Új privát üzeneted érkezett!

Vizimano
Hat pedig altalaban nem vagyok prud de ez nekem is sok lett volna :wink:
Nekem is kisebesedett pedig jol volt rajta,egyszeruen be kellett jarodnia a cicimnek,mivel ez volt az elso igazi szopi hiaba masodik gyerkoc.
Itt pesten csak a beiratkozas eveben lehet jelentkezin a bolcsodekbe,ha szeptembertol akarod akkr elotte majusban. Es csak is munkaltatoival ,mert eleg keves a bolcsi.

Niki
Akkor ti is nagyobb korkulonbseget terveztek?

Winnie
Ertem en a nagy pirost...hu meg nagyon veled ereztem :oops:
Ne is aggodj en is 3 hetig nem hordtam felsot :wink:

Kismama
Osztom Bunnyvelemenyet,ha kell akkor egyen a baba orankent.
Egyebent te 18 eves vagy?ez a 18 a neved mellett?

Szilvi
Hat turelem ,mast nem tusz tenni,probalgatod a testhelyzeteket hogy hol jo neki vagy beteszed babakocsiba es a ringatozas csak elaltaja es remelhetoleg abba hagyja egy ido utan a sirast.A lenyeg hogy te probalj meg nyugodt lenni,mert azt erzik a babak.Lehet hogy mar a hasa faj akkor meg jo sokat kell bufiztetni,simogatni, maszirozni,meleget tenni a hasara,stb...

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,


Szilvi, jó hogy jelentkeztél, örülök, hogy minden rendben van:)Ha Ákos nagyon sír, akkor nekem segített, ha rétettem a mellkasomra, és a melegtől megnyugodott, illetve, ha fáj a hasa akkor, amit kata mondott az segíthett, de az is lehet, hogy anyára vágyik, hiszen még csak most született meg.:) Én is sírtam Danival az elejéln, de most már sokkal jobb, én suttogtam neki halkan a fülébe, meg dúdoltam.

Winnie, Tinu, jó hogy már jobban vagytok és alakultok!

Kata, jó hogy írtad ezt a bölcsis dolgot.Nekem két ok van a nagyobb korkülömbségre... Az egyik, hogy el nem tudom képzelni most így két hónap után, hogy több gyerkőcre, a férjemre, a háztartásra tudnák koncentrálni egyszerre, és még kipihent is legyek, pedig Dani már véleményem szerint nagyon jó baba.:)
A másik szimplán anyagi, ugyanis mi még "fiatalok" vagyunk, nem tanultuk meg mi az hogy lemondani, minden akarunk egyszerre, és így is elég nagy a költségvetésünk, és általában nem tudom mi lesz kb fél év múlva. ha gyedre megyek akkor elég nehéz lesz a sorunk, mivel nekem viszonylag jó fizum volt, a gyed meg maximalizálva van (több mint 100.000-rel kapok majd kevesebbet),a férjem köztisztviselő, így eléggé meg kell majd húzni magunkat, vagy vissza kell mennem dolgozni.:(

Képzeljétek, Daninak meg volt az első átaludt éjszakája. Kb este kilenc-10 között evett, utána elaludt, és reggel fél 6-kor kelt, persze utána már 7-kor kukorékolt.:)És a kezét mennyire szerti nézni, meg most már óvatosan, hadonészva megmegüti a körülötte lévő tárgyakat, néha rájuk kap, és akkor el sem ereszti őket, amíg érdekesebbet nem talál.
Pénteken reggel 8-tól vagy 9-tól, -1ig teljesen elvolt magának csak enni kért.:)
Imádni való kislurkó!!!!

csernusn
 
 


Szilvi

teljesen egyetértek Katával. A legfontosabb, hogy Te nyugodt légy, mert tényleg érzik a picik, ha a mama feszült. Az első pár hét tényleg nem könnyű, mert igazából megismeritek egymást, kinek mi hogy jó... Hasonló, mint egy párkapcsolat, csak a különbség az, hogy Ákos nem tudja neked szavakba önteni, hogy mit, hogy, mikor, miért, stb... De mekkora szerelem lesz ez :-) Ne izgulj, pikk pakk belerázodsz :-)

Amúgy meg lehet, hogy hasfájós, zavarja, h nem tud böfizni, pukizni, stb... Én ilyenkor bevetettem az infacolt, igaz akkor Máté már nagyobbacska volt.

Ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan, mi is ezt tettük :-)

Kata

én azt is hallottam, hogy nem csak a körzetedben jelentkezhetsz oviba, hanem abban a kerületben is, ahol a munkahelyed van...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 

 
 

Hello!

Ne haragudjatok, én olvasok mindig, csak írni nem érkezek.

Cumi téma: Megmondom őszintén, én mindkét gyereknél próbáltam. Gergő egyszerűen nem tudott mit kezdeni vele, folyamatosan kiköpte, később meg klassz játék lett neki. Léna meg öklendezik tőle. Úgyhogy nálunk kizárva..így könnyű nekem cumiellenesnek lenni. Gergő az ujját sem szopta sosem, talán Léna fogja, mert már most gyűri az öklét a szájába, fogzáshoz meg még korai lenne. Bár ha azt nézem, Gergőnek négyhónaposan már két foga kint volt.

Szex: mi már a hathetet sem vártuk meg. Nálunk csak úgy működik, ha a párom a nap folyamán ugyanúgy kiveszi a részét a gyerekekkel való foglalkozásból és a házimunkából mint én. Úgy értem, hogy az nekem sem menne, hogy egész nap lótok futok, takarítok, főzök, szoptatok, játszok, és még este legyek egy vadmacska is. Na neeeem. Mondjuk nekünk azért könnyebb, mert az én férjem nem nyolctól négyig dolgozik, hanem egyszer dolgozik 24 órát, majd három nap itthon van. Szóval így könnyebb, belátom. Hát a spontaneitás az rég eltűnt a palettáról.

Játék: Tinu! Ezekkel mind fejleszted is a picidet. Nekik szinte még minden az. Én is éneklek, mondókázok neki. Szereti nézni az arcjátékainkat (ha hülye arcokat vágunk, meg berregünk, cuppogunk). Szereti a csörgőket, a zenélő körforgóját. Persze legjobban a bátyját, neki járnak a legnagyobb mosolyok.
Gergő változatlanul imádja, néha nagyon is. Például ha alszik, akkor is odafut hozzá, megsimogatja, puszilgatja, gőgicsél neki, amire persze Léna felébred. De hát nem lehet rá haragudni. És nem nekünk szól ez a hozzáállása, mert pl csináltam azt, hogy egyedül hagytam őket, persze kukkoltam őket, csak Gergő nem látott, és akkor is olyan kedvesen bánt vele.

