Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ti aztán tudtok termelni, másfél napig nem nézek be, aztán csak győzzek olvasni! :D

Nircee, mindenképp próbáld meg az intimtornát, akár tanfolyamon, akár könyvből, igazából csak az használ a megereszkedett izmok problémájára. Én a könyvet vettem meg, és nagyon jó!

Pekom, a fülfúrással kapcsolatban mindenki (még a gyerekorvosok is) mást mond. Amikor anno ezeréve én születtem, nekem a még a szülőotthonban csinálták, és egy nagyon édes köves arany, úgynevezett "babafülbevalót" kaptam a keresztanyámtól erre az alkalomra. A kislányom fülében is az a füli van jelenleg (anyukám megőrizte). A lányomnak valahogy elmaradt a korai fülfúrás, neki 6 hónapos korában csinálta a kozmetikusom, előrecsomagolt steril, orvosi fémből készült fülit lőtt be neki (egy ezres volt az egész). Abszolút nem fájt neki, csak a csattanástól ijedt meg kicsit, nem is gyulladt be, naponta egyszer fertőtlenítettem a köldökére vett alkohollal, és párszor megforgattam a fülében. A lényeg, hogy nem szabad kivenni, és csakis orvosi fémből, vagy aranyból (14 karát) készült fülbevalót lehet a picik fülébe tenni! A belőtt fülit mi 3 hónap elteltével cseréltük le a "rendes" fülbevalóra. Azt mondják minél korábban teszik be, annál jobban megszokja a baba, és nem fogja piszkálni. Én is tartottam attól, hogy késői a féléves kor, mert Bogi iszonyúan "piszkálódós" érdeklődő csajszi, de semmi gondunk nem adódott.

Üdv mindenkinek, hajrá a "mindennapos" mamiknak!

Kép

Kép
andibab
 
 


Sivi!
Szerintem hálóinget vigyél. Aztán ha úgy érzed simán átcserélheted pizsire is. Ancsa nagyon jól leírta a folyamatot, bár neki frissek az élményei. Nálam pl. nem is volt főorvosi bemutatás..
Pénzügyekben sajna nem tudok segíteni, mert nem ismerem Surányit.

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok,


már kicsit jobban vagyunk, de még mindig nagyon szörcsög az orra és sokszor szívom is neki, jön is anyag belőle rendesen.
Nagyon ügyesen nyeli a gyógyszert és hagyja, hogy befújjak az orrába. Az ambroxoltól viszont öklendezik.
Képzeljétek, ma átaludta Lelle az éjszakát és csak reggel fél 7kor ébredt fel, cicizett és tovább aludt fél 10ig. Most is épp pihizik. Olyan édes.

Tiop: nagyon aranyosak a gyerkőceid. A csajok nagyon huncutkák.

Mano: sajnálom a Mamád.

Verna: köszi megkaptam, intézkedünk is már.

Hogy vagytok hamarosan szülő kismamák?

Fülbevaló: mint ahogy andibab is írta mindenki mást mond és mindekinek más a véleménye. Mi nem fúrattuk és nem is fogjuk neki csakis akkor amikor ő akarja. Hogy mikor a legfájdalommentesebb az szerintem mindegy, mert manapság már nem egy nagy zsákvarró tűvel csinálják, a belövés meg nem fáj. Lehet bármelyik életkorban csinálni. Én csakis saját magamból kiindulva nem lövetem neki ki, mert nekem sem volt és örültem, hogy az én döntésem lehetett mikor akarom. Ez három éve, 25 évesen történt, de ha Lelle 3 évesen azt kéri, hogy legyen, akkor lesz, ilyen picikén meg feleslegesnek is tartom.

Na megyek most romeltakarítok, tegnap este a férjem főzött...

Szép napot nektek!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 

 
 

Meglátogatott ma a védőnő. Most volt először.
Kb. velem egykorú lehet , nem is tudom olyan furcsa lesz neki pénzt adni . Szerintetek mivel lehetne esetleg kiváltani ezt a pénz dolgot ? Úgy tervezem egy-egy alkalommal adnék csak, nem mindig.

Csütörtökön jön valami hidegfront, kiváncsian várom lesz-e hatása.
Ma feltűnően jól érzem magam, akár egy hegyet is eltolnék.
Megyek is vasalni.

Pekom , Te is nagyon finiselő vagy, ha tudsz gyere gyakrabban!

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok! Nem akarom elkiabálni, de most két szuper éjszakánk volt 5, illetve 5 és fél óra alvással, aztán reggel nyöszörgött a Manó, de elég volt neki egy simi, cumika és megnyugodott. Aztán magam mellé vettem az ágyba (ez a szokásos reggeli programpont, az összebújás ;) ) és boldogan aludt még vagy másfél órát reggeliig. Én közben kibújtam mellőle, és megreggeliztem kényelmesen. :)

Holnap megyünk dokihoz, hát érdekes lesz a 8.50-es időpont, rendszerint akkor szoktunk reggelizni... majd próbálom korábban lefektetni... gondolkodtam, hogy babakocsiban vigyem, vagy autóval, de az utóbbira szavaztam, azzal is nyerünk vagy negyedórát. Most először viszem egyedül kocsival...
Nircee, ha most beválik az autózás, akkor lassan összehozhatjuk azt a sétát. :)
Vendég
 


hát én a védőnőnek még egyszersem adtam pénzt és nem is fogok.
A dokinak igen, ha kijön házhoz.


Verna, neked milyen teát iszik Flóra?

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Én se adtam a védőnőnek... dokinak első vizitkor adtam, de nem biztos, hogy később fogok, főleg, ha mi megyünk...

