Új privát üzeneted érkezett!

Eszter,
Magne B6-ból 3x1-et szedek, és 3x2-ig elmehetek, ha úgy érzem. Az belőle a max. Meg dőljek le. :shock: :lol: :roll: Meg emlékszem Gergőmmel volt úgy a 33-34. héten, hogy bekeményedett a pocim, és a kórházban tömény magnéziumot (asszem por formában volt) adtak, hogy egyem meg, és azt mondta a dokim, hogy igyek meg egy felest. :lol: Azaz egy pici alkoholt, régen is gyógyód volt, izomlazító hatású. Úgyhogy lehet mondom ma férjnek, bontsunk meg este egy kis vörösbort. :wink:
Vendég
 


Dóri, KONYAK!!!!!!! Inkább azt idd a vörösbor helyett. Az az igazi izomlazító... nekem is a doki javasolta! :lol:
És a túróstáska receptjét ide nekem azonnal! Lécci.

Erka, elkezdtem járni terhestornára, tényleg jót tesz. Heti egyszer van, úgyhogy lehet, hogy veszek egy dvd-t és nyomom itthon. Nekem kifejezetten hiányzik a mozgás, elég sokat sportoltam elötte.

Timi, elég rémisztően hangzik amit a súlygyarapodásról írsz. A 4. hónapra volt rajtam 3 kg, arra jönne még 12? Meg amennyivel több... Lehet, hogy a hátam is ezért fáj?

Képzeljétek, leszívták a bankszámlámat! Internetes vásárlás történt 53e Ft értékben, és csak most az egyenlegből láttam. Bank, rendőrség, bank. A bank SEMMILYEN felvilágosítást nem ad a tranzakcióra vonatkozóan: hol, milyen cégnél, milyen árut rendeltek? Még azt sem tudom, hogy Ft vagy Euro alapú volt -e a vásárlás?
A kártya nálam volt, nem veszett el, nem adtam ki a kódot, nem várároltam korábban róla. Ilyen fejlettek vagyunk informatikailag. :cry:
Még szerencse, hogy CSAK 53e és nem 400e Ft, vagy még több!

Szóval vigyázzatok, azt hittem csak Sandra Bullock-kal történhet ilyen, de nem...bizony bárkivel, bármikor. Szerintem feltörték a számítógépünket, mert egyszer kikapcsoláskor azt írta ki: a gépen mások is dolgoznak". Pedig védelemben nagyon spécik vagyunk.

Csilla
Vendég
 


Csilla,

De durva, ez nagyon gázz :( ezek szerint tényleg nemcsak a filmekben van ilyen!A múltkor barátok köztben is ehhez hasonló volt.
Még tényleg szerencse, hogy "csak"ennyit!De azért a bank is lemehet a p....a!Nehogy bankot vváltsatok, ha nekik ennyit ér az ügyfél bizalma! :twisted:


Erka,


Zsófi :) mennyire édes lehetett!Imádom őket ilyenkor!


Lányok, hol az a doki aki piát ír fel?!! [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 239.59.gif[/img]


Voltam ma védőnőnél, minden ok. ott is!Szerencse 1 kg-ot híztam csak, szóval jöhetnek a sütik, meg minden finomság!
Túrósbatyu receptet én is leírnám :wink:
Nekem csak kakaóscsiga receptem van!
manóci
 
 

 
 

Sziasztok!

Móni,
látod mennyiünknek javasolták orvosilag a szeszt? :wink: :lol:

Csilla,
Bailey's nem jó szerinted? :) Konyak nincs itthon. :)

Bank ügyhöz szóhoz sem jutok. :shock: :evil: Otthonról utaltál már korábban? Mert olyat én is szoktam. :roll: Az azért is durva, hogy így vásároltak vele, mert pl. nálunk no limit a vásárláskor, csak a készpénzfelvételnél van. Mondtak vmit hogyan védekezzél az ilyen illetéktelen ügyletek ellen? Ez aggasztó..

Batyu:

(Normál kelt tésztát gyártasz, azaz: )

- 70 dkg liszt
- 2 db tojás sárgája
- 4 dl tej
- 2.5 dkg élsztő
- 6 dkg margarin
- 6 dkg cukor
- csipet só

Élesztőt felfuttatod picike langyos tejben, 1 tk cukorral elkeverve, ha feljött úgy teszed bele a többi hozzávalóhoz. Én a dagasztógépemmel összekevertetem (kézzel is lehet állítólag), ha összedolgoztam, akkor a keverőtál aljára kevés lisztet szórok, beleteszem a tésztabucit, letakarom tiszta konyharuhával és pihentetem kb. 1 órát.

Ha pihent eleget és megkelt, akkor jócskán kilisztezett gyúródeszkán elnyújtom kb. 3 mm vastagságúra, majd négyzet alakúra felvágom. (Én szeretem a kisebbeket, nem lóméretűeket szabok :) )

Megtöltöm a túróval, összecsomagolom (négy sarkát a tetjére hajtogatom, picit összenyomom, nyugi nem jönnek szét),sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket, megkenem a tojásfehérjével és 180-200 fokon (3-4-es fokozaton) megsütöm. Sütési idő kb. 15-20 perc.

Töltelék:

- kb. 75 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- fél pohár tejföl
- jó sok mazsola (ki mennyire szereti)
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dkg zsemlemorzsa
Vendég
 


Jóestét barátok közt!

Már nagyban megy a napi sorozat adag, rmánykodnak Berényiék és zajlik az élet minden fronton, de férjuram böngészés közben talált egy nekünk való kisfilmet.Nézzétek meg anyukák, leendő anyukák szerintem nagyon édes!

http://www.videoplayer.hu/videos/play/268

Csilla! Ez nagyon nagyon durva! Ha tőlem lenyúlnának ennyit, falnak is mennék, jelenleg minden fillérnek előre kipárnázott helye van.

