Új privát üzeneted érkezett!

szisza,én amikor elkezdtem a metformint kemény CH diétába -vagyis GI-t is figyelve- fogtam....és a 2 hónap alatt kb. kétszer bűnöztem süti ügyben, de akkor is mértékben. fogyi kenyeret ettem, csak reggelire. este hui+ sali. és nekem sem állt be aciklusom,mint csakegynek, úgy lettem babás. kitartás!! ha van súlyfeleleg, próbálj meg tényleg diétázni. úgy látom sokunknál ez bejött. hiszen bee is pont babásodás előtt sokat fogyott!!!
de kitartás és pozitivizmus, ez a lényeg!!!!!

mamint, fogtam jobb. köszönöm.vettem corsodilt. meg calciumot, mert eddig nem szedtem, csak ami az elevitben van, meg a sok sajt és kefír. poci fotó lesz, ha látszani fog. pont tegnap ecseteltem zsizsiknek telóban, hogy előlről még látszik végig a két hosszanti hasizmom, és olyan a pocim,mintha egyszerűen belaktam volna. pfff....

még nincs meg az integrált teszt eredményem. pedig a dokinő azt mondta megvan, de az aszszisztens szerint csak péntekre lesz készen. tisztára tűkön ülök:)
holnap megyek itt pesten afp-re.

mocsok egy idő van.
dimet
 
 


Kincs!

Ó....ez meseszép görbe :) kicsit irigykedem is :wink: Igazi pregnant görbe...de türelem ( nem mintha nekünk ez már menne)

Egyébként szerintem volt pé, úgy éreztem. Remélem nem tévedtem és ez a ciklus nem lesz maratini ( bár 40 hétben benne lennék )

Ella!
Nagyon jól érzi a kicsi magát, nem is baj ha nem siet. A barátnőmé is kivárta a 40. hetet, majd ráhúzott picit. :)

Pussz
Vendég
 


Niki, igen, hazaért Apa :wink:

Mamint, köszi, jobban vagyok. Néha kicsit még köhögök de ez már semmi. És hámlik az orrom... :roll:
A mozgással én is úgy vagyok mint Te, ezért is kezdtem el ezt a tornát. Itthon tuti nem szánnám rá magamat :oops:

Szisza, igen a bűnözés nálam is megy... :oops:

Lafi, jobbulást! Kár hogy nem jössz! Hasonló meggondolásból maradtam itthon hétfőn, pedig Apa felajánlotta hogy hazajön. De Rátok, a kismamikra és a leendő kismamikra gondolva inkább nem mentem.
Ez a fránya nátha vagy nemtommi ilyen! Dorkának, Apának is csak este volt láza! Pihizz, kúráld magad!

Kincs, ez a görbusz nagyon szép!!! :lol:

Mutizom az enyémet is. Most már csak fent kéne maradni a hőnek, meg rugdalni minél feljebb! :wink:
És kapni a fertitől egy szép folyamatos piros vonalat...

Kép

Kép

Kép
anyoooka
 
 

 
 

Hát próbálom magunkat kúrálni, apát ki is tiltottam a szobából...nem akarok betegebb lenni.

jó tornát Nektek!!!!

Kincs, ez nagyon szép görbe!
Anyoooka, a tiéd sem rossz,nem értem, miért nem rakott be vonalkát a ferti, pedig egyértelmű a helye és milyen szépen egy fel!!!!
Grat nektek!
Niki, most te vagy soron!kérünk görbét és lh-teszt eredményét.

mellesleg itt az enyém is. nem lett volna rossz ez sem, dehát...asszem sőt valszeg -

Kép
Vendég
 


Köszönöm lányok :oops:
Bizakodom még..

Lafead ez aztán görbe!!!!! Miért - már teszteltél??? Van beágyazódási hőesés és mászik felfelé sőt 15 dpo! :shock: :wink:
Drukkolok!!!
És gyógyulást!!
Vendég
 


Lafi, Te csak ne panaszkodj a görbédre! :wink: A vége nagyon szépen elindult felfelé!
Enyém görbén szerintem majd 1-2 nap múlva jelöl PÉ-t a ferti, úgy szokta!
Egyébként tegnap éreztem is, petefészkem nagyon fájt és még most is eléggé érzem.

