Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is Bunny, kis késéssel, de boldog szülit az úriembernek :)

Orsi, tök jó, amit leírtál, ismerősnek tűnik az eleje, a végét máajd meglátjuk ;) én bizakodom. mi nappal majd minden kajci előtt szopizunk, néha rá-rá szív, reméljük, lesz még ügyesebb! :) de igen, a legfontosabb, hogy egyen, és ha lehet, anyatejet, így hát marad a cumisüveg... a kórázban még nálunk volt is infúzió kiszáradás miatt. Cumisüvegből meg habzsol a drága, és ezért is fájhat a hasija gondolom... :? én is fagyazstok, de azért nem olyan sokat, mint Te, napi 100-200-at, mikor hogy jön ki. A gyuszi alatt egyet fel kellett használni, most 19 zacsinál járok... de én is hajtok a tejtermelésért, minden kaja után megyek a "tejüzembe" ;)


Kaja: nekem eddig szerencsém van, főznöm még nem kellett, vagy anyuék, vagy anyósom mindig hozott kaját, van, hogy ugyanazt eszem 3 napig, de pillanatnyilag nem zavar, lényeg, hogy valami meleg legyen a hasamban :) de utána nálam is esélyes a rendelés, amíg nem kell babónak is főzni... főleg, hogy én nem vagyokj egy konyhatündér, bár azért majd cél lesz azzá válni :)

Arcbőr: nekünk nem hámlik, de kiütések vannak, nekünk erre a dokinő Linola Fett című krémet javasolt. Nekünk a lábai, meg a kezei szárazak, erre a védőnő napraforgóolajat javasolt, így én azzal szoktam kenni.

Mot, tök jó, hogy túl vagytok rajta, és semmi gáz.
Mi most azt fogjuk csinálni, hogy veszünk egy leggagyibb szivacsmatracot, azt szorítjuk be az ágyba, arra figyelő, arra kókuszmatrac, meglátjuk... ha így is riaszt, akkor még nem tom, mi a következő lépés... enyém pár szerencsére rendkívül jó vigasztalásban, bár a tegnap esténk katasztrófa volt, eddig a második itthon töltött este volt ilyen, egyszerűen kb 2 órán keresztül szinte folyamatos üvöltés, pedig már mindent csináltunk vele. aztán a fürcsi + következő kajci megnyugtatta. A hasa lehetett talán ?!

Ma viszont tök nyugi napunk van, szinte végig alszik (egyelőre) a baba. Éjszaka is volt 2 5 órás alvása... Úgyhogy jut időm most egyebekre is :) aztán nemsokára jön anyu és megyünk sétálni! már a harmadik séta lesz :) aztán hétvégén megyünk apával, már ő is nagyon várja, hogy büszkén tolhassa a babakocsit :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


kata: szopizik rendesen de most meg a bal cicim egy kicsit jobban fáj és nagyon feláztatta a mellbimbómat szóval kicsit pihentettem pár napot igy fejem csak a balt és azt meg is kapja ja és éjszakára kevesebb a tejem és neki meg kevés a cici és ezért egy adag tápi is bejátszik sajna.

Mágnes: 400 ft tényleg piti összeg ne aggódj nem kell mindig tökéletes nőcinek lenni :)Nekem anyós segít a főzésben meg a párom sokat mert lassan ő is megtanul igy mellettem főzni .:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!


Még élünk! :D Bár elég nehéz net nélkül, de rengeteg a teendő, ezért megint csak bejelentkezek, még sajna a múltkorit sem sikerült elolvasnom. :(

Zsombi ma 6,56kg és 66cm. Jó nagy gyerek :) Hason fekve már tartja a fejét, és már próbálja kilendíteni magát, és a hátára fordulni. Éjszakát átaludja, napközben viszont nem nagyon szeret már aludni. Jázi továbbra is imádja, és persze mi is :D

Remélem mindenki jól van, puszi nektek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 

 
 

Sziasztok!
Most voltunk nagy sétán a dm-ben, jól bevásároltunk.
Tinu:
én most jobb híjján egy kis babaolajjal kentem be Sünikének az orrnyergét, attól jobb volt. Néztem a dm-ben, hogy van baba arckrém, de mi a fenének egy babának arckrém??? :shock:

Ma kezdtem örülni a szopizás miatt, de hiába... Már csak egyszer kell naponta pótolnom tápival, a dél körüli etetésnél. Ma viszont Anna 90-et szopizott. Úgy megörültem, hogy akkor ma kimarad a táp!! Erre annyira éhes maradt, hogy csak kellett neki adnom, és rekordot evett: 155 ml-t összesen. :roll:
Azért már az is haladás, hogy egyszer kap kb. 30 ml-t. Bosszantó, hogy annyi már nincs a cicimben! Na de majd ezt is elérem valahogy:)

Volt már valaki csípőszűrésen a Heim Pálban? Mi most kaptunk időpontot márc. 12-re.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


brigó:
hiányolom a képet Zsombiról.. :(

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes: hát én ezt nem értem. Mi is a Heim Pálba megyünk csípőszűrésre, ahova már hetekkel ezelőtt kértünk időpontot, de mi csak áprilisra kaptunk! :shock: Hát ez egyszerűen felháborító! :twisted: Egyébként nekem a védőnő azt mondta, inkább ne kenjem semmivel a szeme környékén, nehogy belemenjen véletlenül. Úgyhogy eddig nem kentem semmivel. Reménykedek benne, ha elmúlik magától.

Kép
Kép
tinu
 
 


tinu:
szerintem az lehet, hogy nekem csecsemőkoromban csípőficamom volt, és ilyenkor korábbi időpontot adnak, mert hogy öröklődhet.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes: tőlem nem kérdezte senki, hogy volt-e ilyenem... Honnan tudták, hogy nem? Na mindegy.

Kép
Kép
tinu
 
 


tinu:
ezt külön meg kell említeni, nekem a gyerekorvos mondta. Szerintem nekünk többször is kell menni vizsgálatra

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Akinek nincs elég teje annak javasolnám a homeopátiás bogyókat. Szerintem kiváló tejserkentő.
Nekem nagyon bejött, tényleg használ, nem úgy mint a tea. Az tényleg csak placebó szerintem is, inkább folyadékpótlásra jó.
Nem tudom, lehet hogy már többségetek hallott róla, illetve használja is a homeopátiát, de azért leírom. Urtica urens 5ch és Ricinus communis 5ch, napi háromször 5-5golyó a nyelv alá, előtte és után lehetőleg 5-10 percig se enni. se inni.
Ja, és kerülni kell a mentolosat, mert az semlegesíti a hatást. Van külön Homeodent fogkrém, ami mentolmentes.

