Új privát üzeneted érkezett!

S egy mosoly Nektek!
Kép

Kép
Kép
szana80
 
 


Szilvi!

Szerintem a cumisüveget mellőzd. Ha cicizik, cicizzen. Cumisüvegtől is ugyanúgy fáj a hasa. Böfiztesd. Azt is csináld meg, hogy amikor szoptatod, 5-10 perc múlva vedd le a ciciről, próbáld megböfiztetni, majd tedd vissza. Szerintem a kisfiad habzsol :-)

Pocifájásra kinek mi jön be: gripe water, infacol...

Nekem pl az üvöltés ellen, nagyon jó a babahordozó, beleteszem Mátét és hintáztatom. Úgy is, hogy a babahordozó a földön, de úgy is, hogy babahordozó a kezemben (ez fárasztóbb).

Azt nem értem, ha ennyi tejed van, minek iszol egyáltalán laktoherbet, sört??? A sok folyadék a lényeg :-)

És hogy hogy tudod beadni: ciciből kézzel tudsz kifejni tejet egy kis kanálba és úgy, vagy akár egy tálkába és fecskendővel adod be. Nem tudom, hogy milyen izű ez a calciumusc, lehet, hogy nem is kell tejjel keverned, csak úgy fecskendővel beadnod. Fecskendő patikában kapható.

Légzésfigyelő: ezt úgy próbáltuk mi ki anno, hogy elment a férjem a lakás legtávolibb pontjára én meg Máté nélkül bekapcsoltam a légzésfigyelőt. Onnan is lehetett hallani. Ti is így le tudjátok tesztelni...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Szilvi,

Szerintem rendben, hogy 100 körülieket eszik, hiszen elég nagy baba volt- örülj neki. Büfi után még vissza szoktad tenni a cicre? mert az is lehet, hogy még cicizne egy kicsit..nálunk legalábbis ez ment. Jázi büfi után mindig evett még egy kicsit, amibe aztán belealudt...másképp egyszerűen nem lehetett elaltatni.
Hasfájáskor mi is tornáztatni szoktuk és hason hordozni...bár beszereztünk Infacolt is - biztos, ami tuti - végül soha nem használtuk.

Kép
Kép
szana80
 
 

 
 

Bunny,

Mi a mózesben hurcoltuk kemény egy hónapon át... :lol: :lol: :lol:
A kiságyában nem is volt hajlandó aludni...állandóan sírt - mit sírt üvöltött.

Kép
Kép
szana80
 
 


Szana!

Már hiányoltalak :-)

Látom jól vagytok :-))

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Kismama,
én sem akarlak se le, se rábeszélni, de én is kaptam vénás antibiotikumot, jó vércsere nem volt, mert nem engedtem Ákossal. Ő tápszeres lett. Tudom, hogy bár könnyűnek tűnhet ez a fajta etetés, és a cicizésért most meg kell küzdeni, de ha egyszer beáll a ker. kínálat, akkor a ciciben mindig a gyerek igényének megfelelő steril tej lesz. Mert ugye utazáskor kiszámolni hány etetés lesz, ahhoz annyi üveget, vizet, port egyész kis bolhacirkuszt kell vinni. És most szándékosan nem azt a részét mondom, hogy mennyi egyéb előnye van a cicizésnek. De be is fejeztem ezt a témát. Nem szeretnék erőszakos lenni, ez egy döntés, és mindenki maga dönt.

Szilvi,
próbáld meg visszatenni a cicire böfi után.
ha túrós zöldes sárga, akkor azt jelenti hogy elég a tej, még többet is eszik. ez nem baj. :wink: Griope w. csak 1 hós kor után jöhet, addig marad infacol - ez nem szívódik fel, csak bevonatot képez a bélen - uez pepitában sab simlpex espumisan, csak a nevük más a hatóanyag ua. Meg a szélcső. És a masszázs. Leginkábbb az IDŐ. Egy gyerek sem maradt még pocifájós. Elmúlik állítólag 3 hóanp alatt, a fiamnál 6-ig is betartott, de tényleg elmúlt:)

Kép

Kép
vizimano
 
 


Kismama

nem a cicidet félted???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny,

Köszi, aranyos vagy. :D :D

Jól vagyunk bár most vmi kiütéshegyek lepték el a kicsit...senki nem tudja mi lehet, kaptunk kenőcsöt, de ha nem múlik 1 hét múlva akkor bőrgyógyász. Szóval mindig van valami...
Mátéval minden oké?

Na megyek, mert Minike felébredt és eddig elgagyarászott a játékokkal, de most már anya kell neki. :D

Remélem később még tudok jönni.

Kép
Kép
szana80
 
 


Tegnap voltunk 2 hós oltáson (ma majdnem elfelejtettem :D:D, pedig mindennap eszembe jutott korábban). Simon 5820 g (3650 g-mal született). Mondjuk nem aggódtam, mert ugyan 1 hónapja nem mértük, látszik, hogy nem éhezik. :D:D
Aztán elég nyügi volt, este kapott egy fél kúpot, ma már teljesen jól van, vidám. (Ugye egy ekkora babánál nehéz megmondani, mi baja, lehet, hogy fájt egy picit a lába, mert úgy tűnt, mozgásra érzékenyebb volt.)

Kismama!

