Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
oriandy
 
 


Juca! Köszi a kimerítő választ!
Párttagságot nem tudok, de a nagyapámnak volt csomó vöröscsillagos kitüntetése, úgyhogy valami biztos volt. Egyébként ő, az apai nagyapám egy nagy kulák család gyereke, katolikusok voltak, apu is. Az anyai nagyanyám cselédlány volt a közeli kastélyban. Az apja "prádés kocsit" hajtott. Többet nem tudok, de azt igen, hogy ők és anyu is evangélikus. Én még a különbséget se tudom, csak azt, hogy a faluban 3 féle templom van, katolikus, református és evangélikus. És kicsi koromban meglepett, ha embereket láttam a templom körül mászkálni, azt se hittem volna, hogy belseje is van egy templomnak! :-)

Marcy: (jézusom, majdnem marxy-t írtam... :lol: ) A libero honlapján van valami leírás azon olvastam, hogy kb. a méretváltás idején küldenek pelus mintát meg kérdőívet, most első a virág, aztán pár hónap múlva a könyv, ez már 10 figuráért, és végül kb. 10 hós korban újabb 10 figuráért a nyuszi-muszi.

Ez ám a véletlen! Nem is olvastam ám vissza, és mi fő éppen a konyhában? karfiolleves! :oops: :lol: 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Alvás: az én gyerekem egyáltalán NEM felel meg a statisztikának. Kíra éjjel általában 9 órát alszik, de közben legalább 2x felkel, napközben pedig 3x szokott aludni, egyesével fél órát, max. 40 percet. És ez 5 hónapos korában alakult ki, azóta tartja. A változás csak annyi, hogy mióta az első fogacskája megjelent, azóta napközben elég sokat nyüglődik, ezért is nem tudok túl sűrűn jönni. Aztán meg nem győzöm behozni a lemeradást. Úgyhogy elnézést ha mindenre nem tudok reagálni :-(

Viszont annyira édes, ahogy napról napra okosodik! Meg tudnám zabálni :-) Azokat a tárgyakat, amiknek a nevét sokszor hallja tőlem, már felismeri, (főleg játékok és az ő kajájához szükséges eszközök), és ha kérdezem, hogy hol van, akkor elkezdi keresni. Forgatja a kis fejecskéjét jobbra-balra. Ha fél percen belül megvan, akkor vigyorog, mint a töklámpa, ha nincs meg, akkor feladja. A kitartása még nem az igazi :-) :-) :-)

Kitti, végre! A számból vetted ki a szót! Gondoltam, nem akarok hosszan reagálni erre az RR-kérdésre, de így hogy leírtad, csak annyit kell írnom: egyetértek. Ja, ha valakinek 24 órás bébisintérre telik!

Sminkelni én pl. nem szoktam, csak ha valami olyan kirittyentős alkalom van. Most egyébként sincs rá szükségem, de amíg dolgoztam, addig is túl lusta voltam hozzá. Ez van.

Alvásprobléma: Kata, szerintem sincs semmi baj a gyerkőcökkel. Egyszerűen ki kell várni… Egy ismerősöm mondta, hogy ő már túl van egy-két gyereken, de őszerinte soha nem fogja tudni megfejteni, hogy miért van, az, hogy egy gyerek sem alszik rendesen kb. 11-12 hónapos koráig. Na, valahogy így van. Nincs baj, mert akkor nem ez lenne az általános. Hiszen ahogy itt is olvashatod, nagyjából az lóg ki a sorból, aki véletlenül jó alvó. És persze általában a tápszeresek előnyben! Úgyhogy mindannyiunknak kitartást kívánok. Most már jóval kevesebb van hátra 1 éves korukig, mint amennyit eddig már kibírtunk :-) Legyetek optimisták!

Kata, a folyadékveszteség miatt könnyen előfordulhat, hogy kiszárad a bőröd, bármennyire is próbálsz pótolni. Sokat kenegesd és még többet igyál, majd rendbejön.

tandika
 
 

 
 

Andy! Jó a kép, bár fura, mert én a bodyra adom a harisnyát... A body tartja a pelust... :-)

A kagylós kép is jó! Tetszik! Nekem is vannak ilyen ovis képek, majd keresek.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


TAndika! Annyira tudtam! Múltkor összefoglaltam, hogy kevés lány van a csapatban, és akaratlanul, de Kírát kihagytam! Bocsika!!!!!!!!!!!!!!!! (Talán azon az oldalon nem írtál...)
gabella
 
 


7-8 hósan 5x 200 ml kaja?????????????? Nem sok az?

Én a kismamás táblázatból lesek, hogy mit mikor, és egyelőre napi 3 kanalazásnál tartunk 9 hónaposan. És mivel még szopi is van elég sokszor, nem is tudok több kanalazást beiktatni. Így is duci-jucim van, hátmég ha 5x enne 200-at...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Mári, Vencel nagyon édes!
Nekünk is van céklafőzis képünk, majd ha hozzájutok, előhalászom, csak érdekességképpen :-)

Reni, keresztelőkor nekünk is volt hasonló problémánk (melyik rokoni kapcsolatot részesítsük előnyben). Aztán végiggondoltuk a rokonságban az összes keranya- és kerapaságot és arra jutottunk, hogy rokonság ide-oda, azok „működnek” jól, ahol párban hagyták az embereket. Úgyhogy én a barátnőre szavazok. (Megjegyzem, a férjem a keresztapja az unokaöccsének, és a keresztelőkor mi is már 7 éve együtt voltunk, de nem voltunk házasok, ezért nem engem hívtak keresztanyának. Akkor nem zavart, de így utólag azért kicsit rosszul esik. :-( De lehet, hogy túlérzékeny vagyok)

Második gyerek: mi próbálunk úgy időzíteni, hogy néhány hónappal Kíra óvodába-menetele előtt szülessen meg. Tudom, mindenki máshogy vélekedik erről. Én így vagyok nyugodt. Úgy gondolom, nem véletelenül 3 éves kortól találták ki az óvodát. Szerintem egy gyerek addigra érik meg arra, hogy már nem akar napi 24 órát anyucival tölteni, hanem szüksége van rá, hogy a saját korabeliekkel töltsön hosszabb időt. Viszont az előtte levő 3 évtől nem szeretném megvonni. Persze lehet mondani, hogy két gyereket is lehet egyszerre szeretni, ezt tudom, de az tuti, hogy nem jut annyi idő a nagyra, amennyit én szeretnék, ha közben a másikat 3 óránként szoptatom, pelenkázom, fejek, és mire végzek kezdődik előlről… Szóval mi várunk…

Kíra ismét felébredt (letelt a 35 perc alvásidő), úgyhogy mennem kell…

tandika
 
 


Gabi!

Azért adom így rá, mert amikor ezerrel mászott, volt hogy húzta maga után a nadrágot vagy a harisnyát! :D
Így a body tartja a peslust is meg a harisnyát is.

Kép
oriandy
 
 


Vajon holnap nekünk mi ír ki a vonalzó??
Mert ugye nincs 29.-e!! Így nem lesz Dani 9 hónapos??? :cry:
:lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy
 
 


Ezt a vallásos témát nagyon lehetne vesézni. Én, ugye, nem vagyok megkeresztelve a szüleim kényelmesége miatt. Bár, ők megvannak, de otthon nem gyakorolták a vallást. Én "pogány" létemre rendszeres templomjáró voltam a nagyapámmal. Na, és most vagyunk bajban, mert Petit meg akarjuk keresztelni, csak hát előbb engem is meg kell, na meg a leendő keresztszülőket is! A pap előbb " beszélni" akar velünk, mielőtt megkeresztel. Apukám adott is egy könyvet a vallásról, hogy tanulmányozzam! :shock:

Andy!
Nekem ma keményítő napom van. Én chilis babot eszek rizssel, hús nélkül. Holnap a szénhidrát nap jó voltából pizzát sütök.

