Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt hiszem ha így haladunk,át fogok váltani éjszakai üzemmódra,ugyanis Levi nagyon aktív! :D :wink:

Majd este jövök,csak egy gyors kérdés:
-Nekünk csak csípő Uh-k volt,nem holtunk még sosem hasi és egyéb Uh-n.Ezt minden babának nézik?
Mert nekünk a gyerekorvos nem mondta. :?
Kérdezzek rá,vagy ez nem kötelező?

Na,megyek,mert eltörött a mécses! :wink: :evil:

Kép
mano83
 
 


Még valami!
Katica,
BOLDOG HÓFORDULÓT SÁRIKÁNAK! :lol:
Kép

Kép
mano83
 
 


Mano!
Én sem tudtam,hogy lézezik a babáknál hasi ultrahang,ahogy leírtam nekünk szerencsénk vólt!Szerintem,ha kéred a körzetit biztos ad beutalót,habár nekemsem említedte a dokink!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 

 
 

Kati, köszi! :D Én sem hallottam hasi, csípő uh-ról, csak itt tőletek, és rákérdeztem a dokinéninél. Ez nem kötelező vizsgálat, és a mi doktornénink azt mondta, hogy ő nem szokta ajánlani, mert túl nagy hibaszázalékban dolgoznak szerinte, és ez csak megilyeszti a szülőket. amíg nincs gond, ő nem küldi a babákat.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Tami, ebben a korban egyáltalán nem baj, hogy 2 óránként kéredzkedik cicire. Teljesen normális. Tedd rá gyakrabban és jól lakott is lesz, meg a tejci is termelődik. A 3 óránkénti evés nem törvényszerű. Nekem sokáig másfél óránként evett Szonja, majd 2 óránként és csak 4 hónapos korától bírja ki a 3 órát. Ez nem baj, ne aggódj. :)

thenus
 
 


Sziasztok!
Előbb az öltöztetésnél kihagytam a kis kardigánt!Bocsi! :oops: :?

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tami: Én csak amiben van itthon (rugdalózó), arra adom az overallt meg a sapit, plusz egy vastag takaró... merthogy mostanában nem volt különösebben hideg. 10 fok alatt azért egy harisnya és egy kocsikabát is kerül az overall alá.
Ennél jobban nem öltöztetem, mert eleinte többet adtam rá, és tisztára bemelegedett, mire hazaértünk...

Nálunk szokás mindenféle uh-ra küldeni, szerdán megyünk tanácsadásra, és akkor kapjuk meg a beutalókat.

Tuti, hogy valami front van, Flórácska is gyakrabban evett éjjel, mint szokott... Nekünk amúgy az vált inkább be, hogy hagyom addig enni, ameddig csak akar, és akkor tovább is bírja. Van, hogy egy órán át tart az etetés (ebben mondjuk benne van a többszöri büfiztetés és a tisztába tevés is). Éjjel minimum 3/4 órát fent vagyunk, mert ha nem, akkor 1-2 óra múlva már megint éhes. Ha elalszik, akkor felébresztem, és addig folytatjuk az evést, míg teljesen jól nem lakik. :) Nappal "csak" kb. fél óra az etetés... a kórházban még 2x15 meg 2x20 percről beszéltek folyton, azért nem gondolnám, hogy ez így sok... (főleg a sok büfiszünettel). Mondjuk egyszerre csak egy cici van, nagyon ritka, hogy nem lakik jól vele... ;)
Vendég
 


sziasztok!

a puncikáját mi is csak popsitörlővel tisztítjuk, de ha kakis, akkor irány csap alá.

Lelle beteg szegénykém, már a harmadik éjszaka volt, hogy háromig el sem tudott aludni, ha elaludt, akkor tízpercenként felriadt.
Ma visszavittem a dokihoz és most már a torka is piros, meg nem a tüdeje sem volt tiszta.
Kapott antibiotikumot, szegény, ilyen korán... Az egyik nagyon rossz ízű, keserű, mint a fene, persze azt vissza is tolta, nem sokat nyelt le belőle.

Tiop, köszi a tippet, azt hiszem egyszer te írtad, hogy a füle fájhat a babókának, ha azon az oldalon nem fekszik vagy szopik szívesen. Észrevettem én is ma megnézte a doki és át is kellett menni a fülészetere, de szerencsére nincs begyulladva, csak volt benne összecsomósodott fülzsír, meg érzékenyebb neki most. A dokinő azt mondta ne tisztogassam, ne piszkáljam neki (eddig sem tettem, csak a kifogóval és kisujjamal az elejét), mert inkább vigyem át havonta és ő kiszedi.

Ma aludt szinte egész nap, kivéve amikor a dokiknál voltunk, na ott sírt rendesen.

Mi amikor sétálunk úgy tesszük, ahogy Vernáék is, bele az overálba és rá egy vasag, pihe-puha takaró. Nekem alatta is van egy duplavatelines, polár takaró(én varrtam, hoppá:-)) és ez elég szerintem.

