Új privát üzeneted érkezett!

Dóri

Nem is néztem az üzimnél a képed, mert majdnem egyszerre küldtük :) Nagyon ari kismami vagy, jó nagy pocival :) :)
Azt a csekket szerintem se fizesd be, valóban nem tudják bizonyítani, mivel azt hallottam, hogy csak a tértivevényest kötelező már aláírva átvenni, a sima ajánlottat is bedobhatják csak úgya ládádba!Szóval,megkaptad egyáltalán?NEM!!!! :lol: Erről ennyit


Csilla,

Veled is jó szemetek, szerintem, ha hasonló a szitud mint Dórinak te se fizesd be.Annyi embernek küldtek most ilyet, és a fele legalább jogatala.Próbálkoznak a szenyák!
Nagyon jó ez a zene,férjem imádja, megnéztük a neten is van róla egy blog. Az az ember neve, IZ./izrael....valami!Olyan megható volt,. mert amikor meghalt ezt a számot játszották a temetésén :cry:


Cintia,

Jó, hogy jöttél tényleg rég voltál, de az a vese dolog :shock: hát én se lennék nyugodt a helyedben, de bízzunk benne, hogy a doki csak tudja mit csinál!
Viszont azon meglepődtem, hogy téged az elején vizsgált utoljára az orvosod? :shock: Mert pont a méhszáj ellenőrzések miatt is nagyon fontos a vizsgálat.Engem minden alkalommal megnéz, és én meg is nyugszom ettől.De úgylátszik ez is dokifüggő, mert hallottam olyat akit meg minden alkalommal UH-t csinál!Mondjuk szzerintem az meg tényleg fölös, de dokija válogatja!

Tewecske,

Tudjuk :wink: üdvözöltünk is!És kérdeztem is :)
manóci
 
 


Sziasztok!

Voltam reggel UH-on, és valami furát tapasztaltam. Képzeljétek, jól fekszik a gyerek :lol: . (Livi faros volt, és eddig Marcika is visszafelé volt) Úgyhogy teljesen ledöbbentem.
Amúgy az adatok (pont ma vagyok 26.):
BPD: 66,9 mm
Thorax: 60,6 mm
Femur: 45,3 mm
Nézték a keringést is, az is rendben. Illetve olyat írtak még, hogy:
Kzs RI:0,66 Ao RI.0,64
ezt fogalmam sincs, micsoda.
Placenta hátsó fali. Gr II. -> ez mi lehet szerintetek? (remélem, nem a lepényérettség)

Csilla: ezt a zenét is nagyon szeretem :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Közben magán az UH fotón megtaláltam a becsült súlyát: 783 g :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 

 
 

Sziasztok!

TEgnap írtam egy hatalmasat, és persze elszállt!

Csillának akartam írni, hogy nézze meg, hogy átfordíthatós-e a kocsi tolókarja, meg hogy elég széles lesz-e télen is egy jól bebugyolált 7-8 hónapos gyerek altatásához is, és hogy erre a célra van-e lábzsák, mert akkorra a textilmózes szerintem már kicsi lesz.

Dóri, tényleg döbbenetes pocakod van! Mi ez a gyógyszerkúra, mit kaptál?

Farkevés: enyém kislány szülés előtt 3 héttel faros volt, 6 nappal előtte tudtuk meg, hogy végre befordult. 39ik héten szültem :twisted: Vannak technikák, amiket ajánlanak, mi zseblámpáztunk, csípőmet megemelve feküdtem, meg egyéb boszorkányságok, valaki a "gyerekkel való megbeszélésre"
esküszik.

CIntia, sajnálom ezt a vese dolgot. Másik kettőt hüvelyi úton szülted?

Tewecske, üdv itt!

Centrum: Most hajrázik, ert a napokban járt le vmi határidő, hogy 5 évre visszamenőleg még kérhetik a parkolási díjat, mostantól fél év lesz az elévülés.

Megyek ,mert fáj a hasam alja. Legutóbb akkor fájt így, amikor hólyaghurutom volt, remélem, most nem ez.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi, de okos vagy! A kar átfordítható, de a téli bugyola eszembe sem jutott... Kösz
Vendég
 


sziasztok!

tewecske,üdv köztünk!!

Dóri-hatalmas a hasad.Melletted fel sem tünne,hogy bennem is lakik valaki...

Szilvih-nekem pont ugyanúgy fáj,de ha sokat iszol,de tényleg sokat,elmúlik.De néha azért oda belenyilal,kész halál.A pisim viszont negativ.hála...

timóca.nekem miért nem becsülik soha a súlyát?

akinek vannak 24.heti és 27.heti uh adatai feltenné vagy elküldené priviben?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Jó reggelt!

Gabi, nekem egyenlőre csak 23.hetiek vannak, de jövő kedden már lesz 27.is. Bepötyögöm azért, jó? Egyébként nekem sem becsülik soha a baba súlyát és irigye is vagyok ezért a többieknek. Úgylátszik, nálunk csak minimálszolgáltatás létezik...