Dóri! Csütörtökön vendégeim jönnek, akik szeretnek (a korábbi szoktatásom következtében) teli pocakkal távozni.Általában valami sós keltet (lángos,sonkával töltött kelttészta, pizza...) sütök nekik az édességek mellé, de most lehet, hogy Dóri-féle túrósbatyesz lesz.Nekifekszem asszem.

Most menek, mert hamarosan kezdődnek újfent Berényiék, aztán szunya és babamoci figyelés mert ma alig volt valami...


Jóéjszakát, szép álmokat! Mára ennyi:petra :lol:

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!Olvasva az édességeket,bevertem 3 lekváros palacsintát!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Csilla: nem semmi ez az internetes vásárlás :shock: . Tényleg kíváncsi vagyok, hogyan lehet ilyesmi ellen védekezni... De az se semmi, hogy a saját számládról nem adnak felvilágosítást... hiszen az egyenlegen úgyis rajta van minden, nem?

Dóri: köszi a recepted :lol: . Lehet, hogy mi is kipróbáljuk, persze mi csak mazsola nélkül :wink: .
Szerintem jó a Bailey's is :lol: . De lehet, hogy egy Jégert én is bepróbálok, ha fáj a hasam :wink: .

Mónika: Te tényleg csak 1 kg-t híztál idáig össz-vissz :?: :?: :?: . Nagyon irigykedek :lol:

Petra: jó ez a videó, amit küldtél :lol: .

Gabi: én tegnap ettem 3 lekváros palacsintát :lol: . (igaz, nem ilyen későn) Jó is az :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri,

batyu recept :) naggyon jól hangzik!Mentettem :wink:

Gabi, :lol: :lol: palacsinta


Nem is mondtam du. mert nem volt annyi időm!Ma voltunk Esztivel de. KIKa játszóba, és érte egy kis baleset :( Leesett a csúszdánál, száját elharapta, ömlött belőle a vér, úgy megijedtem mikor hozták ki és megláttam :shock: rohantam vele a mosdóba lemosni, azt hittem először a fogával lett valami!De aztán láttam, hogy szerencse "csak" a kis szája!Viszont azt nagyon csúnyán elharapta!Annyira feldagadt neki, kis kacsaszájú lett :cry: Csórikám úgy meg volt ijedve a sok vér láttán, annyira üvöltött!
Aztán szerencse lenyugodott, és magától vissza akart menni :) mondjuk örültem, mert így legalább nem marad benne azért csak a rossz emlék!Csúszdázni is akart még, na azért azt már nem engedtem :!:
Este meg lefekvésnél az volt a fő probléma, hogy nem tud így cumizni :( azért elaludt valahogy.

Na, megyek is én is aludni erre a nehéz napra :!:
manóci
 
 


Csilla,

Majdnem egyszerre írtunk :wink:
Igen, mert az első hónapokban olyen rosszul voltam, hogy fogytam 2 kg-ot!Mai mérés alapján híztam össz. egyet!De ne felejtsd el, hogy én súlytöbblettel indultam azért, mert Eszztivel a szopi alatt szedtem ám fel!Szóval örülök, hoy így vagyok, mert azért 20 kg-ot nem szeretnék az amúgy is ++++-ra felhízni :roll:


Petra,

Videó valóban jóóóó :P el is felejtettem írni :oops:
manóci
 
 


Csilla :)
Point nemrég mondtam a férjemnek, hogy én soha nem adnám ki a bankszámlámat a neten. Erre tessék, szegény Ti :( Nagyon sajnálom!

Dóri :)
Recept jól hangzik :lol:
Még mindig nagyon bekeményedsz?

Manóci :lol:
1 kg hízás :lol: Én már eddig többet híztam, mint a két lányomnál :( De többet is eszem, jobb étvággyal.
pedig velük is sokat híztam (13-16 kg-t), de alacsonyról indultam.
Szülés után viszont 2 hét alatt leadtam. Meg enm is látszott, hogy ennyit híztam.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli,

Az a jó, és a lényeg!Ne törödj ezzel most, te alapból vékonyka vagy, és azért az a 13 sem volt annyira nagyon sok annó?!Sztm. :wink:
Én majd szülés után kötöm fel a gatyát!Most valóban megehetek amit megkívánok, és akkor amikor akarom.Védőnő is megerősítette :wink: De utána.......jönnek majd a nehezebb napok rám :roll: :lol:
manóci
 
 


Sziasztok!

Nelli, épp ez az érthetetlen, nem adtuk ki az adatokat! Ez egy "dugi" számla volt, vészhelyzet esetére elkülönítve rajta egy kis vésztartalék. Az utolsó pénzmozgás októberben történt, azóta csak időnként ellenőriztük az egyenleget.
A rendrőrség szerint az is elég, ha valaki egy percre hozzáfért a kártyához, és leírta a kártyaszámot, a kód megváltoztatása már csak egy jó program kérdése. De még talán az sem kell, hogy lássa a számot, a sokadik próbálkozásra csak sikerül eltalálni egy létező kártyaszámot.

Timi, a bankos ügyintéző azt mondta, hogy ő nem látja a gépén a tranzakció részleteit, a Központjuk fogja kivizsgálni, és felveszik velem a kapcsolatot. Jó, mi?

Dóri, kösz a receptet, szerintem ezzel várom ma Valentinemet :lol: .

Petra, ez a videó hatalmas! Mutattam a férjemnek, ő inkább megijedt tőle. Kisebb fajta iszonyat tükröződött az arcán :D , szerinte ez olyan mina az Alien. De szentül megesküdött, hogy ha a mi kispupákunkat látja mozogni, az imádnivaló lesz.

[/b]Manóci, szegény Eszti :( hogy megijedhetett. De ma már biztosan nem is emlékszik rá.