Már sokan írtak a szopi-tápszerrel kapcsolatban, és is írnék.
Először is azt gondolom, hogy az, hogy a babád egész nap szopizni akart, teljesen természetes. Mivel korábban adtál neki tápszert, ezért valószínű, hogy tényleg nem volt elég tejed, viszont a kisfiad pontosan tudta, hogy kell tejet termeltetni (sok-sok szopival), ezért akart egész nap szopizni. Valószínű, hogy ez a non-stop szopi pár napig tartott volna, amíg megnövekedik újra a tej mennyisége a szükségesre. Szerintem ez a "befektetés" bőven megéri, mert ami most időpazarlásnak tűnik, az később nagyon sok időt takarít meg. Nincs annál egyszerűbb dolog, mint egy 5-6 hónapos babát megszoptatni, aki már nem akar órákig a mellen lenni (van érdekesebb dolga :D), hanem villámgyorsan szopizik. Nincs cumisüvegmosogatás, fertőtlenítés, vízmelegytés, tápszerkevergetés. A tej mindig friss, mindig tiszta állapotban áll rendelkezésre, bármikor, bárhol.
Én épp ezért a két középsőnél meglehetősen nehezen kezdtem bele a hozzátáplálásba 6 hónaposan, mert az megint annyi pepeccsel jár, szoptatni sokkal egyszerűbb.
A másik meg amit mindenki írt: nincs rossz tej. Te pont olyan tejet termelsz, amit a babád igényel. A tápszer nem lehet jobb, mint a te tejed!
Azt sok baba átlagos igényei szerint állították össze, hogy jó legyen akkor, ha az anyuka valami miatt nem tud szoptatni, akkor azért jó dolgot adhasson, de (és most ne kövezzen meg senki :D:D), a tápszer soha nem lehet olyan jó, mint az anyuka saját teje. Egyébként ezt kb. úgy tudnám érzékeltetni, mint a multivitaminokat. Vannak, és a mai táplálkozásunkhoz időnként jó is hogy vannak. De egy-egy vitamin, nyomelem aránya úgy van meghatározva, hogy egy átlagos felnőtt áltagos szükségleteihez igazítják. Ugyanakkor ha megnézik, akkor lehet, hogy valaki pl. vérszegény, és neki sokkal több vasra van szüksége, amit az ő egyéni igényei szerint kell neki pótolni. Ugyan ez a tápszer és az anya saját teje közti különbség: a tápszer átlagosan a babák igényeihez van igazítva, ugyanakkor a saját anyatej olyan, mintha megmérték volna a babád igényeit és úgy lennének a különböző dolgok összerakva benne. (Nagyon fantasztikus pl., hogy a koraszülött babák anyukájai egész más összetételű tejet termelnek, mintha időre született volna a babájuk.)
Egyébként egy csomó minden lemásolhatatlan az anyatejből, olyan "élő" anyagokat tartalmaz, amit nem lehet utánozni.
A háztartás megvár (hidd el, nekem is van dolgom 4 gyerek mellett), és aki egy ennyi idős baba mellett elvárja, hogy te legyél a tipp.topp háziasszony, az inkább jöjjön és segítsen rendetrakni!!! :D:D:D A csilivili háztartásnak nem most van az ideje, most a babádnak van ideje!
Én se fogok a témában többet írni, nehogy azt hidd, hogy "rádszálltunk"...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


sziasztok!
vizimano: ezt a hasmasszás krémet kipróbálom, köszönöm. Gondolom gyógyszertárban simán lehet kapni.

A mi légzésfigyelőnknek van szülői egysége, így nem tudom hallatszik-e, ha távol lennénk, a riasztás. De szerintem egység nélkül nagyon messze nem hallanám..

Az alkoholmentes sör gyarapítja a tejet???

Szana:
Nagyon édes Jázmin :) huncut vigyora van

szex... próbáltuk. Én még mindig úgy érzem, hogy van bent varratom.. Magas hüvelyfal repedésem volt,sokat varrtak belül. Lehet, hogy még van bent? A párom is azt mondja.. Így viszont nem jó a szex.

Nálunk Panna hála az égnek mindig a kiságyában alszik, nappal magától elalszik, fürdés után kcsit paskolni kell a popsit, éjjel pedig szintén magától. Nem tudom meddig marad ilyen jó baba. Ha változik biztosan nehéz lesz, mert megszoktuk, hogy tudunk tőle pihizni..:)

Na mindjárt keresek friss képeket Süniről, aztán traktállak vele benneteket.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szilvi,
calcimusc semleges ízű, nyugodtan adhatod magába.

Tinu,
ne aggódj, én is átéltem azt, hgoy nem mertem letenni a nagynehezen bealtatott gyereket :lol: Rékát már úgy altattam, hogy ne kelljen letenni, csak kiosonni mellőle :wink:

Kép

Kép
vizimano
 
 


Mágnes,
én dm-ben vettem. Édeskömény és ánizs van benne, meg más gyógynövények is, azt fejből már nem tudom. Masszázs meg ahogy Snoopy feltette az ábrát.

Kép

Kép
vizimano
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172060118.69.jpg[/img]
[/img] Kép

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


vizimano:
jó, hogy mondod, holnap megyek éppen a dm-be.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes,

Sünike :lol: Nagyon cuki!