Naszóval 23.hét:

BPD:6,04cm
HC: 21,65 cm
AC: 18,15 cm
FL: 4,12cm
Hum:3,86 cm

Már nagyon várom a jövő hetet az újabb paraméterekkel, mert most nem nőtt szerintem az utóbbi óta láthatóan a hasam. Tényleg i hány kilónál tartotok? Én a hetedik felé hajazok, nem kéne nagyon begyorsítanom asszem...

Menek, mert indul a nap (bár potyakaján leszünk anyuéknál, de azért ezt a sasfészket kicsit gatyába kéne rázni!) Sziasztok!
petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Bocsi, a jövő7 alatt nálam márc.6 értendő...nagyon pörgetném a heteket...!

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Gabi-Petra: nálunk a gép automatikusan odaírja a becsült súlyát, mikor mérik a fejét, hasát, stb... mindig kiírja azt is, hogy az adott méret hány hét hány naposnak felel meg, és rajta van olyan is, hogy WT: ... g (az a becsült súlya). Nézzétek meg a papírt, hátha megtaláljátok rajta (nekem se mondták, csak a képen láttam) :lol:

Csilla: kaptam babanetes hírlevelet, és benne volt, hogyha regisztrálsz a babanetes találkozóra, akkor a babaruhabörzére is ingyen mehettek be :lol: . (én már regisztráltam) - ez persze a többieknek is szól, aki akar jönni :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok,


Csilla,babanet talira én is kaptam meghívót, de nézd meg azért a dátumot, mert ha 21.-ig regisztrálsz akkor ingyenes a börzére a belépő!Az egy dolog, hogy én oda amúgy se mennék, de 24.-én kaptam eleve a meghívót is :( Most akkor mi van?? :roll:

Petra,a súlyát nálam is mindíg a gép által odanyomtatott leleten látom.De neked ilyen sűrűn van UH?Nekem a kórházban ill. a dokimnál csak a 4 kötelező van! :roll: tehát a félidős genetikai után ami nemrég volt nekem, legközelebb csak a 28-32.ik heteken lesz valamikor!
manóci
 
 


Rossz hírekkel jövök.... :(

Zsókuci Emese babója tegnap este megszületett 60 dekával.

Zsókuci azt mondta nagy fokú fertőzés volt a méhében, levált a méhlepény, császározták.
A jó hír az, hogy rugkapál, és életképes.
Kérlek titeket mindenki küldje az őrangyalokat hozzájuk, sok segítségre lesz szüksége a kis Emesének.
Bízzunk, hogy a kis csöppség elég erős lesz.

chesti
 
 


Zsókuciról hallottam a másik topikon és ledöbbenve állok...nagyon nagyon szorítok nekik, és minden jókívánságom ami csak eszembe jut, az övék!!!

(Nekem nem adtak még igazán UH képet, a sűrű vizsgálatok a toxoplazma fertőzésem miatt kellenek...De erről cak gépeld dokumentumot kapok alkalmanként.)

Kép
Kép
petra78
 
 


chesti: köszönjük, hogy értesítettél minket.
Nem találok szavakat, teljesen ledöbbentem. Kívánom én is, hogy hamar megerősödjenek! Melyik kórházban vannak?
Ha tudsz majd, írjál légyszíves új híreket! Köszönjük!

Kép
Kép
timóca
 
 


Chesti,
minden jókívánságom Zsókucié. Remélem jól alakul náluk minden.
És valóban várjuk a híreket!
Vendég
 


Chesti,

Köszönjük az értesítést :( imádkozunk Emeséért!Minden jókívánság az övék!


Petra,

Értem, így már!Valahogy a toxo dologra most nem gondoltam, de logikus :?
manóci
 
 


Így ismeretelenül is nagyon drukkolok a piciny babáért, hogy minden rendben legyen! Nemrég volt a TV-ben, hogy most már nagyon pici babákat is meg tudnak menteni! Bizzunk benne, hogy minden rendben lesz!

Dóri :)
Hogy vagy? Tudsz pihenni?

Tewecske :)
Üdv itt!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Zsókuci,

nagyon megrendített, ami veletek történt, tegnap, olvasva a barátnőd sorait, csak sírtam, nem volt erőm írni Nektek....tiszta szívemből kívánom, hogy Emese ügyesen megerősödjön és gyorsan elfelejtsétek ezt a nagy ijedtséget!!!!!!

babasúly: nálam is csak a 4D-s ultrahangon szerepelt, 666 gramm volt a 24. hét betöltésének napján....


a baba fekvése: Marci is már fejfekvésű, amit kicsit korainak találok, de szerintem még van annyi helyük, hogy forgolódjanak, így még bármi megtörténhet, persze legjobb lenne, ha így maradna!!!!

pocik: Csilla, Nelli: hogy Ti milyen kis vékonyak vagytok, valamit nagyon jól csináltok!!! :wink:
Timi, Dóri: szép nagy pocitok van!!!!! Az enyém még azért valamivel kisebb, de tegnap színházban voltunk, ahol a WC-ben azonnal előre engedtek a nagy tumultus ellenére és kérdezték, hogy mennyi van még hátra???? :lol: Persze csak néztek, hogy elvileg több, mint 3 hónap.....