Niki! Én meg pont azért választottam a kis korkülönbséget, mert így viszonylag egyidőben megoldom a két gyereket. Hogy is fogalmazzak. .. Szóval ha ugyanoda mennék vissza dolgozni, nem tudom hogy venné ki, hogy otthon vagyok két évet, aztán két három év múlva újra lekoccolok.. Másrészt, én és a bátyám között hét év van. Szinte semmi kapcsolatunk nincs, ritkán játszottunk együtt, valahogy nem is igazán volt közös gyerekkorunk. Nekünk nem volt jó.
Mondjuk igaz, a pénz nagy úr főleg ha már megszoktál egy bizonyos színvonalat.
Mi is fiatalok vagyunk, vagy legalábbis annak érzem magam. És ha lehet még überelni én még egy fokkal rosszabb vagyok nálad, nekem nem most azonnal kell valami, hanem tegnapra. Ne aggódj, mikor Gergő kicsi volt, én sem tudtam elképzelni, hogy mi lesz velem kettővel, mikor szalad a lakás, délután van és még fogat sem mostam, főzni esélyem sincs. Most más a helyzet, nem tartom magam szupermaminak, de rend van, főzök, mosok és még a páromra is van energiám. Persze ehez a párom hozzáállása is kell, nagyon sokat segít nekem. Más segítségem nincs. Valahogy belerázódik az ember a hónapok során, pillaperc alatt végigtakarítja a lakást, én a vészhelyzettakarításban profi vagyok, tudod, mikor valaki bejelenti, hogy fél óra múlva itt van. Megtanulsz egyszerű de finom kajákat rittyenteni, egyik kézzel gyereket etetni, közben szoptatni és telefonálni. Én megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy az én tűrőképességem határa így ki tud tolódni. A gyerekek előtt volt olyan, hogy meló után hatkor már aludtam, szombat délbenkeltem fel legkorábban, a reggeli kávé cigi kombinációig hozzám sem lehetett szólni és még sorolhatnám. Most így cirka két és fél éve nem aludtam át normálisan mélyen egy éjszakát sem, mert vagy a gyerek miatt keltem, vagy azért, hogy miért nem kel már fel a gyerek. Kibírható, és szerintem még házisárkány sem lettem.
Jól értem, hogy akkor te a tgyás lejárta után visszamennél melózni? Ne érts félre, nem ítélkezni akarok, csak nem volt világos ahogy leírtad.

Gratula az átaludt éjszakához! :)

Szilvi! Üdv újra itt! Nálunk még egy óra múlva is szokott büfi lenni, hiába azt hisszük, hogy mind kijött. Arra, hjogy cicizik-elalszik és nem büfizik - felébred sír... nekem az jött be, hogy mikor felébred, akkor nem rögtön teszem vissza cicire, hanem próbálom kicsit megnyugtatni, járkálok vele vagy simizem majd ezután rakom vissza. Ez be szokott jönni.

Ja lányok köszönöm a sérvvel kapcsolatos tippeket meg jókívánságokat. De még nem tuti a műtét, sőt szerintem ilyen kicsivel el is fognak minket küldeni.

Na most más nem jut eszembe, jó éjt nektek!

Pusz, cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Én egyre gyógyulok, már szépen hegesedik a bimbóudvarom, sőt, már az is jön le.... MÁr nagyon váom, hogy újra fejhessek az elektromossal, mert ez a kézzel fejés elég horror.... no meg hogy felöltözhessek, mert már az egész lakás tiszta tejfolt.... :? :)

Mot, és többiek, :) azt honnan lehet tudni, hogy egy riasztás téves? mert most éjszaka nekünk is volt 1, illetve a pittyegésre rögtön felriadtam, hozzáértem babához, akkor moccant egyet, és nem riasztott. De hogy addig mit csinált, vett-e levegőt és téves riasztás volt, vagy tényleg kihagyott, ki tudja? mondjuk nappal is szokott olyan lenni, hogy egy picit nem vesz levegőt, aztán magától újra. Ez normális?

Szilvi, üdv itthon, én is hasonló kérdésekkel küzdök, kb 2 héttel járok előtted, és még mi is csak tanuljuk, de kezdjük kitapasztalni, hogy mikor mi jó babócénak, mikor milyen pózra nyugszik meg :)
Nekem csütörtökön tört el először a mécses, aztán pénteken is többször, de akkor a mellgyuszi miatt... no meg a kórházban még csomószor...

Levegőzésnél mi még ablakozunk, tegnap 4 perccel kezdtük, ma 8 perc volt, kedden már sétálunk, nagyon várom :)

Hasra Ti mennyit és mikortól fektetitek a babákat? mi még csak pár percre naponta, dolgozzon egy kicsit....meg na hagyon nyügi. akkor nem sír tovább, csak nygdécsel, ahogy emelgeti a buksiját :)

Cic, Niki, mi még nem tudjuk, milyen korkülönbséget tervezünk, de szívesen olvasom a hasonló hozzászólásokat, dilemmákat!
Niki, szuper, akkor Ti is tudtatok pihenni egy jót.... ezt már én is várom, hogy egyben aludhassak 2-3 óránál többet... :)

Kata, köszi az együttérzést! :wink:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


kataa:

igen 15.-én töltöttem a 18.

tej:nekem már a korházban is mondták hogy szar a tejem és valószinú hamar elapad.ha én óránként feltenném egész nap csak szoptatnék, mert manó nagyon lusti és folyamatosam elalszik a cicin.meg az sem lene jó ha egésznap enne igy is hasfájós picit a tápszertől,millenne akkor!!na megyek fejni míg alszik a drága.

azért köszi a biztatást.
kismama18
 
 


Cic: tök biztató, amike írtál. Én még mindig nem tudom elképzelni, hogy fogok boldogulni, ha a férjem végre elmegy dolgozni - egyedül itthon. Gyakorlatilag semmit nem csinálok azon kívül, hogy a babával foglalkozom. Takarítás, főzés, szex - szóba sem jön. Arra van néha időm, hogy bepakoljam a mosógépet, teregessek és időnként a vasalás, ha belefér, de van, hogy a férjem csinálja meg azt is. Remélem, én is idővel belerázódok.
Én minél hamarabb szeretném a kistesót, kistesókat, mert én meg már öreg vagyok. Csak attól függ, a férjem hogy boldogul a munkával. EGyelőre a mostani lakáshelyzet nem engedi meg a következő babát. De remélem, lesz változás mihamarabb, és jöhet kb. 1-1,5 év múlva a következő babó. Tündi annyira tündéri gyerek, hogy majdnem mindennap bennem van, hogy akarok még egyet és még egyet és még egyet. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszi mindenkinek a válaszokat, ezt csinálom most, és hát próbálomk nagyon nyugodt és türelmes lenni.Éjjel ugyan ez volt a helyzet, két órán át járkáltam vele, simiztem, és talán ez használ is. Elötte és utána aludt mint a bunda.
Következő fontos kérdés: fejés!!!
Mikor kell bevetni a fejést? Ákos ügyesen szopizik, és nem érzm, hogy gigák és kemények maradnának a cickók, sőt! Kell ettől függetlenül fejni????? Termelődik így is elég tejcsi neki utána?? Iszom a laktoherbet is, mert félek, hogy nem elég neki! Honnét tudom ezt hogy elég-e?
Jaj, de butákat kérdezek, de ezt nem találtam meg a szopis könyvben, füzetben.

