Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már alig vártam, hogy valaki írjon. Nem akartam elsõ lenniKép

Roxi! Örülök, hogy rendben van a vérnyomásod. Nekem elég furán viselkedik. Ha izgulok, vagy ideges vagyok, akkor lemegy.:o Ez a forgás tényleg ilyen nehézkes ügy? Neked nagy már a pocakod? És akkor mi lesz késõbb??

A talit én is nagyon szeretném már!!! Panka, Te a 18-19-i hétvégére gondoltál? Nekem onnan kezdve mindegyik hétvége jó, mert 17-én levizsgázom (legalábbis remélem) és utána hawaii lesz nekem!
Lányok, nyilatkozzatok, hogy Nektek melyik idõpont lenne jó! A helyszínen még töröm a fejem én is.

További kellemes, hóeséses napot kívánok Nektek!

Puszi, Dodus
Dodus

Sziasztok!

Mit csináltok ebben a hóesésben?

DodusKép
Igen, arra a hétvégére gondoltam. Olyan jó lenne már találkozni veletek megint.

RoxiKép
Tali idõpont és helyszín még nincs meg konkrétan. De ha esetleg e-mailben küldesz nekem mobil számot akkor smsben szívesen értesítelek. De azért reménykedem, hogy a héten meg tudjuk beszélni a többiekkel.
Én a vérnyomáscsökkentõt elkezdtem szedni az elején, és utána már nem mertem abbahagyni. Mert ha valami gond lett volna belõle soha nem bocsátom meg magamnak. Így hát szedem szorgalmasan. Igaz nekem Dopegytet írtak fel, állítólag ez nagyon-nagyon gyenge gyógyszer.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Lányok, Fiúk!

Igaz, hogy hóeséses napot kívántam Nektek, és magamnak is persze, de nem ilyet!Kép
Ez már sok a jóból. Remélem haza tudok vergõdni valahogyan. Most olvastam a neten, hogy néhány falut már nem lehet megközelíteni és egész éjszaka várható a hóesés. Szegény Neváék, nagyon rossz idõt kaptak a Jóistentõl.

Mindenki vigyázzon nagyon magára és a szeretteire ebben a ronda idõben.

Nekem jó az a hétvége, amit fentebb írtam, és ahogy kiveszem, Pankának is. Többiek??

Puszilok Mindenkit, Dodus

JA! Panka, cuki nagyon a tábla, most már mindig ilyen lesz?
Dodus

Sziasztok!

Végre géphez üllhetek én is, bár nem sokáigKép Jön a védõ néni, legalábbis remélem, mert jól el értettük egymást már egyszer, kétszer. Most 4-re várom.

Tali: jövõ hétvége (18-19)nekem is jó, mert most megyünk Bp-re babát nézni pénteken (olyan 4D-sreKép), és maradunk szombatra is. ha gondoljátok megkérdezhetem a suliban is, hogy hétvégén lehet-e menni, van-e fûtés, ... Nem egy elitt hely, de legalább csak mi lennénkKép

Panka!
Vigyázz magatokra ebben a nagy hóban, mert csúszik is (én követtem egy srácot és ahol csúszkált én gondosan figyeltemKép)

Panka és Roxi!
Bár talán én vagyok a legfiatalabb (terhesség idejére gondolokKép) mégis vénasszonynak érzem magam, most már kezdem a hátfájos néniket sajnálniKép Nekem ülés közben szokott bajom lenni, levegõt néha alig kapok, TV-t nézni javasoljatok valamit, mert ha a lábam fent, akkor nem látok semmit, ha a hátamat támasztom ki, akkor fél óra múlva bajom van...

Dodus!
Húzz már bele, hogy te is átéld magad (és mi röhöghessünk a markunkbaKép) Mososgató rendben van már?

Gyöngyöske és további betegek!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ (Remélem elég, mert nekem is kellKép)

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!
Írtam egy regényt aztán hussss elszálltKép

Mégegyszer:
köszönöm mindenkinek az együttérzést.

Tegnap megkapta Laura a védõoltást amitõl még ma is lázasKép
A súlya 5750 g!
A temetés megvolt, de amilyen idõ volt, egyszerûen elmondani sem tudom. A temetõ a falu szélén van, ahol úgy fújt a szél, hogy menni alig bírtunk. Ránkfagyott a hó/havasesõ. Iszonyú volt!
Anyu nem tudott kijönni ezért vele volt Laura. Féltem ráhagyni de nem volt más választás. De nem volt semmi gond. Megetettem, tisztába tettem. Úgyhogy csak társalogtak és még aludt is egy kicsit.
Aztán "rohantunk" haza, mert nem akartunk sötétedés után jönni. Ilyen idõben nem biztos, hogy hazaértünk volna.

Nem túl kegyes hozzánk az ÚrKép
neva
neva

Sziasztok Lányok!

Hiányoztatok, de sokminden miatt nem volt elérhetõ a babanet, igy most ismét sokat írhatok!! KépKépKép.
Milyen érdekes két napig estem csak ki és már is olyan hosszúnak tûnik.

Köszi mindenkinek a gratulációt a pancsi miatt, OLYAN JÓ VOLT és mindennap amikor csak tehetem megismétlem.

Neva csatlakozom a többiekhez, részvétem.

