Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elmentem a fülészetre, és pontosan 40-en voltak elöttem. Hozzáteszem, hogy már reggel bejelentkeztem. Aztán hazajöttem.
agnesgoboly vonalzót kérünk. :wink:
Nincsen sajnos infralámpánk, igy az ősi dologhoz folyamodom, melegítek rá sót. :(
Nekem a babavárás elejétől van hangulatingadozásom, és minden piti dolog miatt tudok pityeregni. :roll:
Ti is úgy tudjátok, hogy a 12.hét után már lehet hajat festetni?
Már 2-3napja azt vettem észre, hogy egyre többet eszem, de a csoki még mindig nem megy le, pedig anno, nap nem telt el nélküle :)

Kép
mona76
 
 


Nyuszifül, most még nem keményedik a hasam, ez az előző terhességemnél volt. Milyen érzés? Nem is tudom, egyszerűen nagyon rossz akkor ülni és tényleg olyan a pocak, mintha egy betontömb lenne.

Italoman, az ismerősöm arcüreggyuszi miatt volt a háziorvosánál és simán kifizetteték vele a vizitdíjat. Engem csak az lepett meg mert pont előtte olvastam az újságban, hogy kismamák menteseka vizitdíj alól.

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Sziasztok drága Kismamik!

Nekem ma nem volt jó kedvem, álmos is voltam, meg biztos az időjárás is...

Patri, nagyon szörnyű lehetett félidősen elveszteni a babát. Most még jobban elkeseredtem ahogy írtad a lehetséges okait. Eszembejutott, hogy a 3 héten vírusos felsőléguti fertőzésem volt, akkor még nem is tudtam, hogy Babó ott van a pocómban. Olyan szépek az eddigi eredmények, de azért néha eszembe jutnak rossz gondolatok. :cry: Sírós kedvem van. Neharagudjatok.

Kép
nap12
 
 

 
 

Szerintem lehet festetni, igaz én a dauert kérdeztem, azt mondta a védőnő, hogy a 12. héttől lehet, de előfordulhat, hogy nem lesz olyan erős, csak sajna nekem annyira vékonyszálú hajam van, hogy muszáj egy kis dauert tetni bele, így én tegnap voltam fodrásznál, egyenlőre jó, és annyi hogy szellőztetni kell közben, hogy a szagát ne lélegezzem nagyon be.
Ezt most lehet, hogy furán fogalmaztam meg, de bocsi egy kicsit fáradt vagyok, igaz már 15 hete tart....

Kép
Kép
times
 
 


Bee

Ez nagyon jó hír :D

a Te címedre küldték ki az eredményt?
pontosan melyik napon vetetted le a vért?
arra vagyok kíváncsi, én kb mikorra várhatom az eredményt.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


látom ma mindenki tiszta nyomi és fáradt volt. én is. grrrrr.......a melómat is elcsesztem :? annyira béna vagyok, olyan dolgot rontottam el,amit tök gyakran csinálok. pfff......
nyűgös is voltam, és megint rámtört a megmagyarázhatatlan sírás. és kb. 1 hete én is többet eszek. nem is merek ráállni a mérlegre. :oops:
szerintem fülre a sóóó tuti. csak ügyesen!!
na, még visszaolvasok, tök sokat írtatok.
ja, mostnaság többet szurkál a pocakom. és nagyon sokat nőtt 1-2 hét alatt a hasam, pedig eddig nem is volt feltünő. ma léptem be a 15. hétbe. vagyis kábé. :)
dimet
 
 


Nap!

Így visszagondolva, nekem is a 4-5. héten lehetett a 2 napos vírusos hányás-hasmenés-menet.. Erősen bízom benne, hogy emiatt nem lehet probléma. A felső légúti megbetegedés tuti nem árthatott. Lázas is voltál?

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Ágnes,
köszi, jól is esett a torna, már rémesen el voltam gémberedve. Mondjuk holnap lehet, hogy némi izomláz lesz bizonyos tagjaimban. Egyébként nem volt semmi külön eszköz, a gyakorlatok pedig elgé specifikusan a mi szempontunkból legfontosabb részeket mozgatják át: hát, medence, csípő, és persze a lábnak is elég sok jut. Szóval tényleg jó volt. Te milyen edzésre jársz?
Egyébként ahol tornázni voltam, a mellette levő házban a Baross utcában találtam egy kismamaboltot, nagyon szép, jó minőségű cuccaik vannak. Olyan középárasnak mondanám, egy nadrág úgy 7000 forint körül van, ami sok elszaladt árfekvésű butikhoz képest még elfogadhatónak mondható. Aki esetleg arra jár, érdemes bekukkantani.

Patri,
nekem a védőnő azt mondta, a 12. hét után lehet menni tornázni, ugyanezt a határidőt mondták ott is, ahová mentem (gyógytornászok, tehát ők is értenek hozzá valamelyest). Ezenkívül ma megkérdeztem az orvosomat, hogy mehetek-e, és azt mondta, nyugodtan, hiszen panaszmentes vagyok.