Na és akkor íme egy kép, Ákos 5 napos, első reggel itthon! Még mindenki kómában az első együtt töltött éjszaka után!Kép Kép
Vendég
 


Szilvi

sokan azt mondják, hogy a laktoherbtől is fájhat a baba pocija.... Ha nem érzed, hogy tele a cici, akkor nem kell fejned... Szerintem... De Snoopy javíts ki.... Talán akkor kell, ha tartalékot akarsz képezni... csak aztán meg folyamatosan kell. Szerintem nálatok meg van a kereslet kínálat...

Vonalzód aranyos :-)) Már nem vahy Nyuszókám terhes :-) :D

Gyönyörű ez a gyermek! Te ki nálatok fekete???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Szilvi: én is izgultam, hogy nincs elég tejem, mert puhák voltak a melleim és elkezdtem veszettül inni a laktoherbet, meg az alkoholmentes sört. Szerintem attól függetlenül elég lett a tejem, csak akkor paráztam rá. Nem kell, hogy kemény legyen a cicid, attól még van benne tej. Legalábbis nekem nem volt eddig gondom vele. A gyerek hízik, nem jelzi, hogy éhes maradna, van kakis pelusa elég... Szóval ha megnyugtat, akkor igyál jó sokat!

Nálunk is kezdi egyre inkább átvenni a cicizés az egyetlen megnyugtatási mód szerepét. Tündi időnként behisztizik - látszólag minden ok nélkül és hiába minden próbálkozás, csak a cicin nyugszik meg. Ez az új "tudománya". Máskülönben meg annyira édes, mosolyog ránk, meg magyaráz - pedig tudom, hogy ez még korai, leginkább reflexes, de akkor is hihetetlen aranyos.

Kép
Kép
tinu
 
 


Szilvi,
nekem doki mondta, hogy azért ürítsem ki a cicit szopi után, ezt tettem is néhány hétig, persze, én nagyon paráztam egy újabb mellgyuszitól.:( Amúgy, meg amit Bunny mond.:)

Korkülönbség:
én is mindenképpen kicsit akartam, mert nálunk a melóhelyen az a hozzáállás, hogy nem neveznek ki amíg meg nincsenek a gyerekek :cry: Ez cseppet sem diszkriminativ :evil: Az, hgoy ennyire "kicsi" lett a korkülönbség, a tavalyi valentin nap eredménye, meg, hogy össze-vissza volt a ciklusom.:) Egyetértek Ciccel, válságtakarítás rulez, főzni kb. 3X szoktam egy héten, amikor a gyerekek alszanak persze ehhez hozzátartozik, hogy én már 15 éves korom óta főzök, szeretek is, és kikapcsol. Mosás, az nem nagy szám. Ja, és amikor főzök egy adag megy a fagyóba is, és aztán simán lehet felengedni. Amikor van időm panírozok van 30-40 cirkecombot, az a fagyóból direktbe mehet az olajba, kicsit tovább sül, de gyors és egyszerű. Fürdeni éjjel szoktam, hajat akkor mosok amikor alszanak. A férjem ügyvéd, és örülök ha hazaér fürdetésre. Bevallom néha nem vagyok szexilédi estére. :roll: Megtanultam mindent gyorsan és még gyorsabban elvégezni a háztartásban. Az ember egyébként megszokja sőt hozzászokik és függő lesz a gyerekeitől. Emlékszem amikor Ákos született még furcsa volt, hogy nem mehetek egyedül sehová! És nem akkor mehetek amikor akarok. Milyen kisszerű önző dolog... Ma már hiányzik ha elviszik a nagyszülei. :lol:
Nekem könnyű sorsom van, mert Réka a 2 hóanpos fordulóján azzal lepett meg, hogy átaludta az éjszakát. Azóta 2-3 kivételtől eltekintve alszik.

Kismama,
mitől lenne a te tejed rossz :?: :?: :?: Minden édesanya olyan tejet termel ami a babájának kell, gondolj a világháború alatt szoptató, vagy 3. világbeli anyukákra! Biztos, hogy nincs semmi baj a te tejeddel. A kicsid pocikája fájhat épp a tápitól.

Szilvi,
teljesen egyetértek minden előttem szólóval.

Kata,
Nálunk ez van bölcsivel, majd akkor kell az igazolás ha élesben is beíratom, ez olyan "nemhivatalos" de ha ezt kihagyom, akkor fújhatom, mert a várólistára sem vesznek fel. Próbát tettem azt mondtam egy helyen, hogy mennem kell dolgozni és Ákost akarom beíratni, mondták, hogy késő bánat. Pedig hol van még május.......

Kép

Kép
vizimano
 
 


Sziasztok!

Már megint rohadt késő van.

Házimunka!
Nálunk egy időben rend csak akkor volt, ha valaki bejelentkezett. Ezért szerettem, ha jönnek hozzánk, mert akkor kénytelenek voltunk emberi lakókörnyezetet varázsolni és olyankor Kedvesem is nagyobb lelkesedéssel vetette bele magát a takarításba. Mostanra elkényelmesedett, főleg itthon, mert dolgozni ezer helyen dolgozik, ki is vagyok bukva.

KISMAMA!
ROSSZ, HÍG, ELAPADÓ TEJ NINCS!!!!Hogy ez a régen elavult nézet még most is dívjon egy kórházban...Botrány!
Melyik az a kórház?
Ha tápszert is adsz a babádnak, az a Te döntésed. Nem is akarom már megváltani a világot, így megváltoztatni a gyermekgondozásodat sem. De ne azért adj neki mert rossz a tejed. Mert nem rossz. Viszont ha adsz neki, akkor tudd, hogy tényleg az elapadás felé hajtod magad. Mert csak akkor termel a mell elég tejet, ha minden csepp kaját onnan kap a gyerek. A hasfájás a tápszertől is lehet, főleg ha nem szereti a gyomra-bele a tehénfehérjét (miért is szeretné). Ha óránként enne, és 3 órán keresztül, kb 3 szor egymás után ugyanarra a cicire tennéd vissza, akkor sűrű tejet is enne és nem fájna a hasa se. Ha részletek érdekelnek, akkor kérdezz itt is, vagy priviben, vagy emailban, vagy hívj fel....A tápszer nehezen emészthető, ott túrósodik a gyomrában ezért van el 3-4 órát vele. De ha nem az a cél, hogy minél tovább ellegyen, hanem, hogy a legjobbat kapja, még ha hamar is bontja, emészti, merthogy neki való, akkor inkább anyatej és nem táp.

Szilvi!
Szerintem a beájulás után azért üvölt, mert az a büfi csak benn maradt. Szerintem büfiztesd ébredés után (is) és csak utána kínáld. Ha nem jön be, akkor ringasd, táncoltasd, ölelgesd, szeretgesd. Valamelyik biztosan bejön.
Fejés:
1. Nagyon feszül
2 lapos, befelé forduló mellbimbó
3. Tartalék
4.leadás
5.Szaporítás
6. gyerek nem szopizik
7. gyerek máshol, mint anya

Mikor elég: Ha a gyerek eleget pisil-kakil akkor nem csak hogy eleget termelsz, de eleget is eszik.

