Új privát üzeneted érkezett!

Szonibaba: nem is irtam meg: orulok hogy megismerhettelek szemelyesen!:)
Rita: sok szerencst holnap a cukros lotyihez! :)
Etus

zetus8
 
 


Sziasztok!

Bóbita!
Babakocsi szuper. Akkor érdemes kimenni?! A lányom kocsiját mi is kint vettük, de most is be vagyok zsongva és szertnék egymásikat a kiskrampónak. Hol vettétek SCS-ben?
Yorkie-k édesek, férjem kedvenc "márkája".

Baba24!
Gratula a fiúcskához!

Kata!
Nektek szintén gratu! Kendőhöz még annyit írnék, hogy nekünk volt kendőnk is és kengurunk is. Sztem a kendő sokkal kényelmesebb, viszont felszerelkezni macerásabb. A vállam, hátam sokkal jobban bírta a kendőt, mint a kengurut.

B.Ildi!
Akkor jól láttam, hogy nem láttalak. Remélem már jobban van a derekad. Nekem rendszeresen belenyilal úgy, hogy olyankor alig bírok lépni is, de sajna kiderült, hogy mitől és csak fizikoterápiával lehetne rajta segíteni, az meg babásan kizárt.
Remélem jövő héten találkozunk!

Zetus!
Nem tudom, átment a privi? Mert pont kifagyott a babanet, amikor küldtem. A lényeg, hogy a csecsemőstől én is kivoltam, hogy milyen rémisztő, remélem a többiek nem ilyenek...
Szülésznős tali csak egyszer van egy hónapban, de a sajátunkkal ha minden igaz, jövő héten talizunk, utána beszámolok. Én is örülök, hogy találkoztunk, hátha bent is együtt leszünk, jó lesz ismerős arcot látni, ha már el leszünk barikádozva a külvilágtól :)

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok!

Csak beköszönök remélem mindenki jól van. Nállunk elég rossz idő van esős borus így a kedvem se a legjobb. de manó azért kárpótol mocorog sokat.

Kép
rena12
 
 

 
 

Sziasztok

Én is csak beköszönök, mint rena! :)

Itt is rossz az idő, bár de-t esett, du-tán már nem, úgyhogy lent voltam sétálni egy jó háromnegyed órát..nagyon jó volt. Összekötöttem a kellemeset a "hasznossal", megvettem a 75 mg-os glükóz port vagy mit hétfőre a terhelésesre....a gyógyszertári néni :), azt mondta, hogy egyáltalán nem gáz az íze..hát majd kiváncsi leszek!

Kép
elizabeth25
 
 


Sziasztok!

Szia Elizabeth! Én is megittam hétfőn a magamét.Egy nagy söröskorsóba beleengedték a fehér anyagot, aztán ezt felengedték az űrtartalom keretein belül falmelléki ásványvízzel.Vittem elővigyázatosságból citromot, de annak csak a felét engedték belecsavarni. Mindegy, így is fogyaszthatóbb volt, mint alapon...A rosszabb az volt, hogy 2 órán át nem lehetett wc-re menni.Murphy törvényei szerint pedig baba is pont körmeccset játszott a hólyagommal, így időnként kicsit zöld volt a fejem a visszatartósditól.Az utsó fél órát éppen ezért az SZTK-ban ülve töltöttem el (a wc-hez igen igen közel). Nem nagy dolog, ki lehet bírni4 Túl leszel rajta gyorsan!

Most menek, mindenkinek szép estét, jóéjt!
petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra, köszi az infót! :)
Nekem azt mondta a szülésznőm, hogy 3-4 dl vizet engedjek hozzá, és csavarjak hozzá citromlevet és igy egész türhető lesz. Ezért tegnap két csomaggal vettem a gyógyszertárban, és egyiket itthon ki is próbáltam. Elég normális íze volt!
Egy viszont biztos...azt, hogy ne pisiljek két órán keresztül, azt nem tudom kibírni...és ha ezen múlik a cukorvizsgálat....akkor bekaphatják és elsem megyek. Próbálnának ők egy másfél kg-os gyerekkel a hasukban nem pisilni, fél liter pia után :(.

