Új privát üzeneted érkezett!

Sheila!
Igen, a transzfer után megy, zebrás teszt esetén a 12-13.hétig vagy az utro, vagy a Duphaston. Mindkettő sárgatesthormont tartalmaz, a terhesség megtartását segiti. Pl. fenyegető vetélés esetén is szokták adni.
Szólj majd ha megnyilik a jósdád :lol: érdekelne a jövő, lesz-e még focicsapatunk :lol:
Én is azt gondolom, hogy az életösztön mindennél jobban müködik a kicsikben. Mikor már a határon vagyunk, egyszercsak maguktól jobban lesznek :D :D
Mandulácska!
Köszi :D
Holnap megyek cukorterhelésre :shock: Eddig 1 kilót hiztam :) A picikém ugy mocorog odabent, nagyon fitringes. Emesére emlékeztet, lesz is elegem, ha kint is olyanná válik, mint Pöri :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Emese teljesen meggyógyult, visszakaptam a régi Pörimet :D :D :D

melcsi1967

Melcsi!
Nagyon örülök neki!! Ezek a kicsik szerencsére nagyon gyorsan, egyik napról a másikra hihetetlen javulást tudnak produkálni.
Melinda
fermel

Melcsikém!! :) :)

Nagyon örülök, hogy Pöri meggyógyult!!!! :D :D :D

akkor, végre Te is megnyugodhatsz :)
az én cicácskám is egyre jobban, picit köhög még, de ma sétáltunk egy nagyot, be is vásároltunk, elfáradt rendesen, nyugodtabban viselkedett du., mint tegnap :)

jövő héten még nem megy oviba, mert félek, hogy visszakaphatja, mert még nem elég erős...
és szerdán egyébként is elutazunk a Bakonyba 3 napra, nem lenne értelme hétfő-kedden vinnem.

Köszönöm, válaszod utro ügyben...egyre inkább úgy érzem, hogy talán "nem kellett volna" másodszor elvetélnem, ha biztos ami biztos alapon kapok egy kis támogatást :(
szomorú, hogy ez csak nekem jut eszembe és nem az orvosnak :evil:

férjem barátjának felesége tavaly szintén elvetélt a 8.héten ( 2.baba lett volna ) és tegnap merte bevallani, hogy most töltik be a 14. hetet...a csaj utrot kapott, és most úgy tűnik, minden OK.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Látom meggyógyultak a csöppségek. Ez jó hír!
A topic viszont elég kihalt, biztos mindenki pihen.

Mi kimerészkedtünk a Normafához kirándulni. Hát.... Ott olyan hideg és szeles volt az idő, hogy csak másfél órát bírtunk. De meglepően sokan voltak, főleg kisbabával! Rég láttam ennyi babakocsis családot egyszerre, de igazán jó látvány volt!!!

Az oviban most volt a farsangi hét. Nagyon jól megszervezik az ovónénik, mert hatalmas élmény a gyerekeknek. Hétfőn pizsamabál volt (a reggeli levegőzés után átöltöztek és abban voltak végig), kedden állatok farsangja (erre már korábban készítettek magunknak állatos álarcot), szerdán indián farsang (ehhez is ők készítették a tollas fejfedőt), csütörtökön volt a nagy jelmezes felvonulás, pénteken pedig bábszínház.

Én őszintén csodálom az ovónéniket és minden elismerésem az övék! Szerintem nagyon nehéz "munkájuk", hivatásuk van.
Nekünk eddig csupa jó tapasztalatunk volt mindkét gyerek minden ovónénijével. (2-2 ovónéni értendő) Persze tudom, hogy vannak más tapasztalatok is, de nekünk ezzel szerencsénk volt, vagy nagyon elfogadók vagyunk, vagy mindkettő.

Sheila
Az én kislányom is csak az oviban eszik "rendesen". Bár ez gondolom nem vigasz a számodra. És nálunk ez nem hónapok óta, hanem évek óta tart. Pontosan emlékszem, hogy 10 hónapos volt, amikor átmenet nélkül egyszercsak nem evett normálisan. Előtte fél évig csak anyatej volt, utána mindenféle pépes finomság házilag készítve + anyatej, aztán hirtelen nem kellett neki semmi. És még beteg sem volt akkoriban. És nyers koszton kezdett élni. Gyümölcs, zöldség, kenyérbél. Úgyhogy egy darabig tápszerrel és dobozos tejpépekkel, joghurttal próbálkoztam, de végül maradt a kenyérbél vajjal. Aztán jött az olivabogyó, bundás kenyér, virsli, téli szalámi magában. Így került oviba. Néhány hét elteltével legalább négyszer megkérdezték, hogy otthon sem eszik a gyerek főtt ételt? Aztán pár hónappal később elkezdett enni a közösség hatására, de csak egy-egy falatot és csak néha. Aztán 3,5 év alatt eljutottunk odáig, hogy most már minden nap minden ételből eszik egy picit, de sosem eszi meg mindkét fogást. Ha mégis előfordul ilyen, akkor azt napokig emlegeti. Itthon pedig változatlan a helyzet. Többnyire bundás kenyeret eszik és szalámit magában vagy zöldséggel. Újabban pizzát is, de csak szalámisat és bolognai tésztát, de csak keveset, mert nem olyan mint az oviban. Viszont nagyon szereti a nyers krumplit, kígyóubit, olivabogyót, répát, paprikát, almát, banánt stb.(nyers gyümölcsök, zöldségek, dió, mandula) Tehát végül is nem eszik rossz dolgokat, csak nekünk furcsa. És csupa vidámság, energia és még csak nem is sovány! (van fotó a nicknevemen a babanetes fotóalbumban, ott látszik is!)
regina3

A horror folytatódott a hétvégén.
Máté tegnapra beteg lett, de mostmár jól van, sokkal enyhébb lefolyásu volt mint Emesének.
Mára én lettem beteg, szintén enyhe lefolyással, láz nélkül.
Remélem Dezső nem fogja elkapni, mert ma Ő tartotta a frontot Pörinél.

melcsi1967

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:39-kor.
fanny01

Sziasztok!

Melcsi! Örülök, hogy Pöri meggyógyult, remélem Ti hamarabb túl lesztek rajta!

Sheila! Nálatok is minden rendben? Az a jó ha már mindent szétpakol a kiscsaj, amikor betegek úgyis ezért imádkozunk :lol: !

Regi! Húú, farsangi hét, nem semmi!! A mi óvónénijeink is nagyon jók voltak, nekem mindkét gyereknek ua. volt, egy csoportba jártak. A gyerekek még most is sokat emlegetik Jutkanénit :lol: .

Fanny! Köszi a dícséretet! Képzeld kb. fél órával ezelőtt még az eső esett és most szólt a kisfiam, hogy esik a hó :shock: ! Nem is mentünk sehova az eső miatt.

Mese nem szeret hason lenni, most is csak nagy kínokkal bírt ki pár percet. Egyébként nagyon "küzdő" tipus, emelgeti a fejét meg kapálózik, de nagyon nem szereti. 5 perc múlva már sír...
Miért fontos, hogy hason is legyenek?

Na, megyek ma egész nap cicilni akar nem tudom mi lehet vele.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Regi!

Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat a kislányoddal kapcsolatban.
Úgy látom, Ti jobban álltok, mert Ő azért egészségesen táplálkozik, mégha az óvónénik furcsálják is :) számomra ez abszolút nem különös, Melissa még válogatósabb :(

mostanában sajnos a gyümölcsöket is bojkottálja, ma de. némi szelíd erőszak árán evett 1 banánt :)
ma egyébként, (csodák csodája)EBÉDELT!! igaz, aktívan bevontam a rakott krumpli készítésbe ( Ő szelte a tojást, szeletelővel) majd rakta a paprikás kolbásszal együtt a tálba :)
arra gondoltam, hogy próbálkozom inkább nyers zöldségekkel ( répa, karalábé) hátha :)

az óvónénik fantasztikusak Nálatok, le a kalappal :)
Melissáéknál csak 1 nap volt, a jelmezes farsang...szerencsére azon még részt tudott venni ( 14-én ), aznap du. lett beteg :(

de szerencsére még fel tudta venni a Disneylandból hozott Belle hercegnő jelmezt, szeptember óta erre készült.

Melcsi!