Szép álmokat!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Bocs csajok, nem akarok politizálni, de a tököm tele a mostani kormánnyal... Hallottátok a milliárdos Kóka kijelentését... El akarja venni a családi pótlékot és csak azoknak adni, aki rászoruló. Na és ki számít rászorulónak???? idézet: "Olyan szociálpolitikai rendszerre van szükség Magyarországon, amely csak a rászorultaknak ad, és ezen az alapon kell megváltoztatni a családi pótlék jelenlegi rendszerét – állítja Kóka János vasárnap megjelent vitairatában." http://index.hu/politika/belfold/koka070218/

A másik: megint felhozták, hogy augusztustól csak a körzeti klinikán/kórházban szülhetsz... Ha nem, akkor ha jól emlékszem fizetned kell a szülés egyharmadáért.... Ezt azért akarják bevezetni, hogy kevesebb legyen a hálapénz... És mi van akkor pl ha magamból indulok ki, az előző szülésemnél át lettem küldve a SOTE-ra... Nem ott akartam szülni... Akkora a fejem
http://www.hirado.hu/cikk.php?id=185145

Bocsika, csak ki kellett engednem

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny!! Felháborító :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ezt is hallgassátok meg, érdemes

http://videa.hu/play.php?v=G3G2Z25b75YlI607
cicmerák
 
 


Sziasztok

Niki
Gratula az elso ataludt ejszakahoz :!:
Azert remelem hogy fel eves Danit csak nem kell bolcsibe adnod.Tudom mirol beszelsz,ha azember egyszer megszokja a jot,nehez alabb adni.Nekem is tobbszorose TGYAs-m a Gyednek,de meg az is eleg arra hogy ne kelljen dolgoznom.Sot en tuti maradok Leon 3 eves koraig otthon.
A 4 ev korkulonbseg szerintem tuti,a nagyobb mar onallo es nem feltekeny,turelmetlen a tesojaval es te sem erzed azt hogy semmire nincs idod,mert amig oviban van ugyanannyit fordithatsz a tesora is mint anno az elso gyerekre.

Egyebkent meg azt hiszem minden szervezes meg gyorsasag dolga.Engem a meloban is ez jellemzett 8) :lol: Szoval nekem fontos a rend,tisztasag(persze tulzasba nem viszem ) meg hogy gyors de egeszseges kajcskat egyunk,legyen ido a nagyra is meg apara is.
Ehhez kell egy napi minimum 2 orat alvo gyerek (de szerintm ez mindenkinek megvan :wink: )Ebben a ket oraban megcsinalok minden haztartasi melot+fozest.Aztan johet a babazas ha Leon fent van,delutan meg jon Alex es akkor mar csak az ovek vagyok.Jatszunk vele,hogy erezze O is fontos nekunk.En Alex ket hetes koratol foztem,apa otthonrol visz mindig ebedet.
A bevasarlast O intezi,es ez nagy segitseg,meg az is hogy elpakol maga utan ebben az a jo hogy ez sem nekem kell megcsinalin.
Ha O itthon van gyorsan el is tudok ugrani nehany szepikezesi kiruccanasra.Minden itt van gyalog tavolsagra ugyhogy max 1 orat vagyok akkor is tavol,de ez is fontos hogy tudjak tukorbe nezni :lol:
Szoval csajok mindeneki belejon majd ,nem olyan ordongosseg a tobb gyerekesseg sem,igaz Beszti??? :lol:

Bunyy
Jol mondtad,tenyleg szerelem ez. :lol:
Oviba korzeten kivul is jelentkezhetsz,csak legyen szabad helyuk,ha igen barkit felvesznek.

Cic
Hat igen nalunk ugyan Alexnal volt cumi de csak 9 honapig es magatol hagyta el,de O tapis is volt tehat cumizavar kizarva 8) .Most nincs,de nem erzem szukseget egyenlore.
De jo idobeosztasa van a ferjednek,igy sokat tudtok egyutt lenni :)
Igazad van mienk apa is sokat segit ,foleg este,csak igy lehet ezt megoldani .Bar igy is beesek az agyba,nekem ez toki furi de a szoptatastol oltari almos vagyok estere. :lol:
Nekem szerencsem volt mert volt heyl a munkaban es igy visza mentem,de mondtam hogy csak egy idore ,mert nem titkolom lesz meg baba.MAsfel evet voltam,de nagyon jot tett.En nem tudnek hosszu idot otthon lenni egyben.
Nekem ez a 4 ev bejott korkulonbsegnek,a kicsire is pontannyi idom van delelott minta nagyra volt es mivel egynemuek (ahogy szerettem volna) igy remelhetoleg jo tesok lesznek.
Nekem van noverem es batyam is.2-2 ev a korkulonbseg harmunk kozt de zongorazni lehet a kulonbseget a noverem javara. :roll:PErsze ember fuggo a jo testveri kapcsolat is de nalunk nemfuggo is :roll:
Tenyleg csak egy no es anya tud egyszerre tobb dolgot csinalni erre a pasik nem igen kepesek :wink: :lol:

Winnie
Orulok hogy tul vagy a nehezen :!: :)
Leon utal hason lenni,igy en is csak par percekre teszem de naponta tobbszro.Vedono szerint legalabb 30 percet kene naponta,na annyi nincs :? De mar nagyon ugyesen kinyomja magat :D

Kismama
Halgass Snoopyra es a tobbiekre. Ha van eleg tejed nem kell tapszer,mert tenyleg attol fog elapadni...

Szilvi
Akos egy tunderke!!!!! Hiaba apanak konnyu dolga van egy iyen modellel :lol:

Vizimano
Eni si giy csinalom,niden kajcsibol megy a melybe es milyen jo is csak ugy kivenni es megenni :) :)

Bunny,Cic
Hat en mar az ilyen cikkeken meg sem lepodok...Mi johet meg itt??? Persze ez csak koltoi kerdes volt...

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!
Niki: Szuper ,hogy átaludta az éjszakát!

A légzésfigyelő jelzése:
szerintem ha tévesen riazt, hamar észrevszed. Akkor ugyanis lélegzik a gyerek. Nekünk is volt már 2 is, rögtön azt néztem, hogy lélegzik-e. Ilyenkor azt érdemes megnézni, hogy nem gurult-e le a lapról, ami a matrac alatt van. Mert Nálunk Panna szeret nagyon az rács közelébe gurulni, ilyenkor nem mindig érintkezik a lappal. Ezért jelzett be.

