Hello!
Ne haragudjatok, én olvasok mindig, csak írni nem érkezek.
Cumi téma: Megmondom őszintén, én mindkét gyereknél próbáltam. Gergő egyszerűen nem tudott mit kezdeni vele, folyamatosan kiköpte, később meg klassz játék lett neki. Léna meg öklendezik tőle. Úgyhogy nálunk kizárva..így könnyű nekem cumiellenesnek lenni. Gergő az ujját sem szopta sosem, talán Léna fogja, mert már most gyűri az öklét a szájába, fogzáshoz meg még korai lenne. Bár ha azt nézem, Gergőnek négyhónaposan már két foga kint volt.
Szex: mi már a hathetet sem vártuk meg. Nálunk csak úgy működik, ha a párom a nap folyamán ugyanúgy kiveszi a részét a gyerekekkel való foglalkozásból és a házimunkából mint én. Úgy értem, hogy az nekem sem menne, hogy egész nap lótok futok, takarítok, főzök, szoptatok, játszok, és még este legyek egy vadmacska is. Na neeeem. Mondjuk nekünk azért könnyebb, mert az én férjem nem nyolctól négyig dolgozik, hanem egyszer dolgozik 24 órát, majd három nap itthon van. Szóval így könnyebb, belátom. Hát a spontaneitás az rég eltűnt a palettáról.
Játék: Tinu! Ezekkel mind fejleszted is a picidet. Nekik szinte még minden az. Én is éneklek, mondókázok neki. Szereti nézni az arcjátékainkat (ha hülye arcokat vágunk, meg berregünk, cuppogunk). Szereti a csörgőket, a zenélő körforgóját. Persze legjobban a bátyját, neki járnak a legnagyobb mosolyok.
Gergő változatlanul imádja, néha nagyon is. Például ha alszik, akkor is odafut hozzá, megsimogatja, puszilgatja, gőgicsél neki, amire persze Léna felébred. De hát nem lehet rá haragudni. És nem nekünk szól ez a hozzáállása, mert pl csináltam azt, hogy egyedül hagytam őket, persze kukkoltam őket, csak Gergő nem látott, és akkor is olyan kedvesen bánt vele.
Niki! Én meg pont azért választottam a kis korkülönbséget, mert így viszonylag egyidőben megoldom a két gyereket. Hogy is fogalmazzak. .. Szóval ha ugyanoda mennék vissza dolgozni, nem tudom hogy venné ki, hogy otthon vagyok két évet, aztán két három év múlva újra lekoccolok.. Másrészt, én és a bátyám között hét év van. Szinte semmi kapcsolatunk nincs, ritkán játszottunk együtt, valahogy nem is igazán volt közös gyerekkorunk. Nekünk nem volt jó.
Mondjuk igaz, a pénz nagy úr főleg ha már megszoktál egy bizonyos színvonalat.
Mi is fiatalok vagyunk, vagy legalábbis annak érzem magam. És ha lehet még überelni én még egy fokkal rosszabb vagyok nálad, nekem nem most azonnal kell valami, hanem tegnapra. Ne aggódj, mikor Gergő kicsi volt, én sem tudtam elképzelni, hogy mi lesz velem kettővel, mikor szalad a lakás, délután van és még fogat sem mostam, főzni esélyem sincs. Most más a helyzet, nem tartom magam szupermaminak, de rend van, főzök, mosok és még a páromra is van energiám. Persze ehez a párom hozzáállása is kell, nagyon sokat segít nekem. Más segítségem nincs. Valahogy belerázódik az ember a hónapok során, pillaperc alatt végigtakarítja a lakást, én a vészhelyzettakarításban profi vagyok, tudod, mikor valaki bejelenti, hogy fél óra múlva itt van. Megtanulsz egyszerű de finom kajákat rittyenteni, egyik kézzel gyereket etetni, közben szoptatni és telefonálni. Én megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy az én tűrőképességem határa így ki tud tolódni. A gyerekek előtt volt olyan, hogy meló után hatkor már aludtam, szombat délbenkeltem fel legkorábban, a reggeli kávé cigi kombinációig hozzám sem lehetett szólni és még sorolhatnám. Most így cirka két és fél éve nem aludtam át normálisan mélyen egy éjszakát sem, mert vagy a gyerek miatt keltem, vagy azért, hogy miért nem kel már fel a gyerek. Kibírható, és szerintem még házisárkány sem lettem.
Jól értem, hogy akkor te a tgyás lejárta után visszamennél melózni? Ne érts félre, nem ítélkezni akarok, csak nem volt világos ahogy leírtad.
Gratula az átaludt éjszakához!
Szilvi! Üdv újra itt! Nálunk még egy óra múlva is szokott büfi lenni, hiába azt hisszük, hogy mind kijött. Arra, hjogy cicizik-elalszik és nem büfizik - felébred sír... nekem az jött be, hogy mikor felébred, akkor nem rögtön teszem vissza cicire, hanem próbálom kicsit megnyugtatni, járkálok vele vagy simizem majd ezután rakom vissza. Ez be szokott jönni.
Ja lányok köszönöm a sérvvel kapcsolatos tippeket meg jókívánságokat. De még nem tuti a műtét, sőt szerintem ilyen kicsivel el is fognak minket küldeni.
Na most más nem jut eszembe, jó éjt nektek!
Pusz, cic