Viszont ma egy kicsit sem voltam kipihent és nyugodt, ennek ellenére sokkal több tejem van, ma még este is tudott ciciből enni, nem pedig lefejtet kellett neki adni. Igaz aludt is sokat, így ritkábban volt cicin.
Én már mindent elkövettem, hogy több tejem legyen, vagy legalább estig tartson ki, de semmi nem jött be. Annyi féle tea és minden dolog van a konyhában, hogy lassan egy herbáriát lehetne itt nyitni. Viszont az alkoholmentes sör az eddig a befutó, attól mintha több lenne.
Nekem egy ciciben nem szokott annyi lenni, hogy jól lakjon vele, mind a kettőt kiüríti egy-egy evésnél. Ha nem, azt le szoktam fejni.
Adhatnátok valami tippeket, hogy hogyan lehet több tejcsit előcsalogatni.
Ja van egy tök jó oldal, nem tudom, hogy ti azt ismeritek-e, én tegnap leletem rá www.lll.hu sok érdekes dolgot lehet megtudni, főleg akkor jött volna jól, amikor még nem szoptattam. Szerintem nekem a bimbóm is azért volt olyan sebes, mert nem jól tartottam Lellét, nem tudtam, hogy pocakot-pocakhoz, és arcot a cicihez szembe. Én csak úgy követtem a cicivel a gyerek fejét... meg sok egyéb,ami hasznos lehet a szülés előtt lévőknek is.

na most kezdek vasalni, olyan rossz, a férjemnek Miskolcra kellett menni és most apa nélkül vagyunk... alig várom, hogy hazaérjen

Jó éjt mindenkinek!

Szép napos, sétálós hétvégét kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni Hozzátok és néhány tanácsot kérni a későbbiekben, ha szabad :)

Nemsokára Mogyoródra költözünk (cca. 1 hónap múlva). Van egy 2 éves lányom, aki Budán született, de mivel kistesót tervezünk majd és Buda messze lenne Mogyoródról, szeretnék majd a Flór Ferenc kórházba járni terhesgondozásra és szeretnék ott szülni.

Sajnos egyáltalán nem tudom, hogy működik ez az egész, hogy lehet oda "bejelentkezni" nőgyógyászatra... egyszer jártam ott még az első terhességem idején (XVI. kerületben lakunk még), de nagyon zavaros volt az egész, lent a földszinten kellett valami sorszámot kérni, aztán nem találtam a nőgyógyászatot :D Kit ajánlotok, mint nőgyógyászt? Lassan mennem kéne rákszűrésre is és akkor már egyből egy olyan orvoshoz mennék, akinél a későbbiekben szülni fogok...

Köszönöm előre is:
*henrietta
*henrietta
 
 


Henrietta!
Üdv néked köztünk!
Itt nagyon sok jó véleményt hallhatsz a dokikról (és néhány rosszat is). Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha leírnád, hogy milyen legyen a kiszemelt: legyen közvetlen, olcsó, legyen magánrendelője, vagy a szüléssel kapcsolatosan ha vannak elképzeléseid... Így gyorsabban fogunk tudni ajánlani neked valakit. Egyébként tutira mindenki a saját dokiját fogja ajánlani, mert tényleg nagyon jók az orvosok a Flórban. De ez csak egy tipp... :wink:

Öltöztetés:
Nálunk is úgy néz ki a dolog, hogy az itthoni rucijára (vagy rövidujjú body+hosszúujjú rugi, vagy hosszú ujjú body+ujjatlan rugi) felvesszük a bundazsákot+sapi+sál. Ha 5-10 fok alatt van kint, akkor plusz jó vastag zokni. Ja és természetesen kesztyű, no meg a jó vastag plédecske. :D

Képzeljétek!
Nem akarom elkiabálni, de Lili már 3 napja úgy alszik, hogy este 9körül elalszik, aztán reggel 5 felé felébred, akkor odaadom neki a cumit, és utána 6 kor végleg felkel és eszik. Szóval kircsi eddig. Remélem megtartja jó szokását!!! :lol:

Pelus:
Nekem nem igazán jött be a tescos pelenka. Tény, hogy nem igazán folyik ki belőle (egyszer volt csak, de az nagy robbanással járt és azért jött ki a tetején. :D ), viszont a ragasztója nagyon rossz. Pont az egyik oldalinál be van hajtva, és az rendszeresen összeragad, és hosszú percek kínlódása után lehet szétszedni. Természetesen utána már nem ragad ugyanúgy.
Most az Auchanban kapható Háppy-t próbáljuk majd ki. Egyszer csak beválik az egyik... :?

Kép
Kép
giga1
 
 


Szia Giga!

Nem fontos a magánrendelő, nekem jó az is, ha a kórházba járhatok hozzá (egy autós eltévedéssel kevesebb, ha csak egy helyre kell járnom) :roll:

Előtte a János kórházba jártam, ott születtem és ott is szültem (Buda, XII. kerület). De az Mogyoródról nagyon messze lenne, innen a XVI. kerületből is kínszenvedés volt néha átmenni...

Orvossal kapcsolatban annyi az elvárásom, hogy megbízhassak benne, beszélhessek neki a problémáimról és kérdezhessek sokat, bátran :)

A szülőszobák milyenek a Flór Ferencben? És ha Mogyoródra leszek bejelentve állandó lakcímnek, akkor nyugodtan mehetek Kistarcsára? Most nem nagyon vagyok képben, hogy hogy működik ez... az ár sem olyan fontos, tisztában vagyok vele, hogy a terhesség és a szülés sokba kerül, de úgy érzem egyelőre megengedhetjük magunknak... kop-kop :) Középkorú férfi dokit keresek, ha már nagyon szűkíteni akarom a kört :)

Köszi, köszi, előre is!!
*henrietta
 
 


Pimpoka: szegény Lelle! :( Jobbulást neki!