A darab egyébként nagyon jó volt, a Sok hűhó semmiért a Vígszínházban, 2 év után most jutottunk el először színházba, Marci megszületése után pedig egy darabig újra nem fogunk.... :(

Kép

Kép
mankababa
 
 


Jó reggelt!

Nelli,
köszi, mondhatom talán oldódtak a keményedések, és férj most itthon lesz a héten. :) Így tudok pihenni. Sőőt szigorú fekvés lesz pár napig, na majd meglátjuk. :)

Erka,
bizti jó lehett a színház. Én is úgy szeretek járni, de komoly logisztikai teendőket igényel egy-egy esti program kettesben férjjel leszervezése. :lol: Január közepén voltunk utoljára és akkor engem is előre engedtek a mosdónál. :wink:

Timi,
nna, a vonalzót is átalakítottam névügyileg. Ha lesz időd írd át a tábliban a baba nevét Marcellre. Az újabb Marci a csapatban. :wink:

Tegnap Viki belázasosott du-ra, kedden kapta a 15 hós oltást (MMR), de mára kutya baja, remélem du-ra is rendben lesz minden. :?

Itt esik a hó. :shock: :shock:
Vendég
 


Dóri,

de tényleg pihizz!!!! :) magamból kiindulva, férj otthonléte ellenére sem lesz egyszerű!!!! :lol:

hát igen, nektek pláne nem lehet egyszerű kettesben kimozdulni..... egyébként ez délutáni előadás volt, nagyon jó, hogy vannak ilyenek! :wink:

Üdv a 3. Marcinak!!!! Láttad, hogy nálunk is 2. név a Péter? Szinte ugyanúgy fogják hívni a gyerkőceinket :D

Vikinek jobbulást!!!!

Itt is esik, már nem számítottam idén hóra, nincs is téli gumi az autómon, így most azután bentlétre vagyunk ítélve a kiscicámmal! :)


Erka

Kép

Kép
mankababa
 
 


Erka,
na, én sem kergetek hiú ábrándokat, de próba cseresznye, hátha összejön a pihi. Csak az a probléma, hogy nem bírom nézni a ..... :lol: De az igyekezet az megvan, és ez mindenképpen értékelendő. :D
Zsófinak egy neve van? Nálunk Gergőnek egy, Viki megkapta 2.-nak a Dorottyát (utánam, bár én maradtam volna egynél) és most babácska megkapja férjét (P.)
Vendég
 


Sziasztok!

Megjártuk a belgyógy. klinikát (szokásos hétfői program). Amúgy a múlt heti vérvételem teljesen jó lett.

Dóri: átírtam a táblát :lol:

Kép

Zsókuciékat még nem volt erőm kiszedni. Pedig kéne most már csinálni egy olyan táblát is, amiben a már megszületett babák vannak.

Nálunk éppen ónos eső esik :evil: . Inkább esne a hó, legalább tudnánk szánkózni :wink: . De ilyen időben aztán tényleg semmit nem lehet :cry:

Zsókuciékról nincs senkinek új híre?

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Zsókuci, :cry: :cry: :cry: Remélem nem lesz baj! Nagyon szorítok én is annak a csöpp kis babának.

Mankababa, milyen kedves vagy, hogy vékonynak titulálsz :) Sajnos a 77 felé közelítek... és fenéktájon vannak problámák.

Dóri, én is nagyon szeretek szinházba járni, most ki is használjuk az időt amíg lehet :)

Timi, biztos, hogy nálunk is lesz névváltozás. Már csak a Lukács hiányzik bebőle és (majdnem) teljes lenne az apostolok sora :)
Most alaposan áttanulmányoztam a táblát, és vannak számomra ismeretlen nevek benne. Persze nem vagyok mindig naprakész...

Csilla
Vendég
 


Manka :)
Hát nemrég még vékony voltam, de most már jönnek rám a kilók :oops:

Dóri :)
Hát férj mellett sem egyszerű pihenni, sőt :lol: Ő is egy nagy gyerek :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

köszi a méreteket,megnyugodtam.
nálunk a gép nem ad ki papirt a magánrendelésen,ezért nem tudom a súlyát,de csütörtökön megyek,rákérdezek.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Ma kiválogattam, és word dokumentumba bemásoltam, a Zsókucinak szánt üzeneteiteket!
A férje kinyomtatja, és beviszi neki. :)
Ezentúl is így lesz!
GONDOLUNK RÁTOK EMESE ÉS ZSÓKUCI!
Emese egy kicsit a miénk is, gondolunk, és vigyázunk rá imáinkkal!
Puszi nektek drága!


Emese jól van, bár vért kapott, jók az értékei!

