Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem aludtam egész éjjel,mert bent voltam egy gimis osztálytársam szülésénél.Szuper volt!!!Igaz most nagyon álmos vagyok!
Hajnalban szült meg .Este 8 kor mentem be,és nagyon szépen vajúdott,de a vége elhúzodott egy kicsit,mert fájásgyenge lett,de azért 3.55 kor megszületett a kislánya,Zorka.Nagyon boldog,már szinte el is felejtette a szenvedést!
6 előtt értem haza,addigra már Zsolti-szokás szerint-ébren volt,majd Hanna is.Most azt várom,hogy még de.elaludjon Hanna baba aztán alszom én is egy kicsit.
Ráadásul miután mi megszültünk két vajúdó egyszerre szült,így engem is befogtak.Kicsit dolgozhattam,igaz szülést nem vezettem de legalább tevékenykedtem egy kicsit.Olyan jó volt.Lelkileg egy kicsit feldobódtam.Nagyon jó volt megint részese lenni egy baba születésének.Ez már nagyon hiányzott-hiányzik!!!

Majd még jövök,ha visszaolvastam az írásokat!(nem tudom meddig tudok még olvasni:) lehet,hogy iszom még egy kv-t)

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Lilló: Köszi szépen a képeket. Végül két példányban is megkpatam.:) Nagyon jól sikerültek. Főleg mikor a sok baba egy csomóban ült. Azt meg kell zabálni.

Anid, Prücsök: Hogy sikerült az apás hétvége? Merre jártatok? Mit csináltatok? Csajok addig kivel voltak? És nem hiányoztatok Nekik?
Mi is tervezünk egy kis kiruccanást apával. Igaz mi egy egész estéset.
10körül elalszik a Picur és a nagyi itt aludna vele. Csak kérdés hogy másnap hogy tudnék 7-kor felkelni??? :roll: De hát aki este legény, az nappal is legyen legény. (vagy valami hasonló)

Dorka: Jobban vagy már? Nekem is volt már hogy elzáródott a tejcsatorna (ilyenkor nincs láz). Nem tudom,hogy Neked van e. De erre tényleg az a legjobb, ha minnél többször arra a mellre teszed Norbit.

Joe: Nagyon örülök, hogy Boti kezdi visszanyerni önmagát. :-)
A picit nagyon gyorsan túl tudják tenni magukat a megpróbáltatásokon. Tanulhatnánk Tőlük.
Szerintem ez ne vegye el a kedved egy mások babától.

Mi most kivétlesen jól megvagyunk. Nem is nagyon sírunk. Csak pakolunk ezerrel. Na meg mászunk. Bejárjuk az egész lakást. :-)
Nagyon édes. És nagyon élvezi hogy végre halad. Ma reggel megtalálta a vasalót és elkezdte rágni. :roll: azt hiszem most már jobban oda kell figyelni hogy merre jár.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok!

Joe!
Jaj, de jó, hogy újra a régi, jókedvű Joe irt nekünk! :D :D :D
Szuper, hogy Boti kajál, biztos nagyon fincsi ennivalókat főz neki anyuci!
A levegőzés tényleg fontos, de azt még nem hallottam, hogy ha keveset van levegőn a gyerek - kérdés, mi a kevés -, attól lesz beteges.

Mi szeretnénk kistesót, de én is néha meginogok, hogy hogy birnám. Boti se egyszerű gyerek és én hamar ki tudok akadni, ezzel mostanra szembesültem. Most például mi is az éjszakai alvással küzdünk. Szeretnénk rászoktatni Botit, hogy a saját ágyában aludjon egész éjjel - hát, szépen telnek az éjjelek.
Van, hogy le sem fekszönk aludni, mert máris felkel éjfélkor és hajnali kettőig is eljátszunk vele, amig elalszik.

Tudom, hogy lehetne ennél sokkal rosszabb is, de ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy még jó, hogy csak egy gyerekkel kell foglalkozni.

A férjem mondjuk sokat segit, de mindig azokat az anyukákat látom magam előtt, akik az utcán kócosan, idegroncs módjára vonszolják maguk után a két gyereküket, ahol az egyik nyalókáért ordit, a másik meg hangosan cikizi.
Ezt nyilván nem lehet megúszni, mert a gyerek ilyen, de nem akarok idegbeteg fúria lenni, akinek csak a gond jut eszébe a gyerekeiről.


Timi!
Nagyon jó lehetett neked, hogy részt vehettél a barátnőd szülésén. Biztos nagyon felemelő pillanat egy szülésznek is, amikor a segitségével világra jön egy baba! Elhiszem, hogy feldobott az élmény!


Tündi!
Imi nagyon ügyes! Ezek szerint tényleg eljött a lakásátalakitás ideje! :D :D :D

Prücsök!
Ti hogy álltok az alvással? A felvesz-letesz maradt vagy váltottál módszert?

Angyalka!
Mi újság veletek? Janka még nem kopogtat? :) :)


Képzeljétek, nálunk nagyi-para van! Boti kitalálta, hogy utálja anyósomat és nem hajlandó érintkezni vele. Ha csak a közelébe megy a nagyi, már ordit, hogy nem és kalimpál. Ha megsimogatná a fejét, arrébb megy és tiltakozik. Egyértelműen ellenére van a férjem anyja, nem tudom, miért, de elég ciki.
Ő már többször vigyázott rá esténként, és amikor hazaértünk a férjemmel, mindig azt kellett látnom, hogy Boti nem fogadta el tőle a vacsorát, végigorditotta a fürdést és csak hosszú hiszti után aludt el- ha egyáltalán elaludt. Szóval most ezen problémázok, hogy mi a fenét csináljak.

Szerintetek mi a jobb, ha egy ideig kevesebbet találkoznak? Semmiképpen nem akarom erőltetni Botit, hogy igenis legyen együtt a nagyanyjával, ha egyszer ennyire nem akar. Valami oka nyilván van, hogy ez kialakult benne.

Mi a véleményetek?

Na, most már befejezem, szép napot mindenkienk!

Kinga
kgk
 
 

 
 

Sziasztok!

Joe: ne aggodj! Az a lényeg, hogy jól vagytok!
Majd visszajön a kedved a kistesóhoz!

Cseragi:köszi!
Hál isten már nem fáj!
Lehet nem gyula volt, csak dugulás :wink:

Timi: megérte a fáradságot.
Most már szülésre is beugrasz?

Tündi: Imi a "kis ügyi"!

Kgk:osztom a véleményed. Nem akarom, hogy a gyerek megsínylje.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Nagyi parára nincs ötletem, de biztos ne eröltesd!

Norbi kezdi az anyakomplexust.Lerakom,vagy kimegyek a szobából megy az ordítás.CSak velem akar sétálni akkor is ha apa itthon van :wink:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Most akkor tavasz van???? :shock: 15 fok van az erkélyen, teljesen be vannak indulva a kismadarak, minden rügyezik, bele sem akarok gondolni, h mi lesz, ha megint beköszön a hideg :(

Joe, dejodejo, hogy Boti és mamaja ujra a régi!
Kisteso: Szerintem böven raérsz, te is fiatal vagy, ha jol emlékszem. Nem muszalj 2 éven belül szülni :) Ugy érzem elöbb-utobb visszatér a kedved :wink:!
En is akartam kérdezni, h régen mennyit szoktatok levegön lenni 1 nap?
Kinga, Ti amugy is nagyobb korkülönbséget akartatok, nem?

Nagyii téma: Szegény anyosod :(
En azt hiszem nem eröltetném, varnék egy kicsit, mig ujra "összeengedem" öket. Nem tudom, ugy gondolom, ha erölteted még fokozodhat a dolog, aztan lehet, hogy nem.... Nehéz kérdés :?
Anyosoddal mennyire tudnad ezt megbeszélni?
Es anyukaddal mi a helyzet?

Renata mi ujsag van veletek???? :D

Timi, annyira jo lehet szulésznonek lenni!!!! Biztos kapsz egy csomo pozitiv energiat a szulésektöl! Mikor mész vissza, mi a terved?

Anid, elfelejtettem irni, h olyan jo volt Katat fogni a talin!! Olyan édes és pici, nagyon jo érzés volt :)! Probaltam belegondolni, milyen lenne, ha most 2 gyerekkel ülnék ott :lol:

Tündi, gratula a kuszashoz! Imi bisztos tanult a haverektöl a tailn :wink:

Lanyok, ezt régota akarom kérdezni: Nektek hogy jobb? Ha össze-vissza ékezetekkel irok, mint eddig vagy ha ekezet nelkul, mint most mondjuk (rendesen sajnos nem tudok, mert a fele magayr ekezet brigad hianyzik a billentyuzetrol :()

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen későn írom, de nagyon jó volt látni Benneteket!! Nagyon szuper, hogy így nőnek a gyerkőcök és Ti is egyre edzettebbek vagytok! :lol:

Most épp alszik Dorka, ezért a hirtelen megjelenés.... egyébként egész nap Bence ovis jelmezén agyalok. Égigérő fa. Köszi. :)

Puszilok mindenkit!!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Kinga! Lehet, hogy buta ötlet, de nem próbálta még az anyósod valami játékkal lekenyerezni Botit? Hátha arra megenyhülne.