Vigyázz nagyon Magatokra!
Remélem, gyorsan átvészeled, megnyugtatásul: én EGYETLEN nap alatt átestem rajta, igaz, aznap fel sem tudtam kelni ( szerencsére szombat volt :) ) lázam nekem sem volt, de gyenge voltam nagyon.

állítólag mi, felnőttek azért vészeljük át gyorsabban, mert a mi szervezetünk már találkozott ezzel a vírussal korábban, így ellenanyagot termeltünk...ez igaz lehet, mert Melissa pl. sokkal betegebb volt :(
Jobbulást kívánok Nektek!!!

Mandula!

Mese biztosan érzi ezt a hü**e időjárást, vigasztald meg a pici Manót :)

Fanny!

De jó, hogy újra itt vagy, nagyon örülök Neked!!!
Ugye jössz gyakrabban, nagyon hiányoztál...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Mese

Kép Kép Kép Kép

KépKép
mandula35

Sziasztok!

A hosszú távollétemet én is meg tudom indokolni, mert sokat dolgozom mkostanság, lakossági fórumot szerveztem egy útépítés kapcsán. Meg még plusszban esténként közgyűlésekre járok, bevállaltam ezek jegyzőkönyvezését, ami nem igazán szakmába vágó :D , de mivel belefér az időmbe, és olyan nehezen találtak rá embert, hogy csak-csak megfűztek a kollégák. A múlt hétvégén meg diákolimpia országos döntő volt búvárúszásból Dunaújvárosban, ott voltunk. A fiam kettő 12. és egy 13. helyet szerzett, ami szerintem nagyon szép eredény, főleg úgy, hogy most Barna a korcsoportjában a kisebbek közé tartozik, jövőre még mindig ebben a korcsoportban fog úszni, akkor ők lesznek a nagyok, akkor biztosan jobb eredményeket hoz majd. De hát nem is ez a lényeg! Szereti ezt a sportot szerencsére. Onnan meg átkompoztunk a Dunán és a hétvége további részét az anyukámnál - mert a névnapja volt (Julianna) -, és a nővéreméknél - ahol meg a keresztfiunk születésnapja volt - töltöttük.

Mandula!

Csodaszép ez a kisbaba! És a picik nagyon érzékenyek a frontokra, biztosan azt érezte meg a picur. Remélem már jobban van!

Melcsi!

Te ma voltál laborvizsgálaton, ugye? Mikor lesz eredménye? Jobban vagytok, ugye?

Regi!

Én azért nem csodálkozom a kis Éva evési szokásain, mert egyszer már írtad! Nagyon helyesek a gyerekek a képeken. Lehet, hogy már írtad, hogy vannak fent képeid, csak elkerülte a figyelmemet, de most már majd fogom kukucskálni. Nem tudtam, hogy nálatok is ilyen nagy pecások a fiúk, sőt még Évi is. Nálunk is peca volt ezen a hétvégén, mondjuk én nem szeretem, ezért otthon maradtam, de a fiúk kimentek egész napra. És természetesen nem fogtak semmit.
De ez nem veszi el a kedvüket. A lelkesedésük marad!

Sheila!

Örülök, hogy ti is jobban vagytok!

Képzeljétek, március 15-én megyünk Krakkóba 4 napra. Kicsit ma megijedtem a szlovák utviszonyok miatt, mert addig már alig több mint 2 hét van csak hátra. Azért remélem nem lesznek nagyon csúszósak az utak, mert saját szervezésű lett az út, és kocsival megyünk. És már nagyon várjuk. Láttam krakki képeket, hát ez egy csodaszép város!

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Kedves Paga!
Örülök hogy összejött a hosszu hétvége, ráadásul 1 gyönyörü városba. Máté volt ott tavaly, és nagyon tetszett Neki, szép képeket csinált és hozott Apjának kecskeképes sört (mármint kecske van a cimkéjén :lol: ), állitólag finom. Addigra biztosan rendeződnek az utviszonyok.
Kisfiad nagyon ügyes, és szerencse hogy nagyon szereti a vizet. Hogy van az asztmaféléje?
Sheila!
Akkor már Ti is jól vagytok! Jobb is ha nem viszed oviba, a Bakonyban meg a jó levegőn még jobban feltöltődik a kis Hölgy.
Az utróra visszatérve, irtam már Neked, a másikon van 1 csaj (tegnap szülte meg a kisfiát), akit 3 vetélés után végrte kivizsgáltak, és az az egyszerü baja volt, hogy nem volt elég a progi. Sima monitorozással és programozott együttléttel összejött a baba, aztán kapott progiszurikat, később meg az utrot vagy a duphit, azt már nem tudom, és tegnap meglett a gyönyörü babája. Most igy 2 vetélés után már igazán indokolt az ezirányu kivizsgálásod! Sajnos 1 vetélés mondjuk bármitől lehet, de 2 majdnem ugyanabban az időben már indokolja a vizsgálatot! Keressél 1 másik dokit, esetleg menjetek el a győri Kaáliba, bár ezt 1 körültekintő doki simán meg tudja oldani, ha csak az a baj.
Mandulácska!
Ez a kislány nagyon helyes! :D Milyen nagy már! Biztos érezte ezt a hülye időt, azért volt ma nyügösebb. Mi sem voltunk kint délelőtt, de olyan nyüszi volt, folyton fel kellett venni. Még jó hogy délután már kimehettünk, nehéz Pörivel, ha 1 nap nem jut ki.
Regina!
A lánykádról irtad már ezt a furcsaságot, de mivel tényleg nem látszik soványnak, biztos bejut minden ami kell Neki, na jó mondjuk valami husra rá lehetne venni, de a nyers zöldség sokkal egészségesebb, mint a főtt.
Viszont igazán jó oviba jár, hogy 1 teljes hetet farsangra tudnak szánni. Kb minden ovinak ilyen gyerekközpontunak kéne lenni.
Közelünkben van 1 ovi (Máté is odajárt, Emese is oda fog), de ott sajnos "munkaidejük" van az óvónéniknek, igaz, 6-18-ig van nyitva, de 7 előtt és 5 után csak dadus van, és különben se muszáj odavinni lehetőleg 1/2 8 előtt, és 3 körül már mehetnél érte, és igazodnak az iskolai szünetekhez :shock: Ám ha ezt betartjuk, akkor nagyon kedvesek és gyerekszeretők. Csak azoknak gáz ez (kb a szülők 90 %-a), akik pl. Pesten dolgoznak mondjuk 8-4-ig. Én Mátét is csak délelőtt adtam be, otthon aludt már. Na igy kerek is volt velünk minden, Máté pedig a délelőttöt közösségben töltötte és együtt is evett a gyerekekkel. Ennyi szerintem elég is 1 óvodáskoru gyereknek (na meg az anyjának).
Fanny!
:) :) :) Végre :) :) :)

A pici Pöttyöm egyre többet és határozottabban mocorog :D Már a köldököm felett is rugdos. Pénteken voltam a terhelésen, az eredmény a dokimnál van, ugyhogy szerdáig izgulhatok. De remélem hogy nincs gond, az éhgyomri 4,6 volt. Szerdán megyünk kukucskálni, remélem minden rendben lesz. Azért már kezdek néha fáradni estére, főleg ha sokat emelgetem Pörit, ami az utóbbi napokban szinte állandó volt. De ha a méhszájam zárt, akkor minden oké lesz, és szerintem az is, azért erős asszony vagyok én, és hálistennek még mindig ugy tudok futni utána, mintha nem is 5 és fél hónapos terhes lennék :D Nem fáj a derekam, sem a lábam, nem keményedek és még a földre is le tudok ülni Pöri mellé (na jó felállni nehézkes :oops: ) Dehát Emesével is még az utolsó napon leszaladtam feladni a bankot meg vettem 1-2 dolgot a férfiaknak nehogy éhen haljanak :lol:

melcsi1967

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:40-kor.
fanny01

Akkor következzenek a képek, remélem sikerül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:40-kor.
fanny01

Sziasztok!

Fanny
Húúú, már 20 éves a fiad!
Mi még csak most megyünk a kamaszkorba (13 éves a fiam) és azt hiszem nagy út áll előttünk....
A bevallásos ügyeket biztos nagyon fárasztóak lehetnek, én tuti belegárgyulnék. Az egyik unokasógornőm is ezt csinálja és panaszkodott a sok módosításra, korábbi határidők, nagy hajtás stb. Ilyenkor nagyon jó érzés lehet túl lenni rajta.

