Új privát üzeneted érkezett!

Beszti,
kosziKép Tenyleg hulyeseg ez a burokraciaKép

Alvas: most 3 szobas lakasban lakunk, egy a mi halonk, egy Rekae + dolgozo, es van egy nappali. Kov. gyereknel valoszinuleg a kicsi velunk lesz egy szobaban, hogy ne keltse fel a nagyot. De kulon agyban, az tuti, en keptelen vagyok jol aludni, ha ott a gyerek. Ha elkoltozunk, az uj hazban sem tervezek 2 kulon szobat 2 pottomnek az elso idokben.

-Afonya
afonya
 
 


Koszi az alvasaos valaszokat!

Igazatok van, meg kellene probalni, legalabb annyit, hogy atviszem, es amikor legkozelebb felebred ujra az agyunkban etetem meg.
Csak az a baj, hogy igy is a tulelesre megyek azzal, hogy ha mellettem van minden sokkal egyszerubb.
Az is igaz, hogy tobbet erhet 2 ora jo alvas, mint 3 ora rossz.
Mar csak azt nem tudom, hogyan fogjam meg.
Az oldalan alszik el, mert igy eszik, es valahogy 2 kezzel a teste alatt kene megtartani, nem?
Na mindegy, ma ejjel megprobalom.
Udv
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Hali!

Áfonya!
Nem napirend szerint altatom a Gabit! Akkor tenném le aludni amikor már mindenhogy sír és sehogy nem jó és nyúlik a szája mintha gumiból lenne. Gondolom ez elég egyértelmü álmosságKép És nem tud elaludni csak harcok árán. Vagy ringatom, vagy tologatom a lényeg, hogy cumi nélkül nem megy, de a cumit vagy 10 cm-re köpdösi, hogy nem kell, viszont amint kiköpte követeli.Kép Megigértem neki, hogy odaragasztomKép Viszont ha jollakott akkor már nem kéri a cicit... altatás szempontjából sem, kivéve, ha hagyom ordítani legalább 5 percet. Mostanában ez megy. Az ágyában a pelenkájával, a cumijával ordít én ott simizem, de õ mégjobban ordit és a vége mindig az hogy kiveszem és elalszik a cicin. Mert a sok orditástól kiszárad a torka és ezért iszik pár kortyocskát! Nem tudom mit csináljak, hogy megtanuljon elaludni! Mert szerintem nem tudja hogyan kell.

Kakukkfu!
Én eleinte úgy csináltam, hogy alá raktam egy textilpelust és az alá benyúlva egyszerübb volt megfogni abból a szempontból, hogy simábban becsuszik a kezed a baba alá. Én úgyanúgy raktam le oldalra, hogyha jön valami büfi és vele egy kis tejci az kifollyon mert Gabi eléggé bukós. És láss csodát volt, hogy álmában oldalt fekve is büfizettKép Én még mai napig átrakom a saját ágyába igaz már pelenka nélkül. Ha a pelus alágyürödött én nem törõdtem vele, mert olyan vékonyka puha anyagú, és nem zavarta a Gabit sem.

Na megyek
sasha

Kép
sasha
 
 

 
 

Sziasztok,

Én is átjöttem, sajna mostanában elég ritkán jutok hozzá, hogy netezzek....

Ilke,
Én egyszerû, paraszti NIVEA krémet teszek Solymi arcára,ha hidegben sétálunk. Teljesen jól bevált.
Nekem az az elvem, hogy akkor van túl hideg a sétához, ha nekem is nagyon fázik az arcom...

Tüni,
Nekem ugyanez volt a tapasztalatom a digitális mérleggel: ha máshová tettem rajta, mást mért. Lõj be egy helyet, hogy mindig ott legyen a feje, és akkor legalább relatíve pontos lesz.

Kakukkfû,
Elõször is gratulálok a picihez!!!! Van valahol szüléstörténeted?
Együtt alvás: nem igazán merek tanácsot adni. Solymi eleinte csak a hasunkon(!) aludt el, meg velünk az ágyban. Aztán ahogy nagyobb lett, elkezdtem kísérletezni, és végül kialakult, hogy hason fektetve egész jól elszundizik egyedül is, több-kevesebb sirdogálás után. Vettem neki egy jó meleg pokrócot is... Persze figyelni kell, hogy tényleg álmos legyen, mert ha nem az, úgysem fog aludni. Szerintem amíg ilyen kicsi, még nem érdemes kínozni, de ismétlem, nem merek tanácsot adni.

Sasha,
Solymi is kissé összevissza eszik mostanában, hol vigyorog a cicin, hol elrángatja a fejét, aztán meg szopna megint... Sokszor én is azt hiszem,hogy kevés a tej, de remélem, az a helyzet, amit olyan sokan írtak, hogy ha puha a mell, akkor is lehet benne elég tej...

Kérdés: Solyminak népiesen szólva "bepállott" a nyaka, mert olyan tokája van... Csúnyán ki van vörösödve, és néha nedvedzik is. Most hintõporral kezelem, ez valamennyire mûködik, de van valakinek valami hasznos tapasztalata?

Üdv:
Zita+ 16 hetes Solymi
parazita
 


Sziasztok!

Sasha,
jajajajKép Neked csak odaig szolt az iromanyom, hogy nem bizti, hogy elkenyeztetted Gabit, hanem lehet, hogy alapbol ilyen O. A tobbi mar altalanossagban ment, bocseszKép

Zita,
Rekanak volt ilyen, ill. van folyamatosan, tokaban /pedig vekonyka/ es honaljban. A gyerekorvos Elocom-ot irt fel ra, nagyon hatasos, szinte masnapra elmulik tole, csakhogy szteroid-tsrtalmu kenocs, igy nem igazan javallt a gyakori hasznalata. Ezert elvittem gyermek-borgyogyaszhoz, O egy sajat keszitesu kenocsot irt fel, a hatoanyagok kozul a Nisoralra emlekszem, gomba elleni szer gondolom. Ha csak egyedi eset, akkor Elocom siman mehet ra, csak azt nem tudom, recept nelkul adjak-e. Ez hasonlo, mint a regi "hydrocortison" (?) krem, csak kicsit modernebb kiadasban. Remelem, tudtam segiteni.

-Afonya
Afonya
 


Sziasztok!
Na ma voltunk lent de. sétálni 2 órát mert annyira szépen sütött a nap. Kb 50-szer elakadtunk mert az utcánkban még mindig van hó és párszor oldalról le is locsoltak. Mi hegyen lakunk és annyira elfáradtam a nagy sétába, hogy ebéd után aludtam is a Petrával.

Ilke
Szerencsére ma volt kaki, így csak két nap maradt ki.

Áfonya
Mekkora a Rékának a születési súlya? Õ sem lehetett egy nagy baba ha 7 hónaposan még csak 6780g.

Mano, Kataa
Megmértem a Petra talpát és 8,5cm.

Nyuszi
Emilián kívül szeretnétek hármat vagy vele együtt?

Áfonya, Ilke, Nyuszi
Mi is pont így tervezzük a kistestvért. lehet, hogy akkor kb. õk is egyidõsek lesznek.

Áfonya
Mi is kipróbáltuk a férjemmel a dentinoxot és tényleg elzsibbaszt. Próbáltátok már a K vitamint? Az nagyon-nagyon keserü. Mi is mindent megkóstolunk.

Beszti
A Petra is rágogatja a poharat.
Mi a Kolosy térnél lakunk

Gombóc
Gyermekorvos: Mi is oda tartozunk csak nekem nem a Kövér Katalin a doktornõnk hanem Weigner Ingrid. Õ nagyon aranyos. És ki a védõnõtök? Hol laktok, ott valahol a közelbe? Majd ha megszültél és a babád is már megnõtt egy kicsit akkor majd találkozhatunk.

Kataa
Nekem látszik még halványan a csik.