Katkala,
gratula a szép eredményhez! :)

Mona,
nekem, sajnos, lemegy a csoki... Mit kapnék a védőnőmtől, ha látná! :shock:

Robcsi,
akkor valószínűleg azért fizetett az ismerősöd vizitdíjat, mert más baja volt. Én úgy értelmeztem a dolgot, hogy a kismama nem alanyi jogon mentes alóla, csak akkor, ha a terhesgondozáshoz tartozó vizsgálatokon vesz részt.

Nap,
fel a fejjel, biztosan nem lesz semmi baj a babáddal, ha jók az eredmények, akkor egyértelmű, hogy nem ártott neki a vírus. Jól is néznénk ki, ha mindig baj lenne belőle - szerintem januárban nagyjából mindannyian beszedtünk valami ilyesmit.

Amúgy nekem ma jórészt azzal telt a napom, hogy a pocakom felől érkező szúrásokkal birkóztam. Délutánra már a derekemat meg a lábamat is rendesen éreztem, és ez most már napok óta tart. Ennyire növekszünk mostanában? :lol:

italoman
 
 


Sziasztok!

Nem semmi végigolvasni ennyi hozzászólást, de jelntem becsülettel teljesítettem!

Jucu: Érdekes, sokan mondják, meg volt ismerősőm is, aki az építkezés miatt vált, de mi egyáltalán nem veszekszünk ezen. Inkább próbálunk nagyon odafigyelni, hogy ne rontsanak el úgy semmit, hogy nem lehet helyrehozni. Szerencsére elég megbízható a kivitelezőnk! meg szabad kérdezni, hogy milyen gond volt a köldökzsinór vér levételéből? Én is szerettem volna levetetni, de ha tényleg csak 20 kg-ig jó...majd utánnajárok!

Csajok én is csak ajánlani tudom ezt az elenor kismamaruhást. Szupi gatyát kaptam, pedig nagyon féltem, mert nem vagyok egy konfekcióméret! :)

Mikor én az első babámmal eljöttem a munkahelyemről a főnőkőm megkérdezte, hogy mennyivel emelje fel a fizetésem, hogy minnél több TGYÁST meg GYED-et kapjak. Szerintem az első babánál, ha nincs gond, bőven elég 1 hónappal elötte abbahagyni a munkát! Utána ugyis olyan lassan telik otthon az idő...még akkor is ha készülsz a kis jövevény fogadására!

Ildi: első babámnál nekem is folyton sugárzott a fájdalom a lábamba, biztos vmi ideget nyomhat a babó! :(

Mona: Próbáltad már az otipax fülcseppet? Vény nélkül kapható fájdalom és gyulladás csökkentő, csak arra kell vigyázni, hogy ne csöpögtess túl sokat, mert akkor olyan rossz érzés lesz a füledben, mintha eldugult volna...de az infra is nagyon jó.

Én ma dolgoztam , olyan kellemes kikapcsolódás volt! Teljesen kikapcsoltam a napi gondokat! :)

Vigyázzatok magatokra!
Üdv: Judit

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Én nem szoktam panaszkodni, de azt hiszem van egy kis gondom, éreztetek már fájdalmat ott lent, a szeméremcsontnál, mikor sokáig állok, (vasalás, mosogatás, főzés) akkor egy kis időután fáj, olyan mintha belülről feszítené vmi, volt vmelyikőtöknek ilyen, vagy tudjátok mi lehet ez? Remélem ez nem okoz gondot a jövőben, majd szerdán megyek dokihoz, de ha vmelyikőtök hallott erről vmit, kérlek szépen írjátok meg......

Köszi!!!

Nálunk sajna kismamatorna nincs, így itthon kellene vmi mozgás félét művelnem, megvan a Rubint Réka DVD-je, a héten kétszer csináltam meg. Hátha ezt a szeméremcsont fájás dolgot javítja.

Kép
Kép
times
 
 


Mamiblue,
köszi, akkor legalább tudom, hogy nem vagyok valami marslakó a lábfájásommal. Biztos a sok ülés sem segít rajta, de egyszer csak leszáll már arról az idegről a baba. :wink:
Örülök, hogy neked is bejött a nadrág, én sem vagyok konfekcióméret, és nekem is klassz lett.

Times,
szerintem teljesen elképzelhető ott lenn a fájás, nekem egy kicsit feljebb adja elő mostanság ugyanezt (igaz, nekem sok ülés után), de úgy rémlik, olvastam már arról, hogy a szeméremcsont környékén is érezhető ilyesmi.

italoman
 
 


Times,
hogy megnyugtassalak, nagyon is van ilyen. Most találtam róla egy kétrészes cikket itt:
http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=95

italoman
 
 


Azt elfelejtettem írni, hogy tegnap voltam dokinál... mindent rendben talált. Jövő hét pénteken AFP, márc. 7-én 18 hetes UH.