Kata, bocs ha zavartalak, de egyedül a te címed volt elérhetõ azon a gépen amirõl írtam, de mint láttam nem csak itthomról volt elérhettlen a babanet.

Lina köszi a fotókat, látszik, hogy szeretett veszi a gyerekeket körül, mint mindenkinél itt a topikban, boldogok.
Egyébként azért írtam, hogy kicsit valahogy, tudom sutára sikeredett vigasztaljuk Nevát, mert itt már én is köztetek érzem magam.

Dodus remélem kész a mosogató, de ha nem ird meg segíthatak, mert közel két évtizede több éven keresztül ezt tanulgattam, ma is alkalomszerüen kisegítem ismerõseimet, tettleg és elméletben is. De a kérdésedre, kicsit csalódás volt elöszõr a GPRS, azonban ma már több trükköt kitaláltunk, igy eléggé megbízható, csak lassú, ebben közrejátszik a gépem avitsága is. A pénzügyek, 2.500+Áfa egy havi dij a netre, persze nem enyire gyszerû, mert elõfizetéssel lehetett venni akkor a telcsit, igy összesen havonta 6.215 Ft, korlátlan netezéssel. Ez is egy kicsit csalóka, mert a telefon átlag 6 órát bír, de 3 óra latt feltölt. Vagy 8.000 Ft körül lehet olyan kábelt venni ami tölt is. Összességében a legolcsóbb, nincs percdíj, elõfizetés, de a sebesség egyre javul, én korábban nem hittem el a Vodának, de volt és van ez a lényeg. Ha érdekel valami még szívesen megírom. J még egy elõny, nem kell egy géphez, kábelhez kötõdnöm, használhatom a munkahelyen, testvéremnél, stb.... A kérdésem még lóg a levegõben, mit csinál egy kontoller?

Roxi nem kaptam meg a leveled, egyébként sok gondom van a free-vel, küld el légyszi valamelyikre, bbbendi@mailbox.hu, Bbendi@index.hu, köszi.

Jó sok lett ez is, de azért este még benézek
Zoli.
bbendi

Sziasztok!

Most ért haza Marcell, úgy örülök, mert ugye õ minden nap Tiszaújvárosba jár ki az irodába, és úgy aggódtam az idõjárás miatt. Ha éjjel esik a hó, akkor holnap itthon marad. Én elkezdtem tanulni a szakvizsgára, mit mondjak, Martin mellett elég érdekesen haladok!Kép Gyöngyöske, Te hogy csinálod? Nekem ez kilátástalan vállalkozásnak tûnik. De már nem idegesítem magam a vizsga miatt, ha nem sikerül, nem fogok sírni. Csak "hobbiból" tanulok, így egész jó, nem parázok feleslegesen.

NevaKép

Én is csatlakozok kicsit megkésve, fogadd õszinte részvétemet!Kép

Örülök, hogy épségben hazaértetek, és hogy Laura ilyen jó súlyban van! Nagyon ügyes kislány, jó sokat hízott.

DodusKép

Épp a mosogatóról jutott eszembe, hogy vajon a mosással hogy állsz? Még emlékszem, mikor ahhoz kértél tanácsot.Kép Mintha ezer éve lett volna...

ZoliKép

Örülök, hogy továbbra is jól megy a fürdetés.Kép Ügyik vagytok.

PankaKép RoxiKép MarikaKép

Örülök, hogy minden pocaklakó, és a mamája is jól van!Kép Érdekes, én a terhesség alatt nem szenvedtem, nekem szülés után fájtak a csontjaim, amikor a helyükre csúsztak , ami eltartott jó pár hétig.

Most rohannom kell, itt a vacsora idõ!

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Tettem fel új képet a profilomba Dóri mutatványáról. Kép
A kicsinyítés miatt nem a legélesebb, de kivehetõ!

Zoli!
Hidd el, egyeltalán nem zavartál!!!!!!!

Nekem elvileg jó a tali idõpont. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata007Kép

Nagyon jók a képek! Ügyes a kisasszony! Nem akarok okoskodni, de szerintem lassan lejjebb kéne engedni az ágyát, mert Martinnál az volt a következõ lépés, amikor már tudott állni, hogy próbálta felhúzni magát. Nehogy hirtelen elõre lendüljön Dóri, és hipp-hopp a szõnyegen találja magát.

Mi is gyûjtünk az esküvõre szorgosan...Kép

Puszi, Lina
Lina

Dodus!
Hogy nagy-e a pocakom? Nem is tudom... Van aki azt mondja, hogy nagy, van aki nem találja annak. Ami biztos: a lányommal az utolsó héten volt ekkora. (Összehasonlitottuk az akkori pocakos képekkel :-) ) Ami pedig a (csont)fájást illeti: ilyennek küszködtem az elsõ terhességem során is, csak sokkal-sokkal kevésbé volt durva és csak az utolsó pár hétben kezdõdtek. Most meg már elkezdte a 25. héten, de igazán karácsony óta fáj!
Mindig csodálkoztam azokon a kismamákon, akik a pocakjukat elõretolva, épphogy csak totyogtak, meg amikor a filmekben úgy állnak fel a (kispárnás) kismamák, ahogyan szoktak... Hát, most én ugyanigy jártam. Most már megértem õket :-) Bernivel szaladtam még a 40. héten is, most meg már alig vonszolom magam, minden lépésre fáj a keresztcsontom, a medencém, a derekam, minden :-(

