Új privát üzeneted érkezett!

Edit!
Nekem is nemsokára Afp. :shock: Csak az orvos? :shock: :shock: Bakker........ :shock: :shock: Akkor mekkora sor fog beutalóért sorba állni????
Attya....gattyya.......... Se tanácsadóba, se védőnééni???? :shock: :shock:

Kaja: azt eszem amit kedvem van. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, amit lemegy. Általában csak a szemem kívánja, de nem sokat bírok enni...! A fincsi dolgokat nem vonom meg magamtól, a pincurkának is ízlik. :):):):):)
Boldognak kell lenni és kiegyensúlyozottnak. :):):)
Puszi nektek!!!!
nyusz
nyuszifülû
 
 


Nálunk a védőnő adta az afp-vérvételre a beutaló-félét...

Lányok!

Tudja valaki pontosan, hogy mennyit kell fizetnünk a kórháznak, ha a választott orvosunknál akarunk szülni?
Mert már több verziót hallottam 27 ezertől 100ezerig.... :roll:
Az tuti, hogy minket érint a dolog, mert július 1-től vezetikbe...

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Zsuzsi!

Gratulálok a jó eredményhez, tényleg ugyanolyan, mint az enyém. Te a 16. héten is leveteted a vért, hogy nézzék meg Gyulán, vagy ez ugyanolyan mint a rendes AFP?
bee73
 
 

 
 

Afp-vel kapcsolatban annyit,hogy lehet védőnő-orvos kapcsolat függő.
Nekem külön a védőnő mondta egy hete,hogy mostantól ő nem adhatja.De mindezek mellett úgy mentem el,hogy a dokim a szülőotthonban beleírta a terheskönyvbe,hogy mikor menjek,mentem minden papír nélkűl és ezt megoldották maguk között az sztk-ban mert ott rendel a doki.Szóval kinek hogy.Ja és a vérvétel közben egy csomó embert elküldtek,mert a beutaló egy hónapnál régebbi,vagy nem volt rajta naplószám.
tuza edit
 
 


pfanciska

Én sajnos sokkal rosszabbat hallottm,mint amit te mondtál.Nekem a simára 80-at, a császárra 150-et mondtak.Jobb lenne ha a tied jönne be.
tuza edit
 
 


Bee

levetetem a 16 héten is az AFP-vel együtt, van is már beutalóm rá. :D
És Te?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!

Még nem tudom. Jó lenne, de nekem elég macerás megszervezni a gyerekek miatt, hogy el tudjunk menni 2 hét múlva Gyulára, 4 hét múlva Kecskemétre a 4D-re. Ehhez szabira kell jönni a férjemnek és/vagy a mamának is, a munkahelyeken ezt már lassan nem nézik jó szemmel. De azért megpróbáljuk megoldani.

Robcsi!

Régen voltál! Mi van veletek?
bee73
 
 


Sziasztok!

Fizetés: Én már érdeklődtem a kórházban, és ezt az infót kaptam:
sima szülés 27e a kórháznak + a dokid
császár esetén 60e a kórháznak + a dokid

AFP - ez is - ahány ház annyi szokás
Győrben a védőnő tölti ki a beutalót a 12. héten, majd az orvos (magándoki, akihez járok) ad rá pecsétet és írja rá a pontos dátumot (ami nálunk 15hét + 0 nap). Majd ezzel a papírral SZTK-ba, ott sorban állás a naplósorszámért, majd jöhet a vérvétel....

Kép
Kép
times
 
 


Ja és ma reggel voltam védőnőnél, még semmi eredmény.... (afp)

Majd délután mehettünk a Gergőmmel a doktornénihez, mivel egész este nem hagyott minket aludni, náthás, a füle is folyik és lázas is. Antibiotikumot kapott, és most épp alszik. Remélem ma este többet mint tegnap....

Kép
Kép
times
 
 


Köszi, times.

Ebben az egészben az a ciki, hogy mostantól még több lesz a megindított szülés, hogy akkor menjen le a dolog, amikor a dokink van bent.
És ami a szörnyű, ez valahol a dokival közös érdekünk:(

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok!

Gyorsan visszaolvastam, amíg Dius alszik.
Franciska
Dia július 29-én lesz 8 éves,már igazi nő :D
A kórházfizetés benne volt már a januári kismamában is,sima szülésért választott orvosnál 25-30 e Ft,császárért 50-60 e Ft + a doki.De múlt szombatondéli hiradó bemondta max 100000.-ft ig terhelhetik a költséget.
Én is gondoltam rá,hogy persze megbeszéljük dokival ,hogy azon a napon szülünk amikor ügyeletes,de akkor mi van ha előbb indul meg a szülés.Vagy éppen a dokim nem oszt.vezető főorvos?Akkor nem ő ossza be ki csinálja a csaszit ,hanem az oszt.vezető ugye?
Nekem ezt a választ írta az internetre a doki.Tehát elgondolkodtató :oops:
Jah 2007 jan közlöny is ír erről a fizetős dologról ,megtaláltam.