Nem tudom már, hogy ki írta, hogy tea, kávé, 1 óra beszélgetés + mindig uh a magándokijánál, mindezt 10ezerért. Roppant idillinek hangzik. Nálunk elvileg negyed óra van fejenként, mondjuk volt már, hogy fél órán át beszélgettünk, de tegnap nem voltam túl jó hangulatban, ki is derült, hogy miért: ma Benivel felváltva félpercenként fújtuk az orrunkat (helyesebben: az ő orrát is én fújtam:)), sikerült együtt megfáznunk valahol...

A tegnapi vizsgálat jó híre, hogy 1 hónapon belül lesz a dokimnak is uh-ja a magánrendelőjében, úgyhogy bár eredetileg nem terveztem, hozzá elmegyünk 3-4d-mozizni apával:)

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Ildi
Köszönöm szépen! Jó a cikk, igaz egy kicsit megrémültem, hogy mi lesz velem a szüléskor, ha nem múlik, mivel úgy néz ki, hogy nem lesz fogadott dokim, sajnos nem fogunk tudni olyan sokat fizetni!
Kórház+doki+szülésznő!!!
Igaz egyenlőre privát járok, havonta nem gond 6e forintot kifizetni!
De még annyi mindent kell venni, ikerbabakocsi, bébihordó, kiságy, kis ruhák stb.
Bocsi nem panaszkodom többet!!!

Kép
Kép
times
 
 


Azt hiszem ma egy kicsit lehangolt vagyok...... :cry:

Kép
Kép
times
 
 


Times,
ma egy kicsit mindenki lehangolt, gyanítom, hogy a lehangoló időjárás miatt. Fel a fejjel, majd elmúlik, ha kisüt a nap! Ahogyan a fájásod is elmúlik majd, meglásd! :)
Amúgy meg panaszkodj csak nyugodtan, azért is jó ez a fórum, mert itt megtehetjük ezt is, és senki sem veszi nyafogásnak. Elvégre sorstársak volnánk, vagy mi... :wink:

italoman
 
 


köszi, egy kicsit már jobb is :)

Kép
Kép
times
 
 


Sziasztok!

Minden okés a kis bébivel, aki már 7,8 cm nagy, egész vizsgálat alatt aludt, és a nyakiredő mérete 1,002. Készült dvd, kép is és úgy néz ki hogy "kopasz" a kicsike - doktorbácsi szavaival élve - ami azt jelenti hogy kislányka lesz (elvileg) . Március 7 AFP és egyéb nyalánkságok.

Mona és Times: Nekem is nagyon fáj a medencém, szinte hasít a fájdalom.

A beteg füles kismamának sok - sok gyógyenergiát küldök.

Olyan boldog vagyok, hogy kiugrok a bőrőmből.
Jó éjt minden kedves kismamának.

Kép
sziszike77
 
 


Gratula Sziszikének!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem azért hogy folytassam a lehangolódást, de nagyon vigyázzatok magatokra. Tudjátok an influenza járvány miatt. Nálunk itt a kórházban most halt meg egy 13hetes kismama babája, mert elkapta a járványt.
Szerintetek? Lehetséges ez?????? Ne menjünk emberek közé???? :shock: :shock:
Mivel kúráljuk magunkat hogy erősebbek legyünk? Azt mondják ez ellen csak oltással lehet védekezni. Ha megtámad, akkor vége. :cry:
Nekem így is van egy kis megfázásom, tegnap úgy fájt a fejem majd szét robbant, közben meg erre a vírusra gondoltam......... :cry:
Van valami népi gyógymód, praktika a védekezésre??? (ha már elkerülhetetlen az emberekkel való kapcsolat).
Csók
Nyusz :lol:
nyuszifülû
 
 


Jó reggelt lányok!


Úgy néz ki doki lesz a vége,tegnap délután rókakoma volt 2× és hajnalra már hasmenésem is volt.,sőt ismét róka.
Baromi gyengének érzem magam ,pedig "duci juci" vagyok.És ráadásként gyerekem is 5.40-kor jött be hálóba "fáj a hasam és a torkom".Mondom magamba jól indulunk,1 hetet járt amióta beteg és ismét valami jön.Láza még nincs 37.69 , de biztos kijön rajta is.
Szóval röviden ennyi...............
Plusz a csípőm vagy forgóm vagy már nem is tudom micsodám fájdalma sem múlik.Kicsit durcimurci vagyok,lehangolódtam :(
Dokihoz nem szívesen mennék ,mert ha ez vírus még nem akarok rászedni valamit.