Én elolvastam szülés előtt, hogy kell szoptatni, de a kórházban még nekem se ment igazán, sebes volt nekem is nagyon a cicim, nem győztem kenegetni. De aztán megtanultuk. :) Néha még így is előfordul, hogy jól megrágja Flóra a bimbót, és akkor fáj egy darabig (de most már tudom simán tejjel kenegetni, a kórházban még nem tudtam préselni).

Én a fülecskét át szoktam törölni biztonsági fültisztítóval (ez a kerek fejű, ami nem tud mélyen beleszaladni a fülecskébe). Szerintem szükséges, mert mindig van rajta némi sárga trutyi... ha bukik Flóra, néha bizony még a fülébe is jut. :(

Ja, és már másodszor kellett orrszívóznunk, egyszer picit taknyos volt és szörcsögött, ma meg úgy bukott, hogy az orrán jött ki szegénykének a tej, és hát zavarta. Gyorsan leszívtam, meg is nyugodott. :) Szerencsére nagyon jól tűri a porszívós orrszívót. :)

Giga: irigyellek, mi most "visszaestünk" alvásilag... éjfélkor alszik el, és 4-4,5 óra a maximum... de néha még ez is borul. :( Mondjuk így is egyszer kelünk reggelig, szóval nem nagy gáz, de volt már 5,5 óra is. Visszasírom...
Vendég
 


Heni!

Ha kicsit visszaolvasol ( kb. 70-80. oldal között), találsz képeket a szülőszobákról és a vajúdó szobákról. Szépek ! A nőgyógyászat az 5. emeleten, mindig a recepciós pultnál kell jelentkezni, azt pedig nem lehet eltéveszteni.
Az én dokim ( Giga is nála szült ) Gödöllőn magánrendel, ha érdekel, szívesen adok tel-számot, címet, árakat.
De van olyan doki is, akinek Mátyásföldön van magánrendelője, sőt, akinek egyáltalán nincs. Szóval neked kell döntened merre tovább.
Egyébként tényleg jó dokik vannak a kórházban, bárkihez kerülsz is.

KépKép
tüccs
 
 


Szia Tüccs! Érdekelne az orvosodnak az elérhetősége, Gödöllőre elég gyakran járok... nála van olyan, hogy "kötelező" magánrendelésre járni? Más kórház más orvosairól olvastam ilyesmit...

Igen, az V. emeletig én is eljutottam, de ott el is akadtam...
:D :oops:
*henrietta
 
 


Sziasztik!
Henrietta!
Én Három gyerkőcöt szültem Dr.Erdélyi Zsoltnál,nagyon megbízható lelkiismeretes orvos ,én bármit kérdezhettem tőlle mindenre vólt ideje!! :P Középkorú nagyon jó megjelenésű orvos! :lol:
Ha gondolod küldhetek képet rólla és a szülőszobárol is!Neki az Örsön van magánrendelője és aránylag olcsó !Ha érdekel egy e-mail cím fejében írhatok többet is rólla!Cím stb......!
Sok szerencsét!Ja és terhesgondozásra Mogyoródra kell járni!Vagyis én oda jártam mert én is Mogyin lakom!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés, mert a barátosnőm kérdezi...
Mikor és hol van a kórházban a kismamatorna....idegen, nem ott szülő vajon mehet?

köszi, majd jelentkezem sziasztok
becsi
Iklad
 
 


szia Becsi,

hétfőnként 17 órától az első emeleten egy kis tornateremben van a kismamatorna. Nem ott szülők is mehtenek. Gitti tartja. Ha valaki így kéri telefonon, megtalálja és tud akár beszélni is vele.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Heni,
üdv köztünk, csak ismételni tudom az előttem szólókat, kiváló orvosok szülésznők vannak a Flórban :D :wink: Én a Várkonyi Péternél szültem mind a két gyerkőcöt, maximálisan megvoltam elégedve, minden kérdésemre, még ha hülyeség is volt késséggel felelt, minden vizsgálatnál elmondott mindent mi mi és miért van, ha vállalnánk mégegy gyerkőcöt csakis nála szülném meg :D de neked kell döntened.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Verna, egyszer írtad, hogy a párod már elintézte a tgyást, gyedet ...stb. Tudnál küldeni egy mailt esetleg,ha van időd, hogy mikre van szükség. Miket kell vinni. Lassan nekünk is el kellene kezdeni...

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka!
Mielőbbi gyógyulást Lellének!
Nemlehet igaz,hogy minden babót elér ez a csúnya vírus!!!!!!!
Remélem nagyobb baj nem lessz belőlle!!!!! :roll: :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


köszi tiop, remélem nekem nem kell átélnem amit neked és manonak.
Hogy van Zsani, meggyógyult már teljesen?