Eni:
Mi Hajdúszoboszlót terveztük eredetileg a szüleimmel, de lehet, hogy ők még sem jönnek. Kocsival mentünk volna velük, így cipekedés megoldva. Most módosítottuk Debrecen aquaticumra, de nagyon borsos árak vannak. 4 napra elmenne a 90 ezer üdülési csekkünk. Viszont nem utolsó szempont, hogy mivel nincs kocsink, oda vonattal 1,5 óra az út, az állomásról 15 perc villamossal a szálloda. Benne van az árban a strand, gyógyfürdő, mediterrán élménypark, szauna stb. belépő ára is. Van gyerekjátszóház, megörző stb. Sajnos kocsi hijján nehéz kimozdulni. De ez talán összejön, csak 4 nap kerül annyiba, mint máshol 1 hét, de ebből a luxusból ilyen kicsi babával talán elég is 4 nap. Egyébknt pedig ott a mama kertje a 2X2 méteres elfújható medencével! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Andy! Most látom, akkor Dani nem is lesz 9 hónapos, csak 10! :-) Az én fiam is harmincadikai, és olyan vicces volt, hogy ő meg nem volt 4 hónapos, csak 5 :-D

Na, eldugulok, mert Mesi mostmár végképp felébredt, csinálok neki ebédet! Pusza!

Holnap is benézek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Segííííííííítség!!!!!!!!!!!!!!

Hogy lehet leszoktatni egy gyereket a cumiról???
Az oké hogy elalváshoz kell, de a játék közben is a szájába lóg!
ha elveszem, meg sír keservesen!

Kép
oriandy
 
 


Gabella: az 5*200 ml kajcsiban benne van a reggeli és az esti szopi is, aminek ugyan nem tudom a mennyiségét, de úgy néz ki, hogy elég :) .

Napi 5-szöri kajcsi ennyi idős gyerekeknél szerintem elég, persze nasi jöhet, bár mi még nem tartunk ott :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Reni: Hajduszoboszló nagyon jó hely :) , néhány évvel ezelött mi is voltunk a férjemmel és nagyon jól éreztük magunkat :) . A balatoni nyaralásnál mi is fel szeretnénk használni az üdülési csekkeket :) . Azért nem rossz dolog ez a csekk :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok, igyekszem reagálni.

Vallás: engem nem úgy neveltek, bár a nagyszüleim vallásosak voltak, illetve azok is, a szüleim már kevésbé, bár gyerekkorukban így lettek nevelve. Én nem vagyok megkeresztelve. Ennek oka politikai. Amikor születtem anyu pedagógus volt, és ők nem lehettek abban az időben vallásosak. Még a templomi esküvőjük is más faluban volt, nehogy kiderüljön. Hogy pontosan hogyan történt ne kérdezzétek. Mi Kornélt megkereszteltük, az sosem baj, de nem hiszem, hogy emiatt vallásosabbak lennénk, mint eddig.

Nyaralás: Balaton. A férjem ronda szóval élve "idénymunkás", neki muszáj nyáron sokat dolgozni. Egy hosszú hétvégét tervezünk a Balatonon.

Evés: Kornél napi 3x eszik szilárdat. Ebédnél már simán benyom egy üveg bébikaját, délután uzsira kevesebbet eszik és vacsorára eszik ismét többet. Reggel és délelőtt még csak szopi van.

Ma voltunk doktornéninél. Vissza kellett vinni a hörgőgyulladása miatt. Még mindig hörög egy kicsit, majd a jövő héten kedden még megnézi. Nehezen gyógyul, bár hála istennek a kezdeti nehézségek elmúltak és már legalább eszik rendesen és jobb a közérzete is.

ősz hajszálak: na, pont azok miatt van festve a hajam nagyjából az eredeti színére.

Most egyelőre többet nem tudok ítni, majd még igyekszem benézni.

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Kaja: kicsit megállt bennem az ütő, amikor az 5*200ml-t olvatam. Úgy már oké, hogy mindennel együtt.

Cumi: fogalmam sincs hogyan lehet leszoktatni, nekünk már a rászoktatás sem sikerült.

Ebéd: paradicsomos cukkinifőzelék krumplival és pulykahússal (saját gyártmány, nagyon jó lett)

hit: vagy van vagy nincs
vallás: lehet a gyereket orientálni, egyféle értékrendet mutatni
ökumenizmus (különféle egyházak közelítése a közös pont keresésée, összefogás): elméletben működik, gyakorlatban pláne idősebb embereknél nem
pap: nem miatta megy az ember a templomba, de tény,hogy kiiktatni nem lehet
egyház: hierarchikus szervezet. Mivel emberek a tagjai hibákkal bűnökkel kicsinyességekkel, ezért emberi, tökéletlen (bezzeg annak a papnak is nője van, az meg iszik, mint az állat... ésatöbbi kérdésekre - sajnos, de egyéni probléma a lelkiismeretének, és ha van főnökének kell elszámolni, vagy az adott közösségnek. Olyan mint egy iskola. Vannak hülye és jó tanárok, tanítási elvek, program, stb. az, hogy jó iskola úgy értelmezhető, hogy normálisak a tanárok, de úgy is igaz, hogy attól mert még van egy suliban egy-két hülye tanár, nem az egész iskola, program rossz)
cölibátus (papi nőtlenség): másik sarkallatos kérdés. Az egyházi birtokok szétaprózódása ellen hozták elő (ha jól tudom 2. tridenti zsinat, de nem biztos) a cölibátus intézményét. A bibliában nincs rá utalás. Tény, hogy sokkal "egészségesebb" lenne az egyház, ha feloldanák, de ez csak elmélet idáig. Minden papnak, szerzetesnek magában kell megoldania, és ha nem jön össze, saját maga felel a lelkiismerete előtt. Kemény dió, csak mindenki gondolatban zongorázza végig képes lenne-e rá.
keresztség szentsége: "alanyi jogon jár" MINDENKINEK. Függetlenül, hogy ki fia borja. (balesetben haldoklót BÁRKI megkeresztelhet!!!) Lehet erős a megfogalmazás de így van. Ha valaki felnőtt korában keresztelkedik értelemszerűen saját akaratából, és maga mond igent a feltett kérdésekre. Az, hogy néhány pap "önszorgalomból" vizsgáztat, akakdékoskodik, házassági anyakönyvi kivonatot kér megdöbbentő és szomorú. Ezzel viszont sajna nem tudtok mit kezdeni, csak máshol megkereszteltetni a gyereket.
házasság szentsége: a felek EGYMÁSNAK szolgáltatják ki, a pap a ceremónia része, tanú. Minden felnőtt ember, aki templomban köt házasságot átgondolja az eskü szövegét, és eldönti, hogy vállalja vagy sem. Ha viszont igen, akkor az kat. (v. más) egyházi törvények és parancsok vonatkoznak rá pölö válás utáni újraházasodás NINCS, sőt válás sincs egyházi értelemben csak a házasság érvénytelenítése. De erre való a pap, hogy ezeket elmondja.