Lenne egy kérdesem, ha valaki válaszolna. Hogy kell feltenni a korvonalzót (sikerült megcsinálnom) és képet? Egyszerűen nem tudok rájönni. :cry: [/img][/url]
heorsi
 
 


Orsi!

Pl. a profilodban tudod beírni az aláírásodba a korvonalzót, akkor minden hozzászólásodkor beilleszti. Oda kell a program által elkészített PseudoHTML, UBBCode vagy BBCode felíratú részt bemásolni.
A profilodat itt az oldal tetején tudod elérni Segédletek között. Ne felejtsd el az aláírás megváltoztatása után az oldal alján a Elküld gombra kattintani, mert csak úgy rögzíti a változtatásokat.
Képet úgy tudsz feltölteni, ha a hozzászólás írásakor a szövegdoboz alatti "Melléklet feltöltése" linkre kattintasz.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kataa!

Nátán is itthon van még. Beni eszik a suliban (3-szor kap, nem is olcsó, mert az 50%-os ár kb. 5000 Ft, viszont jókat esznek, nem zsíroskenyeret uzsira (meg ilyenolyan kenyeret, mint Nátánék kaptak mindig), hanem gyümölcsöt, pékárukat, joghurtot és egyéb tejterméket).
Így én 3 adagot rendelek egy napra, 1-1 a páromé és az enyém (ha magamnak is rendelek), 1 meg a két középsőé. Nekik bőven elég főleg ha menüt kapnak (leves+főétel). Nekik izlik.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy már volt, de felvetnék egy szerintem örökérvényű kérdést, meg nálunk most aktuális talán: szóval cumi, vagy ujjszopás, és melyik miért? Cumit eddig nem akartunk adni, viszont zabálja a kicsilány az öklét, egyszer már ujjakkal is betalált...

Mágnes, Timu, mi Heim Pálba ultrahangra megyünk (has, koponya), de szintén márc 12-én :) Csioőszűrésre a kerületbe megyünk.

Erről jut eszembe, Bunny, jól láttam valahol, hogy Ti is Zuglóiak vagytok?

Mágnes, kitartás, szerintem el fogjátok tudni hagyni a tápit hamarosan :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Beszti!
Nagyon köszi a segítséget, próbálkozok.

Winnie27!
Nállunk is hasonló a helyzet. Bálint folyamatosan nyomja be az öklét a szájába. Van hogy a hüvelyk és a mutatóujját nyomja be egyszerre, aztán öklendezik. Még a végén meghánytatja magát. :? Emellett folyamatosan nyálaskodik.
Egyébként a pinduri a cumit nem szereti, folyamatosan kiköpte és fintorgott hozzá.
Én azt gondolom, hogy hagyni kell, hogy a kicsi maga döntse el, mi nyugtatja meg és nem szabad ebben megakadályozni.
Ha Bálint nagyon nyugtalan - nem tud elaludni vagy bömböl - néha a 'természetes cumit' választom. A cicin szinte mindig megnyugszik, vagy elalszik.
Persze ez az én személyes véleményem, másnak biztosan más és lehet, hogy az a jó.

Kép
heorsi
 
 


Heorsi, Winnie,
nálunk is hasonló a helyzet. Márk már megtalálta a kezét, viszont a cumit meg nem fogadja el helyette. Pontosabban néha elfogadja, de az esetek nagy százalékában nyomja kifelé a nyelvével.
A másik ami akadályozza a cumit, hogy mi hason altatjuk, viszont elalvás előtt ő még sokat mocorog, forgatja a fejét, így hiába raknám a szájába a cumit, az első fordulásnál kiesne, vagy beleakadna, szóval jobb nem is próbálkozni.
Nálunk egyelőre maradt az, hogy eszi a kezecskéjét... (bár én a cuminak jobban örülnék, akármennyire is cumizavart okozhat, szerintem nálunk talán már nem lenne gond belőle)
Winnie, viszont nálatok még bezavarhat a szoptatásban, így lehet hogy én egyelőre kerülném...

Kép
szdorka
 
 


Cumi: én először nem akartam neki cumit adni, de aztán a barátnőm meggyőzött róla, hogy egyáltalán nem mumus, hanem ezzel meg tudja nyugtatni magát a baba. Egy sírós napon fogtam magam és kipróbáltam. Csodák csodájára működött! Tündi elhallgatott, sőt el is aludt. Azóta kitartóan használom, akkor is ha kiköpi. Sokszor szerintem nem akarattal köpi ki, csak nem tudja használni rendesen a száját, nyelvét hozzá - még nem túl jó a mozgáskoordináció. Ilyenkor kitartó vagyok, van, hogy ott tartom a kezem, hogy ne lökje ki. Persze nem erőszakkal, csak segítek. Van, mikor tényleg nem kell neki, azt azért észre lehet venni. De a legtöbbször használ és ezzel altatom. Mióta a kiságy project beindult, ott én is hasra teszem Tündit, így alszik el a legjobban. Amíg el nem alszik, ott állok mellette és visszateszem a cumit a szájába, vagy segítek, hogy ne feküdjön rá stb. Aztán is sokszor nézek rá, nehogy baj legyen. Van, mikor magától valahogy kikerül a szájából és messze tőle hever az ágyban. Nem tudom, hogy csinálja - biztos, kirántja a kezével. Ilyenkor már nem teszem vissza, ha szépen alszik. Hát ennyi "röviden". :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok
Nekunkszo szerint lehamlott az elso bore a szueltes utan,ere adotta dokino Avitaminos gyogyszertarti kremet,nagyon szepen helyre hozta.Azota is ha szarazabb az arc bolre(fogalmam sincs mitol )akkor bekenem es elmulik.

Nika
Lenyeg hogy a tobbseg anytej.En sem esek ketsegbe ha hetente ketszer adok neki 40 ml tapot este.

magnes
Mi anno ott voltunk csiposzuresen meg Alexxal,de nem lehetett idopontot kerni.Na azta tomeeget most el ekartam kerulni azert mentunk maganhoz.

Tinu
majd a szueresn kerdezik hogy volt-e valakinek acsaladban, ne aggodj.

Orsi
En szedem a kezdetektol az Urticat (mi egyebkent is homeozonk mar regota csaladilag ).Hat azert oylannagy csodat nem csinalt,persze arra mar rajottem hogy en vagyokaz aki ha fejre is lal nem lesz tobb teje.
Hiaba a sor,masszirozo olaj,3liter,gyakor szopi 150-nel tobb sosincs ket ciciben.Persze eddig eleg neki....
Most az utolso probalkozasom a More Milk kapszula,eddig nagy valtozas ettol sincs :?

