Új privát üzeneted érkezett!

Szia Anyoooka! :)

Szóval, magamról:

A PCO-t 1999-ben (22 évesen) diagnosztizálták nálam, hormon-eredmények és UH leletek alapján. Endokrin szakrendelésen kezeltek(?) Diane35-tel 2 évet, de az eredményeim nem javultak semmit. Úgyhogy ott is hagytam az endokrineseket, mert nem láttam értelmét. Babára akkoriban még nem is gondoltunk.
Anno a nőgyógyászom azt mondta, hogy ha majd teherbe szeretnék esni, keressem fel, elvégez egy kisebb műtétet, és nem lesz semmi akadálya a dolognak.

Közben ciklusom nem volt, hol menstruáltam, hol nem. Az utóbbi 2 évben aránylag(!) rendszeres(ebb) a ciklusom, 1-1 hónap kimaradással, 30-35 napra meg szokott jönni a mensim, de peteérésem szerintem csak nagyon ritkán volt (van), ha volt (van) egyáltalán (PG/53 tester kimutatja, szinte minden hónapban - bár tudom, hogy ez nem megbízható).

Aztán kb. 1 éve megbeszéltük a férjemmel, hogy jöhet a baba. Természetesen - természetesen nem estem teherbe, úgyhogy októberben felkerestem a nőgyógyászom.
Ő egyből hormonvizsgálatot írt ki, és UH-t. A hormonjaim most rendben (aránylag, a határétékekhez közel, de azokon belül) taláta, csak peteérés nincs.
Férjemet is vizsgálták, vele nincs - hálistók - semmi gond. :)
Január végén csinált nekem a dokim egy HSG-t, amin mind a két petevezetőm átjárhatónak látszik. Úgyhogy legutóbb (január végén) azzal váltunk el egymástól (mármint a nőgyogyival :) ), hogy akkor hívom, ha megjön a menstruációm. Gyógyszeres kezelés lesz, de azt nem tudom, miféle (inszem-től egyelőre kategorikusan elzárkózott). Ezen felbuzdulva kezdtem olvasgatni a neten, hogy mik várhatnak rám, s találtam "rátok", s a sok okos tudnivalóra.

Röviden ennyi a történetem.
Most várom a mensit, hogy mehessek a dokihoz. De már többé-kevésbé felkészülten megyek hozzá, a Metforminra mindenképp rá fogok kérdezni, annyi jót írtatok róla!
És a kecskerutafű teát beszerzem, azt fogom inni addig is.

Szerintetek a nőgyógyász tudhat erről a Metforminos PCO-kezelési módról, vagy inkább csak az endokrinesek felkészültek ebben? Az endokrinológiára nem szeretnék visszakerülni.

Üdv,

Tükörvíz

Kép
tukorviz
 
 


Niki, ez tök jó ötlet!!!!én is mennék, mert sajna én még tán a tűbe betalálok, aztán ennyi, mindig anyuhoz vuűiszem haza a cuccokat vírrni, mert én képtelen vagyok bármire is.... :twisted: naggggyon béna vagyok.
megfogadtam a tanácsod és ha nem is jövő héten, de utána ilyan ugri-bugris akármire el fogok járni kedd, csüt. a kolleganőmmel.háátha az is segít.... :D

anyoooka, megeszem azt a szép gyereket, nagggyon huncutka!!!és eszméletlenül fotogén, sztán vigyázz ám, ha nagycsajszi lesz, mert döglenmi fognak után a a pasik!!!!én is akarok egy ilyen szép kisbabát!!!!

Tukorviz, nyugodtam mondhatod a nőgyógyidnak, hogy olvastad ezt és rákérdezhetsz, vannak olyan nőgyógyik, akik tudnak erről, de ne lepődj meg, ha azt mondja, hogy minek kutat a neten, az nem gyógyít, az szórakozás, és egyáltalán....
én a helyedben elmennék endokrinologushoz vagy diabetologushoz, akinél kérni kéne inzulint-cukrot terhelésesen. Az sokat elárul.
ha csalódtál az előző dokiban, keress mást. Szegeden nagyon sok jó doki van.
Úgy hallottam, van egy pcos specialista is, de ez nem ezer %, csak akkor amikor ott tanultam és kerestem dokit, azt mondta egy dokitanuló volt osztálytársam, hogy van valami nő, de nem tudom már a nevét, de amúgy mindegy is. Menj fel a pcos.hu-ra és ott keress Szegeden tevékenykedő dokikat!!!!és amúgyis olvasd el az azon lévő írásokat, hasznos!!!!
Vendég
 


Alice milyen szer ez a L72 homeobogyó? Férjemnek kéne. Nálunk is lehet kapni?

Tükörvíz PCOS.hu-n keress olyan dokit, aki közel van hozzád és metforminpárti. Más dokitól ne nagyon várj metformint. Mikor hagytad abba a Dianét, régen? Mikor abbahagytad RÖGTÖN utána kellett volna babát gyártani, abbahagyás után kb. fél évig lehet tőle PÉ-d. Tudom ilyenkor eső után köpönyeg.

Aníóka, Dorka tündi-bündi!!! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 

 
 

Hosszas szenvedés után és megannyi bosszankodás mellett sikeresen képes voltam Jimmy-kutyát berakni avatarnak!!!! :oops:
Vendég
 


ja csajok mindig elfelejtem mondani, tegnap kaptam fél doboz betétet. A kórház eladja a címünket, gyerekét meg enyémet, mindig kapunk pelenkát, ezt azt promócióba. a promóciós iroda szerint mostanában kéne megjönnie! :lol: (mondjuk Domival így is volt)

valami van, mert sajnos megtörtem a 2005 december óta tartó csokiundoromat, szinte hihetetlen, de azóta nem ettem csokit, undorodtam tőle. sajnos egy hete már nem. A fenébe.
Domival akkor jött meg, mikor elmaradtak az éjszakai szopik, és elkezdtem neki főzeléket adni, és kevesebbet szopott. Gondolom elkezdett lecsökkeni a prolaktinom akkor. kiváncsi vagyok most hogy lesz. Most ugye még ezerrel szoptatok, nem eszik még mást a csajszi.

Kép

Kép
rejo
 
 


Köszönöm a tanácsokat, legközelebb mindenképp rákérdezek a nőgyogyinál a Metforminra, és meglátom, mit válaszol. Egyelőre nem szeretnék orvost váltani, eddig elégedett vagyok a mostanival.

Jajj, el sem tudom mondani, mennyire jó látni a már megszületett babák fotóit itt, ebben a fórumban! :D Valahogy visszahozza belém a "lelket", hogy van remény... :)

Tükörvíz

Kép
tukorviz
 
 


Tükörvíz, rákérdezhetsz, de ne várj sokat... Sajnos a nőgyógyászok nagy része nem metforminpárti...
A pcos.hu-n nézz szét, hogy van-e a környékeden doki! Nőgyógyász és endokrinológus is...

Lafi, ügyi vagy!!! Dorka egyből kiszúrta a kutyust! :lol:

Rejo, ők már csak tudják hogy Neked mikor kell megjönnie! :wink: :lol:
Érdekes, mikor terhes voltam én is undorodtam a csokitól! De nálam szülés után sajnos megszűnt.