Jó eredményeknek örülök,aki már tudja.A mai AFP -s anyukáknak meg megy a drukk,de minden okés lesz mindenkinél. :wink: :wink:

Kaja dolog igaz,én már csak tudom.
De ha nincs nagy gond,akkor én dokim kifejezetten tiltja a csak gyümi vacsorát.Ha nincs cukor vagy hirtelen hízás gond TILOS!
Én napi 160-180 gr szénhidrátdiétát tartok és abba is bizony van este kaja.5× -i étkezésre elosztva körülbelül.Nekem nagyon bevált,és nemm is mindig tartom a napi 5×étkezést van amikor kevesebb.De persze igaz,hogy nem kell kettő helyett enni.
Én már csak tudom,első terhességnél 30 kilót híztam.68-70 kezdtem :cry: Biza maternától első 3 hónapban +15 kila lett :cry: Pedig vendéglátóztam nem isülőmunka volt,és nem zabáltam csak rendszertelenül ettem. :cry: :cry:
Puszi Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


Jó reggelt minden kedves kismamának!

Jucus a kis Diusnak nagyon sok gyógyító puszit és energiát küldök.
Képzeljétek tegnap voltam kismama tornán. Szuper volt!!!! mindenkinek javaslom, mert egyrészt igazán hasznos, főleg mert lazító gyakorlatok vannak benne, amire a nagy lábszéttárás során igazán szükségünk lesz, másrészt átmozgatja rendesen a testet.
Én ez mellett még járok aerobikozni, de ez teljesen más jellegű torna. Nagyon jól elmondták, hogy azt hogyha jönnek a fájdalmak, milyen gyakorlatokat érdemes végezni, mind a labdán, mind abordásfalnál, mind pedig a sétálás alatt. Az óra végén volt egy kis intimtorna, meg levegővétel gyakorlat.
Egy óra 500,Ft-ba kerül, hetente 1x van.
Én mindenkinek nagyon javaslom, ajánlom

Minden kis AFP-nek sok sikert kívánok, a betegecskéknek jobbulást, a kis rókásoknak jó sok citrusfélét és kitartást mindenhez.

SZÉP NAPOT NEKTEK!!!!
Pusz
Szilvi

Kép
sziszike77
 
 


Sziasztok!

Köszi a hiányolást, olvasgatok, de mire a végére érek tuti, hogy a gyerekem kitalál valamit és válaszolni már nem tudok.

Én hétfőn voltam védőnőnél, nálunk ő adja ki a beutalókat, de most nem volt előre aláírt ezért meg kellett várni a dokit. Pénteken megyek AFP-re, mensi szerint akkor leszek pont 16 hetes.

Nálam is most úgy áll a dolog, hogy dokiváltás lesz. Nem azért mert ne lennék megelégedve vele (Réka nála született), de idén már nem vállal egyáltalán szülést. Mivel 99%, hogy nem lesz fogadott orvosom a szülésnél, ezért ha elvállal átmegyek az osztályvezető főorvoshoz, mert ő szinte az egész életét a kórházban tölti, tehát valószínűbb, hogy benn lesz amikor szülök.

A kórháznak a TB által megállapított ár 30%-kát kell fizetni, ahogy írtátok ez sima szülésnél kb. 25-30 ezer, császárnál 50 körül.
Kérdeztem a védőnőt is azt mondta, hogy itt nálunk tuti megszűnik a fogadott orvosnál való szülés (egyébként a mostani dokim is ezt mondta), mert azért valljuk be ez nagyon sok pénz csak a szülésre. Aki ennyit ki tud adni már magánkórházba is el tud menni. (szerintem)
De hogy ezzel nem fogják a paraszolvenciát visszaszorítani az biztos. Bár én is teljesen másként állnék a szüléshez, ha már nem lennék 1-en túl simán.

Kaja: én 1 hete vajas kenyeret eszek retekkel, újhagymával és egyszerűen nem tudom megunni. Főzelékeket is jóval többet eszünk, mint régebben.
Egyébként én is azon az állásponton vagyok, ha valaki valamit nagyon kíván, akkor azt egye, mert valószínűleg olyan vitamin, vagy tápanyag van benne amit kíván a szervezet (legyen ez éppen lágy tojás, vagy lágysajt)

Pénteken megyek még a régi dokimhoz is, szeretnék uh-t csináltatni, aztán majd a 20. héten lesz a következő genetikai uh. Nálunk ezt mindenkinek csinálják AFP eredménytől függetlenül. Viszont utána nagyon nagy szünet van, mert az utána következő uh csak a 32. héten van, úgyhogy majd a "szünetben" akarok 4D-sre menni.