Niki, Te jössz! Tudod, pár nappal követsz! :wink:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Nagy ritkán, de eljutok ide is :) , már csak 1 hét munka utána jön a végre jól megérdemelt otthonlét és készülődés.

Okr! Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó híreket olvasok, annyira megérdemled. Minden rendben lesz veletek, ennek így kell lennie.

Kincsecske! Csodás a görbéd, igazi tankönyvi, drukkolok, hogy az a nega pozitívvá váljon pár napon belül. Hú annyira jó lenne :)

Csakegy! A sztívia nekem is bejött. Tényleg kicsit fura az íze, de nagyon jól édesít. Én erről az oldalról szoktam rendelni: www.stevia.uw.hu , itt találtam legolcsóbban. Már az egész családban reklámozom.

Rejo! Jövő héten mindenképpen elgurulunk felétek a csavarokért :) , végre átköltözünk és lesz hol összeraknia a kiságyat :) .

A szopis témák nagyon érdekelnek, ahányan vagytok annyiféle a tapasztalatotok. Azt meg tudom állapítani, hogy nem egyszerű :shock: , készítem a lelkem mi vár rám is.

Jól vagyunk :) , a 35. hétre jellemző szokásos problémákkal. Egy dolog idegesít csak: rengeteget iszok és mégis keveset járok pisilni. Szerintem nagyon kezdek vizesedni. A vérnyomásom ok sőt sztem túl alacson 90/60, cukrom ok. Remélem nem jelent semmi komolyat ez a vizesedés.
nóra1
 
 


lafead: ez a görbe elég vadul néz ki... ha van terhességgyanús görbe akkor a Tiéd az... mikor tesztelsz?????
Vendég
 


Köszi csajok, szerintem sem rossz görbe.
Csak egy a baj vele, hogy mivel náthás vagyok, az tökre befolyásolhatta a dolgokat.

voltam ma nődokinál citológiát levenni és mellvizsgálatra, uh-ot is nézett. Semmi nem volt.
viszont 11 mm-es volt a nyálkahártyám, ami nem rossz, rég volt ennyi.

nem teszteltem, nem is hiszem,hogy kellene a fentiek miatt, pláne a sok gyógyi, amiket zabbantok....na és hát ne felejtsük apa baját+én félig zárt vagyok... :cry:

nem akarok álomvilágban élni, én már ennek ennek a görbusznak is örülök.

nagyjából sztem Kincs, a Tiéddel hasonló, nem????
Vendég
 


Szerencsésen hazaértem az oviból...

Rejó!
Gondolkodtam a dolgon, és arra jutottam, hogy ezt a hosszúságnövekedést csak azért találtad ki, hogy megnyugtass... :) Hiszen akkor is gyarapszik, nem???
Meg még azon is tűnődtem, amit az éjszakai szopásról írtál... Nálunk meg a 2 éjszakaitból hagy ki Vili magától egyet, lehet, hogy azért nem gyarapszik annyira? Ezt inkább magamtól kérdezem... Csak hát nem tudom, van-e annyi akaraterőm, hogy felkeljek és felvegyem szoptatni, amikor minden este úgy zuhanok be az ágyba, hogy csak...
De hogy valami jót is mondjak: tegnap éjjek 120-at szopizott, ilyen sosem volt (igaz, olyan sem, hogy előtte 5 órát aludt...)

Mamint!
Igen, tényleg jó! :) Van egy gyermek Jézust tartó Szűz Máriám (Petrás Mária alkotása). Azért tetszik, mert Mária egy teltkarcsú hölgyemény rajta, vígan mosolyog, miközben szoptatja a duci Jézust. Amikor nagyon elkeserítenek a gondok, ránézek, és arra gondolok, hogy igen, így is lehet... És előbb-utóbb ti is csatlakozni fogtok a "szoptatókhoz"... :)

Kincs!
Tényleg gyönyörű, nekem sosem volt ilyen, sőt semmilyen elemezhető, amíg mértem... Fel is adtam...