Ezeket azért írtam le, mert kicsit fontos különbséget tenni fogalmak között. Most pedig befejeztem a katekézis alapismeretek órámat! :twisted:

A mi korosztályunkban kevés a hívő ember, az általatok leírtak miatt. Viszont, aki hisz, általában nem szülői unszolásra ment misére, hanem késztetésből. Nem lepődnék meg, ha itt a fórumon is én lennék az egyedüli klerikális, persze ez nem baj, csak színesebbé teszem a topikot. :-) (remélem)

cigi: ciki és nincs

tjuca
 
 


nyaralás: mindenképpen Magyarországon. Meg megyünk Csibetáborba.

tjuca
 
 


Milyen az a Csibetábor?

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok,

képzeljétek , hogy jártam: kimentünk hétvégén meglesni a biopiacot. Mivel a férjem rábeszélt, hogy ez egyben jó séta a kutyának is persze szívtunk, mert kiderült, hogy kutyát nem lehet bevinni, így csak gyorsan körbenéztünk és a férjemnek mondtam miket vegyen.
Ma aakrom megcsinálni a sütőtököt: erre látom kezd penészedni (mondjuk hülye én, kivehettem volna a celofánból -szóval ezt én bénáztam el), na mondom sebaj, akkor lesz céklafőzelék. Elkezdem pucolni a céklát, akkor látom, hogy azt meg a férjem bénázta el, mert cékla helyett fekete retket vett :)

Tényleg ha már it tartunk, lányok ti higy készítitek a céklafőzit?

Közben gyors reakciók:
én ugyan meg vagyok keresztelve, de nem neveltek vallásosan. 16 éves koromban eljártam templomba, mert kiváncsi voltam milyen is ez a katolikus vallás, de meg kell, hogy mondjam, talána pap lehetett az oka, de nem igazán tetszett a dolog.
Egész életemben eddig egyetlen olyan katolikus papot hallottam beszélni, aki megfogott a beszédével: leányfalun van egy kis templom, az ottani pap adta össze kedves ismerőseinket és ő rettentően hitelesnek tűnt a számomra.

Mivel nekem elég nehéz szülésem volt, Guszti megfogadta, hogyha minden okés lesz Pancsit megkereszteljük. Így vagy ezt a papot fogjuk megkérni, vagy pedig egy jóbarátunkat, aki evangélikus papnak tanul. Igaz akkor még várnunk kell 2-3 évet :)

A keresztszülők Guszti testvéréék lesznek, bár nekem kicsit fájó pont, hogy amióta megszületett a gyerek ők össz-vissz kétszer jártak nálunk látogatóban, akkor látják csak a keresztlányukat, ha mi megyünk Egerbe anyóshoz :(

Nyaralás:
mi általában tavasszal vagy ősszel megyünk nyaralni. Most úgy néz ki, hogy áprilisban megyünk 1 hétre Egyiptomba, elég jó áron vannak az utak.
Egyébként meg van Balatonon egy hétvégi házunk nagymamámé-anyué-nagynénémé (még a nagyapám építette) és nyáron oda szoktunk lejárni hosszú hétvégékre. Idén nyáron pedig remélem hosszabban is lemegyünk.

Ha valakit érdekel, akkor az alsó szintet ki is szoktuk adni 2500Ft/fő/éj áron.

Lányok kérdésem lenne:
amióta Pancsi kap szilárdat is 2-3 naponta szokott csak kaksizni, nálatok is így volt?

meteor
 
 


Rita!
Nálunk is 2-3 naponta volt kaka, amikor elkezdtük a szilárd kajcsit. Eltelt 2-3 hét, mire megszokta a szervezete. Most már viszont szinte minden szilárd kaja után van kaka. :lol: Így könnyű lesz a biliztetés, ha megtartja Peti ezt a szokását.

Reni
Kép
prenata
 
 


Csibetábor a pesti Karinthy kéttannyelvű gimi "gólyatábora" Sátoraljaújhelyben. A csibék mindenféle játékokon vesznek részt, hogy ne a suliban szokjanak össze. Meg kell írniuk a nyelvi szintfelmérő tesztet is. Általában élvezik, mert itt a tanárok is lazábbak. Kofa pedig a suli egyik legvénebb diákja, de tanított is angolul fizikát, meg számtechet. Így kerülünk mi oda. Tavaly Kinga volt a legkisebb csibe a maga pont 3 hónapjával. :twisted: Képek:
http://kofa.smugmug.com/gallery/1822062#91049066

tjuca
 
 


Rita!

Nálunk is 2-3 szor van kaka, csak amikor jön Dani fogacskája, akkor lesz megint hígabb. De ez normális.

A céklát én egészben szoktam megfőzni, mert úgy nem fő ki belőle a sok vitamin. Legalábbis nekem ezt mondták. Így ugyan tovább tart, mire megpuhul, de ugyan olyan jó és ha igaz benne maradnak a vitaminok is, aztán egy kis főtt krumpli, husi és mehet a mixelés. Szoktam bele tenni minden főzibe egy kis vajat vagy olívaolajat, mert az meg kell a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Rita!

Még én is kevés jó pappal találkoztam, pedig volt jópár 28 év alatt. Aki minket összeadott nagyon ott van a topon. Csángó, amikor idejött tanulni 10 éve, egy szót nem beszélt magyarul. Egyébként a papok focicsapatában játszik :wink:
Hát igen. Olyan ez, mint egy jó orvost, vagy tanárt kifogni, csak itt még a cölibátus is megtizedeli őket. :evil: Hát a dunakeszi plébánatos sincs a helyzet magaslatán, kilóra prédikál, de mint tudjuk nem a pap, pletyka, meg orgona miatt megy az ember misére (bár kétségtelenül vannak, akiknek ezek sem elhanyagolható szempontok).
Kofát megkérdem Balatonnal kapcs.

tjuca
 
 


Juca!

Ez tök jó móka lehet!

Én is voltam gólyatáborban, de akkor amikor én voltam a gólya (fősulin), ja és 1 év múlva szervezőként!
Az is igen jó volt, 1 hét Balatonvilágoson....
Hmmmmmmmmmmmmmm
Azok a régi szép idők..... :D

Kép
oriandy
 
 


Rita!

Céklát lehet sütni is. Mint a sütőtököt, csak kicsit büdös, de finom. Addig kell sütni héjastul, míg a héja bereped, és a cékla megpuhul. Bevallom egyszer csináltam így, nem vártam meg, míg teljesen megsül, mert egy bazi nagy cékla volt, hanem a sült réteget levágtam, és azt turmixoltam krumplival.

tjuca
 
 


Mindig elfelejtem megírni, hogy Peti tegnap egy félórát ült egyhuzamban és eljátszott magában. Még 3-4 napja is eldőlt 1-2 perc után vagy még hamarabb. Most már próbál kapaszkodni.
Kép Kép

A fürdőkádban pedig próbál felállni, de még visszahúzza a nagy sejhaja! :lol:

Nem tudja valaki véletlenül, hogy videófelvételt milyen programmal lehet "kicsinyíteni". Vettünk egy új digigépet, amivel kamerázni is lehet (még Jézuskára rendeltük, de szegény eltévedt és csak most ért ide). Nagyon szupi kisvideókat csináltam Petiről, csak túl "nagy". Egy 10 másodperces elvétel 100 000 Kb.

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Nagyon édes Peti baba!
Olyan kis cuki az a husis pofija!!!!
Dani soha nem volt ilyen jó húsban. :(

Kép
oriandy
 
 


Andy!