Mandula
Szerintem is nagyon hasonlít rád a kicsi lány. Szép barna szeme van!!!

Melcsi
Már épp akartam kérdezni, hogy mekkora a pocid, hogy viselkedik a kis pocaklakód és hogyan bírod magad. De közben már választ is kaptam rá.
Jó, hogy így bírod. És úgy sejtem, hogy a kislányod nem elfáraszt, hanem inkább felvillanyoz az élénkségével, jókedvével.

Paga
Nagyon jó programot találtatok. És most állítólag erős melegfront jön, úgyhogy van esély rá, hogy csodálatos tavaszi időt fogjatok ki.

A kislányom egyébként eszik húst, itt egy kis félreértés támadt. Az oviban viszonylag rendesen étkezik (legalább is belekanalaz az ételbe), tehát a húsokból is eszik, otthon pedig téli vagy paprikás szalámit eszeget magában. Néha rántott csirkemellet is, de jellemzőbb a vajas kenyér, bundás kenyér, kifli magában, zöldség, gyümölcs.
Persze, ha a boltban rábíznám, hogy azt vegyen, amit akar, akkor nagy halom cukorkát és nyalókát venne. Esetleg egy kis csokibevonatos puszedlit még. Úgyhogy otthon galád módon többnyire csak meggyes Cerbona müzlit tartok, azt szereti, és néha veszek egy csomag szőlőcukrot, amit szépen beosztunk. Tehát én még a nassolásra sem foghatom rá azt, hogy keveset eszik.

Gyerekszáj
Hazafelé sétáltunk és Évi megkérdezte, hogy: "Otthon majd elővehetem a kandúrt?" (????) :shock: Ezen nagyon megdöbbentem, mert igaz, hogy van fiú cicánk és néha kandúrbandinak hívjuk, de azt sosem mondjuk, hogy vegyük elő a kandúrt.(nem a fiókban tartjuk ugyanis) Visszakérdeztem, hogy mit akarsz csinálni vele? "Hát kandúrozni." Törtem a fejem, de csak nem értettem. Így hát megkérdeztem, hogy azt hogyan kell. Végül kiderült, hogy üvegfestékkel akar kontúrozni. :P
regina3

Icus!

A koromban én is kérnék majd legközlebbre javítást, 38-ra. Rég jelentkeztél!

És Nyanyus is régen!

Fanny!

A kolbik nagyon guszták!

Regi

Évi :D :D :D

Gabi
paga

Sziasztok!

Melcsi! Nagyon ügyes, fitt kismami vagy! Biztos minden rendben lesz szerdán, majd jelentkezz!

Paga! De jó programot találtatok! Barni nagyon ügyes! Lehet Mese tényleg az időjárásra érzékeny, ma már jobb a kedve. Szerintem két hét múlva már tavasz lesz! Remélem....

Fanny! Boldog szülit a fiadnak! Magatok füstöltök? Mi most pácolunk de füstölni nem mi fogunk. Bár a férjem vágya egy saját füstölő. A torta nagyon guszta biztos finom volt. Nagyon ügyi vagy! A kislányom inkább a férjemre hasonlít, szerintem, de mindenki mást mond :lol: !

Regi! Évi nagyon aranyos! Meg akartam nézni az albumotokat, de nem engedett csak a h betűig :( , majd megnézem megint.

Az a gyanúm, hogy Kriszta azért írta az legutóbbi hozzászólása végén nagybetűvel, hogy sziasztok, mert elköszönt tőlünk :cry: :cry: . Azért remélem tévedek!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Nyanyával kapcsolatban hasonló érzéseim vannak...
Fanny!
Küldhettél volna 1 kis habostortát itt virtuálisan, már tuti rég megettétek nélkülünk :lol: Nagyon guszta! A fiadat Isten éltesse! Felnőtt ember, és milyen helyes srác!
A kolbászt kint meritek tartani a kertben? Errefelé még a kinti zárt kamrákba is besurrannak a tolvajok disznóvágások környékén, már több helyről is elvitték a friss cuccot :evil:
A mieink már biztos helyen (de még nem mind a hasunkban :lol: ) nyugszanak, riasztóval ellátva, a bepácolt sonkák is. Ugy számoltam, épp Husvétra lesznek felfüstölve.
Regi!
Hát az biztos, hogy Emese frissen tart :wink:
Jó ez a kandurozás, én is csak a végére tudtam meg, mire is gondolt Évi :D :D
Icuskám!
Hát ha már mindenki javitgat itt, bizony én is betöltöm az idén a 40-et :shock: De még maradhat igy októberig.

Ma megtudtuk, hogy Pöri kiválóan tájékozódik hang után is. Fejére huzta a pulcsimat, ugy közlekedett mint 1 zöld szellem. Apával egymástól kb 3 méterre voltunk, Ő meg ment egyikünktől a másikig, mindig hivtuk, és pontosan be tudott célozni mindkettőnket. Hangosan visongott közben, nagyon élvezte a szelleméletet.

melcsi1967

Mandula! :)

Mese egyszerűen MESESZÉP :) Irigykedem :)
és igen, én is észrevettem, mennyire hasonlít Rád...

Regi!

Kandúrozás...hát ez tök jóó :lol:

Melissa ma megint kiborított :roll: : reggel ugyan jó étvággyal megette a rántottát, és ebédre a rakott krumplit, de délután és este szinte SEMMIT :evil: ma a bevásárlásnál vetetett egy darab méregdrága görögdinnyét, természetesen itthon már nem kért belőle :twisted:
össze is akadt a bajszunk emiatt is, meg a szobájában szokás szerint széthagyott kupi miatt is...így kölcsönösen haragudtunk egymásra, ez így nem jó ( lelkiismeretfurdim van :( )

holnap reggel megbeszéljük a "játékszabályokat"
igaz, sajnos nem voltam túl türelmes, mert holnap utazunk és a pakolás mindig kiakaszt...meg a mensim is szórakozik velem, majd' leszakad a hasam, de csak barnázgatok...majd a wellnes napok alatt megindul :evil:

Melcsi!

De jó Neked, hogy ennyi energiád van pocakosan is!!!és egy ilyen kis Törpilla mellett...csak ámulok-bámulok :)

remélem, már jobban vagytok...
örüllök, hogy írtál a másik topicos csajról...gratulálok a babájához, és fel vagyok háborodva, hogy 3x!!! hagyták elvetélni szegényt :(

na ez az, amire nekem már sajnos nincs időm :(
így, megérett bennem az elhatározás, hogy felkeresem a férjem barátja feleségének az orvosát, és megkérem, hogy engem is segítsen hozzá egy babához...

Paga!

Gratulálok Barnának!!!!Nagyon ügyes, így tovább!

Fanny!

Azok a kolbászok...na én ezt csak képen nézhetem :)

sziasztok, szombaton jövünk haza,
akkor benézek...addig is vigyázzatok Magatokra és a kisebb-nagyobb "babákra"

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Paga, Fanny!
Örülök, hogy újra itt vagytok. Persze ilyen zsúfolt napok alatt nem csoda, hogy nem jöttetek.
Fanny!
Gratulálok a fiadnak a születésnapja alkalmából. Azt hiszem írtad korábban, hogy ő már önálló, külön él a barátnőjével. Én el nem tudom képzelni, hogy Péter mikor jut el ide ( pedig ö is ennyi idős). Néha az az érzésem, hogy még 40 éves korában is mi fogjuk eltartani.
Gondolom a kisebbik fiad vizsgázott most kreszből. Neki ehhez gratulálok!
A kolbászok nagyon csábítóak, a torta gyönyörű és biztos nagyon finom volt.
Benji valóban nem jár még oviba. Májusban megyünk viszont beiratkozni. Igazság szerint csak jövő szeptembertől szeretném, ha járna. Viszont már januárban 3 éves lesz. Sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, lehet, hogy rákényszerülök már akkor beadni. Megkérdeztem az óvodában a vezetőnőt, hogy ilyenkor mi a teendő. Ő azt mondta, hogy nyugodtan írassam be, s ha mégsem megy már januártól, akkor elegendő szólni nekik és mehet majd szeptembertől.