Egyébként én is a kistesó dolgon gondolkozom erősen. Mikor lenne a legjobb, hogy bírnám két gyerekkel, mikor néha eggyel is vannak gondjaim...
Nem akarok a két gyerek között visszamenni dolgozni, ezért eléggé behatárolt az időm.
Kétgyerekes anyukák! Ti hogy bírjátok! Adjatok némi biztatást a bizonytalankodóknak!

Egyébként nálunk újra alvásproblémák vannak. Éjszaka 2-3-szor felkel Sanyika és nem tudom miért. Pedig már átaludta az éjszakákat! :?

Saara! Fel sem tűnt, hogy nem minden ékezetes betűdön van ékezet! :)

Joe! Mennyit voltatok a levegőn, a védőnőtök szerint mennyi a kevés?

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Blanka a hétvégén megajándékozott minket két átaludt éjszakával! Ujjéééé! :D Na jó, egyik este még 1x felébredt, de 5 perc alatt már aludt is újra. Napközbenpdig délelőtt és délutánis kiteszem a babakocsiba és ott tologatás nélkül is elalszik, általában 1-2 órát. Tök jó!!!
Ha majd kitavaszodik és nem kell mozdulatlanságig bebugyolálnom, majd kitalálok valamit a napközbeni alvásra, most egyelőre nagyon meg vagyok a módszerrel elégedve. Ugyanis este is tök könnyen elalszik, pedig még mindig felvesz/letesz az alap hozzáállás. Már csak a hajnali fél 7-es keléshez kell hozzászoknom. :roll: Oda se neki, ennyi áldozatot nekem is be kell vállalnom.

A hétvégi mozi pedig szuper volt! Én is leővettem a magas sarkú csizmám és még sminkeltem is. Micsoda nő! :P Amúgy a Lorát néztük meg, nekem nagyon bejött. Anyukám nagyon belejött a nagymamáskodásba, de holnap megy haza.
Az egész estés kimaradásokat még halogatjuk, bár most remélem beáll újra az éjszakai nyugalom. Azért akinek sikerül, annak hajrá! :wink:

Dorka,
Örülök, hogy elmúlt a frányaság. A laszti amúgy Bálinté volt, amire Norbi és Blanka is rápörgött. :)

Joe,
Éljen a pufi pocakos boti baba és az ő régi anyukája.
Ne izgulj, én sem mnden nap tudom elképzelni, hogy 2 (vagy több) gyerekes anyuka legyek, de nem is hiszem, hogy siettetni kéne a dolgot. A másodikra is meg kell érni, mint ahogy az elsőre is - szerintem.

Tündi,
Imi nagyon belendült. :) Édes lehet, ahogy halad. Érdemes gyakrabban talira jönnötök, ha Imi ilyen fogékony az új tudományokra. :wink: :lol:

Kinga,
Nem semmi Boti anyós mizériája. Tényleg beszélned kéne vele neked, vagy a férjednek, hogy történt-e valami, amikor ő vigyázott rá. Nem hiszem, hogy ok nélkül fújna rá, valamit érezhet a 7. érzékével. Sajnálom, mert anyósodnak is biztos tök rossz érzés. :(

Sara,
Engem még sosem zavart meg az ékezet össze-visszaság, sőt fel sem tűnt igazán. 8) Volt egyszer egy kísérlet/cikk, hgoy ha egy szóban az első és utolsó betű stimmel, akkor az ember automatikusan jól olvassa, ha a köztes betűk fel is vannak cserélve - akkor is.

Jutka,
Bence jól feladta a leckét, rafkós fiú! :) Esetleg egy felhőt is eszkábálnod kéne a fa tetejére.

prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok,

Joe: Nagyon örülök, hogy rendben vagytok!!! És szuper, hogy Botinak így visszatért az étvágya, meg a súlya. Azért ne tűnj el ám, írjál ha kis időd van. Mert különben irgi-burgi lesz! :lol:

Prücsök: De jó, de jó!!! Gratulálok az átaludt éjszakákhoz! Ígéretes kezdet. Múltkor mi is a Lorát néztük meg apával a mozizós esténken. Örülök, hogy Neked is bejött. Én már nagyon régen láttam ilyen színvonalas magyar filmet. Iszonyatosan letaglózott. Amiért külön jópont a rendezőnek, hogy nem az unalomig ismételt színészek játszottak benne. :wink: Mindenkinek tudom ajánlani.

Enyémke tegnap kisebbfajta csodát hajtott végre. Nagyon nem akart délután aludni, mondtam apesznek, hogy vigyük le egyet sétálni, hátha elnyomja a levegő. Elballagtunk a cukrászdába sütiért, jó messzire, de nem akart aludni. Ellenben hazafelé a fél utat végigüvöltötte telitüdőből a fáradtságtól. Itthon tiszta pelus, szopi, leraktam aludni, de nem aludt. Mondtam apának, hogy ha fél órán belül nem alszik el, akkor már értelme sincs, hogy aludjon, mert már fél 6 volt, és akkor fürdessük meg előbb. Na de elaludt, pont 6 körül. Mondom alszik egy órácskát, aztán majd kicsit játszunk, vacsizik, kicsit később fürdünk, mint szoktunk és később fekszik le, hátha akkor majd tovább alszik reggel. Na igen, de Fiatalúr nem akart felébredni. Így este 9-kor mondtam apesznek, hogy feküdjünk le mi is aludni, mert itt éjszaka ha felébred nem lesz alvás. 10-kor már keltem is hozzá, mert sírdogált, de a szeme csukva volt, csak tátogott, mint egy kisfecske. Kivettem az ágyából, megszopiztattam, és visszaaludt. Visszatettem az ágyába, majd legközelebb arra ébredtem, hogy reggel apának csipog az óra. Megijedtem, hogy mi van vele, él-e még... Bemegyek a szobájába. Gyermek még húzta a lóbőrt. Végül 6 előtt kelt valamivel. Majdnem 12 órát aludt egyhuzamban, mert a felkelésekor is végülis félálomban volt. Se fürdés, se vacsora.

Tündi: Gratulálok Iminek a mászáshoz!

Jutka: Na ez az égigérő fa nem semmi. Milyen kreatív fiacskád van! :) Esetleg bevonhatnád a jelmezkészítésbe, hátha van arra is valami kreatív ötlete. :wink:

Kinga: Sajnálom ezt az anyós ügyet. Biztos nagyon kínos lehet Neked. Én is nagyon félek ettől, mert Bálint anyukámmal van sokat, és hozzá nagyon bújik, anyósomtól meg mindig eltartja magát. Nehogy majd az legyen, h én nevelem ellene a gyereket.
Nem tudom, hogy mi a jó megoldás. Ha most szünetelteted a találkozást annak meg megvan az a veszélye, hogy mégjobban elhidegül. Talán úgy kéne taliznotok, hogy te is ott vagy. Vagy mesélj neki sok pozitív történetet anyósodról, beszélgessetek róla sokat, hogy a mama milyen aranyos, hogy szeret téged. Én legalábbis ezt csinálnám.

Lilla

lilló
 
 


Rakok egy táblát is mert régen volt.
Vöcsökkel vajon mi lehet? Őt már kiszedtem a kismamák közül, mert már a 45. héten lenne...
Lívi, Renáta??? Jó lenne róluk is hallani! Lehet ők is babáznak már?

Kép

Ha valaki be szeretne kerülni írjon privit, az is akinek javítandó adata van.

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok csajok!

Tök jó újra olvasni titeket! Annyira bírom, hogy mindenkinek milyen különböző stílusa van. Ha nem látnám az aláírásokat, akkor is tudnék tippelni, hogy ki írta. Például Dorka táviratstílusából tanulhatnék, nem kellene mindig annyit locsognom.

Sára,
ngem sem zavar az ékezetkavalkád, nekem se tűnt fel. Ja, és ha megtudsz valamit a tavaszról, engem is értesíts. :?

Joe,
szerintem bele se gondolj a kistesó témába. Majd eltelik egy-két hónap, és akkor térjünk vissza rá, mondjuk egy kellemesen pihent napodon. Le merem fogadni, hogy máshogy fogsz nézni a világra! :)

Jutka,
tök jó, hogy bekukkantottál. Klassz a kissrác ízlése, ez valami meséből van, gondolom. (Még nem tartunk ott, látszik. 8) )Azért a jelmezt jól rakd el, legyen kitől kölcsön kérnünk... :lol: (Nem hívtál, pedig egész hétre semmi izgi programom nincs... vagy most a fán agyalás leköt?)

Lilla,
nekünk is csinált egy-kétszer ilyet a Mátékölök, este fél hattól nyomta reggel fél hatig (no fürdés, no átöltözés). Vsz valamitől nagyon kifáradtak a csibék.

Prücs,
nagyon köszi a kódokat, megjöttek! Nagyon kedves vagy!