Kép
elizabeth25
 
 


Sziasztok!

Ma végzett a burkoló a fürdőben már épp ideje volt. anyósékhoz jártunk át fürödni meg wc-ni. Még a wc-t este be kell szereltetnem vkivel mert még egy napot nem birok ki nélküle.

Tegnapi cukorterhelés nem volt gáz egy húzásra lement. Anyám nem messze lakik onnan addig a két órára ledőltem nála. Hétfőn lesz eredmény.

A babakocsit a humán belül a toys rus-ba vettük/ simmering haide/ A 1. Érdemes kimenni mindig van akció.

Kép
bóbita3
 
 


Bóbita, te sem mehettél két órán keresztül pisilni? :(

Kép
elizabeth25
 
 


elizabeth:
Nekem nem mondtak, hogy nem lehet kozben pisilni. Nekem inkabb csak azt mondtak, hogy sokat ne maszkaljak kozben.

baratodildi
 
 


Nekem nem mondtak ilyet. Én kérdeztem hogy még vizet sem ihatok? Enni,inni nem lehet csak ennyit mondtak.

Szerintem ez hülyeség, igy is nehéz most visszatartani.

Amikor 4D -n voltam oda is ugy mentem hogy teli hólyaggal. Még mondtam is a szonográfusnak ő pedig elküldött wc-re hogy nincs jelentősége,nem kell hogy rosszul érezzem magam emiatt.

Pl: az afp értékéből sem lehet köv. a baba nemére. Ugy tudom a fehérvérsejt számot állapitanak meg vele. Ebből következtetnek rendellenességre.

Kép
bóbita3
 
 


Hát Csajok, nekem semmi gondom nem volt a cukorterheléssel. Itthon szépen megreggeliztem, mentem, és levették 60 perc múlva a vért. Ennyi volt a terhelés benne.

Egyébként minden OK nálunk.

Bóbita!
Mi még csak most vagyunk a fürdőnek a szétverés időszakában :) De apa nagyon gyorsan halad, szóval március 19én jönnek a burkolók, ők végeznek 3 nap alatt, és már kész is vagyunk. Mondjuk nekünk jó, mert fent is van egy zuhanytálcás, wc-s fürdőszoba.

Ígértem képeket, íme:

Kép
Kép
Kép

Ennyi :wink:

Kép Kép
fricky
 
 


Sziasztok!

Nekem nem mondták cukorterhelésen hogy nem pisilhetek csak azt hogy ne egyek igyak. De lehet hogy szokás kérdése.

Kép
rena12
 
 


Sziasztok...képzeljétek mi történt! :) Muszály elmesélnem! :)
Az egyik barátnőmnek van egy fogorvosa...egy 32 éves csajszi, nála csináltatta a fogszabályzóját, neki a férje uh-ng specialista, egy német úriember...hihetelen névvel...kimondani sem tudom :)), a lényeg, hogy ők most hazajöttek egy hétre...., mert a csaj szülei itt laknak Budapesten....és a barátnőm ingyé :) beprotezsált hozzá egy uh-ra....és képzeljétek el, azt mondta, hogy Domcsi annyira fejlett, hogy május 13-14.ére mondja a szülés dátumát, még papírt is adott róla. :) Németországban ő elég elismert szaktekintélynek számít, úgyhogy hiszek neki! :P :oops: :shock:
Hát kiváncsi leszek.......úgyhogy tickert átállítóm, aztán várom a "csodát" :)

Kép
elizabeth25
 
 


Szonibaba: nem jott at a privi-uzeneted :(

zetus8
 
 


Fricky, most nézem, marha jó a babakocsitok! Hol vettétek?
A pocak meg növöget :)

Kép
elizabeth25
 
 


Szia Cukorfalat!
Mtunde vagyok a Kútvölgyia topicból! Ezek szerint nem ott fogsz szülni? :)

mtunde
 
 


Im egy pocikép:

Kép

Kép
elizabeth25
 
 


Elizabeth!

