Csillagfény!
Szerintem vedd meg a Suttogó titkai I.-et!
Rengeteget fog segíteni, h. megérts egy csomó dolgot a babával kapcsolatban!
LLL-éket meg kerüld el nagy ívben!
(Úgy tűnik mi Almodóval nagyon egy hullámhosszon vagyunk gyereknevelés ügyben!
)
A szopi utáni sírást több dolog is okozhatja, pl. bennmaradt buborék v. reflux miatti kényelmetlenség, a ferde ültetés mindkettőn segíthet!
Nálunk pihenőszék helyett félbehajtott szopispárnában ücsörgött a gyerek (most már nem lehet bennehagyni felügyelet nélkül, mert simán kikepeszt belőle!). De a babahordozó ugyanúgy megteszi egy darabig! (Tudom, mindenhol azt olvastad, h. vízszintesen kell fektetni a babát, de a sírós babák jobban szeretik, ha vmi körbeöleli őket!)
Próbáld meg bebugyolálni egy nagyobb takaróba v. törölközőbe, az is segíthet!
Nyugodtan szoptass mindkét mellből! Nem tudom ez a félmelles ötlet kinek a fejéből pattant ki, de nálam már amiatt megbukott, h. sosem tudtam, h. melyiknél tartunk!
(Egyes szopismelltartó-gyártó cégek forgalmaznak kis jelzőbigyóval ellátott cicifixeket, meg elég lenne egy selyemszalagot rákötni, tudom, de akkor meg azt felejteném el!
)
Nem tudom, h. ténylegesen hogyan működik a dolog, de ha egyszer a szoptatás prolaktintermelődést vált ki, akkor az mindkét mellre hat! Ha csak az egyikből etetsz, akkor addig a másikban felesleg képződik, feszülnek a mirigyek, ez minden szopiguru szerint azt az üzenetet hordozza a mirigyek számára, h. stop, ne termelj többet! Akkor most 3-4 óránként megzavarjuk a mirigyeinket? Most termelj, most ne termelj!! Hogy is van ez?????
Magyarázza már meg nekem vki!!!! De érvekkel, ne azzal, h. a természet bölcs!
A lefejt tejcsit lefagyasztod? Mert akkor nagyon figyelj oda a sterilitásra!
Nálam már ott megbukott a dolog, h. vagy fejtem, vagy böfiztettem, a kettő együtt nem ment! Inkább a böfiztetést választottam!
Tényleg te hogy oldod meg?
Az 1 óra szopi rengeteg!!!!!
15 perc után mérd meg egyszer, majd mérd meg újabb 15 perc múlva! Nem lesz nagy különbség! A dedek többsége 10-15 perc alatt megissza a magáét, a többi csak komfortszopi. Legalábbis LLL-ék így hívják. Szerintem azon kívül, h. felázik tőle a mellbimbód, sokmindenre nem jó. Viszont az egy óra alatt a ded által benyelt levegő már továbbítódik az alsóbb bélszakaszokba és onnan már nem tudja felböfizni, csak csikarja a pociját!
Próbáld meg 15-20 percnél nem tovább szoptatni és akár szopi közben is megböfiztetni! Ha megnyugtat, mérd le minden szopi után!
Komfortszopi helyett meg dédelgesd inkább! Ringasd, táncolj vele (tudod, lassúzás, mint lánykorodban!
), simogasd a pociját, masszírozd. Azt is nagyon fogja szeretni! És legalább használ neki!
Időnként szagold meg, ha savas szaga van a szájának v. ha sokat bukik, akkor lehet, h. refluxos a gyerek. Ettől nem kell kétségbeesni, nem kell műteni, a legtöbb gyerek kinövi. Ha sima felületen a hátán fekteted, akkor a gyomorsav visszafolyik a nyelőcsövébe és marja, ettől is sirdogálhat szopi után!
Sokan ajánlják az ágy feji végének megemelését, de szerintem az a 3-5 fokos lejtés nem igazán számít, a ferde ültetés jobb!
Az is gond lehet, ha túl sűrűn eteted, mert állítólag ilyenkor csak a laktózban gazdagabb első tejet issza meg, mert nem elég éhes, h. kiürítse a mellet! Az is lehet, h. a fejés ebből a szempontból hátrány, mert így a gyerek issza az első tejet, te meg lefejed a zsírosabb végét! A laktóz miatt is fájhat a pocija!
Az is lehet, h. tényleg túlpörög! Igaza van Almodonak, figyeld az apró jeleket: ásítás, szem vörösödése, szem dörzsölése, és azonnal rakd le, ha álmosodik! Néha elég, ha 5 percet késik az ember és már elbukta a dolgot!
Na most legalább van miből válogatnod, h. mitől sír!
Sajnos ez tényleg erről szól!
Az ember próbálkozik, a gyerek nyüglődik, aztán vagy bejön vmi, vagy kinövi addigra azt a problémát! ( De jön helyette másik!
)
Kérj segítséget minél hamarabb, mert ki fogsz készülni!!! Nincs senki, aki el tudná vinni sétálni, amíg te alszol egy kicsit? Bár az ember olyankor tutira nem tud elaludni!
De legalább egy forró fürdőre lesz időd!
A párod segít eleget? Ne félj rábízni a gyereket, nagyon fontos az a kötődés, ami kettőjük közt ilyenkor kialakul!
Lehet, h. nem pelenkázza olyan tökéletesen, mint te, de ebbe még egy ded senm pusztult bele!
Fürdetni is kiválóan tudnak az apákok!
Eredendően nagyobb a kezük és a dedet vhogy biztonságosabban fogják!
Csak ne állj ott a háta mögött és ne szólj bele, h. hogyan csinálja! Tudom, h. nagyon nehéz megállni, de hidd el megéri! (a 3 patentnál többel rendelkező ruhadarabokat ne ilyenkor készítsd elő!
)
Fogyókúra????? Szerintem azzal várj még!
Most nagyon fontos, h. megfelelően táplálkozz!
Mindenki csak a terhességi vitaminokról beszél, az viszont nem terjedt el a köztudatban, h. a szopis kismama táplálkozása legalább ugyanolyan fontos!
Most is a te készleteidből táplálkozik az a gyerek!!!!! Csak most az anyatejjel juttatod be a szervezetébe!
Ha nem eszel megfelelően, először neked lesznek hiánytüneteid, aztán ő nem fog megfelelően fejlődni!
Nekem is nehezen megy a dolog, mert nem mindig van időm enni
, de muszáj odafigyelni, mert tényleg a tejcsi látja kárát! Ja, meg ugyanezen okból sokat kell(ene) inni is!
Én még eszem az Elevitet is, ha eszembe jut, meg kalciumot és vasat is néha.
Szopi alatt amúgyis takarékra van állítva a szervezeted, nem fog egykönnyen lemenni a felszedett plussz! Majd, ha már nem szoptatsz lemegy!
Na uff, én megint sokat beszéltem!