Tündi,
már beborítékoltam a dm-es papírokat, apát majd leugrasztom a postaládához (vagy holnap bedobom magam).

Kinga,
kitartást az átalvásokhoz. Milyen módszert használtok a különaltatásra?

Timi,
olyan jó, hogy te ezzel foglalkozol hivatásszerűen. Kár,hogy nem itt Pesten dolgozol, benned biztos megbíznék (igaz, Etában is megbíztam). Biztos csodálatos élmény volt ez a mai születés.

Dorka,
örülök, hogy elmúlt a bajod! Nagyon fincsi a répapüré, csak az a baj, hogy egy üveg nem elég egy alkalomra... :shock: :lol:

Nálunk nagy hír, hogy a mai nappal több lett Máté foga, mint füle. :) Olyan elemi erővel "tört ki" a jobb felső foga, hogy rögtön egy mm látszik belőle. Szegényt eléggé gyötörhette, és mintha kicsit véres is lett volna, amikor belenéztem a szájába. Lilla mesélted ugye, hogy nálatok is így jött ki a felső fog... szerencsére nem viselte meg nagyon, csak reggel korábban ébred a szokásosnál, és napközben sem alszik annyit.

Na, dugultam. Tsók.
R.

Kép

Kép
rita81
 
 


HALIHÓ!

Itt vagyok, ragyofok!
Kipihenten, egész hétvégén csajszis voltam!!!!!

Timi
Nem kaptál kedvet??, újra átérezted a születés ízét, ott lenni az első pillanatnál! Csodálatos lehetett!

MAnó
Na mi van! Imi ellesett mindent a nagyoktól!!! :lol: :lol: :lol:
Így könnyű!
Tessék menni kikapcsolódni!
Na bumm, másnap kicsit többet ásítozol,de úgysem lesz időd erre, mert Imi kúszik!
A nagyi meg hagy szokja!

Joe
Éljen,hogy jól vagytok és újra agömbölyű a kedvenc formátok! :lol: :lol: :lol:

Mennyit levegőztök?
Mi van hogy néha 3 órát sétálunk, délelőtt és délután min egy-egy órát! Lehet,hogy soknak hangzik, de nekem is jó!
CSak az a baj, hogy lassan minden fa,bokor előre köszön!
A friss levegő tényleg jó a bacik ellen!

Kinga
Nagyi-para elég nehéz lehet, nem tudom milyen egyébként a viszonyotok, de most lehet hogy dédelgetni kellenne a nagyit!

Sára
Az ékezeteid így jóka,ahogy vannak!
Nekem a betűim járnak össze-vissza,sebaj, legalább tornáztatju ka többiek agyát!
És én is találkoztam ma a tavasszal!Nagyon édes volt, megcirógatott, meg át is vert. Délután 3 körül már csípkedte fagyos újjával az arcom!

Jutka
Bence olyan nagyfiú! Szépen terelgette a babákat!
Égigérő fa! HMMM! Fini lehet!
Egyáltalán, hogy kell varni? Nekem a gomb is kihívás! Egy tűm van és két-három cérnám!
:oops: :oops:

Rita
De jó nektek a fogzással! Hős a kicsi fiad!

Katahíradó:
Mióta felült azt gyakorolja és most már nyégykézláb is halad, igaz néha többet hátra,m int előre,de halad!
Bár még csak előre lép és utánna zárja ahátsó lábát, de megy!
Úgy döntött,hogy egyszerre 3 felső fogat növeszt! Szóval néha nagyon keservesen sír! Már kapott Panadolt a drága!(Most alszik, de a fene se bánja!)

A hétvégéről
A színház csak a zene miatt volt érdekes, a Qumbi zenélt! Nagyon király volt!
Utána beültünk "kocsmázni" és kajáltunk és sétáltunk és csudi jó volt!
Szombaton elmentük vásárolni és kirúgtunk a családi kasszából!(Prücsök: én most akartam csizmát venni,hát nem találtam a vádlimra! BRRRR)
Vasárnap pedig moziban voltunk a Királynőt néztük meg! Mi voltunk a legfiatalabbak az előadáson, de nagyon jó a filn, észre sem vetted hogy telik az idő! A színésznő, aki a királynőt alakítja félelemetesen élethű,hiteles!

Na dugulok! Szerintem teleírtam az oldalt!
Pusszantalak titeket!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Kinga!
Bárcsak az én Botim érezne úgy anyós iránt mint a Tied! :) Díjaznám. Nem is erőltetném a dolgot, és élnénk szépen békében. :) ÁH, álmok! ......
Szerintem nem lehet nehéz lekenyerezni egy kisgyereket. Kedvenc csoki, kedvenc foglalatosság persze úgy hogy te is ott vagy.
Egyébként engem baromira érdekelne, hogy mitól romlott meg a viszonyuk! Ilyenkor lenne jó mi, ha már el tudná mondani Boti, hogy mi bántja anyóssal kapcsolatban. Nem faggatod ki anyóst? Hogy Ő szerinte mi lehet a bibi? Botival is próbálj beszélni, eszméletlen okosak ám ezek a kiscsávók! Pl. 3-man vagytok a szobában (Boti, Te, Anyós) kérd meg Botit, hogy vigyen oda dolgokat az anyóshoz. A Te kedvedért. Labdát, csokit bármit, a közeledés a lényeg. Anyós meg még véletlenül se közeledjen, azzal csak mégjobban elrisztja. /szerintem/

Timi!
Nagyon irigyellek, dejó lehetett!
Úgy szeretnék én is részese lenni egy szülésnek, egy csodának kívülállóként.

Talira nagyon szívesen mentünk volna, d én még eléggé krákogtam, Botit meg nem szabad 1 hónapig közösségbe vinnem amíg meg nem erősödik egy picit.

Kinga, Sára! -avagy 12.kerületi mamik! :)
Nem talizunk a gesztenyéskerti játszón a héten valamikor?
A levegőn lehet Boti babák közt és már én is meggyógyultam.
Mi 9:30-12:00-ig szoktunk játszón lenni, vagy 15:30-17:30.ig.
Elképzelhető, hogy ebben az időben összefussunk ott?
Úgy örülnénk!

Megint rohanok vacsit készíteni, de napi 10 percet ki fogok követelni apától!!! Ennyi nekem is jár és különben is úgy hiányoztok!!!

Korábbi levegőzés napi 1-2 óra volt max, de sokszor volt olyan hogy napokig nem vittük ki. :( Hajlamos vagyok az otthon ülésre. Mindig azon spekuláltam, hogy ha Bó alszik én is alszom és ezért nem akartam levinni, mert ott Ő elaludt mindig én meg hulla fáradtan tologattam jobbra-balra. No meg Boti sem csípte túlzottan a babakocsizást mindig ordított ha nem szundi időben vittem le. Szóval ördögi kör. Volt.

Pusz
Joe és Boti
joe
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy mindig ilyen kedvesek vagytok! :)

Bence jelmeze készülőben, a lényeg a fejdísz lesz, levelekkel, ágakkal és persze felhőkkel. Remélem elbírja majd :) Verset is tanítottam neki, jó lenne, ha el is mondaná majd :) Anid, úgy néz ki, nem kell varrni,van néhány barna ruhája, arra teszünk némi kiegészítést.

Rita, ma mindenképpen felhívlak, bocs, hogy eddig halogattam!! És gratulálok a hatalmas foghoz!

Lilla, jó ez a nagy alvás. Dorka csak 1-2 hónaposan nyomott ilyeneket, nem bánnám, ha most is eszébe jutna néha... Irigyellek Benneteket a mozizás miatt!! :)

Joe, én csak most olvastam vissza, hogy milyen beteg volt Boti; hát, nagyon örülök, hogy meggyógyult és újra sínen vagytok! A levegőzés szerintem is nagyon fontos, nem szabad elzárni Magad a külvilágtól! Az interneten keresztül nem ugyanaz!!! :) Botinak is jót tesz a napsütés. Na meg az eső is szerintem. :) :)
A kistesó dolgon, azt hiszem, pont nem most kellene gondolkoznod.

Huncut, szerintem nincs jó válasz erre a kérdésre. Nagyon elcsépelt, de tényleg nincs ideális korkülönbség, mert nem csak az évek számától függ, hogy mennyire könnyen/nehezen lehet boldogulni, hanem a gyerkőcök személyiségétől is! Van, aki sokkot kap egy kistesótól, van, aki örül neki. Mindenki másképp veszi az akadályt. Azt sem tudhatod, hogy a kicsi alszik-e majd egész nap, vagy semmit. Azzal csak bizonyos dolgok könnyebbek, hogy picit idősebb a nagytesó (nálunk 3 év van köztük), mert más dolgokban viszont borzasztó.
Én sem tudtam elképzelni, hogy ezt hogy lehet két gyerekkel csinálni, de olyan nincs, hogy egy helyzetnek ne legyen megoldása... :):) Nem mondom, vannak nagyon rossz pillanatok, de az egész viszont szuper, és ez a lényeg. Mindenképpen meg kell várni, hogy biztos legyél benne. Na, befejezem az okoskodást.