Szex...én is hadilábon állok vele sajnos, szintén sokat varrtak és rettenetesen érzékeny. Párom azt mondja ő nem érez különbséget, de nekem mindig fáj, illetve kellemetlen érzés nagyon...remélem ez változni fog...
Tényleg szerencsések vagytok, hogy Panna ilyen jóalvó...Jázmin napközben szinte semmit nem alszik...állandóan nézeget és magyaráz, nagyon édes. Viszont igényli, hogy beszélgessek vele, ezért tulajdonképpen ugyanúgy nem tudok csinálni semmit huzamosabb ideig :lol:

Kép
Kép
szana80
 
 


Bunny
A torna tuti jo faraszto neki,igy te is tobbet pihenhetsz :wink:

Winnie
Nekunk is feszul a matrac de a legzesfigyelo nem riaszt.Esetleg hivd fel a gyartot es kerdezz ra ,mikortol lehet hibas a termek.
En 5 hetig vereztem,d mellgyuszi altt meg nem..perse ez sem volt normalis de utana kijott minden,termeszetes ha most erosebb a verzes.
Orulok hogy a tej megmaradt ,ugyi vagy :wink:
Es mar nem is tervezeda cicire szoktatast?Egy tanacsado biztos tudna segiteni,hosszu tavon neked az lenne a konnyebb.
Bocs tenyleg nem okoskodni akarok 8)
A linea negra nemreg mult el nekem,ugyhogy kb 2-3 honap.

Timi
Csingi igazan szep kislany :D

Kiamama
Egyeteretek a tobbiekkel.Minden a te dontesed.
En is szedtem antibiotikumot de attol semmi baja nem lehet a tejednek.
En anno a nagyfiamnal mit nem adtam volna a sok tejert...hidd el nem mokas am hosszutavon annyit mosogatni,fertotleniteno..ja es olcso sem.
A csikok max halvanyodnak de el biztos nem mulnak.

Tinu
A grippe W nagyon jo,ugyhogy nem csak placebo a hatasa :D

Szilvi
A zold sem gond csak epp tuleszi magat.Hiaba ekkora pasiba kell a tej :lol: Bufiztesd sokat,szopi kozben is szunetekkel.Masszazs meg meleg a hasara remeljuk megnyugtatja.
En iszom a sort,hat hogy ettol vagy a 3 liter folyadektol de artani nem art :wink: Teat nem ittam,hidd el lenyeg a folyadek.


Szana
Jazmin is nagyon cuki :D
Lehet hogy eros tejkiutesetek van,van akinel tenyleg csak a krem oldja meg.
Erdekes nekem Alexnal durva volt ,pedig tapi volt zomeben.Most meg a full anyatejesemnek nem is jotte ki,ki erti ezt? :lol:

Vizimano
Neked most siman ment a szopi Rekanal?Azert kerdemmert hogy a nagyocska neked is tapis volt.

Beszti
Azta,Simon nem semmit hizott :lol:
Leon most 5500 gramm,de en ettol is boldog vagyok,mar 3kg-t hizott.
Hanna meg mindig turi a tronfosztast?

Magnes
Sunike is cuki :wink:

Par kep a profi fotos kepeibol.
Scanneltek ,de az eredetiek nagyon profik;

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata: Nagyon jók a képek! És tényleg nagyon hasonlítanak egymásra a tesók. Ilyen szép nagy lesz már az én babám is 3 hónaposan? :shock: Jaj, szülni kell még egyet, ha ki akarom élvezni a picurka méreteket. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszi mindenkinek a tippeket. Tök jó, hogy felhívtam a védőnőt is, és ő ajánlotta a Gripew-t, férjem vett is, közbnen ti is írtátok, meg rá is van írva az 1 hónapos kortól!....frankó!
Utoljára most csak egy ciciből kapott, de onnét sem túl sokat, volt i shatalmas böfi, utána fél óra tök nyugi, aztán megint bukta volt! Utána meg üvöltés! :cry:

Végre megvan a légzésfigyelő, Babycontoll, szülői egységes, de én azt hittem, az is egy normális kis készülék, erre olyan mint egy kapunyitó távirányító, egy kis kütyü! Lényeg, hogy működjön! :shock:

KATA: tündériek a srácok, na meg nagoyn csinosak!! :D

bosci, hogy enm tudok mindenkire reagálni, de még úgy lopom a perceket Ákos mellett!
Vendég
 


Sziasztok!


Kata, tök jók a képek! Látom, az "egyen" barna ruci volt az ünnepi öltözet :)))
cicire szoktatást próbálom, nappal minden kaja előtt, bíztam benne, hogy a gyulladásom alatt, hátha megálmodta, hogy hogy kell szopni, de nem :? továbbra is csak nyalakszik, nem szív rá... jövő héten kihívom a védőnőt elsőkörben, nézze meg, mit szerencsétlenkedünk, aztán majd legfeljebb hívok tanácsadót is, elvileg már lassan 1 hónapos, megerősödött a drága. csak rá kéne érezni egyszer.... Kül meg bíztatásként magamnak, azóta több ilyet hallottam, ahol nem szopott a baba, és a fejéses mókát tudták csinálni elég sokáig. Macerának brutál macera, de minél tovább kapja az anyatejet, annál jobb....

Hasfájás: Mi is várjuk az 1 hónapos kort, Gripe Water már bekészítve bevetésre....

Laktoherb: placebo, vagy nem placebo, én is szeretem, és így tuti másfél lityi kipipálva folyadékból...

Szana: nagyon édes ez a mosoly :)

MÁgnes, Ti is édibédik vagytok :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Most regisztráltam és először írok, úgyhogy bocsi, ha bénázok, még nem ismerem a rendszert.
Bálint fiam három hónapos, szépen szopizik. Lenne egy kérdésem, kíváncsi lennék a véleményetekre.
Szóval folyton azon aggodalmaskodok, hogy el fog apadni a tejem. Tudom, hogy kereslet-kínálat elve alpján működik a dolog, én is eszerint szoptatom Bálintot. Azonban mégsem értem, akkor miért van annyi anyuka, aki nem tud addig szoptatni, ameddig akar, mert egyszerűen leáll a tejtermelése. A kórházban azt mondták, hogy minden szoptatás után ki kell fejni a maradékot, hogy a mennyiség fennmaradjon. Én napi 2-3x fejek és fagyasztok is le tartalékba. A sok folyadék mellett iszom a tejserkentő teát és homeopátiás bogyókat is szopogatok. Akkor örülök, ha feszül a mellem a tejtől és pánikolok, ha kicsivel is kevesebb termelődik.
Nagyon szeretném, ha legalább hat hónapos koráig, de azt szeretném a legjobban, ha egy éves koráig szopna a pici. Mit tegyek, hogy biztosan legyen tejem még sokáig?
Köszi[/img]
heorsi
 
 


Hello!

