Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a fülbevalós hozzászólásokat, majd meglátjuk mi lesz belőle, egyelőre még fülbevalónk sincs.

Ma voltam nst-n, hát valami borzalom volt. 9-re étrem oda és 13-kor mentem be, pedig hárman voltak csak előttem. Elkezdték behívni 10-kor a bennt fekvő kismamákat, utánna persze ebédszünet, még az ebédlőbe is ránk szóltak hogy menjünk arrébb mert ott fognak enni a kismamák. Arréb cuccolt mindenki, meg felálltak erre mindenki bevitte a szobájába a kaját és ott ették meg!
Már nagyon nem bírtam a várakozást fájt mindenem, úgyyhogy szóltam a dokinak, ő intézkedett és végre velünk is foglalkoztak.
A végén kettőkor jöttem ki a kórházból. Szépen elcseszték az egész napomat!
Viszont még nem szülünk úgy néz ki. A doki nevetett is rajta hogy valószínűleg túlhordom majd, de ez nem gond mert 1-jén vizsgáznék számvitelből ha a kismanó megengedi. Ahhoz képest hogy a Kristóf a 31. hétre született már két hónapja összepakolva várjuk a nagy napot, most mégis úgy néz ki nem akar kibújni.
most már maradhatna 1-jéig igazán!
Azt hiszem elszaladt velem a ló, ennyit még sosem írtam ,de felháborított a mai délelőtt.
További szép napot mindenkinek!
Sziasztok!

Kép


Kép
pekom
 
 


Megvolt a tanácsadás, jól sikerült az autózás is. :) Bár még szoknom kell, hogy hordozó, kézitáska, pelenkázótáska… ;)
Flóra már 4,5 kg, innentől kezdve nem is kell aggódni a bukás miatt. :) Majd ultrahangon talán kimutatnak valamit, de nem biztos… kaptunk beutalókat, meg a pöttyökre krémet (nagyon száraz most a bőre), meg Normaflore-t a hurutos kakira. A mennyiséggel nem volt gond, csak az állagával…
Mondtam utána, hogy kénytelen leszek otthonra venni egy sztetoszkópot, annyira tetszett Flórának a vizsgálat! :D
Utána lepasszoltam a Nagyinak Kistarcsán a manócskát, ha már úgyis benne volt a hordozóban, és mentem vásárolni Auchanba. Etetésre hazaértem (bár hagytam ott egy adag lefejt tejet).
Ja, és megkérdeztem a dokit meg a védőnőt, hogy mennyit lehet a baba a hordozóban napközben, azt mondták, nincs igazán limit, ha szeret, nyugodtan lehet benne akármennyit!


Pimpoka: egy üveg (kb. 120 ml) teához teszek két mokkáskanál szőlőcukrot. Ízlik neki. :)
Miért nem tudod leszívni az orrát? Mivel próbálod? Nekünk nagyon bevált a porszívós, igaz, elég nehéz eltalálni azt a pici orrlyukat, de ha sikerül, akkor jól kiszippantja. :) Ráadásul Flóra egyáltalán nem bánja az orrszívózást.

Ha-hópihe: cukorterhelésnél az számít, hogy milyen módszerrel és mikori értéket néznek, ezért a szám önmagában semmit nem jelent… bár mindenképpen magasnak tűnik.

Nircee: mikor szoktatok sétálni? Összehozzuk most már! :) Akár holnap is lehet, Apa nem jön haza sétálni, úgyhogy ketten megyünk a Manóval, illetve akkor mehetünk négyesben. Cserélünk telcsiszámot?

Andibab: a TGYÁS elvileg a fizetésed (papíron) 70%-a, és nincs maximuma… én így tudom. Javaslom, hogy próbálkozz a Babafalva tb-szakértőjénél, nekem borzasztóan sokat segített!!!


Giga: én kakis pelust mindig cserélek (na jó, ha csak egy kis rottyot hallok, akkor nem, de ha érzem, hogy sok, akkor csere!). A védőnő is azt mondta, hogy így kell, mert kicsípheti a popsiját (a pisit beszívja a pelus, de a kakit nem).

Pilla: persze, gyertek sétálni Ti is! :) Mondjuk Nircee-vel a falu két végén lakunk, te meg úgy emlékszem, valahol félúton közöttünk, de összehozzuk! :)
Vendég
 


Nircee, Pilla, írtam nektek mailt!

Van egy kérdésem: az ultrahangra ugyebár időre megyünk, de a csípővizsgálatra nem. A dokinénink azt mondta, érdemes reggel bejelentkezni a recepción, hogy hamar behívjanak...
Tudtok erről?