Kinga, én is azt csinálnám, hogy többször lennék hármasban az anyóssal. Ha Hozzád is kapcsolja az élményt, akkor vsz. jobban elfogadja majd. És legfőképp beszéld meg az anyósoddal! Szerintem nyugodtan elmondhatod neki, hogy milyen kellemetlen ez a helyzet (nyilván ő is így van ezzel), és szeretnéd, ha együtt megoldanátok. Hátha az is kiderül, hogy mi történt (biztos, hogy volt valami). Nem látta esetleg valamelyikőtökkel vitatkozni, vagy ilyesmi?

Sziasztok!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

tényleg nagyon jó volt benn lenni! :)

Sára,Anid,
én már holnap visszamennék :lol: de még nem tudok!Apát is megviselte,hogy nem voltam itthon éjszaka,mert Hanna is megérezte és sokat felsírt éjszaka.Tehát apa se sokat aludt,és így ment reggel melózni. :? Úgy hogy még nem hagyhatom itt őket éjszakára.
A terveimben a jövő év szerepel,bár nem tudom hogyan fogok ennyi gyerek mellett műszakozni.De nem szeretnék mást csinálni.Ez biztos!!!

Lillo,
nagyon fáradt lehetett Bí,hogy nem kelt fel.ZSoltika csinált,csinál ilyeneket.
Most nálunk ismét visszatért az esti cirkusz,amiről régebben már írtam.Azóta rendeződött,de két napja ismét sírás van esténként.Nem hajlandó elaludni este,és csak üvölt a kiságyban.Megint jön a foga.A felső rágók,a balos csücskei már kint vannak,a jobbosnak csak két csücske.Lehet,hogy ettől van?A múltkor is akkor volt ilyen zizi amikor jött az alsó rágója.
Hanna így már belépett a 12 fogúak társaságába!

Kinga,
én nem erőltetném a dolgot.Egy kis ideig ne találkozzanak.Szerintem is történt valami.Előtte mennyire örült Boti a maminak?
Ha eltelt egy kis idő,akkor se hagyd még együtt őket,inkább-ahogy Jutka és Joe is írta-hármasban legyetek.Az anyósoddal is ülj le erről beszélgetni,ne hogy ebből legyen konfliktus.
Remélem hamar megoldódik ez a gond.

Joe,
nagyon örülök nektek!Olyan jó,hogy meggyógyultatok!
Kicsit furcsa amit írtál,hogy a Boti azért lett beteg mert keveset volt a levegőn.Az igaz,hogy a levegőztetés nagyon fontos,és te se vitted túlzásba,de most a konkrét betegségetek biztos nem amiatt volt,mert nem vitted ki.Ez a betegség cseppfertőzéssel terjed,tehát nem sok köze van,hogy kint vagy bent vagytok.
De az tény,hogy többet legyetek levegőn. De túlzásba sem kell esni,főleg most amikor lebeg az influenza a levegőben.Meg kell találni az "aranyközéputat"!
Ha lesz egy kis időd,írsz emailt?

Na,megyek egy kis rendet varázsolni,mert tegnap használhatatlan voltam!:shock:

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Jutka, uuuugy örölök neked!
Nem is irtam semmit, mert azt hittem nem olvasol minket....
Okoskodas jöhet!! Mindig olyan jokat irsz! Engem is érdekel a korkülönbség kérdése. Miben rossz a 3 év korkülönbség pl?
Ez a jelmez ötlet annyira édes (neked gondolom kevésbé, remélem boldogulsz vele! :lol: ).

Kinga, szerintem jokat irtak a lanyok! Asszem Lilla és Joe ötlete tetszett a legjobban. Talan tényleg többet lehetne talalkozni harmasban, igy lehet, h ha latja anyosodat nem azzal asszocial, h le fogsz lépni.
Lekenyerezés is jo ötlet :lol:

Lanyok, nektek volt mar olyan, h rakszürés utan véreztetek egy picit? (bocs a béna kérdésért :oops:)

most mennem kell...

Össze-vissza ékezetek akkor maradnak, köszi a valaszokat :)!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek, hogy segitetek anyós ügyében! Én is azóta gondolkodom, hogy mi lehet a dolog mögött.
Valóban kellemetlen és látom anyósomon is, hogy rosszul esik neki, persze, de egy szót sem szól, mert nem hisztis fajta. Csendben tűri.
ŐSzintén szólva lehet, hogy saját maga ellen hivta ki a sorsot, mert szegénykém nagyon izgága, hebrencs és rettentően harsány tipus.
Az a fajta ember, akitől valami ideges vibrálás költözik az emberbe. Lehet, hogy Boti ezt érzi rajta és nem kiván a társaságában lenni.

Amit irtatok, hogy hármasban legyünk valóban ésszerű megoldás, de az a baj, hogy nagyon sokat voltunk hármasban, amikor délutánonként jött segiteni nekem és azt hiszem, ez zsákutca lenne.

Huncut!
A játékkal való lekenyerezés se megy. Mindig hoznak neki valamit - anyósom általában apóssal együtt jön, ezért a többes szám. Boti boldogan elfogadja az új játékot, majd viszi vagy az apjának, vagy apósomnak. Anyósom egy ideig birja kirekesztést, aztán szól, hogy Botika, mutasd meg a nagyinak a mesekönyvet! Válasz: Nem!

Sára!
Kérdezted, hogy anyukámmal mizujs. Szerencsére Boti nagyon szereti anyut, na őt elfogadja maximálisan, mindent megcsinál neki, eszik, fürdik, alszik.
Szegény anyósom, ha tudná....

Azt hiszem, tényleg az lesz, hogy nem fogunk esti programot csinálni, legalábbis úgy nem, hogy anyósék vigyázzanak Botira, mert az katasztrófa.

Abban a tekinteteben, amit Liila irt, hogy azt hiheti a nagyi, hogy ellene nevelem a gyereket, azért nincs lelkifúrom, mert szerintem egy ekkora gyerek még ösztönlény, nem tudsz belénevelni ilyen ellenérzéseket valaki iránt - de persze nem is akartam ilyet tenni.


Joe!
Nagyon jó ötlet a Gesztenyés tali!
A délutáni periódus lenne jó nekünk. Holnap sajnos nem jó, mert szurit kapunk - 18 hónapos kötelező oltás - , de csütörtökön már tudnánk jönni.

Érdekes, hogy azt irod, bárcsak a te Botid érezne igy anyósod iránt. Ilyen nagy az affér köztetek?


Jutka!
Minden elsimerésem az égigérő fához :)! Ilyenkor jön rá az ember lánya, mennyire kreativ is tud lenni!
:) :) Majd kérünk szépen fényképet, milyen lett a végeredmény, hogy tanulhassunk!

Rita!
Altatás: mi ugyanabból a könyvől dolgozunk, amit mondtál, a Szülők iskolája sorozat Alvás kötetéből. Az ellenőrzött sirást próbáltuk/próbáljuk, de egyelőre elég rögös az út. Tegnap a férjemnek bevillant, hogy Boti lehet, hogy fél a sötétben, mert nem akart minket kiengedni a szobából villanyoltás után. Égve hagytuk neki a kislámpát és sokkal jobban aludt, bár azért felkelt egyszer.
Nektek megy a süket tyúk? :D

Na jó, több mint sokat irtam, elnézést, hogy a családi hülyeségekkel töltöttem meg az oldalt, de szerettem volna kikérni a véleményeteket!

Puszi mindenkinek, reméljük, nem fog már esni! :?

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Sari, elofordul. Szerintem ne aggodj.

A ketgyerekes temahoz pedig: egy gyereknel csak a ketto jobb!! :wink: Persze nem konnyu, de megeri a faradtsagot. Egyesek azt mondjak, nem a nullarol az egy gyerekre lepes a nagy etvasz, nem is a kettorol a haromra, hanem az egyrol a kettore.. Mostanaban ha a Lacko vegre elalszik, ebred a Mici, szoval semmi (nekem kedvezo) osszhang a ket gyerkoc kozott. Neha hulla vagyok, de nem erzem magam faradtabbnak, mint amikor csak a Lacko volt meg. Nagyon mas a ket gyerek, persze ettol erdekes is a dolog. Es amitol elolvadok, hogy mar most imadjak egymast. Mici nagyokat mosolyog a Lackora, Lacko meg csititja ha sir, megmutatja neki az autoit, megsimbizi a fejet, hat olyan edik! Es akkor elgondolom, hogy milyen jo lesz, ha majd felnonek, szamithatnak egymasra, ott lesznek egymasnak akkor is, ha mi mar nem leszunk..

Szoval faraszto, strapas, de olyan jo, hogy megint van kisbaba a hazban! Es ezeket ugy mondom am, hogy nekem itt aztan semmi segitsegem nincs a ferjemen kivul. Azt hiszem, ez azert biztato, nem?:D

Jotanacskent azert annyit mondanek, hogy a korkulonbseg igenis fontos. A Lackot most mar egyedul lehet hagyni egy szobaban, eljatszik amig a Micit szoptatom, sot, ha kell segit, kiviszi a pelust, odahoz dolgokat amiket kerek stb. Megerti, hogy csondben kell lenni idonkent, szoval nagyfiu. Ugy erzem konnyebb nekem igy, mint olyan baratnoimnek akiknel hamarabb jott a baba. Ahol kicsi a korkulonbseg, ott egyebkent a feltekenyseg is gyakoribb.