Niki, ez a varrás jó ötlet! És előrelátó vagy! :wink: A terhesruhák tényleg egy vagyon! :evil:
Én is régóta meg akarok tanulni varrni, nagymamám felajánlotta hogy a varrógépét megkapom - ő már elég rosszul lát...

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de úgy látom hogy nagyon sok tapasztalt emberke van ezer a fórumon.
Én is menszesz problémával küzdök.
Nekem utoljára 2006. november 2-án volt menszeszem. Decemberben még reménykedtem hátha megjön. Január elején elmentem nőgyógyászhoz, aki elküldött hormonvizsgálatra és ultrahangra. Kétszer kellett ezt végigcsinálni. Meglett mind a kettőnek az eredménye, és azt mutatta ki hogy a progeszteron nem termel.
Múlt héten kaptam Provera gyógyszert, hogy megjöjjön a menszesz (5 napig 2x 2 tablettát) és ha megjön a menszesz, akkor el kell kezdeni a Clostilbegyt naponta 2x1-et.
Szeretném kérni a véleményeteket, tapasztalatokat, hogy a Provera gyógyszertől hány napra jön meg a menszesz? A doki szerint 10-14 nap, de van-e valakinek már ilyen tapasztalata.
Köszönöm előre is válaszotokat
Holnap jövök
Ildikó
ildiko1
 
 


Előbb kész lettem! :D

Kincs, nagyon dühít engem is, amit veled műveltek. Annyira bunkók tudnak lenni az orvosok. Egyrészről megértem őket, mert nekik is a fejük felett lbeg, hogy maholnap munkanélkülivé válhatnak, megszüntetik a kórházukat, de ez nem jogosít fel semmire.

Bee, akkor drukkok mennek keddig. De biztos nem lesz semmi baj! Zebrákkal, ja, azok békés és vega állatok! ;)

Rejo, nem tudsz házidokit cserélni?
Én tuti maradok az enyémnél, annyira jól jártam ezzel az újjal. De ha nem lett volna váltás, lehet, hogy én váltok. Nem is gondoltam, hogy ennyire számít, milyen egy házidoki hozzáállása. Most, hogy már majd’mindenhez kell beutaló, tényleg nem mindegy.

Anyoo, ez nem a metformin. Legalábbis nálam tuti nem. Arra is gondoltam, hogy a cortizolom is magas. A vizsgaidőszakok vége felé már nagyon dúrva rémálmaim voltak! Amikor meg végre nyár volt, vagy csak szorgalmi időszak a rémálmok egy idő után elmúltak, de maradt a rosszalvás. Épp hogy rendbejöttem, 1 hónap múlva újabb vizsgaidőszak. Mióta leállamvizsgáztam, azóta egész jól alszom. Ez a január-február viszont kezd aggasztani. Tuti az időjárástól van!
Jó az avatarod!
Előjelét? Hmm, ha jól érzem kb 10-14 nap múlva jön meg. ;)

Zsizsik, már kilendített, a metformin meg megakadályozza, hogy visszalendülj! Innen már csak előre (a baba felé) vezet az út!

Dimet, ne sírj! inkább: :lol:

MNiki, én is, én is! Csak nem tudom mikor tudnék rá időt szorítani, mert egy kis magánéletet még megszavaztam magamnak. De én is régóta tervezem! :)

Tükörvíz, nógyógyik általában nem szívlelik a metformint. Tényleg jobban jársz egy jó endokrinológussal. Mert a PCOSod hátterében nem elsősorban a női nemi hormonok állnak, hanem inzulinrezisztencia, pajzsmirigy, stb. Ez pedig endodoki asztala.
De attól még maradhatsz a régi nődokidnál. Endkrinológus úgysem tud szülést levezetni. ;)

Lafi, cuki Jimmy-kutya!

Ildikó1, szia! Ha jól tudom 3-5 nap?

Kép
mamint
 
 


Mamint, PÉ? Tök jó!!! :lol:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Ildikó, üdv Neked is :wink:
Lehet tudni, hogy az LH és az FSH arányod milyen volt ? Meg egyáltalán minden eredményedet írd meg ! Hüvelyi UH-n látott cisztákat a doki, stb ???

Anyoo, nagyon jó az avatarod ! a leányzó meg egyszerűen CUKI:lol:
Lafi, a te kutyusod is édes !!

Tükörvíz, ha bizonyított a PCO, addig nem nagyon kéne stimulálni, míg egy alapos endokrin vizsgálat nem történik. :roll:
Persze minden nőgyógyász egyből neki akar esni a paciensnek :twisted: Tapasztalat, hogy a jó hormoneredmény még nem minden!
Az átjárhatósági eredményéhez viszont gratulálok !

Most rohanok

mniki
 
 


Sziasztok!

Mi is álmatlanságban szenvedünk, de más okból! Az éjjel 5-ször kellett kelni a Csirkefogóhoz, szerintem front van! :evil:

Rejo!
Én is most kaptam meg a betéteket. Nekem időben küldték :lol: , de én tampicsek párti vagyok. Én szoptathatok akárhányszor, a szervezetemet nem érdekli, márpedig itten ciklusom lesz, ha beledöglök, akkor is!!! :twisted: Pedig korábban magas volt a prolaktinom! Na mindegy, hálistennek most nem döglődöm annyira, mint múlkor! Ezt kaptam Valentinre! :lol:
De látom nem csak én! Szegény pasijaitok! Jönnek haza csokorral, rákészülve, h. egy kis valentinnapi entyem-pentyem, erre behajtani tilos tábla virít! :lol: :lol: :lol:

Kincs!
A fene a pofájukba! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Dögöljenek meg a finanszírozási rendszerükkel együtt!
Ha mégy legközelebb a saját dokidhoz, kérd meg, h. ne dátumozzák a beutalót, majd ráírod a dátumot, ha itt az ideje!
Hagyd a fenébe a Clostit egy kicsit! Úgy látszik csak cisztát csinál neked!

Mamint!
Az általad felvázoltat fogják több-biztosítós rendszernek nevezni és nagyon remélem, h. mostmár lassan bevezetik! Akkor majd nem a közös lyukas vödröt fogjuk tölteni! :evil:

Anyoooka!
Nagyon aranyos! :D Mit hallgat?

Lafi!
Ne keseredj el! Van egy EGÉSZ átjárható petevezetőd! Áfonyának elvileg egy sem volt! Amarillával közölték, h. ne is reménykedjen, mert korai klimaxa van! Ne úgy tekintsd, h. félig üres a pohár, hanem úgy, h. félig teli! Lesz babád neked is, mint itt mindenkinek!
Főnöknőddel meg ne foglalkozz! Menj táppénzre, de nehogy felmondj, mert akkor mi után fogsz 9 hónap múlva TGYÁS-t kapni????? :wink:

Ja és van egy hülye elméletem, de lehet, h. nincs igazam: fújtál már fel nyuszilufit? Ha az elején nem jól irányítod a levegőt, akkor kapsz egy babapiskótát kicsi szarvakkal a tetején :lol: , ha az egyik fülébe kevesebb gumi jutott és így kisebb az ellenállása, akkor amorf kacsa lesz antennával. :lol:
Ezzel csak azt akarom mondani, h. szerintem sokaknál azért állapítanak meg féloldali elzáródást, mert a másik oldalon ugyanolyan sebességgel tud szökni az anyag, mint ahogy benyomják és a szűkebb oldalnak nem marad elegendő nyomás! De ez az én teóriám, jó lenne egyszer beszélni róla olyan dokival, aki napi rendszerességgel HSG-zik, h. mi az ő tapasztalata!