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Csilla: Én is mindig azt mondom Marcira, hogy egy kis alien van a hasamban, és mindjárt kimászik, olyan nagyon mocorgós, és olyan erőseket rúg :lol: . (szerintem sokkal erősebbeket, mint Livike annak idején - legalábbis ennyi idő távlatából úgy emlékszem)
Ez a kártyás dolog elég szörnyű, végülis akkor soha senki nincs biztonságban, bármikor lelophatják az ember pénzét...

Mónika: nem kell félteni az ilyen piciket, annyira hamar gyógyulnak. Szeptemberben Livike ugrált az ágyon, és ahogy eldobta magát, az állával pont a karfának ütődött. Szintén ömlött a vér, néztem a fogait, minden rendben. Gondoltam, biztos elharapta belül a száját. Nagy nehezen elállt a vérzés, és elaludt (pont alvós idő volt), cicizni is alig tudott, de azért megoldottuk nagy nehezen. Mikor felébredt, (2 órás alvás után) akkor tudtam csak megnézni jobban, a nyelvét harapta el úgy, hogy egy darabon le is vált. Mentünk az ügyeletre (szombat volt), és mondta a pasi, hogy mivel jókedvű, nem vérzik neki, fölösleges szerinte bevinni a kórházba (1 varrat kéne csak bele), nagyobb a macera azzal, hogy nem ehet, altatás, stb... inkább hagyjuk békén. Aznap pont mentünk az unokatesómékhoz, voltak a fiával kalandparkban, olyan jókedvű volt egész nap. Csak enni alig tudott, mert csípte neki. Napokig olyan lelkiismeretfurdalásom volt, hogy nem vittük kórházba, nagyon csúnya volt. De kb. 2 hét alatt teljesen meggyógyult, semmi nem látszott utána. (pedig egy darabon lógott a nyelve, teljesen átharapta) Szóval tényleg hihetetlenül gyorsan gyógyulnak. Hiába volt még csúnya utána napokig, már észre se vette. (és persze ugyanúgy szeret az ágyban ugrálni :lol: ).

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Látom,mindenkinek megvan a maga baja.

A bankos dolog nagyon kemény,tuti balhét csinálnék náluk,és azonnal kivenném a pénzem,vinném máshová.

Az én babám is nagyon sokat mozog,hála az égnek.Sterintem sem rúgnak ilyen erősen az első babák.Mármint én is igy érzékelem.

Megkérdezhetem,hány kilónál jártok?Én 25 hetesen 7-nél,és nagyon sokallom.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi, én is kb. 7 kg-nál járok, szintén a 25. hétben, és szintén sokallom :roll: . De régen is úgy volt, hogy kb. a 30. hét után már semmit nem híztam, remélem, most is úgy lesz. (igaz, akkor diétáztam - bár lehet, hogy most is kell :shock: )
Pedig szinte naponta összeveszek a mérleggel, de csak nem akar kevesebbet mutatni :wink:

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, Gabi, én 7,5 a 25. héten. Nyertem!

Dóri, túros pirulgat a sütőben. Nekem hatalmas adagot sikerült csinálnom a tésztából, nem is fért be egyszerre a sütőbe.
Már értem miért mondtad, hogy a kisebbeket szereted. Elsőre tenyérnyi batyukat csináltam (tényleg nagy :) ), a második tepsi már édes kis falatkák. Ja, és a lényeg: isteni!
Vendég
 


Sziasztok!

Igen, mindenkinek megvan a maga baja. :?

Lányok, már megint ez a súly téma.. :) Gabi, ne sokalld! :wink: :) Nekem +12 kg.
(54-ről immáron 66) Jó, mondjuk nekem a 28.héten.

Panaszáradat: széthullok olyan fáradt vagyok.. Gergőt reggel fél 8-ra kellett vinnem korizni, sulival
kötelező jellegű tornaóra keretében korizás heti 1x, és a kisfiam lábán most volt először kori, és többet ült a fenekén meg négykézláb, mint kétlábon.
Végig ottmaradtam és tanuja voltam az órának, az edző se sem szarta a 24 gyereket, se egy helyes lábtartás, se semmi, csak kilökte őket a pályára 1-1 bólyával, hogy
azt toligáljak, és memnt mindegyik ész nélkül. Kb. 8-10 gyerek tudott vmennyire korizni, a többi csak kinlódott. Ja, és közölte a gyerekem, hogy ő többet nem megy.
Teljesen meg tudom érteni, kék-zöld letta lába, mindene.. Úgyhogy a ma esti karate edzésen tőle nem szokott módon leült, mert annyira fájt mindene. :( De megagyabugyálta az egyik legkisebb gyereket.

Csilla,
nnna, örülök, hogy bevált a recept, apukámtól van egyébként és tényleg tuti jól sikerült nekem eddig mindig. :)
Az természetes, hogy kb. 3-4 tepsinyi lesz belőle, de amikor eszed, akkor marha jó, hogy nem csak 1 adag van. Nem? :wink:

Móni,
tényleg nyugi. :) Az a jó, hogy a fogának nem lett baja. Én kis hülye, tesómmal ugráltunk a kertben a jégen, és a bátyám azt mondta úgysem merem megcsinálni, hogy bottal az állam alatt ugrálok úgy, hog ynem mozdul el a bot. Én meg persze megpróbáltam. Mondanom sem kell egy szép szombat délutánon, a szüleim meg angol tanfolyamon voltak és nagymamára voltunk bízva. :lol: Persze kivertem a két fogamat a rohadt bottal, de azok tejfogak voltak és a maradandónal nem lett semmi baja, mindezt a Szentkirály utcában az ügyeleten, vérző arccal. :twisted:

De a legdurvább számomra szülőként átélt gyerekbaleset az volt, mikor Gergőnek a fején keletkezett egy 4x1 centis seb, radiátorbaleset, no comment. :( :( Műtét a Bethesda gyereksebészetén.. Reggel operálták és du-ra rohangászott a folyosón eszetlenül és hazajöhettünk aznap. Hát csak lestem :shock: :shock:

Summa summarum rengeteg mindent kibírnak a gyerekek, és negyede annyi idő alatt regenerálódnak, mint mi nyeszlett felnőttek. :)
Vendég
 


cscsi!na jó,az a fél már rajtam is ott van,este a mérleg memutatta.Ketten vagyunk.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok,


Dóri,

Köszi a vígaszt, és valóban igazad van, mert már másnap reggelre teljesen lement a dagadás, csak némi seb maradt utána :) Mondjuk az jó nagy seb, de látszik, hogy már nagyon gyógyul.Bekentem bepanthen+-al, és az is gondolom jót tett neki.
Az a botos sztori veled :shock: nem egyszerű lehettél te sem gyereknek :lol: :lol:
De Gergő feje is durva.