Paga!
Gratulálok Barnusnak a szép eredményekhez. Nálunk Bence mostanában nem igazán szerencsés a sport terén. Tavaly év végén ugye isiásza volt, idén januárban beteg volt. Tegnap pedig elesett a lépcsőn és beütötte a farcsontját. Ma irány a Heim Pál Kórház.( mivel reggel menni is alig tudott) Törés szerencsére nem történt, csak zúzódás, de a sporttól egy időre megint eltiltották. (Ő karatézik egyébként)
Melyik út építéséről tartottál lakossági fórumot? Egyébként mi a véleményed a galvániszapról? Tényleg ilyen nagy a baj?
Néhány hete a helyi Théma újságban megjelent egy rövid cikk arról, hogy idéntől az önkormányzat építményadót vet ki, függetlenül attól, hogy lakás vagy nem lakás céljára szolgáló építményről van szó. Külön kiemelték, hogy még a pincére is, vagyis az utolsó négyzetcentiméterre is, négyzetméterenként 900 Ft-ot. Szegény apósom majd frászt kapott, kétségbeesve hívott fel, hogy olvastam-e. (ez ugye rájuk nézve is több, mint 100000 Ft-ot jelentett volna) Gondoltam, hogy nem eszik olyan forrón a kását, felhívtam az önkormányzatot, hogy akkor mi a helyzet. A hölgy rögtön mondta, hogy véletlenül se foglalkozzunk vele, a cikkből pont a lényeg maradt ki, azaz a lakásokra továbbra sem kell fizetni. Erre felhívtam a cikk szerzőjét, hogy mégis milyen indíttatásból ijesztgeti az embereket. Ő persze elnézést kért és közölte, hogy túl hosszú lett a cikk és kicsit szerencsétlenre sikeredett a rövidítése. Hát elég érdekes! Utálok politizálni, de akaratlanul is az jutott az eszembe, hogy arra ment ki a játék, hogy az emberek elkezdjék szidni a helyi önkormányzatot (ami Csepelről lévén szó, inkább baloldali), ugyanis az emberek többsége úgysem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen a dolgoknak. Ti is olvastátok?
Az utazáshoz jó utat és jó időt kívánok! Nem akarom elkiabálni, de mi elvileg szombaton utazunk az elmaradt üdülésre.

Mandula!
Ez a csöppség mindig milyen csinos! Olyan okosan, értelmesen néz minden képen! Szerintem már ebben a korban is látszik, hogy ki mit hozott magával és mennyit foglalkoznak vele.
Remélem Kriszta nem végleg köszönt el tőlünk. Azt hiszem pont ő írta egyszer, hogy ilyen esetben ezt jelezné felénk.

Melcsi!
A család hogy van? Azért próbálj most már többet pihenni! (Ami egy örökmozgó 15 hónapos mellett elég nehézkes lehet) Bizony Benjit ebben a korában még előfordult, hogy betettem a járókába. Szerencsére jól viselte. Bezzeg most már nehezebb a helyzet. Egyszerűen napközben nem tudok semmi érdemlegeset csinálni, állandó odafigyelést igényel.
A múlt héten például, miközben a pincében teregettem és persze ő is velem volt egyszer csak azt vettem észre, hogy az előmosó spray csőre már a szájában van és próbálja megnyomni a pumpát. Szerencsére nem került be semmi a szájába. Az egészben az a pláne, hogy én egyébként a jobb félni, mint megijedni típus vagyok, de a pincében nem gondoltam rá, hogy elzárjam a dolgokat, mert alapvetően nem ott tartózkodunk.

Regina!
Ez a farsangi hét tényleg nagyon gazdag volt. Ilyenről még én sem hallottam, pedig a két naggyal már két óvodát elfogyasztottunk és mindegyikkel teljes mértékben meg voltam elégedve.
Hát igen, a kamaszkorral kapcsolatban tényleg nagy út előtt álltok. Én meg már a másodiknak futok neki. (lévén Bence is 13 éves)

Sheila!
Melissa teljesen rendben van már? Ha jól értettem, akkor ti holnap utaztok a Bakonyba. Érezzétek jól magatokat!

Felteszek két képet, ami ma, „alkotás” közben készült.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda

Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Elnézést, ha úgy tűnt szó nélkül távozom. Valóban jól látta Mandula, hogy a SZIASZTOK egy végleges elköszönés volt. Kell egy kis idő, hogy átgondoljam a múltkori vitát. Sokan hiányozni fogtok és sokakban csalódtam és nem vagyok biztos benne, hogy közétek tartozom.

Icus!
Pl a táblából törlés felesleges volt. Tőled meglepett. Én úgy gondolom elfért volna még pár hónapig de akár végleg is. Nem kellett volna tüntetőleg törölni. És erre még Melcsi köszönetet mondott, hogy utoljára kifejtse véleményét.

És miután közlöm az igazságot Melcsi még csak tesz egy utolsó utálatos megjegyzést, hogy kifejtse gyűlöletét.

Most már tudjátok az igazságot Vadvirágról. Tehát maradnak a tények. Egy terhes nőt pont a legérzékenyebb és legörömtelibb napjaiban így kiutálni egyik napról a másikra, miközben mindeddig kedvesen beszélgettetek vele elhitetve, hogy befogadtátok.
Ezek után miért gondoljam, hogy velem nem teszitek meg ugyan ezt. Vagy bárkivel a csapatban. De tényleg MIÉRT????

Higyjétek el én se egyformán kedveltem mindenkit, de ez egy nyílvános fórum és nem én válogatom össze a topiktagokat és nem is Ti. Ez persze nem azt jelenti, hogy akit nem annyira kedveltem, annak a véleménye nem érdekelt, vagy nem beszéltem vele is szívesen. Csak arról van szó, hogy különbözőek vagyun és különböző a véleményünk dolgokról és a hozzáállásunk dolgokhoz. Egyszerűen mások vagyunk ez még nem azt jelenti, hogy jobbak vagy rosszabbak, csak mások. Aki nem tudja elviselni, hogy van más vélemény is mint a sajátja, annak háttérben kéne maradnia. És nem a más véleményt kiutálni.

Azt gondoltam van bennetek annyi érzés, hogy miután kiderült, hogy minden rágalom, legalább egy bocsánatot halkan megjegyeztek. Vagy megpróbáljátok visszahívni Vadvirágot. De nem. Inkább örültetek, hogy elüldöztétek és elégedetten trécseltek tovább, mint ha mi sem történt volna. Nekem ez nem megy.

Tényleg sajnálom, hogy ennyi volt. Főleg Paga, Zsenge, Mandula miatt, mert Őket különösen kedveltem. Még persze sorolhatnám tovább, de direkt nem tettem, mert akkor azon gondolkodtok, valyon miért pont az az 1-2 ember maradt ki. Így legalább a többség kimaradt.

Azért egy valamit köszönhetek nektek. Hogy személyesen megismerhettem egy igazán értékes embert.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyus!

Hát ennek nem örülök! És persze jó lenne, ha nem lenne rossz érzésed velünk szemben, nekem, és sezrintem másoknak is nagyon hiányoznál, ha nem jönnél! Remélem ez még nem végleges! Én bizakodom, hogy nem!

Melinda!

A Martinász utca újjáépítése kapcsán szerveztem lakossági fórumot. Elég zárt körben. 10 ingatlan tulajdonosa volt hivatalos.

