Sziasztok!
Zoli
Mi nem tapasztalunk semmilyen vírust szerencsére!
Panka
Eszembe jutott, hogy lehet, hogy javítani kéne a táblázatban egységesen az életkort, mert ugye már 2003 van. Bár engem nem zavar, ha még pár évig így marad, és továbbra is 27 leszek.
Dodus
A szakvizsgát 3 év gyakorlat után lehet megcsinálni az egyetem után. Ez régen valóban szakosodást jelentett, de most már egységes szakvizsga van, és mindenkinek meg kell csinálni mindhármat, ahhoz, hogy szakvizsgázott jogász legyen. Én a büntetõjoggal kezdem, az elsõ tárgyból írásbeli is van, a másik kettõbõl csak szóbeli. Minden szakvizsga 3 részbõl áll, a Büntetõ: büntetõ anyagi jog, büntetõ eljárásjog, és büntetõ végrehajtási jog. Aztán van a Polgári jog, ami magába foglalja a cégjogot és a családjogot is, majd a Közigazgatási jogi vizsga, amihez tartozik a tb.jog és a munkajog is, sõt nekem már valószínûleg az európai jog is.
Hát, kb. ennyi, nagyon sok múlik a szerencsén, mert elõszeretettel rugdossák ki az embereket a vizsgadíj többszöri befizetése érdekében. Egy vizsga ugyanis 15.000.- ft, de az ismételt vizsga már 17.000.-ft. A vizsga elhalasztása 8.000.-ft. Szóval röviden ennyit a szakvizsgáról, remélem, elég kimerítõ voltam.
Másik kérdésed: a gátmetszés. Hogy õszinte legyek nem mértem le a kórházban, hogy mekkora volt
, de aztán villámgyorsan összehúzódott, és teljesen eltûnt. Bár amikor szülés után kitapogattam, akkor teljesen odáig voltam, hogy úristen ez ekkora?! Én azt hittem, hogy vágnak vagy 2-3 centit, de azért, ahogy visszaemlékszem rá, volt az kb. 6-7 centi is. De erre azt mondták, hogy ez egy teljesen átlagos vágás, nem nagy, 4 öltéssel varrt a doki. A barátnõm most 6-ot kapott, és szegény még így is repedt mellette.
De nehogy úgy képzeld, hogy lefelé vágnak egyenesen! Néha szoktak úgy is, de elsõ szülésnél nem nagyon, mert félnek, nehogy repedjen a végbélig a vágás, így általában oldalra vágnak. Én jobb oldalra kaptam a nyisszantást.
Az egész kibírható volt, de a varrás nehezebben, mert én EDA nélkül szültem, és a helyi érzéstelenítés nem sokat ért. Ennyit a gátmetszésrõl. Ha érdekel még valami róla, akkor csak kérdezz.
Most már megyek, mert lassan vacsi idõ van, na nem mintha Martin követelné a kaját! Ha két napig nem adnék neki enni, szerintem akkor sem kérne.
Puszi, Lina