Beszti ,Snoopy
Korkerdes: Ha LEon csak 15 dkg-t hizott a mult heten es elotte is az baj?Mert ahogy irtam nekem nincs sok tejem,de baba sosme panaszkodik szopi utan,kibit 2-3 orat mindig .Csak attol aggodom hogy neki nem keves-e ez a hizas.Es hogy meg ilyenkorban is lehetnek azok a bizonyos csendben ehezo babak????
Tudom no para...de azert ha mar eddig sikerult vegre,akkor jo lenne legalabb fel eves koraig.

Beszti
Huha akkor te hos vagy a 3-al otthon.Natannak nem hianyzik az ovi ? vagy nem szerette?

Winnie
Eddig nalunk egyik sincs.Nagy ritkan bekajaa kezzet de azt is inkabb eves elott.
En hallottam mar jot-rosszat mindegyikrol.Itt is a kovetkezetessega lenyeg hogy ha akarja csinalja csak idoben szokjon le rola. Borzaszto hogy meg ovisok is cumiznak vagy szopjak az ujjukat.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

3 hetes apuka vagyok és még tanuljuk dolgot (1. gyerek).
Most azon aggódunk, hogy be szokott kékülni Ádám szája, ha nagyon sír. Megmutattuk a gyerekorvosnak, meghallgatta a szívét és azt mondta, hogy nem a szívével van gond, hanem lehet hogy kezdődő vérszegénysége van. Ma délelőtt, amikon nagyon sírt, az egész teste bekékült.
Mit tegyünk? Érdemes emiatt felhívni a gyerekorvost, vagy várjuk meg az anyukának beadott vaskészítmény hatását?

Előre is köszi.
jeep
 
 


Jeep! Üdv itt! :) Gergőnél volt ilyen szájelkékülés. Neki semmi testi oka nem volt, egyszerűen csak annyira ordított, hogy alig vett levegőt és azért kékült be. Ő nagyon képes volt behergelni magát. Ha a doki nem talált semmit és vas után ez lesz, akkor alkati dolog, mint ahogy nálunk volt. De! nem szabad hagyni, hogy nagyon behergelje magát, próbáljátok hamarabb megnyugtatni, mielőtt kékülne. A testkéküléshez nem tudok hozzászólni, nálunk csak száj volt.

Üdv. cic
cicmerák
 
 


cic:

Köszi, anyuka is megnyugodott (kissé ;-)

KépKép
jeep
 
 


Egy mai kép:
Kép

Egyébként már kezd rájönni a böfi fortélyaira, úgyhogy néha már megy.

Kép
Kép
tinu
 
 


Szia jeep!
Hú, egy apuka! Én is csak nem régen kapcsolódtam be, szóval nem tudom, hogy van-e még rajtad kívül valaki, de tök jó, hogy itt vagy. :lol:
A kéküléssel kapcsolatosan. Szóval nálunk is volt ilyen. Pont mint Cicmerákék esetében. Bálint annyira üvöltött és felhergelte magát, hogy kékült-lilult mindene, teljesen befeszült a teste, nem is sírt, inkább csak úgy 'kattogott' és sokáig levegőt sem vett. Ez még kezdetben volt, amikor a ciciztetést próbáltuk és sehogy sem jött össze. Azóta már ez nem fordul elő, mert egyrészt nőtt, másrészt ahogy Cicmerák is mondta, nem szabad, hagyni hogy annyira felhergelje magát. Szóval szerintem ne aggódjatok. :o

Tinu!
Nagyon édes a kis Tüdi! Mekkora a haja! Bálint olyan kis kopasz.

Kataa!
Én sem értem, hogy lehet, hogy valakinek sok teje van, valakinek pedig kevés, holott mindent megtesz. Illetve mitől apad el idő előtt. Talán alkati kérdés.
Nekem jelenleg nagyon sok van, tele a fagyasztó is, inkább már apasztom is egy kicsit, már semmit nem szedek és csak napi kétszer fejek. Jobb lenne, ha inkább most lenne kevesebb, de sokáig termelődne. Remélem azért ez így lesz.
Egyébként már két anyukának is adtam tejet, mert már nem fért a fagyasztóba.


Kép

Kép
heorsi
 
 


Éljen, sikerült képet küldeni! Eddig azért nem, mert túl nagy volt a képméret. Szóval így nézünk ki.

Kép
heorsi
 
 


Orsi: Bálint nagyon cuki! Igazából mintha Tündi kezdene mostanában kopaszodni. :shock: Szerintem szőke fog neki visszanőni. Egyébként Mot is apuka. Úgyhogy már Jeep-pel ketten vannak férfiak. Ez tök jó.

Kép
Kép
tinu
 
 


Heorsi, Jeep üdv a klubban!

Mindenkinek köszönöm Máté nevében a jókívánságokat :-) Hogy repül az idő...

Mágnes: ahogy a csajok írták, jól teszed, hogy kaját rendelsz... Már én is gondolkodtam, de még nem jutottam el odáig. így még főzök és apának kéthetente hétvégén megsütöm az almáspitéjét.

Winnie: igen, Zuglóban lakunk. Miért, Te is?? A cumi engem is foglalkoztatott, mert Máté örökösen az ujját szopta/szopja. Beszéltem egy fogorvossal, ő azt mondta, hogy inkább a cumira szokjon rá, mint a kezére. Szóval napközben amikor altatom, akkor cumit adok neki.. Este meg csak leteszem és elalszik minden nélkül. Reggel arra szoktunk ébredni, hogy nagyokat cuppog :-)

Jeep: kékülés... Hát nálunk is volt ilyen egyszer a kórházban még. Etettem Mátét és vittem a nővérkéknek, hogy ez a gyerek olyan kék... Naívan megkérdeztem: Máté szerintetek fázik?? Erre a válasz: nem kék, hanem szürke és nem fázik, hanem nem vesz levegőt... Szóval tapasztalat csak ennyi... Persze a férjem jól leszídott, hogy nem vettem észre, hogy gyerek nem vett levegőt???

Kataa: a hízást már veled kiveséztük, na meg a szopi kérdést is :-)

Gondoltam megosztom veletek: hozzánk már a 6. hét után megjött Piroska néni csomagokkal. Ne lepődjetek meg, ha ebben az időszakban 1. gyereketek kevesebbet eszik, 2. kevesebb a tejetek!