Telefonszámot tudnátok adni az UH-hoz? A kórház honlapja éppen fejlesztés alatt áll... :(
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Tiop, szinte ugyanúgy eszik Zsanett mint Szonja. Reggel, szopi, és ha mi reggelizünk neki is adok olyat amit nyammoghat, mert neki minden kell, íztől függetlenül :lol: De van, hogy végképp nem eheti amit mi ilyenkor készítek neki oda egy kis gyümit (pl babánt) amit rakosgathatunk a szájába, hagy higgye hogy a miénket eszi... :wink: :D Ebédre szintén valami főzi, aztán du szopi, és utána gyümi. Teljesen ugyanúgy mint ti. Az a különbség, hogy ő elalváskor mindig cicizik, így alszik el... :oops: :)
Csak kíváncsi voltam, és emgint kiderült, hogy nem vagyok olyan balga mások is hasonlóképpen csinálják. :D Bejelöllek az iwiwen :)

Nircee, téged is, és priviben kérdezek is valamit. :wink:

Giga, én sosem bontottam ki Szonját és most sem. Azzal csak még jobban felébreszted, szerintem. Ha ki van pattanva a szeme, sötét, no duma, és ringatás, vagy cici. A cici mindig jól jön, mert abban van az ú.n. prolaktin aminek lazító álmosító hatása van. Egyébként az anyukára is. Nem vettétek még észre, hogy szopi közben majd elalszotok? :wink: :)

Klauszka, ezer éve nem hallottunk felétek, mesélhetnél!!!! :)

Pimpoka, gondolom úgy értetted, hogy nem birod leszívni Lelle orrát, hogy ez már olyan kevés váladék, hogy nagyobb a hangja, mint ami bent van... Ilyen nekünk is volt, az néhány nap és elmúlik.

thenus
 
 


tiop!
Nagyon szívesen! :D

Hát úgy néz ki, most egy darabig nálunk is a Libero lesz a nyerő.
Ebből éjszaka sem jön ki egy csepp sem, viszont a pampersnél néha át kellett öltöztetni éjszaka. :? Ilyenkor mindig magamat szidtam, hogy biztos nem igazítottam meg rendesen. :shock:

Alexa ma sütőtököt kapott almával, annyira bejött neki, hogy délelőtt és délután is repetázott belőle. 8)
Tényleg, ti mennyit adtok nekik? Én mindig attól félek, hogy túletetem :P

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok :D

Csípő uh-val kapcsolatba szeretnék 1-2 tanácsot adni nektek, mert mi ma voltunk csípő uh kontrollon Flórával és eléggé kiakadtam a dolgon. Mármint azon, hogy 1,5 hónappal ezelőtt kértünk időpontot. Ma mondtam a doktornőnek, hogy már 4 hónaposan akartam vele jönni, de több, mint 1 hónappal későbbre kaptunk időpontot. Erre ő, hogy akkor jönnöm kellett volna a nélkül, de én hiába mondtam a telefonba a nővérnek, hogy már muszáj lenne mennünk, mert nemsoká 4 hónapos a gyerek, ő azt mondta, hogy ez van, csak most van időpont. :? Az az isteni szerencse, hogy minden ok a gyönyörűmmel, mert ha nem lenne rendben a kis csípője, akkor most már késő lenne!!! Mert már elkezdődött a csontosodás, most már nem lehetne korrigálni! :shock: A doktornő ki is volt akadva, hogy ilyen hosszú a várakozás. :(

Szóval akinek 4 hónaposan vissza kell menni kontrollra, az időben jelentkezzen be, legalább 2 hónappal előbb, nehogy gond legyen!

Sziasztok :)

Orsi

avocado
 
 


Avocado!
Hát ez nagyon durva! :evil:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok lányok!

Olyan szinten kikattant az agyam ma délután, hogy csak na! Olvasgattam ugyanis össze-vissza a net-en. És ezt találtam, ami passzol egy korábbi témánkhoz:

"Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a 2007. évi felvételi eljárás megindulása előtt döntést hozott a felsőfokú tanulmányokra készülő kismamák helyzetének megkönnyítésére.
A tárca, elemezve a jelenlegi szabályozás biztosította lehetőségeket, arról határozott, hogy:
• a kismamáknak (terhességi gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülőknek) a felvételi jelentkezéskor 8 többletpontot biztosít és
• amennyiben a többletpont hozzáadásával a jelentkező eléri a teljes idejű vagy részidős államilag támogatott képzés ponthatárát, akkor a gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülő hallgató a kismamakedvezmény időszakára mentesül a képzési hozzájárulás fizetése alól.
A tárca előterjeszti azokat a jogszabály módosításokat, amelyek a mentesség biztosításához szükségesek."


Mindez természetesen február 12-i döntés. Szerintetek mekkora a valószínűsége, hogy a kismamák mindegyike, aki csak azért nem jelentkezett, mert úgy volt, hogy fizetnie kell, fel tudta adni a jelentkezési lapját február 15-ig???? :evil: :evil: :evil:

Február 15 után csak kiegászítő és mesterképzésre lehet már csak jelentkezni, ha valaki valami újat tervezett tanulni, az várhat a jövő évig. Addigra meg biztosan kitalálnak valami új baromságot... Szerintetek annyira baromira leterhelte a büdzsét korábban az a néhány kismama, aki tanult???

Fúj, szégyelljék magukat az ehhez hasonló manipulációkat kieszelő pimasz és gusztustalan gazemberek!!

