Új privát üzeneted érkezett!

Na, folytatom.... :D

Gyöngyi, igen az állomásra mentünk a férjem elé, de autóval. Most már nem fekszek egész nap, inkább csak pihenek, amikor tudok és például Lőrinccel ebéd után majdnem minden nap alszok. Levegőzni ki szoktunk menni, általában csak ide a kertünkbe, olyankor én ücsörgök. De néha teszünk rövidebb sétákat, vagy családilag elmegyünk vásárolni, de azt mindig a férjemmel, sose egyedül. És soha nem emelek nehezet.
Szóval, próbálom magam kímélni, de most nem vagyok olyan nagy szigorra ítélve. A dokik bíztattak, hogy innentől már jobb lesz, és elhúzódik a lepény a méh növekedésével együtt.
Nagyon bízok, hogy már nem lehet semmi baj! :)

Judit, jó hogy beszéltünk telefonon! Nagyon izgi, hogy már így a végén jártok a babavárásnak! Szép nagy család lesztek Ti is! :)

Nóri, abban egyet értek veled, hoyg Kristófnak meg a te gyerekeidnek, te tudod, hogy mikor tartod érettnek az ovira. És igazad van, hogy vannak gyerekek, akik 1 év alatt megérnek az ovira, és van akinek jót tesz, hogy ő a legidősebb a csoportban, mert ösztönzi, hogy az óvónők megbízzák feladatokkal. Csak azt akartam mondani, hogy az nem törvényszerű, hogy egy 3 éves nehezen szokik be, egy 4 éves meg könnyen. :) Csak azért írom,mert nem akarom, hogy félre értsd, nem az ellen beszéltem, amit Te írtál. :)

Ildi, szerintem mi is megyünk a játszóházas farsangra! Ki jön még?

Nórival azt beszéltük meg, hogy szerdán elmennénk a tornára. Cinis lányok, nem csatlakozik valaki?

Kriszta, nagyon jó a teknőcös jelmez! :D Végül otthon hordta Kevin? Élvezte?
idna
 
 


Betti, mi is boldog névnapot kívánunk neked :!:

Szilvi, várjuk a képeket Vikiről! :) És mesélj többet magatokról!
idna
 
 


Sziasztok!

Nálunk tegnap megint kint volt a doki :( megint belázasodott vasárnap a Dávid,egésznap bágyadt volt és aluszékony :(
Hétfőn felhívtam a dokit,hogy mit csináljak? Meg hogy meddig lehet szedni a Nurofent?,mert lassan egy üveggel beszedtünk már...aztán délután kijött megnézni...
Írt fel még egy antibiotikumot :(
mostmár egész jól van,de akkor se normális,hogy két napig semmi baja,két napig lázas,és nem tudom neki levinni. :oops:
Réka is még szürcsög....
Én csak az orromat fujjom már,nem is tudom hány zacsi zsepit használtunk már el.


Andi!
Ez csak természetes ,hogy nem a net az első :wink: :D
(mondjuk,kicsit kezdtem megijedni,.hogy senki nem ír :? )

Nagyon elgondolkodtatál ezzel az alvásidővel,felfogom ébreszteni a Rékát én is kajcsiidőben,hátha kitólodik éjszakára,mert úgye éjszaka általában tartja a 3-4 órákat.Jó lenne,ha 5-6 lenne,és az már átaludt éjszakának számít :D :D :D
Azt nem tudom mikortól kell nekik 4 óránként enni?(Gyöngy?)

Tényleg milyen ágyat vettetek Lőrincnek? És hol?

HA nem veszik fel a Dávidot,kénytelen leszek itthon tartani,esetleg egy évet elviszem ide a magánoviba hozzánk a Fő útra,igaz ellene vagyok /nem is sok jót hallottam róla/ de a Dávid érdekében lehet,hogy megpróbálom,majd ezt még meggondolom,először elmegyek a Fő útra,és ha nem veszik fel,akkor ráérek gondolkodni.

Örülök,hogy ilyen jó sokat írtál!!!!

HA Dávid jobban lesz,mi is elmegyünk a tornára szerdán,habár már kedd van,igaz nincs semmi baja,de ha folytatódik ez a periódus,akkor megint két nap lázas nap következik :(
az 10:30-tól van? :oops:

Judi!
Nagyon drukkolunk!!!! :D tök izgi,hogy nem tudni a nemét...
én kislányra tippelek :D hihihi

Gyöngyi!
Örülök,hogy meggyógyultatok!!!

Szilvi!
Örülök,hogy írtál. Jöhetnél gyakrabban!

Föl kell ébresztenem a kisasszonyt enni..... :oops:

Sziasztok!

Ildikó
ilgya1
 
 

 
 

Ildi, :cry: Dávidnak gyógyulást, meg persze nektek is! Mikor Lőrinc karácsony előtt nagyon beteg volt, nála is így volt, hogy 2 láztalan nap után megint belázasodott. :( Elég hosszú idő volt, míg helyre jött. Dávidnak mit írt ki most a doki? Nektek lázra mit ajánl?

Hűha, én nem mondtam, hogy ébreszd fel a Rékát! :wink: Ezzel lesznek, akik majd nem értenek egyet. Egyébként nálunk is úgy volt, hogy éjjel órát lehetett volna igazítani Lőringerhez, mert hajszálpontosan 3 óránként ébredt, aztán délelőtt meg 4-5 órát is aludt. Na, ilyenkor ébresztettem én fel, ha már eltelt 3 óra az előző szopihoz képest. Persze, erre sokan mondanák, hogy ez nem igény szerinti szoptatás, de kérdem én: kinek az igényei szerint kell szoptatni? - a szakkönyvek írójának igényei alapján, vagy a saját és gyerekem igénye szerint? :lol:
Egyébként kellett 1-2 hét, míg éjjelre tette ezt az alvásidőt, de igen, az már átaludt éjszakának számít - elvileg. :wink:

Amit kérdezel, hogy mikortól kell 4 óránként enniük, azt nem tudom, nálunk az sosem működött, Lőrinc annyit nem bírt ki. Nála a szopik csak akkor húzódtak majd szét, mikor már néhány stabil szilárd étkezése is volt.

Puszi!
idna
 
 


Sziasztok!

két hozzászólás:
- a tankönyv szerint 6 kg után vagy 6 hét után eszik a csecsemő 4 óránként. De ez a tankönyv. Persze más ha csak anyatejet és más ha tápszert kap a gyermek.
nos, nálunk a Marietta nagyon keveseket hízott (csak hetente mértük), és nagyon nyúlánk, mondhatni gizda csecsemő volt. Azt gondoltam nem elég zsíros és tápanyagdús a tejem, ezért nem is bántam, hogy kétóránként evett. Talán most már kibÍr három órát is evés nélkül!!!!! (mindjárt 4 éves!) De tényleg, azon mulattuk, hogy ő még akkor sem bírt ki 4 órát soha, amikor márt tisztán azt ette, amit mi. (most a 3. félét uzsonázza egy kiadós ebéd után). Valószínűleg gyors az anyagcseréje. Aki ismeri tudja, hogy mozgékony, keveset alvó élénk kislány. (Hát nem olyan típus mint a Lőrinc drága).
Sára édes gömbölyűzvasgyúró csecsemő volt, aki szintén nem evett csak éjjel háromóránként. És ugyananyit eszik most, mint a MArietta. Ennyit arról, hogy hányszor kell ennie egy gyereknek?!- amikor éhes egyen!