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

A nunust teljesen ott bent is ki kell törölni :?: :roll: én eddig ezt nem nagyon mertem :oops: nem gond ez :roll:

Pimpóka,
remélem Lelle hamar meggyógyul és nem lesz komolyabb baja

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Nunitisztítás: én fürdéskor szérhúzom és kimosom, aztán pedig törülközővel áttörlöm, tisztába tevéskor pedig szintén ugyanígy csak popsítörlővel. Természetesen mindig lefele töröljük, visszafelé sose 8)

Fültisztításra nálunk a legjobban az vált be, hogy a nedves törlőkendőt rátekerem a fültisztítóra és azzal kitisztítja nagyon frankón! Szárazon megkínlódtunk vele, volt hogy csak többszöri próbálkozásra jött ki és kipirosodott teljesen. :shock:

Csatlakozom a Várkonyi fanhoz! :lol: De mindenkinek úgyis az a kedvence, akinél szült. UH-specialista, Turán és Aszódon van magánrendelője, de a kórházban is fogad. Rettentő kedves, mindent elmagyaráz, és a hangja nagyon megnyugtató. Mindig mondja, hogy inkább hívjuk fel, minthogy valami gond legyen a terhesség alatt és tényleg nem zavarja a telefonos segítségnyújtás sem. 8) Ja és nem utolsósorban a vizsgálatoknak megvan a szabott ára, viszont a szülésnél annyit adsz amennyit gondolsz! :roll:

Alexának szegénykémnek 2 napja hőmérőzéssel segítettem a nagydolognál. Olyan keservesen sírt!

Kép
klmaria
 
 


Most megpróbálkoztunk a kamilla teával, de nagyon nem tetszik neki és kevés őszibaracklevet iszik helyette. Ha bevezettem a sütőtököt is, megkóstoltatom vele a főzelékeket is husival. Állítólag ez is segít elmulasztani a székrekedést. Most az alma, banán, krumpli, sárgarépa tiltólistás lesz egy darabig :?

Kép
klmaria
 
 


köszi :wink:
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!


Két napja be vizesedet a lábam,kétségbe vagyok esve olyan dundi.Sosem volt nekem ilyen, szinte eltünt a bokám :( :shock:
Nem tud valaki valami jó modszert ellene :?:

Nem tudjátok lehet inni vajudás közben :?: Nektek is be csikosodot a hasatok alja :?: Elfog mulni :?:
Azt szeretném kérdezni a fius anyukáktol ,ti milyen pelust használtok :?: És popsi kenöcsel a kis kukiját is be kell kenni :?:


Mindenkinek továbi szép estét :D :D
Kép
pipacs80
 
 


sziasztok,

Pipacs, szerintem már csak egy pár napod van akkor hátra, az arcod nem lett puffadtabb?
Nekem még anno azt mondták, hogy csak a kis zacsija és combja közt kenjem és onnan lefele a fenekét, tehát magát a zacsit és a kukacot nem, és eddig ez bevált.
szép álmokat mindenkinek
kispraga77
 
 


Sziaszok!

Pimpoka, mielőbbi jobbulást és gyógyulást Lellének!!

Klmaria, boldog 5. hófordulót Alexának! :lol: Mikor kezdted adni neki a gyümit és zöldségeket? Én még nem adtam Sárának semmit, lassan el lehetne kezdeni. De lehet, hogy kivárom a 6. hónapot. Még nem tudom :roll: Lányok, ti mivel kezdtétek, almával, vagy krumplival?

Heni, üdv köztünk! A kórház szülészete tényleg jó! Bejelentkeni a földszinten kell a recepciónál, taj kártya és személyi lakcímkártyával legyen nálad. Megmondod az orvos nevét, és adnak egy matricás papírt, rajta az adataid. Az ötödiken, az információs pultnál odaadod a matricát a hölgynek, és megmondod az orvos nevét, ő beviszi neki, és ez alapján szólítanak majd. Ha tudtad mindezt, ne haragudj, hogy ilyen részletesen leírtam. :oops: csak nem tudom, mennyire vagy járatos ott. Jó orvosválasztást, biztos jó kezekben leszel! :lol:

Pipacs, a lábvizesedésben sajnos nem tudok segíteni, nekem nem volt. Lehet inni, sőt érdemes is vinni, biztosan szomjas leszel. (én az voltam). A hasról a csíkok sajna nem múlnak el, csak elhalványodnak, de ott maradnak :cry: nekem a combomon van.

jó éjszakát kívánok minden mamának és babának! :lol:

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziaszok!

Pimpoka, mielőbbi jobbulást és gyógyulást Lellének!!

Klmaria, boldog 5. hófordulót Alexának! :lol: Mikor kezdted adni neki a gyümit és zöldségeket? Én még nem adtam Sárának semmit, lassan el lehetne kezdeni. De lehet, hogy kivárom a 6. hónapot. Még nem tudom :roll: Lányok, ti mivel kezdtétek, almával, vagy krumplival?

Heni, üdv köztünk! A kórház szülészete tényleg jó! Bejelentkeni a földszinten kell a recepciónál, taj kártya és személyi lakcímkártyával legyen nálad. Megmondod az orvos nevét, és adnak egy matricás papírt, rajta az adataid. Az ötödiken, az információs pultnál odaadod a matricát a hölgynek, és megmondod az orvos nevét, ő beviszi neki, és ez alapján szólítanak majd. Ha tudtad mindezt, ne haragudj, hogy ilyen részletesen leírtam. :oops: csak nem tudom, mennyire vagy járatos ott. Jó orvosválasztást, biztos jó kezekben leszel! :lol:

Pipacs, a lábvizesedésben sajnos nem tudok segíteni, nekem nem volt. Lehet inni, sőt érdemes is vinni, biztosan szomjas leszel. (én az voltam). A hasról a csíkok sajna nem múlnak el, csak elhalványodnak, de ott maradnak :cry: nekem a combomon van.

jó éjszakát kívánok minden mamának és babának! :lol:

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Bocs, kétszer küldtem el... :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Sajnálom hogy a legpicurkábbak is betegek. :( Pimpoka, jobbulást Lellének. :)