Times, ti mentek 4D-s uh-ra? És ha igen Győrbe?

Minden kis és nagy betegnek jobbulást kívánok, rókáknak takarodó!

(ja most jut eszembe: akinek fogadott orvosa lesz a szülésnél már most tisztázza le vele, hogy doki bácsi/néni mikor óhajt nyaralni menni, mert mi ugye benne leszünk a közepében és nehogy valaki úgy járjon, hogy doki nélkül marad)

Kép
Kép
robcsi03
 
 


utolsó mondathoz értelmezés: a nyár közepében leszünk benne :D

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Sziasztok Kismamik?
Ki hogy érzi magát? Én ma olyan energikusan ébredtem, hogy Lindát elvittem oviba elmentem vettem magamnak 1 sajtos tejfölös lángost a veresi szerdai vásárba, aztán hazaértem lemostam az udvaron az autót kiporszívóztam nagyon örülök magamnak, mert ahogy ülök mocorog a babó egész jól érzem már. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Milyen is lesz.Kicsit elfáradtam, de jól érzem magam.

Kérdés: Tud valaki szemölcselmulasztást doki beavatkozás nélkül?
Kaptam időpontot a bőrgyogyira Márc 27-re :( addig jó lenne valamit tenni. Soha nem volt még szemölcsöm, a laborosnő mondta a kórházban a kezemen hogy az az,és hamar elterjedhet. Én kis pattanásra gondoltam.
A neten azt írják, hogy az immunrenszer gyengesége okozhatja szívja a babó a vitaminjaimat :P
Ha valakinek van ilyen tapasztalata lééégyszíí...
Puszi
Zeze

Kép
Kép
zeze
 
 


ROBCSIIIIII!!!!! HÁT MEG VAGY MÉG?????????? :lol: :lol: :lol:

Zeze én ki vagyok borulva....kész káosz vagyok. Mostanába olyan érzékenyen reagálok dolgokra, mindenért bepukkadok, hisztizek, nyafogok, ha nem tetszik valami csapkodom, sőt visszabeszélek a kollégáknak. :shock: :shock: Eddig is ment a ba...ogatás a cégnél, de most valahogy nagyon rosszul reagálom le. Tiszta feszült vagyok és idegbetegnek érzem magam. :cry:
Tudom hogy nem szabadna idegeskedni, de hogy a fenébe hagyjam abba??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????k
Mit egyek, mit igyak, mit csináljak ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Valami nyugtató izé létezik amit a kismaik is ehetnek/ihatnak???????????????????????????????????????????????????????????????????????
:cry: :cry: :cry: :cry:
:evil: :evil: :evil: :evil:
Gyógyteát ihatunk??? :shock: :shock: :shock:
Jajj nekem valaki adjon már tanácsot mert mindjárt szétverem ezt a nyamvadt monitort is. !!!!
Pedig én úgy szeretnék normális lenni........ :oops: :oops: :oops:
Puszi mindenkinek!!! Titeket azért szeresselek ám!!!! :oops:
Nyusz
nyuszifülû
 
 


Sziasztok!

Gyorsan behoztam a lemaradásom egy részét. A betegeknek jobbulász kívánok.

Szemölcs: nekem a talpamon van/volt kettő. A pedikűrös rám parancsolt, hogy irány a bőrgyógyász, mert legrosszabb esetben elrákosodhat. Én meg azt hittem, hogy tyúkszem. Ecsetelem vagy 3 hónapja és már majdnem elmúltak. VIszont a páromnak is a kezén volt, valami csodaszerrel 3-4szer bekente, a szemölcs kifehéredett és leesett. Szóval szerintem dokinak mindenképpen látnia kell, hogy mi a baj és mivel lehet kezeni.

Kismamatorna: én is voltam hétfőn, és meglepődtem, hogy milyen combosak a gyakorlatok. Szilvi, te milyen gyakran jársz aerobikra és milyen jellegűre? A kismamikkat mi is csináltunk gátizomtornát meg légző gyakorlatokat.

Tegnap voltam UH-n, a kicsim ott rúgkapált. Nagyon édes volt, tisztára elfolytam :) Kép sajnos nincs, pedig fel akartam tenni. Jövő kedden AFP.

Na, megyünk enni.
sziasztok

Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Nyusz!
Nem tudsz kivenni 1-2 nap szabit?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Ágnesboholy!
Én kismama tornára 1 héten 1x járok ez olyan kis nyugdíjas :lol:
rendes aerobicra pedig 1 héten 3x. Ez sima nem ugrálós, csak zsírégetős, és utána pedig egy fél óra taposás.
Ha eddig sportoltál akkor ennyi simán megengedett, ha nem csináltál semmit akkor maradj a heti 2 calleneticsnél
Nyuszifül nyugodj meg, ne idegeskedj, mert ezzel csak a bébinek ártasz. SZARNI mindenre és mindenkire, amihez kedved van azt csináld!

