Sziasztok!
Ma végre elolvashattam apukám halottvizsgálati papírját, kiderült, hogy oldalsó fali infarktust kapott...7 éve hátsó falija volt, így ezt a másodikat már nem bírta.
Képzeljétek, tegnap Peti megtanulta a ba-ba után, hogy da-da, és épp az előbb csimpaszkodott anyukám lábába, és mondta, hogy ma-ma!
Meg kell zabálni!
Reni, igazából szerintem nincs recept arra, hogy mennyi szilárd ételt kell ennie egy babának. Azt tudom, hogy az én Petim reggelire 235 ml tápit kap, tízóraira megeszik egy doboz gyümit (190 g), ebédre vagy egy fél doboz husis főzit és 165 ml tápit vagy egy egész doboz husis főzit (220 g) és vizet mellé, uzsira tejpépet (180-200 g kb.) kap, vacsira meg fél doboz pempősebb husis főzi és 200 ml tápszer.
Na meg a napközbeni nyamik, a mi kajánk, babapiskóta, stb.
Ilyen jó kakis szokása Petinek is volt, és amint előjött csak a gondolat, hogy na akkor könnyebb lesz biliztetni, leszokott róla.
Videót kicsinyíteni nem lehet, viszont van néhány idegen nyelvű oldal (de most nem tudok egyet sem), ahova fel tudod tölteni.
Te még ott mered hagyni Petit az ágyon ülve??? Én még ülés előtt se mertem, mert hiába voltam mellette, két pillanat alatt máshol és máshogy volt...
Gabella, már nálunk sincs kiszakadt csomagos pelus, szinte csak 1-2 hónapig volt ilyen a Tescoban, akkor ruhákat is lehett venni nagyon pici pénzért...
Igen, én tettem bele vegetát, én nem vagyok híve a mű-nem mű dolgoknak. Ha nem most eszi, eszi 3 hónap múlva, én azt gondolom, hogy semmivel se jutok hátrább, ha most adom neki. És nem lett sós, szóval tényleg az íz kedvéért kapta...én, ha a levesből kap zöldséget, azt is a végén szedem ki, és nálunk az is vegetás! És az előbb épp marhapörit evett a fiam kenyérrel.
Ha vigasztal, én külföldön eddig Palicson voltam még általános iskolás koromban, aztán Ausztriában egy repülősnapon, és Aradon...szóval én se vagyok egy világjáró.
Én elvben vallásos vagyok, de nevelni nem neveltek vallásosan...keresztelve megvagyok, pedig '82-ben születtem! Igaz, akkor tényleg nem volt divat! És volt templomi esküvőnk (nem a cicoma miatt), Peti is meg lesz keresztelve, de a klasszikus vallásos nevelést nem fogja megkapni. Én úgy gondolom, hogyha szükséges lesz erre, akkor majd maga arra veszi az irányt.
Kitti, a jövő havi Baba Magazint épp ma kaptam meg, és az van leírva, hogy a baba energiaszükséglete 6-8 hónapos korig 682 kcal/nap 9-11 hós korig pedig 830 kcal/nap. Szerintem a babakajás oldalakon le van írva, hogy egy-egy adag kaja kb. mennyit fedez ebből...
Grat. a felálláshoz, akkor kerülhet legalulra a kiságy...
Juca, érdekes, amit a farsangolásról és a böjtölésről írsz...egyébként egyetértek veled!
Egyébként én sem vagyok itthon bezárva, de ahhoz, hogy az ember lánya anyukaként is képes legyen kapcsolatot ápolni, vagy gyerekes szülőkre, vagy sok időre van szükség.
A keresztség szentsége sajnos csak elméletben jár alanyi jogon, tapasztalatból mondom, hogy minden plébánián szeretnek akadékoskodni, vagy legalábbis ez az arány jóval nagyobb, mint a nem akadékoskodók tábora...sajnos.
Én nem tudom Petit kizárni a WC-ről, mert ha bent vagyok és kilincsre csukom az ajtót, visít...na meg egyébként is, nálunk sosem volt menő a magunkracsukjukabudiajtót projekt. A behajtás meg már nem akadály, mert kinyitja-rámvágja-kinyitja-stb.
Nászúton mi Győrben voltunk, igaz, csak pár napot, aztán lett volna még egy pesti éjszakánk, de hazajöttünk, mert Ágica sikeresen felfázott...
Marcy, nálunk a Skoda-talik lesznek a "nyaralások", másra nincs pénzünk sajna.
Meg kell állapítsam, az arcod nem változott semmit! Nekem nem volt kreatív jelmezem soha, amire emlékszem, hogy voltam anyóka és bohóc is. Petinek nem lesz gondja jelmezre, majd anyósom alkot neki valamit...
Andy, sejtettem, hogy a sok rosszért egy kicsi jó is kárpótol, csak én azt nem bírnám, hogy arra várni kell, és Murphy-től tudjuk, hogy a rossz gyakrabban jön, mint a jó...
A kis szandit hol vetted Daninak, én is ilyet szeretnék itthonra...de én eddig CSAK cipőcskéket láttam mindenütt.
Én nemrég írtam, hogy leszoktatni egyelőre nem fogom Petit a cumiról, én azt gondolom, hogy egy idő után nem fog neki kelleni, és éreztetni fogja, hogy nincs szüksége rá...
Látom, a karfiol ma mindenhol nyerő...nálunk csak Peti kapott karfiolos dolgot, én ma borsófőzit ebédeltem...de vacsira épp betermelhetem a maradék rakott karfiolt.
Tandika, a hol van? kérdés nálunk is nyerő, a csörgőre és a gumicsirkére meg a labdára nagyon menő a manó!
Ha én elvittem Petit sétálni, akkor mindig Tesco lett a vége, kb. 10 perc oda, vásárlás, ugyanannyi vissza. De mióta én és az öcsém visszük a reklámújságokat, hogy ne anyum cipeljen, nincs séta, mert nincs idő. De érdekes, hogy Peti nem is igényli, pedig előtte nagyon kiverte a hisztit.
Meteor, akkor jó kör volt a biopiac!
A céklát lereszeled és megfőzöd, állítólag reszelve kb. 45 perc alatt megfő, aztán némi sós vízben főtt krumplival lemixeled. Én Petinek csirkemájjal adtam.
Az, hogy Pancsi kevesebbet kakil, teljesen normális, nálunk ilyen nem volt, sőt még több is lett a termés.
Ági