Beebeey!
Ne szedj progit önhatalmúlag!


Összes inszomniásnak: Kölcsönadjam a 3 kötetes anatómia tankönyvemet? Én sosem tudtam 1,5 oldalnál tovább ébrenmaradni rajta! :lol:


Üdv az Újaknak!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!


Anyoooka lesz ticker, csak megvárom a progit. Mert lehet abból még sírás is..... Tudom lányok, tudom..... már hallom ahogy mondjátok, hogy milyen butuszka vagyok. :lol:

Rambóka nem szedek. Itt van előttem, kísért, meg stb .... de ellenállok. Kapszkodok Petrányi soraiba: szerinte nem segít, szerinte ilyenkor is a metformin segít. Majd kiderül.
Felhívtam endós dokinénit is: 26-án találkozunk. Szerinte rendbe tette a metformin a hormonokat, nincs ok az aggodalomra.

Mniki: hát nem sok a babás tünet. Futni nem futok. :lol: Úgy érzem, hogy felrobbanak a cicijeim! :lol: Időnként egy görcs. Hasam aljába, vagy a derekamba. De nem fájdalmas.

Vasárnap megyek "tüntetni". A kórházért.
Norka! Akkor én ne is szóljak a 2420 pénzem miatt...... :cry: Végülis soha nem éreztem ezt orvosi körben: körbeugráltak. :lol:

Zsizsik köszi szépen! Már ezt is tudom. Drukkolok neked, mert ezzel a 3 ciklussal tuti elmozdultál a holtpontról!

Dimet no én is ilyet éreztem ma. Jöttem is haza, hunytam egy fél órát, s rend helyreállt.
Szerintem minden okés lehet. De időnként elfelejtem hogy valaki lenne a haskómba :oops: Nem érzem magam babásnak, viszont súlykolom magamba: Bee! Nem rohansz, ráérsz, ne kapkodj, ne stresszelj! :lol:
Párom aranyos volt reggel hétkor: felhúzta a cipzárt a kabátom, s ezt mondta: most már egóskodj! :)

Tükörvíz! Tudod én is Szegedre járok. De endrokrinre. Megírnád nekem privibe, hogy kihez jártál? Hátha tudok segíteni neked.....

Ildikó szia! Te is mesélj egy kicsit magadról!

Hol van Kavicska és a határtalan jó kedve? :lol:
No és a többiek?

Norka hogy te mennyire előre gondolkozol! Meghalok! :lol: Franchise a'la PCO. :lol:

További szép napot!

Bee

Csakegy kismami! mizu a cukroddal???
beebeey
 
 


sziasztok
aludtam. férjemmel durmoltunk egy nagyot délután,mindketten leléptünk :lol:
férjemnek mindig szoktam részleteket olvasgatni innen, amiket írtok. errefel megjegyezte,hogy mi olyanok vagyunk,mint a "Teherbeesők titkos szövetsége" :D
adjuk itt "fű alatt" az infokat, tanácsokat, és a végén mindnekinek ott a baba a pocakjába. erre azt mondtam neki,hogy:Ámen!!!!így legyen ám.
más nincs.
Beee, türelem. ha semmi baj,akkor még nyugi a progival. nekem is azt írta anno petrányi, és a nődoki is azt mondta,hogy hagyjam a progipótlást. és nem is kellett. remélem nálad is minden okés lesz!!!!
hormonjaim dúlnak. basszus. :?
annyira béna voltam ma, leöltem egy csomó patkányt a bénaságom miatt :? ah. nem is mondok többet, mert kitiltatok innen......
dimet
 
 


Szép estét!

Köszi lányok ,hogy mellettem álltok :)

Egésznap azon filóztunk a férjemmel hogy mi legyen..
egy normális dokit nem tudok a régióban,olyan dokit akarok aki normálisan végigkövet egy ciklust,uh vérvétel miegyebek..
Telefonálgattam magán dokik után aki közelebb lenne mint debi,(nekem a debreceni dokizás fél nap) de nincs uh-ja ami alkalmas folliculometriára,vérvételre se tudnék hozzá menni,meg 6000 pénz a vizitdíj minden alkalommal. Pesten könnyebb a dolog.
Erre a hónapra rápihenünk aztán meglátjuk,de talán a Kaáliban kaphatom azt amit elvárnék.

Ja a cisztám most nőhetett,mert a norcolutos mensi előtt 2*voltam uh-n és semmit sem láttak. Ülésnél és járásnál is érzek szurkálást.
Ugye nem lehet gáz????

Norka nagyon szeretném a pco rendelőt!!!

Sziasztok Tükörvíz és Ildikó

Kavics igen igen merre vagy?? Meg Kandi meg Csakegy!!

Anyooka tündér a lányod!!
Vendég
 


Sziasztok!

Annyira örülök Nektek, hogy idetaláltam...! :)

Azt hiszem, mégis meg fogom keresni az endokrinológiát. Megnéztem a pcos.hu oldalon az ajánlott endokrin dokikat, és a szegedi orvosnőt még ismerem is látásból még régről, amikor oda jártam az osztályukra. Nekem pont nem ő volt az orvosom (hanem egy pasi), viszont már akkor feltünt, milyen lelkiismeretesen törödik a doktornő a betegeivel. :)
Egyenlőre mondjuk jegelem a dolgot (mármint az endokrinológia felkeresését), mert márc. elejéig le kell adnom a szakdolgozatomat, és nagyon el vagyok csúszva időileg. :(
De az elhatározás megszületett bennem, és ez már fél siker (nálam)! :)
beebeey, megírom priviben, hogy én kihez jártam.

Azt hiszem, rövidesen én is képbe kerülök veletek, hogy ki várandós, kinek van már babája, és ki van még "várólistán" közületek. A korábbi hozzászólások között láttam egy táblázatot erről, szívesen megnézném az éppen aktuálisat is. :wink:

Üdv,

Tükörvíz

Kép
tukorviz
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak!!! Hajrá-hajrá!

SOS kérdésem lenne: migrénre kb. 9 hetes terhesnek mit szabad szednie???????

És még: Az lehetséges, hogy valakinek a metformintól nemhogy nincs hasmenése de székrekedése van??????