Piroska néni ma elutazott :-) Meg is ünnepelte Máté: több mint 800 grammot megivott :-) Ezenkívül evett sütőtököt almával és teázott :-)

Ja és hogy mi jó tejszaporításra: sok pihenés és sok-sok folyadék.... Na meg szerencse, hogy legyen tejed. Katának már meséltem, de volt egy ismerősöm, aki ráadásul csecsemős is volt és megtett mindent annak érdekében, hogy szoptatni tudjon... De nem jött össze neki. Szóval ne zavarjon senkit ha egy pótolni kell. A lényeg, hogy baba kapjon valamennyi anyatejet!!

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Bunny, igen, mi is Zugló.. én itt is nőttem fel, és most ide tértünk vissza, úgyhogy tősgyökeres :)

cumi - ujjszopás, én is ezen vacilálok, hogy egyfelől fog, másfelől, ujjról elalváshoz nehezebb leszokni, viszont ha nem csak ahhoz kéne, hanem napközben is, akkor viszont az ujját kiveszi, mihelyst játszani kell. Szóval még nem tudom, vívódom egy kicsit... egyelőre marad az ököl...

Tej- vs pihenés, furi, de tényleg látszik, múlt éjszaka kb 2*3 órát aludtam, most 3*2-t, és mennyivel jobb volt a kétszer 3, pihentebbnek is éreztem magam, és utána rekordmennyiségű 150 ml lejött fejésileg...

A tegnap esténk szörnyű volt, valami brutál hasfájás lehetett, de jó másfél-két órás üvöltés volt, bármit csináltunk, segített. Ez a második ilyen estéje volt, de szörnyű volt.... :cry:
Ma meg a délelőtt volt nyügi, de ölben le tudott nyugodni babóca. Utána viszont délután megint hatalmas rottyantások voltak, megvolt a hasfájás eredménye :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Üdv, csajok!

Örülök, hogy hozzájárulhatok az ivararány javításához :-)
Villanykörtét becsavarni, pelenkázni tudok.
Igazából most én vagyok a 'postás'. Ha van valami problémánk, aggódásunk, akkor én hívom körbe az ismerősöket, orvost, stb., hogy most mit csináljunk. Végigpróbáljuk a tippeket, hátha bejön valami (logikáról még nem tud a gyerek, de pár év és lekörözi a nagyszülőket ...)
Délután én is láttam ezt a kékülés és tényleg, inkább szürke. Gépész fogalmak szerint acélkék.

A szürkület mellett elkezdődött a hasfájós project. Ma még a cumit is bevetettük, hogy az anyuka is tudjon aludni. Előtte a "cluster feeding" volt - mindig van valami.
Van valami spéci tippetek hasfájásra? Azt más sikerült összehalászni, hogy nem szabad enni/inni cirtusféléket, tejet. Jót tesz a levegőztetés, a hasonfekvés, hasmasszírozás, kólika tartás. A "Az Egészségügyi Minisztérium szakmai protokollja - Csecsemőkori hasi panaszok védőnői ellátása" c. kiadvány már megvan.

KépKép
jeep
 
 


Na Winnie akkor majd tologathatjuk együtt a gyerkőcöket. Én min 2 órát sétáltatom Mátét, ha nincs rossz idő. Ha fúj a szél, esik, stb akkor szegény gyermekem a WCbe száműzöm és ott alszik 4 órát. Ablakot kinyitom rá, felöltöztetem, mintha kint lennénk, be a bébihordozóba és csókolom :-)

Hasfájás: kitartás, sok türelem. Nálunk ilyen gondok kopp kopp nem nagyon voltak. Én eszek babot, hagymát, csípőset, citrust, datolyát... Ami jön. Nem hiszem, hogy ez befolyásolná a baba pociját, bár ki tudja.

Jeep lapozz vissza egy vagy két oldalt, ott Szilvinek leírtuk, hogy mi jó hasfájásra!

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Jeep

megnéztem, kb a 98 oldal közepéről írunk a hasfájásról Közvetlenül azután ahova Szilvi feltett Ákosról képet.... :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Kataa

megint feltenném a táblát súlygyarapodás miatt:

http://www.iboly.hu/faq_gain.htm

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Jeep

ebben is olvasni a hasfájásról

http://www.iboly.hu/faq_undigested.htm

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Na mentem tentézni... Hajnalban olyan éber voltam, hogy fél 5kor elkezdtem lapozgatni a szakácskönyvet.... No comment

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


[quote="bunny75"]J írta:bunny75eep

megnéztem, kb a 98 oldal közepéről írunk a hasfájásról Közvetlenül azután ahova Szilvi feltett Ákosról képet.... :-)


Köszi, holnap elolvassuk.

Jó éjt.

KépKép
jeep
 
 


friss képek Gergőről :)

Kép


és egy mai friss :)


Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Nika70:
Gergő nagyon szép nagy baba!

Mégegy utolsó hozzászólás a tejtermeléshez:
Tényleg jót tesz a pihenés. Nekem például éjszaka sokkal több tej termelődik. Ilyenkor szoptatni is jobban szeretek, mert Bálint szinte félálomban eszik, nem kapkod, nem fecereg, csak egyenletesen szív-nyel és rögtön visszaalszik. Gyakran böfi nélkül.
Ja és a jó tejeléshez szerintem is nagyon fontos a nyugalom és hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Szóval a lelki állapot döntő lehet.

Kataa:
Csendben éhezés. Hümm, erről még nem hallottam, de most, hogy hallom, nálunk is lehett valami hasonló még az elején.
Szóval Bálint nagyon nehezen ébredt és nem is igazán jelezte, hogy éhes. Képes volt több órát egyhuzamban aludni, pedig még nagyon picike volt. Úgy gondoltam, nem lesz ez így jó és (sokak ellenzésére) elkezdtem ébesztgetni. Érdekes módon, ha felébresztettem rögtön jelezte, hogy éhes és evett is szépen. Mai napig nem értem, hogy miért volt ez. Most már persze nem keltegetem.

Cumi vagy ujj:
Most jutott eszembe az én esetem. Már elég nagy lehettem, ha emelékszem rá, olyan ovis évek eleje.
Sokáig cumiztam és állítólag sehogy sem lehetett leszoktatni róla.
Ekkor mondták, hogy inkább az ujjamat szopjam. A végén már fele akkorra volt a nagyujjam a jobb kezemen mint a balon. Anyukám csúcsszuper mondatát ma is melegetjük: El van sorvadva az ujjad, ha továbbra is szopni fogod, le fogják vágni! Többet nem vettem a száma. :lol:
Ja és nem lett előre álló fogam, inkább kissé befelé áll.