Szoval en a masodik baba mellett kampanyolok, remelem, hitelesen! :wink:

Amugy jol vagyunk, csak en vagyok beteg mar lassan ket hete, most szerintem a natham az arcomra is rament. Szedem az Algopyrint, ma veletlenul megneztem a dobozat, hat ra van irva, hogy szoptatasnal ellenjavallt.. Nekem eddig mindenki azt mondta, hogy lehet szedni. Mit gondoltok?

Puszi:
P

Kép
Kép
panzej
 
 


Halika!

Lilla
Mi is lefoglaltuk a soproni hétvégére a szállást! Márc 9-10-én megyünk!
Mindenképp menj masszázsra és fürödni!
Anno még akaja is jó volt!
Mi sokat jártunk oda, meg a nászút is ott volt, majd egyszer elmesélem,m it talált ki az uram, tiszta romantika volt!
Pedig akkor már 10 éve együtt voltunk! Azóta a nászút a kedvenc sztorim 8nem csak az esküvő miatt)

Panzej
Én értelek, mi is így gondoljuk (néha :oops: :oops: ), hogy Katánakm indenképp jobb lenne tesó/tesókkal.
Talán belőled meríthetek, nekünk a nagyis segítség néha bejön, hálistennek anyós mozdítható!
Azt hiszem az Algopirynt azért lehet, mert régi a gyógyszer és már vannak vele tapasztalatok! Szóval,m ár sokan szedték és voltak vele reakciók is!

Kérdeztétek, hogy bírta Kata a hétvégét: a második nap arra jöttünk haza,h ogy akövetkezőt lehet leolvasni az arcáról:"Jó, jó, hogy te itt vagy, meg aranyos is vagy és vicces, meg dalolsz, de hol vannak anyáék!" :lol: És ezt szó szerint le lehetett olvasni! :lol:

Nálunk sajna foghelyzet van: 4!!!! hupli van a felső ínyén!!! Brutális!
++++holnap kapja aBCG ismétlő oltást kap a csajos! Szerintetek, hogy bírja majd??? (És ÉN?)
:roll: :wink:

Kép
anid
 
 


Sziasztok! :)

Újra itt, egy tíz perces rohamban.

Kinga!
Szupi a csütörtök! Akkor úgy tervezem, hogy mi tuti ott leszünk a délutáni órákban. 16:00 és 17:30 között ahogy sikerül az evés, alvás.
Jujjdejjó!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Már alig várom! :D
(Anyóst inkább hagyjuk, sajnálom az időt is rá, no meg csak felbosszant........olyan igazi anyós a rosszabbik fajtából.)

Timi!
Hű, de rátapintottál a lényegre! Én tök hajlamos vagyok mindent túlzásba vinni. Tényleg mindent. De akkor ki mondja meg, hogy mennyi levegőzés a normális? Ma kb fél órát voltunk kint. Nem esett, de hideg szél fújt, fáztam, nem volt kellemes.
Igyekszem, igyekszem privit írni! :oops:

Köszönöm kistesó ügyben a hozzászólásokat!
Panzej, nagyon jókat és igazakat írtál! Örülök, hogy ilyen boldog vagy a gyermekeiddel, a családoddal! :) Irigylésre méltó!

Azt hiszem nem gondolkodom most ilyeneken (kistesó), majd várom az ihletet és majd aszerint cselekszünk.

Alvás nálunk is katasztrófa, de olyan más színben látom a világot a kórház óta. Nem érzem akkora tehernek, úgy örülök hogy jól van!
Szóval nálunk most tegnap óta az a módszer, hogy beköltöztem én a gyerekszobába, a kiságy mellett alszom. Boti percenként chekkol, hogy ott vagyok e. Elalszik, ahogy elkezdek kisomfordálni egyből ordít. Tegnap ezt 2 órán keresztül játszottuk.
Szóval így fogom a kezét beszélek hozzá, de Ő szigorúan a kiságyban van. A mi ágyunkba nem akarom semmiféleképpen beszoktatni. Remélem ez is eredményre vezet idővel. Sírni nem tudom hagyni. Tegnap hajnali 4-től már nem állt fel csk sírt és elég volt beszélni hozzá és vissza is aludt. Pesrze fél óra múlva újabb sírás, de legalább nem kellett felkelni hozzá, hogy vízszintbe tegyem.

Mennem kell, hívnak!

Puszi
Joe és Boti
joe
 
 


Anid!
Mi is Sopronban voltunk nászúton! (Solar Club Hotel)
Boti is ott fogant. :D

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Napsütéses jó reggelt!

Bár úgy látom megint gyülekeznek valami felhőfélék, pedig már reménykedtem. :? No de korai még a nap. Blanka 6-kor kelt - sose fogom megszokni. De szerencsére már alszik.

Tegnap újra kreatívkodtam frissen szerzett szabadidőmben. Tök jó végre megint valami mást csinálni! :) És most, hogy végre kiolvastam Tracyt, van időm szépirodalomra is. Éljen! Az olvasás úgy hiányzott és talán az agysejtjeim is meghálálják. :oops: :P

Képzeljétek, a barátnőm hazatérve Amerikából, az én nődokimat választotta és azt írta róla, hogy "Irtó jó fej volt. Tökre fel voltam dobva utána.". És még csak nem is vár babát. :) Szerintem ennél jobb kritika nem is kell egy dokinak.

Anid,
Édes lehetett Kata ezzel a gondolattal az arcán. :lol: Milyen hosszú gondolatokat képes már megfogalmazni! :wink:
Nekünk is tök jó volt moziból hazajövet látni, ahogy örül nekünk. És nyújtozkodik, hogy hozzánk akar jönni. Azt se tudja apját vagy anyját szeresse. Imádom ilynekor (is)!

Joe,
Nem csinálsz Botinak új vonalzót? Hiszen már nagyfiú, elmúlt 1 éves. Tényleg, volt utólagos szülinapi party? :)

Bínek nagyon boldog névnapot kívánunk!!! :D
Én is "felpost-iteztem" (szép új magyar szó) apának éjjel a kecót, ha már reggel nem találkozunk.

Szép napot mndekinek!
prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Panzej,
én is nagyban nyomta az Algopyrint, amikor múltkor olyan nagyon lázas voltam. Háziorvosom (anyu :lol: ) mondta, hogy lehet. (Azért az klassz lesz, amikor majd fizetek neki vizitdíjat. :shock:

Sára,
szerintem se aggódj, gondolom, hogy normális ez ilyenkor.

Kinga,
nekünk megy a süket tyúk. Már négy hónapos kora óta. Kicsit nyöszörög, néha jobban, de mindig maximum 10 percig. (Én egy kőszívű anya vagyok. :D )

Lilla,
Bíínek boldog névnapot kívánok Bíí nap alkalmából!

Joe,
hajrá, hajrá az altatással, gyógyulással. Biztos nem tudod megoldani valahogy, hogy ne kelljen ott lenned vele végig? Csak azért kérdem,mert a sógornőm is így csinálta, és sajnos a ksilánya nagyon rászokott, hogy vele kell lennie elalvásnál. Igaz, ott is sokat volt a kislány kórházban, igényelte a mamája közelségét.

Panzej,
jól esett a hsz-ed. Én is gondolkodom kistesón, jól esik ilyen bíztató szavakat hallani. És ahogy elnézem a vonalzóitokat, azért nem kell olyan nagy korkülönbség: két év van köztük, ugye? Hát, akkor azt a pár hónapot még kibírjuk. :wink:

üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Jó reggelt részemről is! :D

Biiinek kivánunk mi is boldog névnapocskát! / bocsánat, de nincs hosszú i a gépen, megőrülök tőle/

Rita!
Ügyi vagy a süket tyúkkal! Biztos ez is olyan dolog, hogy minden gyereknél más válik be és csak átlagolni lehet, hogy általában melyik módszertől orditanak legtöbbet.


Prücsök!
Hajrá irodalom! Az elmúlt időszakban nekem is volt szerencsém hozzá, tök jó volt kicsit alámerülni! Mit szeretsz olvasni?
Én most vegyesen fogyasztottam, ami a kezembe akadt.
Volt benne Spiró György, Leslie L. Lawrence, mit tudom én, még ki. Most kicsit leálltam, de csak átmenetileg. Jelenleg az új Paulo Coelho könyv megjelenésére gyúrok. Biztos elfogy, amint kinyitják a boltokat, aztán várhatom karácsonyig!
:?

Joe!
Akkor a csütörtök megdumálva! :) :) :) ÖSszeeresztjük a Botikat, hadd barátkozzanak!

Sára! Vince is jön?

Megállapitom, hogy itt nagyon eltűntek az emberkék! Ágiboszi, Gabek, Sára és aki még magára veszi :D :D :D :D :D :D , mi újság veletek?