A gólyatábor azért más. Ott már 18-19 éves emberek egyetemi élethez szoktatásáról van szó (iszunk hányunk belefekszünk buli) itt meg az általános iskolából kikerülő csibék, akik testileg már nagyon fejlettek, de agyilag még inkább gyerekek 5 napos lekötése. Vannak szabályok, pl nincs takarodó, a faházakban tanár, de van rétegződési tilalom! Szóval viszonylag liberálisak a szabályok, de mindenkinek be kell tartani, különben az első vonattal spurizik haza. No alkohol, no cigi sem tanárnak, sem öregdiáknak, sem csibének. Van dizsi, szokott lenni meteor, hastánc, love parade, karatebemutató, leglegleg játék, szivacs jegy (valami komiszságért kapja a delikvens a szivacsjegyet, és a plénum előtt kell feladatot megoldani pl. valamilyen lehetetlen verset előadni tánccal, ruhákkal... ebben a sziívásban benne vannak a tanárok). Van gyilkos játék nyilvános kivégzéssel (tavaly az egyik gyilkosnak egy lepel mögött Kinga kakis pelusát kellett kicserélnie, ez volt a kivégzése. Egy szippantás végzett velle, nem szenvedett sokat. Persze nem volt pelus, ez csak vicc volt, de jó volt a színjáték. Meg hasonló játékok, mint kaszinó. Itt még tényleg a játékon van a hangsúly, a gólyatáborban már a lazuláson. :-)
talán ezek a képek többet elmondanak a hangulatáról
http://kofa.smugmug.com/gallery/1042819#P-17-15
http://kofa.smugmug.com/gallery/1042819#48401842
Ha Kinga nem lesz beteg, akkor szeretnénk menni. bár mi már csak lazulunk, nem "tanárkodunk"

tjuca
 
 


Akkor most megnyugodtam, hogy ez a 3 nap szünet nem egyedülálló. Múlt héten ugyanígy volt, aztán szombat vasárnap tojt egymás után vagy négyszer.
Úgy látszik azóta megint csak gyűlik a cucc.

Juca,
ha érdekel a dolog, akkor írok kicsit bővebben.
A ház Zamárdi-felsőn van. állomás köbö 10 perc séta, autóval meg a pálya végétől másfél kilométer.
A part egy utcányira van, ott van egy kis füves rész, de nekünk van stégünk is. A víz lassan mélyülő, a mély részig vagy 400 m kell gyalogolni, de gyerekkel szerintem ez a jó.
A ház alsó része vagy 50 éves, a felső meg 20, de mindkettő fel lett újítva. Azért persze lehet érezni rajta, hogy ez egy hétvégi ház, szóval nem luxus (fluxuskondenzátor), de szerintem a lényeg az, hogy van egy elég nagy kert. Az alsó szinthez tartozik egy fedett és egy nyitott terazs, ahova tök jól ki lehet ülni, van egy felszerelt konyha. Mondjuk sütő nincs, csak villanyrezső, de nyári kajákhoz az is elég.
Van tábortűzelő hely, bogrács, meg ilyenek. Vannak vagy nyáron lesznek lent bicajok, szóval sportolni is lehet. Azt hiszem van egy felfújhatós gyerekmedence is. (de ha nincs akkor viszünk le!)
Az alsó szinten van három szoba, abból kettő jól használható, egy meg amolyan raktár. A két rendes szobában egyenként két felnőtt+ egy gyerek fér el. Nem rácsos ágy van, csak rövidebb gyerekágy.
Ha esetleg többen mennétek, akkor a raktárszobát is ki tudjuk pakolni és ott is van egy kihúzható ágy, meg a nappali részben is van egy kihúzható ágy. A nappali bútorai elég retrósak, csak a mienk nem a mostani divathullámból valók, hanem eredeti 70es évekbeli darabok :)
A kertben meg van kifejezetten bio körte, alma és szilvafa :)
Na hát röviden ennyi.
Akit érdekel írjon.

meteor
 
 


Reni!

Gratulálok Petinek, és üdv a rohamosan higanyszerű tünetekkel rendelkező kölkök anyáinak társaságában. Kinga most éppen a gyerekruha szennyes kupacon sikongat, így még várok pár percet a mosással.
Másik nagy kedvenc az anya lehúzza a WC-t projekt. Amikor használom a budit nem jöhet be, viszont utána rögvest sprintel, hogy megnézze hogyan folyik a víz. :mrgreen:

tjuca
 
 


Juca,

menza és vallás kapcsán még az jutott eszembe, hogy a hazai menzáknak az a nagy najuk, hogy naponta van egyféle kaja, így nincs lehetősége a delikvensnek választani.
Ha többféle, mondjuk 3-4 féle étel lenne, akkor jobban megoldható lenne, hogy aki böjtől (vagy fogyózik) az is ehessen olyat, ami számára megengedett, vagy mondjuk aki vega, az is.
Szóval szerintem nem csak azzal van a baj, hogy nincsenek tekintettel a vallásos emberekre, hanem hogy csak egyből lehet választani!
Eszed, nem eszed, nem kapsz mást!

meteor
 
 


Rita!

Jól hangzik. Van ismerősünk, akinek van nyaralója, és kb. annyi idős gyereke, mint Pancsi. Ha oda nem megyünk, akkor megfontoljuk Zamárdit. Jó lenne akkor menni, amikor Pancsa is lenn van, és akkor bandázhatnának, vagy nem. :-P Este jön Kofa és megkérdem.
Nyár totál homály, mert Kofáéknál akkor lesz a legnagyobb hajtás, meg a píz sem vet fel, de azért szeretnénk pihizni. Szólok, ha van valami, megbeszéljük! Ebben az lenne a jó, hogyha lenne másik gyerek. Főzni nem nagyon akarnék, utazóágyat meg vinnénk.

Ja én előbb Magyarországot preferálom. Ismerős nyelv, pénz, bor, kaja, ha gáz van, is hamarabb feladja az ember. Nekünk a nászutunk is itthon volt, és nagyon szép emlékeink vannak.

tjuca
 
 


Helló.
Ádi hála az égnek ma is királyul bírta a bölcsit. Délben mentem érte, a gondozónéni ebédeltette és vigyorogva fogadott épp mint tegnap. Ha ez így megy tovább még alábbhagy a lelkifurim.

Hogy ti milyen termelékenyek vagytok mostanában! Annyit rtok hogy alig tudom követni.

nyaralás: mi is max valami belföldit tervezünk, néhány nap fenn a Mátrában valahol, vagy Kőszegen, ahol még nem voltam de azt mondják igazi kis ékszerdoboz és évek óta készülünk. Talán egy rövid horvátországi kiruccanás...nem tudom, pénztárca függő is a dolog, egyelőre ki sem látszunk az adósságból a lakásvásárlás miatt.

Juca! Ádi meg "helyet foglalt" a frissen mosott zoknigombócokon! :D

Naaagy hír: ÁDÁM FELÁLLT A KISÁGYÁBAN EGYEDÜL!!!!!!!!!!!!!!!

Később még jövök.

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Nagy gratula Ádinak!!!

Kép
oriandy
 
 


Hahó!

Úgy látszik, ma a nagy történések napja van! :D
Képzeljétek, ma este megkérdeztem Áditól: Hol van anya szeme? Hol van anya orra? Hol van anya szája? ÉS Ő MEGMUTATTA SZÉP SORBAN A KEZÉVEL!!!!Aztán ugyanezt végigcsinálta az apjával is, aki csak ámult és bámult!!!Naaagyon kis okos.
Az utóbbi hetekben nagyon aktív lett, állandóan mozgásban van, "beszélget" és úgy figyel mindenre!
Ugye milyen nagy öröm látni, hogy a gyerekeink napról napra ügyesebbek és okosabbak?
Aztán, lehet hogy néhány év múlva majd ugyanezen a fórumon arról fogunk beszélgetni, hogy már megint mit csináltak azok a büdös kölkök! :roll:
De ami nagyon jó és megnyugtató tudat, hogy mi mindig tudunk majd tanácsot adni egymásnak, hiszen egykorúak a gyerekeink és folyamatosan ugyanazok lesznek a problémáink! :lol:

Ádám már elaludt egy jó kis fürdés és egy nagy adag tejpép után. A párom zenekari próbán van ma este, nekem pedig még nyolckor hívnom kell az egyik delikvenst, akivel a héten interjút készítek.