Vöcsök
vöcsök
 
 


ja és még valami, a 10. napra tette a pét, sztem nem jól.bár lh-teszt nem volt, mert hsg-re mentem a 12. napon, így értelmetlen lett volna.
de ha tényleg 10. nap a pé, kissé lemaradtunk, mi 13. naptól eksönöztünk....
Vendég
 


Nóra: én azon az oldalon a linkek 90%-ra nem tudok felmászni... hogyan rendelsz tőlük? (nekem egyébbként elég hiányosak a leírások... mert nem írja, hogy mi van még benne a Stevián kívül... mert elég sokszor maltodextrint vagymit is tesznek bele... a tablettánál láttama szorbitot (ami terhesen ugyebár tilos) de a többi nekem nem tiszta :(
Vendég
 


Vöcsök, nem csak a megnyugtatásodra írta ezt a növekedés-dolgot Rejó!
Dorka a mai napig vagy hízik vagy nő! És amikor nő és nem rakodik, akkor sokkal-sokkal kevesebbet eszik! Egy ideig én is sokat görcsöltem emiatt, de nyugi!
És nem kötelező minden babának minden hónapban egy egész kilót hízni!
Mondjuk ő elég korán tápszeres lett, de sosem tudta hogy hol az elég! Nem nagyon emlékszem hogy elégedetten elnyújtózott volna evés után! Ezért szokott rá a cumira - amit most meg nem tudok elvenni tőle :roll: - mert nem adtam neki, kapott helyette cumit. És megnyugodott tőle! Tehát csak a "komfortszopi" hiányzott.
Amíg van elég pisis pelus, ne aggódj feleslegesen!
Védőnővel nem beszéltél erről? Nem jár ki Hozzátok?

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Szia Nóra!!! :D

otthon lesz netetek??? Remélem a pihizés készülődés közben ránk is jut idő!! :)
POCAKFOTÓTAKARUNK!!!POCAKFOTÓTAKARUNK!!! kismamik aktivizáljátok magatokat! :D
Vendég
 


Anyoooka!
Jó, hogy ezt írod. Erről még nem hallottam... De mostanában várható a védőnő és tőle is megkérdezem. Csak úgy gondoltam, nem hívom fel egyelőre, amíg a magam ötleteiből nem fogyok ki, mert attól tartottam/tartok, hogy eljött volna szopinézőbe, és tudom magamról, hogy egy ilyen esetben begörcsölnék, és semmi jó nem sülne ki belőle (az első gyerekkel voltak ilyen tapasztalataim: 3 nővér meg egy orvos néz, és mind mondja, hogy hogy is kéne csinálni, miközben én meg bénázok ott, amitől ideges leszek, ettől meg a gyerek lesz nyugtalan és persze, hogy nem megy még annyira sem, mint előtte...)
Vöcsök
vöcsök
 
 


Csakegy! Privi ment.

Kincsecske :D ! Igen otthon lesz net és csak a tiétek leszek, mert végre nem kell dolgoznom. El sem tudom képzelni még :) ,biztosan jó lesz egy kicsit lazítani végre. Apától szerzek képet pocakról, az Ő gépére vannak feltöltve a képek és felteszem :) . Bár kicsit szégyellős vagyok :oops: DRUKKKKK a görbédhez :D
nóra1
 
 


Nóra: a babanet nem engedi megnyitni az üzenetes foldert...

hihetetlen milyen gáz ez a szoftver...
Vendég
 


Nóra! fej nélküli képet is elfogadunk :lol: :lol: ,a pocidra meg büszke légy
Vendég
 


7 Kincs
Csodás a görbéd !!!

Lafi :D Sajnálom, hogy nem jössz, de érthető, hogy ez mindenkinek jobb :wink:
A görbéd nagyon ígéretes, az, hogy ilyen-olyan kicsike kis gond van, nem jelenti, hogy spontán nem eshetsz teherbe ! Reménykedjünk, okés ? Jobbulást !!