Kép

chesti
 
 


Már megírtam korábban az alábbiakat,de valami hiba miatt lefagyott a gépem.Látom, azóta jelentkezett Chesti is a hírekkel...)


Azthittem megőszülök, mire beengedett a gép...

De jó nektek, hogy van lehetőségetek a színházra..az idejét sem tudom,
hogy mikor voltam utoljára. Na jó, befejezem a sirámot!

A másik topikon kaptunk hírt Zsókuciról.A barátnője (aki tnap is írt)
art meg, hogy ma már vidámabb volt a hangja a telóban, pici is jól van
a helyzethez képest és vérátömlesztést is kapott.Nagyon jól estek neki a
szorítós sms-ek!!!!Javaslom, hogy ezt a szorítást (akár lélekben akár
tettben) ne is hagyjuk abba még egy darabig!

Férj mellett pihenni...azthiszem nekem oltári nagy mákom van az
uroammal, erre múlt héten sgeített rájönni balszerencsék
sorozata.Szegény itthon maradt meglepiből febr.14.-én (valentin+Imike
szülinapja) tehát szép s jó volt minden.Tizenegy óráig. Amikoris egy
kósza tégladarabra lépve (épp az udvaron süttettük magunkat a
napocskával) frankón kiment a bokája. Háziorvos-SZTK-1,5hét
táppénz+fásli és gyógyszer.A pihi ment is neki egy napig, mert utána
engem ágyhoz vágott két napra az influenza de rendesen.gyerkőc rá maradt
mert én ha akartam volna sem bírtam volna talpon maradni.Előre beígért
vendégeket vártunk a harmadik napra.Mire feltápászkodtam fiammal a
dutáni alvásból kitakarított, elsántikált bevásárolni és előkészített
mindent a vacsihoz...Nem is tudtam, hogyan dícsérjem szegényt halálra
hirtelen...Nagyon meghatott amit tett értem.

Más. Nálunk se hó, se ónos lé.Nekünk ilyen extrák nem járnak.Szimplán
szar idő van és reggel óta folyamatosan, változó intenzitással esik az
eső, fúj a szél.Naon nemszeretem idő van, van valakinek biztos híre a
tavaszról?!

Most megyek, mert alszik csöppem és ki kell használnom tartalmasan a
fennmaradó időt.Benézek gyorsan ahova tudok, és igyekszem távol tartani
magam a konyhától (rizskoch-t sütöttem és túl gyorsan koptatom).Emiatt a
kilókról nem is szólnék, tegnap este ugyanis majd' leszédültem a
mérlegről.És hol van még a vége?!

Sziasztok!Szép napot! petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!
Bocsi mindenkitől, hogy nem reagáltam.
Első Babámat várom. Most 16 hetes és 6 napos.
Holnap megyek UH-ra. Még nem tudom mi a neme.
Ha fiú lesz: Zoltán Bonifác, ha lány Zsófia Margaréta lesz a neve.
Amúgy 26 éves váci csaj vagyok (Zsófi)

Tewecske
Kép
tewecske
 
 


Sziasztok,

Most látom csak, hogy du. írtam egy hosszút, és sehol! :shock:
Petra, akkor te sem véletlen nem tudtál feljönni egyből!Néha olyan sz.....r a B net!!!

Na, mind1!
Szóval ma ebben a szutyok időben el kellett mennünk a dokihoz, mert már 1 hónapja taknyos :( Kaptunk AB-ot, orrcseppet,meg stodal szirupot köhögésre! :(
Apa is elkapta, már csak én tartom a frontot!

Színház, de jó már én is tök rég voltam, meg moziba is! :(
Max Esztivel a gyerekelőadásokra!
manóci
 
 


Sziasztok!

Beszéltem Zsókucival, és "erős" volt a hangja. Rettentően örül a sok hozzászólásnak, hogy ilyen sokan gondolunk rájuk, és el is pityogta magát. :)
Emese jól van, bár sok fertőzése van, többek között tüdőgyulladása. Erős antibiotikumot kap.
Zsókuci azt mondja a méhlepénye tiszta genny volt, azt mondják ez a vírus már benne lehetett.
Erősen görcsölt, és fájásai voltak. Mikor bement a kórházba kapott valami gyógyszert, ami leállítja a szülést, de nem hatott. Éjjel már vérezni is kezdett, akkor már tudta, hogy nagy a baj. Tolófájásai voltak, Emese megindult a nagyvilágba, 1 ujjnyira kitágult, és a kis lábacskája már kint volt.
Volt egy kritikus idő délután, keringési problémák, állandóan csipogott, bejelzett a gép, de túl vannak rajta. Azt mondja Zsókuci percről-percre változhatnak a dolgok, de nagyon bíznak.
A II. női klinikán vannak, még nem tudja mennyi ideig maradhat bent, de már holnap leköltöztetik a gyerekágyasokhoz.

Holnap is összeszedem neki a neki szánt hozzászólásokat.