Megkérdezhetem hova járnak a gyerekek korizni?(csak mert én koriztam annó versenyszerűen, de ez jó trehány edzőre vall aki így kezdi az első órát!) Mert ha a műjégre lehet ismerem is :wink:

Lányok, kilókkal ne foglalkozzatok már!Majd utána, ha szoptattok lemegy azz meglátjátok!
Viszont engem ne irigyellj csilla, azért a csak még 1 kg-ért mert én túlsúllyal kezdtem, és nekem szülés után jön a neheze :?
Viszont az jó, hogy nyár lesz, talán jó meleg és akkor bízom benne, hogy nem kívánok majd annyit enni :lol: :lol:
manóci
 
 


Móni,

na örülök, hogy jobban van Eszti. :)
Az újpesti (UTE) Megyeri úti pályán voltunk. Ami Gergőt illeti először és utoljára. :? :lol:

Tényleg, ahogy így mondod a nyarat, milyen jó, én megúszom nagyhas nélkül. :D Eddig egyszer sem sikerült, mivel Gergő júliusi, Viki meg októberi, így mindkettőjükkel végigszenvedtem a nagy meleget. :evil: És most meg vígan babázni fogok a dögmelegben. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Gyerekbalesetek? A bátyám és én sem voltunk csendes-rendes gyerekek. 5-6 évesek lehettünk, egyik vasárnap reggel a szüleink még szundiztak, mi meg már rohangáltunk a lakásban. Tesóm üldözött engem, és berohantam a szobába becsuktam az üvegezett ajtót és bentről még neki is támaszkodtam. Bátyám érkezett lendületesen, már nem tudott lefékezni így nekirohant az üvegnek. Szétrobbant az üveg, mindkettőnk feje telement szilánkkal. Ömlött belőlünk a vér... anyukám szegény berakott a kádba és lezuhanyozott minket, hogy egyáltalán megtalálja a vérzések eredetét.
Elvitt a kórházba, azóta is tele van öltésekkel a fejünk. Nekem nagy szerencsém volt, egy szilánk a szemem és a hallántékom közti csontba fúródott, ez a mai napig ott van.

Ja, és a kedvenc sztorim: hasonló korunkban anyukám egyszer elől hagyta a fogamzásgátkó tablettáit, mi meg megettük mindet. Gyomormosás lett a vége, az orvosok alig tudták visszatartani a röhögést.

Na, de amit eredetileg akartam: nézegetem a babakocsikat, nem tudom milyet vegyek. Mindenképp kivehető hordozósat szeretnék, de ezek nem vizszintesek. Azt hallottam, hogy a csecsemők gerincének ezek nem tesznek jót. A mózeskosaras tetszene, abban ki is tudnám tenni az erkélyre aludni.
Mi a tapasztalatok, melyiket javasolnátok???

Köszi, Csilla
Vendég
 


Dóri,

Hát igen mindennek van előnye+hátránya!De nyárra már nekem se lesz nagy hasam, és babázok majd vígan :wink:
Én viszont ezt a téli időszakos nagyhasast útálom már!Lehajolni cipőt kötni :oops: ilyen vörös a fejem mire fölállok.Akkor a nadrágok, nagykabát, már unom.Jhetne a tavasz és a mégmelegebb! :)

Ute pályán abszolút nem vok ismerős!De nem is csodálom, hogy nem megy többet Gergő :(


Csilla,

Hát jó kis madarak lehettetek ti is :lol: :lol: :lol: remélem az én gyerekeim ilyet nem csinálnak majd, mert szívszélütést is kapnék!Anyukád :( szegény!

Babakocsi,, Hát tanácsolni neméppen tudom milyet vegyél, mert szerintem ezt mindenkinek magának kell a lakóhelyhez, terephez, lehetőségekhez viszonyítani, hogy milyet vegyen!
Nekem ezek voltak a szempontjaim:nagy kerekes legyen, ne bolygó(azt útálom, és nem lehet 1 kézzel tolni), állítható tolókar, mindkét irányból tolható,5 pozicióba dönthető háttámla, (a vízszintesig teljesen ülőből)5 pontos bizti öv,(de asszem már csak olyan van) lapra csukható, így a kocsinkba is tök jól befért!
Asszem ennyi.A feltételeket pedig arra írtam, hogy a nagy kerék nekem azért kellett, mert mikor Eszti született még nagyon sáros, földutas állapotok is voltak errefelé!Azóta persze tökre kiépült a terep, új utak, meg a lakópark is lasszan beépül!
Tehát nekem egy kisebb kerekű halál lett volna itt, muszáj voltam terepjárót venni :lol: :lol:
A mózeskosarast meg azért nem , mert én kocsistól kitolom a teraszra,vagy a kertbe fölösnek tartottam a mózest, azt gyakorlatilag max. 3-4 hóig tudod használni!
Hát ha ez segített örülök :)
manóci
 
 


Sziasztok!