Olyan gyönyörű gyerkőcfotókat raktok fel!!!:-)))

Bee!
A párod nagyon aranyos! Láttam magam előtt a jelenetet :D :lol:
jokaliza
 
 


tükörví, írj jokalizának privit, ő is annál a doki csajnál járt szegeden és kapott metformint, pedig az eredményei szerint nem is IR.
dimet
 
 


Rambóka szerintem az elméletedbe lehet is valami!!!!Bár nem értek hozzá, de azért nem rossz, és talán akoor én is..... :D

tukorviz, örülök, hogy találtál magadnak dokit, hidd el, megéri újból próbálkozni endokrinologusnál!!!!

elmentem ma a körzetihez és kiírattam magam szerdáig és kb örülhet az én édes főnököm, hogy egyáltalán megyek szerdán dolgozni!
felmondani nem fogok, mert hát a gyesre gyúrok, csak többször vágom át a fejét. Ha nem így viselkedne, akkor talán bevallanék mindent.
Képzeljétek, hívott a padtársam, aki tudott mindenről, hogy a főnökasszony behívata síri hangon és arra kérte, hogy ő mondja meg nekem, hogy nehogy azt higgyem , hogy szívtelen, embertelen, nagyon is megért és sajnál, de annyi dolga van, hogy csak na....és a fiát rosszul kezelték MA (tehát tegnap, amikor "rosszul lettem",mert hogy ezt hazudtuk, akkor még nem volt a fia rosszul kezelve) és emiatt ideges és nem tudna vigasztalni....hát hogyne!
na tudjátok, hiszi a piszi, ha elhiszi.... :wink:
azt még elhiszem, hogy félrekezelték, de tán nem kéne a fiára ráfogni!
no comment
Vendég
 


Lafi lehet egy kérdésem? Ne konkrétan, de körbe írnád hogy mivel foglalkozol? :lol: Olyan rejtelmes ez a "padtárs" szó.

Jokaliza! Én nem tudok neked segíteni, hogy mit szedhet egy 9. hetes terhes lány. Viszont jó hogy kérdezted, mert rájöttem valamire:

Lányok! Nem kéne nekem szedni a metformin és a folsav mellett valamit? Mondjuk Magne b6? :roll:
Köszi Jokaliza!

Tükörvíz írtam privit! A rendelőben lehet ám tanulni is! :wink: Én általában 1-2 órát bizti szoktam várni!

Dimet hát kb. én is úgy gondolom. Ha meg tévedtem, akkor meg .... Kedden kiderül. No lesz akkor riadalom! Bee számolgat, átváltja a mértékegységet stb... :lol:
A világ legjobb dolga ha apával durmolhat az ember lánya! Kiskifli-nagykifli formációba! :lol:

Kandika rég volt erre. Nem a táblát hiányolom (Tükörvíz akár fel is iratkozhatsz! :lol: ), hanem Kandit.

Jah! ma már nem szaporítom tovább a sorokat. Holnap viszont a túlmelegedéssel kapcsolatban szeretnék írni nektek! - csak el ne felejtsem.

Szép éjt!

Bee
beebeey
 
 


Sziasztok!
Hú lányok, hogy lehet ennyit írni :?: :shock: :!: :lol: :lol:

Nem semmi munka volt titeket visszaolvasni! :lol: Jelentem töredékét sem jegyeztem meg, ezért nem fogok tudni mindenkire reagálni!

Norka!
Ez a zsarolás nagyon tetszik! :lol: Bebizonyítom, hogy szeretlek. De hogy bebizonyítsam, hogy milyen nagyon nagyon nagyon nagyon ..... n+1 szeretlek elküldhetem tizszer is! :lol:

Beebeey!
Teljesen el vagyok varázsolva, hogy babás lettél. Kép
Jó kedved van és gyakrabban jössz! Bár nálad ez eléggé kiszámíthatatlan Kép

Rejoka!
Nagyon helyesen látod az életet! Ügyes leszel és meg fogod csinálni! És tetszik ez a természetes lazaság! Kép
Nekem is nagyon megy az alvás! Kép

Anyoka!
Nagyon édes kislányod van! :) Cupp a pofikájára! :)

Kincs!
A bicsak nyílt a zsebemben!
Én is elgondolkodtam ezen, hogy mi lesz velünk rendszeres UH kuksolósokkal. Rendszeresen fizetjük a vizitdíjat. :(
Nem maga az összeg idegesít, hanem maga a tény, a tudat!
Én csak a Kaálit tudom javasolni! Kép Én már senkiben sem bízok, csak bennük.

Norka! Itt is elkelne egy jó PCOS ambulancia! Nagyon elkelne! Egy profi diabos, doki UHs is. Annyira szkeptikus vagyok. De jó szakembereket össze lehetne szedni! Itt is! Én nem törekedtem a elhajtásukon, mert nekem zökkenőmentes az utam. És már nőgyógyászt ha váltok, akkor csak a Kaáli!

Mamint!
Tudod én nagyon egyet értek veled. Fizeted a TBt, plusz magán dokihoz jársz és ott is fizetsz. Na a vizitdíj is rajtad fog lecsapódni. Mert egy csomó nagyfogyasztó nem fog fizetni, viszont helyette muszáj kifizetni és ez az adófizetők pénzéből fog megtörténni. Erre mondtam én, hogy "Háromszor veri kenden ezt Ludas matyi vissza!"
Nem lehet kilépni a TB rendszerből. Magyarországon nem. Ha kilépnének a gazdagok, összedőlne a rendszer, mert a középosztály Mo-n nagyon törékeny!

Rambóka!
Több-biztosítós rendszer? :shock: Úgy ahogy a kék színű párt elképzelte? Húhh, csak reménykedni lehet, hogy nem szavazzák meg. Az OEP-et kellene megerősíteni. Valódi biztosítót csinálni belőle. De annyi pénzből, amit a müködésére fordítanak :? az édes kevés.
De nem akarom szétoffolni a topikot.

Az én szememben a párom egyáltalán nem változott sem negativ, sem pozitiv irányba. A rossz sperma kép annyiban érintett kellemetlenül, hogy nagy fejtörést okozott miből fizetjük ki a lombik hormonokat. De szerencsére úgy néz ki, hogy erre (egyelőre) nem kerül sor :)

Lafi!
Én értem miért akarsz lombikot! Vagy egyáltalán a Kaálit! :)
Mire egyáltalán odajutsz, hogy az első szurit beadd magadnak, addigra már teljesen jól leszel a metformintól. :) És sokkal nagyobb lesz az esélyetek! :D

Mniki!
Hétfőn mennék én is arwen tornára! :)
Vettem egy puccos cuccot. Piros naci, fekete felső.
Aztán kifolyik a hasi hájam :shock: Híztam egy csomót! Akrom mondani, három csomót! :lol: :lol:
Remélem te is leszel hétfőn és tudunk találkozni! :)

Dimet!
Szegény pakkány! :( De megértelek! Sírás volt mostanság? :lol:

Gabika!
Nem jár suttyomban szülni! Tudnunk kell róla! :lol: :lol:
Vendég
 


Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ezek itt a testvérkéim. Lilike és Jimmyke. Sajnos Lilike meghalt már, 17 éves volt, nagggyon imádták egymást!!!!A nővér vigyázott állandóan öcsire, öcsi pedig simán egy harapással szétszedte volna a tesót, de imádta őt!!!!Először mindig Lilike evett, aztán Jimmyke, Jimmyke hátul várta és már tűkön ült, hol a kaja és Lilike mikor fejezi már be.
Volt olyan is, hogy a kutya éhes volt, de a cica nem. Erre a macsek kiment kajáért könyörögni, kapott is (Lilike csinos lány volt, Jimmyke pedig kövér), de nem ette meg, hanem nyávogott egyet, Jimbó meg rohant és megette.Aranyosak voltak együtt.
Anyoooka Dorkának mutasd meg, biztos ez is tetszeni fog neki :D
Vendég
 


Kavicska örülök, hogy hallok felőled!
Igen, ezért akarom elkezdeni,hogy mire odajutok, akár bármi is lehet a metformintól... :D
én is megyek ám hétfőn!!!!ne hagyjatok ki semmi jóból!!!! :wink:
és milyen háj????Nekem lenne annyi hájam....asszem oda lennék meg vissza!!!