Hát, mindent elmondtak már előttem a "szar'" tejjel kapcsolatban. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy aki ilyet mondott neked, annak az agya helyén van szar. Miért, honnan vették? Kielemezték a tejedet? Vagy a gyerek mondta? Egyáltalán honnan jutottak erre a következtetésre? Egyszerűen nem volt joguk ilyet mondani, legyen az nővér vagy orvos. Szar tej max olyan lehet, ha mondjuk az anyuka alkoholizál, drogozik... na az szar tej.

Timil! Tök ügyi Csenge! Léna még abszolut nem fordul, gyűlöl hason lenni. Csak pár percet bír. Gergő viszont csak hason aludt, még ma is úgy alszik a legtöbbet.

Nika! Gergő milyen nagyfiúsan néz ki abban a ruhában :) Nagyon cuki.

Kata! Szépek a képek, és tényleg nagyon hasonlítanak a fiúk. Meg lehet kérdezni, mennyi volt a fotózás ára?

Bunny! Miért kell Máténak plusz vitaminokat adni? Korababasága miatt? Hogy ízlik neki a hozzátápi? majd próbáld ki a sütőtököt, Gergő egyik kedvence volt az első időkben.

Szélcső-kúp-lázmérő: Hát én szélcsőpárti vagyok. Tudom sokat idegenkednek tőle, inkább a lázmérőt választják. Egyébként nem is értem, hogy valaki fél a szélcsőtől, a lázmérőt meg simán berakja, holott az sokkal keményebb, merevebb, mint a cső. Ráasásul ugye a szécsővel nem kevés szél is jön abből adódóan, hogy ugye van hely, ahol kijöjjön. Szerény véleményem szerint egyikhez sem lehet hozzászokni, ha kell hát kell, legkésőbb fél éves korban elmúlis a pocifájás. Lénának szserencsére csak nagyon ritkán van, eddig kb háromszor, Gergőnek meg kéthónapos koráig volt nagyon brutál.

Orsi! Üdv. itt, gysere majd sokat. Hogy mit tehetsz? Amit eddig. Ahányszor akarja a babád, mellre teszed, sokat iszol, esetleg fejsz ha tartalékolni akarsz. nekem így volt egyévig tejem. Lett volna tovább is, ha nem akartunk volna kistesót. Ja, meg hát egy szopni akaró baba is kell hozzá. :)

Most mennem kell, pusz, cic
jövök majd képekkel4
cicmerák
 
 


Szia Orsi üdv köztünk :) Snoopy tudna segíteni de ő mindig azt szokta mondani ha baba szopik rendszeresen és jól nem kell aggódni mert az fentartja a tejtermelést.De ő jobban tudna neked segíteni :)

Csajok ma megyünk a tanácsadásra kiváncsi vagyok mennyit hízott a drágám :)

Egy mai kép a picikémről :)

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


ÁÁÁ, becsatoltam egy csomó képet, erre kiléptetett :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
cicmerák
 
 


Na akkor újra szöveg nélkül:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
cicmerák
 
 


Kép

Kép

Kép Kép
cicmerák
 
 


Tinu
Hat ez az hogy lassan nem si lesz mar baba,pedig en ugy de ugy imadom a babazast..kar hogy nem lehet orokke csinalni :D
Neked meg jon azert egy raadas :wink:

Szilvi
Remelem jo ejszakatok volt!Valamelyik praktikanak be kell jonni es egyszer csak csend lesz :lol:
Lassan kuldom a ruhat,irj majd cimet lecci.

Winnie
Persze nekem is van olyan ismerosom aki 8 hoig fejtea tejet es simanvoltnek ieleg,csak nagyon faraszto.Ha a vedono meg tanacsado sem tudja ravenni a cicire,akkor marada fejes,lenyeg hogy tejet kap :D

Orsi
Udv!
Ha eddig volt tejed akkor kar aggodni,ezutan is lesz :wink:
Ha nem feszul a mell is van benne tej!!!

Cic
Jol latom hogy Gergo rad es Lena meg az apukajara hasonlit? :wink:
Azok a harisnyas labak :lol: Nagyon cukik a rucik :D Es a tesos kepek meg plane...
A fotozas kepenkent 500ft volt 10*15 meretben.Ha utana hivatunk akkor az ugye plusz.
Anyuek allandoan szekaltak egy csladi keppel es az itthon ugye alig jon ossze.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,

Cic,

NAgyon aranyosak a képek, annyira jó, hogy ilyen jó tesók.

Nika,
Gergő nagyon szép baba, igazi fiús baba.

Winnie,
Reméljük azért Réka cak megszereti a cicit, és nem kell majd fejned helyette...

Orsi,

Üdv közöttünk. én is hasonlóan éreztem magam mint Te, de most már sokkal bizakodóbb vagyok tejcsi terén:)

Kismama,
Ugye nem haragudtál meg a sok ellenreakción, mi csak a véleményünket mondtuk el, ettől függetlenül te döntesz és várjuk a fejleményeket, hogy hogyan fejlődik a gyermeked.:) Mennyi idős?