Jó nagy már a pocid ugyhogy lehet igaza lesz annak a pacáknak.
Én az előzöt 38 hétre szültem,lehet még én is bekerülök a májusba. amugy is a vége nagyon lassan telik és már csak nyüglődik az ember.

Fricky

Szuper a ti járgányotok is,ugy látszik nem csak nekem tetszenek a vadabb szinek. Meg hát a lányokhoz jobban illik ez a szinösszeállitás. Igaz ha fiam lenne is igy döntöttem volna. Nálunk ugye még nem 100%. Jövő héten el is megyek maszekba uh-ra. A dokim nem mert potya uh-ra küldeni.

Van már vkinek szopispárnája :?: Én már most kényelmetlenül alszom mi lesz később :?:

Kép
bóbita3
 
 


Bóbita, én örülnék neki, ha igaza lenni a fickónak! :) Hát nem tudom, de már csak 10 hét van....kiváncsi leszek, hogy mi lesz! Nem szeretnék már sokat hízni!

Kép
elizabeth25
 
 


Óhh de hülye vagyok! Nem Cukorfalatot kerestem, hanem Elizabethet. Bocsi!
Tünde

mtunde
 
 


Tünde, nem ott fogok....hanem a Péterfy-be és hála végre megtaláltam álmaim orvosát,aki tutira ott lesz mellettem! :)

Kép
elizabeth25
 
 


Sziasztok!

hát csajszik, akkor nálunk úgylátszik minden kicsit kőkorszakibban megy. Tényleg nem mehettem wc-re se most se az előző babónál.Miért kell a cukorterhelésesben is ekkora különbségeknek lenni országszerte?Mindegy, megvolt, kibírható volt, várom a következő próbát...!
Jóéjt! petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Elértük a 100 napot olyan jó. Remélem mindenki jól van. Ma jön a kiságy és a pelenkázó majd teszek fel képet.

Kép
rena12
 
 


Sziasztok, apa összerakta a kiságyat, a kómód az még várat magára, meg még lesznek képek a falon...meg hát némi módosítás, de azért felteszek "pár" képet...remélem nem untatok vele senkit! :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25
 
 


Teszek fel képet a kiságyról és a pelenkázóról. Kép Kép Kép Kép

Kép
rena12
 
 


Rena, nagyon ariiiiiiiiiiii! :) Nektek külön babaszoba lesz, vagy csak babasarok?

Kép
elizabeth25
 
 


Egyenlőre csak babasarok majd később lesz saját szobája. Még sokminden hiányzik de lassacskán megveszünk mindent.

Kép
rena12
 
 


Igen, nálunk is igy lesz, hogy csak babasarok, aztán majd később, ha kicsit nagyobb lesz, kb. egy-két éves, akkor lesz saját szobája...meg hát szeretnénk nagyobba is költözni, hogy LEHESSEN neki nagyobb szobája, mert most két nagy szobánk van, egyik nappali a másik hálóként funkciónál....egy nagy szobát "kár" lenne feláldozni, mivel a bababútor nem sok, a háromnegyede a szobának üres maradni, így jobban megoldható! Veletek fog aludni a hálóban?

Kép
elizabeth25
 
 


Nekünk is 2 szobás egyenlőre velünk alszik a mi szobánkba de az ő szobájába is van már bútor meg minden bár azt lehet hogy majd lecseréljük arra van még idő.

Kép
rena12
 
 


Rossz hírekkel jövök.... :(

Zsókuci Emese babója tegnap este megszületett 60 dekával.