Kép
sziszike77
 
 


Nyuszifülű!
Nyúúúúúúúúúúúgiii.!!! Szerintem aki tudja mi az ábra veled a cégnél és esetleg még gyereke is van az tudja hogy ilyenkor mindenki türelmetlenebb, ez nem azt jelenti, hogy figyelembe veszi bárki is az állapotodat sajnos...próbálj meg esténként valami kedvedre valót csinálni amivel fel tudsz töltődni, hogy legalább másnap munkaidő végéig kibírd. Kitartás. A nyugtató nagyon hülye 5-let asszem a kamilla teának van némi nyugtató hatása de ártani nem árt, ha otthon iszol 1-et egy kis mézzel jó forrón.
Lehet, hogy ez a kamilla tea béna ötlet,de jobb nem jutott eszembe. Én amíg fújom iszogatom, amire elfogy meg szoktam kicsit nyugodni.
puszi
zeze

Kép
Kép
zeze
 
 


Szilvi, köszi az infót. Eddig is sportoltam, csak sajnos nem tudok sokszor menni. Viszont pont ma kaptam meg Rubint Réka kismamatornás kaziját. Mi a véleményed/véleményetek erről? Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Köszi Csajszik nagyon arik vagytok. :lol: :lol:

Szabival sajnos nagyon csinnyán kell bánnom, mert suliba járok, amit természetesen rossz szemmel néznek a munkahelyen, plussz még a vizsgálatok napjai......., és a végén még ami marad egyszerre szeretném kivenni.
Még tervezünk tavaszra/nyárra egy hosszúhétvégét valahova Pécs környékére, oda is kell még szabi....
Szóval szívás ezerrel.
ÍGy van bele kell szar---ni az egészbe.........! Most azért kiderülnek az emberi tulajdonságok........csak undorító mikor belevigyorognak az ember képébe, és simán le lehet vágni hogy a másik egy kétszínű dög. Le is fogok lassulni..........!!!!!!
Citromfüvet hallottam még, de nem merem.....
Na egy kérdés :?: :?: Úszás....
Ugyi mindenki ajánja hogy a kismamának milyen egészséges az úszás. Oksi, de legyünk olyan bátrak és merészek hogy kockáztassunk hogy elkapunk valamit?????? Murphy törvénye, hogy amit eddig még nem kaptál el, azt majd most...mikor nem kéne.....!!!! Én is most szedtem össze valamit, és szerintem simán a víztől. Akkor hogy merjünk belemenni a vízbe???? Nálunk olyan is van hogy kismama aqua fitness :shock: :shock: Vízben folyik a terhestorna. :shock: :shock: Higiénia???? Nem tudom, én nem merek belemenni ....... :shock: Vagy merjek???? :shock:
Ez egy jó kérdéskör. :lol:
Pusz
Nyusz
nyuszifülû
 
 


Sziasztok Kismamik!

Látom nagyon termeltek, gondoltam most már írok bár nem hiányolt senki!

Névnaposoknak és szülinaposoknak sok boldogságot, a jó eredményekhez pedig gratulálok!

Nyuszifülű, gondolom hogy nehéz a kollégákkal meg vannak egyéb stresszhelyzetek, Nekem is van egy tök "jófej" :evil: főnököm, meg egy-két kollégám, de próbálom teljesen lerázni magamról. Már dolgozom megint, de a tömegközlekedésen való betegségek összeszedésének elkerülése érdekében kocsival járok most. Rengeteg hülye van az utakon és percenként felhúznak, de sikerült gyorsan lenyugtatnom magam. Küldök Neked pozitív energiát ++++.

Pénteken voltam a védőnőnél, mondtam neki ezt az alhas körüli diszkonfort érzést és normaflor-t javasolt (lehet hogy nem jól írtam), Nekem nagyon bejött helyreállítja a bélflórát. A vége felé esténként már iszonyat volt leülésnél, felállásnál kifejezetten fájt! Szombat óta napi 1 ampullát szedek, és már az első után is sokkal jobb volt, mostanra meg már alig érzem! Viszont picúrt annál inkább :D , vagyis gondolom, hogy őt érzem :? ! Esténként éreztem, mintha belülről valaki nyomkodná a hasamat, elég fura érzés, de nagyon jó élmény! Nem minden este éreztem, de gondolom most már egyre gyakoribb lesz! :lol:

Egy bánatom van, hogy két hét múlva terheléses cukrot csinálnak, nem nagyon várom, és nem is értem, hogy miért ilyen korán, mert mindenkinél sokkal később csinálják, és állítólag a probléma is később jelentkezik!

Mindenkinek további szép napot!