Szisza én is szoktam bűnözni, mert csak a fehér kenyeret és kifit eszem meg. Viszont cukrot nem fogyasztok, süteményt is csak hétvégén, nem is kívánom. Mondjuk nekem az 50 kilómra vigyázni is kell, nem élhetek zöldségen :D :wink:
(bevallom, múlt héten befigyelt egy kis fokhagymás abált szalonna :lol: )

Anyoo, ha a köv 2 napban nem esik vissza a hőd, akkor érted is lehet szurkolni !!!!

mniki
 
 


Kincs,Lafi
Ezek ám a remek görbék!!!!Drukkolok++++++++++++++++++++++

mniki
Én meg a csokit zabálom. :oops: Ezzel kárpótolom magam. :wink:

Ginuska
Egy tized ma,egy tized holnap.ez is p.é!Nem kell feltétlenül hirtelen nagyot ugrania. :)


Tudjátok lányok,hogy nincs a Földön igazság,így még bármi lehet.Selytem,hogy semmi jó.Ma már barna,reggel,és délben is.Sztem estére is jön.Gyanús,hogy ebből nem lesz baba. :(

KépKép

KépKép
okr
 
 


Vöcsök nem én találtam ki, nekem is Dominál mondta védőnő, mikor így aggóüdtam. És a két gyereknél bejött eddig a hónapok során, majd figyeld csak meg!
És fel ne keltsd a gyereket szopizni, ha alszik ,te sem örülnél neki, ha felébresztenének! Egy éjszakai szopi bőven fenntartja a tejtermelést!!

ma adtam Johannának 4 kanál alma-banánt. Úgy döntöttem nem fejlődünk vissza, előre kell menni, de meg szeretném állítani az időt az az igazság...hogy még csak szopizzon. Egyrészt jó, másrészt nem akarom hogy nagy legyen...úgy érzem még csak két hete született, és már kanállal kell etetnem pürével?? :shock:
Miért vagyok ennyire gáz? maradéktalanul ki akarom élvezni minden percét ennek a babázásnak... :roll:

úristen lányok milyen PÉ eső van itt!!!! és miylen görbék???!!!

Kincs, Lafi, anyóka, Mniki drukkok mennek!!!

Kincs drága nem lehet kivitelezni, de sztem nem is kell!! Gondolj csak minden percben arra a babára, ez jó érzés is lehet, nem? (vagy rossz?? :roll: ) szeretheted már most is, előre.

backa tessék azonnal jelentkezni, mi van veled??? Csináltál még tesztet??

Kép

Kép
rejo
 
 


okr drága egy kis progi nem használna erre a barnázásra?? Tudom te nem szereted, de hátha...

ne csináldd ezt, mert én nem bírom ki, ha ebből nem lesz baba.. :cry: :cry: sírni fogok

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo
Progit sztem kapok pénteken ha nőtt a petezsák.Ha nem,akkor nem tudom mi lesz,bár sejtem.

Az elválasztás igen csak fájó egy anyának.Én majd bele haltam,hogy a tejpépet jobban szereti,mint a tejemet. :wink:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Hi!

Kriszti!
Drukk!!! Remélem az események + irányba mozdulnak el!!!

Lányok!

Én amióta kijöttem a Klinikáról (lapar után) egyre azon töröm a fejem, h mi okozhatta azt a kismedencei gyulladást, amit az orvosom észrevett bennem. Lehet, h ez miatt záródott el a petevezetőm (könnyen lehet) .? Érdekes módon nem is fájt a hasam.
Közben tegnap este találtam a neten a Chlamydiáról cikket. Hát elkeserítő lenne, ha ilyen problémám van. Most próbálok tesztet találni.
lara26
 
 


Okriszti, próbálj bizakodni,hogy semmi gond nincs!!!!ha stresszeled magad, az nem tesz jót nektek!!!!
Kérlek szépen próbálj lenyugodni amennyire csak lehet!!!!!
drukkok:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Huh, megint mennyit írtatok!