- láz!! Most halottam egy orvos barátnőmtől- aki kissé le is szidott, hogy ezt nem tudom??!! - hogy a legjobb lázcsilapító az amidasophen kúp!!! Ő még most is azt ad a 12 éves lányának. Mivel gyorsan hat és kikerüli a májat, ezért nem károsítja. Kicsit kétkedve fogadtam: mit fog szólni a nagylányom, ha kúpozom? Hát semmit! Tök jól fogadta és tényleg gyorsan levitte a lázát.
Én is azt vettem észre, hogy a Nurofen sz... sem ért. De nem vitte le a lázát a cataflám sem. Sáránál a Germicid kúp sem. Nagyon makacs lázzal járt most nálunk is ez a betegség, és vissza-vissza tért a láz.

Jobbulást mindenkinek!
Remélem mi is ott leszünk holnap a cini-tornán és a játszóházas farsangra is megyünk!!

Mit szólnátok, ha a szülők is beöltöznének??!!

Pusz

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Mire erőt veszek magamon nem győzök olvasni.Remélem most nem tűnik el semmi.
Ildi!
Már nem tudnak annyira felbosszantani vagyis feltudnak csak nem kell rágyújtanom.

Az alvással mi is küszködtünk még néha ma is. Ketrin mindig azt hiszi valaki áll a szobájában és figyeli ez már több mint 7 éve amióta a papa meghalt. Már próbálkoztam mindennel nem tudom mi lenne a helyes mostanában a Kevin átcuccol hozzá a matravccal és így ketten alszanak. Mindig azt mondják én miért alszom az apa mellett ha őket nem engedem egymás mellé. És milyen igazuk van miért is kell egy ygyereknek külön aludnia, hogy a szülöknek kényelmesebb legyen jó kérdés ezt sokáig lehetne szerintem fitogtatni mi a jó meg alkati kérdés is. Mit tehetek ha szinte mindentől fél, pedig mindent elmagyarázok de sajnos pánikol.

Cicin alvás? A lányom soha őt mindig ringatni kellett szinte pici korától nem aludt el magától a fiam más volt ő cicin aludt aztán egyedül magától aztán simogatásra aztán mindig másképp, most ő 2 perc alatt elalszik mindegy hogy ég a villany vagy sem bár ő első pillanattól külön szobában volt a Ketrin 5 évig velünk volt és valószínüleg megviselte.

Óvoda!
Minden gyerek más szerintem Dáviddal nem lenne gond a beszoktatásnál igaz engem ismer , de volt, hogy az Ildi itt hagyta amíg elment a fiúkért és semmi baja nem volt teljesen ellehet vonni a figyelmét a többi gyereket nem ismerem de valószínűleg óvónőtől is függ a beszoktatás.

Judit! Kitartás és jó bulzást!

Nekem Kevin annak idején hajszálpontosan minden nap 6:30 kor kelt így volt időm megetetni az oviba indulás előtt mire Ketrint felöltöztettem ő már a babakocsiban várta mikor indulunk és végig aludta az utat oda vissza. A 4 órás etetés nálam is inkább a szilárd ételeknél jött be.
Igazán nem biztos hogy ez a jó mert a dietetikus szerint 3 óránként enni akkor egy csecsmőnek miért ne lehetne 3 óránként enni adni. Ettől nem fogja magát túlenni esetleg az anyának lesz könnyebb meg persze az időbesosztás és a könnyebb kimozdulás. Na ha picit csúszik az eteés és kibarja nem hiszem hogy gond volna. Nálam volt hogy mindkét csemete kihagyott egy-egy evést. Ők még ma is szinte 3 óránként esznek.

Ildi!
Ketrin már nagyon hiányol, már rég taliztunk.

KépKép
KépKép
krisztám
 
 


Kép

Kép

Kép
kállai
 
 


Sziasztok!

Kedves ...

Ildi!
Jól esett, hogy szóltál mellettem. Megnyugtatott, hogy azért nem telejes érthetetlen, amit írtam. Sajnálom, hogy betegek vagytok! Gyógyuljatok meg!

A lázcsillapítás ügyében csatlakozom Gyöngyihez, nekünk is ezt a kúpott ajánlotta a doktornőnk, igaz ő teljesen elzárkózik a sikertermékektől /kanalas édesített lázcsillapítok/, azt mondta, hogy igaz, minimális százalékban, de vírusos betegségek esetén szövődményt okozhat.

Óvoda: Én nagyon szeretem a Fő úti óvodát. A Tami pedegógusai szuperek. Igaz Zolival kicsit nehezen vesszük az akadályokat. Tami első nagy emészteni valója az volt, hogy a legjobbnak tartott barátnője nem hívta meg a szülinapi bulijára.
Hát képzeljétek el, hogy mi kicsi lányunk mesélte, hogy szólították ki a meghívott gyerekeket, ő meg csak ült a széken. Kb egy hónapja lehetett, de én most ismertem meg a történetet. Ráadásul majdnem mindenki hivatalos volt. Most már értem, miért játszotta 2 hétig (nem túlzok) minden délután a babáival, hogy szülinapi buliba megy... :cry:
Na mi is emészetettük Zolival... Annyira sajnáltuk. Közben ilyeneket mondott Tami: én bizos, hogy mindenkit meghívok, senki ne legyen szomorú. :cry:

Tegnap este farsangjuk volt. Annyira édesek voltak; műsort is adtak elő. Szonjus is beöltözött.

A játszóházas farsangra mi is szeretnénk menni!
kállai
 
 


Szandra!

Neked is szuperek a képeid!Nagyon édesek a lányok! Milyen géped van?
Én minden féle munkát csinálok /kivétel természet, sport/, elvileg a fő területem a színház.

Andi!

mégegyszer leírom, nagyon örülök, hogy jobban vagy!!! Tamó nagyon szereti az ovit. Csak kissebb zökkenők voltak.

Gyöngyi!
Jó hogy ti is meggyógyultatok! Szerintem jelzés értékűen beöltözhetünk. Rám most leginkább a hastáncosnő illene. :P !

Holnap hazaviszem szüleimhez a lányokat, mert megyek suliba pénteken. Sziasztok!

anett
kállai
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép
kállai
 
 


Sziasztok!