Új téma:
Bálint néhány ujjacskája a hegyén, a körmök szélein folyton begyullad. Nagyon gyorsan nő a körme, ha nem vágom 2-3 naponta össze-vissza csikargatja magát. Igyekszem nagyon óvatosan, álmában levágni a körmét, de hiába, mindig bepirosodik-beduzzad az ujja. Nem fáj neki, csak engem nyomaszt. A doktornő Tetrán szemkenőcsöt írt föl rá. Az el is múlasztja, de folyton újból előjön.
Nálatok is van/volt ilyen probléma? Mit kellene tennem, vagy ez egy hajlam és ha már nem ilyen érzékeny a bőre elmúlik?

Kép
heorsi
 
 


Sziasztok!

Bocsi a ritkás látogatásért, de úgy tűnik, hogy lakást veszünk, másikat, nagyobbat és ez kicsit elfoglalttá tett....:D
Az úgy kezdődött, hogy össze akartuk rakni a fiúknak az emeletes ágyat, hogy Hugi lenyúlhassa az egyik gyerekágyat, ha rácsot is visszaszerelünk rá...Kiderült, hogy hiába az igyekezet, a Hugi ágyát nem lesz hová tenni, mert az eddig ott lévő asztal nem fog beférni az emeletes ágy mellé.... Ezért az emeletes ágynak kerestünk egy másik lakást....:?
Tényleg, nem szeretne valaki a Római partra költözni ebbe az egy-két gyermekre profin szabott, igen világos, általunk nagyon szeretett lakásba?

Új belépőknek üdvözlet!

Orsi!
A cicizésben nagyon ügyesek vagytok! :D. Olyan jó, hogy a természet, ha később is, mint újszülöttkorban, de segít visszaállni a legegyszerűbb módszerre!

Neked és mindenkinek akit illet, a rejtélyes 3 hónapos korig tartó tejtermelésről:
A baba 3 hónapos korában sok minden összejön, ami arra az aggodalomra ad okot, hogy elfogy a tej.
Ezek a dolgok többé-kevésbé minden anyukánál és babónál megjelennek, többé kevésbé ugyanakkor, kicsit előbb, vagy kicsit később esetleg (ne reménykedjetek :D )
1. Sok nagymama elmondja, hogy 3 hónapig volt csak teje aztán elfogyott.
2. A mellek feszeségge nagyot csökken, mintha nem lenne benne tej.
3.A baba fickándozik, vergődik szopi közben
4. 5 percig szopik, utána balhézik.
5. Éjszaka is felébred, akkor is, ha eddig nem.
6. A súlygyarapodása lelassul.
7. A gyerek minden fenti ellenére gyakrabban kér enni, hamar felébred és éhesnek tűnik.
8. A védőnők és a gyerekorvosok nagy része aggodalmasan néz a fentiek miatt és a tápszerreceptes tömbhöz nyúl. (csak akkor nem, ha gondosan kikerülöd a védőnőnél a mérleget és nincs alkalma kényes kérdéseket feltenni a szopival kapcsolatban, vagy már jól vannak nevelve és nem kérdeznek, vagy hajlandók meghallgatni a tudományos magyarázatot a jelenségekről (önbizalom!) :D )

Mi a háttér:
1. A nagyanyák befolyása, pszichés hatása nagy és sajnos az ő idejükben segítséget sem kaptak ahhoz, hogy ne így legyen, viszont 6 hetes kortól hozzátápláltak, mert úgy kellett.
2. A tejtermelés kereslet-kínálat rendszere jól beállt és a melleknek már nem kell minden eshetőségre tőle telhető tartalékokat kérdezni, mert bármikor szükség lehet plusz 120ml tejre...
3. A babát a táplálékfelvétel mindösszesen sokadsorban érdekli. Minden szopival töltött percet időveszteségnek érez, amikor ott van a felfedezésre váró világ. Szoptassunk sötétkamrában, profi hangszigetelés mellettt! :D
Nektek sincs olyan otthon? Sajna nekünk sincs.
4. Ld fent, ezenkívül a tanulékony babó gyorsan hatékonyan jut tejhez, gyakran már bele sem fullad, mert gyorsan nyel. Hatékony. És a világ és felfedeznivalósága miatt csak az életbenmaradáshoz elegendő tejet eszi meg, aztán mással foglalkozna (ld. fenti tanács)
5. Mivel nappal keveset eszik, ezt esetleg éjjel kell kipótolni. Ilyenkor a sötét csendben, félálomban akár az átszellemült hatékony, hosszú szopi is megfigyelhető.
A babák tudják, hogy 2-4 hónapos korban leggyakoribb a légzésleállás, és inkább felébrednek éjjel, nehogy ilyen baleset történjen.
6. A percentiltáblázatok a tápszeres, vagy tápszeres-anyatejes vegyes táplálású babákról készültek. Az ő súlygyarapodásuk egyenletes. A full anyatejesek az elején brutál gyorsan gyarapodnak, de a harmadik hónaptól sokkal lassabban gyarapodhatnak. Az anyatejes babát még nem észlelt gyermekorvos az első három hónapban korlátozná a szopik hosszát és gyakoriságát, hogy ne hízzon annyit a gyerek, utána pedig tápszert írna fel, mert el fog fogyni!
Gyarapodás átlagos értéke:
elsö 3-4 hónapban hetente 115-220 g
negyedik hónaptól 85-140 g
második félévben 45-85 g

7. Erre a korra esik egy növekedési ugrás, amikor az igényekhez képest valóban kevesebb a tej. Merthogy innentől többet enne. Megoldás, hogy az eddig 3 óránként evő csecsemőt is 1.5-2 óránként tesszük mellre, ha hajlandó sokáig szopizni, akkor hagyjuk, komfortszopizni is, cserélgetjük is a melleket. Egészen addig, amíg a tejtermelés nem nő fel a feladathoz. Lemondunk átmenetileg az órákig alvó gyerekről és a nyugodalmas sétákról, hosszú ügyintézésekről (ha volt ilyen :D), és ismét beköltözünk az ágyba, ha ez megoldásnak látszik, hogy annyiszor kerüljön a ded mellre, ahányszor csak gusztusa támad rá. Ilyenkor a cumihasználó dedeket sem célszerű cumival nyugtatni, mert ha nem elég rutinos, akkor beéri vele, kevesebb tejhez jut és a mellünket is megfosztjuk plusz egy órányi mechanikus tejtermelési ingertől. Éhesebb, szemfülesebb kölkök ívben köpik ki a cumit és ordítanak tovább, hátha anya cicit ad a pótlék helyett.