Panka!
Vérnyomásra Bernivel én is Dopegyt-et kaptam. Azt szedtem is, de nem annyit, amennyit felirtak. Most viszont nem szedem, mert otthon teljesen normálisak a vérnyomásértékeim. A doki is azt mondta, hogy feleslegesen nem kell szedni...
Találkozó: 30/5197083. Ide küldhettek sms-t :-)

Marika!
Én tévét nézni általában fekve szoktam. De akkor is félpercenként változtatom a testhelyzetemet, mert egy idõ után mindenhogy rossz. Szóval olyan póz nincs szerintem, ami huzamosabb idõn keresztül (is) kényelmes. Próbálgatni kell... :-)

Zoli!
Most elküldtem a levelet mindkét cimre, amit irtál :-)

Roxi
roxane

Sziasztok!

Ugye nem indult el ma senki otthonról?! Panka,Markia,Roxi fõként ti!
Vigyázzatok magatokra!

Marika én jó ötletnek tartom a sulit, legfeljebb berakok egy plédet amin mászhatnak a gyerekek. A Tescoba azt mondta a hölgy, hogy õ nem teheti meg a vásárlókkal, hogy teljes mértékben bezárja a játszóházat. Csak olyan idõpontban, amikor kevés a gyerek: kora reggel, késõ este. Ezért mondtam akkor, hogy lehetetlen idõpontokban.
Nekem egyelõre jó a jövõ hét vége.
neva
neva

Hát, ami azt illeti, én bejöttem dolgozni. 3/4 órába telt az Avasról az Egyetemre beérni. Meg is sinylettem, mire ideértem, fájt minden tagom, alig tudtam menni ebben a nagy hóban :-( De hát muszáj!
Ezt a két napot már fél lábbal is kibirom!

Roxi
roxane

Taliról: az nagy hülyeség, ha valakinek a lakásán lenne a találkozó? HÁny embert érintene ez? Mert pl. nálunk is össze lehetne gyûlni... :-)

Roxi
roxane

Sziasztok!

A mosogatónk már jó! Sõt, tökéletes!Kép A férjem szerint, mert õ próbálta ki, amikor elmosta az egész konyhafelszereléstKépKép

De most lemerült az aksink, valszeg újat kell venniKép

Lina, a mosás már úgy megy, mint a nagyoknak. Igaz, néhányszor meg kellett fizetnem a tandíjat (elszakadt a trikóm pántja, a férjem atlétája összebojhozott mindent), de összességében minden okés. Csak ne kellene utána vasalni is!

Neva! Laura már ilyen nagy? Gratula. Még mindig ízlik neki a krumpli?

Tali! Összefoglalom az eddigieket:
Dodus: ok
Gyöngyöske: ?
Kata007: ok
Kriszta: ?
Lina: ?
Marika: ok
Neva: ok
Panka: ok
Roxi: sms-ben ért.
Zoli: ?
Helyszín: talán egy iskola, vagy mûv.ház kisterme?? Még érdeklõdjön mindenki!! JA, azt eddig nem is beszéltük meg, hogy ismét babás-papás talit szervezünk? De ahogy így kiveszem a sorokból, ez már egyértelmûKépKépKép

Puszi Mindenkinek!
Dodus
Dodus

Most látom, hogy Roxi is írt közbenKép
Dodus

Nekünk oké, csak mindig elfelejtem írni.Kép

Lina
Lina

Módosítva a talis-névsor:

Kriszta: ?
Lina: ok
Zoli: ?

Zoli! Neked még tartozom a munkámat illetõen. Hogy mit csinál egy kontroller? Röviden és tömören (legalábbis a mi cégünknél): tervez, elemez/ellenõriz, megtakarítKép Ha a téma bõvebben is érdekel, akkor majd lelevelezzük. Köszi, hogy felajánlottad a segítséged a lefolyót illetõen, de már minden okés. Ja, és gratula a fürdetéshez!!KépKép

Puszi, Dodus
Dodus

Kezdem elõrõl!!!!
Írtam egy kisregény, mire egy kézmozdulattal sikerült eltüntetnem. Kép Kép

Sziasztok!

A találkozó idõpontja nekünk is jó. De, hogy hol kéne tartani arra semmi ötletünk sincs. Kép

Kata!
Dórika csúcs aranyos!!! Kép

Gyöngyöske!
Remélem már jobban vagytok!!!! Mindket is hasonló "kaliberû" vírus látogathatott meg a múltkor.

Lina!
Elhiszem, hogy aggódtál a párodért ebben a ramaty idõben. Engem is a frász kerülgetett amikor Zsolti Aszalóra járt minden nap dolgozni.

Tegnap elég kegyetlen volt az idõjárás. Rendesen elfáradtam mire haza értünk az oviból. Kristóf rajtam kenguruba felkötve, esernyõ a kezembe + Kingát is húzni abban a nagy szélben. Természetesen a járdák nem voltak eltolva, így majd bokáig érõ hóba .......