Mamiblue
Válaszolva csak annyit tudok erről, amit mesélt nekem ismerős.Ők hematológiára jártak gyerekükkel és ott volt nagyon sok csonvelős és immunhiányos baba.Az egyiknél uígy megtörtént a köld.levétel csak éppen az nem volt elég ki kellett volna még szállítani vhova külföldre és az baromi sok pénz.
Történet meg szomorú végű lett.Hiába csinálták meg itthon amit kellett hiányzott a kinti műtét.7 éves volt :(:(:(
Ez csak egy eset ,de olvasva sok sztorit, ha most tudnám a családba előforduló betegségek közül olyasmik lettek volna mint pl.barátnőméknél /akinél szintén megmondta Kriván doki nem segítene a köldzs vér,sajna semmiből nem tudnak immunrendszert építeni.Hát röviden ezért,ha meg oda kerülne a sor ami remélem soha senkivel nem fordul elő én AZ ÉLETEMET adnám a gyerekért ha kell.
Na kicsit depisre sikeredett bocsi.........
Örülök,hogy gatya jó lett neked is :)
puszi Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


Sziasztok!

Remélem mára mindenkinek jobb kedve lesz!

Jucu!
KItartást a hányás-hasmenéshez, talán egy nap alatt túl lesztek rajta...

Times!
Szerintem sokan vagyunk/vannak, akiknek ennyi mindenre nem telik abból a "hatalmas pénzből", amit fizetés címén kapunk, elvileg így is ugyanazt az ellátást kell kapnod, mint mindenki másnak. Nálunk sokan vannak olyan dokik/szülésznők, akiken még véletlenül sem érződik különbség még a kedvességükön sem, attól függően, hogy fizetős kismamáról van-e szó... Igazából szerencse kérdése is. Kívánom, hogy minden úgy alakuljon az életedben, ahogy a lehető legjobb mindannyiótoknak.
Amúgy meg különösen kell,hogy vigyázzanak rátok, hiszen két picuri is lapul odabent:) Tudod, hogy kicsit irigyellek ezért? Nekünk így valószínűleg nem lesz 3. gyermekünk (anyagiak miatt elsősorban), nem bántam volna, ha ikrek, de így is jó.. :D

Sziszike!
Gratula a kicsihez! Nem semmi a doki, hogy már mert nemet mondani! Nálunk erre csak a 18. héten van esély. Persze biztosra sosem lehet menni. A szomszédunkban a csajszinak többször is kislányt jósoltak, mégis fiúcska lett...

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Jó reggelt Mamik!

Neem ma nagyon jó kedvem van. Talán azért is, mert végre sikerült végigaludnom az éjszakát pisilés nélkül :D

Nap és Franciska!
Nyugodjatok meg, mert nálam egyed eset volt. Már a 6. héttől erős görcsim voltak. Ez jele annak, hogy a baba nem akar maradni. Okvetlen szóljatok a dokinak, ha hányásos-lázas betegségetek van.LEgyen az akár 1 nap is. Akkor biztos nem lesz semmi gond. 12 hét után (védőnő szerint) nem veszélyesek az ilyenek, kivéve, ha tartósan magas lázzal jár.

Times!
Van egy ismerősöm, akinek szintén ikerbabái vannak (6 évesek) és ő is panaszkodott erre. Őt a 20 hét környékén összevarták, hogy ki tudja hordani a babákat.

Sziszke!
Nagyon graula! Várom a képeket! Nagyon izgultam értetek!

Puszi nektek

Patri

Kép
patri26
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Mona, már van vonalzó, másfél nap alatt sikerült kikísérleteznem... Sőt tegnap egy UH-felvételt is fel tudtam tenni, bár linkkel sikerült...

Ildi, én teljesen normális alakformáló aerobikra járok. Szóltam az edzőnek, hogy várandós vagyok, azt mondta, hogy amíg jól érzem magam, nyugodtan csináljam, ami nem esik jól, azt ne. Hasizomból csak a felső hasizmot óvatosan, alsót egyáltalán nem. Így teszek és szuperül megy. Ha az ember hozzá van szokva terhesség előtt, akkor elvileg lehet közben is. Aztán meglátjuk, meddig bírom. A súlygyarapodás meg méhre és cicire megy :)

Nem riasztgatni akarok, de nálunk, a m.helyen is történt egy nagyon szomorú dolog: egy kollégánk felesége 40. hét+1 napon vesztette el a gyereket. És nincs magyarázat rá. Szóval mindenki nagyon vigyázzon magára. Nekem hála Istennek 2× volt fejfájásom tavaly november óta, akkor beszedtem 1/2 gyógyszert. Egyébként multivitamint (nem Gravidát/Elevitet) és C vitamint szedek. Jucu, teázzál, pihenjél sokat és JOBBULÁST a csemetének is.