Csakegy! A párna igen, számolgatással készült, de nyugodj meg, én is el szoktam számolni, ha nem túl vészes a dolog, akkor nem is vagyok hajlandó visszabontani. Sőt, szoktam improvizálni is :D . Aranyos vagy az édességgel kapcs.-ban, de én nem hetente egyszer, hanem naponta többször kívánom meg az édességet! :cry: A savanyús becsapást kipróbálom! le a kalappal előtted, hogy milyen pontosan betartod a diétát, minden elismerésem a tiéd, azt hiszem, hogy erre sosem lennék képes!

Okr, Vöcsök, Kikka köszi a dícséretet!

Mniki! Köszi a dícséretet, remélem hamarosan látjuk a játszószőnyegedet! :wink:

Mamint! Gyermekkorom óta sportolok, úgyhogy ez nem okoz nehézséget, inkább a napirendbe való beillesztése, ezért már kb. 3 éve rászoktam a reggeli - hajnali sportolásra, egyébként is koránkelő vagyok, úgyhogy nem probléma. nincs jobb érzés annál, amikor reggel 7 kor már túl vagy egy edzésen, és kellemesen fáradt vagy. Este könnyen le tudom magam beszélni a mozgásról, de ez a reggeli dolog bejött.

Sziasztok, Lyutka
lyutka
 
 


Köszike csajok,de már nem tudok bizakodni.Egyfolytában barnázom :(

Lafi -privit próbáltam küldeni vagy 3x egymás után,de azt írta Te nem létezel,mint felhasználó :shock: szóval nem tudom átment -e!?

Lara-
Az nem az a teszt,amit lehet kapni drogériában?

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy csatlakozzam hozzátok!
Ti sokkal tájékozottabbak vagytok, mint én. És szeretném a segítségeteket kérni. Bármilyen infót szívesen fogadnék.

Múlt héten derült fény a policystás petefészkeimre, bár már 2001-ben is volt egy uh. ahol ez szerepelt, de nem tisztázott okból kifolyólag később a többi uh-n nem látszott.

Azt olvastam, hogy a PCO és a PCOS nem ugyanaz, de nem tudom mi a különbség. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a hormon eredményeim (LH, FSH, TSH, prolaktin) rendbe van, ill. a pajzsmiriggyel sincs gond, akkor lehet, hogy ez "csak" PCO?

Menstruációm általában 30 napra megszokott jönni. A peteérést nem tudom, a görbéim állítólag jók. De vettem PG/53-at, ami reggel nem mutatott semmit, délután pedig pé-t mutat már két napja.

És ilyenkor egyszeri gyógyszeres kezelés helyrehozza a helyzetet vajon?

Szénhidrát diétára ill. tornára fogott a dokim addig is amíg nincs eredmény, de nem tudom, hogy mit is jelent ez pontosan.

Bocsi, nagyon hosszú lett, de nem tudom másképpen leírni. Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!

"az élet utat tör magának"
dera
 
 


Kriszta!

Én ahelyedben pozitív lennék. Nekem anno nem volt barnázás ( ami egyébként belefér a terhességbe), hanem rögtön piri volt, mikor elment. Szóval fel a fejjel, és tápláld a kicsinkót sok + energiával. Szerintem segít :wink:

Ó lányok...annyi szép görbe :) Nekem a ferti még sosem ( előző zebánál sem ) jelölt pirossal PÉ-t :( Mind1...remélem ennek a szép görbe-áradatnak a vége zebraáradat lesz :wink: anyoka, 7kincs, lafead.

Pussz
Vendég
 


Kriszti!

Lehet kapni, de itt nálunk egyikben sem volt. :? Gyógyszertárban sincs, csak ha megrendelem. Holnap elintézem.
lara26
 
 


Még egy kérdésem lenne lányok! Gynevacot szerintetek elkezdhetem holnap szuratni??? ( hisz még ugye nem vagyok babás)
Vendég
 


lara: a Péterfyben régebben volt egy spéci Chlamydia rendelés - ott ingyen levették a mintát az összes ilyen cuccosra (ureoizére is meg még vagy 4 féle dologra...) Csak annyit kellett bemondani, hogy állandó gyulladássai vannak az embernek... (most nem tudom, mi a helyzet így a kórházátszervezések után... de szerintem max. 600 Ft-ot kérhetnek ezért...)

