Új privát üzeneted érkezett!

LIlla
Milyen volt Sopron?
Sok boldog névnapot!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

hello!

Indigo, Agi (boszi, aki jol eltünt enye-benye) ezt az oldalt ajanlotta nekem anno: http://otlettar.try.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html

En föleg a kismama féle tablazatot hasznaltam (de az csak papiron van meg). Te is elfelejtettél mindent, mi?! Szörnyü!

Anid, csak, hogy megnyugodjal, nekünk 1 évig tartott a keresés, altalaban ilyesmiröl hallottam, szoval nyugalom és türelem különben megörülsz! Vagy sürgös?

Hogy pozitivan allj a dologhoz: minél többet latsz annal tajékozottabb leszel, annal jobban tudod mit NEM akarsz :lol: (mi ezért kezdtünk el épitkezni, eredetileg kész hazat akartunk).

Kaja: nekem is vannak krokodilos napjaim!

Zsuzsi, nagyon mozgalmas/vidam lehet az életed 3 gyerekkel, nagyon jol hangzik! Petike és Gézu nagyon hasonlitanak egymasra!

Joe, Zsuzsi, köszi a hsz-okat!
Nem veszem fel mindig, az esetek 30%-aban kb (vagy 40? :mrgreen:). Most, h mondtatok direkt figyeltem ra, alig volt a kezemben, ma egész jol türte :)
Ez azota van miota elindult. Uncsi mar neki, ami "lent" van és azért akar kézben lenni, h a "fenti" dolgokat lassa, elérje. Hogy lassa mit csinalunk a konyhaban pl.

Altalaban nincs gond, elmondom neki szép nyugodtan, hogy most nem tudom felvenni, kicsit morog aztan megnyugszik hamar. De ha hisztisebb napja van :roll: Vagy ha nekem rossz napom van és nem vagyok ilyen türelmes szintén :roll: A figyelem elterelés is müxik altalaban. Ha tovabblépek akkor garantalt hiszti van :mrgreen:
Tegnap reggel pl. nem tetszett neki, hogy a szopihoz nem vittem be magammal az agyba, bebujtam és mondtam neki, hogy jöjjön (nem volt kedvem kimaszni, hogy megsporoljak neki 5 métert :lol: ). Sikitas, földhöz vagja magat, üti-veri a széket :shock:, többször beveri a fejét a tévébe :shock: :shock: aztan mikor latja, hogy a mutatvanynak nincs tul nagy hatasa abbahagyja pik-pak és jön hozzam, mintha mi sem történt volna. Jo, mi?!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok,

indigó
Nekem egy ilyen linkem van: http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm
és http://csigabiga.com/otlettar/kismama/s ... etelek.htm
Van egy kismama újság féle táblázat, ami sokkal részletesebb. Jó kis meló, hogy visszakeresd, de valaki már egyszer feltette az tuti, mert én is onnan nyomtattam ki.
Miért is költöztetek Veszprémbe? És miért vissza?

Sára
A könyv amit olvasok annak az a címe, hogy Gyermeklélektan, ez egy jó régi kiadvány, az egyik munkatársamtól kaptam kölcsön, mert ő kifejezetten gyerekpszichológiát tanult és azt mondta ez alapmű. Még az elején tartok, de pl. olvastam egy számomra érdekes dolgot, hogy a gyerekek alap esetben nem félnek semmitől, sem sötéttől, sem nagy állattól, sem semmitől, csak akkor félnek majd, ha társítanak hozzá valami rossz dolgot. De az viszont ijesztő számukra ha a megszokott dolgokat szokatlannal együtt találjákpl. nyugodtan odamegy a Mikulásnak öltözött felnőtthöz, de sírni kezd amikor felismeri nála az apukája hangját.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Jó reggelt mindenkinek!

A hétvégén minket is utolértek a bacik, be is lázasodtunk. A Nurofen persze nem használt semmit. Aztán jött a jól bevált kis kúp. Na az már levitte a lázát. Ja lányok jelentem, hogy 12 fogunk van. Lehet, hogy az is rájátszott egy kicsit.

Indigó!- de jó! Újra köztünk, hát már tényleg elég réngen jelentkeztél. Jól megnőttek a gyerkőcök.

Renáta! - gratula a bébikédhez, gyönyörű, de hát egy kisbaba nem is lehet másmilyen. Szerintem nyugodtan mondhatom a lányok nevében is, hogy szívesen olvasnánk a szüléstöridet.

Joe!- tök jó, hogy botinak már semmi baja. Rossz még belegondolni is, hogy min mentetek keresztül.

Már nem tudom, hogy ki írta, hogy a gyermek nem akar az anyósához közeledni. Hát mit ne mondjak én néha örülnék neki, mert az én anyósom nagyon kiborító tud lenni.

Ja és majdnem lemaradt: a képek a taliról tök jók, jól megnőtt már mindenkinek a szeme fénye.

Egyik nap bementen melóba és már kérdezték, hogy mikor akarok visszamenni. Hát mondtam, hogy januárig biztos nem. Merthogy szóljak előtte mert a szabik meg mindent úgy kell kiadniuk. És akkor majd tudom a böcsibe szoktatni Lucát. Na ezt elmondtam itthon és ugye a dédi mit mond erre? (pedagógus volt világ életében és ugye bölibe) Szó sem lehet róla, hogy bölcsödébe menjen, majd ő addig vigyáz rá. MOndtam neki, hogy ezt majd akkor leülünk és úgyis megbeszéljük, mert ugye elég nagy a család. Meg ugye ennek is meg annak is van előnye meg hátránya is. Tudom, hogy még korai, mert addig még van 1 évem, de ti, hogy gondoljátok ezt a bölis témát?

Na most már dugulok, mert nekem is elegem van magamból.

szép napot mindenkinek( bár nálunk elég borongós)

Mesa, Luca

Kép
mesa

Mesa

Én is bölcsi párti vagyok, bár ez nekünk még távoli!De 2 éves kora után én megpróbálom!

Gabek
Hogy megy a munka?
Gergő és te hogy bírjátok??

Kép
anid

Sziasztok!

Mesa! Én is bölcsi párti vagyok, többek között azért, mert már most látom a gyereken, hogy rettentően szereti a társaságot, imád gyerekek között lenni. Én már egy kicsit unalmas vagyok neki.
Igaz, még nekem is van időm ezt átgondolni (két éves kora előtt nem szeretném), de egyenlőre ez az álláspontom. Csak attól félek, hogy nem fogják bevenni a bölcsibe, mert akkora a túljelentkezés, hogy akinek otthon van az anyukája (a kistesóval) az már nem jut be. legalábbis itt a környéken ez a helyzet.

Móni

Kép
Kép
huncut

Móni,sajna tényleg ez a helyzet a bölcsivel! Egyévesen,már keresni kell a helyet neki!

Azt hallotátok, hogy meg akarják szüntetni a családi pótlékot, csak a rászorulók kapnának.
Szóval egy réteg fog jól árni, ahol elve túl sok a gyerek!
Én annyira mérges lettem! De komolyan a középréteg, aki eltartja az ország 90 %-át, még ettől is elesik. Apa kapott béremelést, és 80000Ft-vel kevesebbet hoz haza! A fizetése 60%-át leadózza és semmiylen támogatást nem kap! Én ezért keseredtem el tegnap, hogy basszus becsületesen dolgozunk, adózunk és nem tudunk venni egy házat vagy nagyobb lakást! Én nem azt mondom,hogy nyomorgunk, és annyira kell az a családi pótlék, de ez így nem ferr!
Én tanárként nem hivatkozhatok,majd arra, hogy az én gyerekemet vegyék fel ingyen az egyetemre, mert tanár vagyok, mint pl. a vasutasnak, BKV-snak jár az ingyen utazás! MA előjött a depis Edina! (Ikrek másik személyisége!)Bocsi, ha megbántottam valakit!