Kingának nagyon tetszik az ovi. Lassan megbarátkozik a gyerekekkel, csak még a nevüket nem tudja megmondani.
Néha mond olyanokat!!!! Tegnap kérdezem tõle, hogy mi volt az ebéd?! MIre õ: Krumpli leves. KÉrdezem, hogy milyen volt? Mire a válasz: Hát meglehetett enni!!!! Azt hittem bepi...lek a nevetéstõl. Olyan aranyos volt, hogy nagy komolyan válaszolt.
Kicsikém egész napos ovis lett. Tetszik neki az ott alvás. Ha neki jó, akkor nekem is jó.

Jó lenne már találkozni! Régen láttuk egymást. Én úgy gondolom, hogy minden képpen páros talit tartunk!! Nem????????

Milyen jó társas házban lakni Kép Kép
Van mit lapátolni! Kép
Sajna ezt a munkát magamra vállaltam, mert szegény Zsoltinak (azt hiszem hogy már írtam) elõjött a porckorong sérve. Kép Kép Elég kegyetlen egy dolog. A legjobban õt magát zavarja, hogy nem csinálhat semmit. (Õ aki nem tud megülni 5 percig).

Ez van.
Puszi
Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Elszállt a regényemKép, most kezdhetem elölrõl. És persze, hogy most itt írtam be, nem mentettem el. Mindjárt jövök.

Panka

panka

Na akkor megpróbálom újraKép

Szerencsére sikerült épségben hazaérnem a munkából. Tegnap dokinál is minden rendben volt. De képzeljétek jövõ héten megint mennem kell cukros löttyöt inni.Kép Nem értem, hogy miért, mert az elõzõ két eredmény is teljesen jó. De mindegy, a babáért mindent.

MarikaKép
Védõ néni volt tegnap? Hova mentek 4D-s UH-ra? Hátha majd ott már megmutatja babuci nektek, hogy mi van a lába közt.Kép TV nézõs pózt sajna nem tudok ajánlani, nekem talán az ülés jött be a legjobban.

NevaKép
Gondoltam rátok tegnap. Ismerem azt a vidéket és tudom, hogy milyen idõ van ilyenkor arra. Jó, hogy épségben hazaértetek.
Laurának gratulálok a súlyához. Nagyon ügyes nagylány, hogy ilyen szépen növöget. Már tényleg nem fogunk ráismerni a talin.

ZoliKép
Örülök, hogy újra köztünk tudsz lenni.

KataKép
Dóri nagyon ügyes. És hogy õ is már milyen sokat nõtt.

RoxiKép
Talival kapcsolatban majd küldünk neked smst. Szerintem ahhoz sokan lennénk, hogy valakinek a lakásán jöjjünk össze. Ha babás-papás talit tartunk (ugye lányok azt?), akkor ez min. 20fõt jelent.

DodusKép
Örülök, hogy mosogatót sikerült megszerelni. És, hogy neked milyen rendes párod van, hogy még el is mosogatott. Igaz én sem panaszkodhatok.

KrisztaKép
Melyik oviba jártok? Az jó, ha Kinga ennyire szeret menni. Párodnak jobbulást kívánok, nem lehet egy kellemes dolog. A hólapátolást ne is említsd. A mi házunk sarkon van ráadásul, így elég nagy terülten kell eltolni és én is olyan tehetetlennek érzem magam, hogy nem tudok Lacinak segíteni.

LinaKép
Én is ilyen aggódós vagyokKép

GyöngyöskeKép
Hogy vagytok? Remélem már jobban.

Lányok és ZoliKép
Akkor tali a jövõ hét hétvége. De le kéne tisztázni pontosan a dátumot, akkor azért mindenki jobban tudna tervezni. Nem? Mondjuk a szombat (01.18.) du-hoz mit szóltok? Kinek hány óra lenne jó? Helyet meg majd csak találunk addig valami jót. Ha más nincs, akkor a Corát is kipróbálhatjuk. Hátul az éttermi rész elég nyugis azóta, hogy bezárt minden kajálda.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Panka!
Védõ néni nem volt tegnap és nem is telefonáltKép Most nem tudom, hogy megint félreértettem valamit, vagy esetleg Õ, vagy csak a hó miatt nem jött. Mindegy csak már másodszor vártam potyára.

Lina, Panka, Kriszta!
Csak csatlakozni tudok én is, tegnap este alig vártam, hogy a kicsi párom hazaérjen, mostanában kicsit aggódós lettem, hogy tudom jön a baba.

Kata!
Dórikát már alig ismertem meg olyan nagyot nõttKép Nagyon bájos párja lesz MartinnakKép

Este mi is havat lapátoltunk, vagyis én csak néztemKép
Dolgozni voltam ma én is, viszont a pénteki bp-i kirándulást áttetük vonatosra. Már alig váromKép

Tali: még nem tudták a suliban megmondani (majd csak pénteken), hogy lesz-e bent valaki hétvégén.

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok Lányok

Roxi, irtam választ, de nem tudom megkaptad e, de ha nem dolgozol, hogyan jutassam el a levelet, vagy a telszámom

Dodus, bátor ember a férjed, én írtózom a sok szörnyû mosogatnivalóktól, brrrrr, ezért nem is teszek olyat, hogy mosogatokKép, Mindenre gondoltam a kontrollerrel kapcsolat ban, csak erre nem, igazából még nem is hallottam róla így, ebben az elnevezésben.
A mosást több esetben megpróbáltam amikor feleségem viselõs volt, de valahogy neki nem tetszett a sok új dizájnos ruhanemû, pedig... olyan szép élénk színek és formák voltak!