Én is úgy gondolom, hogy az evés az teljesen gyerekfüggő. Mondjuk én eleve azok közé tartozom akik soha nem nézik az órát, ha kell akkor bizony kell. Inkább csak azért néztem ha néztem, hogy jé mennyit kibírt. A Tamival 2és fél 3 óránként kellett kelnem az Edóka 1x kel éjszaka az is teljesen változó, hogy mikor van amikor 3/4 3kor és van amikor 6 órakor pedig este mindig fél 9kor teszem le. Mondjuk azért van amit másképpen is csinálok mint a Taminál mégpedig, hogy sokkal jobban "megtömöm" Edóka pocakját mielőtt lefekszik. Megkajcsiztatom, büfi egy pár perc szünet aztán jöhet a másik cici is (napközben egy evés az csak az egyikből a másik kajcsi a másikból), szerintem már ő is rájött, hogy ha mind a két tárat kiüríti akkor nagyobbat tud aludni. Napközben hiába akarnék a másikból is adni az ki is jön belőle.

Mondjuk őt simán be tudom rakni az ágyába és elalszik egy kis magyarázás kíséretében. Egyszer csak elhallgat, hallom, hogy az ujja landol a szájában és ettől bealszik. A Tami sosem volt ujjszopizós ebből is látszik, ahány gyerek annyi féle.

És igen, cáfoljuk a tankönyvet mi is mert Edóka elmúlt 3 hónapos és 6880g. Megint ide tértünk vissza, hogy ezek a mai gyerekek nem tanulnak meg idejében olvasni és így nem tudják mi is valójában a házirend. :wink: :)

Kriszta!
Az egymás mellett alvás szerintem is megnyugtató lehet két gyereknek. Én imádtam a bátyjámmal aludni pedig egy szobánk volt. Nagyon sokáig mindig bemásztam mellé, talán olyan 8 éves voltam mikor már nem. Ő egy évvel idősebb csak nálam de akkor is tök jó volt mert olyan egyedül voltam mindig az ágyamban. Mondjuk nekem azzal sincs semmi bajom, ha a Tami velünk alszik. Tegnap csak egy órát aludt a helyén aztán már jött is át hozzánk mert rosszat álmodott és nagyon megsajnáltam szegénykémet. Igaz egy kicsit bosszantó volt, hogy egész éjszaka dobálta magát és vagy 15x hátba meg hasba rúgott. :roll: Igaz ígyse úgyse tudtam volna aludni mert 3 napja nagyon erős fejfájásom van (szerintem migrénes) amitől sehogy nem tudok aludni.

Anett!
A képek mint mindig most is nagyon szuperül sikerültek! Ilyenkor mikor te a gép másik oldalán ülsz akkor ki a "művész"?
Taminak nagyon szép a haja. Látom Szonjus is szopizza az ujját, ő is így alszik el?

Gyöngyi!
Örülök, hogy jobban vagytok már! :)
Lekopogom minket még nem ért utól a kór, remélem nem is fog mert borzasztó amiket írtatok. Ezt az amidasophent én is elraktárazom a kis agyamba! Ezt lehet recept nélkül vagy kell hozzá recept? Igaz a Tami szerintem nem fogja jól viselni a dolgot, ő semmi "beavatkozást" nem szeret még az orrszívástól is ordít. Azt nem csodálom, hogy Marietta bírja minek után még az arcüreg tisztítást is be akartad mutatni rajtuk. Hát le a kalappal a két kiscsaj előtt. :)

Andi!
Örülök, hogy mászik az a fránya. Érezhetően sokkal jobb a hangulatod, gondolom a közérzeted is. :) Azért persze ne legyél túl bátor, pl. a mosogatást nyugodtan hagyd apára :wink: :) .
Na jó ez csak vicc volt.
Azt nem tudom, hogy mi lesz ha nem veszik fel a Tamit. Egyenlőre NÓRA beszámolójára várok, hogy mi újság ezzel az ovival. Komolyan elgondolkoztam azon, hogy mi lesz ha olyan baromi messzire kell elmenni a Tamiért :roll: . Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lesz ha nem veszik fel.....
Azért az egy kicsit meredek, hogy szinte kegyet gyakorolnak azzal ha felveszik a gyereket. Felháborító! Rádaásul azt is hallottam már, hogy be akarják vezeni a rászorultsági alapon történő felvételt az oviba és csak egy év lesz a kötelező óvoda idő. Azt hiszm meghatározzák, hogy mekkora bruttó jövedelem alatt veszik fel a gyereket az oviba. Ha jómódú vagy akkor fizess (vagy bébiszitternek vagy magánovinak).

Na most ezek jöttek ki így belőlem.

Ildi!
Gyógyuljatok!Remélem most már ti is a végefelé jártok!

Puszi
Szandra

szandrakiss
 
 




Szia Szandra!!!

:P :P :P

Ma a baránőm próbálgatta a stúdiós felszerelést. Lebuktattál, a felső három kép az ő érdeme. Máskor apa szán meg egy-egy képre.
Az óvoda ügy nekünk is nyűgös volt Szonjus miatt, szóban majd elmesélem.

Jó éjt!
kállai
 
 


Sziasztok!

Meghalt a topik?! :(

Mi csak itt az Anettal írogatunk ti meg sehol! Persze egy kis jobbanlét aztán sehol senki. Persze tudom, hogy a cinin mindent megbeszéltetek na és a későn kelőkkel mi lesz? :wink:
Vagy már korán fekszik mindenki, hogy holnap legyen és akkor már csak 9et vagy 10et kell aludni? :lol:

Nóra!
Még mindig nem nyilatkoztál az ovival kapcsolatban pedig nagyon fel vagyok csigázolódva. Ezek szerint akkor egy normális ovi van Vecsésen és az is a Fő úton?

Anett!
Nekünk csak "játékgépünk" van (gondolom) a tiedhez képest. Fuji S9500. Szeretnénk majd valamilyen Canon EOS-t ami ennél jobb de az a jövő zenéje marad még egy darabig mert apával olyan dolgokat vállaltunk (terveztünk) be idénre, hogy örülök ha a hónapok végén nem a küszöb lesz a vacsi. Upszika nincs is küszöb itthon. Na nem is baj legalább lemegy az a majd 20 kiló plusszocskadrága :x .
Gondolom mikor színházba mész fotózni akkor késő este végzel, ilyenkor a párod tartja a frontot otthon a csajoknál?

Na most megyek mert nincs senki aki hosszas kérdésekett tett volna fel és így nincs miről litániákat írnom. :( :wink:

Szandra

szandrakiss
 
 


Szandra!

Ma direkt tornán (Bukfencen) voltunk,hogy a későn kelők is el tudjanak jönni :( :cry: :cry: :cry: :oops:
csak mi voltunk, a Gyöngyiék és az Andiék. :D

Nem tudjátok miről maradtatok le :wink: nem láttátok Andi pocakját bibibi. :D



Most nagyon késő van,holnap mesélek... voltam a Fő úti oviba a Dáviddal....
és előljáróban annyi,hogy gyakorlatilag 0% az esély,hogy felvegyék a Dávidot!(Meg azokat,akiknek az anyukájuk otthon van Gyesen :( )

Holnap megnézzük a Helen Doron féle angolt,fél 10 re megyünk a Dáviddal.Majd mesélek,holnap,oké?


