Új privát üzeneted érkezett!

Amúgy köszönöm a jó tanácsokat,és még biztosan fogok is kérdezgetni amikor elkezdünk vásárolgatni,mert tényleg sok minden van van amit ti már tudtok de én nem!Mondjuk én azt sem tudom milyen rucit vegyünk neki amikor majd hazahozzuk(júniusi baba)De még azt sem tudom milyen babakocsit vegyünk(nagy gondok ezek :!: )

Kép

Kép
katlina
 
 


sziazstok!

sajnos hétközben csak olvasni szoktalak benneteket mert nincs időm írni, de most egy pár sort csak ide dobok :-D

Hát mi most piszok betegek vagyunk pontosabbanén és a párom. Bettikének szerencsére semmi baja.

Katlina!

Mi is babonaságból nem vásároltunk nagyon sokáig:-D tényleg csak ha jól emlékszem a 30 héttől kezdtük el nézegetni.sajnos katlina nem leszek pont akkor gyakroltaon mikor te fogsz szülni.


Köszönöm hogy bejelöltetek az iwiwen. jól esett:-)

puszi mindenkinek!

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok!!

Hűha, több oldal olvasnivaló pár nap alatt :)
Anyuék voltak itt, pénteken jöttek és ma mentek haza. Úgyhogy Marcikának megvolt a "kiszolgáló személyzete". Érdekes, mert ilyenkor a nagyszülőknél bepróbálkozik olyan dolgokkal is, amiről tudja hogy nálunk nem lehet.
Most az a legújabb nála, hogy hátratett kézzel sétál, mint egy kisfőnök :D

Petri! Én is úgy tudom, hogy még aznap kijön az ételallergia!
Még megvannak a pöttyei?

Kati, ez a kép tüneményes!! És nagyon jól sikerült, tisztára "művészi".

Katlina, Ildi: nagyon aranyosak lettek a vonalzók!

Ildi! A privát üzidre a választ remélem megkaptad. Persze, szívesen elsétálunk felétek! Mikor szoktatok sétálni menni? Én ha délelőtt, akkor olyan 10-11 között. Marci egyelőre elvan a babakocsiban, illetve az a jó, hogy ha gyalog jön, és elfárad, akkor szépen visszaül a babakocsiba és nem akarja cipeltetni magát. Ő még nem akar motoronzni, de el tudom képzelni a szitut amit leírtál :D
judit_79
 
 

 
 

Gratula Katlina!

Neked is aranyos a vonalzód. Így legalább mindig tudjuk ki hol tart.
Lassan te is ihatod a cukros löttyöt.
Jó bátor vagy, hogy most tanulsz vezetni! Én is szeretnék, de most már biztosan nem fogok, majd a szülés után, valamikor.....

Szilbee!

Lehet, hogy már írtam, már én sem tudom, de nem a szakbarbárnak írtam, hanem a babfalván a tb. mágusnak. Remélem válaszol.

Judit!

Nekünk változó, hogy mikor megyünk sétálni, igazából itt már nem is nagyon szoktunk, mert ha kedvünk van és az idő is engedi kimegyünk a kertbe.
Általában csak a boltig megyünk, vásárolni.
Amikor ide költöztünk, akkor még el-el mentünk kocsival sétálni, de már nem nagyon szeret benne üldögélni. A kocsit akkor használjuk, ha keveset aludt, vagy egyáltalán nem és muszály elmennünk valahová. Amúgy meg már a cipőnket koptatjuk. Ja és nyáron sokat biciztünk. Nagyon szerette. Neki is van sisakja. Úgy néztünk ki, mint a marsról jött idegenek.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok!

Atya ég! Egy nap egy oldal! :lol: :lol: :lol:

Csajok! Tök jók a vonalzóitok! Szilbee, isteni ötlet volt!!! :lol: Sajna a palacsintát nem tudtam megcsinálni, mert itt volt a kerilányom és két csajszira felügyeltem. Így nem lehet palit sütni. De a jövő héten megcsinálom. Milyen gyümit szoktál még beletenni?

Nálunk teljesen füstbe ment a menüterv. Tegnap a rántott mell helyett disznótoros volt tepsis krumplival. Ma kirántottam a mellet. Végül a csirke mellett döntöttem és sütöttem jó zsíros :wink: tarját. Nesze neked fogyókúra! :lol: Csináltam hozzá zöldséges rizst, meg kukorica salátát ( az egészséges életmód látszata kedvéért ). :lol:
Holnap a maradékot esszük, mert délelőtt csavargok!

Ildi!
Imádom a rakott kelt, de Sanyim nem szereti, ezért nem szoktam csinálni. Úúúúúúúúgy megkívántam. :cry:

Katlina: Én is nagyon babonás voltam a gyerekcuccok terén. Semmilyen ruhát nem vettem neki. Anyukám vette meg, amibe hazahoztuk. Azt is csak akkor engedtem, amikor már Lilló megszültetett. A babakocsit és a bútorát kb. 2 hónappal előtte vettük meg, de azért is harc volt.... Nem nagyon akartam.... Bezzeg most, bepótoltam a vásárlást azóta. A gyereknek annyi ruhája van, hogy Dunát lehet vele rekeszteni! :lol:

Kati: Tündéri a Szonja baba! :lol: Nagyon édi! Nem akarod beküldeni a fotót a TV2-s Babavilágba?