Kriszta, ez a kruplileves visszatérõ dolog lehet sok más mellett a gyerekeknél, az én nagykorú lányom talán 2 éves lehetett amikor a napközbeni szieszta után rendszeresen megkérdeztük mit álmondtál, hetekig csak "kumplilevest" volt a válasz.

A hóról mindenkinek: van nálunk is elég, ma korábban kellett hazaérkeznem, mert kiderült, hogy a padlásra, kb. 2 hóembernyi belopakodott. Gáspárral én minden nap járok, de most már nem tagadhatom öregszem. Ugyanis 20 év vezetési tapasztalattal a tarsolyomban néhány napja megvettem életem elsõ téligumi párját a kocsira, de igaza volt annak aki javasolta. A hóhányással szerencsém van, kamasz fiam, kisebb lányom rendbetesznek mindent amit lehet mire este megjövök.

Találkozó, nekünk jó és még egyszer köszönjük a meghívást, de ne várjatok tõlünk csodát Bendin kívül. Mi persze hárman megyünk.
bbendi

Sziasztok!

Lina!
Párodnak Nagyon Boldog NévnapotKép

Panka, Roxane!
Óvatosan ebben a csúszós idõben!!!

Talit már alig váromKépKép

Puszika mindenkinek, majd jövök mégKép Marika
Marika (hriczom)

MarikaKép

Köszi, de augusztusban tartja!Kép

Puszi, Lina
Lina

Szép napot!

Képzeljétek ma voltunk tornán. No ezt eddig nem neéz elképzelniKép És Laura nem sírt! Egyáltalán, kicsit sem! Olyan büszke voltam. Gyógytornász néni is csak dícsérgette.
Ez volt a 4. alkalom és azt mondta rengeteget javult. Ezt persze én is látom, de jó volt szakembertõl hallani.
Most épp "beszélget" a szobájában. Annyira kis vékony hangja van, hogy mindig mosolygunk amikor rájön a beszélhetnék, mert akkor még cifrázza is és annyia édes, hogy meg kell zabálni! Kép
De majd hamarosan meglátjátok.
Mindenki vigázzon magára, babájára, párjára, autójáraKép stb.
neva
neva

Sziasztok!

Zoli! Még holnap is dolgozom. Válaszoltam is.

Tali: azt hittem, párok nélkül... Akkor elfértünk volna. Majd szóljatok, mikor, hol lesz valami! :-)

Egyébként voltam ma 32 hetes UH-on. Fejvégû fekvése van a drágámnak és a fejátmérõje 86 mm (72-86), a combcsontja pedig 59 mm. Nem nagyon vannak összehasonlitó adataim, hogy ez most mekkora babát is jelenthet... Akinek már van bébije, nem tudná megnézni, az Õ kicsinye mekkora volt a 32. héten? :-)

És azt a népi megfigyelést hallottátok már, hogy a kisfiúk bal oldalon fekszenek, a kislányok meg jobb oldalon? Nekem mindig bal oldalon, lent szokták a szivét hallgatni. Tényleg úgy fekszik... :-)

Roxi
roxane

Sziasztok!

Ma ilyen szakaszos vagyok, de majd jövök még!Kép

RoxiKép

Martin a 32. héten a következõ adatokkal rendelkezett: fejátmérõ 82 mm, és combcsont 57 mm. Úgyhogy Ti ettõl nagyobbak vagytok!Kép Nekem is bal oldalon volt, úgy, hogy a feneke fenn a gyomromnál, és a lábait jobbra nyújtogatta. A végén már rendesen ki tudtuk tapintani a talpát, ahogy dugdosta kifelé.Kép De a barátnõm most szült kisfiút, és neki a jobb oldalon feküdt...

A tali a múltkor is úgy volt, hogy párokkal, gyerekekkel, és nagyon jól sikerült. Biztos, most is jó lesz.

NevaKép

Nagyon ügyik vagytok! Alig várom, hogy lássam Laurát!

Puszika, Lina
Lina

Sziasztok!

Most jutott eszembe egy ötlet. Mindenképpen ragaszkodunk a talinál a miskolci helyszínhez? Mert az jutott eszembe, hogy - ha nem is közelrõl - de ismerjük itt nálunk a vezetõ óvónõt és egy próbát megérne, hogy az egyik oviban egy termet kinyitnának nekünk. Mit gondoltok? Én azért megkérdezem. Legfeljebb azt mondja, hogy nem. Nem igaz?

Tegnap este elég kutyául voltam, remélem nem Marika kedves invitálása miatt?!Kép ""Dodus! Húzz már bele, hogy te is átéld magad (és mi röhöghessünk a markunkba)"" Nem is tudtam, hogy melyik irányomból közelítsem a wc-t, de aztán az igazságosság kedvéért mindkettõre sor kerültKép

Talis névsor:

Kriszta: ok
Lina: ok
Zoli: ok
Helyszín még függõben. Már én is nagyon várom. Ez még sokkal jobb lesz az elõzõnél.

Neva! Én is büszke vagyok a nagy és tornánnemsíró lánykádra. Én is meggyöntölhetem majd? Persze a többi gyerkõccel együttKépKép

Puszi MIndenkinek, Dodus

Ui.: Lina, de kár, hogy a férjed nem ma ünnepli a névnapját! Mert én is fel akartam köszönteni ám! És légyszi írd már meg, hogy Te mennyit lépegetsz naponta!
Dodus

Sziasztok!