Brikancsról tud valaki? Biztos már beköltöztek!

Na, most lépek főzni!

Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


sziasztok! Siklósi györgy után érdeklődnék! van ugyan külön topikja, de elég kihalt, hátha Köztetek van valaki, aki ismeri. előre is köszönöm a segitséget, mindenkinek a legjobbakat!!
kokor
 
 


Sziasztok!

DRÁGA BÍÍ!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!

Kép


Teljesen egyetértek Panzej soraival,ami a második gyerekvállalást illeti!Az egy után a második nagyobb döntés szokott lenni,mint a harmadik gyermek vállalása.De az tényleg igaz,hogy egy gyereknél a kettő jobb.Én felnőttként nagyon sajnálom,hogy nincs testvérem,és szerintem a párom is.Neki már a szülei sem élnek,és biztosan jobb lenne neki,ha lenne tesója.Bár az élet hozhat furcsa dolgokat is,de szerencsére az a ritka,amikor a testvérek haragban élnek.Én már most is arra tanítom a gyerekeket,hogy szeressék egymást,főleg a nagyoknak próbálom elmagyarázni,mennyivel jobb lesz majd felnőttként,hogy tudnak majd egymásra számítani.Leginkább a párom gyerekeivel szeretném ezt megértetni,mert sajnos nem viselik el egymást.(a két édestestvér)
Szóval aki nagyon bizonytalan ebben a témában,és a szíve mélyén szeretne még egy gyermeket,szerintem ezeken a dolgokon is gondolkozzon el.
Én gyerekként sem szerettem egyke lenni,mindig vágytam tesóra.Ez is közrejátszhatott,hogy viszonylag korán lettem anya.Amit nem bánok,mert csodálatos gyerekeim vannak!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

DRÁGA BÍÍ!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!

Kép


Teljesen egyetértek Panzej soraival,ami a második gyerekvállalást illeti!Az egy után a második nagyobb döntés szokott lenni,mint a harmadik gyermek vállalása.De az tényleg igaz,hogy egy gyereknél a kettő jobb.Én felnőttként nagyon sajnálom,hogy nincs testvérem,és szerintem a párom is.Neki már a szülei sem élnek,és biztosan jobb lenne neki,ha lenne tesója.Bár az élet hozhat furcsa dolgokat is,de szerencsére az a ritka,amikor a testvérek haragban élnek.Én már most is arra tanítom a gyerekeket,hogy szeressék egymást,főleg a nagyoknak próbálom elmagyarázni,mennyivel jobb lesz majd felnőttként,hogy tudnak majd egymásra számítani.Leginkább a párom gyerekeivel szeretném ezt megértetni,mert sajnos nem viselik el egymást.(a két édestestvér)
Szóval aki nagyon bizonytalan ebben a témában,és a szíve mélyén szeretne még egy gyermeket,szerintem ezeken a dolgokon is gondolkozzon el.
Én gyerekként sem szerettem egyke lenni,mindig vágytam tesóra.Ez is közrejátszhatott,hogy viszonylag korán lettem anya.Amit nem bánok,mert csodálatos gyerekeim vannak!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Meviccelt ez a fránya net! :roll: 2x küldtem el,bocsi!
timiban
 
 


Helohelo!

Joe, nagyon bunko vagyok, h nem valaszoltam a kérdésedre, bocs :oops: :oops: :oops:!
Szoval nekünk nem jo most.
Lanyok, a jövöhéten valamikor? Mondjuk szerdan??

Kinga, mar akartam kérdezni, h nalatok hogyan alakult ez az alvas gond?
Anyos téma: :(
Hat akkor tényleg lehet jobb egy kis pihenöt tartani...
Van egy nagyi, akit elfogad, az is valami. Talan hétvégékre tud segiteni, nem? Ugy emlékszem azt mondtad dolgozik még anyukad..

Biiinek nagyon boldog névnapot kivanunk! A szüleinek meg jo kiruccanast :wink:!

Panzej, nagyon-nagyon köszi, amit irtal, nagyon biztato :D
Mi mindenképp szeretnénk még egy babat legalabb, de inkabb kettöt (majd meglatjuk hogyan boldogulunk kettövel kategoria :lol:). Tényleg, ez gyerektöl is függ! Elolvastam, amit irtal és ugy gondoltam biztos legalabb 3 év van a két picid között, de nem! Tök jo, hogy ilyen jol müködik a dolog!
Azért ugy latom a kétgyermekes anyukak kicsit eltünnek innen, ha a masodik lurko 6-8 honapos lesz.. :?

Vince mostmar nekem is örül, ha hazaérek (eddig altalaban csak az apjanak), tényleg nagyon jo érzés! A multkor kiszaladt a lépcsöhazba hozzam, olyan édi volt :)!

Amugy tovabbra is azt eszik, amit mi nagyabol, nagyon élvezem :)!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Timi, neked is köszi :)!
Egyke az tényleg nem lehet tul jo, bar ez is embertöl függ... En mindenesetre nagyon örülök, hogy van 1 hugom :)!
Itt a hazban lakik egy "kis" fiu, 13 éves, nincs tesoja és allandoan azt latom rajta, hogy szétunja magat. Mondjuk az anyja lelépett :(, apja neveli és persze dolgozik. Minden délutan itt van a kertben egyedül, unatkozik, mindig nagyon örül nekünk, azt akarja, h vigyem magammal jatszora, ha megyünk, stb...

Ezzel kapcsolatban mi a véleményetek? Szivesen elvinném (bar néha kicsit faraszto...), de azon parazok, h mi van, ha összetöri magat, leesik valahonnan, vagy akarmi :? Végülis az én felelöségem lenne.
Vince utan rohangalok és nem biztos, hogy oda tudok figyelni, hogy ö mit müvel :?

Szia Kokor! A dokidat nem ismerem, de ha visszalapozol egyet talasz egy tablazatot, amiben benne van ki kinél szült! Hatha ismeri valaki!
Sok sikert! :)

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


köszi! látom valaki Szent Imrénél szült?? nocsak nocsak :D :D
de akit én keresek, nála senki...
kokor
 
 


Sára,
szerintem nem baj,hogy veletek van.Biztos nagyon örül nektek.Beszélj az apával,hogy te szívesen elviszed magatokkal a srácot,de 100%-osan nem tudsz rá figyelni,hisz neked ott van Vincus,aki igen csak tökéletes figyelmet követel.Szerintem az apa megérti ezt,hisz neki is jobb,ha a gyereke nem egyedül van egész du.A fiúval is meg tudod ezt beszélni,hisz nagy gyerek már,biztosan megérti.Nyilván azt is,hogy ha veled van akkor szót kell fogadnia neked. :wink: Mondjuk azt is tudatosítani kell bennük,hogy nem lehet rendszeres a dolog,hisz neked is fárasztó,meg te is szeretnél csak a Vincussal lenni.De ez tényleg csak a te megítélésedre van bízva,ahogy jobbnak látod!A srácnak biztosan örömet szerzel ezzel! :wink:
timiban
 
 


Sziasztok,

Vagyok én :lol: de a hiányolás azért jól esett .-)

Még azt sem írtam, hogy nagyon jó volt újra látni titeket, pedig jól kifárasztottátok a Berregőt, jót aludt hazáig.
Nekünk mostanában egy újabb fogacska közeleg, azért is kiabált a talin annyit, de most már egyre jobb a helyzet.

[size=18]BÍÍÍÍ
Nagyon boldog első névnapot kívánunk neked [/
size]:lol:


Lilló
Várjuk a DM-es ajánlást.

Én tesó párti vagyok!!!!, hogy mikor azt még nem tudom, de szerintem is jobb ketten, mint egyedül :lol:
Gondoljatok bele, hogy két évvel ezelőtt még nem tudtad, hogy hamarosan terhes leszel, utána lesz egy kisbabád, ez mára meg már természetes. Iszonyatosan megváltozott az életed, a 2. gyerekkel is nehezebb lesz az elején, de akkor már nagyjából tudod mire számíthatsz. Két gyerekkel nem hiszem, hogy sokkal nehezebb lenne, az elején lehet de max. az első évben, utána már egymáshoz érnek.
No hármat azért nem vállalnék be, merthogy nincs 3 kezem, de kettőt simán :)
Nekem is a férjem egyke, de már megdumáltam, hogy a Gergő ne legyen az :-) :lol:

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Helóbeló!!!

Lilla
Bálintnak sok boldog névnapo!!! :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Megkérdeznéd Sopronban a szállodábna, hogy lehet a gyerkőcöt fürdetni a medencéjükben? Mivel tisztítják?

Rita
Színes lettél! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk a süket tyúkot a ygerek játsza! :twisted: :twisted: Tutira érti a nevét, csak akkor nem mikor megtámadja a DVD lejátszó tányérkáját, a szobafenyő földjét!

Egyébként tényleg minden gyerek más, de megkockáztatom, hogy vannak belső korszakai a gyerekenk!

Sára
Én pont azért nem vinném magammal, aiket írtál! Soha nem bocsátanám meg magamnak, ha valami baja lenne!