A Martinász utcában szennyvíz csatorna építést, majd ezt követően járda és útburkolat újjáépítést terveztek. A szennyvíz csatorna tervezése során derült ki, hogy a csatorna csak úgy tud a szabvány szerinti helyére kerülni, és úgy tud meglenni a közművek közötti előírás szerinti minimális védőtávolság, ha az utcában lévő víz és földgáz vezetékeket kiváltják, és a páros oldali járda, illetve a járda és az utca közötti zöld sávba helyezik. Ezen a helyen van azonban két helyen a 20 kV-os elektromos hálózatot tartó vas rácsos oszlop. Tehát ezeket is át kell helyeztetni, a tervek szerint a Nyest, és a Nyúl utcába. Akiket viszont az új nyomvonal, vagy annak a biztonsági övezete érint, azoknak az ingatlan tulajdnosoknak hozzá kell ehhez járulniuk. Ez az a 10 tulajdonos, akinek a lakossági fórumot szerveztük. A 20 kV-os hálózat most is ott megy az utcában, sokkal nagyobb területen érinti az ingatlanokat (persze nem a lakásokat, hanem a telek szélét), mint a tervezett. Az érintettek mégsem járultak hozzá. Tehát sikertelen lett az első lakossági fórumom. Aminek persze vannak érthető okai. Többek között az, hogy mivel kissé megváltozik a nyomvonal új ingatlanokat is érint, akik a jelenlegi nyomvonallal nem voltak érintettek, és persze ők ezt nem szeretnék. Akiket eddig érintett, azok zömében jobban járnának, de ők sem járulnak hozzá, mivel az új törvényi szabályozás értelmében hiába voltak eddig is érintettek, ez most egy új hálózatnak számít és az ezért szolgalmi jogot jegyeztet be a szolgáltató a telkekre (ez a régi hálózatnál nem volt, mert akkor még nem voltak ilyen előírások), ami ugye csökkentené a telek értékét. Tudnék még róla hosszan beszélni, de ez a lényege. Akkor ott úgy tűnt, hogy nem épül meg a beruházás. Mert ha nem kerül el onnan az elektromos oszlop, akkor nem tudják a helyére rakni a kiváltandó közműveket, és addig nem tud épülni a csatorna, és ugye csak mindezek után utoljára épülne az új út és járda, ezért az sem készül. De most megcsillant egy kis remény. Lehet, hogy mégis! Bocs, ha untattalak titeket ezzel, de ez az utca nincs túl távol Melindáéktól, és még Icuséktól sem, ezért gondoltam, hogy írok róla, ha már kérdezte, hogy milyen lakossági fórumot szerveztem!

És a lakásokat Csepelen nem érinti az ingatlanadó! Idén legalábbis biztosan nem!

Benji igazi kis művész!

Sheila!

Jó nyaralást nektek! Aztán kipihenve, gyógyultan, fitten gyertek ám haza!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. Teljes mértékben megértem az ingatlantulajdonosokat, hogy nem járulnak hozzá a szolgalmi jog bejegyzéséhez. (Ilyen esetben az önkormányzat nem fizet kártérítést az értékcsökkenés miatt?) Ugyanakkor viszont arra az utcára már nagyon ráférne az út és járdaépítés, mert katasztrofális állapotban van.

Kriszta!
Ha bármikor meggondolod magad, akkor örömmel látlak viszont.

Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Mióta alkot a pici Benjid?
Én egyáltalán nem tudok rajzolni, emiatt sajnos Máté sem, eszembe se jutott anno, hogy kéne itthon ilyesmivel foglalkozni. Mire oviba ment, már talán késő volt, soha nem rajzolt semmit, inkább autózott. De Emesével nem kéne elkövetnem ezt a hibát, csak azt nem tudom mikor kell elkezdeni.
Sheila!
Sajnos az a baj, hogy "el kell jutni" 2-3 vetélésig, mire felmerül, hogy ki kell vizsgálni az okát. A 2 már elég is ehhez!
Jó utat, jó időt Nektek, tavaszt mondanak, csak az eső ne essen!
Paga!
Remélem eléritek a célotokat az utcával kapcsolatban.
Nyanyuska!
Függetlenül a rágalomtól, a megsértéstől, beletaposástól meg mindentől, most is az a véleményem ( személyes benyomásom) Vadvirágról, hogy nagyon sok, nagyon magabiztos és nagyon kioktató volt, és én emiatt nem bántam hogy kitörölte Icus. És hát ő is adott a stilusnak, és ne mondd hogy ki bántotta előbb, mert direkt visszaolvastam, és ő döfött először nem is kicsiket.
Viszont Te találtál igy 1 Hozzád illő barátot, és ez a dolog jó oldala!

melcsi1967

Sziasztok!

Kriszta
Vadvirágot azért töröltem, mert határozottan kinyilvánította távozási szándékát, miszerint soha többet nem jön ebbe a topicba, mert nem érdemeljük meg a társaságát. Hát ezért. Szerintem ő is ezt akarta.
Én őt sosem bántottam, nincs miért bocsánatot kérnem tőle.

Bocs a többiektől, most nincs több időm, majd jövök.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Kriszta! Sajnálom ha többet nem jössz közénk, nekem személy szerint hiányozni fogsz. De megértem, hogy így döntöttél.

Paga! Hát én sem engednék a tulajok helyébe, de gondolom a cél érdekében muszáj lenne.

Melinda! Nagyon aranyos Benji :lol: !

Sheila! Jó utat Nektek! Kicsit írigykedem, de remélem a nyáron már mi is elmegyünk valahova. Nekünk a két kutyus miatt kicsit nehézkesebb.

Melcsi! Én sem tudok rajzolni és mégis Kitti nagyon tehetséges, és pici korától magátol le ült rajzolgatni :lol: . Alex tudománya a pálcikaembernél megállt :lol: .

Icus! Hogy vagytok?

Bea, Zsenge és a többiek is jelentkezhetnének!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Bocs hogy nem írtam mostanában, de azért olvasgattam a topicot.

Sheila, Melcsi
Örülök hogy meggyógyultak a Picúrok! :lol:

Melcsi, a hűtőfürdő elég szörnyű lehetett, hogy viselte Pöri?
Mikor tudod meg a cukorterhelés eredményét?
Azért ne nagyon emelgesd a Kisasszonyt, ha nem muszáj! Vigyázz magadra meg a kis Lukácsra!
Nagyon ügyes volt ezzel a szellemes játékkal a Kis Hölgy!
Majd ősszel javítalak 40-re, hol van az még??? :P

Regina
Klassz lehetett a farsangi hét! És jó húzós, mármint az óvónéniknek! De biztos nagy élmény volt.
Csak érdekességképpen leírom, nálunk hogy szokott lenni: Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang, ebben az időszakban a mesék, versek, dalok mind tréfásak, bolondozósak .Sokféle álarcot, fejdíszt , bohócbábot stb. készítünk. Nálunk nincs egynapos jelmezbál, viszont ebben az időszakban bármikor be lehet hozni jelmezt, van akinek hetekig benn van a jelmeze, egymásnak kölcsönadják, abban játszanak, ezt nagyon szeretik. Napról napra egymást érik a tréfák, fokozódik a hangulat, csujjogató rigmusokat kiabálunk stb. Farsang farkán csúcsosodik ki az egész: zabáló csütörtökön az egész ovinak közös csujjogató mulatság és fánk evés van, másnap szülőkkel közös táncház és kézműves tevékenység. Elkészítjük közösen a kiszét, és a farsang befejező eleme húshagyó kedden a télkergetés jó nagy zenebonával az ovi körül, és a kisze elégetése. ( Ezek néphagyományból átvett elemek).

Fanny
Üdv ismét itt!
Nagyon ínycsiklandozó képeket tettél fel! Gratula a nagyfiadnak a szülinaphoz!

Paga
Krakkó tényleg nagyon szép, biztos klassz lesz egy kis kikapcsolódás!
Köszi hogy leírtad a Martinász utcai ügyet. Hát nincs könnyű dolguk az ottaniaknak.