Csilla: babakocsi: igen, mindenkinek magának kell tudni, milyet tud jól használni. A legtöbb új babakocsit meg eleve hordozóval+mózeskosárral lehet venni :cry: . Én nem vagyok oda a mózeskosárért, nem is volt. Autósüléses hordozónk meg nagyon jó van (Römer), nem akarok másikat. Viszont babakocsit mindenképp szeretnék újat. Nálam a fő szempont most, hogy könnyű legyen, ne túl nagy (mert ugye itt van Livike is, akire figyelni kell majd menet közben). Itt most egész jók az utak, de régen nekünk is nagy kerekű volt. Szerettem is, de Livike mellett egy olyan nehezen tolhatóval bajos lenne sétálni :roll: . Amúgy a többi hasonlatos, amit Mónika is írt: összecsukható - csomagtartóba pakolható, fektethető - újszülöttes, 2 oldalról tolható, stb....
Ja, meg persze biztos Livike is akarja majd tolni öcsikéjét :lol: .

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Mi a harmadikon lakunk, és nincs lift :shock: :( , szóval a kocsi lent a tárolóban, a babát meg hordozóban/mózesben leviszem.
Nagyon sokat fogunk jönni-menni, és kapok ajándékba egy autóba szerelhető hordozót.
DE. Egy bababolti eladó mondta, hogy az autóban is használható hordozó igazán csak 6 hónapos kortól ajánlott, de mivel a csecsemőknek nincs miben autóznia, ezért szokták a laposabbakat nekik is árulni.
Ezért gondoltam, hogy talán jól tudnám használni a mózest fél évig, abban hurcibálnánk Kispupákot, csak az utazás alatt ültetnénk a hordozóba.
4-5 e ft egy textilmózes, amit az általatok fentebb említett vizszintesig dönthető támlájú kocsiba be lehet tenni. Ennyit megér...
Ezek a szempontjaim, de mivel első babakocsis vagyok :D ezért továbbra is szívesen fogadom a tapasztalati meglátásokat.

Csilla
Vendég
 


Csillus,

Hát igen mások a helyzeteink :wink:
Amúgy a hordozkával kapcsolatban, én úgy tudom, mármint amit pl. védőnő is megerősített, hogy lehet beletenni már egész újszülött kortól babát, hisz van hozzá szűkítő!Az ont az apróságok miatt van.Legalábbis mi használtuk is úgy. A kórházból is abban hoztuk már haza!Szerencse gerince jó, nem lett vele semmi.Mondjuk tény, hogy több száz km-eket nem autóztunk azért vele.De a városban mindenképp mászkáltunk, és abban volt mindíg!

Timi,

Römer az nagyon tuti tényleg :) teljesen igazad is van, hogy neked meg mért kell olyan amilyen :wink:
Mondjuk nekünk szerencse ilyenek semmi nem kell, mert Esztitől minden megvan, mivel akkor újonan vettük, hogy kiszolgáljon 2 gyereket :wink:
Esztinek a köv gyerekülést én is Römert szeretnék :wink:
manóci
 
 


Csilla :)
Hát nem semmi gyerekbaleseteitek voltak.
Sajnos nálunk is volt már. Dorka még kicsinek kifejelt a fotelból, de hál istennek magától összeforrt a seb.
Domcsi meg a nyáron kivett egy pohár forró vizet a mikróból, jött vele, majd belebotlott a rossz helyre tett játékába, és magára öntötte :( 2 hét kórház, mert pont az alhasán lett egy csúnyább rész, ahol vékonyabb a bőre, és össze kellett varrni :(

Manóci :)
Örülök, hogy nem lett nagyobb baj.

Súly: én is ki vagyok akadva, hogy most többet hízom, mint korábban, pedig a lányokkal sem híztam keveset. Az vigasztal, hogy magas vagyok, nem magas súlyról indultam, és eddig is leadtam szülés után.
Nagyon nehéz megállni, hogy ne együnk, mert a babú jelez :lol:
De most olvasok egy könyvet: "Gyermekorvos nélkül" a címe. Ebben azt írja a doki, hogy ne foglalkozzunk a súlyunkkal, csak azzal, hogy mit eszünk.

Márc. 5-én lesz Domi beavatkozása, de hál istennek nem kell bentaludnunk. Altatás után délután-este mehetünk haza.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Nelli,
melyik kórházba mentek Domcsival? Jó, hogy hazamehettek.

Csilla,
mi a IV.-en lakunk, és nuku lift szintén. Minden nap a 10 kilós Vikivel trógerolok fel és le. Ezért dekkolunk napközben anyuméknál (innen 10 percre) a kertes házban. Bizti, hogy ezek a cipekedések sem tesznek jót a méhszájnak.. dehát ez van. A telkünk megvan, márcsak a ház kell rá. :lol:

Abszolút Peg-Perego párti vagyok, a lassan 9 éves kocsink tökjó még. És hihetetlen jó, magasan a legjobb a rugózása ennek a járgánynak, jó nagy kerekekkel. persze ezek ma (is) horror árban vannak, pont ma voltam a Brendonban, és nézegettem a kocsikat is. Meg vette, egy Noppies farmert. :P iszonyat kényelmes, az ára meg horror volt, az tény. De legalább tratom magam, hogy ne hízzam ki 3 hónap alatt. :oops: :lol:

A mi kocsink mózesos, levehető, sokszor aludt abban Gergő napközben, de tény pár hónap alatt kész vége. nekem nem tetszenek azok a kocsik, amiknek hordozó (autósülés) maga a fekvőfelülete, mert szerintem nem frankó az egy újszülöttnek. A gyerekeim csomót aludtak a kertben babakocsiban, és azt egy nem kényelmes, autósülés jellegű hordozóban nem nagyon tudnám elképzelni a gerincének. Más persze egy autóút, de állandóan... szerintem nem jó. Meg vannak olyan mózeskosarak, amik beköthetők biztonsági övvel a kocsiba is, azt még el tudnám képzelni. Ja, és a Peg Perego nem egy könnyű járgány. De ha a tárolóig kell vinned max pár lépcsőt, az szerintem okés. Majd jövök, ma megint általános nyünnyögés van a kisasszony részéről. :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem is sokat aludt nagyfiam a babakocsiban,szerintem a babakocsi ha nincs mózeskosara,akkor legalább teljesen vizszintesre dönthető legyen.Sokra rámondják,ki kell próbálni,mert nem mind olyan.A babahordozó nekünk muszáj lesz a kocsiba,de azért abban nem altatnám én sem.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Kép ezt festettem a falára[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171573056.51.jpg[/img] ez az Ő helye[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171573147.71.jpg[/img] ez én vagyok,ma.A baldahint meg a fejvédőt most varrtam,azt a pelust,mármint rá a halat Patrik csinálta pufifestékkel a tesónak a suliban,büfiztetősnek.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171573321.5.jpg[/img] ezt a fiammal alkottuk.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Nelli: akkor az jó hír, hogy nem kell bent aludni a kórházban :lol:

Dóri: azért nem irigyellek, IV-ről cipelni fel-le a gyereket, ilyen nagy hassal :cry: . Így tényleg nem lehet pihenni.
Mi családi házban lakunk ugyan, de az emeleten. Kint van lépcső, elég meredek, és bár a lányom alapból szeret lépcsőzni, ez meredek neki, így szintén viszem kézben. És bár csak 1 szint, de így is leszakad mindenem, mire fel-leviszem. Nem is tudom, a negyedikre hogy bírnám felvinni...

Gabi, most nézem, hogy majdnem egy idősek vagyunk, és nekem jóval nagyobb hasam van :roll: . (majd holnap csináltatok képet a férjemmel, és teszek fel :wink: )
Nagyon szép gyerekszobát csináltatok a fiaddal :lol: . Nem akarom mondani, de mi még sehol nem tartunk :oops: . Igaz, a lányom szobája is nemrég készült el :lol: . Úgyhogy egyelőre Marcika egy szobában lesz velünk, aztán majd jövőre csináljuk az ő szobáját. De jövő hónapban akarunk mi is festeni, összeszerelni a kiságyat, szekrényt venni, stb...
Nagyon ari az a pufifestékes halacskás büfis pelus :lol: . Fiad biztos fogja szeretni a kistesóját, ha már most ilyeneket csinál neki :lol: .

Visszatérve babakocsi témához, az én lányom sosem volt babakocsiban alvós típus :cry: . Max. 20 perceket aludt babakocsiban (azt se mindig), aztán végig sírt - lehetett kézben cipelni -, nem maradt meg babakocsiban. (remélem, a fiam majd hajlandó lesz aludni babakocsiban) Pedig általában mindenki azt mondja, hogy a gyerekek milyen jót alszanak levegőn. Na, mi voltunk a kivételek :cry: . Fél évesen már fel is állt, és a babakocsiban is csak állva volt hajlandó utazni - amíg egyszer ki nem ejtettem :oops: . Szerencsére nem lett semmi baja, csak én ijedtem meg :lol:

Általában egyébként mi is úgy vásároltunk dolgokat Livikének, hogy 2 (vagy több) gyerekre számoltunk. A babakocsi kivétel, mert azzal nagyon nem vagyok elégedett. Illetve saját szekrény kell a tesókának is. Igaz, neki még nincs sok cucca, de a többi szekrény már telített :wink: .

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Ja, reggel megyek dokihoz, szorítsatok, hogy rendben legyen a cukrom :)

Kép
Kép
timóca
 
 


Szia lányok!

Sikeresen lebetegedtem és a tanácsotokat kérem.Valamelyikőtöknek volt mostanság köhögéssel, lázzal járó megfázása? dokitól kaptam Rubophent (az egyáltalán jó ilyenkor?!) a lázra, de a köhire semmi, pedig majd'megfúlok sokszor. Van valami hathatós tippetek, mert lassan kiköhögöm a tüdőmet és naon szarul vagyok. S.O.S.!

Köszike előre is!
petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Gabi nagyon-nagyon szép lett a szoba!!!!Látom, te is a falfestés híve vagy, mi is ilyet gyártottunk nagyfiunknak, és egynelőre nam akarok a köv.meszelésre gondolni, mert....inkább megmutatom:

Kép

és ez csak egy része. nagyon belemerültünk asszem...

Kép
Kép
petra78
 
 


petra78!
nagyon komoly lett a szobátok,én ilyen bátor nem voltam.Na,majd ha nagyobb lesz!

Köhögésre a legjobb a LÁNDZSÁS ÚTIFŰ szirup.Nem finom,de jó.Meg vehetsz septofortot torokfertőtlenitőnek!Jobbulást!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok,


Nelli,

Szoratunk nagyon, és a lényeg tényleg, hogy legalább hazamehettek :wink:

Gabi,

Tök jó a szobai festés, és a fiad :) nagyon kis ügyes, s aranyos, hogy így várja már a kistesóját!
Pocid is ari :)


Petra,

A ti szobátok is csodaszép :) és tényleg ezt ti csináltátok?Ügyik vagytok :wink:
Betegség :( Nekem lázzal járó még szzernce nem volt(kopp,kopp) de nátha, torkfájás már igen!Arra nekem ajánlottak Coryzalia homeós bogyit, de lázra nemtom jó-e?! :roll:
Tudom még odébb van, de azért hétfőn 9-10-ig ha tudod nézni az RTL-en a Csak Csajokat, abban pont erről lesz szó, hogy ha a kismamák ebben a takony időben betegek lesznek mit vehetnek be!Ma volt az előzetesben :wink: Azért addig is amit Gabi írt jó lenet, meg tázzál sokat!Ja, meg azt biztosan tudom, hogy Algópirynt azt vehetsz be.Na jó nem nyakra főre, de pl. estére lefekvés előtt egy jó forró teával, tuti hatásos!
Jobbulást :)