Pimpoka: Mecsek teát, kifejezetten adható újszülött kortól. Édeskömény és kamilla, filteres. Nagyon világosra csinálom és egy cumisüvegnyi teát két mokkáskanálnyi szőlőcukorral ízesítek. (Lehet kapni patikában kimérve.)
Flóra először fintorgott rá, aztán ízlelgette, és 5 perc múlva már nem lehetett tőle elvenni az üveget! :) Mondjuk ő mindent megiszik, a sima vizet is (forralva, lehűtve), múltkor anyukám azt adott neki csuklásra, mert más nem volt náluk otthon, mikor otthagytuk a manót. Ezt a forralt vizet meg a védőnő javasolta, hogy azt ihat, vagy babavizet.
Elvileg a limonádét is javasolta (cukros, citromos víz), de azt inkább nem adnék neki... főleg, hogy ez a Mecsek tea dolog nagyon bevált. :) Ja, és nem adok neki minden nap, mert úgy vettem észre, hogy ha túl sokat kap, még inkább rontja a bélműködését...
Most napi 8-10 kaki van, úgyhogy ezt kár lenne elrontani. ;) Nem győzök pelenkázni, de nagyon kiegyensúlyozott Flóra. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Gyorsan benézek,míg Levi alszik,aztán 2-re megyünk az egészséges rendelésre az oltás miatt!

Tüccs,
én sem adtam a védőnőnek soha semmit,csak az orvosnak adok,ha kijön!
A védőnőnket aműgy sem bírom,nagyon tenyérbemászó modora van! :?

Verna,
Napi 8-10 kaki?
Nem sok az egy kicsit?
Nem akarlak megijeszteni,de nekünk anno azt mondta az orvos,hogy 3-ig normális!
Persze lehet,hogy ezis attól függ,hogy melyik orvos mit mond! :roll:

Pimpoka,
Örülök,hogy már jobban van Lelle!

Timi,
mindjárt küldöm a képeket!

Kép
mano83
 
 


Mano: 3-4? Én meg úgy olvastam mindenhol, hogy 6-7 a normális ennyi idős korban. :)
Flóra minden etetéskor automatikusan kakil, ezt mondtam már a védőnőnek is, meg a dokinak is, nem mondták, hogy baj lenne...
Most meg van, hogy két részletben, lehet, csak én vagyok türelmetlen és túl gyorsan teszem tisztába. :)
Vendég
 


hali,

verna, szerintem nincs baj, Nándi is sokat kakilt míg ennyi idős volt, azt ahogy csökkent a napi szopi száma, úgy vele együtt a kaki is, de az első egy-két hónapban, minden szopi és tisztábarákáskor kaki is volt, szeirntem ez teljesen normális, nekünk a dokinéni mondta, de kérdezd meg legközelebb az orvosotokat.
Védőnőnek én sem adtam pénzt, és nem is fogok, borzasztó lassú és nincs tekintettel, hogy esetleg nem úgy érzed magad.

kicsit hideg van, de legalább a szél nem fúj, mi nagyon jót sétáltunk
kispraga77
 
 


Sziasztok!
Elismerésem lányok,tudtok termelni az már biztos!!!!! :lol:

Klmaria!
Ha felesleges a meghívótok akkor elfogadom!Köszönöm szépen!
asszony@c2.hu!Köszi mégegyszer!

Pipacs!
Már nagyon közel van a nagy nap ,ez megmagyarázza azt,hogy miért fájt a derekad és miért vóltak pici görcsök!Most már tényleg nincsen sok hátra!!!! :lol: :wink:


Pekom!
Mi a nagyobbik lányomnak 2 hetesen rakattuk be a fülbevalót!Nekünk Fóton a védőnő tedte be és ő mondta meg milyen krémmel kell bekenni naponta 2X-er!Minden szopinál forgadtam neki és nem lett neki semmi baja,nekünk egyből azt a fülbevalót tedte be amelyik eredetileg is benne lett vólna!!(arany bébi fülbevaló)Lehet minden ékszerbóltban venni!!!!!! :P
Zsaninak most még nincsen fülbevalója mert egy kicsit elhúzodott a folyamat de én mostmár megvárom a nyarat vele ,mert nyáron hamarabb gyógyulnak a sebek!!!A fülbevalót már tavaj megkapdta a keresztszülőktöl csak bekell rakatni!Félek,hogy így elhúztuk (biztos rosszabb lessz )!Majd meglátjuk de szerintem jobb úgy 1-6 hónapos korig berakatni!! :wink:

Tüccs!
Én sem adtam soha a védőnönknek egy árva kanyit sem,csak az órvosnak!(ha kijön)Egyépként nállunk elsem fogadná a védőnő!Ha annyira szeretnél neki hálálkodni akkor vegyél neki valami szép alyándékot(avval még megsérteni sem tudod)!Szerintem!De ezt is csak te tudod eldönteni!!!! :lol:

kaki ügy!
Ez megin csak attól függ ,hogy mennyit eszik a baba és ,hogy milyen az állaga a kakinak!! :roll:
Nekünk most ,hogy eszik szilárd kaját is naponta egyszer van kaki de az jó sok és persze már nem teljesen anyatejes!Az is előfordúl,hogy 2x kakil de az sem baj!Csecsemőknél fél éves korig és ha kizárólag csak anyatejet eszik akkor az sem baj ha minden pelusban van kaki!(csak ha anyatejet eszik kizárólag!)Ha mást is kap pl gyümit akkór 3-4 pelus az jó!!!(kaki)De ha ennél több és megváltozik az állaga akkor ottvalami nincs rendben! :roll:

Na megyek mosogatni!!!

Pocakosok Hajrá!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Meggyőztetek , hogy pénzt biztos nem fogok neki adni, majd valami apró ajándékkal meglepem. Az én védőnőm egyébként baromi kedves, sosem tolakodó és segítőkész is mindenben.
Aztán majd meglátjuk ha otthon leszünk a bébivel, még mindig így fogom-e gondolni. :roll:

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok!