Anett!
Nagyon szépek a képek!!!!!!Könnyű így fényképezni,mikor ilyen szépek a modellek! :wink:

Nóra! Remélem nem bántottalak meg semmivel....miért nem irsz?

Jó éjt!

Ildikó
ilgya1
 
 



Sziasztok!


Bocsika mindenkitől,hogy nem voltunk tornán!!Légyszi-légyszi!
Pedig megígértem, tudom...


Ildikó!

Nem bántottál meg semmivel!!! :roll:
Csak nehezen írok :evil:

Ildi,Szandra!
Tamarát sem vették fel annak idején,de ő nagyon társaságigényes volt,így megfellebbeztem a döntést,és sikerült.
Nem akarok senkit lebeszélni,de egyedi eset volt,azért lett pozitív az elbírálás.

Kristófot sem vették fel,nála elfogadtam...sőt,mostmár azt mondom:jobb volt így.

Viktort beíratom,de hogy tényleg jár-e majd,az a jövő zenéje.

Toldy ovi:részleteket inkább személyesen mesélnék inkább.Bocsi!
1-2-héten belül,remélhetőleg szupi idő lesz és talizhatnánk meint itt a játszin.Vagy játszóházban.
Mi a Halmy-ba járunk és imádom!A szemlélet egész más.Gondok persze mindenhol vannak(elvégre idegenekre bízod a gyereket,úgysem lesz tökéletes minden),de összevetve jobban tetszik.

A Fő úton lévőről is sok jót hallottam.

Magánovit én biztosan kizárnám.Anyagi és egyéb okokból is.Fontos meg jó az óvoda,de nem mindenáron.

Biztosan én vagyok hülye,de pl nem tudnám beíratni egész napra sem.Mi ebéd után jövünk el,ezt én kértem így.
A Toldyban ez kötelező volt,itt felajánlották az ott-alvást.

Na eldugulok!

Többet tényleg inkább személyesen,a beíratásig még van vagy másfél hónap.

Jó éjszakát!


Nóra

KépKép
KépKép
krivita
 
 


soha többet nem irok ide,életemben még ekkor a hszt.nem irtam és eltűntette ez a szemét dög!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: több mint két órája írom,most akartam elküldeni,mert felkelt a Dávid kész vagyok :x :x :x utálom,utálom,utálom
ilgya1
 
 


Asszem Windowsba kezdem el megint,mert nem akarok kockáztatni :( most meg nincs több időm,ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
ilgya1
 
 


Akkor Win-be folytatom, vagyis leírom még egyszer, hogy mit tudtam meg az oviba..

Tegnap Bukfenc után elmentünk Dáviddal a Fő úti oviba, hogy megérdeklődjünk egy pár dolgot, hogy mikor van nyíltnap, meg hogy mekkora eséllyel indulunk az ovódáskor rögös útjára, meg ehhez hasonlók…
Nagy nehezen bejutottunk a kapun,(tetszett,hogy ilyen nehezen lehet bejutni)
majd volt időnk körülnézni is, mert az igazgatónőre várni kellett, mivel ebédeltek éppen a gyerekek és segített az óvónőknek (ez is érdekes, hogy nincs annyi óvónő, hogy ezt meg tudják oldani, na mindegy :? )
Nagyon szép az ovi... kívül belül, szépen fel van újítva, sok szép növénnyel és szép bútorokkal, nagyon modern az én meglátásom szerint; igaz az udvar elég szegényes, ami a játszóteret illeti, de azt is felakarják újítani, csak elfogyhatott a pénz, nem is tudom ezt miért írom, mi ide úgyse fogunk sose járni….

Felmentünk az irodába, nagyon kedves, szimpatikus nő volt, nem is hitegetett.
Állítólag 20-25 emberkét vesznek fel egy évben, de neki a listáján már 40 gyerek van; nagyon sok a jelentkező, és ők azokat részesítik előnyben, akik egyedül állóként nevelik a gyerkőt, vagy vissza kell mennie dolgozni a szülőknek, vagy akik többgyerekesek, vagy akinek a tesója odajár ,mivel nem akarja őket szétválasztani,meg eleve a körzeteseket (csak azt nem értem ,hogy akkor hogy hogy vannak Üllei és gyáli gyerekek is?)
egyszóval nullával egyenlő az esélyünk.
Azt mondta, hogy már tavaly se vettek fel senkit, akinek Gyesen volt otthon az anyukája a kisebbel. És hiába írna fel a listára, nem azt jelenti, hogy a következő évben az elejére kerülünk, úgyanúgy mérlegelnek. Meg amúgy is 5 évtől kötelező az ovi.
És a kormány ki akarja találni, hogy csak 1 év legyen a kötelező ötévesen (Szandra, amit te is írtál! Agyrém :( )
Meg nem is ide tartozunk helyileg, hanem a Kisfaludyba. Aki a Petőfibe fog iskolába járni, az oda megy, mert tőlük általában a falusiba járnak.
Mondtam neki, hogy nem sok jót hallottam arról az oviról, nem szívesen íratnám oda, de azt mondta, hogy olyan ovit úgyse fogok találni, hogy minden szülőnek megfeleljen. Talán ott az a gond, hogy idősek a kollégák.

Kérdeztem tőle, hogy akkor minek zárták be a nagy ovit, mikor ekkora igény lenne rá? Azt mondta, hogy mikor kitalálták, hogy megszűntetik, még nem volt lakópark és ennyi gyerek, és hogy akkoriban kevesebben voltak egy csoportban, mint náluk. Nem volt kihasználva és azért döntöttek, hogy nem kell.

Még olyan lehetőségem van hogy beíratom a magánoviba, a Dobó Katica utcaiba, ami havi 50 ezer vagy ide hozzánk a Fő útra, ami havi 30 ezer (én úgy tudom,hogy havi 40 ezer,de nem biztosL)de egyáltalán minek akarom,hogy oviba járjon,csak haza hozza a betegségeket meg amúgy is….


Szóval Nóra neked lesz igazad!J

Mindegyj,úgyis viszem össze vissza majd,járunk angolra,Tücsökzenére,Bukfencre(habár ezeken erőssen gondolkodom), játszótérre,bábszínházba,usziba,majd veletek is többször találkozunk…ha ennyire nem veszik fel őket,csak 4-5 évesen,akkor nem ő lesz az egyedüli 4 éves a 3 évesek között.

Az ovi mellett van egy hely,ahol Helen Doron módszerrel tanítják az angolt kicsiknek,délelőtt elmentünk és megnéztünk egy bemutató órát,de nagyon jó volt tetszik,úgyhogy járni fogunk csütörtökönként fél 10-től. A miénk a cica csoport,és három helyes kiscsajszival vagyunk együtt egy csoportba.Igaz az egyik gyáli, a másik vasadi, a harmadik győmrőiJ :D de mit számít?