Képzeljétek, félve bár, de most altatom először hason. Meggyőztek, hogy ott a légzésfigyelő, próbáljam meg. És olyan jót alszik úgy!! :D

Van valamelyikőtöknek elektromos orrszívója? Mit tudtok róla?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hali,

Kata,

Azért ennyire nem rossz a helyzet.:) A Lakás és a kocsi nagyon sokat elvisz nekünk, mindkettőt törlesztjük. Inkább mi nem tudunk spórolni. Félévesen nem Adom be Danit bölcsibe, inkább kivárom az egy évet, és ha nagyon megterhel anyagilag, akkor az apukám akkor megy nyugdíjba korkedvvel, és ő lesz napközben Danival, vagy anyukám megy el helyettem gyesre. Szerintem én inkább az a típus vagyok, hogy jobban aggódom mint ahogyan valójában alakulnak a dolgaink:) Egyébként ebben a mai világban egyáltalán nem érzem biztosítva a jövőnket, és ez eléggé elszomorít. Sajnos én be tudok depizni attól, hogy mi lesz holnap.:( Viszont mindig volt b és c tervem. :)

Nekem is van egy bátyám (32) és egy nővérem (34) (én 28), jó a viszonyunk, de biztosan a távolság is teszi, mert a nővéremmel képes vagyok telefonon is összeveszni:) Persze ezek órákig tartó telefonbeszélgetések, és mi azt az elvet valjuk, hogy minden nap tiszta lappal kezdődik:) A bátyámmal meg nem lehet veszekedni, mert ő ha unka a banánt akkor otthagy.

Dani sem szeret hason lenni, és ha az alvást nem számítjuk Dani még 15 percet sem tölt hason.:( De nekünk nem is mondták:((

Szilvi,
Ákos baba egy tünemény nagyon aranyos kissrác.:)

Bunny, az ilyen hírekektől leszek depis, és anyuék csodálkoznak miért utálom a politikát.

csernusn
 
 


Kata: hát ha lenne nekem is napi 2 órám szabadon... :wink: Az a baj, hogy mostanában napközben annyira nehezen alszik el Tündi, hogy inkább hagyom, hogy a hasamon durmoljon és nem kockáztatom, hogy az ágyába visszatéve felébred. Sőt, sokszor van úgy, hogy ilyenkor én is alszom egy kicsit. Szóval nekem egyáltalán nincs napi 2 órám sem, mikor mindkét kezem szabad. Ha nagy ritkán elég mélyen alszik, akkor az általában este 10 körül van és olyankor meg már nem nagyon csinál semmit az ember.

Hason levés: mivel a hasamon alszik a legtöbbet a babó, ezért gyakorlatilag állandóan hason van és nagyon szépen tartja a fejét. Állítólag én is imádtam hason lenni baba-koromban. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Kép
Vendég
 


Szüléstörténet, 2007.02.11. – vasárnap

Dokim egész héten beteg volt, úgyhogy volt para, mi lesz ha beindul a szülés, mert hát ugye túlhordtam a babát. Uccsó héten minden nap nst-uh, már nagyon szerettem volna túllenni az egészen, és végre babázni. Vasárnapra berendelt a doki, hogy akkor már lesz, csinál uh-ot, és poset, hátha beindulnak a dolgok, ha nem, hazamehetünk.
Reggel 10-re bementünk, várt is már az orvos, megcsinálta az uh-ot, és közölte, hogy itt még minden rendben, keddig várunk a poseval, de azért megvizsgál. Hát bennem egy világ dőlt össze, én már úgy indultam el itthonról, hogy csak babával jövök haza. Aztán megvizsgált, és közölte, hogy két újnyira nyitva vagyok, megyünk szülni, itt du-ra baba lesz.
Férjem riasztotta a szülésznőt, felmentünk a szülészetre, mire átöltöztem, Évi is megérkezett, úgyhogy minden előkészítést már ő csinált. Volt beöntés is! 
Viszont aznap nagyüzem volt, minden szülőszoba foglalt volt, és mivel nem voltak rendszeres fájásaim, egy különszobában vártunk a szabad szobára. Délbe bementünk, elkezdte adagolni Évi az oxitocint, jöttek a fájások, egykor burokrepesztés volt, aztán jött az aneszteziológus, megcsinálta az epidurális érzéstelenítést, ami nekem megváltás volt, utána semmit nem éreztem az utolsó ¾ óráig. Jöttek a tolófájások, és a vége kicsit elhúzódott mert Ákos nagyon nehezen préselte át magát a szülőcsatornán. Kezdtek felgyorsulni az események. Az utolsó emlék, hogy a doki mondta, hogy készítsék a vákumot, én meg kértem, hogy azt csak végszükség esetén vessék be, aztán elkezdett a hasamon könyökölni. Az utolsó fél órából semmire sem emlékszem, annyira koncentráltam, és csak nyomtam, nyomtam vörös fejjel, ágyba kapaszkodva hang nélkül. (ezt utólag mesélte el a férjem) A következő kép az, hogy felsír a baba, és rátették egyből a mellkasomra, és csak az örömkönnyeivel kűzdő férjemet meg a babát láttam, aki ott ficánkolt a kezem alatt! (most is potyognak a könnyeim!) Utána ugye varrás, mert hát vágni azt kellett, a méretek miatt. Aztán átvittek minket egy pihenőbe, mert sorban állás volt a szülőszobákért. (12 baba született aznap) Ott pihiztünk két órát, és Ákos egyből cicire cuppant. Évi elintézte, hogy anyukámék 5 percre bejöhessenek hozzánk – mert hát ugye látogatási tilalom volt.
Na az éjjel horror volt, úgy fájt a sebem, meg lelkileg ezt fel kellett dolgozni, hogy anyuka lettem!
A kórház eléggé megviselt, és a főnővér tett is róla, hogy tiszta depi legyek. Ahol tudott belémrugott, Ákost még az ablakon keresztül sem mutathattam meg a férjemnek, úgyhogy késő este jött be, hgoy láthassa a kisfiát. Nappal meg én szöktem ki hozzá. A csecsemősök viszonylag normálisak voltak, de Ákos az elején nem lehetett velem, mert a méretei miatt teáztatták meg cukorvizsgálat volt, de szerencsére minden ok, minden értek normális, így megkaptam, belövellt a tejcsi is, szenvedtünk az elején rendesen, de úgy néz ki egymásra hangolódtunk, és megy a szopi! Lényeg hogy itthon vagyunk, nyugalomban.
Hát „röviden” ennyi!
Vendég
 


Első körben lemaradt a történet. Ez a kép egyből szülés után készült. Kis béka lóg a csap fölött!

Köszönöm a fejés infóükat, azt hiszem, akkor még várok ezzel a dologgal. Ákos ma délben kiszippantott egy ciciből 60-at, utána a másikból még 40-et. Hát ez nálunk tuti rekortd!!!!!!

Snoopy: nálatok mennyibe kerül a Baby Conroll légzésfigyelő, az amiben van szülői egység?
Itt Pécsett nem lehet kapni olyat, amit a szülői hálóba is lehet vinni. csak AngelCart, amiről ugye lebeszéltetek!!!!!!
Vendég
 


Magnes
Elektromos orrszivonk nincs,de errol is lehet jot is rosszat is hallani.
Vannak babak akik et megnyugtat a hason alvas,planeha haton nyuglodnek,ugyhogy remelem nalatok is bevalik. :wink:

Niki
Torlesztesben mi is benne vagyunk,szerintem alig van aki nem :roll:
Na akkor igy jo megoldast sikerul majd talalni.Remelem tenyleg csak b terv lesz es elvezed meg otthon a babazast egy darabig.En ismerek olyat akinek vissza kellett menni dolgozni es feji a tejet a munkaidoben 3 orankent.Hat az sem lehet egy leanyalom.
Hat en is extra aggodos vagyok,aztan meg eszembe jut hogy eddig is volt valahogy es megoldottuk.Szoval csak pozitivan :lol:
Noveremmel en is orakat beszelek.Sot pontosan 500 percet egy honapban :oops: Van egy ilyen kartyam es ezt ki is hasznalom apa nagy oromere :lol: Velemenyek sem mindig azonosak,de azert mi ritka jo tesok vagyunk,megha 10000 km is van koztunk.