Dani megint jó sokat aludt egyhuzamban, kb 9-től hajnali 1/2 5-ig. ez majd egyre gyakrabban lesz és egyszer csak mindennapos?:)
Tegnap kicsit nyügi volt, vagyis nagyon, és ölbe akart egész nap lenni, pedig este vendégeink voltak, megnézték Dani babát. Persze ő nem produkálta magát:) Eljön még az az idő mikor le sem lehet majd lőni:)

csernusn
 
 


Sziasztok!

Olyan édesek a picik! Mind olyan cuki, nem győztem gyönyörködni bennük! No meg a kis ruhácskák!
Próbálok én is feltenni néhány képet, csináltam korvonalzót is. :D

Cicmerák és nika70: Köszönöm az üdvözlést és a hozzászólást. :D

Hát a képek még nem jönnek össze. Még ki kell okosodnom. :(

üdv.
heorsi
 
 


Máté ma fél éves :-) :D :D :D

Ünnepeljétek meg :lol:

Ismét lesz "torkos csütörtök"
Február 22-én ismét féláron ehetünk az ország többszáz éttermében, a Magyar Turizmus Zrt. ugyanis ismét megrendezi "torkos csütörtök" elnevezésű programját. Az éttermek három napja jelentkezhetnek rá, és már több, mint kétszázan jelezték, hogy szeretnének csatlakozni a vendégcsalogató akcióhoz.
Tavaly körülbelül félezer vendéglő vett részt az akcióban és a Magyar Turizmus Zrt. több olyan vendéglátóhelyről is tud, amelyik állandósította az akciót és rendszeresen szervez féláras napokat.

A program tavaly sikeresen zárult, sok éttermeben már napokkal az akció előtt nem lehetett asztalt foglalni. A Magyar Turizmus Zrt. a hazai vendéglátóhelyek mellett a borászatokat is igyekszik népszerűsíteni. Ezért idén is megrendezik a "nyitott pincék" akciót, amelyben a hazai pincészetekekbe invitálják a vendégeket különböző kedvezményekkel és lesz egy új program is, aminek "szomjas szombat" a neve, erről azonban még részleteket nem lehet tudni.
http://www.menjunkenni.hu/etterem.htm

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Isten éltessen, Máté!!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Nagyon boldog féléves szülinapot Máténak!!!

(ez a torkos csütörtök nagyon jó program, tavaly én is akartam menni, de már a meghirdetés napján nem volt sehol sem szabad hely - legalábbis azokban az éttermekben nem, ahova én szerettem volna menni :-(

Kép
szdorka
 
 


Máté Isten éltessen sokáig!!

A torkos csütörtök... Kár, hogy csak egy nap. Bár akkor nem hívnák csütörtöknek.:) Gyorsan elküldtem Apának, hátha el tud menni valahová kajálni.

cic:
Nagyon édes a kicsi lány!! És azok a rucik! Nekünk is van már több ruhácskánk, mármint szoknyás ruci, de nem volt alkalom ráadni. Attól félek kinövi, mire jön a nyúl...:)

Jövő héttel ebédet fogunk hordani. Alig eszek meleg kaját, dél körül pedig konkrétan semmit. És így ebben az időben tök kevés a tejem. Gondolom ez öszefügg a nem evéssel. Így a napi sétával beiktatjuk az ebédhordást, és változatosan eszem:) Persze anyósom szerint nagyzolás...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


na voltunk tanácsadáson a kis drágám egy kilót hízott eghy hónap alatt ha igy halad akkor nem duplázni hanem triplázni fog 6 hónapra most 5200 g és 59 cm

nika70
Salgótarján
 
 


Mágnes: szerintem egyáltalán nem nagyzolás kaját rendelni. Én is nagyon gondolkodom rajta, hogy ezt fogom tenni, ha a férjem elmegy dolgozni. Nem hiszem, hogy lenne időm főzőcskézni. Éhen halni meg nem akarok. :) Mondjuk a fogyás épp rám férne, de a tejtermelést nem segítené.

Kép
Kép
tinu
 
 


Nagyon köszi Máté nevében. Adtam neki sok sok puszit és benyomtam helyette egy kakaós csigát!

Mágnes

jól teszed, hogy rendelsz ebédet. Egyáltalán nem luxus! Majd ha Sünike nagyobb lesz, úgyis főzni fogsz :-)

Amint látjátok mi sem mentünk a torkos csütörtökre :-( Apával helyette itthon megettünk pár almát :-)

Milyen gyorsan telnek a hónapok!!!!

Na megyek aludni, mert a drága kisfiam hajnalok hajnalán kelt. Kíváncsi volt, hogy hogy kukorékol a kakas....

Niki, nem lesz ez végig így. Máté is aludt 8-5ig, most meg kel 2kor, eszik, majd fél hattól már játszani kell vele....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Nika

a babák kezdetben havonta 1 kilót híznak. Aztán fél éves korukban ez lelassul... Máté ebben a hónapban már csak fél kilót hízott...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Nézzétek már ma milyen vicces a vonalzóm!

Máté is 6 months old. 6 months until Máté's next birthday :-)

Na jó pihentagyú kismama.... Jóccakát!!!

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Mágnes: szerintem is szükséges lehet az ételhordás. Most már én is csak néha főzök, amikor a férjem tud foglalkozni a picivel. Különben ő a munkahelyén eszik és nekem is tud hozni. Nem érdemes kikészülni, éppen elég a babázás meg a többi házimunka.