Úgyhogy a 3 hónapban semmi misztikus tejelfogyasztó hatás nincs, csak ha nem tudjuk, hogy mire számítsunk, akkor aggodalmak kelnek szárnyra bennünk és szerencsétlen konstellációban még a tejleadó reflexet is gátolják....

Mot!
Örülök, hogy minden rendben a királykisasszonynál!
Apa nálunk meg van arról győződve, hogy ha nyugtalanság van, akkor a csecsemők csak anyánál képesek megnyugodni és tőle csak sírni kezdenek, így rívó dedet csak akkor fog kézbe, ha kifejezetten a kezébe nyomom, vagy látja rajtam, hogy a ded már kiverte a biztosítékot. Miután keveset van itthon bőgésidőben így már kialakult rendszert tapasztal, miszerint az általam belátható ok nélkül karban is nyafogó gyereknek éppen olyan jó lerakva is mint hurcolva (rosszul viselem, ha a fülembe ordítanak), adott esetben egy szobával arrébb is, ha éppen halaszthatatlan, ordítás közben nem megtehető dolgom van. Pár perc után a mostani babónk értékeli a karban ringatózás élvezetét és elhallgat.
Ha oka van, akkor mindahányan jobban viseljük, még ha segíteni nem is mindig tudunk.

Jeep!
Gratulálok az első gyermeketek megérkezéséhez. Nagyon profin adjátok elő. Cluster feeding, védőnői tanácsadás....Ez igen! :D
Komolyan!
A gyerekek a vérszegénységtől sápadtak (öröklött is lehet ez a szín, van természetes vérszegénység is a csecsemőknél). "acélkékek" :D a széndioxid hemoglobinhoz kötődésétől. Amennyiben ez a tüdőben oxigénre cserélődik, visszaáll a rózsaszín bőrszín. Ehhez légzés biztosan kell, míg a tökéletes szívműködés is feltétel. Ha ordítás közben a ded nem vesz levegőt és ettől van, akkor nehergelje bele magát ez jó tanács, agy ha meg akarod akadályozni a légzés megrekedését akkor nekünk sokszor bejött, hogy a nem levegőző egyébként ordító, leveővesztett gyerek arcára ráfújtunk, amire visszatartotta a belégzést, mintha víz alá menne, majd pici fejrázást követően ismét tudott ordítani, mert volt mivel :D .
Ha nincs légzéskimaradás, azért egy szívultrahang elfér....Mi az elsővel, mint tapasztalatlanok nem nyugodtunk, míg meg nem UH-zták, de szerencsére ne volt semmi baja (nem feltétlenül hallható minden baj...)

Hasfájás. Valamennyire minden friss babának fájni szokott. Rossz, ha nem tudsz segíteni, de minden baba túljut rajta. Sok okos gyógyszerről, cseppről írnak a lányok. Nekem nem jönnek be ezek, mert nem mindig máshoz kell nyúlnunk szerintem, mint amit sok szeretettel meg tudunk oldani. Hason ringatás, masszírozás, bőrkontaktus, tornáztatás. Az egyetlen praktika, amit tanácsolnék, hogy a cluster feeding során is mindig ugyanabból a mellből egyen Ádám (Adam?), hogy több legyen a hátsó tej, mint a laktózban gazdag első.

Cumi:
Hanga baba továbbra is ellenérzésekkel viseltetik a cumi iránt, és a saját kezét is csak ökölbe szorítva hajlandó rágni. Ami megszüntei az ordítást, ha nem cici és nem elég a rágás, az az én (már másét is elfogadja, bár ez nem volt mindig így)ujjam. Egy biztos: nem fogja megszokni, hogy csak azzal a szájában alszik és felébred, ha kiesik. Merthogy muszáj kihúznom, ha elaludt, mert szükségem van rá :D


Máté!
Boldog féléves szülinapot! :D :D :D

Hízás:
Szégyen, gyalázat, elfelejtettem, hogy ki kérdezett a súlygyarapodással kapcsolatban. 15dkg nem kevés, nem is gáz (ld. fenn az átlagos értékeket). Hogy eddig többet hízott, az sem jelent semmit, Hanga az elején 6dkg/ nap!!!!-pal gyarapodott, majd áttért a 22dkg/hetes értékre, az elmúlt két hétben tovább lassult, de még határon belül van, viszont ugyanebben a 2 hétben nőtt 4cm-t. Nálatok mi a helyzet a növéssel, fejkörfogat. A helyedben én nyugodt lennék, ha mégis aggódnék, akkor társadatokkal nyugtatnám magam, mint a fenti kettő. Ha eddig nem mértem, akkor ezután nekilátnék ezek felírásának is. Az új mozgásformákra és a betegségekre biztos anélkül is emlékszem....:wink:

Asszem szűkszavúan most csak ennyit... :D Amióta írom a hosszászólást Hanga elaludt, felébredt, kétszer szopott és egyszer kakilt, pelusát kicseréltem. Úgyhogy asszem befejezem... :D

Szép napot!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Kataa!

Nekem elég lenne ennyi hízás. :D:D Iboly honlapja szerint 4-6 hónapos kor között 85-142g/hét az átlagos gyarapodás. És mivel Leon meghízta az első három hónapra elosztva a havi 1 kg-t, szerintem abszolút semmi okod aggodalomra.
Egyébként nem kezd egyéb dolgokban fejlődni? Tárgyak iránt érdeklődés, forgolódni próbálkozás... Mert ha valami ilyenben fejlődik, akkor sokszor tapasztalható a súlygyarapodás lassulása (bár nálatok még erről (lassulás) sincs szó).
Mennyit nőtt?
Nátán szereti az ovit, be is van iratva, csak ugye a tesó miatt nem tudott menni (nekem kellene elhozni).
Na közben Snoopy írt, kissé kimerítőbben... :D

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


sziaztok!!!!

kicsit eltüntem de tegnap volt az esküvőm és elég sok dolgom volt.csak olvasni tudtalak titeket.