Tényleg.... Már Hajnival beszéltem róla.... Be lehet küldeni a babák fotóit a Liptay Klaudia műsorába. Az emailcím: babavilag@tv2.hu
Állítólag minden fotót feltesznek a Galériába a honlapon, kiválasztják a legjobbakat és megjelennek a Sikk magazinban. Ott lehet rájuk szavazni! Ja és be is mutatják a legjobbakat a műsorban is szombat délelőtt. Látta valaki most vagy a múlt héten? Nem volt benne véletlenül a lányom?
Itt a legutóbbi galéria linkje.

http://www.tv2.hu/cikk/137419/

Itt: Galéria: Katt a képre!
Ott a csemetém a 9. fotón. :lol: :lol: :lol:

Küldjetek ti is fotókat! :wink:

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Ezt az oldalt nézzétek meg! Kismamáknak nagyon aktuális! :D

http://www.ehd.org/flash.php?mov_id=235 ... ustrated=1
szilbee
 
 


bocsi most csak magunkról írok.. :oops:

ezt ki kell írni magamból..

Ma Kecskeméten voltunk a Malomba (bevásárlóközpont) Nézelődtünk..Timi babakocsiban volt. Aztán az apja kiment cigizni én meg megvártam ott a játékbolt előtt. Timit kivettem a kocsiból hagy menjen. Egyből a kirakathoz ment, nagyon tetszett neki a sok játék. Nálam volt a fényképező és csináltam róla képet ahogy az üvegre van tapadva. Rögtön jött a biztonságiőr hogy itt nem szabad fotózni. :evil:
Tegyem el a gépet. Azért 6 kép van :P
Itt a malomba is van középen egy szökőkút. Az emeletről néztük, ott korlát van alul átlátszó üveggel. A csajom rátapadt az üvegre és magyarázott a szökőkútnak
Mondanom se kell jött a biztonságiőr hogy vigyem az üvegtől, mert ez nem biztonsági üveg és nehogy kitörjön, leessen Timi. Hát kész voltam hogy itt/ott semmit se csinálhatunk
Arrébb mentünk.. Timit ültetném vissza akocsijába de elkezdett üvölteni nehogy máá ő üljön. :shock: :shock:
Nagynehezen lementünk a földszintre a szökőkúthoz. Timi ott meg bele akart menni a vízbe :shock: Már vártam h jöjjön az őr ránkszólni
De nem jött. Ezután már Timit nem lehetett visszaültetni a kocsijába mert hisztizett. Leült a füldre és elkezdte "csókolgatni" a földet. Eléggé feltünőek voltunk. :roll:
Nem tudom mi lesz később...
A boltokba is rángatta a ruhákat, címkéket..
Azt hittem ez a viselkedés még később kezdődik, nem így 1 évesen.
Tanulság nem veszem ki többet a babakocsiból. Előtte jól elvolt benne.
Na eldugulok. Megyek heti 7-est nézni.

Ildi
örülök h sikerült a vonalzó, ügyi vagy :D

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


a bárányok hallgatnak...

bekemányedtek a dudorok :? nem tom mikor múlik el. Reggel viszem a dokihoz.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Sziasztok!
Ildi!
Nagyon élvezem a vezetést,de végülis úgy keztem el ha nem megy akkor nem erőltetem,de már most márciusban csak a forgalmi vizsgám lesz!


Bernadett!
Pedig jó lenne egy ismerős,ha ott lenne.Habár van egy Jászladányi védőnő,Ildikónak hívják vele elég jóban vagyok,így még ez megnyugtat hogy legalább ő ott lesz ha van valami gondom.Ápolónő vagy?

Kép

Kép
katlina
 
 


Petri!
Ez tényleg fura, hogy ilyen hamar... Nálunk is volt hasonló (de nem ennyire vészes) szitu, mikor elmentünk a Corába. Kapott egy színes kis kosarat és nekilátott belerámolni a majonézeket, meg a fűszereket a kosarába. Apája kijelentette, hogy este rémálma lesz tőle... arról fog álmondi, hogy rámolja vissza a majonézt a pultra Levente után. Akkor persze csak nevetett rajta... és igazából ez a legjobb megoldás. Ezzel levezetheted a benned felgyülemlő feszültséget. Azzal meg ne foglalkozz, hogy feltünőek voltatok e vagy sem! Én most már ott tartok, hogy mikor Levente eldobja magát a járdán, hogy ő nem arra akar menni amerre én... hagyon ott fetrengeni, mosolygok egy sort magamban, de közben úgy csinálok, mint aki oda se figyel. Ezek után Levente pik-pak felkel és megy is tovább. Így elkerüljük a hisztit.

Várjuk a pöttyös-beszámolót!
szilbee
 
 


TÁBLI

A kismamik is írhatnak ám, ha van idejük!
Potykamanó!
Doráék!