Üdv: Móni

Kép
szamo
 
 


Zeze, egyszer a férjem szedte össze a volt munkahelyén a szemölcsöt. Sok mindennel próbálkoztunk van valami lötty, amiből egy fülpiszkálóval kell tenni a szemölcsre, de nem tudom mi a neve, állítólag nagyon hatásos, nekünk nem jött be. Aztán vettünk Scoll tyúkszemtapaszt és pár nap alatt gyönyörűen eltüntette az összeset. Ezt tudom ajánlani.

Nyuszifül, próbál elengedni a füled mellett a hülye megjegyzéseket! Tudom, hogy baromi nehéz én is így voltam vele amikor terhesen dolgoztam. Ahol kismama vizi tornát tartanak ott már csak van rendes higénia nem? Bár lehet, ha ketten mennénk nekem semmi bajom nem lenne utána, neked meg igen :shock: Vagy fordítva :)

Agi, pont a múlt héten olvastam egy másik oldal 2007. aug-i babások topikjában, hogy valakinek nagyon nem ajánlották a RR tornát, mert szerinte nem lazítja az izmokat, így felkészítvén azokat a szülésre, hanem feszesíti őket és ezzel gátolja a szülést. Egyébként saját tapasztalat nincs, de ezen kívül se olvastam még túl jó véleményeket róla.

Szamo, akkor lehet, hogy neked 2* lesz terheléses cukor vizsid, mert a 26-27. héten ez kötelező vizsgálat mindenhol

Én is megkérdeztem hétfőn a védőnőt, hogy nálunk változott-e, mert a Rékával még tej+zsemle variáció volt de megnyugtatott hogy maradt minden a régiben

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Nyuszifül!
Előszöris nyugi!!!!!
Aztán a vízben tórnázás, úszás, tutira jó lenne, de sajnos én is gyorsan összeszedem a bacikat, így én nem merem bevállalni, marad az itthoni Rubint Réka torna, heti 3-szor.

Robcsi
Igen szeretnék menni 4D-re, mert vhogy most elég zizi vagyok, hogy rendben fejlődnek-e a picurok, igaz a védőnőm szerint nem fogok látni többet mint a dokimnál, csak több féle szögből.
Győrbe készülünk, mivel Pestre nem szeretnék felutazni, vezetni nem tudok annyira, a párom munkahelye meg kiszámíthatatlan, igaz azt hallottam a győri hölgyeményről, hogy egy kicsit bumfordi, és nem is olyan körültekintő, de hallottam az ellenkezőjét is, remélem velem normi lesz, különben nem fizetek, hanem ott hagyom. Azért 9eFt-ért szerintem már lehet kedveskedni.....


Ja és ma 16.15-re megyek doktorbácsihoz, már alig várom, remélem minden OKÉS!!!!

Kép
Kép
times
 
 


Zeze,
nekem a szemölcsről csak egy népi gyógymód jut eszembe. Kb. 10-12 éves koromban nekem is volt több is az ujjaimon, és kitartóan ott maradtak (persze orvoshoz nem vittek vele, nyilván azért), aztán egyszer, amikor a nagyszüleimnél nyaraltam falun, bekentük a gyermekláncfű szárában levő fehér "kutyatej"-jel, és gyakorlatilag rögtön elmúlt :D (vagy pitypang? arra a fehér röpködősre gondolok, remélem, nem tévesztettem el a nevét). Persze itt és most a büdös pesti belváros közepén elég nagy bajban lennék ezzel a módszerrel. :lol:

Úszás: szerintem erre sincs egyéni recept. Van, aki már az uszodavíz látványától mindent elkap, másnak meg semmi meg sem kottyan. Szóval szerintem mindenki az előzetes tapasztalatai meg a kedvenc uszodája alapján döntse el, mert amúgy azt mondják, tényleg jót tesz. Mondjuk azért egy gyógyfürdőt nem vállalnék be, az tuti, de az uszoda más.

italoman
 
 


Ildi!
Jó ez a kutyatejes változat. Ha nyárig nem heverem ki, bevetem.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Nekem is megvan a Réka DVD-je, nyugodtan ajánlom neked, most azért nem rá nyomom mert Schobert családtól már herótom van (bocsi).

Szemölcsről én is úgy tudom hogy az immunrendszer gyengesége, nálam anno a kalcium plussz tabletta (napi 1) vált be és elég hamar elmúlt pedig mind2 kezemen az ujjak teli voltak vele

Én a föld fölött vagyok 5 cm-vel senki nem tud felbosszantani, pedig lennének rá alanyok, sőt nekem is van suli és tudod mit nyuszifül, nem szabit veszek ki, hanem táppénzre megyek. És ha valakinek nem tetszik itt benn, hogy táppénzre járok szabi helyett, hát akkor tehetnek egy szívességet, legfeljebb még 1 héttel tovább maradok táppénzem.