"Kívánom, hogy ez a vers
megérintsen téged,
hogy megvigasztaljon.
Bárcsak ez a vers
egy szoba lenne,
benne lobogó tűzzel,
hogy felmelegíthesd
a szíved!
Bárcsak
sokkal többet jelentene
neked ennél!
Bárcsak teljesülne
a kívánságom e vers által!
És akkor talán
te sem sírnál már. "

Kép

chesti
 
 


Chesti: köszönjük a folyamatos tájékoztatást.
Szegény Zsókuci, nem is tudom, hogy bírja :cry: Emese nagyon erős kislány, reméljük, hamar felépülnek!
Tegnap kérdezted, hogy tudunk-e hasonló esetről. Nekem van egy ismerősöm (nálam pár évvel idősebb), aki az 5. hónapban született (pontosan nem tudom, hányadik héten), de mára szép nagydarab ember lett belőle :lol: . És mint tudjuk, a lányok erősebbek, mint a fiúk :lol: . Most meg már sokkal fejlettebb az orvostudomány. Ott van pl. az a kisbaba, aki múlt héten volt a tv-ben, mint a világ legkisebb babája, a 20. héten született, és végül ő is szépen megerősödött, és hazamehettek a kórházból, egészségesen :lol:
Emese is biztos érzi, mennyire szereti őt mindenki, ez biztos sokat segít neki a gyógyulásban, és hamar meg fog erősödni :lol: Kívánjuk a legjobbakat mindkettőjüknek, és küldjük a sok pozitív energiát. És persze várjuk az új híreket.

Kép
Kép
timóca
 
 


Chesti,


Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz!Imádkozunk a pici Emesééért, hogy erős legyen, és kitartó!
Zsókucinak pedig nagyon sok puszit, és ++++++++++++energiát küldünk!
Jó helyen vannak, és ez most nagyon fontos!
manóci
 
 


Tegnap Zsókuci férje írt nekünk:


"Kedves Lányok!

Nagyon kösznöm, hogy ennyit gondoltok Zsókára. Ő is nagyon örül neki. Minden sms nagyon sokat segít, hogy fel tudja dolgozni a történteket.
Sajnos a kép minősége, nem lesz a legjobb mert mobillal készült, de így legalább látjátok, kiért kell nagyon szorítani.

Zozó

Kép


Ő, csöpp kis lányunk Emese (az a sok cső, hivatalosan nem a tartozéka! ) "

chesti
 
 


Chesti,

köszönjük a tájékoztatást Zsókáékról.
Istenem, nagyon drukkolok a kis Emesének és kitartást az egész családnak!! Édes kis baba, legyél nagyon erős!!!
Vendég
 


Én is nagyon drukkolok a csöpp Emeséért és anyukájáért! A kép elég homályos, de látszik, milyen szép, életerős babuci! Nagyon erősnek kell lennie, és ez a sok imádkozás, reménykedés, drukkolás hozzá fog járulni ahhoz, hogy a kinti világban megerősödjön, és nemsokára hazamehessen az ő szeretett családjához!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy ígyismeretlenül "beledumálok" a beszélgetésetekbe, de nagyon meghatott ami zsókucival és a kis Emesével történt! Kérlek tolmácsoljátok Nekik így ismeretlenül is imádkozom értük, és sok erőt kívánok Nekik! Higyjétek el a kicsi lányok nagyon szívósak ám! Egyik barátnőm a 28. hétre szült, és gyönyörű egészséges a kislánya! Egy másik barátnőm a 32. héten hozta világra a kislányát és ő is gyönyörű! A pici babák erősek! A Jóisten vigyázzon rájuk!
Minden jót Nektek is!
Egy háromgyermekes (augusztusban már négy!) anyuka

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Most olvasom, hogy a II. nőin keszenek! Külön adjon erőt, hogy a PIC intenzív főorvosa dr. Nobilis András az egyik legjobb gyermekorvos az országban! Az általam említett két pici lány is ott született és makk egészségesek, pedig közülük az egyik többször kapott vért is, és nagyon-nagyon sok antibiotikumot! Sokszor nem aludtunk éjjel, mert nem tudtuk mi várható.... Mellékelek egy fényképet, hogy lássátok, tényleg igaz. Itt már jobban volt. Remélem az édesanyja nem veszi rossz néven, hogy közzéteszem Timike fotóját. Ez a fotó 6 éve készült.
Kép
Mégegyszer mindenkinek minden jót!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Zsókuci+Zozo!

Nagyon édes drága ez a pici :) Szép kis formás, és cuki a pofija!Nagyon imádkozunk, hogy hamarosan jól legyen, és lekerüljön róla ez a sok cső!
Tudjátok én úgy tudom, hogy a pici babáknak külön őrangyaluk van, és Isten ezáltal nagyon vigyáz rájuk!Én ebben hiszek is, és tuti így is van!Sokat gondolunk rátok, veletek vagyunk!!!
manóci
 
 


Sziasztok!