Kép
anid

Sziasztok!

Na megérkeztünk nagy utunkról. Nagyon jól telt a hétvége. Megfiatalodtunk, kipihentük magunkat, jókat ettünk és immár három kiló plusszal ülök itt a gép előtt.

Köszönöm szépen a névnapi üdvözleteket!!!

Renáta: Szívből gratulálok a kis Emilyhez! Igazán szép baba! Ha kicsit helyrerázódtok, akkor gyere és mesélj, hogy telnek a napjaitok!

Indigo: Nagyon örülök Neked, hogy újra itt vagy! Egyáltalán nem viselkedtél furin a múltkor, mikor taliztunk. Először én is ideges voltam az időpont miatt, de akkor már másodszor voltunk, így tudtam mi a dörgés.
Távollétedben átvettem a táblázat kezelését. Ha szeretnéd vissza, akkor átküldök mailben egy aktuálisat.

Muzsu: Téged beírtalak! Boldog névnapot Neked!

Anid: Valóban volt gyerekágy a szállodában, már be volt készítve a szobába, mikor odaértünk, tehát szerintem felesleges vinnetek. Az étkezőben rengeteg gyerekszék van, többféle típus is (műanyag, fa, fém, ki mit szeret). Sajnos a tisztaságukkal volt probléma, szóltunk is érte, javaslom vigyetek valamilyen fertőtlenítős kendőt. A kaja nagyon jó volt. Van játszószoba is. A személyzet nagyon kedves volt, és nagyon gyermekbarátok. A szállodával szemben van egy kis étterem, ott még istenibb a kaja, és nem is túl drága. Mi ott ebédeltünk, mert csak félpanziónk volt. Ott is van gyerekszék. Nem tudom milyen ellátást kértetek, de érdemes kipróbálni, tudom ajánlani. Mikor mi ott voltunk olyan akciójuk volt, hogy halételek féláron. Hmmm.
A gyerkőcöt be lehet vinni a jakuzziba és a medencébe is, de a medence túl hideg szerintem, Bí fázott benne (elvileg 28 fokos, de szerintem nem volt annyi) ha nem visztek úszópelust adnak, mert volt olyan aki nem vitt, és adtak neki.

Rita: Ágiboszit hívd fel, mert van ötlete Máté fogeltűnénésére, engem hívott, de ugye én Sopronban voltam, netezni nincs ideje!!!
Ugye nem haragudtál meg rám, én csak viccből írtam, hogy "ne nézzelek hülyének?".

Szintén Ágiboszitól tudom, hogy Angyalka még egyben van, beszélt vele telefonon. Én is aggódtam érte már, mert nagyon eltűnt. De Ági megnyugtatott.

Na megyek főzni míg alszik a Kisember!
Szép napot!
Lilla

lilló

Sziasztok,

Hát én bölcsi ellenes vagyok, mert nem tudom milyen az ugyanis én nem jártam bölcsibe, csak oviba.
Ha anyukám nem lenne, akkor inkább otthon lennék a Bergővel, és hagynám a melót, de ez így nekünk nagyon jó, mert a Bergő sem un meg engem, van egy kis változatosség az életében és én is élvezem a melót, amit nem viszek túlzásba.
Mesa, szerintem ha nagy a család és van aki bevállalja, és szereted a munkád, akkor menj vissza, nekem ez a 4 órás lehetőség nagyon jó, és nem csak nekem, hanem mindhármunknak (Gergő, anyu, én) és még a férjemnek is.

Anid
Tényleg megszüntetnék a családi pótlékot? :roll:
Egyetértek veled, és főként azt nem értem, hogy csodálkoznak, hogy miért öregedik el az ország, miért nincs egyre több gyerek, de hát így elég nehéz bevállalni még 1-2 csemetét. De jobb ezen nem bosszankodni, mert sajna úgysem változtathatunk rajta.
:?
Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Jaj, de jó hirekre jöttem!

Renáta!
Szivből gratulálok Emilyhez, gyönyörű kislány! Nagyon várom én is, hogy elmeséld, hogy szuperált közös doktorunk akció közben! :)
Addig is, sok boldogságot nektek, ismerkedjetek egymással!

Lilla!
Utólag is boldog névnapot! Azt elhiszem, hogy jól éreztétek magatokat! :D :D Én régen nem tudtam elképzelni, miért örülnek annyira emberek, ha elmehetnek két-három napra, mert annyira rövid időnek éreztem ezt. Most már értem abszolút, az ember két-három nap kimozdulásért is örökre hálás tud lenni a sorsnak! :) :)

Anid!
Te is Ikrek depressziv napokkal?
:) :) :) Szegény férjem jól tűri ezeket, már megszokta, hogy néha behülyülök, aztán majd elmúlik.
Egyébként az elkeseredést osztom, már megint a családosok szivnak. A saját otthon megteremtése nálunk is kezd napirendre kerülni, mivel most a férjem szüleinek a lakását bitoroljuk. Szerencsére nincs semmi kényszer, hogy menjünk innen, de én nem érzem jól magam itt és kevés lett a hely is gyerekkel.
Viszont hogy pénzünk hogy lesz - talán, ha valami anomália történik a Mátrixban és egy virus hozzánk utalja GYurcsány Ferenc havi keresetét. Egyelőre nem tudok konkrétabbat.

Sára! Nektek hogy álll az épitkezés?

Gabek!
Mi altatáshoz az ellenőrzött sirást próbálgatjuk. Ez az, amikor leteszed a babát a kiságyba, elköszönsz tőle és kijössz a szobából, mielőtt még elaludna. Ettől ő persze orditani kezd. Ezután meghatározott időközönként bemész hozzá megnyugtatni, de egyre hosszabb időre hagyod sirni.
Azt hiszem, működik a módszer, mert már értünk el vele kisebb eredményeket,de Boti mostanában annyira erőszakos, hogy sokszor feladjuk.
:( :( :(
Ti is tanitjátok Gergőt?

Indigo!
Welcome back! De jó, hogy újra itt vagy! Szép nagyok a kicsik! :D :D :D

Na, most mennem kell, igyekszem hamarosan jönni!

Sziasztok!

Kinga
kgk

Sziasztok!

Először is bepótlom az elmaradásomat! :oops:

Drága Lilla utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép

Szuper lehetett Sopron! :lol:

ZSUZSI SZINTÉN BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép

Indigó,
de jó,hogy visszatértél.Sajnálom,hogy Veszprém nem jött be nektek.Összefuthattunk volna,amíg itt voltál. :roll: Milyen nagy lett már a legkisebb is.

Kinga,
hát nekem is jól jönne az a fizetés. :lol: A párom 60 ezerrel hozott haza kevesebbet! :cry: Majd csak lesz valahogy!

Anid,
tényleg eltörlik a csp.-ot??Nem is hallottam.Mikortól?Ki számít rászorulónak?

Renáta,
gratulálok akisbabádhoz,jó egészséget és sok tejcsit kívánok!
Kép

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Most csak gyorsan:
Lillának boldog névnapot utólag is! Dehogy sértődtem meg, olyannak ismersz? ;)
Renátának hatalmas gratula a tündércsomaghoz!
Anid, kitartás a házkereséshez! Ha valami jó ötleted van pénzcsinálásra, engem is érdekelne! :) De azon röhögtem, hogy elbénázták, és azért nem zárnak be sulikat (egyelőre), mert valaki rosszul szavazott.
:lol:

Könvy: minden aggódós csajszinak ajánlom az "Akinél a szív lecsendesül.." (Linda Dillow a szerző) Mondjuk, inkább azoknak való, akik hisznek Istenben. De nagyon szuper, az én aggódó természetemnek nagyon sokat adott. Nagyon gyakrolatias könyv.