Mandula
A hasonfekvés azért jó mert erősíti a baba hátát. Anna sem szeretett hason lenni picinek. 5 percet ha bír Mese baba az szerintem jó. Majd megy jobban is! Nagyon helyes lányka!!
Jól vagyunk, köszönöm kérdésed, kevesebb már a tejcsim, Anna párszor kapott tápszer pótlást meg tejpépet mert főzelékből nem eszik még sokat. Hát úgy elkezdett hízni a tápszertől hogy az őrület, 30 dkg-ot egy héten. Gyorsan abbahagytam a tápit és most fejek ezerrel meg szedem megint a homeós bogyót meg iszom a szopis teát, hogy legyen elég tejci. Meg is állt a hízás mióta nem kap tápit. Még jó hogy nem azon nőtt eddig, biztos kétszer ilyen dundi lenne már... :wink:

Melinda
Benji nagyon ügyes, biztos nagyon élvezi a maszatolást!
Az oviban úgy szoktuk hogy az ecset előtt ujjheggyel meg tenyérrel is festünk a gyerekekkel, a kéznyomatot nagyon élvezik, az ujjnyomattal meg szép pöttyöket lehet készíteni. Aztán jöhet a vastag ecset, jó nagy felületen, akár lenn a földön jó nagy csomagolópaírra, legalább nem kell félni hogy a nagy mozdulatokkal nem férnek el a kis papíron. :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi!
Szerintem nincs ember a földön, aki nálam rosszabbul rajzol. A két nagy fiamnál nem foglalkoztam ezzel a dologgal. Nem tudom, hogy emiatt-e, de egyikük sem szeret és nem is igazán tud rajzolni. Bence félévkor rajzból kettest kapott. Persze gyanítom, hogy főképpen azért, mert nem készültek el a feladatok. Úgy gondoltam, hogy Benjinél már erre is odafigyelek. (ugye a kor!!) Nem régóta alkot. Először csak színes ceruzát kapott. Festeni tegnap festett másodszor. Az Ikeában találtam nagyon jópofa festéket. Tégelyekben van (hat szín). Nem tudom, hogy milyen típusú, de vizes alapú lehet. Nagyon praktikus, mert dupla tetejű a tégely. Az alsó tetőn van egy lyuk, azon keresztül ki tudok nyomni egy kicsit, aztán azt ecsettel ő egyszerűen szétkeni. Nem tudom, hogy meddig lesz türelmem az ilyen irányú elfoglaltságokhoz, majd meglátjuk.

Melinda
fermel

Icus!
Köszönöm a jótanácsokat festés ügyben. Nem igazán van gyakorlatom benne, így jól jön minden szakértő segítség.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Icus! Nagyon ügyi vagy, hogy visszaküzdötted a tejcit :lol: ! Hát 30 dkg egy héten az tényleg nagyon sok :shock: . Anna hogy áll a forgással-mozgással?

Megmutatom Kitti néhány rajzát csak hogy lássátok tehetségtelen anyának is lehet tehetséges gyermeke :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

KépKép
mandula35

Melinda
Festéshez még annyit, hogy először egy színnel, megfelelő sűrűségűre kikevert temperával szoktuk kezdeni. Ilyenkor még "csak" arra kell a gyereknek figyelnie hogy ha már nem fog az ecset, megint belemártsa a festékbe, lehúzza a fölösleget , és hogy ne nyomja rá az ecsetet a papírra csak a szőre érjen le.
Amit vettél festéket azt higítás nélkül lehet kenni?
Ha ez megy, ugyan ez két színnel. Ekkor már a színváltást tanítjuk, vagyis hogy ki kell mosni az ecsetet mielőtt másik színbe megyünk. Ezek után jön csak a gombfesték, ami jóval nehezebb.
Lehet kivágni valamilyen formát rajzlapból pl. autó, alma stb. és azt befesteni, mert a felületfestés nagyon mutatós és nem nehéz, mégis nagy sikerélmény. A kivágott forma alá persze célszerű egy újságpapírt tenni a szélek festése miatt, meg a lemosható terítő pl. viaszosvászon is praktikus.

Zsikemama
Én Csepelen dolgoztam szülés előtt egy önkormányzati óvodában.
A táblába csak én tudok beleírni, amit felteszek az csak egy kép róla.

Mandula
Hűűűű, gyönyörűek :!: :lol:
Kiállításokra is szoktatok küldeni? Nagyon tetszik :!: . A témák honnan jönnek?Rajztanár mit szól hozzá?
A forgolódás halad, hátáról nagyon gyakran fordul hasra Anna, vissza kevésbé. Kezd kúszni, de hátrafelé halad, így persze egyre messzebb lesz a kiszemelt céltól, és ettől igen mérges tud lenni, kiabál nekem hogy segítsek, ő nem így akarja :lol:
Kezdi a hasát is felemelni, de csak pillanatokig marad meg négykézláb. De hangosan bíztatja magát, olyan édes :lol:

Tábla: remélem minden változtatást beleírtam. Ha nem, szóljatok!

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Lenne 1 kérdésem, mitől jobb a tempera mint a gombfesték? A tempera az amit a tubusból nyomunk ki? De mit csinálsz vele, fel kell higitani? Már nagyon rég voltam iskolás, Mátéé meg mindig valahogy elfogyott a suliban :wink:
Mandulácska!
Gyönyörü rajzok! A lánykád nagyon-nagyon ügyes!

Én azt gondoltam, a készségeket azért jórészt örökli az ember. Pl. nem tudok rajzolni-Máté se tud. Viszont tudok énekelni, jó a hallásom- Mátéé most több év kihagyás után is tökéletes (épp a napokban találtuk meg a hangvillát, rögtön visszaadta a hangot, és 1 oktávval lejjebb is tisztán ment). Most Pöri futkos a hangvillával, odateszi mindenhova és dünnyögi a "zenei A-t" :lol:

Icus!
Te nagyon ügyes szoptató anya vagy!
PöttömPanka pedig 1-2 héten belül villámgyorsan fog előre haladni, a mászást rákban kezdik. Meg hát Ő egy Rák, nem? :D

Megjöttünk a dokitól. A külső méhszájam 2-3 mm-nyire nyitva van, ami még nem aggasztó, de arra figyelmeztet, hogy tényleg többet kéne pihenni, és nem emelgetni a kis hölgyikét. Az uram közölte is a tiltólistát. A főzés és a mosogatás nem szerepel rajta :lol: :x A babus szépen fejlődik, épp mozgott 1 kissé :wink: mikor nézte. A belső méhszájam zárt szerencsére. És a cukrom, nahát a cukrom meg tökéletes, megkérdezte, csak nem koplaltam előtte? Merthogy a 120 perces 5,1 :!: :!: :!: Ilyen még nem volt! De rá is jöttünk a megfejtésre, hogy Pöri edzésben tart :lol: és ez nagyban hozzájárul ehhez a remek eredményhez! De mivel most vissza kell fognom magam, kb 6 hét mulva mnegismételjük, nehogy mégis magasabb legyen!

melcsi1967

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:41-kor.
fanny01

Icus!
Bocsánat igzad van és nem is rád vagyok pipa, hanem a reagálásra ami a törlés után volt. Bár szerintem elég lett volna törölni a bejelentés már felesleges volt. Valahogy olyan érzésem volt, hogy erre külön megkértek, de persze biztos csak képzelődtem. Ha bármi kérdésed van gyerekekkel vagy bármivel kapcsolatban, priviben bármikor megtalálsz vagy jöhetsz a skype-ra is ha gondolod, ott a 2006 nyáribabások vannak. Én szinte minden nap benézek oda. Jó megbeszélni, hogy ki mit csinál már és ki mit mennyit eszik, alszik. Megnyugtató, ha tudom, hogy velünk egyidős babák ugyan azt ugyan úgy csinálják :) Blanka szinte alig eszik meg valamit. Csak az alma, sütőtök, banán. Másra fintorog.

Nem is szeretném újra felhozni a Vadvirág témát. Én láttam a papírokat a lakást ahol él és a gyerekeket, nekem ez elég és gondolom Ő sem akarja már nap mint nap bizonyítani az igazát olyanoknak mint Ti (Fanny, Melcsi) Miért kéne újabb és újabb Uh-okat felraknia bizonyítéknak?

Nekem most már Melcsi és Fanny rosszindulatából és irigységéből elegem van. Légyszíves ne is szóljatok hozzá ehhez a megjegyzésemhez, mert reagálni már nem fogok rá.

A többiek mind hiányozni fognak. Aki kiváncsi rám az megtalál.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Bár tudom hogy nem érdekel, de ideirom: NEM KÉRTEM MEG ICUST, HOGY TÖRÖLJE VADVIRÁGOT.Valamint:ÖRÜLÖK HOGY NEM LÁTOM UGYHOGY NEM NÉZTEM UTÁNA, HOVA RAKOTT VAGY NEM KÉPET, NEM OLVASGATOM SEHOL ŐT. Nem szoktam "kukkolni" ahogy ő fejezte ki magát.
Viszont nem vagyok rá sem irigy, se rosszindulatu, egyszerüen sok volt az ész amit osztott, főleg a Fanny dolgával kapcsolatban.
Ugy látom teljesen a hatalmába keritett, lassan felveszed a stilusát. :cry:

Fanny!
Esztergom gyönyörü! Járjátok be teljesen! Termálra pedig: irigy, irigy. Én legközelebb augusztus elején mehetek , de akkor aztán reszkessen minden viz!
Nem strapálom azért magam, csak éltem az egyre gyorsabban futó életünket, és mivel fizikailag sem okozott megterhelést eddig az édes kis teher, nem gondoltam, hogy már lassitani kéne. Ez viszont intő jel arra, hogy mégis. Mától megtettem.

melcsi1967

Sziasztok

Nem tüntem el, kávézom és olvasok:D

Fanny én dorogon lakom.elötte laktam Kesztölcön is három évet,és pont a Borház mellett:) Kesztölc is szép,föleg akilátás a panzio a hegy alatt van.majd meglátod.
Esztergom nekem kb 5percnyire van,sokszor átruccanunk sétálni,remek a fürdö egomba kine haggyátok!
Élmény fürdö ha esetleg nem tudnál rola:D
Egom oylan hely hogy rossz idöben is érdemes sétálni,de sokan cak aBazilikát látják egombol pedig van rajta kivül még sok minden pl (tesco) :twisted: :twisted: na ez vicc akart lenni.