Tuni
Ha Tundi teged igenyel az mas.Akkor O az elso,ezert irtam hogy csak akkor csinalok mindent ha alszik.De lehet ezt a ket orat darabokban is,nem egyben :) Bar en nagyon orulok hogy jo alvo Leon is minta tesoja.Ez volt az egyetlen kivanalmam amikor vartam, a neme nem volt ennyire fontos :lol: :lol:

Szivi
Koszi a storyt,hat nagyon ugyi voltal!
Akkor vegulis nem kellett vakum?Sajnalom a korhazi rossz napokat.Azert a csecsemosok segiettek eleget a szopi korul?

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Baby Control 310: 37 000Ft

Pussz!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Zsuzsu

boldog névnapot

holnap torna, majd mesélek :-)

jó éjt

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Jó reggelt CSajok!!!

Picúrkánk nem kakilt már 3. napja, és tekereg mint egy giliszta, nem tud aludni rendesen!! JÖn a glicerin kúp, meséljetek tapasztalatokat!!!!!

:)
mot
 
 


Friss hírek:

Kúp betolva, rá egy percre kaki hegyek!!!! :)
mot
 
 


hali, nálunk kúp sosem hatott ilyen gyorsan, csak nálam a kórházban:)


mi ma lázmérőztünk, most hogy már tudom hogyan kell, sokkal jobb mint kúp. a kúp nem kémiailag hat es ezért lehet ozzászokni?


egyébként dani megfogta tegnap a kezével a lábát?) igaz apa segített neki egy kicsit, meg magának örül, hogyha mozgatja a lábujjait:) ari nagyon.

csernusn
 
 


Sziasztok!
Mi kétszer kúpoztunk. Az első alkalommal kúp után jó fél órával jött a kaki, vagyis inkább fosi..:) Én olyan boldog voltam! :) Ekkor már 3 napja nem kakilt. Aztán rá 3 napra megint nem jött a kaki. Először hőmérőztem, de az nem segített. Aztán megint jött a kúp, az pedig egészben landolt a pelenkában kaki nélkül.
Utána beszéltem a védőnővel. Azt mondta, hogy másfél-két hónapos kor körül előfordul az ilyen, azt jelenti, hogy nagyon jól hasznosítja a tejcsit. 5 napi nincs gond, 5 nap után jöhet a hőmérő vagy kúp. Csak a kúpot ne vigyük túlzásba.

mot:
holnap mentek? Remélem bent lesz sógornőm, a fia beteg, ma mennek vissza.

Szilvi:
nagyon ügyes voltál szülésnél. Az epidurálnál meddig nem éreztél semmit? A toló előtti fájásokat sem?

Mi is kölcsönt törlesztünk, egyenlőre a kocsit, de idén költözni akarunk, úgyhogy én is parázok kicsit, hogy a kettőt egyszerre hogyan fizetjük majd. Na és a gyerek is itt van, meg a mi igényeink....

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes :)

Zaklatni foglak este!!! Holnap 2-re megyünk!! :)

Mi áruljuk a kisautót, sajna nem tudjuk már törleszteni, de ezt már a 9 hónap alatt tudtuk, de a héten már megjelent az újságban is a hírdetés!!!!

:)
mot
 
 


Sziasztok

Nalunk is ugy 2.5 hos kora korul let az hogy napi egy kaki,vagy nagyon ritkan ket naponta.Sotazota mar nincsenek emesztetlen darabok benne,gondolom mindent hasznosit.Miota szedem ezt a More Milk kapszulat azota irto sokat kakil,gonoldom a benne levo edes komenytol :lol:
Egyenlore nem erzem hogy tobb lenne a tejem,de manoka nem panaszkodik igy gonoldolom eleg neki.

En ugy tudom jobb a szelcso,mert a kuphoz mega homerohoz is hozzal ehet szokni,persze ha neha veti be az ember akkor persze nem.

Mot
Mi percek alatt adtuk el a neten a kocsimat,talan tobben olvassak mint az ujsagot.www.hasznaltauto.hu

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


A szélcső miért jobb mint a hőmérő?Mindkettő fizikálisan hat nem?

Nekem eddig az összes gyógyszertárban és gyógyeszközösben azt mondták, hogy nincs szélcsövők, és hogy nem ajánlják, inkább hőmérőzzünk.

csernusn
 
 


Kataa :)

Köszi a tippet, már ott is fent van!

:)
mot
 
 


Niki
Hat azt nem tudom,ezeket en is csak olvastam.Talan mert tobb puki is tavozik a szelcsovel?,ami zavarja a babat.Ha ritkan veti be barmlyiket valaki akkor az nem gaz szerintem,nem fog hozzaszokni :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Én is úgy tudom, hogy a kúpot és hőmérőt nem javasolják, mert hozzá lehet szokni... Nálunk volt úgy is hogy 7 napig nem kakilt Máté. De az anyatej 92% felszívódik... Ne aggódjatok, csak ha látjátok, hogy zavarja, hogy nincs kaki.

A kúpot is meg kell felezni, nem kell egy teljeset feldugni...

Nekem a laveolac bejött. Az egy lötty, teába tettem bele 5 ml és utána kakilt, csak győzzem takarítani. Ez egy bélflóra regeneráló...

Ma voltunk tornázni. Máté délelőtt akkorát aludt, úgy elfáradt, hogy megszoptattam és délután is benyomta a szunyát...

Nem kell kontrollra mennünk 3 hónapig, vérkép tökéletes :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

TEgnap előtt elszállt, amit írtam, mostanáig dühöngtem :) na jó nem, csak kicsit megsértődtem a babanetre ;)

Bunny, gratula, tök jó, hogy minden ok. Melyik torn ára mentetek végül? Dévényi?
Milyen teát adsz neki? és miért kell Máténak tea?

Kakiprobléma: nekünk a védőnő még a kamillateát mondta...
Kül tegnap megvolt nálunk az első alkalom, hogy szó szerint nyakig kakis lett a kiscica :) brutális volt.... gondolom, lesz még ilyen ;)

Légzésfigyelő. attól tartok, nálunk sem túl jó, múlt előtti éjszaka 3-szor riasztott, így kikapcsoltam... :? de a matraccal is lehet gond szerintem, mert elvileg lazűn kéne lennie, de nálnuk tökre feszül. Pedig ez szabvány, nem? de rajta van a lepedő is, alig tudom betenni a helyére. Úgyhogy még nem tudjuk, hogyan tovább légzésfigyelő ügyben.

Más: császárosok, Ti meddig és mennyire véreztetek? mert én most egy kicsit jobban vérzek.... lehet, hogy a mellgyuszi is közrejátszott, ill hogy gyakrabban fejtem, és ez kihozta? mondjuk szerintem nem vészes, mert 1 betét nappal és 1 éjszaka, az ugye nem számít soknak?