Üdv: Andi
andibab
 
 


Thenus!
Örülök neki,hogy nemvagyok egyedűl az etetési ritmusommal!! :lol:
Aludni nekem is a cicin alszik el legtöbször!!! :P Mondjuk napközben már alszik ringatásra is! :lol:
Éjszaka mindig cicin alszik vissza mert mindjuk felsem kell csak nyöszörög de én olyankor ráteszem a cicire nehogy kipattanjon a szeme!!!!! :lol: :wink: Ja és én olyankór arra szogtam felkelni,hogy leesik a fejem úgy elalszom szopi alladt!!! :lol:

Pocaklakók hogyvannak??? :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


andibab
Én már kimérgelődtem magam rajta!
Remélem még találok valami megfelelő helyet. Logisztikát szeretnék tanulni egyetemi szinten, kevés helyen oktatják sajnos. :wink:

Kép
klmaria
 
 


sziasztok!

Mano!

köszi hiányolást, kedves töled!

sajnálom a mamádat énis, tudom milyen érzés, :( !

megvagyun most estünk át a virusos hsmenés hányáson..de egy nap alatt lecsengett...volt egy tuti spéci "szerünk"

most mennem kell

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Éjszaka én sem szoktam pelenkázni, illetve nem pelenkáztam, amíg felkelt. Már csak reggel kel fel. Henussal értek egyet, minél kevesebb bolygatás, annál könnyebben visszaalszik. Nahát, Henus, nem tudtam, hogy a prolaktin a ludas, hogy majd' leragad a szemem szoptatás közben :wink:

Andibab, tényleg mocsokság, hogy ilyenkor változtatgatnak a törvényeken kényükre kedvükre. De nyáron van pót felvételi, én is úgy felvételiztem, mert későn reagáltam. Legalábbis tavaly még volt, nem tudom, hogy az idén kavartak e ezzel kapcsolatban.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Megint csak úgy gyorsba jövök,mert Levente alvási ideje kiszámíthatatlan! :?
Most éjjel is kb.6×fölébredt! :evil:

Klmaria,
Levi a sütőtök+almából 1 üveggel simán megeszik egyszerre,utána megiszik rá 1 üveg teát és csak néz,hogy mi van,nincs több!? :wink:
Szerintem nem lehet túl etetni,mert ha már nem kell neki,úgy is ki fogja köpni!

Csilla,
Örülök,hogy már jól vagytok,jó nektek,hogy 1 nap alatt lezajlott minden! :D

Tiop,
megkaptam a jelölést,vissza jeleztem! :D

Éjszaka én szoktam pulust cserélni,mivel elég sűrűn ébred és tudom,hogy úgy sem alszik egyhamar vissza,így kicserélem.
De van olyan,amikor ritkán ébred,akkor nem szoktam kicserélni,csak reggel.
Én Pamperst használok és abból nem folyik ki a pisi,kibírja az egész éjszakát ha kell!

Ja,Klmaria,
Képzeld,írtam e-mailt a kórházi csomag miatt,vissaz is írtak még pénteken,hogy utána néznek,de azóta semmi! :?
Mindegy,megleszünk nélküle is! :D

Tiop,Hanus,
kis Levi is csak úgy alszik el,ha közben cicikézhet. :wink:
Nagyon ritka,amikor az apukájánál elalszik!De az is csak akkor,ha kb.20-30 percet fel-alá sétál vele az apja! :D

Kép
mano83
 
 


Védőnő téma:
Nálunk csak a születéskor volt, azóta eleinte 2 hetente, most pedig havonta kell járnunk méredzkedni és a doktornő is átjön megnézni minden alkalommal, valamint a recepteket is ő iratja fel, hogy ne kelljen bemenni a gyerekorvosi váróba a picivel. 8)
Nekem ezért furcsa, hogy nem nektek kell menni hozzá.

Kép
klmaria
 
 


mano83

Szerintem biztos küldeni fognak, mert nem vagy regisztrálva náluk és ez úgyis kiderül 8)

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Úgy néz ki, hogy bezárják a szülészetet a Margit kórházban és ha nem lesz új munkahelye a dokimnak, akkor új kórházat és szülész-nőgyógyászt kell választanom. :cry:

30 hetes terhes vagyok, így nagyon sürget az idő!
A XVI. kerületben lakunk, így nem is lenne rossz a kistarcsai kórház. Ehhez szeretnék infókat gyűjteni. Milyen a szülészet, milyenek a dokik és a szülésznők....?
És egyáltalán, hogy működik ez a dolog? Odamegyek, körülnézek és választok egy orvost? Tudtok ajánlani vkit?