Lyutka: rá fogsz csodálkozni, de minél kevesebb édességet eszel, annál kevésbé leszel rá kiéhezve...

Okr: én 2 héten át barnázgattam, vérezgettem (Ha jól emlékszem Rejó is!!!)... nagyon szurkolok, hogy ez is csak vaklárma legyen!!!!!!!!! Remélem sikerül pihenned...

Dera: szénhidrát diéta: semmi cukor, semmi fehérkenyér, semmi édesség (szóval szénhidrátvisszafogós diéta)... szerintem ez így kezdetnek elég... de igazából egy GI diéta lenne az igazi (simán rákeresel a neten és iszonyú sok tippet kapsz!) Itt nézz körül, szerintem minden kérdésedre választ találsz:) http://pcos.hu (jól írtam?)
Vendég
 


Sziasztok!

babancs, én is bimbóvédőben szoptatok, de szerintem ne vigyél ilyet a kórházba. lehet, hogy megy anélkül is, ha meg nem, ott adnak egyet.
de én is jobb szeretnék anélkül szoptatni, csak sajna nem megy.
a ciki az. hogy az egyik mellemben 2 napja alig van tej 20-30ml kb. Most minden szopit azzal kezdek, aztán utána lefejem. Sajna nem nagyon van mit. a bimbóvédő miért csökkenti a tejet? nem tudtok valami tejnövelőt? nincs ilyen gyógyszer?

Kriszticske, igenis tessék bízni, ez topicos parancs! :wink:
asszem nekem is volt az elején ilyen, és valahol olvastam, hogy a nők felének van. esetleg próbáld még a 12. hétig szedni a metformint saját szakálladra. Én a 8-ok szedtem, és asszem, ezt megtenném a következőnél is.

nja, mennem kell, szép estét
csillagfény
 
 


Okriszti, én is megpróbáltam neked pü-t, de Te sem léteztél mint felhasználó, szóval a rendszerrel van valami gáz!!!!
Vendég
 


ginuska: szerintem nyugodtan (én nem hiszek benne egyáltalán, nálam nem segített csak rontott a helyzeten... a végén már mindenem be volt gyulladva... )... pont emiatt (ld. szerintem placebo) szerintem ártani sem árthat... (viszont iszonyúan fáj a szúrás helye... vagy 1-2 hétig! Marha gáz...)
Vendég
 


Ginuska, tudod, csak pozitivan mindent. Nem mellesleg, a görbe néha nem elég....sőőőőőt....hisz neked sem volt pé-jelölt görbéd zebránál!szóval!?
Vendég
 


csakegy!

hm..elgondolkodtatsz!!

Én azért szereztem be a gynevacot, mert tavaly 5 hónapom csak arra ment el hogy kikezeljenek kül. virusos meg mittom én milyen nemi betegségekből (antibiotikummal). Gondoltam gynevac ezeket segit megelőzni - kizárni...hm
Vendég
 


Csakegy :D

Köszi szépen az infót! :P
dera
 
 


Okr tudom mondani nagyon egyszerű de bízz jobban a csodában ,nem lemondani amíg pici remény van !!! A negatív gondolatokat elfelejteni, nem kimondani! Sztem van súlya a beszédünknek. Nem kioktató akart lenni!! :wink: :) puszi és drukkok repülnek feléd!!

Gina én 3Ginevac szurin vagyok túl,olyan jól beadták hogy nem fájt egyáltalánse! :) Sokat vaciláltam,hogy beadassam e,de ártani nem árt..
A hsg-s nospa helyét még érzem :shock:

Dera! Üdv!

Meglepő, de a nők 30%-ának vannak peteérés-problémái, még ha csak időszakosan is, és birtokolnak néhány tünetet a szindrómára jellemzőek közül - gyakori, hogy az ultrahang policisztás petefészket mutat, de más elváltozásban nem szenvednek. Az ő esetükben azt mondhatjuk, hogy - gyakran csak átmenetileg - cisztás a petefészek az ovuláció esetleges zavara miatt, de nem szenvednek szindrómában.