Amúgy, hogy háborogjak is egy kicsit: ma egyre meg volt beszélve valakivel egy interjúm a város másik végén. A bébiszitter lemondta a mai napot, így szegény férjem volt kénytelen délben hazajönni két órára a munkahelyéről. Én kocsival elmentem a megbeszélt helyszinre ahol sehol senki...Negyed óra elteltével sem. No, akkor már csak a telefonért nyúltam. Hívom a tagot, hát ő közli velem, hogy ELFELEJTETTE a mai találkozásunkat! Gondolhatjátok, hogy azt hittem, felrobbanok az idegtől.
A nyakam törtem, hogy megszervezzem a mai odajutásom, még a párommal is összevesztünk emiatt és ez az ember, akiről szó van egyszerűen nem jött el. ELFELEJTETTE!
Újságíróként megszoktam már az eféle pofonokat, de anyaként nem és mondanom sem kell, nagyon rosszul esett a lelkemnek, hogy ahelyett, hogy a pici babámmal lennék otthon, most egy rohadt dugóban szívok egy szavahihetetlen megbízhatatlan ember miatt....Szóval, megvolt a mai idegbaj is.

Na mentem, el kell pakolnom Ádi csataterét, mielőtt dolgozni kezdenék.

Szép estét Nektek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Azt hittem ma már nem tudok jönni, mert apa elment kézimeccsre, Dani meg élg nyügi volt és úgy nem tudok írogatni. De mit tesz isten, az elöbb beájult a vacsin, így míg nem jön meg apa van egy kis nyugi.
Képzeljétek! Ma elővettem Daninak a szobahintáját és nagyon tetszett neki! kb. 3-4 hónapja kapta, akkoriban igen sokat hintázott benne, aztán valamiért el lett pakolva, most meg előszedtem. Alig lehetett belőle kiimádkozni! :lol:

Kép

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Pelus: alapesetben mi is pamperst használunk, bár volt egy néhány hetes időszak, amikor hátul a derekán mindig kijött minden felfelé (de nyakig!), úgyhogy naponta kb. 6-8 alkalommal fürdettem a gyereket, és akkor átálltunk a liberora. De ez a probléma a gyümölcsevés kezdetével meg is szűnt, úgyhogy minden vissza a régi kerékvágásba.
Mostanában viszont azt hiszem, többfélét fogunk próbálgatni, mert még mind megvannak a bababónusz-programos kuponjaim, és többfajta pelenkához van kupon, azokat fogom szép sorban beváltani a DM-ben.

Most már annyit dicsértétek a Lidl-s pelust, hogy tuti ki fogom próbálni. Csak nálunk nincs Lidl. De majd ha megyünk a nagyiékhoz Szombathelyre, akkor veszünk.

Andy, azért ha megbeszéltek egy egész napos összejövetelt a sógornőddel, úgy már érdemes lehet átmenned Veszprémbe. Ha jól számolom, a gyorsvonat kb 1 és negyed óra alatt ott van. Legalábbis mi mindkét nagyszülőhöz ennél jóval többet utazunk, mégis igyekszünk sűrűn menni, amennyire lehetséges. :-)

Katus, Kitti, nagyon ügyik a gyerkőcök a bölcsiben. :-)

Cigi: nálunk hálisten, senki nem bagózik, csak anyósom, de ő is csak az udvaron.

Mi sem járunk semmilyen klubba, bár most gondolkodom a babaúszáson, lehet, hogy jövő héten kipróbáljuk. :-)
Csak még be kell szerezni a dokinénitől papírokat. Itt a környékünkön elég sok gyerek van, úgyhogy anyukákkal tudnék sétálgatni. De az a problémám, hogy mindegyik csak itt köröz a ház meg a lakótelep körül. Jó, van hogy én is csak a sarki boltig rohanok séta címszó alatt, de ha van 1,5-2 órám, akkor inkább megyek messzebb, mert én ettől a körözéstől megbolondulok. Emiatt viszont szinte mindig egyedül maradok, mert más „nem megy olyan messze”. Biztos velem van a baj, végülis egyedül én lógok ki a sorból. :-(

tandika
 
 


Tandika!

Igen, nagyjából jól számoltad úgy 1 óra és 20-30 perc a menetideje. Valóban nem sok és már vonatoztunk is. Nagyon tetszett Daninak de azért fárasztó lenne neki egy nap oda-vissza az a hosszú út, persze nekem is!
Na, azért annyira nem gáz ám a helyzet!! :D
Veszprémbe elég sűrűn járunk haza, mert a szüleim is ott laknak, vagyis nekem az egész rokonságom, így sokat találkozunk, de mégis más lenne ha egy városban laknánk.
Most hétvégén is megyünk haza és márciusban is lesz 1 egész hét, amit ott töltünk.
Tudod, néha mi hiányzik?
Azt írta egyik nap a sógornőm, hogy kicsit tud pihenni, mert az anyukája elvitte sétálni a kisfiát. Na EZ!
Nem azt mondom hogy szeretném lepasszolni a fiam, de néha igenis jól esne egy ilyen kis segítség! Ekkor derül ki, hogy a 90 km igen is sok! :(
De nem panaszkodok, mert ahoz képest igen jól megvagyok és csak 1-1 kiborító éjszaka után vagyok hulla fáradt! :D

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Ma végre elolvashattam apukám halottvizsgálati papírját, kiderült, hogy oldalsó fali infarktust kapott...7 éve hátsó falija volt, így ezt a másodikat már nem bírta. :(
Képzeljétek, tegnap Peti megtanulta a ba-ba után, hogy da-da, és épp az előbb csimpaszkodott anyukám lábába, és mondta, hogy ma-ma! :D Meg kell zabálni!

Reni, igazából szerintem nincs recept arra, hogy mennyi szilárd ételt kell ennie egy babának. Azt tudom, hogy az én Petim reggelire 235 ml tápit kap, tízóraira megeszik egy doboz gyümit (190 g), ebédre vagy egy fél doboz husis főzit és 165 ml tápit vagy egy egész doboz husis főzit (220 g) és vizet mellé, uzsira tejpépet (180-200 g kb.) kap, vacsira meg fél doboz pempősebb husis főzi és 200 ml tápszer.
Na meg a napközbeni nyamik, a mi kajánk, babapiskóta, stb.
Ilyen jó kakis szokása Petinek is volt, és amint előjött csak a gondolat, hogy na akkor könnyebb lesz biliztetni, leszokott róla. :D
Videót kicsinyíteni nem lehet, viszont van néhány idegen nyelvű oldal (de most nem tudok egyet sem), ahova fel tudod tölteni.
Te még ott mered hagyni Petit az ágyon ülve??? Én még ülés előtt se mertem, mert hiába voltam mellette, két pillanat alatt máshol és máshogy volt... :o