Verna
szupi lesz, alig várom!!!

kaki
Marci is minden pelenkázáskor (=minden etetéskor, napi 6x) produkált egész 2 hónapos koráig, aztán egyik napról a másikra megváltozott, és most 2-3 naponta van kaki, na de akkor mennyi!!!! :roll: Múltkor annyira összekakilta magát, hogy folyt a hátán, egész a füléig kakis volt szegénykém. A ruháját úgy összefogta, hogy dobhatom ki, sajnos nem jött ki belőle semmivel, pedig áztattam Vanish-ben, meg fehérítőben, de semmi eredménye. :?

Mecsek teát én is próbáltam adni Marcinak, de utálja, amint megérzi az ízét, kiköpi a cumit. A sima forralt-lehűtött vizet fogadja csak el, abból jókat tud húzni!

Andibab
köszi, már én is gondoltam az intimtornára, tegnap elkezdtem! Remélem, előbb-utóbb lesz hatása!

Csajok, aki még nem tette, bejelölne az iwiw-en? Kéri Nóra vagyok. Próbáltam már többőtöket bejelölni, de nem talált meg a rendszer, szerintem én vagyok béna.

Kép
Kép
nircee
 
 


Mano!
Remélem nem baj,hogy mástól is elfogadom a meghívót? :?
Tudom ,hogy te is megigérted de nekem mindegy,hogy kitől kapok csak nelegyen harag!!!!!!!! :? :oops: Többen megigérték már(nem itt)de még nem kaptam úgyhogy bennetek van mindenn reményem!!!!!! :roll: Most olyan hülyén érzem magam! :oops: :?
Előre is köszönöm nektek! :roll: :oops: :P
Hogy vagytok?Rég beszéltünk már! :roll: :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Pár napig nem jövök, és alig bírlak titeket visszaolvasni!

Tipo, nagyon szépek a gyerekeid, büszke lehetsz rájuk, bár gondolom, az is vagy. :lol:

Henrietta, hogy hívják a kislányodat? Hátha sikerül feltenni képet, szeretném látni :D

Murphyke, boldog első hónapos hófordulót Lilinek!!megnéztem a képeket, nagyon édes babóca! :lol:

Tusi, örülök, hogy minden rendben van a babával. Már nem sok van hátra, nagyon szurkolok nektek!!Csak érdeklődtem Keresztes felől, mert rég hallottam róla, és titkon reméltem, hogy már nincs ott. De ne félj, ha mentek szülni, az ügyeletes orvos csak az adataidat veszi fel, meg egyszer megvizsgál, utána szólnak Kovács doktornőnek, utána mindent ő csinál.

Móni, én nyolc hónapos kismama voltam, mikor augusztusban a Balatonon voltunk, nagyon jó volt egy utolsót pihenni szülés előtt. Szép nyaralást nektek májusban! :D

Csanómanó, gratulálok Csanádnak, hogy elindult! most biztos jól lefoglal a kisember :lol:

Klmaria, köszönöm, megkaptam a postát. Bizony, emlékszem, mikor nálad beindultak a dolgok. Ott izgultam értetek egész este a szobában :wink: Szépen megnőtt Alexa, Sárika is hasonló paraméterekkel büszkélkedhet 8) Mi is kinőttük a 68-as rugikat. Egy-kettő még jó rá, de már a 74-es a befutó a bodyból is.
Valaki kérdezte a pelenkaméretet, mi összesen két csomag 72db-osat használtunk el a kettesből, utána áttértünk 3-ra. Most meg már a négyes méretűeket vesszük.

Avocado, nagyon szépek a gyerekeid! És mennyire jó az a sereg gyerek az ágyon :D

A védőnőnek én soha nem adok pénzt, ha végezné a munkáját, akkor sem kapna, de ráadásul nem is igazán végzi, mivel az öt hónap alatt 3x látta Sárát. Szerintem nem ebben merül ki a védőnői látogatások fogalma. De mindegy, megvagyunk nélküle :wink:

Kati, köszi, hogy véded a lányom érdekeit, akartam is írni Gigának, meg Tiopnak, hogy nana, Levi már az én kiszemelt kis vejem :P :lol: :wink:

mindenkinek szép délutánt, a finishelőknek meg sok türelmet az utolsó napokhoz, tudom, hogy ilyenkor telik leglassabban az idő!kitartást! :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Lányok!
Az anyatejet meddig lehet mélyhűtőben tárolni?
Ma leolvasztottam a hűtőt, és levittem a szomszédba a mélyhűtőböl az anyatejeket. Egy auchanos szatyor majdnem tele van a poharakkal (ez a legelső hónap terméke, utána már nem fejtem). :D Na, amikor a 3 gyerekes szomszéd meglátta, megkérdezte, hogy minek ennyi, és hogy miért nem adom oda valakinek. Mire én, hogy azért mert ez egyrészt nem annyira sok, hogy valaki ki legyen vele segítve, másrészt meg azért mert jó lesz a Lilinek később, amikor már nem lesz tejem, vagy azt is hallottam, hogy amikor már főzelékeket ehet, akkor lehet ezzel készíteni. Aztán természetesen egyből elkezdett győzködni, hogy ez nem így van... stb. Én erre úgy be tudok rágni. Nagyon utálom, ha megpróbálnak kioktatni!!! :twisted:
Azt is mondta, hogy az anyatej olyan dolog, ami mindig a gyerek adott korához alkalmazkodik. Tehát az egy hónapos csecsemőnél más az összetétele, mint mondjuk egy 4, vagy 6 hónaposnál. Ezt még vágom is. De azzal már megint felhúzott, hogy, akkor minek teszem el az egy hónapos csecsemőnek való tejet, ha csak 6 hónaposan akarom odaadni neki?
Ha ez igaz (amit azért nem tartok valószínűnek, sőőőőőt!!!!), akkor az anyatej leadás hogyan történhet? Mindig megnézik, hogy aki leadja mennyi idős a gyereke, és csak olyannak adják, aki egyidős vele? Hát nekem a védőnő ezt nem mondta amikor szóbajött, hogy esetleg én is leadnék.
Most mondjátok meg! Én vagyok ennyire hülye, vagy azért nem egészen...?
Néha akkor baromságokat tudnak mondani az emberek, hogy a hajam az égnek áll tőle. :evil:

Nem tudom már, hogy ki írta az agyhártyagyulladás elleni szurit...
Mi is 2 részletben fogjuk megkapni. Most a 2 hónapos oltásnál az egyiket, a következőt meg a 4 hónaposnál.

Tüccs!
Én sem adtam a védőnőnknek pénzt, pedig az miénk is nagyon jó fej! Bármikor felhívhatom. Mivel mi szenteste jöttünk haza, és ő meg szabin volt előtte, tehát nem tudott minket meglátogatni, ezért az sem zavarta, hogy karácsonykor felhívtam. Akkor nagyon sokat segített nekem, és tényleg olyan hogy bármikor számíthatok rá.
Most mondjuk elfelejtette a beutalót a csípővizsgálatra, de hát Istenem, emberből van ő is, és még mi is időben vagyunk.
Szerintem majd én is veszek neki Lili egy éves kora körül egy szép kis ajándékcsomagot.

Kép
Kép
giga1
 
 


Olyan kérdésem lenne menyi pelus kell az elején a kis lurkona?Mármint naponta :?:


A védönönk aranyos, de én sem adtam neki pénzt,majd esetleg szülés után :!:

Köszönöm a biztatásokat, most már a pénteki vizsgálatra leszek kiváncsi a korházba :D

Nem tudjátok menyibe kerül az alapitványos szoba :?:


Kép
pipacs80
 
 


Pekom: mi 4-5 hónapos korában furattuk ki a lányom fülét, de ha újra lehetne, akkor jóval korábban csináltatnám, mert ez így kínszenvedés volt... a védőnénink és egy másik orvos csinálta, kíméletesek voltak, de az egyik fülén nem akart átmenni a tű...

Ékszer üzletekben lehet kapni bébi fülbevalót, a miénk lógós, 4 párt vett a férjem és mindegykiben más színű kövecske van, eddig csak egyszer cseréltem ki neki, de az is borzalom volt, üvöltött szegény, nem is szereti, ha a füléhez nyúlunk.

Ha tudnám, hogy lehet képet betenni ide, akkor tennék a fülbevalókról... hogy kell? Kép fülbevaló
*henrietta
 
 


Pipacs!
Pellenka úgy 8-10db kell naponta mert minden minden szopi közben vagy után termelnek kakit!!!Aztán ez a mennyiség csökkeni fog 5-6-7db-ra és ahóhy nő a babód úgy fog a pellenkából is kevesebb kelleni!Mi most 3-4db-ot használunk el naponta de van amikor 5 elmegy!Az alapítványos szoba 3000/nap vólt tavaly!Négy éjszakát vagy bent (átlagban)!
Jó pihenést !Használd még ki ezt a kis időt!!!!!!!!!! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Heni!Ügyi vagy így kell!
Próbáld meg mégegyszer,hogy a lányodat jobban lehessen látni mert biztosan nagyon szép kislány!!!!! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Na sikerült a képet feltöltenem :) Akkor megragadom az alkalmat és magunkról is csatolok egyet :) Kép
*henrietta
 
 


Mi a költözés miatt sajnos megválunk a védőnéninktől, akit nagyon kedveltem, szakmailag és emberileg az első találkozásunk óta naggggyon aranyos volt velünk! :(

Pelus: igaz, eleinte 8-10 db is elfogy egy nap... nálunk most (2 évesen) napi 5-6 fogy, mert éjszaka is pelusoznom kell, annyit iszik, hogy éjjel állandóan átázik a pizsamája... pampers, huggies, libero, tök mindegy, minden átázik :( Le is szokom ezekről a drága márkákról, oly mindegy, melyik pelusból folyik ki minden :) Hallottam, hogy a gyógyszertárakban is lehet kapni pelenkát, elég nagy csomag (50-60 db) és 2000 ft körül van!
*henrietta
 
 


giga1: fél évig lehet tárolni (bár megoszlanak a vélemények, a védőnőm ennyit mondott).
Én is hallottam, hogy más a tej összetétele a különböző koroknál, de biztos, hogy nincs AKKORA jelentősége... Én is tartalékolok, amikor csak tudok, mert jól jön az bármikor...
Pl. ha beteg lennék, vagy gyógyszert kellene szednem, akkor tudnék mihez nyúlni... végül is nem olyan sok, ha belegondolsz, én is már egy csomót átvittem anyukámékhoz (nekünk nagyon kicsi a mélyhűtőnk). Egyébként én csak pár adagot tettem el pohárba, a többi Aventes zacskóban van, fóliahegesztővel lehegesztve. :) Helytakarékosabb és olcsóbb is. :)
Vendég
 


Sziasztok!

fülcsi: Valóban én is azt hallottam, hogy jobb minnél előbb, de nekünk nem sikerült. Két havonta megjelenünk a kozmetikában, hogy megnézzék nőtt e már a nőci füle. Ugyanis szegénynek olyan kicsike, hogy a belövő pisztoly a kagyló közepére esik. :lol: Legközelebb márciusban megyünk talán már akkor sikerül. Addigra Szonja 8 hónapos lesz. :?