Előre is nagyon köszi a válaszokat!
Edit
majamamma
 
 


Kedves Edit,
Én úgy tudom,hogy maximum a 32-35. hétig lehet orvost választani!
Maga a szülészet jól felszerelt,modern,és szerintem nagyon jó szakemberek dolgoznak ott.
Itt mindenki másra esküszik,pontosabban arra,akiknál szült ,orvosra és szülésznőre egyaránt.
Ha nem ismersz ott senkit,akkor éredmesebb délelőtt menni,amíg van ambulancia,mert akkor ha oda mész a fenti recepcióhoz oés elmondod,hogy ott szeretnél szülni,biztos segíteni fognak a megfelelő orvos kiválasztásában.
Én pl Toldi doktornál szültem,aki még nem szakorvos,de ebből nem éreztem semmit.
Szinte végig velem volt és szülés után is mindíg megnézett,míg a kórházban voltam.
Szülésznők közül a többség egy tündér.
De ha más jellegű kérdésed lenne,priviben szívesen válaszolok,mint pl:anyagiak...

Klmaria,
köszi!
Hát,várok,ha nem történik semmi,nem dől össze a világ! :D

Kép
mano83
 
 


csak egy gyors bejelentkezés, mert Marci nyűgös, nem hagyhatom magára sokáig...

Verna, Pilla
holnap vendégek jönnek hozzánk, így ma takarítok, legközelebb szombat egész nap, vagy vasárnap 11 órától érek rá, ha az nektek is jó.

most muszáj mennem.

Kép
Kép
nircee
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a jelőlést,arik vagytok és nagyon jó,hogy most már nemcsak a babókat látom hanem az anyukákat is megismerem! :lol:

Szia Edit üdv közöttünk!!!!!!
Csatlakoznék Manohóz így van ahogy ő leírta!Mindenki a saját orvosát fogja ajánlani de ez így van rendjén !Neked csak választanod kell (tiéd a nehezebb feladat) :P :roll: Én Dr Erdélyi Zsoltnál szültem három babót Csak jót tudok rolla mondani ő már régóta praktizál!Ha érdekel ,egy e-mail cím fejében képet is tudok rolla küldeni és megadhatom az elérhetőségét stb.......!Szülőszobárol is van képem ha gondolod külthetek!! :wink:
Szia Kriszti!


Védőnő nállunk minden hónapban jár de nem azért hogy megnézzen minket hanem mert AVON-nal is foglalkozik!! :? :shock:
:? :? Eleinte jött 2 hetente látogatni a picit!Mondjuk hozzám azért nem jön már mert tudja .hogy ha valami gondom van én úgy is felhívom meg újjat nem nagyon tud mondani!Persze Rolandnál renszeresen járt hozzánk de ő ugye az első babám vólt ! :P
Egyépként nagyon segítőkész és én nem is várom ell tőlle,hogy kijöjjön házhoz,van neki éppen elég dolga!(ő van egyedűl Mogyoródon)! :lol:


Mano!
Nállunk is ugyan ez a helyzet csak akkor alszik apával ha ringatja vagy egy fél órát! :? :shock:

Csilla!
Jó újra látni köztünk!!Remélem itt is maradsz hisz te is már ide tartozól!!!! :lol: :wink:
Nem is tudtam,hogy betegek voltatok!! :shock:
Azt hittem már nem jössz többet ,már megijedtem,hogy megsértedtünk valamivel!! :cry: :wink:

Pocakosok mivan veletek?

Andibab!
Aranyér helyzet jelentés!? :roll: :?

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!
Jó sokat tudtok irni,én a jövöhéten megyek leveteni az afp-t,és megjött a toxopl.eredménye is.Hála az égnek negativ lett.Olyan nyügös a kicsi fiam szinta egész nap fogni kell. :(
kicsiwuki
 
 


Sziasztok!

Meglett a hidegfront hatása , Tusi hajnalban írt sms-t, hogy indulnak 3-5 perces fájásokkal a kórházba. A magzatvíz is szivárgott nála. Azóta nincs hírem felőle, ha lesz mindenképpen beírom nektek.
Voltam nst-n, illetve csak uh-on, mert annyian szültek , hogy az nst-t el kellett vinni a szülőszobára. :shock: Legalább hamar végeztünk. Minden okés mindkettőnkkel. :)

Lányok, a nyákdugónak mindenképp barnás-pirososnak kell lennie?
Nem lehet sárgás színű ??

KépKép
tüccs
 
 


Tiop!

ne viccelj, tudod az okát! sas üzemmodban vok...

igen betegek voltunk de mi (én meg gáborka )jol vagyunk éjjelre boni lett beteg. :twisted: :cry: most neki is ugyanazt adom amit mi szedtünk..

wuki!

nekem is nyügi sokszor de nem tudom miért...

nem azt mondtad h a tox. nál a negativ a rossz v félre értettem?????



Mano!

doki témához nem tudok szolni csak saját tapasztalatom h én 36 héten váltottam dokit,,,de nem tudom tarcsán lehet e ilyenkor még váltani.

én nem szoktam éjjel pelust cserélni csak akkor ha beteg és hasmarsa van...de ez babafüggö is, hiszen ha éjjel többet pisil akkor nem árt kicserélni..

irok neked privit jo?

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


sziasztok!

hú annyit írtatok, h nem is tudom hova kapkodjam a fejem!