Persze azért van aki szoralmasan írogat! 2-4 hét különbséggel vagytok csak kiírva! Sz'al bizti lenne közös témátok! :)
szilbee
 
 


Ma szinte sehol senki??

Pöttyeink ügyében nem lettem okosabb hiába vittem el a dokinőhöz. Arra már én is rájöttem hogy nem himlős. Valószínűleg valami kajára allergiás. Ne adjak neki tartósítószeres termékeket és most semmi új dolgot se. Kapott rázókeveréket.
Kérdeztem volna a dokinőt hogy „bűnös” kaja után mennyi idővel jelentkezik a pöttyök..
Már megint csak kitérő választ kaptam..hogy nem biztos hogy egy valamitől van ez hanem felgyülemlik pl a tartósító a szervezetében és egyszer csak pöttyösödik.
Otthon kapcsoltam..Timi nem is eszik tartósítószert.

Képzeljétek anyósom mesélte hogy a múltkor összefutott egy közös ismerősünkkel, akinek újságolta hogy milyen szép unokája van és hogy képzelje el még mindig szopik. Erre a pasi: Hát a nagycsöcsű parasztasszonyok sokáig szoktak szoptatni.
Különösebben nem érdekel, de nem ezt vártam tőle. (nincs is nagy csöcsöm) De az is lehet hogy anyós nem értette a „viccet”. Azt viszont már észrevettem ha valaki szülés után nem szoptatja a babát az a baj (mindegy milyen okból) de ha sokáig szoptat az is baj. Ki érti ezt?


Mai menü: rakott karfiol volt

Elkezdett valaki fúúúrniii és kalapálni...ÁÁÁÁ..Timi alszik..nem tudom meddig :evil:

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Sziasztok!

Petri. Sejtem min mész át. Milán idősebb Timinél és még ő is szopik, hát én is kapom az ívet rendesen. A múltkor mamáéknál voltunk és Milán jött felém, húzza a pólóm és mondja, h cici. Milánnak cici kell. Erre a dédi kirohant a szobából, h te még mindig szopsz? Így viszed diplomázni is?

De én már megtanultam, h ilyenkor ha tudom tagadom, vagy csak bólogatok, h persze igaza van. Aztán a lakásba már nem sokan látják mit és hogyan csinálok-csinálunk. Hálistennek pár hós kora óta nem kellett semmilyen nyilvános helyen szoptatni. Így megtanulta már, h cici csak otthon van. A pár alkalom is a teli játszótéren volt. Mert azért a nagyot csak nem hordhattam haza 2 óránként :oops:

Sziasztok!

Ha tudok majd írok a többieknek is. És persze már magunkról is.

Mai menü: milánói

KépKép
KépKép
geromilo
 
 


Sziasztok!

GEROMILO!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!
:lol: :lol:
Kép

Petri!
Örülök,hogy nem vagytok bárányhimlősek! :lol: Azzal meg ne foglalkozz ki mit mond a "nagycsöcsű parasztlányokról" lehet nem is így volt ahogy anyósod elmondta,csak ő akart kedveskedni neked ezzel a bókkal.Én már voltam,hasonló cipőben anno!

Ildi!
Nagyon jót sétáltunk,és beszélgettünk,legközelebb ha erre jártok megismételhetjük,ha gondolod! :lol: :lol:

Na mostmár lépek,mert hulla fáradt vagyok,nem sokat aludtunk az éjjel! Kép

Na pápá mindenkinek!!
Vendég
 


Sziasztok!

Csak egy gyors reakció a szoptatásra!

Nehogy már szégyellni kelljen a szoptatást! Én örülnék, hogy ha még tudnék szopiztatni. Hát ne szégyelljétek lányok, hanem legyetek büszkék rá!

Hajni! Bevállt a pelus?

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Hát,ez kész!
Nagyon ritkán nézem az ilyen hülye kibeszélő show-kat de most belenéztem,14-15 éves lányok diszkóznak"berugtunk""már volt 5alkalmi sex partnerem","és megmondja az annyának hogy felfoghatná hogy ő már 15éves és ezt most kell kipróbálni!!!!!!!
Ezen most teljesen kiakadtam,én sem vagyok idős (23év)de ezen most teljesen felháborodtam

Kép

Kép
katlina
 
 


Ja Ildi!
Gravidát szedek,habár Elevittel keztem,de utána a doki a Gravidát javasollta és áttértem,külömbséget nem érzek!


Képzeljétek annyira lusti mostanában Kata baba,hogy mocorog de nem olyan erősen,mint eleinte!Pl:apuka még nem érzi hogy mocorogna,természetes ez??

Kép

Kép
katlina
 
 


Júúúj de sokat írtatok!

Vona Ildikó! Most kapcsoltam, hogy a harmadik babádat várod. Jó nagy már a lányod is. Van róla kép?

Elin!Igen, Szonja van a képen. Köszi a dícséretet. Ez már biztos, hogy 1 babónál megálltok?

Szilbee! Köszi neked is, én meg egy kisfiút akarok. Jó az oldal amit felraktál, nagyon érdekes.