Panda
Gartulálok Ádámnak, hogy már ilyen ügyesen alszik. lehet, hogy tényleg vissza akar menni a szobába?
Én Pesztonkával fejtem, nekem nem volt semmi bajom vele csak vigyázzál arra, hogy ne fogja dbe teljesen a lyukat a csõn mert akkor elég erõsen szív. Én ezt nem tudtam és a kórházba egy heti fejés után vettem észre, hogy teljesen berepedt a mellbimbóm.Majdnem leszakadt, jó ez azért kicsit túlzás de tényleg nagyon fájt. Két hétig nem is tudtam belõle szopiztatni a Petrát.

Voltál a munkahelyeden? Nem irigyellek én nem is tudom, hogy hogyan mennék két gyerekkel. Nekem eggyel is körülményes. Biztos megkérném a férjemet, hogy vigyen el.

Emese
Szerintem elég a 15 perc szopi. A Petra most már csak kb 5 percet szopizik.

Kata007
Jobbulást Dórinak ha még beteg!

Gumicukor
Nem csak a kisfiad lusta, sajnos a Petra még mindig nem tud megfordulni pedig én is nagyon örülnék neki.

Brokkoli
Én is melltartóba aludtam, kb a Petra 4 hónapos koráig.

Szilcsike
Minket küldött a doktornõ csipõszürésre és UH-ra is. Szerintem kötelezõ.
fõzés: szerencsére a férjem nem válógatós, mondent megeszik amit fõzök neki. Én sem fõznék kétfélét.

Tüni
A Petrának 3 hetesen esett le a köldökcsonkja és én utána is még mostam alkohollal és hintõporoztam pár napig.

Gumicukor, Beszti
Lehet, hogy csak pánikoltam. Ha annyira éhes lett volna a Petra akkor biztos felkelt volna éjjel de végig aludta az éjszakát. Én csak azért kérdeztem, hogy mégis mit vegyek tartaléknak. Nálunk is csak fejlõdési ugrás van szerintem.

Nincs idõm tovább olvasni mert mennem kell a Petrához.


Holnap akkor találkozunk. Leírná valaki pontosan, hogy hol van mert mi nem voltunk a múltkor. Most akkor ki jön?

Ági és Petra aki holnap lesz 6 hónapos
petra2
 
 


Zsuzsa,
lehet, hogy beallt az egyensuly, csakhogy a fejessel lejott tejcsivel egyuttes mennyisegre /rusnyan fogalmaztamKép, de remelem, erted/, hisz a szervezeted azt hiszi, arra a tejcsire is szukseg van, igy azt is megtermeli legkozelebb. Ha nem akarsz fejni, akkor szep lassan, fokozatosan kell elhagynod, a szopitopicban sokszor leirtak mar, hogy javasoljak. Talan a reggeli szopi utan, meg az esti utolso szopi utant megtartani, aztan csak este fejni.. nem vagyok biztos benne, de ott meg tudod nezni pontosan. Ha nem ezt kerdezted, bocsiKép

Lehet, hogy faradok, mert ezt a PC-gurut sem ertem, hol hivatkozol ram?

-Afonya
Afonya
 


Zsuzsa,
rajottem megiscsakKép

Agi,
hat, epp ez az, Reka egyaltalan nem szuletett kis sullyal, 3570-nel, olyan jo atlagossal. Egyszeruen csak vekonyka, de mar beletorodtem. Valakinek ilyennek is kell lennie, hiszen ha ilyen sok a nagysulyu baba, akkor az atlaghoz ugyanennyi vekony baba is kellKép. Szerencse, hogy mar magatol felul, maszik, lassan felkapaszkodik allasba, szoval nincs elmaradva mozgasilag, egy orokmozgo, termeszetre nem siros, nem nyugoske, mert kulonben nagyon aggodnek. A termeszet okosan csinaljaKép

-Afonya
-Afonya
Afi
 


Sziasztok!

Képzeljétek Dóri ma rendesen evett! Sõt, olyan volt mint aki napok óta nem kapott enni (amirõl ugye nem én tehetek). Kép Szóval ma reggel kiürítette mindkét cicit. Délelõttre semmit nem hagyott. Kép Akkor bevágott 170 g tejpépet. Késõbb cici, majd egy üveg bébikaja, cici. Du. egy egész banán és még kért cicit. Elalvás elõtt szintén kiszívta mindkét cicit és most durmol jóízûen, hatalmas pocakkal.
Én annyira örülök, hogy újra a régi!!!!

Brokkoli!
Én melltartóban aludtam amikor még folyt és csöpögött a cicim. Csak mióta nincs ilyen gondom azóta nem veszem fel éjszaka.
Viszont a négykézlábas póz tényleg hatásos. Volt, hogy nekem is így kellett kiüríttetni Dórival. Igaz õ már nagyobb volt mint a Te Zsófid, de csak nézett rám a gyerek vigyorogva, hogy mi a francot akarok én vele. Aztán rájött és klasszul kiszívta.

Kataa!
Sok-sok gyógypuszi Alexnak!!! KépKépKép

Pemeske!
Köszi!!! KépKép
Szorítunk nektek Dórival!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csics!
Ez marhaság! Dóri cumizik, cumisüvegezett is amíg nem próbáltuk a csõrös poharat, és pontosan fél évesen kibújt az elsõ foga!! Ne izgulj! Az ilyen menjen be az egyik füleden a másikon meg ki! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Szemeske,
csak nem tiflopedagógus vagy? Én szomatót végeztem.

Kataa,
a dokink szerint nyugodtan lehet adni adni a glicerines kúpot, nem lehet hozzászokni. Esetleg langyos, cukrozott kamillateát nem próbáltál meg itatni vele? Az oltás nálunk is nyafival járt, de hamar elmúlt. Most jó idõ van, mentek anyukádhoz?

Panda,
bocs, de csak most olvastam a kérdésedet. Nem kell ecsetelnem, hogy néha még pisilni sincs idõm, nem hogy netezni. Szóval rövidtávon tesóbabakocsi, hosszútávra Honda Civic, hála az égnek. Tömegközlekedésben teljesen járatlan vagyok. Egy éve elköltöztünk Bp-rõl egy kis faluba, a fõváros 15 perc autóval, de enélkül ki se tudnék innen mozdulni, én pedig nagyon nyüzsi vagyok, folyton megyünk vhová. Azon röhögtünk, hogy majd a szülésre is beviszem magam autóval. Hát nem segítettelek ki, ugye?
Tegnap elmentünk a boltba a dupla-babakocsival. Hát, egy keményebb kondizással felért, mire abban a hóban eltoltam õket. Hogy mentetek végül?

Parazita,
Máté is az elsõ 6 hétben a hasunkon aludt. Szerencsére nem volt válogatós, bárkié megtette Kép. Azóta is csak hason alszik.

Voltunk fej- és hasUH-on, szerencsére mindene tökéletes. Kicsit izgultam, mert Krisztiánnak anno ezzel a vizsgálattal szûrtek ki egy cisztát a buksijában, ami nem kis ijedtséget okozott.

Az éjszakáink továbbra is rémesek. De azt is írhatnám, hogy csoldálatosak, mert kb. 2 óránként Mátéval lehetek. Amíg csak 2-3* kelt fel arra ráfogtam, hogy szegényke éhes. De nem éhezhet meg ilyen gyakran! Ráadásul az éjjel kipróbáltam, hogy minden 2. felébredéskor cici helyett cumit kapott, és az teljesen elég volt neki. próbáltam vele aludni, de nem megy, nem tud elaludni, csak a saját ágyában. Ötletek?????

Este az apukájával feküdtek egymás mellett, én vasalok, apa mogyorózik. Máté teljesen el volt bûvölve a zörgõs zacskótól, addig tornázott, amíg el nem érte. Azt a csodálkozást! Tapogatta, simizte, még fel is emelte a teli zacsit. Cuki volt.

Sziasztok!

Mona&Máté /3 hó/
monamáté
 
 


Zsuzsa

Nov elején kezdtük az úszást és azóta rendszeresen járunk, hetente 1 alkalommal. Mindig annyira várjuk. Mi imádunkúszni a férjemmel, így nagyon élvezzük, ahogy ügyeskedik Dani.
Bcg-vel nem volt gondunk, ,csak látszik a helye, de nem váladékozott, vagy fakadt ki.