Tsók,
Rita

Kép

Kép
rita81

Rita: Akkor jó :)

Anid: Én csak fél füllel hallottam a rádióban, hogy valaki felvetette, hogy el kéne venni a csp-t a "nem rászorulóktól". Gondolom ezek ugyanazok az emberek lesznek, akik beszívták a gázár támogatást is. Tehát, akik annyi pénzt keresnek papíron is, mint valójában, és fizetik becsülettel az adót, tb-t, minden szart, azaz a fél fizunk megy az államnak. Aztán majd megint jön az egyszeri kismama és pofámba röhög: "Hehe, ti kitöltöttétek már a gázár támogatásos papírt? Én: Nem, mert nem kapunk támogatást. Nem vagyunk rászorulók. Ő: Ó mi kapunk, mert a férjem minimálbéren van, én gyesen, jó hazahozza az ötkilót, de papíron rászorulunk." Na bm, ez volt az első gondolatom. Aztán addig vesznek el tőlünk is, míg a végén azon gondolkodom, hogy vegyek-e a kenyeret a boltban, vagy ma felesleges... Ez kicsit groteszk így, és még szerencsére távol vagyunk ettől, de ez is eljöhet, ha mindent ettől a rétegtől vesznek el. Hu de mérges lettem. Na most átragadt rám is a dühöd! :)

Bölcsöde: Gabekkel értek egyet. Én nagyon-nagyon ellene. Én se voltam bölcsis, a gyerekem se lesz az, majd ráér óvodában szocializálódni, meg minden betegséget elkapni. Ha kétéves koráig nem jön a tesó, és már annyira leromlik az életszínvonalunk, hogy dolgoznom kell, akkor anyukám megy GYES-re Bálinttal. Ez így van megbeszélve. Kétéves koráig viszont ragaszkodom hozzá, hogy én legyek vele. Persze én szerencsés vagyok, mert ezt meg tudom így oldani. Meg szerencsére olyan helyen is lakunk, ahol sok a gyerek, és így nem szokott unatkozni. Persze nem ítélem el azokat, akik bölcsöde pártiak.

A tesóról jut eszembe, hogy miután Piroska barátnőm januárban nálunk időzött 6 napot azóta nem jött még hozzánk. Elvileg már két hete itt kellett volna lennie. Másnak is volt így közületek? Elképzelhető, hogy a hormonkáim rosszalkodnak, vagy ne aggódjak a GyES kérdés miatt?

lilló

Lilla (nem kapok levegöt!!!!) Kép
Nem vettél még tesztet????????????? :?: :idea: :D
Gyerünk a patikaba!!
(nekem mindig elég pontos, max 2-3 nap csuszas, de 2 hét semmikép :D :D :D)

Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj de izgi Kép!!!!!

Sára

Kép

Kép
saara

:D :D :D

Sára

Kép

Kép
saara

LILLA

IRÁNY A PATIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csajok
Kata nem széthordja acipőt, hanem szétrágja! :mrgreen: :mrgreen:

Kép
anid

Lilla!

Gyerünk a patikába!Nagyon várom az eredményt! :lol: Izgulok mi lesz! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pusz
timiban

Sziasztok!

Eloszor is hatalmas gratula Renatanak! Isten hozta Emily-t, nagyon sok boldogsagot kivanunk!!

Anid, honnet szedted ezt a csaladi potlekos dolgot? Probaltam utananezni mert elegge megijedtunk, de nem talalom sehol.

Lillo, nekem is volt ilyen, miutan eloszor megjott, utana honapokig kimaradt megint. Lehet, hogy a hormonjaid, de azert szerintem vegyel tesztet, ki tudja! :wink:

Mi dogrovason, tegnap mar eleg jol voltam, ma kimereszkedtem, aztan most megint erzem a nathat meg a torkomat..
Nalunk a Lacko volt ovis karnevalon, es oroszlan volt. Majd megprobalok felrakni kepeket. Amugy is idoszeru, ugy megnottek. Mar megint.. :lol:

Tovabbi szep estet:
P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Rita: Megérkezett a levél, és már el is vittem a dm-be. Kár hogy csak egy hónap múlva kapjuk meg a kuponfüzetet. Egyébként utánna hogy működik ez a koponosdi? Vagy majd minden le lesz írva?
A szeretetnyelvek nagyon érdekesek. Mi a férjemmel totál különbözőek vagyunk. :) De nálunk ez nem újdonság.

Indigo: Mi még nem ismerjük egymást, mert Te akkor tüntél el,amikor én elkezdtem irogatni, de remélem a következő talin már találkozunk. Örülök hogy visszatértél a csapathoz. :-)

Muzsu: Üdvözlet köztünk! Nagyon édesek a gyermekeid! És csodállak hogy három ilyen kis lurkóval ilyen jól elboldogulsz segítség nélkül. Majd egyszer elmondhatnád a titkodat!

Renáta: Nagyon sok gratuláció a pici lányodhoz. Emily egy kész kis hercegnő! Nagyon szép!

Sára: Látom nem csak az én fiam ilyen akaratos. :-) De jól csinálod. Nem szabad, hogy a fejedre nőjjön, mert akkor később még nehezebb lesz kezelni a hisztiket.
Hol építkeztek?

Anid: Merrefelé kerestek házat? Milyet akartok venni? Mi is szeretnénk majd elköltözni ebből a 45nm-es lakásból, mert egy családnak kicsi. Csak még igazából elképzelésünk sincs, hogy hova lehetne menni. Ami nem is túl drága, de azért legyen kertje. És ne legyen nagyon messze Pestől. Ötlet?
Ilyen krokodil etetéses napja pedig szerintem mindenkinek van. Egyszerűen rossz napod volt.

Lilló: Utólag is boldog névnapot!
A mensi miatt pedig szerintem ne aggódj, ez teljesen normális. Nekem dec. végén volt meg először és aztóta tegnap jött meg a miku legközlebb. Azaz késett egy egész hónapot. De az is normális ha több hónap is kimarad. De attól még fogamzóképesek vagyunk ám!

Mi megküzdöttünk a fogunkkal és az alvás se megy már megint. Viszont apával valentín napkor kimozdultunk egy kicsit a pesti éjszakába. Jó volt egy kicsit kikapcsolni. Igaz két napig azt pihentem.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Az az igazság,hogy a családi pótlékos rémhír Kóka honlapján merült fel, s egyelőre csak ötlet! De ugye "Nem zörög a haraszt..."