Mi a véleményetek különben a gyerekek korai nyelvtanulásáról?

Andi!
Most Erythrotrop-ot írt fel a doki,ez is egy antibiotikum,szerencsére lázasnak már nem lázas,de majd be kell szereznünk olyan kúpot amit a Gyöngyiék mondtak.Teljesen jól van,néha még szívom az orrát.

Nektek mit mondott a doki a Lőrire?
És mi volt a kórházba?Egy darab képed sincs még a picurkádról?(uh)
És a neme? Tudjátok már? És nevek?

Felébresztettem a Rékát,mert neki is jó,ha kipiheni magát és éjszaka,vagyis beáll a biólógiai órája arra,hogy éjszaka egyhuzamban aludjon több ideig,persze arról nem is beszélve,hogy nekem milyen jóJ

Azért kérdeztem,hogy mikortól ehetnek 4 óránként,mert emlékeztem,hogy eljön az ideje,csak nem tudtam mikor,igazából neki erre van igénye,ahogy észrevettem,ha háromóránként adok neki,akkor a következő etetésnél keveset eszik és akkor csak két órát bír ki,de ha 4 óránként kér,akkor szépen beeszik,és kibírja a 4 órát.Majd figyelgetem.

Gyöngyi!
Köszike,erre voltam kiváncsiJ
Meg egyáltalán honnan tudod,hogy mikor éhes a gyerek vagyis a csecsemő? (Költői kérdés) Nemcsak azért sírhat, Réka például 4 óránként éhes, közte elvan szépen. Így hogy megvan a rendszer, tudom, hogy azért sírhat, mert éhes, Dávidnál annyira rendszertelen volt minden, hogy azt sem tudtam mi a baja, mindig a cicitől nyugodott meg. Pedig nem mindig volt éhes. Pedig nála is ezt akartam elérni,ahol most tartunk a Rékával,innen látszik,hgoy mennyire különböznek a gyerekek.

Dávidot félóránként ettettem, mert állandóan „éhes” voltL Most meg ,ilyen rosszul evő gyereket még nem láttam, nem sovány, de ez még az anyatej tartalék, ha kifogy akkor bajban leszek, olyan minimálisakat eszik, hogy az eszméletlen, félek, hogy elfogyL

Komolyan gondoltad,hogy öltözzünk be mi is,anyukák?Én max. bálnának tudnék,de olyan jelmezem nincsLmajd azért egy maszkot keresek.

Nekem nem tetszett a Bukfenc :( nemcsak azért mert Dávid nem csinálta a feladatokat,hanem azért is mert rengetegen voltak,és ráadásul olyan kicsik,(most nehogy valaki félreértsen a kicsiket illetően…)de erőssen gondolkodom,hogy nem fogunk többet járni,olyan érzésem van,mintha már kinőttük volna,eleve a Dávid nem csinálja a feladatokat,most arra,hogy hallja annak nincs értelme olyan szempontból,hogy én itthon ugyanúgy elmondok neki mindennap így is sokat,ez már felesleges…nem tudom. :? :? :?

inkább elmegyek a játszóházba,ahol ugyancsak gyerekek között van,és én legalább tudok beszélgetni a kedves anyukákkal,ami itt néha kivitelezhetetlen. :lol:

Kriszti!
Ti is hiányoztok ám! Majd valamikor már tényleg összefuthatnánk,de húsvétkor úgyis jöttök,nem?J

Szorítok,hogy ne add fel és végig tudd csinálni amit elkezdtél,tudom,hogy nem könnyű,de te egy nagyon erős személyiség vagy,végig tudod csinálni!!!Meglátod sokkal jobb lesz minden szempontból.Én hiszek benned!

Anett!
Hercegnőid csodaszépek!!!!
Nagyon jópofa az a játék amivel Szonjaboris olyan szorgalmasan játszadozikJ

Szegény Tami,éppen mi is így jártunk,mármint a hugomék ezzel az ovódai szülinapi bulis meghívással. A hugom nagyobbik fia (6) egyik nap kisírt szemekkel jött haza az oviból,kiderült,hogy a „legjobb” barátja nem hívta vissza a szülinapi bulijába,mert elfogyott a meghívója ez volt a kifogás :? szegények,én úgy sajnálom ilyenkor őket!

Szandra!
Én se nézem az órát,de feltűnik,hogy milyen rendszeresen kér enni a leányzó,sőt én még azt a módszert se tudnám végig vinni,amit kitaláltál,pedig jól hangzik,hogy éjszakára betankoltatod;Rékát nem lehet túletetni,ha neki elég a tejci kitolja a nyelvével a cicit,és hiába dugdosom neki vissza,nem kell neki és kész,és amilyen arcot vág hozzá,hát zabálni való,mintha azt modaná,hogy hagyjál már anya,vidd a cickóidat,elég volt!
Amióta megszületett egyszer bukott,néha csuklik,de ez nem tudom mennyire függ össze.Sose eszi túl magát.
Dávid minden kaja után bukott,sőt sokszor utána is jóval,már azt hittem refluxos…mostmár tudom miértJ

Én 8 kor teszem le a Rékát aludni,éjfélkörül kel fel először,majd 3-kor és 6 kor,de ekkor kipattan,és nem lehet visszaaltatni,a kis piszok,mert mi a Dáviddal még tudnánk aludni,de ő addig nyekereg,míg tisztába nem rakom,és át nem öltöztetem,(mert hálózsákba alszik)addigra persze én is felébredek és visszaaludni nem tudok. Bezzeg Dáviddal simán összebújtunk reggelente,egy kis cici és aludtunk sokáig.

Szóval tudjátok mennyire cicipárti vagyok,de nem csak rajtam múlik ,pedig én azt hittem,én hűlyeL

Már csak 9-10JJJbocsi,inkább 8-7J

„örülök ha a hónapok végén nem a küszöb lesz a vacsi. Upszika nincs is küszöb itthon. Na nem is baj legalább lemegy az a majd 20 kiló plusszocskadrága .”

Na én ezen olyan jót rötyögtemJJJ

kb. nekem is 20 plusszom van,majd adunk kölcsön egy párat az Andinak,meg a Gyöngyire is ráfér…a többiekkel rég találkoztam,de mindenkinek adhatnék!
Most nem akarom rádfogni ,hogy miattad,de mikor ezt beakartam másolni akkor tűnt el az összes írásom. JPedig én folyamatosan jelölgetem és nyomom a ctrl+c,ha esetleg elveszne,akkor meglegyen,erre csak ez a kis szöveg volt meg,amit kimásoltam,azt hittem rosszul leszek….

ez legyen a legnagyobb próblémám,hihihi
Kép

Ja és kérem az igazolást!JJJ Kép

Nóra!
Tudom,hogy most nálad kiesnek ezek a bébi dolgok,de szoktunk másról is beszélgetni…és úgy örülünk,ha írsz….

(és a többieknek is! Elveszettek nektek is! Betti! Jutka!( már megint eltűntél.már bevan adva a bevallás,nem lesz gond!)Szilvi! Kati!Judi! Ki maradt ki?