Bee, a padtárs azt jelenti, hogy egy szobában ülünk egymással szemben, közvetlenül. Amúgy jogászkodnék, ha hagynák :cry: a közigazgatásban.
Vendég
 


Hello lányok,

napok óta (még mindig) olvaslak benneteket, és, hogy felvidítsalak benneteket megosztok veletek valamit:

Rájöttem valamire: a PCO a kimondottan okos lányok baja :lol: :lol:
Nézzetek csak körbe, orvosok, jogászok, doktorira készülők... (ez egy újabb tünet :lol: )

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá
 
 


aranyos kutyus és cicus :) buksi fejű kutyus.

bee, igen. nagykiflee-kiskifleeee....

patkányok így jártak. különben is, olyan izék voltak, és nagyok is, használhatatlanok a kísérletemhez. de majdnem sírtam a "kudarc" után. nem vagyok sííírós alkat, nem akarok sírni.....ah.

na, lépek olvasni.
dimet
 
 


Sziasztok!
Gyermekterror elaltatva,talán tudok írni is.Folyamatosan olvastam azért ,de már felét sem tudom kinek,mit akartam írni.Így hát nagyvonalakban:

Anyooka
Nagyon szép a Dorka leányka!!!! :D

Norka
Nagyon cuki Bogi!!!!Ada el volt ajulva tőle,de én is! :)
Én kitöltöm a kérdőívet,mert szeretlek ám! :D Hétvégén jó lesz?Elő kellene ásni régi laborjaimat.

Lafi
Nagyon sajnálom,hogy így alakult,de ne kenődj el!Sikerülni fog így is,spontán is akár!
Apa eredménye miatt ne izgulj,a ffiak nagyon jól regenerálódnak. :)

Kincs
Említett eset már velem is megtörtént,pedig én "haza járok" ,és mégis.Ilyenkor egy-két hónapig hanyagolom az UH-t,a sértődöttség dolgozik,aztán megrázom magam,hogy kit érdekel a modoruk csak nézzenek meg,így újra kezdem.
Mindenesetre nagyon sajnálom :( :( :( ,de ne add fel.Végülis ha nem lennének UH-ra járók,minek lenne az UH??!!

Kavicska
Jó tornázást!Megnézélek a cuccuskádban.Nem küldesz majd egy tornás fotót?Esetleg videot?Legalább tudnám mi fán terem ez a mozgásforma. :D
Hol van a hájad? :shock: Én még nem láttam olyat rajtad!Itt jegyzem meg Kincsen sem.Irtó vékony mindkét csaj!

Rejo
Tanuláshoz sok kitartást kívánok! :) Én 22-hajnal 2 ig tudok a legjobban. :lol: Csak nehéz megszokni,de aztán..... :D

Tükörvíz
Üdv a körünkben!


Képzeljétek el,ki akartam váltani a vonatos közalkalmazotti igazolványt.A diákommal folyton gond van,mert a kalauzok nem tudnak olvasni,és vmi igazolás félét követelnek fennhangon tőlem,aztán persze bocsánatot meg nagyon hallkan.Szal gondoltam ezzel utazgatnék.Erre:febr 22-ig döntenek róla,hogy eltörölik ezt a fajta kedvezmény,vagy sem. :( :evil: Jó,hogy már nekünk semmi sem jár! :(

KépKép

KépKép
okr
 
 


Szép álmokat mindenkinek!

Legyetek jók, babásodjatok!

Csak vasárnap este leszek legközelebb.

Nagy puszi!
Vendég
 


Most volt időm, kedvem és energiám átolvasni a pcos.hu oldalt (eddig csak az orvosokra kerestem ott rá), és most... - hiszitek vagy nem - itt ülök, és potyogank a könnyeim ---> az örömtől, a megkönnyebbüléstől és az új reményektől! Mintha megvilágosodtam volna...!
Minden problémám választ nyert ott: rendszertelen havi ciklus, pé hiánya, túlsúly, aknés bőr, hamar zsírosodó haj.
És a vicces(?) az egészben, hogy nálam már 1999-ben diagnosztizálták a PCOS-t, de soha, egyetlen orvos sem mondott semmit erről a betegségről, nemhogy a megoldásokról, a gyógymódokról...! Évekig jártam az endokrinológiára, ahol más sem történt velem, minthogy megkérdezte a doki, hogy akarunk -e gyereket (akkor még nem akartunk), s felírta a Dianet. Ebbe fáradtam bele - a tájékoztatás hiányába. Nem láttam eredményt (nem tudtam fogyni, a megvonásos vérzések sosem nyugtattak meg) és még gyereket sem akartunk akkoriban, úgyhogy otthagytam az endokrineseket.
Amit megtudtam a PCOS-ről, azt itt, a neten szedtem össze. Viszont mielőtt rátaláltam volna erre a topikra, sehol sem olvastam egy betűt sem a metforminról, csak a laparról, a petefészek égetéséről - mint lehetséges kezelési módokról a teherbeeséshez. (Valószínűleg korábban keresgéltem a neten, minthogy a pcos.hu honlap beindult volna.)

Már régóta nem hiszek a véletlenekben. Erre az oldalra egy barátnőm révén jutottam el, aki ugyan nem PCOS okából kifolyólag, de itt landolt a babaneten. S nem hiszem, hogy véletlen, hogy Rátok akadtam...!
Mindenképp fel fogom keresni újra az endokrinológiát, viszont nem a régi orvosomhoz megyek vissza (beebeey sem őt ajánlotta)! S amint lehet, elkezdem a Metformint szedni - ha felírják. :)

Köszönök mindent, s ha lehet, "maradnék" a köreitekben!

Üdvözlettel,

Tükörvíz

Kép
tukorviz
 
 


Kép
Sziasztok!
Most jöttem a vérvételről,26.-án megyek Uh-ra.....

Nem volt időm olvasgatni!
De láttam a kutyikat,macsekot(arik).........Dorkát(édeske)....és ,hogy jöttek újak:üdv. itt!

Na szép napot!Megyek dolgozok egy kicsit,ebben a szép időben! :?
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Szép jó reggelt ! :lol:

Kavicska, De jóóóóó ! Akkor hétfőn talizunk az Arwen tornán, természetesen megyek :wink:
Szerintem abban a szerkóban nem tudsz majd elbújni :lol:

Tükörvíz, nálam ugyanígy történt. 98-ban diagnosztizálták, de senki nem mondott semmit, majd 2003-ban a meddőségiben tudatosították mit is jelent a PCO :twisted:
A lényeg, hogy most már jó úton jársz !!!