Mandala,
megható a kép a babáról. A pelushoz viszonyítva látszik milyen picike is a babó. És jó olvasni az ilyen híreket, amikor minden rendben van évek múlva is. :)

Nekem ma extra szar napom volt, elég sokat keményedett a pocim is :( (férj reggel 8-tól du 3-ig a telken volt (vmi markológépessel meg ki tudja mi minden dolga volt :? ) Holnap meg du-ra kell elmennie. :?
Vikinek meg megint hőemelkedése lett a du alvásból ébredve (nem magas mondjuk 37.6 popsiban), de valami rettenetes nyűgös, nagyon megviseli a kis szervezetét ez a rohadék MMR oltás. :( :evil: Gergőnél nem volt ilyen szemét dolog ez.. :evil:
Gergő is, mint akinek elment az esze úgy viselkedett ma suliból hazajövet (direkt rosszul olvasott, kihagyott sorokat meg olyan hülye hangon :evil: ) és teljesen kiakasztott. Meg a suliban káromkodnak a kedves osztálytársak egy része (már másodikban :shock: :shock: :evil: ) és azt kérdezte mi az a f.sz, olyan-e mint a hugy. :shock: Mondtam hagyja ott, aki ilyeneket beszél. Plusz megnyírtam a haját és elég rosszul viselte a ritkítást. Fáj meg hú meg minden, Viki meg gyalogolt volna bele a hajba a földön. Áááááá :evil: :evil: :evil: :evil: nem volt egyszerű menet.. :roll:

És ami még aggaszt, talán emlékeztek meséltem, hogy Viki zsületése után elég keményem kijött rajtam a szülés utáni depi, kb. 6-7 nappal a szülés után (már itthon) és állandóan bőgtem mindenen, ami hagyján, de az is előfordult és komoylan mondom lányok nagyon ijesztő volt, hogy mint egy ketrecbe zárt oroszlán mászkáltam a lakásban sírva és teljesen zakkant lelkiállapotban (miközben a baba édesdeden aludt a kiságyában, férj is elszenderedett a nagyágyon, volt kb. este 9-10 óra) én meg felriadtam és vmi eszméletlen szar hangulattal ébredtem. De ez nem atrtptt sokáig, hogy ilyen rossz érzés rámtört, 4-5 nap talán, de kiakasztó volt, állandóan attól rettegtem, hogy mikor tör rám ez a szar érzés. :roll: És tegnap korán lefeküdtem , férj még netezett, gyerekek aludtak persze és felriadtam és hasonlóan rossz érzés tört rám, mint akkor.. aztán visszaaludtam és elmúlt szerencsére. De komolyan megijedtem...

Nektek nem volt ilyen?? Kezdek félni a baby bluestól....
Vendég
 


sziasztok!

Zsókuci.Igazából nem is tudom,mit irjak,nem vagyok a szavak embere...Kitartást,sok erőt kivánok,lélekben veletek vagyok,úgy mint itt mindenki más!!!Legyetek nagyon erősek,bizunk a pici tündérlányban!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Dóri,

Nekem szülés utáni depim nem volt, akkor madarat lehetett volna fogatni velem!Viszont most kezd elszakadni a cérna!Tudod gondolkodtam rajta, és szerintem az is baj lehet, hogy én nagyon sokat vagyok CSAK én Esztivel!Tehát anyós is+anyu is ritkán jönnek ki, én meg soha sehova, csak a gyerekkel!2,5 éve!Szerintem most a terhesség miatt is kezd elmenni a türelmem, de néha kész vagyok idegileg!Eszti is majden mindent csak anyával!A mai nap amúgy nálunk dettó!Itt volt pedig egy volt oszitársnőm a két gyerekével.A nagyobb lánya 3,5 éves.Egész jót játszottak, de kb. 15'-ként sírás, vita ez az enyém, add ide stb.stb.Eszti is teljesen ki volt fordulva magából. Egész nap nyafogott, hisztizett, sírt :twisted: Olyanokat csinált ma amit még soha! Apja tusfürdőjét belenyomta a kádba :( fejére húzott egy játék takarítószetthez való kis felmosóvödröt, amit alíg tudtam leszedni :shock: Szóval teljesen fogytán a türelemraktáram!Pedig nekem elég nagy van!VOLT?! :roll:
Azért nálatok se lehetett semmi a hajvágás+ Gergő pörgése!Ja, és Viki MMR reakciója :(
Azért vígasztallak, sak nem lesz már olyan depid.Az nagyon szörnyű lehet :!: Valahogy valahol ki kéne kapcsolódnunk!De mikor, hol, miből, kivel,???!!!ááááá, mind1.Valahogy gondolom túléljük!
Na, panaszestnek vége :D jó éjszakát
manóci
 
 


Sziasztok!