Képzeljétek, estére megette a fõzelék másik felét Danicsek Bodicsek, kicsit szopizott és el is aludt 8kor, azóta alszik. Kíváncsi vagyok mikor ébred fel, mert állítólag a fõzeléktõl jobban jóllaknak és nem biztos, hogy hajnalban felébred enni.

Jó éjszakát nektek!
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Kakukkfû
Én viszont azon a véleményen vagyok, hogy kb. két hónapig még nem lehet a gyereket elrontani. Hanna is ált. velem aludt (pedig anyósom mondta, hogy majd elrontom), aztán kéthónapos kora körül óta a kiságyában alszik. Igaz, én meg mellette egy szivacson. Sokat gondolkozom, hogy mikor vonuljunk ki a saját szobánkba, de egyszerûen nem bírom elképzelni, hogy hagyjam egyedül. Tudom, h a mai modern felfogás szerint jól el van a gyerek külön szobában is, s tervezem, h így lesz, de még nem bírom megtenni. Egyébként még õ is kétszer kel legalább.

Sasha
hanna sem aludt el magától. Aztán Az "Audj jól gyermekem"c, könyv néhány javaslatát betartva (nem teljesen a módzsert), két nap alatt megtanult elaludni, s most 8-kor leteszem, s szó nélkül elalszik (már 1 hónapja). Még akkor is, ha 10 percig ébren van még.
Án a pelust a lepedõ alát teszem, pont a gyûrõdés miatt (hanna hason alszik)m igaz, így lepedõt kétnaponta cserélek.

bringa és hanna (holnap 21 hetes)
bringa
 
 


Sziasztok,
Csak most tudok a gep ele ulni mert susru napunk volt.
A tegnapi ejszaka mar jol telt a furdtes utan mar nem sirt szerencsere.
Viszont van egy forintos piros folt az oltas helyen!!!!Lehet ez????
Nem tudom miert de ne ammyira almos vagyok ma egesz nap,bizto s a jo idotol.Olyan fura bvolt hogy vegre besut a nap,tolem mar johet a tavasz :Kép ))
Mi is olan jot ssetaltunk bar a sebesseg – volt mert a szomszed lany kisalnya 1 eves es gyalogolt velunk.
Ma itt voltegy par baratom es ugy lefaradtam,ja es Alex kezdte a 2 ora vigyorgas utan a hisztiti,ugyhogy O ezzel jelzi hogyha mar elege van a vendegekbol : ))

Tali,
Haten sem tudok menni mert 5-re megyunk elitezni valamit a ferjemmel es elotte meg a sogornom jo en vigyaz Alexra ,csak meg be kell idomitanom : )))

Mano
Ja te voltal szololes.Kepzeld 3 helyen voltam ma es sehol nem volt szolo,mi van mar visszajonnek a 80-as evek.Holnap majd probalkozunkaz Oktogoni zoldsegesnel ,ott biztos lesz de arany aron .Jobbulast Emma babanak.
A csikajaidat egy kozmetikus siman eltunktetei,bar nem olcso de egy baratnomnek lattam kezeles elott es utan es szuper lett.Sajnos nem tudom anevet a kezelesnek de a kozmetikus ugyis tudja.

Csics,
Nagyon drukkolok a holnapi dokihoz.Ne hallgass anyukadra,legalabbis csinalj ugy hogy bologatsz aztan ne torodj vele mit mond.Nehogy orssz kedved legyen emiatt.

Afonya,
’hat nem mi de tervezzuk majd tavasszal nagyon.

Beszti,
Persze majd en is megszokom ,csak meg fura a szitu.Persze nalunk is minden kozos,ez igy termeszetes.Jameg hat a legjobb az lenne ha majdegyaltaln nem kene visszamenni koott munkaban dolgozni.Es 4-6 oras allast meg nehez talalni,viszont oviba meg vinni kell majd a gyerekret idoben.Na de majd azt anno megoldjuk.

Zsuzsa,
Ez suli massoddiploma???
En is hordok mindig melltartot de olan nehezene szoktam meg hogy ejszaka is kell.


Erika,
Hat a Marci nev igen divatos mostanaban.Az jo hogy Zsofi magatol is elalszik, akkor nyugodt babalesz.Alex is iyen szerencsere ;)))
Nem tudom ki irta de igaza van hogy kihatunk a babank leleki nyugalmara.En a terhesseg alatt sem idegeskedtem,es most sem es egy aldott jo babat kaptam csreben.
A kolleganom utalt (elhiszitek hogy vannak ilyenek??? )terhesnek lenni es most sir egyfolytaban a babaja.

Gumicukor,
En is ismerek sok olyan part ahogy a no keres jobban es tenyleg nem problema.
Vedonobol detto ilyen van nekem is ; ((

Sasha
Hat iegen napirendnek kene mar lenni ebben a korban ,de meg nalam sem igazan van.Legalabb a napi 3 orankenti evesek mar bealltak es reggeli keles is csak neha az elelavas egy kesobb.
Bar a napokban mar 10 fele elalszik,ilyenkor imadok jo nagyokat aludni en is.

Zita
De jo hogym ar ojttel,hianyoltalak.
En is csak a hintoport tudom.

Na megyek mert iszonyu almos vagyok

Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,
Csak most tudok a gep ele ulni mert susru napunk volt.
A tegnapi ejszaka mar jol telt a furdtes utan mar nem sirt szerencsere.
Viszont van egy forintos piros folt az oltas helyen!!!!Lehet ez????
Nem tudom miert de ne ammyira almos vagyok ma egesz nap,bizto s a jo idotol.Olyan fura bvolt hogy vegre besut a nap,tolem mar johet a tavasz :Kép ))
Mi is olan jot ssetaltunk bar a sebesseg – volt mert a szomszed lany kisalnya 1 eves es gyalogolt velunk.
Ma itt voltegy par baratom es ugy lefaradtam,ja es Alex kezdte a 2 ora vigyorgas utan a hisztiti,ugyhogy O ezzel jelzi hogyha mar elege van a vendegekbol : ))

Tali,
Haten sem tudok menni mert 5-re megyunk elitezni valamit a ferjemmel es elotte meg a sogornom jo en vigyaz Alexra ,csak meg be kell idomitanom : )))

Mano
Ja te voltal szololes.Kepzeld 3 helyen voltam ma es sehol nem volt szolo,mi van mar visszajonnek a 80-as evek.Holnap majd probalkozunkaz Oktogoni zoldsegesnel ,ott biztos lesz de arany aron .Jobbulast Emma babanak.
A csikajaidat egy kozmetikus siman eltunktetei,bar nem olcso de egy baratnomnek lattam kezeles elott es utan es szuper lett.Sajnos nem tudom anevet a kezelesnek de a kozmetikus ugyis tudja.

Csics,
Nagyon drukkolok a holnapi dokihoz.Ne hallgass anyukadra,legalabbis csinalj ugy hogy bologatsz aztan ne torodj vele mit mond.Nehogy orssz kedved legyen emiatt.

Afonya,
’hat nem mi de tervezzuk majd tavasszal nagyon.

Beszti,
Persze majd en is megszokom ,csak meg fura a szitu.Persze nalunk is minden kozos,ez igy termeszetes.Jameg hat a legjobb az lenne ha majdegyaltaln nem kene visszamenni koott munkaban dolgozni.Es 4-6 oras allast meg nehez talalni,viszont oviba meg vinni kell majd a gyerekret idoben.Na de majd azt anno megoldjuk.

Zsuzsa,
Ez suli massoddiploma???
En is hordok mindig melltartot de olan nehezene szoktam meg hogy ejszaka is kell.


Erika,
Hat a Marci nev igen divatos mostanaban.Az jo hogy Zsofi magatol is elalszik, akkor nyugodt babalesz.Alex is iyen szerencsere ;)))
Nem tudom ki irta de igaza van hogy kihatunk a babank leleki nyugalmara.En a terhesseg alatt sem idegeskedtem,es most sem es egy aldott jo babat kaptam csreben.
A kolleganom utalt (elhiszitek hogy vannak ilyenek??? )terhesnek lenni es most sir egyfolytaban a babaja.