Na, ilyen szép hosszúra sikerült intro után a munka után nézek... mindenkinek szép napot!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Helló csajok!
Tegnap voltam vendégségben 1 utolsó hetes kimamánál aki a váci kórházban fog szülni és a kórház kapott 1 körlevelet, hogy minden műtét szülés után aki választott dokinál szeretne szülni vagy mandulát kiveteteni vagy egyéb...műtétet és nem megfelelő neki az éppen akkor ügyeletben lévő akkor ki kell fizetnie a kórháznak a műtét, szülés nem tudom pontosan hány százalékát ami egy átlagos szülésnél a barátnőm esetében kb 180 ezer forintot említettek.Tehát valaki írta nemrég, hogy a híd alatt szertne szülni igazából én is betársulok.Teljes a káosz ezügyben telefonált be a kórházba senki nem tud semmit az információ lassan áramlik, ő meg bármikor szülhet azt mondta nekem legalább van időm felkészülni a váratlan helyzetekre. Én az egészből annyit vettem le, hogy nem az orvoshoz ragaszkodom majd, hanem innkább a Női II klinikában bízom. Volt már 2 normális lefolyású szülésem, ahol az első babaámat 10 nap után elvesztettem ezek után úgy vagyok vele, tök mindegy ki áll a lábam között a a baba bent nem marad. Minden szülész orvos még aki ügyeletben van és nem is ismerem az is felkészült annyira hogy bisztonságosan levezesse a szülést, a bizalom és a meghittség (amit mi annak vélünk a pénzünkért) nődokik mindennapi rutinjában ez hiányzik majd csak az egészből, de ott lesz apa aki a bisztos pont az egészben.
Bocsi, hogy kicsit realista voltam, de már csak azt remélem, hogy valaki pontosabb infóval szolgál és megcáfolja ezt az egészet.
De amilyen kavarc van most az egészségügyben nem lennék meglepve. Tehát vagy kinyitni a buxákat, van szülni az ügyeletesnél, vagy a híd alatt.Szép kilátások ezek. Ha van friss infótok a dokiktól ezzel kapcsolatban írjatok légyszi.
Pusszantás
Zeze

Kép
Kép
zeze
 
 


Zeze,
én írtam, hogy megyek a híd alá szülni, Jucu már csatlakozott, de elférsz még te is. :lol: Lehet, hogy augusztusra már szép számmal leszünk... Amúgy meg én már nem is idegesítem magam vele, legalábbis egyelőre, úgyis tudom, hogy még százezer újabb lelketlen állatságot kitalálnak addig.

Lányok,
tessék egy kicsit felvidulni, bár ma sincs épp lélekemelő időnk. De akkor is pozitívan! Nem szabad rémtörténeteken rágódni, azokból mindig mindenki fel tud sorolni egyet-kettőt, de csak magunkat ejtjük kétségbe velük. Tessék abban hinni, hogy minden rendben lesz! Nem vagyok egy "hurráoptimista" típus, de most csak ez segít. :)
És vigyázzatok magatokra!

Sziszike,
gratulálok! :D

italoman
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Times én pont tegnapelőtt éreztem ugyanezt, amikor sétáltunk egy hatalmasat. Nagyon elfáradtam, hazajöttünk bezuhantam az ágyba és kb. 1,5 óra fekvés után sokkal jobb lett. Aztán reggelre teljesen el is múlt.

Sziszike, grat. az elvileg kiscsajhoz és a jó eredményekhez :wink:

nyuszifül, én olvastam, hogy elég makacs ez a járvány. Hát népi praktikát nem tudok, de állítólag ez a homeós bogyó az oscilocossilum (vagy hogy írják) nagyon jó. Ami nagyon fontos, hogy ne legyünk lázasak, vagy legalábbis tartósan ne legyen magas láz. Meg most már a zöldségesnél vannak friss tavaszi zöldek, gravida, c-vitamin. Mást igazából nem tudunk tenni.

Hatalmas a jókedvem reggel ébredés után még az ágyikóban valódi hamisítatlan babamocorgást éreztem és ez már nagyon nem a bugyborékolós fajta volt. Úgyhogy ma semmi és senki nem tudja elrontani a kedvem! :D

Kép
Kép
robcsi03
 
 


OEP lakossági támogatás c. kiadványból:

Vizitdíj illetve kórházi napidíj megfizetése nélkül igénybevehető ellátások:

Alanyi jogon mentesülnek a 18 év alattiak.
Nem kell vizitdíjat fizetni a tartós orvosi kezelés részét képező ellátásért
Nem kell vizitdíjat vagy kórházi napidíjat fizetni

­ kötelező járványügyi intézkedés
­ katasztrófa-egészségügyi ellátás,
­ népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálat,
­ terhesgondozás, szülés, szülészeti ellátás és gyermekágyas anya gondozása
­ sürgősségi vagy kötelező gyógykezelés,
­ ha az ellátás kórházi elhelyezésre, vagy a terhelt elmeállapotának pszichiátriai fekvőbeteg-gyógyintézetben történő megfigyelésére irányuló, bírói döntés miatt szükséges
­ az ellátás igénybevétele során a biztosított elhalálozott,
­ a hajléktalanok ellátására szerződött háziorvosnál és az általa kiállított beutaló alapján bármely más egészségügyi szolgáltatónál veszi igénybe.
­ ha ugyanazon szolgáltatónál egy nap több járóbeteg-szakellátást vesz igénybe, a vizitdíjat csak egyszer kell megfizetni.

