Sziasztok!
Amikor minden korty után körülnéznek a babák, az nem a szopisztrájk, az teljesen normális jelenség
Egyszerûen érdekli õket a világ. Sokszor az éjszakai szopival kompenzálnak ezért, mert akkor aztán csak a szopira koncentrálnak
Vagy a gyakoribb szopival.
Viszont ha sírnak is szopi közben az egy más tészta. Akkor meg kell vizsgálni, hogy mi bánthatja ténylegesen: fogacska, büfi. Tényleg meg lehet próbálni valami érzéstelenítõvel bekenni az ínyét szopi elõtt. Aztán ha kijön a fogacska, akkor megint rendezõdik a helyzet - egész a következõ fogacskáig
Szerencsére tényleg nem minden fog gyötri meg õket egyformán.
Andi!
Persze, hogy beindul a tejcsi!!! Ha megvannak a pelusok, akkor nem valószínû, hogy gond legyen!
Kakukkfû!
Ez a kétóránkénti evés ez egy régi hiedelem, aminek nincs igazán valóságalapja. Az anyatej rendkívül könnyen emészthetõ, nem lehet "ráetetni". Természeti népeknél nézték, hogy a babák átlagosan 24 percenként szopiztak! Szóval nyugodtan etesd olyan gyakran, ahogy csak kéri, akár 10 perc elmúltával is.
A ciciben nem kell összegyûlnie a tejnek, mert a tej nagy része (2/3-a) szopi KÖZBEN a szopizás hatására választódik ki. Az éjszakai szopizás pedig fõleg az elsõ hetekben nagyon fontos a megfelelõ tejtermelés beállásához, úgyhogy mindenképp jó lenne, ha inkább szoptatnád éjszaka Emmát. Esetleg ha magad mellé teszed, úgy nem olyan fárasztó.
Orsoly!
Tényleg lehet, hogy az az oldal kevésbé esik kézre (szájra
), azért repedt be a mellbimbód. Mindenképp figyelj arra, hogy minden szopizásnál a lehetõ legmélyebben kapja be a cicit a baba, és hogy teljes testével forduljon feléd.
Bimbóvédõ több okból nem igazán jó: nem éri kellõ inger a cicit, ezért csökkenhet a tejtermelés, illetve a baba nem tudja kellõképp kiszopizni a cicit, és ezért nem jut elég tejhez. Sajnos az elsõ babámmal én is megjártam így.
Babanyál, szellõztetés, Garmastan kenõcs segítenek. Jobbulást!
Amikor sebes volt a cicim, én is így féltem a szopiktól. De aztán egyre jobb lett, és már nem adnám a szoptatást a világ minden kincséért sem!!!
Pele