Sziasztok!
Lyutka csini cuccoook!!!
A párnát mire hímezted? Vászonra vagy aidára?
Mi van veled PCO terén, magadról nem is írsz, nem is igen tudom hogy álltok!
Vöcsök!
Miért problémás most a szoptatás?Írdd le részletesen!
mennyi idős is Vili? Én annak idején ugyanígy problémáztam, hogy acumi el fogja rontani a szopit, és OKr megnyugtatott, hogy nem fogja.Igaza lett. 1 hónapos volt Johanna mikor ráálltunk a rendszeres cumira, ilyenkor már nem tud bekavarni a szopiba.
nekem Johanna kb. 10 napja állt rá a 4 órás evésre, magától. Így mondhatnám, hogy 5X eszik egy nap, de ez azért nem igaz, mert este megkapja a cicit még többször, elalváshoz, megnyugtatásképp, de tényleg 5X eszik csak egy nap, de kb. 8X van cicin.
Már nem mérem mérlegen, mert leugrik a mérlegről, nem tudom mennyit eszik. Gondolom eleget, mert vidám, mosoloyg, és nem üvölt az éhségtől, pisil-kakil.
DE: heti 10-12 gramm hízás teljesen NORMÁLIS!!!!! Nem kell minden gyereknek havi egy kilót híznia!!!! Ő ilyen alkat. ha megvannak a pisis pelusai (napi öt) akkor ennyit hízik és kész. Mint ahogy felnőttként is különbözőek vagyunk, nem mindenki eszik meg fél oldal szalonnát egy reggelire.
Másik: Kétféle típusú baba van: nyilván 5 hónaposan több energiára van szüksége mint egy hónaposan. Az egyik típus ezt úgy oldja meg, hogy növeli az anyatej mennyiségét, és feltornázza egy literre a napi adagját.
A másik típus UGYANANNYIT szopizik mint egy hónaposan (kb. 600 grammot), de JOBBAN feldolgozza a szervezete, jobban hasznosítja ugyanazt a mennyiséget.
(tudod, mint ahogy beszédtanulásnál is van amelyik korán elkezd beszélni, de csak szavakkal pötyög, a másik kivár, későn kezdd beszélni, de rögtön komplett mondatokban)
Próbáldd meg kicsit lazábban kezelni a dolgokat, és élvezdd Vilit meg Álmit!
(tudom, könnyű ezt mondani, nekem sem megy mindig, hiába, ha egy anya aggódik as gyerekéért...én pár napja azon agyaltam, nem autista-e Johanna,
,mert nem kacag hangosan, csak mosolyog. Aztán felvilágosítottak, hogy egy autista kisbaba nem teremt szemkontaktust, és nem kommunikál a maga módján. na azóta megnyugodtam.
)
Nehéz dolog ez az anyaság!!
ja azt még elfelejtettem írni, hogy az e3lején nem 3 óránként, hanem igény szerint szoptattam, ami azért nagyjából 2-3 óránkénti evéseket jelentett. És johanna az első 1-2-3 hónapban havi egy kilór hízott, meg 1,2 kilót, de a 4. 5. hónapban már csak havi hatvan dekát. Az heti 12 deka hízás.