Még egy kicsit visszajöttem.Kép Aztán sajnos mennem kell tanulni, és belemélyedek a szabadságvesztés rejtelmeibe.Kép Tiszta haszon, hogy én az egyetemi éveim alatt is tv elõtt tanultam, mert csendben nem tudtam, mert most nem zavar, ha Martin körülöttem randalírozik, és esetleg a párom tv-t néz közben. A gyerekkel a törvényért és a kiemelõ filctollért szoktam harcolni, ugyanis ezek kellenének neki. Csak azt nem tudom még, hogy ezt az álomkórt hogy gyõzzem le, mert minden délután, mikor a fiatalúr elalszik, elkezdek tanulni, és ebbõl már megint az lett, hogy aludtam egy órát!Kép De olyan jól esett! Na mindegy, majd lesz valami, az sem tragédia, ha most nem sikerül, csak a 15 ezer forintos vizsgadíjat sajnálnám.Kép De nem fogom magam ezért kikészíteni, ez tény.

Nálunk amúgy minden rendben van, Martin egyre okosabb. A játék kutyájára mondja, hogy va-va, az autóra pedig, hogy: dzsiiii, gondolom, ez a zúgását akarja utánozni. Az is újdonság, hogyha beviszem a szobájába, õ kapcsolhatja le és fel a lámpát, amit nagyon élvez. És új testrészt is meg tud mutatni a fütyijén kívül: a lábát, és mondja is, hogy láb (legalábbis valami ahhoz hasonlótKép) Még egy hónapja néha elfelejtette, hogy az ágyról hátrafelé kell lemászni, de most már ez is rutinosan megy, nem közlekedik fejjel elõre. És önálló járásban az 5-6 lépés az új rekord. Ja, és most már lecserélte Jennifer Lopezt, akiért eddig meg volt õrülve, az új szerencsés jelölt Shania Twain. (Továbbra is jó az ízléseKép)

Nekem viszont fáj a mellem Kép, bár nem vészes. Tejem most már nincs, csak egy-két csepp csöpög, ha megnyomom, viszont a mellbimbóm, és a bimbóudvarom fáj, ha próbálok fejni. Ez attól lehet, hogy most apad el a tej? Remélem, nem sokáig fog tartani, bár, ha nem érek hozzá, akkor nem fáj.

Puszika, Lina
Lina

Lina! Nekem is épp igy fekszik a kicsi. A köldökömnél (fölötte) szoktam érezni a popsiját és mindig jobb oldalt érzem a rugdosásokat. Gondoltam, hogy az a lába... :-)

Tali: az sem baj, ha valaki nem a párjával megy? Nem hiszem, hogy az én párom akarna ilyen találkozóra jönni. :-) Ez annyira nem az Õ világa... nem is ismer senkit (még én sem)...

Roxi
roxane

DodusKép

Most nem is lépegetek, és nem is fogyizok.KépKép Az ünnepek jól keresztbe tettek, csak zabáltam, mint egy disznó, és még nem bírtam magam rávenni, hogy visszazökkenjek az egészséges életmódba.Kép Pedig Martin lassan egy éves, és még mindig nem jók rám a ruháim.Kép De azért remélem, így is mehetünk a talira?Kép Majd holnaptól belehúzok, hátha a jövõ hétig lefogyok!KépKép

Puszi, Lina
Lina

Ja, Lina! és azt nem irtad, hogy ezekhez a 32 hetes paraméterekhez milyen születési súly és centi társult! :-)
roxane

Sziasztok!

RoxiKép

A múltkor is voltak húzódozó apukák, akik nem akartak jönni, és aztán mégis mindenki jól érezte magát. Azért jó lenne, ha õt is megismernénk, de persze, hogy nem baj, ha nem jön.

Tényleg a többi apuka most biztos? Mi úgy megyünk, mint a múltkor, hármasban.

Szerintem lehetne ott az oviban, a gyerekek biztos élveznék. Ha járhatóak az utak, akkor kocsival mindenki ki tudna menni. Esetleg vihetnénk valami innivalót és rágcsálnivalókat. (Ennyit a fogyókúrárólKép)

Nem bírok elszabadulni, mert miután elküldöm a mondandómat, mindig van új, amire válaszolni kell!Kép

Puszka, Lina
Lina

Na mondom, megint írnom kell!

RoxiKép

Azért nem írtam, mert ezt nem kérdezted!Kép

Martin 52 centivel és 2950 grammal született, a fejecskéje 34 centi volt. Szóval nem volt egy óriásbébi, bár én nagyobbra számítottam, mert az uh-k alapján 3 orvos is 3300-3400 grammosnak mondta a végén. Mondjuk a hossza az meg is volt hozzá, és végül is a csontok hosszából saccolnak, ha jól tudom, mert azt nem látják, mennyi zsír van a bébin. De szépen megnõtt kint! Berni mekkora volt, amikor született? Csak azért kérdem, mert állítólag a második baba általában nagyobb, mint az elsõ.