A szindróma(pcos) belgyógyászati betegség, tünetegyüttes, :
Könnyen zsírosodó, aknés, pattanásos bőr
Szőrösödés
Hajhullás, néha férfias típusú kopaszodás
Inkább csak túlysúlyos pácienseken: barnás bőrelszíneződés a nyakon, hónaljban, lágyékhjajlatban (acanthosis nigricans, az inzulin rezisztencia nem gyakori, de nagyon jellemző megnyilvánulása)
Androgén (hasi) kövérség, akár számottevő túlsúly nélkül
Elhízás, túlsúly
Emelkedett inzulinszint a vérben, inzulinrezisztencia vagy látens diabétesz
Rendszertelen vagy hiányzó menzesz
Sok kis ciszta a petefészekben (8-10mm)
Terméketlenség

2003-as rotterdami kritériumok szerint alapvetően három fő tünetcsoport áll fenn a PCOS esetén:

1. az UH apró cisztákkal teli petefészket mutat
2. a hiperandrogenizmus (férfihormon-túlsúly) klinikai vagy laboratóriumi tünetei
3. a ciklusok rendszertelenek és/vagy a peteérés hiányzik

Akkor áll fenn a PCOS gyanúja, ha ezekből a tünetcsoportokból legalább kettő kimutatható, más endokrin elváltozás kizárása mellett.

Az infók a www.pcos.hu oldalról valók sok hasznos infóra találsz!

Neked néztek inzulint? A felsoroltak közül milyen tüneteid vannak?
Vendég
 


7kincs :D

Könnyen zsírosodó, aknés, pattanásos bőr, hajhullás - bár ezek ugye mindenkinél megvannak, csak a "mennyisége" kérdéses, nem tudom, hogy ez kóros-e nálam
Terméketlenség
Szőrösödés
Sok kis ciszta a petefészekben

A tesztoszterin szintem 23. cn-n mérve 2,22 mmol/l, ez nem tudom mennyire számít magasnak (ez szeptemberi adat).

Inzulin-t nem mértek, de eddig nem volt eltérés a cukor-vizsgálatnál.

"az élet utat tör magának"
dera
 
 


Dera

Tesztoszteronhoz nem értek :oops: De ilyen tartományt találtam 0,2-2.9 mol/l
lányok segítsetek!!!

1-2 pattanás nem a világ de ha több van és rendszeresen :?

A cukrom nekem is tökéletes volt az inzulinnal van csak gond!!!

Egy endokrinológust nem tudsz felkeresni?? a honlapon vannak pco szakik
Vendég
 


Csillagfény!
Én úgy tudom, azért csökkenti, mert nem éri elég/megfelelő inger a mellett a bimbóvédőn keresztül.

Rejó!
Majdnem megsirattam, amit írtál az etetés kapcsán... Az egy második elszakadás, mikor abbahagyja a szopást, az első meg a születés, és amikor már nemcsak szopizik, az is valami olyasmi... Egyre kevésbé csak a miénk.

Egyébként akkor elhiszem a "növekedéselméletet" :)
És elhatároztam, hogy nem elemzem az adatokat, csak heti/havi összesítésben. És most 190 volt a heti "termés". Bízom benne, hogy jövő szerdán több lesz, mint ma.

Csak azt tudnám, mi nem tetszik neki a bal mellemen... Megyek letusolni, hátha eltűnik az az illat(?), ami zavarja...

Jó éjszakát, én már félig alszom.

Vöcsök

(Kedves Dera! Jó, hogy idetaláltál, biztosan találsz itt segítséget!)
vöcsök
 
 


7kincs :D

Köszi szépen az infókat, sokat segített.
Egyelőre nem akarok endokrinológushoz menni, még megvárom az új hormon eredményeket. Inzulint nem néztük, tapintásra azt mondta a nőgyógyász dokim, hogy a pajzsmirigy rendben van, nekem ez az intenzív szőrösödés gyanús a cisztákkal együtt.