Bernadett! Jobbulást neketek!!!!!!!!!!

diehexe! Már elküldtem a tv2-nek. De azt olvastam egy fórumon, hogy nagyon sok babót nem is raknak fel. Majd meglátjuk. Megnéztem Lilikét, nagyon édi. VAn olyan, hogy sikk magazin?

Petri! Jó lehetett a bevásárló kalandotok! Én biztos letörtem volna a bizt. őr miatt, hogy állandón cseszeget. Jót nevettem a ,,nincs is nagy csöcsöm,,-ön. Szuper, hogy még mindig szoptatsz!!!!!

Ha valakit vagy valamit kihagytam bocsi érte. Sietteem

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Sziasztok!

Hajni: nekünk is pocsék éjszakánk volt :cry:

Petri: remélem én is a "nagycsöcsű parasztasszony" kategóriába tartozok, mégha mellméret nem is indokolná, merthogy szeretnék sokáig szoptatni :-)

Anno írtad, hogy milyen nehéz volt keményorrú bakanccsal a cipővásárlás. Mi most voltunk cipőt nézni és azt mondták, hogy az is jó mérce, hogy ha befér a sarkánál az ujjunk, amikor áll.

Dackorszak, szerintem így születnek, csak eleinte még "csak" ordítanak, utána, ha már tudnak állni és menni, beszélni, akkor tudják csak igazán fokozni :lol:

Katlina: teljesen normális, ha időnként pár napig lustálkodnak. Időjárásváltozás körül gyakran volt nálam is ilyen.
ewa
 
 


egy barátnőmnek volt egy jó hasonlata a gyereketetésre: olyan, mint ha egy ventillátort próbálnál megetetni :D Ma mi is így jártunk, pedig már készültem dicsekedni, hogy milyen ügyik vagyunk az öszi-alma hamikával :wink: viszont sajnos kaki téren nincs változás, 3 naponta hőmérő :?
ewa
 
 


Csövi csajok!

Na itt vagyok, csak elég sokára értünk haza.
Én béna, amikor megnéztem a topikot azt hittem hogy senki nem írt még ma, mire rájöttem, hogy lapozni kellene.

Katlina!

Mi is csak akkor szoktunk ilyen intellektuális műsort nézni, ha véletlenül odakapcsolunk, és olyan az agyleszívás témája, és a résztvevők életkora, hogy valóban lehet rajtuk röhögni.

Én az Elevittel kezdtem, aztán áttértem a Gravidára, de most újból az Elevitet szedem, mert a másiktól szédültem, és sokszor volt .....ingerem tőle. Amúgy ne aggódj, hogy nem mindig érzed a baba mozgását, mert ebbe be lehet zavarodni. Én már csak tudom. Petike úgy szokott fordulni, hogy a gerince van kívül a hasamnál, és olyankor nem érzem én sem. Az meg, hogy apa nem érzi az is teljesen normális, hiszen nem is tudják mire figyeljenek. Én mikor egy mélyebb levegőt vettem, úgy örült apa, majd kiugrott a bőréből. Aztán lehervadt, és amikor tényleg megmozdult azt persze nem érezte.
Úgy szoktam, hogy a távirányítót a hasamra teszem és amikor megmozdul elkezd billegni.


Hajni!

Nekünk is jólesett a séta. :wink: Úgy elfáradtunk én is és Imike is, hogy ő még a kocsiban elaludt hazafele. Amúgy jó volt a bevásárló körutunk, vettem Aninak egy farmert, és egy hosszú fari kabátot. Persze turiztam, mert imádok túrni. Imikének vettem egy pulóvert, magamnak meg egy felsőt. Legközelebb is megismételhetjük. :lol: :lol:

Kati!
Igen, nekem Petike már a harmadik baba. Sajnos nem tudok egyenlőre felrakni képeket. Ami késik nem múlik. :oops:

Petri!
Bárcsak én is nagycsöcsű parasztasszony lehetnék. Szerintem nincsen annál szebb dolog, ha saját magad tudod táplálni a gyerekedet. Nekem sajnos nem volt szinte egyáltalán tejem, de mindig úgy indultam neki, na majd most megmutatom. Anival még engedtem, hogy beleszóljon anyukám és anyósom, de Imikével már nem hagytam. És lám volt is egy kicsi, mert én a mi saját tempónkban és étkezési igényeinkkel foglalkoztam csak. Remélem Peikével több tejem lesz. Hallottam már olyat is, hogy valakinek annyi tejet volt, hogy kocsit vettek az árából. :roll:

Hú már megint annyit írtam!

Szilbee! Megnéztem, de még nem válaszoltak a gyed-témára. Sajnos.
Megnéztem tegnap a babamozit, nagyon aranyos, bár nekem egy kicsit földöntúli a látvány. Viszont nagyon érdekes dolgokat írtak magzati fejlődésről.
Amúgy szerintem csak így lehet igazán babát várni, mint ahogy te, ti csinálod/ csináljátok. A legfontosabb a pozitív hozzállás, a leki ráhangolódás. Az első kapocs ami összeköt titeket az, hogy mennyire akartad ŐT :!:

Na most lépek, már biztosan úntok.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


egy pár kép...

a tiltott fotó egyike
Kép

anya új szerzeményében
Kép

az első önálló evés
na kezdjük...
Kép

hogy is kell ezt..
Kép

jöhet egy újabb kanállal
Kép

finom ez a sinlac
Kép

semmi ne maradjon
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantottam majd később jövök csak reagálnom kell két dologra!