MAnó
Mi szinte bejártu ka környéket, kivéve a Csepel sziget!
Erdőkertesen majd 120nm-es kertes házat lehet kapn iannyi pénzért, mint mondjuk Dunakeszin egy 60nm-es ház!
Szóval elég nagy a szórás!
Most úgy néz ki,hogy Fót a befutó, találtunk telket és építtetőt is, csak hát 30 misi! Szóval szerda vagy csütörtök banki nap, s majd meglátjuk!
Ahogy Sára írta, a kész házakkal az a baj, hpgy ha már fullra eladósodunk, akkor legalább olyanban lakjunk, ami a mi igényeink szerint van megcsinálva!
Mi úgy tervezzük, hogy innen már nem költöznén el, csak max.akkor ha nem tudjuk fizetni a részleteket. Szóval végleges megoldást keresünk, mert az elmúlt 6 évben 3 lakásban éltünk + a nyíregyházi lakásunk, szóval 4!
A szempontsor meg tág: nekem el kell érni a munkahelyem (ha megmarad és kellek majd még)-körgyűrű közel, gyereknek levegő legyen, de elérhetőek legyenek majd a jó középiskolák! Szóval Fót a mostani házunktól 15 percre van!
Szóval agyalunk! CSak,hát nem bírom ezt a havi 100000Ft-s ahvi részletet,ami kinéz!
Van valaki,aki most ennyit fizet szintén?
Euró alapú hitelt vett fel valaki? Annak milyen a havi részletfizetése? Nem nagyon ingadozós, ahogy változik a forint értéke?
Szóval nem tudom!

Sára
Ti milyen hitelell mentek? Vagy nem hitelztek? Ki tervete a házatokat?
Vagy ezt privben nyomjuk?

Lilla????

Kép
anid

Sziasztok

Jó sokat írtatok mióta nem voltam, vagyis csak olvastam mikor tudtam.

Anid
köszi a privit megkaptam,
a Mágus nagyon örült mert 4 petesejtem lett, holnap kell telefonálnom hogy hogy megy a randi!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Teszteltem: csak egy csík volt :( :cry:
Úgy látszik Pirike csak megmutatta magát, aztán majd valamikor jön megint.

Pedig már kezdtem beleélni magam... Afffrancbaaa

lilló

Lilla, lesz még két csik, csak késöbb! :)

Nem tudtam, h ilyen friss a dolog (Piri érkezése). Az elsö utan engem is megtréfalt 1x. Bocs, hogy ezt nem mondtam :oops:!

Anid, majd irok, jo? csak most mennem kell!

Pusz!

Sára

Kép

Kép
saara

Ja és édi Biii uj képe!!!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Lilla! Áruld el légyszi a hotel nevét, tudom, hogy már volt szó róla valamikor, de nem tudom mikor. Mi is szeretnénk valamikor elmenni Sopronba és a jó tippeket érdemes megjegyezni...
Nyugi, engem is legalább másfél havonta látogat csak meg a mikulás, pedig már egy fél éve jött meg először.

Anid, Kgk! Nekem is dühöngős, depis hangulatom volt a hétvégén, úgy látszik ez általános volt az ikreknél...

Bölcsi téma: nálunk mindkét nagymami messzire lakik, ráadásul anyu még dolgozik, ezért nem számíthatok rájuk. Apa rengeteget dolgozik, rá sem igazán. Szóval ha akarok valamit kezdeni magammal (pl. egy kicsit tanulni vagy dolgozni), akkor vagy fogadok egy bébiszittert vagy beadom fél napra bölcsibe. A bébiszitter tarifáktól hasraestem a múltkor, szóval marad a bölcsi. Már ha beveszik.

Kgk! Sok türelmet és kitartást az altatáshoz! Mi is ugyanezt csináljuk és néha nem bírom hallgatni a sírását és kiveszem, amivel persze csak ártok, mert utána még nehezebben fog egyedül elaludni.

Szép estét mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!
Gyorsan beugrottam, mert inkább Apával ünnepi hangulatozunk.
Köszönöm a köszöntéseket!

A Gyermeklélektant én is olvastam még az egyetemen, mindenkinek ajánlom, mert NAGYON JÓ!!!!!! Ugye Mérey-Binet(?) a szerző? Már nem emlékszem. Nekem is el kéne újból olvasnom, mert sokszor nem tudok mit kezdeni a szituációkkal!

Tegnap a Gyerekbibliából olvastam a gyerekeknek, és ma Petike Sámsonost játszott, csak kijelentette, hogy neki nem a hajában van az ereje, hanem a hasában! :D És láthatatlan oroszlánnal küzdött a szőnyegen. Azt hittem megzabálom!

A családi pótlékon én is jól felhergeltem magam, mint mindenen mostanában. Egyszerűen agyvérzés közelít, ha újságot olvasok, vagy híreket nézek. Borzalmas hová fejlődött (rogyott) ez az ország!!! Gyűlölöm már, mikor Gyurcsány, meg a haverjai bejelentik, majd a RÁSZORULÓK.... És olyan klassz, hogy mi, becsületes emberek mindig mindenből kimaradunk!!!! Inkább nem is mondok semmit... :evil:

Megyek Apához, mert vár....

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Lilla
De legalább világossá vált számodra, hogy tesót akartok, és minnél hamarabb! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Erika
De jóóóóóóóóó!
Ügyes vagy,nekem is ennyi volt igazán használható elsőre!
Izgulok!

Huncut
Bio Sport Hotel Lövér
Szuper a hely!
Mi márc 9-10-11 megyünk,már nagyon várom!

Mikulást száműzni kéne,mert szülés után úgy látszik tréfás kedvében van! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
anid

Sziasztok,

Lilla
Nekem is volt ilyen, amikor 5 hónapos volt a Gergő, akkor belegondoltam hogy hogy bírnám még egy gyerkőccel. Mert hát terhesen majd nem emelhetem fel, hogy fogom így pelenkázni stb. akkor kicsit kétségbe estem, sőt nálunk a tesómmal pont ennyi korkülönbség van, tehát 5+9 hónap, és már a szemem előtt láttam, hogy ez családi véna és meg fog ismétlődni. Azt hiszem annyira még sohasem örültem, amikor megjött.
De nekem azóta is mindig több, mint 28 nap.

Kgk
Gergő szerencsére jó alvó és nem is nagyon altatjuk, csak kíváncsivá tettél.

Renáta
Jajjj, én még nem is gratuláltam, pedig szép kiscsajszid lett :lol:

Anid
Sajna mi annyit fizetünk, ráadásul az OTP-nél, de kötelező volt velük kötnünk a hitelt. Pedig nagyon nem szeretem az OTP-t, mindenért iszonyatosan leszednek, most pl. várok egy papírra 3 hónapja, amire a Földhivatalnak lenne szüksége, hogy bejegyezzék a mi tulajdonjogunkat, hetente telefonálok, hiába. :twisted: Jól nézz szét bankok között, mert jó nagy különbségek vannak.

Ha már pénzről beszélünk, tudja valaki hogy is van a 2. gyerek után a pénz? Akkor a tgyást és a gyedet mi alapján számítják ki, ha előtte 2-3 évig otthon voltál az első babával?
Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Virágos jó reggelt !

Gabek
Hála az égnek nekünk bejáratott bankunk (MKB) van és meg sem közelítem az OTP nevű szörnyet! Most külön haragszom rájuk, mert az új reklámjuk aláfestő zenéje a kedvencem!

Renáta
Ha van időd,akkor írj magatokról.

Kép
anid

Gabek- itt nézhetsz utána:
www.index.hu- itt van valami szakértő
www.babafalva.hu

Kép
anid

Szép Jó Reggelt Lányok!!!

Renáta: Nagyon Gratulálunk mi is a kis jövevényhez, irtó aranyos! Legyen sok tejcsid, és vigyázzatok nagyon Magatokra!