Tejcivel viszont tök jól állok, lekopogom, de egyelőre nem hogy nem apadt a tejem a gyuszitól, hanem szinte több van, legalábbis rekordokat tudok fejni..... :shock: :) :)

Ma voltunk első sétálni, tök jó volt :) kicsit furán éreztem magam babakocsival, de élveztem :lol: :lol:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Olvasgatlak ám Titeket, de sajna nincs energiám írni. Csingi mostanában meg van veszve, eszik állandóan, és ha nem, akkor meg visít. Talán valami front lesz, akkor szokott ilyen lenni. Egyébként áldott jó gyerek. :oops:
Csak mióta meg tud fordulni, azóta nem alszik napközben. Mert hason szokott aludni, de ha leteszem,már abban a pillanatban háton van, és így nem tud elaludni. De ez is egy "korszak", majd túléljük. :)

Így most csak egy-két (három :lol: ) képet teszek fel a picurról!

Kép Csigi

Kép Csigi2

Kép Csigi3

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok!

Én úgy tudom ha 1 hétig nincs kaki, az még nem gond. Márknak most legutóbb 5 nap után volt (ez volt szombat délután) és azóta megint semmi. Nekem több olyan ismerősöm is van, aki azt mondta hogy a babájának voltak olyan időszakjai amikor hetente egyszer kakilt.
Szerintem 3 nap után kúpot adni még kicsit korán van, de persze ez saját vélemény.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


winnie27:nekem pl. tegnapelőtt meg tegnap nemvolt semmi(már kezdtem örülni)ma meg mondom már nemteszek be betétet és mitadisten megint vérzek :cry:
de ebben a két napban legalább tudtunk hancúrozni apával :oops:
amit ha nem tehetek szerintem bególyózom!!nemtom hogy bírják azok akik több hónapig nem csinálják!!!én már 2 hete oda voltam már ha olyan jelenet volt egy filmben leégettem az ágyat.

akik csikosak lettek:mennyi idő mulva halványodnak el??nekem nagyon sok csikom van és elég sötétek :cry:

képzeljétek Patrik már 3740 gramm és 56 centiés éjjel is csak egyszer kel fel de kaja után vissza is alszik.tök örülök!!

ma próbáltam a csak cicit de valami tényleg nemjó nálunk :cry: igy este már tápszert kapott.
szinte egész nap cicin volt,jóformán csak wc-re mentem kiasztán jöhettem vissza mert felkelt és ordított.a védőnőnél is folyamatosan teát itattam vele mert 5 percenkét elkezdett sírni!
ugyhogy asszem én maradok a tápszernél mert valakinek főznie is kell meg takarítani is!!de ez van,az a hülye sok antibiotikum meg a 2 idegösszeroppanás baromira nem kellet volna.

na joccakát mindenkinek
kismama18
 
 


Winnie

Máté maponta 50 ml teát iszik. Ez a milupa gyümölcs teája. Amiatt, hogy be tudjam neki adni a folsavat, vasat és a c-vitamint. Valamint ha kap gyümölcsöt vagy zöldséget, akkor ezzel az 50 ml "öblíti" le :-) Tudod, ő már holnap után 6 hónapos. Holnap lesz egy éve, hogy megtudtuk terhes vagyok :-)

Kamilla tea: nem javasolják egy éves kor előtt, mert erre is sok gyerek allergiás!!! Ugyanez a mézzel!!

Dorka

Teljesen egyetértek veled kaki ügyben....


Kismama

fiatalság bohóság :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Dorka:
Én sem akartam neki kúpot adni 3 nap után, de miután bántotta a pocakját, és nem jól volt, csak a pukik jöttek, így úgy gondoltam inkább nem hagyom szenvedni még pár napot.
Teát én nem adok neki, így a Laevolac kiesett, a szélcsőnél pedig félek, hogy megsérteném a végbelét.
De ma volt kaki spontán, és ez az új pelus tök jó, teljesen felszívja a kakit, nem kenődik szét! :)

Timi:
Csingi nagyon édes, szép baba!:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes,
ha szenved a babóka a kakival érdemes megpróbálni a dentinox hasmasszázs kérmjét, nálunk attól 10 perc masszír után tuti eredmény van. Vannak babák, akiket nem zavar a kaki hiány, és vannak akiket igen. A szélcsővel kevésbé sértheted meg a végbél körkörös záróizmait mint lázmérővel.:)


Bunny,
nagyon örülök, hogy minden rendben.:)

Tinu,
majd lesz olyan, hogy 2 órát is alszik a babó egyben. Most nálunk alszik mindkettő, de felváltva, így folyton ügyeletben vagyok, ez ám a jó móka 8)

Timi,
Csenge nagyon nagyon szép baba! Nálunk is dili van, én is érzem, hogy keveregnek a frontok.:(

Niki,
mi is lakást törlesztünk, autót nem, de azt meg most akarunk venni, mert a mostani, ha indexelek balra és fékezek is nem ég az index, meg időnként a ködlámpa ég index helyett, a központi zárat már cserélni kellett... Régen sokat utaztunk, és kicsit lestrapáltuk szegény autónkat.:( DE a hitel jövőre lejár a lakásra :!: :!: Már most családi házon álmodozom.

Kismama,
milyen idegösszeroppanás? milyen anitbigyó? Arra nagyon jó bélflóra helyreállító szerek vannak, ezt mi is megszenvedtük anno a fiammal.:(

Kép

Kép
vizimano
 
 


vizimanó:

a 10 nap alatt amig kórházban voltunk 2 szer volt idegösszeroppanásom.egyszer akkor mikor kiderült hogy annyira szar a vérképem hogy vért kell kapnom külömben egyfolytában összeesnék meg utána mikor kiderült hogy a vérsüllyedésem 170 ről visszament 220 ra(először 300 ról indultam)és ujra vénásan kell kapnom az antibiotikumot.abból is 4 félét kipróbáltak rajtam mire kiderült melyikre érzékeny az a baci amilyenem volt.3 vénám felmondta a szolgálatot a 4 dik épphogy kibirta.

szóval ennyi antibiotikum után meg az idegnek hála nemis csodálkozom hogy szar a tejem.merthogy szar tej igenis van.
kismama18
 
 


Bunny, igen, néha elflelejtem, hogy Máté már lassan fél éves, és ott már más a kajamérce :wink: :)

Szerencsére nálunk még nem volt ilyen nem kakis nap, így én még ezen nem parázom, de gondolom, eljön majd ez is ;)

Nekem csíkom nincsen, viszont ez a függgőleges Linea negra vagy mi bőven megvan. az mennyi idő?