Petri!
Nagyon aranyos Timike a képeken!A sapis sálas lett a kedvencem,mint egy kis manó! :lol: :lol:
Na ennyit a foltokról etetés közben,de az a lényeg,hogy amint látom Timikén nagyon élvezte,hogy önállóan eszik!A ruhát meg ki lehet mosni! :lol:
Mi az a sinlac??? :oops:

Bea!
A pelenka nagyon sz...rrrr!!!!!! :cry: Borzasztó,ez volt az első és utolsó Tesco-s próbálkozásom. Amit a múltkor beszéltünk ezzel kapcsolatban,maradok a jól bevált Pampers-nél!

Pusza mindenkinek!Majd még jövök!
Vendég
 


MAno
A Sinlac az egy tápszer féleség. Rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép. Tej és szója mentes.

Tudtok ajánlani Szolnokon jó bőrgyógyászt?
Ha nem javulna Timi akkor elvinném. Olyan kellene akinek van magánrendelése. Szeintem csak akkor foglalkoznak normálian a beteggel ha fizet. :evil:
Azt nem is írtam hogy a puncijánál is pöttyös. Szerintem az kezd begyulladni. Olyan csúnya. Ha bekenem a rázókeverékkel az biztos csípi neki, mert mindíg sír. Úgy sajnálom.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Petri!
Én a Dr.Bakos Noémi főorvosnőt ajánlanám neked itt Szolnokon,ő nagyon jó bőrgyógyász,és allergiával is foglalkozik Pl. ételallergiával is. A címét nem tudom de úgyis be kell jelentkezni.Tel.száma:20/981-9476
Vendég
 


Hajni!

Fel lehet íratni a Sinlac-ot! Úgy olcsóbb! :shock:

Petri!

Tündéri a csajszi! Nekem is a sapis kép a kedvencem. :lol:
Hogy tudott az a marcona biztonasági őr rátok szólni egy ilyen kis tündérke miatt! Szívtelen dög!!! :evil:

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Almaszósz, bélszínrólóval :wink:

Kép
diehexe
 
 


Petri!
Tök édes, ahogy fogja Timi a kanalat! :lol: Mintha fityiszt mutatna... :lol:

Lányok!
Levente belázasodott. Tutira influenza... :( Gondolom a nagyszülőktől kapta el. Adtam neki panadolt. Ha felébred a délutáni alvásból, megyünk a dokihoz.

Menü:
gulyásleves + túrós csusza
szilbee
 
 


Sziasztok!
Bakos Noéni azt hiszem a Csokonain rendel! Sok sikert hozzá! Az egyik barátnőm is hordja/ta hozzá a lányát, ő tejfehérje-allergiás. De az ő foltjai nem olyanok voltak, mint Timié. De lehet, az nem jelent semmit...
És Timi jóllakott a saját tudománya által belapátolt tápszerrel? :lol:

Hál'Istennek Lilcsi már 7 hónapos kora óta kapja a rendes tejet, nincsen semmi baja! Én személy szerint nagyon mérges voltam a tápszerekre, az első 3 hónapunkat nagyon földhöz vágta, hasfájós volt nagyon tőle. Pótolni kellett a tejcsimet. Mikor váltottunk másikra, attól már nem volt baja, de akkor már alig vártam, hogy rendes tejet adhasak neki.

Szoptatás: biztos utálni fogtok, de én választottam el Lilcsit, év végére. Még volt valamennyi tejem, ha rágyúrtam volna, még lehet, most is lenne (néha csöpp-csöpp), de én úgy voltam vele, ennyi macera elég volt. Mikor bevezettem vacsorára a főzeléket, onnantól kezdve. Mert hát így nézett ki az esti kaja: főzelék>szopi>tápszer. És ez elég fárasztó volt. De nem bánom egy cseppet sem.

Lilcsi is náthás lett valószínű, mert este szörcsögött néha az orra. De amúgy semmi baja, nem lázas - kopp-kopp-kopp!!

Fényképezés: az OBIban sem lehet fényképezni.

Hajni, én is kipróbáltam a Tescos pelenkát, nekem sem jött be! Most itt a Barosson vettem Áginál ilyen nevenincs pelust, az viszont jó!! Olyan, mint a Pampers, és nem folyik ki belőle a cucc. 40 Ft-ra jön ki darabja. De most a Corában is akciós a Pampers, 2 csomag 6000 pénz.