Nyanyuska nekem is hiányozni fogsz,de én meg kereslek majd :D

Széepn fejlödnek a babok....Mandula csodiszép a lánykád:)

Niki sokat fejlödika bölcsibe,nappal már totál szoba tiszta ,igaz néha bebecsöppen egy adagnyi......
rengeteget beszél(legyen aki érti) :wink: :wink: Mondokákat,énekelget..majd megzabaálom...látni kéne ahogy összeteszi akezét és énekli a töröm töröm a diot!!!
Minden elismerésem gondozonéniké.......Niki mindengiyket katinéninek hivja :lol: Bár Katibol csak 1 van:))
más lányok akinek a kislányának nagy haja van hogy csinálta? már mint én levágtam Niki haját vagyis nem teljesen mert nem szereti se a copfot se azt ha fésülöm és olyan a csajom feje mint a szénaboglya :wink: :wink: pedig annyira szeretném ha hosszuhaja lenne ,de nem tudom rávenni még egy copfra se nem hogy kettöre.
egyszintbe vágtam a haját olyan kleosra,de félek fodrász lesz a vége........látjátok nekem ijen gondom van :roll

na puszka Mindnekinek majd jövök

Kép
zsenge

Kép

Kép
zsenge

Kép

Kisbarátnöjével

Kép
zsenge

Kép

Ezt az ágynemüt a barbist karácsonyra kapta.azota alszik külön: :lol:

Kép
zsenge

Sziasztok!

Melcsi
A tempera és a gombfesték között alapvető különbség a festék minősége és az ecsetkezelés technikája. A temperával többféleképpen lehet bánni, iskoláskorban már elég kinyomni egy kicsit és a vizes ecsetet ebbe mártani míg kellő mennyiségű festék lesz az ecseten. De ezt csak iskolában alkalmazzák, ovisok a tubusból kinyomott sűrű festékkel nem tudnak bánni, nagydarab sűrű festéket vesznek az ecsetre amit nem tudnak kenni , vizezni kéne de közben leázik az ecsetről... Ovisoknak - pláne kicsiknek - ez még túl bonyolult, ezért nekik fel kell higítani olyan sűrűségűre, hogy abba belemártva az ecsetet rögtön lehessen festeni vele. Akkor jó ha nem túl sűrű hanem szépen kenhető az ecsettel, és nincs túlhigítva, vagyis nem lesz alatta átlátszó a papír színe hanem szépen fed.
A maradék felhigított temperát valamilyen lezárt tégelyben, kis üvegben el lehet teni a következő festésig, ha közben kiszárad vízzel bármikor újra higítható.
A festékkel egyébként gyerekként nehéz gazdaságosan bánni, sokszor látom hogy jól belemártják az ecsetet pedig csak egy pöttyöt akarnak azzal a színnel festeni, a többi festéket pedig kimossák az ecsetből. Így persze gyorsan fogy. A tubusból kinyomott maradék festék munka után megy a szemétbe, a tubusba ugyanis nem fér vissza :lol:
Szóval a körültekintő, gazdaságos ecsetkezelés és festékhasználat nagyon lassan alakul ki, még iskolás korban is nehéz megbecsülni hogy egy-egy színből mennyit érdemes kinyomni ami kb. el is fogy. A gyerekeknek különben sem szempont a gazdaságosság.
A gomgfestékek között kevés a jó minőség, legtöbb csak színes víz :cry: . A gombról a festék felvétele az ecsettel sokszori kőrözéssel történik, ez technikailag nehezebb mint a kikevert temperával való festés, ezért kicsikkel még nem szoktuk. A gombfesték hátránya még hogy a kedvelt színek ( sárga, narancs, piros) hamar kifogy, s a többi színből hiába van még a készletből, a meleg színek nélkül már nem sokat ér, veheted az újat. A gombfesték úgy lenne jó ha ezekből a színekből 2 lenne.

Anna tényleg Rák, a férjem is ezt szokta mondogatni :D

Rajzolni egyébként én se nagyon tudok, pedig nekem nagy szükségem lenne rá. De elég jól meg lehet tanulni, persze nem művészi szinten, de sematikus rajzokat már egész jól lerajzolok, mert rá voltam utalva hogy megtanuljam. Mi pl. minden évben készítünk a gyerekeknek év végén egy 40-50 oldalas spirállal fűzött gyüjteményt, amiben az abban az évben tanult versek, mesék, dalok ( betűkottával) vannak leírva, és mindegyikhez van egy képes illusztráció ami színezőként szolgál, valamint arra is jó hogy az olvasni még nem tudó gyereknek a könyvet lapozgatva a képről eszébe jut a dal, a vers, a mese amit ismer. A szülők pedig a könyvből tudják ismételni a gyerekekkel a tanultakat, tudnak segíteni a versben ha elakadnak. Nagyon szeretik ezt az albumot bár komoly munka megcsinálni, és lefénymásolni minden gyerek számára ( szülői segítséggel), de megéri :lol: , és a nyár után nem úgy jönnek oviba hogy mindent elfelejtettek hanem emlékeznek a tavaly tanultakra mert otthon olvasgattak, énekelgettek a könyvből.

Fanny
Majd júniusban javítom.

Kriszta
A skypot most raktuk fel, majd próbálkozom.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
A zenei hallás tényleg adottság, nem lehet elfelejteni. Édes lehet Pöri a hangvillával :lol:
Tiltólista :lol: :evil: :!:
Vigyázz magadra, pihenj sokat!
Gratula a jó cukoreredményhez!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus! Nagyon jó, hogy ilyen részletesen leírod ezeket a dolgokat (pl. festés) már gondolkodtam rajta,hogy nyitok egy külön mappát ezeknek és persze a többiektől "hallott" jó ötleteknek tanácsoknak :lol: . A Kitti rajzait nem küldjük kiállításokra, jár grafikára most ott fejleszti magát. Szeretne művészeti iskolába menni de nem tudom, hogy ebből manapság meg lehet-e élni? Szerintem nem :cry: ! A témák általában a fantáziája szülte dolgok, néha csodálkozom :) .
Anna nagyon ügyes már, aranyos lehet ahogy tolat :lol: !

Melcsi! Most aztán tényleg lassítani egy kicsit! Tudom, hogy a Te családod mindenben segít, úgyhogy pihizni!! Egyébként szuper, hogy minden ok. a babával, de ez csak természetes :lol: !

Zsenge! Nagyon jól áll Nikinek ez a haj, ne vágd rövidebbre!!! Nekem Kittinek már pár hónapos korától volt csurija a feje tetején, hamar hozzászokott. Katinénik :lol: . Jól látom hogy a falon Niki "alkotásai" díszelegnek?

Fanny! Jó pihenést Nektek, biztos nagyon szép hely, én még nem jártam ott!! A fiad tényleg gavallér :lol: !

Szép napot mindenkinek!

Remélem már itt a tavasz és nem lesz tél!!!