Katica, én azt hiszem már írtam, hogy kezdtük el a hozzátápit. Nem vártam ki pontosan a 6 hónapot. Egyszerűen Szonja elkezdett érdeklődni az ételek iránt amiket mi eszünk, és ezt megfelelő alkalomnak láttam arra, hogy megkóstoljon mást is. Ráadásul most olvastam, hogy ez is feltétele pl a hozzátápi elkezdésének. Először próbálkozz néhány kiskanál almalével, majd gyümölcspéppel, aztán jöhet a krumpli és más zöldségek. A 6 hónapot nem szó szerint kell érteni, hanem akörüli időt. szóval nem teszel rosszat ha megkóstoltatsz vele ezt azt. :) Mi 5 és fél hónaposak voltunk az első almalénél. :D

thenus
 
 


Sziasztok!
Pimpoka!
Köszönöm kérdésedet,Zsani napról napra jobban van de én viszem a Szabadság hegyre vizsgálják ki,hogy miért jött neki vissza kétszer ugyan az a sípolás!27-ére kaptunk időpontot!Majd meglátjuk mit mondanak!Vigyázz a babódra nagyon!!! :wink: :roll:

A Ninit úgy 2 hónapos korától tisztítom neki teljesen bentről mert míg amíg olyan picike vólt látszott az a kicsi fehér a nuniján Azt hagytam magától eltünni ,igaz próbáltam leszedni de valahogy sehogysem ment(Anetnál is így vólt),aztán elérte a 2 h kórt és finoman popsitörlővel lejödt neki!Azóta kimosom fürdésnél és szépen kitörölgetem! :P :wink:

Fűltisztással kapcsolatban annyit,hogy semmivel nemszabad a fülkagylóba nyulni ,de körülötte kilehet törölni!Ami kicsi zsír ott van a kagylóban az védi őket meg a fertőzésektől!Aztán mikor nagyobbak lesznek úgy folyamatosan lehet nekik már tisztitani egy kicsit belűl is de akkor sem szabad benyúlni a kagylóba!Ezt a fülészeten mondták!!!! :wink: :roll:

Pipacs!
Jövöhéten babázni fogsz!!!!!!(Szerintem)Nekem az utolsó 2 nap nagyon bevizesedett a lábam alig bírtam lábra állni!A legjobb rá ha lefekszel és főlpolcolod (Kettő díszpárnát használtam)!Sokat pihenj most már és nemenj hosszabb útra és bármikor eltudj érni valakit ha beindúlna a szülés!!! :lol:
Ez már a véghajrá!!!!!Már tényleg nincsen sok hátra!!! :lol:


A legjobb az almával kezdeni a hozzátáplálást!

Sziasztok jóéjszakát!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Pipacs még annyit akartam mondani,hogy a hasam nekem nem csíkozodott be csak a combom!Sajna tényleg nem múlik el de szolival halványíthatod (még jobban)!!!! :cry: :wink:
Vajjúdás alatt lehet inni sőt utánra is vigyél gyümőlcs levet(rostosat)!Vajjúdás alatt legjobb az ásványvíz!! :lol: Ropogtatni valót is vihetsz szülés utánra!!! :lol:
Pelust teljesen mindegy már .hogy milyet használsz fiúnak és lánynak ,már nemcsinálnak külön pelust csak arra kell figyelni,hogy a kuki rendesen legyen benne!(ne lógjon oldalra vagy ne főlfele álljon!)A kukit én nem krémeztem csak körülötte meg a zacsit és persze a zacsi alatt!!! :lol: Sok szerencsét könnyű szülést és rövid vajjúdást kívánok!!!!!!!!!

Szép napot mindenkinek!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Hát elszóltam magam. Lili ma fél 4-kor ébredt először, aztán már 4-kor fent volt végleg. Teszem hozzá, hogy 9 kor már aludt. Megetettem, de utána sem aludt vissza. Apukája nagy örömére ott magyarázott neki az ágyikónkban. :D

Ha már a csíkokról van szó, nektek a hasatok közepén lévő barna csík eltűnt? Ha igen mikorra?
Egyébként én is becsíkozódtam, de én főleg a mellemen, meg egy picit a köldökömnél. :(

Kép
Kép
giga1
 
 


Czakocza!
Boldog névnapot a kiscsajnak!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Pipacs,
Nekem is az utolsó pár napban vízesedett be a lábam,de nam volt vészes!
A hasam nem lett csíkos,csak a combom,de már az is javul,nem olyan erős,mint szülés után!
Tiop tanácsára kipróbáltam a szolit és az tényleg jó,sokat halvánít rajta! :D

Henrietta,
Üdv közöttünk! :lol:
Szerintem a kórház szülészete modern,tiszta és jól felszerelt!
És az orvosok is jók,bárkit is választasz,biztos jó lesz,mert én még rosszat nem hallottam ott senkiről sem.
Azaz csak 1 orvosról,de az már nem dolgozik ott!

Klmaria,
Boldog hófordulót Alexának! :lol:
Kép

Pimpoka,
Lellének jobbulást kívánok

Nircee,
Örülök,hogy jó volt az időzítés és tudtad használni a dolgokat! :lol:

Tiop,
Mi a helyzet?
Zsani hogy van?

Katica,
nálunk Levi már 4 hónapos korában almát evett banánnal.
Azóta már kap tejpépet,amit úgy kell elkészíteni,mint a tápszert,sőt,tegnap a húslevesből kivettünk neki egy krumplit és egy répát és nagyon ízlett neki!
Ja és ami a legfontosabb:egyik sem okozott neki hasfáját vagy görcsöket!
Mivel tejem már megint nem sok van,onkább ezeket adom neki pótlásként,mint a tápszert!