Mindenkinek puszi! Ildikó
ilgya1
 
 


Tudom,hogy ilyesztő vagyok,na de ennyire????? Kép
ilgya1
 
 


Szia Ildikó!

Nem vagy ijesztő!!!
Már tegnap este akartam írni,de képeket akarok feltenni.És mivel nem csak a saját csemetéimről lenne szó,ezért szülői engedélyre várok :D
Nem tudom mennyire érthető.....de majd megértitek,ha írok.

Addig is pusszantás!!!!

Nóra

KépKép
KépKép
krivita
 
 


Sziasztok!

Na itt is vagyok!

A héten fontos esemény volt:

Így megnőtt a dúlabébim:
Kép

Kép

És a többiek:

Kép


Szóval ünnepeltünk :D

Sőt,nagyon úgy tűnik,hogy én leszek ennek a Szuper Hapsinak a Keresztanyucija!!!


Ildikó!

Véleményem a nyelvtanulásról:
Tamara tanult nagycsoportban,de a suliban már nem kértem.Semmi,de semmi értelme nem volt,mert nem tudott semmit és nem is érdekelte.

Kristófnak töltöttem le Thomas,a gőzmozdony mesét akkor,amikor a neten még csak angol nyelvű volt.Állandóan azt szeretné nézni,így nála látom értelmét,ha lenne rá lehetőség.

Ennyit röviden Kép

Nóra

KépKép
KépKép
krivita
 
 


Sziasztok!

Nagyon eltüntem, mert haldokolt a gép és rendbe kellett hozni. Biztos a családi influenza - ha-ha-ha!
Új jelszót is kellett kérnem, most jött meg, de már nekem nagyonkéső van, ezért hozzászólást majd csak holnap teszek.
Pedig mennyi gondolatom van.

Jó éjt mindenkinek!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Mi is vagyunk csak döglődök mert megint becsípődött a derekam. Úgy látszik ez már rendszeres lesz így két havonta. A baj csak az, hogy gerinc sérvem van és attól félek, hogy a kettő összefüggésben van! :( :roll: .
Gyöngyi doktornéni tudom nem ez a szakterületed de lehetséges?

Ildi!
Ha nem haragszól megkérdezném, hogy tudsz nekem angyalkás képeket feltenni mert a másik topikon sajnos lenne rá szükség (leszedtem egy csomót a netről de minden nap de legalább 2 naponta akarok feltenni egyet) mert lett egy koraszülött babóca. A kis drága 24 hétre született 60g-mal és elkelnének az angyalkák.

Most egy kicsit nincs jó kedvem de majd írok.

Köszi előre is

Szandra

szandrakiss
 
 


Kádúszás otthoni környezetben 2 hetes kortól; Babaúszás 3 hónapos kortól Monoron a Városi Uszodában kedden 8.00-8.30-ig és szombaton 8.30-10.00-ig. További információ: Viczkó Andrea úszóoktatónál 30-407-8301; www.esemenyrogzites.hu – video; www.babauszas.atw.hu – képeim a foglalkozásról

Viczkó Andrea
Úszóoktató
30-407-8301
viczkoa
 
 



Sziasztok!

Nóra!
Nagyon sokat nőtt a dulabébid,és nagyon helyes kis fickó!
Milyen jó,hogy így tudod követni a fejlődését,majd ha felnő elmondhatod neki,hogy te segítetted a világra. :D

Jó,hogy tettél fel képeket! Milyen nagy már Tami is. :D

Gyöngyi!
Várom a gondolataid! :wink:

Szandra!

Edokának
ezuton kívánunk sok boldog névnapot!

Kép

Angyalkák:

Szorítunk neki mi is tiszta szívből!!!!

(Majd küldök még,ha kell. :wink: )

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

És segítsegenek a te derekadon is! :wink:

Puszi:Ildikó
ilgya1
 
 



Sziasztok!

Szandra, szorítunk mi is a koraszülött babócának! 600 gramm? Húúú, az nagyon pici! :( Átérzem most a helyzetet... Én a héten töltöm a 24. hetet... meg hát még bennem vannak a dolgok, amikkel engem is ijesztgettek!
Lehet tudni mi miatt lett ennyire koraszülött???

Edinának nagyon boldog névnapot kívánunk mi is :!:




Ildi, milyen jó a Réka képe! Édes kis mosolygós :D
A kérdésekre válaszoltam a Játszóházban :D Kislánynak mondták a babánkat, aminek örülünk is, de ha fiú lenne se bánnánk. Nekünk eléggé mindegy volt. :D
idna
 
 


Sziasztok!!!!

Ma volt a farsang a játszóházban!! Nagyon sokan voltunk és tök jó volt! Volt egy rögtönzött bábszínház is, az egyik anyuka csinálta! Szerintem mindenki jól érezte magát, legalábis az én lányaim bizos.

ANETT!!

Szuperek a lányok, hát igen a hölgyeket lehet fényképezni!
De az a szülinapos történet szívbemarkoló volt: ez az amitől én is rettegek, hogy vannak dolgok, amitől nem tudom megvédeni.
Bár elég buta dolog íg nagy plénum előtt kiosztani a meghívókat.


SZANDRA!!

Sajna igen van összefüggés a gerincsérved és a becsípődés között. És sajna így is marad, amíg meg nem műtenek. De biztos, hogy lehet a tüneteket enyhíteni: úgy emlékszem a sóbarlangos néninek is van valami herkentyűje mozgásszervi bajokra! Majd megkérdezem.

Mi is voltunk a Bukfencen és nekünk nagyon tetszett. Sára sokkal joban élvezte, mert nem volt annyira kötött. Több eszköz is volt (lépcső, pörgettyű,stb), amiket ugyanúgy kipróbált mint a nagyok. Szóval mi inkább ide fogunk járni.


KRISZTI!

Hajrá, hajrá bagó ügyben!!

ja, az ovi!!
Most is az a szabály, hogy csak az utolsó év kötelező az oviban, a suli előtti év. De ez a szülőkre vonatkozik: a szülőnek kötelesége az iskola előtti évben a gyereket oviba járatni. Szerintem ez az amit az ovodák kicsit a saját szájuk íze szerint formálnak. Ennek biztos utána lehet nézni.

Most megyek, mert kezdődik a fürdetés!