Gabella, már nálunk sincs kiszakadt csomagos pelus, szinte csak 1-2 hónapig volt ilyen a Tescoban, akkor ruhákat is lehett venni nagyon pici pénzért...
Igen, én tettem bele vegetát, én nem vagyok híve a mű-nem mű dolgoknak. Ha nem most eszi, eszi 3 hónap múlva, én azt gondolom, hogy semmivel se jutok hátrább, ha most adom neki. És nem lett sós, szóval tényleg az íz kedvéért kapta...én, ha a levesből kap zöldséget, azt is a végén szedem ki, és nálunk az is vegetás! És az előbb épp marhapörit evett a fiam kenyérrel.
Ha vigasztal, én külföldön eddig Palicson voltam még általános iskolás koromban, aztán Ausztriában egy repülősnapon, és Aradon...szóval én se vagyok egy világjáró. :D
Én elvben vallásos vagyok, de nevelni nem neveltek vallásosan...keresztelve megvagyok, pedig '82-ben születtem! Igaz, akkor tényleg nem volt divat! És volt templomi esküvőnk (nem a cicoma miatt), Peti is meg lesz keresztelve, de a klasszikus vallásos nevelést nem fogja megkapni. Én úgy gondolom, hogyha szükséges lesz erre, akkor majd maga arra veszi az irányt.

Kitti, a jövő havi Baba Magazint épp ma kaptam meg, és az van leírva, hogy a baba energiaszükséglete 6-8 hónapos korig 682 kcal/nap 9-11 hós korig pedig 830 kcal/nap. Szerintem a babakajás oldalakon le van írva, hogy egy-egy adag kaja kb. mennyit fedez ebből...
Grat. a felálláshoz, akkor kerülhet legalulra a kiságy...

Juca, érdekes, amit a farsangolásról és a böjtölésről írsz...egyébként egyetértek veled!
Egyébként én sem vagyok itthon bezárva, de ahhoz, hogy az ember lánya anyukaként is képes legyen kapcsolatot ápolni, vagy gyerekes szülőkre, vagy sok időre van szükség. :)
A keresztség szentsége sajnos csak elméletben jár alanyi jogon, tapasztalatból mondom, hogy minden plébánián szeretnek akadékoskodni, vagy legalábbis ez az arány jóval nagyobb, mint a nem akadékoskodók tábora...sajnos.
Én nem tudom Petit kizárni a WC-ről, mert ha bent vagyok és kilincsre csukom az ajtót, visít...na meg egyébként is, nálunk sosem volt menő a magunkracsukjukabudiajtót projekt. A behajtás meg már nem akadály, mert kinyitja-rámvágja-kinyitja-stb. :D
Nászúton mi Győrben voltunk, igaz, csak pár napot, aztán lett volna még egy pesti éjszakánk, de hazajöttünk, mert Ágica sikeresen felfázott...

Marcy, nálunk a Skoda-talik lesznek a "nyaralások", másra nincs pénzünk sajna.
Meg kell állapítsam, az arcod nem változott semmit! Nekem nem volt kreatív jelmezem soha, amire emlékszem, hogy voltam anyóka és bohóc is. Petinek nem lesz gondja jelmezre, majd anyósom alkot neki valamit...

Andy, sejtettem, hogy a sok rosszért egy kicsi jó is kárpótol, csak én azt nem bírnám, hogy arra várni kell, és Murphy-től tudjuk, hogy a rossz gyakrabban jön, mint a jó...
A kis szandit hol vetted Daninak, én is ilyet szeretnék itthonra...de én eddig CSAK cipőcskéket láttam mindenütt. :o
Én nemrég írtam, hogy leszoktatni egyelőre nem fogom Petit a cumiról, én azt gondolom, hogy egy idő után nem fog neki kelleni, és éreztetni fogja, hogy nincs szüksége rá...

Látom, a karfiol ma mindenhol nyerő...nálunk csak Peti kapott karfiolos dolgot, én ma borsófőzit ebédeltem...de vacsira épp betermelhetem a maradék rakott karfiolt. :D

Tandika, a hol van? kérdés nálunk is nyerő, a csörgőre és a gumicsirkére meg a labdára nagyon menő a manó!
Ha én elvittem Petit sétálni, akkor mindig Tesco lett a vége, kb. 10 perc oda, vásárlás, ugyanannyi vissza. De mióta én és az öcsém visszük a reklámújságokat, hogy ne anyum cipeljen, nincs séta, mert nincs idő. De érdekes, hogy Peti nem is igényli, pedig előtte nagyon kiverte a hisztit.

Meteor, akkor jó kör volt a biopiac! :D A céklát lereszeled és megfőzöd, állítólag reszelve kb. 45 perc alatt megfő, aztán némi sós vízben főtt krumplival lemixeled. Én Petinek csirkemájjal adtam.
Az, hogy Pancsi kevesebbet kakil, teljesen normális, nálunk ilyen nem volt, sőt még több is lett a termés.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Reni, nálunk ez a fuldoklás-dolog mindennapos, pedig én is elég hígra készítem a főzelékeket. Kírának egyébként az unokatesója is ilyen fuldoklós volt, úgyhogy én nem ijedtem meg tőle, és 1 éves kora után kinőtte. Persze, amikor elkezd vörösödni a gyerek feje, akkor én is majd szívinfarktust kapok, de szinte minden evésnél előfordul, hogy vízszintesben, vagy rosszabb esetben fejenállva verem ki belőle, ami megakadt. Ha nagyon vészes a dolog, akkor nem is egyszerűen visszajön a kaja, hanem azzal együtt hányja ki, ami már lenn volt.

Marcy, mi Olaszországba megyünk, de nem nyáron, hanem szeptemberben, viszont így utószezonban ugyanannyi pénzből két hétre. Szerintem ha Olaszo-ban csak a „kanyarig” mentek, Bibione-Jesolo környékére, az nincs messzebb, mint Horváto. Főleg, hogy nektek Szombathelyről kell menni :-) Mi is gondolkodtunk Horvátországon, de kavicsos partra én nem akarok picivel. A homokos meg Horvátországban bonyolult :-)
Anyuéknak van a Balcsin egy telke, rajta egy lakókocsi, az tök szupi lesz enkünk hétvégente!

Gabella, nekem is pont ez jutott eszembe, amikor láttam a képet Daniról, hogy „jé! Alul a harisnya, kívül a body???” :-)
Megbocsátom, hogy Kíra kimaradt, most tényleg eltűntem egy kicsit. De azért utólag add hozzá a létszámhoz! :-)

Szerintem az 5x 200 ml-ben már benne van a szopi is, nem? Tehát ha mondjuk 2x eszik szilárdat + 3 szopi vagy fordítva. Persze nappal, gondolom én. Az iccakai ébredések nagyon felfelé nyomnák a statisztikát :-)

Reni, nekünka templomi esküvő előtt kellett járni a paphoz oktakásra. Mondjuk nálunk rendes volt, úgyhogy az olyanoknak (mint mi), akik bérmálkoztak is, csak 1x kellett megjelenni. Akiknek valamelyik „lépcső” lemaradt (áldozás, bérmálkozás, vagy esetleg maga a keresztelés is), azoknak kétszer kellett menni. Ott elmondta az alapokat, hogy legalább nagyjából tisztában légy a dolgokkal, ne csak azért csináld, hogy lehessen esküvőd.
Hajdúszoboszlón mi még nem voltunk, de eddig csak dicséretet hallottam róla!!!