Kép
patri26
 
 


Sziasztok Kismamik!

Most találtalak meg Benneteket és nagyon Örülök!
Mi most várjuk a párommal az első babánkat. Előreláthatólag aug. 18-án fog születni Szekszárdon.
Még nem tudjuk, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány. Olvastam, hogy már sokan tudjátok.
De a tűnetekből ítélve valószínű, hogy kislány, mert sajnos nagyon megkínózza az anyukáját. A rosszullétek így a 13. hét végére még mindig nem csökkentek. Pedig már minden praktikát és fortélyt kipróbáltam.

Puszi: Linda
linda79
 
 


Robcsi,
ez a beszéd, végre valaki fel van dobva a rossz idő ellenére is! :D Már úgy szeretném én is érezni a mocorgást, de egyelőre semmi. :roll:

italoman
 
 


Üdv, Linda, örülünk neked is! :) Ezek szerint egy nap különbséggel vagyunk kiírva (én augusztus 19.). Amúgy még sokan nem tudjuk a babánk nemét, úgyhogy semmiről nem maradtál le.
Csinálj vonalzót te is! :)

italoman
 
 


Sziasztok Kismamik!

Olyan sokat írtatok, hogy nem is tudtam mindent visszaolvasni.
Jobbulást kívánok MINDENKINEK aki beteg, vigyázzatok nagyon magatokra! Én is nagyon félek, mert a nagyobbik fiam mindent hazahord az iskolából és elég sokszor végigfertőzi az egész családot. :cry:
Tegnap hallottam, hogy a kórházunkban olyan drasztikusan le akarják az ágyszámot csökkenteni, hogy egyszerűen nem lenne gazdaságos fenntartani. Lehet, hogy emiatt kell bezárni. Nem tudom mi igaz a hírből, midenesetre a helyzet aggasztó. Mennék én is a híd alá szülni, de nálunk nincs híd. :?
Voltam ma a védőnőnél a családi kedvezményhez való igazolásért, ott hallottam, hogy vmi zűr van az ÁNTSZ-szel és nem végzik a toxoplasma vizsgálatot. Állítólag nincs még végleges döntés, de sok kismama visszakapta a csekken befizetett 2000 forintot. Tudtok erről valamit?

Zsuzsi!
Febr. 6-án vették le a vért, azt mondták a dokinéni mindig pénteken vizsgálja meg és hétfőn postázzák az eredményt. Csütörtökön ért ide. Nekem a lakcímre küldték, mert nem Békés megyei vagyok.

Jaj, annyi mindent szerettem volna még írni, de lassan elő kell készülni és vinni Tomi jelmezét a farsangra.

Szép napot mindenkinek, és jobb kedvet a tegnapinál!
bee73
 
 


Sziasztok lányok!

Tegnap jól belehúztatok. Már azt se tudom, ki mit írt.

Sziszike! Gratulálok a szupi eredményedhez, és az elvileg kislányhoz. Nálunk nemet legkorábban a 18. héten szoktak mondani, de szívesebben várnak vele a 26. hétig.

Jucu! Jobbulást kívánok neked. Vigyázz magadra, szerintem menj el dokihoz, nehogy valami baja legyen a picúrnak!

Robcsi! Gratula az igazi babamocorgásokhoz, már alig várom, hogy én is érezzem!

Csajok! Van egy kérdésem, ami a tarkóredővel kapcsolatban merült fel bennem. Most konkrétan kettőtök eredményére emlékszem, Sziszike, a tied volt 1,02mm, és még volt valakinek 1,4mm. Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi a fölső határ, ami még normálisnak mondható? Ugyanis az enyém 2,2mm volt 1 héttel ezelőtt, 60 mm CRL érték mellett. Az UH-s doki nem mondta, hogy az nem lenne jó, de most egy picit elbizonytalanodtam.

miniliza
 
 
 


Italoman!
Ne izgulj, ami késik, nem múlik, fog még rugdosni sokat a babód!

Linda!
Üdv! Szerintem a rosszullét nem jelent semmit nemileg, legalábbis én már nem hiszek benne... A környezetemben szinte mindenki kisfiút várva volt rosszabbul...

Patri!
Akkor vizitdíj és napidíj-ügyben felvilágosodtunk, köszi:)
De számomra semvilágos, hogy mi a helyzet fogadott-doki-ügyben...
?

Robcsi
:D

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Szia Linda!

Üdv a csapatban! Örülök, hogy te is jöttél. Úgy látom, mi nem is vagyunk annyira messze egymástól. Én Baján fogok szülni.

miniliza
 
 
 


Huhh, Lányok!

Hagyjátok abba ezeket a rémtörténeteket, mert ha eddig nem is voltam skizofrén, most tuti az leszek! Én is beteg voltam a terhesség elején, utánna 2 hétig még köhögtem is, költözködtünk is, szóval remélem semmi bajom nem lesz!!!

