Sziasztok!
Rengeteget írtatok nem tudom mindenkire jut-e időm, de azért megpróbálom.
Anid, kösz az üdvözlést. Micsoda menüt készítettél a hétvégén. Fantasztikusan hangzik. Szerintem ne add fel. Lehet, hogy éppen rossz napod volt. Az ember azért van, hogy hibázzon, de a lényeg, hogy megpróbálja kijavítani. Úgyhogy hajrá, kötényt fel !!!!!!!
Gratula az újabb fogacskához. Szerintem ne izgulj, hogy ilyen gyors ütemben halad. Nekem a védőnő azt mondta, hogyha mindezt tényleg önállóan csinálja, akkor nincs semmi gond. Akkor az azt jelenti, hogy elég erős a csontozata és izomzata már ezekhez a műveletekhez. Legalább már nem fog(sz) unatkozni.
Családi pótlék témában abszolút támogatlak. Szerintem is felháborító.
Saara, köszi a babakajás oldalt. Hát az ember sajna ilyenekre nem emlékszik, hogy mikor mit vezetett be a gyerkőcnél.
Másra sem nagyon de erre aztán egyáltalán.
Nagyon édes lehet Vince
Gabek, Neked is köszönöm a linket ezeket is megnéztem. Veszprémbe költözéses sztori elég hosszú lenne nem akarok senkit untatni. Elég annyi, hogy nem igazán lehet ott munkát találni és úgy gondoltunk akkor mire várjunk, jöjjünk vissza most. Elköltözni meg azért költöztünk, mert a férjem szülei Veszprém megyeiek és az én szüleimet leköltöztetve szerettük volna legalább egy megyébe tömöríteni a rokonságot, hogy ne kelljen 3 órát utazni, hogy lássuk egymást. Az én szüleim Nógrád megyeiek.
Én pont a Gyermeklélektanból tanulok. Óvónő leszek, ha nagy leszek. Már van egy diplomám, de az ember holtáig tanul.
Na nem csak most valósítom meg azt ami mindig is szerettem volna lenni. Mérei-Binet könyv?
Mesa, gyógyuljatok meg minél hamarabb. Érdekes nálunk a Nurofen mindig használ, bár mindig 2 óra kellett, hogy elinduljon lefelé a láza. Gratula fogakhoz.
Bölcsi témához. Én is úgy gondolom, hogy Áron 2 éves korában bölcsibe megy. Szerintem ez mára annyira jellemző. A Gyes-ből megélni lehetetlenség. Hát az én anyukám is mikor megtudta, hogy bölcsibe akarom adni, azt mondta, hogyha közelebb lakna vigyázna Ő rá. Hát az az igazság, hogy szerintem nem bírná. Azért mégis 60 éves és egy gyerekkel egész nap elleni, egy-két napig jó, de egy éven keresztül nap mint nap, nem egy leányálom. Úgyhogy én nem hiszem, hogy belemennék ebbe.
Lilló, hát vezetném én a táblázatot, de sajna arra már nincs időm. Úgyhogy szerintem ha Te bírod akkor maradjon nálad. Irigyellek a hétvége miatt.
Nagyon izgultam a tesztelés miatt. Sajnálom, hogy a bébi várat magára. De ha ennyire nem baj, hogy érkezne, akkor hajrá.
Én most azt mondom a legjobb korkülönbség 2 év. Nálunk 3,5 van, de úgy érzem sok.
Kinga, én is ezt a módszert használtam Áronnál. Az első nap 1,5 óra sírás után aludt el. Aztán egyre kevesebb lett ez az idő, végül most ott tartunk, hogy lerakom az ágyba adok egy puszi, kijövök. Ő befordul oldalra és elalszik.
Én 5 percenként mentem be hozzá, volt, hogy sokáig simogattam, volt, hogy azonnal kijöttem attól függően, hogy mennyire volt felhergelve, ha nagyon hisztis volt, akkor kapott egy puszit és kijöttem újabb 5 percre, ha láttam, hogy mindjárt elalszik, akkor maradtam és álomba simogattam. Volt, hogy annyira felhergelte magát, hogy kivettem egy kicsit vigasztalgatni, majd vissza az ágyba, persze Ő még hangosabban kezdett el ordítani, de én csak egy puszit adtam kijöttem újabb 5 percre. Aztán amikor a sírásos szakasz fél órát elérte, akkor már 10 percre hagytam magára. Aztán 15 de ennél hosszabb ideig állítólag nem szabad sírni hagyni. Nálunk bevált. Mondom kb. 1 kemény hetünk volt, de azt mondom megérte. Most este 8-reggel 8-ig alszik. Altatás nélkül.
Timi, én is sajnálom, hogy nem találkoztunk, de az ovi beszoktatás és az Áron betegsége annyira lefoglalt, hogy azt sem tudtam hol áll a fejem. Ráadásul még nem is éreztük magunkat ott jól...
Rita, írok privit.
Panzej, gyógyulást!
Tündi köszi, az üdvözlést.
Muzsu, utólag is Boldog Névnapot!! Én úgy szoktam, hogy Word-be írom a szöveget és ha kész, akkor átmásolom, így ha a babanet behülyül, még mindig megvan az iromány ahonnan újra bemásolhatom.
Szilvi, 9,5??? Hát nem semmi. Szegény Te! Na csak vicceltem. Áron 37 cm-se buksival jött ki. Igaz sok varrást kaptam, de amikor kibújt nem éreztem semmit. Pedig vágtak is. Szóval Nem lesz semmi gond. A súly becsléssel ne foglalkozz. Áront a 37. héten 2800 g-ra jósolták és a 39-en 3700-al született. Ennyit a becslésről. Fényképből nem raknál fel? Kíváncsi vagyok a pociméretre.
A kórházban tartózkodástól én is jobban tartottam, mint a szüléstől. És képzeld el élveztem. Olyan jó visszagondolni azokra a napokra. Áronnál már egyenesen vártam.
Arra azért számíts, hogy szülés után jobban bedagad a lábad, mert a sok folyadék akkor fog távozni. Nekem nem volt vizes a terhesség alatt, de szülés után mindig bedagadt.
Joe, Aptamil Ha prev-et próbáltátok. Nálunk az Áron is finnyás volt, de ez bejön neki.
Hihetetlen milyen ügyesen megoldottátok az éjszakákat. Gratula Neked és a Fiadnak!
Erika, mi ugyan nem ismerjük egymást, de nagyon drukkolok. A megint megjött topikba is jársz? Szoktam olvasgatni, annak idején én is látogatója voltam. Jó régen volt. 2002??? Talán.
NA azt hiszem végeztem, egy regény lett, bocsi, ha valakit kihagytam elnézést.
Képzeljétek. Most 1/2 9-kor amikor mindannyian itthon vagyunk megszólalt a kaputelefon bejövő kódja, vagy hogy is mondjam. Az a hang, ami akkor szokott szólni, amikor valaki a kóddal jön be az ajtón. Párom szerint valaki kileste a kódunkat és azzal jött be. Nálatok volt már hasonló. Esetleg nincs valakinek leírása, hogy hogyan kell megváltoztatni a kódot. Mi sajna nem találjuk a papírt. Apa úúúúúgggyyyy elrakta.
Na most már futok
Indigo