Anita, jó hogy Kornél jobban van. És valamelyik nap olvastam, hogy már mennyit ügyesedett. Kíra még mindig nem mászik, konkrétan, mintha a keze földbe gyökerezne :-) Viszont felnyomja a fenekét égnek, így csak a tenyere és a talpa van a földön. Ezek után a lábát teszi előre, de a keze marad, és mindig azt figyelem, hogy mikor esik orra. Nem áll tőle messze. Viszont most délután egymás után kétszer, négykézlábállásból oldalt letette a popsiját ülésbe, csak mivel még ülni nem tud, rögtön fel is borult. Szerintem ő az az eset lesz, aki előbb tanul meg felállni, mint ülni. Mert állásba próbálja magát felhúzni, csak nem bírja el a 8 és fél kilóját :-) :-)

Juca, jelentem, az apró baleseteknél már Kíra sem sír :-) Legfeljebb, így estefelé, ha már nagyon fáradt, akkor könnyebben zokon vesz minden apróságot.

Rita, a cékláról én is azt hallottam, hogy egészben jó főzni, de anyukámnak a bio-céklája olyan keményre sikeredett az idén, hogy én összeszeleteltem (amennyire tudtam), mert különben sose fő meg. Mivel sokáig kell főzni, én a céklát úgy szoktam, hogy egy nagyobb adagot odateszek vízbe, bele egy kis olívaolajat, később hozzá krumpli, és amikor megfő, turmix, aztán kiadagolom kis műanyagpohárkákba és lefagyasztom. Így mindig csak egyet elő kell kapni. Ez azért is jó, mert anyósom most azt olvasta, hogy a céklában van vmi oxalátkristály vagy mi, ami miatt hetente csak 1x kaphat a gyerek. Viszont én a főziket két napra szoktam mindig főzni, de ezzel a fagyasztósdival megoldódott a probléma.

Reni, jól láttam valamelyik képen, hogy nektek még mindig nem legalul van a kiságyatok! Vagy az már régebbi kép? Nehogy baj legyen!

Rita, kaki nálunk is időnként belül gyűlik, és nehezen akar kijönni, de én most már mindent megpróbálok ezellen megtenni, mert látom, hogy szegénykém nagyon szenved. Próbáld ki, hogy mi az a gyümölcs, ami nektek bejön, üveges barackot pl. szerintem már adhatsz neki (nem tudom, kapott-e már, erről lemaradtam) Nekem azt mondták többen, hogy a szilva nagyon jó, egy időben itt hajtottam, hogy hol lehet szilvát kapni, mert mindenhol hiánycikk volt, aztán felvásároltuk az összes fellelhető mennyiséget, mire kiderült, hogy nekünk ilyen szempontból sokkal jobban bevált a barack, mint a szilva. :-) Na nem baj, azért elfogy. Én a gyümölcsöket általában kettesével keverem, de ha már 2 napja nincs kaki, akkor barackot adok neki magában, akár naponta többször is, és ennek fél napon belül megvan az eredménye.

Andy, megértem, amit írtál. Én is örülök, ha van olyan nap, amikor apa előbb ér haza, és ő viszi Kírát a délutáni sétára, vagy hétvégén a nagyszülőknél pl. sose viszem én, mert mindig van bőven jelentkező. Az a fél óra nekem többet ér bárminél! Tök jó! Csak az a baj, hogy az ilyen hétvégékhez nekünk 160, ill. 240 km-t kell utaznunk :-(

Juca, szólj, ha hülyeséget írok, de én úgy tudom, hogy az, hogy a keresztség szentsége alanyi jogon jár, attól még a kiskorút nem keresztelik meg automatikusan, mert ott még a szülőnek kell vállalni, hogy vallásos nevelésben részesíti, és ezért kérik tőlük, hogy ők meg legyenek keresztelve, és egyházi esküvőjük is legyen, mert enélkül honnan tudják, hogy hogyan neveljék a gyereket, ha ő maguk sem gyakorolják a vallást? Viszont ha nagykorú vagy, akkor már mondhatod, hogy Te magad úgy döntesz és vállalod. Ex, nem a kiskorúaknál akadékoskodnak nálatok is????

Végigértem, behoztam a lemaradást!!!
:lol: :lol: :lol:

tandika
 
 


sziasztok. Írtam...de új olcsóbb netünk van, ami akadozik, én nem mentettem és így jártam. Ezért csak beköszönök: sziasztok. Majd holnap, ha alszik, mert mostanában nem szokása. :(

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Ma megint katasztrófa volt az éjszaka! 3kor felkelt a drágám és 5kor tudtam csk visszaaltatni. Ráadásul tápit is evett. Mi lesz? Újra visszaszokunk az éjszakai hamira? NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!

Ági!

A szandit itt vettük a szomszédos településen Rábapatyon. Van ott egy hatalmas cipőáruház, és ott aztán mindent megtalálni. A legkisebbtől a legnagyobbig, és igencsak bő a választék. Igaz, amikor mi mentünk pont nem volt Siesta szandi, csak cipő ezért vettük meg ezt. Ez Asso, de állítólag ugyan olyan jó. Betétes, és magasszárú. Cipőcskét direkt nem akartunk venni itthonra, mert még ebbe is néha beleizzad a kis láb, nemhogy egy zártba. Amúgy (igaz mihez képest) nem is volt olyan drága! 5800 Ft-ért vettük.

Tandika!

Gondolom ez nem vígasztal, de nekünk az egyik nagymama 90, a másik 250 km-re lakik. :(
Tehát majdnem ugyan az a helyzet mint nálatok.
Anyósomék Pécs mellett laknak, na hozzájuk 4-5 hetente jutunk el 1-1 hétvégére, vagy ha a párom tud kivenni szabit, esetleg a túlóráit lecsúsztatja, akkor megyünk el 1 hétre. Most is ez lesz majd. Alig várom, mert márciusban anyuéknál is leszünk 1 hetet és anyóséknál is.
Igaz amikor anyuéknál leszünk csak Dancus és én leszünk ott az elején, mert a férjem Dániába megy.... Tehát azért az nem egészen családi lesz. de hát, a munka......


Andy

Kép
oriandy
 
 


Üdv!

Andy, hát eddig azt se tudtam, hogy létezik olyan település, hogy Rábapaty... :D Majd próbálok nyitottabb szemmel járni, hátha én is összeakadok egy ilyen szandival...vagy keresek a neten használtat, hátha.

Mári, ezen túl ments, mert hiányolunk ám!

Tandika, nálunk szerintem mindenkinél akadékoskodnak. És szerintem keresztelésnél nem a szülőknek, hanem a keresztszülőknek kell vállalni, hogy adott vallás szellemében nevelik a gyereket, tehát tényleg alanyi jogon kellene járnia, ha vki talál egy "megfelelő" keresztszülőt!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Tandi!