Pelenka: Nálunk 4-5 fogy naponta. Nektek marha sok! Én éjszaka mondjuk nem bontom picinek sem bontogattam. Akkor is 7-8 fogyott.

Giga, tényleg marhaságot beszélt a szomszédod. Ugyanazt gondolom, mint Verna.

Murphyke, megnéztem a fotókat, nagyon édes Lili. Nem is látszik olyan picikének, mint ahogy mondod :D

Tiop, nekünk majdnem egyidősek a lányaink, te miket adsz neki kajcsit? És hányszor egy nap adsz mást, mennyi a szopi?

thenus
 
 


Tiop!

Köszi a válaszod!

Ichtus!

Neked is köszi!
Lehet talán ugyanahhoz a védőnőhöz tartozunk, akihez én járok mindig azt mondja, hogy készüljek kérdésekkel, aztán mikor kérdezek semmire sem tud válaszolni. Bosszantó! :evil: Még én érzem magam kellemetlenül... Mondjuk az jó, hogy nem volt még nállunk, nem igazán hiányzik.

Móni

Kép
móni30
 
 


Henrietta, nagyon helyesek vagytok így együtt!Szép kislányod van!

Én ki szerettem volna fúratni a fülét Sárának, míg újszülött, de a férjem nagyon nem akarta, így abban állapodtunk meg, hogy majd akkor lesz fülbevalója, ha nagyobb lesz, és ő akarja.

Giga, nekem is van már jó pár adag tejcsi a fagyasztóban. Én is hallottam, hogy változik a tej összetétele, szerintem közel azonos korú babákhoz kerülhet a lefejt tej, mint amikor lefagyasztottad. Vagy nem tudom, hogy működik ez. De hát szerintem sincs akkora jelentősége, hiszen én lazán odaadnám Sárának hónapok múlva is, ha szükség lenne rá. Én is oda szerettem volna adni valakinek a tejet, és Csillán keresztük kaptam meg az anyatej misszió telefonszámát. Ha érdekel, elküldöm priviben az elérhetőségüket. És ők segítenek, hogy jó helyre kerüljön a tejcsi.

Móni, hozzánk szülés előtt egy-két héttel jött először, azt mondta, a kismamákat is meg szokta látogatni szülés előtt. Na, az óta se sűrűn látjuk. :roll:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Kedves ancsa és tüccs

Nagyon köszönöm a válaszotokat, bár nem nyugodtam meg. :cry:
Én holnap megyek be az előzetes vizsgálatokra és csütörtökön vagy pénteken megcsinálják.

Sivi
sivi
 
 


Sziasztok! Már biztosan nem emlékeztek rám, de én még ősszel írogattam ebbe a fórumba, csak aztán nem nagyon volt rá lehetőségem, hogy nyomon kövessem az eseményeket. De most szeretnék tanácsot kérni tőletek. Most voltam terheléses vércukorszint mérésen, aminek az eredménye 9,43 lett. Elég magasnak tartottam, ezért igyekeztem a net-en utánanézni az értékeknek. Az a gond, hogy túlságosan sok felső értéket találtam a különböző honlapokon (7,0 felett, 7,8 felett, 8,0 felett, 10,0 felett, sőt még 11,1 feletti értékekről is volt szó, már ami a kóros értékek határa). Aki már túl van ezen a mérésen elmondaná, hogy milyen eredménye lett és mit mondott ezzel kapcsolatban az orvosa? Sajnos az enyém most 2 hétig elérhetetlen, de nem akarok ezzel addig várni.

Előre is köszi a segítséget: Hópihe
ha-hópihe
 
 


Sziasztok! Már biztosan nem emlékeztek rám, de én még ősszel írogattam ebbe a fórumba, csak aztán nem nagyon volt rá lehetőségem, hogy nyomon kövessem az eseményeket. De most szeretnék tanácsot kérni tőletek. Most voltam terheléses vércukorszint mérésen, aminek az eredménye 9,43 lett. Elég magasnak tartottam, ezért igyekeztem a net-en utánanézni az értékeknek. Az a gond, hogy túlságosan sok felső értéket találtam a különböző honlapokon (7,0 felett, 7,8 felett, 8,0 felett, 10,0 felett, sőt még 11,1 feletti értékekről is volt szó, már ami a kóros értékek határa). Aki már túl van ezen a mérésen elmondaná, hogy milyen eredménye lett és mit mondott ezzel kapcsolatban az orvosa? Sajnos az enyém most 2 hétig elérhetetlen, de nem akarok ezzel addig várni.

Előre is köszi a segítséget: Hópihe
ha-hópihe
 
 


Sziasztok,

Verna, na, hogy ment a felkelés és az egyedül autókázás Flórával?
Én majd jövőhéten fogok Lellével először egyedül autózni, Miskolcról Gödöllőre, izgulok kicsit.
Vettem én is mecsek teát, te mennyi szőlőcukrot teszel bele? Még nem csináltam, de egyelőre nem is fogok, csak mégis, ha majd kell, tudjam.

Nagyon szomorú vagyok, elromlott a notebookom az asztali gépet meg nem szeretem annyira, dehát most jó ez is.

Lelle jobbacskán van, csak az orra szörcsög még nagyon, de azt nem tudom neki kiszívni. Imád babakocsizni, azonnal alszik :-)

Hópihe: nekem a terhelt vércukrom nem érte el az 5öt, az jó volt.
Kérdezd meg a védőnődet, ha dokid most nem érhető el.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!
Klmaria!
Köszönöm szépen a meghívót! :wink:

Mostmár én is fönt vagyok iwiw-en ha akartok bejelőlhettek!Gyurik Tiborné néven!Köszi csajok!