Tegnap sajnos meghalt a mamám akit 5 évig az anyukámmal közösen ápoltunk! :cry:
Sajnos ez az év nekünk eddig még csak bajt hozott! :cry:
Először tönkrement az összes TV,a számítógép,aztán betegek lettünk,most meg ez... :cry:
Remélem több baj már nem ér minket erre az évre!

Mindenkinek további szép napot!
Kati és Levi

Kép
mano83
 
 


Ja,akartam Leviről képet rakni néhány napja készültek,most már jó husiban van! :lol:
Kép
Kép

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Voltunk pénteken tarkóredőméréses uh-n, nagy meglepetésemre csináltak 3D felvételeket is, és kaptunk Kismanóról egy szép színes fényképet is, szóval mostmár apa is elhiszi, hogy a terhesség alatti hormonváltozások miatt vagyok hisztisebb a megszokottnál! :lol: Nem is tudtam, hogy ilyen szépen lehet látni már egy alig 9 cm-es babócát is. Persze az én drága picim ugyanúgy viselkedett, mint anno nővérkéje, ugyanis nekünk hátat fordítva alukált, és nem lehetett felébreszteni, pedig jó félóráig próbálkozott vele a szonográfus hölgy. Amikor már nagyon elege volt a piszkálásból, rúgott kettőt, olyan "hagyjatok már békén!" stílusban... :D
Bogi is állandóan aludt amikor uh-ra mentünk, nála egészen a 34. hétig nem is tudták megmondani, hogy lány lesz, mert mindig szemérmeskedett és takargatta az alfelét. :oops: Kismanó is maga alá húzta az icipici lábikóit és így még tippelni sem mert a szonográfus, nehogy félrebeszéljen. Azt mondta, hogy talán több szerencsénk lesz a 18. héten a genetikai uh-n. Bár, az előzmények ismeretében én nem bízom a dologban, nálunk elég alvásmániás az egész család, így nem leszek meglepve, ha minden vizsgálatot átalszik majd ő is. :D
A párom persze itthon rögtön berakta a dvd-t a lejátszóba, és elkezdte "szakérteni", de szinte percenként változott a véleménye, hogy most van kukacka vagy nincs... :lol: Bogi is elég korán felismerte a képeket, és közölte, hogy "óóó, baba!" Azt hittem, menten megzabálom! Csak fele ennyire lelkesedjen majd, ha már itt is lesz a tesóka! :wink:

A hozzátápláláshoz annyit szeretnénk hozzáfűzni, hogy ne lepődjetek meg, sok baba fintorog az almalé és az almapüré ízére - Bogi is ezt tette - aztán majd amikor már rágcsál, nagy lelkesedéssel fogja ropogtatni az almafalatkákat. Ha így járnátok, próbáljátok ki az őszibarackpürét, azt is ugyanakkortól lehet adni, mint az almát. Tudom, nem igazán olcsó mostanság megfelelően érett, jó minőségű barackot találni, de nekünk nagyon bevált a hipp és a kecskeméti őszibarackpüré is (árban az utóbbi kellemesebb és ráadásul ugyanabban a gyárban készül mindkettő, csak másik gyártósoron, onnan tudom, hogy egy jóbarátom beszállítója a hipp-nek és járt a gyárban!!!) Bogi úgy ette a barackot, hogy szinte belefulladt, alig győztem lapátolni! Ráadásul székletlazítóként is kiváló, nagyon tudom ajánlani! Szerencsére anyósoméknak van kertjük, és őszibarackfájuk is, így mi tettünk el a fagyasztóba natúran barackot. Csak meghámoztuk, kivettük a magot, és 4-6 félbarackot tettünk egy zacskóba. Most is nagy csemege a kisasszonynak!

Üdv: Andi
andibab
 
 


Sziasztok!

Köszi a takarítási tanácsokat. én is elkezdtem popsitörlővel kiszedni a magzatmázat ami még bent volt, nagyjából ki is jött, de azért még maradt valamennyi, nem egyszerű takarítani.
éjszaka megkapta az első adag tápszerét a kisasszony, ugyanis nem tudok annyit lefejni amennyi kellene :( szomorú vagyok, h 4 hetesen már adni kell neki, de abban eménykedem, h gyorsan megerősödik és vissza fog tudni állni teljesen a cicire.

nekem is ott van a barna csík a hasam közepén, remélem el fog múlni. a hasam nem lett amúgy csíkos, a combomon meg a fenekemen meg már volt, és nem is lett több. de én is utálom eléggé.
fura én a szülés előtt abszolút nem vizesedtem, hanem szülés után egy pár napig, és csak az egyik lábam.

Manó: nagyon ari Levi, sokkal jobban néz ki, mint amikor olyan kis beteg volt! látszik h meggyógyult!
Részvétem a mamád miatt, rossz lehet most nektek!