Pusza Mindenkinek

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi!
Köszi az infót gerinc ügyileg, remélem jó hírekkel szolgálsz a sóbarlangossal kapcsolatban!
Ez a bukfenc mikor és hol van? Ha lemegy ez az influenzás cucc akkor én is el akarom mostmár vinni a Tamit valamire mert annyira pörög a drága itthon, hogy már néha egy kicsit nehéz lecsillapítani és akkor hátha ez leszívna az energiájából valamit. Persze remélem nem hajnalban kezdődik :wink: .
Ovi: Én úgy gondolom, hogy elég pofátlan dolog ez az egész. Egy szülőnek igenis jogában áll (ha úgy gondolja) oviba adni a gyerekét ha az elég érett. Szerintem egy év alatt baromira nem lehet felkészíteni az iskolára ahol 45 percet kell koncentrálni egy tárgyra, ahol alkalmazkodni kell kb25 gyerekhez ahol nem akkor mehet ki pisilni amikor ő akar stb. Pontosan erre lenne való az a drága intézmény, hogy előkészítse az iskolára a gyerekeket. Tényleg mindent megteszek a Tamiért, hogy sokat játszhasson, de hol tudja egy anya pótólni a játszótársakat és nem mellékesen sokszor pisilni nincs időm mert annyi mindent kell itthon csinálni és sajnos van amikor háttérbe szorul a közös játék. Nagyon de nagyon mérges vagyok!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Andi!
Sajnos valami fertőzés volt a méhében. Reménykedünk, hogy minden rendben lesz. Persze azt nem tudom, hogy a vizsgálatokon ez miért nem derült ki....... :roll:
Gratulálok a kislánykához! :)

Ildi!
Eszembe jutott, hogy kérdezted egyszer, hogy mikor lyukasztottuk ki a Tami fülét (jobb később ...) szóval, azt hiszem 8 v 9 hónapos volt a Tami mikor a kozmetikusnál átlövettem. Nekem a kórházi kifuratás nem tetszik mert ott tűvel bökik át itt meg egy másodperc alatt átlőtték. Azt hallottam, hogy csak fél éves kor után érdemes mert addigra alakul ki rendesen a fül forma (vagy mi) és ha előtte lövik át akkor elmászhat egy picit a lyuk.

Köszönjük szépen Edóka köszöntését. Kicsit lelkiismeret furdalásom van vele kapcsolatban mert nem vettem neki semmit mivel apával kitaláltuk, hogy azt a pénzt amit szánunk rá azt inkább betesszük a babakötvénybe (ezt javasoljuk a családnak is aki akarja él vele aki meg ajit akar az azt vesz) mert tök fölösleges megvenni a 47ik rágókát vagy a 14ik csörgőt de akkor is.... Ezért úgy határoztam , hogy amit eljutok valami bótba veszek neki valami mütyürt ami a 302ik lesz a sorban. Tudom, hogy még úgysem értékeli de......

Na most áttérek a másik topikra és megírom, hogy ti is szorítotok. Köszi!

Ja és már a HÉTEN talizok apukámmal

Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok!

Én hűlye..... :cry: kár volt beleolvasnom a topikba.....még most is sirok :( :cry: :cry: :cry: annyira pici és azok a csövek...

Gondolunk rá mi is!!!Szorítunk neki!!!! Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Bocs,ha valamit kétszer teszek fel!

Gyöngyi!

Lehet,hogy rossz paszban vagyok,de nekem ez a farsang se tetszett...valahogy másképp képzeltem el.Lehetett volna egy vezető,aki irányítja a dolgokat,tök zavaros volt minden,össze visszaság ..ilyen erővel be se kellett volna öltözni. Legalább a nagyobb gyerekeket,mint a Marittáék felvonultatni,úgye ő büszkén jött,megmutatni,hogy milyen szép ruhája van,erre olyan,mintha senki nem vette volna észre,csak ilyenekre gondolok :oops: :oops: :oops: de lehet,hogy nekem túl nagyok az igényeim. :?

Nagyon jól néztél ki,mint kisgyerek :wink: nekem a maszkom ott volt a szatyorba,de olyan fölöslegesnek éreztem feltenni :?


Andi!
Gratulálok a kislányotokhoz! (És a neve is nagyon szép :wink: )
Kép

Nézted a cuccokat? :)

Ja és bele ne olvass a topikba,mert irgum burgum lesz!!! :evil:

Nóra!
A gatyát odaadtam tegnap az Andinak.Mégegyszer köszi szépen!

Jutka!
Várom! :wink:


Ezt a telefonommal csináltam tegnap:
Kép

Ildikó
ilgya1
 
 


szia ILDI!

Ügye Te is fényképeztél? Meg tudod tenni, hogy elküldöd a képeket, amin rajta vagyunk?? (e-mail???-be)
Előreis köszönöm!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Ildi,
beleolvastam....... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
És én most vagyok 23 hetes és 3 napos :(

A farsangban csak az nem tetszett nekem is, ami neked, hogy szervezetlen volt. Végülis olyan volt, mint egy hagyományos játszóházi nap, csak sok szülővel, sok gyerekkel.
De legalább találkoztunk, többen is ott voltunk.
A ruhákat néztem, próbáltam, köszi! Van, amelyik még nagyon nagy, de nem vészes. :)

Szandra,
szorítunk mi is a koraszülött babának :!: Előtte nem volt semmi tünete az anyukának? Teljesen rendben volt nála minden?

Szerintem jól döntöttetek Edó névnapjával kapcsolatban! Igazatok van, hogy ő még pici, úgy sem értékeli az ajándékokat, ez a babakötvény viszont hasznos.
Apukáddal melyik nap lesz a nagy nap? Egész család megy, vagy csak Te a tesóddal?

A torna nem hajnalban van :D :D :D
9:00-től Cini-cini muzsika
9:45-től Bukfenc
10:30-tól Cini-cini muzsika
11:15-től Bukfenc

Nekem is a cini-cini tetszik jobban, viszont Lőrinc a Bukfencet élvezte jobban, meg ott nekem se kell annyit emelgetnem őt. Gyöngyi meg mi a 11:15-ösre megyünk, valószínűleg Nóriék is, Ildi meg még nem nyilatkozott konkrétumot.

Puszi!
idna
 
 


Ildi, nagyon cuki ez a kép a kis Rékáról!!! :D :D
idna
 
 


Sziasztok!

Andi!
Több infóval sajna nem szólgálok :wink: :( mert neked ne ez legyen a fő gondolatod!!!!! Ezentúl már csak a pozitív fejleményekről adok hírt!!!!!!
Ha minden igaz akkor (remélem) már szombaton talizunk apuval. Visszük a két uncsit a férjemet meg magunkat a tesómmal. HIZGIBIZGI!!!!

Ildi!
Köszi az angyalkákat! Megyek is teszek fel neki megint egyet!

Aranyosak vagytok, megírtam neki, hogy ti is szorítotok értük!!

Szandra

szandrakiss
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Andi a kislányotokhoz?
Mi lesz a neve?

Olvastam a Jahn F. es topikot is, mi is szorítunk a picinek meg az anyukájának. Bár nekem már csak napok/hetek kérdése, azért már izgulunk, pláne, hogy minden jel szerint ez sem lesz pici baba. A többiek is közel 4 kg-an születtek.

Megyek, mert most alszanak, és ilyenkor igyekszem mindent megcsinálni, ha véletlenül mennünk kellene szülni, apa ne maradjon itt egyedül a két kicsivel+ egy nagycsomó elmaradt házimunkával.

Judit
judi
 
 


Sziasztok!!