Mano!
Hogy vagytok?Rég beszéltünk!Ugye nincs harag?!!! :? :roll:


Thenus!
Mi reggel cicivel indítunk és amikor mi reggelizünk akkor én már szogtam neki egy icipici virslit és kenyeret adni de az csak kóstolgatás!Délben szoktam neki adni pl..krumplit répával(levesből kivéve)egy kis hust is szoktam beletenni neki és egy pici levét a levesnek!(összetúrmixolom)De adhatod neki csak összetőrve(mi is adtuk már de akkor husi nincs benne)!Szogtam még adni neki bébi kaját amit már megehet!Pl-úl almaszószt csirke hússal v. májjal!Sütőtök pürét stb..........!Minnél változatosabb a menüje annál jobban fog enni!!!!Akkor olyan 3-4 óra felé kap megint cicit!És szoktam neki adni estefelé gyümölcsöt(banán,alma)Adhatsz neki reszelt almát egy kis reszelt háztartási kekszel!Imádják!(legalábbis nekem szerették)A cicizéssel kapcsolatban kb:4-5x cicizik még!Napközben!Van amikor kevesebbet szív ki van amikor többet!!!! :lol: :wink:
Te mitszoktál neki adni? :P


Pocakosok hogy vagytok????? :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Hópihe!
Nekem Zsaninál 5.3-om vólt
Anettnál pedig:5.8!Sajnos a Rolandét nem találom!!!!!
Szerintem is kérdezd meg a védőnöt,ő majd megmondja,hogy mi a helyzet!Szerintem nincsen semmi baj!!!!Nyugi!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Hópihe:
nekem 8,6 volt, és az magas, a dokim meg is csináltatott velem egy vércukor-profilt, és végig (a 25. héttől) 175g-os szénhidrát-diétán voltam. Terhesség alatt 7,4 a felső normális érték, a felett már diétára fognak. :cry:

pelus:
nálunk is napi 6-8 fogy, sőt, van, hogy ennél több is, mert kaja előtt is pelenkázok (ha nem teszem, kaja közben kifolyik a pisi), és sokszor utána nem sokkal is kell, mert Marci egyáltalán nem viseli el, ha pisis a pelus, hiába száraz. Nekem éjszaka nemcsak pelenkáznom kell, hanem át is öltöztetni (ma éjjel kétszer is, kaja előtt, mert átázott a ruhája, majd kaja után, mert úgy lebukta, hogy zavarta a nedves body). Most már 5-6 órát alszik Marci, menetrendszerint 1/2 4-4 között ébred, és ennyi idő alatt annyit pisil, hogy kifolyik mindegyik pelusból. :?

Verna:
na, mi a helyzet??? :lol:

Kép
Kép
nircee
 
 


Pimpoka!
Örülök,hogy Lelle jobban van !Próbáld meg orszívó porszívóval kiszívni az orrát!Tudom sokan félnek tőlle de hidd el nagyon jó!!!!!!!!!!!!Nehogy a szütyi ráhúzodjon a fülére!!!!!!!!! :? :roll:
Nem akartalak evvel megijeszteni !!!!!!!! :? :? :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Tegnap virgonckodtam, erre ma mint egy nyugdíjas, úgy érzem magam. A gyerek is mintha nőtt volna éjjel, sehogy se kényelmes neki odabent.
Holnap megint nst , amire a doki azt mondta, már úgysem lesz... mert szülünk :shock: , ez eddig nem nagyon jött be neki, de még bízom a holnapi hidegfrontban.

Hópihe: a 7 feletti értékre mindenképpen odafigyelnek már, de a diéta mértéke azért sokmindentől függ. A dokid biztosan el fog mondani mindent. Addig is a védőnőhöz tudsz fordulni.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs
 
 


tiop, nircee!: bejelöltelek titeket!

murphyke

hm én teljesen el is felejtettem a fülbevalót, addig míg nem kapott a nővéremtől. de még nem is gondolkoztam rajta mikor kellene kilyukasztani a fülét.

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat,nagyon arik vagytok :D :D
Holnapra vagyok ki irva az orvos szerint :shock:

Olyan kérdésem lenne ,a korházba adnak kis rucit a babára :?: És ha igen akkor mit :?:

Annyira izgulok most már :? Vajon mikor bujik ki a pocaklako kis kopé babám :D :D :lol: :lol:

Lehet hogy jól érzi magát a pocimba :lol: :lol: Csak nekem egyre nehezeb :?

TÜCCS:A hidegfront lehet hogy nekem is eredményes lesz :lol: És akkor lehet hogy együtt szülünk :lol:
pipacs80
 
 


Sziasztok!

Régen írtam, most feljutottam ide. Elcsó nagyon mozgalmas életet él, szeret velem lenni. :lol: Szóval fülfúrás: két hetesen átestünk rajta, és abszolút nem bánom. A dokim asszisztense csinálta itthon (házhoz jött), és nem volt semmi probléma, pedig tűvel szúrta. most is így csinálnám, mert minél nagyobb a gyerek, a pszichológiai hatás annál nagyobb.
más: ti kaptatok a femin alapítványtól igazolást, hogy az alapítványi szobára tett befizetéseteket visszaigényelhetitek? mert nekem csak a csekk van meg, de állítólag kell egy igazolás.
Üdv minden babónak és mamónak.

K.
Kép
klauszka
 
 


Szia hópihe!

Én terhességi cukorbeteg voltam, utolsó 2 hónapban inzulint is kellett adnom.
Engem is megőrjített a sok érték, amikor próbáltam utánaolvasni. Leírom, hogy itt a tarcsai kórházban hogy működött. 7,8 feletti terheléses (cukros lötyi után 2 órával mért érték) érték fölött engem elküldtek a diabetológiára. Itt vettek éhgyomorra vért, majd egy zsömle és 1,5 óra múlva újra vérvétel. Amíg ez az érték 7 alatt maradt, addig elég volt a diéta (175gramm napi CH bevitel), amikor 7 fölé ment inzulint kellett adnom. Az inzulinbeállításnál pedig a főétkezések (CH: 30, 50, 40) után egy órával kellett mérnem és ha 7 fölé ment, akkor növelnem kellett egy egységgel a beadandó inzulint.

Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok.

üdv mali

Mali
Kép
Kép
mali
 
 


Sziasztok!

Szerintetek a hidegfront a gyerkőcökre is hat, nem csak a terhes mamikra? :shock: Bogi tiszta buggyantott már tegnap óta, semmi sem jó neki, még az alvással is gondok vannak... Nem hiszem hogy beteg lenne, de jó volna tudni mi okozza.

Hópihe, nálam családi előzmények miatt már a 9. héten csináltak terheléses cukorvizsgálatot, szerencsére csak 6,8 lett, de a doki azt mondta, hogy figyeljek arra, mennyi szénhidrátot eszem (nuku csoki, cukor, tészta, stb... pedig imádom az olasz kajákat! :cry: ). Mivel nekem mindkét nagymamám cukros volt, fokozottan oda kell figyelnem, és valószínűleg többször megyek majd a terhesség alatt is cukorterhelésre, mint az átlag. Neked viszont elég magas az értéked, feltétlenül beszélj a védőnővel vagy a háziorvosoddal minél előbb!!!

Van köztetek olyan, aki a gyed maximumát kapja az első baba után, és 2 éven belül szült? A második baba után mennyi tgys-t kapott? Én ugyanis hiába kérdeztem meg a munkahelyemen, az ügyintéző képtelen volt értelmes választ adni, csak makogott valami maximum összegről meg 70%-ról, de hogy mennyi az annyi, azt nem bírta kinyögni. Mondjuk kicsit alkoholista az illető... de mivel ő az egyetlen aki tb-t ügyintéz a munkahelyemen, nem tudok máshoz fordulni ott.

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Sziasztok!

Szerintetek a hidegfront a gyerkőcökre is hat, nem csak a terhes mamikra? :shock: Bogi tiszta buggyantott már tegnap óta, semmi sem jó neki, még az alvással is gondok vannak... Nem hiszem hogy beteg lenne, de jó volna tudni mi okozza.

Hópihe, nálam családi előzmények miatt már a 9. héten csináltak terheléses cukorvizsgálatot, szerencsére csak 6,8 lett, de a doki azt mondta, hogy figyeljek arra, mennyi szénhidrátot eszem (nuku csoki, cukor, tészta, stb... pedig imádom az olasz kajákat! :cry: ). Mivel nekem mindkét nagymamám cukros volt, fokozottan oda kell figyelnem, és valószínűleg többször megyek majd a terhesség alatt is cukorterhelésre, mint az átlag. Neked viszont elég magas az értéked, feltétlenül beszélj a védőnővel vagy a háziorvosoddal minél előbb!!!

Van köztetek olyan, aki a gyed maximumát kapja az első baba után, és 2 éven belül szült? A második baba után mennyi tgys-t kapott? Én ugyanis hiába kérdeztem meg a munkahelyemen, az ügyintéző képtelen volt értelmes választ adni, csak makogott valami maximum összegről meg 70%-ról, de hogy mennyi az annyi, azt nem bírta kinyögni. Mondjuk kicsit alkoholista az illető... de mivel ő az egyetlen aki tb-t ügyintéz a munkahelyemen, nem tudok máshoz fordulni ott.

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Nem csak a gyerek kergült meg, hanem a net is! Miért ment el kétszer???
andibab
 
 


Sziasztok!
Tegnap nem engedett a rendszer belépni! :twisted:
Nem kaptuk meg az oltást,mert hülye fejemmel
2-re mentem,közben csak 1-ig voltak! :wink:
Na nem baj,majd jövőhéten!

Giga,
én hoztam szóba az agyhártyagyull.elleni oltást,de nem értem,hogy miért csak itt akarják 3 részletbe adni!
Majd rá fogok kérdezni!

Most nincs időm írni,mert Levi nyöszörög!

Klauszka,
De jó hallani felőletek! :lol:
Én pont a héten kaptam papírt a Femin alapítványtól,hogy befizettem és hogy leírhatom az adóból!
Szerintem te is hamarosan meg kapod!

Tiop
DEHOGY haragszom!
Én úgy is csak márc.-ban tudtam volna meghívót igényelni és utána még 2-3 hét mire meg is kapom és el tudom küldeni!

Henrietta,
Jó hogy raktál képeket,szépek vagytok a kislányoddal! :lol:
Vagytok iwiwen ?

Fú,tényleg mennem kell![/b]

Kép
mano83
 
 


Hópihe!

Bocs elfelejtettem írni, hogy nehogy várj két hetet! Ha mégsem tudod máshogy megoldani, akkor kezdj el iétázni, azzal biztos, hogy nem ártasz!!!!!!!!!!!!! Max, ha nincs semmi gáz, akkor nagy örömmel fogsz újra jó kajákat enni.

Diéta csak röviden a fontosabbak:
Az étkezések eloszlása: 30-20-50-20-40-20 Kb 3 óránként legyen, a reggeli max 7-1/2 8 között, nem később, korábban lehet.
felvágottat, sajtot tulajdonképpen annyit ehetsz, amennyit akarsz, kivéve a virsli és párizsi
1 zsömle 30 gr szénhidrátot tartalmaz
Ezen a linken élelmiszerenként megtalálod, hogy miben mennyi ch van.
http://diabetes.freeweb.hu/kaja/ertekek.html
(kb ugyanezt a táblázatot adták a diabetológián is)

Esetleg olvasd el a korábbi hozzászólásaimat is.

Üdv mali

Mali
Kép
Kép
mali
 
 


Sziasztok!