Ichtus: köszi a köszöntést! fura, h ilyen gyorsan elrepült egy hónap!
hát lehet nagyobbnak tűnik a képeken, de még mindig nagyon csöpp, 3100 gr volt pont egy hónaposan. szóval nem sieti el a hízást. most egy kicsit megnőtt az étvágya szerencsére, csak az a baj, h nincs elég tejcsim így pótolni kell :cry: úgyhogy abból áll a nap, h szopizunk (min 40 percet), aztán lefejt tej kiskanállal, aztán tápszer kiskanállal. ha nagy nehezen elaludt, akkor megpróbálok fejni (de egyre kevesebbet tudok :( ). de még így is nagyon kevésszer eszik egy nap, ált 4x, ha 5x akkor már örülök mint majom a farkának. már arra is gondoltam, h nem ő szopik rosszul, hanem a cicimmel van baj, mert amikor fejek, akkor is úgy van, h egy darabig jön, leveszem a fejőt, utána megint jön. és ő is így szopizik, olyan mintha nem egyfolytában jönne a tejem. nem értem.

képzeljétek úgy néz ki gyerekdokit váltunk. hétfőn voltunk az egy hónapos vizsgálaton, annyit csinált, h meghallgatta, leb...tt, h túl sokáig van cicin és elviharzott. a gyerekre rá se nézett körülbelül. hát nekem ennyi nem elég őszintén szólva. kérdezni nem tudtam semmit, meg amúgy se szimpi.

Klauszka: pont valamelyik nap gondoltam rád, h ezer éve nem jártál erre!

tiop, andibab: hát aranyér volt (van?) nekem is, két napig nem is mentem wc-re :oops: annyira fájt basszus.

suliról: én már nem is idegelem magam rajta, gondolom direkt volt ez az egész, ki vannak itt találva a dolgok. akkor ezek szerint engem nem érint, mert tavaly fölvettek, csak halasztottam egy évet. de lehet mire elkezdeném kitalálnak valamit megint a buzifejek (bocs de tényleg azok!)

alvás: hát nálunk este apával alszik el, ugyanis fürcsi és vacsi után ő nem alszik 10-ig. és szopi után a maradékot már apa adja neki. úgyhogy mire én elkészülök egy csomószor már alszanak mind a ketten :lol: igaz legnagyobb bánatomra rákapott a cumira :( pedig nagyon nem akartam.

mostanában már én sem teszem tisztába éjszaka, csak az elején volt úgy. de inkább nem bolygatom, így is kipattan a szeme amint ciciközelbe ér. ráadásul egyből rámjön az allergia, úgyhogy szegényt fölébreszti a tüsszögés és orrfújás.

nektek nem fáj a fejetek? én úgy keltem reggel. szédültem annyira fájt, mostmár jobb egy kicsit, de kész vagyok tőle. pedig korábban nem voltam fejfájós.

fú tök kiváncsi vagyok a finiselőkre! Lili óta nem született senki, és annak már 1 hónapja! nagyon várom már a következő bébiket :lol:

na megyek vasalni míg föl nem ébred törpicsek. és fejnem is kéne.

üdv mindenkinek!

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Hát én örültem volna annak ha pozitiv lett volna a toxo.met akkor az azt jelenti,hogy már átestem rajta és nem kell félnem töle,most meg tovább aggodhatok,hogy nem kapom e el valamelyik állattol. :?
kicsiwuki
 
 


Sziasztok!

Na, kimérgelődtem magam a felvételin, ráadásul még csak most kezdett bennem megvilágosodni az a mondat, amit a felvi.hu-h olvastam, miszerint akkor kapnak mentességet a kismamák, ha felveszik őket 2007 során... na szépen vagyunk! :x

A férjem elkezdett velem viccelődni, hogy menjünk egy suliba, ő most jelentkezett a BME-re kiegészítőre, de nekem valahogy nem akaródzik megint szigorlatozni matekból - elég volt a fősulin - ráadásul olyan szörnyűségeket is kell tanulni, mint a mechanika, hőtan, áramlástan, anyag-szerkezettan (mind szigorlat) és műszaki rajz. Nem hiszem, hogy két gyerekkel ez menne 6 félév alatt... És nem igazán találok semmit, ahová még tudnék jelentkezni. Talán lesz valami érdekes a nyáron pótfelvételin. :?

Tiop, aranyér-fronton mintha lenne már valami pozitív változás, de mivel nagyon kis dózisú szert írt a doki, nem is várhatok azonnali javulást. Remélem, azért nem kell majd visszamennem újra, csak a 3 hónap múlva esedékes kontrollra.

Persze zajlik az élet másképpen, a változatosság kedvéért márc 5-én mennem kell szájsebészetre, ki kell műteni mind a két felső bölcsességfogamat. Sajna nem lehet vele várni, a doki így is kitolta az időpontot a második trimeszterre. Már kezd nagyon elegem lenni a dokihoz járásból!!!