Niki, lakástörlesztés nekünk is áll, ráadásul most kezdtük, ugye a költözéssel..... Na meg kocsitörlesztés is van, ill apának lízinges céges konstrukció, vonják a fizuból.... és hát én is elég alaposan meg fogom érezni majd az áttérést a TGYÁS-ból GYesre, de hát ez még szerencsére odébb van.... addig apának hátra van egy fizuemelés, reméljük, jó lesz...

szex: hát mi asszem kivárjuk a 6 hetet, főleg, hogy így vérzek...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: nekem is sincs csíkom, csak barna elszíneződés, de az elég csúnya. Az a linea negra? Durva, főleg a piercingem helyén. Remélem, azért halványodik majd. :(

Timi: nálunk is ez a hiszti megy már egy hete. De tegnapelőtt beszereztem a Gripe Watert hasfájás ellen és azóta mintha jobb lenne. Igaz, csak akkor adok neki, mikor már nagyon megy a hiszti, de utána viszont tényleg el tud már aludni. Persze lehet, hogy anélkül is menne, mert már annyira elfáradt, de én azért bízok a cuccban. :)

Vizimanó: Tündi is alszik egyben eleget, csak az a gond, hogy mire elalszik, egy csomószor már nem merem lerakni, nehogy felébredjen és így a hasamon landol. Ilyenkor alszunk együtt. :D Bár lassan elkezdem az ágyba szoktatást. Most a nagy ágyba tettem le, de azért ott mégsem olyan biztonságos, mint a kiságya. Mondjuk gondolom a nagy franciágy közepérő nem tud kigurulni egyelőre, de azért lassan csak nődögél és képes lesz majd a nagyobb helyváltoztatásokra is.

Kép
Kép
tinu
 
 


Nálunk a szex még csak elméleti sikon mozog de apa már nagyon várja :oops: :oops:

nekem már alig van vérzés remélem nem lesz már nagyon.

Gergő ma egy hónapos :)
Itt egy négy hetes kép :)

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Kismama

rossz tej nincs.... A szervezeted a legjobb tejet adja a babádnak. De ha Te tápszerezni akarod, akkor csináld... Igaz nagy butaság, hogy ilyen hülyeséget ültettek az agyadba a nővérek.... Kár, hogy elhiszed :-(

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Csak gyorsan, mert ma meg tegnap Dani is nyügi.

Kismama,
Olyan tényleg nincs szerintem sem, hogy rossz tej.

Mennyi idős a kismanód???
Nekem kb az első hat nyolc hét úgy telt, hogy Dani egész nap a kezemben volt, a cicit folyamatosan akarta, bealudt és majdnem képes volt egy órát is rajta lenni. A melleim már tök plötyik voltak és azt hittem kell neki pótlás, mikor egyik hajnalban nem hagyta abba az ordítást, és cicizett volna, de én úgy éreztem, hogy semmi tejem. A MÁvban a dokinő azt mondta, hogy először is rövidítsem a szopi időt, mert akkor megtanul hatékonyabban szívni, azonnal ébresszem, ha bealszik a cicin. Én cumit is bevetettem, mert a "cumizás" nyugtatás is egyben. Mára már érzem, hogy telítődik a mellem, dani eszik rendesen, és hízik, de azt az első két hónapot át kellett vészelnünk, pizsiben a fotelban egész nap.

csernusn
 
 


na, jönnek a gondok:
Ákos ha eszik, nem eszik hanem szinte zabizik, 100 körülieket kicuppant, aztán böfi után jönaz üvöltés órákig, de úgy felhergeli magát, haog bukással végződik. Szerintem baromi pocifájós. Erre jó ez a Gripe Water?????
Cumisüvegből adjak neki pár kortyot ha ennyire sír?????
Ja, és ha van kaki, az tiszta túrós sárgászöld! Ez gáz???

Az éjjelekkel nincs gond, de tegnap pl reggl 7-16 óráig szinte nonstop üvöltött, pár percekre nyugodott csak le.
Ma márjobbak vagyunk, ma 7-11 volt iszonyat sírás, és álmában is néha felsír és befeszít! Mit csináljak ilyenkor?

Laktoherbet tegnap óta nem iszom, áttértem alkoholmentes sörre. Ez nem fogja így elapasztani a tejcsit?
Én eddig tejcsi mellett semmi más folyadékot nem adtam neki. De kéne adni calcimuscot, mert van pár csalánkiütése, de hogy adjam be neki, amikor nem fejem a cicit?

Ha a légzésfigyelő beriaszt, az mennyire hangos? Lehet hallani a másik szobában is?

Bocsi, ezeken a jkérdéseken ti már biztos túl vagytok, de én kullogok a sor végén, így nálam most jönnekezek a kérdések!
Vendég
 


Sziasztok!

Persze nem sikerült jönnöm, ahogy terveztem...
Vagy a babanet nem negedett be vagy Jázmin... :shock: Múlt hét óta extra nyűgös az én kis drágám is; talán ez a fura időjárás van rájuk ilyen hatással.

Winnie,

Nekem is csak linea negrám van, szerintem nem halványodott semmit eddig vagy csak nagyon minimálisat. Fogalmam sincs eltűnik-e valaha.

Kismama,

Szerintem sem kéne tápszerezned, ha van tejed ;hidd el valóban nincs rossz tej...Sajnos én is kaptam antibiotikumot vénásan napokig, de ilyenkor olyat adnak, ami mellett szoptathatsz is.
De ha nem, akkor miután már nem kapod szoptathatsz.
Nem tudom mennyi idős a kicsid, de Jázmin egész hosszú ideig igényelte néha azt, hogy napokig folyamatosan ciczzen. De ez az időszak el fog múlni, nálunk már nem is fordul elő ilyesmi. Én sem szeretem, ha rumli van a lakásban, s szintén 'gyorstakarító' lettem
:D ; de a kicsi volt mindig az első. Szóval azóta nincs csillivilli lakás, csak látszatrend :lol:

Niki,

Örülök, hogy Dani ilyen jó baba lett. Jázmin is alszik már 6-7 órákat esténként...eleinte elég ijesztő volt... Vicces, hogy már alig vártam, hogy ennyit tudjak aludni egyhuzamban, most pedig aggódva figyelem mikor ébred már fel :lol:

Kép
Kép
szana80
 
 


Szilvi: igen, a Gripe Water elvileg erre jó, de csak 1 hónapos kortól lehet adni, úgyhogy még várj vele. Az elején nekünk is jobban pocifájt, aztán pár nap alatt azért hozzáedződött a tejcihez és jobb lett egy kicsit. Szerintem a hasfájásra nem hiszem, hogy használ a tea, vagy a víz... Nekünk az jött be, hogy a lábát tornáztattuk, meg a hasra fordítás. De a legjobb lenne, ha tudna büfizni. Tündi néha már csinálja. Szóval hogy ha inkább fent távozna a gáz, mint lent. A kaki nálunk is volt ilyen, de fogalmam sincs, hogy ez mennyire rossz. Elvileg ha zöld, akkor az is lehet, hogy túl sok első tejet iszik. Ha egy mellből szoptatsz, akkor talán kevésbé lesz ez a gond. Én úgy gondolom, hogy a laktoherb csak placebo. :D Én iszom, mert szerintem fincsi, de ha ugyanolyan mennyiségű vizet iszol, akkor annak is meg kell felelnie. Az alkoholmentes sör pedig tuti szerintem. Legalábbis finom. :)
Kitartás.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?