Hát, kb. én is úgy érzem magam mint Tüccs. Olyan fáradtnak érzem magam egyfolytában, mintha minden erőm elhagyott volna.
Remélem azért mire szülni megyünk majd utólér engem is az a mindenekfölötti erő ami átsegíti az embert a nehézségeken.
Addig is megpróbálok minél többet pihenni.
Tegnap azt hiszem kipottyant belőlem a nyákdugó. Azóta is figyelgetek a jelekre, de még semmi említésre méltó.

Viszont most olyan mérges vagyok! :evil:
Az egyik tömött fogamnak letört a belső fele az előbb ebéd közben. Jobbkor nem is jöhetett volna. Én meg most már nem merek elmenni fogorvoshoz. Arról nem is beszélve, hogy szerintem időpontot sem kapnék a szülésig. Azt hiszem most jó pár hétig csak egy oldalon fogok rágni. Jó kis diéta...! :)

Szép napot

Márti
Vendég
 


Sziasztok!

Hópihe, persze, hogy emlékszem rád!A többiek írták, hogy mennyinek kell lennie, nekem is 5-6 körül volt. Remélem, nem lesz baj veletek, szép pocakos napokat kívánok neked!

Klauszka, örülök, hogy jelentkeztél. Ha tudsz, írhatnál kicsit részletesebben Elcsiről, kíváncsi vagyok, miket művel a leányzó. Na, meg friss képet is tehetnél fel, régen láttuk Elizát.

Tiop, bejelöltelek :wink:

Pipacs, a kórházban ingecskében, meg angolpólyában vannak a babák.

Pocakosok, kívánom, hogy a front hozza meg a várt eredményt! :wink: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Hali!

Ti kicserélitek a pelenkát az esti ébredéskor? Lili 3-4 felé felébred egy pár napja. Azt próbálom most ki, hogy kiveszem a kiságyból és a legóvatosabban mozgatva megetetem. Ha ügyi vagyok és nem igazán ébred fel, akkor kaja után visszateszem, de viszont ha látom hogy ki vannak pattanva a szemei :shock: , akkor kicserélem a pelust is. Szerintetek jó ez így, vagy mindig kéne pelenkát cserélni? Eleinte mindig cseréltem, de akkor még mellettünk aludt, és így is úgyis felébredt.

Húúú! Tegnap este úgy megrémültem, mert megszólalt a légzésfigyelő. Egyből berohantunk a szobájába, megsimogattam, de meg se moccant. A szívem már ezerrel dobogott... Aztán figyeltem, hogy mozog-e a kis mellkasa. Az idegtől nem láttam semmit, meg szerintem türelmetlen is voltam. Aztán már ott voltam, hogy kiveszem az ágyból, és amikor lehúztam róla a takarót megijedt és összerezzent. Hát mondanom sem kell, hogy egy hegy omlott le a szívemről. Aztán rájöttünk, hogy azért szólalhatott meg, mert a légzésfigyelő lapjai az ágy közepére voltak rakva, Lili meg állandóan bemászik a falhoz, és befordul. Feltételezem, hogy nagyon lemászott róla... Legalábbis remélem, hogy ez volt az oka!

Tiop!
Bejelöltelek!
Ha valaki engem is be szeretne még jelölni iwiw-en, akkor Kálmáncheyné Roszinszki Ágnes vagyok. Ilyenből csak egy van, szóval nem kell keresgélni... :lol:

Kép
Kép
giga1
 
 


Tusi!
Szerintem ha a fogorvosnál az állapotodra hivatkozol és elmondod neki, hogy sürgős lenne, akkor fogadni fog!
Ha gondolod, tudok ajánlani klassz fogorvost Hatvanban is. Igaz, ez magándoki lenne, vagyis nem olcsóság de tuti a doki.

Lányok, a párom ma meghívott ebédelni, ettem egy jó nagy pizzát. Isteni finom volt, nem is tudom hogy fért belém. :D
Azt hiszem jó ideig most nem fogunk eljutni étterembe. De ezt abszolút nem bánom!! :D

Pipacs, holnap megint "okosabb" leszek nst után, de úgyis észreveszitek, ha nem jövök napokig..

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek a jelölést!Majd teszek ki képeket én is csak legyen rá időm! :lol: :wink:

Klauszka!
Mi kaptunk visszaigazolást ,hogy befizettük!!!Le is vonhatjuk az adóból!!!!!Mi is 2 hetesen tetettük be a fülbevalót Anetnak nekünk is házhoz jött a fóti védőnő és ő is tűvel jukasztotta!!!!Most azért félek már tölle mert már nagy a Zsani és biztos nehezebben fogja viselni!!!! :cry: :oops:

Tusi!
Az tök jó,hogy kilöködött a nyákdugó,mostmár bármelyik pillanatban várhatod,hogy megindúl a szülés!!!!!!Orvosodat értesítetted erröl??????? :roll: :wink: :P

Mano!
Megnyugodtam!!!!!!!! :lol:
Bejelőltelek ám!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Olyan szinten nincs semmire időm, hogy az hihetetlen. Laurával állandóan úton vagyunk és ügyeket intézünk. Ma például a vízműveknél voltunk átiratni a vízórát. Az irodában kb. 10, olyan 50 év körüli nő ült. Meglátták a lányomat, körbeállták és gagyarásztak meg cuppogtak neki. Laura meg csak mosolygott és mosolygott. Így egy kicsit hosszadalmas lett az ügyintézés! :lol:
Verna még nem tudtam hívni az uszit, de amint tudok valamit írok. Egy közös sétában én is benne lennék, ha nem zavarok! :oops:
A pocakosoknak pedig megy a drukk ezerrel!
Most rohanok tovább, mert este 7. évfordulós randim van apával! :lol:

Üdv: Pilla
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?