Andibab: gratula a kismanóhoz! Akkor mostmár csak elhiszi az apukája, h lesz kistesó :lol: Nekünk is kb csak a 34. héten tudta megmondani a doki h lány lesz. nagyon nem mutogatta magát a kisasszony.
ups mennem kell fölébredt a kisasszony.
murphyke

Kép
murphyke
 
 


Köszönöm a válaszokat és a jó kivánságot :!: :D Hát igen nem sokára babázhatok :D

Lenne egy olyan kérdésem ma vettem észre hogy ki jött az aranyerem, meg vagyok ilyedve mert még sosem volt ilyen jelegü problémám:(.nincs valakinek valami jó modszere ellene :?: Elfogmulni szülés után :?: Elég jól meg vagyok ilyedve :shock: :(


mano83. nagyon helyes a kisfiad és milyen gyönyörü szemei vannak :D :D
pipacs80
 
 


Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy egy 10-es skálán a jóslófájások, illetve a 10 percesek mekkorát jelentenek ??
Nem igazán tudom eldönteni mikor-mit érzek, és egyáltalán fájás-e az. Biztos jó nagy butaságot kérdezek... de nézzétek el nekem. :oops:

Pipacs, az aranyeres problémához "szerencsére" nem tudok hozzászólni, de drukkolok ám nagyon a következő napokhoz!

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok!
Mano!
Öszinte részvétem! :cry:
Zsani jólvan nem köhög és széoen veszi a levegőt csak egy kicsit jön még az orra! :lol: :wink: Levi nagyon szép baba gyönyörű szemei vannak! :wink:

Barna csík az elfog múlni idővel!

Pipacs!
Aranyér ilyenkór már természetes ez is azt jelenti,hogy már itt az idő! :lol: De szülésnél kiszokott jönni (de nem törvényszerű!)Tarzsd tisztán ,és vehetsz űllö fürdőt is ,vagy ha tudsz zuhanyoztazsd meg langyos vízzel!(Gugólj le és úgy)De a gyógyszertárban lehet kapni gyógynövényes krémet!


Tüccs!
Ajóslófájások fele annyira fálynak mint az igaziak!De hidd ell észre fogod venni ha az igaziak jönnek mert akkor más is fog jelentkezni (valószinű)és a rendes fályások rendszereződnek!!!Először 20 perc utánna 10 és akkor már menni kell a korházba!Ha előtte nemfolyt ell a magzatvíz ,mert ha elfolyik a víz akkor egyből elkell indúlni(,de lehetőleg minnél hamarabb)!De az első babánál nemmegy olyan gyórsan!!!l :wink: :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Köszi Tiop a választ.

Nem tudom mi van, fél 6 óta folyamatosan fáj a derekam, és vannak kb. 10 percenként erősebb hullámok is. De ez nem mindig, kb. 4-5-ször volt eddig. Ilyenkor a hasam is fáj.
Pont annyira fájnak, hogy aludni nem lehet mellettük. Bár mindenkinek más a fájdalomküszöbe én úgy érzem, az enyém elég magas.
No mindegy, bízom benne, hogy nem fogom eltéveszteni mikor kell indulni.

Szép vasárnap estét mindenkinek!

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek!

Tüccs,
nekem nem voltak jósló fájásaim,sőt még fájásaim se! :wink:
Szülés előtti este elkezdett szivárogni a magzatvíz,éjjel 2 körül elfolyt én akkor kezdtem el össze szedni magam és bemenni a kórházba!
Aztán nem voltak fájásaim később sem,egészen délután 4-5-ig.
Szóval ez mindenkinél más,de biztos tudni fogod,hogy mikor van itt az idő! :wink:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Tüccs, nekem is a derekam fájt először, és utána kezdődtek a gyenge fájások, majd erősebbek lesznek. Ha ezek már igazi fájások nálad, akkor rendszereződni és erősödni fog előbb-utóbb, figyeld, hogy mennyi időnként vannak az összehúzódások. De igaza van Tiopnak, ha elindult a szülés, azt úgy is észreveszed :D Nagyon drukkolok neked, szép és gyors szülést kívánok, szorítok neked, na meg Pipacsnak, és Tusinak is!!

Kati, őszinte részvétem a Mamád miatt, sok erőt kívánok az egész családnak, hogy ezt a nehéz időszakot könnyebben át tudjátok élni.
Levi fiacskádnak még mindig gyönyörű szemei vannak!!Továbbra is azt mondom, hogy nagy hódító lesz belőle :wink:

Köszönöm lányok a hozzátáplálásos infókat. Igen, emlékszem Henus, mikor írtál erről, és köszi, hogy mégegyszer leírtad a kedvemért. :wink: Most még olyan bonyolultnak tűnik ez az egész, de tudom, hogy ez hülyeség, hiszen ebbe is bele lehet jönni hamar, mint minden másba :roll: :lol:

Andibab, nagyon cuki lehetett Bogi, ahogy "felismerte" a testvérkéjét. További boldog pocakosodást kívánok.

Nem tudja vki, hogy Keresztes dr. elment a kórházból? Mert mostanában semmit nem hallottam róla.