Lányok, hülyén fog hangzani amit írok de de jó , hogy másoktól is olvashatok ilyeneket....
Akkor mégsem az én készülékemben van ahiba, hanem időnként mindenkinél elszakad a cérna? Pfúúú.Az ember lánya (legalább is én tutira)Hajlamos magát a szar napok, még sz..abb perceiben a világ legrosszabb anyájává minősíteni, akinek a gyereke bárki másnál boldogabb lehetne...Naon sokszor kaikadok mostanában én is a kis dackorszakosomra, aki egyszerűen más akaratpályán mozog mint én.Példálózni most nem akarok, mert még a mai nap nem kezdődött el igazán (a korábbi sérelmek pedig halványodnak) de sokszor nem könnyű, és ilyenkor félek kicsit, hogy kettővel mi lesz?!
Szülés utáni depresszió?!Aha, mi ismerjük egymást.Ha visszagondolok rá, az jut először az eszembe, hogy ülök a legkisebb helyiségben és bámulok magam elé attól félve, hogy a maradék cseppnyi életerőm is elhagy és átbucskázom a zártosztályosok földjére, a mély depibe...Megmagyarázhatatlannak tűnik a külső szemlélők számára, amikor extra happynek kéne lenned elvileg egy sikeres szülés, egészséges baba, meleg otthon...láttán, de nem megy.Nagyon-nagyon kilátástalannak tűntek nekem azok a napok, enni sem volt kedvem ami a szopi miatt még tetézte a bajokat (és az a szörnyű-még leírni is-, hogy tojtam az egészre kb:egy hétig).Utána persze volt lelkikukac, hogy szegény gyermekem biztosan megérezte, milyen hülye az anyja és nm is fog szeretni....Nnnna?(most sem vagyok 100-as,ugye?)
nekem ez az egész még egy jó kis hipohondriával is tetéződött, mert a császár után fájt a hátam és fulladtam kicsit (fekvés, szabad levegő hiánya) és rögtön beparáztattak, hogy esetleg tüdőembólia is lehet...Felvittek (babától oltári messzire) a belgyógy.ra, ott töltöttem 1 rémes napot, aztán egy olyan röntgenes vizsg.következett ami miatt ism. egy napig nem közelíthettem meg a kicsit mert sugároztam...Ilyen pocsék kezdés után a hipohonder hazakerült és egy depis napon megint fulladni kezdett...beparázott, hogy mindjárt meghal, jött a mentő, bevitték megint egy éjre a belre, és másnap haza...SOHA ne,m éreztem magam annyira hülyének, mint aztk követően, higgyétek el!Remélem soha nem fog megismétlődni!

na jó, ilyen reggeli vallomás után, most megyek, majd később benézek!

Zsókuci, Emese küldöm a mai gyógypuszi és ölelés adagot!

Petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Emese jól van, dokik azt mondják azért maradjanak a földön....
A fehérvértsejt száma 80 ezerről lement már 60 ezerre ( a normális 8000 lenne). Azt monták az antibiotikumok most kezdik majd kifejteni hatásukat.
3 óránként mehet fel Emeséhez, olyankor mesél neki, és bíztatja, hogy nagyon-nagyon sokan szeretik Őt, és rengetegen küldték az angyalkájukat hozzá, hogy vigyázzon rá, és meggyógyuljon.
Zsókuci azt mondja pénteken már hazaengedik, szomabtom pedig mennek mp3 lejátszót venni, amire felveszik a szívhangot, meg meséket olvasna rá Emesének.

chesti
 
 


Chesti,
bízakodunk mi is továbbra és sok erőt kívánok.

Móni, Petra,

még jó, hogy leírtam mi a franc bajom van, mert tényleg kiderül, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Amit már csak azért sem értek, mert tök szerencsés életem van, egészséges gyerekek, szerető férj, szép ház (lesz majd vmikor reméljük nyár végére :roll: ), és én meg itt rinyálok. De ezek tényleg nagyon rossz érzések, amik néha előjönnek. Tutira a hormonok is, mert nálam máskor sosem volt ilyen. Nem vagyok egy depis alkat egyáltalán. :)

Móni,
bocs', de akkorát röhögtem, amit a tegnapi napról írtál Esztivel. Sajnos magunkra ismertem. :D A rosszhír az, hogy Viki ugyanott folytatja, ahol tegnap abbahagyta. fel-le veszi a sapkáját és ha rajta van azért bömböl, ha nincs azért. :? Követ a konyhába, ott is csak cumizza az ujját és mindennel baja van, komolyan nem ismerek rá. :shock: :shock: :( Szép napunk lesz ma, már látom előre... :roll: :?
Vendég
 


Helló Csajok!

Én még bizakodva és boldogan nézek a jövőbe (első gyerek), de eléggé rám hoztátok a frászt! Hallottam már erről a depiről, de azt hittem ez csak extrém esetben fordul elő...

Tegnap voltamuh-n. Sajnos a köldökzsinór nálunk is a nyakon van :( :( :( Olyan ilyesztő, nem is tudom mit lehetne tenni! Ha jól emlékszem Cintia írt hasonlót :(
Azóta szinte nem merek efelegyenesedni, nehogy megfeszítsem a köldökzsinórt.