Szilbee!! Az a a szakbarbár mindenféle jogi tanácsot tud adni? Vagy csak TB, meg ilyenek?
Ja, voltak vendégeink vasárnap, eva26 és Máté! A lányom minimum 5 cm-rel magasabb nála! Olyan furi! :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Elin!
Őszintén?! Én azt gondolom és vallom, hogy mindenki addig szoptasson, ameddig akar! Persze az első 4 hónap nagyon fontos! Az előtt elválasztani felelőtlenség, de addig szoptasson az ember amíg neki is és a csemetének is jó!!! Csak így van értelme!! Hozzáteszem! ... SZERINTEM!
Hány centi Lilcsi pontosan?? A hintában komolyan Máté tűnt nagyobbnak! :shock: :) Éváék mostanában miért nem fórumoznak?
Én is csak akkor adtam neki tápit (2 alkalommal), mikor időszakosan nem volt elég tejem. Én sem vagyok tápi-párti... de én alapból így vagyok beállítva, hogy nem szívsen adok neki mesterséges kaját.
szilbee
 
 


Lemaradt...

Elin! Nem'tom, hogy miben jártas még Szakbarbár.
szilbee
 
 


Sziasztok!

Bea! És milyen ízesítésű ez a Sinlac?

Elin!
Csatlakozom Szilbee véleményéhez,mindenki maga tudja,hogy meddig szoptatja a picijét!7 hónapos kortól lehet adni a gyerkőcnek rendes tejet :shock: ?Nem is tudtam!

Szilbee!
Várjuk mit mondott a doki Leventének!Azért remélem nem infulenza!

Pusza mindenkinek.
Vendég
 


Mano
A sinlac szerintem nincs külön ízesítve, egyébként édes. Nálunk a dokinő nem írta fel, :evil: mert ez állítólag gyógytápszer allergiás babák részére. Szerencsére sikerült szereznem receptet. :)

szopi:
Én nem ítélek el senkit ha nem szoptat vagy korábban abbahagyja. Mindenki maga tudja. Az én egyik barátnőm se szoptatott sokáig (kb 1-2 hóig) mert szerinte kevés volt a teje. Pedig a kicsi jól fejlődött. Én 1x próbáltam rábeszélni hogy ne hagyja abba. Nem sikerült.. attól még barátnők maradtunk :D

Leventének jobbulást!!!

Apára morcos lettem :evil: :evil:
Nem ér rá minket bevinni Szolnokra Bakos Noémihez.
A mi autónk Fegyverneken van (nagyszülőknél) és onnan olyan macerás elhozni. Még nem vettünk garázst. Itt a ház előtt meg nem merjük hagyni.
Na meg apa (céges) autójába van a kis könnyű babakocsink is és a gyerekülés is. A hordozóba már nem fér.
Sose ér rá... bezzeg ha ő megy dokihoz akkor mindíg van ideje...(kicsit hipohonder nem tudom h kell leírni)
Aztán kitaláltam hogy majd busszal bemegyünk de mégse húzom holnapig, még ma elviszem ide helybe. Este 6-7ig rendel valaki. Remélem nem kontár.. én már nem bízok ebbe a sok orvosba.
A fenébe is velem 8) :oops:

Ma tesiben sütöttem bőrös karajt, krumplival.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Kép Én már így eszem az almát :-)
ewa
 
 


Ewa
na ne már! Tényleg? :wink: :wink:
VAn már foga Zsófinak?

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Petri!
Vidd is el a Timikét ott nálatok,én is remélem nem egy kontár kezébe kerül,és ha utána sem lesz javulás hátha belátja apa,hogy a gyerekre bizony időt kell szakítani!
Ha lesz időd írd meg mi volt a dokinál!

Ewa!
Nagyon édes Zsófika! :lol: Milyen volt az éjszakátok?Nekünk most nem volt olyan vészes mint tegnap de nem is volt tökéletes!

Lányok!
Én már komolyan arra gondolok nincs már elég tejem,és éhes a gyerkőc azért kel fel állandóan!Mert ugye már csak este ,reggel szopizik,úgyhogy nappal tök jól elvan a püréken meg a gyümölcsön meg stb. Csak az a gondom,hogy cumisüvegből nem iszik,a teát is csak pohárból,nagyon ritka ha a cumisüveget megszívja!Most mit csináljak szerintetek.Várom a tanácsokat!
Puszi.
Vendég
 


Petri: nincs még fogacska, csak nyáladzunk meg fújjuk a buborékot.

Hajni: a mi éjszakánk egész jó volt, ma napközben nyüszi-nyuszi. egyébként én is gondoltam rá, hogy kevés a tejcsi, azért kel fel annyit Zsófi és ő igazából még csak szopizik. a védőnő azt mondta, hogy adjak neki tejpépet lefekvéskor, vagy ha szopival alszik, akkor lefekvés előtt kb 1 órával. természetesen utálja a tejpépet és nekünk nem is vált be éjszaka terén :wink:
ewa
 
 


Szilbee, mi maradt el, vagy én vagyok lemaradva valamiről?
A kistesó projektnek van köze hozzá?


Hajni!