Óvatosan akartam bánni ezzel a táppénzes témával, de kiszámoltam hogy a gyed, gyás stb. alapját max bruttó 10eFtal röviditi meg ezek a hiányzások. Így hát nehogymár ne használjam ki ezt, főleg úgy hogy már több mint 12 éve dolgozom és nem mindennap vár kisbabát az ember.

Kép
sziszike77
 
 


Köszi Szilvi a véleményt. Hát, az a helyzet, hogy tegnap, amikor a dokibácsi kimondta, hogy épp 15. hét, hát majd elájultam. Ma direkt passzos szerkót vettem fel, csak hadd lássa mindenki a pocit (bár alig észrevehető)
Táppénzen még sose voltam, de ha így folytatják itten, lehet, hogy az lesz.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Én is úgy vagyok vele, hogy passzos rucikban járok, hátha lácik már valami, de nem sok :D néha csalok egy picit hogy kinyomom a hasam de semmi.
Tegnap a tornán volt egy lány aki 32 hetes, róla kb. 20 hetet mondtam volna.
Nagyon kell figyelni a kilókra, sztem abba táblázatba azt is belelehetne venni h ki mennyi kilóval indult, és ép hogy áll, mert ha valaki nagyon megszalad akkor annak segíthetnénk, ha mást nem bíztatnánk :D
Gratula a 15héthez, csak pár nap van közöttünk :D mikor volt az uccsó menszid?

Kép
sziszike77
 
 


a hivatalos időpont 2006. nov. 5. de ez csak körülbelüli. sose írtam fel, csak dec. 10 körül feltűnt, hogy mivan? :)
te hányszor eszel egy nap?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


ja, és híztál már valamit?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy nem jelentkeztem 2 napig, de szülinap volt a családban, tegnap pedig 12-től 17 óráig ültem a Schöpf Merei kórház genetikai tanácsadásán. Teljesen kikészültem! Öt órát ülni egy váróban! Se enni se innivaló nem volt nálam, gondolhatjátok, hogy olyan 3 óra magasságában majd éhen haltam. Biztosan emlékeztek, hogy én már elmúltam 35 éves ezért kellett mennem a genetikai rendelésre. Mikor végre 17 h-kor behívtak 2 percben közölték, hogy március 5.-én este érkezzek meg a kórházba, 6.-án elvégzik a mintavételt és valamikor aznap mehetek haza. Próbáltam volna kérdezgetni, de nagyon praktikusak és gyorsak voltak. Szoval március 6.-án megyek és rá egy hétre lesz eredmény! Már most félek, de beletörődtem, hogy meg kell lennie!

Italomán! Ildi!

Nálad hol áll a dolog? Van már időpontod? Te is a Schöpf Mereibe jössz?
cili70
 
 


Sziszik77!

Meg tudnád adni annak a helynek a címét ahova terhestornára jársz. Engem is érdekelne.
Köszi

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Sziasztok!

Tud valaki olyan fájdalomcsillapitót, melyet be lehet szedni terhesen is (hát. derék és ízületi fájdalomra)?

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Sziasztok Kismamák!

Sajnos én sem tudok minden nap jönni, mert mire hazaérek, már olyan fáradt vagyok, hogy ülve elalszok. Tegnap este nézem a Barátok közt-öt a tévében, és amikor az első rész után szünet volt, akkor oldalt fekve könyököltem és a fejemet támasztottam, becsuktam a szemem. Egyszer felébredtem arra, hogy a következő műsor 12 éven aluliak ...., megörültem, hogy de jó, pont felébredtem a második részre, erre kiderült, hogy átaludtam az egészet, mert már az esti film kezdődött. Hát olyan rosszul esett.

Ma voltam vérvételen, fél 8-ra volt időpontom, 8 óra előtt 5 perccel már ki is jöttem. Nagyon ügyes volt aki vette le a vért, egyből megtalálta a vénámat, pedig velem meg szoktak szenvedni. 6 cső vért le is vett. Most volt az AFP is. Kb. 10 nap-2 hét múlva lesz eredmény. Már nagyon várom. Nagyon kiváncsi voltam az általános vérképemre, mivel nem szedek semmi vitamint, még magne B6-ot sem, de szerintem jó lett, igaz lett 6 db 1 *-os, de olyan minimális eltérések vannak, hogy pl. hematokrit 0,36-0,48-ig jó, nekem 0,357, a többi is hasonló.

Megvan az időpontom a genetikai UH-ra is, március 28-án 12 óra 40 perckor. Ez még nagyon sokára lesz, és úgy számoltam, hogy ekkor már 21 hetes leszek, de ők tudják (mármint a tanácsadóba).

Minden betegnek gyógyulást kívánok. A Márk osztályában is van 10 beteg.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!