Én is szorítok a pici babának, de én már direkt nem szomorítom magam, úgyis csak bőgnék!

A farsangban nekem pont az tetszett, hogy kötetlen volt. Szerintem eleve kicsikre számítottak, nem ovisokra. Őket pedig nem lehet rávenni semmire, ha nem akarják. De a Mariettánál is csak az volt a lényeg, hogy felvegye a ruhát, szereplésre rávenni nem lehetett volna. Más ez így majdnem idegenekkel, mint az ovistársakkal. Az én nagyszájú, élénk, izgága lányom a cinin is tök szégyenlős, és ott se nagyon csinálta amit kértek. Fura! A kicsiket meg nem lehet szervezni, a bábszínházra sem lehetett mindenkit leültetni.

JUDIT sürgése ismerős: Sárával a szülés előtti napon már voltak félórás fájásaim, de még kimentünk a piacra (végülis ez volt a jel, hogy főzni kell) bevásárolni és egész délután főzicskéltem, hogy legyen kaja. Egyik kezemel kevertem a kaját, másikkal meg fogtam a hasam fájások alatt.


Amit SZANDRA írt a névnapról az is stimm nálunk is: szegény Sára talán most karácsonyra kapott elöször tőlünk valamit. Én is úgy gondoltam, hogy amig kicsi tök felesleges a 100. játékot megvenni, amikor már így se tudom hova tenni őket.

Na megyek aludni, mert nem jók az éjjelek mostanában.

üdv mindenkinek

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 



Sziasztok!

Hú,de nyűgős napjaink vannak,nektek nem?
Tegnap és ma,kész vagyok....
egyik nyűgibb ,mint a másik :?


Gyöngyi!
Igen,fényképeztem,de nem valami sokat,de azt szívesen átküldöm...adnál egy címet,hogy hova? A profilodat nem engedi megnyitni valamiért. :oops:

Andi!

Mondtam,hogy irgum burgum lesz! :evil: ne tessék olvasni semmi rosszat ilyenkor :roll: :x :x :x

Gondoltam,hogy nagy lesz a rucik többsége, mert te olyan kis sovány vagy és olyan igazi formás kismama:) remélem azért tudod használni valamelyiket. Van még egy felsőm is,azt majd elviszem pénteken.
Különben tényleg lányos a pocid formája :wink:

Jön valaki pénteken játszóházba? :D (Andin és rajtam kivül?)

Most nézem,hogy csak nem csináltál vonalzót,igenis akarjuk követni,hogy hol tartasz,tessék gyártani egyet! :D

Ja és köszi!
Olyan okosak már most,így eltakarta anyukáméknál az arcát,erős volt a lámpa fénye,mint az uh-n.
Kép


Holnap megyünk először rendes angolra a Dáviddal.

Szandra!
Remélem a mi lukacskánk nem mászik el :wink:

Hajrá hajrá nemsoká hétvége!



Hu,de izgi Judi nemsoká szülni fog. :D
Mi hogy fogunk értesülni róla? :D

Jó éjt mindenkinek!

Ildikó
ilgya1
 
 


Szandra!!

Megkérdeztem a sóbarlangos Ami nénit (Amália): van egy mágneses gépe, ami fájdalomcsillapításra nagyon jó, Egy kezelés 2X8 perc 1000 Ft-ért. 9-12-ig mehetsz bejelentkezés nélkül, de du-ra időpontot kell egyeztetni. Telefon: 06-30-535-48-31 Solymosiné Amália.

Próbáld ki! Jobblást!


Ildi!

Nem igen tudom mi az ami nem enged be, profilom??? Mit tegyek vele?
E-mail címre jöhet: mariettasara@freemail.hu. Köszi szépen.

üdv

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Ildi, ma nálunk is nagyon nyűgös nap volt, konkrétan a fürdést végig ordította Lőrinc :shock: :shock: :shock: pedig ilyet még sose csinált. De legalább elaludt simán, biztos fáradt volt, remélem nem lesz beteg!

Így az uh-os kép mellett még jobb a fénykép, szinte ugyanaz a póz! :D

Én sovány??? :shock: Na, ne viccelj, ez azért erős túlzás!!! Egyébként ha a Lőrinccel szerzett tapasztalatokból indulok ki, akkor a vele való terhesség alatt se híztam sokat, viszont szoptatáskor annál többet!!! :o

Csináltam vonalzót, csak nem jeleníti meg nekem. Nem az a baj, hogy itt valami olyasmit jelez, hogy a HTML kikapcsolva?... Nektek az hogy van?

Holnap reggel megyek vérvételre.
10-kor ott leszünk a játszóházban! Ki jön még???


Andi
idna
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi! Nem sikerült átküldenem a képeket, visszajött...,de majd valamit kitalálunk,vagy lekicsínyítem vagy egyenként küldöm...
a profilodat azért szerettem volna megnyitni,mert ott benne szokott lenni az imélcím :oops:

Vagy ha gondolod ide felrakom és elviszed innen,mentés másként-al. :D


Andi!
Mi megyünk 10-re,és lehet,hogy viszem a Rékát is. :D
A Html -t azt kapcsold be mindenképp.... :)

Jó éjt! Ildikó
ilgya1
 
 


Andi!
Megnéztem a BBC kód legyen bekapcsolva a többi nem! :oops:
ilgya1
 
 


Ildi,
a BBC kód be van kapcsolva (és az emotikonok is), a HTML-en meg nem is enged változtatni. De a vonalzót így sem teszi fel. :(
Jajjdejó!!! Hozod a Rékát? :D :D :D

Jóéjt!
idna
 
 


Jövök néhány képpel. Ma Ildiékkel játszóházban voltunk, és ott volt Réka is! Annyira édes!



Kép

Kép

Kép

Kép

Réka a fiúk gyűrűjében: Kép

Dávid puszi: Kép

Lőrinc puszi: Kép
idna
 
 


A szerdai Bukfencről:

Kép

Kép

Kép

Nóri, mi ez a rosszalló nézés (Te is, Viktor is)? :D:D:D
Kép

Figyelünk, védőnéni! :D:D:D Kép
(Ezt Gyöngyiék fényképezték, Gyöngyi utólagos engedelmeddel...)
idna
 
 


Sziasztok!
Nóra!
Nem is tudtam hogy dúla is vagy.
Nálunk is lesz a nyáron a hugom legkisebb csemetéjének is én leszek a keresztanyja.

Gyöngyi köszi a szorítást a bagó nem megy és ez jó de a kilók igen. Már megint akkora a seggem mint egy elefántnak brühühü 1,5 évembe telt mire lefogytam és most kezdhetem előről és nincs lelki erőm teljesen ki vagyok égve.

Judit!
Te jó ég már így elment az idő!

Szandra!
A babát még csakmost olvastam szorítok nekik.


Ildi!

Holnap megyek a FEHOVA-ra mindkét nap kint leszek.
Nagyon szupik lettek a képek fel is tetem az iwiwre.

KépKép
KépKép
krisztám
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?