Szép estét Mindenkinek!
Végre újra a fedélzeten. Tegnap délután jöttünk vissza. Azerencsére anyósom és apósom is jött, így a mosás-vasalás problematikája mára meg is oldódott, hétvégére csak a takarítás marad. Éljen!!!
Az ajkai levegő újabb fogakat csalogatott elő a kisasszonynál, így aztán az én extra pihimnek lőttek, de nagypapi mindig átvállalta tőlem az éjszakák felét virrasztásilag (anyukám előző életében mormota volt, így éjjel kevésbé beszámítható.
), ám a nagy áttörésre még mindig várunk.
Tegnap estére pedig Blanka Anna igazi Pöttyös Panna lett.
Mára kiderült, hogy nem fertőző, csak valami allergia féle. Kaptunk kalciumot + fenistil cseppet. Utóbbi állítólag álmosít is, de mondtam dokinéninek, hogy az nem lenni baj.
Tényleg: fogfájásra hány napig lehet Panadolt adni a bébiknek? Csak estére kap, de nem tudom jó-e? Vagy mit adjak neki?
Indigo,
Tök jó, hogy újra velünk vagy!
Megvan jpg-ben a Kismamás babakajás táblázat. Ha még érdekel és megírod a mail címed, elküldöm.
Nagyon helyes fiúcska lett Ákos!
A Mikulás nekem is most jött meg először Blanka 8 hónapos jubileumán, de nagyon szolidra vette a figurát.
Persze cseppet sem bántam.
Muzsu,
Én is boldog névnapot kívánok Neked is így utólag is!
Tök jó egyedi nevei vannak a gyerkőcöknek! És igazán bevállalós vagy te is a 3 lurkóval. Le a kalappal! Arról meg ne is beszéljünk, hogy gyönyörűek! Gratula!
A Rita féle könyv címét jól írta Rita, Gyerekekre hangolva és van Kamaszokra hangolva is (ha valaki nagyon előrelátó akar lenni).
A veszekedés életkortól független. Mi ikrek vagyunk a tesómmal (a hétvégén készült rólunk kép, amin még hasonlítunk is, ujjé!) és folyton veszekedtünk, verekedtünk. Egyszer úgy megharaptam, hogy napokig 50 Ft-os méretű lila foltja volt.
Pedig én voltam a kisebb. Aztán ez is elmúlt és cinkosok lettünk.
A kilókat illetően én egy 3. kategória vagyok: csökken a szopi, gyarapodnak a kilók.
Az'szem újra barátságot kötök Norbival és a puffasztott rizzsel.
Renáta,
Gratulálok Emilyhez!
Gyönyörű kislány lett, tényleg igazi hercegnő. Várjuk a szüléstörid és sok tejcsit kívánok!
Gabek,
Érdekes ez a pszichológia történet a Mikulással és apa hangjával. Bár nálunk ez a veszély nem áll fenn, mert nem hiszem, hogy apa valaha Mikulás lesz
- bár ezt én sem várom el tőle. És akkor a sötéttől miért kezdenek félni a gyerkők?
Mesa,
Én jártam bölcsibe a tesómmal és nem lett tőle semmi bajom, szóval én nem ellenzem. Én sem zárom ki a lehetőségét. Szerintem ez gyerek és szülő függő is. Van, amelyik gyerek kifejezetten igényli. A szomszédunk heti 3 napra akarta beadni a kislányát 2 évesen, de nem lehet otthon tartani, annyira szereti, szóval minden nap jár. Majd eldől, és ha mellette döntesz, remélhetőleg hely is lesz. No para!
Anid,
Én is Ikrek vagyok (duplán is
).
Kóka bácsi nagyon ötlet a családi pótlékával.
Nyilván neki nem a hiteltörlesztésre kell.
Hitel ügyben a miénk is kb. 100ezer, a legutóbbi kormányváltással emelkedett szerényen másfélszeresére a részlet. A fűtésköltségünk pedig átlag 45ezer és még nincs is tél!!!
Néha elkeseredek/-dünk, pedig mi egész rendesen is keresünk/-tünk a párommal (vagy én legalábbis azt hittem) és még a cégeink is egész rendesen fizetgetnek (mondjuk az enyém újabban nem
).
A miénk amúgy FHB. De mire Blanka iskolába megy, már teljes egészében miénk lesz a ház! Alig 5 évet kell kihúznunk.
Hajrá!!!
Erika,
Olyan jó, hogy ezek a kis sprema lurkók ilyen nagy barátságba keveredtek mind a petesejt csajszikkal!
Nagyon drukkolok!
Dorka,
Zene cd ügyben van Kaláka összesem mp3-ban, meg 1-2 Halász Jutka és valami zene ovi féleség is, de azt pénteken kaptam.Én most Gríllus Vilmosra gyúrok. Van valakinek? ("Tágas égen andalog, tán te vagy vagy én vagyok...
)
Joe,
Nagyon jól hangzik ez az altatás dolog. És a kis cserfes Boti is nagyon édi-bédi lehet!
Angyalka, Szilvi,
Könnybe lábadta szemem ahogy megláttam, hogy alig 8 és 15 napotok van hátra a szülésig.
De jó, de jóóóóóó!!!
Mágnes,
Kaki ügyben nálunk is ugyanez volt a helyzet. Egrést anytejes babáknál a 3-4 naponta történő termelés tényleg normális. Másrészt ajánlom nektek a baba masszázst. Mi 4 hónaposan kezdtük és 2 hét alatt beállította a napi rendszerességet Blankánál.
No para!
Lilló,
Mi az a Belladonna? (Vagy ki?
)
És én is boldog névnapot kívánok Neked is!
Sára,
A Sinlacnak menynire kéne táplálónak lennie vagy milyen arányban kell vele dúsítani?
Blanka még mindig felkel éjjel 1x szopizni.
A baj csak az, hogy úgy tűnik nincs elég tejem (vagy csak ő fáradt nagyon a rendes szopihoz). Tegnap 1,5 órát voltunk fent és ebből 1 óra ment el arra, hogy két ciciből összehozza azt a mennyiséget, amit elégnek gondol.
Hogy csináljak tejcsit?
A tápszer (volt itthon egy adagnyi mintám) nem nagyon jön be, cumisüvegből amúgy sem tudunk inni, a poharat kilökdösi pár korty után, a varázsitatóból is ki van szedve a gumiszelep. Kicsit tartok a ma éjszakától...
No hát végére értem a kisregényemnek, így most dugulok.
Remélem nem untatok meg, de 6 nap szünet után kicsit belendültem.
Jó éjt!
Prücs