Gumicukor,
En is ismerek sok olyan part ahogy a no keres jobban es tenyleg nem problema.
Vedonobol detto ilyen van nekem is ; ((

Sasha
Hat iegen napirendnek kene mar lenni ebben a korban ,de meg nalam sem igazan van.Legalabb a napi 3 orankenti evesek mar bealltak es reggeli keles is csak neha az elelavas egy kesobb.
Bar a napokban mar 10 fele elalszik,ilyenkor imadok jo nagyokat aludni en is.

Zita
De jo hogym ar ojttel,hianyoltalak.
En is csak a hintoport tudom.

Na megyek mert iszonyu almos vagyok

Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata007,
Koszi megkaptuk : )))

Mona,
Hat probaltuk azt is de csak egy ideig volt jo.Majd most beprobalkozom a szololevel es majd kiderul.
ES mi lett Krisztian cisztajaval ,azert kerdezem mert egy rokonuk babajanak is volt de mar csak a helyet lattakaz UH-on de ok is megijedtek. A neurologus szerint rendben van a baba,csak miota van mar UH sokkal tobb babanak talalnak ilyet,persze mert eddig nem neztek.De ezek allitolag nem hoznak semmmi rossz hatast a babara.
Igen megyunk pentek delelott es hetvegere maradunk.

Na mosmar tenyleg megyek es bocs az elobbi duplazasert.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok

Csics
Jo gyogyulast Petikenek. Remelem nem lessz semmi komolyab baj.

Meltarto
En nekem sem kicsik a melleim de nekem ejszakara is kell meltartot es betetet hordanom mert ha nem minden tiszta tej lessz annyira omlik a mellembol a tej.

Kakukkfu
A mi babank is melletunk alszik el mert ott szopizik de mindig visszateszem a kisagyaba mert igy nekem is kenyelmesebb nem kel felnem hogy veletlenul rafekszem, persze a kisagy az kozvetlen a mi agyunk melett van es igy ejszaka is latom mit csinal mert borzasztoan sokat nyegodozik es igy nem kel felkelnem mert csak bekukintok es latom hogy jol van azzal alszom tovabb

Lanyok szerintetek normalis hogy nekem az 5-ik heten meg mindig borzasztoan faj a varrasok helye. A tegnap este is majdnem elbogtem magam annyira fajdalmaim voltak. Verzesem az mar a masodik heten abbamaradt de fajdalmaim azok nem akarnak szunni.

Emese es 5 hetes Robert
mokuci
 
 


Jó reggelt
Kataa
nem lett rossz kedvem csak mérges voltam Kép

Kata007
a Párom is azt mondta hogy marhaság amit mondtak Kép

Emese
ma kiderül mert ma megyünk a leletért

Lányok
a ti babáitok is szoktak örömükben "repkedni" mert tegnap mikor hazajött a párom és köszönt nekünk Petike elkezdet vigyorogni és "repkedni " örömében Kép anyira aranyos volt ugy szereti apját Petike Kép mindig vigyorog ha meghalja,látja apját Kép

Pusz mindenkinek
Csics és Petike Kép
csics
 
 


Rzsuzsa,
Két hét múlva kell visszamennünk a szemészetre.

Sasha,
Csak érdekességképpen írtam le, hogy az én dokim hogy áll a hozzátápláláshoz. Abszolút nem befolyásol az õ véleménye, mondhat amit akar.

Kakukkfû,
Nálunk Lili az elsõ naptól a kiságyában alszik, talán 2-3x vettem át magunkhoz éjszaka, de akkor beteg volt. Szerintem próbáld átszoktatni a saját ágyába Emmát.

Gumicukor,
Köszi, ezt még nem is hallottam, hogy így kell a rizzsel sûríteni. Én mindig azt hittem, hogy rizsliszttel. Milyen olívaolajat használsz?

Csics,
Szerintem is butaság az hogy azért nem jön ki Peti foga mert cumizik.
Tanulással kapcsolatban, pedig bízz a döntésedben, ha te úgy érzed, hogy ebben lelnéd örömödet, akkor tarts ki mellette. Én drukkolok nekedKép!
Lili is szokott repkedni örömében, nagyon édes ilyenkorKép.

Zita,
Lilinek is ilyen volt a nyaka míg pici volt. Kentük mindennel, hintõporoztuk, de semmitõl nem múlt el. Aztán ahogy növögetett, egyszer csak elmúlt magától, gondolom, hogy többet tudott szellõzni.

Ági,
Lesz ma tali, sajnos nem tudom, hogy kell odamenni, én is majd térképen meg kell hogy nézzem még, hogy hova is esik pontosan.

Kata007,
Örülök, hogy Dóri már ilyen jó evett, akkor minden a régi ezek szerintKép.
(Nagyon édik ezek a puszis fejecskék.)

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Pusz,
Ilke (ez elõbb lemaradtKép)

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Megint egy kérdés(mostanában van ám rengetegKép): Annalány továbbra is nagyon ügyesen szopizik, pont ez a gond, nagyon hamar kiszippantja, viszont utána még szeretne cicikélni egy kicsit. Ennek eredménye, hogy vagy annyit eszik, hogy hány utána, vagy keservesen panaszkodik, és feszíti magát meg rángatja a cicit, mert hát abból ugye jön a tej. Cumit továbbra is utálja, egy pillanatra sem tartja bent, pedig már mindenféle típussal próbálkoztam.(na jó, nem olyan nagy baj, hogy nem cumikál) Szóval fogalmam sincs, mit csináljak. Régebben kifejtem gyorsan, de most ez se jön be, mindig jön belõle vmi tej. Ja, mégegy kérdés: mikor kihányja a tejecskét, mindig nagyon sír utána. Gondolom rossz íz marad a szájában, ezért ilyenkor kap egy kis cicit, amitõl persze megint hány. Adjak vizet?

Viszont szépen kerekedik a gyerkõc, tegnap 4.5 kg volt, és már az 56-os cuccokat is kezdi kinõni.
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Nagyon irigykedem, hogy naponta többször is van idõtök netezni, biztos kistündérek segítik a házimunkát, nálunk sajnos csak koboldok vannak.Kép

Szombaton leszünk fél évesek, mondta is apjuk, hoz neki egy fél tortát.Kép Fordulás még csak hasról hátra, de hátról hasra is csak napok kérdése, mert már teljesen kitekeredik és billeg. Betti súlya most 6500 gr, épp néztem a babakönyvben, hogy három hónaposan volt 5500gr. tehát akárhogy számolom, átlag 10 dekát hízott hetente, elég kevés. Ennek ellenére jól néz ki, kis hurkás a combja.

Sasha, mi újság az oltás helyével? Nálunk eddig mindhárom DPT oltás beduzzadt és bepirosodott, még mindig kemény egy kicsit. Most próbálom az árnika krémet, amit valaki ajánlott itt a lányok közül. Cumi téma: néha én is elátkoztam magam, hogy miért szoktattam rá, de néhány hete annyit játszik a cumival, hogy az csuda. Kiveszi, forgatja, nézegeti, visszadugja egy rágásra, aztán kezdi elõlrõl. Olyan aranyos, titokban jókat nevetek rajta. Ja és napirend nálunk sincs, én tudomásul vettem, hogy igény szerinti szopi után nem is várhatom hogy óramû pontos legyen a gyerek.

Pemeske, mi is mostanában álltunk át a négy órás evésre, pedig mindjárt itt a hat hónap, Betti nem szokott egyszerre sokat enni, így hamarabb meg is éhezik.

Zita, még létezik a hydrocoltison kenõcs, nekünk ez vált be a nyakára, tudom hogy szteroidos, de nagyon miniatûr adag elég, és nagyon hatásos.