Dóri,


4.-ik emelet :( :( hát azért ez valóban veszélyes,, főleg most a te méhszáj állapotoddal!Nincs valéami háti hordozkátok?amit lent tartanál, és a fölfele menéseknél abba raknád Vikit?Csak mert szerintem a háton talán többet bír el az ember, kevesebb erőkifejtéssel :!:
Vigyázz magadra :)


Timi,


Megy a drukk a cukorra :wink:
Na az a babakocsis történet :shock: hááát, elhiszem, hogy megijedtél, de tök jó hogy nem történt semmi!Amúgy nekem is Eszti az elején aludt benne, aztán pár hós korára kitalálta, hogy nem akar benntmaradni!De nem akartam kivenni, mert az volt bennem, hogy akkor sose fogok tudni vele rendesen sétálni, mindíg azt akarja majd, hogy kivegyem, én meg tolom majd az üres kocsit :( Így aztán egyszer-kétszer volt hiszti, de utána megszokta, és megszerette a kocsit! :wink:


Mi még nem tartunk sehol a szobarendezésbe!Bár nagyon nem lesz mit rendezni, mert azt akarjuk, hogy a pici velünk legyen egyenlőre.Szóval Eszti marad a kis megszokott szobájába, és ide mellénk kell majd fölállítani újra a kiságyat!De azért festés lesz nálunk is, mégpedig az egész lakásba :? Talán ápr körül csináljuk!
Amúgy annyira tetszik az a szobai festés, hogy filózgattam rajat a én is, de talán mi akkor csináltatunk, ha mjad 2-3 év múlva összerakjuk őket!Nálunk egy darabig, amíg kicsik egy szobába lesznek majd!És akkor a gyerekbirodalom lesz kipingálva :lol:
manóci
 
 


Dóri :)
I. sz. Gyermekklinikára járnuk.
IV. emelet? Huh, nagyon vigyázz magadra!

Gabi :)
Nagyon szép a kisszoba :lol:
És a pocid is nagyon aranyos! Nekem már most ekkora :oops: Pedig az első lányomat ekkora hassal mentem szülni.

Petra :)
A Ti gyerekszobátok is nagyon klassz!
Köhögés: gyógynövényes Sinopret vagy homeos stodal.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Fááááj a fejem :( és olyan fajta, ami miatt hányingerem is van. :?

Gabi,
mindig levonom a konzekvenciát, hogy én azon kismamák közé tartozom, akiknek nagyon nagy a pocakjuk. Nekem ilyen pocim az első hónapokban volt. :D
Szoba csinos lett. :)

Petra,
Nálatok is. :)

Ha belegondolok, nekünk nincs is sehol semmi. csak a szép hatalmas fóti telkünk :lol: , meg az anyuéknál a megcsinálandó kisház (ki kell festeni, meg szőnyegpadlót, mosdót bele :shock: ), és mi ott töltjük a nyarat, (ill. amíg nem készül el a szép házunk), már oda kerül haza a kórházból a baba. :D A IV. emeletre már nem cipelem fel a kiscsecsemőt meg a totyogó Vikit. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Petra: nagyon szép a szobátok :lol: . Én nem tudnék ilyen szép festményeket csinálni :oops:

Én is teszek fel megígért képet a hatalmas hasamról :lol: (ma reggeli) - hát "picivel" nagyobb, mint Gabié :lol:

Kép

Amúgy már most nagyon tele van az egész hócipőm mindennel :evil: . Természetes a cukrom nem lett jó. Az éhgyomri és az 1 órás az nagyon jó, viszont a 2 órás 7,96, tehát pont a határ fölött. Nem elég, hogy 3 órát vártam a dokira, utána még EKG, aztán szemészet.... Hétfőtől meg kezdhetem a belgyógyászati klinikát. Kedden reggel a kórházba, ott is vérvétel, délután vissza megint a dokimmal konzultálni, aztán pénteken UH. És ez csak a jövő hét. Most már ez lesz minden héten. Csak hogy oldom meg? Itt van Livike is, akivel hajnalban 2 órát nem lehet buszozni, plussz fél napot várni, aztán haza megint 2 órát.... Tehát muszáj, hogy a férjem vigyen el (mert nekem nincs jogsim), ő meg dolgozik... ennyi szabit nem tud kivenni... Szóval szép lesz. Úgyhogy nagyon el vagyok keseredve :cry: (Ja, és szerdán még a védőnőhöz is el kell menni, de az már a legkevesebb)

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


SZiasztok!

Egy kicsit már kilógok a társalgásból, de látom, hogy más is jár az én cipőmben: Nekem is megrövidült, és kinyílt a méhszájam, 2110-es. :evil: Nekem Spiropentet írt fel a dokim, lassan egy hónapja szedem. Ez asztmagyógyszer, de ahogy a tüdő simaizmait ellazítja, úgy a méhet is. Találtam még egy teakeveréket méhlazításra, meg egy masszázsolajat a pocakra, ha érdekel vkit, szívesen leírom.
A párom nagyon megörült az általatok javasolt alkoholnak, :twisted: mert ő egyedül nem iszik, de velem szívesen megiszik egy pohárral. :P

Babakocsi: Én is a mózeses változatot kedveltem, főleg mert téli gyerek volt Dorka, és szerintem sem szabad szögben dönteni az újszülött gerincét, ennek nincs köze a szűkítőhöz. De lehet, hogy nem tudtam volna megengedni ezt a nagy batár babakocsi luxusát ha nem házban laknánk.
Textilmózes: nekem vhogy nem meggyőző. Amikor viszik benne a gyereket, olyan, mintha egy sporttáskában lenne, és összeszorítaná a testét, tehát a vállait.
Mennem kell lefeküdni, mert már megint kőkemény a hasam. :evil:
Igyekszem majd gyakrabban jönni.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Timi, ez igen! Gyönyörű pocak :D .

Szilvi, elárulom, hogy én szinte minden este iszom egy dl finom édes vörösbort. Jól is esik, egészséges, és nincs tiltva a kismamáknak.

