Akkor Win-be folytatom, vagyis leírom még egyszer, hogy mit tudtam meg az oviba..
Tegnap Bukfenc után elmentünk Dáviddal a Fő úti oviba, hogy megérdeklődjünk egy pár dolgot, hogy mikor van nyíltnap, meg hogy mekkora eséllyel indulunk az ovódáskor rögös útjára, meg ehhez hasonlók…
Nagy nehezen bejutottunk a kapun,(tetszett,hogy ilyen nehezen lehet bejutni)
majd volt időnk körülnézni is, mert az igazgatónőre várni kellett, mivel ebédeltek éppen a gyerekek és segített az óvónőknek (ez is érdekes, hogy nincs annyi óvónő, hogy ezt meg tudják oldani, na mindegy
)
Nagyon szép az ovi... kívül belül, szépen fel van újítva, sok szép növénnyel és szép bútorokkal, nagyon modern az én meglátásom szerint; igaz az udvar elég szegényes, ami a játszóteret illeti, de azt is felakarják újítani, csak elfogyhatott a pénz, nem is tudom ezt miért írom, mi ide úgyse fogunk sose járni….
Felmentünk az irodába, nagyon kedves, szimpatikus nő volt, nem is hitegetett.
Állítólag 20-25 emberkét vesznek fel egy évben, de neki a listáján már 40 gyerek van; nagyon sok a jelentkező, és ők azokat részesítik előnyben, akik egyedül állóként nevelik a gyerkőt, vagy vissza kell mennie dolgozni a szülőknek, vagy akik többgyerekesek, vagy akinek a tesója odajár ,mivel nem akarja őket szétválasztani,meg eleve a körzeteseket (csak azt nem értem ,hogy akkor hogy hogy vannak Üllei és gyáli gyerekek is?)
egyszóval nullával egyenlő az esélyünk.
Azt mondta, hogy már tavaly se vettek fel senkit, akinek Gyesen volt otthon az anyukája a kisebbel. És hiába írna fel a listára, nem azt jelenti, hogy a következő évben az elejére kerülünk, úgyanúgy mérlegelnek. Meg amúgy is 5 évtől kötelező az ovi.
És a kormány ki akarja találni, hogy csak 1 év legyen a kötelező ötévesen (Szandra, amit te is írtál! Agyrém
)
Meg nem is ide tartozunk helyileg, hanem a Kisfaludyba. Aki a Petőfibe fog iskolába járni, az oda megy, mert tőlük általában a falusiba járnak.
Mondtam neki, hogy nem sok jót hallottam arról az oviról, nem szívesen íratnám oda, de azt mondta, hogy olyan ovit úgyse fogok találni, hogy minden szülőnek megfeleljen. Talán ott az a gond, hogy idősek a kollégák.
Kérdeztem tőle, hogy akkor minek zárták be a nagy ovit, mikor ekkora igény lenne rá? Azt mondta, hogy mikor kitalálták, hogy megszűntetik, még nem volt lakópark és ennyi gyerek, és hogy akkoriban kevesebben voltak egy csoportban, mint náluk. Nem volt kihasználva és azért döntöttek, hogy nem kell.
Még olyan lehetőségem van hogy beíratom a magánoviba, a Dobó Katica utcaiba, ami havi 50 ezer vagy ide hozzánk a Fő útra, ami havi 30 ezer (én úgy tudom,hogy havi 40 ezer,de nem biztosL)de egyáltalán minek akarom,hogy oviba járjon,csak haza hozza a betegségeket meg amúgy is….
Szóval Nóra neked lesz igazad!J
Mindegyj,úgyis viszem össze vissza majd,járunk angolra,Tücsökzenére,Bukfencre(habár ezeken erőssen gondolkodom), játszótérre,bábszínházba,usziba,majd veletek is többször találkozunk…ha ennyire nem veszik fel őket,csak 4-5 évesen,akkor nem ő lesz az egyedüli 4 éves a 3 évesek között.
Az ovi mellett van egy hely,ahol Helen Doron módszerrel tanítják az angolt kicsiknek,délelőtt elmentünk és megnéztünk egy bemutató órát,de nagyon jó volt tetszik,úgyhogy járni fogunk csütörtökönként fél 10-től. A miénk a cica csoport,és három helyes kiscsajszival vagyunk együtt egy csoportba.Igaz az egyik gyáli, a másik vasadi, a harmadik győmrőiJ
de mit számít?
Mi a véleményetek különben a gyerekek korai nyelvtanulásáról?
Andi!
Most Erythrotrop-ot írt fel a doki,ez is egy antibiotikum,szerencsére lázasnak már nem lázas,de majd be kell szereznünk olyan kúpot amit a Gyöngyiék mondtak.Teljesen jól van,néha még szívom az orrát.
Nektek mit mondott a doki a Lőrire?
És mi volt a kórházba?Egy darab képed sincs még a picurkádról?(uh)
És a neme? Tudjátok már? És nevek?
Felébresztettem a Rékát,mert neki is jó,ha kipiheni magát és éjszaka,vagyis beáll a biólógiai órája arra,hogy éjszaka egyhuzamban aludjon több ideig,persze arról nem is beszélve,hogy nekem milyen jóJ
Azért kérdeztem,hogy mikortól ehetnek 4 óránként,mert emlékeztem,hogy eljön az ideje,csak nem tudtam mikor,igazából neki erre van igénye,ahogy észrevettem,ha háromóránként adok neki,akkor a következő etetésnél keveset eszik és akkor csak két órát bír ki,de ha 4 óránként kér,akkor szépen beeszik,és kibírja a 4 órát.Majd figyelgetem.
Gyöngyi!