Alanyi jogon annyit tesz, hogy egy papnak kutya kötelessége megkeresztelni az árvákat, nevelőotthonban élő gyerekeket stb. ott pedig az ajánlott köv. listából semmi sincs. Valamint igen biztosítékot szeretne, hogy legyen a keresztszülő példa, és nevelje a róm. kat. törvények szerint a gyereket. Valamennyire érthető az álláspont, de ettől még meg kell keresztelnie, akkor is, ha nincsenek a szülők megkeresztelve. Tudom, hogy elmélet, de ez az alap. Azért, ha jobban belegondoltok érthető. Mert, ha valaki nem neveli vallásosan a gyerekét, akkor minek megkeresztelni??? Felnő, és ha érdeklődő megkeresztelkedik magától. Ha pedig babaként kereszteli meg a pap, legalább a biztosíték magját keresi, bár sztem tök fölöslegesen, mivel, aki úgy akarja nevelni, úgyis olyan előélettel rendelkezik alapból (keresztség, esküvő, bérmálás), aki meg nem rendelkezik ilyesmivel, úgysem fogja úgy nevelni, attól, mert gyorstalpalón beszerzi a pontokat. :-( Nem tudom érthetően fogalmaztam-e.
Amikor én vállaltam a keresztszülőséget, akkor azt vállatam, hogy a keresztfiamnak utat mutatok (mondjuk a szülei is :-)), ami egy kapcsolattartást is jelent, ha valami tragédia történik, akkor ugye a keresztszülő áll a helyzet magaslatára, és csak utolsó sorban a szülinapi és karácsonyi ajik. Mind fontos, de nálam ez a sorrend. Mikor este Kingával imádkozunk, na ja ő eszik, én meg énekelek, vagy mondom a magamét, akkor Botond külön kap egy mondatot :twisted: Kinga is fogja tudni, hogy Botond egy tyúklépéssel fontosabb, mint a három tesója, mert ő az anya keresztfijja 8) (viszont Kofa nem a keresztapája)

Ja papról csak annyit, hogy a hatvani pap, aki 25 éve ismert megkérdezte Kofától, hogy ez az első házassági kísérlete? 8) :shock: Szóval No comment. Nem volt neki szimpi Kofa :-( engem meg kedvelt, és nem akart ebek harmincadjára bízni. Persze nem neki lett igaza :twisted: Szóval a jó szándék is tüskés :roll: a mókás az, hogy én felfújtam magam a taplóságán, de Kofa objektíven látta a helyzetet, és ő nem haragudott rá. Szerinte csak nekem akart jót, csak otromba módon. Ja. Ő is csak ember. :wink:

tjuca
 
 


Ex!

Szerintem ne vegyél használtat. Tényleg bármit, de cipőt ne. Sose tudod, hogy csámpizza meg az előző kissrác, még ha csak egy-kétszer volt is rajta. Felnőttként én néha felvettem a húgom vagy anyám cipőjét, hogy megpróbáljam, hát, mintha egy kibelezett kenyérbe léptem volna :-I Szóval erre érdemes odafigyelni, tudom keveset hordják, de akkor is. Másrészt én a keresztfiam meg tesói példájából kiindulva, ott a lány kivételével mind zúzza a lábbeliket, és mind máshogyan csámpás. Ezért nyáron sokat meztillábaznak a kertben. Viszont a szandi, meg cipő a ruhákhoz képest jobban ki van használva, időben, és strapában is. :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok!
Megint lebetegedtünk! Asszem, mégis kell valami immunerősítőt venni Lackónak. :( Nem igazán beteg, csak köhög, de nem engedtem oviba, mert aztán megint többel érjük be. :( Én meg szédelgek. Reggeliztem, kávéztam, mégis. Franc.

Volt itt a sarkon egy baleset. A busz elé kikanyarodott egy autó, mindkettő jól összetört. Még jó, hogy nem mentünk oviba, mert pont akkor és pont arra szoktunk menni. Jaj! Ilyenek a véletlenek!

Cipő: felemás érzések vannak bennem ezügyben. GYereknek kínaiban, piacon nem veszek cipőt, esetleg nyárit. Zárt cipőből csak valódi bőrt, lehetőleg üzletben, márkásat, mert a műanyag cipőkben nem szellőzik a lába, beizzad, aztán fázik, és még be is gombásodhat... Tapasztalat, Lackó eleve izzadós.

Használt cipő: való igaz, hogy két gyereknek nincs egyforma lába, és máshogy tapossa ki, ha van ideje kitaposni! És hát a vadi új cipőnek se tuti passzol az alakja, az is tud nyomni. Volt Lackónak is örökölt cipője, az öcsém csak 3 évvel idősebb nála. Csak azokat adtam rá, ami látszatra nem volt kitaposva, a talpán a recék rendben voltak, és a bélése is rendben volt. Sajna, csórók vagyunk és voltunk is, szégyen, nem szégyen, nem tudtam volna 3 havonta 5000 Ft-os cipőt venni.

Ezért nem megy a nyaralás se. Az utazási csekk valóban jó dolog, azt legalább tényleg kimozdulásra használja az ember. De nekünk nincsen csekkünk se. Honvédségnél nem adnak, hanem van helyette honvédségi nyaraló meg szakszervezeti nyaraló kicsi pénzért, csak még az se jött össze eddig. Talán idén, vagy jövőre...

Megyek, főzök egy paprikáskrumplit... Többhöz nincs energiám! :(

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ági!

Ebben igazat adok Jucának! Szandi vagy cipő azért legyen új!
Főleg az elején és akkor még arra is oda kell figyelni hogy milyen (vagyis nem az árat hanem a minőséget), hiszen ezek a kis lurkók most tanulnak majd meg járni. Nagyon fontos, hogy betétes legyen, mert akkor nem alakul majd ki a ludtalp. Én szívem szerint mezítlábaztatnám Danit, de sok érv szól a szandi mellett pl.:
kicsit befelé fordul a bokája, ha feláll, így tartja, kicsit kifelé kacsázik ezért néha fordítva is rá kell adnom, ill. nálunk a lakásban majnem mindenhol kő van, szerencsére a fűtés miatt nem hideg, de ha szandi nélkül próbál felállni, elcsúszik a lába...
Amúgy kész anyagi csőd lesz ez a cipő ügy! :D Daninak januárban vettük a szandit és már lassan kicsi lesz neki. Eszméletlen, hogy milyen gyorsan nő a lábuk. Pesze amíg nem kint használunk szandit vagy cipőt nem érdekel, ha épp végigéri a kis lábujja, nyúzni és koptatni jó ez is.

Vallás:
Hát, látom megoszlanak a vélemények, de persze nem is lenne jó az élet, ha mindenki mindenben egyetértene!
Mi megkereszteltük Danit, de hogy a továbbiakban, akar-e majd vallásos életet élni az az ő dolga lesz, én nem fogom eröltetni.
Annó engem is megkereszteltek a szüleim és én saját magam választottam, hogy eljárok hittanra, így voltam elsőáldozó és bérmálkozó is. Ennek ellenére azért mostanában nem járok rendszeresen templomba. Nem vagyok olyan erősen vallásos, de azért "hitetlen" sem. Egyszerűen csak úgy vagyok és kész. :D

Andy

Kép
oriandy
 
 


Andi! Dani mégis lett 9 hónapos! Boldog hófordulót neki!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Köszi szépen Gabi!!!

Megyünk kicsit szomszédolni! Ott van egy 7 hós és egy 6 éves gyerkőc. Had játszanak kicsit! Majd jövök!

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok így sajnos nincs időm reagálni csak pár dologra.

Andy!
Danikának boldog hófordulót!

cipő: szerintem sem jó a használt cipő mert mint Juca írta már ki van csámpázva és az nem biztos, hogy jót tesz a gyereknek, illetve biztos, hogy nem jó.
Persze ha olyan csukáról van szó ami csa 2x volt az előző tulaj lábán akkor szerintem még belefér.

Panna a bölcsit változatlanul bírja tegnap ebéd után 3 órát :shock: aludt kint a levegőn.
Ma reggel 8-ra vittem és délután 4-kor megyek érte.

Bocsi, hogy csak ennyit írtam, sajnos hétfőtől el is fogok tűnni de azért megpóbálom majd követni az eseményeket és ígérem, hogy néha életjelet is adok magunkról.
De amikor hazjövök a munkából érthető módon minden percemet a gyerekekkel fogom tölteni ezért az inetrnet háttérbe fog szorulni.

Kép

Kép
katus73
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?