szép estét mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Elég mozgalmas hétvégénk volt, úgyhogy nem nagyon kerültem gépközelbe, de mostanra sikerült visszaolvasnom.
Lellének jobbulást kívánok!
Mano Őszinte részvétem a mamád halála miatt! Levi még mindig nagyon szép kispasi! Örülök neki, hogy meggyógyult és újra ilyen kis vidám.
Öltöztetés: az itthoni ruhára ráadom az overált. Kétféle overálunk van, az egyik vékonyabb a kevésbé hideg napokra, a másik vastagabb, amit még nem nagyon tudtunk használni, mivel nem volt még annyira hideg. Feladom a sapkát, beledugom a bélelt és zárható "mózeskosárba" aminek az alját még kibélelem egy pokróccal, be a babakocsiba és indulás!
Hozzátáplálás: mélyhűtött őszibarackkal kezdtük, majd jött a Frutapura alma-banán, utána az alma burgonyával. Laura imádja mindegyiket. Jövőhéten kezdjük a sütőtököt és a sárgarépát kóstoltatni vele. Remélem ezek is elnyerik a tetszését. Mivel nekem már karácsony óta nincs tejem csak tápszer volt eddig az étlapon. Laurám meg csak hízott, hízott és hízott tőle. Ígyhát úgy döntöttünk a védőnővel, hogy érdemes elkezdeni a hozzátáplálást. Persze elsőre mindenből csak 2-3 kanálnyit adtam, azután fokozatosan növeltük az adagot. Most meg már simán benyal a leányzó egy egész doboz Frutapurát. Jó étvágya van, az már biztos. :lol:
Ichtus Sára hajacskája egyszerűen szuper! Igazi csini kis babaséró.
Giga nekem is megvan még a barna csík a pocakom közepén. Nem tudom mikorra fog elmúlni, mert Sáránál ki sem jött.

Csömöriek! Tudtok valamit a Delfin usziban lévő babaúszásról? Laurát szeretném vinni, csak kérdés, hogy mennyire higiénikus a környezet.
Na jó, mára lelövöm magam!
Mindenkinek jó éjszakát!
Vendég
 


Köszönöm a hófordulós köszöntéseket! :lol:
Alexának ma egész nap be nem állt a szája! Bárcsak már érteném, hogy mit fejtett ki nekünk, lehet a világegyetem keletkezését 8)

mano! Őszinte részvétem! :cry:
Levi még mindig gyönyörű! :D

Ichtus
A hozzátápit mi azért kezdtük el, mert elkezdte érdekelni, hogy mi mit is eszünk és 2 nap is úgy sírt, mint amikor nem volt tejem és éhes volt. De mivel teliette magát és a táp sem kellett neki, már nem biztosított elég tápértéket neki. Hatalmasat nőtt az elmúlt 1 hónapban, 67 centi és 7700gr. A 68-as rucikat nőtte ki a leggyorsabban, már végigér a lába, 74-eseket hord. :shock:
Én először banánt, majd almát adtam, de vigyázz vele, mert nekünk igencsak megfogta a székletet. Most őszibarackot kap, holnapután pedig a sütőtököt kezdjük. Szépen lassan mindent, mi kaptunk ilyen hozzátápis kiskönyvet, kecskeméti babaételeket reklámoz. Nagyon jól leírnak mindent benne.
Szerintem, ha érdekli Sárikát az étel, kezd el nyugodtan!
Bennem is volt egy kis hiányérzet, mert hiába szopizik utána, már nincs annyit cicin, mint régen. :roll:

Kép
klmaria
 
 


Tüccs nagyon izgi! Lehet, hogy megindult valami?
Sárával csak a derekam fájt, mit sem sejtve mentem az NST-re ahol megvizsgált a doki és kiderült, hogy 3 ujjnyira ki vagyok tágulva. Még a magzatburok sem repedt meg.
Lauránál rendszertelen fájásokkal kezdődött, majd rendszereződtek, de a magzatburok nála sem repedt meg.
Viszont a szülésznőm azt mondta, hogyha elfolyik a magzatvíz akkor még nyugodtan zuhanyozzak le, készüljek össze és egy-, másfél órán belül érjünk a kórházba.
Most már tényleg eldugulok! :D
Vendég
 


tüccs
Nálam délután 3 körül kezdett fájdogálni a derekam, utána rendszereződtek a fájások, egyre sűrűbbek és hosszabbak lettek. 7-8 percesek voltak és 30-50 másodpercig tartottak. Még nevettünk is a férjemmel, hogy most indulnánk otthonról a kórházba :lol: Írd fel te is magadnak! Én is meglepődtem a dolgon, amikor Szappan doki közölte, hogy irány a szülőszoba. :D
Igaz Ichtus! :wink:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Tegnap este mikor megetettem a hugit odajött a bátyó és azt mondta nekem, hogy szép hugit hoztam neki és adott egy nagy puszit, majdnem elbőgtem magam annyira édes volt :D
Ma meg fürdés közben ahogy ültünk 3-an a kádban és tengeralattjárósat játszottunk a huginak annyira tetszett, hogy a Bence rötyög, hogy ő is hangosan kacagott, azthittem megzabálom :D

Mano,
jó látni Levit, hogy már jobban van. Részvétem a mamád miatt, együtt érzek veled, én egymás után veszítettem el a papámat és a mamámat :cry:

Giga,
köszönjük a lányka nevében :D

Pipacs,
az aranyered el fog múlni a szülés után ne aggódj miatta, nekem mind a kettőnél volt, kitartás, már nincs sok hátra, tök izgi :wink:

Tüccs,
a rendes fályásokat tuti megfogod tudni különböztetni a jóslótól, azok rendsteresen és egyfolytában jönnek és egyre erősödnek

Hozzátápi--mi is elkezdtük, mivel tejci már nincsen sajna :cry: az almát nagyon szereti, de evett már répát és sütőtököt is, most legutóbb Sinlac pépet is kaptunk, ami önmagában is fincsi, de gyümivel és zöldséggel is el lehet készíteni, most ott tartunk,hogy az 5 kajciból egy főzelék, egy gyümi e többi meg tápszer.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?