Csilla
Vendég
 


Timi, visszaolvasva láttam ba babád súlyát. Az enyém 1 hét különbséggel 1200 g! Kicsit soknak tűnik :shock:
Nem akarok elefántot szülni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Lányok, az én depim is szülés után jött ki, de nekem a rossz alvással és a kedvetlenséggel. Nincs kedvem pl. elmenni szórakozni. Nagyon erős befele fordulásom nincs, de hogy nem alszom, már az is elég, és ez sokszor idegessé, feszültté tesz.
Sajnos többnyire erről nem tehetünk, mert ilyenkor valamilyen hormonból nincs elég.
Nem próbáltátok már pl. a HOVA-t? gyógynövényes szer, és segít a feszültségen. Meg van az orbáncfű cseppek vagy tea, ami a hangulatot javítja.


Ma megdajkáltam az egyik barátnőm 3 hós kisfiát. Annyira édes volt :lol:
Domcsi túl van a vérvételen. Nagyon ügyes volt. Reméljük, nem kell ismételni, mert meg lesz a beavatkozás hétfőn.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!


Zsókuci, Emese


sokat gondolok Rátok!!! Édes kicsi baba, majd megszakad a szívem a fotó láttán...


Dóri,

Zsófinak Flóra a másik neve, de ezt nem használjuk....Nekem a saját nevem egyáltalán nem tetszik, így nem adtam volna második névként, de ha lányunk lett volna, akkor a 2. neve Dorottya lett volna !!!! :) Szóval nálatok a Péter névnek is van apropója, nekünk csak szimplán tetszik :wink:

Baby blues: engem sem került el, a szülés utáni 2. napon kezdődött már a kórházban, csak sírtam mindenen, itthon meg folytatódott, pedig tényleg nekem sem volt semmi okom rá, hiszen nagyon boldog voltam/vagyok a családommal :) Talán, mivel tudtam, hogy mi ez, valamivel könnyebb volt elviselni.... Én egyébként is elég érzékeny típus vagyok, nem sok kell, hogy elsírjam magam, ezt persze az öröm pontosan ugyanúgy képes kiváltani, mint a szomorúság....de a szülés után ez az érzelmi hullámvölgy elképesztő volt, talán a 2. gyerek után ez már nem lesz olyan vészes, vagy????

Csilla,

a köldökzsinór nagyon-nagyon rugalmas, szerintem ugyanúgy mozoghatsz, mint eddig, ha gond lenne, a dokid biztos jelezte volna....


lányok, megyek lepihenek egy kicsit, hajnali 2-kor kerültem ágyba, mert Zsófi éjféli felriadásától fél 2-ig nem bírt visszaaludni, már áttörtek a felső szemfogai, de nagyon szenved velük....


e

Kép

Kép
mankababa
 
 


Zsókuci sms:

"Kicsit bíztatóbb az állapota a doki néni szerint. Persze nem merünk jobban reménykedni. Imádom! Bíztatom nagyon!"

chesti
 
 


Sziasztok,


Csilla,

Hát igen készülj fel!Egy éves koráig az én lányom is a földreszállt angyal volt, és a játszón, ha durvultak vele ki voltam akadva milyen gyerekek vannak!Na, erre tessék :shock: mára ugyanaz a kis erőszakos játékelvétel másoktól, hiszti, akaratoskodás a köbön!Mi naggyon megérezzük ezt a dackorszakot! :(
A köldökzsinór miatt ne aggódj, mert még ahhoz kicsik, és simán tudnak forgolódni, letekerheti még.Nekem méga 32.-iik heti UH-n is minden okés volt, és mikor megszületett :shock: 2x a nyakán volt!!!!De szerncse nem lett oxigénhiányos, semmi!


Nelli,

Domcsinak, megy a drukk hétfőre :wink: reméljük hamar túllesztek rajta és minden OK. lesz! :)

Csajok, ma is kikészített, szóval ott tartok, hogy lassan nem bíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííírom! :oops: :cry:
Múljon már el a náthája, vagy jöjjön már a jóidő vagy én nem is tudom micsoda, de mindíg valamire fogom miért ilyen éppen!De minden nap nem lehet front se :roll: vagy mégis???Nekem olyan mintha már folyamatosan hónapok óta az lenne! :lol:


Zsókuci,

Chestinek köszönjük az sms-t, hogy átadta!Pusziljuk Emesét, és ez nagyon jóóó hír, hogy javul!Csak így tovább kicsi lány!
manóci
 
 


Petra,

Elfelejtettem :oops: amúgy ilyenkor én is mindíg magamat kárpálom, hogy milyen anya vagyok!Mások biztos sokkal türelmesebbek!És én nem csinálok jól valamit!
De olyan jó ezz a kis bíztatás, ezek szerint minden gyerek ugyanúgy érti, hogy kell minket módszeresen kikészíteni! :lol:
Amúgy én is amióta szültem, és azóta folyamatosan iszonyúan hiper érzékeny lettem!Mindenen el tudom sírni magam, és élethűen beleélni magam mások helyzetébe, bajába, nyomorúságába! :( Pedig alapjáraton egy tök vidám természetü valaki vagyok! :?
manóci
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?