Ráadásul a védőnő sem hagy békén, feltétlenül :roll: és sürgősen kell neki az EKG és a belgyógy kivizsgálás a kiskönyvhöz, hiába magyaráztam el neki, hogy az én háziorvosom Budapesttől 240 km-re él és dolgozik, nem tudok akármikor beugrani hozzá. (vidéki állandó lakhely, Bp-en csak dolgozunk, itt tartózkodási helyünk van bejelentve) Amíg ugyanis dolgoztam, a háziorvosom nem sokat látott, minden problémával a munkahelyi, ún. csapatorvoshoz kellett mennem, mint hivatásos állományúnak, pl. betegszabadságra sem küldhetett el a háziorvos, hanem még lázasan és félholtan is a munkahelyi dokihoz kellett bemennem. Erre közölte a védőnő, hogy leszek szíves itt Budapesten leadni a tb-kártyámat egy háziorvoshoz, mert ez tarthatatlan állapot. Mit képzelek én, hogy nincs itt helyben orvosom??? :shock: Aki a XVI. ker-ben lakik, tudna ajánlani egy normális háziorvost?

Tiop, Giga, bejelöllek benneteket iwiw-en!

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Sziasztok!

Köszi a "hiányolást"! Jól esik. :D
Elcsó most is rosszaságon töri a buksiját, úgyhogy rohanok, de azért Pekom, téged akarlak kérdezni:
látom, hogy 3 év van a babák között. én is így szeretném, de akkor a tgyást miből számítják? a gyesből??? mert az nagy szívás. a gyedet gondolom, abból.
murphyke, mano, tegyetek fel légy szí képeket! többiek is!!! én most megpróbálom:

Kép



megyek, mert összedőlt a cd állvány.... :shock:

K.
Kép
klauszka
 
 


Klauszka,
Mennyit nőtt már Eliza,mióta nem jártál erre! :shock: :D
Én néztem az iwiwet,de nem találtam róla új képet!
Még mindíg gyönyörű azokkal a hatalmas szemeivel!
Íme a fiatalember :lol: :
Kép
Kép

Tüccs,
Nem tudom,hogy lehet-e sárgé,mert nekem pirosas színe volt! :roll:
Ezek szerint valószínű,hogy most már Tusi is babázik!
Tök jó! :lol:

Kép
mano83
 
 


sziasztok,

kicsiwuki, mi az a toxo.met? az AFP-t hol veszik le neked? előtte lehet enni?

nagoyn szépek a gyerköcök, szeretem nézni a képeket :lol:
kispraga77
 
 


Sziasztok!

Közben felhívtam a kórházat és tudják mi a helyzet, számítanak egy nagyobb rohamra. Nagyon kedves volt a doki akivel beszéltem! Szerintem a jövő héten meg is látogatjuk a szülészetet, kicsit körbenézünk. :P

Mano83-nak már írtam, hogy egyelőre nem nagyon igazodok ki a hozzászólások között :oops: , de majd csak belejövök.

Tiop!
Próbálok privit írni, remélem sikerülni fog. :)

Mindenkinek további szép napot!
majamamma
 
 


Sziasztok!

Közben felhívtam a kórházat és tudják mi a helyzet, számítanak egy nagyobb rohamra. Nagyon kedves volt a doki akivel beszéltem! Szerintem a jövő héten meg is látogatjuk a szülészetet, kicsit körbenézünk. :P

Mano83-nak már írtam, hogy egyelőre nem nagyon igazodok ki a hozzászólások között :oops: , de majd csak belejövök.

Tiop Kriszti! :)
Próbálok privit írni, remélem sikerülni fog. :)

Mindenkinek további szép napot!
majamamma
 
 


Hoppá, bocsika! Kétszer ment el! :D :oops:
majamamma
 
 


Örömhír! :D :D

Tusiéknál délután megszületett Zsófi baba !
Mindketten jól vannak, részleteket majd ő mesél.

Jaj de irigylem őket..

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok! Köszi mindenkinek a választ. Közben ma délelőtt voltam diabetológusnál, aki jól rámijesztett (bár gondolom ez is volt a cél). Szóval szigorú diéta, szénhidrát számolgatás, miegyéb. Kedden újfent vérvétel, éhgyomri, majd 30 g szénhidrát elfogyasztása után 1 és 2 órával új ellenőrzés. Ha az 1 órási 7,0 fölött, a 2 órási pedig 6,0 fölött van, akkor irány egy diabétesz központ és inzulin beállítás. Ha rendben lennének az értékeim, akkor ezt a mérést kéthetente ismételjük egészen a baba születéséig. Szóval most izgulhatok megint. Ráadásul nem szülhetek Kistarcsán, ha inzulinos vagyok, ezt is mondta...:o(((. Kaptam én is mindenféle táblázatokat meg ilyesmit, hogy miben mennyi szénhidrát van... nem tudom, hogy fogom ebből összeállítani a kajámat, különösen úgy, hogy családra meg normál ételeket kell főznöm... Mert a hideg kaják még rendben is lennének, de a főtt ételek....

No nem siránkozom tovább! Ha elnézem a babáitok képeit mindig eszembe jut, hogy egy ilyen kis csodáért megéri. Csak hozzá kell szoknom még.

Hópihe
ha-hópihe
 
 


Sziasztok!
Hát a hidegfrontra lehet számítani,a tények is bizonyítják!Annyira izgi tényleg az egész!