Joe
Mi a Lővérekben voltunk!

Képzeljétek Kata IVOTT!!! MAGÁTÓL A KIS CSŐRÖS POHÁRKÁJÁBÓL!!!!!!!

Irodalom
Én is olvasok ezerrel! Most Faludy életrajzát! A vén kujon!A prózáját szeretem, de a verseit nem!
Beadtam a felvételis lapomat az egyetemre!
Lassan szobrot kapok a hülyeség miatt!
Ki az, aki ugyanabból 3 diplomát szerez??? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :?

Pusszantás!

Kép
anid
 
 


Éljen az Anid!Úgy bírlak, te csajszi!

Szzerezz hármat, nagy szakértő leszel, és úgy látom, élvezed, hát az számít!
(Tegnap olvastam, h ksimamáknak nem kell tandíjat fizetni majd.)

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Bálintnak nagyon boldog Névnapot!
Lilla:szép az az idézet az iwiwen!

Gratula a fogacskákhoz Máténak és Bergőnek!

Panzej, Timi, és Gabek:tényleg kedvet kap tőletek az ember még egy kisördögre :lol:

Lányok: kismamiknak nincs FER!!!

Valaki közületek dolgozik könyvelőként?
Gondolkozom, hogy elkéne végeznem valami sulit még.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Beugrom gyorsan, amíg lehet, így az utolsó napok táján:-))

Nagyon sok Boldog Névnapot kívánunk mi is Bíínek!

Joe: anyós téren azt hiszem meg tudlak érteni, félek is tőle, hogy mi lesz szülés után, remélem akkor sem látom sűrűbben, mint most, mert most nem is érdekli az egész, kb negyed évente találkozunk, azt annyi... De nekem jobb ez így.
Annyira örülök, hogy már jól vagytok!!!

Most tök jó az idő, biztos sokan a játszón vagytok lent a bébikkel. Már várom, hogy én is sétálhassak a fiammal a szuper időben!


Tegnap voltam egy barátnőmnél, ő is itt szült, a dokink+szülésznőnk is ugyanaz, szóval tökre jó volt hallani, hogy milyen simán ment minden. Eddig sem féltem a szüléstől, mostmár végképp semmi kétségem...

Hát utána a szobatársai között volt egy gázosabb, az állandóan mindenkinek beszólogatott, (a rutinos, már az 5. gyerekét szülte, szóval ezzel azt hiszem sokmindent elárultam....), de mondta, hogy egyszerűen már vissza kellett szólniuk, mert nem hagyta őket békén. Hát remélem, h nekem szerencsésebb szobatársaim lesznek. Ettől azért parázok egy kicsit :? :? :?

Na jó, kiöntöttem a szívemet, bánatomat, remélem nem baj:-)

Puszi Mindenkinek:

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntést mindenkinek, aki gondolt ránk. Eddig nem tudtam jönni, mert ma egész nap a névnaposé voltam, míg aludt meg a Valentin napi vacsira készültem. Most ismét alszik, így van időm bekukk.

Annyira szuper idő volt ma! Egész nap szinte kint voltunk a szabadban. Jaj de jó lesz, ha már nyár lesz végre!

Dorka: Romeo és Julia az idézet. A musicalből van, a magyar nyelvűből. Örülök, ha tetszett. Remélem az érintettnek is :) Ezen a napon én szeretem, ha minden pillanatban egymás eszébe jutunk, ezért írtam az üzenőfalra, ha kinyitja az iwiw-jét lássa rögtön.

Tavaly ezen a napon voltam pont 30 hetes várandós. :) És pont ezen a napon voltunk 4D-sen az Istenhegyin. Egy kis nosztalgia...

Gabek: Én már elküldtem a DM-es ajánlást, valamelyik pasinál akadhatott el :wink: , na majd én rákérdezek itthon, légyszi Te is a Tiédnél.

Prücsök: Az amerikai barinődről meg a nődoki választásról az jutott eszembe, mikor én az egyik barátnőmet elküldtem az én dokimhoz, és utána küldött egy sms-t, kb ezzel a szöveggel: "Lilla basszus ez nagyon jó pasi, olyan zavarban voltam végig. De ezután biztos hozzá fogok járni". :) Erre felhívtam, hogy egyébként úgy más szempontból is elégedett volt vele, aztán mondta, hogy ja ja persze, csak még sokk alatt volt, mikor írta az sms-t. :oops: :oops:

Jaaaj jaaaaj már nagyon várom a pénteket. Már számolom, hogy hányat kell aludni, mint a kisgyerekek. De már csak kettőt!!! Remélem nagyon jó lesz.

Anid: Tőled akartam kérdezni, hogy van gyerekmedence is? Vagy milyen medencék vannak? van olyan, ahová Bít is be tudjuk vinni?

folyt. köv.

lilló
 
 


Halika!!!
Gyerek beoltva! Azóta vigyorog! Vajh mit adtak neki?? :lol: :lol: :lol:

Lilla
Van egy nagy medencéjük meg pezsgőfürdős! Meg szauna!
Nem tudom, hogy lehet- e gyereket bevinni a medencébe! :wink: nekünk azt mondták, hogy adnak ágyat, de azért visszük a saját utazót!
Biztos,ami sicher! :lol:

Szilvi
HÚÚÚú,te is finishelsz!
Mekkora az a nagy pocak?

Rita
Én szerzek ,csak még így sem vagyok piacképes!

DE,amiért csinálom szívvel-lélekkel (éhbérért, na jó ez így nem igaz)
a mai napig megkeresnek még a diákjaim, van akit 10 éve tanítottam!
És ezért megéri!

Na mindegy!

Gyerek épp most törte el a DVD távirányítóját! NA jó, könnyű dolga volt és már elődolgoztam neki!
Mit fog szólni az apukája? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
A ti csemetétek is rá van kattanva az elektronikai cuccokra?

Kép
anid
 
 


Ja, majd feledem!
Rendelőben szocializálódunk, megy a letye-meg-a- fetye:
Én: - És képzeld! Katának 4 foga jö!!!
Ő(a több gyerekes hős anya (bocs!): -Az semmi, a középsőnek egyszerre 6 jött!
Ő:Már áll?
Én. Még csak 7 hónapos!
:roll:
Ő: Az ő középsője már ekkor stabilan állt!
Én (innentől csak elméletileg):Én meg jól bokán tudnálak téged rúgni, úgy hogy fájjon, a vádlim úgyis olyan, mint anno a NDK-s sportolónőké! (Csizma sztori)

NA mindegy! Rájöttem, hogy ez a gyerkkérdés,- nevelés egy nagy rohadt verseny egyeseknek!
Azt a rohadt életbe!
És ez megy a játszón is itt a telepen:
Mit tud már?
Kúszik?
Eszik?
Szopik?
Megy/ül/szalad/biciklizik...stb.

A múltkor már azt találtam mondani, hogy persze, folyékonyan ír olvas és a házija is kész van! :roll: :wink: :lol:
A fene megette a világot!

Megyek mogyoróba folytom a bánatom! Úgy megkívántam! :oops: :oops: :oops: :P

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Eléggé megriadtam reggel: segítsetek! Eltűnt a gyerekem foga! Találkoztatok ti már ilyennel??? Meséltem ugye, hogy eléggé kilógott neki, rögtön, hogy kibújt. Mintha már lett volna másfél mm is. Tegnap kicsit furcsa volt, hogy nem olyan egyenes a vége, és mintha mozogna is kicsit. Ma reggel nézem, és nincs ott semmi. Illetve olyan, mintha most jönne igazán a foga, kemény kicsi csík látszik egy fogból, de nem lóg ki az ínyből úgy, mint tegnap. Lehet, hogy ott volt valami, amit kitolt maga előtt???

SOS!
R.


Ui Anid, mi is gerjedünk az elektronikai cuccokra, szinte csak azokra! :) És a másik témához: én azt szoktam mondani, hogy Máté már angolul is beszél. Nem szabad felvenni a kesztyűt...

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Anid,
nagyon tipikus a sztorid!Én a falra tudnék mászni a rendelőben egy két anyukától.Szerencsére a protekcióm miatt nem kell sokáig hallgatnom őket.
Mikor Hannával decemberben voltam tanácsadásom egy kicsit várnom kellett,volt két fiatal csajszi akik megkérdezték mennyi idős,mondtam 1 éves lesz,erre az egyik és miért nem megy még?Olyan flegmán.Erre én mert nem erőltetem!
Aztán pont behívtak természetesen előttük,na erre kiakadtak rendesen,- velem volt a Gerda,ő kint megvárt-mert azt mondták,hogy hogy lehet valaki ilyen pofátlan.Amikor kijöttem a Gerda ezt elmondta,én meg megjegyeztem nekik,hogy ha egészségügyben dolgoztok ti is bemehettek soron kívűl,de amit a gyereked művel az nem vezet előrébb.Ugyanis a gyerek- 4éves lehetett- az asztal tetejéről ugrált,meg kiabált,hogy a doki néni behívja őket.Erre biztosan az anyja tanította,mert többször mondta neki,hogy ezt már hallja a doktor néni,tudja,hogy itt vagyunk.Bent még megis jegyeztem az asszisztens csajnak,ők is ki vannak akadva tőlük,mert mindig ezt csinálják.És még az ilyen szól be nekem.