Kakukkfu, nálunk kezdetektõl elég kacifántos volt az alvás, kb. egy hónapig birtam, hogy szaladgáljak a szobájába minden pisszenésre, aztán azt találtam ki, hogy a mélykocsiban altatom az ágyam mellett. Ugyanis napközben a kertben imádott benne aludni. Aztán természetesen kinõtte, úgyhogy velem alszik a nagyágyban, apát számûztük a nappaliba, de szivesen ment mert szeret zavartalanul pihenni. (házasélet megoldva imitt-amott) Viszont most készülök beszoktatni a saját ágyába, de ott fogok aludni mellette egy darabig matracon.

Kata007, örülök, hogy meggyógyultatok!Kép

Üdvözlök minden új mamit!

Puszi Conti és Betti mindjárt 6 hónapos

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok

Sajnos nem tudunk menni a mai találkozóra, Levi még nem 100%-os, még mindig kell szívni az orrát. Kép Kép Na majd legközelebb.

Csics
Levi is röpköd, akár hányszor hozzászólunk. Fülig ér a szája és el akar szállni. Kép

Conti
Nálunk is még csak a hasról hátra fordulás megy, a hátról hasra fordulást még nem látom hogy akarná csinálni. Pedig lassan Levi is 6 hónapos lesz.
Hogy haladtok a hozzátáplálással? Levi most sztrájkol, kitalálta hogy nem akar kanállal enni. Tegnap is üvegbõl kellett neki odaadni a céklafõzit. Kép Gondolom ez elmúlik majd.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Hali!

Bringa!!!
Ha van egy kis idõd akkor nem irnád le nekem "szüken", hogy mi volt ami hasznosnak bizonyult, hogy magától aludt el a gyerkõc??? PLS!Kép

A talira én sem megyek, igaz eddig filóztam, de szerda óta fáj a torkom és köhögök! Meg tele van a fejem olyan izével... takony?!Kép

Na pusz
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!


Tegnap a ti babáitok nem voltak nyafisak? Nálunk nem tudom mi volt, talán melegfront, /egész nap olvadt a hó/ a Napsugár meg orditott,és alig evett: 500ml-t egész nap.
Kedden volt nálunk a gyerekorvos, kérdezte Napsi súlyát, mondom 6,50 kg, hát lehetne több is, de azt mondta hogy õ ilyen vékony testalkatú baba, és nagyobb korában sem lesz valami nagy sulyú.
Szerintem Áfonya a te Rékád is ilyesmi felépítésû baba lehet, de ha tényeg ahogy írtad, jó a kedve/kedvük és eleget mozognak, semmi probléma nincs velük!!

Ja, a gyerekdoki nekem babaarckrémnek / mielõtt kiviszem sétálni / a Lipobase krémet ajánlotta, már megvettem, de még nem próbáltam ki.

Evéssel kapcsolatban: A kanállal evés kb. csak 50-60ml -ig megy, utána ordítás van, sõt, ha nagyon éhes, akkor még ennyit sem eszik meg. Nem tudom mikor fogunk már kiváltani egy tápszeres etetést kanalasra?


Ildikó és a 4 nap múlva 7 hónapos Napsugár
ildikó
 
 


Sziasztok!

Tali: én sem megyek.Kép Kicsit összekevertük egymást apával (melyik csütörtök is a tali), és emiatt ma neki is kellett a kocsi, arra meg nem vállalkoztam, hogy reggel 8-kor bemenjek a két gyerekkel, a tömegközlekedésre meg mégugyse. Ugyhogy marad a leközelebbi.

És mivel ma van két félévesünk, remélem tetszeni fog nekik a tábla! Petrának és Emiliának boldog félévességet!KépKép

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!
Nincs idõm olvasni csak írok.

A PETRA MA 6 HÓNAPOS.

Reggel nem akart szopizni én kb fél óráig próbáltam és utána feladtam mert leakartam vinni az orvoshoz. Szóval kaja nélkül lementünk, útközben be is kakilt és még így is egy hónap alatt 500g-ot hízott. 5 hónaposan volt 63csm és 5600g és most meg 64 cm és 6110g. Annyira örülök neki akkor mégis hizik a tejcsitõl. Megkérdeztem és nem baj, hogy még nem tud megfordulni.

Nyuszi
Ti tudtok jönni mert akkor bulizhatnának együtt a 6 hónaposak.
Boldog félévességet!!!

Ági
petra2
 
 


Sziasztok

Beszti

Én már megszoktam, hogy az én lánykám nevét senki sem érti elsõre, merthát angol családneve van a szentemnek...Képde hogy a Te magyar nevû kisfiadét sem értik, ez azért elég vicces....Kép

Zita

Emíliának elég érzékeny fehér bõre van és egész pici kora óta pirosodnak a nyakában a redõk,pedig elég vékonyka. Hintõporozd fürdés után, nálunk az bevált.Kép

Áfonya Ilke,Ági

Tök jó lenne, ha a kistesók is egyszerre jönnének, nem?Kép

Ági

BOLDOG 6 HÓNAPOSSÁGOT!!!KépKépKép
A párom még Emílián kívül szeretne 3-at ,én nem vagyok benne biztos ,hogy az menni fog. Akkor még közel a 40-hez is szülnöm kéne.Kép

Néhány napja felborult minden, össze-vissza eszik, össze-vissza alszik, kezdek zombivá átalakulni.Kép Remélem nem tart sokáig, mert nagyon ki vagyok merülve. A talira sem megyünk most.Bocsi. Tegnap Manó este 7kor! elaludt, nem keltettem fel fürdeni, aludt hajnali 2,30-ig, akkor szopi és tovább aludt reggel 7 ig. Biztos a foga, nem?
Jó talizást!Kép

Nyuszi és a ma 6 hónapos Emília

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Hát lányok kipróbáltam melltartó és melltartó betét nélkül aludni, hát többet soha! Hajnalban felkeltem szoptatni, és mindkét mellembõl folyt a tej, azt sem tudtam mit csináljak, gyorsan cicifix, betét, másikra rácuppantottam Zsófit és jó volt. Jaj, folyik most is az egyikbõl, mint a vízesés.
na rohanok

Brokkoli
brokkoli
 
 


kakukkfû!

Én csatlakozom zsuzsához, nálunk is onna tudja Emma hogy jön az éjszakai nagy alvás, hogy becsavarom a plédjébe és úgy etetem, a saját szobájában, csak az éjszakai lámpa fényénél. Utána az ölemben elalszik, fogom így kb 20 percet, majd leteszem az ágyába és semmi gond nem szokott lennei. Sajnos õ is olyan baba, hogy nem lehet alvás közben mozgatni, tehát arra esélyem sincs hogy pl a mi ágyunkon alszik el, akkor én át tudjam tenni máshová. Ezért alszik el ölben. Egyébként kb 8 hetes koráig õ nappal is csak ölben volt, mert képtelenség volt letenni, mára annyit változott a helyzet nappal már szokott játszani, így nincs ölben, de ott kell mellette lenni, aludni meg a hordozójában alszik, úgy hogy ringatom. De az éjszakák nyugalmához próbálok ragaszkodni, ezért megy akkor a saját ágyába, és meg is szokta. brokkolit nagyon irigylem hogy alvás közben is tud pelenkázni.Kép Emma egy hangosabb sóhajtásra is felébred.Kép

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok
Senki nem valaszolt a bepirosodott oltasra?? Meddig lesz meg piros>?

Emese,
Hat normalisnak nem az de lehet hogy neked nehezeben gyogyul a seb.
Lehet fajdalom az idojarasi frontok miatt is.Egy baratnomnek 8 honapig fajt,ugyhogy ne aggodj ,viszont ha nem mulik el vagy elviselhetetlen inkabb kerdezd meg a dokidat.
En mar 4 het mulva egyaltalan nem ereztem semmit.

Csics,
Alex is neha repul sot nagyon kacag ha hazajon az apja,persze ettol o is nagyon buszke.

Nyuszi,Agi,Conti,
Boldog felevesseget !!!!