Bunny75: BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT MÁTÉNAK! :lol:

Köszi mindenkinek a hozzászólást a tejtermeléssel kapcsolatban! :D

Winnie27:: Most lettem figyelmes a leveledre, miszerint nem cicizik a pici. Nálam is ugyanez volt a probléma. Bíztatásnak írom le a mi történetünket.
Szóval az én Bálintom sem tudott szopizni. Haragudtam érte, ha azt mondták lusta, mert én láttam, hogy akar, csak nem tud. Nehezítette a helyzetet, hogy nagyon aluszékony volt, ritkán és nehezen ébredt. Mintha nem lett volna éhes. Nem hiszem azt sem, hogy gyenge lett volna, inkább a technikájával volt gond. Valamiért nem nyitotta elég nagyra a száját és folyton felcsapta a nyelvét és az alá akarta bevenni a mellem. A mellbimbóm is elég lapos, biztos ez is volt a baj. Nekiláttam fejni. A kórházban pohárból itatták, hogy ne legyen cumizavaros és folyton próbálkoztunk mellre tenni, de nem sikerült. Mennyit sírtunk, a pici is és én is! Hazajöttünk, de a poharas módszert nem lehetett folytatni, a fele mellé ment itatás közben és mivel kevés ment be egyre rosszabb lett a helyzet. Hívtunk szoptatási tanácsadót, aki a szopitornát javasolta: körmöt levágni, mutatóujj óvatosan be a pici szájába körömmel fölfelé és a nyelvéből U alakot formálva huzogatni, no és testkontaktus. Hasznos lehet ez is, de nekünk ez sem jött be. Beutaltak a Bethesdába kiszáradásgyanúval és infúzióra akarták kötni Bálintot. Ekkor döntöttem úgy, hogy mindegy hogy, csak egyen. Fejtem és cumisüvegből etettem. Úgy ment és szépen el is kezdett hízni, nagyon is. Mivel azt mondták, hogy a fejés nem olyan inger mint amikor a kisbaba szopik és így csak rövidebb ideig tartható fenn a tejtermelés, nekiláttam tartalékolni. Megszállottan fejtem: napi 8x 3óránként (éjszaka is) és etettem cumisüvegből. A sok folyadék mellett ittam a tejserkentő teát és homeopátiás bogyókat szopogattam, nagyon kimerültem. Végül már napi 1,5 litert termeltem és aggódtam ha az egyik nap kevesebb volt a tejem. Bálink kb. 800grammokat evett, a többit lefagyasztottam. Kezdett betelni a fagyasztó: 140tasak kb.21 liter, ekkor Bálint 7 hetes volt! (Végül sikerült túladni rajta, jó helyre került, most is van kb. 70 tasak tartalékba, de ez egy másik történet...) 7 hetes, nálunk ez volt a bűvös szám. A cumiztatás mellett folyamatosan naponta, kétnaponta próbálkoztam ciciztetni a pindurit, de sosem jött össze, nagyon fájt a mellem, a fogamat is össze kellet szorítani, hogy bírjam a próbálkozásokat. Nekem is volt mellgyulladásom, több napig nagyon fájt a fejem és lázas voltam, de akkor is fejtem és próbálkoztam. Tulajdonképp már feladtam, hogy Bálint valaha is szopni fog, inkább csak megnyugtatásnak és a magam kedvéért raktam mellre, had nyalakodjon, rágódjon egy kicsit. Olyan jó érzés volt az is. Szóval azon a bizonyos napon csoda történt: Bálint rácuppant a cicire és hangosan elkezdett kortyolni. Nem akartam elhinni, a férjemet is behívtam, hogy ő is hallja-e. Annyira örültem, hogy folyamatosan beindult a tejleadó reflexem, amitől kicsit fuldokult az elején a pinduri, de már tudja kezelni a tejáradatot. Érdekes volt a technikája: nem nyitotta nagyra a száját, csak beszippantotta a mellemet. Amíg teljesen rá nem állt a szopizásra kevesebbet evett, mint cumisüvegből és nagyon rendszertelenül. Most már nagyon ügyes, tökéletesen belejött a dolgokba.
Néha még most is adok neki cumisüvegből, nem zavarja össze, mint ahogy mondják. Sőt, szerintem a cumiztatásnak volt köszönhető, hogy Bálint rájött, hogy kell tartani a nyelvét. Persze valószínű nőtt a szája is és okosodott, ügyesedett is.
Szóval nálunk így esett, hogy Bálint hét hetesen elkezdett szopizni. Most 3 hónaposak vagyunk.
heorsi
 
 


Jó reggelt Csajok!!! :)


Tegnap megjöttünk SIDS szűrésről, egy éjszaka volt a Hiem Pál-ban! Hurutos a drága, a száraz levegőtől, hideg párásítót használunk!!! Minden adat tökéletes, semmi nincs a Drágánál! Elég izgi volt a szondával látni a Drágaságot!!

Volt egy kontrasztanyagos nyelőcső röntgen is!! Hát emiatt tegnap este 8-9.30-ig üvöltés volt, mint utóbb kiderült a kontrasztanyag kissé megviselte!!! Hát csajok nem volt egyszerű, le a kalappal előttetek, én elég nehez viselem a szűnni nem akaró üvöltést!!

Írhatnátok pár sort, hogy kinek, hogy viseli a párja!!!

De Drágaságom olyan szépen énekel neki, mikor a kis Drága, csak üvölt-üvölt!!! Szóval királyok(nők) vagytok!!!!

Írjatok!!!!

Műsor után elaludt, Kedvesemet elzavartam aludni, én meg babóval ébredtem hajnali háromkor a fotelban, elaludtam vele együtt!!!

Most megyek visszaolvasok !!!