A fül problémával nagyon vigyázz, mert az infralámpa csak enyhíti a fájdalmat, de teljesen összeszűkíti a hallójáratot! A forró só, az már jobb. Nekem sajnos sok problémám van a fülemmel, szinte minden évben legalább egyszer begyullad. :(
Remélem hamarosan meggyógyul a füled, nagyon kellemetlen lehet!

Szerdán voltam a dokinál és megnéztük a kis prücsköt! Mindent rendben talált, 9 cm, a kis buksija pedig 3 cm, hadonászott, rugdosott, nyitogatta a száját. A Doki meg akarta nézni, hogy fiú, vagy lány, de nem engedte, pedig minden irányból próbálkozott! Majd megunka a zaklatást és hátat fordított!! Micsoda kis sértődős :lol:
Nagyon boldog vagyok, hogy újra láttam, és egyre inkább tudatosul bennem az anyai szerep! Bocsássatok meg, hogy ezt mondom, de eddig még igazán fel sem fogtam és nem indultak be az ösztönök, de szerda óta ez megváltozott!
Találtam egy nagyon tuti oldalt, hihetetlen, hogy ennyire be tudnak kukkantani a pocakba, nézzétek meg:


http://www.ehd.org/resources_bpd_illust ... anguage=38

Szép napot kismamik!

Kép
h.bogesz
 
 


Linda
Szia, üdv. közöttünk!!!

Eszter
3mm a felső határ a tarkóredőnél, úgyhogy még bőven alatta van a picurod!!!

Ja amúgy ma én is pozitívabban látom a dolgokat, vagyis arra gondoltam, hogyha majd szülni megyünk, és ezt a sok fizetéses dolgot kitalálják, gondolom, hogy kevesebben fognak fogadott dokinál szülni, (de persze ez csak az én véleményem), vagyis kevesebb üti a markukat, vagyis mikor nálunk beindul a dolog, azt gondolom a kórházban mindent elfognak követni, hogy nekünk nagyon jó legyen, és persze a picurjainknak is, hogy majd megháláljuk nekik varratszedéskor, s különben is, gondolom, hogy csak olyan dokik és szülésznők dolgozhatnak, akik jól végzik a dolgukat, NINCS MITŐL FÉLNÜNK, gondoljunk csak bele, régen ük-ükanyáink, hogy szültek, nekünk lehet hogy hozzájuk képest még így is királyi bánásmódban lesz részünk....
Tehát beleadnak majd anyait, apait, s valóban még egy baba sem maradt az anyuci pocakjában, s arra kell gondolni, öt nap és otthon leszünk együtt a családdal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boldog vidám napot kívánok mindenkinek, mi most elmegyünk anyuékhoz, onnan pedig a nővéremékhez. Összeeresztjük a három gyereket, este tuti jól fogok aludni!!!!

Kép
Kép
times
 
 


Sziasztok, Linda, üdv a fedélzeten. Vonalzót akarunk
Én is úgy tudom, hogy 3 mm alatt jó a tarkóredő eredmény. :lol:

Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Times!

Köszi. Most megnyugodtam. Közben én is találtam egy cikket, amiben azt írják, hogy Down kórra még az is utal a túl vastag tarkóredő mellett, hogy ha 11-13 hét között még hiányzik az orrcsont. Nálam mértek egy 3,9mm-es orrcsontot, úgyhogy ez is most megnyugtatott.

Bogesz! Gratula a kis 9 centishez. Egyébként én Gergőnél akkor éreztem át igazán az anyaságot, amikor először éreztem a kis mocorgásait. Az fantasztikus volt.

miniliza
 
 
 


Sziasztok!

Nagy nehezen sikerült megcsinálnom a vonalzót.
Hát szerintem mi is az éppen aktuális ügyeletes orvosnál fogunk szülni. Amúgy a már gyakorlott anyukák úgy is azt mondják, hogy az orvosnak nem nagy szerepe van.
Biztos nagyon sok kismama fogja azt a megoldást választani, hogy az ügyeletes orvosnál szül. Sajnos nem mindenkinek van 80-90.000 Ft plussz pénze.
Ha meg gond van úgy is kötelessége minden orvosnak ellátnia, ha már felesküdtek. Vagy nem?

Szép napot!
Linda




Kép
linda79
 
 


Üdv Linda 79!

Én is augusztus 18.-ra vagyok kiírva, csak én győrben fogok szülni.
Tök jó lenne ha tényleg sikerülne egy napon szülni :)

KépKép
dudu_84
 
 


Amúgy én fodrász vagyok és én is úgy tudom, hogy a hajfestést és a dauert a 12 hétig egyáltalán nem szabad, de utána sem javasolják. Ha valaki nagyon nem bírja ki akkor csináltasson, de a végeredmény nem biztos, hogy kielégítő lesz. Én biztos, hogy nem festetem be a hajamat amíg meg nem szülök,de ez persze csak az én véleményem.