Most már elhúzok, tényleg! Pussz, Lina
Lina

Lina!
Akkor nem is volt nagy baba. Berni 51 cm és 3100 gr volt, mikor született 34 cm fejkörfogattal. De Neki a 31. héten 82 mm-es BPD-je volt és 53-mas combija. (Most meg 32 hetesen 86 és 59. Nem tudom, hogy ennyit nõhet-e 1 hét alatt...)

Roxi
roxane

Sziasztok Lányok
Van itt valaki??????
bbendi

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációt a nõszemély mutatványával kapcsolatban. Kép

Lina!
Ez a kislegény egyre ügyesebb. Kép Én már alig várom, hogy Dórit ne én cipeljem mindenhová a lakásban. Most ráadásul nyûgös is valamiért. Az orra még folyik, alig kap levegõt, nem gyõzöm porszívózni. Viszont olyan mintha a foga is jönne, mert néha ha hozzáér valami játékkal, fájdalmasan felsír.

Az oviban tartandó talival kapcsolatban, én csak azért nem örülök, mert 3. baba lévén, tudom mi mindent lehet összeszedni egy oviban, ahová annyi gyerek jár. Ráadásul most itt ez a náthás idõ + bárányhimló járvány. Persze ahogy gondoljátok... Kép

Roxi!
Tényleg voltak a múltkor is olyan apukák (többek között az én párom is Kép) akik nem akartak jönni, aztán egész jól elbeszélgettek a fiúk is.

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata007Kép

Ez nekem eszembe sem jutott, de totál igazad van! Csak azt nem tudom, hogy akkor hová mehetnénk, mert valahol le kell tenni a gyerekeket, Martin a múltkor sem maradt meg ölben. Azt meg nem akarom, hogy megfázzon, mert a múltkor 3 hétig szívtam az orrát, de szerencsére október óta nem volt beteg, és jó lenne, ha ez így maradna. Nem tudom, esetleg nem kellene megvárni egy kevésbé taknyos idõszakot? Én nagyon várom a talit, nem azért mondom, mert nem, csak a gyerekek miatt lehet, hogy jobb lenne.

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!!

Nagy örömöm van. Tegnap végre eljutottam a dokibácsihoz. És úgy néz ki, hogy felszívódott a cisztám.!!!! Kép Kép
Pedig rendesen be voltam ....... Kép

Lina, Kata!
Lehet, hogy én értettem félre Dodust, de nem azt írta, hogy "hétvégére hátha sikerülne kinyittatni egy termet" ?

Roxi!

Kristófnak a 32. héten a BPD=86mm a combcsontja 61mm volt. Ő 4kg-val és 55 cm-rel született.

Neva!
Nagyon ügyes Laura! Beleszokik a nagy tornába. Kép Cuki lehet, ahogy beszélget magába. Kristóf is bírja mondani a magáét.

Legújabb hepije a fiamnak, hogy forog körbe körbe a kiságyba. Lerakom aludni fejjel jobbra, mire felkel már balra van a feje. Vagy kukucskál ki a rács között és kiabál, hogy valaki jöjjön már értem. Kép

Puszi
Kriszta
dkriszta

Kata!
Ami az apukákat illeti: ez igy szokott lenni. Csak én ismerem a Páromat... :-) Ráadásul folyton idõhiányban szenved, olyan dolgokat hanyagol el idõhiány miatt, amik számára fontosak (lennének), ha van egy kis ideje, biztos inkább azokkal foglalkozik, minthogy velem jöjjön ilyen találkozóra :-)

Kriszta!
Hát ezek a méretek majdnem megegyeznek az én bébim méreteivel :-) De valószinûleg igaz lehet, hogy a súlyt nehezebb megbecsülni, mert azt tényleg nem látni, mennyi zsir rakódik a babára... A hossza viszont inkább megbecsülhetõ. Egyébként én is ilyen 54-55 cm-s babára számitok. (Bár végül is nem is a hossza számit a szülésnél, inkább a nagysága, súlya. Nem igaz? Fõleg úgy, hogy az elsõ babám császáros volt...)

Hát lányok, ez az utolsó napom! Igyekszem a levelezõ progit otthonra is feltelepiteni, ha sikerült, jelentkezem egy e-mail-ben :-)

Roxi
roxane

Sziasztok!

Én Kata írásából úgy vettem ki, hogy azért tart az ovitól, mert a bacik akkor is ott lehetnek, ha a gyerekek nincsneke ott. Én legalábbis így értelmeztem.Kép Hogy õszinte legyek, még mindig nem vagyok 100%-osan meggyõzõdve, hogy ebben az idõben jó lenne talizni. A gyerekek még olyan könnyen elkapnak mindent.Kép

RoxiKép

Kíváncsi vagyok, mekkora lesz a babócád. Berni miért született császárral?

Én azért örültem, hogy Martin nem volt túl nagy, mert nekem szuper emlék a szülés, és viszonylag hamar megvolt, 7 óra alatt. Ez azért is rövid, mert indított szülésem volt, nulla fájásról kezdtük, csak az oxitocin segített be. És annak ellenére nem lett túl nagy a gátmetszés, hogy az öklöcskéje is a feje mellett volt, fogta a köldökzsinórt.Kép Bár mint tudjuk azt nem lehet befolyásolni, hogy odabenn mekkorára nõjjenek a picurik.Kép

KrisztaKép

Örülök, hogy megszabadultál a cisztától!Kép

Pussz, Lina
Lina

KrisztaKép
Ez nagyon jó hír! Gondolom mennyire megkönnyebbültél.