Muzsu: Hát igen, már későn jöttünk rá, hogy a gyerek névnapja+szülinapja túl közel van egymáshoz.. De a neven meg nem akartunk változtatni, mert mindenkinek ez tetszett a családból. Szóval majd valahogy kárpótlom, bár biztos lesz olyan időszak, amikor mérges lesz rám ezért :oops: :oops:

Joe: Annyira örülök, hogy veletek minden rendben. Teljesen a helyedbe képzeltem magam, hogy pont ugyanannyi idősek vagyunk, és Rád milyen megpróbáltatások vártak az előző hetekben. Hát szívszorító volt! De felesleges is erre gondolni, már vége, és itt csak ez számít.! Végre Botival mehettek a játszótérre, meg csavarogni sokfelé, a múltba meg nem érdemes visszatekinteni! :lol:

Tegnap voltam ultrahangon, hát előrejelzés szerint nem lesz kicsi a gyermekem: 9,5cm a fejátmérője (szegény, hogy fog kijönni??? :lol: :lol: ), és az uh saccoloja szerint 3440g már most... Hát kész voltam, még ha két hétig bent pocaklakózik, akkor mekkora lesz???? :oops:
De a doki mondta, hogy a becslőjük annyira nem pontos, szóval ne aggódjak.. HÁt nem aggódok, annyira......
Két napja egy szemhunyásnyit nem tudok aludni éjjel, és a WC járat egyre sűrűsödik.
Cipőbe már én is úgy nyomom, mint Lilló annak idején, mert már bekötni nem bírom. Felvenni se egyedül, mert nem bírom belepréselni a lábam... Szóval szépen nézek ki, de jól lefényképeztem a kisfiamnak, hogy lássa, mit csinált anyukájával :lol: :lol: :lol:

Ma meg fogorvoshoz megyek, félek, félek.... :cry: :cry:

Legyen jó a napotok, bár az idő csúnya borult, hideg is van ,de akkor is legyen ma Mindenki vidám!!!

Puszi:

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Szilvi!
Örülök, hogy Ákos szépen gömbisedik a pocakodban! Ne izgulj, szerintem megoldja majd a kifelé utat ügyesen! :) :)
A fogorvoshoz sok szerencsét, reméljük, nem lesz sok dolga!

Lányok! Azt szeretném kérdezni a lakásvásárlás témával kapcsolatban, hogy próbálta-e valaki közületek a lakáslizing konstrukciót és ha igen, mik a tapasztalatok. Én most azért ezen gondolkodom, mert úgy tudom - javitsatok ki, ha tévedek-, hogy ebben az esetben kell a legkisebb önrészt letenni, sőt, van, ahol nem is kérnek önrészt inditásnak.

A másik, hogy ment közületek valaki bankhoz hitelkérelemmel úgy, hogy csókolom, apu vállalkozó, anyu GYED-en van. Adnak hitelt ilyen esetben?

KInga
kgk

Sziasztok!

Hát mi ma megjártuk a doktornénit, vagyis mivel nem volt csak helyettesítés, ezért a doktorbácsit. Hát jól ki is akadtam. Mondtam neki, hogy írjon lázcsillapítót, mert lázas a gyerek meg d-vitamint. Ez eddig rendben is volt. DE antibiotikumot írt fel, amiről persze nem szólt egy szót se és ráadásul a gyógyszertárban közli velem a hölgy, hogy hát a germicic és az antibiotikum kölcsönhatásba léphet, de lehet adni együtt csak nagyon nagy odafigyelés kell és ha akármi furcsa jelentkezik a gyereken, akkor egyből irány az orvos. Hát köszönöm szépen. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem kap antibiotikumot, amúgy is a saját orvosunk is a legvégső esetben írja fel és amúgy is csak kicsit náthás. Jó írja fel mert aláírom, hogy lehet rá szükség meg minden de akkor legalább azt mondja, hogy jó napot vagy valami, és ha nem szól a nő a gyógyszertárban akkor nem is tudom. Na tovább nem dühöngök, mert felébredt a drága.

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok,

én a gyógyszertárban akadtam ki az "olcsóbb" oltás ára kb. 4.000 Ft lett és a tápszer is 2.000-rel drágább.

Kgk
Szerintem ha apa a vállalkozásából ki tudja mutatni, hogy sok pénzt keres, akkor biztos kaptok hitelt.

Szilvi
Én két héttel hamarabb szültem, tehát a 38. héten, lehet hogy már neked sincs sok hátra, ha már nagyon ki akar jönni, akkor jöhet hamarabb is. De a vizesedéssel kapcsolatban el kell, hogy keserítselek, nekem a szülés után kb. 2-3 hétig tartott, én már csak papucsot hordtam, na jó akkor már nyár volt.

Kép

Kép
gabek

Túléltem a fogorvost!!!! (egyenlőre, mert csak ideiglenes tömést adott). Hát nem volt leányálom, most azon kell imádkoznom, hogy jövő péntekig bentmaradjon a tömés. És hát igen, ki tudja mikor születik meg a bébi, vissza tudok-e még menni jövő pénteken??

Én már várom nagyon a szülést, hogy meglássam a Babócánkat.

Gabek: én azt hittem, hogy szüléssel eltűnik a víz is, mert mindenki ezt mondta.. A gonoszok, jól átvertek :oops: :cry:
Azért nyáron sem lehetett leányálom vizes tapikkal közlekedni, még a papucs is kényelmetlen ilyenkor, nem? Legalábbis én itthon is szenvedek papucsban is néha.
De egy hős vagyok, és a gyerekért mindent kiállok!!! :lol: :lol: :lol:

De még mindig jobban tartok a szülés utáni 4 kórházi naptól, mint a szüléstől.
Valaki jöjjön velem is szülni :lol: :lol: :lol:

Lilypie Fifth Birthday tickers

b.szilva

Sziasztok!

Mesa,
hat "érdekes" ez az antibiotikum ügy.... :shock: Fura, h nem is mondja a doki! Azt hiszem én sem adnék neki, ha csak nathas!
és gratula a 12 foghoz, nem semmi!

Lanyok, nem tudom érdekel-e titeket, nekünk van egy "független pénzügyi-tanacsadonk". Nem tudom talalkoztatok-e mar ilyen madarral. Az a lényeg, hogy neked nem kerül semmibe. Ö ugy keresi a kenyerét, hogy megnézi az összes pénzintézetben mik a lehetöségek és igy javasol különbözö lehetöségeket a te helyzetedhez igazodva. Tehat megnézi, mi az optimalis konstrukcio nektek, megsporolod a sok utanajarast, elmagyaraz mindent, stb. Ö a bankoktol kapja a pénzét.

Normalis a pasi, 4 gyereke van :). Nem volt vele gondunk. A hugom is "kiprobalta". Nem tudom mennyire van most kapacitasa, de ha gondoljatok megkérdezem töle.

Zsuzsi, boldog névnapot utolag!! :oops:

Joe, mar akartam irni a multkor, hogy hihetetlen a Te Botid! Nagyon ügyes, hogy mar igy tud beszélni, csak néztem! Ugy néz ki ez jellemzö a Botikra, mert Kinga Botija is nagyon ügyes kisficko :wink:!

Szilvi, kitartas, mar nem sok van hatra!!

Gakek, szerintem Agival beszélj, ö a nagy guru ilyen kérdésekben! Ha megnézed a szülészetek-Korhazak elején van egy olyan topik, h GYED kiszamitasa. Agi oda bemasolta az indexes forumnak a linkjét. (Bocs most lusta vagyok kikeresni)

Bölcsi: Nekem is hasonlo véleményem van, mint Lillanak és Gabeknak.
En 2 éves koromban kerültem oviba (Fr-ban lehet) és UTALTAM, jobban szerettem volna anyukammal maradni :( De ez is biztos mas mindenkinél, biztos van olyan gyerek is, aki élvezi, ha sok uj jatékpajtasa van :)!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Mostanában olvasó üzemmódban vagyok.

Vagy a Norbi nem hagy, vagy Apa gépezik :twisted:

Minden névnaposnak SOK-SOK Boldogságot!