Bocsi,hogy hosszúra sikeredett,de ez nagyon kiakasztott.Ahogy a méricskélés,meg a bizonygatás,mintha a gyerekek tárgyak lennének.Néha anyám is kiakaszt,hogy miért nem megy még a Hanna,mert a Zsolti is csak 1.5 évesen indult el,és ugye nem beszél,és nehogy a Hannával is ez legyen.
Én is elgondolkozom ezen,de nem rágom magam miatta,de ha még fel is hívja a figyelmemet,akkor persze,hogy ezen rágódom.
Ráadásul azt mondja biztos nem tudom majd rendes suliba íratni a gyereket,ez olyan rosszul esett.Van még 3éve a suliig,és a szakember sem nyilatkozik még ez ügyben,mert olyan messze van a suli.És sokat fejlődött szeptember óta.Igaz nem beszél még folyékonyan,de már egyre több szót mond.
Az eddig is elég rossz állapotomnak nem igazán tettek jót ezek a megjegyzések.Nem érzi,hogy mennyire meg tud bántani ilyenekkel.Mondjuk én úgy érzem,hogy szerinte miattam ilyenek a gyerekek,mert nem foglalkozom velük.Ez a rögeszméje.(remélem így kell írni :oops:
De volt egy jó cselekedete,melynek tényleg nagyon örültem,bevásárolt erre a hónapra.

Hanna is imádja a tiltott dolgokat.Tv tapogatás,DVD,Center nyomkodás,stb.

Most befejezem mert csak lelkizek nektek!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Rita!

NYugi,lehet,hogy egy íny darabkát éreztél tegnap.Előfordul.Ugye a felső jön most?Nálunk a felső egyik metsző tolt ki egy kis szövetet,ami egy kicsit véres volt-nem vérzett-majd az leválhatott,mert eltünt és utána bújt ki a fog!
Bocsi a furcsa magyarázatért,de jobban nem tudtam megfogalmazni. :oops:
timiban
 
 


Timi!
Igen, a felső. De olyan fehétr volt, ami kijött. Igaz, hogy véres is, igen. Hát, remélem, nem lesz baja.

Nagyon nehéz lehet ilyen anyóssal. Nagyon rosszil esik az embernek, és főleg, ha te megteszel mindent. Teljesen megértelek, nem tehetsz róla, sőt, neked is fáj, nem hogy még ilyeneket mondjon. Gyere csak lelkizni, ezért vagyunk. :)

Hogy felvidítsalak, íme egy ötlet, mit lehet tenni, ha nem tudsz mit csinálni már a gyermekkel:

Kép Gyermekmegőrző

üdv,
R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Rita! Én nem igazán tudok neked tanácsot adni, mert Sanyikának még mindig nincs egy foga sem! :)
Kettő már nagyon fehérlik, de még nem bújt ki.

Dorka! Nekem megvan a mérlegképesem és könyvelgetek, adóbevallásokat is csinálok szívességből. Na jó, nem vagyok vérprofi, de azért meg tudom csinálni őket.

Bíínek utólag is boldog névnapot kívánok!

Köszönöm mindenkinek a kistesóval kapcsolatos biztatásokat! Igazatok van, csak akkor szabad belevágni, ha az ember lánya már tényleg biztos benne, hogy szeretné. Az tuti, hogy sokkal több energiát igényel a két gyerek, de gondolom az öröm is duplaakkora. Na meg persze a másodiknál már van egy csomó tapasztalatod…

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Halika!

Eltekertem a világ végére és hordágyon hoztak haza! :lol: :lol: :lol: :lol:

Rita
Jó a kép, szóval ti így csináljátok!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Timi
Ne tudom, mit mondjak, én sajna elég furin vagyok összerakva, csak az tud megbántani, aki fontos számomra!
(Sajna, emiatt nagyon kevés embert engedek magamhoz közel!)

A tegnapi csajszi sem gázolt a lelkembe, ilyenkor inkább az döbbent meg, hogy nincs beszélgetés a két ember között! Én az értelmet szoktam hiányolni a népekből!ÉS elmélázok azon, hogy ez még szaporodik is,te jó ég!!!!
:wink:

Na mindegy!

Megkaptuk a villanyszálát tegnap és három különböző összeg van rajta, amit be kell fizetni. Lassan 1 órája próbálok beszélni velük! :shock: :wink:
Esküszöm,direkt csinálják, hogy ne értsd meg!
"Nem adom fel, míg egydarabban látsz!" Ráénekeltem a rögzítőjükre!
Kitől van ez a sor???
Megyek telefonálni!!! :roll: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Anid: hogy mekkora a nagy poci? Hát mások szerint nem annyira nagy. Voltam fogdokinál, ott azt hitték, hogy még van legalább 3 hónapom a szülésig. Hát nincsen csak 3 hetem mondtam nekik:-))

Mostanában azért már fájdogál a hasam néha, mondta védőnéni, hogy ezek amolyan jóslófájások. Furi, olyan mensigörcshöz hasonlóak.

Azért várom már a szülést, hogy lássam a kis Pocaklakómat.

Megpróbálok feltölteni képet, hogy mekkora a pocakom, remélem sikerülni fog:-)

Azért olyan fura, h sokan "versengenek", h kinek mit tud a gyereke. Foglalkozzon mindenki a sajátjával, és kész, nem???:-)))
Na jó, mit okoskodok én itt, még meg sem született a sajátom :lol: :lol:
De az én hasméretemet is mindig izélgetik, hogy nekik ekkor meg akkor már nagyobb volt... Egy idő után már nem foglalkoztam velük, legyenek boldogok...

Legyen szép a napotok, bár az idő nem olyan szép, mint tegnap!

Puszi:

Szilvi Kép Pocakméret

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Szilvi
A pocakod pont akkora,amekkora Ákosnak kell!

Megfejtettem számlát! Juhéééé
Ma sem éltünk hiába! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Halihóóó!

Ma elkezdtem pakolászni, mert holnap hazamegyünk anyuékhoz, erre ma rittig csak 45 percig aludt a drágám. :roll: De remélem délután bepótolja, különben elalszik az usziban.

Kinga,
Legutóbb Tímea Gallardot olvastam, most egy Lázár Ervin novellás kötet van soron és párhuzamosan egy pszicho könyv (csak, hogy ne maradjon ki a gyerekneveléssel kapcsolatos tudomány se :) ), A gyermekek 5 szeretetnyelve címen. A következőkben II. Erzsébet királyné önéletrajzi regényét céloztam meg, aztán majd meglátjuk.
Coelhot nem ismerem. Amúgy újabban minden könyvet a neten rendelek, mert tök jó kedvezményt adnak rá és bizonyos összeg felett ingyen van a kiszállítás is. Arról nem is beszélve, hogy idejét sem tudom mikor láttam utoljára könyvesboltot belülről... :?

Éljen a többgyerekes családmodell! :D Énis szeretnék még egyet-kettőt, csak még lelkileg rá kell hangolódnom. Egyelőre biztosnak érzem, hogy nagyobb lesz a korkülönbség és közben dolgozom egy kicsit. Akkor akár még ikrek is jöhetnek! :lol:

Elektronikai cuccok? Blanka épp az olvasólámpát tanulmányozza. És a videóba kapaszkodva állt fel először. :P :roll: Alig lehet leszedni róla. :) Most próbálkozik a hi-fi szekrény kinyitásával, de az tiltólistán van. :wink:

Sara,
Ez a 13 éves kisfiú nem egyszerű eset. Apukának kéne találnia azért egy baby sittert, aki figyel rá. Vagy egy rokont, hasonló korú gyerekkel. Párszor oké, hogy elviszed, de Vince tényleg több figyelmet igényel egyelőre annál, mint hogy ezt a felelősséget magadra vedd. Sajnálom a kissrácot.

Anid,
Gratula Katának a csőrös pohárból iváshoz. :D
Nekünk még nem megy, bár újabban nagyon nem töröm magam a gyakorlás terén. Pedig a poharat újabban ki akarja ütni a kezemből, szóval azt parkolópályára tettem, cumisüveg szintén csak rágnivalónak tűnik - ezt elrontottam.

Timi,
Ez a rendelős sztori nagyon durva! Nálunk (itt faluhelyen :) ), egész jó a helyzet, bár itt is mindenki érdeklődik a másik gyerkőc iránt, de nem érzem versengősnek.
Valószínűleg ezért is jöttem rá, csak hetekkel később arra, hogy Blanka már fel tud ülni. :oops: Mert a ki trükkös nem úgy csinálta, ahogy anyája azt elképzelte. Hiába, gyerek nem gondolatolvasó. :lol:
Anyukádat pedig nyugtasd meg, hogy mint tudjuk, számtalan tudós és zseni problémás és rossz tanuló volt. :wink:

Na Blankázom egyet.
Prücsök

prucsok
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?