztizik kicsit, de már hamar abba hagyja...de este mindíg elmondom neki, hogy éjjel víz van...és reggel kap megint tejcit...már csak 2 x kel általában...

Kép

Kép
prüntyi

Kuha,
Kedves vagy, mint mindig, hogy hiányolsz! :)
Itthon van Beni is mert fájlalta a fülét és emiatt még a szokottnál is kevesebb időm van netezni. Most kiszöktem a szobából, együtt autóznak a fiúk. Kérdés, hogy meddig. :wink:
Már szerdán fájlalta, mikor mentem érte az oviba, de aztán mintha elvágták volna. Tegnap reggel el is indultunk az oviba és mielőtt bement a csoportszobába, kifújtuk az orrát és belenyilalt neki. Úgyhogy jöttünk is haza. Dani nem is értette, hogy miért jön Beni vissza velünk.... Délután elmentünk a fül-orr-gégészhez. Gyulladt mind a két füle. :( Viszont semmi más tünete nincs. Nem lázas, nem bágyadt, jól eszik, jól alszik, csak néha nyilalgat. Az viszont nagyon fájdalmas. Sajnos kell antibio, mert magától nem fog elmúlni, de a lényeg, hogy jó a közérzete. Ez talán a kivett mandulájának köszönhető, nincs már góc, nem veszi le úgy a lábáról a betegség.

Tegnap Juciékkal sétáltunk az erdőben, nagyon aranyosak voltak a gyerekek. Beni rugdosta a kutyulinak a labdát, a fiúk meg sétálgattak. Danika megtanult egy új szót - kekszet - :) és nagyon szépen ejti. Hiába, fontos neki a pocakja. :)

Totka,
Most olvastam a tegnap esti történéseket.Én is nagyon megijedtem volna. Szerencse, hogy jól van Pannid, de azért figyeld egész nap.

Márti, Ayse, Zsóf
Nagyon profik vagytok, hogy rögtön segítettetek a fordítással és a szakértelmetekkel! :)

Csikken,
Drukk, hogy mégis meglegyen Roli golyócskája. Remélem, nem lesz még egy műtét!

Folyt. köv, ha még idejutok, de most már nagy az anyahiány odabent. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu!

Szegény Beni :( Egyszer mandula, egyszer fül :( :(
Azért jó hogy nem vette le a lábáról...
Mielőbbi gyógyulást neki....
Milyen antibiot kapott?????

Erdei séta :) :) :)

M.

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Szegény Beni!! Nincs annál rosszabb, ha az embernek fáj a füle!!
Remélem, hamar rendben hozzo az antibogyó!!

Erdei séta!! :lol: :lol: Jó lehetett, ráadásul tegnap egész szép idő volt!

Dani - keksz.. Hát igen! Ezt Gergő is tudja, eszveszetten hajtogatni!!

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?