Szépek a babók nagyon és hogy nőlnek! :lol: :shock:

Edit!
Megkaptam és válaszóltam is!!

Köszönöm a jelőléseket mégegyszer!!!!Akinek még nemköszöntem meg! :lol: :oops:

Murphyke!
Sajnálom,de egy kis vígasz ma reggelre nekem is jelentkezett az aranyerem!Nem vagy egyedűl! :cry: :? Túl sok banánt ettem!!!! :roll: :oops: :cry:

Csilla!
Persze,hogy tudom! :wink:


Nagyon kíváncsi vagyok milehet Tusival!!!!Lehet,hogy már babázik!!!! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Mire elküldtem már meg is jött az örömhír!!!!!De jóóóóóóóó!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

HATALMAS GRATULA TUSINAK!!!!

Hópihe,
sajnálom, de tényleg vigasztaljon a tudat, hogy ez csak átmeneti kellemetlenség, és hogy mindenzt a BABÁDÉRT csinálod!!! Nekem 15 hetet kellett szigorúan feküdnöm, ebből 7 hetet bent a kórházban, mindeközben nekem is diétáznom kellett, úgyhogy átérzem, hogy kissé el vagy keseredve, de hidd el, MEGÉRI!!!! :wink:

Klauszka,
mekkora szemei vannak Elcsónak!!!! Gyönyörű szép kislány, még a férjem is megjegyezte! :D :D :D

Mano,
Levi még mindig gyönyőrű, csak ismételni tudom magam! Cuki abban a kádban!

Murphyke,
sajnálom a tejcit, de ne keseredj el nagyon! Az is szép, hogy eddig adhattad, és amíg csak van, adjál Lilinek! Ha meg már nem lesz, szupi tápok vannak, Lili szépen megnő azoktól is! Én is sokat szenvedtem a tejjel, szerencsére eddig kihúztuk, sok-sok alkoholmentes sör, rengeteg folyadék, és folytonos fejés árán, de most már én is minden este adok egy adag tápot, mert estére már elfogy a tejem, és szegény Marci éhes marad. Így most elégnek tűnik napközben. Ja, és tegnap vettem homeopátiás bogyót, az Urtica Urenst, hátha az is meghozza a több tejet.

Kép
Kép
nircee
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! EDA-val szeretnék szülni. Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy biztosított-e az EDA a kórházban?

Azért érdekelne, mert most kórházat akarok váltani, és ez a kórház lenne hozzánk a legközelebb. Nagyon jókat hallottam a kórházról, de az EDA-val kapcsolatban senki nem tudott segíteni, pedig én nagyon ragaszkodok hozzá!

Köszönöm előre is a segítséget!

mirr-múr
mirr-múr
 
 


Hát én mára vagyok ki irva :shock: De igazábol semmi jelét nem érzem hogy a kis lurko ki akarna bujni :D Holnap megyek egy vizsgálatra a korházba, na majd meglátjuk :? Amint olvastam azért van olyan baba aki most láta elérkezetnek az idöt :lol: :lol:

Az lenne a kérdésem ti milyen vizet szoktatok venni a babának(milyen neve van) :?: A Szentkirályira gondoltam ,de a védönö azt mondta nem jó,túl sok benne az ásványok :? De akkor milyet :?:

GRTULÁLOK TUSINAK,ALIG VÁROM A SZÜLÉS TÖRTÉNETET
:!: :!: :D :D


Bár lehet utána az ennyém jön :lol: :lol:
pipacs80
 
 


Mirr-Murr,
elvileg lehet EDÁ-val szülni,én is úgy akartam,csak amikor mondtam az orvosomnak,azt mondta,hogy a 32.hétig kell beszélni egy anesztes orvossal!

Tusi,
GRATULÁLOK ZSÓFI BABÁHOZ!
Kép

Edit,
megkaptam az e-mailt,válaszoltam is! :lol:
Remélem tudtam segíteni valamennyit!

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Pipacs!
Itt az onkormanyzat ad babavizet,mert a csapvizet nem lehet adni a babanak!Nem mondta a vedono???

Tusieknak sok-sok boldogsagot!!!!!! :D

Kép
Kép
ancsa81
 
 


TUSI GRATULA SOK BOLDOGSÁGOT!!!

nem jutok ide még olvasni sem mióta Szonja szalad :D , de majd igyekszem....

henus írok majd :wink:

hópihe keresd csak1-et, szokott ide írogatni, ő is cukorral küzd biztos el tud látni jó tanácsokkal :wink:

hogy ti mennyit tudtok írni, esélyem sincs hogy visszaolvassak :lol: :cry:

pipacs tarcsán osztanak /anyu :wink: /csecsemővizet

hétvégén itt lesz anyós majd eljövök szabira :wink:

sziasztok
becsi
Iklad
 
 


Tudom csak ma lemaradtunk, és ha megszületik a baba jó lenne tudni milyen vizet lehet még neki adni :?: Meg egyébként is jó ha van ithon más fajta is :!:
pipacs80
 
 


Majamamma: én is a XVI. kerületben lakom, Ti pontosan merre fele? :) És én is épp a Flór Ferencbe készülök átpártolni :D

Manó: az iwiwen én is fent vagyok, Szécsényi Henrietta. Lehet jelölni :wink:

Andibab: gyerekorvost vagy felnőtt orvost keresel a XVI. ker.ben? Gyerekorvost tudok nagyon jót ajánlani!!