Voltam ma vásárolni a Corában, baba-mama hetek vannak. Kismamafelsők leolcsózva 1500-3500 Ft, és egész jók. De van babakocsitó kezdve bébipapiig minden.

Nagyon sokat költöttem, és itthon nézegettem, hogy a fele fölösleges. Ne tudom mi ütött belém, nem szoktam ilyen felelőtlenül vásárolni. :(

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Na, Szilvi, Te is kikaptad a frnakót méhszájügyileg.. :evil: :(
Ha a többieket nem érdekli, nekem jöhet a teakeverék meg a masszázsolaj a pocira akár priviben is. :wink:

Miért érzed, hogy kilógsz a társalgásból? Ha csak azért, mert ritkán jössz, akkor szerintem nem kéne úgy érzened.

Timi,
gáz ez a cukor téma. Ismerős ez a hogyan oldjam meg helyzet, férjnek dlgoznia kell, nem lehet állandóan szabin, gyerek(ek) meg ugyebár itt vannak, és ha Te is bajban vagy, akkor az nagyon nehéz. Nincs valaki a közeledben (anyukád, tesó, barátnő), akire rábízhatod Livit?
Pocid csini, és jól áll a piros! :wink:
Vendég
 


Csilla, jó hogy mondod ezt a babás hetet, lehet elnézek a Corába, mert amúgy nem vagyok egy nagy Corába járó. Meddig tart, nem tudod?
Vendég
 


Sziasztok!

Dóri: sajnos nemrég lakunk itt, így nincsenek nagyon ismerőseim itt. De nem is hiszem, hogy egy "idegennel" ellenne Livi fél napot. Amúgy a nagyszülők meg dolgoznak, tehát náluk sem tud lenni :cry:
Úgy tudom, február 18-ig vannak a baba-mama hetek a Corában. (febr. 1-től) Bár lehet, hogy a kiárusítások utána is megmaradnak.

Csilla: költekezés ismerős, így megy ez, ha az embernek gyerekei vannak :roll: . Én is folyton meglátok valamit, aminek örülne :roll:

Szilvi: gyere máskor is, ha tudsz. Vigyázz magadra. A hasmasszázsolaj is méhlazító?

Ja, még azt is akartam írni tegnap (csak fáradt voltam, mert későn értünk haza - anyukámnál vártuk meg a férjemet, hogy végezzen a munkában), hogy tegnap voltam először kórházban úgy, hogy vizitdíjas rendszer volt. Hát nem semmi. Kilométeres sor a pénztárban (még jó, hogy nekem nem kellett), plussz utána sorban állni a bejelentkező pultnál is. Mamikák morgolódtak, hogy csak receptet akarnak felíratni, ami plussz 300 Ft.... Aztán ugye kellett mennem először EKG-ra. Ott is kérdezték, hogy fizettem-e. Nem, mert az orvos után mentem. Mondták, hogy van olyan kismama, akivel kifizetették a 300 Ft-ot, volt olyan is, akivel 600-at. Mert hogy ezen is megy a vita, hogy az EKG beletartozik-e a kismamás ellátásba... A nővérkék is morogtak, hogy az egyik papíron ezt írják, a másokon azt... nyilván nekik sem tetszik a rendszer. Meg azon voltak kiakadva, hogy mondhatták a Híradóban, hogy zökkenőmentes volt az átállás, mikor akkora a fejetlenség. A szemészeten is bizonytalankodtak az asszisztensek, hogy kell-e fizetnem, de a doktornő kijelentette, hogy kismama, nem fizet és kész :lol: . Szóval jól ki van ez találva... Olyan is volt, akit az egyik helyről átküldtek máshová, és még egyszer ki akarták fizettetni a 300 Ft-ot, pedig ki van írva, hogy egy nap csak egyszer kell.
Kíváncsi vagyok ezek után, mi lesz a belgyógyászati klinikán... :roll:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Tényleg, én is akartam a vizitdíjról írni :lol: :

Én tegnap voltam cukros vérvételen. Két napja kaptam a beutalót az egy emelettel feljebb működő terhesgondozóban.
A laborvizsgálat előtt mégis kifizettették velem a vizitdíjat, mert a gondozó csak azt írta a beutalóra, hogy terhesség miatti vércukorvizsgálat, azt nem, hogy terhesség miatt díjmentes!!!! :shock:

Nem az összeg bosszant, de ez a fejetlenség és szervezetlenség nagyon ijesztő!!! Szerintem az egészségügy nem az a terület, ahol ez megengedhető volna...

Dóri, nem tudom meddig tart a Corás akció, de elképzelhető, hogy vasárnap vége lesz :(

Csilla
Vendég
 


Csilla: pedig neked se kellett volna fizetni :cry: . De tényleg, nem az a 300 Ft, hanem ez a fejetlenség a bosszantó. Ész nélkül kitalálták, de azt nem, hogy hogyan kéne megoldani, bevezetni... Még azt se tudják szerencsétlen kórházi dolgozók, hogy kitől mire mennyit kérhetnek... (gondolom, sok helyen inkább kérnek feleslegesen, nehogy gond legyen belőle).
Amúgy az is hülyeség, hogy ha beutaló nélkül mész valahová, akkor 600 Ft. De anyukám is mondta, hogyha elmegy körhetihez beutalóért, az is 300, plussz a vizsgálat is, ahová megy, ugyanott van, hogy 600 Ft, és beutaló nélkül legalább nem kell kétszer sorban állni orvosnál... Eszébe sincs beutalóért rohangálni... Szóval jól megszervezték :roll:
Kórházi napidíjról tud valaki valamit?

Kép
Kép
timóca
 
 


Kép az akció holnapig tart.A pulcsit 500ft-ért,a farmernacit 400ft-ért vettem.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Kép a plüss rugik 890ft-ba,a pamutok 500ft-ba kerültek.[/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?