KépKép
dudu_84
 
 


Szia Linda.

Én is 3 mm-t tudok felső határnak a tarkóredőre :-)
Akkor ez elégbiztosnak tűnik, ha többen is így tudjuk. Bár én 7-én voltam és 1,8 mm volt. A bébi meg 6,7 cm. Legközelebb ismét 7-én megyek. Már nagyon várom :-)

Képzeljétek, nekem is mocorog a bébi...Már napok óta érzem. Szerdán mondta a védővő, hogy ez már bitos Ő. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar érezhető. A férjem meg csak irigykedik :-)

Én fiút szeretnék. Megnéztem egy csomó horoszkópot, mindegyik lányt mondott. Meg a család idősebb tagjai is...A hasom látszik, meg nem hénytam, stb. miatt. Azért bízom benne, hogy kicsi fiú lesz. Végülis mindegy, csak egészséges legyen.

Kép
patri26
 
 


Linda,
ügyes vagy, szép lett a vonalzód. :)

Lányok, abban igazatok van, hogy ha a baba problémamentesen kibújik, akkor tulajdonképpen nincs is szükség az orvosra, tehát mindegy, ki van ott. Csak azért lenne fontos, hogy az legyen jelen, akiben megbízunk, mert egyrészt a szülészet-nőgyógyászat elég bensőséges viszony kialakulását feltételezi orvos és beteg között, másrészt az orvos akkor kell, ha netán közbe kell avatkozni. Nem kell feltétlenül nagy bajra gondolni, de azért nem olyan ritka mondjuk a császármetszés, és biztosan nagyon rosszul érezném magam, ha ilyenkor egy vadidegen orvosra bíznának, aki lehet, hogy jó, és akkor oké, de, sajnos, azért elég nagy különbségek vannak az orvosok képességei között, mint minden más szakmában is, szóval mégsem mindegy. Engem leginkább ezért háborít fel ez az egész, meg a cinizmus miatt, hogy így majd nem lesz hálapénz. Egészen biztosan ugyanúgy megmarad, csak így még pluszban mást is fizetünk.
Na jó, leálltam, bocs. :wink:

italoman
 
 


Szia Linda!
Üdv a csapatban.
Bocsika, ha úgy tűnt, hogy rémhírekkel és rémtörténetekkel traktálnálak benneteket, csak leírtam amit hallottam és amit átéltem, remélem, és kívánom, hogy mindenkinek problémamantes lesz a terhessége, szülése akárhol is akárkinél is. És egészséges babócák potyogjanak július végén és augusztusban is.
times: jó bulizást a gyerkőcökkel.
zeze

Kép
Kép
zeze
 
 


Ami még kimaradt: 28 éves vagyok és tulajdonképpen 2006. novemberében próbáltkoztunk először és össze is jött. Úgyhogy elmondhatom, hogy nagyon szerencsések vagyunk

P.:Linda
Kép[/url]
linda79
 
 


Linda, mi is így voltunk :lol:
Kismamák, mindenkinek szép hétvégét kívánok, otthon sajnos nincs netem, így hétfőn majd behozom a lemaradást.
Addig is üdv minden Magzatnak is :)
Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Én "új" vagyok,de jó látni,hogy milyen komoly beszélgetés folyik itt.
Én a 3. babámat várom,de nem tudom én sem eldönteni ezt a fogadott doki kérdést.Adnék is meg nem is.Kár, hogy minden ilyen bizonytalan.
Miért vagytok szomorúak a rossz idő miatt?Hiszen van okotok állandóan mosolyogni? :lol: :lol:
Üdv:Edit
tuza edit
 
 


Üdv Linda és Edit a csapatban!!!
Jó látni hogy bővülünk :lol: :lol: :lol:

Segítsetek már! A munkahelyen meg tudom nézni azt az oldalt tudjátok ahol a bébik mozognak, itthon a neten meg nem. Szerintetek kell valami külön program hozzá???? Hmmm pedig apácskának meg akartam mutatni!

Most jöttem haza a suliból, ellógtam. Úgy megfájdult a hasam szúrkált, nyilalt, hogy egyszerűen nem bírtam már ülni, inkább hazajöttem....... :lol: Nyilván a babóka máris útál iskolába járni. :) :) Tiszta anyja. :lol: :lol: :lol:

Bennem is akkor tudatosult teljesen ez az egész, mikor láttam hogy mozog, és twistel, kavarja magakörül a vizet. :):) :):)

Akkor mostantól mindenki pozitív......Oksi?????????? :lol: :lol:
Pusz
Nyusz
nyuszifülû
 
 


Csajszik ki is ajánlott itt egy iwiw meghívót???? Én marha elosztogattam, most meg nagyon kéne egy apácskának!
Valaki tud egyet????
Puszi
Nyusz :lol: :lol:
nyuszifülû
 
 


Nekem van egy ha kell :wink:

Kép

Kép
jucu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?