Tusinak nagyon sok boldogságot a babához!! :D

Suli: én terhesen beiratkoztam az ELTE-re, de csak mert előtte egy évig nem volt munkaviszonyom és így szülés után kaptam az egyetemtől is pénzt :twisted: Igaz, nem tudtam befejezni sajnos, bejártam amig tudtam, de végesek voltak az erőim és a kedvem is a bejáráshoz :roll:

Pipacs: én sima csapvizet adtam a lányomnak, amit vízforralóban felforraltam és megvártam, hogy lehűljön. Most pedig Danone vitalinea vizet kap, igaz már 2 éves, elvileg iszik sokminden mást is... sőt, vizet nem hajlandó :(

Mirr-múr: megkérdezhetem, hogy miért ragaszkodsz az EDA-hoz? Első babád lesz vagy már szültél és onnan van tapasztalatod? Én az egekbe magasztaltam az Edát, mikor megkaptam, anélkül azt hiszem szörnyethaltam volna a fájdalmaktól :oops: Úgyhogy megértelek, hogy ragaszkodsz hozzá, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy milyen tapasztalatod van vele...[/b]
*henrietta
 
 


Belőlem kettő van az iwiwen, én az alábbi vagyok:

http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8611551

:P
*henrietta
 
 


Kedves Mano83!

Ez azt jelenti, hogyha lebeszélem az anesztessel, biztos lehetek benne, hogy megkapom az EDA-t? ( Akkor is ha éjszaka szülök??)
Szóval, hogy tudod, mennyire biztos ez??
( Ezek szerint itt nincs olyan nőgyógyász, aki badhatja?)


Azért lenne fontos, mert akkor másik kórházat választanék, és eléggé sürget az idő!

Köszönöm!

mirr-múr
mirr-múr
 
 


Sziasztok!

Verna: Te voltál már 6 hetes kontrolon a Surányinál? Fizetni kellett érte, vagy ez még hozzátartozik a szülésért elkért 60.000-be??

Merre szoktatok sétálni? Szívesen csatlakoznék hozzátok ha nem zavarok!



Egyébként Kristóf már 3840 gramm volt hétfőn és 54 cm.
Most egy kicsit szürcsög, de nem tudom hogy ez megfázás, vagy valami más, mert csak cicizér előtt csinálja egy percig, meg amikor felébred, de akkor is csak egy két percig.
Szerintetek?

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok!
Klauszka: A babák így lettek tervezve, és össze is jött!
Fogalmam sincs hogy miből fogják számolni, de a volt könyvelőnk még decemberben szólt hogy ha lejár a három évem akkor növeljük meg a bejelnetett összeget utánam, és így majd jól járok, de hogy pontosan mennyit fogok kapni azt sajna nem tudom, már én is gondolkoztam rajta, de most nem volt időm utánna járni.

Tusinak sok boldogságot zsófihoz!

Kép

Kép
pekom
 
 


Pekom!
Bocsika a tolakodásért, de olvastam, hogy neked is van epeköved...
Nekem is műtetni kellene, van esetleg belgyógyászod a kórházban, csak hogy kihez menjek majd, ha eljön az ideje.
Meg igazán azon is elgondolkoztam, hogy mi van, ha a következő babánál is előjön, akkor nem is érdemes megműtetni magam? :?
Hallottam, hogy 2 féleképpen is gyógyítják, vagy csak a köveket távolítják el vagy az egész epét. Ez mitől függ? :?

Pelenkázni éjszaka csak akkor szoktam, ha átázunk, egyébkéntnem bolygatom feleslegesen. 2 napja így is annyira éberen alszik, hogy este 3/4 10 is van mire teljesen elalszik. Igaz most nem nyöszög, hátha ez most sikeres volt.
Éjszaka még az irányfényt is ki kell vennem, kukksötétben kell ringatni, mert különben nem alszik vissza. Képes még a hosszabító világító kapcsolójához, vagy a redőnyön átszűrődő fényekhez is dumálni :shock:
Reggel pedig pontban 1/2 7 kor megkezdi a dumát kicsit rekedtesen, mint egy T-REX. :lol:

Tusi!
Hatalmas gratula Zsófikához!
Sok boldogságot és egészséget kívánok!

Kép
klmaria
 
 


tami nincs benne :cry: én már eleve így osztottam szoroztam a szülésnél :wink: 8)
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!
Előbb annyira elvóltam ragattatva,hogy Tusi lebabázott elfelejtedttemgratulálni neki!!! :? :? :oops:

Tusika!
Nagyon Nagyon sok boldogságot kívánok a pici Zsófikához!
Vigyázz rá nagyon és várom a beszámolót!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?