Hazaérkeztünk. Az AFP vizsgálat megvolt, rá 1órára kaptunk is eredményt, és minden rendben van :D
Persze uh nélkül haza nem jöttem volna, csak kicsit mocorgott a babó, na de nem volt szégyenlős, mert szó szerint ezt mondta a doki "mondtam már hogy fiú, nézzétek az a köldökzsinór, és ott a pöcse". Hát én majdnem leugrottam az ágyról. :D

Kép
mona76
 
 


Mona76 gratulálok a kisfiadhoz :D:D:D:D és a kitűnő AFP eredményhez

Bkrisztike én a XVII.ben lakom és a Dózsába járok kismamatornána, 1 héten 1x van keddenként 5-6ig 500,-Ft/alkalom.
A fájdalom nekem is van, állítólag ott punnyad a bébike a fenekünknél, jó mélyen.

AZÉRT AZT SENKI NEM EJTETTE MÉG MEG, hogy milyen jó is hogy nem menstruálunk már hónapok óta :D:D. Ez is nagyon jó a várandósság idején. És még milyen soká fogunk !!!!

Ágnesgoboly: Nekem november 14 az utolsó menszesz időpont, és elvileg december 12-én kellett volna megjönni. De hát nem jött :D:D:D Már akkor tudtam mi az ábra, és már akkor boldog voltam :D:D:D:D

Kép
sziszike77
 
 


Hát... Ágnes, Sziszi...
Rajtam bizony már nagyon is látszik a gömbölyödő pocak:)
Pedig eredetileg sem vagyok sovány, de az elmúlt napokban sokat éreztem, hogy húzódik a hasam és nőtt is szerintem rendesen.
Ráadásul tegnap vagyi után, meg ma reggeli után olyan erősen fickándozott a babóca, hogy kívülről rátéve a kezemet a hasamra, frankón éreztem, hogy majd ki akart ugrani a bőréből a fiatalúr, vagy csajszi.

Szemölcsre
mifelénk nem a kutyatej nedvét kenjük, hanem a vérehulló fecskefű nedvét, ami még télen is van, akár a hó alatt is. Mondjuk nekem ez sem hatott, hanem egyszer csak maguktól múltak el a kezemről.

Citromfű teát
szerintem bátran ihatunk 1-1 pohárral, azért annyira nem nyugtat le:) Legalábbis én szoktam inni.

AFP-n
én is ma voltam, senki nem volt előttem, az utánam következő néni meg lemondott a vérvételről, amikor megtudta, hogy 300 Ft az is.

4d UH
Elvileg nem mentem volna, de a dokimnak 1 hónapon belül lesz a rendelőjében masina, így hozzá elmegyek, sőt alig várom:)

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok!

Nagyon fáradt vagyok csak annyit tudok most írni, hogy

GRATULÁLOK MONA A KISFIÚHOZ!!!!!!!!! :lol:

Nagyon szupi, hű én csak 1 hónap múlva megyek a következő uh-ra, lehet, hogy addigra már sokan tudjátok, hogy kit vártok!!! :wink:

Mona, kérünk névlehetőségeket! :D

Kép
nap12
 
 


Mona,
éljen a kis pöcsös - hogy a doki szavaival éljek! :D :D :D

Cili,
igen, én is a Schöpf-Mereibe fogok menni a vizsgálatra, de még nincs időpontom. Viszont épp holnap délután kell mennem kontroll UH-ra, elvileg akkor már mondanak időpontot. De jó lenne, ha egyszerre lehetnénk ott! Legalább lelkileg támogatnánk egymást. :)

italoman
 
 


Mona!

Nagyon izgalmas, hogy te már tudod a nemét a kicsidnek :D
Amúgy fiút szerettetek volna eleve? És estleg érezted előre, hogy mi lesz?

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Mona
Gratula a kiskukacoshoz!!!!

Én is ma voltam dokinál, de most csak sima vizsgálat volt (hüvelyi, uh nélkül), mivel 3 hét múlva lesz a genetikai uh. (március 14-én) Már nagyon várom!!!

Ja és a pocak, nekem már elég NAGY, azt mondta a doki, hogy ez normális, ikrekkel a 16. héten akkora pocaknak kell lennie, mint egy babócával a 20. héten. Ja és azt is mondta, hogy amúgy is a második terhességnél előbb kezd el a pocak nőni...
De súlyban ez szerencsére nem látszik, még mindig -1kg-nál tartok...