Szilvi:nagyon szorítunk!Nekem terhesen nem volt vizesedésem, de csaszi után olyan volt a lábam, mint az elefántnak.Nem elkeserítésnek szántam!

Az euro alapú nem tudom milyen, nekünk svájci van, de a miénk még a régi életbiztosításos konstrukció.Vannak ingadozások kb. 4eft és az inkább felfelé.Ezt úgy értem, hogy nekünk elvileg X CHF-et kell fizetnünk, ami akkor 30eft volt, de legtöbbször 32,33-ra jött ki.
Mi is pénzügyi tanácsadóval beszéltünk,megspóroltunk közel 200eft-ot.
Arra készüljetek, hogy amíg nem kapjátok meg a hitelt, addig is ki kell erre-arra 100eft-at adni.

Nem tudom mi van a Norbival.Szombat óta megy a hasa,és nem nagyon alszik.Egész nap max 1 órát.
Lehet,hogy a foga?
Nem nyűgősebb, mint máskor.

Indigó üdv. újra köztünk!

Valaki közületek tanult az ELO-nal? Tapasztalatok?

Lilla:úgy izgultam, de majd legközelebb összejön!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Lemaradt:

Huncut:csak nem????

Bölcsibe én se szeretném beadni, de maj kiderül mi lesz 1 év múlva.
Gyes...stb

Az ismerősömnek a nagyobbik gyerekét az oviba se vették be, mert az anyuka otthon van a kistesóval.Majd csak most 5 évesen fogják 1 évvel a suli előtt.
Ez akkora baromság!
Szegény gyerek nincs a saját kortársaival,otthon teljesen visszafejlődik.

Nem tudtok véletlenül olyan oldalt, ahonnan lehet gyerek dalokat letölteni?
Pl.olyat, mint a zene ovi.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok:)

Egy csöpp életjel felőlünk:)

Bocsi, de ezer plusz egy dolgom van és időm meg egy perc sincs sokszor, éjjel meg mikor elolvaslak titeket már nincs erőm irni, igy ha nagyon égető kérdés merül fel általában telefonon válaszoltam rá :wink: :wink:

Sára

A tanácsadótokat nem véletlenül LEventének hívják?

Látom azért alakul Vince akarata :wink: , de gondolom Jutka módszere azért sokszor átsegít a helyzeteken :):)

Tényleg akartam tőled kérdezni, hogy a mosásnál az ecettel hogy kell mennyiségileg bánni? egy adag ruhához mennyi ecetet kell önteni az öblitő tartályba?

Gabek

GYÁS, GYED összege a második babánál több mindentől függ, az alap esetben a két gyerek között nem dolgozik egy napot se az illető (az első baba valamelyik ellátásába szül, gyed, gyes) akkor 0 bérezett nap esetén a szerződés szerinti bére lesz a következő ellátás alapja, de max az aktuális minimálbér kétszerese, vagyis van egy plafon és akinek jó magas fizuja volt az csak a plafon után kapja, akinek persze kevesebb a plafonnál az a kevesebbet.
Ha valaki mondjuk visszamegy melozni a két gyerek között és lesz 180 bérezett napja akkor a tgyása ujra korlátlan lesz és a 180 vagy annál több nap átlagából számitják az ellátásokat. Ha valaki 1-179 napig dolgozik akkor ennek az átlaga számit de max a minimálbér kétszerese (vagyis itt még él a korlát).

Arra figyelj majd ha esetleg magadról lenne szó, hogy mivel te visszamentél gyes mellett dolgozni, akár rosszul is járhatsz, mert ugye lesz kereseted (4 óra bére) és az lesz majd az alap, és itt nem számit hogy csak 4 órát dolgozol, azt nem veszik figyelembe, vagyis nem arányositják fel 8 órás jövedelemmé...

Renáta

Hatalmas gratula Emilyhez, sok sok tejcsit neki és egészséget, boldogságot a családnak.

Lilla

Köszi szépen a tolmácsolást Ritának :)
Sajnálom az egy csikot, vagyis megértelek, hogy miután beleélted egy kicsit magad igy csalódtál. Fogunk mi még együtt örülni a két csikos tesztednek:):):)

Rita

Ahogy a teloban is elmondtam, mi is így jártunk anno Dani első fogacskájával, örömködtünk, hogy előbujt reggel, estére meg nem volt sehol, tiszta lököttnek éreztem magam a szitutól, de hála nem csak én láttam hanem anyum is, igy biztos voltam benne hgoy nem álmodtam:):)

Joe

Örülök, hogy már jobban vagytok és kezd visszatérni minden a régi kerékvágásba. Szopival hogy álltok, sikerült visszatornázni?

Muzsu

Nagyon sok boldog névnapot igy utólag is:) Nagyon szépek a gyerköceid, le a kalappal elötted hogy ilyen kevés korkülönbséggel bevállaltad őket:)

Szilvi

Mennek a drukkok ezerrel. kitartás, hidd el hogy pikk és pakk elmúlik az a 4 nap a korházban, észre sem fogod venni. Etával beszéld meg hogy ha lehet a 127-128 as szobába kerüljél, mert az Ica néni szobája és ő profi a szopiban, és tuti segiteni fog.

Anid
Mindig jókat rötyögök az irásaidon. Jó dolga lesz a lánykádnak ilyen szupi mami mellett:):):)

Erika

Múltkor el is felejtettem irni, hogy tündér a gyerköcöd és már most látszik, hogy totál műszaki beállitottságú. Mennek a drukkok, hogy jó legyen a nagy találkozás és mind a négy megfoganjon, és persze a beültetés után szép két csikos tetszted legyen.

Dorka

Nekem van nagyon sok gyerek zeném, csinálok belőle egy listát és akkor lehet belőle válogatni. Gabeknak is igértem a Halász Juditot, amit mostmár meg is fogok tudni végre csinálni, mert visszakaptam végre a gépem.

Mi jól vagyunk hála, a két skac teljesen leköti minden percem, a sajtkukac kevés jelzőnek amit egyik pillanatról a másikra tudnak produkálni :) Hétvégén kimentünk Szentendrére,hogy sétálunk egyet a skanzenben, hát adtunk az ördögnek egy utat, csak április elsején nyit a múzeum,(nem mintha nem lenne internet itthon hogy megnézzem a nyitvatartást :oops: ) igy a Hajógyári szigetre mentünk egy jó nagyot csuszdázni. Dani a végére mint egy kismalac ugy nézett ki, de nagyon élvezte, Peti is sétálgatott először kint kiscipőben.

Most lépnem kell mert Thomast szeretne nézni Dani...

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok,

Szilvi: Ne idegeskedj, úgy el fog röpülni az a négy nap a kórházban, hogy észre sem veszed. Sajnálom a vizesedést, én aztán tudom miről beszélsz Sorstárs :wink: , és sajnos valóban nem fog eltűnni a szüléssel. Jó pár hét, mire normális cipőt tudsz húzni, de az is lehet, h dobhatod ki a régi cipőidet, mert nekem pl egy számot nőtt a lábam :roll: .
Amit tudok javasolni, hogy polcold majd a lábad és igyál-igyál-igyál ásványvízet (szénsavmenteset) állítólag ezzel lehet űzni a vízet. Nekem ezt a gyerekágyon mondta az egyik nővér és elég jól bevált.
Egyébként néhány hónap alatt nekem lement mind a 23 :!: kiló (nagy része víz), ami feljött, pedig szoptattam, szoptatok a mai napig. (Sőt azóta még több ment le).