Lehet, ha este is adnál neki valami ütősebb kaját, és csak tényleg a lefekvés előtt szopizna, akkor lehet, hogy kibírná reggelig. Az is lehet, hogy valami buddog benne és azért alszik nyugtalanul. Tudom mennyire tönkrevágja az éjszakát, ha többször fel kell kelni.
Anival nem volt tejem, én pl. már fél éves korától adtam neki a tejet, persze eleinte vagy két napig csak hígítva, aztán egyész tejet, majd utánna próbálkoztunk a kakóval. Imike is fél éves kora óta issza a tejet, és persze a kakaót. Már ott tartunk, hogy 3 karton tejet veszünk, 36 l és közel két hónapja már a harmadik 800 dkg-ás Nesqik kakaó is elfogy.
Szerintem ha már adsz Francinak joghurtor, vagy Danonínót, akkor a tejet is ki lehet próbálni, persze csak fokozatosan. Ezek már annyira soványak.

[color=orange]Elin! Lilcsi elaludt a kocsiban?


Petri!
Mi újság Timike pöttyeivel?


Kész vagyok a kutyánk miatt. Reggel amikor kimentem megetetni, reszketett, és betekeredve állt az asztal alatt. Szegényt kiszabadítottam, adtam neki friss vizet, és enni. El is engedtem, de nem ment el, mint máskor, ha szabadságra engedem, rögtön átpattan a kerítésen. Most csak alig ványszorgott. Még a macska sem került elő. Lehet, hogy attól volt olyan rosszul? :roll:
Kihívtam hozzá az állatorvost. Adott neki négy injekciót, hát szegény csak álldogált.
Remélem nem lesz baja. :!:
A macska azóta sem került elő, remélem nem többedmagával jön haza :oops: :!:

A mai menü: húsleves, sült cirkecomb, vargabéles

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Ildi! :)
Nem'tom mire gondolsz... Nem maradt el semmi, legalábbis a havim bizti nem. Az még odébb lesz. Jaaaaaaaaaa... leesett mire gondolsz. Az előző hozzászólásomról maradt le egy darab... :oops:

No kiderült, hogy Leventének van egy jó ronda torokgyuszija. :( Alig akart lemenni a láza. Kb. 1 éves lehetett mikor utoljára beteg volt. Az étvágyával csak délben volt gond. Este már egy hatalmasat zabált. Csak könnyű kaját adtam neki. Szerencsére iszik rendesen. Ma bizti megivott 2 liter teát + kakót + tejet összesen.

Mano!
Nem feltétlen éhségből kel fel, persze ez is lehet... Én volt hogy 6-8 alkalommal is felkeltem a törpéhez... jó sokáig tartott ez az időszak. Aztán mikor a nappali szopikat szépen elhagytuk éjjel sem kelt annyit, majd végül el is maradt. De ez általában nem így szokott lenni. Asszem nem igen tudok ebben segíetni... :? :(
szilbee
 
 


Voltunk az orvosnál. Szerinte ez nem étel allergia hanem pelenka dermatitis.
Oké a punciánál elhiszem hogy az, de a többi pötty :? :roll: Álítólag onnan szaporodott el...
Írt fel egy krémet és egy rázókeveréket. Háromnegyed 7-kor végeztünk, itt már ilyenkor csak patika ügyelet van és képzeljétek nem csinálták meg a krémeket!!! :evil: :evil: Csak reggelre lett volna kész..
Nem ért rá a gyógyszerész mert sok a dolga. Hát nem volt senki rajtam kívül. Nem hiszem hogy nem lett volna ideje kikutyulni.
A receptet se hagytam ott, mert nagyon messze van tőlünk, egyébként meg itt van alattunk egy másik patika.

Mano
Ha jól értem Franciska este csak szopizik?
Ha igen akkor én a helyedben adnék neki este főzeléket de lefekvés előtt megszopiztatnám. Vagy akkor már nem akar?
Nálunk ez úgy néz ki hogy este 7 óra körül vacsi (sinlac, kenyér, sonka, sajt ilyesmi) 8-kor fürdés, 9 körül szopi és utána berakom a kiságyba és már horpaszt is. Igaz általában 1x, ritkábban 2x felébred. Akkor egy gyors szopi és ismét alszik. Szerencsére már a cumit nem kell visszaadogatnom neki.

Ildi
Milyen kutyátok van?

holnapi menü: alföldi gulyás leves és palacsinta

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Sziasztok!

És most bemutatom Ildikót és szép kis családját, aki még nem ismerné őket:
Ő Ildikó Imikével
Kép
Ő Imike
Kép
Ő Ancsi
Kép
Ancsi és Imike
Kép
És végül Ildikó külön kérésére :lol: :lol: :
Kép
elin
 
 


És azért az én lányom sem maradt ki a buliból!!
Haverok...buli...rattan...
Kép

Hollywood-i csók előtt...
Kép

...és utána :oops:
Kép

Jó volt!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Na csövi csajok!

Ami késik az nem múlik látjátok!

Köszi Elin a képeket, nélküled ez nem jöhetett volna létre. :P

Nemrég megébredt Imike, megitta a kakóját és most szundi- bundi ismét.

Petri!