Lafi, olyan megható, amit az állatkáidról írtál !

Backáról nem tud senki semmi ????

Jó régen fordult elő, hogy éjjel átáztam.. :? de most sikerült, úgy tűnik a két tüszőm szépen meghízlalta a nyh-t, jó erősen a mensim. De ez nem panasz, sőt ! Nagyon örülök !! :P

mniki
 
 


Jó reggelt!

Dorka nevében köszönöm! :lol:

Rambóka, Halász Juditot vagy mesét! :wink:

Jokaliza, metformintól nekem sem nagyon volt hasmenésem! (1-2 alkalommal max. amikor össze-vissza ettem mellé) Sőt mintha kicsit engem is megfogott volna az elején... :shock: :roll: De helyreállt 1-2 hét után!

Lafi, jó pihit otthon! :wink: Teljesen jól csinálod! :lol: Dorkának megmutattam a képeket, nagyon tetszett neki! Háttérképnek is kérte! :D

Niki, Kavicska, én is egyezkedem Apával hogy jövő héten jó lenne elmenni tornázni. (elég macera, hamarabb haza kell jönnie hogy Dorkát legyen kire hagynom) Légyszi írjátok meg pontosan hogy hol és mikor van a torna! Köszi! :)

Kandika, örülök hogy elkezdted a vizsgálatokat és drukkolok hogy hamar kiderüljön hogy miért nem akar kopogtatni Nálatok a gólya!
Autó-ügyben mi újság?
A táblában majd javítsd légyszi a cn-ot 5-re! Köszönöm!

Péntek van!!! :lol: :lol: Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Tükörvíz, ez a tájékoztatás hiánya ismerős! 15 éve (!) műtötték a cisztáimat - 18 éves voltam, gyereket még nem akartam - és elfelejtették mondani hogy ezzel nincs vége a dolgoknak... Én is a netnek és a lányoknak köszönhetem hogy ott tartok ahol!
Innen már nincs menekvés, lesz babád!!! :wink: :lol:

Niki, tényleg nagyon egyformán működünk! 2 hónap után nekem is ez volt az első normális, erős mensim, én is itt örömködtem neki! :lol:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Jó reggelt,

csak kutyafutta... :wink:

Anyóóka, a kis Dorkáról készült fotót nem akarnád elküldeni a Sony vagy Panasonic vagy valamelyik más ilyen cég marketingeseinek?? Megelevenedett előttem, hogy Dorka ezzel a kis masinával a fején óriásplakátokon virít! Nagyon szupi a kép!
(De amúgy tényleg nem hülyeséget beszélek, ötletnek óriási lenne...)

Niki, olyan "kamaszos" mensid van? :lol: Nekem akkor voltak utoljára ilyen élményeim. Mibe, hogy a következő ciklusodban olyan jók lesznek a hormonjaid, hogy...? :wink:
Még nem kaptam tőled táblát, de mikortól van rendszeres ciklusod? Volt előtte adagemelés?

Szerintetek akut hasmenéssel (nem olyan durva, de napi 1-2szer sajnos van) emeljem meg az Adimetet mondjuk 3szor 750-re? 3 hónapja szedem, de sajnos még mindig semmi. :( Holnaptól újra Norcolut.

Kavicska, szerelmem, rajtam nem múlik, ha beindul a pösti (pontosabban budai...) rendelés, utána kiterjesszük az országos hálózatot. :lol: De te abban max. már csak kismamaként fogsz, külsős tanácsadóként részt venni! Ámbátor ulánbátor! Mi PCOS kismama gondozást is tervezünk, a GDM veszély miatt! :roll: Nem engedjük el a csajszik kezét azon a ponton, hogy +-at teszteltek!

Ami a spermaképet illeti, még jó hogy nem változott a párod megítélése. :shock: Nem is tudom, ki írt itt ilyet, talán elsuhantam fölötte... :shock: ha nekünk defektünk lehet, nőknek, akkor nekik is minden joggal lehet, attól még ugyanúgy szeretve vagyunk és szeretünk, nem?!

Niki, ás álomkórosok. Nekem elfogyott a Valeriana tavaly év végén, de tegnap vettem, benyomtam kettő Forte-t plusz fél pohár sört, és elnyomott az álom. Niki, neked ez a komlóbomba nem szokott hatni? Csak mert a sedatif pc nekem is tyúkfing.

na cupp
Vendég
 


Anyoo, írok pü-t :wink:

Norka, ha én valamit sörrel próbálnék bevenni.. hááát... előbb jönne ki, még mielőtt hatna. Még a szagától is hányingerem van :lol:
Ma éjjel 4 + 5 órát aludtam :)

Most hívott a férjem, kiderült, hogy a hétfő óta tartó láz az orra miatt van (tudjátok, 1 hónapja tettek be implantátumokat). Most megint AB kúra és ki tudja mi vár rá :(
Tegnap gyanús volt már, hogy a műtét oldali nyirokmirigye eszméletlen duzzadt, de még a torka sem fájt, mondtam is neki, hogy félek, hogy az orra miatt van.Sajnos bejött. Nagyon elkeseredtünk..

mniki
 
 


tök gáz... napok óta rossz a cukrom :((((

Ráadásul kedden kell bemennem a kórház (ahol szülni fogok) diabetológiájára a fődokihoz... hát nem fog ujjongani...

A legjobb az a nő volt aki felvette a telefont... nincs időpont, majd csak 1.5 hónap múlva lesz... aztán gondolkozik, gondolkozik és mondja, hogy de én addigra már megszülök (éleseszű:)))))) ... úgyhogy csak úgy sétáljak majd be 1/2 8 és 8 között éhgyomorra... és vigyek reggelit... (várakozni nem vagyok hajlandó egy óránál többet... úgyhogy izgi lesz... főleg, hogy én most teljesen demotivált vagyok...)

Kérdezi, hogy mennyi a reggeli adagom.. mondom, hogy 20 CH.... erre elkezdett jajjgatni, hogy az iszonyú kevés (könyörgöm... azt azért csak tudnia kéne, hogy geszt. diabnál ez a normális...)... aztán meg azért jajongott, hogy 9.2-es terhelésesre miért nem adtak nekem azonnal inzulint...

Na most remélem, hogy a főorvos normálisabb lesz (valaki azt mondta, hogy az) ... ha nem, akkor lehet, hogy xarok bele az egészbe és majd csak akkor megyek vissza ha esetleg nem kezd el lejjebb menni a reggli cukrom... (ma pl. 6.7 volt... ami még mindig nagyon magas... főleg, hogy a héten kétszer is 7 fölé ment ami viszont egyenesen sokkoló... igaz, a 2. alkalom amikor brutál magas lett az én hibám mert előtte néhány órával hajnalok hajnalán bulátát ettem és almalét ittam... )

Mondjuk mintha ott a 90 perces cukrot néznék csak... az meg nekem mindig 5. valamennyi... még akkor is, ha előtte 7.6 volt....