Zsókuci azt mondta nagy fokú fertőzés volt a méhében, levált a méhlepény, császározták.
A jó hír az, hogy rugkapál, és életképes.
Kérlek titeket mindenki küldje az őrangyalokat hozzájuk, sok segítségre lesz szüksége a kis Emesének.
Bízzunk, hogy a kis csöppség elég erős lesz.

chesti
 
 


Jézusom. Megszólalni is nehéz, nem is írok most sokt, csak ha beszélsz vele, kérlek segíts neki erősnek maradni, és továbbítsd hozzá minden jókívánságunkat és ...minden jót nekik! Aki imádkozik esténként tényleg szóljon értük is pár szót, én is így fogok tenni!!!!!
Sok-sok gyógyító puszi és ölelés mindkettőjüknek!

Ha nem nagy kérés, számolj be néha a helyzetükről, hogy hogy van Zsókuci és Emese.

Nagyon köszönjük, hogy szóltál.

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Jézusom...nem is találok szavakat, a hideg is kirázott, ahogy olvastam. Szegények :cry:
Nagyon-nagyon szorítok értük!!!
Zsókuci!
Sok erőt kívánok Neked!!!

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok!

Nagyon le vagyok sújtva. Nagyon nagyon szorítok értük. Mikor lesz hír rólluk?
Nem tudja valaki a mobilszámát? írnék neki sms-t. De volt panasza vagy csak hirtelen?
A kis Emese gépen van vagy van spontán légzése már? Sok kérdés tudom de annyira sajnálom!!!

Kép
rena12
 
 


Ez szörnyű hir még sirtam is mikor olvastam. Nagyon nagyon szoritok értetek!!!

Nem is tudok mit mondani.

Van egy ismerősöm akinek a babája 500 g al született, most már 8 hónapos és teljesen egészséges igaz még pici kb 4 hónaposnak néz ki de majd utoléri a többieket.

Legyél vele amennyit csak lehet érezni fogja és küzdeni fog.
Sok erőt és kitartást !!!!!

Kép
bóbita3
 
 


Lányok mivel zsókuci csinálta a táblázatot átveszem tőle ha gondoljátok. A részleteket este megbeszéljük.

Kép
rena12
 
 


Sziasztok!

Voltak akik kérték Zsókuci telefonszámát, h érezze gondolnak rájuk.
Én is úgy gondolom ebben a helyzetben biztos jól esne nekünk is, a sok bátorító szó.
Egyet kért, ne hívjátok ha lehet, inkább írjatok!

30/676-5316

chesti
 
 


Szóhoz se jutok......

Egy napra voltunk kiírva eredetileg....

Zsókuci!
Nagyon-nagyon gondolok Rátok, kitartás, sok-sok pozitív energiát küldök!!!!

Csak annyi, hogy pont ma gondolkodtam el, hogy mennyi koraszülött témát hoztak fel az elmúlt napokban a TV-ben. Épp a napokban engedték ki a kórházból a világ legkisebb koraszülöttjét, és minden rendben volt nála. Ő 37 dekával született a 22ik hétre. És pont volt a Fókuszban is egy riport a Shöpf Mérei osztályvezetőjével, hogy gyakorlatilag a 23ik héttől született babák nagyon nagy százaléka mindent túlél!!!! Akarjátok, bízzatok nagyon, és ő is így fog tenni!!!!

Légy sokat vele, érezze, hogy, ott vagy!

Légy erős: Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


Egyszerűen nem is tudok mit írni, teljesen sokk alatt vagyok. Nagyon nagyon sok erőt küldök a pici Emesének és Zsókucinak is! Én is fogok imadkozni...

baratodildi
 
 


Lanyok, hat nem jo ilyen hirre jonni, marmint, hogy ennyire koran szuletett meg a babojuk es veszelyben van....de annak nagyon orulok, hogy eletben van...irok is neki sms/t, mi ugyis sokat beszeltunk msn/en egymassal....hatha fog neki orulni!
Istenem, imadkozni fogok ertuk! Ti is lanyok, jo? :(

Kép
elizabeth25
 
 


Istenem... :cry:

Nem nagyon tudok olyat mondani, amit előttem már ne írtak volna a lányok, de... Zsókuci, nagyon sok erőt, kitartást és legfőképpen egészséget kívánok nektek!