Nyuszi,
Hat egy cipoben jarunk mert az en ferjem hiaba felig magyar a neve nem az ugyhogy mar elore sajnalom a gyereket az iskolaban: ))))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Emese

elvileg fájhat még a varratok helye, bár nem tudom ,mi az a borzasztóan nálad. Én is éreztem még sokáig, hogy érzékeny, de a 6 hetes kontrollon úgyis megnézi a dokid, akkor mindenképpen említsd meg ezt. Mekkora volt a metszés? Nekem kb. 1 cm-es volt az egész, mára már nem is látszik semmi, nagyon szépen megcsinálta a doki.

Csics
Nálunk is van ám repkedés amikor apu hazajön, biztosan jó érzés ez a teremtés koronáinak! Aztán tudja a kis büdös, hogy nemsokára jön a dögönyözés is, és olyan hangosakat nevet hozzá és gurgulázik is közben. Apósom, amikor edz, akkor a Danit semmi más nem érdekli, csak tátott szájjal bámulja a nagypapit Kép

Ilke
TESCO-ban vettem olivaolajat, Bertolli (vagy valami hasonló) Classic, de jó az Extra Virgin is.
Sajnos én nem tudok menni Danival, ,mert pont babatornánk van, ami dec. közepétõl nem volt, de a legközelebbire remélem már ottlehetünk.

Conti
Ne aggódj, pont jó Betti súlya, kb. megduplázta a születési súlyát ugye, ha jól számolom. Elvileg fél éves korra kell megduplázni 1 éves korra 3x-ozni.
Nálunknem tudom mi lesz, bár nem kövér a gyerek, de 2900 el született, tegnap mértük és 4 deka híján 8 kg és még csak 6 és fél hónapos.

Dani kanállal eszi a gyümipépet és a fõziket is, lazán benyom 100 grammokat belõle, utána meg még szépen cicizik is.

Petrának és Emíliának boldog félévességet!

pusz, most megyek, mert még össze kell raknom a cuccot a babatornára

gumicukor és Dani (29 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Kakukkfu: Mi is együtt alszunk a nagyágyban a picivel, én nem mertem még egyedül hagyni, a saját szobájában éjszakára. Nappal mindig a helyén a kiságyában alszik, de éjjel velünk. Én ugy gondoltam hogy ahogy elalszik már egész éjjel és nem kell fel szopizni akkor fogom vissza szoktatni a helyére. Addig ott mellettem biztonságba érzem.
De ez csak az én véleményem ahogy jónak látod ugy csináld. Nálunk a párom is olyan mélyen alszik, hogy felse kell amikor a kicsi fent van csak nagy ritkán.

Szemeske: Igen nem lakunk egymástól messze akár találkozhatnánk is majd ha jön a jobb idõ, és nem lesz ilyen hideg.


Lányok ki lakik még itt Kispesten?

Tegnapi babatéma: A manó egész nap tök jó gyerek volt, visszont éjszaka a szopizás után nem tudom mi lehetett vele nem akart lealudni és másfélórát szorakoztam vele mire végre sikerült. Visszont nem kelt fel 3óránként csak 4óránként és igy én is tudtam egy kicsivel többet aludni.

Na most hirtelen csak ennyi
Sziasztok
Majd még jövök
Andy és az 1nap múlva 3hetes Márk
andy78
 
 


Sziasztok!

Feleveseknek boldog mini-szulinapot!Kép

Emese,
szerintem semmikepp sem lehet normalis, hogy annyira faj a sebed, hogy sirsz tole. 6 hetes gyogyulast mondanak vegsokent, ugy remlik, par het utan mar csak jelzesszeruen fajt. Sot, biztos, mert a hazaselettel alig birtuk kivarni a 6 hetet. Nem akarlak riogatni, de nekem a huvelyen beluli repedes helyen indult meg vadhusnovekedes, honapokig kinlodtam utana vele. Az a biztos, ha megnezeted dokiva,. hatha valami gyulladas, fertozes lepett fel.

Zulu, ha van idod, szerintem nezz at a szopis topicba, ott egyreszt mar volt is tema /sajna csak enniyre emlekszemKép/, de ha felteszed a kerdest, biztos valaszolnak a lanyok, nagyon segitokeszek.

Ildikó,
tudom, hogy Teged ez nem vigasztal, de azert megnyugtattal, eszerint ha egy tapszeres baba is lehet sovany, akkor Reka sem azert ilyen, mert nem eszik eleget.

Brokkoli,
nezd a jo oldalat, legalabb nem kell aggodnod, hogy eleg-e a tejedKép Emlekszem, nekem egyszeruen nem folyt ki a felesleg, kokemeny mellekkel forgolodtam, alig vartam, hogy felebredjen a gyerek.

Tegnap en is ugy jartam, hogy Reka elaludt 8 elott, fel szopival, se furdes, harisnyaban es puloverben. Vartam ejfelig, hatha felebred. Hat nem. Csak nalunk gaz a takarozas, nem marad meg rajta. Igy a kisagyaban ravarazsoltam a halozsakjat ugy, hogy nem ebredt fel!! En se mertem elhinniKép Aztan persze hajnali 4-kor ebresztett, de szerencsere visszaaludt.

Conti, most jonnek ram a rossz idokKép Reka most kezdi hasznalni kulon is az ujjait, felszedeget minden apro szoszt /szemetetKép/, kimaszik mindenhova, cipok a kedvencei, szive szerint egesz nap azt nyalogatna, szal lassan indul a hazitunder-project itt isKép
Vagy kotok ra egy felmosorongyot, a fogzasi nyalaval egyutt siman feltakarit?Kép

Ebedido.
-Afonya
afonya
 
 


Tudom mar, mit akartam megKép Mellenyomtam a topicoknal es beletevedtem a hazassag a baba szuletese elott cimube. Hat sok ismerost lattamKép Csak senki nem irta meg, hogy vegulis hogy sikerult a lagzi, meseljetekKép
-Afonya
Afi
 


Nyuszi, Petra,
Boldog fél évességet!

Szemeske,
Boldog 4 hónaposságot!

Balázska pedig ma 5 hónapos.
Szegénykém ennek örömére megkapta az 5 hónapos szurikat.
Legalább túlesett rajta.
Baba még mindig elég jó ütemben gyarapodik. Most 9,15 kg.
Szóval most is kb 70 dkg-ot gyarapodott 4 hét alatt.
Egyébként úgy néz ki, hogy Sasha Gabikája még Balázskát is felülmúlja, mivel Balázska 3 hónaposan "csak" 7,7 kg volt.

A talira most mi sem megyünk a szuri miatt.

Sziasztok!
Pszi és Balázska ( 5 hónapos)
pszi
 
 


Lányok,
Most, hogy mindenki jelezte, hogy nem tud jönni a talira, így én sem megyek.
Azt hiszem Ági írta, hogy õ jönne, valaki nem tudja esetleg a tel. számát, hogy tudjam értesíteni?

Köszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


SziasztokKép

Voltunk tegnap védõnõnél lemérni Gergõt. Hát nagyon megkönnyebbültem, mert már meg is haladta a születési súlyát. Megnézte a köldökét is, és azt mondta, hogy szép, csak még alkoholozni kell. Egyébként minden rendben vele.
Szerintetek normális dolog, hogy reggeltõl kb. éjfélig csak max. 3-4 órát alszik (de akkor már jó nap volt)? Viszont elég gyakran átalussza az éjszakát. Ilyenkor egyhuzamban akár 7 órát is alszik.

BesztiKép
Köszi, hogy beraktál a táblázatba. A hiányzó adatok: 26 éves vagyok, és Szigetszentmiklóson lakom.

Üdv
Tüni és a 16 napos Gergõ
tüni
 
 


Sziasztok!

Koszi a hozzaszolasokat. Nem volt valami sikeres ejszakank. Fel 10 korul elaludt es sikerult attennem a kisagyaba!!
2 ig aludt, utana megszoptattam es ujra elszunditott. Ekkor ujra at probaltam tenni, erre felerbredt es nem aludt reggelig.
9 korul aludt el megint 4 orara, 2 orat nekem is sikerult vele aludni.
Szoval meg nem jottunk bele, hat majd meglatjuk.