Könyörgöm... olyan, hogy egységes protokoll már nem is létezik?
Vendég
 


Sziasztok!
Én ma jártam marha jól. Már csak mosolyogni tudtam, mert felháborodni nem érdemes.
Szóval elküldtek pajzsmirigy vizsgálatra. Mondták, hogy fél7-re menjek oda,mert sorszám van és aki későn jön, az lemarad. Oké. Ott is voltam negyedre.Én voltam a 2., gonmdoltam, oh, de gyors leszek.
Hát persze.
A kis naiv.... :oops:
Jötek az emberek úgy 20-an lehettün, erre kiderült, hogy félóránként behívnak 6-6 embert, akiknek időpontjuk van és akik sorszámot húztak, mindig egy bemehet a 6-os csoport után.
Na jó. Akkor 9-kor be is mentem, én mint 2.
Doki:aha, értem, jó, hát akkor előbb vérvétel.
Én:ennyi?
Doki:igen,. menjen ide, aztán oda és akkor itt és ott kérjen időpontot konzultációra.
Ez volt max 1 perc 10 mp., de ha szemét módon mérem az időt, 2 perc... :twisted:
El vérvételre, sor, várakozás és hoppá, 10-kor már kapun kívül.
Tiszta gyors az egész. A végén örültem, hogy egyáltalán még de. végeztem, mert ha nem 2. lettem volna, lehet, hogy most is ott ülök negyed7-től.....
Vendég
 


Ja és azt nem is írtam, hogy hajnaéban direkt megkérdeztem egy nővérkét, mit kell tenni. Mert tudom, hogy vérvételre kell előbb mennem és nem a dokihoz. Erre ő, jobb ha dokinál kezdek...
Vendég
 


lafead... ez iszonyú gáz...

7kincs: tegnap olvastam amit írtál és itt dühöngtem magamban... csak direkt nem akartam már reagálni, mert csak felhúzom magam :(((((

Ilyen egy xar országot :(((((((((((((((

Akkor mi a jó büdösnek fizeti az ember a TB-T????????????

(na jó, a férjem mondjuk azért, mert különben nem tudnánk kifizetni a havi 1 millkós gyógyszerét... de ha bejön a sokbiztosítós rendszer, az egészségesek mind kimenekülnek majd a magánbiztosítókhoz -persze én is - kivéve persze, ha a PCO nem lesz akadály.. de sajna szerintem az is komoly EÜ kockázat így durván felárral mehet majd csak az ember- Akinek meg komoly gondja van (diab, rák, szív, máj, veseproblémák, veleszületett rendellenességek stb.), az olyan magas kockázati kategóriába kerül majd, hogy nincs az a biztosító, amelyik hajlandó lesz felvállalni.... ők pedig azok akik sokat vannak táppénzen, esetleg rokkantak így nem igazán fizetik a TB-t... viszont jogosultak rá... Velük mi lesz? Össze fog omlani az egész rendszer...)

Szóval iszonyú nagy gáz lesz ahogy én a helyzetet látom...

(elég megnézni mi van az USA-ban... hány ember hal meg csak azért, mert önhibáján kívül egyszer kiesett néhány hétre a rendszerből, közben kiderült valami eü problémája ami után meg már egyszerűen képtelen volt visszakerülni....)
Vendég
 


Sziasztok!

Rég jártam, errefelé. Eddig nemsok előrelépés történt. Meglátogattam dokimat, utolsó esélyt adva neki, hogy elküldjön legalább vérvételre, de nem tette csak újabb closty adagot írt fel meg ovitrelle szurit :evil:
tyche
 
 
 


tyche, sajnálom.
Akkor tán dokit kéne cserélned, nem?
és keresni egy endokrinológust!!!!
akkor utána minden jó lesz! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Anyoo, pé? úgy néz ki. :D De mivel sem lh teszt, sem hőgörbe nem áll rendelkezésemre, maradnak a "természet jelei". Az, hogy tutira volt, nem csak beképzeltem, azon múlik majd, hogy 2 hét múlva meghalok-e a görcsöktől. ;)
Azt talán még nem írtam, Dorka tisztára úgy néz ki az avatarodban, mint egy angyalka!

Rambóka, határozottan front van!
Én is tudnék tankönyveket ajánlgatni 100%-os bealvási sikerességgel!

Bee, tökéletesen megértelek! De kedden várjuk az új tickert!

Dimet, :D Férjed jó fej!
Te is! Patkányölés ellenére is! ;)

Jokaliza, már 9 hetes vagy??? Hogy repül az idő! Jobbulást a migrén miatt!

Lafi, pihengess szerdáig. Megérdemled! Te is hős vagy!
Szegénykém, ezek a sorbanállások szörnyűek. Főleg, amikor kezedben a sorszám, vagy a naptáradban az időpont, és hivagatják be előtted az embereket. Ilyenkor tényleg nem értem miért szüntetnek meg kórházakat, amikor annyi beteg ember van, a rendelők zsúfolásig. Ugye te is Tűűhöz jársz? Ő nem nézte meg a pajzsmirigyeidet?
Tetszik az idézeted! :)

Kavics, ez a tb dolog elég borzasztó. Közeldünk az amcsi rendszer felé, ami nagyon nem tetszik az empátia teljes hiánya miatt. Viszont az sem megoldás, ami jelenleg nálunk van. Annyira összefüg minden mindennel, lehet, hogy nincs is tökéletes tb rendszer. :(
Nagyon örülök, hogy nem kell a lombik! Ha már az inszem is elég, lehet abból még spontán baba is! ;) Mikor mentek Mágushoz?

Tényleg, Ella!!! Mostantól naponta jelentkezz! ;)

Hoppá! Olvass nyugodtan, de írj is! ;) Sikerült orvost választanod?

Okr, mit jelent, hogy "haza jársz"?
A legjobb sztori, amit eddig hallottam, hogy a havi bérlet drágább, mint havi 20 nap oda-vissza buszjegy ára!

Víztükör, örülök, hogy ilyen pozitív vagy! Véletlenek tényleg nincsenek!

KAndi, szép idő? Mikor lesz eredménye a vérvételnek?

MNiki, jobbulást a férjednek!

Csakegy, fogd a melegfrontra! ;)

Tyche, következő lépés?


Kismamák! Eltűntetek! Tudom én, hogy fárasztó egy pár hetes poronty, de adjatok életjelet, és rakjatok fel képet ;) !