Patrik egy tündér!!!már van hogy 4-ig alszik!!!!szopival próbálkozunk.már azt elértem hála nektek hogy szopi után márcsak 60 körül eszik meg tápszert.tehát olyan 60-at eszik cicből is.remélem teljesen eltudjuk hagyni a tápszert.meg mostmár a lefejt tejemet ha megnézem hűtő után akkor már rendesen van rajta zsír is,ami eddig nem volt.már csak az a gond hogy a sok cumisüveg miatt nemkapja be jól a mellem és igy rendesen fáj de majd csak megtanulja.addig pedig mély levegő és kész.
de beszélem szoptatási tanácsadóval és monda hogy lehetett a stressz hatására az hogy sokáig volt zsírmentes a tejem és azért nem lakott jól vele.ugylátszik mostanra hevertem ki a kórházat.teszek fel pár friss képet.
BOCSI HA SOK LESSZ DE NETUDOK VÁLASZTANI!!
kismama18
 
 


Snoopy!

Nagyon köszi a kimerítő szoptatási tanácsadást! Sok mindent megtudtam, amit eddig nem is gondoltam, vagy csak ösztönből jött. A védőnőnk nem nagyon érdeklődik, én meg úgy vagyok vele, ha látom, hogy Bálint szépen fejlődik és vidám baba, nem lehet baja. (Nem vagyok egy túlaggodalmaskodó típus. Jobban kellene?)Nem méricskélem sem a hosszát, sem a súlyát. Már a mérleget is visszaadtuk.

Még kérdeznék, ha lehet.
Egyelőre sok a tejem, hogy fennmaradjon még mindig fejek napi kétszer (egyszer egyik mell, másodszor másik mell). Miután a pinduri kiszívta a neki szükséges mennyiséget a végét kifejem, hogy teljesen üres legyen a mellem és több termelődjön (fagyasztok). Eddig még sosem volt, hogy ne lett volna elég a tej és egy szopinál csak az egyik mellemből adom. Kell ezt csinálnom vagy felesleges?
A kifejt tej nagyon jó zsíros. Eddig napi egyszer odaadtam neki a legzsírosabb részt, hogy 'desszertet' is kapjon (jobban hízzon), ne csak a vizesebb tejet egye. Jó ez, vagy nem kell?
Ja és - lehet, hogy ez az én hibám - nem mindig egyértemű a számomra, hogy mikor éhes Bálint. Volt, hogy nem kereste, nem tátogott, csak ordított, mire megnyugtatásnak cicire tettem és habzsolt. Máskor mintha kereste volna, mégis alig szopott. Hogy is van ez?

Nagyon édes Hanga a kis képen ahogy nyitja a száját!

Előre is köszi a választ.

Kép
heorsi
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 245.94.jpg[/img] Kép Kép

húúú asszem tényleg sok lett! :oops: :oops: :oops: nehari!!!
kismama18
 
 


egy nem sikerült megpróbálom mégegyszer
Kép
kismama18
 
 


ez annyira tetszik.cumi a kézben kéz a szájban!!! :D :D :D
kismama18
 
 


egy büszke apa fia fotó:)

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Mot!

Nálunk apa nagyon jól tűri az üvöltő gyereket. Vagy sétál vele, de meg nem mozdítaná, hogy esetleg a pozícióváltás miatt elhallgatni, vagy leül vele szgép elé, és a gyerek üvölt tovább. Ilyenkor én berágok, elveszem, és kipróbálok nála pár trükköt. :lol:
Egyébként én is azt vallom, hogy ha ölben is sír, akkor csak nyugodtan sírjon lerakva. Így nem szenvedek halláskárosodást sem, és általában (én gyerekem eléggé fordítva működik) az ágyon mindig megnyugszik. Aludni is csak fekve tud, más esetben csak nyűglődik.

KÉpzeljétek!

Csinginek nem cumizavara van, hanem cicizavara szerintem. :shock:

SZombaton elmentem suliba tőlünk 150 km-re. Gyrekek itthon apával, jöttek szüleim is segíteni neki. Csigi kiskorában kapott már tejcsit üvegből, most is erre számítottunk, hogy majd megetetik a fagyóból kivett tejjel. Másfél óráig próbálták etetni, a gyerekem csak üvöltött, és nem volt hajlandó enni. Ezért úgy döntöttek, hogy jönnek utánam. Éhen nem halt volna a drágám, de szörnyű hallgatni az éhségtől ordító gyereket. Így bepattantak a kocsiba, és irány Vác. Odaértek, a gyerek rámnézett elmosolyodott, rácuppant a cicimre, majd akkorát büfizett, hogy rezgett belé az autó. :lol:
MOst kísérletezek majd, mert elvileg mindne szombaton mennem kellene suliba. De erős a gyanúm, hogy a fagyasztott tej nem jön be neki. Ha ez beigazolódik, akkor kb. csütörtöktől fejek majd, a hűtőben eláll, és szombaton megkapja a picurka. Viszont akkor eladom a fagyasztott tejcsit, mert lassan úgyis lejár a szavatossága, és ha Csiginek nem kell....hmmm

Mentem, épp vasalás közben vagyok, csak benéztem hozzátok!

Szép estét!

Ja, gyerekek tündériek!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok!
Winnie:
Ha lehet így mondani, én is cumiellenes voltam, vagyis inkább ,ha lehetett nem akartam neki cumit adni. De az első héten néha megtalálta az ujját, meg aztán az öklét, így maradt a cumi. Azzal nyugtatom magam, hogy idővel majd le tudom szoktatni róla. Persze, csak, ha jóval nagyobb lesz.

Szerintetek nagyon verjem a fejem a falba, ha Panna a héten nem hízta meg a 150 grammot? Tisztára bestresszelik vele az embert! Szerintem egyszer belefér.. Úgy gondoltam, hogy a múltkori 300 grammos hízásával előre meghízta az e hetit. :)

Itt vagyunk Anyuéknál, egy hetet leszünk náluk. Panna nagyon jól bírja az utazást, csak rázza a valagát valami:)

Winnie:
Akkor lehet, hogy találkozunk a Heim Pálban. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


snoopy:

Köszi, jókat írtál, majd feldolgozzuk az anyukával. Most a babamasszázs van terítéken, már sikerült apró sikereket elérnem.
A cluster feedinget egy babás könyvben olvastam és rákerestem a gúglival. Kissé felsóhajtottunk, hogy ha már neve is van a szokásnak, akkor normális. Persze a védőnő nem hallott róla, pedig a védőnőknek szóló protokoll ... ;-) De lehet hogy az volt a baj, hogy amerikai kiejtéssel mondtam és nem magyar kiejtéssel. Úgy tűnik ahogy kezd megerősödni, 'kinövi' a cluster feedinget.
Ja, Ádám a neve, de angol nyelvű honlapokon csak Adam. Lehet hogy kijavítom

winnie27:

Hogy' megy ez a zacskózás? Lehet hogy túl sok teje lesz az anyukának. Hol tudnék ennek utánanézni? Van mellszívónk, egyszer ki is próbáltuk, de a fagyasztás, tárolás még sötét ló.

cumizás:

Mi megpróbáljuk kerülni, de már volt olyan sírós (frontos) nap, hogy betettük. A gyerekorvosunk 4 gyereke közül egy nagyon cumis volt, a többi nem, sőt az egyik egyáltalán nem cumizott. Szóval a babától is függ. Egy munkatársam mesélte, hogy olyan éberen alszik, hogy meghallja a kieső cumi hangját és még hamarabb visszateszi, minthogy felsírna a baba.