Én biztosan beszóltam volna apatikusnak, hogy ne sztrájkoljon, hanem végezze a munkáját. Szerintem ez kötelesség elmunlasztása volt. Teljesen mindegy, hogy mit kérsz az ügyeleten, kötelességük kiszolgálni, vagy ha nincsen olyan termék, akkor tájékoztatni a legközelebbi elérhetőségről.

A kutyunk egy kistermetű beozonosíthatlan fajtájú, szálkásszőrű foxi jellegű, csak az ismerősöket megugató maki. A házzal vettük. El akarták altatni, ha nekünk nem kellett volna, de mi ezt nem akartuk. Szegény már nem mai évjáratú. Ja a macska még mindig nincsen itthon. Ő a mi nevelésünk. Kisújszállási cica, különleges foltos bundival. Volt egy tesója is, de annak lába kélt, gondolom azért mert az még szebb volt, és valaki felvette az autójába. Sajna.

Ma azt esszük, amit találunk. Ami maradt a vargabélesből.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Nagyon tündériek a képek! :lol: :lol:
szilbee
 
 


ELIN! BOLDOG NÉVNAPOT!
ewa
 
 


Sziasztok!

Hát úgy néz ki beigazolódott az éjszakai éhség.Nagyon jó éjszakánk volt este tejpépet adtam neki vacsorára,megevett egy rendes adagot,és utána egy negyed órával már durmolt is! :lol: Olyan jól aludt az éjszaka,nem volt forgolódás,nyüszi ,felsírás.Úgy aludt mint akit fejbevágtak! :lol: Mondjuk hajnal 2-kor megébredt akkor gondoltam lehet szomjas adtam neki egy kis tejcit,és már aludt is tovább reggelig!
Mondjuk képzeljétek el én meg nem tudtam aludni. Jó mi?
Na mindegy remélem ez a módszer mostmár be fog válni nálunk.(Bár nem akarom elkiabálni)

Ildikó!
Nagyon helyesek a gyerekek!De mit látok!!!! :shock: A kis vőlegénynek valót lecsapták a kezünkről! :lol: :lol: Nagyon édesek Lilcsivel. Na mindegy megvárjuk Petikét,hogy biztos ő is ilyen szép kisfiú lesz mint Imike! Az az egy év korkülömbség meg semmi! :lol: :lol:

Szilbee!
Jobbulást Leventének,remélem gyorsan rendbe jön!Bizony,igyon sok folyadékot ilyenkor az nagyon fontos!

Petri!
Sajnos a mai világban lassan mindenkinek ki vagyunk szolgáltatva!Lassan már ott tartunk,hogy nekünk kell elnézést kérni amiért beteg a gyerek és ügyeleti időben kellene a gyógyszert kiváltani!Csak azt tudnám akkor miért van ügyelet??
És akkor mostmár még pelusos lesz addig ezzel a krémmel kell a popóját kenni?Vagy ez a kiütés a mostani pelus miatt van?Nem értem én ezt a Pelenka dermatitist! :oops:

Más!Hova tűntek a többiek! :cry: Nem akarom felsorolni a neveket,nehogy valakit kifelejtsek! :oops: Mindenkire gondolok akik mostanában nem írnak!

Na pusza mindenkinek!
Szép napot!
Vendég
 


Kép Boldog névnapot Elin!!!!
Vendég
 


Szilbee!

Elfelejtettem írni, hogy visszaírt a tb mágus. Igen nekem is jár újból a gyed. Hurrá!!!!

Hajni vagy egy privid!
Majd meglátjuk még ezt a barátnős dolgot, egyenlőre teszteljük a csajokat.

Ágica neked is küldtem privit!


Elin boldog névnapot!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Elin!
Nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánunk Neked!!!!

pusssszi

Kép

KépKép
diÁcska
 
 


Elin
Boldog Névnapot!!!
Kép

A képek csodálatosak! Ildi hogy Te milyen fiatal vagy!

Manó
Csak addig kell ezzel a krémmel kenni, amíg meggyógyul.
Képzeljétek reggelre valamicskét javult magától. Már nem volt olyan piros és mintha elkezdenének leszáradni a pöttyök. Tegnap is nagyon sokat volt pelus nélkül és este jól bekentem sudocrémmel.
Nem tudom írtam e már de vasárnap este az egyik ilyen szellőztetés alkalmával az én tündéri lányom a TV elé kakált. Aztán belelépett és mászkált...

A pelenka dermatitisről: pelenka-dermatitisz még ma is létező csecsemőkori probléma, noha az egyszer használatos pelenkák elterjedése gyakoriságát jelentősen csökkentette. Kialakulásában szerepet játszik a meleg, a nedvesség, a dörzsölés, a székletben lévő baktériumok, melyek a széklet és a vizelet keverésekor fejtik ki káros hatásukat. A bőrgyulladás kialakulásához szükséges bizonyos egyéni hajlamosság, pl. száraz, érzékeny bőr, ekcéma, serborrhoea. A leghétköznapibb és talán leggyakoribb ok nem a megfelelő pelenka használata, illetve a pelenkaváltás nem kellő gyakorisága.

Diácska
Mi van veletek???

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?