Puszi
Kellemes napot!
mot
 
 


Mágnes :)

Kedvesem a napi séta alkalmával megy el az ebédért!! A világ legpraktikusabb megoldása, változatos kaja, nem kell mosogatni, főzni, és nálunk a menü (leves, második) 620 ft!!! Ebből csináljon valaki minden nap egy főre, mindig más kaját!!!

Szóval nyugi, tök ügyes vagy!!!

:)
mot
 
 


Mágnes,

Én azon csodálkozom ha valakinek van ideje és türelme főzni minden nap!
Egyébként pedig szerintem 1 emberre főzni luxus, nem kaját rendelni. Elmegy egy csomó idő vele, másrészt 1 emberes adagokat főzni sem egyszerű. Bármit veszel, abból több adag jön ki mindig.
Vagy persze lehet azt is, hogy az ember megfőz egy nagy adag kaját és lefagyasztja, de akkor meg jó nagy mélyhűtő kell...

Én már terhesen is rendeltem magamnak a kaját, amikor nem dolgoztam (meg nekem a cukor miatt jó is volt, hogy tudtam kontrolálni hogy mikor és mennyit eszem), és most is rendelek minden nap.
Nálunk nincs semmilyen kifőzde a környéken, hogy tudjak kaját hozni, így én házhoz hozatom minden nap. Azt aztán akkor melegítem meg, amikor Márk alszik, és legalább minden napra van meleg kaja.
Én ezt abszolút nem érzem luxusnak...

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Heorsi,
Nagyon szép a történetetek, én bevallom őszintén kicsit megkönnyeztem!!! Hihetetlen hogy ezekben a babókban mennyire benne van az ösztön!!!

Csak egy másik példa, hogy a babák később is meg tudnak tanulni szopizni (igaz ez más miatt történt).
Nővéremnek koraszülött babái vannak, akik extrém korán születtek meg. A leányzó már a kórházban kapott anyatejet, illetve ott próbálkoztak már a szoptatással, és sikerült is, a fiú viszont különböző okoknál fogva nem kaphatott anyatejet.
Hazakerültek a kórházból, a leányzó szopizott, a fiú pedig tápszert kapott.
Aztán egyik nap, nővérem ült a fotelban, mellkasán a fiúval, aki egyszer csak elkezdte keresni nővérem mellét. Több mint 4 hónapos volt ekkor, anyatejet nem ivott, szoptatni sosem próbálták, és ő maga az ösztöneitől hajtva megkereste nővérem mellét.
Aztán onnantól kezdve már szopizott (igaz ők bimbóvédővel, de ez legyen a legnagyobb gond), és most hogy 1 hét múlva 1 évesek lesznek a picúrok, még mindig szoptatja őket nővérem.

Szóval csodálatos a természet, és csodálatosak az ösztönök!!!

Hajrá Winnie!!!

Kép
szdorka
 
 


Ebédhozatás: szerintem egyáltalán nem nagyzolás. Én is hozatom. Pedig nálunk nem is az egy emberre főzés a gond (tényleg nehéz kisebb adagokat csinálni), hanem az, hogy nagyon nehéz úgy főzni, ha az ember nem tudja, hogy mikor lesz szabad keze. Azért a legtöbb konyhai művelethez kéz szabad kéz kell, Simon még nincs el kendőben, viszont az ételmelegítéshez elég egy kéz is! :D:D
Én akkor határoztam el, hogy nem érdekel, ki mit mond, amikor egyik szombatom a párom dolgozott, aznapra nem volt étel rendelve, és én 1/2 4-kor tudtam a gyerekeknek nekiállni ebédet főzni. Akkor úgy döntöttem, nekem fontosabb, hogy a gyerkek időben meleg ételt kapjanak, mint az, hogy ki mit gondol.
Majd eljön a főzés ideje is. Egyébként amgamnak nem mindig rendelek, de én elvagyok egy gyorsan kisütött csirkemellel és salátával, de a gyerekeknek jó lenne ennél változatosabban enni.
Ja, és valaki említette az árat: hát én annyiból, amit ráköltök, tuti nem tudnék ennyire változatos ebédeket főzni, úgy, hogz sokszor a gyerekek is mást esznek, sokszor a párom is egészen mást eszik és én is.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ebédhozatás: szerintem egyáltalán nem nagyzolás. Én is hozatom. Pedig nálunk nem is az egy emberre főzés a gond (tényleg nehéz kisebb adagokat csinálni), hanem az, hogy nagyon nehéz úgy főzni, ha az ember nem tudja, hogy mikor lesz szabad keze. Azért a legtöbb konyhai művelethez kéz szabad kéz kell, Simon még nincs el kendőben, viszont az ételmelegítéshez elég egy kéz is! :D:D
Én akkor határoztam el, hogy nem érdekel, ki mit mond, amikor egyik szombatom a párom dolgozott, aznapra nem volt étel rendelve, és én 1/2 4-kor tudtam a gyerekeknek nekiállni ebédet főzni. Akkor úgy döntöttem, nekem fontosabb, hogy a gyerkek időben meleg ételt kapjanak, mint az, hogy ki mit gondol.
Majd eljön a főzés ideje is. Egyébként amgamnak nem mindig rendelek, de én elvagyok egy gyorsan kisütött csirkemellel és salátával, de a gyerekeknek jó lenne ennél változatosabban enni.
Ja, és valaki említette az árat: hát én annyiból, amit ráköltök, tuti nem tudnék ennyire változatos ebédeket főzni, úgy, hogz sokszor a gyerekek is mást esznek, sokszor a párom is egészen mást eszik és én is.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Bocsi, de megint olyan lassú a rendszer :( , azt hittem, nem nyomtam meg az Elküld gombot...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Hát köszi csajok, megnyugtattatok, hogy nem vagyok sznob naccsága..:) Egyébknét nálunk 400 ft a menü 3 fogásos, és szombaton is van. Először gondolkoztunk, hogy szombatra ne kérjünk, de aztán mégis úgy döntöttem. Addig is tudunk egymással foglalkozni.
Ez tényleg így van, hogy próbáltam főzni. Sokszor előkészítettem eéőző nap este, de nem minden kajánál lehet ezt. És ha éppen a rántás közben ordít a gyerek....Így is általában 11 körül tudok leülni reggelizni. És akkor Panna még nem is egy problémás gyerek.