Dorka: Én tanultam az ELO-nál olaszul még anno sulis koromban. Szerintem ez a tanulási mód azoknak való, akik elég szorgalmasak és tanulnak akkor is, ha nem nyüstölik, nem kérik számon akkor is. Egyébként a tananyagot (munkafüzet, kazetta) küldték mindig rendesen, elég korrektek a tananyagok.
Mit tervezel tanulni???

Óvi ügyben nálunk ugyanez a helyzet a városban. Aki otthon van a kicsivel, annak a nagyot öt éves korig nem veszik be, mert nem kötelesek. Egyébként mostmár azokat is utasítják vissza, akik nincsenek otthon a kicsivel, mert egyszerűen nincs hely. Nagyon gáz.

Mesa: hát nem semmi ez a dottore :shock: :shock: A mi gyerekdokink sem ír fel antibiotikumot, csak végső esetben.

Huncut: Ha jól tudom áprilisban lesznek a hotelben családos napok, amikor 18990ft lesz félpanzióval egy szoba a családnak minimum két éjszakás tartózkodás esetén. Nem rossz ajánlat, és tényleg jó hely, csak ajánlani tudom. Anid már leírta a hotel nevét. :)

Muzsu: Édes lehetett Petike! :)

Gabek: Megkaptad a bababónuszos cuccot? Rákérdeztem apánál, állítólag apátok fakkjában van már a cucc.

Szép estét!
Lilla

lilló

Sziasztok

Ágiboszi
köszi a drukkokat
24 óra elteltével 3 petesejt megfogant, csütörtökön kapom vissza őket, valszeg nem fogok tesztelni, Ákosnál sem tettem, csak vérvétel volt, és remélem, hogy most is csak az lesz!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Halihó

Szilvi

Sajna a vizesedést nehéz elkerülni, de valóban lejön, na jó nem mindjárt!
Én a csaszi után tapogattam magam,hogy hűűűűde karcsú vagyok, s közben meg áááááá!
Apa papucsa,nadrágja volt velem! (A kínainál vettem nyári gatyót XXXXL-est, a kis kínaika tényleg kicsik!)
Hazajövet szintén a húúúúúúú de vékonyka érzés fogott el, s felkaptam gyorsan a nacujaimat!
HÁÁÁÁÁt, úgy kellett leoperálni,mert fennakadt a térdem felett!
A vizet meg vízzel tudod lehozni: napi 4 liter folyadék, s ha birod polcold fel a lábad és úgy igyál, akkor a víz a hólyagod felé áramlik, s lehet menni pisilni! :lol: :lol: :lol: :lol:
Apa Fionának hívott! :mrgreen:

Erika
Mind a hármat??????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: JUJUJUJUJ! De izgulok!!!!
Én teszteltem (hajnali 4 kor), de persze,már annyira zsizsegtem és nem vártam meg az 5 percet és nagy sírás volt a budin, aztán apa is ment a wc-re, és jött ki nagy vigyorogve: "Te, dinnye, az 5 perc azért van,mert 5 percet kell várni!"
:oops: :roll: :wink:
Aztán 9 kor már a Kaáliban ültünk a vérvételen!
és, és, jajaj annyira jó visszagondolni, s most itt vinnyog avégtermék! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ági
Gondoltam,hogy a fiúk nem hagynak kibontakozni!

Dorka
Azért vették be,mert kötelező suli előtt egy évvel!

Na megyek, kezdődik a búváros program! :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Annyira béna vagyok!!
Írtam mindenkinek, erre eltüntentettem az egészet! :(
Most mit csináljak????
Beleütöttem az előnézetbe és hoppsz!

Ez az egész napom ilyen! Semmi nem sikerült jól...
Anid! Másnál is van ez így! :(

Holnap újra írom az okosságokat, a francba...

Megyek olvasni, azzal már nem lehet baj, lapozni csak tudok. :evil:

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Lilló!
Azért engem ez a 23 kiló csak izgat!
Rajtam 22 fölös zsírkocka éktelenkedik, burjánzik, tapad, ragad, és olyan reménytelennek tűnik! Januártól nem szopizik Gézu és azóta már 7 kiló lement, de NAGYON SZENVEDEK!!!!
Te hogy csináltad?
Na puszi!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Ági!
Dejó, hogy újra jelentkeztél!!!! :)
Igazából szopi már csak reggel van, este egyből bealszik rajta.
Úgy érztem kezdi elválasztani magát, reggel is úgy kell szinte tukmálni. Magától eszébe sem jutna. Ennek végülis örülni is lehetne, hogy nem lesz probléma az elválasztás, az egyetlen bajom csak az hogy semmilyen tápot nem iszik meg, a bocitejtől meg kiütéses lesz. Cumisüveget úúútálja, a csőrösből is csak kortyol. Elég keveset iszik, eddig megnyugtatott, hogy szopik de most, hogy napközben már nem is szopik, nem iszik semmivel sem többet. Max 2 deci víz fogy el. :( Mikor 1 lityónak illene.
Szóval nem tudom.

Alvásról
Tudjátok milyen "mélyről" indultunk Botival.
Kórházi trauma, anyakomlexussal megspékelve.
Nos, 3 napja (el ne kiabáljam!) Boti újra átalussza az éjszakát.
2 hétig aludtam a kiságya mellett. 5-10 percennként felsírt, hogy anya, anya. (de ezt már meséltem) Simiztem, fogtam a kezét, beszéltem hozzá, énekeltem neki. + visszafektettem 125 ezerszer.
Fő szabály az volt, hogy nem veszem ki a kiságyból. Napról napra javultak az éjszakáink, már fel sem kelt, elég volt ha csak beszéltem dúdoltam neki. Visszatért a bizalma, megnyugodott, hogy anya ott van ha "kell". Ééééééés mostmár ha fel is sír 1x-2x apa is vissza tudja altatni. Iszik vagy csak meg kell simizni és durmol. (eddig apától mégjobban ordított, csak én voltam jó neki)
Szóval újra a régi kerékvágásban. :lol:
Nem alvó babák anyukájainak egy újabb tipp. Ez nem tudom hivatalosan milyen módszer, nekünk bejött.

Erika! :))
Hurrá! Hurrá! Drukkolunk, hogy minden rendben legyen!

Lilló!
Tökre izgultam Veled együtt!
Nem félsz a kis korkülönbségtől?! Én frászt kapnék....

Szilvi!
Tök igaz amit Anid írt! :)
Én is olyan karcsúnak, sikkesnek éreztem magam szülés után! Drámai a különbség! De én sem tudtam felvenni a szülés előtti gatyáimat pedig 15 kila lement rólam. Karcsúbb lettem mint teherbeesés előtt, de csípőben nem jöttek fel a gatyóim. Azóta sem jönnek fel......., de ez már más kérdés.
Meg a 15 kila is visszajött. :oops: :(

No, megyek. Valamit tuti elfelejtettem. :shock:

Jó éjt!

Puszi
Joe és Boti
joe

Muzsu!
Ha már nem szoptatunk könnyebb lefogyni???? :shock:
Dehát a tejtermelés is kalóriát éget! Én pont azt hallottam ma a játszón, hogy egy csajszi (akivel beszélgettem) a gyerek 19 hónapos koráig fejt, mikor abbahagyta +8 kilót felszedett. Minden maradt a régiben. Szóval elvileg ha nem szoptatunk, kevesebbet is kell ennünk.
Mozogni nincs erőm, innen a monitor előtti székről is esem le a fáradtságtól......nekem "csak" 15 kilót kéne ledobnom....

Lányok! Még év végén volt szó valami közös fogyizásról!!!!
Fogjunk össze!!! :lol:
joe

Sziasztok!