Kép
mamint
 
 


mamint: biztos, hogy az indította el az emelkedést... csak azt nem értem, miért tart ilyen sokáig a hatása :( (legutóbb is ez volt egyébként,... aztán egy hét után olyan tökéletes eredményeket produkáltam, hogy ihaj... csak szeretném már, ha végre az ihaj szakaszban lennék :)))))))
Vendég
 


mniki, köszi a biztatást! :)
anyoooka, belőled pedig a Próféta szóljon a babával kapcsolatban! :D
mamint, igyekszem pozitív lenni... s annak is maradni! :)

Egyébként az eü. és a TB tényleg nagy sz.. mármint gondban van Mo-n, és nem hinném, hogy egyhamar találnak jó(!) megoldást.
Tényleg, aki volt már a vizitdíj óta (15-e) dokinál, meséljen a tapasztalatokról! Hol kell fizetni? Automata, vagy pénztár van? Mielőtt elköszönnék az orvostól, majd figyelmeztet, hogy: "rendben, 300 Ft lesz."? :roll:

Tükörvíz

Kép
tukorviz
 
 


Mamint, Tűűhöz járok és elvileg megnézte, nem tudom pontosan, de vérvételnél csak inzulint, cukrot és prolaktint nézett, aztán úgy gondoltam, hogy ha már ennyire benne vagyok a kórházjárásba, megnézetem ezt is.
már annyiszor próbáltam azt az idézetet berakni,de annyira benga vagyok, hogy csak tegnap jöttm rá, hogyan lehet, mert azt hittem, csak a tickert lehet berakni.
amikor szegény Gina mélyponton volt, akkor gondoltam erre az idézetre.

tukorviz, én már voltam és eddig el is költöttem kemény 600 ft-ot.
300-at a körzerinél, hogy kiírjon táppénzre és adjon beutalót pajzsmirigyre, aztán most a kórházbanm vérvételre.
én automatice adtam nekik, szó nélkül, de másnak szólnak, a végén kell odaadni, akkor kapod a számlát. ők a gépben kiikszelik, hogy voltál, és fizetté helyben, kp-val.
én eddig csak kp-s helyen voltam.
Vendég
 


Ha már ilyen eü/TB szidós napok vannak, csatlakozom...
Tegnap elmentem a házidokihoz, aki ahogy beléptem a rendelőbe, azonnal elkezdte kitölteni a két pld 300-as számlát, azt nem kérdezte, hogy miért vagyok ott... Azért mentem, mert 9 hetes babásan szeretném kiíratni magam pár nap itthoni pihire egyre durvuló koraterhes tüneteim miatt (a szédülés és ájulás zavar igazán), gondoltam, megspórolok pár nap szabit, kell későbbre... Erre közölte, hogy terheseket csak a terhesgondozó nődoki írhat ki (biztosan arra gondolt, hogy Ő adjon igazolást, mire a házidoki kiír), mondjuk kiírhatott volna egy sima náthával is..., majd mikor kiderült, hogy más kerületi magánnődokihoz járok (és a kórház is már kerületben van), azt mondta, akkor keressek kerületi nődokit egy új rendelet miatt, különben meg kérdezzem meg a védőnőt! Leesett az állam... Azért megkérdeztem a védőnőt, szerinte csak a TB-s ellenőrzés miatt cirkuszol, nem tud semmiféle új rendeletről. A nődokim persze soron kívül adott egy betegállományt kérő papírt, Ő sem hallott új rendeletről, ma du meglátom, mire lesz elég ez a parír. Ha semmire, esetleg hirtelen lázat és hasmenést is bejelentek, hátha az elég lesz pár nap táppénzhez... Ha mégsem, akkor új nődoki helyett majd inkább új házidokit keresek... Ha van egyéb ötletetek, várom! A nődokit nem cserélem le, mert egyedül Ő volt az, aki PCOS-ra nem rögtön a drillinggel jött sok kollégája után...
Bocs, ha másnak érdektelen a téma, de nagyon felhúztam magam ezen tegnap, és nem lesz majd mindegy pár hónap múlva, hogy 8-9 hónapos babásan táppénzen, vagy fizu nélküli szabin leszek-e itthon...

Valaki írta, hogy felolvas a férjének a topikból. Nekem nem kell, a férjem olvassa!!! Ugye, szívem?! :lol:
brendon
 
 


Halihó :D !

Péntek :lol:

Mamint! Drága vagy, jó is lenne ha én lennék az a 9 hetes babikás, de sajna nem, hanem egy barátnőm... :roll: Neki kéne valami gyogyi a migrénjére, mert nagyon tud szenvedni tőle, hányt meg minden és jó lenne csillapítani, mert a baájának se tesz jót ez szerintem...
Továbbra is várom a javaslatokat :oops: !

Gy.
jokaliza
 
 


lafead
Épp az endokrinológust hagyom ott :lol:

Köetkező lépés: 1. bejelentkezni magánrendelésre vizer dokinál :)
2. megfegyelmezni a kutyusom, mert lassan megeszi a berendezést :D
tyche
 
 
 


Lányok, segítsetek
vagy és bolondultam meg, vagy a hőmérő, vagy a ferty, vagy szórakozik velem a természet, de a görbe alapján 10. nap volt pé, aztán 24 napos ciklus??????most ez komoly???? Kép

mert a ferty szerint 24.nap mensi????asszem most vesztettem el a fonalat!!!!
Vendég
 


Brendon :lol: :lol: :lol:
nagyon tetszik, hogy apjukok olvas bennünket :lol:
Örülök, hogy jól vagy !!!!

Lafi, elvileg lehetséges, de ha visszaugrál a hőd, úgyis módosítja a Ferty. Szerintem hamarosan kiderül :wink:

Norka, előzőleg lemaradt, hogy a tábla már készül (hétvégén előbányászom a régi leleteimet), nekem augusztus körül volt emelés, de végül talán novemberben elkezdtem visszacsökkenteni az adagot, mert bizony nem volt okés. Így már kb. 3 hete maradt a 3x750 mg (ami azért nem sokkal, de kevesebb a 3x850-től :lol: )
2x volt Serophene , tehát a mostani ciklus megint "főpróba" lesz, hogy műxik-e a spontán pé-s dolog :wink:

Csakegy, ne is említsd az USA-t :? Húgom kint dolgozik és nincs biztosítása, pont hétfőn hívott minket, hogy nem kap levegőt, nem tudja mit csináljon, stb. szerencsére kiderült, hogy "csak" beszorult a levegő, kimaszírozták belőle, de már el volt készülve, hogy pár havi megtakarítása odalesz a kórház miatt. Egyébként irreálisan magas biztosítási összeget kéne havonta fizetnie. :x

A cukroddal jól megszenvedsz, remélhetőleg jövő hétre rendeződik!!!

Rambóka, a 3 kötetes felajánlást ugye úgy gondoltad, hogy majd valaki jól fejbever vele bennünket és akkor garantáltan jót alszunk ? :mrgreen: :lol:

Éhes vagyok, most cserélünk ebédbeszállítót, mert a héten egyszer sem volt ehető a kiszállított kaja :( CityFood az új kiszemelt.. Rendelt valaki már tőlük ?

mniki
 
 


Sziasztok!

Norka :D Apának mondtam az ötletedet! Elgondolkodott. (és én is! :wink: )

Lafi, a dokis sztorid nagyon kemény! :evil: Annyira jó hogy csak így lehet valamit elintézni (?!)! :roll:
Görbe: a ferti szokott olyat csinálni hogy később átteszi a PÉ-t! :wink: Te éreztél valamit?

Mamint, gratula a PÉ-hez! Miért nem hőmérőzöl? Szorítok, hogy 2 hét múlva bebizonyosodjon hogy nem csak beképzelted hanem tényleg volt!

Apókám most szólt, elintézte hogy minden szerdán korán bemegy hogy időben hazaérjen és el tudjak menni tornázni! :lol: Annyira imádom! (nem csak ezért! :wink: )

Kép

Kép
anyoooka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?