Kép
Kép
times
 
 


Sziasztok Kismamik!!!! :lol: :lol:

Tetőzvén tegnap azt a hisztérikus picsogós hangulatomat, ahogy hazaértem másodjára engedték le a biciklimet. ( hogy törjön le a keze). Készítettem jó kis zsíros cipőboxos alapozós trutyit, és jól bekentem vele, nem bánom ha most csavarja ki belőle............Hi hi hi hi.......... +még írtam nektek egy egész hosszúra sikeredett kislitániát este, már éppen elköszöntem, mikor ellszállt az egész netem. :cry:
Ez egy ilyen hülye nap volt, semmi nem jött össze...... :cry:

MOna! Gratula a kis kukurus-hoz! :lol:

És le a kalappal mindenkinek aki kibírta az Afp-s vérvétellel járrró kellemetlenségeket, és erőt és kitartást azoknak akikre még ez vár!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pusszancs

Nyusz
nyuszifülû
 
 


Jajj és képzeljétek el!!
Emlékeztek mikor írtam, hogy egy kismami vesztette el itt a babáját influenza miatt??? Még a tegnapi napot tetőzvén tegnap tudtam meg hogy őt ismertem is. Ott beszélgettem vele a 12 hetes uh-n a folyosón mikor vártunk.... :cry

Vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Szörnyű............... :shock:

Kitartást!!! Erőt!!! Boldogságot!!!! Békességet!!!
Jah és Nyugalmat!!!!!!!!!!!! :):):):):)

Csók
Nyusz
nyuszifülû
 
 


Jó reggelt!

Mona, gratula a kis kukacoshoz! Hol voltál AFP-n, hogy ilyen hamar kaptál eredményt? Nálunk kb. 2 hét, de amikor hétfőn voltam akkor mondta a védőnő, hogy valakinek 4 hete levették és még nem küldték meg az eredményt. Mondjuk, ha valami nem stimmel, akkor hamarabb van eredmény.

Times, én Rékával a 26. hétben voltam Győrben 4D-s uh-n és nekünk nem volt semmi problémánk. Most is oda fogunk menni, mert ott 9 ezer + kép ha jól tudom, Tatán meg 10 az UH, +3 a dvd +1500 v. 2500 a kép a méretétől függően. Szóval ez baromi sok.

Nyuszifül, szegénykém nagyon sz@r napod volt tegnap, remélem a mai jobb lesz :)

Tegnap délután sétáltunk és nem messze tőlünk van egy lovarda. Pont ott volt egy ismerősöm és bementünk. Réka nagyon élvezte a pacizást, az összeset végigsimogatta, de amikor el kellett jönnünk egész hazáig bőgött, mert ő még pacizott volna. Hát végül is neki csak a simizés jutott én emelgettem fel a lovakhoz :)

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Zsuzsi, te kerestél a multkor 4D-s uh-t, itt vannak amiknek van holnlapjuk, a többségén ár is található:

http://4d-ultrahang.lap.hu/

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Tapasztalt kisrókások!!! S.O.S
Eddig nem volt semmi baj. Most meg forog a gyomrom, olyan hányingerem van.........! Mit csináljak???
Vizet igyak??? Vagy szénsavast??? Vagy teát???? Most először érzem magam sza---rul mióta babókám van.....Miért lehet ez??? Pedig most kéne hogy elmúljon! :shock: Mostmár a "normális" kismamik is alig rókáznak! :shock: :shock: Lehet ennek valami tudományos oka??? :lol: Help ! Sűrgősen mondjatok valamit mert lehányom mindjárt a monitort...... :shock: :shock: :shock: Magne B6 hányásra van, vagy hányás után?????

Robcsi! Azért nem erőltetted meg magad a nagy emelgetésbe ugye???
nyuszifülû
 
 


Jó reggelt,
Nyusz, jó hamar kezdted a mai napot...
A menstruáció kimaradása tényleg nagyon jó + tuti biztos a fogamzásgátlás is.... Bár, épp olvastam egy cikket a Nők Lapjában, hogy valakinek 1 hónappal fiatalabb ikertesója van, mert 1 hónappal később fogant. Amikor születtek, az első baba kék-zöld volt a túlhordástól, a második meg épp időben bújt ki. Aztán mindketten egészségesek, ma már felnőttek. Hát nem érdekes?

Mona, szívből gratulálok a kisfiúhoz!!!

Sokan beszéltek a 3 és 4D UH-ról. Én láttam képeket a Kismamában... hát elég ijesztőek voltak. Olyan kis csúnyák voltak a bébik azokon, hogy attól félek, az enyémről sem tetszene a kép, és a bébi tuti megérezmé. Nem is akarok csináltatni. Nektek milyen volt az első?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Van köztünk szemüveges kismama???????????????????????????????????????????
Elméletileg szemvizsgálatra kell menni annak aki rövidlátó, mert akár a szülés közben meg is lehet vakulni. Nem találtam erről a témáról egy árva szót sem..... :cry:
Van valakinek infója?????

Ági! Szép az! Lehet az is hogy a tied olyan szép lenne, hogy olyan nem is láttál még eddig. HM???? Nem lehet??? Szerintem ne hagyd ki. :):):)
nyuszifülû
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?