Más...
Ma van előszöt hasmenésünk. Egy fél napig nem volt kaki (eddig szopásonként 1-2 peluscsere volt), már azt hittük hogy beszorult, amikor kijött egy adag. A szaga is más egy kicsit az eddigiekhez képest. Mikor érdemes pánikolni (orvost/ügyeletet felhívni)? Folyadékpótlásról (csecsemővíz?) mikortól kell gondoskodni? Van egy olyan érzésem, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja.

KépKép
jeep
 
 


Snoopy, sikeres láakásvásárlást!!! Jó projekt! milyen jó dolga van az emeletes ágynak, lakást kap :)))

Mágnes, ja talizhatunk :)

Timi, eza cicizavar vicces :)

Mindenki, tök jók a képek :)

Köszi a válaszokat cumi-ujj témában, egyelőre még tartom az inkább ujj nézetemet, majd meglátjuk ;)

Én még mindig pörgök a légzésfigyelőn... ugye még továbbra is szüneteltetjük, ugyanakkor nektek nem ficánkolnak la a babák az érzékelőről? nálunk mostanában babóca az összes éjszakai ébredésnél egészen a kiságy szélénél épbred... így úgyis beriasztana, nem?

Fejéssel kapcsolatban, szerintetek hogy hatékonyabb, kísérletezem? most néha kézzel is ráfejek, meg a végén is kézzel... az úgy jobb? és honnan tudom, hogy üres? és meddig prübálkozzak, hogy üres legyen? mert ált 30-40 perc egy fejés, a végtelenségig mégsem húzhatom.... ha már / amíg ebben a szopitlan helyzetben, hogy lehetek a legeredményesebb?
meg a fejéstől is tök érzékenyek már a cicijeim, gondolom, ez normális, csak nehogy megint gyuszi legyen. vagy azért ez nem ilyen egyszerű? remélem...

És még egy kérdés, bár tudom, hogy szerencsére ez másnak nem probléma.... hogy mennyi kaját adjak kiscicának? én úgy csinálom, hogy ugye a testsúlykilogrammonként a másfél deci meglegyen. többet nem merek, nehogy túltömjem, mert így hogy nem kell érte annyira dolgozni, talán hajlamosabb többet enni. Azt nem nagyon látom, hogy még ezek után éhes lenne. akkor ez jó így? csak így én irányítom a mennyiséget, és nem ő..... :?

No meg mégegy kérdés, kakilás: nálunk egyelőre továbbra sem az a probléma, hogy nincs, hanem inkább túl sok van... még mindig van, hogy napi több, hatalmas rotyogásokkal, sokszor teljes ruhacserével. Ez normális? mikor kezd el ritkulni?

no most ennyi, jó éjt!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, jeep, a Medelának lehet kapni anyatejtároló zacsiját, 10 dbos csomagolásban. Sima hűtőben 72 óráig tárolfható az anyatej, mélyhűtőben 3-6 hónapig, de felengedés után max 24 órán belül el kell fogyasztani. Tilos mikróban melegíteni, hanem egy lábos / bögre vízben kell testhőmérsékletűre melegíteni. Asszem ezek a legfontosabb tudnivalók, de egészítsetek ki, ill javítsatok, ha valamit rosszul tudok...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Winnie!

Én még a cumihoz írnék egy rövid történetet.

Én mindig úgy gondoltam, hogy jobb, ha a gyerek a cumit szívja, mint az ujját. Így Lillának is adtam pici korától kezdve. (most Csengének is) A barátnőm úgy gondolta, hogy inkább az ujját szívja a gyerek, mint a cumit, így nem kapott cumit, szopta az ujját. Egyszercsak az én gyerekem (négy hónapos volt) nem fogadta el többet a cumit, hanem elkezdte szopni az ujját! :shock: A barátnőm kisfiát kb. pont abban az időben nem tudták megnyugtatni sehogy, így kapott egyszer cumit. Azóta is cumis a kissrác, és LIlla meg azóta is szopja az ujját.

Sajnos ezt a gyerekek döntik el, nem sok beleszólásunk van. :roll:

Jeep!

Szerintem nem kell aggódni a "hasmenésen". Amíg nem kakál zöldet, és szopik rendesen, addig nincs baj, nem fog kiszáradni. :)

Tejcsi fagyasztás pedig:
Max. 72 óráig gyüjtheted a hűtőben (egymásra önthetitek a folyamatosan lefejt tejeket, csak egy javaslat, hogy a friss "meleg" tejet kb. 1-2 óráig hagyjátok állni szobahőmérsékleten, hogy "kihűljön", és ne közvetlenül a hideg tejre kerüljön) Ha letelt az idő, vagy ha hamarabb összegyült fagyasztható mennyiségű tejcsi, akkor lehet fagyasztani. Vagy az zacsiban (szerintem drága), vagy pl. műanyag kétdecis poharakat kisterilizáltok sterilizáló folyadékkal, vagy tablettával (ne főzzétek ki, a mikrós sterilizálást sem bírja, kipróbáltam :lol: ), ebbe bele a tejcsi, folpack a tetejére, dátum az oldalára, és irány a fagyó.

Na, most ennyi, kezdődik a reggeli hajtás.

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Még mindig itt! :D

Mágnes!

Szerintem érdemesebb a havi hízást nézni, mert lehet, hogy egyik héten nem éri el a "határt", de a köv. héten meg is duplázza azt.

Winnie!

Lillának volt napi több kaka, volt, hogy minden evés után! Nem lett belőle gond, arra nem emléxem, hogy mikor ritkult.
Kaja szerintem elég annyi, amennyit írtál, ha neked kell szabályozni, akkor úgyis ki kell számolni, nem lehet a végtelenségig, mert szerintem a manó úgyis addig enné, amíg ki nem pukkan, vagy amíg van az üvegben. (Szintén Lillás tapasztalat :D )

Na, már tényleg mindkét lány engem akar!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?