Plussz régebben voltak gyomor- ill. bélgörcseim puffadással együtt, amire nem tudtak magyarázatot találni akkor. Lehet, hogy semmi köze hozzá, de most bosszant egy kicsit, hogy van-e összefüggés közötte.

De mégegyszer nagyon köszi!

Először nagyon megijedtem, mert rögtön a műtétet javasolta doktornő, ráadásul mikor elmondta a "kérges" petefészket, ill. hogy a petesejtek nem tudnak "kiszabadulni", teljesen kiborultam. Most kezdek egy kicsit magamhoz térni.

"az élet utat tör magának"
dera
 
 


Csakegy! Már megtapasztaltam, ha kevesebbet eszek, akkor kevésbbé kívánom az édességet. Csak sajnos, ha stresszes időszak következik, akkor rögtön visszajön az édességkívánósságom, és nem tudok magamnak parancsolni - most ezen dolgozok ezerrel! :cry: :D :?
lyutka
 
 


Bimbóvédő: nem tervezem, hogy azzal kezdem a szoptatást a kórházban. Nem ezt írtam, hanem hogy viszek be magammal. Itt aztán nem adnak akkor sem, ha szükség van rá. Akik szültek, azoknak a férjét küldték el megvenni a csecsemősnővérek..hát én nem szeretném a férjemet azzal elküldeni, hogy "lécci szerezz be nekem x fajta, x méretű bimbóvédőt". Szóval ott lesz, ha szükség lesz rá, ez nem jelenti azt hogy használni is fogom.
Amúgy hallottam már olyat, hogy a mellbimbó kisebesedése miatt valahogy "mentálisan" nem termelődőtt elég tej a fájdalomtól való félelem miatt. Itt a győr kórházban meg aztán nagyon is arra sarkallják az anyukákat, hogy szoptassanak. Tápszert csak akkor adnak, ha semmi tej nem jön. Kisebesedett mellel meg elég nehéz próbálkozni.

Kép
babancs
 
 


babancs: nem lesz gond, szoptatni fogsz és kész :)

Én azon filózok, hogy be kéne vinnem a szoptatóspárnát... akkor talán nagyobb valószínűséggel fogom jól tartani a babát a szoptatásnál...

(ja.. és megszületése után SOS megnézetem, hogy nincs-e letapadva a nyelve... mert ha le van tapadva akkor simán véresre nyúzza az ember mellét... )
Vendég
 


Hmm. Babancs kisebesedett mellre meg nem egy áldás egy bimbóvédő!nem kötekedni akarok, de ha sebes nem jó rátenni, mert a gumi még jobban dörzsöli a sebest részt, + még tej és nyál is folyik alá, be is gombásodhat...szal jobb megvárni míg kicsit begyógyul.

Egyébként két dologtól tud kisebesedni: ha rosszul teszed mellre, de ebbebn segíteni fognak a kórházba ha ilyen szoptatáspártiak, ill. ha folyamatosan több órán át mellen van a gyerek, erre oda kell figyelni. én kórházban még nem láttam senkit, akinek bimbóvédő kellett volna, azt a pár napot ki szokták bírni a mellek seb nélkül. otthon jön a hadd-el-hadd! :wink:

Csillag. 2 óránkánt cicire, mindkét mellre, 4X felváltva, hogy minéll több inger érje a melleket, és fejés. sok folyadék.ez az egyetlen tejfokozó.
bimbóvédő azért csökkenti, amiért Vöcsök mondta.

Kép

Kép
rejo
 
 


Helló Lányok

Gyönyörű szép görbéket látok,csomó pé-vel.....nagyon remélem rengeteg pozítiv teszt lesz hamarossan!Hajrá!!! :wink: :D

Okrisz
Sokat gondolok rád....sztem minden rendben lesz!!!

Zsizsik
Babára fel..tuti jó h Tűű doki zöld utat adott! :lol:

Rólunk:
Változatlan...itthon...egyben....semmi :roll: :? :)

Pussz
Vendég
 


Ja bocsi akit kihagytam. :oops:
Vendég
 


Ella: és miket trükköztél eddig? Homeós gyógyik pl.?
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?