Rengeteget írtatok nem tudom mindenkire jut-e időm, de azért megpróbálom. :)

Anid, kösz az üdvözlést. Micsoda menüt készítettél a hétvégén. Fantasztikusan hangzik. Szerintem ne add fel. Lehet, hogy éppen rossz napod volt. Az ember azért van, hogy hibázzon, de a lényeg, hogy megpróbálja kijavítani. Úgyhogy hajrá, kötényt fel !!!!!!!
Gratula az újabb fogacskához. Szerintem ne izgulj, hogy ilyen gyors ütemben halad. Nekem a védőnő azt mondta, hogyha mindezt tényleg önállóan csinálja, akkor nincs semmi gond. Akkor az azt jelenti, hogy elég erős a csontozata és izomzata már ezekhez a műveletekhez. Legalább már nem fog(sz) unatkozni. :)
Családi pótlék témában abszolút támogatlak. Szerintem is felháborító.

Saara, köszi a babakajás oldalt. Hát az ember sajna ilyenekre nem emlékszik, hogy mikor mit vezetett be a gyerkőcnél. :) Másra sem nagyon de erre aztán egyáltalán. :)
Nagyon édes lehet Vince :)

Gabek, Neked is köszönöm a linket ezeket is megnéztem. Veszprémbe költözéses sztori elég hosszú lenne nem akarok senkit untatni. Elég annyi, hogy nem igazán lehet ott munkát találni és úgy gondoltunk akkor mire várjunk, jöjjünk vissza most. Elköltözni meg azért költöztünk, mert a férjem szülei Veszprém megyeiek és az én szüleimet leköltöztetve szerettük volna legalább egy megyébe tömöríteni a rokonságot, hogy ne kelljen 3 órát utazni, hogy lássuk egymást. Az én szüleim Nógrád megyeiek.
Én pont a Gyermeklélektanból tanulok. Óvónő leszek, ha nagy leszek. Már van egy diplomám, de az ember holtáig tanul. :) Na nem csak most valósítom meg azt ami mindig is szerettem volna lenni. Mérei-Binet könyv?

Mesa, gyógyuljatok meg minél hamarabb. Érdekes nálunk a Nurofen mindig használ, bár mindig 2 óra kellett, hogy elinduljon lefelé a láza. Gratula fogakhoz.
Bölcsi témához. Én is úgy gondolom, hogy Áron 2 éves korában bölcsibe megy. Szerintem ez mára annyira jellemző. A Gyes-ből megélni lehetetlenség. Hát az én anyukám is mikor megtudta, hogy bölcsibe akarom adni, azt mondta, hogyha közelebb lakna vigyázna Ő rá. Hát az az igazság, hogy szerintem nem bírná. Azért mégis 60 éves és egy gyerekkel egész nap elleni, egy-két napig jó, de egy éven keresztül nap mint nap, nem egy leányálom. Úgyhogy én nem hiszem, hogy belemennék ebbe.

Lilló, hát vezetném én a táblázatot, de sajna arra már nincs időm. Úgyhogy szerintem ha Te bírod akkor maradjon nálad. Irigyellek a hétvége miatt. :) Nagyon izgultam a tesztelés miatt. Sajnálom, hogy a bébi várat magára. De ha ennyire nem baj, hogy érkezne, akkor hajrá. :) Én most azt mondom a legjobb korkülönbség 2 év. Nálunk 3,5 van, de úgy érzem sok.

Kinga, én is ezt a módszert használtam Áronnál. Az első nap 1,5 óra sírás után aludt el. Aztán egyre kevesebb lett ez az idő, végül most ott tartunk, hogy lerakom az ágyba adok egy puszi, kijövök. Ő befordul oldalra és elalszik. :) Én 5 percenként mentem be hozzá, volt, hogy sokáig simogattam, volt, hogy azonnal kijöttem attól függően, hogy mennyire volt felhergelve, ha nagyon hisztis volt, akkor kapott egy puszit és kijöttem újabb 5 percre, ha láttam, hogy mindjárt elalszik, akkor maradtam és álomba simogattam. Volt, hogy annyira felhergelte magát, hogy kivettem egy kicsit vigasztalgatni, majd vissza az ágyba, persze Ő még hangosabban kezdett el ordítani, de én csak egy puszit adtam kijöttem újabb 5 percre. Aztán amikor a sírásos szakasz fél órát elérte, akkor már 10 percre hagytam magára. Aztán 15 de ennél hosszabb ideig állítólag nem szabad sírni hagyni. Nálunk bevált. Mondom kb. 1 kemény hetünk volt, de azt mondom megérte. Most este 8-reggel 8-ig alszik. Altatás nélkül. :)

Timi, én is sajnálom, hogy nem találkoztunk, de az ovi beszoktatás és az Áron betegsége annyira lefoglalt, hogy azt sem tudtam hol áll a fejem. Ráadásul még nem is éreztük magunkat ott jól...

Rita, írok privit.

Panzej, gyógyulást!

Tündi köszi, az üdvözlést.

Muzsu, utólag is Boldog Névnapot!! Én úgy szoktam, hogy Word-be írom a szöveget és ha kész, akkor átmásolom, így ha a babanet behülyül, még mindig megvan az iromány ahonnan újra bemásolhatom. :)

Szilvi, 9,5??? Hát nem semmi. Szegény Te! Na csak vicceltem. Áron 37 cm-se buksival jött ki. Igaz sok varrást kaptam, de amikor kibújt nem éreztem semmit. Pedig vágtak is. Szóval Nem lesz semmi gond. A súly becsléssel ne foglalkozz. Áront a 37. héten 2800 g-ra jósolták és a 39-en 3700-al született. Ennyit a becslésről. Fényképből nem raknál fel? Kíváncsi vagyok a pociméretre.
A kórházban tartózkodástól én is jobban tartottam, mint a szüléstől. És képzeld el élveztem. Olyan jó visszagondolni azokra a napokra. Áronnál már egyenesen vártam.
Arra azért számíts, hogy szülés után jobban bedagad a lábad, mert a sok folyadék akkor fog távozni. Nekem nem volt vizes a terhesség alatt, de szülés után mindig bedagadt.

Joe, Aptamil Ha prev-et próbáltátok. Nálunk az Áron is finnyás volt, de ez bejön neki.
Hihetetlen milyen ügyesen megoldottátok az éjszakákat. Gratula Neked és a Fiadnak!

Erika, mi ugyan nem ismerjük egymást, de nagyon drukkolok. A megint megjött topikba is jársz? Szoktam olvasgatni, annak idején én is látogatója voltam. Jó régen volt. 2002??? Talán.

NA azt hiszem végeztem, egy regény lett, bocsi, ha valakit kihagytam elnézést.

Képzeljétek. Most 1/2 9-kor amikor mindannyian itthon vagyunk megszólalt a kaputelefon bejövő kódja, vagy hogy is mondjam. Az a hang, ami akkor szokott szólni, amikor valaki a kóddal jön be az ajtón. Párom szerint valaki kileste a kódunkat és azzal jött be. Nálatok volt már hasonló. Esetleg nincs valakinek leírása, hogy hogyan kell megváltoztatni a kódot. Mi sajna nem találjuk a papírt. Apa úúúúúgggyyyy elrakta.

Na most már futok
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
indigo

Indigo!
Köszi, eltelt 2 perc mire rájöttem, hogy amiről írsz az tápszer márka. :) Be vagyok lassúlva kicsit. És hogy adjam neki? Pohárból is csak max 2-őt kortyol. Kezdjem el eröltetni a cumisüveget?
joe

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?