Nem akarok itt példálózni, de ebben a korban már valóban jobbak a baba esélyei. Pl. nemrég volt szó a Claudia féle babás műsorban a koraszülésekről, ott volt három gyerkőc, kb. 1,5 - 5 évesek, mindhárom 22-26 hét körül született, és fejlődnek szépen. És bár nem szeretem a statisztikákat, de ezt anno megjegyeztem, amikor olvastam: a koraszülött gyermekek közül a lányok a "szívósabbak", ők sokkal nagyobb eséllyel bírkóznak meg a (túl) korán kezdődött kinti élettel.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Beszéltem Zsókucival, és nagyon köszöni mindenkinek aki gondolt rájuk, és sms-kel bátorították! Azt mondta sok erőt adtunk neki, ha lehet, és nem gond küldjetek még 1-1 bátorító jó szót, higyjétek el, rengeteget segít neki, ma "boldog" volt a hangja.
Ne hagyjuk, hogy elengedje magát.
Emese jól van, bár vérátömlesztést adtak neki, jók az értékei.

Mi tegnap a templomban mondtunk imát értük. Remélem, és bízom benne, hogy a kis Emese erős.

chesti
 
 


Jaj de jó, hogy mindketten jól vannak. Mindjárt küldök én is sms-t Nekik. Eddig nem mertem, nem voltam benne biztos, hogy tényleg jólesik-e Zsókucinak v. inkább felzaklatja, hogy mindenki "szekálja" (remélem értitek, hogy értem).

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok!

Én egy másik a 2007-ben fogunk szülni fórumból jövök. Hallottam a rossz hírt Zsókuciékkal kapcsolatosan... azóta nagyon sokat gondolok Rájuk. Nem vagyok valllásos, de hiszek az élet erejében. Remélem, lesz elég erejük mind a kettőjüknek, illetve az egész családjuknak, gondolom, hogy az apuka sincs most túl jó állapotban. Sok erőt kívánok nekik, és legfőképp egészséget és kitartást!

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Sziasztok!

Ma kiválogattam, és word dokumentumba bemásoltam, a Zsókucinak szánt üzeneteiteket!
A férje kinyomtatja, és beviszi neki. :)
Ezentúl is így lesz!
GONDOLUNK RÁTOK EMESE ÉS ZSÓKUCI!
Emese egy kicsit a miénk is, gondolunk, és vigyázunk rá imáinkkal!
Puszi nektek drága!

Kép

chesti
 
 


Sziasztok... nemreg erkeztunk meg Utah-ba... az elso dolgom volt, hogy feljottem megnezni, mi ujsag veletek...

Zsokuci... nagyon sajnalom ami tortent, mindig rad szoktam gondolni, mert csak egy nap kulonbseg van a kis csoppsegeink kozott... legyel nagyon eros, a kislanyodnak nagyon nagy szuksege van most rad!! Kitartas, a ferjemmel imadkozunk, hogy minden rendben legyen veletek!! En hiszek abban, szinte mindennek megvan az oka, valamiert biztos szuksege van a kis Emesenek erre a nagy kuzdelemre, talan azert, hogy a kesobbiekben o legyen a legerosebb stramm kiscsaj a kornyeken... vigyazzatok nagyon magatokra!!!

Etus

zetus8
 
 


Sziasztok!

Most olvasom, hogy mi történt. Teljesen le vagyok döbbenve, annyira sajnálom.