Beszti, legyszi minket is tegyel be a tablazatba!
Kakukkfu 26 ev Budapest Emma jan 3

koszi Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Áfonya
Nagyon tündéri a lányod, nagyon szép!!!! Kép Kép
Amit írtál a felmosórongyról és a nyálról elgondolkodtató. Kép Elképzeltem és elég jót vigyorogtam rajta.

Én is nagyon boldog félévességet kívánok minden babának, meg egy fél tortát ahogy valamelyik apuci találóan mondta.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!
Most jöttem haza a találkozóról, ketten találkoztunk a
Petrával. Olyan ideges lettem, hogy potyára elmentem
pedig direkt délbe még megnéztem a netet, hogy lesz e találkozó.
A Petrát is úgy keltettem fel egy órás alvás után, hogy eltudjuk indulni mert õ általában 2-3 órát is alszik du.

Ilke
Te is azt írtad, hogy lesz. Olvastam, hogy sokan nem jönnek
mert beteg a babájuk de te azt írtad, hogy jössz (még ma reggel).
Próbáltam a csõrõs poharat az sem jó. Mi a gyümi és a fõzeléket is cicibõl fogjuk enni. Én is észrevettem, hogy kisebb lett a mellem.
A doktornõvel meg ne törõdjél nekink is azt mondta 5 hónaposan, hogy adjak gyümit és én azóta sem adtam.

Csics
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni a talira.
A Petra is vashiányos volt az elején pedig õ csak anyatejet
kap. 3 hétig kapott Maltofer cseppeket és utána rendbe is
jött. Sajnálom Petikének a körmét mert a férjem is járt már
így és nagyon sok idõ volt mire rendbe jött, több év és müteni is kellett. Nem akartalak megrémiszteni. Nálunk úgy kezdödött,hogy egyszer én vágtam le a körmét és hát így sikerült. Cipõt is alig tudott húzni. Remélem Petikének hamar meggyógyul.

Áfonya
Úszás: a babák biciklis nadrágba úsznak, pelus nélkül.
Amig öltözteted addig bizony fagyoskodsz. Én úgy szoktam, hogy gyorsan felöltöztetem és kiadom a férjemnek és utána én öltözök fel.Mi mindig együtt megyünk, egyedül meg sem tudnám oldani.Nálunk az öltözöbe van kb 20 pelenkázó és egy fajáróka is . A járókába betudod tenni feltéve ha nincs benne nagyobb gyerek aki rálépne.

Kakukkfü
A megoldás az, hogy a saját ágyába alszik.

Kata007
Örülök, hogy Dórival minden rendben van és újra a régi.

Ági és a 6 hónapos Petra
petra2
 
 


Sziasztok,

Köszi a nyakpirossági tanácsokat! A doki is valami szteroidos kenõcsrõl regélt - szerettem volna elkerülni, de ha a hintõpor nem jön be, akkor úgy látszik, ez lesz a megoldás.

Beszti,
Klassz a táblázat. Némi kiegészítés: 31 éves vagyok (szörnyû, de már egy hete így van Kép ), és Budapest XIV. ker-i.

Kataa,
Üdv neked is! remélem, hamar el fog múlni az oltás helye. Nekünk azt mondták, hogy állott vizes kendõvel borogassuk. Mi is kedden voltunk az elsõ DPT-n. Solymi meg se nyikkant, és utána is teljesen nyugis volt. A helye se gyulladt be. Kérdeztem is a páromat - aki figyelt és nem a gyereket nyalogatta a szúráskor -, hogy tényleg megszúrta -e a doki? Aszondta, igen, de nem nyomta bele az egész ampullával.

Bringa,
Én is örülnék, ha megosztanád velünk az altatási bölcsességeket!!!

Brokkoli,
Engem is nyomott a melltartó, és 2-szer volt mellgyulladásom. Mostanában azt csinálom, hogy kosártalan, amolyan "top" jellegû melltartót hordok - nekem bevált, bár szoptatásnál sajnos teljesen neki kell vetkõznöm, ha le akarom fejteni magamról.

Munka-téma: nálunk én kerestem valamivel többet, és a TGYÁS még egész normális mértékû. De mivel a munkahelyem bizonytalanná vált, úgy gondolom, hogy "gyorsan" szülök még egyet (dr. Czeizel szerint a biológiailag optimális különbség 2 év, tehát akkor kell "legyártani", amikor a nagyobbik 15 hónapos Kép ), és aztán uccu neki. Addig elgondolkodom, hogy mi is legyen az a munka... Nem biztos, hogy azt akarom folytatni, amit eddig csináltam.

Solymit 7,36 kg-nak mérték az oltáskor... Ahhoz képest annyira nem is dagi, inkább nagydarab. Anyósom azt mondja, hogy a párom is épp ilyen volt. (Most se kicsi, de tényleg inkább a csontjai nagyok, és csupa izom, bár azért van egy pici hájacska is...) Most már télleg megpróbálok majd képet feltenni.

Éjszaka 1-2-szer sír fel (mostanában, amikor taknyos volt, többször Kép ), de tulajdonképpen nem ébred fel rögtön, viszont nem is nyugszik meg, csak a cicin. Ha felveszem és nem kap szopit, felébred. Sírni hagyni még nem volt szívem... Szerintetek helyes, hogy mindig megszoptatom éjszaka, ha felriad? Vagy próbálkozzak teával? Vagy hagyjam nyûglõdni?

Üdv:
Zita
parazita
 


Sziasztok
Zulu
szerintem ne adj neki hányás után semmit csak vigasztald meg én nem atam ilyenkor semmit Petikének csak megnyugtatam és kicsit késöbb adtam neki még kajcsit neki. szerintem nem azért sir mert rossz szájize lesz utána hanem mert megijedt .

Conti
nincs házi tündérem Kép csak szeretek netezni bár ha apa itthon van akor nem netezek Kép

Forti
Petike meg csak hátrol hasra tud még idáig csak egyetlen egyszer fordult vissza a hátára .kanálal mi sem szeretünk enni ugy hamarabb megunja az evést mint ha cumibol kéne ennie ne aggodj biztos hogy megtanul majd enni kanálal is

Ildiko
ha nagyon kiszeretnéd váltani a tápit rendes kajcsival és nem szeret kanálal enni akor probáld meg cumival Petike a tejpépeket azal eszi mert csak igy hajlando egy egész adagot megeni kanálal csak 50-60ml eszik ö is de csak tejpépet adom neki cumis üvegböl a rendes bébiételt kanálal adom neki én is .

Ági,Nyuszi
boldog féléveséget Kép

Kataa
én nem tudok mit szolni hozá mert petike lába nem volt még az oltás miat piros

Andy
én is Kispesten lakom csak én a Petöfi u.-ban

Pszi
gratulálok az 5 hónaposághoz Kép

Lányok
ma voltunk a sebészeten meg a labor eredményér és a doktornéninél a Petike lába továbbra is csunya igy most bekenték antibiotikus kenöcsel és 2 napig rajta kell hagyni a kötést utána meg kamillával borogatni és hétfön vihetem vissza vérképünk rossz lett vérszegény Petike igy a doktornéni irt fel vasat cseppekben ma kezdjük a vasraktár feltöltését Kép visszont hizott 2 napalat 10dkg Petike Kép

Hol van Zsani? már napok ota nem irt

na megyek Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!
Na, elolvastam, írok is...

Tüni!
De jó!!! Még egy "szomszéd"KépKépKép. Mert mi Halásztelken lakunk, Besztiék pedig Szigethalmon. Viszont mielõtt férjhez mentem, én is Szszmiklóson laktam, oda jártam általánosba, meg gimibe, és a mostani munkahelyem is ott van. Anyukám is ott lakik, így elég gyakran járok ott (tegnap is voltam). Ti hol laktok?

Csics!
Jó lett a vérkép eredménye?

Pszi!
Hát, Balázskád nem kispályásKépKépKépKépKép! Ádám még nincs egészen 9 kg, pedig már 7 hónapos. Boldog 5 hónaposságot!

Ági!
Én nem vettem észre, hogy Ádámnak kevés a tej, mert akkor evett, amikor akart (most is). Picit ugyan fura volt, hogy 2 óránként eszik, de mindig így csinálta, születése óta.

