Okr tudom mondani nagyon egyszerű de bízz jobban a csodában ,nem lemondani amíg pici remény van !!! A negatív gondolatokat elfelejteni, nem kimondani! Sztem van súlya a beszédünknek. Nem kioktató akart lenni!!
puszi és drukkok repülnek feléd!!
Gina én 3Ginevac szurin vagyok túl,olyan jól beadták hogy nem fájt egyáltalánse!
Sokat vaciláltam,hogy beadassam e,de ártani nem árt..
A hsg-s nospa helyét még érzem
Dera! Üdv!
Meglepő, de a nők 30%-ának vannak peteérés-problémái, még ha csak időszakosan is, és birtokolnak néhány tünetet a szindrómára jellemzőek közül -
gyakori, hogy az ultrahang policisztás petefészket mutat, de más elváltozásban nem szenvednek. Az ő esetükben azt mondhatjuk, hogy - gyakran csak átmenetileg - cisztás a petefészek az ovuláció esetleges zavara miatt,
de nem szenvednek szindrómában.
A szindróma(pcos) belgyógyászati betegség, tünetegyüttes, :
Könnyen zsírosodó, aknés, pattanásos bőr
Szőrösödés
Hajhullás, néha férfias típusú kopaszodás
Inkább csak túlysúlyos pácienseken: barnás bőrelszíneződés a nyakon, hónaljban, lágyékhjajlatban (acanthosis nigricans, az inzulin rezisztencia nem gyakori, de nagyon jellemző megnyilvánulása)
Androgén (hasi) kövérség, akár számottevő túlsúly nélkül
Elhízás, túlsúly
Emelkedett inzulinszint a vérben, inzulinrezisztencia vagy látens diabétesz
Rendszertelen vagy hiányzó menzesz
Sok kis ciszta a petefészekben (8-10mm)
Terméketlenség
2003-as rotterdami kritériumok szerint alapvetően három fő tünetcsoport áll fenn a PCOS esetén:
1. az UH apró cisztákkal teli petefészket mutat
2. a hiperandrogenizmus (férfihormon-túlsúly) klinikai vagy laboratóriumi tünetei
3. a ciklusok rendszertelenek és/vagy a peteérés hiányzik
Akkor áll fenn a PCOS gyanúja, ha ezekből a tünetcsoportokból legalább kettő kimutatható, más endokrin elváltozás kizárása mellett.
Az infók a
www.pcos.hu oldalról valók sok hasznos infóra találsz!
Neked néztek inzulint? A felsoroltak közül milyen tüneteid vannak?