Köszike,erre voltam kiváncsiJ
Meg egyáltalán honnan tudod,hogy mikor éhes a gyerek vagyis a csecsemő? (Költői kérdés) Nemcsak azért sírhat, Réka például 4 óránként éhes, közte elvan szépen. Így hogy megvan a rendszer, tudom, hogy azért sírhat, mert éhes, Dávidnál annyira rendszertelen volt minden, hogy azt sem tudtam mi a baja, mindig a cicitől nyugodott meg. Pedig nem mindig volt éhes. Pedig nála is ezt akartam elérni,ahol most tartunk a Rékával,innen látszik,hgoy mennyire különböznek a gyerekek.
Dávidot félóránként ettettem, mert állandóan „éhes” voltL Most meg ,ilyen rosszul evő gyereket még nem láttam, nem sovány, de ez még az anyatej tartalék, ha kifogy akkor bajban leszek, olyan minimálisakat eszik, hogy az eszméletlen, félek, hogy elfogyL
Komolyan gondoltad,hogy öltözzünk be mi is,anyukák?Én max. bálnának tudnék,de olyan jelmezem nincsLmajd azért egy maszkot keresek.
Nekem nem tetszett a Bukfenc
nemcsak azért mert Dávid nem csinálta a feladatokat,hanem azért is mert rengetegen voltak,és ráadásul olyan kicsik,(most nehogy valaki félreértsen a kicsiket illetően…)de erőssen gondolkodom,hogy nem fogunk többet járni,olyan érzésem van,mintha már kinőttük volna,eleve a Dávid nem csinálja a feladatokat,most arra,hogy hallja annak nincs értelme olyan szempontból,hogy én itthon ugyanúgy elmondok neki mindennap így is sokat,ez már felesleges…nem tudom.
inkább elmegyek a játszóházba,ahol ugyancsak gyerekek között van,és én legalább tudok beszélgetni a kedves anyukákkal,ami itt néha kivitelezhetetlen.
Kriszti!
Ti is hiányoztok ám! Majd valamikor már tényleg összefuthatnánk,de húsvétkor úgyis jöttök,nem?J
Szorítok,hogy ne add fel és végig tudd csinálni amit elkezdtél,tudom,hogy nem könnyű,de te egy nagyon erős személyiség vagy,végig tudod csinálni!!!Meglátod sokkal jobb lesz minden szempontból.Én hiszek benned!
Anett!
Hercegnőid csodaszépek!!!!
Nagyon jópofa az a játék amivel Szonjaboris olyan szorgalmasan játszadozikJ
Szegény Tami,éppen mi is így jártunk,mármint a hugomék ezzel az ovódai szülinapi bulis meghívással. A hugom nagyobbik fia (6) egyik nap kisírt szemekkel jött haza az oviból,kiderült,hogy a „legjobb” barátja nem hívta vissza a szülinapi bulijába,mert elfogyott a meghívója ez volt a kifogás
szegények,én úgy sajnálom ilyenkor őket!
Szandra!
Én se nézem az órát,de feltűnik,hogy milyen rendszeresen kér enni a leányzó,sőt én még azt a módszert se tudnám végig vinni,amit kitaláltál,pedig jól hangzik,hogy éjszakára betankoltatod;Rékát nem lehet túletetni,ha neki elég a tejci kitolja a nyelvével a cicit,és hiába dugdosom neki vissza,nem kell neki és kész,és amilyen arcot vág hozzá,hát zabálni való,mintha azt modaná,hogy hagyjál már anya,vidd a cickóidat,elég volt!
Amióta megszületett egyszer bukott,néha csuklik,de ez nem tudom mennyire függ össze.Sose eszi túl magát.
Dávid minden kaja után bukott,sőt sokszor utána is jóval,már azt hittem refluxos…mostmár tudom miértJ
Én 8 kor teszem le a Rékát aludni,éjfélkörül kel fel először,majd 3-kor és 6 kor,de ekkor kipattan,és nem lehet visszaaltatni,a kis piszok,mert mi a Dáviddal még tudnánk aludni,de ő addig nyekereg,míg tisztába nem rakom,és át nem öltöztetem,(mert hálózsákba alszik)addigra persze én is felébredek és visszaaludni nem tudok. Bezzeg Dáviddal simán összebújtunk reggelente,egy kis cici és aludtunk sokáig.
Szóval tudjátok mennyire cicipárti vagyok,de nem csak rajtam múlik ,pedig én azt hittem,én hűlyeL
Már csak 9-10JJJbocsi,inkább 8-7J
„örülök ha a hónapok végén nem a küszöb lesz a vacsi. Upszika nincs is küszöb itthon. Na nem is baj legalább lemegy az a majd 20 kiló plusszocskadrága .”
Na én ezen olyan jót rötyögtemJJJ
kb. nekem is 20 plusszom van,majd adunk kölcsön egy párat az Andinak,meg a Gyöngyire is ráfér…a többiekkel rég találkoztam,de mindenkinek adhatnék!
Most nem akarom rádfogni ,hogy miattad,de mikor ezt beakartam másolni akkor tűnt el az összes írásom. JPedig én folyamatosan jelölgetem és nyomom a ctrl+c,ha esetleg elveszne,akkor meglegyen,erre csak ez a kis szöveg volt meg,amit kimásoltam,azt hittem rosszul leszek….
ez legyen a legnagyobb próblémám,hihihi
Ja és kérem az igazolást!JJJ
Nóra!
Tudom,hogy most nálad kiesnek ezek a bébi dolgok,de szoktunk másról is beszélgetni…és úgy örülünk,ha írsz….
(és a többieknek is! Elveszettek nektek is! Betti! Jutka!( már megint eltűntél.már bevan adva a bevallás,nem lesz gond!)Szilvi! Kati!Judi! Ki maradt ki?
Mindenkinek puszi! Ildikó