Viszont most sztrájkol a drágám. Nem hajlandó semmit megenni, csak szopik. Már az összes eddigi kaját kipróbáltam, amit szeretett, de semmi sem kellet nekiKép. Emiatt az esti kaja után már éjfél körül fent van enni, pedig már olyan jól aludt 9-tõl kb. 4-5-ig. Próbálok fejni is, de egész nap mindössze 50 ml körül jön össze. Ezt odaadom neki üvegbõl, utána hatalmas szopi, de ez kevés, hogy hajnalig kibírjaKép. A tejpépek sem jöttek be, a HIPP sem ízlik neki. Próbáljam meg cumisüvegbõl?
Mivel nem hajlandó enni "rendes" kaját, úgy csinálom, hogy többször is visszateszem a cicire kaja közben. Már rég óta max. 3 percig szopik egyhuzamban, talán amiatt is nem hízott, ezért most 2 cicibõl eszik, és a nézelõdésekkel együtt megpróbálom 15 percig etetni. Ebbõl kb. 8-9 perc az aktív szopi. Lehet, hogy így több tejhez jut, ezért nem kell neki a kaja? Most sajnálom, hogy nincs mérlegünk, mert naggggyon kíváncsi vagyok, vajon mennyit is eszik Ádám.
Nem hiszem el, hogy nem kell nekiKép. Noémivel minden olyan könnyen ment, bármit adtam neki, ette, mint aki mannát kapott. Soha semmit nem köpött ki (csak a krumplit eleinte). Ádám meg csak a gyümölcsöket eszi, azt sem mindig. Hiába, férfi, kényes a hasáraKép.

Nyuszi, Ági!
Boldog félévességet!

Pemeske!
Boldog harmadévességet!

Mit gondoltok, érdemes sütõtököt fagyasztani? Lassan lejár a szezonja, így gondoltam egy nagyobb adagot megsütök, leturmixolom, és kis adagokban lefagyasztom. Így lesz nyárra is.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Lányok
képzejétek Petikének már 2 foga van Kép a második is kint van és a doktornéni szerint nem sokára a felsök is kibujnak Kép

na most már tényleg eldugulok Kép
Csics és a 2 fogu Petike Kép
csics
 
 


Lányok!

Felraktam Balázska honlapjára a 4 hónapos képeket.
Címe:
[url=http://nbg.uw.hu" TARGET="_top]http://nbg.uw.hu[/url]

Pszi
pszi
 
 


PandaKép

Mi a Gyári úton lakunk. De szerintem kell, hogy ismerjük egymást, mivel ugyanannyi idõs vagyok, mint Te, és én is a Batthyányba jártam az A osztályba. Te melyikbe jártál?

Szia
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a gratulációkat! És mi is viszont kívánjuk Emíliának, Petrának és Balázskának!

Pszi!
Nem felejtettem ám el, hogy egyszer majd találkozunkKép Majd ha lezajlott ez a költözés és kitapasztaltuk az új útvonalakat, akkor meglátogatunkKépPersze csak, ha nem zavarunkKép

Andy!
Én is gondoltam rá, hogy majd találkozzunkKépMost egy jó darabig nem lesz netünk, mert az új lakásban még nincsen telefonvonal. Majd ha lesz, akkor megbeszélhetjük.Amúgy még Csics és Sasha laknak Kispesten.

Emese!
Szerintem is nézesd meg a sebedet, mert ez semmiképpen sem normális.Bátorság!Kép

Csics!
Köszönjük a drukkolást!Biztosan bejött,mert nem csináltak Gréta szemével semmitKép Csak masszírozni kell, aztán ha 2 hét múlva sem javul, akkor kell átmosatni.Reméljük, erre nem kerül sorKép

Ilke!
Könnycsatorna szûkület gyanujával mentünk, de szerencsére megúsztukKép

Ma Grétus egy katasztrófa voltKépEgész nap sírt, csak a kezemben volt el, pont most amikor pakolnom kellett volna. Biztos ezt érezte, csakhát tökre kimerültem és még apát is jól felidegesítettem.Képez nem az én napom.

Sajnos most egy idõre el kell búcsúznom tõletek, mert az új lakásba méág nincsen bekötve a telefon, úgyhogy net sincsKép Nem tudom, hogy fogom bírniKép

Pusszancs
Pemeske és Gréta ma 4 hónapos
pemeske
 
 


Pemeske,
a nap hatralevo reszeben boldog honapfordulotKép Az uj lakashoz meg sok boldogsagot, jo dobozolast, es ne felejtsetek el minden sarkot felavatni, babaproject ide vagy odaKép Aztan jelentkezz, amint tudsz!

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Kataa,
a cisztát 3 havonta nézegették UH-gal, utoljára 1 éves korában, azóta nem kell menni. Semmi gondot nem okozott, persze jól megijedtünk, én még idegsebésznek is megmutattam, de csak kiröhögött, hogy ez nem gond. A Mátét aki UH-on vizsgálta, az a doki azt mondta, hogy ha õ lát ilyen cisztát vmelyik gyereknél, meg se mondja a szülõknek, a papírra se írja rá, mert csak idegeskedik mindenki. Oltás helye milyen?

Máté babó ma alig aludt és kicsit nyügi, pedig nem szokott. Biztos valami front, vagy érik az idegrendszere Kép. Krisztián ma 2 éves.

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté
 
 


Ági,
Annyia bánt, hogy nem tudtalak értesíteni a tali miattKép, de sajnos én csak 3-ra tudtam volna odaérni, ezt írtam is korábban. Ezért nem indultam el, mert nem tudtunk volna találkozni. Annyit tudtam tenni, hogy felhívtam a Mikkamakkát és szóltam nekik, hogy adják át az üzimet.
Lányok, nem beszélhetnénk meg, hogy a talik elõtti napon legkésõbb jelezze mindenki, hogy tud-e jönni, hogy elkerülhessük az ilyen szitukat, mert ma mindenki délelõtt mondta le? Megjegyzem én délelõtt megsütöttem a muffinokat, szóval készültem én is. Meg nem túl korrekt dolog szerintem a helységet sem visszamondani a tali napján.
Gratulálok a 6 hónaphozKép!
Örülök, hogy Petra ilyen jól gyarapodik! Sajnos Lili súlya már egy hónapja eléggé stagnál és napok óta valahogy érzem rajta hogy kevés már neki a tejcsi, ezért úgy döntöttem, hogy jövõ héttõl almázunk. Tökre izgulok, hogy milyen leszKép.

Nyuszi,
Eminek is boldog 6. hónapot kívánokKép!
Szerintem is jó lenne ha a tesók hasonló idõben jönnének. Biztosan lesz akkor is sok megbeszélnivaló gondolom. Azért a 4 gyerkõc nem semmi.

Áfonya,
Látom Rékával együtt a fantáziád is beindult és leginkább a takarítás irányábaKép.
Valószínû arra a topicra gondolsz amit én indítottam. Pár szóban: Megtartottuk a lagzit, és nem bántuk meg, meglepõen jól sikerült. Igaz 1 hónap alatt dobtuk össze az egészet, megjegyzem sok mindennel szerencsénk volt. Volt egy tanács amit mi betartottunk: csak egymásra figyeltünk aznap. Ez nagyon bejött, hiába voltak apró bosszantó dolgok, nem törõdtünk velük. Lehet, hogy felteszek egy képet a lagziról majd a profilomba, hogy megnézhesd milyenek voltunk (én leginkább gömbölyûKép).

Pszi,
Gratula az 5 hónaphozKép! Balázska nagyon szépen növöget továbbra is.

Panda,
Szerintem jó ötlet a sütõtök fagyasztás. Lehet, hogy én is teszek el.

Csics,
Örülök, hogy Petikének beindultak a fogai, akkor mégsem lett igaza annak, aki azt mondta, hogy a cumisüvegtõl nem fognak kibújni.

Pemeske,
De jó, hogy nincs semmi baj Gréta szemével!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?