dorka:
Milyen érdekes, amit leírtál a szopiról! Soha nem gondoltam volna! Bár Panna is egyszer csak elkezdett szopni, de ahhoz kellett az én (és Snoopy :) ) segítsége is.

mot:
Örülök, hogy minden rendben! Nem lehetett egy sétagalopp, de az eredményért megérte! Puszi a párodnak!

Elkezdett a csajszi bőre kicsit hámlani az orrnyergénél. Lehet ez a száraz levegőtől? Ilyenkor lehet kenni valamivel? Vagy mutassam meg orvosnak?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: én nem tudom, hogy lehet-e a hámlás a száraz levegőtől, de ha tudsz rá valami megoldást, akkor írd be, mert szerintem Tündinek is elég száraz az arca - hol a homloka, hol neki is az orrnyerge, vagy a szeme fölött.

Kép
Kép
tinu
 
 


Mágnes, 400 forint???? Ennyiért tényleg ne állj neki főzőcskézni!!!

Kép
szdorka
 
 


Szijjasztok!

Szopitanulás, ebédhordás!

Nekem Lillám két hónaposan tanult meg szopizni. Ő koraszülött volt, előtte szerintem gyenge is volt hozzá, kicsi is volt a szája, és nem is nyitotta ki rendesen. Őszintén én nem is eröltettem a szopit , fejtem a tejcsit, és kapta üvegből. A védőnő lemondóan mosolygott, gondolta magába, ez a gyerek se fog már szopni. Nem is igazán próbálkoztunk mellretétellel, csak hébe-hópa csak az "élvezet" kedvéért. Szóval két hónapos volt már a drágám, mikor gondoltam egyet, hagy cumizzon a gyerek, és cicire tettem. Gyerekem bekapta, és szívta, nyelt nagyokat. Én meg tiszta boldog voltam. A védőnő jött, épp evésidő volt. Fogtam, és megszoptattam, ő meg csak nézett kerek szemekkel, és akkor vallotta be, hogy nem gondolta, hogy vala ilyen lesz. Hét hónapos koráig szopizott a kisasszony, akkor elválasztotta magát, nem kellett neki.

Kajahordás.

Hogy őszinte legyek, én főzök minden nap. De ettől függetlenül nem ítélem el, aki hordja, hozatja a kaját. Mikor Lilla kicsi volt, akkor én is hozattam, de nekem macerás volt, mert általában pont akkor jött rám a mehetnék, amikor hozták a kaját, és állandóan várni kellett...Most Lilla miatt minden nap pontosan főzök ebédre valamit, de mindig csak egyszerű egytálételt. Valami főzeléket, vagy levest, de akkor ha leves van, akkor olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál. :D Nagyon sokszor odaégetek, kifuttatok dolgokat pont az időhiány miatt, de olyankor kezdem előröl. :oops: Itt is van egy kifőzde, ahonnan 400 ft-ért lenet hozni két-három fogásos ebédet, de macerás felöltöztetni a két gyereket, lemenni a negyedikről, sorbanállni, visszajönni, levetkőzni...

Megyek, fejfájásom három napja nem múlik, ledőlök, amíg a lányok csendben vannak.

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok

En fozok de csak ketnaponta,mindig megy a melybe kajcsi es minden masnap onnan veszek ki hogy ne ket naponta ugyanazt egyem.
De ettol fuggetlenul gondolkoztam a rendelesen,csak en a munkaban mar minden ceget kiprobaltam es egy ido utan mind ugyanolyan izu...Ha setalunk akkor szoktam venni inen-onnan,valtozatossag keppen.
Meg nalunk apa is itthonrol visz, finnyas a lelkem,de nem baj mert imadja a foztom :wink:

Nika
Ugyi Gergo. Es mar csak szopizik ,leszokott az uvegrol?

Bunny
Matenak boldog felediket!!!!Fel ev de mar mi minden tortent igaz?repul az ido :shock:

Orsi
Ez tenyleg szep tortenet,ugyesek vagytok!!!

Mot
Jo hogy minden OK a kislannyal,mas nem is szamit csak hogy egeszseges legyen.
Hat enyem apa jol viseli,merthogy nem igen sir,de ha igen akkor is meg tudja nyugtatni O is.

Magnes
400Ft-ert nehogy megmozdulj a konyhaban,azert nem eri meg :wink:

Dorka
Noveredek szerencsesek voltak.Enyem noveremnel nem tudtak szopni a babak,igaz 5 hetig korhazban voltak de utana mar csak cuppogtak rajta.O is fejte meg utana tapi.

Timi
Hat igen ha itthon van nagyobb teso akkor mindig kell fott kajcsi miatta is.

Beszti
Te hany adagot rendelsz?Eleg kettotoknek Hannaval egy? a fiuk az oviban/isiben esznek,nem?
Ja kepzeld a mult heten apa latta tiedet az irodaja utcaban,gondolkodott csomot mire rajott hogy honnan ismeri :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?