Zsókucinak üzenem, hogy imádkozunk a kis Emeséért és persze az egész családért. Maradjon erős, és kitartás! A Jóisten segíteni fog. Az ember el sem hiszi, de ezekben a csöpp emberkékben olyan óriási az életösztön, úgy tudnak küzdeni! Nem tudom, mennyit lehet vele a kórházban, de beszélgessen hozzá minél többet, és ha már lehet, akkor símogassa sokat, sokat, hogy érezze a mamája közelségét. És sok puszi nekik

Chesti,
Tőled pedig várjuk a híreket, remélem egyre jobbakat! Köszi!

Kép


Kép
skat
 
 


Sziasztok!

Beszéltem Zsókucival, és "erős" volt a hangja. Rettentően örül a sok hozzászólásnak, hogy ilyen sokan gondolunk rájuk, és el is pityogta magát. :)
Emese jól van, bár sok fertőzése van, többek között tüdőgyulladása. Erős antibiotikumot kap.
Zsókuci azt mondja a méhlepénye tiszta genny volt, azt mondják ez a vírus már benne lehetett.
Erősen görcsölt, és fájásai voltak. Mikor bement a kórházba kapott valami gyógyszert, ami leállítja a szülést, de nem hatott. Éjjel már vérezni is kezdett, akkor már tudta, hogy nagy a baj. Tolófájásai voltak, Emese megindult a nagyvilágba, 1 ujjnyira kitágult, és a kis lábacskája már kint volt.
Volt egy kritikus idő délután, keringési problémák, állandóan csipogott, bejelzett a gép, de túl vannak rajta. Azt mondja Zsókuci percről-percre változhatnak a dolgok, de nagyon bíznak.
A II. női klinikán vannak, még nem tudja mennyi ideig maradhat bent, de már holnap leköltöztetik a gyerekágyasokhoz.

Holnap is összeszedem neki a neki szánt hozzászólásokat.


"Kívánom, hogy ez a vers
megérintsen téged,
hogy megvigasztaljon.
Bárcsak ez a vers
egy szoba lenne,
benne lobogó tűzzel,
hogy felmelegíthesd
a szíved!
Bárcsak
sokkal többet jelentene
neked ennél!
Bárcsak teljesülne
a kívánságom e vers által!
És akkor talán
te sem sírnál már. "

Kép

chesti
 
 


Sziasztok!

Én május végére vagyok kiírva, és tegnap olvastam a kis Emeséről. Ismeretlenül is nagyon szurkolok neki és anyukájának is, kívánok sok erőt és kitartást az egész családnak. Remélem, Emese erős lesz, legyűri a fertőzéseket, és sok öröme lesz benne a szüleinek!!!!

Márti

Kép
horpika
 
 


Tegnap Zsókuci férje írt nekünk:


"Kedves Lányok!

Nagyon kösznöm, hogy ennyit gondoltok Zsókára. Ő is nagyon örül neki. Minden sms nagyon sokat segít, hogy fel tudja dolgozni a történteket.
Sajnos a kép minősége, nem lesz a legjobb mert mobillal készült, de így legalább látjátok, kiért kell nagyon szorítani.

Zozó

Kép


Ő, csöpp kis lányunk Emese (az a sok cső, hivatalosan nem a tartozéka! ) "

chesti
 
 


Sziasztok!

Itt bőgök, annyira megvisel ez az egész, főleg, hogy képen is látom Pici Emesét. Képzelem, hogy Zsókuciék min mennek keresztül lelkileg.
A 2,5 éves lányom itt áll mellettem és azt hajtogatja, hogy "Keressük meg a pici babának az anyukáját". Próbáltam neki magyarázni, hogy mi a helyzet (persze csak nagyvonalakban), de nem érti.

Egy technikai kérdés: ha kint volt Emese lába, akkor, hogy császározták meg Zsókucit? Visszahúzták a Babót vagy, hogy? El sem tudom képzelni.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?