KépKép
mandula35

Icus!
Mi az a betükotta? Bárhogy is néz ki, nagyon jó és kedves ötlet hogy képesek vagytok ezt megcsinálni a gyerekeknek :D
Most ahogy irod, tényleg eszembe jutott, hogy Máté festékeiből, ha hazaértek egyáltalán, mindig a piros, sárga meg a zöld volt kifogyva. Még ráérünk a festésre, ugy érzem :roll:
Viszont ma elmentünk zenebölcsibe. Hát nekem nem volt nagy kulturélmény, a néni repertoárját simán vertem :lol: , de Pörike jól érezte Magát a gyerekek között, rázta a fenekét a dalocskákra és a mutogatósokba időnként be is kapcsolódott (itthon is gyakoroljuk) Népdalok nem voltak, csak a jól ismert ovis énekek, a Borsót főztem meg a Csip-csip csóka és társai. De élvezte a társaságot, ezért a jövő héten is elmegyünk. Amilyen a mi formánk, sajnos bezár 15-én, mert elmegy az óvónéni bébiszitternek és nem talált a tulaj szakképzett embert. Én meg azon gondolkozom azóta is, hogy nekünk kéne nyitni ilyen kis játszóház félét, én pl. simán le tudnék vezetni egy ilyen kis foglalkozást. Már régen is beszéltem erről Dezsőnek, aztán nem lett belőle semmi persze. Szerintem jó vállakozás lenne, itt Érden különösen, bölcsi-ovi csak a nagyon rászorultaknak jut, a többiek mehetnek magánba :cry: :evil: Egyébként megyei jogu város lennénk :shock:
Zsenge kedves!
Te leszoksz a kávéról :wink: Niki gyönyörü hajat növesztett! Egész szépen meg is van fésülve, ne panaszkodj itt nekem! :D
Sajnos az én kis szélvészem sem könnyü eset, amikor levágtam a haját, az 2 estén át tartott, és a telefonomat megint benyálazta, nem tudom tölteni, csak ha másikba teszem az akkut :evil: :lol: De lehet ha nagyobbak lesznek, majd látják a többi szép lányhajat, és Ők is akarnak olyat.
Mandulácska!
Segitenek, persze, de olyan gáz hogy mindenért ugráltatni kellene Őket (persze Nekik azért nem volt gáz, mikor: kérek csonttányért, nincs só az asztalon, stb :lol: :evil: )
Most visszafogtam magam, 3 hét mulva kell mennem, és ha nem nyilik tovább, akkor biztos jól csinálom és eléggé, igaz?

melcsi1967

Melcsi
A betűkotta olyan, hogy a szöveg fölé vannak írva a szolmizációs hangok, egyszerűbb mint ötvonalas kottát rajzolni és a célnak ez is megfelel ( hogy a dallamot is tudják)

pl. így, plusz fölé rajzolva a ritmus ( csak ide nem tudok rajzolni :D )

d r m f s s l l s f m m
Elindul a gőzős szikra esőt fújva

s s f m r r f f m r d d
Sok kis falu mellett kanyarog az útja

A szolmizációs hangokat persze a megfelelő szótag fölé írjuk, de ide hiába írtam úgy, csak 1 szóközt jelenít meg hiába írtam többet hogy a megfelelő helyre kerüljön. Azért érthető ugye?
Sajnos nagyon sok szülőnek nehézséget okoz egy egyszerű gyerekdal szolmizálása is :wink:
Kár hogy nem tanítják jobban meg a szolmizálást az iskolában, nem olyan nehéz mint sokan gondolják.

A játszóház jó ötlet :D ha van hozzá affinitásod.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Találtam beszkennelve. Ilyen:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Én bizony sajnos az a szülő vagyok, akinek gondot okoz kottából énekelni. Természetesen azt ki tudom számolni, ha megvan a dó helye, hogy melyik hangjegy melyik szolmizációs hang, de sajnos ettől még elénekelni nem tudom. Én a zenészeket csodálom mindig, hogy hogyan képesek egy hangszert megszólaltatni. Úgyhogy nálam az éneklés kizárólag hallás után működik.
Köszönöm a további tanácsokat festéssel kapcsolatban. Nem értek hozzá, de nekem úgy tűnt, hogy az Ikeás festéket nem kell higítani.

Ha minden igaz, akkor délelőtt indulunk Alsópáhokra. Csütörtökön jövünk haza. Addig nem valószínű, hogy jövök. Bár laptop az sajnos!!! lesz a férjemnél, aminek nagyon nem örülök. Remélem nem sokat fog dolgozni.

Mindenkinek jó éjszakát kívánok!

Melinda
fermel

Icuskám!
Köszi! Ilyet én is szoktam gyártani, igaz a rendes kotta fölé irom a szolmizálást. Tanultam persze kottát olvasni, demár nem mindenre emlékszem, főleg az előjegyzések néha gondot okoznak, de ha fölé van irva a szolmizáció, akkor simán megy.
Máténak nagyon jól meg tudtam tanitani, persze a suliban is élénken gyakorolták, és nem is felejtette el. Pörit is szeretném ének tagozatra adni majd, remélem lesz hallása hozzá, mert csak akkor megy persze.
Kedves Druszám!
Nagyon jó pihenést kivánok Nektek!

melcsi1967

Sziasztok!

A hétvégénk megint csak zsúfoltra sikerült. Szombaton Barna megint egész napos versenyén voltunk, most Kecskeméten. Onnan utaztunk a nővéremékhez, mert másnap hajnalban disznót vágtunk, amit ők neveltek, és a felét nekünk adták. Ezért egész napos disznólkodás volt. Este értünk haza!

De, Fanny most már nekünk is lesznek olyan csodaszép kolbászaink! És remélem nagyon finomak is lesznek!

Melcsi!

A Barni köhögése egész jól beállt. Na azért még köhög, de ezzel a gyógyszerrel egész jól szinten tartható, legalább is annyira, hogy idén (ha jól emlékszem) még nem hiányzott betegség miatt a suliból. Csak mivel magának adagolja a gyógyszert, ezért hajlamos megfeledkezni a beszedésről. De ez pár napon belül kiderül, mert akkor elkezd jobban köhögni. Akkor kicsit jobban kell rá figyelni, többször szólni neki, és akkor helyrebillen megint a köhögése.

Nagyon ügyi vagy, hogy ilyen jó lett a cukor eredményed! Csak így tovább. Te profi vagy a cukordiétában.

Pihenj sokat! Bár ez a két-három mm nem tűnik vészesnek, de jobb félni, mint megijedni! Csak hagyd a fiúkat is érvényesülni!

Sheila!

Milyen volt a nyaralás?

És nektek Melinda?

És Fanny?

Nahát, most, hogy végiggondoltam, milyen sokat is töltöttétek nyaralással a hétvégét! Meséljetek majd, hogy milyen volt!

Melinda!

Sajnos a galvániszapról nem sokat tudok, de a főnököm lehet, majd alkalmasint rá fogok kérdezni.

Kértérítés ingatlan értékcsökkenés miatt, a szolgáltatónak kellene fizetni, de mivel olyan nagy volt az ellenállás, olyan határozott az elutasítás, hogy eddig el sem jutottunk. Most egy másik változat kidolgozását tervezzük (földkábeles).

Mandula!

Kitti rjzai nagyon szépek. Nagyon ügyes. Én sajnos soha nem voltam különösebben ügyes, annak ellenére, hogy gyerekkoromban nyertem nemzetközi rajzveresenyeken egy ezüst (Új Delhiben), és egy bronzérmet (NDK-Berlinben). EZ inkább a technikának, mint a tudásnak az eredménye. Batikoltam ugyanis. De Kitti nagyon-nagyon ügyes.

Icus!

A táblában való javítást nagyon köszönöm!

Anna baba nagyon édes lehet a hátrakúszással. Fotókat nagyon szívesen néznék róla!

Zsenge!

Nikinek tényleg nagyon jól áll ez a frizura. Szerintem ha nem szereti a gondozást, akkor ne erőltesd a hosszú hajat. Ha nagyon szeretné, akkor biztosan elviselné a fésülést is. Nagyon csajos az az ágynemű. Biztosan szereti!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Voltál Uj-Delhiben :?: :?: Erről mesélhetnél.
Nagyon bátor vagy, hogy Barnira bizod a gyógyszeradagolást. Én még a mai napig kirakom Máténak, ha kell valami (persze a férjemnek is, mert Ő se veszi be magától :evil: )

melcsi1967

Sziasztok!

Most jól felidegesítettem magam!

Most jöttem a postáról! Bár ne mentem volna el a levelemért! Gyorshajtási papírt kaptam!

Így jártam!

Szebb napot mindenkinek!

Gabi
paga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?