Lányok, lehet, hogy Linának igaza van és a gyerkõcök kedvéért - hiszen õk a legfontosabbak, ugye? - egy kicsit eltolnánk a talit. Bár már mindenki várja 1000-rel. Nos?

Puszi, Dodus
Dodus

Lina!
Berni azért volt császáros, mert elsõ baba volt és faros. Tervezett császár volt, de szerintem amúgy is az lett volna, mert fél 1 körül (éjjel) elkezdett folyni a magzatvizem, fél 5-kor mentünk be semmi fájással és egyáltalán nem voltam kitágulva. A doki fél 9-kor adta be az epidurált, de fájásaim még akkor sem voltak és tágulás sem mutatkozott. :-)

Ami az oxitocint illeti: úgy hallottam, ha az elsõ szülés császár volt, második szülésnél ilyet nem is adnak...

Nos, lányok (fiúk) ez volt az utolsó irásom. Ezután már csak az e-mail marad...

puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Roxi
roxane

Kedves Roxi!

Pihenj sokat! Vigyázz Magatokra! Majd írunk Neked!

Lina! Ez a szakvizsga olyan szakosodást jelent? Valamely részére a jognak? És Te mire szakosodsz? További jó tanulást! A hétvégén már én is belehúzok, legalábbis úgy tervezem. Kaptam jó kis anyagot, állítólag ha azt megtanulom, át lehet menni.

Lányok! Lehet, hogy hülye kérdés, de gátmetszésnél mekkora egy vágás? Én ezt el sem tudom képzelni.

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok! A babás képeket lemezre mentettem, hogy a páromnak is meg tudjam mutatni anyukáméknál, hogy már mennyit nõttek a lurkók.

Puszi, Dodus
Dodus

Sziasztok Lányok
Csak egyedül vagyok, de ismét fürödtünk, jóóóóóóóó volt.Kép
Késõbb benézek.
Zoli
bbendi

Sziasztok!

ZoliKép

Lehet, hogy én vagyok a szõkeségemhez mérten butuska, de nem értem, mikor azt kérdezed, vagy mondod, hogy egyedül vagy-e. Szerintem itt mindenki egyedül van, mert nem tudjuk, hogy a másik mikor ír. Vagy Te nem erre gondolsz?

Örülök, hogy a fürdés jó volt!Kép Mi kb. 5 hónapos kora óta általában együtt fürdünk Martinnal, hol én, hol a papája. Nagyon élvezzük. Jó együtt pancsikálni.Kép

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok Lányok
Lina, látom nem csak én vagyok koránkelõ 05.30, félig netfüggõ. Kép,Kép,Kép
Arra gondoltam amikor egyedül éreztem magam, hogy van olyan nap amikor órákig lehet olvasni a történéseket, híreket, most pedig olyan csend volt, remélem nincs baj egyik családnál sem.
Láthatod én egy locsi-fecsi vagyok férfi létemre, de jó veletek bármirõl beszélgetni, bár tudom a helyesírásom többeket bosszant, illetve sok a dolgotok egész nap.
A közös fürdés a különféle felnõttekre nézve veszélytelen bacik miatt egyenlõre kizárva nálunk, talán majd a késõ tavaszi napokon.

Zoli.
bbendi

Sziasztok!

ZoliKép

Igen, én is függõ vagyok!Kép Naponta többször is benézek, hogy mi újság van.

Mivel a helyesírás mindenkit érint, ezért hoztam létre az azzal foglalkozó topic-ot, hogy tanuljunk egymástól, mert néha szörnyû dolgokat láttam, de nem itt, hanem más helyeken. "Írjunk helyesebben!Kép" címmel fut az Errõl-Arról-ban. Érdemes benézni, már gyûlnek a szavak, amiket nem árt megjegyezni. Pl. eddig szégyenszemre én sem tudtam leírni, hogy 'kéredzkedik', bár amúgy jó helyesírónak tartom magam. Szerintem ez megtanulható, és sosem késõ! Mindig arra gondolok, hogy egyszer nekem kell majd Martin írását javítani, és elég ciki lesz, ha a mami sem tud helyesen írni. (De talán ebbõl is látszik, hogy ilyen mániás vagyok, hogy magyartanárnak készültem.Kép)

A közös fürcsit a dokitok nem ajánlja, vagy Ti nem tartjátok higénikusnak? Nálunk ebbõl semmi gond nem volt eddig, de elõtte persze, aki Martinnal fog fürdeni, az alaposan megfürdik, és csak utána jön a közös pancsi. Én nagyon-nagyon szeretem, bár utána úszik a fürdõszoba.Kép

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok Lányok

Lina én nem tudtam a helyesírási topicról, csak nagyon trehány vagyok, több esetben kértem már itt egy magyar tanárt magamnak.
A fürdõ Bendi immunrendszere miatt nem ajánlott, ezért nem járhatunk még úszni, vizitornázni sem, csak tavasszal, vagy késõbb. A nagyobbakkal mi is rendeztünk fürdõszoba ûszást, úsztatást.

Más, tudtok valamit az uj neten terjedõ, fõleg levelezõprogramokban élõsködõ vírusról?

Zoli.

Ui. Szép napos meleg idõ van ez jó.
bbendi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?